Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista."

Transkriptio

1 Palkka.fi käyttäjäkyselyn tuloksia ja vastuksia kysymyksiin Kiitos teille 569 aktiiviselle vastaajalle! Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista. Saadun palautteen perusteella pyrimme parantamaan ohjeistusta ja selkeyttämään käyttöliittymää. Alla on kooste saadusta palautteesta ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Vastauksia on myös palvelun UKK :ssä usein kysytyissä kysymyksissä Sisältö: Yleistä... 1 Vastauksia kysymyksiin... 3 Yrityskäyttäjä / kotitalouskäyttäjä... 3 Katso-tunnus... 3 Yrittäjä palkansaajana... 4 Eläkevakuutukset... 5 Palkkakaudet ja palkkalajit... 5 Palkanmaksupäivä... 8 Päivämäärän tallennusmuoto... 8 Vuosiloma ja vuosilomapalkan laskeminen... 8 Miten saan tulostettua maksulomakkeen?... 8 Maksut Sepa muotoon Verokortit ja kumulatiivinen ennakonpidätyksen laskenta Ilmoitukset Verohallintoon ja työeläkeyhtiöille Kirjanpitotosite tiedostomuotoon Tulevat muutokset Yleistä Palkka.fi:n käyttäjät jakaantuvat useille eri toimialoille. Moni vastaajista on laskenut palkkoja palvelun avulla jo yli 2 vuotta. Kysyimme vastaajien toimialaa, ikää, palvelun käyttöaikaa ja niitä kohtia, joissa on ollut eniten avuntarvetta.

2

3 Vastauksia kysymyksiin Yrityskäyttäjä / kotitalouskäyttäjä Palvelussa on eroteltu Y-tunnuksella sekä henkilötunnuksella toimivat käyttäjät. Yrityskäyttöliittymä on tarkoitettu myös yksityisille elinkeinonharjoittajille. Ns kotitalouskäyttöliittymä on vain kotitalouksien käyttöön. Esim. yrittäjä laskee elinkeinotoiminnan palkat yrityskäyttöliittymässä, mutta kotiin palkatun lastenhoitajan tai remonttimiehen palkan kotitalouskäyttöliittymässä. Kotitalouskäyttöliittymään tunnistaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella ja yrityskäyttöliittymään Katso-tunnuksella. (Lisätietoa OHJEET-valikosta > Tunnistautuminen) Katso-tunnus Katso-tunnuksiin liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä Katso tukipalvelun puoleen puh Ohjeistusta on myös sivuilla * * Katsotunnistus(14711) UKK listalta löytyy vastaus mm. seuraavaan kysymykseen: Kertakäyttösalasanani ovat loppumassa. Mistä saan uuden salasanalistan?

4 Yrittäjä palkansaajana Uuden kertakäyttösalasanalistan voit tulostaa Katso-palvelussa kohdassa "Haluan hallinnoida Katso-tunnisteeseen liittyviä tietoja ja valtuutuksia". Muista aktivoida salasanalista. Mitä tietoja tallennetaan jos palkansaaja on yrittäjä? Perus- ja työsuhdetietoihin tallennetaan palkkausmuodoksi joko yrittäjän palkka päätoimesta tai yrittäjän palkka sivutoimesta. Työntekijäryhmä työttömyysvakuutuksessa valitaan joko yrittäjä tai osayrittäjä/osaomistaja ja lisäksi valitaan Työntekijä kuuluu YELvakuutuksen piiriin. Verohallinnon vuosi-ilmoitukselle suoritukset tulevat palkkausmuototallennuksen perusteella oikein: yrittäjän palkka päätoimesta suorituslajilla PY (palkka tehtävästä, josta saaja on YEL/MYEL-vakuutettu) ja yrittäjän palkka sivutoimesta suorituslajilla 1Y. Miten menetellä, jos työntekijän eläkevakuutus TyEL muuttuu yrittäjän eläkevakuutukseksi YEL? Työntekijän TyEL-työsuhde päätetään ja aloitetaan uusi työsuhde, jossa työntekijän Perusja työsuhdetiedot -näytöllä valitaan Työntekijä kuuluu YEL-vakuutuksen piiriin.

5 Eläkevakuutukset Miten voi maksaa pienen palkkion ilman TyEL-maksua? Palkanlaskennassa Näytä palkkatapahtumat -näytöllä voi valita Ei peritä Palkka.fi ja työeläkevakuutus työeläkeyhtiö Varmassa Palkka.fi palvelua voivat käyttää myös sellaiset työnantajat, joilla ei ole sopimusta työeläkeyhtiön kanssa ns. tilapäisenä työnantajana. Eläkeyhtiö valitaan palkanlaskennan yhteydessä. Poikkeuksena työeläkeyhtiö Varma: Varman asiakas voi lasketa palkat Palkka.fi palvelussa vain jos on tehnyt sopimuksen yhtiön kanssa (ns.sopimustyönantaja) (Lisätietoa työeläkevakuutuksista > OHJEET-valikosta > Vakuutukset > Eläkevakuutukset) Palkkakaudet ja palkkalajit Palkkakaudet aikajärjestyksessä Palkkakaudet on tallennettava aikajärjestyksessä. Palkkakauden sisällä voi olla uusi palkkakausi, mutta palkkakausi ei voi alkaa aiemmin kuin palveluun jo syötetty palkkakausi on alkanut. Esim. Palkkakausi , tämän jälkeen voi tallentaa palkkakauden , edellisen palkkakauden sisään, mutta näiden jälkeen ei voi tallentaa enää uutta kautta 1.7. alkaen.

6 Miten saan maksettua kokouspalkkion ilman sotu-maksua? Kokouspalkkiosta, jota ei makseta työsuhteessa, peritään vain ennakonpidätys. Näille kokouspalkkioille on oma palkkalaji Palkat ja lisät valikossa: Kokouspalkkio (ei peritä eläkemaksua, työttömyysvakuutusmaksua eikä sotua). Missä on työsuhdematkalippu? Työsuhdematkalippu on Luotoisedut valikossa Missä valikossa on tilintarkastuspalkkiot? Tilintarkastuspalkkion saaja lisätään Työ- tai tekijänoikeuskorvauksen saaja kohdassa, koska kyseessä ei ole työsuhde. Korvauksen määrä tallennetaan ao näytöllä.

7 Tulosteet muodostuvat Palkanlaskennan tulosteet näytölle. Palkkion saajalle tehdään Tosite ja muuna tulosteena Korvauslista. (Lisätietoa > OHJEET-valikosta > Palkanlaskenta > Työ- ja tekijänoikeuskorvaus) Miten voi maksaa matkakustannustenkorvauksia henkilölle, joka ei ole työsuhteessa? Työntekijän Perus- ja työsuhdetiedoissa valitaan palkkausmuoto-kohdassa Matkakustannustenkorvaus, valintaa voi käyttää vain yleishyödyllinen yhteisö.

8 Palkanmaksupäivä Työntekijälle maksettava palkka, maksupäiväksi käy myös kuluva päivä. Palkka on maksettava palkanmaksukauden viimeisenä päivänä, jollei työntekijän kanssa ole toisin sovittu. Työsopimuksessa on hyvä sopia palkanmaksupäivästä, jossa on huomioitu riittävä laskenta- ja maksamisaika. Palkka on maksettava tai sen on oltava nostettavissa palkan erääntymispäivänä. Päivämäärän tallennusmuoto Päivämäärän voi tallentaa seuraavissa muodoissa pp.kk.vvvv (erottimena pisteet, ) ppkkvv (ilman erotinta ) p.k.vv (ilman etunollia, erottimena pisteet, ) Vuosiloma ja vuosilomapalkan laskeminen Palvelussa ei ole tällä hetkellä automaattista lomapalkan laskentaa. Vuosilomapalkan ja - korvauksen laskemisessa voi apuna käyttää Työsuojeluhallinnon vuosilomapalkka/vuosilomakorvauslaskelma-lomaketta, joka löytyy osoitteesta >> (Lisätietoa myös OHJEET-valikosta > Palkanlaskenta) Miten saan tulostettua maksulomakkeen? Palvelun Maksut-näytöllä valitaan ne maksut, jotka halutaan yhteenvetosivulle.

9 Sivun alalaidassa Tulosta Valitut maksut tulevat koosteena ao näytölle:

10 Maksut Sepa muotoon Maksuista saa muodostettua SEPA-maksuaineiston jälkeen. Verokortit ja kumulatiivinen ennakonpidätyksen laskenta Verokorttitietoja tallennettaessa valitaan verokortin tyyppi. Vaihtoehdossa A on käytössä vain kumulatiivinen ennakonpidätyksen laskenta. Jos palkkakausien pituudet vaihtelevat ja palkan maksuaikoja ei ole ennalta määrätty eikä palkkoja siten makseta säännöllisesti palkkakausittain, työntekijä voi valita verokortin vaihtoehdon B. Lisätietoja kumulatiivisesta laskennasta verohallinnon ohjeesta: FI/Syventavat_veroohjeet/Ennakkoperinta/Tyonantajat/Ennakonpidatyksen_toimittaminen_ja_verokortit/En nakonpidatyksen_toimittaminen(12222)#ennakonpidätyksen%20toimittaminen%20palkoista Vaihtoehdossa B tulorajaa seurataan vuositasolla. Ennakonpidätys toimitetaan perusprosentin mukaan kaikista palkoista, joiden määrä ei vuositasolla ylitä perusprosentin tulorajaa. Jos perusprosentin tuloraja vuositasolla ylittyy, työnantaja toimittaa ennakonpidätyksen lisäprosentin mukaan koko loppuvuoden palkan määrästä. Ilmoitukset Verohallintoon ja työeläkeyhtiöille Mistä tiedän lähteekö ilmoitukset automaattisesti? Työnantajan perustiedot näytöllä näkyy valita ja koska se on tehty. (Lisätietoa > OHJEET-valikosta >Ilmoitukset ja maksut) Kirjanpitotosite tiedostomuotoon Palkanlaskennan perusteella palvelu on muodostaa kirjanpitotositteen:

11 Kirjanpitotositteen saa myös tiedostomuodossa. Valitse Palkanlaskennan tulosteet - näytöltä Tee uusi tuloste. Tulostetyypiksi voit valita joko pelkän tiedoston Kirjanpidon tosite (CSV) tai jos haluat myös paperitulosteen valitse Kirjanpidon tosite (CSV ja tosite). Tallenna CSV-tiedosto työasemallesi. CSV-tiedostomuoto mahdollistaa tietojen siirron sähköisiin kirjanpito-ohjelmiin tai esim. Exceliin jossa voi vaihtaa kirjanpitotilin numeron oman ohjelmistonsa mukaiseksi.

12 Tulevat muutokset Palveluun tulevista muutoksista tiedotamme Palkka.fi etusivulla, kohdassa Tiedotteet Tiedotearkistossa on kuvaukset vuosien varrella tehdyistä muutoksista.

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18) SONET Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto 2014 CGI 1 (18) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTIETOJEN MUUTOKSET... 3 1.1 Vuoden 2015 ennakonpidätystiedot... 3 1.1.1 VEROKORTTIMUUTOKSET 1.2.2015... 4 1.1.2

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 16.12.2009. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana - työeläkevakuutus vaivatta Eterasta

Kotitalous työnantajana - työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitalous työnantajana - työeläkevakuutus vaivatta Eterasta 1 Kotitaloustyönantajan maksut pähkinänkuoressa 2008 Työeläkevakuutusmaksun lisäksi yksityisen työnantajan lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta 1 Kotitaloustyönantajan maksut pähkinänkuoressa 2009 Työeläkevakuutusmaksun lisäksi yksityisen työnantajan lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana

Kotitalous työnantajana Kotitalous työnantajana 2007 Miten hoidan verot, eläkkeet, sosiaaliturva- ja vakuutusmaksut? MISTÄ SAAN TUKEA? Julkaisija: Eläketurvakeskus Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas Försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 7.1.2014. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0107 562 130 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana

Kotitalous työnantajana Vakuuta vaivatta Eterassa Kotitalous työnantajana Hyödy Eteran asiakkuudesta Ajantasaiset maksut ja alennukset Osaava palvelu ja joustava asiointi Kätevät laskurit työnantajan ajan apuna Vaivattomat verkkopalvelut.

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitaloustyönantajan maksut pähkinänkuoressa 2010 Työeläkevakuutusmaksun lisäksi yksityisen työnantajan lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja

Lisätiedot

1 Ohjeita käsikirjan lukijalle

1 Ohjeita käsikirjan lukijalle Palkanlaskenta Ohjeita käsikirjan lukijalle 1 PALKANLASKENTA Tämä palkanlaskentakäsikirja sisältää kolme osaa. Lyhyen esittelyn jälkeen on pikaopas, josta saa nopeasti käsityksen ohjelmiston luonteesta

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 8 LISENSSIEHDOT... 9 1 ASENTAMINEN...

Lisätiedot

Kotitalous. työnanta

Kotitalous. työnanta Vakuuta vaivatta Eterassa Kotitalous työnantajana uudesta ran asiakk Hyödy Ete maksut ja jantasaiset Aja se t lennukse ale ava sta ja joust lvelu ja saava palv Osa ointi sio asi jan taja työnanta ritt

Lisätiedot

Henix-palkanlaskenta, versio 14

Henix-palkanlaskenta, versio 14 Henix-palkanlaskenta, versio 14 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2012 puh. (09) 503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Hakemisto Hakemisto... 1 1. Yleistä... 4 2. Ohjelman käyttöönottovaihe... 5 2.1. Parametrien

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

SISÄLLYS TYÖNTEKIJÄN TYEL-ANSION ILMOITTAMINEN... 14

SISÄLLYS TYÖNTEKIJÄN TYEL-ANSION ILMOITTAMINEN... 14 TYÖNANTAJAN TYEL-VAKUUTTAMINEN 2015 SISÄLLYS HYVÄ ASIAKKAAMME... 5 TYÖNTEKIJÄN ELÄKETURVAN VAKUUTTAMINEN... 6 Vakuutuksen tekeminen... 6 Milloin työntekijä vakuutetaan?... 6 Eläkkeensaajan ansiotyö...

Lisätiedot

lemonsoft O PA S V U O D E N VA I H T E E S E E N 2 0 1 4-2 0 1 5

lemonsoft O PA S V U O D E N VA I H T E E S E E N 2 0 1 4-2 0 1 5 lemonsoft OPAS VUODENVAIHTEESEEN 2014-2015 Palkanlaskennan vuodenvaihde Lemonsoft palkanlaskenta ei vaadi vuodenvaihteessa erillisiä vuodenvaihdeajoja. Työajan lyhennyksien osalta tulee käyttämättömät

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.1.1

Aditro Tikon versio 6.1.1 Marraskuu 2011 1 (79) Aditro Tikon versio 6.1.1 Ohjelmistomuutokset Copyright Aditro 2011 Marraskuu 2011 2 (79) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.1.1 tehdyt muutokset... 6 1. Kirjanpito ja reskontra (6.1.1)...

Lisätiedot

Tiina Pajari TILITOIMISTON OHJEKIRJA ASIAKKAILLE

Tiina Pajari TILITOIMISTON OHJEKIRJA ASIAKKAILLE Tiina Pajari TILITOIMISTON OHJEKIRJA ASIAKKAILLE TILITOIMISTON OHJEKIRJA ASIAKKAILLE Tiina Pajari Opinnäytetyö Kevät 2011 Liiketalouden koulutusohjelma Oulun seudun ammattikorkeakoulu TIIVISTELMÄ Oulun

Lisätiedot

Rahastonhoitajan valinta. Raho-koulutus ja ohjeistus. Joukkueiden pankkitilit

Rahastonhoitajan valinta. Raho-koulutus ja ohjeistus. Joukkueiden pankkitilit Rahastonhoitajan tietopankki 2014/2015 2 Sisällysluettelo Rahastonhoitajan valinta... 3 Raho-koulutus ja ohjeistus... 3 Joukkueiden pankkitilit... 3 Kenttävuorojen hinnat... 5 Jäsenmaksut... 5 Lisenssi-

Lisätiedot

Ohjelmistomuutokset Muutokset versiosta 6.3.1. Toukokuu 2014 1 (46) Tikon versio 6.4.0. Ohjelmistomuutokset. Copyright Aditro. All rights reserved.

Ohjelmistomuutokset Muutokset versiosta 6.3.1. Toukokuu 2014 1 (46) Tikon versio 6.4.0. Ohjelmistomuutokset. Copyright Aditro. All rights reserved. Toukokuu 2014 1 (46) Tikon versio 6.4.0 Ohjelmistomuutokset Toukokuu 2014 2 (46) 1 Kirjanpito ja reskontra... 5 1.1 Tositteiden hyväksyntä ja arkistointi... 5 1.2 Ostolaskujen käsittelymerkintöjen arkistointi...

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00 Versioseloste Versio 6.00 Oppaan päiväys: 22.12.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE ASIAKASKIRJE 10.01.2007 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2007! Jo vakiintuneen tavan mukaan olen taas näin uuden vuoden alkaessa koonnut tähän ajankohtaisia

Lisätiedot

YT10. Yrityksen käynnistämistoimet

YT10. Yrityksen käynnistämistoimet YT10 Yrityksen käynnistämistoimet 2015 2 (20) Sisältö 1. Yleistä...3 2. Yrittäjän vakuutukset...4 2.1 Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus...4 2.2 Yrittäjän muut vakuutukset...5 3. Yrityksen vakuutukset...6

Lisätiedot

YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET

YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET businessoulu.com 2015 2 YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET SISÄLTÖ SIVU 1. YLEISTÄ 3 2. YRITTÄJÄN VAKUUTUKSET 3 2.1 Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL 3 2.2 Yrittäjän muut

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.2.0

Aditro Tikon versio 6.2.0 Marraskuu 2012 1 (17) Aditro Tikon versio 6.2.0 Ohjelmistomuutokset Marraskuu 2012 2 (17) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.2.0 tehdyt muutokset... 4 1. Kirjanpito ja reskontra... 4 1.1. Arvonlisäverokantojen

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

YT10. Yrityksen käynnistämistoimet

YT10. Yrityksen käynnistämistoimet YT10 Yrityksen käynnistämistoimet 2015 YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ 3 2. YRITTÄJÄN VAKUUTUKSET 3 2.1 Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL 3 2.2 Yrittäjän muut vakuutukset 5 3. YRITYKSEN

Lisätiedot

TYEL-VAKUUTUS TYÖNANTAJAN OPAS 2015

TYEL-VAKUUTUS TYÖNANTAJAN OPAS 2015 TYÖNANTAJAN OPAS 2015 SISÄLLYSLUETTELO Yksityisen alan työntekijät eläke vakuutetaan TyEL-vakuutuksella... 3 Luottamustehtävän eläkevakuuttaminen... 3 Ulkomaantyön eläkevakuuttaminen... 3 Kuka on sopimustyönantaja

Lisätiedot

SAK STTK Akava TYÖAIKAPANKIN PALKKAHALLINNOLLISET OHJEET

SAK STTK Akava TYÖAIKAPANKIN PALKKAHALLINNOLLISET OHJEET SAK STTK Akava TYÖAIKAPANKIN PALKKAHALLINNOLLISET OHJEET Joustavat työaikajärjestelyt ovat sekä työnantajien että työntekijöiden etu. Joustavista työaikajärjestelyistä on luontevinta sopia paikallisesti

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot