ILMAJOEN YLEISKAAVA LUONTOSELVITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN YLEISKAAVA LUONTOSELVITYS"

Transkriptio

1 ILMAJOEN YLEISKAAVA LUONTOSELVITYS Ilmajoen kunta 2009

2 ILMAJOEN KUNNAN YLEISKAAVA LUONTOSELVITYS 1. YLEISTÄ Ilmajoella on käynnistetty kunnan keskustan liepeillä olevien alueiden yleiskaavoitus. Tämän luontoselvityksen tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö kaava-alueella sellaisia luontoarvoja, jotka olisi huomioitava alueen maankäyttöä suunniteltaessa. Työn tilaajana oli kaavoituspäällikkö Kaisa Sippola (Ilmajoen kunta) ja inventointityön teki FM Hannu Tuomisto touko-heinäkuussa Tutkimusalueen rajaus on esitetty kartassa 1. Kartta 1. Inventoitu alue (musta rajaus). Tutkimuksen ulkopuolelle jätettiin jo aikaisemmin kaavoitetut ja karttaan rasteroidut alueet.

3 Selvitystyön tarkkuudeksi määriteltiin yleiskaavan vaatima taso so. viranomaisvaatimusten ja lainsäädännön edellyttämät inventoinnit. Inventointien perusteella kootusta raportista tuli ilmetä esiintyykö tutkimusalueella 1) luonnonsuojelulain 1096/ luvun 29 mukaisia luontotyyppejä 2) metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä 3) vesilain 1961/264 1 luvun 15a, 17a mukaisia luonnontilaisina säilytettäviä kohteita 4) uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja 5) luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja 6) lintudirektiivin 79/409/ETY liitteen I mukaisia lajeja 7) tai muita huomioitavia luontoarvoja Kukin kohde on luokiteltu; * = paikallisesti huomioitava kohde ** = paikallisesti merkittävä luontokohde *** = paikallisesti erittäin merkittävä luontokohde K = kasvistollisesti merkittävä kohde E = eläimistöltään merkittävä kohde M = maisemallisesti merkittävä kohde G = geologisesti merkittävä kohde V = virkistys ja/tai opetuskohde

4 1. HAAVISTONNEVA E,K ** uhanalaisluokituksen mukaisia lajeja lintudirektiivin 79/409/ETY liitteen I mukaisia lajeja Kartta 2. Haavistonneva on pääosin ojitettua isovarpurämettä, jonka reunaosat ovat muuntuneet turvekankaiksi. Suon keskiosissa ovat melko luonnontilainen alue (vrt. rajaus kartassa 2). Suon kasvillisuuden valtalajeja ovat mm. tupasvilla, suopursu, suokukka, variksenmarja, kanerva, vaivaiskoivu, lakka ja karpalo. Haavistonnevalla on erityistä merkitystä linnustoalueena, sillä sen lajistoon kuuluvat mm. riekko, teeri, kurki, palokärki ja käki. Kuva 1. Haavistonneva

5 2. HAUTAPAKKA K, E, G ** uhanalaisluokituksen mukaisia lajeja lintudirektiivin 79/409/ETY liitteen I mukaisia lajeja Kartta 3. Hautapakalla on pienialainen vanhan metsän alue, jossa on runsaasti lahopuustoa, kolopuita ja maapuustoa. Alue on linnustoltaan ja kasvillisuudeltaan arvokas. Hautapakalla on vanhoja tervahautoja ja maa-aineksen otosta syntynyttä kumpareikkoa. Tervahaudoissa on pesäluolastoja. Paikan pesimälinnustoon kuuluvat ainakin palokärki, pohjantikka ja hippiäinen. Suuret haavat ja raidat ovat paikalle luonteenomaisia. Kenttäkerroksessa kasvaa runsaasti mm. pikku-, nuokku- ja isotalvikkia ja kevätpiippoa.

6 Kuva 2. Hautapakan vanhaa metsää. Kuva 3. Hautapakan kumpareikolla on mm. vanhoja tervahautoja.

7 3. HAUTAPAKAN KALLIOSELÄNTEET K,M,G * metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä Kartta 4. Hautapakan avokallioalueilla on osin luonnontilaisena säilynyttä männikköä. Kuva 4. Avokallioilla kasvaa runsaasti harmaa-, valko- ja palleroporonjäkälää.

8 4. LÄHDE, 5. LOUHIKKO ja 6. LAMPI K,M,G ** metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä Kartta 5 Palonkylän kuntoradan kupeessa on luonnontilainen ja metsälain suojaama kallionlakimännikkö (kohde 5). Sitä luonnehtivat lohkarekentät, isot siirtolohkareet ja luonnontilainen puusto. Kumpareen läheisyydessä oleva lampi ja lähteikkö lisäävät alueen arvoa. Kuva 5. Kohde 4 on lähde.

9 Kuva 6. Kohde 5 on luonnontilainen kallionlakimännikkö ja louhikko. Kuva 7. Kohde 6 on kallioaltaaseen muodostunut lampi.

10 7. RÄNKIMÄEN KALLIOALUE K,E,G ** metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä lintudirektiivin 79/409/ETY liitteen I mukaisia lajeja 8 7 Kartta 6. Ränkimäen avokallioalueella on luonnontilaista männikköä ja pieniä rämejuotteja. Metsot käyttävät aluetta ruokailumaastonaan. Kuva 8. Ränkimäen avokallioalue.

11 Kuva 9. Metson ulosteita Ränkimäen kallioilla 8. RÄNKIMÄEN RÄME K,G,V * Ränkimäen kallioalueiden kupeessa on luonnontilainen isovarpuräme. Suon kasvillisuuden valtalajistoa ovat mm. tupasvilla, suopursu ja vaivaiskoivu. Kuva 10. Ränkimäen räme

12 9. PALONKYLÄN KALLIOALUE M,G,V ** metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä lintudirektiivin 79/409/ETY liitteen I mukaisia lajeja 9 10 Kartta 7. Palonkylän kuntoradan lähiympäristössä on laaja avokallioalue, jonka luonnontilaisimmat osat on rajattu karttaan 7 (kohde 9). Kohde koostuu avokallioselänteistä, karukkokankaista, pienialaisista rämeistä ja rehevämmistä kallionalusmetsistä. Avokallioalueet ovat metsälain suojaamia. Alue on suosittua ulkoilualuetta ja mm. metso ja teeri käyttävät aluetta ruokailumaastonaan. Kuva 11. Rehevimmät metsäkuviot ovat avokallioiden tyvillä, sillä valumavedet pitävät ne kosteina.

13 Kuva 12. Kuivaa kangasmetsää ja karukkokangasta Palonkylässä. Kuva 13. Pienet räme- ja nevalaikut tuovat maisemaan vaihtelua ja monimuotoisuutta

14 10. PERKIÖNKORVEN KALLIOALUEET M,G,V * metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä Vrt. kohde 9. Kuva 14. Perkiönkorven kalliolla on myös maapuustoa, joka lisää alueen arvoa.

15 11. PALVERANNANKALLION NEVA K,V * metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä Kartta 8. Palverannankallioiden kupeessa on pienialainen neva, joka on metsälain suojaama luonnontilainen ja pienialainen suo. Valtalajeina ovat tupasvilla ja sarat. Kuva 15. Palverannankallioiden kupeessa oleva pienialainen neva.

16 12. RIISTAVALLIN KORPI K * metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä Riistavallin alueella on runsaasti pienialaisia rämeitä ja korpia. Ne ovat kuitenkin suurelta osin ojitusten muuntelemia. Kohteessa 12 metsäojituksen jäljet ovat maisemoituneet, ja ojan liepeillä oleva korpi on luonnontilaisen kaltainen. Kohderajaukseen on valittu korven luonnontilaisin osa. Kuva 16. Riistavallin korpinotko.

17 13. AVUTTOMANMÄKI M,G * Kartta 9. Avuttomanmäen kallioalueen ja sen lähiympäristön puusto on nuorta männikköä, eikä luonnontilaista aluetta paikalla juurikaan ole. Kallioalueella on kuitenkin maisemallista merkitystä. Kuva 17.Avuttomanmäki

18 14. TERVAKALLION SIIRTOLOHKAREET M,G * Tervakallion pyöristyneillä siirtolohkareilla on maisemallista arvoa. Kuva 18. Tervakallion siirtolohkareet 15. LEMMIKEE E ** luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja Lemmikeen pellonreunushaavikossa on liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalue. Lisäksi paikalla on tiltaltin pesimäreviiri. Kuva 19. Lemmikeen haapoja

19 16. PERKIONOJAN LIITO-ORAVAREVIIRI E ** luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja Kartta 10. Perkiönojan kupeessa on puustoltaan n. 80 vuotta vanhaa tuoretta kangasmetsää ja korpea. Kenttäkerroksen valtalajeja ovat mm. metsäalvejuuri, käenkaali, oravanmarja ja puolukka. Paikalla on liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalue. Rautiainen pesii alueella. Kuva 20. Perkiönojaa

20 Kuva 21. Liito-oravan papanoita Perkiönojalla. 17. RITOLAN LÄHTEET G ( *) A B Kartta 11. Ritolan lähteet eivät enää ole luonnontilaisia.

21 Kuva 22. Lähde A Kuva 23. Lähde B 18. LUHTALANMÄEN LIITO-ORAVAREVIIRIT K,E *** luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja A B Kartta 12. Luhtalanmäessä on lehtipuuvaltaisia pellonreunusmetsiä, joissa on liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalue. Paikkaa luonnehtivat isot haavat ja koivut, mutta sekapuuna on myös kuusta. Kenttäkerroksessa kasvaa mm. iso- ja pikkutalvikki, mesimarja ja metsäalvejuuri. Etelä- Pohjanmaalla harvinainen poimukellomörsky (sieni) kasvaa tässä osin lehtomaisessa metsässä.

22 Kuva 24. Luhtalanmäen pellonreunusmetsää (A). Kuva 25. Liito-oravan papanoita.

23 Kuva 26. Poimukellomörsky. Kuva 27. Liito-oravan ruokailuhaapoja (B).

24 19. LUHTALANMÄEN LIITO-ORAVAREVIIRI/ II E ** luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja (liito-orava) uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja (liito-orava) Kartta 13. Alue on puustoltaan vuotta vanhaa kuusivaltaista tuoretta kangasmetsää ja pellonreunushaavikkoa. Alueella on liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalue. Kuva 28. Liito-oravan elinpiiriä.

25 Kuva 29. Kolohaapoja. 20. NAVETTAMÄEN LIITO-ORAVAREVIIRI E,M ** luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja (liito-orava) uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja (liito-orava)

26 Kartta 14. Navettamäen varastoalueella on liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalue. Kuva 30. Liito-oravan elinpiiri ulottunee aidan molemmille puolille.

27 21. NAVETTAMÄEN LAMMIKKO E,K * Lammikko ja sitä reunustava puusto muodostavat peltoalueen eläimistölle ja vesilinnuille tärkeän suoja-alueen. Lammikon rantavyöhykkeen kasveihin kuuluvat mm. viiltosara, kurjenjalka, mesiangervo, pikkulimaska ja osmankäämi. Kuva 31. Navettamäen lammikko. 22. NAVETTAMÄEN SIIRTOLOHKAREET G * Navettamäen kupeessa olevassa peltosaarekkeessa on näyttävä siirtolohkareiden ryhmä. Kuva 32. Siirtolohkareet

28 23. AVOKALLIOALUE G,M * Kallioalueella on merkitystä paikallisena maisemakohteena, vaikka sen puusto onkin nuorta. Kuva 33. Avokallioalue.

29 24. TUORESLUOMA K,E,M,V,G *** metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja (pikkutikka, liito-orava) luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja (liito-orava) lintudirektiivin 79/409/ETY liitteen I mukaisia lajeja Kuva 34 K. 35 ja 36 K. 37 ja 38 Kartta 15. Tuoresluoma on pehmeisiin savimaihin uurtunut uoma, ja sen rannoilla on peltoja, niittyjä, metsiä ja pihapiirejä. Luoma ja sen varsilla kasvavat lehtipuustoiset metsät (harmaaleppä, tuomi, hieskoivu ja pajut) muodostavat tärkeän ekologisen käytävän alueen kasvi- ja eläinlajistolle. Rehevä rantakasvillisuus sitoo jyrkkää ja eroosioherkkää rantavyöhykettä. Myllykylässä on pieni koskijakso, ja sen partailla on lehtomaista kasvillisuutta; mm. kotkansiipi, hiirenporras ja korpi-imarre. Mm. pikkutikka ja liito-orava pesivät luoman rannoilla. Osa luomavarsista on muutettu tehokkaasti hoidetuiksi pihapiireiksi, ja ne ovat menettäneet merkittävimmät luontoarvonsa.

30 Kuva 34. Rehevää rantapuustoa ja pensastoa. Kuva 35. Tuoresluoman koskia.

31 Kuva 36. Kotkansiipiä Tuoresluoman varsilla. Kuva 37. Luoma mutkittelee savimaiden keskellä.

32 Kuva 38. Pikkutikan pesäkolo. 25. HEIKINKALLION LIITO-ORAVAREVIIRI JA VALKOVUOKOT K,E *** uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja ( liito-orava) luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja (liito-orava) Kartta 16.

33 Heikinkallion ja Tuomiluoman välissä on kuusivaltainen lehtoalue, jossa on liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalue. Kenttäkerroksen valtalajeja ovat oravanmarja ja metsätähti, mutta myös nuokkuhelmikkää ja erityisesti valkovuokkoa on runsaasti. Osa alueesta on karumpaa mäntyvaltaista kangasmetsää, jossa kuitenkin kenttäkerroksen valtalajeina kasvaa ahomansikka, lillukka ja metsäalvejuuri. Kuva 39. Valkovuokkojen kasvupaikkana on luomaan laskeutuva rinnelehto.

34 26. KALLIOSALO K,M,V,G ** metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä K. 40 ja 41 Kuva 42 Kartta 17. Kalliosalo on maisemallisesti merkittävä virkistysalue, jonka lakialueen männiköt ovat melko luonnontilaisia, ja siten metsälain suojaamia. Kalliosalon lounaispuolella on pienialainen vanhanmetsän alue, jossa kasvaa maisemallisesti merkittävää ylispuustoa (Kuva 42). Kuva 40. Kalliosalon luonnontilaista männikköä.

35 Kuva 41. Voimalinja halkoo Kalliosaloa. Kuva 42. Järeitä ylispuumäntyjä.

36 27. KULLAANMÄEN YLISPUUMÄNNYT K,M,V * Kartta 18. Kullaanmäen kuntoradan ympärillä on maisemallisesti merkittävä ylispuumäntyjen alue. Kuva 43. Kullaanmäen komeita ylispuumäntyjä.

37 28. KULLAANMÄENTIEN KOIVUKUJA K,M * (luonnonsuojelulain 1096/ luvun 29 mukaisia luontotyyppejä) Koivukuja on tärkeä maisemakohde. Kuva 44. Kullaanmäen koivukuja.

38 29. HÄRKILUOMA K,E,M,V,G ** Härkiluoma on tärkeä maisemakohde, ja alueen kasvi- ja eläinlajistolle tärkeä ekologinen käytävä. Luoma on uurtunut pehmeään savimaahan, ja jyrkkäreunaisena se on varsin eroosioherkkä. Luonnontilaiset ranta-alueet ovat tiheän tuomipensaston luonnehtimia. Kartta 19.

39 Kuva 45. Härkiluoman arvokkaimmat osat ovat tiheän rantakasvillisuuden peitossa. Kuva 46. Härkiluomaa peltojen keskellä.

40 30. NAHKALUOMA K,M,G * Vrt. kohde 29. Kartta 20. Kuva 47. Rehevää Nahkaluoman vartta.

41 31. TUOHISTONMÄKI K,E,G ** metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä uhanalaisluokituksen (Rassi ym. 2000) mukaisia lajeja luontodirektiivin 92/43/ETY liitteen IV (a) mukaisia lajeja Kartta 21. Tuohistonmäessä on puustoltaan vuotta vanhaa kuusivaltaista tuoretta kangasmetsää ja kuusikkolehtoa. Lehtokasvillisuutta edustavat mm. kevätpiippo ja lehtokuusama. Paikalla on liitooravan lisääntymis- ja levähdysalue ja metsälain suojaama lähde.

42 Kuva 47. Lehtokuusama Tuohistonmäessä. Kuva 48. Tuohistonmäen liito-oravareviiriä.

43 32. TUOHISTONMÄEN MÄKITUPA K,M,V ** Kuva 49. Tuohistonmäen lähde. Mäkituvan pihapiirissä kasvaa rehevää niitty- ja metsäkasvillisuutta. Vanhat rakennukset muodostavat luonnontilaisen pihapiirin kanssa maisemallisesti merkittävän kokonaisuuden. Pihapiirin kasvillisuuteen kuuluvat mm. mesiangervo, oravanmarja, mesimarja, aitovirna, suoohdake, ojakellukka, karhunputki, ukonputki, niittyleinikki ja huopaohdake. Isot pihlajat j araidat reunustavat pihapiiriä. Kuva 50. Mäkitupa.

44 33. KUKKOLANMÄEN KUUSET K,M * C B A Kartta 22. Kukkolanmäessä kasvaa kolme maisemallisesti merkittävää isoa kuusta. Kuva 51. Kuusi A.

45 Kuva 52. Kuusi B. Kuva 53. Kuusi C.

46 34. SIIRTOLOHKARE M, G * A 35 B 36 Pellolla vesitornin länsipuolella on maisemallisesti merkittävä siirtolohkare. Kartta 23. Kuva 54.

47 35. KARRAPÖRRINMÄEN KORVET K,E * metsälain 1093/ luvun 10 mukaisia tärkeitä elinympäristöjä Karrapörrinmäen korvet ovat luonnontilaisen kaltaisia, ja niiden kenttäkerroksen valtalajistoon kuuluvat mm. metsäkorte, mustikka, metsäalvejuuri, pikkutalvikki ja nuokkutalvikki. Kuva 55. Korpi A. Kuva 56. Korpi B.

48 36. KARRAPÖRRINMÄEN KUUSI K, M * Kuva 57. Karrapörrinmäen länsireunalla on maisemallisesti merkittävä iso kuusi.

49 37. VESITORNINMÄEN YLISPUUT K, M * Vesitorninmäen itäreunassa on puustoltaan vanhaa tuoretta kangasmetsää, jossa kasvaa runsaasti maisemallisesti merkittäviä ylispuita. Kartta 24. Kuva 58. Järeitä ylispuumäntyjä.

50 38. NIKKOLAN POPPELI JA PIHDAT K, M * Kartta 25. Nikkolan sillan kupeessa ja Herkoolin kiinteistön pihapiirissä on useita maisemallisesti merkittäviä isoja puita; poppeli, pihtoja ja kuusia. Kuva 59. Nikkolan jättipoppeli ja Herkoolin pihapiirin pihdat ja kuuset ovat maisemallisesti arvokkaita.

51 39. VARIKONTIEN MÄNTY K, M * luonnonsuojelulain 1096/ luvun 29 mukaisia luontotyyppejä Kartta 26. Varikkotien mänty on maisemallisesti merkittävä kohde ja luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu. Kuva 60. Varikkotien mänty.

52 40. NIKKOLAN SUISTO M * Kartta 27. Luomansuu on maisemallisesti merkittävä kohde. Kuva 61. Patorakennelmia.

53 41. LEHTOPALSAMIN KASVUPAIKAT K ** Kartat 27 ja 28.

54 Lehtopalsami on voimakkaasti taantunut jokivarsilehtojen kasvilaji, ja sen kasvupaikkojen suojaaminen rakentamiselta ja tulokaslajeilta on suotavaa. Kuva 62. Lehtopalsami (vrt. kansikuva).

55 42. FOSSILAN JA RÖYSKÖLÄN LUHDAT K,M * Kartta 29. Fossilassa ja Röyskölässä on useita maisemallisesti arvokkaita pienialaisia rantaluhtia ja suistoja. Kuva 63. Luomat laskevat Kyrönjokeen rehevien luhtien kautta.

56 Kuva 64. Rehevät rantaluhdat pysäyttävät Kyrönjokeen valuvaa kiintoainetta. Kuva 65. Ratamosarpio on luhtien peruslajistoa.

57 43. MÄNNYT K, M * Kartta 30. Maisemallisesti merkittävä vanhojen mäntyjen ryhmä. Kuva 66. Maisemamännyt Kyrönjoen varressa.

58 44. YLI-KOKON LUHTA K,E,M *** Kartta 31. Yli-Kokon rantaluhta on kasvillisuudeltaan monimuotoinen maisemakohde. Reheviä niittylaikkuja täydentää monilajinen vesi- ja rantakasvillisuus; viiltosara, vesisara, ratamosarpio, uistinvita, vesitatar, rantaluikka, pystykeiholehti ja järvikorte. Rantavyöhykkeessä on pienialainen lehto, jossa kasvaa mm. lehtotähtimöä. Luhdan ja rantapensaston linnustoon kuuluvat mm. ruokokerttunen, punavarpunen, viita-kerttunen ja satakieli.

59 Kuva 67. Yli-Kokon luhtaa 45. HANNUKSELAN RANTAPENSASTO K, E ** Tiheässä rantapensastossa ja rannoilla on osin samaa kasvillisuutta ja eläimistöä kuin kohteessa 44. Kuva 68

60 46. RANTALUHDAT K,E,M ** Vrt. kohteet 44 ja Kartta 32. Kuva 69. Rantaluhtaa

61 47. SAARET K,M ** Vrt. kohteet 44,45 ja 46. Kuva 70. Viiltosara ja vesisara vallitsevat Kyrönjokeen muodostuneita särkkäsaaria.

62 48. KYRÖNJOEN RANTAMETSÄT K,E,M ** Kyrönjoen rantavyöhyke on tutkimusalueella pääosin rakennettua ja/tai osittain hoidettua asuinaluetta, peltoa tai niittyä. Tällä rantaosuudella rannan kuitenkin muodostaa yhtenäinen rantametsävyöhyke, jota vallitsevat lehtipuut; harmaaleppä, hieskoivu, tuomi, raita ja muut pajut. Rantametsällä on maisemallista merkitystä ja se tarjoaa myös suojaa alueen eläimistölle. Rantametsien linnustoon kuuluvat mm. punavarpunen, mustarastas, satakieli, lehtokerttu ja punakylkirastas. Kuva 71. Maatalousoppilaitoksen rantametsää.

63 49. KARJANMAAN NIITTY M,K * Kartta 33 Kuiva niitty on maisemallisesti merkittävä ja kertoo perinteisistä maankäyttömuodoista. Kuva 72. Karjanmaan rantaniitty.

64 50. KARJANMAAN RANTALAIDUN M * Rantalaidun on maisemallisesti merkittävä ja kertoo perinteisistä maankäyttömuodoista. Kuva 73. Karjanmaan rantalaidun.

LUONTOSELVITYS KALAJÄRVI TILA:

LUONTOSELVITYS KALAJÄRVI TILA: LUONTOSELVITYS KALAJÄRVI TILA: 743-416-5-146 SEINÄJOEN KAUPUNKI 2016 1. YLEISTÄ Tämän luontoselvityksen tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen kaupungin alueella olevalla tilalla 743-416-5-146

Lisätiedot

Itäinen ohikulkutie (Vt 19) Nurmon kunta/ tielinjaus II. Luontoselvitys. Suunnittelukeskus OY

Itäinen ohikulkutie (Vt 19) Nurmon kunta/ tielinjaus II. Luontoselvitys. Suunnittelukeskus OY Itäinen ohikulkutie (Vt 19) Nurmon kunta/ tielinjaus II Luontoselvitys Suunnittelukeskus OY Itäinen ohikulkutie (Vt 19), Nurmon kunta - tielinjauksen II vaihtoehto Luontoselvitys 1. Yleistä Tämän luontoselvityksen

Lisätiedot

TANSKANLAKSON LUONTOSELVITYS

TANSKANLAKSON LUONTOSELVITYS TANSKANLAKSON LUONTOSELVITYS SEINÄJOEN KAUPUNKI 2016 TANSKANLAKSON LUONTOSELVITYS 1. YLEISTÄ Tämän luontoselvityksen tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen kaupungin alueella olevalla Tanskanlakson

Lisätiedot

LUONTOSELVITYS VIITALANKYLÄ-KOURA

LUONTOSELVITYS VIITALANKYLÄ-KOURA LUONTOSELVITYS VIITALANKYLÄ-KOURA SEINÄJOEN KAUPUNKI 2011 LUONTOSELVITYS 1. YLEISTÄ Seinäjoen kaupunki on käynnistänyt Kouran ja Viitalankylän alueilla osayleiskaavaprosessin. Tämän luontoselvityksen tarkoituksena

Lisätiedot

KIVENNEVAN LUONTOSELVITYS

KIVENNEVAN LUONTOSELVITYS KIVENNEVAN LUONTOSELVITYS SEINÄJOEN KAUPUNKI 2018 1. YLEISTÄ Tämän luontokartoituksen tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen Kivennevan alueella sellaisia luontoarvoja, jotka olisi huomioitava

Lisätiedot

1. Yleistä. Hannu Tuomisto FM

1. Yleistä. Hannu Tuomisto FM ALAKYLÄN LUONTOSELVITYS SEINÄJOEN KAUPUNKI 2018 1. Yleistä Tämän luontoinventoinnin tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen kaupungin Alakylässä, kartassa 1 rajatulla alueella, sellaisia luontoarvoja,

Lisätiedot

Kantakaupungin yleiskaava. Asutuksen laajenemisalueiden luontoselvitys Kokkolassa. Tammikuu 2010 Mattias Kanckos

Kantakaupungin yleiskaava. Asutuksen laajenemisalueiden luontoselvitys Kokkolassa. Tammikuu 2010 Mattias Kanckos Kantakaupungin yleiskaava Asutuksen laajenemisalueiden luontoselvitys Kokkolassa Tammikuu 2010 Mattias Kanckos Skolbackavägen 70 GSM: 050-5939536 68830 Bäckby info@essnature.com Finland 9. Biskop- Fattigryti

Lisätiedot

KOLMENKULMANTIEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017

KOLMENKULMANTIEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017 Nokian kaupunki Kaupunkikehityspalvelut Harjukatu 21 37100 NOKIA KOLMENKULMANTIEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi TYÖN

Lisätiedot

KOLMENKULMAN LAAJENNUSALUEEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017

KOLMENKULMAN LAAJENNUSALUEEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017 Nokian kaupunki Kaupunkikehityspalvelut Harjukatu 21 37100 NOKIA KOLMENKULMAN LAAJENNUSALUEEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi

Lisätiedot

Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi Raimo Laurila

Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi Raimo Laurila Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016 Raimo Laurila Sisällysluettelo Selvitysalueen yleiskuvaus Sijainti 3 Topografia 3 Kallioperä 4 Maaperä 4 Maanpeite 5 Pohjavesialueet 5 Selvitysalueen luontokohteet

Lisätiedot

LUOMANMUTKAN LUONTOSELVITYS

LUOMANMUTKAN LUONTOSELVITYS LUOMANMUTKAN LUONTOSELVITYS SEINÄJOEN KAUPUNKI 2018 LUOMANMUTKAN LUONTOSELVITYS SEINÄJOEN KAUPUNKI 2018 1. YLEISTÄ Tämän luontokartoituksen tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen kaupungissa

Lisätiedot

Luontoselvitys, Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2015 Liito-oravaselvitys,Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2016 Sappee

Luontoselvitys, Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2015 Liito-oravaselvitys,Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2016 Sappee 25.05.2016 Luontoselvitys, Kalliomäki 635-432-3-108, Sappee, Mira Ranta 2015 Liito-oravaselvitys,Kalliomäki 635-432-3-108, Sappee, Mira Ranta 2016 Sappee kiinteistön 635 432-3-108 Kalliomäki muinaisjäännösinventointi

Lisätiedot

Heinijärvien elinympäristöselvitys

Heinijärvien elinympäristöselvitys Heinijärvien elinympäristöselvitys Kuvioselosteet Kuvio 1. Lehto Kuviolla kahta on lehtotyyppiä. Ylempänä tuoretta runsasravinteista sinivuokko-käenkaalityyppiä (HeOT) ja alempana kosteaa keskiravinteista

Lisätiedot

PUUMALA REPOLAHTI ITÄOSIEN YLEISKAAVAN MUUTOKSET LUONTOINVENTOINTI. Jouko Sipari

PUUMALA REPOLAHTI ITÄOSIEN YLEISKAAVAN MUUTOKSET LUONTOINVENTOINTI. Jouko Sipari PUUMALA REPOLAHTI ITÄOSIEN YLEISKAAVAN MUUTOKSET LUONTOINVENTOINTI Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.. 3 INVENTOITU ALUE... 3 1. Repolahden perukka. 3 LIITTEET Kansikuva: Repolahden perukan rantaa

Lisätiedot

ILVESVUORI POHJOINEN ASEMAKAAVA: LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS. Pekka Routasuo

ILVESVUORI POHJOINEN ASEMAKAAVA: LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS. Pekka Routasuo ILVESVUORI POHJOINEN ASEMAKAAVA: LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS Pekka Routasuo 15.12.2015 ILVESVUORI POHJOINEN ASEMAKAAVA: LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Aineisto ja menetelmät...

Lisätiedot

Nostavan logistiikkakeskuksen asemakaava Luontoselvitys

Nostavan logistiikkakeskuksen asemakaava Luontoselvitys Hollolan kunta Nostavan logistiikkakeskuksen asemakaava Luontoselvitys 6.8.2007 Viite 82116099-02 Tarkistanut Tarja Ojala Kirjoittanut Kaisa Torri Ramboll Terveystie 2 FI-15870 Hollola Finland Puhelin:

Lisätiedot

KOLMENKULMAN ALUEEN LUONTOSELVITYS

KOLMENKULMAN ALUEEN LUONTOSELVITYS Liite 5 KOLMENKULMAN ALUEEN LUONTOSELVITYS Kolmenkulman alueen ympäristö on melko tasaista moreenimaastoa. Kaavoitettava alue on metsäistä ja alue on ollut talousmetsäkäytössä lähes kokonaisuudessaan.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Selvitysalueen yleiskuvaus. Selvitysalueen luontokohteet. Selvitysalueen suojelullisesti merkittävä linnusto ja eläimistö

Sisällysluettelo. Selvitysalueen yleiskuvaus. Selvitysalueen luontokohteet. Selvitysalueen suojelullisesti merkittävä linnusto ja eläimistö Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016 Sisällysluettelo Selvitysalueen yleiskuvaus Yleiskuvaus 3 Sijainti 5 Topografia 5 Kallioperä 6 Maaperä 6 Maanpeite 7 Pohjavesialueet 7 Selvitysalueen luontokohteet

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Luontoselvitys. Työ: 26016. Turku, 02.05.2013

EURAJOEN KUNTA. Luontoselvitys. Työ: 26016. Turku, 02.05.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Luontoselvitys Työ: 26016 Turku, 02.05.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.fmcgroup.fi

Lisätiedot

Akaan kaupungin YRITYS-KONHON ALUEEN LUONTO- JA LIITO-ORAVASELVITYS 2011

Akaan kaupungin YRITYS-KONHON ALUEEN LUONTO- JA LIITO-ORAVASELVITYS 2011 Akaan kaupunki Maankäyttö- ja kaavoitusyksikkö PL 34 37801 TOIJALA Akaan kaupungin YRITYS-KONHON ALUEEN LUONTO- JA LIITO-ORAVASELVITYS 2011 Tmi Mira Ranta Isorainiontie 8 38120 SASTAMALA p. 050-5651584

Lisätiedot

EPAALAN-KUULIALAN OSAYLEISKAAVA LUONTOSELVITYS 2009

EPAALAN-KUULIALAN OSAYLEISKAAVA LUONTOSELVITYS 2009 Pälkäneen kunta Keskustie 1 36600 PÄLKÄNE EPAALAN-KUULIALAN OSAYLEISKAAVA LUONTOSELVITYS 2009 Tmi Mira Ranta Rokantie 29 38140 SASTAMALA p. 050-5651584 mira.ranta@kopteri.net SISÄLLYS TYÖN TAUSTAA 2 ALUEEN

Lisätiedot

LUONTOSELVITYS NURMO

LUONTOSELVITYS NURMO LUONTOSELVITYS NURMO SEINÄJOEN KAUPUNKI 2015 LUONTOSELVITYS 1. YLEISTÄ Seinäjoen kaupunki on käynnistänyt Nurmon keskustan alueella osayleiskaavaprosessin. Tämän luontoselvityksen tarkoituksena oli selvittää,

Lisätiedot

LUONTOSELVITYS HONKAKYLÄ LEHTIMÄENKYLÄ RISKUNMÄKI

LUONTOSELVITYS HONKAKYLÄ LEHTIMÄENKYLÄ RISKUNMÄKI LUONTOSELVITYS HONKAKYLÄ LEHTIMÄENKYLÄ RISKUNMÄKI SEINÄJOEN KAUPUNKI 2010 LUONTOSELVITYS 1. YLEISTÄ Seinäjoen kaupunki on käynnistänyt Honkakylän, Lehtimäenkylän ja Riskunmäen alueilla osayleiskaavaprosessin.

Lisätiedot

LUONTOSELVITYS TYÖNUMERO: E27125.10 KITTILÄN KUNTA LUONTOSELVITYS: KIRKONKYLÄN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA 1.9.2014. SWECO YMPÄRISTÖ OY Oulu

LUONTOSELVITYS TYÖNUMERO: E27125.10 KITTILÄN KUNTA LUONTOSELVITYS: KIRKONKYLÄN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA 1.9.2014. SWECO YMPÄRISTÖ OY Oulu TYÖNUMERO: E27125.10 KITTILÄN KUNTA : KIRKONKYLÄN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA SWECO YMPÄRISTÖ OY Oulu Sisältö 1 JOHDANTO... 1 2 KASVILLISUUDEN YLEISKUVAUS... 2 3 LINNUSTO JA MUU ELÄIMISTÖ... 3 4 ARVOKKAAT

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN LOMAKODIN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2010

PÄLKÄNEEN LOMAKODIN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2010 PÄLKÄNEEN LOMAKODIN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2010 Tmi Mira Ranta Rokantie 29 38140 SASTAMALA p. 050-5651584 mira.ranta@kopteri.net TYÖN TAUSTAA JA ALUEEN YLEISKUVAUSTA Selvityksen kohteena oleva lomakodin

Lisätiedot

Teernijärvi (Nokia) rantakaava

Teernijärvi (Nokia) rantakaava RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUSLIITTEET 2.12.2015 Biologitoimisto Jari Venetvaara Ky LIITE 3 Karrakuja 6, 66400 LAIHIA gsm 0405145359 jari.venetvaara@svk.fi www.venetvaara.fi Teernijärvi (Nokia) rantakaava

Lisätiedot

SOININ PIHLAANMÄEN ASEMAKAAVA LUONTOARVOJEN TARKISTUS

SOININ PIHLAANMÄEN ASEMAKAAVA LUONTOARVOJEN TARKISTUS Vastaanottaja Soinin kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 28.6.2016 Viite 1510023251-001 SOININ PIHLAANMÄEN ASEMAKAAVA LUONTOARVOJEN TARKISTUS 1 Päivämäärä 28.6.2016 Laatija Tarkastaja Ville Yli-Teevahainen

Lisätiedot

KYYNIJÄRVEN ALUEEN KASVILLISUUSSELVITYS 2016

KYYNIJÄRVEN ALUEEN KASVILLISUUSSELVITYS 2016 Nokian kaupunki Kaupunkikehityspalvelut Harjukatu 21 37100 NOKIA KYYNIJÄRVEN ALUEEN KASVILLISUUSSELVITYS 2016 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi

Lisätiedot

SIPOON BOXIN SUUNNITELLUN MAA- AINEISTEN OTTOALUEEN LUONTOSELVITYS 2009

SIPOON BOXIN SUUNNITELLUN MAA- AINEISTEN OTTOALUEEN LUONTOSELVITYS 2009 SIPOON BOXIN SUUNNITELLUN MAA- AINEISTEN OTTOALUEEN LUONTOSELVITYS 2009 Pekka Routasuo 17.9.2009 Sipoon Boxin suunnitellun maa-aineisten ottoalueen luontoselvitys 2009 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 AINEISTO

Lisätiedot

Luontokohteiden tarkistus

Luontokohteiden tarkistus LAUKAAN KUNTA Luontokohteiden tarkistus Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P29017 Raportti 1 (11) Pihlaja Tuomo Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Menetelmät... 1 3 Selvitysalueiden sijainti... 1

Lisätiedot

Aliketolan tilan luontoarvoselvitys Kokemäki Luontopalvelu Kraakku Marika Vahekoski

Aliketolan tilan luontoarvoselvitys Kokemäki Luontopalvelu Kraakku Marika Vahekoski Aliketolan tilan luontoarvoselvitys Kokemäki 27.10.2015 Luontopalvelu Kraakku Marika Vahekoski 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Yleistä selvitysalueesta... 3 2.1 Ranta-alue... 3 2.2 Piha-alue... 4

Lisätiedot

Merkkikallion tuulivoimapuisto

Merkkikallion tuulivoimapuisto OX2 FINLAND OY Merkkikallion tuulivoimapuisto Kasvillisuus- ja luontotyyppiselvityksen 2016 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P29646P004 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Lähtötiedot ja menetelmät... 2

Lisätiedot

LUONTOSELVITYS SATAMONMÄKI-JÄNISKALLIO

LUONTOSELVITYS SATAMONMÄKI-JÄNISKALLIO LUONTOSELVITYS SATAMONMÄKI-JÄNISKALLIO SEINÄJOEN KAUPUNKI 2015 LUONTOSELVITYS 1. YLEISTÄ Tämän luontoselvityksen tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen kaupungissa Satamonmäen ja Jäniskallion

Lisätiedot

KIIMASSUON TUULI- PUISTO TÄYDENTÄVÄ LUON- TOSELVITYS

KIIMASSUON TUULI- PUISTO TÄYDENTÄVÄ LUON- TOSELVITYS Vastaanottaja Voimavapriikki Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 7.9.2012 KIIMASSUON TUULI- PUISTO TÄYDENTÄVÄ LUON- TOSELVITYS KIIMASSUON TUULIPUISTO TÄYDENTÄVÄ LUONTOSELVITYS Tarkastus Päivämäärä 07/09/2012

Lisätiedot

SANTAVUORI MESKAISVUORI

SANTAVUORI MESKAISVUORI SANTAVUORI MESKAISVUORI Tuulivoimapuiston luontoselvitys Etelä-Pohjanmaan Voima Oy 2008 SANTAVUORI-MESKAISVUORI Tuulivoimapuiston luontoselvitys 1. Yleistä Etelä-Pohjanmaan Voima Oy on suunnitellut Ilmajoen

Lisätiedot

METSO KOHTEEN LIITTEET

METSO KOHTEEN LIITTEET METSO KOHTEEN LIITTEET xxxxxx, xxx-xxx-x-xx 1 Tilan xxxx omistus 2 2 Suojeluun esitettävän metsän kasvupaikka- 2-7 ja puustotiedot kuvioittain 3 Karttarajaus 7 4 Suojelualueen lyhyt kuvaus 8 5 Kohteen

Lisätiedot

LIEDON LITTOISTEN ETELÄ-TUULISSUON 2/ALI-SIPPAANTIEN RISTEYSSILLAN LUONTOSELVITYS

LIEDON LITTOISTEN ETELÄ-TUULISSUON 2/ALI-SIPPAANTIEN RISTEYSSILLAN LUONTOSELVITYS LIEDON LITTOISTEN ETELÄ-TUULISSUON 2/ALI-SIPPAANTIEN RISTEYSSILLAN LUONTOSELVITYS Tmi Hannu Klemola 2012 Alueen halki virtaa uomassa maisemallisesti kaunis puro, jonka rannoilla kasvaa myös suuria puita.

Lisätiedot

Akaan kaupungin Toijalan SAVIKON ASEMAKAAVA-ALUEEN LIITO-ORAVA- JA LUONTOSELVITYS 2008

Akaan kaupungin Toijalan SAVIKON ASEMAKAAVA-ALUEEN LIITO-ORAVA- JA LUONTOSELVITYS 2008 Akaan kaupunki Maankäyttö- ja kaavoitusyksikkö PL 34 37801 TOIJALA Akaan kaupungin Toijalan SAVIKON ASEMAKAAVA-ALUEEN LIITO-ORAVA- JA LUONTOSELVITYS 2008 Tmi Mira Ranta Karkunkyläntie 179 38140 KÄRPPÄLÄ

Lisätiedot

METSO -KOHTEEN KUVAUS, PUUSTOTIEDOT JA VALOKUVAT. Joenmäki, 700 474-1-4

METSO -KOHTEEN KUVAUS, PUUSTOTIEDOT JA VALOKUVAT. Joenmäki, 700 474-1-4 METSO -KOHTEEN KUVAUS, PUUSTOTIEDOT JA VALOKUVAT Joenmäki, 700 474-1-4 Sivu 2/21 METSO -kohteen kasvupaikka- ja puustotiedot Suojelurajauksen metsäalue voidaan jakaa kolmeen pääkuvioon 63, 57 ja 55. Kuvio

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Jalopuumetsät (LSL 29 ) 17. Helininlahden jalopuumetsikkö

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Jalopuumetsät (LSL 29 ) 17. Helininlahden jalopuumetsikkö Jalopuumetsät (LSL 29 ) 17. Helininlahden jalopuumetsikkö Pinta-ala: 4,7 ha Kylä: Kuokkala Omistaja: Yksityinen, Lempäälän kunta Status: Luonnonsuojelualue LSL, Arvokas luontokohde Metso soveltuvuus: -

Lisätiedot

Pyhtään kunta. Pyhtään Keihässalmen kalasataman alueen luontoselvitys 2011

Pyhtään kunta. Pyhtään Keihässalmen kalasataman alueen luontoselvitys 2011 Pyhtään kunta Pyhtään Keihässalmen kalasataman alueen luontoselvitys 2011 Petri Parkko 2.12.2011 1. Selvityksen taustoja Keihässalmen satama-alueen ja sen ympäristön kehittämistä varten tarvittiin tietoja

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN LUONTOSELVITYS

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN LUONTOSELVITYS RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN LUONTOSELVITYS Pekka Routasuo 9.6.2016 RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN LUONTOSELVITYS Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Aineisto ja menetelmät... 3 2.1 Maastotyöt... 3 3 Tulokset... 4 3.1 Luonnonolot

Lisätiedot

Pälkäneen Laitikkalan kylän KATAJAN TILAN LUONTOSELVITYS (Kyllönsuu , Kataja ja Ainola )

Pälkäneen Laitikkalan kylän KATAJAN TILAN LUONTOSELVITYS (Kyllönsuu , Kataja ja Ainola ) Pälkäneen Laitikkalan kylän KATAJAN TILAN LUONTOSELVITYS (Kyllönsuu 635-417-3-28, Kataja 635-417-3-34 ja Ainola 935-417-3-26) Tmi Mira Ranta Rokantie 29 38140 SASTAMALA p. 050-5651584 mira.ranta@kopteri.net

Lisätiedot

LUONTOSELVITYS Seinäjoen Kyrkösjärven itäranta

LUONTOSELVITYS Seinäjoen Kyrkösjärven itäranta LUONTOSELVITYS Seinäjoen Kyrkösjärven itäranta Pöyry Finland Oy 2011 1. YLEISTÄ Tämän luontoinventoinnin tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen Kyrkösjärven itärannalla (Kartta 1) sellaisia

Lisätiedot

Asemanseudun liito-orava- ja luontoselvitys 2010

Asemanseudun liito-orava- ja luontoselvitys 2010 LUONTOPALVELU KRAAKKU Asemanseudun liito-orava- ja luontoselvitys 2010 Parkanon kaupunki Marika Vahekoski 31.7.2010 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Liito-orava.3 3. Menetelmät 3 3.1 Liito-oravaselvitys...3

Lisätiedot

LIITE. Louhunkankaan suunnittelualueen tuulivoimaloiden alueiden ja huoltotieyhteyksien rakentamisaluekuvaukset.

LIITE. Louhunkankaan suunnittelualueen tuulivoimaloiden alueiden ja huoltotieyhteyksien rakentamisaluekuvaukset. LIITE. Louhunkankaan suunnittelualueen tuulivoimaloiden alueiden ja huoltotieyhteyksien rakentamisaluekuvaukset. Voimala 1 Alueella kasvaa nuorta ja varttuvaa kalliomännikköä. Sekapuuna kasvaa hieman kuusta

Lisätiedot

LUONTOSELVITYS TYÖNUMERO: E27636.10 MYNÄMÄEN KUNTA MYNÄMÄEN KATTELUKSEN ASEMAKAAVAN LUONTOSELVITYS 30.3.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

LUONTOSELVITYS TYÖNUMERO: E27636.10 MYNÄMÄEN KUNTA MYNÄMÄEN KATTELUKSEN ASEMAKAAVAN LUONTOSELVITYS 30.3.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: E27636.10 MYNÄMÄEN KUNTA MYNÄMÄEN KATTELUKSEN ASEMAKAAVAN SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Sisältö 1 JOHDANTO... 2 2 TUTKIMUSALUEEN SIJAINTI JA YLEISKUVA... 2 3 TUTKIMUSMENETELMÄT... 3 4 LUONTOTYYPIT

Lisätiedot

Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista Taru Heikkinen Kaavoitus Jyväskylän kaupunki

Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista Taru Heikkinen Kaavoitus Jyväskylän kaupunki Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista 18.6.2009 Tämän työn tarkoituksena oli tarkentaa Korpilahden Tikkalan kylän alueella vuonna 2003 tehdyssä luontoselvityksessä (Anna-Riikka Ihantola) havaittujen

Lisätiedot

Putkilahden luonto- ja liitooravaselvitys

Putkilahden luonto- ja liitooravaselvitys 2016 Putkilahden luonto- ja liitooravaselvitys Elina Lehtinen Jyväskylän kaupunki Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö 15.6.2016 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Työmenetelmät... 5 2.1 Esiselvitys... 5 2.2 Maastotyöskentely...

Lisätiedot

Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/26

Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/26 Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma 2015-2025 LIITE 13: Kuvioluettelo 23.3.2015 Sivu 1/26 101 0,70 Kuivahko kangas Taimikko yli 1,3 m Kataja Avoin alue ja näkymä (B4) Myös kelirikon aikana Rauduskoivu

Lisätiedot

Nokian kaupungin KOHMALAN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2013

Nokian kaupungin KOHMALAN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2013 Nokian kaupunki Tekninen keskus Harjukatu 21 37100 NOKIA Nokian kaupungin KOHMALAN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2013 Luontoselvitys M. Ranta Talaskuja 14 38140 SASTAMALA p. 050-5651584 miraranta@hotmail.fi TAUSTATIETOJA

Lisätiedot

Matalan ranta-asemakaava Luontoselvitys 2014, täydennys 2015 Antti Karlin Yleistä Luontoselvitys on tehty käymällä Matalan ranta-asemakaavassa oleva venevalkaman alue maastossa läpi kesällä syksyllä 2014

Lisätiedot

Kuohun alueen luontoselvityksen täydennys 2015

Kuohun alueen luontoselvityksen täydennys 2015 Kuohun alueen luontoselvityksen täydennys 2015 Timo Pylvänäinen 20.8.2015 Kaupunkirakennepalvelut Jyväskylän kaupunki Vispiläjokea osa-alue kahden lounaiskulmassa Johdanto Kuohun alueelle ollaan tekemässä

Lisätiedot

Päivämäärä 29.10.2012 NÄSEN KARTANON TUULIVOIMAHANKKEEN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET JA RAKENTAMIS- ALUEIDEN KUVAUKSET

Päivämäärä 29.10.2012 NÄSEN KARTANON TUULIVOIMAHANKKEEN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET JA RAKENTAMIS- ALUEIDEN KUVAUKSET Päivämäärä 29.10.2012 NÄSEN KARTANON TUULIVOIMAHANKKEEN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET JA RAKENTAMIS- ALUEIDEN KUVAUKSET SISÄLTÖ 1. Johdanto 1 2. Luonnonympäristön yleispiirteet ja arvokkaat luontokohteet 1 2.1

Lisätiedot

ASIKKALAN SALONSAARENTIEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS

ASIKKALAN SALONSAARENTIEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS ASIKKALAN SALONSAARENTIEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS Marko Vauhkonen Tmi Marko Vauhkonen, Heinola 20.9.2009 ASIKKALAN SALONSAARENTIEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTO

Lisätiedot

TAALERITEHTAAN TUULITEHDAS I KY MISSKÄRRIN TUULIVOIMAPUISTON KASVILLISUUSSELVITYS

TAALERITEHTAAN TUULITEHDAS I KY MISSKÄRRIN TUULIVOIMAPUISTON KASVILLISUUSSELVITYS Vastaanottaja Taaleritehtaan Tuulitehdas I Ky Asiakirjatyyppi Kasvillisuusselvitys Päivämäärä 12.9.2012 TAALERITEHTAAN TUULITEHDAS I KY MISSKÄRRIN TUULIVOIMAPUISTON KASVILLISUUSSELVITYS TAALERITEHTAAN

Lisätiedot

Luontotiedot kuvioittain

Luontotiedot kuvioittain Luontotiedot kuvioittain Kuvio Pinta-ala, ha Monimuotoisuustieto/ erityispiirre Tarkenne Lisätiedot 885 1,4 Kalliojyrkänne 913 0,2 Tuore lehto Mahdollinen metsälain tärkeä elinympäristö 886 1,3 Kalliojyrkänne

Lisätiedot

LIITO-ORAVASELVITYS 16X KALAJOEN KAUPUNKI. Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys

LIITO-ORAVASELVITYS 16X KALAJOEN KAUPUNKI. Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys LIITO-ORAVASELVITYS 23.6.2015 KALAJOEN KAUPUNKI Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys 1 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 LIITO-ORAVASELVITYS 2 3 TULOKSET 3 4 JOHTOPÄÄTÖKSET 4 5 VIITTEET 5 Kannen

Lisätiedot

TORVENKYLÄN TUULIVOIMAHANKE MAAKAAPELIREITIN MAASTOTARKISTUS

TORVENKYLÄN TUULIVOIMAHANKE MAAKAAPELIREITIN MAASTOTARKISTUS Vastaanottaja Smart Windpower Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 27.5.2016 TORVENKYLÄN TUULIVOIMAHANKE 1 Päivämäärä 27.5.2016 Laatija Tarkastaja Ville Yli-Teevahainen Merja Isteri Viite 1510021396

Lisätiedot

LAPUAN KESKUSTAAJAMAN TUOTANTO- JA LOGISTIIKKA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA MUUTTUNEIDEN TUULIVOIMALAPAIKKOJEN TARKISTUS

LAPUAN KESKUSTAAJAMAN TUOTANTO- JA LOGISTIIKKA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA MUUTTUNEIDEN TUULIVOIMALAPAIKKOJEN TARKISTUS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 18.3.2014 Viite 1517874 LAPUAN KESKUSTAAJAMAN TUOTANTO- JA LOGISTIIKKA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA MUUTTUNEIDEN TUULIVOIMALAPAIKKOJEN TARKISTUS

Lisätiedot

4. Elollinen luonto. Kasvillisuus

4. Elollinen luonto. Kasvillisuus 4. Elollinen luonto Kasvillisuus Noin puolet yleiskaava-alueen pinta-alasta muodostuu ihmisen toiminnan tuloksena syntyneistä kulttuuribiotoopeista, joista valtaosa on tehokkaan viljelytoiminnan muovaamia

Lisätiedot

VÄSTERVIKIN TUULIVOIMAHANKE MUUTTUNEIDEN VOIMALAPAIKKOJEN MAASTOSELVITYKSET (KEVÄT/KESÄ 2015)

VÄSTERVIKIN TUULIVOIMAHANKE MUUTTUNEIDEN VOIMALAPAIKKOJEN MAASTOSELVITYKSET (KEVÄT/KESÄ 2015) Vastaanottaja Triventus Wind Power Ab Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 22.9.2015 Viite 1510015995-002 VÄSTERVIKIN TUULIVOIMAHANKE MUUTTUNEIDEN VOIMALAPAIKKOJEN MAASTOSELVITYKSET (KEVÄT/KESÄ 2015) MUUTTUNEIDEN

Lisätiedot

Virrat KOULUKESKUKSEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONTOSELVITYS

Virrat KOULUKESKUKSEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONTOSELVITYS Aallokas Oy 26.6.2017 Y-tunnus 2678475-5 Virrat KOULUKESKUKSEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONTOSELVITYS 1. Menetelmät 1.1. Selvitetyt luontoarvot Luontoselvityksen tarkoitus oli löytää tutkimusalueelta luontokohteet,

Lisätiedot

SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016

SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016 SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016 Markku Nironen 19.04.2016 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 AINEISTO JA MENETELMÄT... 2 3 ASEMAKAAVA-ALUEEN LIITO-ORAVAT... 2 3.1 LIITO-ORAVAT 2009...

Lisätiedot

RANTAASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS

RANTAASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS SULKAVAN HÄMEENNIEMEN RANTAASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS www.js-enviro.fi Juha Saajoranta 2011 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUONTOSELVITYKSEN TOTEUTUS 2. RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOSALUEEN LUONNON

Lisätiedot

Liite 2. Rakentamisalueiden kasvillisuus- ja luontotyyppikuvaukset

Liite 2. Rakentamisalueiden kasvillisuus- ja luontotyyppikuvaukset Liite 2. Rakentamisalueiden kasvillisuus- ja luontotyyppikuvaukset Tuulivoimala 1 Rakentamisalueen puusto on pääosin vanhaa mäntyvaltaista kalliolakimetsää. Kallioalueiden välissä esiintyy kangasmaita

Lisätiedot

Monimuotoisuudelle tärkeät suoelinympäristöt

Monimuotoisuudelle tärkeät suoelinympäristöt Monimuotoisuudelle tärkeät suoelinympäristöt Metsäkeskus 2014 Monimuotoisuudelle tärkeät suoelinympäristöt 2014 { 2 } Metsälaki Metsälaissa on lueteltu joukko suojeltuja elinympäristöjä, jotka ovat monimuotoisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Lehdot ja korvet. 26. Päivölän lehtometsäalue (Linturi-Laurilan lehto) Luonnonsuojelualue LSL, Arvokas luontokohde,

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Lehdot ja korvet. 26. Päivölän lehtometsäalue (Linturi-Laurilan lehto) Luonnonsuojelualue LSL, Arvokas luontokohde, Lehdot ja korvet 26. Päivölän lehtometsäalue (Linturi-Laurilan lehto) Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status: Metso soveltuvuus: 3,5 ha Perälä Yksityinen Luonnonsuojelualue LSL, Arvokas luontokohde, Kyllä Vanha

Lisätiedot

TAIPALSAARI. ILKONSAARTEN (Itäinen) JA MYHKIÖN RANTAYLEISKAAVA YMPÄRISTÖARVIOINTI. Jouko Sipari

TAIPALSAARI. ILKONSAARTEN (Itäinen) JA MYHKIÖN RANTAYLEISKAAVA YMPÄRISTÖARVIOINTI. Jouko Sipari TAIPALSAARI ILKONSAARTEN (Itäinen) JA MYHKIÖN RANTAYLEISKAAVA YMPÄRISTÖARVIOINTI Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.. 3 MENETELMÄT 3 YLEISKUVAUS 4 TULOKSET... 4 1. Myhkiö. 4 2. Ilkonsaaret (itäinen)..

Lisätiedot

Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/18

Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/18 Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma 2015-2025 LIITE 13: Kuvioluettelo 23.3.2015 Sivu 1/18 126 0,69 Tuore kangas Uudistuskypsä metsikkö Mänty Ulkoilu- ja virkistysmetsä (C2) Vain kun maa on

Lisätiedot

Savonlinnan Matarmäen luontoselvitys 2013

Savonlinnan Matarmäen luontoselvitys 2013 Maanmittauspalvelu Puttonen Savonlinnan Matarmäen luontoselvitys 2013 Petri Parkko 31.5.2013 1. Taustoja Savonlinnan Matarmäelle (kartta 1) on suunniteltu kallion louhintaa, jonka suunnittelua varten tarvittiin

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Mustolan tienvarsialueen asemakaavan muutos

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Mustolan tienvarsialueen asemakaavan muutos RAPORTTI LIITE 3 20.10.2011 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Mustolan tienvarsialueen asemakaavan muutos Luontoselvitys Sisältö 1 1 JOHDANTO 1 2 SELVITYSALUEEN SIJAINTI JA YLEISPIIRTEET 1 3 MENETELMÄT 1 3.1 Lähtötiedot

Lisätiedot

SENAATTI KERAVAN VANKILA-ALUEEN LUONTOARVIO

SENAATTI KERAVAN VANKILA-ALUEEN LUONTOARVIO Vastaanottaja Senaatti Asiakirjatyyppi Luontoarvio Päivämäärä 30.11.2017 Viite 1510033076 SENAATTI KERAVAN VANKILA-ALUEEN LUONTOARVIO SENAATTI KERAVAN VANKILA-ALUEEN LUONTOARVIO Päivämäärä 30.11.2017 Laatija

Lisätiedot

KALAJOEN JOKELAN TUULIPUISTOALUE KASVILLISUUS- JA LUONTOKOHDESELVITYS. Pekka Routasuo

KALAJOEN JOKELAN TUULIPUISTOALUE KASVILLISUUS- JA LUONTOKOHDESELVITYS. Pekka Routasuo KALAJOEN JOKELAN TUULIPUISTOALUE KASVILLISUUS- JA LUONTOKOHDESELVITYS Pekka Routasuo 30.12.2011 KALAJOEN JOKELAN TUULIPUISTOALUE KASVILLISUUS- JA LUONTOKOHDESELVITYS SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 AINEISTO

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA KUUSIMÄEN LUONTOSELVITYS

NURMIJÄRVEN KUNTA KUUSIMÄEN LUONTOSELVITYS Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Luontoselvitys Päivämäärä 20.8.2014 Viite 1510014465 NURMIJÄRVEN KUNTA KUUSIMÄEN LUONTOSELVITYS Päivämäärä 20.8.2014 Laatija Tarkastaja Kuvaus Heli Lehvola

Lisätiedot

Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie. Liito-oravaselvitys. Tiehallinto

Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie. Liito-oravaselvitys. Tiehallinto Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie Liito-oravaselvitys Tiehallinto 2009 1 Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie välillä Rengonkylä-Nurmo; liito-oravaselvitys 1. Yleistä Liito-oravaa (Pteromys volans) koskevat

Lisätiedot

MT 369 KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ VÄLILLE KÄÄPÄLÄ-TUOHIKOTTI

MT 369 KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ VÄLILLE KÄÄPÄLÄ-TUOHIKOTTI MT 369 KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ VÄLILLE KÄÄPÄLÄ-TUOHIKOTTI Pekka Routasuo 6.2.2012 KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ VÄLILLE KÄÄPÄLÄ-TUOHIKOTTI SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 2 3 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Myllyniemen ranta-asemakaavan kumoaminen Hyrynsalmen kunnan Hyrynjärvi. Luontoselvitys

Myllyniemen ranta-asemakaavan kumoaminen Hyrynsalmen kunnan Hyrynjärvi. Luontoselvitys Myllyniemen ranta-asemakaavan kumoaminen Hyrynsalmen kunnan Hyrynjärvi Luontoselvitys Myllyniemen ranta-asemakaavan kumoaminen Hyrynsalmen kunnan Hyrynjärvi Luontoselvitys 1. Tausta Myllyniemen suunnittelutyön

Lisätiedot

Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016. Lakeuden luontokartoitus

Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016. Lakeuden luontokartoitus Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016 Lakeuden luontokartoitus Sisällysluettelo Selvitysalueen yleiskuvaus Sijainti 4 Topografia 4 Kallioperä 5 Maaperä 5 Maanpeite 6 Pohjavesialueet 6 Selvitysalueen luontokohteet

Lisätiedot

KOLMENKULMAN KESKIOSAN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2016

KOLMENKULMAN KESKIOSAN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2016 Nokian kaupunki Kaupunkikehityspalvelut Harjukatu 21 37100 NOKIA KOLMENKULMAN KESKIOSAN ALUEEN LUONTOSELVITYS 2016 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi

Lisätiedot

SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS

SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 1.4.2014 Sipoon Nevas Gårdin luontoselvityksen täydennys. SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS 1 JOHDANTO Sipoon

Lisätiedot

Tuunan asemakaava LUONTOSELVITYS

Tuunan asemakaava LUONTOSELVITYS LAITILA LUONNOS Tuunan asemakaava LUONTOSELVITYS LUONTOSELVITYS Työ: E26515 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Turku, 08.11.2013 www.fmcgroup.fi Toimistot: Turku, Oulu, Tampere

Lisätiedot

KEMPELEEN KUNTA TAAJAMAN OSAYLEISKAAVA 2040 LUONTOSELVITYS

KEMPELEEN KUNTA TAAJAMAN OSAYLEISKAAVA 2040 LUONTOSELVITYS KEMPELEEN KUNTA TAAJAMAN OSAYLEISKAAVA 2040 Kirkonseudun-Pirilän-Savikorven ja Hakamaan- Ristisuon-Väärälänperän, sekä Kuivalanperän osaalueet LUONTOSELVITYS Työ: E23994.10 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ SUOMEN ALUEEN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2010

KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ SUOMEN ALUEEN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2010 KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ SUOMEN ALUEEN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2010 11.9.2010 Liite 1 Kuva 1. Selvitysalueen keskiosia (kuvio 1) kumpareelta (kuvio 2) nähtynä. Kuva 2. Vanha teollisuusrakennus ja Järveläntien

Lisätiedot

1. Selvitys. 2. Kohteet

1. Selvitys. 2. Kohteet Kuhmalahden ROYK Luontoselvityksen täydennys 24.10.2017 1. Selvitys Luontoselvitystä täydennettiin maastokäynneillä 11.5. ja 17.5.2017. Maastokäynnit toteuttivat FM Tiina Virta ja MMM Heikki Holmén. Kohteille

Lisätiedot

Ainolanvainion asemakaavan laajennus, Pirkkiö, Tornio

Ainolanvainion asemakaavan laajennus, Pirkkiö, Tornio 1 Sami Mäkikyrö 10.10.2013 Ainolanvainion asemakaavan laajennus, Pirkkiö, Tornio Luontoselvitys, Natura-tarveharkinta 2 SISÄLLYS 1. Johdanto....3 2. Suojelualueet ja -ohjelmat..3 2.1.Luonnonsuojeluohjelmat....3

Lisätiedot

METSOKOHTEET LIEKSAN SEURAKUNTA

METSOKOHTEET LIEKSAN SEURAKUNTA METSOKOHTEET LIEKSAN SEURAKUNTA Lieksan seurakunta on suojellut Metsien suojeluohjelman (METSO) mukaisesti Ympäristöministeriön päätöksellä yksityiseksi luonnonsuojelualueiksi tässä oppaassa lyhyesti esitellyt

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Selvitysalueen yleiskuvaus. Selvitysalueen luontokohteet. Selvitysalueen suojelullisesti merkittävä linnusto ja eläimistö

Sisällysluettelo. Selvitysalueen yleiskuvaus. Selvitysalueen luontokohteet. Selvitysalueen suojelullisesti merkittävä linnusto ja eläimistö Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016 Sisällysluettelo Selvitysalueen yleiskuvaus Sijainti 3 Topografia 3 Kallioperä 4 Maaperä 4 Maanpeite 5 Pohjavesialueet 5 Selvitysalueen luontokohteet Luontokohteet

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ampumarataselvitys; kooste ehdotettujen uusien ratapaikkojen luontoinventoinneista

Pohjois-Pohjanmaan ampumarataselvitys; kooste ehdotettujen uusien ratapaikkojen luontoinventoinneista LIITE 4 Pohjois-Pohjanmaan ampumarataselvitys; kooste ehdotettujen uusien ratapaikkojen luontoinventoinneista Pohjois-Pohjanmaan liitto, Tuomas Kallio Kalajoki, n:o 66 Luonnonympäristön yleiskuvaus Selvitysalue

Lisätiedot

Riretu ranta-asemakaavan muutos Salon kaupunki Förby

Riretu ranta-asemakaavan muutos Salon kaupunki Förby Riretu ranta-asemakaavan muutos Salon kaupunki Förby 10.12.2014 SELVITYS LUONTO-OLOISTA JA RAKENNETUSTA YMPÄRISTÖSTÄ Kuva 1. Luontokuviot 10.10.2014 Oy Wixplan Ab 1 Alueen eri luontotyypit Kaavamuutosalue

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LUONTOKOHDESELVITYS 2011

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LUONTOKOHDESELVITYS 2011 HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LUONTOKOHDESELVITYS 2011 Esa Lammi Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 28.12.2011 HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LUONTOKOHDESELVITYS 2011 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Lähtöaineistot ja menetelmät...

Lisätiedot

VATTULAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VATTULAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS LIITE 2 TAMPEREEN KAUPUNKI VATTULAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Työ 21344YK 30.5.2005 LIITE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 2 2 VATTULAN LUONNONYMPÄRISTÖ 2 2.1 MAISEMA 2 2.2 MAA- JA KALLIOPERÄ 3 2.3 KASVILLISUUS

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki. Kesärannan ranta-asemakaava. Liito-orava -inventointi. Jouko Sipari

Kouvolan kaupunki. Kesärannan ranta-asemakaava. Liito-orava -inventointi. Jouko Sipari Kouvolan kaupunki Kesärannan ranta-asemakaava Liito-orava -inventointi Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO TYÖN TARKOITUS... 3 MENETELMÄT... 3 SUUNNITELUALUEEN LUONNONOLOT... 3 INVENTOINNIN TULOKSET... 5 LIITTEET

Lisätiedot

luontoselvitys Petri Parkko

luontoselvitys Petri Parkko 2016 Hämeenlinnan Huvikummun rantaosayleiskaavan muutokseen liittyvä luontoselvitys Petri Parkko 26.7.2016 1 1. Taustoja Kaavahankkeen tarkoituksena on siirtää voimassa olevan rantaosayleiskaavan mukainen

Lisätiedot

SULKAVA PUTKIJÄRVI, KANKUNLAMPI LIITO-ORAVAINVENTOINTI. Jouko Sipari

SULKAVA PUTKIJÄRVI, KANKUNLAMPI LIITO-ORAVAINVENTOINTI. Jouko Sipari SULKAVA PUTKIJÄRVI, KANKUNLAMPI LIITO-ORAVAINVENTOINTI Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.. 3 MENETELMÄT 3 TULOKSET... 3 1. PUTKIJÄRVI, KORHOLAN RANTA... 3 2. KANKUNLAMPI 5 LIITTEET Kansikuva: Putkijärven

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2015

RANTA-ASEMAKAAVAN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2015 PARAINEN. KIRJAIS RANTA-ASEMAKAAVAN LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 205 Maanmittari Oy Öhman/Mikko Siitonen 205 JOHDANTO Selvitysalue sijaitsee Paraisten saaristossa, Nauvon Kirjaisissa. Selvitysalueeseen kuuluu

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki Haukkalan pohjoisosan luontoselvitys

Jyväskylän kaupunki Haukkalan pohjoisosan luontoselvitys Jyväskylän kaupunki Haukkalan pohjoisosan luontoselvitys 1. Johdanto Tämän selvityksen tavoitteena on laatia Jyväskylän kaupungin kaupunkisuunnittelutoimistolle kaavoitustarkoituksia palveleva luontoselvitys.

Lisätiedot

KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ IITIN KIRKONKYLÄN KOHDALLA LUONTOSELVITYS

KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ IITIN KIRKONKYLÄN KOHDALLA LUONTOSELVITYS KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ IITIN KIRKONKYLÄN KOHDALLA LUONTOSELVITYS Marko Vauhkonen Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 18.6.2013 1 JOHDANTO TL-Suunnittelu Oy laatii tiesuunnitelmaa maanteiden 362 ja 3622 kevyen

Lisätiedot

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KEVÄÄN 2008 LIITO-ORAVATARKISTUS

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KEVÄÄN 2008 LIITO-ORAVATARKISTUS VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KEVÄÄN 2008 LIITO-ORAVATARKISTUS 1 1. Selvityksen taustoja Destia Oy tilasi tämän selvityksen Luontoselvitys Kotkansiiveltä 29.2.2008. Selvitys

Lisätiedot

VT 6 PARANTAMINEN VÄLILLÄ HEVOSSUO NAPPA LUONTOSELVITYS

VT 6 PARANTAMINEN VÄLILLÄ HEVOSSUO NAPPA LUONTOSELVITYS VT 6 PARANTAMINEN VÄLILLÄ HEVOSSUO NAPPA LUONTOSELVITYS Marko Vauhkonen 19.1.2010 16.1T-1-1 VT 6 PARANTAMINEN VÄLILLÄ HEVOSSUO NAPPA LUONTOSELVITYS SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 4 2 AINEISTO JA MENETELMÄT...

Lisätiedot