Maisematyölupa 531 Haukilahden kylän tilalle Kytö RN:o 3:72, Aarre Jokelainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maisematyölupa 531 Haukilahden kylän tilalle Kytö RN:o 3:72, Aarre Jokelainen"

Transkriptio

1 Kaupunkikehityslautakunta Maisematyölupa 531 Haukilahden kylän tilalle Kytö RN:o 3:72, Aarre Jokelainen 660/ /2017 KAKEL 76 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi, puh Valmistelija / lisätiedot: Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh Kaavasuunnittelija Matti Kettunen, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Oheismateriaali Hakkuukartta ja puustotiedot Havainnekuvat Rantametsien käsittely Metsäteho Tapio Suojavyöhykekartta Hakijan vastine ja hakijan ottamat valokuvat Ote yleiskaavasta Poikkeamistilannekartta Sijaintikartta Hakemusasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa. Aarre Jokelainen hakee MRL 128 :n mukaista lupaa puiden kaatamiseen 531 Haukilahden kylän tilalle Kytö RN:o 3:72 ( ). Hakemus ja perustelut Tilalla on tarkoitus tehdä avohakkuu yhteensä 2,6 hehtaarin alalle. Säästöpuita jätetään ryhmiin vähintään 10 kpl/ha. Lisäksi rantaan jätetään vähintään 5 metrin suojakaista hakkaamatta. Hakkuun jälkeen alueelle istutetaan uudet taimet. Toimenpidealue sijaitsee Omenasaaressa Omenaniemen edustalla Joutsenossa. Saaren koko on n. 8,7 hehtaaria. Tila Kytö koostuu neljästä palstasta, joista yksi on Omenasaaressa. Tilan kokonaispinta-ala on 13,8 ha. Kaavallinen tilanne Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen Saaristo III yleiskaava, jonka ympäristöministeriö on hyväksynyt Kaavassa toimenpidealue on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, jossa on ulkoilun ohjaamistarvetta tai ympäristöarvoja (merkintä MU): Rakentaminen on sallittu vain maa- ja metsätalouden tarpeisiin. Alueella on rakennuslain 124 a :n mukainen toimenpidekielto. Rakennusoikeus on maanomistajakohtaisesti siirretty RA- tai APalueelle.

2 Naapureiden kuuleminen ja hankkeesta tiedottaminen Hankkeen vireille tulosta on kuulutettu kaupungin internetsivuilla ja ilmoitustaululla Kuulutusaikana ei saapunut huomautuksia. Hakija on kuullut naapureina tiloja RN:o 3:20, 3:39, 3:40, 3:44, 3:45, 3:46, 3:58, 3:62, 3:71 ja 6:39. Naapuri 1 huomauttaa seuraavaa: Omenasaari ja sen merkitty hakkuualue sijaitsevat suoraan kesäasuntomme ja sen uimarannan vastapäätä hyvin lähellä edessä ja on silmissämme kesävuorokaudet ympäri. Maisemallisesti Saimaan ainutlaatuisen ympäristön sydämessä on saaren puuston hakkuuseen löydettävä ja on olemassa muita puustoa ja maisemaa säästävämpiä menetelmiä kuin kaiken puuston poisto. Vaadimme käyttämään hakkuumenetelmää, joka säästää ainutlaatuista maisemaa esitettyä suunnitelmaa ratkaisevasti enemmän. Omenasaarta vastapäätä mantereella on Omenaniementien varrella luonnonsuojelualue, jonne Omenasaari näkyy ja maiseman tulee luonnonsuojelualueelta jatkua maisemallisesti kestävänä ja yhtenäisenä kohti ainutlaatuista Saimaata ja sen suurta selkää. Rantaan jäävän suojakaistan pituutta ei esityksessä ole määritelty: rannan suojakaistan tulee olla maksimaalisen syvä tasapainoisen maiseman säilyttämiseksi. Saaressa asuu hyvin iso (satoja/tuhansia suuri) korppipopulaatio. Korppi on rauhoitettu lintu. Joka (kesä)ilta noin klo 22 viitisen sataa korppia lentää kesäasuntomme tontin ylitse Omenasaareen yöksi. Rauhoitettujen lintujen ympäristö tulee säästää, jotta niille luontainen käyttäytyminen voi jatkua. Koska kyseessä on saari ja lähimpänä kesäasuntoamme, haluamme tietää mitä reittiä puut on suunniteltu kuljetettavaksi pois saaresta sekä kuljetuksen ajankohdan. Naapuri 2 huomauttaa: En puolla metsänhoitoyhdistyksen esittämää avohakkuuta Omenasaaressa. Avohakkuut ovat menneisyyden toimintamalli, joka nykyisin ymmärretään ympäristöarvojen kannalta kestämättömäksi ja metsänhoidollisesti epätarkoituksenmukaiseksi. Varsinkin näillä suhteellisen tiheästi asutetuilla ja kesäasutetuilla Saimaan rannoilla tulisi huomioida maisemalliset arvot ja toimia nykyaikaisemman metsänhoidon periaatteiden mukaan, tehdä puun korjuu maiseman ja luonnon huomioonottavana harvennuksena.

3 Ns. rantaan jäävä suojakaista toteutettuna, kuten se yleensä tulee toteutetuksi, ei ole riittävä peittämään avohakkuuta ja rantamaisema on pikemminkin epäluonteva, kun tyhjyys siintää muutaman puun takaa. Kovat tuulet kaatavat avohakkuun reunoilta lisää runkoja. Kaavailtu puunkorjuu päätehakkuuna tapahtuu erittäin lähellä Omenaniemen loma-asutusta ja on selvää, se että tulee aiheuttamaan näkyvän ja ei-toivottavan ruhjeen lähimaisemassa. Tilannetta voi verrata käsittääkseni niin ikään Metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan suunnittelemaan, epätasaisen ja epäluontevan lopputuloksen tuottaneeseen avohakkuunomaiseen operaatioon viereisellä Omenaniemellä, oman metsäkaistani pohjoispuolella. Koko topografisesti merkittävän, jääkauden aikaisiin harjumuodostumiin liittyvän niemen kauniisti kattaneeseen tasaiseen puustoon möyrittiin ärsyttävä ja hämmentävä aukko. Siinä silmissä, kaiken keskellä on ja pysyy pitkään raiskio, maapohja on karseassa kunnossa. Sen takia mökille tuleminen on nykyään jokseenkin vastenmielistä. Metsiä tulee hoitaa, mutta kuhunkin metsään ja tilanteeseen sopivalla tavalla, maisemaa ja luontoa ymmärtäen. Se on mahdollista myös Omenasaaressa ja Omenaniemellä. Muilla naapureilla ei ole hankkeeseen huomautettavaa. Viranomaisten lausunnot Ympäristötoimen lausunto: Ympäristötoimella ei ole hakkuualueilta tiedossa sellaisia uhanalaisten lajien esiintymiä tai mahdollisia arvokkaita luonnon elinympäristöjä, jotka estäisivät hakkuut. Hakemuksessa mainitut rantaan jätettävät suojavyöhykkeet ovat tarpeen maisemallisista syistä ja ravinteiden huuhtoutumisen ehkäisemiseksi. Toimenpidealueelta olisi virkistysarvojen säilyttämiseksi suositeltavaa poistaa hakkuutähteet mahdollisten vakiintuneiden polku-urien osalta. Hakkuutähteiden kulkeutuminen vesistöön tulee estää. Kaupunkisuunnittelun lausunto Omenasaari kuuluu oikeusvaikutteisen Saaristo III yleiskaavaan. Kaavassa toimenpidealue on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, jossa on ulkoilun ohjaamistarvetta tai ympäristöarvoja (merkintä MU). Kaavaa varten laaditussa luontoselvityksessä: Joutsenon saariston luontoselvitys (Suomen Ympäristösuunnittelu Oy, 1989) mainitaan kaavan alueella rantamaisemasta: Metsänkäsittelyn suosituksista huolimatta rantamaisema on olennaisesti heikentynyt monin paikoin

4 rantaan asti ulottuvien hakkuiden johdosta. Myös korkeilla kohdilla suoritetut hakkuut, joita ei ole suunniteltu topografian mukaisesti, näkyvät maisemahäiriöinä pitkälle. Nyt kyseessä olevan Omenasaaren hakkuusuunnitelmassa on esitetty rantaan koskemattoman suojavyöhykkeen leveydeksi viisi metriä. Viiden metrin rantakaistale ei jätä riittävää suojavaikutusta rantamaisemaan, koska rannan läheisyydessä kasvaa monin paikoin vain muutamia rantakoivuja. Harvassa olevat yksittäiset puut eivät tuo riittävää näkösuojaa ja hakkuuaukea tulee näkymään maisemassa selvästi. Lisäksi leveämpi suojakaista ehkäisee ravinteiden huuhtoutumista tehokkaammin. Tapio Oy:n oppaassa Metsänhoidon suositukset (2014) on maininta vesistöjen rannoille jätettävästä suojavyöhykkeestä: Metsänuudistaminen maanmuokkauksineen voi aiheuttaa vesistöjen kiintoaine- ja ravinnekuormitusta. Siksi vesistöjen ja pienvesien rannoille on syytä jättää ravinteita ja kiintoaineita sitova riittävän leveä suojakaista. Suojakaistan maaperää ei rikota hakkuissa eikä muussakaan metsänkäsittelyssä. Suojakaistalle on suositeltavaa jättää kasvamaan monimuotoisuudelle arvokkaita puita ja pensaita. Monimuotoisuuden kannalta suositeltavin vaihtoehto on jättää suojakaistat käsittelemättä. Veteen päin voimakkaasti kaltevilla uudistusaloilla ja hienojakoisilla maalajeilla tarvitaan tasaisia ja karkeajakoisia maita leveämpi suojakaista. Edelleen Tapio Oy:n oppaassa: Avohakkuulla on voimakas vaikutus maisemakuvaan. Säästöpuuryhmillä voidaan pehmentää maisemavaikutusta ja häivyttää uudistusalan rajoja. Maisemanhoitoa painottavassa metsänkäsittelyssä säästöpuustoa voidaan jättää tavanomaista enemmän. Rajaamalla hakkuu maaston muotojen mukaan sekä välttämällä pitkien, jyrkkäreunaisten ja suoraviivaisten kuvionrajojen syntymistä hakkuualasta tulee luontevampi osa maisemaa. Rinnemetsässä avohakkuuala voidaan rajata vaakatasossa pitkänomaiseksi, maaston muotoja myötäileväksi tai korkeuskäyriä viistosti leikkaavaksi. Maiseman suunnitteluun on suositeltavaa paneutua niissä kohteissa, jotka näkyvät lähi- tai kaukomaisemassa. Näkyviä kohteita ovat mäet, vaarat, harjut, kallioalueet, rantametsät, saaret ja teiden varret sekä viljelysmaiden reunametsät. Yksittäiset säästöpuina jätettävät maisemapuut erottuvat näyttävästi ja antavat katsojalle kiintopisteen maisemaan. Onnistuneet maisemanhoidolliset ratkaisut hyödyttävät myös monimuotoisuutta ja vesiensuojelua.

5 Hakkuissa tulee ottaa huomioon myös saaren topografia. Suunnitellun avohakkuualueen korkeimman kohdan korkolukema on yli +83 m. Rannalla vastaava lukema on +76 m (Saimaan keskivedenpinta) eli korkeuseroa on noin 7 metriä. Saaren laella toteutettava avohakkuun tuloksena syntyvä aukko näkyy maisemassa saaren profiilin voimakkaana mataloitumisena, mikäli suojavyöhyke ei ole riittävän leveä. Mantereelle Omenaniemeen on Omenasaaresta matkaa noin 150 metriä. Omenaniemi on maastoltaan jyrkästi nousevaa kaakkoon päin. Omenasaari näkyy selvänä maiseman hallitsijana Omenaniemen rannalta luoteeseen päin. Omenasaaren ranta hakkuualueella on kallistukseltaan vaihteleva. Maaston nousu on 30 metrin matkalla 2-6 metriä. Alueen käsittelyssä tulee huomioida riittävän leveä ranta-alueen käsittelemätön suojavyöhyke ja pyrittävä minimoimaan ravinteiden valuminen vesistöön myös hakkuuajankohdan ja sopivan ajokaluston ja käytettävän käsittelytekniikan avulla. Kaupunkisuunnittelu oli ennakkoon hakijalle esittänyt suojavyöhykkeen leveydeksi 20 metriä. Hakija on pyydetyssä, oheismateriaalina olevassa vastineessaan esittänyt, että pitäydytään metsänhoitoyhdistyksen suunnitelmassa, jossa rantaan jätettävä hakkaamaton suojavyöhyke olisi 5 metriä. Kaupunkisuunnittelu esittää rantaan koskemattomaksi jätettävän suojavyöhykkeen leveydeksi loivemmilla rinteillä vähintään 10 metriä ja jyrkemmillä rinteillä metriä, oheismateriaalina olevan Rantametsien käsittely Metsäteho Tapio ohjeen ja oheismateriaalina olevalle suojavyöhykekartalle merkittyjen alueiden mukaan. Hyvin jyrkillä rantarinteillä tulisi käyttää vähintään 20 metrin etäisyyttä. Kyseisilläkin hakkaamatta jätettävillä suojavyöhykkeen leveyksillä rantamaisema muuttuu, koska rantapuiden välistä näkyy hakkuualuetta etenkin vuodenaikoina, jolloin rantapuut eivät ole lehdessä. Hakkuualueella on uudistamisvelvoite. Rantapuusto on myöskin saaren kaakkoon päin avautuvalla rinteellä melko harvaa. Uusi puusto korjaa vähitellen maisemaa, joskin hitaasti. Esitetty hakkuutoimenpide maisematyöluvan lupaehtojen mukaisesti toteutettuna ei vaikeuta alueen käyttämistä yleiskaavassa varattuun tarkoitukseen MRL 140 :n tarkoittamalla tavalla eivätkä hakkuut turmele maisemakuvaa pysyvästi. Lupa voidaan myöntää seuraavilla ehdoilla:

6 Hakkuutoimenpiteet on suunniteltava ja suoritettava Tapion metsänhoitosuositusten mukaisesti. Hakkuun suunnittelussa ja toteutuksessa tulee huomioiden hakkuuaukon maisemallinen merkitys rantamaisemassa ja mm. säästöpuuryhmiä suositellaan jätettäväksi tavanomaista enemmän. Hakkuun suunnittelussa ja toteutuksessa on pyrittävä minimoimaan ravinteiden valuminen vesistöön hakkuuajankohdan ja sopivan ajokaluston ja käytettävän käsittelytekniikan avulla. Rantaan koskemattomaksi jätettävän suojavyöhykkeen leveys on oltava loivemmilla rinteillä vähintään 10 metriä ja jyrkemmillä rinteillä vähintään metriä. Suojavyöhykkeen maaperää ei saa rikkoa hakkuissa eikä muussakaan metsänkäsittelyssä. Suojavyöhykkeellä on vältettävä koneella liikkumista. Hakkuualueella puunkorjuureitistö- ja korjuutapa tulee suunnitella huolella korkeuskäyriä mukaellen niin, että rantaviivaa kohtisuoraan ei muodostu rantavyöhykettä rikkovia aukkoja. Puun korjuu ei saa vaurioittaa kasvamaan jäävää puustoa. Hakkuuta ei saa tehdä lintujen pesintäaikana. Hakkuun yhteydessä tulee säästää lahopuuta. Hakkuutähteet tulee poistaa vakiintuneilta poluilta. Hakkuutähteiden kulkeutuminen vesistöön tulee estää. Naapureille on tiedotettava mitä reittiä puut on suunniteltu kuljetettavaksi pois saaresta sekä kuljetuksen ajankohta. Esittelijän ehdotus Kaupunkikehityslautakunnan päätös tässä asiassa annetaan julkipanon jälkeen ja lupa on voimassa 3 vuotta tämän päätöksen antamisesta lukien. Tästä päätöksestä annetaan valitusosoitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valitusaika on 30 päivää päätöksen antamisesta lukien. Kaupunkikehityslautakunta myöntää Aarre Jokelaiselle MRL 128 :n mukaisen maisematyöluvan puiden kaatamiseen 531 Haukilahden kylän tilalle Kytö RN:o 3:72 ( ) seuraavilla ehdoilla: Hakkuutoimenpiteet on suunniteltava ja suoritettava Tapion metsänhoitosuositusten mukaisesti. Hakkuun suunnittelussa ja toteutuksessa tulee huomioiden hakkuuaukon maisemallinen merkitys rantamaisemassa ja mm. säästöpuuryhmiä suositellaan jätettäväksi tavanomaista enemmän.

7 Hakkuun suunnittelussa ja toteutuksessa on pyrittävä minimoimaan ravinteiden valuminen vesistöön hakkuuajankohdan ja sopivan ajokaluston ja käytettävän käsittelytekniikan avulla. Rantaan koskemattomaksi jätettävän suojavyöhykkeen leveys on oltava loivemmilla rinteillä vähintään 10 metriä ja jyrkemmillä rinteillä vähintään metriä. Suojavyöhykkeen maaperää ei saa rikkoa hakkuissa eikä muussakaan metsänkäsittelyssä. Suojavyöhykkeellä on vältettävä koneella liikkumista. Hakkuualueella puunkorjuureitistö- ja korjuutapa tulee suunnitella huolella korkeuskäyriä mukaellen niin, että rantaviivaa kohtisuoraan ei muodostu rantavyöhykettä rikkovia aukkoja. Puun korjuu ei saa vaurioittaa kasvamaan jäävää puustoa. Hakkuuta ei saa tehdä lintujen pesintäaikana. Hakkuun yhteydessä tulee säästää lahopuuta. Hakkuutähteet tulee poistaa vakiintuneilta poluilta. Hakkuutähteiden kulkeutuminen vesistöön tulee estää. Naapureille on tiedotettava mitä reittiä puut on suunniteltu kuljetettavaksi pois saaresta sekä kuljetuksen ajankohta. Kaupunkikehityslautakunnan päätös tässä asiassa annetaan julkipanon jälkeen ja lupa on voimassa 3 vuotta tämän päätöksen antamisesta lukien. Päätös Hyväksyttiin. Täytäntöönpano hakija ympäristötoimi rakennusvalvonta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Maisematyölupahakemus 442 Lappeen Lavolan kylän tilalle Sikosalo RN:o 1:414, Heikki Noro

Maisematyölupahakemus 442 Lappeen Lavolan kylän tilalle Sikosalo RN:o 1:414, Heikki Noro Tekninen lautakunta 430 26.11.2014 Maisematyölupahakemus 442 Lappeen Lavolan kylän tilalle Sikosalo RN:o 1:414, Heikki Noro 346/10.03.00.12/2014 TEKLA 430 Valmistelija / lisätiedot: Kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1067/ /2017 Maisematyölupahakemus 405 Armilan kylän LPR 405 tilalle RN:o 12:2 (Höltänmäki)

Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1067/ /2017 Maisematyölupahakemus 405 Armilan kylän LPR 405 tilalle RN:o 12:2 (Höltänmäki) Maisematyölupa 405 Armilan kylän tilalle LPR 405 RN:o 12:2 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1067/10.03.00.09/2017 Maisematyölupahakemus 405 Armilan kylän LPR 405 tilalle RN:o 12:2 (Höltänmäki) Esittelijä:

Lisätiedot

Poikkeamislupa 444 Lensulan kylän tilasta Surmamäki RN:o 4:67 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 444 Lensulan kylän tilasta Surmamäki RN:o 4:67 muodostettavalle määräalalle Poikkeamislupa 444 Lensulan kylän tilasta Surmamäki RN:o 4:67 muodostettavalle määräalalle Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1224/10.03.00.02/2017 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja

Lisätiedot

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Leimi Pasi

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Leimi Pasi Yksityishenkilöille 410 Hartikkalan kylän tilalle Mäkelä RN:o 1:111 myönnetyn maisematyöluvan poistaminen aiheettomana (asiavirheen korjaaminen hallintolain 50 ja 52 :ien mukaisesti) Liittyy asiahallinnan

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44 Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1405/10.03.00.02/2017 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Leimi Pasi

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1848/10.03.00.02/2018 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu 545 Joutsenon Kähärilän kylän tilasta Mäkiniemi RN:o 3:28 erotettavalle määräalalle, Antti Maijala ja Kati Lamberg-Maijala

Suunnittelutarveratkaisu 545 Joutsenon Kähärilän kylän tilasta Mäkiniemi RN:o 3:28 erotettavalle määräalalle, Antti Maijala ja Kati Lamberg-Maijala Tekninen lautakunta 9 11.01.2017 Suunnittelutarveratkaisu 545 Joutsenon Kähärilän kylän tilasta Mäkiniemi RN:o 3:28 erotettavalle määräalalle, Antti Maijala ja Kati Lamberg-Maijala 1189/10.03.00.03/2016

Lisätiedot

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 3 tontille 2 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/20/10.03.00.02/2019 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi puh. 040 740

Lisätiedot

3 MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS JOUTSENON KYLÄN 535 TILALLE RN:O 23:100 TORNATOR OY

3 MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS JOUTSENON KYLÄN 535 TILALLE RN:O 23:100 TORNATOR OY Tekninen lautakunta 446 30.12.2009 Tekninen lautakunta 24.02.2010 3 MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS JOUTSENON KYLÄN 535 TILALLE RN:O 23:100 TORNATOR OY 524/721/2009 TEKLA 446 Oheismateriaalina jaetaan Suunnitelmakartat

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta Poikkeamislupa 480 Saikkolan kylän tilalle Huvikumpu RN:o 1: / /2017

Kaupunkikehityslautakunta Poikkeamislupa 480 Saikkolan kylän tilalle Huvikumpu RN:o 1: / /2017 Kaupunkikehityslautakunta 143 29.11.2017 Poikkeamislupa 480 Saikkolan kylän tilalle Huvikumpu RN:o 1:326 843/10.03.00.02/2017 KAKEL 143 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi, puh. 040 740 1643 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan korttelin 27 tonteille 18 ja 2, Bark Oy perustettavan yhtiön lukuun

Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan korttelin 27 tonteille 18 ja 2, Bark Oy perustettavan yhtiön lukuun Kaupunkikehityslautakunta 25 28.06.2017 Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan korttelin 27 tonteille 18 ja 2, Bark Oy perustettavan yhtiön lukuun 569/10.03.00.02/2017 KAKEL 25 Esittelijä: Toimialajohtaja

Lisätiedot

Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan yleiselle alueelle Kimpisen urheilualueet RN:o 9904:0, Maaherrankatu 16

Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan yleiselle alueelle Kimpisen urheilualueet RN:o 9904:0, Maaherrankatu 16 Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan yleiselle alueelle Kimpisen urheilualueet RN:o 9904:0, Maaherrankatu 16 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1609/10.03.00.02/2018 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu 538 Karsturannan kylän tilalle Tapiola RN:o 12:1, Kiinteistö Oy Embria Tapiola

Suunnittelutarveratkaisu 538 Karsturannan kylän tilalle Tapiola RN:o 12:1, Kiinteistö Oy Embria Tapiola Kaupunkikehityslautakunta 22 28.06.2017 Suunnittelutarveratkaisu 538 Karsturannan kylän tilalle Tapiola RN:o 12:1, Kiinteistö Oy Embria Tapiola 1081/10.03.00.03/2016 KAKEL 22 Esittelijä: Toimialajohtaja

Lisätiedot

Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy

Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy Tekninen lautakunta 131 05.04.2017 Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy 1261/10.03.00.02/2016 TEKLA 131 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginarkkitehti Maarit

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta Maisematyölupa 18 Ihalaisen kaupunginosan korttelin 3 tontilla / /2017

Kaupunkikehityslautakunta Maisematyölupa 18 Ihalaisen kaupunginosan korttelin 3 tontilla / /2017 Kaupunkikehityslautakunta 125 01.11.2017 Maisematyölupa 18 Ihalaisen kaupunginosan korttelin 3 tontilla 10 906/10.03.00.12/2017 KAKEL 125 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi, puh. 040 740 1643 Valmistelija

Lisätiedot

Metsätalouden ympäristöseuranta 2017

Metsätalouden ympäristöseuranta 2017 Metsätalouden ympäristöseuranta 2017 Miksi ympäristöseurantoja tehdään Metsien käsittelyssä lainsäädäntö, metsäsertifiointi ja sertifioitu ympäristöjärjestelmä ohjeineen edellyttävät, että mm. luontokohteiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 354 29.10.2014 Maisematyölupahakemus Mustolaan, Pelkolan kylän tiloille Koivumäki RN:o 1:136 ja Kuusela RN:o 1:76 sekä Karhulan kylän tiloille Uutela RN:o 2:6 ja Uusmäki RN:o 1:15,

Lisätiedot

Metsätalouden ympäristöseuranta 2018

Metsätalouden ympäristöseuranta 2018 Metsätalouden ympäristöseuranta 2018 Miksi ympäristöseurantoja tehdään Metsien käsittelyssä lainsäädäntö, metsäsertifiointi ja sertifioitu ympäristöjärjestelmä ohjeineen edellyttävät, että mm. luontokohteiden

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki Tekninen lautakunta 145 19.04.2017 Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki 344/10.03.00.02/2017 TEKLA 145 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Metsätalouden vesiensuojelu

Metsätalouden vesiensuojelu Metsätalouden vesiensuojelu Maa- ja metsätalouden sekä turvetuotannon retkeily Karstulassa, 28.8.2012 Päivi Saari Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Sisältö Mistä metsätalouden vesistökuormitus

Lisätiedot

Suojeluesitys: Saimaan kanavan rantametsät. Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n kirje

Suojeluesitys: Saimaan kanavan rantametsät. Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n kirje Kaupunginhallitus 491 09.10.2017 Lappeenrannan kaupungin lausunto Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n Liikennevirastolle tekemästä Saimaan kanavan rantametsien luonnonsuojeluhanke-esityksestä

Lisätiedot

Metsätalouden ympäristöseuranta 2016

Metsätalouden ympäristöseuranta 2016 Metsätalouden ympäristöseuranta 2016 Miksi ympäristöseurantoja tehdään Metsien käsittelyssä lainsäädäntö, metsäsertifiointi ja sertifioitu ympäristöjärjestelmä ohjeineen edellyttävät, että mm. luontokohteiden

Lisätiedot

Poikkeamislupa 572 Lahnajärven kylän tilalle Lamminvuori RN:o 11:6. Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja vs.

Poikkeamislupa 572 Lahnajärven kylän tilalle Lamminvuori RN:o 11:6. Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja vs. Poikkeamislupa 572 Lahnajärven kylän tilalle Lamminvuori RN:o 11:6 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/561/10.03.00.02/2018 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja vs. Maarit Pimiä puh.

Lisätiedot

Esitysmateriaali metsäsertifioinnin standardin FFCS 1002-1:2003 kriteeristä 12 Säästöpuustoa jätetään uudistusaloille

Esitysmateriaali metsäsertifioinnin standardin FFCS 1002-1:2003 kriteeristä 12 Säästöpuustoa jätetään uudistusaloille Esitysmateriaali metsäsertifioinnin standardin FFCS 1002-1:2003 kriteeristä 12 Säästöpuustoa jätetään uudistusaloille Julkaisija - Suomen Metsäsertifiointi ry Toteuttajat - Suomen Metsäsertifiointi ry

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Nurmesniemi I) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

Maanmuokkauksen vesiensuojelun omavalvonta

Maanmuokkauksen vesiensuojelun omavalvonta Maanmuokkauksen vesiensuojelun omavalvonta Materiaalit Metsätalouden vesiensuojelusuositusten kouluttajanaineisto sekä koulutuspäivien materiaalit löytyvät Tapion ja TASO-hankkeen sivuilta: Metsätalouden

Lisätiedot

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 4.9.2014 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä (MRA 19 ).. Kaavaehdotus

Lisätiedot

5 MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS JOUTSENON KYLÄN 535 TILALLE RN:O 23:100 TORNATOR OY

5 MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS JOUTSENON KYLÄN 535 TILALLE RN:O 23:100 TORNATOR OY Tekninen lautakunta 446 30.12.2009 Tekninen lautakunta 49 24.02.2010 Tekninen lautakunta 24.03.2010 5 MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS JOUTSENON KYLÄN 535 TILALLE RN:O 23:100 TORNATOR OY 524/721/2009 TEKLA 446 Oheismateriaalina

Lisätiedot

MUISTIO. Maastokatselmus kiinteistöllä Jara

MUISTIO. Maastokatselmus kiinteistöllä Jara 24.01.2018 MUISTIO Maastokatselmus 24.01.2019 kiinteistöllä 418 425 7 136 Jara 1. Aihe Naapurien kuulemisen yhteydessä pyydettiin järjestämään Sarapiston Kuokkalan asukasyhdistyksen puheenjohtajan Eero

Lisätiedot

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus MRL 72 mukaan rannoille ei saa rakentaa ilman asemakaavaa tai rakentamisen ohjaamiseen tarkoitettua yleiskaavaa. Silloin kun kaavaa ei ole, rakentamiseen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 51 08.05.2014. 51 Asianro 8275/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 51 08.05.2014. 51 Asianro 8275/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 51 Asianro 8275/10.03.00/2013 Oikaisuvaatimus / Maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n mukainen maisematyölupapäätös / Hakkuu / Kuopion kaupunki / Neulaniemi (297-401-1-155)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Vihtorila ja Koivula) Kuva 1: Sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupunki Lieksan ja Nurmeksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Södra Sådö Ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) 20.11.2013 1/8 SISÄLLYS Suunnittelun lähtökohdat 1. Suunnittelualue ja hankkeen tausta 2. Suunnittelun tavoite

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN Kaakkois-Suomen Ely-keskus Haettu kaavamuutos on ristiriidassa rantojen säästämistä koskevan tavoitteen

Lisätiedot

PEFC-vaatimukset: Toiminta vesistöjen läheisyydessä ja säästöpuut. Webinaari Sisällön esittelijä: Henry Schneider Tapio

PEFC-vaatimukset: Toiminta vesistöjen läheisyydessä ja säästöpuut. Webinaari Sisällön esittelijä: Henry Schneider Tapio PEFC-vaatimukset: Toiminta vesistöjen läheisyydessä ja säästöpuut Webinaari 23.8.2018 Sisällön esittelijä: Henry Schneider Tapio Esityksen rakenne Käsittely kriteereittäin PEFC-kriteerin sisältö pääpiirteissään

Lisätiedot

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT Ruovedellä myynnissä olevat kunnan omistamat lomarakennuspaikat sijaitsevat pienempien järvien rannoilla, joita ovat mm. Luomajärvi ja Kankijärvi Helvetinjärven kansallispuiston

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

YÖVEDEN JA LOUHIVEDEN ALUEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Mikkelin kaupunki (491) Palonen 491-516-10-2. Kaavaluonnos 17.11.2014

YÖVEDEN JA LOUHIVEDEN ALUEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Mikkelin kaupunki (491) Palonen 491-516-10-2. Kaavaluonnos 17.11.2014 YÖVEDEN JA LOUHIVEDEN ALUEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Mikkelin kaupunki (491) Palonen 491-516-10-2 Kaavaluonnos 17.11.2014 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Yöveden-Louhiveden alueen rantaosayleiskaavaa.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Tekninen lautakunta 159 03.05.2017 Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi 272/10.03.00.02/2017 TEKLA

Lisätiedot

Suomen metsäkeskus. Pirkanmaan alueyksikkö. Julkiset palvelut / rahoitus- ja tarkastus

Suomen metsäkeskus. Pirkanmaan alueyksikkö. Julkiset palvelut / rahoitus- ja tarkastus Suomen metsäkeskus Pirkanmaan alueyksikkö Julkiset palvelut / rahoitus- ja tarkastus Metsälaki ja lain valvonta kaavoitusalueiden metsien käsittelyssä Reijo Suninen, esittelijä UKK-instituutti 18.4.2013

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Vikajärven osayleiskaavan muutos Tilojen RN:o 6:46, 6:26 ja 5:108 alueilla sekä moottorikelkkareitin osalta Valtatie 4:n ja

Rovaniemen kaupunki Vikajärven osayleiskaavan muutos Tilojen RN:o 6:46, 6:26 ja 5:108 alueilla sekä moottorikelkkareitin osalta Valtatie 4:n ja Rovaniemen kaupunki Vikajärven osayleiskaavan muutos Tilojen RN:o 6:46, 6:26 ja 5:108 alueilla sekä moottorikelkkareitin osalta Valtatie 4:n ja kantatie 82:n risteysalueella. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen 29.8.2013 Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää HYVINKÄÄ Pohjois-Uudenmaan seutukeskus Asukkaita 46 000 60 km

Lisätiedot

Metsien monimuotoisuutta turvataan monin keinoin

Metsien monimuotoisuutta turvataan monin keinoin Metsien monimuotoisuutta turvataan monin keinoin Markus Nissinen ympäristöasiantuntija MTK metsälinja Päättäjien Metsäakatemia, maastojakso 11.-13.5.2016 Sisältö Arvokkaat metsän rakennepiirteet Metsänhoitosuositukset

Lisätiedot

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa.

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. - Taustalla 1.4.2016 voimaan tulleenmaankäyttö- ja rakennuslain muutos, jossa poikkeamistoimivalta on siirtynyt kunnille.

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Metsien monimuotoisuutta turvataan monin keinoin

Metsien monimuotoisuutta turvataan monin keinoin Metsien monimuotoisuutta turvataan monin keinoin Markus Nissinen ympäristöasiantuntija MTK metsälinja Monimetsä-hankkeen työpaja, Ellivuori 8.6..2016 Investointeja ja puuta riittää Metsätalouden on oltava

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Koivuranta) Kuva 1: Sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupunki Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

Metsätalouden vesiensuojelu

Metsätalouden vesiensuojelu Metsätalouden vesiensuojelu 29-30.5.2018 Kaakkois-Suomi Jostakin pitää löytää 3,5 milj. kuutiota puuta Hakkuut 4 milj. m3/v Investoinnit/KaS + 1,4 milj. m3/v 5.6.2018 Suomen metsäkeskus 2 Hakkuukertymä

Lisätiedot

Hakkuukuviot opaskartalla: Hanke Kolmen hakkuukuvion metsänhakkuu seuraavasti:

Hakkuukuviot opaskartalla: Hanke Kolmen hakkuukuvion metsänhakkuu seuraavasti: RINNEKOTI-SÄÄTIÖ on hakenut maisematyölupaa (2017-1309) metsänhakkuisiin kahteen kohteeseen: osoitteiden Mäenalus 15 sekä Rinnekodintie 3-7 takana oleviin metsiin (49-430-1-84, 49-430-1-85 ja 49-430-1-112).

Lisätiedot

LOVIISA, ONNENLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, ONNENLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 8.2.2012 LOVIISA, ONNENLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.8.2016 LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Metsätalouden vesiensuojelupäivät Kolilla Marja Hilska-Aaltonen Maa- ja metsätalousministeriö

Metsätalouden vesiensuojelupäivät Kolilla Marja Hilska-Aaltonen Maa- ja metsätalousministeriö Metsätalouden vesiensuojelupäivät 22.-23.9.2015 Kolilla Marja Hilska-Aaltonen Maa- ja metsätalousministeriö Kemera-laki Uusi kemera-laki on määräaikainen ja voimassa 1.6.2015-31.12.2020 Tukijärjestelmän

Lisätiedot

Metsätalouden vaikutukset kirkasvetiseen Puulaan

Metsätalouden vaikutukset kirkasvetiseen Puulaan Metsätalouden vaikutukset kirkasvetiseen Puulaan Prof. Leena Finér Metsäntutkimuslaitos, Joensuu Puula-forum 17.7.2013, Kangasniemi Teemat: Mitkä muutokset vaikuttavat vesistöihin ja pienvesiin? Metsissä

Lisätiedot

Selvitystyön käynnistäminen vaihtoehtoisten metsänkasvatusmenetelmien soveltamisesta Lappeenrannan kaupungin metsissä

Selvitystyön käynnistäminen vaihtoehtoisten metsänkasvatusmenetelmien soveltamisesta Lappeenrannan kaupungin metsissä Selvitystyön käynnistäminen vaihtoehtoisten metsänkasvatusmenetelmien soveltamisesta Lappeenrannan kaupungin metsissä Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/2345/02.08.04/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018

NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018 Nanson Kiinteistöt Oy Melkonkatu 24 00210 Helsinki NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi TYÖN

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Rautiosaaren yleiskaavan muutos Tilan Eskola RN:o 127:6 alueella

Rovaniemen kaupunki Rautiosaaren yleiskaavan muutos Tilan Eskola RN:o 127:6 alueella Rovaniemen kaupunki Rautiosaaren yleiskaavan muutos Tilan Eskola RN:o 127:6 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Rovaniemen kaupunki, Rautiosaaren

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

96 18.05.2016. Lausunnon antaminen Itä-Suomen hallinto-oikeudelle koskien Kiinteistö Oy Kurssipesän maisematyölupaa 4.2.2014 3

96 18.05.2016. Lausunnon antaminen Itä-Suomen hallinto-oikeudelle koskien Kiinteistö Oy Kurssipesän maisematyölupaa 4.2.2014 3 Rakennus- ja ympäristölautakunta 96 18.05.2016 Lausunnon antaminen Itä-Suomen hallinto-oikeudelle koskien Kiinteistö Oy Kurssipesän maisematyölupaa 4.2.2014 3 18/51.514/2014 RAKYL 96 Selostus: Itä-Suomen

Lisätiedot

SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA

SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.10.2013 SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Maisematyöluvat. Pohjois-Savon ELY keskus/leila Kantonen

Maisematyöluvat. Pohjois-Savon ELY keskus/leila Kantonen Maisematyöluvat Pohjois-Savon ELY keskus/leila Kantonen 10.3.2015 Maisematyölupavelvollisuus Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 128 :n 1 momentin 1 kohdan mukaan maisemaa muuttavaa rakennustyötä, puiden

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Koivuranta) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

METSÄTALOUSVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KAAVOITUKSESSA IMATRAN YLEISKAAVA Mikko Ikonen Työn esittely urn.fi/urn:nbn:fi:amk

METSÄTALOUSVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KAAVOITUKSESSA IMATRAN YLEISKAAVA Mikko Ikonen Työn esittely urn.fi/urn:nbn:fi:amk METSÄTALOUSVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KAAVOITUKSESSA IMATRAN YLEISKAAVA 2040 Mikko Ikonen Työn esittely 31.1.2019 urn.fi/urn:nbn:fi:amk-2018121321455 Työn tavoite Tutkia metsätalousvaikutusten arviointia kaavoituksessa

Lisätiedot

Laatuloikka vesiensuojelussa, toimenpiteitä metsätalouden kuormituksen vähentämiseen. Marjo Ahola

Laatuloikka vesiensuojelussa, toimenpiteitä metsätalouden kuormituksen vähentämiseen. Marjo Ahola Laatuloikka vesiensuojelussa, toimenpiteitä metsätalouden kuormituksen vähentämiseen Marjo Ahola 3.6.2019 Vesiensuojelun laatuloikka -hankepari Hankkeet: Vesiensuojelun laatuloikka - menetelmäkehitys Etelä-Savossa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus

Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus Metsien hoito Hoidon bruttopinta-ala on vajaa puolet (62 ha) koko alueen luonnonmukaisten alueiden pinta-alasta (n. 141 ha).

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella

Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelupalvelut 2010 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Rovaniemen kaupunki, Norvajärven

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; ETELÄ-ESPOON LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; ETELÄ-ESPOON LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA KIRJE 1 (7) Tiina Peippo Kaupunkitekniikan keskus Luonnonhoitoyksikkö tiina.t.peippo@espoo.fi.fi MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; ETELÄ-ESPOON LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Metsätalouden vesistövaikutukset ja vesiensuojelutoimenpiteet. Renkajärvi 16.5.2015 Lauri Laaksonen MHY Kanta-Häme

Metsätalouden vesistövaikutukset ja vesiensuojelutoimenpiteet. Renkajärvi 16.5.2015 Lauri Laaksonen MHY Kanta-Häme Metsätalouden vesistövaikutukset ja vesiensuojelutoimenpiteet Renkajärvi 16.5.2015 Lauri Laaksonen MHY Kanta-Häme Metsätalouden vesistövaikutukset Luonteeltaan hajakuormitusta (vrt. maatalouden kuormitus)

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako, 201 Putkinotko, kortteli 206 (Joutsenon entisen osuuspankin kortteli)

Asemakaavan muutos ja tonttijako, 201 Putkinotko, kortteli 206 (Joutsenon entisen osuuspankin kortteli) Asemakaavan muutos ja tonttijako, 201 Putkinotko, kortteli 206 (Joutsenon entisen osuuspankin kortteli) Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/632/10.02.03.00/2018 Joutsenon entisen Osuuspankin korttelin asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 286-RAK1705 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI RANTAMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.3.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Metsätalous ja vesiensuojelu. Sisältö noudattaa Suomen metsäkeskuksen Isojoella järjestämän FRESHABIT LIFE IP hankkeen yleisötilaisuuden sisältöä.

Metsätalous ja vesiensuojelu. Sisältö noudattaa Suomen metsäkeskuksen Isojoella järjestämän FRESHABIT LIFE IP hankkeen yleisötilaisuuden sisältöä. Metsätalous ja vesiensuojelu Sisältö noudattaa Suomen metsäkeskuksen Isojoella järjestämän FRESHABIT LIFE IP hankkeen yleisötilaisuuden sisältöä. 1 Uuronluoma Hukanluoma Kärkiluoma Riitaluoma Lohiluoma

Lisätiedot

Liitteenä 2 Metsälehden lehtileike Kaupunginvaltuusto antaa tämän asian kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Liitteenä 2 Metsälehden lehtileike Kaupunginvaltuusto antaa tämän asian kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Kaupunginvaltuusto 84 30.11.2015 Kaupunginhallitus 64 07.03.2016 Kaupunginhallitus 92 18.04.2016 SEPPO KIISKISEN MAISEMATYÖLUPAA KOSKEVA VALTUUSTOALOITE 639/60.602/2015 KV 84 Seppo Kiiskinen ym. 26.11.2015:

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN YLIPÄÄ-KUMISEVAN MAISEMASELVITYS

HAAPAJÄRVEN YLIPÄÄ-KUMISEVAN MAISEMASELVITYS HAAPAJÄRVEN YLIPÄÄ-KUISEVAN AISEASELVITYS KUISEVANTIE YLIPÄÄ AISEARAKENNE 1:20 000 LAAKSO VAIHETTUISVYÖHYKE SELÄNNE AISEALLISESTI ARVOKAS ALUE: - KALLIOT: PUUSTOINEN KALLIOALUE - KYLÄILJÖÖ: PUUSTOSAAREKKEISSA

Lisätiedot

Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle Sikosalon saaren maisematyölupiin kohdentuvista valituksista

Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle Sikosalon saaren maisematyölupiin kohdentuvista valituksista Tekninen lautakunta 74 18.03.2015 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle Sikosalon saaren maisematyölupiin kohdentuvista valituksista 346/10.03.00.12/2014, 159/10.03.00.12/2014, 154/10.03.00.12/2014,

Lisätiedot

Suometsien kasvatushakkuiden vesiensuojelu

Suometsien kasvatushakkuiden vesiensuojelu Suometsien kasvatushakkuiden vesiensuojelu Suomen metsäkeskus 2014 Suometsien kasvatushakkuiden vesiensuojelu Etelä-Pohjanmaan maakunnan metsätalousmaan ala on hieman yli miljoona hehtaaria, tästä noin

Lisätiedot

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 26.5.2014 HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 115 26.06.2013. 115 Asianro 5027/10.02.05/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 115 26.06.2013. 115 Asianro 5027/10.02.05/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 115 Asianro 5027/10.02.05/2013 Rakennuskiellon määrääminen Vehmersalmi Ritoniemi Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Tiivistelmä:

Lisätiedot

Aloite asemakaavan muuttamiseksi on tullut Lappeenrannan kaupungin maaomaisuuden hallinnalta.

Aloite asemakaavan muuttamiseksi on tullut Lappeenrannan kaupungin maaomaisuuden hallinnalta. LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LPR/2199/10.02.03.00/2018 JOUTSENONKANKAAN VOIMAKAARI, ASEMAKAAVAN MUUTOS JA ASEMAKAAVA SEKÄ TONTTIJAKO LAMPIKANGAS (203), OSA KORTTELISTA 1008, KORTTELI 1010,

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 07.09.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3626/2016 Varsinais-Suomi 27.4.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 13.3.2017 Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe KAAVAHANKE

Lisätiedot

sekä vaikutusten arvioinnista (MRL 63 ). Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään suunnittelun edetessä tarpeen mukaan.

sekä vaikutusten arvioinnista (MRL 63 ). Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään suunnittelun edetessä tarpeen mukaan. IITTI Päiväys 9.1.2017 KYMIJOKI-MANKALAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA TÄYDENNYS MUUTOS KOSKEE SELKOJÄRVEN-HARAMAAJÄRVEN ALUETTA TÄYDENNYS KOSKEE ARRRAJÄRVEN TIIRINMAAN ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella

Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelupalvelukeskus 2010 SUUNNITTELUALUE:

Lisätiedot

Energiapuun korjuu ja metsänhoidon suositukset. Metsäenergia osana metsäomaisuuden hoitoa Eljas Heikkinen, Suomen metsäkeskus

Energiapuun korjuu ja metsänhoidon suositukset. Metsäenergia osana metsäomaisuuden hoitoa Eljas Heikkinen, Suomen metsäkeskus Energiapuun korjuu ja metsänhoidon suositukset Metsäenergia osana metsäomaisuuden hoitoa 10.2.2015 Eljas Heikkinen, Suomen metsäkeskus Taustaa Metsälain muutos 2014 alkaen Keskeisimmät muutokset metsänkäsittelyn

Lisätiedot