Rekrytoi nopeasti ja tehokkaasti Sosiaaliseen mediaan linkittyvä rekrytointiratkaisu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rekrytoi nopeasti ja tehokkaasti Sosiaaliseen mediaan linkittyvä rekrytointiratkaisu"

Transkriptio

1 Rekrytoi nopeasti ja tehokkaasti Sosiaaliseen mediaan linkittyvä rekrytointiratkaisu Digitalisaatio on muuttanut rajusti viime vuosina Suomen rekrytointimarkkinoita. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan yhdeksän kymmenestä (85 %) HR-ammattilaisesta arvioi rekrytoinnin digitalisoituvan ja muuttuvan merkittävästi seuraavien kymmenen vuoden aikana. Jokainen HR-ammattilainen on jo joutunut pohtimaan työssään, mitkä ovat oikeat kanavat houkutella alan huippuammattilaiset. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan jopa 63 prosenttia suomalaisista HR-päättäjistä uskoo rekrytointimäärien kasvavan organisaatiossaan tämän vuoden aikana. Rekrytointimäärien kasvun kolikon kääntöpuolena on löytää päteviä hakijoita. Tutkimuksen mukaan kahdella kolmesta on vaikeuksia löytää päteviä ehdokkaita. Rekrytointi-ilmoitukset perinteisissä kanavissa eivät välttämättä tavoita passiivisia työnhakijoita. Nopeimmaksi ja tehokkaimmaksi rekrytointikanavaksi on noussut viime vuosina internet perinteiseen lehtimainontaan verrattuna. Sosiaaliseen mediaan suunnatut kohdistuskampanjat ovat muodostuneet avainkeinoksi tavoittaa sekä aktiiviset että erityisesti passiiviset työnhakijat. Rekrytoijat hyödyntävät sosiaalisesta mediasta tuttuja palveluita kuten Facebookia, LinkedIniä, Instagramia ja Twitteriä sekä pikaviestinpalveluita kuten SnapChat ja Periscope. Vaikka LinkedIniä pidetään yleisesti työnhakuun liittyvistä sosiaalisen median kanavista tärkeimpänä, niin Facebook on rekrytointikanavana noussut lähes yhtä tärkeäksi. Facebookin nousu LinkedInin rinnalle rekrytoijien työkalupakissa johtuu kahdesta tekijästä. Ensinnäkin Facebookissa käytetty aika on moninkertainen LinkedIniin verrattuna ja toiseksi Facebookin mahdollisuudet ovat avautuneet myös rekrytointipäättäjille. Digitalisoitumisen myötä rekrytointijärjestelmiltä vaaditaan yhä enemmän asiakaslähtöistä käyttöliittymää, mobiiliresponsiivisuutta ja sosiaalisen median kanavien huomioimista. Mitä enemmän älypuhelimet ja tabletit ovat yleistyneet, sitä tärkeämpään asemaan sähköisten lomakkeiden mobiiliresponsiivisuus yritysten omilla kotisivuilla on noussut. Rekrytointijärjestelmiltä vaaditaan myös tietoturvallista ja automaattista tiedon hallintaa sekä varastointia. Tämän whitepaperin tarkoituksena on esitellä viimeisimmät rekrytointimarkkinoiden trendit Suomessa ja tarkastella sosiaaliseen mediaan linkittyvän rekrytointiratkaisun hyötyjä sekä työnantajille että työnhakijoille. Tämä whitepaper on suunnattu erityisesti pk-yrityksille, jotka tarvitsevat nopeutta ja tehokkuutta rekrytoinnin koko elinkaaren hallintaan sähköisissä kanavissa. Visma Enterprise Oy Keskuskatu 3 A Helsinki Puh Fax info.ep@visma.com

2 Rekrytointimarkkinoiden megatrendit Rekrytoinnin kasvu sosiaalisessa mediassa johtuu kolmesta syystä. Ensinnäkin, rekrytointi on siirtymässä yhä enemmän sosiaaliseen mediaan ja kohti työnhakijan markkinoita. Syynä on se, että ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa sosiaalisessa mediassa. Neljä viidestä HR-päättäjästä pitää jo sosiaalista mediaa erittäin tehokkaana työnhaun ja rekrytoinnin kanavana. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan joka toinen HR-ammattilainen arvioi, että printti ei ole enää relevantti rekrytointikanava. Neljä viidestä (81 %) HR-päättäjästä pitää jo sosiaalista mediaa erittäin tehokkaana työnhaun ja rekrytoinnin kanavana. Kaksi kolmesta HR-ammattilaisesta pitää LinkedIniä ja Facebookia melko tärkeänä, tärkeänä tai erittäin tärkeänä rekrytointikanavana, kun vuonna 2013 joka neljäs oli tätä mieltä. Kansainvälisten vertailujen mukaan Suomi on vielä merkittävästi jäljessä sähköisten kanavien hyödyntämisessä verrattuna esimerkiksi Yhdysvaltoihin ja muihin Euroopan maihin. Myös työnhakijat arvostavat responsiivisuutta ja nopeutta. Varsinkin nuoret ovat löytäneet töitä sosiaalisen median kautta. LinkedIn ja Facebook ovatkin jo nousseet tärkeimmiksi rekrytointikanaviksi. Toinen merkittävä kasvun tekijä on rekrytoinnin siirtyminen yhä enemmän älypuhelinsovelluksiin. Beyond.comin Yhdysvalloissa tehdyn selvityksen mukaan kahdeksan kymmenestä (77 %) työnhakijasta hakee jo töitä älypuhelinsovelluksen avulla. Joka neljäs ei hae työpaikkaa, jos yrityksen rekrytointisivusto ei ole älypuhelimiin responsiivinen. Suomessa joka toinen suomalainen käyttää työnhaussa päätelaitteena älypuhelinta, joka kolmas tietokonetta ja joka kymmenes tablettia. Myös Suomessa älypuhelimen käyttö on nousussa työnhaussa. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan joka toinen (56 %) (2 % vuonna 2012) suomalainen käyttää työnhaussa päätelaitteena älypuhelinta, joka kolmas (37 %) tietokonetta ja joka kymmenes (7 %) tablettia.

3 Yhdeksän kymmenestä työnhakijasta arvostaa nopeutta ja helppoutta työhakemuksen lähettämisessä. Kolmantena kasvun tekijänä on digitalisaatio, joka avaa uusia mahdollisuuksia työmarkkinoilla globaalisti. Sosiaalinen media globaalina rekrytointikanavana tarjoaa työnantajille mahdollisuuden tavoittaa alan huippuammattilaiset nopeasti ja yksinkertaisesti. Yhdeksän kymmenestä (86 %) työnhakijasta arvostaa nopeutta ja helppoutta työhakemuksen lähettämisessä. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan yksi kiinnostavimmista trendeistä on nyt passiivisten työnhakijoiden tavoittaminen sosiaalisessa mediassa. Suomessa joka toinen yritys hyödyntää edelleen perinteisiä kanavia kuten sähköpostia liitetiedostoineen työhakemuksen vastaanottamiseen. Digitaalisuus on samalla myös haaste HR-ammattilaiselle, kun eri rekrytointikanavat kasvavat jatkuvasti. Suurimpia haasteita on tavoittaa avoimen tehtävän näkökulmasta oikeanlaiset kohderyhmät eri kanavien kautta. Miten erottautua työnantajana ja edistää hyvää työnantajakuvaa? Rekrytointijärjestelmän on myös teknologialtaan taivuttava digitaaliseen maailmaan ja seurattava trendejä. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan Suomessa joka toinen (46 %) yritys hyödyntää edelleen perinteisiä kanavia kuten sähköpostia liitetiedostoineen työhakemuksen vastaanottamiseen. Hyvä työnantajakuva on noussut ratkaisevaan asemaan rekrytoinnin onnistumiseksi. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan jopa 95 prosenttia HR-ammattilaisista uskoo, että myönteinen työnantajakuva on ratkaisevaa rekrytoinnin onnistumisen kannalta. Avainasemassa on teknologia ja verkossa tuotettava sisältö, jota voidaan jakaa entistä tehokkaammin. Sosiaalinen media luo erinomaisen suoran väylän yrityksen ja työnhakijoiden välille, mikä rakentaa myös työnantajakuvaa. Sosiaalisen mediaan linkittyvän rekrytointiratkaisun avulla voidaan jakaa tietoa ja luoda mielikuvia entistä tehokkaammin. Työnhakijat tekevät valintojaan pitkälti tunteiden ja arvojen pohjalta. Rekrytointiprosessit vaativat räätälöintiä ja kohdennusta oikeiden kanavien kautta (Basu 2017).

4 Mikä on Visma EasyCruit? Visma Enterprise tarjoaa Visma EasyCruit -ratkaisua, jossa sosiaalisen median hyödyntäminen on nostettu korkeimmalle tasolle. Sosiaaliseen mediaan integroituva rekrytointiratkaisu mahdollistaa työhakemuksen lähettämisen liitteineen työnantajalle älypuhelimen avulla. Visma EasyCruit sopii yritykselle tai yhteisölle, joka haluaa automatisoida ja jakaa prosessin fiksusti tukemaan kaikkia rekrytoinnin eri vaiheita. Kymmenen painavaa syytä valita Visma EasyCruit 1. Monikielisyys Käytä maailmanlaajuisesti yli 40 eri kielellä. 2. Tyytyväiset asiakkaat Visma EasyCruit on käytössä jo yli 600 asiakkaalla. Se sopii yksityiselle ja julkiselle sektorille sekä kaikille toimialoille. 3. Helppo ja nopea käyttää Pilvipohjainen Visma EasyCruit on helppo ja nopea sekä rekrytoijalle että työnhakijalle. Rekrytoijalle se on helppo ja nopea ottaa käyttöön, eikä sen käyttö vaadi erillistä koulutusta. Automatisoimalla rekrytointitoimintoja voi varmistaa, että rekrytoinnit hoidetaan tehokkaasti sovitulla toimintamallilla, eikä mikään tehtävä jää hoitamatta. Työnhakijalle sosiaaliseen mediaan integroituva rekrytointisovellus mahdollistaa helposti ja nopeasti työhakemuksen täyttämisen ja lähettämisen liitteineen työnantajalle älypuhelimen avulla. 4. Säästä aikaa ja alenna kuluja Rekrytoi nopeasti ja tehokkaasti. Lyhennä aikaa yksinkertaistamalla ja vähentämällä työmäärää automaattisten vastausviestien ja muiden prosessien kautta. 5. Houkuttele huippuammattilaiset rekrytointisivuille ja sosiaaliseen mediaan linkittyvän ratkaisun avulla Rakenna työnantajakuvaa vuorovaikutuksella. Voit jakaa tarinaa niin hakijoille kuin muillekin sivuilla kävijöille. 6. Valitse parhaimmat työntekijät nopeammin Järjestä työnhakijat paremmuusjärjestykseen räätälöityjen kysymysten ja pisteytysten avulla. 7. Tietoturvallisuus Kaikki rekrytointidata on tallennettu pilvisovellukseen tietoturvallisesti. 8. Mobiiliresponsiivisuus Pilvipohjainen Visma EasyCruit tarjoaa työnantajille mobiiliresponsiivisen alustan hakijahallintaan, työpaikkojen julkaisuun eri sosiaalisen median kanavissa sekä CV-tietokannan. 9. Konsernibrändin alle Soveltuu myös tytäryhtiöiden käyttöön konsernibrändin alle. 10. Vaikutusten mittaaminen Julkaise ja jaa avoimet työpaikat monipuolisesti eri kanavissa ja verkostoissa. Seuraa ilmoituksen vaikutuksia helposti.

5 Case-esimerkit Visma EasyCruit täyttää sekä työnhakijoiden että työnantajien toiveet. Alla Handelsbankenin ja Swedbankin käyttökokemuksia Visma EasyCruitista. Handelsbanken Visma EasyCruitiä on hyvin yksinkertaista käyttää. Se on kätevä suuressa hajautetussa organisaatiossa, jossa on useita HR-osastoja. Swedbank Olemme käyttäneet Visma EasyCruitia usean vuoden ajan, ja olemme saaneet aina todella laadukasta asiakaspalvelua. Uudet ideamme ja toimintojen mukauttaminen prosesseihimme on aina onnistunut mallikkaasti. Visma EasyCruit auttaa rekrytoijiamme saamaan hyvän yleiskuvan hakijoista. Voimme navigoida eri projektien ja hakijoiden välillä löytääksemme oikean henkilön oikeaan tehtävään.

6 Päätelmät Sosiaaliseen mediaan linkittyvä rekrytointiratkaisu tarjoaa lähitulevaisuudessa yrityksille ja yhteisöille erinomaisen kilpailuedun. Rekrytointiratkaisu mahdollistaa parempien hakijoiden löydettävyyden, kun se yhdistää verkkosivut, sosiaalisen median sekä työnhakusivustot toisiinsa. Rekrytoinnin laadun parantaminen nousee jatkossa yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista ja mittareista. Huippuammattilaisia kuten huippukoodareita löytää vain sosiaalisen median kautta, sillä huippuammattilaiset eivät yleensä hae aktiivisesti uutta paikkaa. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen (2017) mukaan juuri passiivisten työnhakijoiden tavoittaminen sosiaalisesta mediasta on lähivuosina kiinnostavin rekrytointitrendi. Työnhakijat haluavat helppoutta, nopeutta, luotettavuutta ja mobiiliresponsiivisuutta. Beyond.comin selvityksen mukaan neljä viidestä (77 %) työnhakijasta haluaa käyttää mobiililaitetta työnhakuun. Suurimmat syyt ovat helppokäyttöisyys ja nopea reagointi avoimiin työpaikkoihin. Yhdeksän kymmenestä (86 %) työnhakijasta haluaa täyttää hakemuksen, jos sen voi tehdä luotettavasti. Työnantajat tarvitsevat helpon ja nopean työkalun rekrytointien hallintaan. Helppoutta ja nopeutta lisää muun muassa se, että työnhakija voi täyttää hakemuksen LinkedInin, Xingin, Facebookin tai Viadeo-profiilin tiedoilla ja lisätä liitteitä mobiilisti Dropboxista ja Google Drivesta. Rekrytointiratkaisun on taivuttava digitaaliseen maailmaan ja seurattava trendejä. Sosiaaliseen mediaan integroituvan rekrytointiratkaisun avulla voidaan jakaa tietoa ja luoda mielikuvia entistä tehokkaammin. Sosiaalinen media luo erinomaisen suoran väylän yrityksen ja työnhakijoiden välille, mikä rakentaa myös työnantajakuvaa. Joka toinen HR-ammattilainen arvioi, että suurin osa työnhausta tapahtuu mobiililaitteella viiden vuoden kuluttua. Tulevaisuudessa työn hakeminen yksinkertaistuu ja nopeutuu koko ajan. Rekrytoinnissa lisääntynevät Skype, videohaastattelut ja mobiilirekrytointi. Kansallisen Rekrytointitutkimuksen mukaan (2017) joka toinen (45 %) HR-ammattilainen uskoo, että työhaastatteluista suurin osa tehdään 10 vuoden päästä digitaalisesti etänä. Lisäksi joka toinen HR-ammattilainen arvioi, että suurin osa työnhausta tapahtuu mobiililaitteella viiden vuoden kuluttua.

7 Lähteet Basu (2017) The future of recruitment reinventing your recruitment strategy. Ladattavissa Beyond.com. 77% of Job Seekers Use Mobile Job Search Apps [INFOGRAPHIC] Ladattavissa Kansallinen Rekrytointitutkimus (2017) Ladattavissa

8 Visma Enterprise Oy on innovatiivinen ohjelmistotalo, joka on erikoistunut henkilöstöhallinnan järjestelmiin. Menestyksemme pohjautuu tunnettuihin ja luotettaviin ohjelmistoihin M2, Tiima, Saima HR, Saima Rekry ja Visma EasyCruit, joissa yhdistyvät korkea laatu, monipuoliset toiminnallisuudet ja erinomainen käytettävyys. Kokeile Visma EasyCruitia 30 päivää Rekisteröidy ja koekäytä ilmaiseksi 30 päivän ajan Visma EasyCruitia osoitteessa visma.fi/easycruit/ Pääset testaamaan muun muassa: Työpaikkailmoituksen luontia ja julkaisemista Hakemusten käsittelyä Mobiilioptimoidun urasivun käteviä ominaisuuksia Hakijoiden kirjautumista Facebook- tai LinkedIn-profiililla ja liitteiden tuontia hakemuksiin Google Drivesta tai Dropboxista Raportointia, josta näet muun muassa montako ehdokasta on hakenut paikkaa ja mistä lähteestä hakemukset ovat tulleet Lisäkäyttäjien luomista anna työkaveriesikin tutustua järjestelmään Osastorakenteen luomista Visma Enterprise Oy Keskuskatu 3 A Helsinki Puh Fax info.ep@visma.com

REKRYTOINNIN TRENDIT & TILA

REKRYTOINNIN TRENDIT & TILA REKRYTOINNIN TRENDIT & TILA Kansallinen Rekrytointitutkimus 2015 MMA-risteily 3.10.2015 Martti Kuusanmäki COO & FOUNDER martti@duunitori.fi 050 413 7667 kuusanmaki MARTTI KUUSANMÄKI COO & FOUNDER +358

Lisätiedot

Sähköiset HR-prosessit antavat aikaa ihmiselle

Sähköiset HR-prosessit antavat aikaa ihmiselle Sähköiset HR-prosessit antavat aikaa ihmiselle Marjo Kaipainen HR House Group 11.9.2012 www.saima.fi 1 Internet osana arkea Internetin käyttö on yleistä ja arkista 89 % 16-74-vuotiaista käyttää internetiä,

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA

SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA MMA-risteily 3.10.2015 Martti Kuusanmäki COO & FOUNDER martti@duunitori.fi 050 413 7667 kuusanmaki MARTTI KUUSANMÄKI COO & FOUNDER +358 50 413 7667 martti@duunitori.fi @kuusanmaki

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media -kyselyn tausta Kyselyssä selvitettiin, miten suomalaiset

Lisätiedot

Trendikäs rekrytointi-ilmoittelu Rekrytoija 2010 Oulu. Tiina Laisi-Puheloinen

Trendikäs rekrytointi-ilmoittelu Rekrytoija 2010 Oulu. Tiina Laisi-Puheloinen Trendikäs rekrytointi-ilmoittelu Rekrytoija 2010 Oulu Tiina Laisi-Puheloinen Muutama sana Oikotiestä Oikotie.fi:n tavoitteena on olla suomalaisten tärkein asunto-, auto- ja työelämän palvelu. Tavoitamme

Lisätiedot

Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS

Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS Lähtökohta tutkimukselle Halusimme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Millaisia viestinnällisiä haasteita

Lisätiedot

Uuden sukupolven rekrytointiportaali nuorille, koulutetuille ammattilaisille

Uuden sukupolven rekrytointiportaali nuorille, koulutetuille ammattilaisille Uuden sukupolven rekrytointiportaali nuorille, koulutetuille ammattilaisille Anna työnantajille mahdollisuus löytää juuri sinut! www.heebo.fi Mikä ihmeen Heebo? Nuorten, koulutettujen ammattilaisten rekrytointiportaali

Lisätiedot

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työelämän muutostuulet Työelämä muuttuu, oletko valmis? - Millainen tulevaisuus sinun kohdallasi on? Otatko vastaan sen mitä tulee vai voisitko mahdollisesti

Lisätiedot

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 IKÄ % 18 24 9 25-34 35-44 26 45-54 30 55-60 13 Yli 60 7 ASEMA % Työntekijä 23 Alempi toimihenkilö 13 Ylempi toimihenkilö 31 Johtava asema 6 Opiskelija 9 Perhe-/opinto-/vuorotteluvapaalla

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta Johanna Uusitalo xkcd.com Työnhaku Yhdysvalloissa Valtava markkina TOP 3 rekrytointikanavat (syyskuu 2010): careerbuilder.com (14 M uniikkia kävijää

Lisätiedot

Visma EasyCruit Versiotiedote. Versio Suomi

Visma EasyCruit Versiotiedote. Versio Suomi Visma EasyCruit Versiotiedote Versio 06.2019 - Suomi Sisältö Sisältö 2 Tervetuloa tutustumaan version uusimpiin ominaisuuksiin 3 Tämän version toiminnot 3 Uusi hakijahallinta 3 Videohakemuskysymykset 6

Lisätiedot

1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen. 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät

1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen. 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät Niin paljon enemmän kuin sähköinen CV 1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät 3. Tiedonhakukanava: muut käyttäjät, artikkelit, ajatusjohtajat,

Lisätiedot

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011 Suomen johtava kaupallinen verkon työpaikkapalvelu Ilmoittajalle Oikea mediaympäristö tavoittaa parhaimmat työnhakijat. Yhteistyöverkostomme kautta tavoitat monipuolisesti

Lisätiedot

Työnhaku nyt ja huomenna Helsingin yliopisto 26.11.2015. Mirva Puranen @puranmir @Monster_Finland #monsterklubi

Työnhaku nyt ja huomenna Helsingin yliopisto 26.11.2015. Mirva Puranen @puranmir @Monster_Finland #monsterklubi Työnhaku nyt ja huomenna Helsingin yliopisto 26.11.2015 Iltapäivän teemoja Tänään keskustelussa Työnhaun monet kanavat Työnhakijan kasvava työkaluvalikoima Oman osaamisen visualisointi Sosiaalinen työnhaku

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

Tommi Talasto Citrus Talent Management Oy

Tommi Talasto Citrus Talent Management Oy Ratkaisut ICT-ammattilaisia työsuhteeseen nopeasti ja hyvin ehdoin välittäjä yritys ICT-alan työmarkkinat Talent Statistics TALENT STATISTICS TALENT POOL Tilastotieto ja analyysi ICT-alan työmarkkinoista

Lisätiedot

8 tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa

8 tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa 8 tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa Liinamaaria Hakola Tekesin Liideri Aktivaattori Mkhmarketing CC BY 2.0 Asiakasrajapinnassa Yrityskuvan rakentaminen Sisäinen hyödyntäminen Fiksumpaa kommunikointia

Lisätiedot

Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat

Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Rekrytointi muutoksessa Parhaat osaajat löytyvät yhdistämällä oikeat kanavat, houkutteleva tarina ja sujuva rekrytointiprosessi. Rekrytointi ja työnantajakuvan rakennus lähestyvät digitaalista markkinointia.

Lisätiedot

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAUN ALOITTAMINEN Moni lähtee heti hakemaan töitä huomattuaan kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Tavallaan se onkin juuri oikea tapa: usein hakijoita aletaan haastatella heti

Lisätiedot

Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus , Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat

Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus , Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus 5.12.2017, Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Johtopäätökset vuodelle 2017* revisited 1. Rekrytointiprosessin mittaaminen tuo kanaviin läpinäkyvyyttä, joka

Lisätiedot

TYÖNHAKU Työnhaun lyhyt oppimäärä

TYÖNHAKU Työnhaun lyhyt oppimäärä TYÖNHAKU Työnhaun lyhyt oppimäärä Työnhaun aloittaminen Moni lähtee heti hakemaan töitä huomattuaan kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Tavallaan se onkin juuri oikea tapa: usein hakijoita aletaan haastatella

Lisätiedot

Verkkoviestintäkartoitus

Verkkoviestintäkartoitus Verkkoviestintäkartoitus 9.2.2015 Minna Helynen minna.helynen@tampere.fi http://www.tyollisyysportti.fi/seutunuotta https://www.facebook.com/seutunuotta @seutunuotta http://takuullatekemista.blogspot.fi/

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Poolian hakijatutkimus 2012

Poolian hakijatutkimus 2012 Poolian hakijatutkimus 2012 Hakijatutkimuksen taustoja ja tietoja Pooliasta Tämän hakijatutkimuksen tarkoituksena on täydentää vuosittaisen palkkatutkimuksemme antamaa kuvaa työnhakijoidemme toiveista

Lisätiedot

BeKnown Facebookissa. Näin luot käyttäjätilin. Työpaikat-välilehti. Profiilin hyödyntäminen

BeKnown Facebookissa. Näin luot käyttäjätilin. Työpaikat-välilehti. Profiilin hyödyntäminen BeKnown Facebookissa Näin luot käyttäjätilin Työpaikat-välilehti Profiilin hyödyntäminen BeKnown Facebookissa Kaksi suurta yhdessä Facebook on maailman suurin sosiaalinen verkosto, johon kuuluu yli 900

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Rekrytointi on Mepco-kokonaisratkaisun yksi osa-alue, jolla järjestelmä laajenee tukemaan myös hakijoiden ja työpaikkojen käsittelyä.

Rekrytointi on Mepco-kokonaisratkaisun yksi osa-alue, jolla järjestelmä laajenee tukemaan myös hakijoiden ja työpaikkojen käsittelyä. Mepco Rekry Rekrytointi on Mepco-kokonaisratkaisun yksi osa-alue, jolla järjestelmä laajenee tukemaan myös hakijoiden ja työpaikkojen käsittelyä. Ominaisuudet täydentävät palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Paranna työnhakutaitojasi netissä!

Paranna työnhakutaitojasi netissä! Paranna työnhakutaitojasi netissä! te-palvelut.fi/jobitti CV-netti anna työnantajan löytää sinut Laita oma työnhakuilmoitus nettiin ilmaiseksi. CV-netin käyttöön tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen ESITYKSEN AGENDA Osa I: Kenestä oikein puhutaan Osa II: Työpaikkaa etsimässä, mielikuva rakentuu

Lisätiedot

Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti ) Susanna Saarvo

Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti ) Susanna Saarvo Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti 2017-2020) Susanna Saarvo Yhteistyökumppanit Kansalaisopistojen liitto (KoLry) ADHD-liitto A-Kiltojen Liitto Epilepsialiitto Mielenterveyden Keskusliitto Kuurojen

Lisätiedot

Työnhaun taitojen kehittäminen pelillisin keinoin

Työnhaun taitojen kehittäminen pelillisin keinoin Työnhaun taitojen kehittäminen pelillisin keinoin 5 op, kevät 2018 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, liiketalouden yksikkö Mikkeli Lehtori Marja-Leena Koskinen Lehtori Sari Toijonen-Kunnari Taustaa oman

Lisätiedot

Kuntarekry.fi. 100-prosenttisesti suositeltu. KL-Kuntarekry Oy / Tuula Nurminen

Kuntarekry.fi. 100-prosenttisesti suositeltu. KL-Kuntarekry Oy / Tuula Nurminen 100-prosenttisesti suositeltu KL-Kuntarekry Oy / Tuula Nurminen 1 www.kuntarekry.fi Kunta-alan työpaikkailmoitukset www.kuntarekry.fi Joka puolelta Suomea Organisaatiomuodosta riippumatta Eri asematasoilta

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Kuntapäättäjät ja media 2016

Kuntapäättäjät ja media 2016 Kuntapäättäjät ja media Uusmaalaiset kuntapäättäjät ovat kriittisempiä paikalliseen ja maakunnalliseen mediaan kuin kollegansa muualla maassa, mutta ovat ahkeria somettajia Uusmaalaiset kuntapäättäjät

Lisätiedot

Saima Henkilöstönhallinnan ytimessä

Saima Henkilöstönhallinnan ytimessä Saima Henkilöstönhallinnan ytimessä Saima sisältää kaikki tarvitsemasi palvelut henkilöstön elinkaaren hallintaan. Sovellus koostuu kolmesta osa-alueesta: HRM, HRD ja REKRY, joista voitte valita teille

Lisätiedot

Miten toimintaympäristömme muuttuu? Digitalisaatio ja globalisaatio talouden uusina muutosvoimina

Miten toimintaympäristömme muuttuu? Digitalisaatio ja globalisaatio talouden uusina muutosvoimina Miten toimintaympäristömme muuttuu? Digitalisaatio ja globalisaatio talouden uusina muutosvoimina Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Industrialismi + nationalismi => Suomen vaurastuminen

Lisätiedot

Yhdistää työn ja tekijän REKRYTOINNIN TILA 2017

Yhdistää työn ja tekijän REKRYTOINNIN TILA 2017 Yhdistää työn ja tekijän REKRYTOINNIN TILA 2017 Rekrytoinnin tila 2017 Tutkimus Johdanto Rekrytoinnin tila 2017 -tutkimus on Suomen rekrytoinnin ammattilaisten näkökulmiin ja mielipiteisiin pohjautuva

Lisätiedot

Kuntapäättäjät ja media 2016

Kuntapäättäjät ja media 2016 Kuntapäättäjät ja media 0 n kuntapäättäjät myönteisempiä maakunnalliseen mediaan kuin kuntapäättäjät keskimäärin. Alle puolet päättäjistä somettaa. Eteläsavolaiset kuntapäättäjät ovat tyytyväisempiä maakunnallisten

Lisätiedot

Kansainvälisen työpaikan etsintä ja SoMe

Kansainvälisen työpaikan etsintä ja SoMe + Kansainvälisen työpaikan etsintä ja SoMe Maria Rajakallio SoMe Studio www.somestudio.fi www.facebook.com/somestudio.fi +358 40 586 2780 maria.rajakallio@somestudio.fi + Valmiina lähtöön? Tänään käymme

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Henkilöstön palkkaaminen on monimutkainen palapeli.

Henkilöstön palkkaaminen on monimutkainen palapeli. Henkilöstön palkkaaminen on monimutkainen palapeli. Kokoa palapeli helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Opas: Milloin rekrytoida, milloin vuokrata henkilöstöä? Tärkein palanen UUSI TYÖNTEKIJÄ Henkilöstö

Lisätiedot

Alma Career / Monster.fi

Alma Career / Monster.fi Alma Career / Monster.fi The Alma Career is Your Destination if you re looking to recruit in the richly diverse communities of Croatia, Czech Republic, Estonia, Finland, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Tulosesitys - Pelastakaa Lapset

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Tulosesitys - Pelastakaa Lapset Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Tulosesitys - Pelastakaa Lapset 9.10.2018 9.10.2018 1 Taustaa tutkimuksesta Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen

Lisätiedot

Verkostot ja työnhaku

Verkostot ja työnhaku Verkostot ja työnhaku Työpaja Jonna Heikkilä & Essi Hillgren Turun ammattikorkeakoulu Verkostotyöpaja Tavoite Tunnistaa osallistujan olemassa olevat verkostot ja pohtia miten niitä voi hyödyntää työnhaun

Lisätiedot

Sosiaalinen media - oman osaamisen näyteikkuna. Helsingin yliopisto 17.4.2015 Anne Hyttinen

Sosiaalinen media - oman osaamisen näyteikkuna. Helsingin yliopisto 17.4.2015 Anne Hyttinen Sosiaalinen media - oman osaamisen näyteikkuna Helsingin yliopisto 17.4.2015 Anne Hyttinen Universumin visio ja missio on auttaa työnantajia, yliopistoja ja korkeakouluja sekä opiskelijoita paremman työelämän

Lisätiedot

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? TYÖHAKEMUS- OPAS Millainen on hyvä työhakemus? Hyvä hakemus erottuu joukosta ja vastaa kysymykseen, miksi sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Hakemuksessa voit tuoda omaa persoonaasi esiin, jopa ehkä enemmän

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Internetpalvelut. matkalla. 03.05.2012 Mikko Sairanen

Internetpalvelut. matkalla. 03.05.2012 Mikko Sairanen Internetpalvelut matkalla 03.05.2012 Mikko Sairanen Täyden palvelun mobiilitoimisto Suunnittelu Toteutus Tuki & ylläpito Jatkokehitys 2 Palvelut Mobiilisivustot ja sovellukset Tabletsovellukset Smart-TV

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

PRH:n strategia vuosille

PRH:n strategia vuosille PRH:n strategia vuosille 2018-2022 Asiakaskeskeisyys on työmme lähtökohta. Yhteistyössä rakennetut palveluketjut tarjoavat asiakkaalle sujuvan reitin asioiden hoitamiseen. Asiointi palveluissamme on helppoa,

Lisätiedot

Työnhakijan TE-palvelut verkossa

Työnhakijan TE-palvelut verkossa 1.2017 Työnhakijan TE-palvelut verkossa Juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii OMA ASIOINTI te-palvelut.fi Oma asiointi -palvelu Asioi TE-toimiston kanssa verkossa henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelussa.

Lisätiedot

Digitalisaatio / Digiloikka. Digiloikka-työryhmä Kari Nuuttila

Digitalisaatio / Digiloikka. Digiloikka-työryhmä Kari Nuuttila Digitalisaatio / Digiloikka Digiloikka-työryhmä Kari Nuuttila 12.9.2016 Asiakas prosessissa Kirjaudu Kahoot.it Game PIN: 458597 Luo nimimerkki esim. KariN Miksi olemme täällä? Digitalisaatio on uusi ja

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

Henriikka Kokkola KEHA-keskus, kehittämisasiantuntija

Henriikka Kokkola KEHA-keskus, kehittämisasiantuntija Henriikka Kokkola KEHA-keskus, kehittämisasiantuntija 1 TYÖMARKKINATORIN VISIO Työmarkkinatori mahdollistaa tulevaisuuden työelämäpalvelujen toteuttamisen orkestroimalla oikeat palvelut, oikeille asiakkaille,

Lisätiedot

Digitaalisen palvelun luoman asiakasarvon tunnistaminen

Digitaalisen palvelun luoman asiakasarvon tunnistaminen TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Digitaalisen palvelun luoman asiakasarvon tunnistaminen VALIT-hankkeen päätösseminaari 6.11.2017 Tuija Rantala, Erikoistutkija, VTT Erilaisten kanavien hyödyntäminen digiaikana

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi 19.10.2015 1 Agenda Lyhyesti atalentista Miksi LinkedIn Profiilin hionti Kansikuva Otsikko Yhteystiedot Summary Skills Kiinnostuksenkohteet

Lisätiedot

Rekrytointijärjestelmän hyödyntäminen Fenniassa

Rekrytointijärjestelmän hyödyntäminen Fenniassa Rekrytointijärjestelmän hyödyntäminen Fenniassa Rekrytoinnin uudet haasteet -seminaari HR-partner Eija Ronkainen 6.5.2010 Fennia-ryhmästä kokonaisvaltaiset vakuutuspalvelut Fennia vahinkovakuutuspalvelut

Lisätiedot

Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services

Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services Consumer Connection System (CCS) CCS-TUTKIMUS MEDIAN TAVOITTAVUUS AJANKÄYTTÖ MEDIAAN TEKNOLOGIAN KÄYTTÖ DEMOGRAFIAT ELÄMÄN- ASENTEET MITÄ TEKEE INTERNETISSÄ

Lisätiedot

Digitaaliset palvelut kaikille Saavutettavuusdirektiivi verkkopalvelut ja sisällöt kaikille sopiviksi

Digitaaliset palvelut kaikille Saavutettavuusdirektiivi verkkopalvelut ja sisällöt kaikille sopiviksi Digitaaliset palvelut kaikille Saavutettavuusdirektiivi verkkopalvelut ja sisällöt kaikille sopiviksi Maria Nikkilä ja Markus Rahkola, VM, 3.5.2017 ValtioExpo @VM_MariaNikkila Digitalisaatio ja julkinen

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttäjän opas

Sosiaalisen median käyttäjän opas Sosiaalisen median käyttäjän opas Lisää asiakkaita sosiaalisen median avulla 66% * kuluttajista sanoo, että he käyvät ravintolan sosiaalisen median sivuilla ennen kuin menevät sinne syömään Haluamme auttaa

Lisätiedot

DNA Digitaalisen elämäntavan tutkimus

DNA Digitaalisen elämäntavan tutkimus DNA Digitaalisen elämäntavan tutkimus Digitaaliset elämäntavat / yhteenveto medialle Julkaisuvapaa 9.6.2017 klo 10 Lisätietoja medialle: Osastopäälllikkö Niina Hagman, Market Intelligence & Insight, DNA

Lisätiedot

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi Selkoesite Kiinni työelämään te-palvelut.fi Kiinni työelämään Etsitkö työpaikkaa? Haluatko vaihtaa työpaikkaa? Mietitkö, mitä taitoja sinun pitää opetella, jotta saat kiinnostavan työpaikan? Haluatko perustaa

Lisätiedot

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA JÄSENTUTKIMUS DIGITALISAATIOSTA 2015 SIHTEERI- JA HALLINTOTYÖN AMMATTILAISILLE UUSIMAA DIGITALISAATION MÄÄRITELMÄ Digitalisaatiolla tarkoitetaan digiteknologian hyödyntämistä

Lisätiedot

Opinnäytetyö: Mobiiliteknologian hyödyntäminen metsätoimihenkilön työssä

Opinnäytetyö: Mobiiliteknologian hyödyntäminen metsätoimihenkilön työssä Opinnäytetyö: Mobiiliteknologian hyödyntäminen metsätoimihenkilön työssä Päättäjien metsäpäivä, Tampere 24.11.2014 Virpi Stenman SeAMK Metsätalous 2 Johdanto? Lähtökohdat: Pirkanmaan Bittimetsä -tiedonvälityshanke

Lisätiedot

Duunitori KANSALLINEN REKRYTOINTITUTKIMUS. Skyhood Oy 2015

Duunitori KANSALLINEN REKRYTOINTITUTKIMUS. Skyhood Oy 2015 2015 KANSALLINEN REKRYTOINTITUTKIMUS Skyhood Oy 2015 KANSALLINEN REKRYTOINTITUTKIMUS 2015 Skyhood Oy toteutti maaliskuussa 2015 kansallisen kyselytutkimuksen suomalaisten yritysten rekrytoinnista. Kyselyn

Lisätiedot

EURES Töihin Eurooppaan

EURES Töihin Eurooppaan EURES Töihin Eurooppaan Maailmalle! Lappeenranta 26.4.2017, Kouvola 27.4.2017 28.4.2017 Eures? EURES on eurooppalainen työnvälitysverkosto, jonka lyhenne tulee sanoista European Employment Services. EURES

Lisätiedot

Miten löytää piilotyöpaikka?

Miten löytää piilotyöpaikka? Miten löytää piilotyöpaikka? Miten löytää piilotyöpaikka? Tässä kirjoituksessa perehdyn piilotyöpaikkoihin ja siihen miten niitä voi löytää. Kysyin yli kymmeneltä ystävältäni heidän työhakemuksista, ja

Lisätiedot

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Data liikkuu ja asiakas käy pyydykseen lisää liiketoimintaa verkosta 02.11.2015 Maija Korhonen Digipuntari yhteistyössä Etelä-Savon yrittäjien

Lisätiedot

HRHelp työnhakijan ja työnantajan työkaluna osaamistarpeiden tunnistamisessa Helsingin kaupunki

HRHelp työnhakijan ja työnantajan työkaluna osaamistarpeiden tunnistamisessa Helsingin kaupunki Digitaaliset työkalut ja palvelut työllistymisen edistämisessä 6Aika: DuuniPolku -hankkeen vertaisarviointipäivä HRHelp työnhakijan ja työnantajan työkaluna osaamistarpeiden tunnistamisessa Helsingin kaupunki

Lisätiedot

Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä. Aki Antman / Sulava Oy

Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä. Aki Antman / Sulava Oy Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä Aki Antman / Sulava Oy Vapaa-ajalla kaikki palvelut käytössä Sovellukset ladataan kaikille päätelaitteille Palvelut vapaasti käytössä tarpeen

Lisätiedot

Pk-yrittäjien tunnelmia Nurmes

Pk-yrittäjien tunnelmia Nurmes Pk-yrittäjien tunnelmia 16.5.016 Nurmes Työllisten määrän muutos erikokoisissa yrityksissä vuosina 001 01 56000 46000 36000 43698 Lisäys yhteensä 108 886 - suuryritykset 7 164 - pk-yritykset 100 7 6000

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

Tiedotejakelun trendit 2014!

Tiedotejakelun trendit 2014! Tiedotejakelun trendit 2014 Riina Vasala Toimitusjohtaja epressi.com epressi.com epressi.com on kotimainen yksityisesti omistettu yritys. Tarjoaa yritysviestinnän ammattilaisille työkalun mediajulkisuuden

Lisätiedot

Matkailun valtakunnallinen digitiekartta Missä mennään?

Matkailun valtakunnallinen digitiekartta Missä mennään? Matkailun valtakunnallinen digitiekartta Missä mennään? Suomesta älykäs matkakohde 2020 Kaisa Kosonen Toimintaympäristön muutos 4 lakia jotka vaikuttavat alaan liikennekaari, tietosuoja-asetus, matkapakettilaki,

Lisätiedot

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi Selkoesite Kiinni työelämään te-palvelut.fi Kiinni työelämään Etsitkö työpaikkaa? Haluatko vaihtaa työpaikkaa? Mietitkö, mitä taitoja sinun pitää opetella, jotta saat kiinnostavan työpaikan? Haluatko perustaa

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

Kuntapäättäjät ja media 2016

Kuntapäättäjät ja media 2016 Kuntapäättäjät ja media laiset kuntapäättäjät ovat kriittisempiä paikalliseen ja maakunnalliseen mediaan kuin kollegansa muualla maassa, ja ovat laiskimpia somettajia laiset kuntapäättäjät ovat selvästi

Lisätiedot

Urapalvelut. CHEM Susanna Saarinen, Asiantuntija into.aalto.fi/careerweb

Urapalvelut. CHEM Susanna Saarinen, Asiantuntija into.aalto.fi/careerweb Urapalvelut CHEM Susanna Saarinen, Asiantuntija susanna.saarinen@aalto.fi into.aalto.fi/careerweb Apua työnhakuun - Aalto CareerWeb Työpaikkaportaali CareerWeb Job Channel Työnhaun opas CV- ja hakukirjemalleja

Lisätiedot

Khall liite 1 Kh 26.1.2016

Khall liite 1 Kh 26.1.2016 1 Khall liite 1 Kh 26.1.2016 Luonnos 31.12.2015 SUOMUSSALMEN KUNNAN SOSIAALISEN MEDIAN OHJEET Tämä ohje sisältää Suomussalmen kunnan ja kuntakonsernin yhteisöjen toimintaperiaatteet sosiaalisen median

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Mervi Holmén Johtaja, maakuva ja markkinointi 15.9.2014 2 Visit Finland -markkinointi Visit Finland -kohderyhmät kokonaisuudessaan Visit Finland -markkinointi,

Lisätiedot

Henkilöstömäärän muutos ja yritysten kokoluokittain, henkilöä

Henkilöstömäärän muutos ja yritysten kokoluokittain, henkilöä Henkilöstömäärän muutos 2001 2011 ja 2001 2012 yritysten kokoluokittain, henkilöä 55 000 50 397 2001 2011 45 000 35 000 25 000 15 000 5 000-5 000 43 698 21 017 20 053 16 826 18 500 12 494 10 856 10 2049

Lisätiedot

Kesätyökysely työnantajille Suomen lasten ja nuorten säätiö & Taloudellinen tiedotustoimisto

Kesätyökysely työnantajille Suomen lasten ja nuorten säätiö & Taloudellinen tiedotustoimisto Kesätyökysely työnantajille 2012 Suomen lasten ja nuorten säätiö & Taloudellinen tiedotustoimisto Tutkimuksen toteutus Mitä tutkittiin? Tavoitteena selvittää työnantajien käytäntöjä kesätyöntekijöiden

Lisätiedot

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Omien taitojen tunnistaminen 3. Omista taidoista kertominen 4. Työnhaun viidakko 5. Miten ylläpitää motivaatiota? 6. Työntekijöiden terveisiä

Lisätiedot

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 1 LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 2 Päivän ohjelma Mikä on LinkedIn palvelu? Ketkä palvelua käyttävät? Miten palvelu

Lisätiedot

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy - Rekrytointiohjelma ProCountor International Oy:n tilitoimistokumppaneille Poolia on toiminut ProCountorin

Lisätiedot

Työskentely ja työnhaku ulkomailla

Työskentely ja työnhaku ulkomailla Työskentely ja työnhaku ulkomailla Miksi lähteä töihin ulkomaille? Uudet haasteet Opit uutta Työskentelytavat, kommunikointi, kulttuuri, kieli Verkostoidut Työkokemus Työkokemus ulkomailta on sinulle eduksi

Lisätiedot

Työnhaku netissä - erotu verkossa OTTY ry 19.03.2013

Työnhaku netissä - erotu verkossa OTTY ry 19.03.2013 Työnhaku netissä - erotu verkossa OTTY ry 19.03.2013 Luennon aiheet! Mikä Monster?! Nettityönhaun erityispiirteitä! Erotu verkossa! Miten Monster voi auttaa työnhaussa? Mikä Monster? Yli 60 maassa ympäri

Lisätiedot

Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa. Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille

Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa. Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille Somepulssi-kyselystä Somepulssi 2016 -kyselyssä kartoitettiin sosiaalisen median

Lisätiedot

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 1 LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy SIVU 2 Päivän ohjelma Mikä on LinkedIn palvelu? Ketkä

Lisätiedot

Rekrytointiviidakosta paratiisiin

Rekrytointiviidakosta paratiisiin Rekrytointiviidakosta paratiisiin HENRY FOORUMI 2010 Vihreä kilpailukyky inhimillinen vallankumous HR-partner Eija Ronkainen 9.11.2010 Fennia-ryhmästä kokonaisvaltaiset vakuutuspalvelut Yritykset Yrittäjät

Lisätiedot

Muuttuva työ. Sebastian Franckenhaeuser 2018

Muuttuva työ. Sebastian Franckenhaeuser 2018 Muuttuva työ Sebastian Franckenhaeuser 2018 1 Mobiliteetin hyödyntäminen tärkeä kehityskohde suomalaisorganisaatioissa Mobiliteetin hyödyntäminen on korkealla suomalaisten organisaatioiden investointiprioriteeteissa

Lisätiedot

NORDIC SALES CREW OY:N TIETOSUOJAILMOITUS

NORDIC SALES CREW OY:N TIETOSUOJAILMOITUS NORDIC SALES CREW OY:N TIETOSUOJAILMOITUS (päivitetty 18.4.2019) Tällä tietosuojailmoituksella toimitamme sinulle (ks. kohta 3) EU:n tietosuoja-asetuksen artikloissa 13 ja 14 vaaditut tiedot ennen kuin

Lisätiedot

Uranoste piilotyöpaikat. KOULUTUSMATERIAALI LADATTAVISSA: uranoste.fi/tilaisuudet

Uranoste piilotyöpaikat. KOULUTUSMATERIAALI LADATTAVISSA: uranoste.fi/tilaisuudet Uranoste 31.1.2018 Verkostoissa on voimaa ja piilotyöpaikat Jaana Lauri jaana.lauri@koreko.fi Puh 040 5822494 www.koreko.fi KOULUTUSMATERIAALI LADATTAVISSA: uranoste.fi/tilaisuudet Työnhaun trendit Avoimista

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot