Espoon kaupungin hankintapalveluihin saapui kysymyksiä koskien ruoka- ja ateriapalveluiden tarjouspyyntöä. Kiitämme mielenkiinnosta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupungin hankintapalveluihin saapui kysymyksiä koskien ruoka- ja ateriapalveluiden tarjouspyyntöä. Kiitämme mielenkiinnosta."

Transkriptio

1 RUOKA- JA ATERIAPALVELUIDEN HANKINTA Dnro: 3422/ /2011 Espoon kaupungin hankintapalveluihin saapui kysymyksiä koskien ruoka- ja ateriapalveluiden tarjouspyyntöä. Kiitämme mielenkiinnosta. Tarjouspyynnön liite 5, hankinnassa noudatettavat sopimusehdot, s. 5 tehtiin tarkennus (tarkennus punaisella fontilla) Kysymys 1: Tarjouspyynnössä edellytetään, että ateriat noudattavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksia ja lisäksi, että ruokia on riittävästi tarjolla koko ruokailun /asiakaspalvelutilanteen keston ajan. Onko ruoka silloin riittänyt kun se riittää1 annos/henkilö. Koskeeko tämä myös kappaleruokia? Vastaus: Toimittaja vastaa ruoan riittävyydestä. Ruokailijoilla on mahdollisuus hakea ruokaa lisää syötyään ruokaa yhden annoksen/henkilö. Joitakin kappalemaisia ruokia tai jälkiruokia (jauhelihapyörykät, kalapuikot, sämpylät, jäätelöt jne.) on rajoitettu määrä ruokailijaa kohden. Näitäkin ruokia saa hakea lisää, kun lisäotto ei kohdistu ainoastaan yksittäiseen ateriakomponenttiin, vaan koko ateriakokonaisuuteen. Kappalemaisia jälkiruokia on varattu jokaiselle ruokailijalle yksi kappale. Tämä vaatii keittiöhenkilökunnan lisäksi opettajien ja muun kasvatushenkilökunnan ohjausta ja valvontaa. Kysymys 2: Onko nykyisen valmistuskeittiön tiloihin (esim.pohjois-tapiolan päiväkoti) tulossa muutoksia, koska tarjouspyynnössä se on määritelty PK:si? Vastaus: Tämän hetkisten tietojen mukaan Pohjois-Tapiolan päiväkodin keittiöön ei ole suunnitteilla remonttia sopimuskauden aikana. Kysymys 3: Onko toimipisteissä yleiskoneet, mikroaaltouunit, vihannesleikkurit, riittävästi vaunuja ja astiakoreja kunkin yksikön toimintaa vastaavasti? Vastaus: Espoon kaupunki luovuttaa toimittajan käyttöön sopimuksen kohteena olevien tuotanto- ja palvelukeittiöiden toimintaan liittyvät koneet ja laitteet liitteen 6 mukaisesti. Liitteellä 6 ei ole mainittu palvelu- ja tuotantokeittiöiden osalta liesiä, kylmiöitä, pakastimia, jääkaappeja, pakaste- ja jäähdytyshuoneita, uunivaunuja eikä ruokasalien tarjoilukalusteita (neutraalivaunut, lämpimät ja kylmät vaunut, lämpölevyt, kylmälevyt), jotka jäävät sopimuskauden ajaksi toimittajan käyttöön ja joiden korjauksista sekä niistä aiheutuvista kustannuksista Espoon kaupunki vastaa.

2 Tuotanto- ja palvelukeittiöt luovutetaan Toimittajan käyttöön pääsääntöisesti ilman mikroaaltouuneja, vihannesleikkureita ja yleiskoneita. Niiden hankinnasta, lisähankinnasta, uusimisesta ja korjaamisesta kustannuksineen vastaa Toimittaja. Tuotanto- ja palvelukeittiöt luovutetaan Toimittajan käyttöön pääsääntöisesti siten, että tarvittava määrä vaunuja ja novo-laitteita on keittiöissä. Vaunujen ja novo-laitteiden hankinnasta, lisähankinnasta, uusimisesta ja korjaamisesta kustannuksineen vastaa Toimittaja. Espoon kaupunki luovuttaa Toimittajan käyttöön tuotanto- ja palvelukeittiöissä sopimuksen alkamishetkellä olevat astianpesukorit, joiden hankinnasta, lisähankinnasta, uusimisesta ja korjaamisesta kustannuksineen vastaa Toimittaja. Kysymys 4: Paljonko on Gn-vuokia, riittävätkö ne toimintaan vai onko tuottajan varauduttava hankkimaan lisää? Vastaus: Toimittajan on varauduttava hankkimaan GN-vuokia lisää. Kysymys 5: Vastuunjakotaulukko, onko mahdollista saada? Vastaus: Tilaajan ja toimittajan vastuut on määritelty tarjouspyynnössä. Erillistä vastuunjakotaulukkoa ei laadita tarjouskilpailun kuluessa. Kysymys 6: Onko toimipisteissä käytössä kaupungin omistamat kuljetuslaatikot, vai hankkiiko tuottaja kaikki kuljetuslaatikot itse? Vastaus: Toimittaja hankkii itse kaikki kuljetuslaatikot. Espoon kaupunki ei jätä toimipaikkoihin Toimittajan käyttöön kuljetuslaatikoita. Kysymys 7: Pystytäänkö keltaisella maalatuista kohteista todella valmistamaan kaikki ao. yksikön alla olevien yksiköiden ateriat? Vastaus: Tarjouspyynnön liitteellä 3 olevista keltaisella maalatuista tuotantokeittiöistä on mahdollisuus lähettää ruokaa ko. keittiön alla luetelluille palvelukeittiöille tai palvelupisteille. Tuotantokeittiön valmistus- ja/tai lähetyskapasiteetti ei kuitenkaan välttämättä riitä kaikkiin sen alla lueteltuihin palvelukeittiöihin ja -pisteisiin, vaan Toimittajan tulee itse arvioida miten se ruokapalvelutuotannon koko kilpailutettavalla alueella ja kaikissa kohteissa aikoo järjestää. Kysymys 8: Kustannusten jakautuminen raaka-aine-, henkilö-, kuljetus- ja muihin kuluihin, ilmoitetaanko eri liitteellä? Vastaus: Kyllä, tiedot ilmoitetaan eri liitteellä.

3 Kysymys 9: Kohta: Palveluja koskeva sisältö liite 1. Astiat, keittiön työvälineet ja laitteet Saisimmeko listauksen keittiökohtaisesti toimipaikkaan jäävistä laitteista: Novot montako kappaletta ja kokoista jää? Gn astiat ja kannet Pakastekaappi Jääkaappi Kylmiö Pakastehuone Jäähdytyskaappi Jäähdytyshuone Vihannesleikkuri Yleiskone Liesi Salin tarjoilukalusteet neutraalivaunu, lämminvaunu, kylmävaunu, lämpölevy,kylmälevy Uunien ritilät ja uunien vaunut Vastaus: Täsmällistä listausta GN-astioiden ja -kansien, uuniritilöiden, novojen, vihannesleikkureiden ja yleiskoneiden lukumäärästä ei ole saatavilla tarjouskilpailun aikana. Espoon kaupunki inventoi keittiöiden irtaimiston lukukauden 2012 toiminnan päätyttyä, jolloin varmentuu keittiökohtaisesti toimipaikkoihin jäävä irtaimisto. Espoon kaupunki luovuttaa toimittajan käyttöön sopimuksen kohteena olevien tuotanto- ja palvelukeittiöiden toimintaan liittyvät koneet ja laitteet liitteen 6 mukaisesti. Liitteellä 6 ei ole mainittu palvelu- ja tuotantokeittiöiden osalta liesiä, kylmiöitä, pakastimia, jääkaappeja, pakaste- ja jäähdytyshuoneita, uunivaunuja eikä ruokasalien tarjoilukalusteita (neutraalivaunut, lämpimät ja kylmät vaunut, lämpölevyt, kylmälevyt), jotka jäävät sopimuskauden ajaksi toimittajan käyttöön ja joiden korjauksista sekä niistä aiheutuvista kustannuksista Espoon kaupunki vastaa. Tuotanto- ja palvelukeittiöt luovutetaan Toimittajan käyttöön pääsääntöisesti ilman mikroaaltouuneja, vihannesleikkureita ja yleiskoneita. Niiden hankinnasta, lisähankinnasta, uusimisesta ja korjaamisesta kustannuksineen vastaa Toimittaja. Tuotanto- ja palvelukeittiöt luovutetaan Toimittajan käyttöön pääsääntöisesti siten, että tarvittava määrä vaunuja ja novo-laitteita on keittiöissä. Vaunujen ja novo-laitteiden hankinnasta, lisähankinnasta, uusimisesta ja korjaamisesta kustannuksineen vastaa Toimittaja. Espoon kaupunki luovuttaa Toimittajan käyttöön tuotanto- ja palvelukeittiöissä sopimuksen alkamishetkellä olevat astianpesukorit, joiden hankinnasta, lisähankinnasta, uusimisesta ja korjaamisesta kustannuksineen vastaa Toimittaja. Kysymys 10: Samassa kohdassa kuin edellinen kysymys (liitteessä 1) on lista toimittajan hankittavista astioista ja keittiön työvälineistä. Onko jokaiseen kohteeseen, myös päiväkoteihin, hankittava listassa mainitut astiat ja keittiön työvälineet. Vastaus: Kilpailun kohteena olevat palvelu- ja tuotantokeittiöt annetaan Toimittajan

4 hoidettavaksi ilman astioita ja keittiön työvälineitä. Toimittajan tulee järjestää palvelun sujumisen ja toimipaikan asiakasmäärän mukaisesti riittävä määrä astioita kuhunkin kohteeseen, myös päiväkoteihin, jotka ovat tuotanto- tai palvelukeittiöitä. Päiväkodit, jotka ovat palvelupisteitä, astiat ja keittiön työvälineet järjestää Espoon kaupunki. Toimittajan tulee pakata kuljetettavat ruoat GN-astioihin sekä järjestää kuljetettavalle ruoalle tarvittavat GN-astiat sekä kuljetuslaatikot/vaunut. Kysymys 11: Laitetaanko lautasmalli esille joka päivä joka paikassa vai onko lautasmalli kuvana. Vastaus: Toimittaja vastaa lautasmallin esille laitosta kouluravintoloissa. Oikea malliateria laitetaan esille joka päivä. Malliateria sisältää koko ateriakokonaisuuden (pääruoka, lämpimät ja kylmät lisäkkeet, ruokajuoma, leipä, levite ja jälkiruoka, jos jälkiruoka kuuluu ateriakokonaisuuteen). Lautasmalli ei tarkoita kuvaa malliateriasta. Tarjouspyyntö, liite 5 (hankinnassa noudatettavat sopimusehdot) koskevat kysymykset ja vastaukset Kysymys 12: Miten määritellään oleellinen virhe laskussa? Vastaus: Laskun tulee vastata sopimuksessa edellytettyä hintamääritystä. Eritellyissä ateriahinnoissa ja ruokailijamäärissä tapahtuva virhe, jota ei voida pitää vähäisenä. Kysymys 13: Sopimusehdoissa kohdassa Hinnat on varmaan painovirhe, arvonlisävero päivähoitoasiakkailta pitänee olla 13% eikä 23%? Vastaus: Liitteessä 3 hinnat, tarjouslomake on virhe. Arvonlisävero on 13 %. Kysymys 14: Tarjouspyynnön liite 5 s. 5/ Esikoululaisten lounaiden (loma-aikoina) ja päivähoidon lounaiden alv on määritelty 23 %:ksi. Voisitteko tarkistaa alv:n, sillä tietojemme mukaan alv on 13 % (muuttunut ) Vastaus: Tarjouspyynnön liitteelle 5, hankinnassa noudatettavat sopimusehdot, sivulle 5 korjataan: Esikoululaisten lounaat koulujen loma-aikoina laskutetaan arvonlisäverollisina, alv. 13 %. Päivähoidon ruokapalveluissa arvonlisävero on 13 % Kysymys 15: Tarjouspyynnön liite 5. Onko ajateltu että mainittu e sanktio/bonus toteutuu jos tarjouspyynnössä olevien kaikkien kohteiden asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten keskiarvo on liitteessä mainitulla tasolla? Vastaus: euron sanktio/bonus toteutuu, kun kaikkien tarjouspyynnön kohteena olevien kohteiden asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten laatuluku (= keskiarvo) on vähintään tarjouspyynnössä mainitulla tasolla.

5 Kysymys 16: Tarjouspyynnön mukaan retkieväät vastaavat hinnaltaan lounasta ja sisältö neuvotellaan myöhemmin. Voiko määritellä maximi raaka-ainehinnan? Vastaus: Retkieväänä voidaan retken luonteesta riippuen tarjota erilaisia vaihtoehtoja, kuten täytetty sämpylä, mehu ja hedelmä tai grillimakkara, leipä, levite, mehu ja hedelmä tai päivän lounas tai jokin muu eväskokonaisuus. Tilaaja-asiakas (=koulun opettaja tai rehtori tai päiväkodin työntekijä tai johtaja) tilaa Toimittajalta retkievään kahta viikkoa ennen retkeä. Mahdollisista retkieväisiin liittyvistä erityistoiveista Tilaaja-asiakas voi tarvittaessa neuvotella Toimittajan kanssa. Kysymys 17: Juhla ja teemapäivät hinnaltaan vastaavat lounasta, voiko määritellä maximi raakaainehinnan? Vastaus: Juhla- ja teemapäivinä tarjottavat lounaat ovat juhlavampia ateriakokonaisuuksia kuin normaaleina päivinä tarjottavat ateriat. Juhlavamman ruoan lisäksi myös aterioiden esillepanoon, somistukseen ja kattaukseen panostetaan. Juhla- ja teemapäivinä raakaainekustannukset muodostuvat yleensä suuremmiksi kuin tavallisina päivinä. Kysymys 18: Tarjoajan työntekijät käyttävät kuvallista henkilökorttia, voiko tehdä poikkeuksen tilapäistyöntekijöiden kohdalla? Vastaus: Toimittajan työntekijät pitävät esillä kuvallista henkilökorttia, josta käy ilmi sekä henkilön että palvelua tuottavan yrityksen nimi. Tilapäistyöntekijöiltä ei vaadita kuvallista henkilökorttia, mutta tilapäiset työntekijät pitää ilmoittaa kohdekohtaisessa luettelossa, jonka Toimittaja toimittaa jokaisen kuukauden päätteeksi sopimuksen yhteyshenkilölle. Kysymyksiä sai esittää asti.

Kohdekohtainen palveluohjelma, Joensuun kaupunki, päiväkodit ja ryhmät

Kohdekohtainen palveluohjelma, Joensuun kaupunki, päiväkodit ja ryhmät Polkka - Pohjois-Karjalan tukipavlelut oy Ateriapalvelut Liite 3 / taulukko1 Kohdekohtainen palveluohjelma, Joensuun kaupunki, päiväkodit ja ryhmät Tavoite Ateriapalvelu Palvelun sisältö Tarjoilu Ravintosisältö

Lisätiedot

Keittäjä 1.1.2015. TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike

Keittäjä 1.1.2015. TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike 1.1.2015 TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike Keittäjä Työpaikka (fyysisen työympäristön kuvaus) Huutjärven koulukeskuksen keskuskeittiö sekä muut koulukeittiöt Pyhtäällä YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ Tehtävän tarkoitus

Lisätiedot

Tilaajan ja toimittajan välinen yhteistyö ja toimintatavat kouluissa

Tilaajan ja toimittajan välinen yhteistyö ja toimintatavat kouluissa 1 (5) 3422/02.08.00/2011 Liite 5.2. Kouluruokailun sisältö Kouluruokailun tavoitteena on: ylläpitää ja edistää koululaisen terveyttä ja työtehoa tyydyttää osan oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta

Lisätiedot

SOPIMUS ATERIAPALVELUJEN TUOTTAMISESTA

SOPIMUS ATERIAPALVELUJEN TUOTTAMISESTA SOPIMUS ATERIAPALVELUJEN TUOTTAMISESTA Sopimus ateriapalveluiden myynnistä ja ostamisesta 1. Sopijapuoletja yhteyshenkilöt Tilaaja: Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä yhteistyö: Leena Suonkanta Tuottaja:

Lisätiedot

Tässä yhteydessä Espoon kaupunki sitoutuu neuvottelemaan sopimushinnoista ja erilaisten kannustimien käyttöönotosta.

Tässä yhteydessä Espoon kaupunki sitoutuu neuvottelemaan sopimushinnoista ja erilaisten kannustimien käyttöönotosta. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (7) RUOKA- JA ATERIAPALVELUIDEN HANKINTA Ruoka- ja ateriapalveluita hankitaan yhteensä 55 toimipaikalle. Tarjouksen kohteena olevat keittiöt, niille hankittavat tuotteet määrineen,

Lisätiedot

Porin kaupungin hankintapalvelut. Tarjouspyyntö HAN04/ PORI 1484/ /2015 Päiväys

Porin kaupungin hankintapalvelut. Tarjouspyyntö HAN04/ PORI 1484/ /2015 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Asia ja sen selvitys HAN04/ PORI 1484/02.08.00/2015 KORJAUSILMOITUS: Kuorittu peruna ja juurekset Hankinnan kohde: KORJAUSILMOITUS Korjattu tarjouspyyntöä seuraavasti:

Lisätiedot

HINNASTO 01.01.2014 alkaen

HINNASTO 01.01.2014 alkaen ( Kitkonpuisto, Kartanonmäki, Tammikoti, Alastaron sosiaali- ja terveysasema) HINNASTO 01.01.2014 alkaen ATERIAT: Aamupala 3,20 Lounas, eläkeläinen 6.10 kevyt 4,70 Lounas, sotaveteraani 6,00 kevyt 4,60

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ 1.11.2011 1 (6) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ KYSYMYS 1 Kysymys koskee seuraavia kuljetettavia alueita: 2. Hauho - pudotuspisteitä n. 24

Lisätiedot

Kuuluuko ylläpitosiivous suorittaa myös koulujen ja lukion kesäloma-aikana?

Kuuluuko ylläpitosiivous suorittaa myös koulujen ja lukion kesäloma-aikana? 1 (5) KIINTEISTÖNHOITO- JA SIIVOUSPALVELUT Hätilän koulu ja lukio sekä Tuomelan koulu KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 9.5.2011 KYSYMYS 1 Kuuluuko ylläpitosiivous suorittaa myös koulujen ja lukion kesäloma-aikana?

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio, tekninen osasto / ruokapalvelu Osoite Vapaudenkatu 8 B, 98100

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 1 (5) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 LISÄKIRJE 1 Liittyen 13.2.2014 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Järvenpään kaupungin Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden

Lisätiedot

Ruokapalvelut, sivistystoimiala (koulut ja päiväkodit) info- ja tiedostustilaisuus

Ruokapalvelut, sivistystoimiala (koulut ja päiväkodit) info- ja tiedostustilaisuus Kysymykset ja vastaukset 1 (5) Ruokapalvelut, sivistystoimiala (koulut ja päiväkodit) info- ja tiedostustilaisuus 25.9.2017 Tilaisuus 27.9.2016 Varautuminen poikkeusoloihin ja häiriötilanteisiin. Tilaajalla

Lisätiedot

Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille Palveluesimies Päivi Ylönen

Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille Palveluesimies Päivi Ylönen Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille 5.9.2016 Palveluesimies Päivi Ylönen Mikkelin Ruoka- ja puhtauspalvelu tunnuslukuina v. 2016 Liikevaihto 12,5 milj., henkilöstöä 200 Asiakkaina päiväkodit,

Lisätiedot

Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin

Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmä... 2 3 Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin...

Lisätiedot

PAIMIO LIITE 3 20.08.2015. PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa

PAIMIO LIITE 3 20.08.2015. PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa PAIMIO LIITE 3 20.08.2015 Palvelukuvaus PaltanPadan valmistuskeittiöstä : Paltantie 4 PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa Kuljetuskohteet maanantai - perjantai : Reitti

Lisätiedot

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Terveyskeskuksen valmistavan keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi Nykyinen keittiö on suunniteltu jakelukeittiöksi terveyskeskuksen perusparannushankkeessa

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio Setlementti Tunturila Ry, Lounasravintola Kampsu Osoite Vapaudenkatu

Lisätiedot

TERVETULOA SERVIN KOTIPALVELUATERIA- ASIAKKAAKSI!

TERVETULOA SERVIN KOTIPALVELUATERIA- ASIAKKAAKSI! TERVETULOA SERVIN KOTIPALVELUATERIA- ASIAKKAAKSI! SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Tarjoamme kotipalveluaterioilla perinteisiä suomalaisia makuja ravitsemussuositukset huomioiden. Kalenterivuoden

Lisätiedot

VANHUSPALVELUKESKUKSEN ATERIAPALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

VANHUSPALVELUKESKUKSEN ATERIAPALVELUT TARJOUSPYYNTÖ VANHUSPALVELUKESKUKSEN ATERIAPALVELUT TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 HANKITTAVAN PALVELUN SISÄLTÖ... 4 5 TARJOUSHINTA...

Lisätiedot

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET OMAVALVONTASUUNNITELMA Tämän suunnitelman teossa on käytetty toimintakeskuksen ja sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelmia. TOIMINNANKUVAUS Asuntola Aamurusko sijaitsee osoitteessa Koulutie 1, 69950

Lisätiedot

KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU

KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU Palveluksessanne 31.1.2014 2009 Tampereen Ateria KOUKUN HELMI Koukun Helmen keittiössä ammattitaitoinen henkilökuntamme valmistaa suurella sydämellä maukkaita aterioita

Lisätiedot

Näytön arviointi arviointikeskusteluun osallistuvat opiskelija, työpaikkaohjaaja tai työpaikkaohjaajat ja opettaja

Näytön arviointi arviointikeskusteluun osallistuvat opiskelija, työpaikkaohjaaja tai työpaikkaohjaajat ja opettaja Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 15 osp Ammattitaitovaatimukset tekee tilauksia tuotantokeittiöön vastaanottaa ruoka-aineita, ruokia ja tarvikkeita kuumentaa tai valmistaa tarvittaessa ruokia tai lisäkkeitä

Lisätiedot

ATERIAKULJETUKSET LV 2015-2018, 10.8.2015 - koulujen. Kirkkonummen kunnan palvelutuotannon lautakunta pyytää tarjoustanne

ATERIAKULJETUKSET LV 2015-2018, 10.8.2015 - koulujen. Kirkkonummen kunnan palvelutuotannon lautakunta pyytää tarjoustanne KIRKKONUMMI KYEKSLATT TARJOUSPYYNTÖ 30.03.2015 ATERIAKULJETUKSET LV 2015-2018, 10.8.2015 - koulujen syyslukukauden alkuun 2018 Kirkkonummen kunnan palvelutuotannon lautakunta pyytää tarjoustanne tarjouspyynnön

Lisätiedot

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014 Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa Elina Särmälä 13.2.2014 Saimaan Tukipalvelut Oy Saimaan Tukipalvelut Oy aloitti toimintansa vuonna 2010. Yhtiön omistus jakaantuu siten, että Lappeenrannan kaupunki omistaa

Lisätiedot

Koukun Helmen kotiateriapalvelu. Palveluksessanne!

Koukun Helmen kotiateriapalvelu. Palveluksessanne! Koukun Helmen kotiateriapalvelu Palveluksessanne! Koukun Helmi Kokkimme valmistavat kotiateriapalvelun ateriat Koukun Helmen keittiössä. Valmistamme ja toimitamme aterioita tilauksesta sekä kotihoidon

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1/2019 Ateriakuljetukset Evijärvellä. Ateriakuljetukset toimintakauden alussa

Tarjouspyyntö 1/2019 Ateriakuljetukset Evijärvellä. Ateriakuljetukset toimintakauden alussa Sivu 1/6 Liite 1 Ateriakuljetukset toimintakauden alussa Ateria- ja elintarvikekuljetuksia on kuutena päivänä viikossa. Kuljetettavat ateriat noudetaan Evijärven terveysaseman keittiöltä (Antinniemi 8)

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

AMMATILLISET TUTKINNON OSAT (135 osp) Kaikille pakollinen tutkinnon osa (30 osp) Asiakaspalvelun osaamisala / tarjoilija (60 osp)

AMMATILLISET TUTKINNON OSAT (135 osp) Kaikille pakollinen tutkinnon osa (30 osp) Asiakaspalvelun osaamisala / tarjoilija (60 osp) HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN SISÄLTÖ Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp) koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp),

Lisätiedot

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala OPISKELIJAN NIMI: Tämä arviointikaavake on tarkoitettu opiskelijan itsearvioimistaitojen vahvistamiseen ja työpaikkaohjaajan käyttöön:

Lisätiedot

Catering-alan perustutkinto, suurtalouskokki, 3.vuosi

Catering-alan perustutkinto, suurtalouskokki, 3.vuosi Catering-alan perustutkinto, suurtalouskokki, 3.vuosi Tilaus- ja teemaruokien valmistus 10 ov Työtehtävät ja -tilanteet, joiden avulla opintokokonaisuuden ammattiosaamisen näytöt toteutetaan Opintokokonaisuuden

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1(6) TARJOUSPYYNTÖ RUOKAPALVELUSTA

TARJOUSPYYNTÖ 1(6) TARJOUSPYYNTÖ RUOKAPALVELUSTA TARJOUSPYYNTÖ 1(6) TARJOUSPYYNTÖ RUOKAPALVELUSTA Nurmijärven kunnan hankintapalvelut pyytää tarjoustanne tarjouspyynnössä mainittujen kohteiden ruokapalvelusta. Tarjouskilpailun perusteella tehdään sopimus

Lisätiedot

Kouluruokailun ravitsemukselliset tavoitteet. 12.01.2012 Ravitsemusterapeutti Liisa Mattila

Kouluruokailun ravitsemukselliset tavoitteet. 12.01.2012 Ravitsemusterapeutti Liisa Mattila Kouluruokailun ravitsemukselliset tavoitteet 12.01.2012 Ravitsemusterapeutti Liisa Mattila Kouluruokailu on osa koulun opetus- ja kasvatustyötä osa oppilashuoltoa, tavoitteenaan: tukea oppilaan kasvua

Lisätiedot

Koukun Helmen kotiateriapalvelu

Koukun Helmen kotiateriapalvelu Koukun Helmen kotiateriapalvelu Palveluksessanne! 2015 Tampereen Voimia Koukun Helmi Koukun Helmen keittiössä ammattitaitoinen henkilökuntamme valmistaa maukkaita aterioita kotiateriapalvelun asiakkaille.

Lisätiedot

Liite 1. Tarjouslomake (tarjoaja palauttaa täytettynä liitteineen tarjouksensa yhteydessä)

Liite 1. Tarjouslomake (tarjoaja palauttaa täytettynä liitteineen tarjouksensa yhteydessä) Liite 1. Tarjouslomake (tarjoaja palauttaa täytettynä liitteineen tarjouksensa yhteydessä) Tarjoamme Pyhäjoen kunnalle 1.11.2013 päivätyn tarjouspyynnön mukaista lvi ja hydrauliikkatöitä ajalle 2014-2016:

Lisätiedot

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset 17.1.2013 Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset Kysymys 1: Oppilaiden koulunkäyntiajat tarvitaan tarjouslaskelman tekemiseen. Tarjouspyynnön liitteessä kohteet on mainittu ajoajat. Koulujen

Lisätiedot

1 Suihkupuhdistuslaite 2 2 Jätevaunu JA (60 l) 5 3 Esipesusuihku, pöytäkiinnitys 1 4 NYKYI- Jauhovaunu Metos JAV-100 2

1 Suihkupuhdistuslaite 2 2 Jätevaunu JA (60 l) 5 3 Esipesusuihku, pöytäkiinnitys 1 4 NYKYI- Jauhovaunu Metos JAV-100 2 (5) LAITELUETTELO LIITTYY PIIRUSTUKSEEN NRO 04 I laitenumero Valmistuskeittiö Suihkupuhdistuslaite 2 2 Jätevaunu JA (60 l) 5 3 Esipesusuihku, pöytäkiinnitys 4 NYKYI- Jauhovaunu Metos JAV-00 2 5 NYKYI-

Lisätiedot

Ruokahuolto ja omavalvonta hoitolaitoksissa. Kati Kankare VSSHP Ravintopalvelut

Ruokahuolto ja omavalvonta hoitolaitoksissa. Kati Kankare VSSHP Ravintopalvelut Ruokahuolto ja omavalvonta hoitolaitoksissa Kati Kankare VSSHP Ravintopalvelut Kuka valvoo ruokaa? Elintarvikelaki ohjaa ruokahuoltoa. Kunnan terveystarkastajat valvovat elintarvikehygieniaa. (iva tarkastus)

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI / (Yleishallinto, ruoka- ja puhdistuspalvelut) GRANKULLA STAD / ( ) Päivämäärä Datum N:o Nr TARVESELVITYS

KAUNIAISTEN KAUPUNKI / (Yleishallinto, ruoka- ja puhdistuspalvelut) GRANKULLA STAD / ( ) Päivämäärä Datum N:o Nr TARVESELVITYS TARVESELVITYS 13.10.2017 1/5 INVESTOINTIHANKKEEN TARVESELVITYS Kohde Kauniaisten kaupungin keskuskeittiö, Bembölentie 32 KASAVUOREN KESKUSKEITTIÖN LAAJENTAMINEN, KYLMÄ- JA PAKASTETILOJEN LISÄÄ- MINEN SEKÄ

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. HÄMEENLINNAN KAUPUNKI YHDYSKUNTARAKENNE 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE Tiehöylä Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n pankkipalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

Ateriapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma

Ateriapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma Ateriapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma Loimijoen Kuntapalvelut Oy 30.9.2014 1 Sisällys YLEISTÄ... 3 1 NYKYTILA-ANALYYSI... 4 1 Loimijoen Kuntapalvelut Oy (Loiku)... 4 1.1 Ateriapalvelujen

Lisätiedot

LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT RUOKAPALVELUJEN JA KEITTIÖVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT RUOKAPALVELUJEN JA KEITTIÖVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT RUOKAPALVELUJEN JA KEITTIÖVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA Työ tavoite ja sisältö Työn tavoite: Laatia ruokapalvelujen keittiöverkon kehittämissuunnitelmavuoteen 2030 asti

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Sauna- ja päivätoimintakuljetukset OHJE: - jokainen tarjoaja täyttää ja toimittaa tämän välilehden (Excel-taulukon), eli Yleiset

Lisätiedot

Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan

Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan Haluamme palvella asiakkaitamme Espoo Catering -liikelaitos järjestää Espoon kaupungin ateriapalvelut. Palveluhenkiset alan ammattilaiset tuottavat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunginkanslia Henkilöstöosasto Henkilöstöjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunginkanslia Henkilöstöosasto Henkilöstöjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 13 Henkilöstöruokailusta perittävien ateriahintojen vahvistaminen vuodelle 2017 HEL 2016-013815 T 01 04 03 Päätös päättää vahvistaa perittävät uudet ateriahinnat 1.1.2017

Lisätiedot

, Kallion virastotalolla ja Oiva-akatemian tiloissa

, Kallion virastotalolla ja Oiva-akatemian tiloissa Timo Linden Veera Reuna Kiitos mielenkiinnostanne kokous- ja ravintolapalveluitamme kohtaan. Tarjoamme teille seuraavia palveluitamme: Aika: Tilavuokra: 8.4.-10.4.2017, Kallion virastotalolla ja Oiva-akatemian

Lisätiedot

Ruokapalvelut Vanttilassa

Ruokapalvelut Vanttilassa Kouluruokailu Ruokapalvelut Vanttilassa Keittiössä työskentelee neljä henkilöä Ruokasalissa ruokailee päivittäin n. 480 lasta ja henkilökuntaan kuuluvaa Ruokaa valmistetaan koulun lisäksi Vanttilan, Vantinkulman

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. JANAKKALAN KUNTA 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 27.2.2013 Janakkalan markkinointiviestintäkumppanuus Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Ammattikeittiön energiatehokkuuden kehitysmahdollisuudet Sähkö on tärkein energiamuoto Suomi energiatehokkaaksi osa II 17.11.2010 juho.mayry@metos.

Ammattikeittiön energiatehokkuuden kehitysmahdollisuudet Sähkö on tärkein energiamuoto Suomi energiatehokkaaksi osa II 17.11.2010 juho.mayry@metos. Ammattikeittiön energiatehokkuuden kehitysmahdollisuudet Sähkö on tärkein energiamuoto Suomi energiatehokkaaksi osa II 17.11.2010 juho.mayry@metos.com Paikkakuntia, missä sähkökojeita on ravintoloissa

Lisätiedot

Uuden suosituksen tausta. Syödään ja opitaan yhdessä - uudet kouluruokailusuositukset

Uuden suosituksen tausta. Syödään ja opitaan yhdessä - uudet kouluruokailusuositukset Syödään ja opitaan yhdessä - uudet kouluruokailusuositukset Arja Lyytikäinen/VRN, 29.8.2017 Uuden suosituksen tausta Esi- ja perusopetuksen uusi opetussuunnitelma kouluruokailu osana opetusta Kansalliset

Lisätiedot

Seminaarin koulun, Ojoisten Lasten talon ja Kirkonkulman koulun perussiivouksen palvelukuvauksessa on seuraava kohta:

Seminaarin koulun, Ojoisten Lasten talon ja Kirkonkulman koulun perussiivouksen palvelukuvauksessa on seuraava kohta: 1 KYSYMYKSIIN Kiinteistönhoito- ja siivouspalvelut (Käikälä ja Tarvasmäki, Ojoinen sekä Seminaarin koulu) Tarjouspyyntö 15.2.2013 Hämeenlinnan kaupunki, Linnan Tilapalvelut -liikelaitos KYSYMYS 1 Sopimusluonnoksissa

Lisätiedot

Ruskon palveluasumisyksiköiden asukkaiden aterioista perittävän omavastuuosuuden yhtenäistäminen

Ruskon palveluasumisyksiköiden asukkaiden aterioista perittävän omavastuuosuuden yhtenäistäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 11 23.1.2013 Asianro 137/02.05.00/2013 90 Ruskon palveluasumisyksiköiden asukkaiden aterioista perittävän omavastuuosuuden yhtenäistäminen

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys Kankaanpään kaupunki.

Kankaanpään kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys Kankaanpään kaupunki. 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 140276 Ateriakuljetukset Hankintayksikön yhteystiedot Virallinen nimi Postiosoite Postitoimipaikka Kankaanpää Postinumero 38701 Maa Suomi Yhteyshenkilö Sanna Heinineva +358 445772629

Lisätiedot

Ohjeita Sydänmerkki-aterian käyttöönottoon. Mari Olli Sydänliitto 2017

Ohjeita Sydänmerkki-aterian käyttöönottoon. Mari Olli Sydänliitto 2017 Ohjeita Sydänmerkki-aterian käyttöönottoon Mari Olli Sydänliitto 2017 Esityksen sisältöä Miksi ruuan terveellisyyteen kannattaa panostaa? Mitä hyötyä Sydänmerkistä on? Sydänmerkki-aterian toteuttaminen:

Lisätiedot

Tällä hetkellä koko kaupungin alueella 10-15 toimituspaikkaan menee ateriat kahdelle henkilölle.

Tällä hetkellä koko kaupungin alueella 10-15 toimituspaikkaan menee ateriat kahdelle henkilölle. TARJOUSPYYNTÖ YLÖJÄRVEN RUOKAKULJETUKSISTA Ylöjärven kaupunki pyytää tarjouksia ruokakuljetuksista ajalle 1.8.2010-31.12.2012. Lisäksi sopimukseen liitetään optio hankinnan jatkamisesta ajalle 1.1.2013-31.12.2013

Lisätiedot

1/6. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto PisteetAnnettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet ,00 /kk

1/6. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto PisteetAnnettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet ,00 /kk Liite Patu 1.11.2017 i-w/ Kirkkonummi '/ Kyrkslätt Tarjouspyyntö 129983 Päiväys 27,10.2017 1/6 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 129983 / Puhtauspalvelut (Risteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

VANHUSTEN JA VAMMAISTEN KULJETUSATERIAT (Dno 1275/231/2009)

VANHUSTEN JA VAMMAISTEN KULJETUSATERIAT (Dno 1275/231/2009) TARJOUSPYYNTÖ 1 VANHUSTEN JA VAMMAISTEN KULJETUSATERIAT (Dno 1275/231/2009) Hankintayksikkö Osoite Hankinnan tunnus Sähköposti Kirkkonummen kunnan perusturva Perusturvan kirjaamo/terveyskeskus Virkatie

Lisätiedot

SAVONLINNAN RUOKAPALVELUN ALUSTAVA HINNASTO VUODELLE 2016

SAVONLINNAN RUOKAPALVELUN ALUSTAVA HINNASTO VUODELLE 2016 SAVONLINNAN RUOKAPALVELUN ALUSTAVA HINNASTO VUODELLE 2016 Hinnoittelu perustuu ruokapalvelun talousarvioesitykseen vuodelle 2016. Mikäli ruokapalvelut saadaan tuotettua koululle ja päiväkodille edullisemmin,

Lisätiedot

Suomalaista ruokaa kuntalaisten lautasille

Suomalaista ruokaa kuntalaisten lautasille Suomalaista ruokaa kuntalaisten lautasille Anni-Mari Syväniemi, ruokakulttuuriasiamies Maaseutuyrittäjyyslinja, MTK 1 Ruoka ei ratkaise kaikkea, mutta ilman ruokaa ei ratkaista mitään. erityisopettaja

Lisätiedot

Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön?

Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön? Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön? Vastaus: Hankinta vaiheistetaan, kts. tarjouspyyntö kohta 7.6: Tavoitteena on suorittaa toimitus yksikkö kerrallaan, mutta

Lisätiedot

Makuaakkoset-diplomi päiväkotiruokailuun

Makuaakkoset-diplomi päiväkotiruokailuun Makuaakkoset-diplomi päiväkotiruokailuun Makuaakkoset-diplomi on päiväkodeille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän päiväkotiruokailun edistämisestä.

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Kunnanhallitus 104 04.04.2016 Kunnanhallitus 121 11.04.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) Espoon kaupungin hankintapalveluihin saapui määräaikaan 12.3.2012 mennessä seuraavat kysymykset koskien Espoon peruskoulujen oppilaskuljetusten hankintaa. MUUTOKSET TARJOUSPYYNTÖÖN: Liitettä 2 on

Lisätiedot

Kotiruokapalvelut 15 osp. Ammattiosaamisen näytön toteutuksen kuvaus: Näytön tehtävät: Opiskelija

Kotiruokapalvelut 15 osp. Ammattiosaamisen näytön toteutuksen kuvaus: Näytön tehtävät: Opiskelija Kotiruokapalvelut 15 osp Ammattiosaamisen näytön toteutuksen kuvaus: Näytön tehtävät: toteuttaa asiakaskodeissa sovitun toimintatavan mukaan ateriapalveluja ja toimii erilaisissa kotiruokapalvelutilanteissa

Lisätiedot

Suurkeittiön ruokatuotanto 20 osp. Ammattitaitovaatimukset

Suurkeittiön ruokatuotanto 20 osp. Ammattitaitovaatimukset Suurkeittiön ruokatuotanto 20 osp Ammattitaitovaatimukset muokkaa ruokaohjeet tarvittavalle asiakasmäärälle sopivaksi ravitsemussuosituksia suunnittelee ruokalajien valmistusvaiheet, ajoituksen ja jaksotuksen

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (8) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 7.11.2012 Sauna- ja päivätoimintakuljetukset (kanta-hämeenlinna) OHJE: - jokainen tarjoaja täyttää ja toimittaa tämän välilehden (Excel-taulukon),

Lisätiedot

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Alakoulut

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Alakoulut Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2018 Alakoulut Yleiskysymykset 1. Olen (55) (EOS: 0) Alakoulut 2 Alakoulut 1. Ruokailupaikkani (55) (EOS: 0) Alakoulut 3 1. Onko ruoan ulkonäkö pääsääntöisesti

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n Oulun siivouspalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 1.3 Näyttötilaisuus...

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysosasto 20.2.2014 Ruokapalvelut PL 7 04131 SIPOO

Sosiaali- ja terveysosasto 20.2.2014 Ruokapalvelut PL 7 04131 SIPOO ATERIAKULJETUKSISTA YLEISTÄ Sipoon kunnan ruokapalvelu pyytää liikennöitsijöiltä tarjousta ateriakuljetuksista sopimuskaudelle 1.8.2014 31.7.2016 Hankinnasta on julkaistu ilmoitus Hilmassa 20.2.2014 Hankinnassa

Lisätiedot

RUOKAPALVELUSOPIMUS POMARKUN KUNTA POHJOIS-SATAKUNNAN PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ

RUOKAPALVELUSOPIMUS POMARKUN KUNTA POHJOIS-SATAKUNNAN PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ 1 RUOKAPALVELUSOPIMUS POMARKUN KUNTA POHJOIS-SATAKUNNAN PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ 2 RUOKAPALVELUSOPIMUS Sopijapuolet Tuottaja/ myyjä Pomarkun kunta Ruokapalvelut Tilaaja/ ostaja Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille TARJOUSPYYN TÖ 29.5.2015 Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Luettelossa esitetään yleiset maksutiedot, ei sopimuskohtaisia

Tekninen lautakunta Luettelossa esitetään yleiset maksutiedot, ei sopimuskohtaisia NAANTALIN KAUPUNKI Tekninen lautakunta MAKSULUETTELO Luettelossa esitetään yleiset maksutiedot, ei sopimuskohtaisia Maksun nimi Maksuluokka, veloitusperuste, päätöksentekijä Nykyinen yksikköhinta (tai

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva pyytää tarjoustanne kotihoidon kauppapalvelun hankinnasta tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas PL 640 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas PL 640 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) RUOKA- JA ATERIAPALVELUIDEN HANKINTA Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt Sopimuksen kohde ja tavoitteet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki

Lisätiedot

Taloustutkimuksen Horeca-rekisteri 2011

Taloustutkimuksen Horeca-rekisteri 2011 Taloustutkimuksen Horeca-rekisteri 2011 24.2.2012 Marko Perälahti/ Vilja Kumpusalo-Sanna Kodin ulkopuolella valmistettujen aterioiden määrä oli 889 miljoonaa vuonna 2011 Taloustutkimuksen Horeca-rekisterissä2011

Lisätiedot

Yhteenveto ravitsemuskoulutuksen työstöstä Tapanilan hiihtomajalla

Yhteenveto ravitsemuskoulutuksen työstöstä Tapanilan hiihtomajalla Yhteenveto ravitsemuskoulutuksen työstöstä Tapanilan hiihtomajalla 20.3.2019 Anna Päätalo, ravitsemusterapeutti Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen yksikkö, Phhyky Aito kiinnostus ravitsemusasioihin

Lisätiedot

Pöytyän kunta RUOKAPALVELUSELVITYS

Pöytyän kunta RUOKAPALVELUSELVITYS Sivu 1 / 11 Pöytyän kunta RUOKAPALVELUSELVITYS 16.1.2015 Sivu 2 / 11 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Keskuskeittiöön keskittämisen tavoitteet... 3 Keskuskeittiöön laajuuteen ja kustannuksiin vaikuttaa...

Lisätiedot

SAVONLINNAN RUOKAPALVELUN HINNASTO 1.1.2015 ALKAEN

SAVONLINNAN RUOKAPALVELUN HINNASTO 1.1.2015 ALKAEN 1/8 SAVONLINNAN RUOKAPALVELUN HINNASTO 1.1.2015 ALKAEN Hinnoittelu perustuu ruokapalvelun talousarvioesitykseen vuodelle 2015. Mikäli ruokapalvelut saadaan tuotettua koululle ja päiväkodille edullisemmin,

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl)

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Tarjouspyyntö YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely...

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ YMPÄRISTÖNHOITOKONE

TARJOUSPYYNTÖ YMPÄRISTÖNHOITOKONE Tarjouspyyntö 5/2017 Sivu 1/3 Tarjouspyynnön 5/2017 vastaanottajalle TARJOUSPYYNTÖ YMPÄRISTÖNHOITOKONE Asia Mäntsälän kunta pyytää tarjoustanne ympäristönhoitokoneesta leasing sopimuksella, jonka kesto

Lisätiedot

AMMATILLISET TUTKINNON OSAT (135 osp) Kaikille pakollinen tutkinnon osa (45 osp)

AMMATILLISET TUTKINNON OSAT (135 osp) Kaikille pakollinen tutkinnon osa (45 osp) KOTITYÖ- JA PUHDISTUSPALVELUJEN PERUSTUTKINTO AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN SISÄLTÖ Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto (180 osp) koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), yhteisistä

Lisätiedot

Perhejuhlapalvelut 20 osp

Perhejuhlapalvelut 20 osp Perhejuhlapalvelut 20 osp Ammattiosaamisen näytön toteutuksen kuvaus Näytön tehtävät: Opiskelija toimii vierastarjoilun ja perhejuhlan kahvitilaisuuden suunnittelu-, valmistus- ja tarjoilutehtävissä. Tehtäviin

Lisätiedot

TUNNETKO NÄMÄ KASVIKSET?

TUNNETKO NÄMÄ KASVIKSET? STITA 1 TUNNETKO NÄMÄ KASVIKSET? KESKUSTELUA Tunnistitko? Haluaisitko syödä? Millaisessa ruuassa tämä kasvis maistuisi hyvältä? TARVIKKEET 3-8 erilaista kasvista tai hedelmää (mieluiten hieman erikoisempia).

Lisätiedot

1. Tarjoajan perustiedot

1. Tarjoajan perustiedot LIITE 5. Tarjouslomake 1(6) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 2/2013 tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

Valmispituus 198 cm ja leveys 70 cm tarkoittavat yhden verhon kokonaismittoja.

Valmispituus 198 cm ja leveys 70 cm tarkoittavat yhden verhon kokonaismittoja. 1 Tarjouspyyntö Kirkkonunmmen kunnan eräisiin päiväkoteihin ja kouluihin hankittavista verhoista/ vastaukset 18.1.2010 mennessä esitettyihin tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin Kysymys 1 Paneeliverhoille

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin.

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. Etelä-Savon maakuntaliitto on 14 eteläsavolaisen

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö )

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö ) Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) VIRTAIN KAUPUNGIN KESKUSKEITTIÖN RAKENTAMINEN SR-URAKKANA 1 Tarjouksen tekijä Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveystoimiala. Munkkiniemen palvelukeskuksen ja päivätoiminta Sinilinnun ruokapalvelujen palvelukuvaus

Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveystoimiala. Munkkiniemen palvelukeskuksen ja päivätoiminta Sinilinnun ruokapalvelujen palvelukuvaus Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveystoimiala Munkkiniemen palvelukeskuksen ja päivätoiminta Sinilinnun ruokapalvelujen palvelukuvaus 2 (10) Sisällys 1 HANKINNAN KOHDE... 3 2 PALVELUN KÄYTTÄJÄT... 3

Lisätiedot

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS LIITE 4 PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Sipoon kunta PL 7, 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Yhteyshenkilö: Palveluntuottaja:? Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Perheryhmäkoti

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU47706 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU47706 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (9) 40 Varhaiskasvatuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Leo Straniuksen ym. valtuustoaloitteesta vegaaniruuan saamiseksi kaupungin päiväkodeissa HEL 2014-010501

Lisätiedot

À la carte -ruoanvalmistus 30 osp. Ammattitaitovaatimukset. Opiskelija osaa

À la carte -ruoanvalmistus 30 osp. Ammattitaitovaatimukset. Opiskelija osaa À la carte -ruoanvalmistus 30 osp Ammattitaitovaatimukset Opiskelija osaa aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä esivalmistaa ja valmistaa ruokaravintolan à la carte -listan ruokia, lisäkkeitä

Lisätiedot

KYSEESSÄ ON YLÄ-ASTEEN KOULUN RUOKAILUUN TARKOITETTU VAHVA JA KESTÄVÄ JAKELULINJASTO. LINJASTON KORKEUS TULISI OLLA KORKEAMPI VAIHTOEHTO.

KYSEESSÄ ON YLÄ-ASTEEN KOULUN RUOKAILUUN TARKOITETTU VAHVA JA KESTÄVÄ JAKELULINJASTO. LINJASTON KORKEUS TULISI OLLA KORKEAMPI VAIHTOEHTO. LIITE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN Tarjouspyynnön kohde: Ehnroosin koulun keittiö / ruokasali Nordenskiöldintie 2 04600 Mäntsälä Koulun ruokailijamäärä on noin 550 600 annosta /pv. Tarjousta pyydetään alla olevista

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ PERUSTURVATOIMISTON VAHTIMESTARIPALVELUSTA JA KAUPUNGIN TOIMIPISTEIDEN JA LAITOSTEN KULJETUKSISTA

TARJOUSPYYNTÖ PERUSTURVATOIMISTON VAHTIMESTARIPALVELUSTA JA KAUPUNGIN TOIMIPISTEIDEN JA LAITOSTEN KULJETUKSISTA OULAISTEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ PERUSTURVATOIMISTON VAHTIMESTARIPALVELUSTA JA KAUPUNGIN TOIMIPISTEIDEN JA LAITOSTEN KULJETUKSISTA Tilaaja: Oulaisten kaupungin perusturvalautakunta, PL 85, Lautatarhankatu

Lisätiedot

Ajankohtaista ruokapalvelusta / Ruoanjakelu Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014

Ajankohtaista ruokapalvelusta / Ruoanjakelu Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014 Ajankohtaista ruokapalvelusta / Ruoanjakelu Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014 Ruoanjakelukalusto Thermolaatikot Tiiviskantiset GN-astiat Sähkölämmitteiset ruoankuljetusvaunut (ainoastaan

Lisätiedot

NLM 10 -ehtojen mukaisesta asennustoimituksesta 1 )

NLM 10 -ehtojen mukaisesta asennustoimituksesta 1 ) SOPIMUS NLM 10 -ehtojen mukaisesta asennustoimituksesta 1 ) 1 (10) TOIMITTAJA Nimi ja postiosoite TILAAJA Nimi ja postiosoite Puhelin Telefaksi Puhelin Telefaksi Sähköposti Sähköposti Toimittaja ja tilaaja

Lisätiedot

REITTI 1 MA-PE. Lisäajo ei sisälly reitin hintaan. SUURKEITTIÖ KUOPPANUMMI Loiskaajantie 3 Purku ja PK aamupuurot mukaan 7:30

REITTI 1 MA-PE. Lisäajo ei sisälly reitin hintaan. SUURKEITTIÖ KUOPPANUMMI Loiskaajantie 3 Purku ja PK aamupuurot mukaan 7:30 Hallintokeskus 7.9.2012 13:46 2013.- VAKIOREITTIT.xls 1 REITTI 7h 7:30 8:00 REITTI 1 MA-PE SUURKEITTIÖ KUOPPANUMMI Loiskaajantie 3 Purku ja PK aamupuurot mukaan PK Asemanvieri Asemantie 9 aamupuuro ja

Lisätiedot

Ravintola- ja catering-ala osaamistarjotin samiedu.fi

Ravintola- ja catering-ala osaamistarjotin samiedu.fi Ravintola- ja catering-ala osaamistarjotin 1.8.2019-31.12.2019 Tervetuloa opiskelemaan Ammattiopisto SAMIeduun! Tähän esitteeseen olemme koonneet ravintola- ja catering-alan opintokokonaisuuksia opiskelijoille

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK 14.2.2014 Ilmoitettu elintarvikehuoneisto Päiväkotien

Lisätiedot