A-2748 D/673/ /2018. Asemakaavan muutos. Soratie 7, Uusikylä, Rakokiven liikekeskus. x.x.2018 LUONNOS Lahti.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "A-2748 D/673/ /2018. Asemakaavan muutos. Soratie 7, Uusikylä, Rakokiven liikekeskus. x.x.2018 LUONNOS Lahti."

Transkriptio

1 A-2748 Asemakaavan muutos x.x.2018 LUONNOS Soratie 7, Uusikylä, Rakokiven liikekeskus Lahti.fi

2 Selostus A (21) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee x. päivänä xxkuuta 201x päivättyä asemakaavakarttaa nro a PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaava koskee: Uudenkylän (36.) kaupunginosan korttelin 211 tonttia 7 ja leikkikenttäaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat: Uudenkylän (36) kaupunginosan korttelin 211 tontti 7 sekä puistoalue. Kaavahanke sisältyy kaupungin vuoden 2018 kaavoitusohjelmaan. Kaavan vireille tulosta on ilmoitettu kaavoituskatsauksesta tiedottamisen yhteydessä. 1.2 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue (punainen viiva) sijaitsee Uudenkylän kaupunginosassa Rakokiven liikekeskuksessa. Etäisyys Nastolan asemalle länteen on noin 1,5 km ja Uudenkylän asemalle itään noin 2 km. Suunnittelualue käsittää korttelin 211 tontin 7 (AK) ja viereisen viheralueen (VK). Tontti rajautuu etelässä Soratiehen, lännessä korttelin 211 tonttien 4-7 pysäköintiin osoitettuun tonttiin 8 (LPA-1), pohjoisessa kerrostalotontteihin (AK) ja idässä Raudoittajanpolkuun (punainen viiva).

3 Selostus A (21) Rakokiven liikekeskukseen on laadittu kaavarunko katkoviivan osoittamalle alueelle, jolle laaditaan asemakaavamuutoksia osa-alueittain. Kaavarunko on ohjeena alueen asemakaavamuutoksien laatimiselle (punainen katkoviiva). 1.3 Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen osan ainoana keskusta-alueena Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen osan alueellisena palvelukeskuksena. Vaikutusalue ulottuu koko vanhan Nastolan alueen itäiselle osalle eli Uudenkylän, Nastolan (entisen Nastolan kirkonkylän), Immilän ja Ruuhijärven kaupunginosiin. Myös Villähteen kirjasto- ja hyvinvointipalvelut sijoittuvat itäosaan. Vaikutusalue ulottuu laajimmillaan yli 20 km päähän. Palvelukeskuksessa on arjen palveluja, kuten päiväkoti, alakoulu ja kirjasto yhdistettynä monitoimitaloon. Urheilukeskus uimahalleineen ja monitoimitalon kansalaisopiston harrastusmahdollisuudet täydentävät lähistön hyviä ulkoilumahdollisuuksia. Päivittäistavarakaupat ja apteekki sijaitsevat Rakokiventien varressa torin läheisyydessä. Nastopolissa toimii myös lukio. Nastolan hyvinvointiaseman uutta sijaintia selvitetään. Rakokiven liikekeskuksen muutosten tavoitteena on mahdollistaa asumisen täydennysrakentaminen, julkisten ja kaupallisten palvelujen uusiutuminen, kehittäminen ja asiakaspohjan lisääminen. Lisäksi tavoitteena on kehittää liikekeskuksen liikenneverkkoa, torialueen toimintoja ja parantaa alueen kaupunkikuvaa ja viihtyisyyttä. Rakokiven liikekeskuksessa asuu noin 700 asukasta. Koko vaikutusalueella asuu noin asukasta. Kaupallisten palvelujen uusiutuminen ja kehittäminen edellyttää asuntojen lisärakentamista keskukseen. RUUHIJÄRVI SEESTA IMMILÄ NASTOLA VILLÄHDE UUSIKYLÄ Rakokiven liikekeskuksen vaikutusalue.

4 Selostus A (21) 1.4 Kaavan tarkoitus Soratie 7 asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa korttelin täydennysrakentaminen tarkistamalla kerrostalotontin rakennusoikeutta ja kerroslukua. Tontin pinta-ala on m2 + viheralue 900 m2. Täydennysrakentaminen kasvattaa kaupallisten palvelujen asiakaspohjaa ja turvaa niiden säilymistä. 1.5 Kaupungin strategia Kaupungin strategian (2017) mukaisesti kaava mahdollistaa mahdollistaa Rakokiven alueellisen palvelukeskuksen elinvoiman kasvua (A4) edistää kestävän kehityksen mukaista yhdyskuntarakennetta ja liikkumista (A4) kaavassa on huomioitu pohjavesien suojelu (A6) Kaava edistää kärkihanketta 4. Yrittäjien Lahti lisäämällä asumista kaupallisten yritysten läheisyyteen ja siten edistämällä yritysten toimintamahdollisuuksia alueella. Kaava edistää kärkihanketta 5. Luonnollisesti liikkeessä mahdollistamalla täydennysrakentamisen joukkoliikennereittien äärellä.

5 Selostus A (21) 1.6 Selostuksen sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen osan ainoana keskusta-alueena Kaavan tarkoitus Kaupungin strategia Selostuksen sisällysluettelo Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Aloite Sopimukset Pohjakartan tarkistaminen Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Prosessin aikana syntyneet tavoitteet Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset KUVAUS Asemakaavan rakenne Kokonaisrakenne Mitoitus ja aluevaraukset Palvelut VAT:in, maakuntakaavan ja yleiskaavan sisältövaatimusten toteutuminen Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Kaavan vaikutukset Vaikutus rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset maaseutuun Muut vaikutukset Ympäristön häiriötekijät Kaavamerkinnät ja -määräykset Nimistö ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta... 20

6 Selostus A (21) 7 PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUS Seurantalomake Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista asemakaavakartta A-2742 luonnos osallistumis- ja arviointisuunnitelma päiv havainnekuva luonnos

7 Selostus A (21) 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Asemakaavan muutos on laadittu kaupungin aloitteesta. Asemakaava on tullut vireille Osallistumis- ja arviointisuunnitelma laadittiin ja asetettiin nähtäville kaavamuutoshankkeen kotisivulle Nastolan kaavailloissa on esitelty Rakokiven liikekeskuksen kaavoitusta ja kaavarunkotyötä , ja Luonnosvaiheen kuuleminen järjestettiin , jolloin pyydettiin myös viranomaislausunnot. 2.2 Asemakaava Tavoitteena on mahdollistaa rakentamattomalle tontille kerrostalorakentamista kaavan kerroslukua ja rakennusoikeutta tarkistamalla. Asuinkerrostalojen korttelialue (AK) Kaavamuutos mahdollistaa V-kerroksisen kerrostalon rakentamisen. Nykyinen kaava mahdollistaa III kerroksisen rakentamisen. Rakennusoikeuden määrä nousee 1400 kem2:stä 2 000:kem pinta-ala rakennusoikeus kerrosluku Autopaikat sijoittuvat: tontille 7 (AK) tontille 8 (LPA-1) autopaikkanormi pyöräpaikat asuntoja asukkaita m kem2 V n.10 kpl n.15 kpl 1ap/ 80 kem2 25 ap 1ppp/40 kem2 n. 50 ppp 26 (laskettu 1asunto/75 kem2) 32 kpl (laskettuna 1asunto/62,5 kem2) asukasta (laskettuna 1,5 asuk/asunto) Tonttitehokkuudeksi muodostuu noin e = 0,75, kun pinta-alassa otetaan huomioon tontin lisäksi LPA- 1 tonttia koskeva osa. Puisto (VP) Viheralue on ollut aiemmin leikkikenttämerkinnällä (VK). Alue on luonnontilainen. Merkintä muutetaan puistoalueeksi (VP). Pinta-ala pysyy entisellään n. 900 m2. Puisto on nimetty Surripuistoksi. 2.3 Toteuttaminen Asemakaavan toteutuksesta vastaavat yleisten alueiden osalta. Tontin osalta toteutuksesta vastaa yksityinen toimija.

8 Selostus A (21) 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Yleiskuvaus Itäisen osan palvelut ovat pääosin sijoittuneet Rakokiven alueelle. Pohjoispuolella on virkistyspalveluja ja eteläpuolella nauhamainen laaja teollisuusvyöhyke. Itäpuolella on Uudenkylän vanha keskusta. Länsipuoli liittyy Nastonharjun kerrostaloalueeseen ja kirkonkylän vanhaan keskustaan. Liikekeskuksen lähialueella alle 2 km etäisyydellä ovat sekä Nastolan että Uudenkylän asemat. Itälänsisuuntaiset pääväylät Kouvolantie ja alueellinen kokoojakatu Rakokiventie-Kausantie yhdistää alueen nauhataajamaan. Alueen rakennuskanta on pääosin 1980-luvun rivitalo- ja kerrostalokantaa. Uudempaa rakennuskantaa alueella edustaa palvelutalo Linnunlaulu sekä muutamat punatiiliset kerrostalot sen läheisyydessä. Valtaosa liikekeskusta ympäröivästä asutuksesta on omakotivaltaista. Kerrostalopainotteiset alueet sijoittuvat länsipuolelle Nastonharjun alueelle, Rakokiventien varteen sekä nykyisen Rakokiven koulun länsipuolelle. Rakokiven alakoulu, päiväkoti ja kirjasto ollaan korvaamassa uudella monitoimitalolla, joka on määrä valmistua vuoden 2020 lopussa. Nastolan hyvinvointiaseman sijoittamista liikekeskukseen selvitetään Luonnonympäristö Maisema muodostuu voimakkaasti ympäristöstään kohoavasta Salpausselän reunamuodostelmasta, jonka laelle ja rinteille asuminen, tiestö ja teollisuus ovat sijoittuneet. Maasto laskee loivasti pohjoiseen. Alue on soraharjua ja mäntyvaltaista kangasmaastoa.

9 Selostus A (21) Alue on pohjaveden muodostumisen aluetta. Suunnittelualue sijaitsee pohjavedenottamon suojaalueella, joka on Nastolan puolella. Nastolan vedenottamolla ei ole vesioikeuden vahvistamaa suojaaluetta. Vedenottamoille on laadittu kaukosuoja-alueet, joille ei kuitenkaan ole haettu lupaviranomaisen vahvistusta. Näitä suoja-alueita koskevia, maankäyttöön liittyviä rajoituksia on esitetty Nastolan-Villähteen ja Nastonharju-Uudenkylän pohjavesialueiden suojelusuunnitelmassa Rakennettu ympäristö Yhdyskuntarakenne Alue on Rakokiven liikekeskustan aluetta, joka liittyy pohjoisessa urheilu- ja virkistysalueisiin ja etelässä teollisuusvyöhykkeeseen. Itä- länsisuuntaiset kokoojatiet liittävät liikekeskuksen muuhun nauhamaiseen taajamarakenteeseen. Väestön rakenne ja kehitys kaava-alueella Tontti on rakentamaton. Korttelin muilla tonteilla on yhteensä 44 asuntoa. Liikekeskuksessa on noin 700 asukasta. Rakokiven palvelukeskuksen jalankulkuvyöhykkeellä asuu noin asukasta. Kaupunkikuva Tontti 7 on rakentamaton. Tonteille 4, 5 ja 6 on luvun rakennetut kolme punatiilistä, harjakattoista asuinkerrostaloa. Talot ovat III-kerroksisia ja käsittävät kukin 14, 15 ja 15 asuntoa, yhteensä 44 asuntoa. Näkymä Soratieltä itään. Taustalla näkyy tontin 4 kerrostalo. Etualalla tonttien yhteinen paikoitusalue. Oikealla on näkymä Raudoittajanpolulta pohjoiseen tontin 6 suuntaan. Tontin luoteispuolella on yritystalo Aktiivi,

10 Selostus A (21) Asuminen Kaavamuutosalueen tontti 7 on rakentamaton. Tonteille 4, 5 ja 6 on luvun rakennetut kolme punatiilistä, harjakattoista asuinkerrostaloa. Talot ovat III-kerroksisia ja käsittävät kukin 14, 15 ja 15 asuntoa, yhteensä 44 asuntoa. Pysäköinti Pysäköinti on sijoitettu keskitetysti LPA-1 tontille, josta on myös varattu paikkoja tonttia 7 varten. Tontilla 8 (LPA-1) on tonttien 4-6 autopaikkoja ja se on osin rakennettu. Tontin 4 asemapiirustuksessa on esitetty, miten tonttien 4, 5 ja 6 autopaikat sijoittuvat LPA-tontille, yhteensä 44 kpl. Tonttia 7 on varattu suunnitelmassa 18 ap, jotka on esitetty kuvassa punaisella katkoviivalla. Palvelut Tontilla ei ole palveluja. Rakokiven liikekeskus on alueellinen palvelukeskus, joka käsittää tärkeimmät palvelut lukuun ottamatta terveyspalveluja. Nastolan hyvinvointiaseman sijaintia selvitetään parhaillaan. Tontin länsipuolella on yritystalo Aktiivi ja Nastopoli. Nastopoli toimii alakoulun väistötiloina, mutta tulevaisuuden käyttötarkoitus on avoin. Lukio 150 oppilasta, toimii myös Nastopolissa. Lukion jatkuminen on epävarmaa. Suunnittelualueella on ala-aste 350 oppilasta, päiväkoti, kirjasto, kansalaisopiston toimintaa. Alakoulu-, päiväkoti- ja kirjastotilat korvataan monitoimitalona uudisrakennuksella vuoteen 2021 mennessä. Palvelutalo Linnunlaulu on Toritien päässä. Tori on alueen keskeinen kokoontumispaikka ja tapahtumien järjestämispaikka, vaikka se onkin nykyään osoitettu pysäköintiin. Suurimmat päivittäistavarakaupat ovat S-market Rakokiventien eteläpuolella ja K-Market tien pohjoispuolella. Näiden lisäksi liikekeskuksessa on pienliiketiloja, joista osa on kuitenkin vajaakäytössä. Alueella on myös helluntaiseurakunnan kokoontumistila. Liikekeskuksen pohjoispuolella on urheilu- ja virkistystoimintoja sekä uimahalli. Sosiaalinen ympäristö Palvelujen kehittämisen kannalta liikekeskus kaipaa täydennysrakentamista ja asuntokannan uudistamista. Alueella on tarvetta myös ikääntyneiden asunnoille palvelujen lähellä.

11 Selostus A (21) Tori on alueen keskeinen kokoontumispaikka ja tapahtumien järjestämispaikka ja julkisia ulkooleskelutiloja tullaan kehittämään. Ulko-oleskelualueet valaistuksineen ovat myös uudistamisen ja kehittämisen tarpeessa. Työpaikat, elinkeinotoiminta Suunnittelualueella ei ole työpaikkoja. Virkistys Suunnittelualueella on asemakaavoitettu leikkipuisto, jonka alue on kuitenkin luonnontilassa. Liittyminen tiealueisiin Kaava-alue ei liity välittömästi Kouvolantien (mt 312) tiealueeseen, mutta sijaitsee alle kilometrin päässä sen liittymistä. Liikenne Alueelle liitytään Elementintien kokoojakadun ja Soratien tonttikadun kautta. Vuonna 2016 tehdyn liikennelaskelman mukaan Elementintiellä n ajoneuvoa vuorokaudessa. Raskaiden ajoneuvojen osuus Elementintiellä on 8 %. Tonttiliittymä on Soratieltä. Soratien eteläreunassa on erotettu jalankulku. Kävely ja pyöräily Rakokiven alueella on raittiverkosto, joka ei kaikilta osin erotu selkeästi katuverkosta. Joukkoliikenne Paikallisliikenteen bussit käyttävät Rakokiventietä (4, 4C, 4R) ja Urheilutietä (4C, 4R). Uudestakylästä Lahteen liikennöi paikallisliikenteen bussi päiväaikaan Rakokiven läpi puolen tunnin välein, illalla ja sunnuntaina tunnin välein. Vuorot kulkevat samalla tavalla myös Lahdesta Nastolan suuntaan. Lahden ja Kouvolan välillä kumpaakin suuntaan liikennöi päivittäin 4 kaukoliikenteen vuoroa, jotka kulkevat ja/tai Rakokiven kautta. Runkolinjaston muutos on tekeillä ja kesällä 2019 on suunniteltu uutta reittiä nro 9, jonka seurauksen vuorotiheys nousisi 3x/tunnissa. Junaliikenne Alue sijaitsee alle kahden kilometrin etäisyydellä pääradan varrella sijaitsevista Uudenkylän ja Nastolan asemista, joilla taajamajuna (H) pysähtyy. Pysäköinti Tontilla 8 (LPA-1) on tonttien 4-6 autopaikkoja ja se on osin rakennettu. Tontin 4 asemapiirustuksessa on esitetty, miten tonttien 4, 5 ja 6 autopaikat sijoittuvat LPA-tontille, yhteensä 44 kpl.

12 Selostus A (21) Tekninen huolto Liittyy olemassa oleviin verkostoihin ja katuverkkoon. karttaote, maanalaiset johdot ( ) Rakennettu kulttuuriympäristö (RKY, MARY, LaRY) ja muinaismuistot Ei ole. Erityistoiminnat Elementintien luoteispuolella toimii elementtitehdas, joka aiheuttaa ympäristöön jonkin verran pölyä sekä raskasta liikennettä Elementintielle. Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Suunnittelualueen melutaso jää päivällä ja yöllä alle 40 dba. Ote Eu:n ympäristödirektiivin mukaisesta meluselvityksestä 2017, päivä vasemmalla ja yöllä oikealla. Elementtitehdas Elementintien länsipuolella saattaa aiheuttaa jonkin verran pöly- tai meluhaittaa. Valtatie 12 ei aiheuta liikennemeluhaittaa suunnittelualueelle vuoden 2030 ennustetilanteessa Maanomistus Suunnittelualue on kokonaan kaupungin omistuksessa.

13 Selostus A (21) 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Päijät-Hämeen maakuntakaava 2014 on tullut voimaan MRA 93 mukaisten kuulutusten myötä. Kuulutukset on julkaistu liitossa ja kunnissa alkaen ja kuntien virallisissa lehdissä viikolla 11. Maakuntahallitus määräsi Päijät-Hämeen maakuntakaavan 2014 tulemaan voimaan maankäyttö- ja rakennuslain 201 :n mukaisesti ennen kuin se on saanut lainvoiman ja että maakuntakaava kumoaa voimaan tullessaan ympäristöministeriön vahvistaman Päijät-Hämeen maakuntakaavan Maakuntakaavasta on jätetty Korkeimpaan oikeuteen yksi valitus koskien Sysmän Päijätsalon kaavamerkintää. Maakuntakaavassa alue on keskustatoimintojen aluetta (C). Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Osayleiskaava Uudenkylän oikeusvaikutteinen osayleiskaava on saanut lainvoiman Osayleiskaavassa on yhteystarve Rakokiventien ja Urheilutien välille, mikä käytännössä tarkoittaa Toritien yhdistämistä Urheilutiehen ja Rakokiventiehen. Suunnittelualue on keskustatoimintojen aluetta (C). Lahden yleiskaavatyö on luonnoksen valmisteluvaiheessa. Vireillä oleva Lahden yleiskaava laaditaan koko kunnan alueelle. Asemakaava Alueella on voimassa hyväksytty asemakaava nro 185U. Ote Uudenkylän osayleiskaavasta.

14 Selostus A (21) nro ote hakemistokartasta Ote ajantasa-asemakaavasta.(2018) Tontti 7 on kaavoitettu asuinkerrostalojen korttelialueeksi (AK). Tontin vieressä on leikkikentäksi kaavoitettu pieni viheralue (VK) ja autopaikkojen tontti 8 (LPA-1), joka on kaavassa varattu korttelin 204 tontteja 4-7 varten. Kerrostalojen kerrosluku on 2/3II ja rakennusoikeus kem2. Kaavassa on rakennuksen harjan suuntaa osoittava määräys. AK-korttelialueella on varattava 1ap/75 kem2. Rakennusjärjestys Nastolan kunnalla on yhteinen rakennusjärjestys Lahden ja Kärkölän kanssa ja se on astunut Nastolan osalta voimaan sekä Lahden ja Kärkölän osalta Nastolan ja Lahden yhdistyttyä uuden rakennusjärjestyksen laadinta on käynnistetty vuonna Pohjakartta Pohjakartan tarkistus on vireillä. Rakennuskiellot Ei ole. Suojelupäätökset Ei ole. Muut aluetta koskevat päätökset, suunnitelmat tai ohjelmat Lahti ja Nastola yhdistyivät ja Uusi Lahti aloitti toimintansa Lahti Nastola yhdistymissopimus on allekirjoitettu (voimassa ). Kuntien yhdistymisen tarkoituksena on o vahvistaa alueen elinvoimaisuutta o palveluiltaan houkutteleva kunta o asukasluku kääntyy kasvuun o työpaikat lisääntyvät o kunnan verotulopohja paranee. Sopimukseen on kirjattu Nastolan nauhamaisessa kaupunkimaisessa osakeskuksessa tuotettavia palveluita. Mikäli jonkin erityispalvelun tuottaminen muualla kuin kaupunkikeskuksessa on toiminnallisesti ja taloudellisesti tarkoituksen mukaisempaa, voidaan se järjestää myös kaupunkikeskuksen ulkopuolella. Palveluista seuraavat sijoittuvat Rakokiven liikekeskuksen suunnittelualueelle o Rakokiven koulu (ala-aste), kirjasto, päiväkoti, kansalaisopisto, lukio Kaupunginhallitus on linjannut maakuntakaavan laadintaan liittyen: Nastolan alueen kaupallisten päivittäistavarakaupan palvelujen kehittämisen painopiste on

15 Selostus A (21) Rakokiven alueen liikekeskustan uudistamisessa. Tämä otetaan huomioon myös Kauppakaaren alueen rakentamisen ohjauksessa ja asemakaavoituksessa. Maakuntakaavaehdotuksessa osoitettu aiempaa suurempi päivittäistavarakaupan mitoitus voidaan ottaa huomioon tarkemmassa suunnittelussa, kun on voitu varmistaa Rakokiven alueen kaupallisten palvelujen säilyminen ja kehittyminen. Rakokiven liikekeskuksen kaavarunko Kaavarunko ei ole oikeusvaikutteinen kaava. Kaavarunko on ohjeena alueen asemakaavamuutoksien laatimiselle. Kaavarungossa on tarkasteltu alueen kokonaisrakennetta ja pääkatuverkkoa. Kaavarunkoon liittyy liikenneselvitys. Kaavarunkoa voidaan päivittää työn edetessä. Laaditut selvitykset Lahden yleiskaavatyön yhteydessä tehtävät perusselvitykset (luonnosvaihe meneillään) Uudenkylän osayleiskaavaehdotuksen selvitysaineisto Lahden palveluverkkoselvitys Valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt RKY 2009, voimassa alkaen (korvaa v inventoinnin). MARY-maakunnallisesti arvokkaat rakennetut ympäristöt, Päijät-Hämeen maakunnallinen inventointi 2005 Muinaismuistojen osalta tukeudutaan Museoviraston selvityksiin. Nastolan kulttuuriympäristöselvitys, kohdeinventointi tehty, raportti tekeillä Rakokiven liikekeskuksen kaavarunko 2017 ja siihen liittyvä liikenneselvitys 2017 Kaavatyön aikana ei ole ollut tarpeen laatia selvityksiä. 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Kaavatyöhön on ryhdytty kaupungin aloitteesta. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Aloite Asemakaavan muutos on tullut vireille kaupungin kaavoituskatsauksessa Sopimukset Asemakaavatyön yhteydessä ei ole tarpeen tehdä maankäyttösopimusta Pohjakartan tarkistaminen Alueen pohjakartta on tarkistettu ennen kaavaehdotuksen laatimista. Pohjakartta täyttää kaavoitusmittausasetuksen 1284/1999 vaatimukset. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset MRL 62 :n mukaan osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia ovat: - Alueen maanomistajat - Muut vaikutusalueen kiinteistöjen omistajat, asukkaat ja yritykset - Kaupungin hallintokunnat - Hämeen ELY-keskus / ympäristö - Uudenmaan ELY-keskus / liikenne

16 Selostus A (21) - Lahden kaupunginmuseo - Erityistehtäviä hoitavat yhteisöt; Lahti Aqua, Lahti Energia, Le Sähköverkko, Päijät- Hämeen Pelastuslaitos, teleoperaattorit, Itella - Nastolan aluejohtokunta - Nastolan teollisuusryhmä - Päijät-Hämeen yrittäjät ry - Ladec - Nastola-seura - Uudenkylän kyläyhdistys sekä muut yhdistykset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään Vireilletulo Asemakaavatyön vireille tulosta on ilmoitettu MRL 63, 2 mom. mukaisesti julkaistussa Lahden kaupungin vuoden 2018 kaavoituskatsauksessa (kohde 37) Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallistumis- ja arviointisuunnitelma laadittiin ja asetettiin nähtäville kaavamuutoshankkeen kotisivulle Rakokiven liikekeskuksen kaavoitusta on esitelty Nastolan kaavailloissa , ja Luonnosvaiheen kuuleminen järjestettiin , jolloin pyydettiin myös viranomaislausunnot. Lausunnot Mielipiteet Viranomaisyhteistyö Rakokiven liikekeskuksen uudistamista ja kaavarunkotyötä on esitelty Ely-keskuksen ja maankäytön yhteistyökokouksissa. Valmisteluvaiheen kuuleminen järjestettiin , jolloin viranomaisille toimitettiin OAS ja kaavaluonnosvaihtoehdot ja pyydettiin niistä viranomaislausunnot. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet vrt kohta Lahti-Nastola yhdistymissopimus Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen osan alueellisena palvelukeskittymänä, jossa palvelut ovat saavutettavissa niin joukkoliikenteellä, autolla, jalan ja pyörällä. Rakokiven asukaspohjaa lisätään ja asuntokantaa uudistetaan Prosessin aikana syntyneet tavoitteet Osallisten tavoitteet Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset Tavoitteena on viedä asemakaavamuutos teknisen ja ympäristölautakunnan käsittelyyn maaliskuussa 2019.

17 Selostus A (21) 5 KUVAUS 5.1 Asemakaavan rakenne Kokonaisrakenne Rakokiven liikekeskusta kehitetään ainoana itäisen osan keskusta-alueena ja alueellisena palvelukeskittymänä. Soratien kaavamuutos on yhtenä toimenpiteenä mahdollistaa asukaspohjan lisääminen Mitoitus ja aluevaraukset Asemakaavaa muutetaan nostamalla kerrosluku III:sta V:teen sekä lisäämällä rakennusoikeuden määrä 1400 kem2:stä 2000 kem2:iin. Autopaikoitusnormi muutetaan 1ap/75 kem2 vastaamaan kaupungin yleistä normia, joka on 1 ap/80 kem2. Perusteluna muutokseen on, että tontti on ollut pitkään rakentamaton ja sitä on vaikea saada toteutettua kerrosluvulla III, joka kuitenkin edellyttää nykyisillä määräyksillä hissin rakentamisen. Asuinkerrostalojen korttelialue (AK) pinta-ala m2 rakennusoikeus kem2 autopaikkanormi 1ap/ 80 kem2 25 ap pyöräpaikat 1ppp/40 kem2 50 ppp asuntoja 26 (laskettu 1asunto/75 kem2) 32 kpl (laskettuna 1asunto/62,5 kem2) asukkaita asukasta (laskettuna 1, 5 asukasta/asunto) Talousrakennuksen/rakennusten rakennusoikeus on yhteensä 100 kem2 ja ne on osoitettu ohjeellisesti sijoitettavaksi rajaamaan pihatilaa. Lisäksi voidaan rakentaa autokatoksia. Kaavan vaatimat autopaikat sijoittuvat LPA-1 tontille, joka on jo aiemmin osoitettu kaavassa tonttien 4-7 käyttöön. LPA-1 tontille sijoittuu n. 15 ap ja asuintontille noin 10 ap. Liikenteelliset - Tonttiliittymä on Soratieltä ja LPA-1 tontin kautta ajorasite? - Ajo tontille on LAP-1 tontin kautta Autopaikkoja tulee rakentaa 1 ap/80 kem2. Autopaikat on sijoitettu nykyiselle pysäköintialueelle tontin eteläreunaan. Autopaikoille voi rakentaa autokatoksia tai autotalleja. Liittymä tontille tulee osoittaa Polkupyöräpaikkoja tulee olla vähintään 1 ppp/40 kem2, kuitenkin vähintään 1 ppp/asunto. Asuintaloissa paikoista tulee olla puolet katetussa tilassa, jonne on esteetön pääsy piha-/katutasosta. Kaikki paikat tulee olla runkolukittavia. Puisto (VP) Kaavamerkintä on muutettu leikkikenttäalueesta (VK) virkistysalueeksi (VL). Puiston pinta-ala on n. 900 m2. Puisto on nimetty Surripuistoksi Palvelut Rakokiven liikekeskus on Uudenkylän palvelukeskus, joka käsittää tärkeimmät palvelut. kts kpl s. 10.

18 Selostus A (21) 5.2 VAT:in, maakuntakaavan ja yleiskaavan sisältövaatimusten toteutuminen Alueella ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Lahden oikeusvaikutteinen yleiskaava on valmisteilla, jossa otetaan huomioon MRL 39 :n mukaiset yleiskaavan sisältövaatimukset. Asemakaavamuutos on maakuntakaavan sekä Uudenkylän osayleiskaavan mukainen sekä kaavan laatimisessa on otettu huomioon valmisteilla olevan oikeusvaikutteisen yleiskaavan selvitykset mm. rakennetun kulttuuriympäristön osalta. 5.3 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Kaavassa on huomioitu hulevesien käsittely ja imeyttäminen pohjaveden muodostumisen alueella. Liikennemelu, Kouvolantie sekä valtatie 12, eivät aiheuta liikennemeluhaittaa suunnittelualueelle. Kaavassa on määräyksiä olemassa olevan puuston säilyttämisestä ja suojaamisesta rakentamisen aikana. Kaavassa on rakennuksen julkisivumateriaalia ja väritystä koskevia määräyksiä. 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutus rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen Aemakaavamuutos täydentää yhdyskuntarakennetta ja mahdollistaa uutta rakennuskantaa ja asuntoja sekä yleisen kaupunkikuvallisen ilmeen kohentamista. Kaavassa on määräyksiä julkisivumateriaalista, joka yhdistää uuden rakentamisen ympäristön kokonaisuuteen. Tontin ja pysäköintialueen rakentaminen rajaa Soratien katutilaa. Ei vaikutusta rakennettuun kulttuuriympäristöön. Alueella ei ole rakennus- tai kulttuurihistoriallisesti merkittäviksi luokiteltuja rakennuksia. Ei merkittävää vaikutusta liikenteeseen. Soratien liikenne lisääntyy, kun sen varteen rakennetaan n. 30 uutta asuntoa. uudet asukaat edesauttavat joukkoliikenteen toiminedellytyksiä Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Ei merkittävää vaikutusta maisemaan. Jonkin verran kasvillisuutta ja pihapuustoa poistuu rakentamisen seurauksena, mutta piha mahdollistaa viheraluetta ja istutuksia pihalle. Kaavassa on määräyksiä puuston huomioon ottamisesta pihan istutusalueilla. Puistoalueen hoito suunnitellaan erikseen kaupungin vihertoimessa. Ei merkittävää vaikutusta maa- ja kallioperään. Kaavassa on määräyksiä hulevesien imeyttämisestä ja pohjavesien huomioon ottamisesta Vaikutukset maaseutuun Rakokiven liikekeskuksen uudistaminen ja asuntokannan lisääminen edistää myös maaseudun alueellisen palvelukeskittymän vireyttä positiivisesti Muut vaikutukset Vaikutukset väestörakenteeseen ja elinoloihin, sosiaaliset vaikutukset, vaikutukset lapsiin Vaikuttaa positiivisesti Rakokiven liikekeskuksen kokonaisuuden uudistamiseen. Toteutuessaan uudisrakennukset parantavat ja lisäävät asuntokantaa noin kappaleella. Uuden rakennuskannan tulee olla hissillisiä, esteettömiä ja energiatehokkaita tämän hetken määräysten mukaisesti. Väljä pihapiiri soveltuu hyvin myös lapsiperheiden sekä ikääntyvien asuinympäristöksi palvelujen ja joukkoliikenteen lähellä. Sosiaalisen ympäristön kannalta uusi rakentaminen edesauttaa Rakokiven liikekeskuksen uudistumista. Vaikutukset yhdyskunta- ja energiatalouteen Rakentaminen hyödyntää olemassa olevia verkostoja ja katuyhteyksiä. Vaikutukset yritystoimintaan

19 Selostus A (21) Ei merkittävää vaikutusta, mutta toteutuessaan uusi rakennuskanta tarjoaa nykyaikaisia asuntoja laajan työpaikka-alueen lähellä ja edesauttaa Rakokiven liikekeskuksen uudistumista. 5.5 Ympäristön häiriötekijät Elementtitehdas Elementintien länsipuolella saattaa aiheuttaa jonkin verran pöly- tai meluhaittaa. Valtatie 12 ei aiheuta liikennemeluhaittaa suunnittelualueelle vuoden 2030 ennustetilanteessa. 5.6 Kaavamerkinnät ja -määräykset Kaavamerkinnät ja määräykset ovat kaavakartan liitteenä. 5.7 Nimistö Kaavassa on uutta nimistöä.

20 Selostus A (21) 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Havainnekuva luonnosvaihe Toteutusta ohjaa autopaikoituksen osalta Nastolan kunnan ympäristölautakunnan hyväksymä As Oy Rakokivenraitin asemapiirustus pvm , missä on esitetty tonttien 4-7 autopaikkojen sijoittuminen yhteiskäyttöiselle pysäköintitontille 8 (LPA-1). 6.2 Toteuttaminen ja ajoitus Toteutus on mahdollista heti kaavan tultua lainvoimaiseksi. 6.3 Toteutuksen seuranta Rakennuslupavaiheessa tulee seurata, että tontin hulevesien imeyttämisen ja käsittelyn suunnitelma noudattaa kaupungin hulevesien käsittelyn ohjeistusta pohjaveden muodostumisen alueella. Tontin hulevesien imeyttämisen ja käsittelyn rakenteet tulee suunnitella ja hyväksyttää rakennusluvan yhteydessä. Tontin isoa puustoa, mäntyjä, tulee pyrkiä säilyttämään ja puiden rungot ja juuristo tulee suojata rakennustyön aikana.

21 Selostus A (21) 7 PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUS Lahdessa x.x.2019 Kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio 8 Seurantalomake

A-2748 D/673/ /2018. Asemakaavan muutos. Soratie 4, Uusikylä, Rakokiven liikekeskus Lahti.fi

A-2748 D/673/ /2018. Asemakaavan muutos. Soratie 4, Uusikylä, Rakokiven liikekeskus Lahti.fi A-2748 Asemakaavan muutos 15.3.2019 Soratie 4, Uusikylä, Rakokiven liikekeskus Lahti.fi Selostus A-2748 2 (21) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä toukokuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A-2742 D/481/ /2018. Asemakaavan muutos. Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. x.x.2017 LUONNOS Lahti.

A-2742 D/481/ /2018. Asemakaavan muutos. Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. x.x.2017 LUONNOS Lahti. A-2742 Asemakaavan muutos x.x.2017 LUONNOS 17.4.2018 Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä Lahti.fi Selostus A-2742 2 (19) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä.kuuta 20xx päivättyä

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

A-2742 D/481/ /2018. Asemakaavan muutos. Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. Lahti.fi

A-2742 D/481/ /2018. Asemakaavan muutos. Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. Lahti.fi OAS A-2742 1 (11) A-2742 Asemakaavan muutos 8.3.2018 päivitetty 7.6.2018 Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä Lahti.fi OAS A-2742 2 (11) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

A-2742 D/481/ /2018. Asemakaavan muutos. Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä Lahti.fi

A-2742 D/481/ /2018. Asemakaavan muutos. Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä Lahti.fi A-2742 Asemakaavan muutos 7.6.2018 Vasaratie 2-4 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä Lahti.fi Selostus A-2742 2 (23) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 7. päivänä kesäkuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A-2741 D/480/ /2018. Asemakaavan muutos. Toritie Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. Lahti.fi

A-2741 D/480/ /2018. Asemakaavan muutos. Toritie Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. Lahti.fi OAS A-2741 1 (12) A-2741 Asemakaavan muutos 8.3.2018 päivitetty x.x.201x Toritie Rakokiven liikekeskus, Uusikylä Lahti.fi OAS A-2741 2 (12) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Lantinkatu 5 Kilpiäinen. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Lantinkatu 5 Kilpiäinen. Lahti.fi A-2708 Asemakaavan muutos 19.11.2018 Lantinkatu 5 Kilpiäinen Lahti.fi Selostus A-2708 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä marraskuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2708

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi A-2760 Asemakaavan muutos 10.12.2018 Marjapolku (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2760 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä joulukuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2760

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos LUONNOS Ahtiala Markkinakuja 3. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos LUONNOS Ahtiala Markkinakuja 3. Lahti.fi A-2757 LUONNOS 22.10.2018 Asemakaavan muutos Ahtiala Markkinakuja 3 Lahti.fi Selostus A-2757 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee x. päivänä xxxkuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8 25.4.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta).

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kilpiäinen Tervaskatu 6. Luonnos Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kilpiäinen Tervaskatu 6. Luonnos Lahti.fi A-2654 Asemakaavan muutos Luonnos 10.1.2017 Kilpiäinen Tervaskatu 6 Lahti.fi Selostus A-2654 2 (12) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx.päivänä helmikuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Sippalankatu 20 LUONNOS Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Sippalankatu 20 LUONNOS Lahti.fi A-2766 Asemakaavan muutos LUONNOS 21.3.2019 Pirttiharju Sippalankatu 20 Lahti.fi Selostus A-2766 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä xxkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

LUONNOS A Asemakaavan muutos. Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi

LUONNOS A Asemakaavan muutos. Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi LUONNOS 17.6.2019 A-2755 Asemakaavan muutos Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi Selostus A-2755 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17. päivänä kesäkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A Asemakaava muutos. Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi

A Asemakaava muutos. Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi A-2705 Asemakaava muutos 11.1.2018 Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi Selostus A-2705 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 11. päivänä tammikuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2705

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu 17 LUONNOS Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu 17 LUONNOS Lahti.fi A-2765 Asemakaavan muutos LUONNOS 28.1.2019 Pirttiharju Rakuunankatu 17 Lahti.fi Selostus A-2765 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä xxkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Luonnos. Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Luonnos. Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi A-2721 Asemakaavan muutos Luonnos 5.9.2017 Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2721 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 5.päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Lumikatu 20

Asemakaavaselostus Lumikatu 20 Asemakaavaselostus Lumikatu 20 12.5.2017 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet Suunnitteluinsinööri Petri Peltonen Suunnittelualueen sijainti SELOSTUS A-2681 / D/2967/10.02.03.00.04/2015

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 8.11.2016 Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki Kilpeläinen Sijaintikartta

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Lausunto asemakaavan muutosluonnoksesta Uusikylä, Rakokiven liikekeskus, Vasaratie 2-4, A-2742

Lausunto asemakaavan muutosluonnoksesta Uusikylä, Rakokiven liikekeskus, Vasaratie 2-4, A-2742 Lausunto HAMELY/563/2018 31.05.2018 Julkinen Häme Ympäristöyksikkö Lahden kaupunki Maankäyttö ja aluehankkeet diaari.teky@lahti.fi marja.mustakallio@lahti.fi Viite lausuntopyyntö 2.5.2018 Lausunto asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

päivitetty x.x.2017 A-2672 D/1017/ /2016. Asemakaavan muutos. Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. Lahti.fi

päivitetty x.x.2017 A-2672 D/1017/ /2016. Asemakaavan muutos. Rakokiven liikekeskus, Uusikylä. Lahti.fi OAS A-2672 1 (10) A-2672 Asemakaavan muutos 17.5.2017 päivitetty x.x.2017 Rakokiven liikekeskus, Uusikylä Lahti.fi OAS A-2672 2 (10) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (6) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema KORTTELI KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti OAS A-2716 1 (6) A-2716 22.5.2017 Asemakaavan muutos Kurenojantie pää, Villähde Lahti.fi OAS A-2716 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/12 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 3. KESKUSTA KORTTELI 3063, PUISTOT JA KADUT ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kemijärven kaupunki

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi A-2730 Asemakaavan muutos 2.5.2018 Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi Selostus A-2730 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 2. päivänä toukokuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2730

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi A-2729 Asemakaavan muutos 14.5.2016 Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi Selostus A-2729 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 14. päivänä toukokuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2729

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku Kuva: Blom Kartta Oy KAAVASELOSTUS 11.4.2018, luonnos KAAVOITUS 2018 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Rakokiven liikekeskus. Nastolan kaavailta Marja Mustakallio, kaavoitusarkkitehti

Rakokiven liikekeskus. Nastolan kaavailta Marja Mustakallio, kaavoitusarkkitehti Rakokiven liikekeskus Nastolan kaavailta 13.10.2016 Marja Mustakallio, kaavoitusarkkitehti Rakokiven liikekeskuksen kehittäminen Kauppakaari Kirkonkylä Rakokivi VILLÄHTEEN ASEMA n. 15 000 asukasta Villähde,

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4 4.1.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi A-2682 Asemakaavan muutos 11.10.2017 Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi Selostus A-2682 2 (11) (11.10.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8 6.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta).

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER 2 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 38. KAUPUNGINOSA, KORTTELI 1 SEKÄ YLEISEN TIEN ALUE JA KATUALUE. PORTTOWER 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 38. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu Lahti.fi A-2765 Asemakaavan muutos Pirttiharju Rakuunankatu 17 11.3.2019 Lahti.fi Selostus A-2765 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 11. päivänä maaliskuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS hyväksytty 13.10.2016 LIITE 2. päivitetty 6.3.2017 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SISÄLTÖ 1. ASEMAKAAVAMUUTOKSEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kuopion kaupunki Kaupunkisuunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NIILONTIE 22 17.8.2017 VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: KIRJE 25.5.2017 HYVÄKSYMISKÄSITTELY: KAAVANLAATIJA: KAUPUNGINHALLITUS

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27 L O V I I S A 5.11.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 30 PERNAJA (SÄHKÖKUJAN ALUE, KOSKENKYLÄ) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: KOSKENKYLÄ, PERNAJA Kaupunki: LOVIISA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 Ilmakuva lännestä. Asemakaavamuutosalueen likimääräinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 9.4.2019 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema/18 KORTTELI 5039

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Tuhkimontie 3 Laune. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Tuhkimontie 3 Laune. Lahti.fi A-2772 Asemakaavan muutos 24.5.2019 Tuhkimontie 3 Laune Lahti.fi Selostus A-2772 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 24. päivänä toukokuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2772 (Tuhkimontie

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS KALERVONKATU 8 KAAVATUNNUS 02:119 KAAVAN PÄIVÄYS 21.2.2013 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS 28.2.2013 02:119 / KALERVONKATU

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kaavaselostus 14.10.2009 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS

KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS KORTEKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, Kortesuontie 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 17.5.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 800 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE KORTTELI KAAVA-ALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hämeenkatu 24, Keski-Lahti. Lahti.fi OAS A (6) D/2334/ /2016. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Hämeenkatu 24, Keski-Lahti. Lahti.fi OAS A (6) D/2334/ /2016. Askonkatu Lahti OAS A-2703 1 (6) A-2703 Asemakaavan muutos 25.4.2017 Hämeenkatu 24, Keski-Lahti Lahti.fi OAS A-2703 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaava

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaava ja asemakaavan muutos 10. kaupunginosa korttelit ja sekä lähivirkistysalue, Vennivaara

Rovaniemen kaupunki Asemakaava ja asemakaavan muutos 10. kaupunginosa korttelit ja sekä lähivirkistysalue, Vennivaara Rovaniemen kaupunki Asemakaava ja asemakaavan muutos 10. kaupunginosa korttelit 10155 ja 10218 sekä lähivirkistysalue, Vennivaara KAAVASELOSTUS, valmisteluvaihe 8.12.2017 KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Kuva 1 Viistokuva suunnittelualueesta KAAVASELOSTUS KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot