ASIA Tampereen kaupungin lähettämä tarjous Tuomi Logistiikka Oy:n osakkuudesta Tre:3279/ /2018

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIA Tampereen kaupungin lähettämä tarjous Tuomi Logistiikka Oy:n osakkuudesta Tre:3279/ /2018"

Transkriptio

1 1 (7) KUNTIEN HANKINTAPALVELUT KUHA OY:N OMISTAJAKUNNILLE ASIA Tampereen kaupungin lähettämä tarjous Tuomi Logistiikka Oy:n osakkuudesta Tre:3279/ /2018 VASTINEEN ANTAJA Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy Toimitusjohtaja Petri Mäkinen Suupantie 2, PIRKKALA p OSAKKUUSTARJOUKSEN OIKEUDELLISET PERUSTEET 1.1 Hankintalain 15 säätelee hankintayksikön (kuntien) sidosyksiköiltään tekemiä hankintoja. Vaikka hankintalaki astui voimaan , on kyseisen pykälän osalta säädetty siirtymäajoista. Tämän lain 15 :ää sovelletaan muihin kuin sosiaali- ja terveyspalvelujen alalla toimiviin sidosyksiköihin vasta 1 päivästä tammikuuta 2019 ja sosiaali- ja terveyspalvelujen alalla toimiviin sidosyksiköihin vasta 1 päivästä tammikuuta HE 15/2017 Hallituksen esityksessä eduskunnalle maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi käsitellään myös hankintojen järjestämistä maakunnassa. Luvussa sanotaan mm. seuraavaa: Alueellisia keskuksia on viisi ja ne ovat HUS-logistiikka liikelaitos (HYKS), IS-Hankinta Oy (KYS), PPSHP hankintapalvelut (OYS), Tuomi Logistiikka Oy (TAYS) ja VSSHP hankinta- ja logistiikkapalvelut (TYKS). Maakunnissa keskitetysti hankittavaksi sopivia hankintoja ovat erityisesti hallinnolliset ja tukitoimintojen hankinnat sekä tutkimus- ja hoitotarvikkeiden, lääkkeiden ja apteekkitarvikkeiden, kuntoutuksen apuvälineiden sekä puhdistusaineiden ja tarvikkeiden hankinnat.

2 2 (7) 2. PERUSTELUT OIKEUDELLISTEN VÄITTEIDEN VIRHEELLISYYDELLE 2.1 Tuomi Logistiikka toimii Kehyskuntiin nähden sosiaali- ja terveyspalveluiden alalla, joten sen osalta ulkopuolisen myynnin rajoituksen soveltamisaika hankintalain 15 :n mukaisena sosiaalija terveyssidosyksikkönä alkaa vasta vuoden 2022 alussa. Lisäksi Sosiaali- ja terveyspalvelujen sektorilla ulkoisen toiminnan rajoitus on vuoden 2021 loppuun saakka 10 % ja vuoden 2022 alusta 5 % ja euroa. Osakkuuden ostamisella ei hankintalain näkökulmasta ole kiire. 2.2 Maakuntaan siirtyvät vain maakunnan järjestämisvastuulle tulevat hankinnat, jotka ovat sosiaalija terveyspalveluiden hankintoja sekä niihin liittyviä hallinnollisia palveluita ja tukipalveluita. Tuomi Logistiikka on hallituksen esityksen mukaan nimetty maakunnan hankintojen alueelliseksi keskukseksi. Tuomi Logistiikan tulee toimia niin, että maakunnan järjestämisvastuulle tulevat tavara- ja palveluhankinnat ja sopimukset mahdollistavat maakunnan järjestämisvastuun täyttymisen. 2.3 Tuomi Logistiikan kilpailuttamat sosiaali- ja terveyspalveluiden sopimukset siirtyvät maakunnalle ilman Kehyskuntien osakkuuden ostamista Tuomi Logistiikka Oy:stä. 2.4 Jos Tuomi Logistiikka on kilpailuttanut muita kuin sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä tavaratai palveluhankintoja kehyskunnille, nämä sopimukset eivät kuulu maakunnan järjestämisvastuulle eivätkä siirry maakunnan järjestettäväksi. 2.5 Tuomi Logistiikan ulosmyynnin suuruutta ei todellisuudessa ratkaista nimellisillä osakkeenmyynneillä pienille ja keskisuurille kunnille kuten Kehyskunnille, joiden ostojen osuus Tuomi Logistiikalta on mitä ilmeisimmin häviävän pieni, todennäköisesti myös tällä hetkellä suhteutettuna kokonaisuuteen, kun huomioidaan Tuomi Logistiikan kokonaisliikevaihto. Todettakoon myös, että yllä kohdassa 2.1 mainitut ulosmyynnin prosenttirajoitukset lasketaan sopimuksen tekoa edeltävien kolmen vuoden keskimääräisestä liikevaihdosta. 3. SIDOSYKSIKKÖSUHTEEN (IN HOUSE) MUODOSTUMINEN YHDEN OSAKKEEN OSTOLLA Se, että kunta ostaisi Tuomi Logistiikan yhden osakkeen, ei vielä varmista In house suhdetta hankintalain 15 tarkoittamalla tavalla. Tällöin asiaa on arvioitava usean omistajan sidosyksikkönä. Jos useampi kuin yksi hankintayksikkö käyttää määräysvaltaa sidosyksikköön, on laissa asetettu vaatimus yhteisestä määräysvallasta. Hankintayksiköiden katsotaan yhdessä käyttävän määräysvaltaa sidosyksikköön, jos sidosyksikön toimielimet koostuvat kaikkien hankintayksiköiden edustajista ja hankintayksiköt voivat yhdessä käyttää ratkaisevaa päätösvaltaa sidosyksikön strategisiin tavoitteisiin ja tärkeisiin päätöksiin. Lisäksi edellytyksenä on, että sidosyksikkö toimii määräysvaltaa käyttävien hankintayksiköiden etujen mukaisesti.

3 3 (7) Se, että kunta ostaisi marginaalisen osuuden kuten yhden osakkeen ja joukko kuntia saisi esimerkiksi yhden yhteisen edustajan yhtiön hallitukseen, ei täyttäisi aukottomasti vaatimusta yhteisen ratkaisevan päätösvallan käyttämisestä. Järjestely ei varsinkaan toisi ratkaisua siihen, että sidosyksikkö toimisi kaikkien osakkeita omistavien hankintayksiköiden (kuntien) etujen mukaisesti. Miten esimerkiksi kuntien yhteinen edustaja varmistaisi kaikkien edustamiensa kuntien edun huomioimisen, jos jo hänen edustamilla kunnillaan olisi erilainen etu? In house suhteen kestävyyden arvioinnissa on tärkeää, että hankintalain hengen mukaisesti osakkuuksilla saadaan todellinen yhteinen määräysvalta, vaikutusmahdollisuus ja hankintayksiköiden etujen mukainen toiminta. Siten tarjous Tuomi Logistiikan yhden osakkeen ostamisesta vaikuttaa keinotekoiselta järjestelyltä ja lain vaatimusten kyseenalaiselta täyttämiseltä In house suhteen perustelujen osalta. 4. TUOMI JA KEHYSKUNTIEN VOIMASSA OLEVAT SOPIMUKSET Olennaista asian ja toimintavaihtoehtojen arvioinnissa on myös, minkälaisia hankinta- tai palvelusopimuksia tai muita sitoumuksia Kehyskunnilla on tällä hetkellä Tuomi Logistiikan kanssa. Kehyskuntien tulisi selvittää Tuomi Logistiikan kilpailuttamien myös muiden kuin sosiaali- ja terveyspalveluita koskevien, voimassaolevien sopimusten määrä ja niiden päättymisajankohta. Lisäksi pitäisi selvittää, onko sopimuksissa esimerkiksi asiakkaalla (kunta) option tai osaoption käyttömahdollisuutta ja kuinka option käytöstä päätetään. Sopimukset ovat voimassa niissä sovitun sopimuskauden ajan eikä niitä voida purkaa ilman perusteltua syytä. Tuskin on Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikankaan edun mukaista irtisanoa voimassa olevia sopimuksia päättymään , puhumattakaan Tuomi Logistiikan kyseisten sopimusten toimittajaosapuolina olevien yritysten intressistä, mitä kussakin kilpailutuksessa ja hankintasopimuksessa on sovittu. Edellä mainituista syistä voimassa olevat Tuomi Logistiikan sopimukset todennäköisesti jatkuvat sopimuskauden loppuun saakka. Myös maakunnan edun mukaista on sopimusten jatkuvuus eikä niiden ennen aikainen osittainenkaan päättäminen, jotta myös maakunnan vastuulle tuleviin palveluihin taataan jatkuvuus niihin liittyvien hankintasopimusten avulla, kunnes ne aikanaan saadaan kilpailutettua uuteen kokonaisuuteen.

4 4 (7) 5. KEHYSKUNTIEN OSAKASSOPIMUS KUNTIEN HANKINTAPALVELUT KUHA OY:STÄ Tuomi Logistiikka Oy:tä koskeva tarjous ja osakkeen ostaminen Tuomi Logistiikasta johtaisi todennäköisesti vahvaan ristiriitaan omistajakuntien sitoutumiseen Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:öön ja sen tuottamiin hankintapalveluihin. Kehyskunnat ovat perustaessaan Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n allekirjoittaneet osakassopimuksen. Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n yhtiöjärjestyksessä ja osakassopimuksessa määritellään tarkemmin velvoitteet, mihin kunnat ovat yhteisesti sitoutuneet perustamalla yhtiön, joka on hankintalain tarkoittama yhteishankintayksikkö ja samalla kiistattomasti myös sidosyksikkö (in house) omistajiinsa nähden. Yhtiön tarkoituksena on tuottaa ja kehittää omistajilleen korkealaatuisia hankintapalveluja ja niihin liittyviä toimintoja tarpeen mukaan (tarvittaessa mm logistiikkapalveluja) sekä sitä kautta tuottaa omistajilleen taloudellista lisäarvoa. Yhtiö vastaa omistajiensa hankintatoiminnan kehittämisestä kokonaisuutena. Yhtiön perustaessaan Kehyskunnat ovat sitoutuneet toimimaan hankinnoissaan osakassopimuksessa ja yhtiön liiketoimintasuunnitelmassa sovitulla yhteisellä tavalla, osakassopimuksessa määritellyin ehdoin ja velvollisuuksin ja sitoutuvat kukin omalta osaltaan kuntien ja KuHa Oy:n välisen työnjaon toteuttamiseen. Sopimuksella Kehyskunnat sitoutuvat myös noudattamaan KuHa Oy:n kilpailuttamia hankintasopimuksia. Kehyskunnat ovat osakassopimuksessa vakuuttaneet, etteivät ole tehneet muuta sopimusta tai antaneet sellaista sitoumusta, joka olisi ristiriidassa KuHa Oy:n sopimuksen kanssa taikka jossa sovittaisiin KuHa Oy:n sopimuksen kohteena olevaan asiaan olennaisesti vaikuttavista asioista. Lisäksi osakassopimuksessa on sovittu, että sopimusosapuolet eivät saa siirtää osakassopimuksen oikeuksia eikä velvollisuuksia kolmannelle osapuolelle ilman toisen sopijapuolen etukäteen antamaa kirjallista lupaa. Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n tehtävänä on nimenomaisesti tuottaa Kehyskunnille sellaisia hankintapalveluita kun ne kulloinkin tarvitsevat. Sen sijaan kunnan osakkuus Tuomi Logistiikka Oy:ssä rikkoisi omistajakuntia sitovaa Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n osakassopimusta. 6. TUOMI LOGISTIIKKA OY:N OSAKKUUDEN SITOVUUS JA MAHDOLLISET HYÖDYT KEHYSKUNNILLE Kehyskunnille lähetetyssä kirjeessä tarjottiin osakkuutta Tuomi Logistiikka Oy:stä. Osakkuus tarvittaisiin tosiasiallisesti ilmeisesti vain muiden kilpailutusten osalta kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta. Tarjouksessa ei selvitetty osakkuuden tuomia etuja eikä velvollisuuksia. Kehyskuntien tulisi selvittää, mihin he osakkuudella tosiasiallisesti sitoutuisivat ja millä ehdoilla.

5 5 (7) Oleellisia asioita Kehyskuntien kannalta ovat esimerkiksi seuraavat asiat: - mitä hankinta-, logistiikka-, kuljetusten ohjaus- tms. palveluita osakkuudella saadaan ja mihin kaikkeen osakas sitoutuu - voivatko Kehyskunnat ostaa/saada kilpailutus- ja hankintapalveluita muualta kuin Tuomi Logistiikalta (esim. KL-Kuntahankinnat Oy) tai voivatko kunnat kilpailuttaa itse - miten Tuomi Logistiikan määräysvalta sekä päätöksenteko järjestetään pienosakkaiden osalta - mitkä ovat pienosakkaiden vaikutusmahdollisuudet - miten omistuspohjaa muutetaan uudessa tilanteessa o tällä hetkellä Tampere omistaa 51% ja PSHP 49% Tuomi Logistiikasta o muut Pirkanmaan kunnat, maakunta? - miten pienempien kuntien hankintapalvelutarpeet ja etu otettaisiin tällaisessa yhtiössä huomioon vain yhdellä osakkeella - kuinka näin isossa hankintayhtiössä turvataan paikallisten pienten, keskisuurten ja myös mikroyritysten osallistumismahdollisuudet kilpailutuksiin ja varmistetaan että Kehyskuntien elinvoimaisuus huomioitaisiin myös hankintojen osalta. 7. KUNTIEN HANKINTAPALVELUT KUHA OY:N RATKAISUVAIHTOEHDOT KEHYSKUNNILLE Tuomi Logistiikalla ei pitäisi olla sellaista hankintalain pakottavaa perustetta, että se ei voisi enää alkaen tarjota Kehyskunnille palveluitaan niiltä osin, mitä Kehyskunnat ovat sen kautta tähän asti hankkineet ja mitä hankintasopimuksia sillä on Kehyskuntien kanssa mahdollisesti voimassa jälkeenkin. Varsinkaan sosiaali- ja terveyspalveluita koskevien hankintasopimusten jatkumisessa, jotka siirtyvät maakunnan järjestettäväksi, ei pitäisi tämän vastineen kodassa 2 kuvatusti olla ongelmia vaikkei kunta ostaisikaan osaketta. Mutta jos tilanne tosiaan on sellainen, että Tuomi Logistiikka (sen omistajat) tarjoukseensa vedoten nyt haluaa päättää, irtisanoa tai purkaa sopimusehdoista riippuen Kehyskunnille niiden käyttämät Tuomi Logistiikan kaikki hankinta- ja palvelusopimukset ellei kunta suostu ostamaan sen osaketta, on Kehyskunnilla muitakin toimintamahdollisuuksia. Jos Tuomi Logistiikka päättää hankinta- ja palvelusopimuksensa Kehyskuntien kanssa , valtaosa näistä Tuomi Logistiikan hankintasopimuksista on sote -alan sopimuksia, jotka maakuntauudistuksen myötä joka tapauksessa siirtyvät maakunnan järjestettäväksi Tällöin Kehyskuntien kohdalla se merkitsee sitä, että niillä olisi tarve toteuttaa nämä hankinnat jaksolle eli yhden vuoden mittaiseksi jaksoksi. Mahdollisesti Kehyskunnilla on Tuomi Logistiikan kanssa myös muita kuin sote- alan hankintasopimuksia, siis sellaisia hankintasopimuksia, jotka eivät siirry maakunnan hoidettavaksi, ja jotka siis Kehyskuntien tulee itse jatkossa kilpailuttaa, jos Tuomi Logistiikka ei niitä enää kunnille tarjoa.

6 6 (7) Koska Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy on Kehyskuntien yhteishankintayksikkö, sen tehtävänä on tuottaa Kehyskunnille niiden tarpeiden mukaiset hankintapalvelut. Vaikka yhtiön toimintasuunnitelmassa 2018 on jo määritelty Kehyskunnille kilpailutettavia hankintoja, se voisi tällaisessa tilanteessa ottaa vielä kilpailutettavakseen yhteisesti joitakin niistä hankinnoista, jotka tulisi vielä tänä vuonna kilpailutettavaksi Tuomi Logistiikan päättäessä hankintasopimuksensa ja palvelunsa Kehyskunnille. Jos Tuomi Logistiikka aikoo irtisanoa myös voimassa olevat sosiaali- ja terveyspalveluiden sopimukset vain vuoden siirtymäajan vuoksi ja turvatakseen Tuomi Logistiikan sidosyksikköaseman, Kehyskuntien ei siinäkään tapauksessa tarvitse ostaa osakkuutta. Kehyskunnat voivat neuvotella nykyisten tavaran- ja palvelutuottajiensa kanssa suorahankintasopimuksen. Hankintalain 40 :n kohdan 4 mukaan suorahankinta on mahdollista, jos sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä (kunta) riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi. Lisäksi suorahankinta on myös mahdollinen, jos yhdelle vuodelle tarkoitetun hankinnan arvo ennen maakunnalle siirtymistä jää alle kansallisen kynnysarvon. Suurin osa kuntien niistä sote-sopimuksista, jotka ovat tulleet Tuomi Logistiikan kautta, ovat yhden kunnan kannalta 12 kk:n jaksolle arvioituna todennäköisesti juuri tällaisia kansallisen kynnysarvon alittavia hankintoja eli pienhankintoja. Siten Tuomi Logistiikan tarjous ei ole Kehyskunnille ainoa vaihtoehto, vaan niillä on Tuomi Logistiikan lopettaessa palvelujensa tarjoamisen yllä kuvattu mahdollisuus toimia hankintalain mukaisesti ja niin, että niiden tuottamat palvelut myös loppuasiakkaille toteutettaisiin edelleen laadukkaasti, niihin liittyviä hankintoja myöten. 8. LOPUKSI Kehyskuntien ei tule tässä aikataulussa ja näillä Tuomi Logistiikan antamilla tiedoilla ottaa kantaa Tuomi Logistiikka Oy:n osakkuuden ostamiseen. On täysin tuntematonta, mitä etuja osakkeen ostoa haluava kunta saa, mitä oikeuksia osakkeen ostaminen tuo ja minkälaisiin velvoitteisiin osakkeen ostanut kunta tosiasiallisesti sitoutuu ja mitkä ovat sitoutumisen vaikutukset jatkossa. Kunnan osakkuus Tuomi Logistiikka Oy:ssä rikkoisi myös Kehyskuntien yhteisesti allekirjoittamaa Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n osakassopimusta. Joka tapauksessa kunnan olisi syytä nyt selvittää, mitä hankinta- tai muita palvelusopimuksia tai muita sitoumuksia sillä on Tuomi Logistiikan kautta sekä niiden mahdolliset päättymis- ja optioehdot. Tuomi Logistiikalla ei pitäisi olla välttämätöntä pakkoa lopettaa palvelujensa tarjoamista Kehyskunnille , varsinkaan tähän asti tarjoamiensa sote-alan hankintasopimusten osalta, jotka muutoinkin ovat siirtymässä maakunnalle Siinäkin tapauksessa, että Tuomi Logistiikka todella lopettaisi kaikki palvelunsa Kehyskunnille jos kunta ei osta

7 7 (7) osaketta, on Kehyskunnilla kohdassa 7 kuvatusti mahdollisuudet toteuttaa kyseisiä päättyviä hankintoja. Tällöinkin Kehyskuntien yhteishankintayksikkö Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy tehtävänsä mukaisesti ohjaa Kehyskuntia ja tarvittaessa voi myös kilpailuttaa niille yhteisesti osan kyseisistä hankinnoista, jotta sen omistajakunnat saavat hankintansa toteutettua ja toimintansa sujumaan mahdollisimman jouheasti myös näiltä osin. PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUS Pirkkalassa, toukokuun 31. päivänä 2018 Petri Mäkinen Toimitusjohtaja Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy LIITTEET Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n osakkuussopimus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Tuomi Logistiikka Oy:n osakkeen hankkiminen 292/

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Tuomi Logistiikka Oy:n osakkeen hankkiminen 292/ Kaupunginhallitus 218 11.06.2018 Kaupunginhallitus 330 29.10.2018 Tuomi Logistiikka Oy:n osakkeen hankkiminen 292/02.08.00.02/2018 KAUPHALL 11.06.2018 218 Taustaa Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

1 / 5 OSAKASSOPIMUS. 1. Lappeenrannan kaupunki Y-tunnus: Osoite: Villimiehenkatu 1 PL Lappeenranta. jäljempänä Lappeenranta

1 / 5 OSAKASSOPIMUS. 1. Lappeenrannan kaupunki Y-tunnus: Osoite: Villimiehenkatu 1 PL Lappeenranta. jäljempänä Lappeenranta 1 / 5 OSAKASSOPIMUS Tämä osakassopimus ( Sopimus ) koskien perustettavan Etelä-Karjalan Pesula Oy:n toimintaa, hallintoa ja rahoitusta on pp.kk.2019 allekirjoitettu seuraavien osapuolten välillä: 1. Lappeenrannan

Lisätiedot

KILPAILU-, VALTIONTUKI- JA HANKINTAOIKEUDELLINEN SELVITYS VIMANA OY:N ASEMASTA Tiivistelmä asianajotoimisto Hannes Snellmanin lausunnosta

KILPAILU-, VALTIONTUKI- JA HANKINTAOIKEUDELLINEN SELVITYS VIMANA OY:N ASEMASTA Tiivistelmä asianajotoimisto Hannes Snellmanin lausunnosta KILPAILU-, VALTIONTUKI- JA HANKINTAOIKEUDELLINEN SELVITYS VIMANA OY:N ASEMASTA Tiivistelmä asianajotoimisto Hannes Snellmanin lausunnosta TIIVISTELMÄ Asianajotoimisto Hannes Snellman on Vimanan toimeksiannosta

Lisätiedot

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

1 (3) Liitteet (1 kpl)

1 (3) Liitteet (1 kpl) 1 Sopimus yhteistyöstä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnassa 1. Sopijapuolet 1. ky (LSHP) 2. Enontekiön kunta 3. Inarin kunta 4. Kemijärven kaupunki 5. Kittilän

Lisätiedot

Sopimusten muuttamisen hankintalain reunaehdot

Sopimusten muuttamisen hankintalain reunaehdot Sopimusten muuttamisen hankintalain reunaehdot Maakuntafoorumi 19.9.2018 Johtava lakimies Katariina Huikko 1) Hahmota 2 19.9.2018 Kuntien ja kuntayhtymien ulkoiset hankinnat vuosina 2000-2016, mrd. 2000

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (5) 1 Oy Apotti Ab:n osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen muuttaminen sekä uusien osakkaiden liittyminen asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttäjiksi HEL 2017-003483

Lisätiedot

HANKINTALAIN UUDET MAHDOLLISUUDET. Sidosyksikköhankinnat uuden hankintalain mukaan

HANKINTALAIN UUDET MAHDOLLISUUDET. Sidosyksikköhankinnat uuden hankintalain mukaan Jyväskylä 30.3.2017 asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy HANKINTALAIN UUDET MAHDOLLISUUDET Sidosyksikköhankinnat uuden hankintalain mukaan 1 Sidosyksikköhankinnat 2 Erillinen

Lisätiedot

POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS

POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS Luonnos 26.10.2011, muutokset 0 POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS Luonnos 26.10.2011, muutokset 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen taustaa 3. Sopimuksen tarkoitus 4. Yhtiön osakepääoma, osakkeiden

Lisätiedot

Kunnan ja Kiljavan Sairaala Oy:n palvelusopimuksen jatkaminen ajalla

Kunnan ja Kiljavan Sairaala Oy:n palvelusopimuksen jatkaminen ajalla Sosiaali- ja terveyslautakunta 18 28.02.2017 Kunnan ja Kiljavan Sairaala Oy:n palvelusopimuksen jatkaminen ajalla 1.1.-31.12.2019 3/00.04.01/2017 SOSTER 18 Kiljavan Sairaala Oy:n toiminta Kiljavan Sairaala

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintaohje

Espoon kaupungin hankintaohje Espoon kaupunki 2017 1 (4) ESPOON KAUPUNGIN HANKINTAOHJE 1. Johdanto Espoon kaupungin ja sen liikelaitosten hankinnat tehdään tämän en ja tätä tta tarkentavien menettelytapaohjeiden mukaisesti. Hankintaohje

Lisätiedot

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 VR:N OMISTAMAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY:N OSAKKEET / ESISOPIMUS OSAKKEIDEN KAUPASTA 1. Sopijapuolet Sopijapuoli / Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

LIITTEET UNA Kaari-hankkeen kuvaus VSSHP:n alueellisen Kaari-projektin kuvaus

LIITTEET UNA Kaari-hankkeen kuvaus VSSHP:n alueellisen Kaari-projektin kuvaus 1. Sopijapuolet 1. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri 2. Auran kunta 3. Kaarinan kaupunki 4. Kemiönsaaren kunta 5. Kosken TL kunta 6. Kustavin kunta 7. Kårkulla Samkommun 8. Laitilan kaupunki 9. Liedon

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ

OSAKASSOPIMUS TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ Luonnos 18.9.2018 OSAKASSOPIMUS TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ Sisällys 1 SOPIJAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 4 3 YHTIÖN TOIMINTA JA TALOUS... 4 3.1 Toiminta-ajatus ja Rahoitus... 4

Lisätiedot

Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta

Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta Hallitus 37 22.02.2017 Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta 174/00.04.02.00/2017 EKSTPHAL 37 Saimaan Tukipalvelut Oy:n (Satu Oy) hallitus päätti 26.1.2017 pyytää

Lisätiedot

TUKIPALVELUJEN YHTIÖITTÄMINEN. Jouko Luukkonen

TUKIPALVELUJEN YHTIÖITTÄMINEN. Jouko Luukkonen TUKIPALVELUJEN YHTIÖITTÄMINEN Jouko Luukkonen 18.8.2017 Valtakunnalliset tukipalveluyhtiöt on perustettu 1. Toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskus: Maakuntien Tilakeskus Oy 2. Tieto- ja viestintäteknisten

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ 1 (6) YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ 1. Sopijapuolet Allekirjoittaneet Imatran ja Lappeenrannan kaupungit, sekä Lemin, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Taipalsaaren

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus Hallitus 57 22.03.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden osto 382/02.07.03.04/2017 EKSTPHAL 57 Etelä-Karjalan Työkunto Oy Etelä-Karjalan Työkunto Oy (jäljempänä Työkunto Oy) on Eksoten ja Lappeenrannan

Lisätiedot

TUKIPALVELUT POHJOIS-SAVON MAAKUNNASSA. Tiivistelmä KPMG Oy Ab:n Tukipalvelut selvityksestä ( )

TUKIPALVELUT POHJOIS-SAVON MAAKUNNASSA. Tiivistelmä KPMG Oy Ab:n Tukipalvelut selvityksestä ( ) TUKIPALVELUT POHJOIS-SAVON MAAKUNNASSA Tiivistelmä KPMG Oy Ab:n Tukipalvelut selvityksestä (14.2.2018) Lähtökohdat Maakunta voi tuottaa järjestämisvastuulleen kuuluvat palvelut itse, yhteistoiminnassa

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Kaupunginhallituksen 17 20.03.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 151 27.03.2017 Kaupunginhallitus 444 11.09.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Hyvinvointipalveluiden hankintailta 5.3.2015. Hankinnoissa ajankohtaista Tampereen Logistiikka Liikelaitos

Hyvinvointipalveluiden hankintailta 5.3.2015. Hankinnoissa ajankohtaista Tampereen Logistiikka Liikelaitos Hyvinvointipalveluiden hankintailta 5.3.2015 Hankinnoissa ajankohtaista Tampereen Logistiikka Liikelaitos Tampereen kaupungin hankintojen kilpailuttaminen Tampereen kaupungin eri yksiköiden hankintojen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (9) Kaupunginhallitus Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (9) Kaupunginhallitus Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2017 1 (9) 458 Oy Apotti Ab:n osakassopimuksen muuttaminen ja uusien kuntien liittyminen järjestelmän käyttäjiksi HEL 2017-003483 T 00 01 05 Päätös päätti hyväksyä osaltaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.02.2016 Sivu 1 / 1 158/2016 02.05.05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 8 25.1.2016 62 Medi-It Oy:n osakkeiden ostaminen Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen, puh. 040 527

Lisätiedot

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ (raamisopimus) Kirkon keskusrahasto/kirkkohallitus KL-Kuntahankinnat Oy X:n seurakunta tai muu kirkon organisaatio

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ (raamisopimus) Kirkon keskusrahasto/kirkkohallitus KL-Kuntahankinnat Oy X:n seurakunta tai muu kirkon organisaatio SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ (raamisopimus) Kirkon keskusrahasto/kirkkohallitus KL-Kuntahankinnat Oy X:n seurakunta tai muu kirkon organisaatio 2 1. Osapuolet 1. KL-Kuntahankinnat Oy (Kuntahankinnat) Y

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. 1. Osapuolet

Yhteistyösopimus. 1. Osapuolet Yhteistyösopimus 1. Osapuolet Kangasalan kunta Lempäälän kunta Nokian kaupunki Oriveden kaupunki Pirkkalan kunta Tampereen kaupunki Vesilahden kunta Ylöjärven kaupunki 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

Lisätiedot

ICT- sopimussiirto- jen periaatteet Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö

ICT- sopimussiirto- jen periaatteet Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö ICT sopimussiirto jen periaatteet 2.5.2017 Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö 1 5.5.2017 Tausta Maakuntauudistukseen tulee liittymään paljon kysymyksiä ICT:n ja tietojärjestelmien hankintoihin,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (5) 38 Matkapalveluiden täydentävän liikennöinnin välitys- ja liikennöintipalvelun hankinnan periaatteet HEL 2019-002145 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti A.

Lisätiedot

Julkiset hankinnat - ajankohtaiskatsaus

Julkiset hankinnat - ajankohtaiskatsaus Julkiset hankinnat - ajankohtaiskatsaus Kuntamarkkinat Juha Myllymäki Johtava lakimies Juha Myllymäki 12.9.2012 Ajankohtaiskatsaus Ajankohtaista hankinnoista» Juha Myllymäki, johtava lakimies Hankintadirektiivien

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Kuopion kaupunki (jäljempänä Kuopio ) Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä PSSHP )

OSAKASSOPIMUS. Kuopion kaupunki (jäljempänä Kuopio ) Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä PSSHP ) 1 / 5 OSAKASSOPIMUS 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET Kuopion kaupunki (jäljempänä Kuopio ) Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä PSSHP ) Osapuolet yhdessä Osapuolet tai yksin Osapuoli Sansia Oy,

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014 OSAKASSOPIMUS Luonnos 1 26.3.2014 Sisällys 1. Sopijapuolet... 2 2. Osakassopimuksen tarkoitus ja omistajatahto... 2 3. Yhtiön tarkoitus ja tehtävät... 3 4. Osakkeenomistajien keskinäiset suhteet... 3 5.

Lisätiedot

Osakas A-osakkeet B-osakkeet

Osakas A-osakkeet B-osakkeet 1 (5) LISÄSOPIMUS 28.2.2013 PÄIVÄTTYYN TAPIOLAN KESKUSPYSÄKÖINTI OY:N OSAKASSOPIMUKSEEN A-lisäosakkeet / VSS-tila 1. OSAPUOLET Osakas A-osakkeet B-osakkeet Finprop Tapiola Oy (Y-tunnus: 1749679-4) 460

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/2011 1 (6) 1147 Seure Henkilöstöpalvelut Oyn omistuspohjan laajentaminen HEL 2011-007823 T 00 01 05 Päätös päätti hyväksyä Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n osakassopimuksen

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta)

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) 1.2. Helsingin kaupunki (1 osake) 1.3. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Lisätiedot

Hankintalain uudistaminen

Hankintalain uudistaminen Hankintalain uudistaminen Oulu 2.2.2015 Juha Myllymäki johtava lakimies Hankintalain valmistelutilanne Uudet direktiivit hyväksytty 4/2014 Implementointiaika 2 vuotta uudet kansalliset lait 4/2016 Työryhmien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (6) 28 Lääkärityövoiman vuokraaminen Helsingin sosiaali- ja terveysviraston päivystysyksiköihin HEL 2011-009642 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti lääkärityövoiman

Lisätiedot

SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI [ ]

SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI [ ] SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI JA [ ] [ ]. päivänä [ ]kuuta 2016 Sopimus Työterveyspalvelu Viisarin liiketoiminnan siirtämisestä X Oy:lle SISÄLTÖ 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (5) 88 Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen HEL 2015-005879 T 00 00 00 Esitys esitti kaupunginhallitukselle seuraavaa: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä

Lisätiedot

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö.

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö. KILJAVANRINTEEN KIINTEISTÖT OY:N OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Mäntsälän kunta Nurmijärven kunta Tuusulan kunta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö KILJAVANRINTEEN KIINTEISTÖT OY:N OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Mäntsälän kunta Nurmijärven kunta Tuusulan kunta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

YHTEISTYÖJÄRJESTELYT HANKINTALAINSÄÄDÄNNÖN NÄKÖKULMASTA. Harry Åhlgren Hallintokeskus Oikeuspalvelut

YHTEISTYÖJÄRJESTELYT HANKINTALAINSÄÄDÄNNÖN NÄKÖKULMASTA. Harry Åhlgren Hallintokeskus Oikeuspalvelut YHTEISTYÖJÄRJESTELYT HANKINTALAINSÄÄDÄNNÖN NÄKÖKULMASTA Harry Åhlgren Hallintokeskus Oikeuspalvelut 1.11.2011 YHTEISTYÖJÄRJESTELYT HANKINTALAINSÄÄDÄNNÖN NÄKÖKULMASTA Kaupunki Kaupunkikonserni - Yhteishankintayksiköt

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY

OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY 2 (7) Sisällys 1. Sopimuksen osapuolet... 3 2. Määritelmät... 3 3. Sopimuksen tarkoitus... 3 4. Yhtiön toiminnan tarkoitus... 3 5. Yhtiön omistussuhteet... 4 5.1. Omistusosuudet...

Lisätiedot

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet.

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet. 1 / 5 OSAKASSOPIMUS Tämä osakassopimus ( Sopimus ) koskien [LOPULLINEN NIMI? (Nurmijärvi-Tuusulan Työterveys)] Oy:n (ytunnus 2791263-2, Yhtiö ) toimintaa, hallintoa ja rahoitusta on XX.XX.2017 allekirjoitettu

Lisätiedot

Yhtymähallitus 128 24.06.2015. Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015. Yhall 24.06.2015 128. Yhall 12.5.2015

Yhtymähallitus 128 24.06.2015. Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015. Yhall 24.06.2015 128. Yhall 12.5.2015 Yhtymähallitus 128 24.06.2015 Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015 Yhall 24.06.2015 128 Yhall 12.5.2015 Valmistelija: hallintojohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen(at)ylasavonsote.fi,

Lisätiedot

Tukipalvelujen ohjaus -työryhmän kokous pöytäkirja

Tukipalvelujen ohjaus -työryhmän kokous pöytäkirja Asialista/ pöytäkirja 1 (7) Tukipalvelujen ohjaus -työryhmän kokous pöytäkirja Aika 2.11.2018 klo 10-11.30 Paikka Osallistujat Pirkanmaan liitto Kelloportinkatu 1 C 4. kerros kokoustila Kelloportti Pekka

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 2 (5) 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Kannuksen kaupunki (Y-tunnus: 0178455-6 ) 1.2 Ostaja Kokkolan kaupunki (Y-tunnus 0179377-8 ) 2 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle

Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle 11.12.2017 Mikko Tanhuamäki vastuuvalmistelija, tukipalvelut Tanja Penninkangas, vastuuvalmistelija, SOTE-tuotanto Sisältö Tausta Työryhmän raportti, kevät

Lisätiedot

Lausunto Lapin liitto Tommi Lepojärvi. Sosiaali- ja terveysvaliokunta

Lausunto Lapin liitto Tommi Lepojärvi. Sosiaali- ja terveysvaliokunta TL Lapin liitto Lausunto Lapin liitto Tommi Lepojärvi Sosiaali- ja terveysvaliokunta 1 Lapin Sote-mallin palveluverkko - tavoitemalli palveluiden jaosta lähi-, alueja erikoispalveluihin Kuntakeskuksissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2015 1 (5) Kaupunginhallitus Stj/2 1.6.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2015 1 (5) Kaupunginhallitus Stj/2 1.6.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2015 1 (5) 2 Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen HEL 2015-005879 T 00 00 00 Päätösehdotus päättää hyväksyä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmiin

Lisätiedot

Oulun kaupungin hankinnat Valtuustokoulutus Oulun kaupunki/konsernihallinto, kaupunkistrategia/anna-maria Levy

Oulun kaupungin hankinnat Valtuustokoulutus Oulun kaupunki/konsernihallinto, kaupunkistrategia/anna-maria Levy Oulun kaupungin hankinnat Valtuustokoulutus 8.6.2017 Oulun kaupunki/konsernihallinto, kaupunkistrategia/anna-maria Levy Sisältö Oulun kaupungin ostot Mikä on julkinen hankinta? Hankintatoiminnan ohjaus

Lisätiedot

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän osakassopimuksen Osapuolia ovat: 2. 1. Helsingin kaupunki, y-tunnus 0215438-8 Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki / PL 1, 00099 Helsingin kaupunki (jäljempänä Helsinki)

Lisätiedot

SOPIMUKSET KUNTALIITOKSISSA Lakiklinikka 13.9.2012

SOPIMUKSET KUNTALIITOKSISSA Lakiklinikka 13.9.2012 SOPIMUKSET KUNTALIITOKSISSA Lakiklinikka 13.9.2012 Leena Hoppu-Mäenpää Lakimies, varatuomari Kuntaliitto / Kuntamarkkinat Leena Hoppu-Mäenpää VT Tehty sopimus sitoo Pacta sunt servanda periaate» Sopimukset

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Kaupunginhallitus 5.10.2015 Liite 1 305 MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Yleistä Hankintasääntö on Mikkelin kaupungin yleinen hankintaohje. Hankinnalla tarkoitetaan kaikkea Mikkelin kaupungin varoin

Lisätiedot

Siun soten SOTE alan palveluhankinnat Kevät Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun soten SOTE alan palveluhankinnat Kevät Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten SOTE alan palveluhankinnat Kevät 2017 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Palvelujen ostot toimintakuluista n. 230 milj. euroa vuodessa Toimintakulut 667,5 Henkilöstökulut

Lisätiedot

Elintarvikehankinnat ja uusi hankintalaki

Elintarvikehankinnat ja uusi hankintalaki Elintarvikehankinnat ja uusi hankintalaki Vastuulliset julkiset elintarvikehankinnat seminaari Lakimies, VT Jonna Törnroos Julkisten hankintojen neuvontayksikkö Rådgivningsenheten för offentlig upphandling

Lisätiedot

Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015

Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015 Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015 Minna Heikka Hankinta-asiamies p. 044 718 2921 minna.heikka@is-hankinta.fi Onnistuneen kaupankäynnin lähtökohtia: 2 Tunne tuotteesi Tunne kauppatapa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 92. Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 92. Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 863/2016 02.05.05 92 VR-Yhtymä Oy:n omistamien Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n osakkeiden lunastaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh.

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ruoveden kunnan ja Virtain kunnan yhteistoimintasopimuksen 18.6.2012 purkamis- ja irtisanomisehdon

Lisätiedot

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 1 Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 25.4.2016 1. Osapuolet 1. Tampereen kaupunki, joka omistaa 71,20 % osakkeista ja äänivallasta 2. Ylöjärven kaupunki, joka omistaa 8,53 % osakkeista

Lisätiedot

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016 Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016 Kaakkois-Suomen ELY-keskus Sivu 1 20.9.2017 Voimaantulo 1.1.2017 Ennen tämän lain voimaantuloa aloitettuihin lain voimaan tullessa vireillä

Lisätiedot

LISÄTILAUS. Anne Juutilainen Hallitussihteeri/TEM/ALO/RARA Työkokoukset Joulukuu 2011

LISÄTILAUS. Anne Juutilainen Hallitussihteeri/TEM/ALO/RARA Työkokoukset Joulukuu 2011 LISÄTILAUS Anne Juutilainen Hallitussihteeri/TEM/ALO/RARA Työkokoukset Joulukuu 2011 Periaatteita ja määritelmiä Hankintayksikön on käytettävä hyväksi olemassa olevat kilpailuolosuhteet, kohdeltava hankintamenettelyn

Lisätiedot

Hankintalain mahdollisuudet sosiaali- ja terveydenhuollon hankinnoissa

Hankintalain mahdollisuudet sosiaali- ja terveydenhuollon hankinnoissa Hankintalain mahdollisuudet sosiaali- ja terveydenhuollon hankinnoissa Sosiaalipalvelujen hankintoja koskeva keskustelutilaisuus 28.2.2018 Ylijohtaja Pekka Timonen Vammaisten henkilöiden palvelut ja hankintalaki

Lisätiedot

PIENHANKINTAOHJEET. Hyväksytty: Kunnanhallitus

PIENHANKINTAOHJEET. Hyväksytty: Kunnanhallitus PIENHANKINTAOHJEET Hyväksytty: Kunnanhallitus 4.2.2019 8 Hankintalain tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä, edistää laadukkaiden, innovatiivisten ja kestävien hankintojen tekemistä sekä turvata

Lisätiedot

Yhtiön hallitus pitää osakeyhtiölain mukaisesti osake- ja osakasluetteloa. Yhtiön hallitus ei anna osakkeista osakekirjoja.

Yhtiön hallitus pitää osakeyhtiölain mukaisesti osake- ja osakasluetteloa. Yhtiön hallitus ei anna osakkeista osakekirjoja. 11.5.2016 OSAKASSOPIMUS Mustankorkea Oy 1. Osapuolet Jyväskylän kaupunki Laukaan kunta Muuramen kunta Jäljempänä kaikki yhdessä ovat osapuolet tai osakkaat. Mustankorkea Oy:n osakkaaksi myöhemmin tuleva

Lisätiedot

Elintarvikehankinnat ja uusi hankintalaki

Elintarvikehankinnat ja uusi hankintalaki Elintarvikehankinnat ja uusi hankintalaki Vastuulliset julkiset elintarvikehankinnat seminaari Lakimies, VT Jonna Törnroos Uudet hankintalait voimaan 1.1.2017 Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista

Lisätiedot

Ehdotetun hankintalainsäädännön rakenne ja soveltamisala

Ehdotetun hankintalainsäädännön rakenne ja soveltamisala Ehdotetun hankintalainsäädännön rakenne ja soveltamisala Juha Myllymäki Johtava lakimies Valmisteluryhmän ehdotus 1. Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 2. Laki vesi- ja energiahuollon,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Kh

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Kh 1 TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Kh 20.3.2017 Hankinnan kohde Hankintayksikkö Hankinnan tarjouspyyntö koskee Loimaan kaupungin ja Koski Tl:n kunnan henkilökunnan sekä näiden kuntien järjestämisvastuulla

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ Hyväksytty KH 2.5.2016 149 Voimaantulo 2.5.2016 Yleistä Hankintasääntö on Mikkelin kaupungin yleinen hankintaohje. Hankinnalla tarkoitetaan kaikkea Mikkelin kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2016 1 (5) 5 Hammaslaboratoriopalvelujen kilpailutuksen keskeiset periaatteet ja ehdot sekä hankintavaltuuksista päättäminen HEL 2016-008316 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Julkiset hankinnat ja luottamushenkilöiden rooli

Julkiset hankinnat ja luottamushenkilöiden rooli Julkiset hankinnat ja luottamushenkilöiden rooli Hankintapalvelut lyhyesti Henkilökunta; hankintapäällikkö, hankinta asiantuntija hankinta asiantuntija (50 % työajalla) 2 hankintasihteeriä Hankintapalvelut

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä HANKINTAOHJE. Hyväksytty: Yhtymähallitus

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä HANKINTAOHJE. Hyväksytty: Yhtymähallitus Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä HANKINTAOHJE Hyväksytty: Yhtymähallitus 26.9.2017 36 Yleiset periaatteet Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hankinnat toteutetaan tämän ohjeen mukaisesti. EU-kynnysarvon

Lisätiedot

Vastaanottavien perustettavien yhtiöiden yhtiöjärjestysehdotukset ovat liitteenä 1 ja 2.

Vastaanottavien perustettavien yhtiöiden yhtiöjärjestysehdotukset ovat liitteenä 1 ja 2. JAKAUTUMISSUUNNITELMA Kiljavan Sairaala Oy:n hallitus esittää yhtiön jakautumisen toteuttamista osakeyhtiölain 17 luvun 2 :n 1 momentin 1) -kohdan ja elinkeinoverolain 52c :n mukaisena kokonaisjakautumisena

Lisätiedot

HANKINTALAKI UUDISTUU. Elise Pekkala

HANKINTALAKI UUDISTUU. Elise Pekkala . HANKINTALAKI UUDISTUU Elise Pekkala 1 Hankintalain uudistustarve Suomen lainsäädäntö perustuu EU:n julkisia hankintoja koskeviin direktiiveihin. Nykyiset hankintalait ovat vuodelta 2007, perusperiaatteet

Lisätiedot

Hankintamenettelyjä koskevat uudistukset ja hankintojen sähköistäminen

Hankintamenettelyjä koskevat uudistukset ja hankintojen sähköistäminen Hankintamenettelyjä koskevat uudistukset ja hankintojen sähköistäminen Uusiutuva hankintalaki seminaari 18.5.2015 Hankinta-asiantuntija Marko Rossi Sähköiset viestintävälineet Sähköisestä viestinnästä

Lisätiedot

Kyssäreitä. Marko Rossi Hankinta-asiantuntija Kuntamarkkinat Julkisten hankintojen neuvontayksikkö Rådgivningsenheten för offentlig upphandling

Kyssäreitä. Marko Rossi Hankinta-asiantuntija Kuntamarkkinat Julkisten hankintojen neuvontayksikkö Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Kyssäreitä Marko Rossi Hankinta-asiantuntija Kuntamarkkinat 2016 1) Mikä ihmeen ESPD? 2) Miten kilpailutan sosiaali- ja terveyspalveluiden hankinnan siirtymäkaudella? 3) Suorahankinnasta ilmoittaminen

Lisätiedot

Asia. Ratkaisu. Asian vireilletulo. Asian selvittäminen. Ratkaisun perustelut. Päätös 1 (6) Dnro KKV/509/ /

Asia. Ratkaisu. Asian vireilletulo. Asian selvittäminen. Ratkaisun perustelut. Päätös 1 (6) Dnro KKV/509/ / Päätös 1 (6) Asia Hankintojen valvonta: Oulun kaupungin ympäristöterveydenhuollon edellyttämien laboratoriopalveluiden hankinta Ratkaisu Kilpailu- ja kuluttajavirasto antaa Oulun kaupungille huomautuksen

Lisätiedot

Hankintalainsäädännön kokonaisuudistus valmistelun tilanne. Kuulemistilaisuus 31.10.2014

Hankintalainsäädännön kokonaisuudistus valmistelun tilanne. Kuulemistilaisuus 31.10.2014 Hankintalainsäädännön kokonaisuudistus valmistelun tilanne Kuulemistilaisuus 31.10.2014 1 Taustaa Ohjausryhmä on kokoontunut neljä kertaa, valmisteluryhmä 24 kertaa Asioita on käsitelty teemoittain siten,

Lisätiedot

Monitoimilaitteet ja niihin liittyvät palvelut. Sopimusnumero KLKH137

Monitoimilaitteet ja niihin liittyvät palvelut. Sopimusnumero KLKH137 Monitoimilaitteet ja niihin liittyvät palvelut Sopimusnumero KLKH137 Kohde Sopimuksen kohteena ovat monitoimilaitteet ja niihin liittyvät palvelut: Laitteet, ominaisuudet määritellään asiakastarpeen perusteella

Lisätiedot

Uusi Hankintalaki ja kunnalliset vuokrataloyhtiöt

Uusi Hankintalaki ja kunnalliset vuokrataloyhtiöt Uusi Hankintalaki ja kunnalliset vuokrataloyhtiöt Vuokrataloyhtiöiden neuvottelupäivät 17. 18.9.2015, Kuusamo Marko Rossi Hankinta-asiantuntija Julkisten hankintojen neuvontayksikkö Hankintalainsäädännön

Lisätiedot

EU-MAIDEN VERTAILU KOSKIEN SIDOSYKSIKÖIDEN OIKEUTTA MYYDÄ PALVELUITAAN MUILLE KUIN OMISTAJILLEEN

EU-MAIDEN VERTAILU KOSKIEN SIDOSYKSIKÖIDEN OIKEUTTA MYYDÄ PALVELUITAAN MUILLE KUIN OMISTAJILLEEN 1 (5) CSC-TIETEEN TIETOTEKNIIKAN KESKUS OY:N PYYNNÖSTÄ EU-MAIDEN VERTAILU KOSKIEN SIDOSYKSIKÖIDEN OIKEUTTA MYYDÄ PALVELUITAAN MUILLE KUIN OMISTAJILLEEN 1. Kysymyksenasettelu ja tausta Selvityksen aiheena

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4542/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4542/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 (1) Kaupunginhallitus 1 21.5.2018 51 Asianro 4542/00.01.00/2017 Talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelut Päätöshistoria Kaupunginhallitus 21.5.2018 1 Taloussuunnittelupäällikkö

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen Kunnanhallitus 177 25.05.2015 Kunnanhallitus 200 01.06.2015 Kunnanvaltuusto 63 15.06.2015 Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen 788/00.04.02/2014, 526/00.01.00/2015 Kunnanhallitus 25.05.2015 177

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA Kh 17.04.2018 Tarjouspyyntö 1. Hankinnan kohde Työterveyshuoltolain (1383/2001, Tthl 4 ) mukaan työnantajan on kustannuksellaan järjestettävä työterveyshuolto työstä

Lisätiedot

Lastensuojelun sijaishuollon ympärivuorokautinen hoito keskinen alue alkaen / Ihalan Tupa ja Polku Oy

Lastensuojelun sijaishuollon ympärivuorokautinen hoito keskinen alue alkaen / Ihalan Tupa ja Polku Oy Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja Päätöspöytäkirja 1(6) 1725 Sijaishuolto, 2592/02.08.00.00/2018 Lastensuojelun sijaishuollon ympärivuorokautinen hoito alue 19.10.2018 alkaen / Ihalan Tupa ja Polku

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 9 Erikoishammasteknikkopalvelujen hankinnan keskeiset periaatteet ja ehdot HEL 2017-004271 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut A. päättää hyväksyä

Lisätiedot

TAVASE OY:N RAHOITUS- JA OSAKKEENOMISTUSJÄRJESTELYÄ KOSKEVA SOPIMUS

TAVASE OY:N RAHOITUS- JA OSAKKEENOMISTUSJÄRJESTELYÄ KOSKEVA SOPIMUS TAVASE OY:N RAHOITUS- JA OSAKKEENOMISTUSJÄRJESTELYÄ KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET 1. Akaan kaupunki; 2. Kangasalan kunta; 3. Lempäälän kunta; 4. Tampereen kaupunki; 5. Valkeakosken kaupunki;

Lisätiedot

Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta

Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta Hallitus 37 22.02.2017 Hallitus 64 05.04.2017 Aiesopimus Saimaan Tukipalvelut Oy:n tekstiilipalveluiden liiketoiminnan kaupasta 174/00.04.02.00/2017 EKSTPHAL 37 Saimaan Tukipalvelut Oy:n (Satu Oy) hallitus

Lisätiedot

Uudet oikeusturvakeinot

Uudet oikeusturvakeinot Ajankohtaista oikeuskäytäntöä 12.9.2013 Pilvi Takala PTCServices Oy PTCServices Oy PTCServices Oy on julkisiin hankintoihin ja sopimusoikeuteen erikoistunut asiantuntijatoimisto www.ptcs.fi Hankintayksiköille

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2011 Nro 5

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2011 Nro 5 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 5 HANKINTAMENETTELYT KANSALLISEN KYNNYSARVON ALITTAVISSA HANKINNOISSA ELI PIENHANKINNOISSA (Hyväksytty kaupunginhallituksessa 26.9.2011) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...

Lisätiedot

Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa. Kirsi Paasovaara Erityisasiantuntija, STM

Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa. Kirsi Paasovaara Erityisasiantuntija, STM Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa Erityisasiantuntija, STM Lähde: Maakuntakonsernin johtaminen kehittämisaloite, Kuntaliitto 2017 2 Maakunta järjestäjänä vastaa Palvelujen tuottaminen

Lisätiedot

HE hankintalaiksi (HE 108/2016vp) eräitä keskeisiä seikkoja. Työ- ja elinkeinoministeriö Hallitusneuvos Elise Pekkala

HE hankintalaiksi (HE 108/2016vp) eräitä keskeisiä seikkoja. Työ- ja elinkeinoministeriö Hallitusneuvos Elise Pekkala HE hankintalaiksi (HE 108/2016vp) eräitä keskeisiä seikkoja Työ- ja elinkeinoministeriö Hallitusneuvos Elise Pekkala Pääperiaatteita Hankintalainsäädäntö edellyttää, että viranomaiset ja muut hankintayksiköt

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinoministeriö 4.8.2009 PL 32 00023 Valtioneuvosto

Työ- ja elinkeinoministeriö 4.8.2009 PL 32 00023 Valtioneuvosto Työ- ja elinkeinoministeriö 4.8.2009 PL 32 00023 Valtioneuvosto Lausuntopyyntö TEM 266:00/2008 TERVEYSPALVELUALAN LIITON LAUSUNTO JULKISISTA HANKINNOISTA ANNETUN LAIN (348/2007) 15 :N MUUTTAMISESTA Vuoden

Lisätiedot

Sopimus hankintayhteistyöstä Keski-Pohjanmaalla

Sopimus hankintayhteistyöstä Keski-Pohjanmaalla Sopimus hankintayhteistyöstä Keski-Pohjanmaalla 1. Osapuolet Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä (Soite), Kokkolan kaupunki, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Kokkolan seurakuntayhtymä,

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Päiväys

IS-Hankinta Oy. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä Asia

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ. Hyväksytty kaupunginhallituksessa

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ. Hyväksytty kaupunginhallituksessa PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginhallituksessa 4.3.2019 36 Sisällys 1 PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ... 1 1.1 Hankintasäännön tarkoitus... 1 1.2 Hankinta-asiantuntijan tehtävä...

Lisätiedot

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA 19.6.2017 2 OSAPUOLET Myyjät 1. Rovaniemen kaupunki, Hallituskatu 7, PL 122, 96101 Rovaniemi; Jäljempänä Myyjä Ostaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Sosiaali- ja terveysvirasto 11/2013 Perhe- ja sosiaalipalvelut Vammaistyön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Sosiaali- ja terveysvirasto 11/2013 Perhe- ja sosiaalipalvelut Vammaistyön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 20 Ryhmäkuljetusten suorahankinta Oskarinpuiston toimintakeskukseen HEL 2013-016039 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä Oskarinpuiston toimintakeskuksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelut uudessa maakuntarakenteessa Uusi hankintalaki vihdoin täällä seminaari Kuntatalo

Sosiaali- ja terveyspalvelut uudessa maakuntarakenteessa Uusi hankintalaki vihdoin täällä seminaari Kuntatalo Sosiaali- ja terveyspalvelut uudessa maakuntarakenteessa Uusi hankintalaki vihdoin täällä seminaari Kuntatalo 24.1.2017 johtava lakimies Kirsi Mononen, Suomen Kuntaliitto Maakunnat 18 maakuntaa Valtuustot,

Lisätiedot