Sisällys 1. YLEISTÄ 1 2. HENKILÖSTÖTARPEESEEN VAIKUTTAVAT MUUTOKSET Toiminnan muutos Rakennemuutosohjelma 2 2.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällys 1. YLEISTÄ 1 2. HENKILÖSTÖTARPEESEEN VAIKUTTAVAT MUUTOKSET 2014-2015 1 2.1 Toiminnan muutos 1 2.2 Rakennemuutosohjelma 2 2."

Transkriptio

1 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA Sisällys 1. YLEISTÄ 1 2. HENKILÖSTÖTARPEESEEN VAIKUTTAVAT MUUTOKSET Toiminnan muutos Rakennemuutosohjelma Keskeiset linjaukset 2 3. REKRYTOINTITARVE VUOSINA HENKILÖSTÖMÄÄRÄN MUUTOKSET UUDET VIRAT JA TOIMET VUODELLE

2 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 1 1. YLEISTÄ Henkilöstösuunnitelman avulla pyritään ennakoimaan henkilöstötarpeeseen vaikuttavat nnalliset muutokset, poistuma ja rekrytointitarve. Tämä on neljäs Joensuun kaupungin laatima henkilöstösuunnitelma. Keskeisimmät ajankohtaiset nnalliset muutokset ja niiden vaikutukset henkilöstön tarpeeseen on esitelty vastuualueittain. Vuoden 2014 osalta henkilöstösuunnitelma on yhteen sovitettu talousarvion kanssa. Henkilötyövuodet kääntyivät vuoden 2012 tasosta laskuun vuonna 2013 toteutettujen rekrytointien rajoitusten ja virkavapauksien sekä lomautusten johdosta. Vuoden 2014 alusta kaupungin henkilöstöksi siirtyy Outokummun sosiaali- ja terveydenhuollon. Tästä syystä sekä vuonna 2013 toteutettujen henkilöstömenojen säästöen vuoksi vuoden 2013 ja 2014 luvut eivät ole vertailukelpoisia. Vuosina tavoitteena on, että % eläkepoistumasta jätetään täyttämättä. Henkilötyövuosien kehitys on kuitenkin riippuvainen viime kädessä kuntien tehtävistä ja velvoitteista. Valtioneuvosto on antanut linjapäätöksen kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämisestä, mutta yksityiskohtaisesti niistä ei ole päätetty eikä tässä pystytä arvioimaan niiden vaikutusta. Henkilöstösuunnitelma lähtee nykylainsäädännön pohjalta. 2. HENKILÖSTÖTARPEESEEN VAIKUTTAVAT MUUTOKSET Toiminnan muutos Kuntien ntaympäristö on suuressa muutoksessa. Vuosina päätetään Joensuun seudun kuntarakenteesta ja sote-alueesta sekä pelastustoimen järjestämismallista. Kaikilla näillä on vaikutusta henkilöstösuunnitelmaan vuoden 2015 jälkeen. Lisäksi mahdolliset kuntaliitokset ennakoitaisiin rekrytoinneissa jo vuonna 2014 ja siitä eteenpäin. Joensuun vuoden 2013 tulos jää alijäämäiseksi. Hidas talouskasvu ja valtionosuusleikkaukset heikentävät talouden näkymiä. Tällä valtuuskaudella on kurottavaa 30 miljoonan euron kestävyysvaje, mikä vastaa kolmea tuloveroprosenttia tai 750 henkilötyövuotta. Vuodelle 2014 valtuusto korotti kunnallisveroprosenttia yhdellä prosenttiyksiköllä, mikä vastaa noin 10 miljoonaa.

3 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA Rakennemuutosohjelma Toimintaympäristön muutokset liittyvät erityisesti seuraaviin asioihin: - Väestön ikääntymisen tuoma palvelutarpeen kasvu lisää talouden haastetta. Väestön ikääntyminen vaikuttaa henkilöstötarpeeseen ja rakenteeseen. -Palvelutarve ei kasva lähivuosina perusopetuksessa eikä lukiokoulutuksessa - Outokumman sosiaali- ja terveys siirtyi Joensuun kaupungin hoidettavaksi vuoden 2014 alusta lukien. -Henkilöstön ikääntyminen ja samoin uusien ikäluokkien siirtyminen työmarkkinoille haastavat esimiestyötä ja henkilöstöpolitiikkaa, jotta kaupunki työnantajana on houkutteleva ja jotta työkyvyttömyyden kustannukset ovat hallinnassa. 2.3 Keskeiset linjaukset Rakennemuutosohjelman mukaiset vuoden 2014 talousarviossa määritellyt selvitystehtävät (talousarvio s. 192) valmistuvat pääsääntöisesti keväällä Niiden vaikutuksia on tässä vain osittain pystytty ennakoimaan. Rakennemuutosohjelmaa täydentää henkilöstöosio, johon on koottu nykyisellä palvelujenjärjestämistavalla ja verkolla toteutettavissa olevia tehostamisa. Myöskään näiden en vaikutukset eivät vielä kokonaisuudessaan ole sisällä henkilöstösuunnitelmassa. 1. Kuntaliitosselvityksen yhteydessä linjattiin ja kirjattiin, että mikäli kunnat tekevät myönteisiä kuntaliitosratkaisuja, ennakoidaan henkilöstön sijoitustarve siten, että johtavia ja muita hallintovirkoja täytettäessä ennakoidaan soveltuvissa tilanteissa henkilöstön sijoittelu (mm. sisäisillä siirroilla) ja käyttämällä mahdollisesti kuntaliitoksia edeltävä aika kuntien yhteisiä hallintovirkoja. Samoilla periaatteilla taan, jos syntyy maakunnallinen sote -alue. 2. Varaudutaan myös yhteisen Itä-Suomen pelastuslaitoksen syntymiseen, jättämällä pelastuslaitoksesta mahdollisesti vapautuvia johtavia virkoja vakinaisesti täyttämättä. Sama koskee pelastuslaitosta välittömästi palvelevia tukipalveluja. 3. Pelastuslaitoksella määräaikaisen työvoiman korvaaminen nykyistä laajemmin vakituisella varahenkilöstöllä on tarkoituksenmukaista nnan turvaamiseksi ja pätevän sijaishenkilöstön saatavuuden varmistamiseksi pelastustoimen laajalla nta-alueella, asiasta valmistellaan tarkempi esitys eikä sillä ole vaikutusta henkilötyövuosien kokonaismäärään.

4 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 3 4. Lukuvuonna lukion lehtorin virkoja ei täytetä vakinaisesti lukioiden yhdistymisen vuoksi. Tehtävät täytetään tarvittaessa määräaikaisena. Tämä koskee myös yläkoulujen lehtorin virkoja. 5. Konservatorion nnasta ja henkilöstötarpeesta tehdään kokonaisselvitys kevään 2014 aikana. 6. Keväällä 2014 selvitetään myös koulusihteeripalvelujen uudenlaista järjestämistä esim. aluemallin mukaisesti 7. Koulunkäynninohjaajia vakinaistettiin 18 vuoden 2014 alusta. 8. Päivähoidon jonoa puretaan ostopalveluilla, jos vain mahdollista.perhepäivähoitajien rekryseksi järjestetään kampanja. Ylipäänsä päivähoidon henkilötyövuosiin kohdistuu epävarmuustekijöitä, koska päivähoitopaikka on edelleen subjetiivinen oikeus, johon hallituksen tekemien lievennysten vaikutuksia on vaikea arvioida. 9. Kulttuuri- j a vapaa-ajan palvelut säilyvät nykytasolla, palvelukeskusten välillä ulkoliikuntatyöntekijät palaavat teknisestä keskuksesta vapaa-aikapalveluihin v alusta lukien. 10. Erityisesti terveyspalveluiden ja sosiaalipalveluiden osalta esitettyjen virkojen ja en lisäykset ovat niin suuria vuodelle 2015, että ne ylittävät kaupungin taloudellisen kantokyvyn. Näiden osalta esitykset on rajattu tässä vaiheessa vuoden 2014 tasoon. Tätä puoltaa myös se, että valtioneuvosto on päättänyt keventää kuntien tehtäviä ja velvoitteita, vaikkakin linjausten täytäntöönpano on vielä kesken. 11. Ostopalveluja voidaan lisätä siellä, missä ostopalveluilla saavutetaan lisää taloudellisuutta ja nnallisia etuja. Ostopalvelujen lisääminen tapahtuu yleensä palvelusetelin avulla. Palvelusetelejä lisätään kotipalveluissa, jossa kysyntä kasvaa. Myös siivous- ja kiinteistönhoidossa lisätään ostopalvelujen osuutta tavoitteena 40 %:n osuus, tämä on realistista luontaista poistumaa hyödyntäen reilun kymmenen aikavälillä. Päivähoidossa selvitetään, voidaanko uusien laitosten rakentamiselta välttyä joko vuokrapäiväkoteja rakentamalla tai ostamalla palvelu kokonaan. 3. REKRYTOINTITARVE VUOSINA Rekrytointitarpeesta suurin osa tulee eläkepoistuman kautta. Lisäksi rekrytointitarpeeseen vaikuttaa henkilöstön muu vaihtuvuus sekä kasvavat alat kuten varhaiskasvatuksen, sosiaalipalvelujen ja vanhuspalvelujen kasvu.

5 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 4 Kevan ennusteen mukaan eläkepoistuma vuosina on vanhuuseläkkeelle 251 ja työkyvyttömyyseläkkeelle 110 henkilöä. Siis keskimäärin 180 henkilöä vuosittain. Koska 30 % 60 vuotta täyttäneistä on jo osa-aikaeläkkeellä, henkilötyövuosina eläkkeelle siirtyminen on huomattavasti vähäisempää. Samoin muutenkin toteutunut eläkkeelle siirtyminen on ollut vuonna 2012 vähäisempää kuin Kevan ennuste antaa olettaa. Vuonna 2012 toteutui kaikkiaan 120 henkilön eläkkeelle siirtyminen. Aiempien vuosien perusteella voidaan eläkepoistumaksi ennakoida vuosien aikana noin 300 henkilöä, mikä olisi mahdollisesti reilut 200 henkilötyövuotta.

6 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 5 Eläkepoistuma aloittain ja täyttämättä jättäminen Tavoitteena on, että eläkepoistumasta % jätetään vuosina täyttämättä. Vuosina vanhuuseläkkeelle siirtyy todennäköisesti 181 henkilöä. Näistä vapautuvista tehtävistä on tarkoitus jättää 41 täyttämättä, mikä tarkoittaa 22,7 prosenttia. Suurimpien ammattiryhmien rekrytointitarve vuosina Eri virastojen ja vastuualueiden rekrytointisuunnitelmien mukaan suurimmat tarpeet ovat seuraavien henkilöstöryhmien osalta: - Terveys- ja vanhuspalveluissa sairaanhoitajat, lähihoitajat, terveydenhoitajat, hammashoitajat sekä hammaslääkärit - Sosiaalipalveluissa ohjaajat - Päivähoidossa perhepäivähoitajat, päivähoitajat, lastentarhanopettajat

7 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 6 Pääsääntöisesti vakituisen henkilöstön rekrytoinnissa on onnistuttu. Kuitenkin sijaishenkilöstön saaminen sote-palveluihin on muodostunut lähes pysyväksi haasteeksi. Haastetta ei ainakaan vähennä Joensuun palveluiden alueellinen laajuus. Keskitetyn varahenkilöjärjestelmän avulla on pystytty turvaamaan nta. Toiminnan turvaamiseksi ja henkilöstön vaihtuvuuden vähentämiseksi laitoshoidossa rekrytoitiin lisäksi viisitoista työntekijää, yhdeksän lähihoitajaa ja kuusi sairaaanhoitajaa, jotka työskentelevät pelkästään vuosilomien sijaisuuksissa mitoitetussa nnassa. Sijaismääriä ja sijaisten saatavuutta aloittain sekä aluettain on kuitenkin tarpeen aktiivisesti seurata, jotta onnistumme mitoittamaan varahenkilöstön optimaalisesti.

8 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 7 4. HENKILÖSTÖMÄÄRÄN MUUTOKSET Henkilöstömäärän muutos Vuonna 2014 henkilöstömäärä lisääntyy 215 vakituisella sekä noin 40 määräaikaisella työntekijällä. Tämä henkilöstö työskentelee Outokummun sosiaali- j a terveydenhuollon palveluissa. Henkilöstömenojen säästötoimet ovat lisäksi vaikuttaneet vuonna 2013 keskimäärin 1,5 prosentin verran henkilöstökuluihin ja samalla vakituisen sekä määräaikaisen henkilöstön henkilötyövuosikertymään. Henkilötyövuosimäärä palautunee tältä osin ennalleen vuonna Olennaista muuta henkilöstömäärän kasvua ei ole odotettavissa. Muilla aloilla kuin sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä päivähoidossa henkilötyövuodet säilyvät suunnitelman mukaan ennallaan tai vähenevät. Sosiaali- j a terveydenhuollossa henkilöstölisäykset liittyvät valtaosin Kontiolahden tilauksen henkilöstöön sekä Outokummun sote-henkilöstön siirtymiseen Joensuun palvelukseen. Joensuun osalta suurin kasvupaine on sosiaalipalveluissa. Joensuun soten osalta henkilötyövuosilisäykset perustuvat ostopalveluiden siirtämiseen omana työnä toteutettavaksi. Henkilötyövuodella (htv) tarkoitetaan yhden kokoaikaisen henkilön työpanosta koko vuoden ajalta. Palkattomat virkavapaudet vähentävät henkilötyövuosien kertymää. Luvuissa eivät ole mukana työllistetyt ja sivuset tuntiopettajat.

9 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 8

10 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 9 Vuoden 2013 toteutunut htv määrä pitänee kertoa 1,5 %, jotta saadaan vuoden 2014 lähtötilanne ennakoinnin pohjalle 1) eivät sisälly vuoden 2012 konsernihallinnon henkilötyövuosiin, organisaatiomuutos 2) oli vuonna 2012 osana teknisiä palveluja 3) lisäksi vuonna 2014 lisäystä 3 määräaikaista tehtävää / sijaisuutta: ennakoidaan mahdollisia kuntaliitossijoituksia 4) sisältyy 9 liikuntapaikanhoitajan siirto Teknisestä keskuksesta 5) vuoden 2012 luku on Liikentayksikön htv, sisältää myös Tilakeskuksen henkilöstön, vuoden 2014 vähennys sisältää mm. liikuntapaikanhoitajien siirron Vapaa-aikaan, ennakoitu 20 htv:n vähennys ei näy täysimääräisenä vuoden 2014 toteumassa, sillä osa poistumasta on tapahtunut asteittain vuonna 2013 ja osa toteutuu asteittain vuonna ) Tekniset palvelut jakautuvat Tekniseeen keskukseen (entinen liikentayksikkö) sekä Konsernihallintoon vuoden 2013 alussa 7) Henkilöstölisäys perustuu tuottajan esitykseen ja on tässä vaiheessa täysin epävarma, eikä vuoden 2015henkilöstömäärän tasoon sitouduta millään tavoin tässä henkilöstösuunnitelmassa. Luvussa ei myöskään ole huomioitu Joensuun kaupungin rakennemuutosohjelman vaikutuksia eikä valtakunnallisen rakenneohjelman toimenpiteitä. Vuoden 2015 henkilömäärän taso arvioidaan talousarvion valmistelun yhteydessä. Henkilöstösuunnitelmaan sisältyvät, talousarvion valmistelun yhteydessä huomioidut uudet virat ja toimet esitetään koosteena tässä suunnitelman yleisessä osassa. Uusien virkojen ja en vaikutus on huomioitu edellä esitetyissä henkilötyövuosien muutoksissa ja niistä on tarkempi selvitys perusteluosassa. Suunnitelmassa lakkautettavaksi kaavaillut virat ja toimet tuodaan erikseen jaoston päätettäväksi. Niitä en (työsuhteiden) nimikkeiden muutoksia, jotka on selostettu perusteluosassa, ei enää käsitellä henkilöstö- ja 7) työllisyysjaostossa erillisinä päätöksinä, vaan henkilöstöjohtaja voi keskuksen esityksestä tehdä niistä viranhaltijapäätöksen. Tämä nopeuttaa erityisesti uuden työvoiman rekrytointeja 1-3 kuukaudella. Tyypillisiä tällaisia nimikkeiden muutoksia ovat teknisluontoiset ja muutoin kaupungin vakiintuneen nimike- ja ammattirakennekäytännön mukaiset muutokset. Virkasuhteisiin liittyvät muutokset käsitellään edelleen erikseen henkilöstö- ja työllisyysjaostossa. 6. UUDET VIRAT JA TOIMET VUODELLE 2014 Seuraavassa esitetään vuodelle 2014 perustettavaksi esitettävät virat ja toimet. Yksityiskohtainen perustelu henkilöstösuunnitelman perusteluosasssa. Merkittävä osa uusista viroista ja sta on sosiaali

11 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 10 ja terveydenhuollon yhteisnta-alueella ja nimenomaan joko Kontiolahden tai Outokummun tilaukseen kuuluvia. Perustettavien virkojen ja en täyttämisen aikataulun ratkaisevat nnalliset tekijät tai laadittavien erillisten toteutussuunnitelmien aikataulut. Tehtävien kelpoisuudet määräytyvät asetusten mukaisesti ellei toisin ole mainittu. NIMIKE PERUSTELU TYÖYKSIKKÖ tekninen isännöitsijä. Kelpoisuus: soveltuva tekninen tai kaupallinen toisen asteen tutkinto tai insinöörin tutkinto pysäköinnintarkastaja Resurssitarve Tilakeskus Toimintaresurssien varmistaminen kaikissa tilanteissa, myös sairaslomien ja vuosilomien aikana, korvaa määräaikaisen resurssin 7 lastentarhanopettajaa Niinivaaran päiväkodin valmistuminen virka Pysäköinninvalvonta Niinivaaran päiväkoti 5 päivähoitajaa Niinivaaran päiväkodin valmistuminen terveydenhoitaja välttämätön asetuksen ed.ntaan ja mitoitukseen 4 sairaanhoitajaa korvataan ostopalvelua, ennen en täyttöä edellytetään toteutussuunnitelma fysioterapeutti akuutin selkävastaanoton aloittaminen, ennen toimen täyttöä edellytetään toteutussuunnitelma 2 lähihoitajaa yöhoidon ostopalvelu omaksi nnaksi Niinivaaran päiväkoti Lehmon äitiys- ja perhesuunnittelu- ja lastenneuvola MTK/kotikuntoutustyöryhmä Kuntoutus Varparannan hoivakoti 2 lähihoitajaa yöhoidon ostopalvelu omaksi nnaksi Ilolan hoivakoti lähihoitaja välttämätön mitoitukseen Tähkäkoti

12 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 11 lähihoitaja välttämätön mitoitukseen/yöhoito Tähkäkoti 0,52/Kontiolahden sairaala 0,48 2 lähihoitaja yöhoidon ostopalvelu omaksi nnaksi 2 sairaanhoitajaa nnan vaikuttavuuden turvaaminen Rinnetien hoivakoti Tehostettu kotisairaanhoito lähihoitaja yöhoidon turvaaminen Kontiolahden sairaala sosiaalityöntekijä sosiaalipäivystyksen osa-aikainen virka kokoaikaiseksi (lisäys 0,5) lastenvalvoja Outokumpuun tarvitaan, välttämätön lastenvalvojan palvelujen järjestämiseksi (lisäys 0,5) 2 sosiaaliohjaajaa Kehitysvammaisten nuorten elämään valmentava päivänta, ennen en täyttöä edellytetään toteutussuunnitelma 2 ryhmäavustajaa. Kelpoisuus: soveltuva koulutus, mm. henkilökohtainen avustaja, koulunkäyntiavustaja ryhmäavustaja. Kelpoisuus: soveltuva koulutus, mm. henkilökohtainen avustaja, koulunkäyntiavustaja Kehitysvammaisten nuorten elämään valmentava päivänta, ennen en täyttöä edellytetään toteutussuunnitelma kehitysvammaisen nuorten päivänta, ennen en täyttöä edellytetään toteutussuunnitelma virka virka Sosiaalipäivystys Outokumpu, sosiaalisto Kauppakadun yksikkö Kauppakadun yksikkö Kasvunpaikan päivänta

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015 SISÄLLYS YLEISTÄ 1 HENKILÖSTÖMÄÄRÄN MUUTOKSET 2013 2015 JA REKRYTOINTITARVE... 1 KESKEISET HUOMIOITAVAT ASIAT HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN TOTEUTTAMISESSA JA PÄÄTTÄMISESSÄ...

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016 SISÄLLYS YLEISTÄ 1 HENKILÖSTÖMÄÄRÄN MUUTOKSET JA REKRYTOINTITARVE... 1 KESKEISET HUOMIOITAVAT ASIAT HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN TOTEUTTAMISESSA JA PÄÄTTÄMISESSÄ...4

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS SISÄLLYS YLEISTÄ 1 HENKILÖSTÖMÄÄRÄN REKRYTOINTITARVE... 1 KESKEISET HUOMIOITAVAT ASIAT HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN TOTEUTTAMISESSA JA PÄÄTTÄMISESSÄ... 2 VIRKAMUUTOKSET VUODELLE 2017... 3 YLEISTÄ Henkilöstösuunnitelman

Lisätiedot

MENETTELYOHJEET VALTUUSTOJEN HYVÄKSYMIEN HENKILÖSTÖKRITEERIEN TÄYTÄÄNTÖÖNPANOA JA SOVELTAMISTA KOSKIEN

MENETTELYOHJEET VALTUUSTOJEN HYVÄKSYMIEN HENKILÖSTÖKRITEERIEN TÄYTÄÄNTÖÖNPANOA JA SOVELTAMISTA KOSKIEN LIITE 3 MENETTELYOHJEET VALTUUSTOJEN HYVÄKSYMIEN HENKILÖSTÖKRITEERIEN TÄYTÄÄNTÖÖNPANOA JA SOVELTAMISTA KOSKIEN HENKILÖSTÖKRITEERI 1, TÄYTÄNTÖÖNPANO 1. vaihe, otetaan käyttöön (johto- ja ohjausryhmän päätöksiin

Lisätiedot

Rekrytointitarpeiden ennakointi Porin selvitysalue. 27.11.2014 Heikki Miettinen

Rekrytointitarpeiden ennakointi Porin selvitysalue. 27.11.2014 Heikki Miettinen Rekrytointitarpeiden ennakointi Porin selvitysalue 27.11.2014 Heikki Miettinen Laskelmat kuvaavat: a) eläkkeelle siirtymistä ja b) henkilöstötarpeiden ennakoitua muutosta korvaavan rekrytointitarpeen Tämän

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016. Sisältö

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016. Sisältö 1 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016 Sisältö 1 KONSERNIHALLINTO... 2 1.1 Joensuun Seudun hankinta... 3 1.2 Joensuun Tilakeskus... 3 2 KAUPUNKIRAKENNEYKSIKKÖ... 4 3 VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSKESKUS...

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2015-2017

Henkilöstösuunnitelma 2015-2017 Henkilöstösuunnitelma 2015-2017 Päiväys 10.9.2014 Laatija Harri Kivelä Toimiala Palveluketju / Liikelaitos Konsernipalvelut Elinvoima Palvelu Elinkeinopalvelut Perustehtävä Elinkeinojen kehittämisen ja

Lisätiedot

Kuntien henkilöstön rekrytointitarve seutukunnittain Kuopion seutukunta

Kuntien henkilöstön rekrytointitarve seutukunnittain Kuopion seutukunta Kuntien henkilöstön rekrytointitarve 2005-2020 seutukunnittain Kuopion seutukunta Heikki Miettinen/30.12.2005 Kuntien henkilöstön rekrytointitarve 2005-2020 seutukunnittain Henkilöstötarpeen ennakointi

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset

Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset oimielin Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi ulosalue Mikkelin palvelutuotantoyksikkö Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Rekrytointitarpeiden laskenta

Rekrytointitarpeiden laskenta Rekrytointitarpeiden laskenta Henkilöstön tarve kehittyy kuten palvelutarve Vaihtoehtoisessa laskelmassa henkilötyön tuottavuus paranee valitulla tasolla (esim. 0,5 %/v) Palvelutarve-ennuste perustuu ennustettuun

Lisätiedot

Vakinaisten henkilötyövuodet yhteensä 129,52 10,00 4,00 0,00

Vakinaisten henkilötyövuodet yhteensä 129,52 10,00 4,00 0,00 LASTEN PÄIVÄHOITOPALVELUJEN TY Kasvatustoiminnan johtaja 1,00 Toimistosihteeri 1,00 Päiväkodin johtaja 5,00 Päivähoidon ohjaaja 3,60 Erityispäivähoidon ohjaaja 1,00 Erityislastentarhanopettaja 2,00 Vastaava

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto Yhteenveto Henkilöstösuunnitelman yhteenveto TP 2014 TA 2015 TA 2016 TASU 2017 TASU 2018 Yleishallinto htv htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. Vakinaiset Yleishallinto 54,31 50,83

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2015 2017

Henkilöstösuunnitelma 2015 2017 Henkilöstösuunnitelma 201 2017 Päiväys 29.8.2014 Laatija Minna Anttila Toimiala Palveluketju / Liikelaitos 11 Konsernipalvelut 110 Toiminnanohjaus Palvelu 190 Elinvoima 1970, 1980 ja 1990 Perustehtävä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Tulos / Mittari / arviointikriteeri Seuranta 31.10. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus paranee vähintään 1,8 % Kotihoidon asiakaspalvelutunnin

Lisätiedot

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok Koulutuspalvelut 2015 toteuma TA2015 (toimintakate) = TP2014 + 1,1 M Toimintakate 08/2015 noin 0,3 % alemmalla tasolla kuin v. 2014 Perusopetuksen ja lukioiden kustannukset ja kate edellisvuotta pienemmällä

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen,

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 121 251/01.01.01.00/2016 Vakansseista luopuminen Kuntayhtymän hallitus 121 Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen@kuh.fi,

Lisätiedot

SOSIAALITYÖNTEKIJÖIDEN VALTAKUNNALLINEN TILANNE

SOSIAALITYÖNTEKIJÖIDEN VALTAKUNNALLINEN TILANNE SOSIAALITYÖNTEKIJÖIDEN VALTAKUNNALLINEN TILANNE - Sosiaalialan osaamiskeskusten selvitysten mukaan 6.. Jorma Kurkinen jorma.kurkinen@ulapland.fi SOSIAALITYÖNTEKIJÖIDEN VALTAKUNNALLINEN TILANNE - Tiedot

Lisätiedot

HAASTENA TYÖVOIMA Sosiaali- ja terveydenhuolto

HAASTENA TYÖVOIMA Sosiaali- ja terveydenhuolto HAASTENA TYÖVOIMA Sosiaali- ja terveydenhuolto Haasteena sosiaali- ja terveysalan työvoiman saatavuus Alalla työskentelevät eläköityvät Palvelutarpeen lisääntyminen kysynnän kasvu väestön ikääntyminen

Lisätiedot

Liite Talousarviomuutos syksy 2018

Liite Talousarviomuutos syksy 2018 Liite Talousarviomuutos syksy 2018 TulojenVähennykset Tili Varaus Toteuma 1-6 kk Vähennys Perhe- ja sosiaalipalvelut tili 3238 126 300 15 600 100 000 Vanhus- ja vammaisplavelut tili 3223 9 360 100 4 557

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite Sisällys: HENKILÖSTÖRAPORTTI... 2 Yleiskatsaus... 2 Henkilöstön määrä... 2 Taulukko 1: Henkilöstömäärän palvelualueittain 2013 2018... 2 Taulukko 2: Henkilöstömäärä uuden organisaation mukaisesti ja työaikamuodoissa

Lisätiedot

LAKI SOSIAALITYÖN AMMATILLISEN HENKILÖSTÖN KELPOISUUDESTA YKSITYISISSÄ SOSIAALIPALVELUISSA

LAKI SOSIAALITYÖN AMMATILLISEN HENKILÖSTÖN KELPOISUUDESTA YKSITYISISSÄ SOSIAALIPALVELUISSA PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYS RY JÄSENKIRJE 11/2005 Tast 20.5.2005 Palvelulaitosten työnantajayhdistys ry:n jäsenyhteisöille LAKI SOSIAALITYÖN AMMATILLISEN HENKILÖSTÖN KELPOISUUDESTA YKSITYISISSÄ

Lisätiedot

Kunnalliset palkat ja henkilöstö

Kunnalliset palkat ja henkilöstö Kunnalliset palkat ja henkilöstö Tilastoesite syyskuu 2016 KT Kuntatyönantajat 8000 7000 6000 Keskiansiot sopimusaloittain Kokoaikaiset kuukausipalkkaiset vuonna 2015 7 380 5000 4000 3000 2000 2 743 3

Lisätiedot

PELASTUSPALVELUJEN INVESTOINNIT VUOSI Ajoneuvokalusto Sammutusauto - alusta korityö avust

PELASTUSPALVELUJEN INVESTOINNIT VUOSI Ajoneuvokalusto Sammutusauto - alusta korityö avust PELASTUSPALVELUJEN INVESTOINNIT 2019-2021 VUOSI 2019 2020 2021 Ajoneuvokalusto Sammutusauto - alusta 120 000 120 000 - korityö 176 000 176 000 - avustus - kalusto 60 000 60 000 nettoinvestointi 0 356 000

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla 06.06.2013 Sivu 1 / 1 2608/01.03.00/2013 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. (09) 816

Lisätiedot

1 Perusturvan toimialan vakanssit

1 Perusturvan toimialan vakanssit Kunnanhallitus 386 30.11.2015 Kunnanhallitus 22 25.01.2016 Vuoden 2016 talousarvion vakanssimuutokset perusturvan osalta 904/01.01.00/2015 Kunnanhallitus 30.11.2015 386 Kunnanvaltuusto on 16.11.2015 kokouksessaan

Lisätiedot

Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017

Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017 Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017 Virasto: Nuorisoasiainkeskus Laatija: Lilja Kinnunen Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017: toteutuma 2013, 2014 käyttösuunnitelman pohjalta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015. Sisältö

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015. Sisältö 1 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015 Sisältö 1 KONSERNIHALLINTO... 2 Joensuun Seudun hankinta... 3 Joensuun Tilakeskus... 3 2 KAUPUNKIRAKENNEYKSIKKÖ... 4 3 VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSKESKUS...

Lisätiedot

Lahden kaupungin henkilöstöluvut 4.2.2014

Lahden kaupungin henkilöstöluvut 4.2.2014 Lahden kaupungin henkilöstöluvut 4.2.2014 VAKITUISET 2013 KESKIMÄÄRIN 31.12.2013 KUUKAUDESSA Yleishallinto 2 2 Tarkastustoimi 3 3 Konsernipalvelut 73 73 Konsernipalvtukityöll 0 0 KONSERNIHALLINTO 78 78

Lisätiedot

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta.

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Espoo 24-09-2014 Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet:

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 215 ÄHTÄRIN KAUPUNKI l-ienkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Osaamisen ennakointi kuntapalveluissa hanke

Osaamisen ennakointi kuntapalveluissa hanke Osaamisen ennakointi kuntapalveluissa hanke - Ammatilliset opettajapäivät 17.9.2011 Vierumäki Pertti Malkki Henkilöstöjohtaja Jyväskylän kaupunki Sisältö 1. Hankkeen yleiset pääkohdat 2. Jyväskylän kaupungin

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus 24.4.2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Valmistelija Juha Jääskeläinen 2 Työryhmän tavoitteet ja tehtävä Henkilöstötyöryhmän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016

Henkilöstösuunnitelma 2016 Henkilöstösuunnitelma 2016 Yt-toimikunta 16.11.2015 Kunnahallitus 16.11.2015 Kunnanvaltuusto 30.11.2015 1 SISÄLLYS 1. Henkilöstösuunnitelman tavoite... 3 2. Henkilöstöpoliittiset linjaukset... 3 3. Työvoimatarpeen

Lisätiedot

Työryhmät ja palvelujohtajat ovat yhdessä henkilöstöpäällikön kanssa valmistelleet henkilöstömitoitusta ja tehneet esitykset:

Työryhmät ja palvelujohtajat ovat yhdessä henkilöstöpäällikön kanssa valmistelleet henkilöstömitoitusta ja tehneet esitykset: Kunnanhallitus 27 15.11.2006 HENKILÖSTÖMITOITUS JA PERUSTETTAVAT VIRAT Khall 27 Työryhmät ja palvelujohtajat ovat yhdessä henkilöstöpäällikön kanssa valmistelleet henkilöstömitoitusta ja tehneet esitykset:

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017: tilinpäätösraportointi

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017: tilinpäätösraportointi OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017: tilinpäätösraportointi Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Vanhus- ja vammaispalvelut 1 Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TOT 2016 TAM 2017 TP 2017 Tulot 33 640 34

Lisätiedot

OHJE HENKILÖSTÖ- JA HENKILÖSTÖMENOTAULUKON KÄYTTÖÖN

OHJE HENKILÖSTÖ- JA HENKILÖSTÖMENOTAULUKON KÄYTTÖÖN OHJE HENKILÖSTÖ- JA HENKILÖSTÖMENOTAULUKON KÄYTTÖÖN LASKELMAN TÄYTTÄMISESSÄ TARVITTAVAT TAUSTATIEDOT, JOTKA KANNATTAA VARATA ENNEN TAULUKON TÄYTTÄMISTÄ - v. 2013 joulukuun henkilöstömäärät voi ottaa myös

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 161

Espoon kaupunki Pöytäkirja 161 12.06.2013 Sivu 1 / 1 161 Viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset Päätösehdotus ei kuntalain 51 :n perusteella ota käsiteltäväkseen seuraavia päätöksiä: Suomenkielisen opetustoimen

Lisätiedot

Sito, tyt, koha/uudet VIRAT JA TOIMET

Sito, tyt, koha/uudet VIRAT JA TOIMET Liite Sito, tyt, koha/uudet VIRAT JA TOIMET Yhteenvedossa vasemmalla on esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan lisäksi laskettu sosiaaliturvamaksut,

Lisätiedot

Kuntaliitoksen tapahtuessa Joutsan kunnan henkilöstö muodostuu nykyisestä Joutsan kunnan ja Leivonmäen kunnan henkilöstöstä.

Kuntaliitoksen tapahtuessa Joutsan kunnan henkilöstö muodostuu nykyisestä Joutsan kunnan ja Leivonmäen kunnan henkilöstöstä. Joutsan kunnanhallitus 216 24.09.2007 Kunnanvaltuusto 55 22.10.2007 Henkilöstötoimikunta 7 29.10.2007 Henkilöstötoimikunta 13 12.11.2007 Yhteinen Joutsan kunnanhallitus 37 19.11.2007 Kuntaliitossopimuksen

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI 1 RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI Hallituksen alainen toiminta Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö Yhteiset palvelut Toiminta sopeutuu talousarvion 2007 voimavaroihin vähentämällä

Lisätiedot

Edistetään terveyttä ja toimintakykyä. Lisätään työelämän vetovoimaa. Vähennetään köyhyyttä ja syrjäytymistä

Edistetään terveyttä ja toimintakykyä. Lisätään työelämän vetovoimaa. Vähennetään köyhyyttä ja syrjäytymistä Sosiaalilautakunta 56 19.09.2007 SOSIAALITOIMEN TALOUSSUUNNITELMA SOSLTK 56 Valmistelija: Riitta Ylipelkonen Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan strategiset tavoitteet ovat: Edistetään terveyttä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN TAVOITEORGANISAATIOSUUNNITELMA VUOSINA

SAVONLINNAN KAUPUNGIN TAVOITEORGANISAATIOSUUNNITELMA VUOSINA SAVONLINNAN KAUPUNGIN TAVOITEORGANISAATIOSUUNNITELMA VUOSINA 1.1.2013 2020 Savonlinnan kaupungin talouden sopeuttamistarpeisiin liittyen toimialat ovat valmistelleet tavoiteorganisaatiosuunnitelmat vuoteen

Lisätiedot

Kunta-alan työmarkkinakatsaus. Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen 23.8.2013

Kunta-alan työmarkkinakatsaus. Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen 23.8.2013 Kunta-alan työmarkkinakatsaus Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen 23.8.2013 KT Kuntatyönantajat KT Kuntatyönantajat on kunta-alan työnantajajärjestö. Se ajaa kuntien ja kuntayhtymien etuja työmarkkinoilla.

Lisätiedot

HYVÄÄ YRITTÄJYYDESTÄ Hyvinvointialan kehittäminen. Ulla-Maija Laiho kehitysjohtaja, TEM Lohja 18.10.2012

HYVÄÄ YRITTÄJYYDESTÄ Hyvinvointialan kehittäminen. Ulla-Maija Laiho kehitysjohtaja, TEM Lohja 18.10.2012 HYVÄÄ YRITTÄJYYDESTÄ Hyvinvointialan kehittäminen Ulla-Maija Laiho kehitysjohtaja, TEM Lohja 18.10.2012 Hoito- ja hoiva-alan yrittäjät luovat hyvinvointia Sosiaali- ja terveyspalvelujen arvo kansantaloudessa

Lisätiedot

Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin. Juha Kinnunen, shp johtaja

Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin. Juha Kinnunen, shp johtaja Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin Juha Kinnunen, shp johtaja Viimeinen sopimusohjauksen kehysseminaari? Vuoden 2018 talousarvion suunnittelu viimeinen tässä

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnalliset muutokset... 1 2. Hallinnolliset - ja sopimusmuutokset... 1 3. Henkilöstöä koskevat muutokset... 1

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa - Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot Arvio maakuntiin ja Valtion lupa- ja valvontavirastoon siirtyvästä henkilöstöstä Arviot henkilöstömääristä ovat suuntaa-antavia.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖN TYÖLLISTÄMINEN JA UUDELLEENSIJOITUS

RAUMAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖN TYÖLLISTÄMINEN JA UUDELLEENSIJOITUS RAUMAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖN TYÖLLISTÄMINEN JA UUDELLEENSIJOITUS Kaupunginhallitus hyväksynyt 18.10.1993 Voimaantulopäivä 26.10.1993 Rauman kaupungin säästötavoitteiden ja henkilöstösuunnitelman toteuttamiseksi

Lisätiedot

Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta

Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta Tuottavuutta kehitetään tilaamalla Seuranta arviointi Oman toiminnan ja markkinoiden seuranta Tarjonta Laatu Hinta Tulevaisuuden palvelutarpeen ja tarjonnan kehitys

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Talouden tasapainottamisohjelma 2014-2016 (tarkistettu, 18.11.2013)

Talouden tasapainottamisohjelma 2014-2016 (tarkistettu, 18.11.2013) 1.3 Strategiset kehittämishankkeet 2014 Talouden tasapainottamisohjelma 2014-2016 (tarkistettu, 18.11.2013) Valtuustokauden tavoitteena on tehtyjen linjausten mukaisesti talouden tasapainon saavuttaminen

Lisätiedot

Keskustan alueen varhaiskasvatusjärjestelyt

Keskustan alueen varhaiskasvatusjärjestelyt Keskustan alueen varhaiskasvatusjärjestelyt 29.3.2018 Perusperiaatteet Väestömäärän kehittymistä seurataan suunnittelussa, syntyvyys alentunut viimeisten viiden vuoden aikana koko Sastamalassa Perusopetukseen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistuksia koskeva kysely Kysely suunnattiin kaikille Manner-Suomen kunnille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kuukausiseuranta ja toteumaennuste HELMIKUU Kaupunginhallitus

Kuukausiseuranta ja toteumaennuste HELMIKUU Kaupunginhallitus Kuukausiseuranta ja toteumaennuste HELMIKUU 2019 Kaupunginhallitus 25.3.2019 Ennuste helmikuu 2019 Helmikuun toteuman perusteella tehdyn ennusteen mukaan koko vuosi on toteutumassa hyvin lähelle talousarvioon

Lisätiedot

Joensuun ja Outokummun kaupunkien, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien kuntajakoselvitys

Joensuun ja Outokummun kaupunkien, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien kuntajakoselvitys Joensuun ja Outokummun kaupunkien, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien kuntajakoselvitys Henkilöstöryhmän loppuraportti Henkilöstöryhmä on kokoontunut touko-elokuussa 2013 yhteensä viisi kertaa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 355 Kiinteistölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasen ym. talousarvioaloitteesta koskien varhaiskasvatusta 2014-2016 HEL

Lisätiedot

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne 21.9.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 est Est 2016 LTK 2017 (ilman esh) Myyntituotot 1 526 837 1 347 234 1 347 234 1 388 029

Lisätiedot

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous 15.12.2018 Perusturvan talous menolajeittain TP 2017 TOT 10 / 2017 TA 2018 TOT 10 / 2018 Tot-%

Lisätiedot

Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 3 27.01.2015. Pöytäkirjoja ja yksihenkilöisten viranomaisten päätöksiä

Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 3 27.01.2015. Pöytäkirjoja ja yksihenkilöisten viranomaisten päätöksiä Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 3 27.01.2015 Pöytäkirjoja ja yksihenkilöisten viranomaisten päätöksiä 532/05.15/2014, 559/05.05.04/2014, 357/06.00.02/2012, 493/05.20/2012, 6/05.03.03/2015, 485/05.20.03/2012,

Lisätiedot

Pelastustoimen henkilöstötilinpäätös

Pelastustoimen henkilöstötilinpäätös Pelastustoimen henkilöstötilinpäätös 28.8.2012 Pelastuslaitosten henkilöstötilinpäätös Strategisen johtamisen ja arvioinnin työkalu. Ohjaa operatiivista johtoa käyttämään ja kehittämään resursseja oikein

Lisätiedot

(täydennetään) Toimintakate, M. Tilakustannukset alenevat 1 % edellisestä vuodesta.

(täydennetään) Toimintakate, M. Tilakustannukset alenevat 1 % edellisestä vuodesta. Sosiaali- ja terveystoimen valtuustokauden ja vuoden 2016 tulostavoitteet Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen

Lisätiedot

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä.

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä. Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain Vakinainen Vakinainen Vakinainen Keskushallinto 205 206 114 65 64 22 270 270 136 Ympäristöterveydenhuolto 27 26 26 9 8 4 36 34 30 Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

Henkilöstön asema muutostilanteessa. Info- ja keskustelutilaisuus

Henkilöstön asema muutostilanteessa. Info- ja keskustelutilaisuus Henkilöstön asema muutostilanteessa Info- ja keskustelutilaisuus 29.3.2007 VN:n päätökset 2001 ja 2006 Vuoden 2001 periaatepäätöksen tavoitteena varautua ikärakenteen muutoksesta johtuviin toimiin valtionhallinnossa

Lisätiedot

27.1.2009 / Liite 19. vähintään opistoasteinen tutkinto Koulu- tai opistoasteen tutkinto. tai terveydenhuoltoalan opistoasteinen tutkinto

27.1.2009 / Liite 19. vähintään opistoasteinen tutkinto Koulu- tai opistoasteen tutkinto. tai terveydenhuoltoalan opistoasteinen tutkinto Perusturvapalvelut KELPOISUUSEHDOT 2009 Perusturvalautakunta 27.1.2009 / Liite 19 Nimike Atk-suunnittelija Mikrotukihenkilö Avohuollon ohjaaja Erikoishammaslääkäri Farmaseutti Fysioterapeutti Hallintopäällikkö

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015 Siilinjärven kunta Muutostalousarvio 2015 Tuloslaskelma (ulkoinen, 1000 euroa) Muuto Muuto Muutos s s Muutos % TP 2013 TA 2014 TA 2015 TA 2015 euroa % MB-15/Ta-14 TOIMINTATULOT 19 489 18 856 18 920 18

Lisätiedot

Uudista ja uudistu 2009 Henkilöstöjohtamisen uudistamisen välttämättömyys - case Jyväskylän kaupunki - 23.9.2009

Uudista ja uudistu 2009 Henkilöstöjohtamisen uudistamisen välttämättömyys - case Jyväskylän kaupunki - 23.9.2009 Uudista ja uudistu 2009 Henkilöstöjohtamisen uudistamisen välttämättömyys - case Jyväskylän kaupunki - 23.9.2009 Pertti Malkki (FT, YTM) Henkilöstöjohtaja Sisältö Ajatuksia kuntien tuottavuuskehityksestä

Lisätiedot

Toimialan esitys Nimike, vakanssilaji, osa-aikaisuus, palkkaus e, hinnoittelukohta, sopimusala, aloituspvm, pätevyysvaatimus.

Toimialan esitys Nimike, vakanssilaji, osa-aikaisuus, palkkaus e, hinnoittelukohta, sopimusala, aloituspvm, pätevyysvaatimus. Sosiaali- ja terveystoimi/uudet VIRAT JA TOIMET Yhteenvedossa vasemmalla on toimialan esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan lisäksi

Lisätiedot

1..1 Budjettirahoitteiset tehtävät. maaseutulautakunta, strateginen palvelutuotantosopimus. Toiminnan kuvaus/perustehtävä

1..1 Budjettirahoitteiset tehtävät. maaseutulautakunta, strateginen palvelutuotantosopimus. Toiminnan kuvaus/perustehtävä 1..1 Budjettirahoitteiset tehtävät Toimiala/Palveluketju Vastuuhenkilö Sitovuustaso Konsernipalvelut/Toiminnanohjaus Minna Anttila maaseutulautakunta, strateginen palvelutuotantosopimus Toiminnan kuvaus/perustehtävä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 44/2014 1 (6) Kaupunginhallitus Stj/1 08.12.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 44/2014 1 (6) Kaupunginhallitus Stj/1 08.12.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 44/2014 1 (6) 1 Sosiaali- ja terveysviraston uudet virat ja virkanimikemuutokset HEL 2014-013393 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää seuraavista sosiaali- ja terveysviraston

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNNAN VAKINAISET JA MÄÄRÄAIKAISET VAKANSSIT 31.12.2014 SEKÄ MUUTOKSET VUOSINA 2015-2017

MÄNTSÄLÄN KUNNAN VAKINAISET JA MÄÄRÄAIKAISET VAKANSSIT 31.12.2014 SEKÄ MUUTOKSET VUOSINA 2015-2017 MÄNTSÄLÄN KUNNAN VAKINAISET JA MÄÄRÄAIKAISET VAKANSSIT 31.12.2014 SEKÄ MUUTOKSET VUOSINA 2015-2017 PERUSTURVAPALVELUT PERUSTURVAN JOHTO JA HALLINTO LKM 31.12.2014 LKM 31.12.2014 perusturvajohtaja 1 Avoimet

Lisätiedot

KUNTAPALVELUT Presidenttifoorumi 16.9.2008. Toimitusjohtaja Risto Parjanne

KUNTAPALVELUT Presidenttifoorumi 16.9.2008. Toimitusjohtaja Risto Parjanne KUNTAPALVELUT Presidenttifoorumi 16.9.2008 Toimitusjohtaja Risto Parjanne Palveluista selviytyminen edellyttää kuntien aseman säilymistä vahvana (järjestämisvastuu) hyvää taloutta henkilöstön saatavuutta

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN TYÖTURVALLISUUSPÄIVÄ 28.4.2014

KANSAINVÄLINEN TYÖTURVALLISUUSPÄIVÄ 28.4.2014 KANSAINVÄLINEN TYÖTURVALLISUUSPÄIVÄ 28.4.2014 Henkilöstöjohtaja Riitta Hallberg Puh. 044-4598946, riitta.hallberg@saarikka.fi Perustietoja Saarikasta: - Tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja - 5 kunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 136 Sairaansijojen ja muiden hoitopaikkojen vahvistaminen vuodelle 2014 HEL 2014-002648 T 06 00 00 Päätös päätti äänestyksen jälkeen esittelijän ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

HENKILÖSTÖHALLINNON TOIMINTAOHJEET

HENKILÖSTÖHALLINNON TOIMINTAOHJEET HENKILÖSTÖHALLINNON TOIMINTAOHJEET Kaupunginhallitus 23.01.2017 24 1 Sisällys 1. Täyttölupamenettely 3 Tehtävän vakinainen täyttäminen 3 Tehtävän määräaikainen täyttäminen 3 Sijaisten palkkaaminen 4 Sisäiset

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 8.12.2011. Talousarvio 2012. Tuomas Lohi Kunnanjohtaja

Kunnanvaltuusto 8.12.2011. Talousarvio 2012. Tuomas Lohi Kunnanjohtaja Kunnanvaltuusto 8.12.2011 Talousarvio 2012 Tuomas Lohi Kunnanjohtaja YLEISET TALOUSNÄKYMÄT 2012 Kasvunäkymiä varjostavat erityisesti Euroopan velkakriisi ja epävarmat kansainväliset talouden näkymät Kuntatalouden

Lisätiedot

Julkisen talouden suunnitelma vuosille Budjettineuvos Petri Syrjänen / budjettiosasto Puolustusvaliokunnan kuuleminen 17.5.

Julkisen talouden suunnitelma vuosille Budjettineuvos Petri Syrjänen / budjettiosasto Puolustusvaliokunnan kuuleminen 17.5. Julkisen talouden suunnitelma vuosille 2018 2021 Budjettineuvos Petri Syrjänen / budjettiosasto Puolustusvaliokunnan kuuleminen 17.5.2017 Keskeiset taloutta kuvaavat indikaattorit 2015 2016 2017 2018 2019

Lisätiedot

Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa

Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa Kustannukset kunnan itse tuottamassa ja kunnan palvelusetelillä ostamassa päivähoidossa JHL:n tilaama selvitys VERTIKAL OY Lisätiedot: tilastotoimitsija Jorma Peussa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari Koulutuslautakunta Valtuustoseminaari 16.9.2013 VARHAISKASVATUS Kaupungin päiväkoteja 32 Ostopalvelupäiväkoteja 13 Perhepäivähoitajia 45 Kaupungin ryhmäperhepäiväkoteja 3 Avointa päiväkotitoimintaa 6 toimipisteessä

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Perusopetus / Pajuluoman koulu Luokanopettaja (2) virka 1.8.2012 40 600 - uudet virat, kustannuslisäys 97 500 /vuosi

Perusopetus / Pajuluoman koulu Luokanopettaja (2) virka 1.8.2012 40 600 - uudet virat, kustannuslisäys 97 500 /vuosi Henkilöstösuunnitelma 2012 2015 Hj 29.8.2011, 136 Seinäjoen kaupungin henkilöstösuunnitelman 2012 2015 valmistelu edellyttää henkilöstöresurssin kokonaisarviointia. Valmistelun lähtökohtana on, että henkilöstölisäykset

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 916/02.02/2013 206 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 4.10.2013: Tilaajan arvio

Lisätiedot

kuka tuottaa ja mistä työvoima - kunta-alan työvoimatilanne Neuvottelupäällikkö Jorma Palola KT Kuntatyönantajat

kuka tuottaa ja mistä työvoima - kunta-alan työvoimatilanne Neuvottelupäällikkö Jorma Palola KT Kuntatyönantajat Sosiaalipalvelujen tuottaminen kuka tuottaa ja mistä työvoima - kunta-alan työvoimatilanne til Neuvottelupäällikkö Jorma Palola KT Kuntatyönantajat Kunta ala tänään Palkansaajat eri työmarkkinasektoreilla

Lisätiedot

Toimialan toiminnan kuvaus

Toimialan toiminnan kuvaus 6.1.12 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Toimialan toiminnan kuvaus Rakennus- ja ympäristölautakunnan tulosalueet ovat yhteiset palvelut, rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu ja pysäköinninvalvonta. Yhteisiin

Lisätiedot

Sosiaalihuollon henkilöstörakenne, eläköityminen ja sosiaalityöntekijätilanne - valtakunnallinen tarkastelu

Sosiaalihuollon henkilöstörakenne, eläköityminen ja sosiaalityöntekijätilanne - valtakunnallinen tarkastelu Sosiaalihuollon henkilöstörakenne, eläköityminen ja sosiaalityöntekijätilanne - valtakunnallinen tarkastelu Esiselvitys 30.12.2016 Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Sivi Talvensola Marja Heikkilä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Kunnanhallitus 104 04.04.2016 Kunnanhallitus 121 11.04.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden

Lisätiedot

Kehys Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33

Kehys Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 Kehys 2017-2020 Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 Sosiaali- ja terveysvaliokunta (StV) VNS 3/2016 vp Julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2017 2020 18.4.2016 Yleistä Pääluokan määrärahataso nousee

Lisätiedot