Osavuosikatsaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osavuosikatsaus"

Transkriptio

1 Tekla Liite nro 1 Osavuosikatsaus Tekninen lautakunta

2 1 Ympäristötoimiala Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot TP 2016 Toimintatuotot % Myyntituotot % Maksutuotot % Tuet ja avustukset 0 0 % Muut toimintatuotot % Toimintakulut % Henkilöstökulut % Palvelujen ostot % Aineet, tarv. ja tavarat % Avustukset 0 0 % Muut toimintakulut % Toimintakate % Poistot ja arvonal Toteumaennuste Toimialan toimintakatteen ennustetaan toteutuvan noin euroa budjetoitua parempana lähinnä tilakeskuksen vuokratuotoista johtuen. Muutosesitys määrärahoihin Mahdollinen muutosesitys tehdään toisen osavuosikatsauksen yhteydessä. Investointien toteutuminen Investointien ennustetaan toteutuvan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta talousarvion mukaisesti. Hyväksyttyyn talousarvioon kuulumattomana Nurmijärven yhteiskoulussa on välttämättömästi toteutettava laaja sisäilmakorjaus. Kunnallistekniikan investoinneissa esitetään tehtäväksi määräraha- ja rahoitusosuusmuutoksia sitovuustasojen välillä. Nettoinvestoinnit eivät muutu. Investointien toteutumisesta on tarkemmin kerrottu teknisen keskuksen ja tilakeskuksen katsauksissa.

3 2 1. Talonrakennus TA Tot Tot-% koko vuosi 1. Rajamäen terveysasema Toreenin liikenne- ja pysäköintijärjestelyt Pitkäaikaisosastot 5 ja Vaskomäen päiväkodin peruskorjaus Syrjälän päiväkoti ja koulu, lvi-peruskorjaus+pi Kylänpään uusi päiväkoti Maaniitun koulu, peruskorjaus NYK, peruskorjaus Syrjälä-Harjulan yhtenäiskoulu, laajennus Lepsämän koulun vanha osan peruskorjaus Lukion hankesuunnittelu pääkirjaston yhteytee Nurmijärven monitoimitalo Rahoitusosuus Taabor, Puolimatkan Krouvi ja Kahvio Pääkirjaston laajennus ja peruskorjaus Kunnanvirasto, talotekniikka- ja muutostyöt Aleksia keittiömuutostyöt Rajamäen yläaste, aluekeittiömuutos Työterveyshuolto, lisätilat Pienet talonrakennushankkeet Talonrakennus yhteensä Kiinteät rakenteet ja laitteet Kunnallistekniikan rakentaminen Avustukset ja rahoitusosuudet Klaukkalan tieverkko Avustukset ja rahoitusosuudet Kunnan ja valtion yhteishankkeet Kiinteät rakenteet ja laitteet yhteensä Irtaimisto, laitteet, ajoneuvot ja muut Kiinteistö- ja mittaustoimi Tekninen keskus Irtaimisto, laitteet, ajoneuvot yht Ympäristötoimiala yhteensä Muutosesitys määrärahoihin ja rahoitusosuuksiin: NYK:n peruskorjaukseen määrärahaa euroa, Nurmijärven monitoimitalon valtionosuutta vähennetään eurolla, Kunnallistekniikan rakentamisen määrärahaa lisätään eurolla ja valtionosuutta vähennetään eurolla Klaukkalan tieverkon valtionosuutta lisätään 2,160 milj.eurolla ja määrärahaa lisätään eurolla.

4 3 Sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen Kunnan vetovoiman ja kilpailukyvyn vahvistaminen (kärkihanke 3) sekä Osallisuus ja järjestöyhteistyö (kärkihanke 2) Asemakaavoitusohjelma Tavoite 1 Korostetaan markkinointi- ja asiakaspalveluhenkisyyttä ja lisätään kuntalaisten osallistavuutta asemakaavaprosessissa. Tavoitetaso Tuotetaan ammattilaatuista markkinointi- ja havainnemateriaalia kärkihankkeeseen 3. Toimialan kehityshanke "Täydentyvä 3D-paikkatieto" on tuotantokäytössä. 3D-mallinnuksen hyödyntäminen, lakisääteisen minimivuorovaikutuksen lisäksi käytetyt osallistamis- ja vuorovaikutusmenetelmät; kokonaisarvio kehityksestä. Tavoite toteutuu. Ammattilaatuista markkinointi- ja havainnemateriaalia on tuotettu. Täydentyvä 3D-paikkatieto on tuotantokäytössä ja sen kehittäminen jatkuu. Asiantuntijakonsulteille laaditaan paraikaa rajapintamäärityksiä. Osallisuus ja järjestöyhteistyö (kärkihanke 2) sekä Työttömyysvaikutusten minimointi kunnan käytettävissä olevin keinoin (kärkihanke 1) Palvelutuotanto-ohjelma Tavoite 2 Parannetaan yleisten alueiden siisteyttä ja tuetaan järjestöjä ja 3-sektorin toimijoita siisteyskampanjoiden järjestämisessä. Tavoitetaso Parannetaan toimintamallia edelleen. Poistetaan havaittuja katu- ja tiealueilla toimimisen esteitä sekä pyritään tarjoamaan apua eri toimijoille niiden ratkaisemiseksi (mm. tieturvakoulutus ja työnjohtovastuu sekä yhteistoiminta ja luvitus ELY-keskuksen kanssa). Hyödynnetään työllistettäviä kunnan siistimistehtävissä. Kuntalaisjärjestöjen ja 3-sektorin aktiivisuus (kampanjoiden tai tempausten määrä) sekä siistimiseen osallistuvien työllistettävien määrä. Valmistelutyö on käynnitynyt keväällä. Etenemismalli käsittelyyn ja linjattavaksi syksyllä.

5 4 Asemakaavoitus ja tekninen suunnittelu Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot TP 2016 Toimintatuotot % Myyntituotot % Maksutuotot % Tuet ja avustukset 0 % Muut toimintatuotot % Toimintakulut % Henkilöstökulut % Palvelujen ostot % Aineet, tarv. ja tavarat % Avustukset 0 % Muut toimintakulut % Toimintakate % Poistot ja arvonal Toteumaennuste Toimintatuotot eivät tässä vaiheessa ole toteutuneet aivan talousarvion mukaisesti. Loppuvuonna tulot tulevat kuitenkin lisääntymään mm. sisäisten palvelujen myynnin ja joukkoliikenteen tuen myötä. Menojen osalta kulut toteutuvat lähes talousarvion mukaisesti. Henkilöstökulujen osalta on ennustettavissa säästöä. Tässä vaiheessa menoennuste on talousarvion mukainen. Muutosesitys määrärahoihin Ei muutosesitystä. Investoinnit Investointihanke KS+muutos Toteutunut koko vuosi Kiinteistö- ja mittaustoimi Investointien toteutuminen Kiinteistö- ja mittausyksikköön on hankittu GNSS tukiasema kokonaishintaan Muutosesitys investointien määrärahoihin Ei muutosesitystä.

6 5 Yksikkötasoinen käyttösuunnitelman toteutuminen Tot. Tot.% KS+muut. Tot TP 2016 Koordinointi + asemakaavoitus Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Kiinteistö- ja mittaustoimi Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta yhteensä Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Kunnallistekniikan suunnittelu Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Joukkoliikenne Toimintatuotot 0 % Toimintakulut % Toimintakate % Haja-asutusalueiden vesihuolto Toimintatuotot Toimintakulut % Toimintakate % Tekninen lautakunta yhteensä Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate %

7 6 Sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen Vahvistetaan kunnan vetovoimaa ja kilpailukykyä Asemakaavoitusohjelma ja kunnallistekniikan rakentamisohjelma Tavoite 1 Monipuolinen tonttivaranto sekä työpaikkaomavaraisuuden lisääminen. Tavoitetaso Tuotetaan asemakaavoja k-m² asuntorakentamiseen ja k-m² työpaikkarakentamiseen. Hyväksytyt asuntorakentamisen ja työpaikkarakentamisen asemakaavat. Asuntorakentaminen: 420 k-m² Työpaikkarakentaminen: 0 k-m² en mukaan tavoitteet toteutuvat v.. Merkittäviä kaavoja, kuten Ilvesvuori pohjoinen ja Vanha- Klaukka on etenemässä päätöksentekoon loppuvuonna. Vahvistetaan kunnan vetovoimaa ja kilpailukykyä. Ohjataan kunnan suunnittelua ja rakentamista ottaen huomioon asumisviihtyvyys ja elinympäristön laatu Asemakaavoitusohjelma ja kunnallistekniikan rakentamisohjelma Tavoite 2 Täydentyvä 3D-paikkatieto Tavoitetaso Täydentyvän 3D-paikkatiedon tekninen toteutustapa on valittu, laserkeilausaineisto on laadittu ja täydentyvän 3D-mallin käyttö on aloitettu. Täydentyvään 3D-paikkatietokantaan viedyt suunnitelmat [kpl]. Tavoite toteutuu. Täydentyvä 3D-paikkatieto etenee tavoitteenasettelun mukaisesti. Paraikaa laaditaan asiantuntijakonsulteille ohjeistusta rajapintamäärittelystä. Vahvistetaan kunnan vetovoimaa ja kilpailukykyä Parannetaan kunnan liikenneyhteyksiä, kävely- ja pyörätieverkkoa, joukkoliikenteen palveluntarjontaa ja toimintaedellytyksiä sekä liityntäpysäköintiä (18) Valtuuston hyväksymä joukkoliikenteen palvelutasoselvitys sekä talousarvio ja -suunnitelma Tavoite 3 Joukkoliikenteen käytön lisääntyminen Tavoitetaso Vuoden osalta nurmijärvilippua myydään 5 % enemmän kuin vuonna Nurmijärvilipun myyntimäärät Vuonna 2016 myytiin Nurmijärvilippuja tammi-huhtikuussa 5181 kpl. Alkuvuoden toteumien mukaan tavoite 5 % myynnin kasvusta toteutuu. Erityisesti nuorisolipun myynti jatkaa kasvuaan. Vahvistetaan kunnan vetovoimaa ja kilpailukykyä Liikenneturvallisuussuunnitelma Tavoite 4 Liikenneturvallisuuden parantaminen Tavoitetaso Kevyen liikenteen väylien lisääminen 1,5 km per vuosi valtion maanteiden yhteyteen (vuonna 2015 valtion maanteiden varrella kevyen liikenteen väyliä 50 km). Kevyen liikenteen väylien suunnittelu ja rakentaminen Tavoite toteutuu keskimäärin. Kevyen liikenteen väylä välille Kirkonkylä-Rajamäki valmistuu vuonna. Esisuunnittelu etenee Klaukkalan ja Perttulan välille lähivuosien kuluessa.

8 7 Tekninen keskus Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot TP 2016 Toimintatuotot % Myyntituotot % Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot % Toimintakulut % Henkilöstökulut % Palvelujen ostot % Aineet, tarv. ja tavarat % Avustukset Muut toimintakulut % Toimintakate % Poistot ja arvonal % Toteumaennuste Huhtikuun tilanteessa toimintakatteen arvioidaan toteutuvan budjetin mukaisesti. Katujen kunnossapidossa työnjohdon henkilöstövaje on saatu kuntoon v. osalta ja tältä osin yksikössä edetään suunnitellun mukaisesti. Muutosesitys määrärahoihin Ei talousarvion käyttötalouteen määrärahaesityksiä. Yksikkötasoinen käyttösuunnitelman toteutuminen Tot. Tot.% Koordinointi KS+muut. Tot Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Kunnallistekniikan rakentaminen ja varastotoiminnot Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Katujen ja teiden kunnossapito sekä konevarikko Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Jätehuolto Toimintatuotot % Toimintakulut % Toimintakate % Viher- ja liikunta-alueet Toimintatuotot % Toimintakulut % TP 2016 Toimintakate %

9 8 Investoinnit Investointien toteutuminen Huhtikuun tilanteessa kunnallistekniikan kokonaisinvestoinnit nettona arvioidaan toteutuvan kokonaismäärärahan mukaisesti. Määrärahamuutoksia ja -siirtoja sitovuustasojen välillä on tarpeen tehdä Viirinlaakson rakennusurakan osalta OVK I:n tilanteessa (nettovaikutus nolla). Lisäksi tässä yhteydessä tehdään määräraha- ja tuloarviomuutoksia uusista ARA-avustuksista (Kylänpää, Ali-Tilkka yhteensä 0,9 M ) johtuen. Tekninen lautakunta huomioi näiden vaikutuksen hyväksyessään tammikuussa kunnallistekniikan rakentamisohjelman. Muutoksilla ei ole nettovaikutusta kiinteiden rakenteiden ja laitteiden kokonaismäärärahaan. Viirinlaakson rakennusurakan laskutuskelpoiset maksuerät toteutunevat alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin (alkuvuoden arvio on 10 M vuonna ), jonka johdosta esitetään tässä vaiheessa 0,66 M :n lisäystä hankkeen määrärahoihin. Vastaavasti loppuvuodelta 2016 siirtynyttä ARA:n avustusta 0,66 M esitetään budjetoitavaksi vuodelle. Samalla budjetoidut Viirinlaakson rakennusurakkaa koskevat vuoden ARA-avustukset (1,5 M ) on tarpeen kohdentaa uudelleen Klaukkalan tieverkon - sitovuustason alle. Muita merkittäviä kevään aikana käynnissä olevia kohteita ovat mm. Klaukkalantien parantaminen Kirkkotien liittymässä, Ali-Tilkan hanke, Lintumetsän ja Uudenniityntien alueiden viimeistelytyöt, Ilvesvuoren eteläisen liittymän parannustyöt. Tämän hetken arvion mukaisesti Kylänpään sekä Altian alueiden hankkeiden vuodelle suunniteltu toteutus mahdollisesti siirtyy ainakin osin vuodelle Lisäksi Aleksis Kiven tien parantamishankkeen määrärahatarve on täsmentynyt ja lisääntynyt suunnitteluvaiheessa noin eurolla. Vastaavalla summalla tämän hetken arvion mukaan Ilvesvuoren eteläisen liittymän parantamishanke alittanee budjetoidun määrärahan. Kunnallistekniikan rakentamisyksikössä on tällä hetkellä 1 työnjohtajan sekä 5 kunnallistekniikan työntekijän vajaus (tilapäisjärjestelyt ja rekrytoinnit käynnissä). Mahdollisena riskinä on, että joitain hankkeita siirtyisi osin vuodelle Kun rakentamisohjelman hankkeiden toteutusaikataulut ja määrärahatarpeet ovat täsmentyneet, tehdään tarpeelliset määrärahamuutokset/siirrot teknisen lautakunnan ja viranhaltijoiden ratkaisuvaltarajojen ja valtuuston sitovuustasojen puitteissa tai ne esitetään syksyllä OVK II:n yhteydessä. Kunnallistekniikan rakentamisohjelman toteutuminen hankkeittain on kuvattu erillisessä taulussa. Kiinteät rakenteet ja laitteet TA Tot Tot-% koko vuosi Kunnallistekniikan rakentaminen Avustukset ja rahoitusosuudet Klaukkalan tieverkko Avustukset ja rahoitusosuudet Kunnan ja valtion yhteishankkeet Kiinteät rakenteet ja laitteet yhteensä Irtaimisto, laitteet, ajoneuvot ja muut Tekninen keskus

10 9 Muutosesitys investointien määrärahoihin ja rahoitusosuuksiin 2. Kiinteät rakenteet ja laitteet Alkuper. TA Muutettu TA Kunnallistekniikan rakentaminen Avustukset ja rahoitusosuudet Klaukkalan tieverkko Avustukset ja rahoitusosuudet Kunnan ja valtion yhteishankkeet Kiinteät rakenteet ja laitteet yhteensä Sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen Kunnan vetovoiman ja kilpailukyvyn vahvistaminen Valtuuston periaatepäätös jätehuollon järjestämisestä Palvelutuotanto-ohjelma Tavoite 1 Jätehuollon uudelleen järjestäminen valtuuston periaatepäätöksen mukaisesti Tavoitetaso Uusi toimintamalli alkaa 1.6. Kunnan vetovoiman ja kilpailukyvyn parantaminen Palvelutuotanto-ohjelma Liittymispäätös alueelliseen, kunnalliseen jätelaitokseen on tehty ennen kuin nykyisen täyttöalueen kapasiteetti loppuu Aikataulu myöhentyy. Tavoitteena on, että kunnanhallitus käsittelee asiaa 22.5 neuvottelukumppanin valinnan osalta. Mahdollinen liittymispäätös kunnanhallituksen ja valtuuston käsittelyyn loppuvuonna. Tavoite 2 Yksityisteiden hoitosopimus- ja avustusjärjestelmän uudistaminen Tavoitetaso Toimenpiteet etenevät tehtyjen linjausten mukaisesti Vuoden loppuun mennessä on siirrytty uuteen toimintamalliin. Valmistelutyö on käynnistynyt keväällä. Etenemismalli tuodaan käsittelyyn ja linjattavaksi syksyllä.

11 10 Kunnallistekniikan rakentamisohjelman toteutuminen Kohde KS Tot Erotus Tot -% Heinoja Krannilan alue (kohdennetaan) Viirinlaakso, yleiset alueet (kohdennetaan) Uudenniityntien alue (sis. Metistö) Kylänpään alue Ara-avustus Lintumetsän laajennusalue Järvimaa Vanha Klaukan alue Ajoyhteys tontille, Klaukkalantie Tilankuja Ali-Tilkka Ara-avustus Jukolantien ja Venlantien perusparantaminen Toreenintien-Raalantien ja Rajamäentien risteyksien parantaminen Kirstaanpolku Alitilantien peruskorjaus Urheilualueen kehittäminen(tapahtumakenttä, valaistus yms.) Lepsämänjoentien silta Kuonomäentien valaistus välille Kiilakivent-Suonpäänt Palomäentie Jakamattomat Nahkurintie-Rinnekuja-Puontilankaari Aleksis-Kiventien parantaminen hautausmaan kohdalla Ilvesvuori, pohjoinen Ilvesvuori, eteläinen Altian alue Matkuntie Lintumäki Lepsämäntien liittymien parantaminen välillä Klaukkalantie- Arkkadia yhteislyseo Jokirannankujan kevytväylä ja silta Liikunta-, luonto- ja retkeilyreitistö Liikenneturvallisuusprojektit Pienet kohteet, hidasteet, korokkeet yms Peruskorjaukset Rautatien turvajärjestelyt Päällystys Varusteet Suunnittelu, mittaus ja tutkimus Pysäköintialueet, pysäkkikatokset ja muu liikennetekniikka Haja-asutusalueiden vesihuolto Luonnonvaraiset puistot Leikkikenttien saneeraus Krannila Kirkkopuisto Lepsämä, Jäkäläpuisto

12 11 Kohde KS Tot Erotus Tot -% Ali-Tilkka pr Järvihaka, pr valaistus Vanhat kaatopaikat Hyötyjätepisteet Sadevesiviemärit, vahojen alueiden kuivatus Sadevesiviemärit, varaus Reunakivet ja muut kivityöt Istutukset, nurmetukset ja viimeistelytyöt Rakennettujen tiealueiden vihertäminen Haltuunottokorvaukset Pienet kohteet Lintumetsä (kohdennetaan) Kirkonkylän liikuntapuisto Lähiliikuntapaikat Rahoitusosuus Klaukkalan lämmitettävän tekonurmen uusiminen Ulkoilutiet ja kuntoratojen peruskorjaukset Myllykosken ulkoilualue Tiiran uimaranta Klaukkalan urheilualue järjestelyt viimeistelyt (monitoimitalo) Klaukkalan urheilualueen katsomon korjaaminen Muut kohteet, Tornimäen portaat Klaukkalan tieverkko Luhtajoentie Ara-avustus Kunnan ja valtion yhteishankkeet Klaukkalan ohikulkutien suunnittelu (kohdennetaan) Klaukkalantien parantaminen Kirkkotien liittymässä Yleisten teiden kevyen liikenteen verkosto Klaukkalantien parantaminen Ropakkotie-Kiikkaistentien liittymässä Avustukset ja rahoitusosuudet Yhteensä Koneet ja kalusto

13 12 Tilakeskus Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot TP 2016 Toimintatuotot % Myyntituotot % Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot % Toimintakulut % Henkilöstökulut % Palvelujen ostot % Aineet, tarv. ja tavarat % Avustukset Muut toimintakulut % Toimintakate % Poistot ja arvonal Toteumaennuste Toimintatuotot ja kulut ovat toteutuneet pääosin talousarvion mukaisesti. Vuokratuotot lisääntyvät loppuvuonna Nurmijärven monitoimitalon käyttöönoton johdosta. Palvelujen ostojen odotetaan kasvavan ja energiakustannusten tasaantuvan loppuvuonna talousarvion mukaisiksi. Muiden toimintakulujen odotetaan kasvavan pääasiassa Nurmijärven yhteiskoulun sisäilmakorjauksen vaatimien väistötilojen (parakit) vuokrien vuoksi. Koko vuoden toimintakatteen ennustetaan muodostuvan noin 0,25 miljoonaa euroa talousarviota paremmaksi. Muutosesitys määrärahoihin Ei määrärahamuutosesitystä. Investointien toteutuminen Investointihankkeet ovat toteutuneet ja niiden ennustetaan toteutuvan pääosin talousarvion mukaisesti. Rajamäen terveysaseman määrärahasta jäänee käyttämättä noin euroa. Nurmijärven monitoimitalon rahoitusosuuteen oli budjetoitu euroa. Valtionavustusta on maksettu aiemmin yhteensä euroa, vuodelle tuleva loppuerä on euroa. Nurmijärven yhteiskoulussa on välttämättömästi toteutettava laaja sisäilmakorjaus. Korjaus ajoittuu elokuun ja joulukuun 2018 väliselle ajalle ja sen kustannusarvio on noin 3 miljoonaa euroa. Kustannuksista 0,5 miljoonaa euroa kohdistuu kuluvalle vuodelle ja 2,5 miljoonaa euroa vuodelle Muutosesitys investointien määrärahoihin Investointihanke Perustelu Eurot NYK sisäilmakorjaus Välttämätön sisäilmakorjaus, mr-lisäys euroa Nurmijärven monitoimitalo Rahoitusosuuden vähentäminen euroa

14 13 Talonrakennushankkeiden toteutuminen TA Tot Tot-% 1. Rajamäen terveysasema Kohde valmistui ja on otettu käyttöön. Oviautomatiikan muutostyö jälkityönä. 2. Toreenin liikenne- ja pysäköintijärjestelyt Suunnitelmaluonos on laadittu, vaatii vielä tarkennuksia. 3. Pitkäaikaisosastot 5 ja Suunnittelu käynnissä. Toteutus alkaa syksyllä. 4. Vaskomäen päiväkodin peruskorjaus Työ kohteessa käynnistyi Purkutöistä 95 % tehty, pohjaviemäriasennus käynnissä. Työ valmistuu jouluksi. 5. Syrjälän päiväkoti ja koulu, lvi-peruskorjaus+piha Vaihe I työt aloitettu Kylänpään uusi päiväkoti Hankesuunnitelman hyväksyttäminen käynnissä. Arkkitehtivalinta käynnissä. 7. Maaniitun koulu, peruskorjaus Hankesuunnitelman hyväksyttäminen käynnissä. Arkkitehtivalinta käynnissä. 8. NYK, peruskorjaus Sisäilmakorjauksen korjaussuunnitelma on valmistunut. Korjaustyö aloitetaan elo-syyskuussa. 9. Syrjälä-Harjulan yhtenäiskoulu, laajennus Hankkeen toteutus on keskeytetty. 10. Lepsämän koulun vanha osan peruskorjaus Hankesuunnitelma hyväksytty. Suunnittelijat valittu, toteutussuunnitelmat valmistuvat marraskuussa. 11. Lukion hankesuunnittelu pääkirjaston yhteyteen Hankesuunnittelu alkaa kesäkuussa ja valmistuu syyskuussa. 12. Nurmijärven monitoimitalo Rahoitusosuus Lopputyöt käynnissä, koekäytöt aloitettu, vastaanottotarkastus Ympäröivien alueiden (kentät, katsomot, tiet) työt käynnistyneet. 13. Taabor, Puolimatkan Krouvi ja Kahvio Käyttäjän tarveselvitys päivitetään, seuraavana arkkitehdin valinta. 14. Pääkirjaston laajennus ja peruskorjaus Hankesuunnittelu odottaa lukioselvityksen valmistumista. Tästä aiheutuu aikatauluviive 10 kk. 15. Kunnanvirasto, talotekniikka- ja muutostyöt Aulan ja hallintosiiven muutossuunnitelmat valmistuvat kesäkuun alussa. Muutostyö alkaa lokakuussa. 16. Aleksia keittiömuutostyöt Aleksian keittiöiden hankesuunnitelma hyväksytty, kokonaisaikataulun viive 6 kk. Ensimmäisessä vaiheessa mukana Rajamäen aluekeittiö ja sen palvelukeittiöt (26 kpl). Suunnittelijoiden valinta käynnissä. 17. Rajamäen yläaste, aluekeittiömuutos Ks. edellinen. 18. Työterveyshuolto, lisätilat Suunnittelu aloitetaan elokuussa. 19. Pienet talonrakennushankkeet Yhteensä

15 14 Sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen Johdetaan kuntaa ja kuntataloutta vastuullisesti; Kunnan toimitilojen tulevaisuutta suunnitellaan pitkällä aikavälillä Tilakeskus järjestää toimitilat kunnan kaikille toiminnoille. Toimitilahallinta tukee kunnan toimintoja kustannustehokkaasti. Toimitilahallinnassa huomioidaan muutostarpeet eri toimintojen sijoittumisessa. Tavoite 1 Minimoidaan kunnan ulkopuolelta vuokrattujen tilojen määrää. Puretaan ja myydään tarpeettomia, huonokuntoisia ja epäkäytännöllisiä rakennuksia. Tavoitetaso Vähintään yksi rakennus purettu, luovutettu myytäväksi tai vuokrasopimus irtisanottu. Luovuttu kiinteistö/vuosi Toteutuu. Puretaan tarpeettomia huonokuntoisia rakennuksia mm. osoitteissa Sammontie 4 sekä Perttulantie 1 ja 3. Luovutaan nuorisotoimen vuokratiloista osoitteessa Viirintie 3. Sisäilmaterveellisyys ja turvallisuus Kunnan kiinteistöt ovat terveellisiä ja turvallisia työntekijöille ja kuntalaisille. Tavoite 2 Parannetaan sisäilmaterveellisyyttä, paloturvallisuutta ja henkilöturvallisuutta. Tavoitetaso Käynnissä vähintään yksi rakennushanke/toimenpide, jolla parannetaan kiinteistöjen terveellisyyttä tai turvallisuutta. Toimenpide/vuosi Tavoite toteutuu. Käynnissä tai alkamassa on useita korjaushankkeita, joilla parannetaan rakennusten sisäilmaa (mm. NYK, Syrjälän koulu, Mäntysalon koulu). Kiinteistötieto ja -strategia Kiinteistötieto ja -strategia ohjaavat toimintaa. Tavoite 3 Laaditaan kiinteistöstrategia ohjaamaan kiinteistöomaisuuden hallintaa. Tavoitetaso Kiinteistöstrategia on valmis. Toimitilastrategialuonnosta on käsitelty kevään kuluessa kunnan johtoryhmässä. Tavoite toteutuu. Kiinteistöjen kunnossapito toteutuminen Alkuvuoden aikana kunnossapito-ohjelman mukaisista töistä on toteutettu noin 20 %. Toteuttamista ovat hidastaneet ennalta-arvaamattomat työt kuten sisäilmakorjaukset ja esimerkiksi Nukarin koulun keittiön vesivahingon korjaus. Loppuvuoden osalta arvioidaan, että kunnossapito-ohjelman mukaisista töistä toteutuu noin 70 %. Kunnossapitoon varatut määrärahat käytetään mutta ne kohdentuvat osaksi kunnossapito-ohjelman ulkopuolisiin kohteisiin.

16 15 Hallinto- ja talouspalvelut Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot TP 2016 Toimintatuotot % Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot % Toimintakulut % Henkilöstökulut % Palvelujen ostot % Aineet, tarv. ja tavarat % Avustukset Muut toimintakulut % Toimintakate % Toteumaennuste Toimintakate toteutuu jonkin verran budjetoitua parempana. Muutosesitys määrärahoihin Ei muutosesitystä tässä vaiheessa. Sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen Kunnan palvelutuotantotapoja ja palveluverkkoa kehitetään päämääränä toimivat ja tehokkaat palveluiden järjestämistavat Palvelutuotanto-ohjelma. Tavoite 1 Ympäristötoimialan asiakaspalvelun tehostaminen. Vaihtoehtoisten palvelukanavien tarjoaminen. Tavoitetaso Uudistetun asiakaspalvelupisteen käyttöönotto ja henkilöstön uudet tehtäväkuvat osana kunnanviraston asiakaspalvelun kehittämistä. Asiakastyytyväisyyskysely Uudistetun asiakaspalvelupisteen käyttöönotto siirtyy vuodelle 2018.

17 16 Keski-Uudenmaan pelastuslaitos Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot TP 2016 Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Toimintakulut % Henkilöstökulut Palvelujen ostot % Aineet, tarv. ja tavarat Avustukset Muut toimintakulut Toimintakate % Toteumaennuste Toimintakate toteutuu talousarvion mukaisesti.

18 17 Keski-Uudenmaan ympäristökeskus Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot TP 2016 Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Toimintakulut % Henkilöstökulut % Palvelujen ostot % Aineet, tarv. ja tavarat Avustukset Muut toimintakulut % Toimintakate % Toteumaennuste Toimintakate toteutuu hiukan budjetoitua huonompana eläkemenoperusteisista KuEL-maksuista johtuen. Kate löytyy tulosalueelta. Muutosesitys määrärahoihin Ei määrärahamuutosesitystä.

Tekla Liite nro 1 Osavuosikatsaus II Tekninen lautakunta

Tekla Liite nro 1 Osavuosikatsaus II Tekninen lautakunta Tekla 28.9. 75 Liite nro 1 Osavuosikatsaus II 1.1.-31.8. Tekninen lautakunta Nurmijärven kunta Osavuosikatsaus II 0 Ympäristötoimiala Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Ennuste Tot. 2016 TP 2016 Toimintatuotot

Lisätiedot

Rakennusvalvonta. Muutosesitys määrärahoihin Ei määrärahamuutosesitystä. Sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen. Tot.

Rakennusvalvonta. Muutosesitys määrärahoihin Ei määrärahamuutosesitystä. Sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen. Tot. Rakennusvalvonta Tuloslaskelma Tot. Toimintatuotot 151 431 41 % 371 500 381 500 157 632 440 134 Myyntituotot 488 33 % 1 500 1 500 639 2 117 Maksutuotot 150 944 41 % 370 000 380 000 156 993 438 017 Tuet

Lisätiedot

Osavuosikatsaus I Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta

Osavuosikatsaus I Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Asra 22.5. 35, liite nro 1 Osavuosikatsaus I 1.1.-30.4. Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Ympäristötoimiala Tuloslaskelma Tot. Tot.% KS+muut. TP Tot. 2017 TP 2017 Toimintatuotot 9 529 535 33 % 29 274

Lisätiedot

Osavuosikatsaus II Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta

Osavuosikatsaus II Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ASRA 21.9.2017 103 Liite nro 2 Osavuosikatsaus II 1.1.-31.8.2017 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta 0 Ympäristötoimiala Toimialan sitovien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen Kunnan vetovoiman

Lisätiedot

Käyttösuunnitelma Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta

Käyttösuunnitelma Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Asra 31.1. 2 Käyttösuunnitelma Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Käyttösuunnitelmassa lautakunta voi muuttaa määrärahoja tulosalueen sisällä (tulosyksiköt/yksiköt) ja tulosaluetasoisia osatavoitteita.

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma

Talousarvio ja taloussuunnitelma Tekla 10.9.2015 Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016- Tekninen lautakunta 10.9.2015 Asemakaavoitus ja tekninen suunnittelu Sivu 2 (asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan osuus tiedoksi) TA+muutokset 2015

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asra 8.9.2015 Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Rakennusvalvonta Sivu 2 TP 2014 TA+muutokset 2015 TA 2016 2017 2018 Toimintatuotot 319 908 404 100 354 000

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2017

Toimintakertomus vuodelta 2017 Tekla 1.3.2018 11 liite nro 1 Toimintakertomus vuodelta Tekninen lautakunta Tekninmen lautakunta Toimintakertomus Ympäristötoimiala Toimintakertomus vuodelta Tuloslaskelma Poikkeama Toimintatuotot 28 228

Lisätiedot

Käyttösuunnitelma Tekninen lautakunta

Käyttösuunnitelma Tekninen lautakunta Tekla 19.1. 4 Tekninen lautakunta Käyttösuunnitelmassa lautakunta voi muuttaa määrärahoja tulosalueen sisällä (tulosyksiköt/yksiköt) ja tulosaluetasoisia osatavoitteita. Ko. kohdat otsikoitu punaisella.

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille

Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Ympäristötoimiala Asra 5.9.2017 96 Liite nro 2 Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2018-2020 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta 0 Ympäristötoimiala Tuloslaskelma TP 2016 TA+muutokset 2017 TA 2018

Lisätiedot

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset Tekninen lautakunta 1 18.01.2018 Kunnanhallitus 20 29.01.2018 Valtuusto 4 07.02.2018 Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset TEKLA 1 Vuoden

Lisätiedot

Osavuosikatsaus II Nurmijärven Vesi liikelaitoksen johtokunta

Osavuosikatsaus II Nurmijärven Vesi liikelaitoksen johtokunta Osavuosikatsaus II 1.1.-31.8.2017 Nurmijärven Vesi liikelaitoksen johtokunta Nurmijärven Vesi Tuloslaskelma Tot. 2017 1-8 Tot.% KS+muut. 2017 TP 2017 Ennuste Tot. 2016 1-8 Liikevaihto 5 056 147 68 % 7

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2016

Toimintakertomus vuodelta 2016 Tekla 2.3.2017 9 Liite nro 1 Toimintakertomus vuodelta Tekninen lautakunta Nurmijärven kunta Tilinpäätös 1 Ympäristötoimiala Tuloslaskelma Alkuper. KS Siitä muutos KS+muut. Toimintatuotot 27 603 811 355

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma

Talousarvio ja taloussuunnitelma Tekla 8.9. 62 Liite nro 2 Talousarvio ja taloussuunnitelma - Tekninen lautakunta Ympäristötoimiala Tuloslaskelma +muutokset Toimintatuotot 30 125 494 27 603 811 28 228 024 28 537 640 28 554 640 Myyntituotot

Lisätiedot

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala TEKLA 19.1.2017 Kunnallistekniikka Rakentamisohjelma 2017-2021 Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala KUNNALLISTEKNIIKAN JA NURMIJÄRVEN VEDEN RAKENTAMINEN VUOSINA 2017-2021 SISÄLLYSLUETTELO Kunnallistekniikan

Lisätiedot

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala VESI JK 18.1.2017 TEKLA 19.1.2017 Kunnallistekniikka Rakentamisohjelma 2017-2021 Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala KUNNALLISTEKNIIKAN JA NURMIJÄRVEN VEDEN RAKENTAMINEN VUOSINA 2017-2021 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 29 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2016

Toimintakertomus vuodelta 2016 Asra 28.2.2017 20 Liite nro 2 Toimintakertomus vuodelta Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta 1 Ympäristötoimiala Tuloslaskelma Alkuper. KS Siitä muutos KS+muut. Toimintatuotot 27 603 811 355 000 27 958

Lisätiedot

Nurmijärven Vesi-liikelaitos Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2019

Nurmijärven Vesi-liikelaitos Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2019 Vesijohtok 14.8. 38 Liite nro 1 Nurmijärven Vesi-liikelaitos Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu Nurmijärven Vesi Tuloslaskelma (eur) Tot. 1-6 Tot.% KS+muut. TP Ennuste Tot. 2018 1-6 TP 2018 Liikevaihto 4 029

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen:

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen: NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti Toiminnan toteutuminen: Ympäristöviraston toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt

Lisätiedot

Talousarvion käyttösuunnitelma

Talousarvion käyttösuunnitelma Tekla 18.1.2018 4, liite nro 5 Talousarvion käyttösuunnitelma 2018 Tekninen lautakunta Ympäristötoimiala Tuloslaskelma TP 2016 TA+muutokset 2017 TA 2018 2019 2020 Toimintatuotot 28 258 921 28 878 024 29

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti.

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti. NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Ympäristöviraston virastopäällikkö Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2015 toimintaraportti Henkilöstökulut Viraston toiminnassa, määrärahojen käytössä ja tuloarvioiden

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille

Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Ympäristötoimiala Tekla 7.9.2017 67 Liite nro 2 Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2018 2020 Tekninen lautakunta 0 Ympäristötoimiala Tuloslaskelma TP 2016 TA+muutokset 2017 TA 2018 2019 2020 Toimintatuotot

Lisätiedot

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Ympäristötoimiala

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Ympäristötoimiala TEKLA 21.1.2016 Kunnallistekniikka Rakentamisohjelma 2016-2020 Nurmijärven kunta Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala KUNNALLISTEKNIIKAN JA NURMIJÄRVEN VEDEN RAKENTAMINEN VUOSINA 2016-2020 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti.

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti. NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Ympäristöviraston virastopäällikkö Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2015 toimintaraportti Henkilöstökulut Viraston toiminnassa, määrärahojen käytössä ja tuloarvioiden

Lisätiedot

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Ympäristötoimiala

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Ympäristötoimiala TEKLA 9.6.2015 Kunnallistekniikka Rakentamisohjelma 2016-2020 Nurmijärven kunta Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala KUNNALLISTEKNIIKAN JA NURMIJÄRVEN VEDEN RAKENTAMINEN VUOSINA 2016-2020 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

TA 2018 MUUTOKSET, TULOSLASKELMAOSA, INVESTOINTIOSA JA RAHOITUSOSA

TA 2018 MUUTOKSET, TULOSLASKELMAOSA, INVESTOINTIOSA JA RAHOITUSOSA TA 2018 MUUTOKSET, TULOSLASKELMAOSA, INVESTOINTIOSA JA RAHOITUSOSA Määrärahojen ja tuloarvioiden muutokset 2018 talousarvioon TA 2018 TA muutos 2018 Muutettu TA 2018 Selitys KÄYTTÖTALOUSOSA Konsernihallinnon

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen:

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen: NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti Toiminnan toteutuminen: Ympäristöviraston toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Ylitysennuste johtuu seuraavista tulosaluekohtaisista ennusteista perusteluineen (ylitysennuste +/alitusennuste -):

Ylitysennuste johtuu seuraavista tulosaluekohtaisista ennusteista perusteluineen (ylitysennuste +/alitusennuste -): Johdon kuukausiraportti 1-10/2018 Hyvinvointitoimiala Käyttötalous Tuloslaskelma Tot. 2018 1-10 Tot.% KS+muut. 2018 TP 2018 Ennuste Tot. 2017 1-10 TP 2017 Toimintatuotot 51 502 756 348 % 14 783 585 75

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Investointiohjelman hankekortit vuosille

Investointiohjelman hankekortit vuosille 1 Investointiohjelman hankekortit vuosille 2020-2024 Terveyspalvelut (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Terveyskeskuksen peruskorjaus, osa C 4.510.000, aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: +12.000 /v Hankkeen

Lisätiedot

Asra liite nro 1. Toimintakertomus vuodelta Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta

Asra liite nro 1. Toimintakertomus vuodelta Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Asra 27.2.2018 11 liite nro 1 Toimintakertomus vuodelta Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Ympäristötoimiala Toimintakertomus vuodelta Tuloslaskelma Alkuper. KS Siitä muutos KS+muut. Poikkeama Toimintatuotot

Lisätiedot

Lemin kunnanhallitus Toukkalantie 2 54710 LEMr leminkunta@lemi.fi 16.5.2019 OIKAISUVAATIMUS Vaadin oikaisua Lemin kunnanhallituksen päätökseen 24.4.2019 48. Kunnanhallitus on päättänyt, että "Hankinta

Lisätiedot

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset Kunnanhallitus 336 12.12.2016 Valtuusto 117 21.12.2016 Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset KH 336 Vuoden 2016 taloudellisen toteutuman ennuste on laadittu ta

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi kesäkuu

Väestömuutokset, tammi kesäkuu Iitin kunta 546/02.01.02/2015 Talouskatsaus 25.8.2015 Tammi kesäkuu Kunnanhallitus 7.9.2015 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2015 Luonnollinen Kuntien välinen Netto Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Oheismateriaali nro 1 Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Tilaliikelaitos Toimitilajohtaja Timo Oksanen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Tilaliikelaitos huolehtii Kouvolan

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2018

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2018 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 28 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 28 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Toimialan ajankohtaiskatsaus/ marraskuu 2018

Toimialan ajankohtaiskatsaus/ marraskuu 2018 Toimialan ajankohtaiskatsaus/ marraskuu 2018 Taloustilanne marraskuun lopussa Laskennallinen toteutuma 91,6% Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS Sivistystoimiala

Lisätiedot

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala

TEKLA Kunnallistekniikka. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Tekla 13.6.2017 57 Liite nro 3 TEKLA 13.6.2017 Kunnallistekniikka Rakentamisohjelma 2018-2022 Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala KUNNALLISTEKNIIKAN JA NURMIJÄRVEN VEDEN RAKENTAMINEN VUOSINA 2018-2021

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 28.11..2013 Tammi-syyskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä naapurikuntien ja ulkopuolisten palvelun

Lisätiedot

Raahen kaupunki Pääbudjetti 10.9.2015 INTIME/Talouden Suunnittelu 114 Toimielin: 30 Tekninen palvelukeskus

Raahen kaupunki Pääbudjetti 10.9.2015 INTIME/Talouden Suunnittelu 114 Toimielin: 30 Tekninen palvelukeskus Raahen kaupunki Pääbudjetti 10.9.2015 114 Toimielin: 30 Tekninen palvelukeskus 1 Myyntituotot 2 297 650 2 157 714 2 157 714 2 322 514 2 322 514 2 322 514 Maksutuotot 489 973 395 322 395 322 488 322 488

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018

TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 1 TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 Tekninen lautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Teknisen osaston osastopäällikkö vahvistaa

Lisätiedot

(NAANTALIN KAUPUNKI) Kaupunki, menot ja tulot ryhmittäin,

(NAANTALIN KAUPUNKI) Kaupunki, menot ja tulot ryhmittäin, Naantalin Kaupunki ( Y M P Ä R I S T Ö (50000005) ) 18 0000.00 18 0000.00 16 0000.00 16 0000.00 14 0000.00 14 0000.00 12 0000.00 12 0000.00 1000.00 1000.00 8 0000.00 8 0000.00 6 0000.00 6 0000.00 4 0000.00

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA Tarkastuslautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA 2018

Keskusvaalilautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA Tarkastuslautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA 2018 KÄYTTÖTALOUS Valtuuston nähden sitovat toimielinten määrärahat Keskusvaalilautakunta Toimintatuotot 139 860 0 139 860 Toimintakulut -103 719 0-103 719 Toimintakate 36 141 0 36 141 Toimintakulut -2 604

Lisätiedot

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Selvityspyyntö / sivistystoimi

Kunnanhallitus Selvityspyyntö / sivistystoimi Kunnanhallitus 12.9.2016 Selvityspyyntö 27.6.2016 / sivistystoimi - v. 2016 Tähän meno- tarvittaessa ja tulokehitys otsikko - palveluiden ostojen kehitys varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta erilliset

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot

Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset. Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit

Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset. Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit Määrärahamuutokset Ta ennen Ta ennen Määrärahoihin tehtävät Ta muutoksen Ta muutoksen Toimi- muutosta

Lisätiedot

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B Talousarvion toteutumisvertailu 1.1.- 31.10.2012 Ulkoinen/sisäinen Keskimääräinen käyttö--% saisi olla 833 % Sivu 1 KAYTTOTALOUSOSA Sito Määrärahat Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu-

Lisätiedot

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 7 kk/1000e +muutokset 7 kk %

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 7 kk/1000e +muutokset 7 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT-15 1000e 7 kk/1000e +muutokset 7 kk % * MYYNTITUOTOT 11 098 6 162 11 569 590 6 065 924 52,40 * MAKSUTUOTOT 503 288 545 630 198 211 36,30 * TUET JA

Lisätiedot

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 9 kk/1000e +muutokset 9 kk %

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 9 kk/1000e +muutokset 9 kk % 500 TEKN.TOIM.HALL. JA PELASTUST.* TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT-15 1000e 9 kk/1000e +muutokset 9 kk % * MYYNTITUOTOT 394 295 389 440 287 433 73,80 * VUOKRATUOTOT 11 0 0 0 0,00 * MUUT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 8 kk/1000e +muutokset 8 kk %

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 8 kk/1000e +muutokset 8 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT-15 1000e 8 kk/1000e +muutokset 8 kk % * MYYNTITUOTOT 11 098 7 254 11 569 590 6 806 647 58,80 * MAKSUTUOTOT 503 284 545 630 226 285 41,50 * TUET JA

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

(kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi

(kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi Terveyspalvelut Tekla 9.6.2015 80 (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) n terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi Hankkeen on kaksiosainen, hammashoitola

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2016 25.10.2016/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma syyskuun lopussa, vertailutietona

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07... Sivu 1/2 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Heinäkuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 Toimintatuotot 7 737 545 4 737 639

Lisätiedot

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080.

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080. HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03... Sivu 1/8 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Maaliskuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Summatasot: Vastuualue Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 5000 Tekn toimen

Lisätiedot

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti n tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt strategiset ja operatiiviset tavoitteet

Lisätiedot

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 12 kk/1000e +muutokset 12 kk %

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 12 kk/1000e +muutokset 12 kk % 500 TEKN.TOIM.HALL. JA PELASTUST.* TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT-15 1000e 12 kk/1000e +muutokset 12 kk % * MYYNTITUOTOT 394 394 389 440 387 018 99,40 * VUOKRATUOTOT 11 11 0 10 389 0,00 * MUUT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 4 kk/1000e +muutokset 4 kk %

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 4 kk/1000e +muutokset 4 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT-16 1000e 4 kk/1000e +muutokset 4 kk % * MYYNTITUOTOT 11 061 3 490 11 231 920 3 411 451 30,40 * MAKSUTUOTOT 475 115 425 600 135 789 31,90 * TUET JA

Lisätiedot

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 3 kk/1000e +muutokset 3 kk %

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 3 kk/1000e +muutokset 3 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT-16 1000e 3 kk/1000e +muutokset 3 kk % * MYYNTITUOTOT 11 061 2 378 11 231 920 2 289 888 20,40 * MAKSUTUOTOT 475 86 425 600 104 406 24,50 * TUET JA

Lisätiedot

Asra Liite nro 2. Toimintakertomus 2018 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta

Asra Liite nro 2. Toimintakertomus 2018 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Asra 26.2.2019 10 Liite nro 2 Toimintakertomus Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Ympäristötoimiala Tuloslaskelma Alkuper. KS Siitä muutos KS+muut. Poikkeama Toimintatuotot 29 274 173-11 000 29 263

Lisätiedot

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 5 kk/1000e +muutokset 5 kk %

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 5 kk/1000e +muutokset 5 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT-16 1000e 5 kk/1000e +muutokset 5 kk % * MYYNTITUOTOT 11 061 4 400 11 231 920 4 296 694 38,30 * MAKSUTUOTOT 475 146 425 600 164 976 38,80 * TUET JA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Toteutuminen

Tekninen lautakunta Toteutuminen Tekninen lautakunta Toteutuminen 31.4.2016 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla on Tekninen lautakunta. Lautakunnan sitovuustalolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Julkaistu 7.8.2013 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Heinäkuu 2019 Yhtymähallitus 29.8.2019 RIVERIA YHTEENSÄ/ULKOISET Budjetti 2019 ulkoiset Budjetti 1 7/2019 Toteutunut 1 7/2019 Ero toteumabudjetti Toteuma % 31.7.2019

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Maaliskuu Maaliskuu ennuste ennuste / ennuste / Käyttö % Muutos

Lisätiedot

TALOUSKATSAUS MARRASKUU 2012

TALOUSKATSAUS MARRASKUU 2012 TALOUSKATSAUS MARRASKUU 2012 Rahatoimisto 21.12.2012 Katsaus on laadittu 30.11.2012 tilanteesta. Katsaukseen sisältyvä ennuste poikkeaa elokuun osavuosikatsauksessa esitetystä ennusteesta toimintatulojen

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-30.4.2014 Kinnulan kunta 01-04/2012 01-04/2013 TA 2014 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-04/2014

Lisätiedot

Poistot ja arvonal

Poistot ja arvonal Sivistystoimiala Tuloslaskelma Tot. Ennuste Tot. Toimintatuotot 3 272 167 61 % 5 377 975 5 051 396 3 849 181 6 131 611 Myyntituotot 358 335 62 % 574 735 565 285 411 514 638 953 Maksutuotot 1 992 302 48

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto ,

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto , TP TA TA TS TS 2015 2_2016 2017 2018 2019 1000 Arvopaperit Menot -23 211,44-890 000 0 0 0 Netto -23 211,44-890 000 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -77 000,00 0-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Toukokuu 2019 Yhtymähallitus 19.6.2019 Vuosikate 05/2019 10.6.2019 RIVERIA YHTEENSÄ/ULKOISET Budjetti 2019 ulkoiset Budjetti 1 5/2019 Toteutunut 1 5/2019 Ero toteumabudjetti

Lisätiedot

LPR Kaupunki Tulosyksikkö: 613TA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikön nimi: Yksityistiet

LPR Kaupunki Tulosyksikkö: 613TA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikön nimi: Yksityistiet LPR Kaupunki Tulosyksikkö: 613TA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikön nimi: Yksityistiet 3 Toimintatuotot 0 0 0 0 30 Myyntituotot 0 0 0 0 31 Maksutuotot 0 0 0 0 35 Muut toimintatuotot 0 0 0 0 4 Toimintakulut

Lisätiedot

Talousarvio. Tot vuoden alusta

Talousarvio. Tot vuoden alusta Toimiala Vastuuhenkilö Tekniikka ja ympäristöpalvelut Tekninen johtaja Hannu Tylli Muutettu talousarvio Tekniikka ja ymp.palvelut TP 2016 Talousarvio Ta-muutos Tot vuoden alusta Poikkeama Tot-% muutettu

Lisätiedot

Johtokunta , liite nro 1. Nurmijärven Vesi. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Nurmijärven Vesi

Johtokunta , liite nro 1. Nurmijärven Vesi. Rakentamisohjelma Nurmijärven kunta Nurmijärven Vesi Johtokunta 24.1.2018 1, liite nro 1 Nurmijärven Vesi Rakentamisohjelma 2018-2022 Nurmijärven kunta Nurmijärven Vesi Nurmijärven Vesi Nurmijärven Veden rakentamisohjelman periaatteet vuosille 2018 2022

Lisätiedot

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI 31.8.2016 Kumulatiivinen toteuma 66,67 % TULOSLASKELMA TA 2016 Toteuma 31.8.2016 Tot-% Tilinpäätösennuste Ulkoinen TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 047 172 734 796 70,2

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2013 Julkaistu 21.11.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Kuluissa on ennakoimatonta toteutumaa pilaantuneiden maiden puhdistamisesta jo myydyiltä tonteilta.

Kuluissa on ennakoimatonta toteutumaa pilaantuneiden maiden puhdistamisesta jo myydyiltä tonteilta. Johdon kuukausiraportti Toimiala: Tulosalue: Ylin päätöksenteko Omaisuuden tuotot ja hallinta Käyttötalous Tuloslaskelma Tot. KS+muut. Toimintatuotot 1 069 130 21 % 5 000 000 5 000 000 1 700 210 7 246

Lisätiedot

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 1 kk/1000e +muutokset 1 kk %

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 1 kk/1000e +muutokset 1 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT-16 1000e 1 kk/1000e +muutokset 1 kk % * MYYNTITUOTOT 11 041 160 11 231 920 115 593 1,00 * MAKSUTUOTOT 619 48 425 600 29 099 6,80 * TUET JA AVUSTUKSET

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2019 Tekniset palvelut. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2019 toimintaraportti TEKNISET PALVELUT

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2019 Tekniset palvelut. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2019 toimintaraportti TEKNISET PALVELUT TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 29 toimintaraportti TEKNISET PALVELUT Talousarvion neljän kuukauden toteutumien perusteella talousarvio on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 vt talousjohtaja Jerry Retva 9.1.2017 Koko kunta - Toteumavertailu - Tulosennuste Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-elokuu 2015

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-elokuu 2015 NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-elokuu 2015 Ympäristöviraston tammi - elokuun 2015 toimintaraportti Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 30.9.2016 Talous- ja hallinto-osasto 26.10.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.9.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa.

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2018 toimintaraportti Teknisten palveluiden toiminnalliset tavoitteiden toteutumisessa ei ole tässä vaiheessa tietoa poikkeamista. Talous on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

Johtokunta Nurmijärven Vesi. Investointiohjelma Nurmijärven kunta Nurmijärven Vesi

Johtokunta Nurmijärven Vesi. Investointiohjelma Nurmijärven kunta Nurmijärven Vesi Johtokunta 14.6.2017 29 Liite nro 2 Nurmijärven Vesi Investointiohjelma 2018-2022 Nurmijärven kunta Nurmijärven Vesi Nurmijärven Vesi RAKENTAMISOHJELMAN PERIAATTEET VUOSILLE 2018-2022 Nurmijärven Veden

Lisätiedot

Kuntatekniikka Tulosalue huolehtii kunnallistekniikan, liikuntapaikkojen ja ulkoilureittien sekä taajaman liikenneja viheralueiden ja kunnosta.

Kuntatekniikka Tulosalue huolehtii kunnallistekniikan, liikuntapaikkojen ja ulkoilureittien sekä taajaman liikenneja viheralueiden ja kunnosta. Toiminta-ajatus Ilomantsin rakennettu ympäristö on hyvin hoidettu ja viihtyisä. Sisäisille asiakkaille annettavilla palveluilla tuetaan kunnan peruspalveluiden tuottamista. Toiminta-ajatus tulosalueittain

Lisätiedot

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus TP TA+muutokset TA TS TS Tuloslaskelma 2015 2016 2017 2018 2019 Toimintatuotot 32 347 41 900 31 900 31 900 31 900 Myyntituotot 6 379 15 900 7 400 7 400 7 400 Maksutuotot 19 611 20 000 20 000 20 000 20

Lisätiedot

Hyvinvointitoimiala. Toteumaennuste

Hyvinvointitoimiala. Toteumaennuste Hyvinvointitoimiala Tuloslaskelma Tot. Toimintatuotot 3 451 779 23 % 14 783 585 14 689 000 3 590 576 13 660 616 Myyntituotot 958 736 23 % 4 150 040 3 159 000 923 504 3 763 797 Maksutuotot 2 243 893 24

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 8.8.2016 *TP ENNUSTE 2016 ULKOISET ERÄT TOT 2012 TOT 2013 TOT 2014 TOT 2015 TA2016 ENNUSTE 2016 Toimintatuotot

Lisätiedot

Käyttötalousosa TOT 2014 TA 2015

Käyttötalousosa TOT 2014 TA 2015 1.12.2015 Käyttötalousosa TOT 2014 TA 2015 TA muutokset 2015 TA siirrot 2015 TA yhteensä 2015 TA 2016 TS 2017 TS 2018 TS 2019 Toimielin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunt Määrärahat Käyttötalousosa

Lisätiedot