Videokokous: Kotka rehtorin työh. B Mikkeli Kuitula

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Videokokous: Kotka rehtorin työh. B Mikkeli Kuitula"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Aika klo 13:00-15:36 Paikka Videokokous: Kotka rehtorin työh. B Mikkeli Kuitula Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 66 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen 3 67 Edellisen kokouksen pöytäkirja 4 68 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 5 69 Etäopetustilaselvitys 6 70 Taloudellinen tilanne ja siitä johtuvat sopeuttamistoimet 7 71 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun organisaatiorakennemalli 72 Korkeakoulun vastuullisuuden kehittäminen ja FIBSiin liittyminen 73 Xamkin yhteisen julkaisutyöryhmän jäsenten valintamenettely Tilaisuuksiin osallistuminen Muut asiat Tiedoksi asiat Seuraava kokous Kokouksen päättäminen 20

2 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Saastamoinen Heikki toimitusjohtaja, rehtori Heiskanen Marjo hallinnon suunnittelija (Kyamk) Jyräs Katja oto. henkilöstöpäällikkö Niemi Kalevi kehitysjohtaja Rautaniemi Pirkko hallintojohtaja (Xamk) Tallinen Tero oto. talousjohtaja (Xamk) Toikka Mirja varatoimitusjohtaja, vararehtori Juurinen Timo suunnittelija 69 Strengell Matti suunnittelija 69 Poissa Siira Heikki talous- ja hallintojohtaja (Mamk) Vänttinen Tuija opetusjohtaja Pirtilä Timo tietohallintopäällikkö 69 Allekirjoitukset Heikki Saastamoinen pu heenjohtaja Marjo Heiskanen sihteeri Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pirkko Rautaniemi hallintojohtaja Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Aika Paikka Pöytäkirjan valmistuttua Henkilöstön intranet Staff

3 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen Johtoryhmä Puheenjohtaja avasi kokouksen klo

4 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Edellisen kokouksen pöytäkirja Johtoryhmä Esitys Merkitään tiedoksi edellisen kokouksen ( ) pöytäkirja. Edellisen kokouksen pöytäkirja hyväksyttiin ja merkittiin tiedoksi.

5 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Pöytäkirjan tarkastajien valinta Johtoryhmä Esitys Pöytäkirjan tarkastajana toimii hallintojohtaja Pirkko Rautaniemi. Pöytäkirjan tarkastajan toimii hallintojohtaja Pirkko Rautaniemi.

6 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Etäopetustilaselvitys 57/07.03/2015 Johtoryhmä Esittely suunnittelijat Matti Strengell ja Timo Juurinen Kirjasto- ja oppimisteknologiapalveluissa (kirpa) on kartoitettu Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen nykyiset etäopetustilat ja niiden varustelu sekä tehty suunnitelma vuonna 2016 hankittavista välineistä. Asiaa käsiteltiin Kyamkin pedagogisen joryn kokouksessa ja päätettiin, että etäopetustilaselvitys esitellään myös konsernin johtoryhmän kokouksessa. Selvityksestä tehty tiivistelmä on liitteenä. Asian käsittelyyn osallistuu myös tietohallintopäällikkö Timo Pirtilä. Esitys Keskustellaan liitteessä esitetystä ehdotuksesta etäopetustilojen laitehankinnoiksi vuonna Todettiin Kyamkin osakeyhtiön hallituksen noin vuosi sitten antama toimeksianto isojen auditorioiden kuntoon saattamiseksi niin, että niissä olisi mahdollisuus pitää videoneuvottelukokouksia ja videoluentoja. Liitteessä esitettyä ehdotusta etäopetustilojen laitehankinnoiksi pidettiin hyvänä. Asia päätetään kuitenkin lopullisesti vasta budjetin hyväksynnän yhteydessä. L i i t t e e t L i i t e 1 Etäopetustilaselvitys

7 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Taloudellinen tilanne ja siitä johtuvat sopeuttamistoimet Johtoryhmä Esittely talousjohtaja Tero Tallinen ja talous- ja hallintojohtaja Heikki Siira Talousjohtajat selvittää suunnitellut toimenpiteet. Keskusteltiin ja merkittiin tiedoksi talousjohtajien suunnitelma sopeuttamistoimista. Todettiin, että budjetointiprosessi etenee omalla aikataulullaan ja säästötoimet pystytään toteuttamaan täysimääräisenä, mutta on pohdittava toimenpiteitä, joilla emoyhtiölle suunnattua palvelulaskutusta pystyttäisiin vähentää. Toimitusjohtaja Saastamoinen ja hallintojohtaja Rautaniemi käyvät keskustelun palvelulaskutuksen vähentämiseen liittyvistä toimenpiteitä.

8 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun organisaatiorakennemalli Johtoryhmä Esittely toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen Xamkin, Kyamkin ja Mamkin hallitukset käsittelevät uutta organisaatiorakennemallia kokouksessaan Toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen kertoo uudesta organisaatiorakennemallista. Toimitusjohtaja esitteli hallitusten esityksen organisaatiorakennemallista, jota käsitellään henkilöstöryhmien kanssa yhteistoimintalain mukaisesti. Esitetyssä mallissa koulutus organisoidaan kolmeen kokonaisuuteen (talous, teknologia ja hyvinvointi), joita leikkaa kolme strategista teemaa (yrittäjyys, digitalisaatio ja Venäjä-osaaminen). Hallinnon osalta hallitus on valinnut henkilöstöryhmien kanssa käsiteltäväksi mallin, jossa toimitusjohtajan alaisuudessa toimivat vararehtori/varatoimitusjohtaja vastaten kaikesta opetuksen hallinnosta ja tukipalveluista, kehitysjohtaja vastaten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta sekä niihin liittyvistä palveluista, sekä talous-, henkilöstö- ja hallintojohtaja vastaten kaikista nimikkeensä mukaisista hallinnon osa-alueista. Toimitusjohtaja totesi, että hallitus päättää organisaatiorakenteesta sen jälkeen, kun yhteistoimintalain mukaiset kuusiviikkoiset neuvottelut henkilöstöryhmien kanssa on käy.

9 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Korkeakoulun vastuullisuuden kehittäminen ja FIBSiin liittyminen 58/ /2015 Johtoryhmä Valmistelu viestinnän erityisasiantuntija Marja Metso, Xamk Esittely vararehtori Mirja Toikka Taustaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on julkaissut vuosittaisen yhteiskuntavastuuraportin vuodesta 2007 alkaen. Uusin raportti (vuodesta 2014) ilmestyi netti- ja mobiiliversiona keväällä 2015 suomeksi ja englanniksi Kyamkin vastuuraportin toimittamisesta on vastannut toimituskunta, puheenjohtajanaan vararehtori Mirja Toikka. Vuoden 2014 raportti koottiin Kyamkin asiantuntijoiden tekemistä artikkeleista ja se tuotti yhteensä 43 julkaisupistettä (rahoitusta noin e). Raportti on tehty GRI-raportointiohjeistoa hyödyntäen (Global Reporting Initiative). Valmisteilla oleva EU-direktiivi edellyttää vastuuraportointia yli 500 henkilöä työllistäviltä yrityksiltä ja tullee voimaan (Muuta kuin taloudellista tietoa koskeva direktiiviehdotus 2014/95/EU). Uusi vastuullisuutta korostava strategia Kaakkois-Suomen uuden yhteisen korkeakoulun strategiassa yhteiskuntavastuullisuus näkyy vahvasti. Korkeakoulun profiiliksi on määritelty Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian korkeakoulu. Strategian mukaan kestävyys on sosiaalista, taloudellista ja ekologista vastuuta, mikä näkyy läpileikkaavana kaikessa koulutuksessamme ja toiminnassamme. Myös strategian taustalla vaikuttavissa ajureissa on huomioitu kestävän kehityksen ja avoimen datan maailmanlaajuinen megatrendi. Uusi strategia on hyvä pohja vastuullisuuden kehittämiselle uudessa korkeakoulussa. Vastuullista korostavissa organisaatioissa vastuullisuus on nostettu strategiaan ja sen pohjalta on tehty oma vastuuprosessi. Vastuuprosessin ja vastuullisuusohjelman eteenpäinviemisestä vastaa yleensä oma vastuullisuusryhmä.

10 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Esimerkkinä Kesko Oyj, jonka yritysvastuuprosessia esitteli talousjohtaja Eva Kaukinen FIBSin seminaarissa Kesko on arvioitu maailman viidenneksi vastuullisimmaksi yritykseksi. Tärkeimpänä hän toi esille 4 asiaa: 1. Johdon ja kaikkien esimiesten sitoutuminen yritysvastuuseen 2. Strategian pohjalta valmisteltu oma vastuullisuusohjelma. 3. Olennaisuusanalyysin perusteella valitut tärkeimmät seuratut ja mitatut asiat. 4. Mittaukset ja niistä raportointi sekä mittaustulosten varmennus ulkopuolisen tarkastajan tekemänä. Kaukinen korosti, että jos ei huomioi koko 4 kohdan prosessia, vastuuraportti on pelkästään markkinointiviestintää. Megatrendinä ns. integroitu raportointi, joka yhdistää toimintakertomuksen ja yritysvastuun. Kesko tekee vuosiraportin jossa yhdistettynä toimintakertomus ja yritysvastuuraportti. Yritysvastuuverkosto FIBS FIBS on riippumaton ja voittoa tavoittelematon yritysvastuuverkosto, johon kuuluu mm. Suomen suurimpia yrityksiä sekä monia korkeakouluja ja yliopistoja. FIBS tarjoaa jäsenilleen ajankohtaista tietoa yritysvastuusta, tukea vastuullisuuden kehittämiseen, asiakas- ja yhteistyökontakteja sekä näkyvyyttä yritysten vastuullisuustoiminnalle. FIBSin näkökulma yritysvastuuseen on liiketoimintalähtöinen (Finnish Business Society). Vastuullinen yritystoiminta on parempaa liiketoimintaa sekä yrityksen että yhteiskunnan kannalta. Vastuullinen yritys varmistaa itselleen parhaat toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa eli tekee enemmän kuin laki edellyttää huomioi sidosryhmiensä tarpeet ja odotukset maksimoi toimintansa positiiviset vaikutukset muillekin kuin osakkeenomistajille minimoi toimintansa negatiiviset taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristövaikutukset kantaa vastuuta myös alihankkijoidensa vastuullisuudesta raportoi toimintansa positiivisista ja negatiivisista vaikutuksista avoimesti ja läpinäkyvästi kehittää taloudellisesti kannattavia ratkaisuja paikallisiin ja globaaleihin ongelmiin.

11 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Esitys Kyamk julkaisee keväällä 2016 vastuuraportin edellisen vuoden toiminnastaan aiempaan tapaan. Xamk liittyy jäseneksi FIBSiin jo nyt, jolloin myös tytäryhtiöt Kyamk ja Mamk saavat käyttöönsä sen palvelut. Vuosimaksu 2400 (perustuu konsernin liikevaihtoon, yli 50 milj. euroa). Uuden korkeakoulun vastuullista toimintaa ja sen vastuuraportointia suunnittelemaan ja kehittämään perustetaan työryhmä syksyllä Uuden korkeakoulun ensimmäinen vastuuraportti julkaistaan keväällä 2017, jolloin se kertoo kahden tytäryhtiön toiminnasta viimeisenä erillisenä vuonna Kaikki raportit liitetään kansainväliseen GRI-raporttitietokantaan. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. FIBSin vuosimaksu vuodelta 2016 budjetoidaan viestinnän rake-rahasta. Uuden korkeakoulun vastuullista toimintaa ja sen vastuuraportointia suunnittelemaan ja kehittämään perustettavasta työryhmästä tehdään erillinen päätös myöhemmin.

12 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Xamkin yhteisen julkaisutyöryhmän jäsenten valintamenettely 60/00/2015 Johtoryhmä Valmistelu: Iiris Kuusinen, Terhi Kaipainen ja Pekka Malvela Esittely kehitysjohtaja Kalevi Niemi Konsernin johtoryhmä on kokouksessaan päättänyt, että Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluille nimetään yhteinen julkaisutyöryhmä alkaen valmistelemaan yhteisiä julkaisusarjoja ja kehittämään yhteisiä julkaisukäytänteitä. Julkaisutyöryhmän puheenjohtajaksi nimettiin kehitysjohtaja Kalevi Niemi. Esitys Konsernin johtoryhmä ottaa kantaa siihen, miten jäsenet nimetään yhteiseen julkaisutyöryhmään. Julkaisutyöryhmään valitaan 8 jäsentä. Tavoitteena on saada mahdollisimman kattava otos sekä opetus- että TKI-puolen edustajia molemmista korkeakouluista. Julkaisutyöryhmän valinnan menettelytavaksi ehdotetaan seuraavaa: Asia viedään käsiteltäväksi Kyamkissa pedagogisen johtoryhmän ja Mamkissa koulutustiimin sekä molempien ammattikorkeakoulujen TKI-johtoryhmien kokouksiin, joissa tiedustellaan ehdokkaita yhteiseen julkaisutyöryhmään. Ehdotukset annetaan määrätyn ajan sisällä Kirjasto- ja oppimisteknologiapalvelujen julkaisuasioita hoitaville henkilöille, jotka koostavat ehdotukset konsernin johtoryhmän käsiteltäväksi. Konsernin johtoryhmä tekee lopulliset valinnat. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

13 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Tilaisuuksiin osallistuminen Johtoryhmä Seminaari korkeakoulutuksen uudistaminen (ennakkotieto) Opetus- ja kulttuuriministeriö kutsuu ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja korkeakouluyhteisöä edustavien järjestöjen edustajat seminaariin korkeakoulutuksen uudistaminen: parempaan ympärivuotiseen opiskeluun ja aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen keskiviikkona klo Tilaisuus järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön isossa kokoustilassa Jukola, Meritullinkatu 1, Helsinki. Tilaisuuden ohjelma ilmoittautumisohjeineen lähetetään myöhemmin. Keskustelutilaisuuteen toivotaan osallistuvan 1-3 edustajaa kustakin organisaatiosta. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti opetuksen ja koulutuksen kehittämisen tai niiden johtamisen asiantuntijoille. Esitys Sovitaan seminaariin osallistujat. Korkeakoulutuksen uudistaminen seminaariin esitettiin osallistujiksi Seija Aalto ja Tuija Vänttinen. Kutsu korkeakoulujen ja tiedelaitosten johdon seminaariin Vaasaan Opetus- ja kulttuuriministeriä järjestää yhteistyössä Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa korkeakoulujen ja tiedelaitosten johdon seminaarin Vaasassa. Seminaari järjestetään Vaasan yliopistossa (Wolffintie 34, Vaasa). Pyydämme ilmoittautumaan seminaariin maanantaihin mennessä sähköisellä lomakkeella osoitteessa Tilarajoitteiden vuoksi korkeakouluista ja tiedelaitoksista tilaisuuteen kutsutaan 3-4 henkilöä kustakin ja muista kutsuttavista organisaatioista yksi henkilö.

14 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Seminaari on katsottavissa reaaliaikaisena verkkolähetyksenä sekä seminaarin jälkeen tallenteena osoitteessa Seminaarin osallistujia varten on varattu majoituskiintiö Original Sokos Hotel Royal Vaasasta (Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa). Lisätiedot ja varausohjeet löytyvät liitteenä. Seminaariin osallistuvat Heikki Saastamoinen ja Kalevi Niemi. Eduskunnan sivistysvaliokunta pyytää asiantuntijaanne kuultavaksi ja kirjallista asiantuntijalausuntoanne: Aika: tiistai klo Paikka: valiokunnan kokoushuone 4017, eduskunnan väistötilat (sisäänkäynti: Pohjoinen Rautatiekatu 9) Asia: HE 30/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle Teema: Korkeakoulujen rahoitus Määräaika: Ilmoitus asiantuntijasta ja kirjallinen asiantuntijalausunto pyydetään toimittamaan viimeistään kokousta edeltävänä arkipäivänä klo mennessä. Lisätietoja antaa: valiokuntaneuvos Kaj Laine, puh Vastausosoite: Lähettäjä: osastosihteeri Marja Rauhala, puh Jakelu, kutsutaan paikalle: Turun kaupunki, Närpiön kaupunki, Amiedu, Suomen Punainen Risti, Itä-Suomen yliopisto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Professoriliitto, Tieteentekijöiden liitto TTL ntuntijan-kuuleminen-.aspx Tilaisuuteen osallistuvat Heikki Saastamoinen ja Tero Tallinen.

15 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Muut asiat Johtoryhmä Konsernin luentopalkkiosääntö Todettiin, että konsernin luentopalkkiosääntö on vahvistettu konsernin johtoryhmän kokouksessa Eroista huolimatta ohje on nyt käytössä. Fuusioituneen korkeakoulun ohje käydään läpi myöhemmin. Amkien strategiarahoitus ja hallitusohjelman kärkihankkeet Esittely varatoimitusjohtaja Mirja Toikka Hallituksen toimintasuunnitelma strategisen hallitusohjelman kärkihankkeiden ja reformien toimeenpanemiseksi (13/2015). Ainakin seuraavat kärkihankkeet rahoitetaan AMKien perusrahoitukseen sisältyvällä strategiarahoituksella (rahoitusmallissa 6 % painoarvo). Lisäksi tietoa sopimusneuvotteluissa 2016 käsiteltävistä teemoista. KÄRKIHANKE 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi. (Sivu 36.) Toimenpide 1: Edellytetään korkeakouluilta ja tutkimuslaitoksilta esitystä työnjaosta sekä tiedekuntien ja tutkimusyksiköiden tiivistyvästä yhteistyöstä. Pääomitetaan korkeakouluja. - Korkeakouluilta edellytetään esityksiä rakenteellisesta kehittämisestä helmikuussa Toimijat ohjeistetaan lokakuussa Korkeakoulut suuntaavat resurssejaan osaamiskeskittymiin valitsemillaan painopistealueilla - Korkeakouluja pääomitetaan; kriteereissä painotetaan kykyä hankkia ulkopuolista rahoitusta sekä toiminnan tuottavuutta, laatua ja vaikuttavuutta. Vuonna 2018 AMKjen pääomittaminen 24 M. - Käsitellään sopimusneuvotteluissa (2016) vuosille PANOSTUKSET: Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen toimenpiteitä tuetaan korkeakoulujen perusrahoitukseen sisältyvällä strategiarahoituksella. KÄRKIHANKE 3: Nopeutetaan siirtymistä työelämään (s. 32)

16 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä OKM sopii korkeakoulujen kanssa työelämään siirtymistä nopeuttavista tavoitteista sopimuskautta koskevissa neuvotteluissa vuonna PANOSTUKSET: Tavoitetta tuetaan suuntaamalla siihen korkeakoulujen strategiarahoitusta. Toimenpiteet: 1. Nopeutetaan II asteelta korkeakouluihin siirtymistä 2. Sujuvoitetaan korkeakouluopintoja mahdollistamalla ympärivuotinen opiskelu ja parantamalla aiemmin hankitun osaamisen tunnustamista. Tavoitteena on, että 2020 kesällä suoritettavat opinnot muodostavat 20 % kaikista suoritetuista opintopisteistä. 3. Kehitetään korkeakoulujen digitaalisia oppimisympäristöjä, verkko-opetustarjontaa ja digitaalista koulutusyhteistyötä palvelemaan opintojen sujuvoittamista ja nopeampaa korkeakoulutuksen siirtymistä. 4. Kehitetään avoimia MOOC-tyyppisiä kursseja vapaaseen käyttöön opetuksessa - Korkeakoulujen valintakoemenettelyn uudistaminen, sovitaan sopimusneuvotteluissa Sopimusneuvotteluissa 2016 neuvotellaan yhteiset ja korkeakoulukohtaiset tavoitteet opintoprosessin tehostamiselle ja työelämässä hankitun osaamisen tunnustamisen lisäämiselle. - Vuonna 2017 tehdään korkeakoulukohtainen AHOT-arviointi ja määritellään kehittämiskohteet. Todettiin, että edellä mainitut asiat ovat sekä sopimusprosessiin että opetuksen tasolle vietäviä asioita. Lausuntopyyntö OKM/11/591/2015 ( ) /Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymisen uudet linjaukset Merkittiin tiedoksi. Sosiaalinen ulottuvuus korkeakoulututkimuksessa seminaari ma

17 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Merkittiin tiedoksi.

18 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Tiedoksi asiat Johtoryhmä Tiedoksi-asioita ei ollut.

19 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Seuraava kokous Johtoryhmä Seuraavat kokoukset pidetään videokokouksina klo klo 12-15

20 Pöytäkirja 6/ (20) Johtoryhmä Kokouksen päättäminen Johtoryhmä Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014.

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014. Pöytäkirja 10/2016 1 (14) Johtoryhmä 19.10.2016 Aika 19.10.2016 klo 09:03-12:07 Paikka Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 133 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Videokokous: Kotka BK0022, Kouvola päärakennus 247, Mikkeli H208

Videokokous: Kotka BK0022, Kouvola päärakennus 247, Mikkeli H208 Pöytäkirja 2/2015 1 (20) Johtoryhmä 23.04.2015 Aika 23.04.2015 klo 09:45-12:06 Paikka Videokokous: Kotka BK0022, Kouvola päärakennus 247, Mikkeli H208 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus rehtorin työhuone B1014

Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus rehtorin työhuone B1014 6/2017 1 (15) Johtoryhmä Aika klo 13:00-14:33 Paikka Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus rehtorin työhuone B1014 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 66 Kokouksen avaaminen 3 67

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/ Paikka Videokokous: Mikkeli tila H208- Kotka B Kouvola 150

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/ Paikka Videokokous: Mikkeli tila H208- Kotka B Kouvola 150 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/2015 1 Johtoryhmä 28.01.2015 Aika 28.01.2015 klo 09:00-10:30 Paikka Videokokous: Mikkeli tila H208- Kotka B1019 - Kouvola 150 Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Paikka Kaakkois-Suomen AMK, Kouvolan kampus, Paraatikenttä 7, neuvottelutila Kaarisali, päärakennus 3. krs

Paikka Kaakkois-Suomen AMK, Kouvolan kampus, Paraatikenttä 7, neuvottelutila Kaarisali, päärakennus 3. krs Pöytäkirja 6/2017 1 (12) Aika 07.06.2017 klo 10:00-10:20 Paikka AMK, Kouvolan kampus, Paraatikenttä 7, neuvottelutila Kaarisali, päärakennus 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 59 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 id150488 1(7) KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS AIKA ke klo 8.00-9.56 PAIKKA Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Metsolan kampus, neuvottelutila C2010 Pääskysentie 1

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/ (20) Yhteistoimintaneuvottelukunta Aika klo 13:00-14:59. Mikkeli H208, Kotka C2010, Kouvola150

Pöytäkirja 3/ (20) Yhteistoimintaneuvottelukunta Aika klo 13:00-14:59. Mikkeli H208, Kotka C2010, Kouvola150 Pöytäkirja 3/2016 1 (20) Yhteistoimintaneuvottelukunta 21.09.2016 Aika 21.09.2016 klo 13:00-14:59 Paikka Mikkeli H208, Kotka C2010, Kouvola150 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 89 Kokouksen avaus, laillisuus

Lisätiedot

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy, Kasarmin kampus Mikkeli, H-rakennus, 2. kerros, neuvottelutila H208,

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy, Kasarmin kampus Mikkeli, H-rakennus, 2. kerros, neuvottelutila H208, Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Yhteistoimintaneuvottelukunta 27.10.2015 Aika 27.10.2015 klo 10:00-10:57 Paikka Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy, Kasarmin kampus Mikkeli, H-rakennus, 2. kerros, neuvottelutila H208,

Lisätiedot

Johtoryhmä Johtoryhmä Sopimuksen valmistelun tilanne 68/00.01/2015. Johtoryhmä

Johtoryhmä Johtoryhmä Sopimuksen valmistelun tilanne 68/00.01/2015. Johtoryhmä Johtoryhmä 82 11.11.2015 Johtoryhmä 5 14.01.2016 Sopimuksen 2017 2020 valmistelun tilanne 68/00.01/2015 Johtoryhmä 11.11.2015 82 Valmistelu ja esittely vararehtori, varatoimitusjohtaja Mirja Toikka Dokumentit:

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010 2/2017 1 (14) Aika klo 10:00-13:00 Paikka ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen avaaminen 3 14 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Osaaminen ja koulutus hallitusohjelman kärkihankkeet. Mirja Hannula EK-foorumi 9.11.2015 Rovaniemi

Osaaminen ja koulutus hallitusohjelman kärkihankkeet. Mirja Hannula EK-foorumi 9.11.2015 Rovaniemi Osaaminen ja koulutus hallitusohjelman kärkihankkeet Mirja Hannula EK-foorumi 9.11.2015 Rovaniemi Tavoitetila Sipilän hallitusohjelman 2025-tavoite Suomi on maa, jossa tekee mieli oppia koko ajan uutta.

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

6 Esitys: Korkeakouluturvallisuus ja työsuojelu Xamk:ssa 8 7 Työyhteisön kehittämiskyselyn tulokset työsuojelun näkökulmasta

6 Esitys: Korkeakouluturvallisuus ja työsuojelu Xamk:ssa 8 7 Työyhteisön kehittämiskyselyn tulokset työsuojelun näkökulmasta Pöytäkirja 1/2017 1 (17) Työsuojelutoimikunta Aika 24.04.2017 klo 12:00-14:00 Paikka Mikkelin kampus, kokoustila X124 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 3 2 Esityslistan

Lisätiedot

Videokokous: Mikkeli H-rakennuksen neuvottelutila - Kotka rehtorin työhuone B Kouvola 150

Videokokous: Mikkeli H-rakennuksen neuvottelutila - Kotka rehtorin työhuone B Kouvola 150 Pöytäkirja 1/2016 1 (19) Yhteistoimintaneuvottelukunta 24.02.2016 Aika 24.02.2016 klo 13:15-15:00 Paikka Videokokous: Mikkeli H-rakennuksen neuvottelutila - Kotka rehtorin työhuone B1014 - Kouvola 150

Lisätiedot

Johtoryhmä Johtoryhmä Johtoryhmä Sopimuksen valmistelun tilanne 68/00.01/2015

Johtoryhmä Johtoryhmä Johtoryhmä Sopimuksen valmistelun tilanne 68/00.01/2015 Johtoryhmä 82 11.11.2015 Johtoryhmä 5 14.01.2016 Johtoryhmä 16 11.02.2016 Sopimuksen 2017 2020 valmistelun tilanne 68/00.01/2015 Johtoryhmä 11.11.2015 82 Valmistelu ja esittely vararehtori, varatoimitusjohtaja

Lisätiedot

Paikka Mikkeli Kuitula, Kotka C2010, Kouvola 247, Savonlinna 271

Paikka Mikkeli Kuitula, Kotka C2010, Kouvola 247, Savonlinna 271 Pöytäkirja 2015 1 Aika 17.11.2015 klo 09:05-11:00 Paikka Mikkeli Kuitula, Kotka C2010, Kouvola 247, Savonlinna 271 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 4 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/2016 1 (11)

Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Pöytäkirja 3/2016 1 (11) 16.02.2016 Aika 16.02.2016 klo 09:00-09:55 Paikka Mikkeli, H-rakennuksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja järjestäytyminen 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Videokokous: Kotka rehtorin työhuone B Mikkeli H208

Videokokous: Kotka rehtorin työhuone B Mikkeli H208 Pöytäkirja 14/2016 1 (17) Johtoryhmä 12.12.2016 Aika 12.12.2016 klo 09:04-11:10 Paikka Videokokous: Kotka rehtorin työhuone B1014 - Mikkeli H208 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 201 Kokouksen avaus ja esityslistan

Lisätiedot

Kotka rehtorin työhuone B1014 - Kouvola 150 - Mikkeli H208

Kotka rehtorin työhuone B1014 - Kouvola 150 - Mikkeli H208 Pöytäkirja 2/2016 1 (21) Johtoryhmä 11.02.2016 Aika 11.02.2016 klo 12:04-14:30 Paikka Kotka rehtorin työhuone B1014 - Kouvola 150 - Mikkeli H208 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen avaus ja esityslistan

Lisätiedot

Pöytäkirja 11/ (10) Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan (C2010)

Pöytäkirja 11/ (10) Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan (C2010) Pöytäkirja 11/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 28.09.2016 Aika 28.09.2016 klo 14:37-16:11 Paikka Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

Toiminta- ja henkilöstösuunnitelma sekä talousarvio 2016. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy

Toiminta- ja henkilöstösuunnitelma sekä talousarvio 2016. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Toiminta- ja henkilöstösuunnitelma sekä talousarvio 2016 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Sisällys 1 Katsaus vuoteen 2015... 1 2 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016... 3 3 Henkilöstösuunnittelu ja sen

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/ Xamk

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/ Xamk Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 1/2015 1 Työsuojelutoimikunta 06.02.2015 Aika 06.02.2015 klo 13:05-14:05 Paikka Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

Videokokous: Mikkeli Kuitula, Kotka A3033, Kouvola neuvottelutila 247

Videokokous: Mikkeli Kuitula, Kotka A3033, Kouvola neuvottelutila 247 Pöytäkirja 2/2016 1 (17) Yhteistoimintaneuvottelukunta 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 10:03-11:15 Paikka Videokokous: Mikkeli Kuitula, Kotka A3033, Kouvola neuvottelutila 247 Käsitellyt asiat Asia Otsikko

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/ (11) Työsuojelutoimikunta Aika klo 10:02-10:44. Paikka Kotka B1019, Mikkeli H208 ja Savonlinna 271

Pöytäkirja 3/ (11) Työsuojelutoimikunta Aika klo 10:02-10:44. Paikka Kotka B1019, Mikkeli H208 ja Savonlinna 271 Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Työsuojelutoimikunta 15.09.2016 Aika 15.09.2016 klo 10:02-10:44 Paikka Kotka B1019, Mikkeli H208 ja Savonlinna 271 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

Kärkihanke 3. Nopeutetaan työelämään siirtymistä Petri Haltia

Kärkihanke 3. Nopeutetaan työelämään siirtymistä Petri Haltia Kärkihanke 3. Nopeutetaan työelämään siirtymistä 6.4.2016 Petri Haltia KÄRKIHANKE 3: NOPEUTETAAN SIIRTYMISTÄ TYÖELÄMÄÄN Tavoitteena ovat pidemmät työurat ja joustavat opintopolut. Nuoret siirtyvät nopeammin

Lisätiedot

Paikka Xamk, Kotkan kampus, neuvottelutila C2010 (2. kerros) - Skype-yhteys Mikkeliin ja vierailijoihin

Paikka Xamk, Kotkan kampus, neuvottelutila C2010 (2. kerros) - Skype-yhteys Mikkeliin ja vierailijoihin Pöytäkirja 4/2017 1 (19) Työsuojelutoimikunta Aika 11.09.2017 klo 12:00-14:07 Paikka Xamk, Kotkan kampus, neuvottelutila C2010 (2. kerros) - Skype-yhteys Mikkeliin ja vierailijoihin Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Paikka Kotka B1019, Kouvola 150, Mikkeli H208, Savonlinna 231

Paikka Kotka B1019, Kouvola 150, Mikkeli H208, Savonlinna 231 Pöytäkirja 2/2016 1 (11) Työsuojelutoimikunta 17.05.2016 Aika 17.05.2016 klo 13:09-13:40 Paikka Kotka B1019, Kouvola 150, Mikkeli H208, Savonlinna 231 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 10 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208- Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014

Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208- Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014 Pöytäkirja 10/2017 1 (18) Johtoryhmä Aika 13.06.2017 klo 09:04-12:00 Paikka Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208- Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 139 Kokouksen

Lisätiedot

Mikkeli H208, Sln 231, Kotka C2010, Kouvola Pajakabinetti

Mikkeli H208, Sln 231, Kotka C2010, Kouvola Pajakabinetti Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Työsuojelutoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 13:08-13:39 Paikka Mikkeli H208, Sln 231, Kotka C2010, Kouvola Pajakabinetti Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

AIKA klo Kokouksen jälkeen joululounas Ravintola Keisarinsatamassa. Nykänen Marjatta

AIKA klo Kokouksen jälkeen joululounas Ravintola Keisarinsatamassa. Nykänen Marjatta Pöytäkirja 10/2013 id124683 1(8) OSAKEYHTIÖN HALLITUKSEN KOKOUS AIKA klo 9.44 12.45 Kokouksen jälkeen joululounas Ravintola Keisarinsatamassa PAIKKA Kotkan Höyrypanimo, luokkatila 303 Metsontie 41 48220

Lisätiedot

Kotka rehtorin työhuone B Kouvola Mikkeli Kuitula

Kotka rehtorin työhuone B Kouvola Mikkeli Kuitula Pöytäkirja 1/2016 1 (23) Johtoryhmä 14.01.2016 Aika 14.01.2016 klo 12:20-13:02 Paikka Kotka rehtorin työhuone B1014 - Kouvola 150 - Mikkeli Kuitula Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus ja esityslistan

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/ (26) Johtoryhmä Aika klo 13:40-15:57. Kotka rehtorin työhuone B Mikkeli H208.

Pöytäkirja 3/ (26) Johtoryhmä Aika klo 13:40-15:57. Kotka rehtorin työhuone B Mikkeli H208. Pöytäkirja 3/2016 1 (26) Johtoryhmä 11.04.2016 Aika 11.04.2016 klo 13:40-15:57 Paikka Kotka rehtorin työhuone B1014 - Mikkeli H208 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN RAHOITUSMALLIN KESKUSTELUTILAISUUS

AMMATTIKORKEAKOULUJEN RAHOITUSMALLIN KESKUSTELUTILAISUUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN RAHOITUSMALLIN KESKUSTELUTILAISUUS Ylijohtaja Tapio Kosunen 20.11.2014, Helsinki Seminaari ammattikorkeakoulujen rahoitusmallista vuodesta 2017 alkaen 11.00 Lounas 11.50 Seminaarin

Lisätiedot

Kuntoutusalan koulutuksen uudistaminen korkea asteella seminaari Hannu Sirén

Kuntoutusalan koulutuksen uudistaminen korkea asteella seminaari Hannu Sirén Kuntoutusalan koulutuksen uudistaminen korkea asteella seminaari 19.2.2016 Hannu Sirén Kuntoutusalan koulutuksen uudistaminen korkea asteella seminaari 19.2.2016 Ohjelma 10.00 Seminaarin avaus johtaja

Lisätiedot

Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tila ja kehittäminen korkeakouluissa Petri Haltia

Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tila ja kehittäminen korkeakouluissa Petri Haltia Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tila ja kehittäminen korkeakouluissa 2.11.2017 Petri Haltia Hallitusohjelman toimeenpano: Kärkihanke 3, toimenpide 2: Sujuvoitetaan korkeakouluopintoja mahdollistamalla

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Paikka Kaakkois-Suomen AMK, Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus B1014 (video/skype)

Paikka Kaakkois-Suomen AMK, Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus B1014 (video/skype) Pöytäkirja 8/2017 1 (16) Johtoryhmä Aika 16.05.2017 klo 09:10-10:50 Paikka Kaakkois-Suomen AMK, Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus B1014 (video/skype) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 107

Lisätiedot

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola Johanna Moisio, HT, opetusneuvos, ryhmäpäällikkö Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto

Lisätiedot

It s As u l Ik t Im n An e El y S. E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4

It s As u l Ik t Im n An e El y S. E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4 It s As u l Ik t Im n An e El y S E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4 FIBS! Perustettu vuonna 2000 Suomen ainoa riippumaton ja voittoa tavoittelematon yritysvastuuverkosto Autamme jäseniämme

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS Pöytäkirja 4/2015 id150263 1 (10) Osakeyhtiön hallitus KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS AIKA to klo 13.08 15.45. PAIKKA Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Kasarminmäen kampus, pajakabinetti

Lisätiedot

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 7/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin johtoryhmälle

Lisätiedot

Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi

Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi 15.3.2018 Opetusneuvos Petteri Kauppinen yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2016 Kokoustiedot Aika 23.11.2016 klo 10.04-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirja 5/ (33) Johtoryhmä Aika klo 09:04-12:56. Mikkelin kampus neuvottelutila H208.

Pöytäkirja 5/ (33) Johtoryhmä Aika klo 09:04-12:56. Mikkelin kampus neuvottelutila H208. Pöytäkirja 5/2016 1 (33) Johtoryhmä 14.06.2016 Aika 14.06.2016 klo 09:04-12:56 Paikka Mikkelin kampus neuvottelutila H208 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Kokouksen avaus 3 54 Pöytäkirjan tarkastajan valinta

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-8

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-8 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2017 1 17.02.2017 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 17.02.2017, 09:20-12:00 Paikka Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Aurora-rakennus, AU300 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

5 1 kpl SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS

5 1 kpl SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS Aika Maanantai 15.2.2016 klo 9.00 12.45 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

Martin-Laakso Päivi. Puustelli Markku. Pelli Raimo, vararehtori Rautaniemi Pirkko, toimialajohtaja (kohdasta 4 alkaen)

Martin-Laakso Päivi. Puustelli Markku. Pelli Raimo, vararehtori Rautaniemi Pirkko, toimialajohtaja (kohdasta 4 alkaen) PÖYTÄKIRJA 1/2006 1 (5) Hallitus 1.2.2006 HALLITUKSEN KOKOUS AIKA Tiistaina 24.1.2006 klo 13.10 14.55 Yhteinen seminaari klo 11.00 alkaen Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen kanssa. Seminaarissa

Lisätiedot

Ajankohtaista korkeakoulutuksesta Osaamisen ennakointifoorumi. Maija Innola, opetus- ja kulttuuriministeriö

Ajankohtaista korkeakoulutuksesta Osaamisen ennakointifoorumi. Maija Innola, opetus- ja kulttuuriministeriö Ajankohtaista korkeakoulutuksesta Osaamisen ennakointifoorumi Maija Innola, opetus- ja kulttuuriministeriö 1.6.2017 SISÄLTÖ Korkeakoulutuksen määristä Esimerkkejä uudistuvista rakenteista Korkeakoulujen

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Tekniikan, metsän ja liiketalouden toimipiste Neuvottelutila 2001B, 2. kerros käytävän päässä Pääskysentie 1, Kotka

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Tekniikan, metsän ja liiketalouden toimipiste Neuvottelutila 2001B, 2. kerros käytävän päässä Pääskysentie 1, Kotka PÖYTÄKIRJA 8/2008 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS AIKA 10.11.2008 klo 12.30 14.05. PAIKKA Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Tekniikan, metsän ja liiketalouden toimipiste Neuvottelutila 2001B, 2. kerros käytävän

Lisätiedot

Pöytäkirja 12/ (7)

Pöytäkirja 12/ (7) Pöytäkirja 12/2016 1 (7) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 10.10.2016 Aika 10.10.2016 klo 10:00 Paikka Sähköpostikokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja järjestäytyminen 3 2 Kokouksen

Lisätiedot

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS 20.8.2012 Kokous 7/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin

Lisätiedot

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso 1 / 5 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JAOSTO 1 / 2015 PÖYTÄKIRJA KL/161/000208/2015 Aika: 9.3.2015 14:00-15:00 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE Aika Tiistai 3.11.2015 klo 18.00 19.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

5. Lapin korkeakoulukonsernin innovaatio-ohjelman hyväksyminen. Lapin yliopiston määrärahahaku korkeakoulujen hakijasuman purkua varten.

5. Lapin korkeakoulukonsernin innovaatio-ohjelman hyväksyminen. Lapin yliopiston määrärahahaku korkeakoulujen hakijasuman purkua varten. LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 4/2014 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston sijoitustoiminnan tilanne 3. Lapin yliopiston strategia vuoteen 2025 4. Lapin yliopiston

Lisätiedot

Korkeakoulutuksen näkymät kärkihankkeista visioon Petri Haltia

Korkeakoulutuksen näkymät kärkihankkeista visioon Petri Haltia Korkeakoulutuksen näkymät kärkihankkeista visioon 11.10.2017 Petri Haltia Hallitusohjelman toimeenpano Osaaminen ja koulutus kärkihankkeet 1. Uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihin

Lisätiedot

Kokous: Perjantai klo 9.00 Hallituksen kokoushuone, päärakennus, Seminaarinmäki

Kokous: Perjantai klo 9.00 Hallituksen kokoushuone, päärakennus, Seminaarinmäki JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO HALLITUKSEN ESITYSLISTA 2/2019 Kokous: Perjantai 15.2.2019 klo 9.00 Hallituksen kokoushuone, päärakennus, Seminaarinmäki Läsnä: Kansleri emerita Krista Varantola, puheenjohtaja Pääekonomisti

Lisätiedot

Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen ja OKM

Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen ja OKM Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen 2017-2019 ja 2018-2020 OKM 22.8.2017 Erityisavustukset korkeakoulutuksen kehittämishankkeisiin 2017-2019 Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti

Lisätiedot

Opiskelijat, korkeakoulut ja työelämä korkeakoulutuksen kärkihankkeet ja EUROSTUDENT VI -seminaari

Opiskelijat, korkeakoulut ja työelämä korkeakoulutuksen kärkihankkeet ja EUROSTUDENT VI -seminaari Opiskelijat, korkeakoulut ja työelämä korkeakoulutuksen kärkihankkeet ja EUROSTUDENT VI -seminaari Yhteenveto Johtaja Hannu Sirén 1. Työryhmien keskustelun tiivistys ja keskeiset huomiot 2. Jatkotyö kärkihankemaailmassa

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille Lapin yliopiston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, keskustelu

3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille Lapin yliopiston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, keskustelu LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 10/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Kärkihankkeiden esittely 3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille 2013 2016 4. Lapin yliopiston

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 17:00-19:15 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 1

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 1 UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 1 AIKA 21.08.2013 18:00-20:50 PAIKKA Utajärven kunnanvirasto, kokoustila Sotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 40 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto!

FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto! FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto Yritysvastuuverkosto FIBS tarjoaa ajankohtaista tietoa yritysvastuun parhaista käytännöistä, trendeistä ja työkaluista, tukea vastuullisuustoiminnan kehittämiseen,

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

SOPIMUSNEUVOTTELUIHIN VALMISTAUTUMINEN. Opetusneuvos Ari Saarinen

SOPIMUSNEUVOTTELUIHIN VALMISTAUTUMINEN. Opetusneuvos Ari Saarinen SOPIMUSNEUVOTTELUIHIN VALMISTAUTUMINEN Opetusneuvos Ari Saarinen 20.11.2008 KORKEAKOULUJEN OHJAUS JA RAHOITUS 2010 Sopimuskausi rytmitetään eduskunta/hallituskausiin siten, että tavoitteet sovitaan nelivuotiskaudelle

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON JA OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULUN

OULUN YLIOPISTON JA OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULUN OULUN YLIOPISTON JA OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLISEN YHTEISTYÖN N KEHITTÄMINEN Rehtori Lauri Lantto Oulun seudun ammattikorkeakoulu KOHTI UUTTA KORKEAKOULULAITOSTA Korkeakoulujen rakenteellisen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 6/ ASIALISTA

PÖYTÄKIRJA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 6/ ASIALISTA N HALLITUKSEN KOKOUS 6/2018 11.12.2018 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Korkeakoulukonsernin strategiatyön tilannekatsaus 3. Tilannekatsaus yliopiston strategista profiloitumista

Lisätiedot

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 Kaakkois-Suomen luovien alojen kehittämisverkoston kokous 11.10.2018 Kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen, Kaakkois-Suomen ELY-keskus Yleistä Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Pöytäkirja 5/2015 1 (19) Yhteistoimintaneuvottelukunta 08.12.2015. Aika 08.12.2015 klo 13:30-15:25. Kouvola, Kasarminmäen kampus teorialuokka 248B

Pöytäkirja 5/2015 1 (19) Yhteistoimintaneuvottelukunta 08.12.2015. Aika 08.12.2015 klo 13:30-15:25. Kouvola, Kasarminmäen kampus teorialuokka 248B Pöytäkirja 5/2015 1 (19) Yhteistoimintaneuvottelukunta 08.12.2015 Aika 08.12.2015 klo 13:30-15:25 Paikka Kouvola, Kasarminmäen kampus teorialuokka 248B Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 47 Kokouksen avaus,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous KUTSU n jäsenet ja varajäsenet n kokous Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan tiedekunnalle dekaanin keskiviikkona 10. tammikuuta 2018 klo 9.00 tiedekunnan kokoushuoneessa,

Lisätiedot

Sipilän hallituksen visio: Suomi 2025

Sipilän hallituksen visio: Suomi 2025 Tilaisuuden avaus ECVT Round Table 2015 Helsinki 10.12.2015 opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriö, ammatillisen koulutuksen osasto AMOS seija.rasku@minedu.fi Sipilän hallituksen visio:

Lisätiedot

Aika Tiistai klo Opistotien kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2089 (käyntiosoite: Opistotie 2, Kuopio)

Aika Tiistai klo Opistotien kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2089 (käyntiosoite: Opistotie 2, Kuopio) Aika Tiistai 9.10.2018 klo 15.00 16.35 Paikka Opistotien kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2089 (käyntiosoite: Opistotie 2, 70200 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet Niklas Baarman

Lisätiedot

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 6.2.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä SÄMEDIGGI SAAMELAISKÄPJÄT Hallitus PÖYTÄKIRJA 2/2013 sivu 1 (7 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 2/2013 Aika Paikka to 7. päivänä helmikuuta 2013 klo 14.00 16.00 puhelinkokous L P Läsnäl Klemetti Näkkäläj

Lisätiedot

yritysvastuu 2018 TIIVISTELMÄ

yritysvastuu 2018 TIIVISTELMÄ yritysvastuu 2018 TIIVISTELMÄ Yhteenveto FIBSin Yritysvastuu 2018 -tutkimus on Suomen laajin suurten ja keskisuurten yritysten vastuullisuutta kartoittava kyselytutkimus. Tutkimus on tehty vuodesta 2013

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 14.04.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Kunnantalo, Kajanus Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 21.11.2017, klo 13.00 14.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

Yhteistyössä maailman parasta Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjaukset

Yhteistyössä maailman parasta Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjaukset Yhteistyössä maailman parasta Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjaukset 2017-2025 Opetus- ja kulttuuriministeriö 10.5.2017 Tulevaisuudenkestävän Suomen visio http://minedu.fi/korkeakoulutuksen-ja-tutkimuksen-visio-2030

Lisätiedot

B 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus B 8 Oulun yliopiston sisäinen tarkastus

B 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus B 8 Oulun yliopiston sisäinen tarkastus HALLITUS Aihe HALLITUKSEN KOKOUS nro 4/2012 Aika Keskiviikko 23.5.2012 kello 8.30 Paikka Hallituksen kokoushuone HR 144 Kokouksen alussa on rehtorin katsaus. Asialistat Talousjohtaja B 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 7/12 Laila Kuhalampi, puh. (0294 48)2005 sähköposti Laila.Kuhalampi@oulu.fi

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 7/12 Laila Kuhalampi, puh. (0294 48)2005 sähköposti Laila.Kuhalampi@oulu.fi Tiedekuntaneuvosto 3/12 2.10.2012 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTA A A 7/12 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 8/12 2 Yliopiston toiminnan ja talouden suunnittelun aikataulu A 9/12 3 Teknillisen tiedekunnan

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen.

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen. KOLHON KYLÄYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA Marko Lipsonen 2.1.2013 YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS Aika 27.11.12, KLO 19.00 Paikka Osuuspankin kokoustilat Läsnä Läsnäolijoista erillinen liite Käsitellyt asiat: 1. Kokouksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JA AVOIMEN YLIOPISTON SOPIMUSNEUVOTTELU. Maanantai klo , Rehtoraatin kokoushuone, Kärki

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JA AVOIMEN YLIOPISTON SOPIMUSNEUVOTTELU. Maanantai klo , Rehtoraatin kokoushuone, Kärki Liite 2, avoimen yliopiston johtokunnan kokous 13.12.2016 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JA AVOIMEN YLIOPISTON SOPIMUSNEUVOTTELU Maanantai 21.11.2016 klo 8.30 9.30, Rehtoraatin kokoushuone,

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Kokoustiedot Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.29 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kestävä kehitys korkeakoulujen ohjauksessa

Kestävä kehitys korkeakoulujen ohjauksessa Kestävä kehitys korkeakoulujen ohjauksessa Suomen korkeakoulujen kestävän kehityksen foorumi: kestävän kehityksen edistäminen korkeakoulujen toiminnassa Tampere 6.4.2016 Riina Vuorento Ohjauksen muodot

Lisätiedot

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs PÖYTÄKIRJA 1 (6) 29.5.2018 AARNIVALKEAN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantaina 28.5.2018 klo 18:00 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki Yhtymähallitus 6.6.2017 1 AIKA Tiistai 6.6.2017 klo 17.00-17.44 PAIKKA Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen alueellinen kehittäminen. AmKesu syksy 2015

Ammatillisen koulutuksen alueellinen kehittäminen. AmKesu syksy 2015 Ammatillisen koulutuksen alueellinen kehittäminen AmKesu syksy 2015 Esa Karvinen Yksikön päällikkö, opetusneuvos Ammatillinen perus- ja aikuiskoulutus 1 OPH KOULUTUKSEN JA OSAAMISEN KÄRKIHANKKEET 1. Uudet

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Ammattikorkeakoulujen rahoitus Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta, vaikuttavuutta ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

AHOT-OPAS TOISELLE ASTEELLE

AHOT-OPAS TOISELLE ASTEELLE AHOT-OPAS TOISELLE ASTEELLE Sisällys AIKAISEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT)... 3 Mitä on AHOT?... 3 Millaisesta osaamisesta AHOTointia voi hakea?... 4 Osaamisen osoittaminen,

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu / www.kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu / www.kyamk.fi Kymenlaakson ammattikorkeakoulu opiskelijoita 4500 henkilöstöä 300 2 kampusta 4 koulutusalaa 18 tiimiä Kyamkin laatupolitiikka Laadusta viestitään ymmärrettävästi Vastuu laadusta ja kehittämisestä on kaikilla

Lisätiedot

Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa

Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa Kaisa Kurki, kansainvälisten asioiden päällikkö Tampereen yliopisto, strateginen kansainvälinen kehittäminen Sessio: Miten ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

VAPAA SIVISTYSTYÖ KEHITTÄMISPÄIVÄ Maalaus: Alvar Cawen, Oittila, Vaarunhovi

VAPAA SIVISTYSTYÖ KEHITTÄMISPÄIVÄ Maalaus: Alvar Cawen, Oittila, Vaarunhovi 8/31/18 VAPAA SIVISTYSTYÖ KEHITTÄMISPÄIVÄ 31.8.2018 Maalaus: Alvar Cawen, Oittila, Vaarunhovi Hannu Ikonen Kehittämispäällikkö 040 528 3762 Hannu.Ikonen@jamk.fi 1 V E R K O S T O K U M P P A N U U S K

Lisätiedot

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne.

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne. Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (15) Aika 14.12.2017, klo 16:59-18:27 Paikka Ravintola August, Jääkärinkatu 6-8, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 1/6 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 Aika 15.4.2018 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 20 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot