HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015"

Transkriptio

1 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015

2 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO HENKILÖSTÖ Henkilöstön määrä Henkilöstön rakenne Tehtäväryhmärakenne Henkilöstön ikärakenne Henkilöstön palvelusaika HENKILÖSTÖN TILA Henkilöstön työkyky ja terveys Työaika ja henkilötyövuodet Työaikaa koskevat määräykset Perhevapaiden ja muiden virkavapaiden / työlomien käyttö HENKILÖSTÖKULUT Palkka- ja henkilöstökustannukset Harkinnanvaraisen palkanosan käyttöönoton valmistelu Henkilöstön kehittäminen ja koulutus TYÖKYKYÄ YLLÄPITÄVÄ TOIMINTA JA YHTEISTOIMINTA Työterveyshuolto Tyky- ja virkistystoiminta Työntekijöiden hengellinen ohjaus Työpaikkaruokailu Työsuojelutoiminta ja työympäristötoimikunta Tasa-arvo JOHTOPÄÄTÖKSIÄ... 13

3 3 1. JOHDANTO Lempäälän seurakunnassa on laadittu henkilökertomus osana tilinpäätöstä vuodesta 2008 lähtien. Tämä henkilöstökertomus on Lempäälän seurakunnan seitsemäs. Vuonna 2010 henkilöstökertomusta ei tehty. Henkilöstökertomukseen on koottu keskeistä tilastollista tietoa ja tunnuslukuja seurakunnan henkilöstöstä sekä kuvattu myös sanallisesti henkilöstöhallinnon eri osa-alueiden toimintaa. Henkilöstökertomuksen tavoitteena on antaa luottamushenkilöille ja johdolle kokonaiskuvan ja tietoa henkilöstöstä kehittämistä ja suunnittelua koskevan päätöksenteon pohjaksi. Myös henkilöstö itse voi antaa henkilöstökertomuksen avulla muille seurakunnan toiminnasta kiinnostuneille tietoja seurakunnan henkilöstön rakenteesta ja henkilöstöön tehdyistä investoinneista. Tässä henkilöstökertomuksessa on käytetty vuoden 2014 henkilöstökertomuksen tietoja vertailuna. Vuosittain laadittuna vertailujen tekeminen edellisten vuosien tietoihin on mahdollista, ja henkilöstökertomus luo osaltaan kuvaa myös pidemmän aikavälin henkilöstöä koskevista muutoksista.

4 4 2. HENKILÖSTÖ Kirkkohallituksen antaman suosituksen mukaan henkilöstön määrällä tarkoitetaan raportointiajankohtana seurakuntaan palvelussuhteessa olevien henkilöiden lukumäärää. Tässä henkilöstökertomuksessa esitetyissä henkilöstöä koskevissa lukumäärissä ovat mukana kaikki ne henkilöt, joilla oli voimassa oleva palvelussuhde Henkilöstön lukumäärään sisältyvät myös erilaisilla virka- tai työvapailla olevat henkilöt sekä heidän sijaisensa Henkilöstön määrä Lempäälän seurakunnan henkilöstöön kuuluvat viranhaltijat ja työsopimussuhteiset työntekijät Seurakunnan palveluksessa oli 52 viranhaltijaa ja työsopimussuhteista työntekijää, joista vakinaisessa palvelussuhteessa oli 44 henkilöä ja määräaikaisessa palvelussuhteessa 8 henkilöä. Vakinaisen henkilöstön osuus koko henkilöstömäärästä oli 85 %. Määräaikaiset toimivat pääosin vakituisten työntekijöiden sijaisina. Naisia oli 41 henkilöä ja miehiä 11 henkilöä. Vakinaisen henkilöstön rinnalla seurakunnan eri työaloilla työskenteli joukko vapaaehtoisia ja palkkiotoimisia työntekijöitä. Palkkioita on maksettu kertaluontoisista tai lyhytaikaisista tehtävistä esim. ulkopuolisille musiikkiesiintyjille ja luennoitsijoille, puhujille sekä luottamushenkilöille. Myös rippikoulun isosille ja varhaisnuorisontyön kausityöntekijöille on maksettu palkkioita. Pääsääntöisesti vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa tai palkkioita. Vuoden 2015 aikana maksettiin päätoimen palkkoja ja sivutoimien palkkoja tai palkkioita yhteensä sekä luottamushenkilöpalkkioita ,50 yhteensä 35 henkilölle. Vuonna 2015 erilaisissa vapaaehtoistehtävissä työskenteli yhteensä n. 200 seurakuntalaista. Vapaaehtoistyö on erittäin arvokasta seurakunnille ja sitä kannattaa vaalia ja kehittää. Vapaaehtoisten työpanos merkitsee tulevaisuudessa seurakuntien toiminnalle yhä enemmän. Tässä henkilöstökertomuksessa keskitytään kuitenkin pääasiassa palkattua henkilöstöä koskevien tietojen esittämiseen. Henkilöstön jakautumista eri palvelussuhdelajeihin kuvaa seuraava taulukko: PALVELUSSUHDELAJI Virkasuhteet Työsopimussuhteet Lastenohjaajat Yhteensä Kesäkaudella Lempäälän seurakunnan henkilöstömäärä kasvaa kausityöntekijöiden myötä. Vuonna 2015 hautausmaan kesä- ja kausityöntekijöiden määrä oli 20 henkilöä. Näistä puolen vuoden mittaisissa palvelussuhteissa oli 6 henkilöä. Rippikoulu- ja nuorisotyöhön palkattiin kesäksi yhteensä 5 henkilöä tilapäisiin virkasuhteisiin. Kirkon oppaana toimi 2 henkilöä.

5 Henkilöstön rakenne Tehtäväryhmärakenne Seuraavassa taulukossa on kuvattu päätoimisen henkilöstön jakautuminen sukupuolittain eri tehtäväryhmiin vuonna 2015 sekä kuinka monta prosenttia kyseisen tehtäväryhmän osuus on naisten ja miesten yhteismäärästä. TEHTÄVÄRYHMÄ Miehet Naiset Yhteensä Miehet % Naiset % Yhteensä % Seurakuntapapit ja -lehtorit Kirkkomuusikot Diakoniatyöntekijät Nuorisotyöntekijät Lapsityöntekijät , Lähetyssihteeri ,0 2 2 Tiedottaja ,0 2 2 Hallinto- ja toimistotyöntekijät , Hautausmaa- ja kiinteistötyöntekijät % TAULUKKO 1: Tehtäväryhmärakenne ja päätoimisen henkilöstön jakautuminen tehtäväryhmiin sukupuolen mukaan vuonna Henkilöstössä on mukana työntekijät, joiden palvelussuhde on voimassa Hautausmaa ja kiinteistötyöntekijät 17 % Hallinto ja toimistotyöntekijät 11 % Tiedottaja 2 % Lähetyssihteeri 2 % Tehtäväryhmärakenne 2015 Seurakuntapapit ja lehtorit 14 % Kirkkomuusikot 6 % Diakoniatyöntekijät 8 % Nuorisotyöntekijät 10 % Lapsityöntekijät 30 %

6 6 Miesvaltaisin ala oli nuorisotyöntekijät ja papisto. Naisvaltaisimpia aloja olivat kiinteistö- ja kirkonpalvelustyöntekijät, hallinto- ja toimistotyöntekijät sekä diakoniatyö ja lastenohjaajat. Suurin työntekijäryhmä vuonna 2015 oli lapsityöntekijät ja seuraavaksi suurin työntekijäryhmä oli kiinteistö- ja kirkonpalvelustyöntekijät. Sukupuolirakenteen yksipuolistuminen on yksi seurakuntatyöyhteisöjen haaste tulevina vuosina Henkilöstön ikärakenne Alla olevassa kuviossa ikärakennetta on tarkasteltu sukupuolittain vuonna KUVIO 3: Ikärakenne sukupuolittain v Miehet Naiset Päätoimisen henkilöstön keski-ikä vuonna 2015 oli 48,5 vuotta. Seurakunnan henkilöstö on naisvaltaista ja keski-ikäistä. Naisia henkilöstöstä on 78 prosenttia ja miehiä 22 prosenttia. Naisten keski-ikä on 49,7 vuotta ja miesten keski-ikä on 44,0 vuotta. Keski-ikä vaihtelee jonkin verran tehtäväryhmittäin. Korkeimmat keski-iät löytyvät kiinteistötyöntekijöistä sekä lapsityöntekijöistä. Henkilöstöä oli eniten ikäryhmässä vuotiaat (18 henkilöä). Ikärakenne painottuu vuotiaisiin, joiden osuus oli 34,6 %. Yli 60-vuotiaiden osuus oli seurakunnan henkilöstöstä 15,4 %. Nuorempien alle 30 -vuotiaiden osuus oli 7,7 %. Henkilöstön eläköitymistietoja seuraamalla ja arvioimalla mahdollisia tulevia eläketapahtumia pystytään suunnittelemaan tehtävien resursointia sekä mahdollisia muutoksia työtehtävissä. Lempäälän seurakunnan henkilöstön eläketurvasta vastaa Kirkon keskusrahasto. Eläketurvan toimeenpanosta huolehtii Kuntien eläkevakuutus (Keva).

7 7 Lempäälän seurakunnan henkilöstöstä tulee arvion mukaan seuraavan kymmenen vuoden aikana eläköitymään noin 19 % (10 henkilöä). Vuonna 2015 seurakunnan palveluksessa oli 8 yli 60- vuotiasta. Osatyökyvyttömyyseläkkeelle ei siirtynyt kukaan vuonna Henkilöstön ja seurakunnan väkiluvun kehitys Lempäälän seurakunnan jäsenmäärä oli vuoden 2015 lopussa Seuraavassa kaaviossa on kuvattu henkilöstön ja seurakunnan läsnä olevan väestön suhdetta vuosina Vuoden 2015 lopussa jokaista seurakunnan työntekijää kohden oli 332 seurakuntalaista. Vastaava luku vuonna 2014 oli Väkiluku Henkilöstömäärä Henkilöstön palvelusaika Vaihtuvuutta Lempäälän seurakunnassa oli hyvin vähän edellisten vuosien tapaan. Vuoden 2015 aikana seurakunnan palvelukseen tuli 3 henkilöä ja vakinaisen henkilöstön poistuma oli 2 henkilöä. Opinto- ja vuorotteluvapaita ei ollut vuonna 2015.

8 HENKILÖSTÖKERTOMUS A Alla olevassa kuviossa on esitetty päätoimisen, yli 6 kuukauden palvelussuhp hteessa olevan henkilöstön palvelusaika vuonna KUVIO 5: Päätoimisen henkilöstön palvelusaika v Henkilöstön palvelusaikaa % 2 % 2 % 6 % alle 1 v 1 5 v 9 % 27 % 6 15 v v v v 44 % yli 36 v 3. HENKILÖSTÖN TILA 3.1. Henkilöstön työkyky ja terveys Sairauspoissaolojen seuranta ja analysointi ovat tärkeää, jotta voitaisiin toimia ennaltaehkäisevästi ja vaikuttaa sairauslomien syihin ja siten vähentää sairauspoissaolojen ja niistä aiheutuvien ongelmien määrää. Sairauspoissaolot vähenivät edelliseenn vuoteen verrattuna 2 %. Sairauden vuoksi poissa oli työstä 44 henkilöä. Sairauslomia heillä oli yhteensä 116 poissaolokertaa, joka sisältää 472 sairauspäivää kalenteripäivinä laskettuna. Työpäivinää laskettuna sairauspoissaoloja oli 360 työpäivää. Mukana ovat kaikki vuodenn 2015 aikana seurakunnan palveluksessa olleet, myös kausityöntekijät Työtapaturmasta johtuvia sairauslomia oli 2 henkilöllä ja poissaolopäiviä heille kertyi yhteensä 3 työpäivää. Sairauspoissaoloista 91 oli lyhyitä 1-3 päivän mittaisia. Yli 60 päivää kestäneitä poissaoloja ei ollut.

9 9 Seuraavan taulukkoon on koottu yhteismäärät sairaudesta ja työtapaturmista aiheutuneista poissaoloista. TAULUKKO 3: Sairauspoissaolot keston mukaan vuonna Sairauspoissaolot 1-3 pv 4-10 pv11 60pvyli 60 pv YHT. Työpäivät Poissaolokerrat Sairaudesta johtuvia poissaoloja oli vuonna 2015 keskimäärin 7 työpäivää /työntekijä Työaika ja henkilötyövuodet Työaikaa koskevat määräykset Kirkon palveluksessa olevat viranhaltijat ja työntekijät voidaan työaikamääräysten osalta jakaa pääosin neljään eri ryhmään, 1) palkkion saajiin 2) hengellisen työn viranhaltijoihin, 3) hengellisen työn työsopimussuhteisiin työntekijöihin ja 4) muihin kuin hengellisen työn viranhaltijoihin ja työntekijöihin. Viimeksi mainittu ryhmä jakautuu vielä niihin, joihin sovelletaan työaikalakia ja niihin, joihin työaikalakia ei sovelleta eli virkaehtosopimuksen tarkoittamat johtavat viranhaltijat. Hengellisen työn työajattomia määräyksiä sovelletaan uskonnollisia toimituksia ja välittömästi julistus-, kasvatus-, opetus-, lähetys- ja diakoniatyötä tekeviin viranhaltijoihin. Pääosa seurakunnan viranhaltijoista ja työntekijöistä, esim. toimistotyöntekijät, kirkonpalvelijat, kiinteistö- ja hautausmaatyöntekijät ja lastenohjaajat (leirityötä lukuun ottamatta), kuuluu normaalien työaikamääräysten piiriin. Viranhaltijan ja työntekijän yleinen säännöllinen työaika on 38 h 15 min/viikko ja 6-8 h/vuorokausi paitsi virasto- tai muussa toimistotyössä, jossa viranhaltijan säännöllinen työaika on 36 h 15 min/viikko ja 7 h 15 min/vuorokausi. Toimistotyössä on käytössä liukuva työaika. Työaikalain alaisten työntekijöiden työaikaa seurataan työtuntilistoilla. Seurakunnalla ei ole käytössä sähköistä työajan seurantajärjestelmää. Henkilötyövuosi sopii henkilöstön määrän kuvaamiseen etenkin silloin kun henkilöstöllä on erilaisia työaikoja tai henkilöstössä on paljon tuntityötä tekeviä. Henkilötyövuosia laskettaessa summasta vähennetään palkattomat poissaolot. Osa-aikaisten henkilötyövuodet lasketaan osaaikaisuuden suhteessa. Tuntityötä tehneiden henkilötyövuodet lasketaan muuntamalla tuntien määrä vastaavaa työtä kuukausipalkkaisena tehneen viikkotyöajan mukaan tehtyjen tuntien summa / kuukausipalkkaisen työpäivän pituus / 365 tai 366 riippuen vuoden päivien määrästä. Lempäälän seurakunnan vuoden 2015 henkilötyövuodet olivat 48,3 henkilötyövuotta.

10 Perhevapaiden ja muiden virkavapaiden / työlomien käyttö Työehtosopimuksen ja työlainsäädännön säännösten nojalla henkilöstöllä on oikeus erilaisten perhevapaiden käyttöön. Perhevapaita käytti yhteensä 4 henkilöä. Perhevapaisiin luetaan äitiys-, vanhempain-, isyys-, ja hoitovapaa. Perhevapaita käytettiin yhteensä 558 työpäivää. Virkavapaalla toisen tehtävän hoidossa muualla oli 1 henkilöä. Tämän kesto oli yhteensä 244 työpäivää. 4. HENKILÖSTÖKULUT 4.1 Palkka- ja henkilöstökustannukset Palkkakustannuksilla tarkoitetaan säännöllistä palkkaa, lisä- ja ylityökorvauksia, muita lisäpalkkioita tai palkanlisiä sekä lomapalkkaa ja lomarahaa. Henkilöstökustannuksilla tarkoitetaan palkkakustannuksiin liittyviä sivukuluja eli sosiaaliturvamaksuja ja muita välillisiä kustannuksia, esim. eläke- ja vakuutusmaksuja. Seurakunta on hyvin työvoimavaltainen yhteisö, mikä näkyy erityisesti palkka- ja henkilöstökustannuksissa. Vuonna 2015 henkilöstökulujen osuus kaikista toimintakuluista oli 62 %. TAULUKKO 6: Vakinaisten palvelussuhteiden kustannukset vuonna 2015 ja sekä vertailuna vuosi Henkilöstökulut 2014 Henkilöstökulut 2015 Palkkakustannukset ,51 Palkkakustannukset ,97 Muut palkat ,24 Muut palkat ,09 Henkilöstösivukulut ,94 Henkilöstösivukulut ,12 Yhteensä ,69 Yhteensä ,18 Edellä olevassa on ilmoitettu palkkoihin liittyvät menoerät yhteensä sekä sivukulut yhteensä. Lempäälän seurakunnassa oli mahdollisuus vaihtaa lomarahat vapaaksi lomakaudella, joka alkoi Lomarahavapaa-oikeutta käytti 15 henkilöä, yhteensä 86 työpäivän verran. Vapaina otettiin 2-15 päivää / henkilö. Rahallinen säästö oli Harkinnanvaraisen palkanosan käyttöönoton valmistelu Toimintavuonna 2015 seurakunnassa jatkettiin harkinnanvaraisen palkanosan (HAVA) käyttöoton valmisteluja. Valmistelun etenemisestä vastasi työryhmä johon kuului talousjohtaja, kirkkoherra sekä luottamusmiehet. Harkinnanvarainen palkanosa on osa kirkon vuonna 2007 voimaan tullutta uutta palkkausjärjestelmää. Se perustuu lähiesimiehen tekemään

11 11 viranhaltijan/työntekijän työsuorituksen arviointiin. Harkinnanvaraisen palkanosan myöntämisestä päättävät kirkkoherra ja talousjohtaja. 4.3 Henkilöstön kehittäminen ja koulutus Henkilöstön kehittämisellä edistetään henkilöstön tiedollisia, taidollisia ja asenteellisia valmiuksia, jotta se pystyy suoriutumaan nykyisistä ja muuttuvista tehtävistään entistä paremmin. Lisäksi seurakunta järjestää henkilöstölle ammattitaidon ylläpitämiseen tähtäävää koulutusta. Vuosittainen henkilöstökoulutus toteutetaan kirkkoneuvoston hyväksymän henkilöstönkehittämissuunnitelman mukaisesti. Vuonna 2015 koulutuksista aiheutuneet kokonaiskustannukset olivat ,53. Koulutuksista aiheutuneet kulut suhteessa kokonaishenkilöstökuluihin olivat 1,10 prosenttia. Vuonna 2014 koulutuksista aiheutuneet kokonaiskustannukset olivat ,36. Koulutuksista aiheutuneet kulut suhteessa kokonaishenkilöstökuluihin olivat 1,08 prosenttia. 5. TYÖKYKYÄ YLLÄPITÄVÄ TOIMINTA JA YHTEISTOIMINTA Henkilöstö on seurakuntatyönantajan tärkein voimavara. Päämääränä on hyvän työympäristön ja yhteishengen sekä riittävän resursoinnin varaan rakentuva henkilöstön hyvinvointi. Jatkuvat muutokset ovat haastaneet entistä enemmän pohtimaan, kenen tehtävä on huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista ja mitkä tekijät aiheuttavat työn ja työhyvinvoinnin ongelmia. 5.1 Työterveyshuolto Työterveyshuollon järjestäminen ja sisältö eivät ole muuttuneet edellisestä vuodesta. Henkilöstön työterveyshuoltopalvelut tuotti toimintavuoden aikana Työterveyspalvelu Viisari. Työterveyshuoltoon sisältyi ennaltaehkäisevä työterveyshuolto (KELA:n korvausluokka I) sekä työterveyshuoltosopimuksen mukainen sairaanhoito (KELA:n korvausluokka II). Ennaltaehkäisevä työterveyshuolto käsittää työpaikan olosuhteisiin kohdistuvan toiminnan, lakisääteisen tietojen antamisen, ohjauksen ja terveysneuvonnan, terveystarkastukset, vajaakuntoisen terveydentilan seurannan, työkykyä ylläpitävän toiminnan, tapaturmien torjunnan sekä ensiapuvalmiuden ylläpidon. Sairaanhoitopalveluihin kuuluvat työterveyshoitajan ja työterveyslääkärin vastaanotot niihin liittyvine laboratorio- ja röntgenpalveluineen, työfysioterapeutin sekä psykologin vastaanotot ja erikoislääkärin konsultaatiot työterveyslääkärin lähetteellä. Työterveyshuollon kustannukset laskivat edelliseen vuoteen verrattuna 3 %. Työterveyshuollon kokonaiskustannukset vuonna 2015 olivat (vuonna 2014 kokonaiskustannukset olivat ). Kelan korvauksen jälkeen nettomenoksi jäi Työterveyshuollon kustannukset henkilöä kohden olivat 386.

12 12 Kela korvaa vuosittain 50 % hyväksymistään työterveyshuollon kustannuksista. Osalta ennaltaehkäisevää toimintaa korvataan 60 %. Lempäälän seurakunnan vuoden 2015 Kelalta saamat korvaukset olivat , Tyky- ja virkistystoiminta Vuoden 2015 aikana työntekijöillä oli käytettävissä Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, joka on joustava ja taloudellinen tapa huolehtia työtekijöiden hyvinvoinnista. Se käy sekä liikuntasetelinä tai kulttuurisetelinä, oman valinnan mukaan. Niitä tilattiin vuonna 2015 yhteensä 1600 kpl (8000 ) ja niitä käytti lähes kaikki työntekijät. Kuntoutusmahdollisuutta työkykyä ylläpitävänä tai terveyttä edistävänä tai terveydenhoitoon liittyvänä käytti yhteensä 5 henkilöä. Näiden kesto oli yhteensä 30 työpäivää. Lisäksi seurakunnan työntekijöille pidettiin joulukuussa joulujuhla Vanhassa pappilassa. Yhteistyötoimikunta ja kirkkoneuvosto päättivät tsemppipäivästä vuonna Vuoden 2014 alusta oli kaikilla vähintään 55-vuotiailla vakituisella työntekijällä tai pitkäaikaisella sijaisella, jonka työhistoria on jatkunut seurakunnassa vähintään kaksi vuotta mahdollisuus pitää yksi ylimääräinen lomapäivä rennoissa merkeissä. Lempäälän seurakunta kustansi vapaapäivän lisäksi viidenkymmenen euron vapaavalintaisen hoidon tai muun virkistymiskeinon yksin tai yhdessä muiden kanssa. Työalat ovat myös tehneet omia retkiä virkistykseen. Henkilöstön muistamisessa noudatettiin hyväksyttyä muistamiskäytäntöä. Henkilöstö muistetaan palvelusvuosista, 50- ja 60-vuotispäivinä sekä palvelussuhteen päättyessä. Käytännössä noudetaan verohallinnon henkilökuntalahjoista antamaa ohjeistusta. Lisäksi henkilökuntaa muistettiin joululahjalla joka jaettiin henkilökunnalle joulujuhlan yhteydessä. 5.3 Työntekijöiden hengellinen ohjaus Seurakunnan yksittäisillä työntekijöillä oli mentorointi- ja työnohjaussuhteita. 5.4 Työpaikkaruokailu Työntekijät ovat voineet halutessaan käyttää lounasseteleitä ja ruokailla itse valitsemassaan lounaspaikassa. Lounasseteleitä tilattiin yhteensä 1600 kpl ja seurakunnan maksama osuus oli Työsuojelutoiminta ja työympäristötoimikunta Työsuojelun valvonnasta ja muutoksenhausta työsuojeluasioissa annetussa laissa tarkoitettua työsuojelun yhteistoimintaa sekä muuta työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistoimintaa Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa ja sen seurakunnissa määrittelee yleissopimus yhteistoiminnasta seurakunnissa. Yleissopimuksen mukaan yhteistoimintaa varten seurakunnassa on työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutettuja sekä työympäristötoimikunta. Yleissopimuksen

13 13 mukaisena yhteistyöelimenä toimii työympäristötoimikunta. Sen jäseninä vuonna 2015 oli yhteensä 8 henkilöä, joista 3 oli työnantajan edustajaa (työsuojelupäällikkö, kirkkoherra sekä talousjohtaja), työntekijöiden edustajina olivat 2 työsuojeluvaltuutettua varavaltuutettuineen sekä 3 seurakunnan työntekijää. Nykyinen työympäristötoimikunta aloitti toimikautensa vuoden 2013 alusta. Yhteistoiminnan tarkoituksena on turvata henkilöstön tiedonsaanti- ja vaikuttamismahdollisuudet omaa työtä ja työolosuhteita koskevien päätösten valmistelussa ja seurannassa sekä edistää seurakunnan palvelukykyä ja sen toiminnan tuloksellisuutta. Työolosuhteisiin vaikuttamalla pyritään edistämään työn turvallisuutta ja terveellisyyttä sekä henkilöstön työssä jaksamista. Työympäristötoimikunta kokoontui neljä kertaa vuonna Tasa-arvo Tasa-arvosuunnitelma laadittiin ensimmäisen kerran vuonna Tasa-arvosuunnitelman tarkoitus on kiinnittää huomiota siihen, että sekä miehet että naiset voisivat hakeutua seurakuntaan töihin. Samoin eri ammattiryhmien sisällä on pyrittävä jakamaan työt tasaisesti. Palkkauksessa on noudatettava samapalkkaisuutta samoista tehtävistä. Koulutuksessa ja kohtelussa sekä työaikojen joustoissa on noudatettava tasapuolisuutta. 7. JOHTOPÄÄTÖKSIÄ Lempäälän seurakunnan henkilöstö on ammattitaitoista ja koulutustaso on korkea. Vaihtuvuutta tehtävissä on tarkasteluvuoden aikana esiintynyt jonkin verran, mutta toisaalta seurakunnan viran- ja toimenhaltijoista suuri osa on palvellut seurakuntaa pitkään. Vuosien varrella henkilöstön vaihtuvuus on ollut suhteellisen pientä. Tästä johtuen on tyypillistä, että seurakunnan palvelussuhteet ovat keskimäärin varsin pitkiä. Henkilöstöä on kannustettu koulutuksiin ja annettu mahdollisuuksia kehittää osaamistaan. Työssä jaksamisen elementteihin on kiinnitetty huomiota. Lempäälän seurakunnassa on luotu myös olosuhteet, joissa työntekijät ovat voineet vaikuttaa työympäristönsä muutoksiin ja kehittämiseen. Henkilöstösuunnittelussa tulee aina pyrkiä huomioimaan tilanteet, joissa työyhteisöön tulee uusia työntekijöitä. Pitkä työkokemus on suuri voimavara ja tuo mukanaan vakautta työn tekemiseen. Lähes kaikkiin ammatteihin sisältyy paljon ns. hiljaista tai näkymätöntä tietoa, jota on usein hyvin vaikea pukea sanoiksi. Tämä tekee uusien työntekijöiden tehtäviin perehdyttämisen kuitenkin joskus haasteelliseksi. Yhtäältä tulee voida kunnioittaa perinteen ja tradition arvoa ja toisaalta nähdä osaamisen kehittämisen välttämättömyys muuttuvissa työolosuhteissa. Kysymykset työvoiman saatavuudesta ja seurakunnan vetovoimasta työnantajana saattavat tulla lähitulevaisuudessa ajankohtaisiksi. Tällöin joudutaan pohtimaan mm. miten saadaan

14 14 palvelukseen ammatillisesti osaavaa, motivoitunutta ja kirkon työhön sitoutunutta henkilöstöä. Tällöin korostuvat mm. työyhteisön ja työntekijöiden hyvinvointi, palkkauksen tasapuolisuus ja palkkausjärjestelmän palkitsevuus, oikeudenmukaisuus, osaava ja ammattitaitoinen henkilöstön johtaminen sekä tasa-arvon toteutuminen käytännön työn tasolla. Samalla on huolehdittava siitä, että jokaisen työntekijän tehtävänkuva on mielekäs ja työkuormitus sopiva. Henkilöstösuunnittelun haasteellisuutta lisää samanaikaisesti kokonaiskirkon tasolla käynnissä olevat muutoshankkeet (KiPa ja Kirjuri), jotka tulevat vaikuttamaan erityisesti tukipalveluiden henkilöstön asemaan ja työnkuvaan. Laatutyöskentelyn edistämisessä ja laatuprosessien kehittämisessä keskeisenä tiedon keräämisen muotona ovat erilaiset palautejärjestelmät. Palautteen antamisen mahdollisuuksiin on perusteltua kiinnittää huomiota. Palautetta voidaan kerätä työyhteisön sisällä, mutta myös seurakuntalaisilta. Tehokas palautejärjestelmä helpottaa toiminnan laadun tarkastelua ja tukee liikkuvien resurssien suuntaamista toiminnan painopisteisiin. Seurakunnan jäsenmäärän lasku ja taloustilanteen tiukentuminen asettavat paineita henkilöstömäärän vähentämiselle pidemmällä tähtäimellä. Henkilöstön ikärakenne mahdollistaa sen, että tähän voidaan pyrkiä ensisijaisesti luonnollisen poistuman kautta. Seuraavan kymmenen vuoden aikana eläkkeelle siirtyy arvioilta 19 % (10 henkilöä) Lempäälän seurakunnan nykyisestä vakinaisesta henkilöstöstä.

15 15 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HENKILÖSTÖ TEHTÄVÄRYHMITTÄIN Nimike Nimi Virkasuhde = V Työsuhde = T YLEISHALLINTO Talousjohtaja Puntola Aulikki V Kirjanpitäjä Backman Marja-Leena V Palkanlaskija Lähdekorpi Arja, osa-aikainen T Seurakuntasihteeri Tukiainen Kristiina V Tiedottaja Miettinen Marita T Toimistosihteeri Räihä Hanna T Toimistosihteeri Salo Päivi V SEURAKUNTATYÖ Kirkkoherra Oikarinen Mikko V Kappalainen Partanen Ensio V Kappalainen Vehviläinen Matti V Seurakuntapastori Aikasalo Päivi V Seurakuntapastori Munukka Saila, vs. V Seurakuntapastori Karvinen Henri V Seurakuntapastori Korpi Emmi V Seurakuntapastori Sorsa Leena, virkavapaa V B-kanttori Keränen Terhi-Tuulia, osa-aikainen V B-kanttori Korhonen Pietari V B-kanttori Naukkarinen Kaisa V LAPSITYÖ Työalajohtaja Blomqvist Lea V Vastaava lastenohjaaja Tanni Regina T Lastenohjaaja Aaltonen Lotta T Lastenohjaaja Ahtosaari Vuokko T Lastenohjaaja Haapaniemi Leila T Lastenohjaaja Heikkilä Pirjo T Lastenohjaaja Lahti Vilma, osa-aikainen T Lastenohjaaja Lampi Sanna, osa-aikainen T Lastenohjaaja Lumirae Päivi, osa-aikainen T Lastenohjaaja Malmström Elina, työvapaalla T Lastenohjaaja Mäki Ritva T Lastenohjaaja Palander-Singh Tuija T Lastenohjaaja Perttu Marja, osa-aikainen T Lastenohjaaja Perälä Taina, osa-aikainen T

16 16 Lastenohjaaja Rantamäki Tarja T Lastenohjaaja Rintamäki Heli T Lastenohjaaja Virtanen Merja, osa-aikainen T KIINTEISTÖ - ja HAUTAUSMAAHALLINTO Kiinteistönhoitaja Hämäläinen Veli-Pekka T Seurakuntamestari Lindqvist Krista T Seurakuntapuutarhuri Solja Petri V Vahtimestari Aavajoki Minna T Vahtimestari Finsk Kaija, osa-aikainen T Vahtimestari Hänninen Kirsti T Vahtimestari Kuusjärvi Pirkko T Vahtimestari Moilanen Erja T Vahtimestari Peltonen Seija T DIAKONIA JA LÄHETYS Diakonian työalajohtaja Tarri Henriikka V Diakoni Haavisto Tom V Diakoni Kettunen Irene V Diakoni Kylmälahti Johanna V Lähetyssihteeri Paul Raili V NUORISOTYÖ (nuoriso-, tyttö- ja poikatyö) Erityisnuorisotyönohjaaja Lämsä Kimmo V Nuorisotyönohjaaja Koskinen Tiina V Nuorisotyöntekijä Orre Heli V Nuorisotyöntekijä Salo Jussi V Nuora-projekti Leijo Tatu V

HENKILÖSTÖ- KERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖ- KERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖ- KERTOMUS 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. HENKILÖSTÖ... 4 2.1 Henkilöstön määrä... 4 2.2 Henkilöstön rakenne... 5 2.2.1 Tehtäväryhmärakenne... 5 2.2.2 Henkilöstön ikärakenne... 6

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. LIITE: Lempäälän seurakunnan henkilöstö tehtäväryhmittäin 31.12.2014.

SISÄLLYSLUETTELO. LIITE: Lempäälän seurakunnan henkilöstö tehtäväryhmittäin 31.12.2014. Lempäälän seurakunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 2. HENKILÖSTÖ... 2.1 Henkilöstön määrä... 2.2 Henkilöstön rakenne... 2.2.1 Tehtäväryhmärakenne... 2.1.2 Henkilöstön ikärakenne...

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Eläkeiän saavuttavat vuosina 2016-2025 4. Henkilöstömenot

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 1 2 Sisältö 1. Johdanto 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 4 3. Johtaminen 5 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 6 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 6 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2011... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 1 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 2 3. IKÄRAKENNE 3 4. PALVELUSSUHTEEN KESTO 3 5. HENKILÖSTÖMENOT 4

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 TIIVISTELMÄ Henkilöstövoimavarat Vuoden 2018 henkilöstöraportin tunnusluvut antavat liiton henkilöstövoimavarojen tilanteesta kokonaisnäkemyksen,

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 Yhtymävaltuusto 14.6.2018 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2012 2017 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Lääkärit 137

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2014

Henkilöstöraportti 2014 Henkilöstöraportti 214 SISÄLLYSLUETTELO 1 SAATTEEKSI... 3 1.1 YLEISKATSAUS VUOTEEN 214... 3 1.2 HENKILÖSTÖPOLITIIKAN PERUSTA KANGASALAN SEURAKUNNASSA... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 2.1 HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 9/2016 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 9/2016 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 7.6.2016, klo 17.30 19.47 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 87 KOKOUKSEN AVAUS 88 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 89 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2013... 3 2 Henkilöstövoimavarat... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 4 2.3 Palvelussuhteen pituus... 5 2.4 Eläkkeelle siirtyminen...

Lisätiedot

Tampereen seurakuntien henkilöstösuunnitelman laadinta / Eija Mukari

Tampereen seurakuntien henkilöstösuunnitelman laadinta / Eija Mukari Tampereen seurakuntien henkilöstösuunnitelman laadinta / Eija Mukari Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Henkilöstösuunnitelmamme toukokuussa 2014. Aiempi Henkilöstösuunnitelmaa

Lisätiedot

- tunnuslukujen määritelmät

- tunnuslukujen määritelmät 1/2015 SEURAKUNTIEN JA SEURA- KUNTAYHTYMIEN HENKILÖS- TÖVOIMAVAROJA JA NIIDEN KEHITTYMISTÄ KUVAAVAT TUNNUSLUVUT - tunnuslukujen määritelmät HaO, Kipa, KiT Marraskuu 2014/KiT 1 HENKILÖSTÖVOIMAVAROJA JA

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Henkilöstömenot vuosina 2014-2016 4. Henkilöstön

Lisätiedot

LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013

LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 3 1.2 Henkilöstön määrä... 3 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 3 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä...

Lisätiedot

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi henkilöstötilinpäätös 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Sisällysluettelo 1. HENKILÖSTÖ... 1 1.1. Vakinainen henkilöstö toimialoittain

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2008

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2008 TURVATEKNIIKAN KESKUS HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2008 Koonneet: Päivi Hakulinen Seppo Vaalavuo SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 4 2. Tehokas TUKES... 4 Henkilöstömäärä... 4 Keski-ikä... 5 Vaihtuvuus... 6 Työaika...

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2016

Henkilöstöraportti 2016 HENKILÖSTÖRAPORTTI 216 Henkilöstöraportti 216 SISÄLLYSLUETTELO 1 SAATTEEKSI... 3 1.1 YLEISKATSAUS VUOTEEN 216... 3 1.2 HENKILÖSTÖPOLITIIKAN PERUSTA KANGASALAN SEURAKUNNASSA... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ, HENKILÖTYÖVUODET

Lisätiedot

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 1 Sisällysluettelo 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 2.1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 4 Vakituiset ja määräaikaiset 31.12....

Lisätiedot

Kirkon työmarkkinalaitos /5. Seurakunnissa maksettu keskimääräinen peruspalkka ja varsinainen palkka desiileittäin

Kirkon työmarkkinalaitos /5. Seurakunnissa maksettu keskimääräinen peruspalkka ja varsinainen palkka desiileittäin Kirkon työmarkkinalaitos 2019 1/5 Seurakunnissa maksettu keskimääräinen peruspalkka ja varsinainen palkka desiileittäin 30.6.2018 Seurakunnissa maksettu keskimääräiset peruspalkka ja varsinainen palkka

Lisätiedot

Liite 1 yleiskirjeeseen A10/2009 1/9

Liite 1 yleiskirjeeseen A10/2009 1/9 Liite 1 yleiskirjeeseen A10/2009 1/9 keskimääräinen sekä vaativuusryhmien KirVESTES:n mukainen vähimmäispalkka 30.6.2008. diakoniatyöntekijät diakoni 501 18 1 872 1 909 502 88 1 975 1 980 diakonian viranhaltija

Lisätiedot

Kirkon työmarkkinalaitos /5

Kirkon työmarkkinalaitos /5 Kirkon työmarkkinalaitos 2018 1/5 Seurakunnissa maksettu keskimääräiset peruspalkka ja varsinainen palkka desiileittäin 30.6.2017. Tarkastelussa mukana kokoaikainen täyttä palkkaa saanut kuukausipalkkainen

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Iitin kunta Henkilöstökertomus 2014 445 / 02.01.02 / 2014 Kunnanhallitus 3.8.2015 Kunnanvaltuusto Sisällys 1. Henkilöstörakenne... 3 2. Poissaolot... 8 3. Eläköityminen... 11 4. Henkilöstökulut... 12 2

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15)

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 14 KOKOUKSEN AVAUS 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Kh Kv

Henkilöstöraportti Kh Kv Henkilöstöraportti 2016 Kh 9.10.2017 64 Kv 16.10.2017 44 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne vuonna 2016... 4 2.1 Henkilöstömäärän kehitys... 4 2.2 Henkilöstö ammattinimikkeittäin...

Lisätiedot

liite HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014

liite HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 liite HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 1 1.2 Henkilöstön määrä... 1 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 1 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä...

Lisätiedot

3. TAVOITTEET JA TOIMENPITEET 3.1. Tavoitteet. s Toimenpiteet... s TASA-ARVOSUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN SEURANTA s.

3. TAVOITTEET JA TOIMENPITEET 3.1. Tavoitteet. s Toimenpiteet... s TASA-ARVOSUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN SEURANTA s. B 11 LIITE päivitetty 27.3.2014 TASA-ARVOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 1.1. Lainsäädäntötausta s. 2 1.2. Hallinto- ja toimielinten kiintiöperiaate. s. 3 1.3.Toimenpiteet tasa-arvon edistämiseksi

Lisätiedot

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite Näkökulma Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite 2012-2014 Toimenpiteet 2012 Tavoitetaso 2012 Toteutuma 31.12.2012

Lisätiedot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot Henkilöstömäärät Ikäjakauma Poissaolot Työtapaturmat Henkilöstömenot Henkilöstömäärän kehitys 2014 2015 2016 2017 Kokonaishenkilöstömäärä 31.12. 972 987 977 950 Muutos edellisestä vuodesta + 15-10 - 27

Lisätiedot

Työsuojeluvaalit 2017

Työsuojeluvaalit 2017 Työsuojeluvaalit 2017 Tee työpaikastasi vielä parempi - lähde ehdolle työsuojeluvaaleissa Työsuojeluvaltuutettu pääsee vaikuttamaan työpaikan työhyvinvointiin ja turvallisuuteen. Hän kehittää työympäristöä

Lisätiedot

Tilastotietoja KiEL eläkkeistä ja vakuutetuista. Lisätietoja: tilastot@keva.fi

Tilastotietoja KiEL eläkkeistä ja vakuutetuista. Lisätietoja: tilastot@keva.fi Tilastotietoja KiEL eläkkeistä ja vakuutetuista Lisätietoja: tilastot@keva.fi Saapuneiden KiEL eläkehakemusten määrä eläkelajeittain 2015 ja 2014 Eläkelaji 2015 2014 Muutos, % Vanhuuseläkkeet 837 814 2,8

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2012... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS Henkilöstö palvelutuotannon voimavarana 31.8.2017 Raija Ranta, henkilöstöjohtaja-sosiaali-ja terveysjohtaja HENKILÖSTÖ / RAKENNE HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 31.12.2016 Vakinaiset 3 177

Lisätiedot

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012 Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 212 Johtokunta 12.3.213 1 Yleistä Tämä henkilöstöraportti on kahdeksas röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti. Raporttiin on kerätty tietoa henkilöstön määrästä,

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

SUORITUSLISÄJÄRJESTELMÄ KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ

SUORITUSLISÄJÄRJESTELMÄ KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ SUORITUSLISÄJÄRJESTELMÄ KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ SISÄLTÖ 1) Arviointikriteerit... 2 2) Suoritustasot... 2 3) Arviointijakso... 2 4) Kehitys- ja arviointikeskustelut... 3 5) Päätöksenteko...

Lisätiedot

KIRKON HENKILÖSTÖN AMMATILLISEN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN. Sari Anetjärvi

KIRKON HENKILÖSTÖN AMMATILLISEN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN. Sari Anetjärvi KIRKON HENKILÖSTÖN AMMATILLISEN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Sari Anetjärvi Kirkon henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämissopimus Kirkon henkilöstön kehittämissopimuksen tilalle on tullut voimaan Kirkon

Lisätiedot

44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 46 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN. 47 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN TASA-ARVOSUUNNITELMA v.

44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 46 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN. 47 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN TASA-ARVOSUUNNITELMA v. Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 10.12.2013, klo 18.00-20.25 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN AVAUS 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 45 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa

Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Yhteistoimintaryhmä 93 25.10.2018 Asianro 973/01.01.01/2018 306 Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa Päätöshistoria Yhteistoimintaryhmä 25.10.2018 93

Lisätiedot

Työsuojelun toimintaohjelma 2014-2017. Saarijärven kaupunki

Työsuojelun toimintaohjelma 2014-2017. Saarijärven kaupunki Työsuojelun toimintaohjelma 2014-2017 Saarijärven kaupunki 1. Työsuojelun tavoitteet Työpaikan työsuojelutoiminta perustuu työturvallisuuslakiin (738/2002) sekä lakiin työsuojelun valvonnasta ja työpaikan

Lisätiedot

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite Sisällys: HENKILÖSTÖRAPORTTI... 2 Yleiskatsaus... 2 Henkilöstön määrä... 2 Taulukko 1: Henkilöstömäärän palvelualueittain 2013 2018... 2 Taulukko 2: Henkilöstömäärä uuden organisaation mukaisesti ja työaikamuodoissa

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 1 2 Sisältö 1. Johdanto 4 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 5 3. Johtaminen 6 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 7 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 7 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Voimaan 1.1.2012 Viimeksi muutettu Valtuusto 10.12.2012 Voimaan 1.1.2013 2 Perustaminen, muuttaminen ja lakkauttaminen

Lisätiedot

Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2016

Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2016 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 216 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 216 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka avulla on mahdollisuus seurata

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2015

Henkilöstöraportti 2015 Henkilöstöraportti 215 SISÄLLYSLUETTELO 1 SAATTEEKSI... 3 1.1 YLEISKATSAUS VUOTEEN 215... 3 1.2 HENKILÖSTÖPOLITIIKAN PERUSTA KANGASALAN SEURAKUNNASSA... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 3 2.1 HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 11 Yhteistyötoimikunta AIKA 25.02.2019 14:15-15:00 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Henkilöstön määrä ja rakenne. 2.1. Henkilöstön määrä

1 Johdanto. 2 Henkilöstön määrä ja rakenne. 2.1. Henkilöstön määrä 1 1 Johdanto Henkilöstöraportin tehtävänä on antaa vuosittain luottamushenkilöille, esimiehille ja henkilöstölle kokonaiskuva henkilöstön määrästä ja rakenteesta. Se sisältää määrällistä perustietoa henkilöstön

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004 Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004 Erja Laurila Organisaatio: ARKISTOLAITOS T1. Nykyiset henkilöstöpanokset euroa 2004 Henkilöstöpanokset vuonna 2004 Tunnusluku 2 Henkilöstön lukumäärä

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x HATTULAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Kokous N:o 11-2015 Aika 09.12.2015 kello 18.00 19.30 Paikka Virastotalo Läsnä Puheenjohtaja Järvinen Virpi Varapuheenjohtaja Lilja Lasse J Jäsenet Ahonen Arto,

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätös 2016

Henkilöstötilinpäätös 2016 Henkilöstötilinpäätös 2016 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 2 VAKITUISET JA MÄÄRÄ-AIKAISET... 3 KOKO- JA OSA-AIKAISET... 3 HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta?

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Mitä työhyvinvointi tuottaa? Jari Honkanen Vastaava työterveyslääkäri Mehiläinen Kuopio 1 9.10.2014 TYHY tapahtuma Työhyvinvoinnin merkitys liiketoiminnan

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kunnanhallitus 16.5.2016 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstömäärän kehitys ja palvelusuhteen luonne......

Lisätiedot

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA 1 YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA Jari Korhonen Liikelaitoksen johtaja, työterveyshuollon erikoislääkäri Joensuun Työterveys Joensuu 26.4.2013 7.5.2013 Jari Korhonen, johtaja, Joensuun Työterveys 2 Mitä

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNNAN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA

PÖYTYÄN KUNNAN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA Pöytyän kunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma 2018 2 PÖYTYÄN KUNNAN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 3 1. Tausta Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaa koskevat lakimuutokset tulivat voimaan 1.1.2014.

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 2 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön osuus 5 2.4.

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2016

Henkilöstöraportti 2016 Henkilöstöraportti 2016 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1 Henkilöstömäärä... 3 2.2 Henkilöstö sopimusaloittain... 4 2.3 Virka- ja työvapaat ja kokonaistyöaika...

Lisätiedot

Eräiden tehtäväryhmittäin listattujen tehtävien keskimääräinen JMP sukupuolen mukaan sekä JMP desiileittäin

Eräiden tehtäväryhmittäin listattujen tehtävien keskimääräinen JMP sukupuolen mukaan sekä JMP desiileittäin Liite 2 yleiskirjeeseen A10/2009 1/5 seurakuntapapisto kappalainen 453 258 711 2 750 2 734 2 744 2 636 2 713 2 888 oppilaitospastori 5 7 12 2 658 2 507 2 699 2 770 oppilaitosteologi 6 5 11 2 669 2 574

Lisätiedot

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Työterveyshuolto kehittää työuria KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Diapaketin tarkoitus ja käyttö Diapaketti toimii tukimateriaalina, kun kunnat ja kuntayhtymät miettivät, miten voivat tukea henkilöstön työurien

Lisätiedot

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ Hyväksytty kunnanhallituksessa x.x.2016 x SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 MUISTAMISTILAISUUDET... 3 2.1 Työmerkkipäivät... 3 2.2 Läksiäistilaisuus... 3 2.3 Eläkkeelle siirtyminen...

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus SYSMÄN KUNTA Hallintopalvelukeskus HENKILÖSTÖRAPORTTI 2009 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 2.2. Henkilötyövuosi 4 2.3. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 5 2.4.

Lisätiedot

Ammatillisten vuosityöaika

Ammatillisten vuosityöaika 1 Ammatillisten vuosityöaika Markku Perttunen OAJ 2 1 Palkka 3 Opettajan palkka Kokoaikaisen (1500 h) opettajan tehtäväkohtainen palkka on vähintään sopimuksen palkkaliitteen mukainen Palkkataso: OVTES

Lisätiedot

Työntekijän työkyvyn tukeminen Aktiivinen tuki

Työntekijän työkyvyn tukeminen Aktiivinen tuki Varhainen tukeminen osa esimiestyötä asiantuntijapalvelut Tehostettu tuki kun työpaikan eivät riitä 1. Työntekijän ongelman tunnistaminen 2. Esimies ottaa asian puheeksi 3. Työpaikan 4. Työterveyshuollon

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 1 1.2 Henkilöstön määrä... 1 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 1 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä... 2 1.2.3

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2017

Henkilöstöraportti 2017 Henkilöstöraportti 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 SAATTEEKSI... 3 1.1 YLEISKATSAUS VUOTEEN 2017... 3 1.2 TYÖTURVALLISUUS... 4 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 5 2.1 KANGASALAN SEURAKUNNAN ORGANISAATIO... 5 2.2

Lisätiedot

Työntekijän palkkaaminen Kirsti Paloniemi - Henkilöstötieto Oy

Työntekijän palkkaaminen Kirsti Paloniemi - Henkilöstötieto Oy Työntekijän palkkaaminen 25.10.2017 Kirsti Paloniemi - Henkilöstötieto Oy Uuden työntekijän tarve? Toimiako yksin vai toiminko työantajana ja kasvatan yritystä? Kysynnän ja tarjonnan suhde? Kasvaako yritys

Lisätiedot

KYSELY TYÖSUOJELUTOIMINNASTA 2008

KYSELY TYÖSUOJELUTOIMINNASTA 2008 KYSELY TYÖSUOJELUTOIMINNASTA 2008 OHJE KYSELYN TÄYTTÄMISEEN: Käykää ensin läpi koko kysely. Vastatkaa sen jälkeen omaa yhteisöänne koskeviin kysymyksiin. Kyselyssä on yleinen osa, johon pyydetään vastaus

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS

MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS VUODELTA 2015 1. JOHDANTO Mynämäen kunnan toiminta-ajatuksena on edesauttaa kuntalaisten, yritysten ja yhteisöjen hyvinvointia järjestämällä ja tuottamalla kunnallisia

Lisätiedot

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista Hannu Issakainen 14.2.2011 HAKU- hankkeen tunnusluvuista Henkilötyöpäivä ja -vuosi Htp= henkilötyöpäivä = täyden työajan kalenteripäivä Htv = henkilötyövuosi = 365 (366) htp Htt = henkilötyötunti (sopimatta)

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI Liite 1. vuoden 2015 tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen

RÄÄKKYLÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI Liite 1. vuoden 2015 tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen RÄÄKKYLÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 31.12.2015 1 1. Yleistä Kuntatyönantajien antaman suosituksen mukaisesti henkilöstöraportti sisältää tietoa henkilöstön määrästä, ikärakenteesta ja sukupuolijakaumasta,

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018 Soile Luukkainen 7.11.2017 1 Talousarvion laadinta Vertailtavuuden puute aiempiin vuosiin verrattuna Kipaan liittyminen Vyörytystiedot puuttuvat

Lisätiedot

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2013

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2013 Hausjärven kunta Henkilöstökertomus vuodelta 2013 Käsitelty: Kunnanhallitus 25.3.2014, 118 Kehittämistoimikunta 22.4.2014, 13 Tarkastuslautakunta 3.4.2014, 12 Kunnanhallitus 27.5.2014, 205 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS Henkilöstö hallinnonaloittain 31.12. 2010 toistaiseksi määräajatetyt työllis- yhteensä toistaiseksi määräajan työllistetyt yhteensä Hallintotoimi 8 2 10 8 2 0 10 Perusturvatoimi 51 16

Lisätiedot

Työelämän pelisäännöt oppisopimuskoulutuksessa

Työelämän pelisäännöt oppisopimuskoulutuksessa Työelämän pelisäännöt oppisopimuskoulutuksessa 1 SISÄLTÖ Työsopimus... 4 Koeaika... 4 Palkanmaksu ja verotus... 4 Oppisopimustyöntekijän oikeudet ja velvollisuudet... 5 Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet...

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2006

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2006 SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2006 2 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön osuus 4 2.4.

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2015

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2015 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 215 Kaupunginhallitus 4.4.216 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 215 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka avulla

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2009

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2009 TURVATEKNIIKAN KESKUS HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2009 Päivi Hakulinen Seppo Vaalavuo SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 4 2. Tehokas TUKES... 4 Henkilöstömäärä... 4 Keski-ikä... 5 Vaihtuvuus... 6 Työaika... 7

Lisätiedot

JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET

JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2015 SISÄLLYSLUETTELO JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET 1 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 2 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 3 3. IKÄRAKENNE 4 4. PALVELUSSUHTEEN

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 215 ÄHTÄRIN KAUPUNKI l-ienkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Kokonaisvaltainen turvallisuuden hallinta työpaikoilla

Kokonaisvaltainen turvallisuuden hallinta työpaikoilla Kokonaisvaltainen turvallisuuden hallinta työpaikoilla 15.11.2016 1 Työsuojelu strategia 2020 (STM) Kolmikannassa laaditut työympäristön ja työhyvinvoinnin linjaukset Tavoitetila - Ammattitautien määrä

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2014

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2014 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 214 Kaupunginhallitus 13.4.215 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 214 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka avulla

Lisätiedot

KESKUSTELUA DIAKONIAPAJAN KOKOONPANOSTA SUURELLA SYDÄMELLÄ VAPAAEHTOISTYÖN MUUTOKSET

KESKUSTELUA DIAKONIAPAJAN KOKOONPANOSTA SUURELLA SYDÄMELLÄ VAPAAEHTOISTYÖN MUUTOKSET Kokousaika Tiistaina 5.5.2015 kello 16.30 Kokouspaikka Vanha pappila, Rovastintie 3 1 2 3 4 5 6 7 KOKOUKSEN AVAUS KESKUSTELUA DIAKONIAPAJAN KOKOONPANOSTA DIAKONIAN KESÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ VAPAAEHTOISTYÖN

Lisätiedot

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 3 2. VISIO JA ARVOT.4 3. LUOTTAMUS JA YHTEISTYÖ..4 4. OSAAVA TYÖVOIMA..5 5. TYÖHYVINVOINTI JA TERVEYS.5

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2013

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2013 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2013 Kaupunginhallitus 7.4.2014 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka

Lisätiedot

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2016

Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2016 Paimion kaupunki HENKILÖSTÖKATSAUS 2016 Sisällys 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 2 1.1. Henkilöstön määrä 31.12.... 2 1.2. Henkilötyövuodet 2016... 3 1.3. Ikä- ja sukupuolijakauma... 3 2. HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 Taso 3 HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä 286 120931 2,0 26,0 58,0 137,3 7825,0 120931 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 13,5-1,0-100,0-4,8 0,0 3,8 383,3-1,0

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2012

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2012 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2012 Kaupunginhallitus 8.4.2013 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka

Lisätiedot