VASTINE. VASTINE KPMG Oy AB / KPMG JULKISHALLINNON PALVELUT OY:N VALITUK- SEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VASTINE. VASTINE KPMG Oy AB / KPMG JULKISHALLINNON PALVELUT OY:N VALITUK- SEEN"

Transkriptio

1 VASTINE MARKKINAOIKEUS RADANRAKENTAJANTIE HELSINKI Viite: Dnro 2014/240 VASTINE KPMG Oy AB / KPMG JULKISHALLINNON PALVELUT OY:N VALITUK- SEEN 1. VASTINEEN ANTAJA Oulunkaaren kuntayhtymä Piisilta 1 Micropolis Ii 2. VASTINEEN ANTAJAN ASIAMIES Oulunkaaren kuntayhtymä Hankintapäällikkö Jouni Piri Puhelin: Fax: (08) Sähköposti: jouni.piri@oulunkaari.com 3. VASTAPUOLI KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy Isokatu 32 B OULU

2 4. OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄN VASTINE TILINTARKASTUSPALVELUA KOSKEVAAN PÄÄTÖKSEEN 4.1. KPMG Julkishallinnon Palvelut -nimisen osakeyhtiön valitus 2 KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy on tehnyt markkinaoikeudelle valituksen Tilintarkastuspalvelun hankintaa koskevaan, Oulunkaaren kuntayhtymän yhtymävaltuuston pöytäkirjan 33 kohdalla tekemään päätökseen. Asia on markkinaoikeudessa vireillä d:no 2014/240 mukaisesti kirjattuna. 4.2 Markkinaoikeuden vastinepyyntö Markkinaoikeus kirjeellään varaa Oulunkaaren kuntayhtymälle tilaisuuden vastineen antamiseen. Vastine tulee toimittaa markkinaoikeuteen mennessä. Oulunkaaren kuntayhtymän pyynnöstä markkinaoikeus on pidentänyt vastineen antamisajan saakka. 4.3 Oulunkaaren kuntayhtymän vaatimukset Oulunkaaren kuntayhtymä vaatii KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n valituksen hylkäämistä. Oulunkaaren kuntayhtymä ei ole tehnyt päätöstä virheellisesti, vaan päätöksessä on menetelty kaikkia tarjoajia kohtaan syrjimättömästi ja tasapuolisesti. Päätös on tehty tarjouspyynnössä esitetyin vaatimuksin. 5. OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄN VASTINEEN PERUSTELU 5.1. Oulunkaaren kuntayhtymän tilintarkastuspalveluiden kilpailuttaminen Oulunkaaren kuntayhtymä on kilpailuttanut tilintarkastuspalvelun, joka käsitti Kuntalain 72 :n mukaisen hallinnon ja talouden tarkastuksen vuosille (optio ) tarkastussäännön edellyttämällä tavalla. Oulunkaaren kuntayhtymän yhtymävaltuuston on käsitellyt ensimmäisen kerran asiaa pöytäkirjan 18 ja tehnyt päätöksen hankkia tilintarkastuspalvelun BDO Audiator Oy:ltä, kokonaistaloudellisin perustein. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy valitti päätöksestä markkinaoikeuteen, jonka seuraamuksena markkinaoikeus päätöksellään /13 kumosi Oulunkaaren kuntayhtymän yhtymävaltuuston tekemän päätöksen. Markkinaoikeus päätöksessään antoi kuntayhtymälle mahdollisuuden tehdä hankinnasta uusi perusteltu päätös. Oulunkaaren kuntayhtymän yhtymävaltuusto on käsitellyt asiaa uudelleen kokouksessaan pöytäkirjan 33. Päätöksessä on huomitu markkinaoikeuden päätöksessä mainitut seikat ja yhtymävaltuusto on päättänyt hankkia tilintarkastuspalvelun BDO Audiator Oy:ltä, kokonaistaloudellisin perustein.

3 3 Työn laajuuden arviointiperusteena tilaajan tarvitsemien tarkastuspäivien määrä on yhteensä 30 tarkastuspäivää, joista enintään 15 voi olla avustavan tilintarkastajan tarkastuspäiviä. Hankinnassa noudatettiin julkisen hankintalain mukaista kansallisen kynnysarvon ylittävää hankintatapaa. Hankinta ilmoitettiin virallisessa HILMA hankintakanavassa Hankintamuotona käytettiin avointa menettelyä. 5.2 Oulunkaaren kuntayhtymän vastineet valittajan esittämiin väittämiin Valittaja KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy vaatii, että markkinaoikeus kumoaa tehdyn hankintapäätöksen laatupisteiden vertailun osalta ja velvoittaa hankintayksikön korjaamaan virheellisen menettelynä asiassa seuraavin perustein. Tarkastukseen osallistuvien vastuullisten ja avustavien tarkastajien koulutus ja kokemus sekä vastaava kokemus kuntakonsernien yhteisöjen tarkastamisesta Tarjouspyynnössä vertailu on tarjouspyynnön mukaan ilmoitettu tehtäväksi tarkastukseen osallistuvien vastuullisten ja avustavien tarkastajien koulutuksen ja kokemuksen sekä vastaavan kokemuksen mukaan kuntakonsernin tarkastuksista. KPMG:n mukaan kohta ei käsitä vastuullisen ja varahenkilöiden kokemusta vastuullisena toimimisesta. Vastuullisen tilintarkastajan ja osittain myös varatilintarkastajan osalta on vertailussa nimenomaan käytetty vastuullisena toimimista. Tältä osin vertailua ei ole tehty tarjouspyynnön mukaan. Tarjousvertailussa ei ole koulutuksen osalta esitetty perusteita sille, miten toisen henkilön koulutus on tässä osiossa arvioitu paremmaksi kuin toisen. Tarjouspyynnön mukaan paras vastuullisten ja avustavien tarkastajien koulutus ja kokemus sai 20 pistettä. Toiseksi parhaalle annettiin 15 pistettä ja kolmanneksi tulleelle 10. Tarjouspyynnön valintaperusteissa on maininta, että tarkastukseen osallistuvien vastuullisten ja avustavien tarkastajien koulutus ja kokemus sekä vastaava kokemus kuntakonsernien yhteisöjen tarkastamisesta vaikuttaa vertailuun. Vastaavalla kokemuksella on tarkoitettu myös sitä, että varsinaisesti tilintarkastukseen osallistuvien henkilöiden osalta arvioidaan heidän kokemus vastuullisena tilintarkastajana toimimisesta. Tarjousvertailussa on kirjattu esitettyjen tilintarkastajien koulutus sekä kokemus. Avustavien asiantuntijoiden osalta vertailussa on huomioitu heidän koulutuksensa sen mukaisesti, miten kukin tarjoaja on heidät tarjouksen liitteissä ilmoittanut. Näiden tietojen perusteella on kokonaisarviona päätytty siihen, että BDO Audiator Oy:n tarjoamilla vastuullisilla tilintarkastajilla sekä avustajilla asiantuntijoilla on parempi koulutus ja kokemus kuntakonsernin tilintarkastuksista, kuin muilla tarjoajilla. KPMG Oy Ab:n tarjoamilla tarkastajilla on kokonaisarvioon nähden parempi tilintarkastajien ja avustajien koulutus sekä kokemus, kuin PwC Julkistarkastus Oy:llä.

4 4 Ajankäyttösuunnitelma ja organisointitapa (esim. resurssit ja vastuullisten tilintarkastajien osuus tarkastuksesta) Ajankäyttösuunnitelmaa ja organisointitapaa arvioitaessa tarjouspyynnössä ei ole erikseen ilmoitettu, mitä näiden osalta tulisi erikseen ilmoittaa, muuta kuin resurssi ja vastuullisen tilintarkastajan osuus tarkastuksesta, jonka mukaan tarjouspyynnössä on todettu, että avustavan tarkastajan osuus voi olla enintään 15 päivää. Tarjouspyynnössä ei ole millään tavoin ilmoitettu, että tarjousvertailussa tullaan painottamaan nimenomaan vastuullisen tilintarkastajan osuutta tarkastuspäivistä ja, että sillä tulisi olemaan olennainen merkitys myös pisteiden jakaantumisen kannalta. KPMG:n mukaan sana ajankäyttösuunnitelma voidaan ymmärtää usealla eri tavalla. Hankintayksikkö on tarjousvertailussaan todennut, että PWC:n tarjoama ajankäyttösuunnitelma on ollut paras, johtuen vastuullisen tilintarkastajan työosuudesta. Vertailussa on myös todettu BDO:n osalta, että tarkastuksen painotus sisäiseen valvontaan ja tarkastukseen tukee kuntayhtymän tavoitteita. Tätä asia ei ole erikseen mainittu tarjouspyynnössä. Tarjouspyynnön mukaan paras ajankäyttösuunnitelma ja organisointitapa (esim. resurssit ja vastuullisten tilintarkastajien osuus tarkastuksesta) sai 10 pistettä. Toiseksi parhaalle annettiin 8 pistettä ja kolmanneksi tulleelle 5 pistettä. Tarjouspyynnön valintaperusteet kohdassa on maininta, että vertailuun vaikuttaa tarjoajan ajankäyttösuunnitelma ja organisointitapa (esim. resurssit ja vastuullisten tilintarkastajien osuus tarkastuksesta). Tarjousvertailu on tehty tarjouspyynnön mukaan. Valintaperustelussa on mainittu, että PwC Julkistarkastus Oy tarjosi vastuullisen tilintarkastajan työosuudeksi 21 päivää, joka oli huomattavasti korkeampi, kuin BDO Audiator Oy:n ja KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n. PwC Julkistarkastus Oy:n ja KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n esittämässä tarkastuksen organisoinnissa ei ollut havaittavia eroja. Kokonaisarviona tarjousvertailussa on todettu, että PwC Julkistarkastus Oy:n tarjoama ajankäyttösuunnitelma oli paras, johtuen vastuullisen tilintarkastajan työosuudesta. Organisointi ja ajankäytön suunnitelma oli paras BDO Audiator Oy:llä, johtuen yksilöidystä selvityksestä työajan jaosta eri toimintoihin. Vastuullisen tilintarkastajan työosuus on kuitenkin PwC Julkistarkastus Oy:llä niin suuri, että sen painoarvo ajankäyttösuunnitelma on pidetty painotukseltaan suurempana. BDO Audiator Oy on kuvannut tarkastuksen sisällön yksilöllisemmin ja sitä kautta asiantuntijoiden käyttö on helposti arvioitavissa. Samoin myös tarkastuksen painopisteen suuntaamisessa mm. sisäiseen valvontaan ja riskienhallintaan tukee hyvin kuntayhtymän tavoitteita.

5 5 Tarjouspyynnössä on ilmoitettu, että tilinpäätös vuodelta 2011 sekä kuntayhtymän toimintaa ja taloutta kuvaavat tunnusluvut ja muut tiedot on luettavissa oheisen linkin kautta. Linkin kautta avautuvalta sivulta on päässyt lukemaan Oulunkaaren kuntayhtymän vuoden 2011 tilintarkastuskertomuksen, tilinpäätöksen, toiminnan arvioinnin, strategisten tavoitteiden toteutuminen, hallinnon ja soten kustannustenjaon sekä kuntapalvelutoimiston kustannustenjaon. Näiden tietojen katsotaan kuuluvan tarjouspyynnön liitteiksi. Valintaperusteessa BDO Audiator Oy:n osalta mainitulla lauseella tarkastuksen painotus sisäiseen valvontaan ja tarkastukseen tukee kuntayhtymän tavoitteita perustuu liitteeseen Strategisten tavoitteiden toteutuminen. Tilintarkastuksen raportointi ja sen laajuus Tilintarkastuksen raportoinnin ja sen laajuuden osalta KPMG:n mukaan tarjoajien esitykset tilintarkastuksen raportoinnista ja sen laajuudesta vastaavat sisällöstään toisiaan, vaikka kirjoitusasu luonnollisesti vaihtelee. KPMG:n mukaan kaikkia heidän tarjouksessa kaikkein merkityksellisinä pitämiään tekstejä ei ole nostettu tarjousvertailuasiakirjaan. KPMG:n mukaan vertailussa ei ole huomioitua heidän osalta mm. sitä, että merkittävä osa tarkastustyöstä tapahtuu tilikauden aikana, mikä tukee vuositilinpäätöksen valmistumista. Myöskään säännöllinen yhteistyö kuntayhtymän johdon ja tarkastuslautakunnan kanssa, väliraporttien antaminen tarkastuslautakunnan päättämin ajoin sekä tarkastuksessa tehtäviä havaintoja sekä annettavia suosituksia ei ole huomioitu heidän osalta tarjousvertailussa. Lisäksi PWC:n osalta huomioidut tilaajavastuulain, hankintalain ja muiden säännösten noudattamisen tarkastus sekä hankintasopimukset eivät kuulu millään tavalla tässä osiossa vertailtaviin tietoihin, koska kyse on raporttien toteuttamistavasta. KPMG:n mukaan tässä osassa heille ja PWC:n vertailupisteet tulisi olla samat, koska tässä kohdassa ei voida tehdä eroa. Tarjouspyynnön mukaan paras tilintarkastuksen raportointi ja laajuus sain 10 pistettä. Toiseksi parhaalle annettiin 8 pistettä ja kolmanneksi tulleelle 5 pistettä. Tarjouspyynnössä edellytettiin, että tarjoaja antaa kuvauksen tarkastuksen raportoinnista ja raportointimenetelmistä tilintarkastuksen yhteydessä sekä tilinpäätöksen laatimiseen ja tarkastukseen liittyvän neuvontatyön sisällöstä ja laajuudesta. Tarjoukset vertailtiin saatujen selvitysten mukaan. BDO Audiator Oy:n antama kuvaus tilintarkastuksen raportoinnista ja sen laajuudesta on kerrottu yksilöidymmin ja kattavimmin, kuin PwC Julkistarkastus Oy:n ja KPMG Oy Ab:n selvityksissä. BDO Audiator Oy:n selvityksestä raportointi on esitetty taulukkomuodossa, josta saa selkeän kuvan raportoinnista ja sen laajuudesta. PwC Julkistar-

6 6 kastus Oy:n antama kuvaus raportoinnista ja se laajuudesta on hieman yksilöllisempi, kuin KPMG Oy Ab:n. Tältä osin tarjousvertailussa voitiin tehdä ero tarjoajien välillä. PwC Julkistarkastus Oy:n kohdalta on huomioitu, että tilaajavastuulain, hankintalain ja muiden säännösten tarkastaminen on osa heidän tilintarkastussuunnitelmaa ja sitä kautta kuuluu tarkastuksen raportointiin. PwC Julkistarkastus Oy:n tarkastustyöhön kuuluu myös useita vuosia kestävät hankintasopimukset, joista saadaan myös raportti. Tilintarkastukseen liittyvän neuvontatyön laajuus Tilintarkastukseen liittyvän neuvontatyön laajuudessa BDO:n osalta ei ole vertailtu heidän itsensä tavanomaiseksi neuvontatyöksi kuvaamiaan palveluja, vaan hankintayksikkö on poiminut mukaan kaikki BDO:n tarjoamat palvelut. KPMG:n mukaan BDO ei ole tehnyt tarjouksessaan eroa muiden asiantuntijoiden palvelusta ja erityisosaamisesta, vaan tarjouksen liitteenä on toimitettu tiedot koko BDO-konsernin palvelutarjonnasta. KPMG toteaa selvyyden vuoksi, että heidän käytössä on ollut vain BDO:n tarjouksen virallinen osa, jota on hyödynnetty tämän hankintaoikaisun laadinnassa. Tämän osion kohdalla tarjousvertailussa on tapahtunut KPMG:n osalta sellainen virhe, että hankintayksikkö on sekoittanut heidän tarjouksessa esittämät tilintarkastukseen kuuluvat ja kuulumattomat, erityisosaamista vaativat palvelut ja virheestä johtuen tässä kohden on jätetty ottamatta huomioon heidän tarjouksensa sivulla 5 otsikko Muu osaaminen tilintarkastuksessa. Teksti tähän kohtaan on otettu muualta heidän tarjouksesta. Sivulla 5 mainittu osaaminen on otettu huomioon Muut asiantuntijapalvelut ja erityisosaaminen, missä puolestaan olisi tullut ottaa huomioon tarjouksen liitteessä 8 (Lisäpalvelut) esille tuodut palvelut. KPMG:n mukaan tarjousta on tältä osin vertailtu edellä mainitulta osin virheellisesti ja puutteellisin tiedoin sekä perustein ja heidän saama pistemäärä on jäänyt tästä syystä liian alhaiseksi. Tarjouspyynnön mukaan paras tilintarkastukseen liittyvän neuvontatyön laajuus sai 10 pistettä. Toiseksi parhaalle annettiin 8 pistettä ja kolmanneksi tulleelle 5 pistettä. Tarjouspyynnön kohdan 4.2 mukaan, tarjottavaan palveluun tulee kuulua tilintarkastuksen yhteydessä syntyneisiin havaintoihin ja tilinpäätöksen laatimiseen liittyvä tavanomainen neuvontatyö. Tarjouksessa oli annettava kuvaus neuvontatyön laajuudesta ja sisällöstä. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n väittämän mukaan heidän tarjoamaa erityisosaamista ei ole huomioitu tässä kohdassa. Kyseisessä kohdassa on arvioitu tarjoajien tavanomaista neuvontatyötä ja sen laajuutta tarkastuspalvelussa sen mukaisesti, mitä tarjoaja on tarjouksessaan kertonut. Eritysosaaminen on arvioitu tarjousvertailun kohdassa muut asiantuntijapalvelut.

7 7 Tarjoajan tilintarkastusjärjestelmä sekä tilintarkastuspalvelun toteutus- ja toimintamenetelmä Tarjoajan tilintarkastusjärjestelmä sekä tilintarkastuspalvelun toteutus- ja toimintamenetelmän osalta KPMG:n mukaan piste-ero on syntynyt pääosin laadunvarmistuksen osalta. KPMG:n mukaan heidän laadunvarmistuksesta annettu mainintaa ei ole vertailun tekstissä. KPMG:n mukaan tämän kohdan piste-ero on syntynyt sen perusteella, mitä hankintayksikkö on kustakin tarjouksesta tarjousvertailuun päättänyt nostaa. KPMG:n mielestä, vastoin kuin tarjousvertailussa on todettu, heidän tarjouksensa liitteessä 7 käy selkeästi ilmi, miten laadunvarmistus toteutuu käytännön tarkastustyössä. KPMG:n käsityksen mukaan tarjousvertailu ei ole tältä osin ollut tasapuolinen ja syrjimätön. Tarjouspyynnön mukaan paras tilintarkastusjärjestelmä sekä tilintarkastuspalvelun toteutus- ja toimintamenetelmä sai 5 pistettä. Toiseksi parhaalle annettiin 4 pistettä ja kolmanneksi tulleelle 3 pistettä. Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjoajaa kuvaamaan käytettävä tilintarkastusjärjestelmä sekä tilintarkastuspalvelun toteutus- ja toimintamenetelmä (esim. käytettävät atkperusteiset tilintarkastustyövälineet ja dokumentointi, tilintarkastusta ja tilintarkastuksen laadunvarmistusta koskevien standardien noudattaminen). Tarjouspyynnössä edellytettiin, että tilintarkastusyhteisöllä tulee olla laadunvarmistusjärjestelmä, joka on dokumentoitu laatukäsikirjassa, prosessikuvauksessa tai muussa laatuasiakirjassa. Kuvaus laadunvarmistuksen järjestelmästä tuli liittää tarjoukseen. Laadunvarmistusjärjestelmää ei vertailtu tarjoajien kesken, koska se huomioitiin kelpoisuusehdossa. Vertailu kohdistui laadunvarmistusjärjestelmän noudattamiseen tarkastustyössä. Tilintarkastuksessa käytettävissä järjestelmissä ei ollut suurta eroa eri palveluntuottajien välillä. Myös riskien kartoituksesta annetut kuvaukset eivät poikenneet paljoa eri palveluntuottajien välillä. Tarjousvertailusta käy ilmi käytettävät tilintarkastusjärjestelmät, toimintatavat mm. riskien kartoituksessa ja sisäisessä / ulkoisessa valvonnassa sekä standardit. Pisteiden painoarvoon vaikutti myös laadunvarmistuksen noudattaminen. Kokonaisarviona BDO Audiator Oy:n laadunvarmistusjärjestelmän toteutuminen ja toimintatavat olivat vertailun parhaat. PwC Julkistarkastus Oy on maininnut käyttävän tarkastuksessa laadunvalvontastandaaria, mutta sen vaikutuksesta tarkastustyöhön on kuvattu BDO Audiator Oy:tä suppeammin. KPMG Oy Ab:n tarjouksesta ei käy suoraan esille miten laadunvarmistus toteutetaan tarkastustyössä. Myös sisäisen / ulkoisen valvonnan osalta BDO Audiator Oy:n toimittama selvitys oli vertailun paras.

8 8 Muiden asiantuntijapalveluiden monipuolisuus ja erityisosaaminen Muiden asiantuntijapalveluiden monipuolisuuden ja erityisosaamisen osalta KPMG:n mielestä on tapahtunut jo edellä todettu virhe, mikä seurauksena heidän tarjous on vertailtu väärin tiedoin. Hankintayksikkö on tässä kohtaa huomioinut heidän tarjouksessa sivulla 5, otsikon Muu osaaminen tilintarkastuksessa, kun oikea vertailukohta olisi ollut heidän tarjouksen liitteessä 8 Lisäpalvelut. Tarjouspyynnön mukaan paras muiden asiantuntijapalveluiden monipuolisuus ja erityisosaaminen sai 5 pistettä. Toiseksi parhaalle annettiin 4 pistettä ja kolmanneksi tulleelle 3 pistettä. Tarjouspyynnössä pyydettiin toimittamaan luettelo tarjottavista asiantuntijapalveluista sekä kuvaus niiden sisällöstä ja hinnoitteluperusteista. Samalla pyydettiin kuvaus asiantuntijoiden eritysosaamisesta (koulutus ja kokemus) ja - palveluista vastaavien henkilöiden nimet ja yhteystiedot. Muilla asiantuntijoilla tarkoitettiin tässä kohdassa tavanomaisen tilintarkastuksen lisäksi tarjottavaa erityisosaamista, joka mahdollisti tietyiltä kohdin yksilöllisemmän tuen tilintarkastukseen. Erityisosaamista hankitaan vain tarvittaessa. Kokonaisarviona BDO Audiator Oy tarjosi muihin tarjoajiin nähden laajemman asiantuntijapalvelun, joka oli tarjouksessa paremmin yksilöity. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n ja PwC Julkistarkastus Oy:n tarjous asiantuntijapalveluiden monipuolisuudessa ja erityisosaamisessa ei voitu tehdä eroa, joten molemmat saivat saman pistemäärän. BDO Audiator Oy:n kuntapuolen laajempi osaaminen tuli selkeästi esille saaduissa selvityksissä. 6. MARKKINAOIKEUDEN PYYTÄMÄT SELVITYKSET Valittajalle on tiedotettu hankintapäätöksestä sähköpostilla Hankintailmoitus on sisältänyt hankintapäätöksen, tarjousvertailun ja oikaisuosoituksen. Hankintapäätöstä ei ole pantu täytäntöön. Hankinnan ennakoitu arvolisäveroton kokonaisarvo sinä ajankohtana, jolloin hankintailmoitus on toimitettu julkaistavaksi, on ollut Hankintailmoituksen ja tarjouspyynnön mukaan sopimus palvelusta tehdään tilivuosiksi Hankinta sisältää option vuosille 2017 ja Hankintapäätöksen mukaan päätös option käytöstä tehdään puolta vuotta ennen varsinaisen sopimuskauden päättymistä. Tämän vastineen liitteisiin liittyy saapuneiden tarjousten osalta salassa pidettävää aineistoa, joka on eritelty omaksi liitteeksi kunkin tarjoajan toimittaman tarjouksen jälkeen. Muut pyydetyt selvitykset toimitetaan liiteluettelon mukaan.

9 9 Uudistamme vaatimuksemme valittajan KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n valituksen hylkäämiseksi perusteettomana ja toteen näyttämättömänä. Oulunkaaren kuntayhtymä varaa oikeuden täydentää ja tarkentaa vastinettaan. Iissä, 14 päivänä helmikuuta 2014 Leena Pimperi-Koivisto kuntayhtymän johtaja Asiakirjat todistelutarkoituksessa: Liitteen Liitteen laatu Todistelutarkoitus numero 1 Hankintailmoitus 2 Tarjouspyyntö Kirjallinen tarjouspyynnön sisältö 3 Saadut tarjoukset 4 Tarjousvertailu 5 Hankintapäätös Päätöksen sisältö

Tilintarkastajan valinta toimikaudelle 2013-2016/Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan

Tilintarkastajan valinta toimikaudelle 2013-2016/Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan Tarkastuslautakunta 5 18.04.2013 Yhtymävaltuusto 18 29.05.2013 Yhtymähallitus 124 21.08.2013 Tilintarkastajan valinta toimikaudelle 2013-2016/Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan Tarkltk

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1 Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013 Tilintarkastuspalvelut 100 % TARJOAJIEN KELPOISUUS BDO Audiator Oy PwC Julkistarkastus Oy KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin

Lisätiedot

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016)

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016) VASTINE MARKKINAOIKEUS RADANRAKENTAJANTIE 5 00520 HELSINKI Viite: Dnro 2016/350 VASTINE MUSAMAAILMA OY:N VALITUKSEEN 1. VASTINEEN ANTAJA Pudasjärven kaupunki PL 10 93101 Pudasjärvi 2. VASTINEEN ANTAJAN

Lisätiedot

Tilintarkastajan valinta toimikaudelle /Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan/uusi hankintapäätös

Tilintarkastajan valinta toimikaudelle /Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan/uusi hankintapäätös Tarkastuslautakunta 5 18.04.2013 Yhtymävaltuusto 18 29.05.2013 Yhtymähallitus 124 21.08.2013 Tarkastuslautakunta 23 28.11.2013 Yhtymävaltuusto 33 18.12.2013 Tilintarkastajan valinta toimikaudelle 2013-2016/Hankintaoikaisuvaatimus

Lisätiedot

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI L111/- 1 PL 1037 00101 HELSINKI Puhelin 020 760 3000 www.kpmg.fi Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki ~------~--- - --.!': -,,.. ~~:. _); 1, 00101 Helsinki MARKKINAOIKEUDELLE Asia Valitus

Lisätiedot

Pudasjärven kaupunki 25.1.2014. KPMG Oy Ab BDO Audiator Oy 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1

Pudasjärven kaupunki 25.1.2014. KPMG Oy Ab BDO Audiator Oy 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 Pudasjärven kaupunki 25.1.2014 Tilintarkastuspalvelut 100 % TARJOAJIEN KELPOISUUS 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 Merkitty ennakkoperintälain mukaiseen ennakkoperintärekisteriin

Lisätiedot

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta Tarkastuslautakunta 3 05.03.2013 Kaupunginhallitus 3 18.03.2013 Kaupunginvaltuusto 4 25.03.2013 Tarkastuslautakunta 22 18.04.2016 Tilintarkastajan valinta vuosille 2013-2016 / option käyttäminen vuosille

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015. Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro

MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015. Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro LUONNOS MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015 ASIA Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro 2015/429 ASIANOSAISTIEDOT Vastauksen antaja Savon koulutuskuntayhtymä (jäljempänä

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TERVOLAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 19.12.2016 TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1 3921/02.08.00/2012 Tarkastuslautakunta 9 21.3.2013 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Ala-aho,

Lisätiedot

Tarjoukset avattiin 1.6.2016 klo 12.45. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1.

Tarjoukset avattiin 1.6.2016 klo 12.45. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1. OPPILASKULJETUSTEN JA NIIHIN KYTKEYTYVÄN PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta 16.6.2016 ( 47): Lopen kunnan oppilaskuljetuksista ja niihin kytkeytyvästä palvelu- ja asiointiliikenteestä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (9) 108 Helsingin kaupungin vuosien 2013-2016 ja optioina vuosien 2017 ja 2018 tilintarkastajan valitseminen HEL 2012-013017 T 02 08 02 00 Päätös päätti tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille 2018 2021 ja optiona tilivuosille 2022 2023 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/169/02.08.00.02/2018 Kaupunkikonsernin tilintarkastuspalveluiden hankinta vuosille

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tarkastuslautakunta AIKA kello 09:00-12:11. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tarkastuslautakunta AIKA kello 09:00-12:11. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 24.01.2017 kello 09:00-12:11 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Perjantai 5.4.2013 klo 10.00 11.45 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi

Joensuun seudun hankintatoimi HANKINTAOIKAISU- JA OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätöksen tekijä JOENSUUN KAUPUNKI Joensuun seudun hankintatoimi Päätöspäivä ja Hankintaoikaisu- ja oikaisuvaatimusoikeus Hankintayksikön päätökseen tai muuhun

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Helsingin kaupungin hankintakeskus yhteistyönä sosiaali-

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Laillisuus ja Kokous todettiin laillisesti koollekutsu tuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajaksi Liisa Halotie-Flink

Laillisuus ja Kokous todettiin laillisesti koollekutsu tuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajaksi Liisa Halotie-Flink PÖYTÄKIRJA 8/2009 1 Aika 31.03.2009 klo 16:00-17:10 Paikka Kunnanvirasto / kh 2 Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Pitkälä Juhani 16:00-17:10 puheenjohtaja Haaparanta Helena 16:00-17:10 jäsen Halotie-Flink

Lisätiedot

3 X 3 pointtia hankinnoista

3 X 3 pointtia hankinnoista 3 X 3 pointtia hankinnoista Suorahankinta TOMU-seminaari, 26.2. Helsinki Juho Lehtoviita UEF // University of Eastern Finland Esityksen sisältö 1. Suorahankinnasta yleisesti: Mikä on suorahankinta? Suorahankinnan

Lisätiedot

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA Kangasalan kunta pyytää tarjouksia alle 65-vuotiaiden omaishoidon vapaiden ja kehitysvammaisten tilapäishoidon

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09868 Päiväys 04.10.2013

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09868 Päiväys 04.10.2013 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Hannun Taksimatkat Oy tekemä tarjous hylättiin, koska se ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimuksia.

Hannun Taksimatkat Oy tekemä tarjous hylättiin, koska se ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimuksia. Yhtymähallitus 109 29.06.2011 Yhtymähallitus 120 24.08.2011 Yhtymähallitus 133 19.09.2011 Kuljetuspalvelut Pudasjärven alueella/oikaisuvaatimus YhtHall 109 29.6.2011 Johtotiimi 22.6.2011 Valmistelija:

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta.

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. Tarjouspyyntö 1 (5) Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. vuosina 2013-2016 1. Tarkastuspalvelujen ostaja Tarjous pyydetään

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU17337 Päiväys 02.09.2014

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU17337 Päiväys 02.09.2014 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Polvijärven

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1 (6) LUONNOS TARJOUSPYYNTÖ xx.12.2012 TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1. Hankintayksikkö Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 20 Metron vaihteiden ja vaihteiden osien hankinta HEL 2016-003445 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Salomar Oy:ltä metron vaihteet ja vaihteiden

Lisätiedot

Ulvilan kaupungin tilintarkastuspalvelut

Ulvilan kaupungin tilintarkastuspalvelut 1/12 ULVILA_TILINTARKASTUS Ulvilan kaupungin tilintarkastuspalvelut 1. : Ulvilan kaupunki Yhteyspiste: Suomi puh. +358 447017641 : : : kilpailuttaa ja tekee tavaroita ja palveluja koskevia 76 2 momentissa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966

Tarjouspyyntö. Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966 Tarjouspyyntö Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966 Sanna Syrjänen 13.2.2015 1(5) Tarjousnimike 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto

Lisätiedot

ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ

ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ Tarkistettu esitys HALLITUS 151 30.11.2015 ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ 577/02/08/00/2015 HALL

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 59 Tarkastuslautakunta 04.05.2017 AIKA 04.05.2017 klo 15:16-18:45 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle Tarkastuslautakunta 17 16.02.2016 2013-2016 Kaupunginvaltuusto 21 07.03.2016 Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille 2016-2019 ja optio yhdelle (1) vuodelle TARK2013 17 Valmistelija: Tarkastaja

Lisätiedot

Tilintarkastajan valinta vuosiksi 2013-2016 ja mahdollinen kahden vuoden option käyttö

Tilintarkastajan valinta vuosiksi 2013-2016 ja mahdollinen kahden vuoden option käyttö Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tarkastuslautakunta 55 17.1.2013 Tarkastuslautakunta 9 26.2.2013 Asianro 529/02.02.01/2012 62 Tilintarkastajan valinta vuosiksi 2013-2016 ja mahdollinen kahden vuoden

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Kokouskutsu/ 5/2016 1

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Kokouskutsu/ 5/2016 1 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Kokouskutsu/ 5/2016 1 Esityslista Tarkastuslautakunta 19.5.2016 Aika 25.05.2016 klo 09:00 Paikka Kokoushuone Lasaretti Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen

Lisätiedot

Sodankyläntie 1 A Kauppakuja 2 A 1 98500 PELKOSENNIEMI 98800 Savukoski

Sodankyläntie 1 A Kauppakuja 2 A 1 98500 PELKOSENNIEMI 98800 Savukoski 1 Pelkosenniemi 26.2.2009 Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Pelkosenniemen ja Savukosken kunnat sekä ko. kuntien perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Pälkäneen kunnan hallinnon ja talouden tarkastamisesta

Tarjouspyyntö Pälkäneen kunnan hallinnon ja talouden tarkastamisesta Tarjouspyyntö 1(5) Tarjouspyyntö Pälkäneen kunnan hallinnon ja talouden tarkastamisesta Pyydämme tarjousta kuntalain 72 :n mukaisesta kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kunnan tytäryhteisöjen

Lisätiedot

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 1 Sisältö Tutkimuksen tausta ja toteutus 3 Vastaajien taustatiedot

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022 TARJOUSPYYNTÖ TARKASTUSPALVELUT Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA 2017 2020 SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022 Karkkilan kaupunki

Lisätiedot

Tarkennus vaatimukseen

Tarkennus vaatimukseen Palvelutuotannon lautakunta 57 16.06.2016 Hankintaoikaisuvaatimus palvelutuotannon lautakunnan päätökseen 28.4.2016 28, elintarvikehankinnat ajalle 1.8.2016-31.7.2019 348/10.03.02.06/2016 Palvelutuotannon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/21 17.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/21 17.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Päätettävä tässä kokouksessa 438 Kehitysvammaisten ja autismin kirjon asiakkaiden perhehoidon hankinta HEL 2013-002515 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos 2) Hankinnan tarkoitus ja kohde Kehitetään Oskari.org -ohjelmistoa ja Paikkatietoikkunaa Hankinnan

Lisätiedot

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön 630/2015 163 Tilintarkastusyhteisön valinta yhteisen kirkkovaltuuston toimikaudeksi vuosille 2015-2018 Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle,

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista

Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista Alajärven kaupunki Tarjouspyyntö 1 24.1.2017 Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista 1 Hankintayksikön perustiedot 2 Hankintamenettely 3 Hankinnan ennakoitu arvo Alajärven kaupungin

Lisätiedot

Päiväys 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT

Päiväys 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT Asia: TARJOUSPYYNTÖ KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUS- PALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta hallinnon

Lisätiedot

Hankinnan sopimuskausi on 1.7.2014 lukien toistaiseksi (sis 4 kk irtisanomisaika).

Hankinnan sopimuskausi on 1.7.2014 lukien toistaiseksi (sis 4 kk irtisanomisaika). Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä peruspalvelulautakunta Mariankatu 16-20 67200 Kokkola Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI markkinaoikeus@oikeus.fi Markkinaoikeus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/2 04.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/2 04.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 99 Teolliset elintarvikkeet, H063-12 HEL 2012-013628 T 02 08 01 00 Päätös päätti hyväksyä Heinon Tukku Oy:n, Kespro Oy:n, Lihel Oy:n, Snellman Trading Oy:n, Valio

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 1/7 Liite nro 4 Yhtymävaltuusto 26.4.2019 218289 / Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen n hallinnon ja talouden tarkastuspalvelu Kokonaistaloudellinen edullisuus, pisteytys

Lisätiedot

Hankintatoimen johtokunta 11 25.02.2016

Hankintatoimen johtokunta 11 25.02.2016 Hankintatoimen johtokunta 11 25.02.2016 Monitoimilaitteiden (kopiokoneiden) hankintaa sopimuskaudelle 01.02.2016-31.01.2019 + yhden (1) vuoden optiomahdollisuus koskeva hankintaoikaisuvaatimus (SEU 47147)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Hankintakeskus 23.02.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Hankintakeskus 23.02.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 10 Koulujen oppikirjat, hankinnan kilpailutus H15-16 HEL 2015-013928 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä ainoan hyväksyttävän tarjouksen tehneen

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU29386 Päiväys 09.06.2015

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU29386 Päiväys 09.06.2015 1/7 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Petri Mölsä, puh. 040 543 4181, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10374 Päiväys 15.11.2013

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10374 Päiväys 15.11.2013 1/7 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Esityksen sisältö Hankintalain kokonaisuudistuksen viivästyminen Käytännön ohjeita EU-hankintoihin Ajankohtaista Kipon

Lisätiedot

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus Tarkastuslautakunta 1.1.2009-30.6.2013 79 22.11.2011 ERITYISTARKASTUSPALVELUN HANKINTA TARLAU 79 Hankinnan kuvaus Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 26.9.2011 antanut tarkastuslautakunnan tehtäväksi vihreiden

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 679/432/2010 ENERGIMARKNADSVERKET

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 679/432/2010 ENERGIMARKNADSVERKET ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 679/432/2010 27.1.2011 ASIA Verkonhaltijan tuotannon liittämisestä perittävien maksujen määrittämistä koskevien menetelmien vahvistaminen ASIANOSAINEN Ääneseudun Energia

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1495 Diaarinumero 64/3/11 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Tarjouspyyntö ja hankintapäätös

Lisätiedot

Hannun Taksimatkat Oy tekemä tarjous hylättiin, koska se ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimuksia.

Hannun Taksimatkat Oy tekemä tarjous hylättiin, koska se ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimuksia. Yhtymähallitus 109 29.06.2011 Yhtymähallitus 120 24.08.2011 Kuljetuspalvelut Pudasjärven alueella/oikaisuvaatimus YhtHall 109 29.6.2011 Johtotiimi 22.6.2011 Valmistelija: hankintapäällikkö Jouni Piri puh:

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus Markkinaoikeus PL 118 00131 Helsinki Viite: 483/09/JH KEMINMAAN KUNNAN VASTINE OULUN SÄHKÖNMYYNTI OY:N HAKEMUKSEEN Keminmaan kunta (hankintayksikkö) kiistää Oulun Sähkönmyynti

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Hankinnat tehdään julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) annetun lain mukaisesti. Hankinnoissa noudatetaan avointa menettelyä.

Hankinnat tehdään julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) annetun lain mukaisesti. Hankinnoissa noudatetaan avointa menettelyä. PALTAMON KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 22.11.2012 1 PALTAMON KUNNAN LAKISÄÄTEISET TILINTARKASTUSPALVELUT VUOSILLE 2013 2016 1. TILINTARKASTUSPALVELUT VUOSILLE 2013-2016 Paltamon kunta pyytää sitovaa kirjallista

Lisätiedot

Vertailu- ja arviointiperusteet

Vertailu- ja arviointiperusteet Perusturvalautakunta 106 09.10.2014 Vanhusten ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinta ajalle 1.2.2015 31.12.2019 sekä optiomahdollisuus vuosille 2020-2021 413/06.00.00/2014 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

LV-TYÖT JA TARVIKKEET

LV-TYÖT JA TARVIKKEET 29.1.2016 Sivu 1/5 Dnro: 22/2016 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Juttilantie 1 14200 TURENKI Hanke: Janakkalan kunnan LV-työt ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2016 3.4.2019 + 1 optiovuosi LV-TYÖT JA

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ VIITASAAREN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ VIITASAAREN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VIITASAAREN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ VIITASAAREN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 2017-2018 Viitasaaren kaupungin tarkastuslautakunta pyytää tarjousta kuntalain 122 :n mukaisesta hallinnon

Lisätiedot

Päätökset ( ) 269 271, 279. Sovellettava lainkohta: kuntalain (365/1995) 91. Päätökset ( ): 272 278, 280-288

Päätökset ( ) 269 271, 279. Sovellettava lainkohta: kuntalain (365/1995) 91. Päätökset ( ): 272 278, 280-288 LUUMÄEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (365/1995) 89 :ssä tarkoitettua oikaisuvaatimusta eikä 90 :ssä tarkoitettua kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunnan kokous Aika Perjantai klo 9.00 Paikka Käsiteltävät asiat Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Projektinhallinnan konsultointipalvelut sosiaali- ja terveysvirastoa varten HEL 2016-002088 T 02 08 02 00 H041-16 Päätös Päätöksen perustelut Hankinnan kohde Hankintamenettely

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/20 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) : 2 : 2 1. KUNTALAIN MUKAINEN HALLINNON JA Vastuunalainen tilintarkastaja

Lisätiedot

KHSAL 15 Valmistelija/lisätiedot: Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi, puh. 040 577 9235 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

KHSAL 15 Valmistelija/lisätiedot: Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi, puh. 040 577 9235 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Kaupunginhallitus, b-lista 15 09.11.2015 Kaupunginhallitus 466 16.11.2015 Keskitetyn henkilöstökoulutuksen hankinta vuosille 2016-2018 1264/02.08.00.07/2015 KHSAL 15 Valmistelija/lisätiedot: Henkilöstöjohtaja

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ YLIVIESKAN KAUPUNGIN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLIN- NON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE VUO- DEN OPTIO

TARJOUSPYYNTÖ YLIVIESKAN KAUPUNGIN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLIN- NON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE VUO- DEN OPTIO 1 TARJOUSPYYNTÖ YLIVIESKAN KAUPUNGIN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLIN- NON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2018-2022+1+1 VUO- DEN OPTIO 1. Hankintayksikkö Ylivieskan kaupungin tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia 7/2015 Oikeuspalvelut 27.01.2015 Kaupunginlakimies

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia 7/2015 Oikeuspalvelut 27.01.2015 Kaupunginlakimies Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 11 Viivästyskorko- ja perintäkulusaatavasta luopuminen HEL 2015-000828 T 02 06 07 Oike PK 20141618 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että kaupunki luopuu viivästyskorko-

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ SULKAVAN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ SULKAVAN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TARJOUSPYYNTÖ SULKAVAN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja talouden tarkastuksesta tilikausille 2017 2021 ja optiosta tilikaudelle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 VASTINE 21.12.2015 Markkinaoikeus Asia Valittaja Vastapuoli Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 Tamora Oy Lappeenrannan kaupunki Prosessiosoite: Lappeenrannan kaupunki PL 11 53101

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 14 Asukasvalintaperusteista poikkeaminen; Hoas, Pohjoinen Rautatiekatu 29 HEL 2015-004257 T 10 07 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti antaa Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle

Lisätiedot

Tiera Pöytäkirja 4/2016 1 (14) vp testauslautakunta 15.01.2016. Aika 15.01.2016, klo 11:13-11:24. Käsitellyt asiat

Tiera Pöytäkirja 4/2016 1 (14) vp testauslautakunta 15.01.2016. Aika 15.01.2016, klo 11:13-11:24. Käsitellyt asiat Tiera Pöytäkirja 4/2016 1 (14) Aika 15.01.2016, klo 11:13-11:24 Paikka @here Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastus 21 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelut vuosille

Tilintarkastuspalvelut vuosille 1 Tilintarkastuspalvelut vuosille 2013 2016 Hankinnan kohde Pyydämme tarjousta Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän kuntalain 72 :n mukaisesta hallinnon ja talouden tarkastuksesta vuosille 2013-2016 tai

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston päätös 28.5.2012 62

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston päätös 28.5.2012 62 1 (6) Kouvolan hallinto-oikeus PL 401 45100 KOUVOLA Viite Lähete 1680/12, 20.6.2012 ASIA LAUSUNNON ANTAMINEN KOUVOLAN HALLINTO- OIKEUDELLE LAPPEENRANNAN KAUPUNGINVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 28.5.2012 62 MATTI

Lisätiedot

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön Kainuun maakunta -kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ 64/2008 1 (6) Tarjouspyyntö EU Kynnysarvon ylittävä hankinta Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n suunterveydenhuollon hoitokoneiden hankinta

Tarjouspyyntö. YTHS:n suunterveydenhuollon hoitokoneiden hankinta Tarjouspyyntö YTHS:n suunterveydenhuollon hoitokoneiden hankinta Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (13) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (13) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Tarkastuslautakunta 27 26.04.2018 Tarkastuslautakunta 67 11.09.2018 Tarkastuslautakunta 75 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 3 29.10.2018 Tilintarkastusyhteisön valinta tilikausille 2019-2022 190/02.08.00/2018

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tarkastuslautakunta pyytää tarjousta

Lisätiedot

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUIDEN KILPAILUTUS MUISTILIITTO ry (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) INKA/4 12.05.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) INKA/4 12.05.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (5) 96 Hakaniemen metroaseman lippuhallin peruskorjauksen urakoista päättäminen HEL 2016-005332 T 02 08 03 00 Päätös päätti oikeuttaa liikennelaitoksen tekemään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kaupunginkanslia 14/2015 Tietotekniikka- ja viestintäosasto Tietotekniikka 13.10.2015 Tietotekniikkapäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kaupunginkanslia 14/2015 Tietotekniikka- ja viestintäosasto Tietotekniikka 13.10.2015 Tietotekniikkapäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) 22 Vetuma SAML-rajapinnan ja HST-kortin käyttöönotto HEL 2015-010817 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti allekirjoittaa Oy IBM Finland Ab:n kanssa liitteenä

Lisätiedot

Dynaaminen hankintajärjestelmä. Kuntatalo 11.11.2014 Katariina Huikko Lakimies, Suomen Kuntaliitto

Dynaaminen hankintajärjestelmä. Kuntatalo 11.11.2014 Katariina Huikko Lakimies, Suomen Kuntaliitto Dynaaminen hankintajärjestelmä Kuntatalo 11.11.2014 Katariina Huikko Lakimies, Suomen Kuntaliitto Taustaa Dynaaminen hankintajärjestelmä on mainittu vuoden 2004 hankintadirektiiveissä. Menettely otettiin

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista sekä tytäryhteisöjen tilintarkastuksesta

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista sekä tytäryhteisöjen tilintarkastuksesta 1 (5) Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista sekä tytäryhteisöjen tilintarkastuksesta Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta hallinnon ja talouden

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 ESITYSLISTA- 1/2013 PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika Perjantai 12.4.2013 klo 13.45 14.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/1 12.8.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/1 12.8.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (5) 1 Awillas Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä 10.6.2014 236 yksilöimättömät LVIAtekniset kuntotutkimukset ja LVIA-tekniset

Lisätiedot

Kemin kaupunki / Tarkastuslautakunta: Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut

Kemin kaupunki / Tarkastuslautakunta: Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut 1 KEMIN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 13.12.2017 Kemin kaupunki / : Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut Kemin kaupungin tarkastuslautakunta kilpailuttaa tällä tarjouspyynnöllä Kemin kaupungin ja kaupunkikonsernin

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailu reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista 2016/3

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailu reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista 2016/3 Hankintapäätös 1 (3) Jakelussa mainitut 4.5.2016 POPELY/775/2016 Tarjouspyyntö 18.3.2016 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailu reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU29386 Päiväys 12.06.2015

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU29386 Päiväys 12.06.2015 1/7 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

KOKOUSTIEDOT Kokousaika TIISTAI klo Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23

KOKOUSTIEDOT Kokousaika TIISTAI klo Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika TIISTAI 13.3.2018 klo 9.15-9.24 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 15/2015 1 (6) 4 Sosiaali- ja terveysvirasto, yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta, Apotti-hanke Pöydälle 01.09.2015 HEL 2015-003057 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot