Tilintarkastajan valinta toimikaudelle /Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan/uusi hankintapäätös

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tilintarkastajan valinta toimikaudelle /Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan/uusi hankintapäätös"

Transkriptio

1 Tarkastuslautakunta Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Tarkastuslautakunta Yhtymävaltuusto Tilintarkastajan valinta toimikaudelle /Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan/uusi hankintapäätös 89/00.03/2013 Tarkltk Esitys (pj): Tarkastuslautakunta (toimikausi ) päätti kokouksessaan käyn nis tää tilintarkastuk sen kilpailutuksen liitteen mukaisella tarjouspyynnöllä, jo ka on julkaistu Hilmassa eli in ternetissä osoitteessa Hankinta kilpailutettiin kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintana. Tarjousten va lin ta pe rus tee na oli kokonaistaloudellisuus, jossa hinnan painoarvo oli 40 pis tet tä ja laadun 60 pistettä. Sopimus tarkastuspalvelusta tehdään vuosiksi Ilman erillistä hankintamenettelyä voidaan palveluhankintaa jatkaa vuosille 2017 ja Option käytöstä sovitaan puolta vuotta ennen varsinaisen so pi mus kau den päättymistä. Määräaikaan mennessä tarjouksensa jättivät; BDO Audiator Oy, PwC Jul kis tar kas tus Oy ja KPMG Oy Ab. Kaikki tarjouksensa jättäneet tilintarkastusyhteisöt täyttivät tarjouspyynnössä vaadi tut kelpoisuusehdot ja heidän väillä voitiin suorittaa tarjousvertailu. Tarjousvertailun mukaan kokonaispistemäärä jakaantui seuraavasti: BDO Audiator Oy 89,95 pistettä, KPMG Oy Ab 77,00 pistettä ja PwC Jul kis tar kastus Oy 73,89 pistettä. Tarkastuslautakunta esittää yhtymävaltuustolle, että Oulunkaaren kuntayhtymän ti lin tar kas tus yh tei sök si kaudelle valitaan tarjousvertailun perusteella ko ko nais ta lou del li ses ti edullisimman tarjouksen jättäneen BDO Audiator Oy. Tarjousten vertailu on esityslistan liitteenä. 1. Yhtymävaltuusto valitsee Oulunkaaren tilintarkastusyhteisöksi kaudelle BDO Audiator Oy:n ja 2. päättää optiosta vuosille 2016 ja 2017 puolta vuotta ennen varsinaisen sopimuskauden päättymistä.

2 Todettiin, että pöytäkirja on tarkastuslautakunnan toimesta tarkastettu kokouksessa tämän asian osalta. YhtValt Tarjousten vertailu on esityslistan liitteenä. Liite n:o 5. Merkittiin, että yhtymävaltuusto piti tauon tämän asian käsittelyn jälkeen klo YhtHall Valmistelija: hankintapäällikkö Jouni Piri, puh Oulunkaaren kuntayhtymä on kilpailuttanut Kuntalain 72 :n mukaisen hallinnon ja ta lou den tarkastuksen vuosille , optio vuosille Ou lunkaa ren kuntayhtymän yhtymävaltuusto on käsitellyt asiaa pöytäkirjan 18 ja tehnyt päätöksen hankkia tilintarkastuspalvelun BDO Audiator Oy:ltä ko konais ta lou del li sin perustein. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy on lähettänyt päi vä tyllä tiedoksiannolla päätöksestä hankintaoikaisuvaatimuksen. Han kin ta oi kai su vaa timus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tieto han kin tapää tök ses tä ja osoitus hankintaoikaisuvaatimuksen tekemiseksi on toimitettu sähkö pos til la Hankintaoikaisuvaatimus on toimitettu määräaikaan men nessä. Hankintaoikaisuvaatimuksessaan KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy vaatii, että Oulunkaaren kuntayhtymä vertailee tarjoukset uudelleen laa tu pis teiden osalta ja tekee asiasta uuden päätöksen. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n mukaan tarjouspyynnössä ja va li tuk sen alai ses sa päätöksessä ei käy ilmi, millä perusteella ovat määräytyneet tar jous pyyn nön kunkin osa-alueen parhaat, toiseksi parhaat jne. laatupisteet. Tarjous ver tai lus ta ei ilmene selkeästi, miten tarjouksia on arvioitu kunkin ver tai lu perus teen osalta ja ennen kaikkea, mihin piste-erot perustuvat. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n väittämät kohdittain; Tarkastukseen osallistuvien vastuullisten ja avustavien tarkastajien koulutus ja koke mus on KPMG Oy Ab:n mukaan sama, ellei kattavammat kuin voittaneen tarjouk ses sa.

3 Tarkastajan ajankäyttösuunnitelmaa ja organisointitapaa arvioitaessa, ratkaiseva työ osuus ja ko on ollut vastuullisen ja avustavan tilintarkastajan työosuus. Tilintarkastuksen raportointia ja sen laajuutta arvioitaessa ei käy ilmi millä pe rusteel la pisteet on jaettu. KPMG Oy Ab:n käsityksen mukaan tarjoajien esitykset ti lintar kas tuk sen raportoinnista ja sen laajuudesta vastaavat sisällöltään toisiaan. Tilintarkastukseen liittyvä neuvontatyön laajuus on sekoitettu hankintayksikössä siten, että siihen kuuluvat ja kuulumattomat, erityisosaamista vaativat palvelut ja virhees tä johtuen tässä kohden on jätetty ottamatta huomioon KPMG Oy Ab:n tarjouk ses sa sivulla 5, otsikoitu Muu erityisosaaminen tilintarkastuksessa. Tarjoajien tilintarkastusjärjestelmä sekä tilintarkastuspalvelun toteutus- ja toi min tame ne tel mät vastaavat sisällöllisesti toisiaan vaikka kirjoitusasu vaihtelee. Vaa timuk sen mukaan tekstistä ei käy ilmi, millä perusteella pisteet on tarjoajille an net tu. Asiantuntijapalveluiden monipuolisuus ja erityisosaaminen on vertailtu heidän kohdal ta väärin sekä puutteellisin tiedoin, jonka seurauksena pistemäärä on jää nyt liian alhaiseksi. Vastaus hankintaoikaisuvaatimukseen Hankintayksikön Oulunkaaren kuntayhtymän tekemä hankintapäätös on perusteltu hankintasäännöksissä edellytetyllä tavalla. Hankintapäätös on perus tel tu kokonaistaloudellisella valinnalla, jonka tueksi on laadittu tarjousvertailu. Han kin ta pää tök sen liitteenä olleessa asiakirjassa (tarjousvertailu) on esitetty, mihin annetut pisteet ovat perustuneet ja miten tarjoajat ovat tarjousten vertailussa si joit tu neet. Tarjousvertailu on toimitettu kaikille asianosaisille tiedoksiannon muka na. Tarkempaan kirjalliseen perusteluun on vaikuttanut tarjoajien vaatimukset luo ki tella tilintarkastajien ja asiantuntijoiden CV:t luottamukselliseksi tiedoksi. Myös laadun var mis tus, lisäpalvelut ja tarkastuksen toteutustapa on merkitty lii ke sa lai suuden piiriin kuuluvaksi. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n käytössä ei ole ollut BDO Audiator Oy:n tilintarkastajien ja asiantuntijoiden CV-luetteloa. Väittämä perustuu KPMG Oy Ab:lle toimitettuun BDO Audiator Oy:n tarjoukseen, jossa on tiivistetysti ku vat tu henkilöiden koulutukset ja kokemukset. Vertailussa käytettyjen CV-luet teloi den mukaan BDO Audiator Oy:n tarjoamilla vastuullisilla henkilöillä on vahvempi ko ke mus muihin tarjoajiin nähden. Tarjousvertailusta käy ilmi, että BDO Audiator Oy:n ja KPMG Oy Ab / KPMG Julkis hal lin non palvelut Oy:n tilintarkastajien työosuudessa ei ollut suurta eroa. BDO Au diator Oy oli yksilöinyt ja kuvannut tarkemmin ajankäyttösuunnitelman ja niihin liit ty vät tehtävät, jotka vaikuttivat BDO Audiator Oy saamaan pistemäärään.

4 Tarjousvertailusta käy myös ilmi, että tarjouskilpailun voittaneen BDO Audiator Oy:n antama kuvaus tilintarkastuksen raportoinnista ja sen laajuudesta on kerrottu yk si löi dys ti ja kattavammin verrattuna muiden tarjoajien antamiin selvityksiin. Tarjouspyynnön kohdan 4.2 mukaan, tarjottavaan palveluun tulee kuulua ti lin tarkas tuk sen yhteydessä syntyneisiin havaintoihin ja tilinpäätöksen laatimiseen liit tyvä tavanomainen neuvontatyö. Tarjouksessa oli annettava kuvaus neuvontatyön laa juu des ta ja sisällöstä. KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n väittämän mukaan heidän tarjoa maa erityisosaamista ei ole huomioitu tässä kohdassa. Kyseisessä kohdassa on arvioitu tarjoajien tavanomaista neuvontatyötä ja sen laajuutta tar kas tus pal velus sa. Eritysosaaminen on arvioitu tarjousvertailun erillisessä kohdassa. Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjoajaa kuvaamaan käytettävän ti lin tar kas tus jär jestel mä sekä tilintarkastuspalvelun toteutus- ja toimintamenetelmän (esim. käy tet tävät atk-perusteiset tilintarkastustyövälineet ja dokumentointi, tilintarkastusta ja ti lintar kas tuk sen laadunvarmistusta koskevien standardien noudattaminen). Tarjouspyynnössä edellytettiin myös, että tilintarkastusyhteisöllä tulee olla laa dunvar mis tusjär jes tel mä, joka on dokumentoitu laatukäsikirjassa, pro ses si ku vauk sessa tai muussa laatuasiakirjassa. Kuvaus laadunvarmistuksen järjestelmästä tu li liittää tarjoukseen. Tarjousvertailusta käy selkeästi ilmi käytettävät tilintarkastusjärjestelmät, toi min tata vat mm. riskien kartoituksessa ja sisäisessä valvonnassa sekä standardit. Pis teiden painoarvoon vaikutti myös laadunvarmistus, jonka kaikki tarjoajat olivat il moitta neet salaiseksi liitteeksi. Saatujen selvitysten mukaan BDO Audiator Oy:n laadun var mis tus jär jes tel mä todettiin olevan vertailun paras. Myös sisäisen val von nan osalta BDO Audiator Oy:n toimittama selvitys oli vertailun paras. Muilla asiantuntijoilla tarkoitettiin tavanomaisen tilintarkastuksen lisäksi tarjottavaa eri tyis osaa mis ta, joka mahdollisti tietyiltä kohdin yksilöllisemmän tuen ti lin tar kastuk seen. Erityisosaamista hankitaan vain tarvittaessa. Kaikki tarjoajat esittivät luettelon asiantuntijoista ja heidän tarjoamista asian tun ti japal ve luis ta. Tarjouskilpailun voittanut BDO Audiator Oy tarjosi muihin tarjoajiin nähden laa jemman asiantuntijapalvelun, joka oli tarjouksessa paremmin yksilöity. Tar jous pyynnös sä ei ole estetty tarjoajia saamasta samaa pistemäärä. KPMG Oy Ab / KPMG Jul kis hal lin non palvelut Oy:n ja PwC Julkistarkastus Oy:n tarjous asian tun ti ja palve lui den monipuolisuudessa ja erityisosaamisessa ei voitu tehdä eroa, joten molemmat saivat saman pistemäärän. Liitteenä vastine Markkinaoikeudelle. Esitys (kyj):

5 Yhtymähallitus päättää hylätä KPMG Oy Ab / KPMG Julkishallinnon palvelut Oy:n hankintaoikaisuvaatimuksen perusteettomana. Liite n:o 1. Tarkltk Esitys (pj): Markkinaoikeus on antanut päätöksen /13 Oulunkaaren kun ta yh tymän tilintarkastuspalvelusta. Seuraamuksenaan markkinaoikeus ilmoittaa, kun han kin ta pää tös tä ei ole pantu täytäntöön, voidaan hankintalain 94 :n 1 momentin no jal la kumota ja sen täytäntöönpano kieltää. Hankintayksikön virheellinen menettely voidaan tässä tapauksessa korjata siten, et tä hankintayksikkö vertailee tarjoukset uudelleen ja tekee uuden perustellun han kin ta pää tök sen, jossa otetaan huomioon markkinaoikeuden 421/13 pää tök sessä mainitut seikat. Tarjoukset on vertailtu uudelleen ja huomioitu markkinaoikeuden päätöksessään esil le nostamat seikat. Tarjousvertailun mukaan kokonaispistemäärä jakaantui seuraavasti: BDO Audiator Oy 89,95 pistettä, KPMG Oy Ab 77,00 pistettä ja PwC Jul kis tar kastus Oy 73,89 pistettä. Tarkastuslautakunta esittää yhtymävaltuustolle, että Oulunkaaren kuntayhtymän tilin tar kas tus yh tei sök si kaudelle valitaan tarjousvertailun perusteella koko nais ta lou del li ses ti edullisimman tarjouksen jättäneen BDO Audiator Oy. Tarjousten vertailu perusteluineen on esityslistan liitteenä. 1. Yhtymävaltuusto valitsee Oulunkaaren tilintarkastusyhteisöksi kaudelle BDO Audiator Oy:n ja 2. päättää optiosta vuosille 2016 ja 2017 puolta vuotta ennen varsinaisen so pimus kau den päättymistä. Merkittiin, että asiantuntijana tämän asian käsittelyn aikana paikalla oli han kin tapääl lik kö Jouni Piri klo Merkittiin, että tilintarkastaja Simo Paakkola poistui kokouksesta tämän asian käsit te lyn ja päätöksenteon ajaksi. YhtValt

6 Tarjousten vertailu perusteluineen on esityslistan liitteenä. Yhtymävaltuusto 1. valitsi Oulunkaaren tilintarkastusyhteisöksi kaudelle BDO Audiator Oy:n ja 2. päätti optiosta vuosille 2016 ja 2017 puolta vuotta ennen varsinaisen sopimuskauden päättymistä. Liite n:o 1

Tilintarkastajan valinta toimikaudelle 2013-2016/Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan

Tilintarkastajan valinta toimikaudelle 2013-2016/Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan Tarkastuslautakunta 5 18.04.2013 Yhtymävaltuusto 18 29.05.2013 Yhtymähallitus 124 21.08.2013 Tilintarkastajan valinta toimikaudelle 2013-2016/Hankintaoikaisuvaatimus tilitarkastuspalvelun hankintaan Tarkltk

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Tarkastuslautakunta 27 26.04.2018 Tarkastuslautakunta 67 11.09.2018 Tarkastuslautakunta 75 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 3 29.10.2018 Tilintarkastusyhteisön valinta tilikausille 2019-2022 190/02.08.00/2018

Lisätiedot

Alustava tarjouspyyntö hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista.

Alustava tarjouspyyntö hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista. TARKASTUSLAUTAKUNTA 15 08.02.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 19 01.03.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 23 12.04.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 30 19.04.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 38 17.05.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO 67 29.05.2017

Lisätiedot

15 08.02.2017 19 01.03.2017 23 12.04.2017 30 19.04.2017 38 17.05.2017 Hallinnon ja talouden tarkastuspalveluiden kilpailuttaminen TARK 08.02.2017 15 Hankintapäällikkö Leena Räsänen esittelee asiaa tar

Lisätiedot

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta Tarkastuslautakunta 3 05.03.2013 Kaupunginhallitus 3 18.03.2013 Kaupunginvaltuusto 4 25.03.2013 Tarkastuslautakunta 22 18.04.2016 Tilintarkastajan valinta vuosille 2013-2016 / option käyttäminen vuosille

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1 3921/02.08.00/2012 Tarkastuslautakunta 9 21.3.2013 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Ala-aho,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Laillisuus ja Kokous todettiin laillisesti koollekutsu tuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajaksi Liisa Halotie-Flink

Laillisuus ja Kokous todettiin laillisesti koollekutsu tuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajaksi Liisa Halotie-Flink PÖYTÄKIRJA 8/2009 1 Aika 31.03.2009 klo 16:00-17:10 Paikka Kunnanvirasto / kh 2 Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Pitkälä Juhani 16:00-17:10 puheenjohtaja Haaparanta Helena 16:00-17:10 jäsen Halotie-Flink

Lisätiedot

Alustava tarjouspyyntö hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista.

Alustava tarjouspyyntö hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista. TARKASTUSLAUTAKUNTA 15 08.02.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 19 01.03.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 23 12.04.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 30 19.04.2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA 38 17.05.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO 67 29.05.2017

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kirkonkylän koulun väistötilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen

Kirkonkylän koulun väistötilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen Kunnanhallitus 238 14.08.2017 Kunnanhallitus 259 28.08.2017 Kunnanhallitus 279 09.10.2017 Kirkonkylän koulun väistötilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen 1550/58.580/2017 Kunnanhallitus 14.08.2017 238 Tekninen

Lisätiedot

Hankinnan ennakoitu arvo ja toimivalta hankinta-asiassa

Hankinnan ennakoitu arvo ja toimivalta hankinta-asiassa Kunnanhallitus 60 16.02.2015 Hankintapäätös Kirkkonummen kunnantalon ravintolapalveluista 947/02.08.00/2014 Kunnanhallitus 60 Taustaa Kirkkonummen kunnantalon ravintolapalvelut kilpailutettiin vuonna 2011.

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 16/ (12) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:00-18:10. Lapuan kaupungintalo, Ruhan kokoushuone

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 16/ (12) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:00-18:10. Lapuan kaupungintalo, Ruhan kokoushuone Lapuan kaupunki Pöytäkirja 16/2018 1 (12) Tarkastuslautakunta Aika 22.10.2018 klo 17:00-18:10 Paikka Lapuan kaupungintalo, Ruhan kokoushuone Käsitellyt asiat 73 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 59 Tarkastuslautakunta 04.05.2017 AIKA 04.05.2017 klo 15:16-18:45 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille 2018 2021 ja optiona tilivuosille 2022 2023 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/169/02.08.00.02/2018 Kaupunkikonsernin tilintarkastuspalveluiden hankinta vuosille

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, sei ja. karkkainen(at)ylasavonsote.fi, puh

Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, sei ja. karkkainen(at)ylasavonsote.fi, puh Yhtymähallitus 44 19.02.2013 Yhtymähallitus 94 21.05.2013 Yhtymähallitus 142 21.08.2013 Yhtymähallitus 169 26.09.2017 Kuntayhtymän vakuutusten kilpailuttaminen 137/02.08.03.01/2013 Yhall 19.02.2013 44

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tarkastuslautakunta AIKA kello 09:00-12:11. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tarkastuslautakunta AIKA kello 09:00-12:11. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 24.01.2017 kello 09:00-12:11 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tilintarkastussopimuksen jatkaminen

Tilintarkastussopimuksen jatkaminen Virolahden kunnanvaltuusto 25 02.10.2012 Virolahden tarkastuslautakunta 41 20.11.2012 Virolahden kunnanvaltuusto 44 17.12.2012 Virolahden tarkastuslautakunta 16 29.09.2016 Virolahden tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Hankintapäätös puitejärjestelystä / Työkonepalvelut ja optiovuodet 2019 ja 2020 / Päätös sopimusoption käytöstä vuodelle 2019

Hankintapäätös puitejärjestelystä / Työkonepalvelut ja optiovuodet 2019 ja 2020 / Päätös sopimusoption käytöstä vuodelle 2019 Kaupunginhallitus 105 14.03.2016 Kaupunginhallitus 125 29.03.2016 Kaupunginhallitus 355 12.11.2018 Hankintapäätös puitejärjestelystä / Työkonepalvelut 2016-2018 ja optiovuodet 2019 ja 2020 / Päätös sopimusoption

Lisätiedot

Pudasjärven kaupunki 25.1.2014. KPMG Oy Ab BDO Audiator Oy 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1

Pudasjärven kaupunki 25.1.2014. KPMG Oy Ab BDO Audiator Oy 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 Pudasjärven kaupunki 25.1.2014 Tilintarkastuspalvelut 100 % TARJOAJIEN KELPOISUUS 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 Merkitty ennakkoperintälain mukaiseen ennakkoperintärekisteriin

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta.

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. Tarjouspyyntö 1 (5) Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. vuosina 2013-2016 1. Tarkastuspalvelujen ostaja Tarjous pyydetään

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Tarkastuslautakunta 60 30.11.2016 Tarkastuslautakunta 68 14.12.2016 Tarkastuslautakunta 3 25.01.2017 Kaupunginvaltuusto 5 06.02.2017 Tilintarkastuspalveluiden hankinta kaupunkikonsernille 2017-2018 14077/00.02.00/2016

Lisätiedot

Hankittavia palveluita ovat: A. Ammatillinen tukihenkilötyö B. Perhetyö C. Tehostettu perhetyö. Ammatillinen tukihenkilötyö (27 tarjousta)

Hankittavia palveluita ovat: A. Ammatillinen tukihenkilötyö B. Perhetyö C. Tehostettu perhetyö. Ammatillinen tukihenkilötyö (27 tarjousta) Yhtymähallitus 54 30.08.2016 Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta 40/05.02.09/2016 Yhtymähallitus 54 Sosiaalihuollon ja lastensuojelun avohuollon ja jälkihuollon tukitoimet

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 5/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:00-19:05. Kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 5/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:00-19:05. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 26.04.2018 klo 17:00-19:05 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 24 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Valmistelija: hankintapäällikkö Jouni Piri, puh:

Valmistelija: hankintapäällikkö Jouni Piri, puh: Yhtymähallitus 194 21.11.2012 Yhtymähallitus 134 21.08.2013 Yhtymähallitus 185 06.11.2013 Yhtymähallitus 65 20.05.2015 Yhtymähallitus 135 02.12.2015 Asumispalvelun ostosopimus Hoivakoti Suvanto Oy YhtHall

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNTA 2013-2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA 2013-2016 27 17.08.2016 38 05.10.2016 Tilintarkastajan valinta TARK 17.08.2016 27 Raahen kaupunki on vuonna 2013 kilpailuttanut Raahen kaupungin ja Raa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta

Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta Perusturvalautakunta 53 23.08.2016 Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta 268/02.08.00/2016 PERLJ 23.08.2016 53 Lohjan kaupunki on kilpailuttanut yhteistyössä perusturvakuntayhtymä

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 14/ (14) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:00-18:30. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 14/ (14) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:00-18:30. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (14) Tarkastuslautakunta Aika 11.09.2018 klo 17:00-18:30 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 66 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Perjantai 5.4.2013 klo 10.00 11.45 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle Tarkastuslautakunta 17 16.02.2016 2013-2016 Kaupunginvaltuusto 21 07.03.2016 Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille 2016-2019 ja optio yhdelle (1) vuodelle TARK2013 17 Valmistelija: Tarkastaja

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 Kaupunginhallitus 302 16.11.2015 ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 150/07.071/2015 Kaupunginhallitus 16.11.2015 302 Oriveden kaupunki on pyytänyt

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin englanninkielisen esiopetuspalvelun kilpailutus, hankintapäätös

Ylöjärven kaupungin englanninkielisen esiopetuspalvelun kilpailutus, hankintapäätös Sivistyslautakunta 38 12.04.2016 Sivistyslautakunta 97 15.11.2016 Ylöjärven kaupungin englanninkielisen esiopetuspalvelun kilpailutus, hankintapäätös 162/28.282/2016 SIVLTK 12.04.2016 38 Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ (10)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ (10) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 03.12.2018 klo 14:00-14:48 Paikka Iisalmen sairaala, kokoustila Salmi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

Päivähoitopalvelujen järjestäminen Koljolan päiväkodissa 1.8.2015 alkaen

Päivähoitopalvelujen järjestäminen Koljolan päiväkodissa 1.8.2015 alkaen Sivistyslautakunta 144 07.10.2014 Sivistyslautakunta 179 09.12.2014 Sivistyslautakunta 24 03.03.2015 Päivähoitopalvelujen järjestäminen Koljolan päiväkodissa 1.8.2015 alkaen 708/02.08.00/2015 SIVLTK 07.10.2014

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TERVOLAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 19.12.2016 TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus Tarkastuslautakunta 1.1.2009-30.6.2013 79 22.11.2011 ERITYISTARKASTUSPALVELUN HANKINTA TARLAU 79 Hankinnan kuvaus Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 26.9.2011 antanut tarkastuslautakunnan tehtäväksi vihreiden

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1 Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013 Tilintarkastuspalvelut 100 % TARJOAJIEN KELPOISUUS BDO Audiator Oy PwC Julkistarkastus Oy KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 ESITYSLISTA- 1/2013 PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika Perjantai 12.4.2013 klo 13.45 14.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1(8)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1(8) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1(8) Tarkastuslautakunta 19.12.2016 AIKA 19.12.2016 klo 17:00-18:25 PAIKKA Rantakartano Pöyhölä, Pöyhöläntie 72, Keuruu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (9) 108 Helsingin kaupungin vuosien 2013-2016 ja optioina vuosien 2017 ja 2018 tilintarkastajan valitseminen HEL 2012-013017 T 02 08 02 00 Päätös päätti tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen sopimuksen siirto ja kilpailuttaminen 236/ /2016. Tarkastuslautakunta

Tilintarkastuspalvelujen sopimuksen siirto ja kilpailuttaminen 236/ /2016. Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta 45 20.09.2016 Tarkastuslautakunta 69 20.12.2016 Tarkastuslautakunta 7 22.02.2017 Tarkastuslautakunta 11 27.02.2017 Kaupunginvaltuusto 10 13.03.2017 Tarkastuslautakunta 21 14.08.2018

Lisätiedot

Koulukuljetukset 2015-2017 ja mahdollinen optiovuosi 2017-2018 / Oikaisuvaatimus Bussipalvelu E. Valkeapää Oy

Koulukuljetukset 2015-2017 ja mahdollinen optiovuosi 2017-2018 / Oikaisuvaatimus Bussipalvelu E. Valkeapää Oy Sivistyslautakunta 11 16.04.2015 Sivistyslautakunta 20 21.05.2015 Sivistyslautakunta 29 18.06.2015 Sivistyslautakunta 41 11.12.2015 Sivistyslautakunta 1 10.02.2016 Sivistyslautakunta 12 24.02.2016 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

Oheismateriaalina tarjousvertailu neuropsykologisista palveluista, palvelukohtaiset tarjoiluvertailut sekä tarjousten avauspöytäkirja.

Oheismateriaalina tarjousvertailu neuropsykologisista palveluista, palvelukohtaiset tarjoiluvertailut sekä tarjousten avauspöytäkirja. Perusturvalautakunta 104 03.12.2013 Neuropsykologisten kuntoutusten hankinta PERLTK 104 Talouspäällikkö Susanna Piri Kehyskuntien palveluhankintarenkaan kunnat (Kangasala, Lem päälä, Nokia, Pirkkala ja

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 09:00-11:10 PAIKKA Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Tilintarkastajan valinta vuosiksi 2013-2016 ja mahdollinen kahden vuoden option käyttö

Tilintarkastajan valinta vuosiksi 2013-2016 ja mahdollinen kahden vuoden option käyttö Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tarkastuslautakunta 55 17.1.2013 Tarkastuslautakunta 9 26.2.2013 Asianro 529/02.02.01/2012 62 Tilintarkastajan valinta vuosiksi 2013-2016 ja mahdollinen kahden vuoden

Lisätiedot

Hankintaoikaisuvaatimus / Kurun alueen koulukuljetukset

Hankintaoikaisuvaatimus / Kurun alueen koulukuljetukset Sivistyslautakunta 8 29.01.2019 Hankintaoikaisuvaatimus / Kurun alueen koulukuljetukset 1.1.2019-31.12.2019 SIVLTK 29.01.2019 8 Sivistysosaston hallintopäällikkö Kirsi Riihioja: Pirkanmaan Tilausliikenne

Lisätiedot

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Asia Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Kesälahtitalon ruokasalin kalusteet ovat huonokuntoiset ja osittain rikkinäisiä. Hankitaan uudet pöydät ja tuolit. Kiteen kaupunki on mukana Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 25.01.2017 Aika 25.01.2017 klo 16:02-17:44 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs Luettelon mukaan

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Fysioterapiapalvelujen hankintaan yksityisiltä palveluntuottajilta on käytetty vuonna 2012 noin 87 000 euroa.

Fysioterapiapalvelujen hankintaan yksityisiltä palveluntuottajilta on käytetty vuonna 2012 noin 87 000 euroa. Perusturvalautakunta 7 19.11.2013 Perusturvalautakunta 5 25.03.2014 Perusturvalautakunta 6 24.11.2015 Fysioterapiapalvelujen hankinta 179/06.04.02/2009 Perla 19.11.2013 7 Valmistelija: Talouspäällikkö

Lisätiedot

Ranuan kunnan henkilökuljetustarjousten hyväksyminen

Ranuan kunnan henkilökuljetustarjousten hyväksyminen Kunnanhallitus 144 27.05.2013 Ranuan kunnan henkilökuljetustarjousten hyväksyminen 170/10/2013 Kunnanhallitus 144 Ranuan kunnan henkilökuljetuksista on järjestetty tarjouskilpailu. Ky sees sä on EU-kynnysarvot

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2016 138 Tarkastuslautakunta AIKA 10.11.2016 klo 16:00-18:00 PAIKKA Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 64 TILINTARKASTAJAN KATSAUS

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Nurmijärven kunta kilpailutti kunnossapitokuormaajan kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintana. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä.

Nurmijärven kunta kilpailutti kunnossapitokuormaajan kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintana. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. Asia Selostus Kunnossapitokuormaajan hankinta Nurmijärven kunta kilpailutti kunnossapitokuormaajan kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintana. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. Hankinnan

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1 (6) LUONNOS TARJOUSPYYNTÖ xx.12.2012 TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1. Hankintayksikkö Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 25.04.2017 klo 14:00-16:47 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 13 Tilinpäätös 2016 3 14 Tilintarkastuksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 1 Hyvinvointilautakunta AIKA 22.11.2017 klo 16:30 PAIKKA Sosiaali- ja terveysaseman kokoushuone Pinsetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 1/7 Liite nro 4 Yhtymävaltuusto 26.4.2019 218289 / Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen n hallinnon ja talouden tarkastuspalvelu Kokonaistaloudellinen edullisuus, pisteytys

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 77 29.09.2014. Vanhusten ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinta SOTE 77

Sosiaali- ja terveyslautakunta 77 29.09.2014. Vanhusten ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinta SOTE 77 Sosiaali- ja terveyslautakunta 77 29.09.2014 Vanhusten ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinta SOTE 77 Kauniaisten kaupunki on yhdessä Espoo kaupungin, Kirkkonummen kunnan ja Perusturvakuntayhtymä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 99 02.07.2014 Sivistyslautakunta 149 02.12.2014

Sivistyslautakunta 99 02.07.2014 Sivistyslautakunta 149 02.12.2014 Sivistyslautakunta 99 02.07.2014 Sivistyslautakunta 149 02.12.2014 UUDELLEEN KILPAILUTUS JA SUORAHANKINTA JOUTSAN KUNNAN KOULUKULJETUKSET KOHDE 3; REITIT 3B JA 3F 4/5/2014 Sivistyslautakunta 02.07.2014

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Ilmoitusasiat. Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329

Ilmoitusasiat. Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329 Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 Ilmoitusasiat 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329 1) Julkista hankintaa; asu mis- ja hoivapalveluita koskeva markki naoi keuden päätös

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

HÄMEEN AMMATILLISEN KORKEAKOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 27. Yhtymävaltuusto. Aika 27.08.2013 klo 10:15-10:35

HÄMEEN AMMATILLISEN KORKEAKOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 27. Yhtymävaltuusto. Aika 27.08.2013 klo 10:15-10:35 PÖYTÄKIRJA 2/2013 27 Yhtymävaltuusto Aika 27.08.2013 klo 10:15-10:35 Paikka Kokoushotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, Tuusula Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen avaus 30 15 Läsnäolijoiden, laillisuuden

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön 630/2015 163 Tilintarkastusyhteisön valinta yhteisen kirkkovaltuuston toimikaudeksi vuosille 2015-2018 Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06. Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.2016 71 Pihtiputaan suun terveydenhuollon kilpailutus 641/240/2015 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2018 Kokousaika Perjantai 16.11.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 81 3 Kokouksen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022 TARJOUSPYYNTÖ TARKASTUSPALVELUT Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA 2017 2020 SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022 Karkkilan kaupunki

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus Mainio Vire Oy koskien kotihoidon asiakkaiden turvapalvelujen tuottajan valintaa

Oikaisuvaatimus Mainio Vire Oy koskien kotihoidon asiakkaiden turvapalvelujen tuottajan valintaa Perusturvalautakunta 146 09.12.2014 Perusturvalautakunta 22 03.03.2015 Oikaisuvaatimus Mainio Vire Oy koskien kotihoidon asiakkaiden turvapalvelujen tuottajan valintaa 648/07.074/2014 PERLTK 09.12.2014

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUDEN PÄÄTÖS JUHA HAUVALAN HANKINTAOIKAISUVAATIMUS/ JOUTSAN KUNNAN KOULUKULJETUKSET

MARKKINAOIKEUDEN PÄÄTÖS JUHA HAUVALAN HANKINTAOIKAISUVAATIMUS/ JOUTSAN KUNNAN KOULUKULJETUKSET Sivistyslautakunta 101 02.07.2014 Sivistyslautakunta 146 02.12.2014 MARKKINAOIKEUDEN PÄÄTÖS JUHA HAUVALAN HANKINTAOIKAISUVAATIMUS/ JOUTSAN KUNNAN KOULUKULJETUKSET 4/5/2014 Sivistyslautakunta 02.07.2014

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (13) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (13) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI L111/- 1 PL 1037 00101 HELSINKI Puhelin 020 760 3000 www.kpmg.fi Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki ~------~--- - --.!': -,,.. ~~:. _); 1, 00101 Helsinki MARKKINAOIKEUDELLE Asia Valitus

Lisätiedot

Suomen Maastorakentajat Oy:n oikaisuvaatimus ( ) Joensuun Vesi liikelaitoksen johtajan päätökseen

Suomen Maastorakentajat Oy:n oikaisuvaatimus ( ) Joensuun Vesi liikelaitoksen johtajan päätökseen Teknisten palvelujen johtokunta 19 15.03.2018 Suomen Maastorakentajat Oy:n oikaisuvaatimus (23.2.2018) Joensuun Vesi liikelaitoksen johtajan päätökseen 20.2.2018 23 TPJK 15.03.2018 19 Taustaa ja asian

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 72 03.06.2014 Sivistyslautakunta 148 02.12.2014

Sivistyslautakunta 72 03.06.2014 Sivistyslautakunta 148 02.12.2014 Sivistyslautakunta 72 03.06.2014 Sivistyslautakunta 148 02.12.2014 HANKINTAPÄÄTÖS KURKIAURAN KOULUN KOULUKULJETUKSISTA KOHDE 3, REITTIEN 3C, 3D, 3G JA 3K OSALTA, KEVÄTLUKUKAUDELLE 2015 JA LV. 2015-2016

Lisätiedot