JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / Aika klo 9:00. Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / Aika klo 9:00. Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS"

Transkriptio

1 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / 2018 Aika klo 9:00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS n johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen katsauksena 4 kk, 8 kk ja 12 kk tilanteista toimitusjohtaja Veikko Simunaniemen johdolla. Tarkoituksena on varmistaa, että kiinteistöallianssin osapuolilla on sama käsitys eri toimintojen aikataulusta, laadusta ja budjetista. Katsauksessa kiinnitetään erityistä huomiota poikkeamiin kuten reklamaatioihin, tapaturmiin tai budjetin ylityksiin. Tilannekatsaus / : Allianssisopimuksen mukaan palvelut tuotetaan vuonna 2018 kaupungin tasapainotusohjelman mukaisesti siten, että vuosittaiset säästöt ovat vähintään 0,8 miljoonaa euroa edullisemmin vuoteen 2014 verrattuna, jolloin kaupunki tuotti palvelut. Palvelutuotannon sopimuslaskutus vuonna 2017 oli 6,2 miljoonaa euroa (edellinen vuosi 6,8 miljoonaa euroa). Vuoden 2018 sopimuslaskutus on noin 3,3 miljoonaa euroa. Noin 2,9 miljoonan euron vuosisopimuslaskutus vähennys johtuu pääosin JATSI :lle myydystä siivousliiketoiminnasta. Järvenpään kaupunki on säästänyt kahden ensimmäisen, 2015 ja 2016 vuosien aikana kumulatiivisesti noin 1,9 miljoonaa euroa ja vuoden 2017 aikana noin 1,4 miljoonaa euroa vanhaan rakennuskantaan kohdistuvasta palvelutuotannosta. JUST kiinteistön sopimuslaskutus oli 2017 vuonna noin 0,7 miljoonaa euroa. Kaupungin kumulatiivinen säästö JUST mukaan lukien oli siten noin 2,6 (tavoite 2,0) miljoonaa euroa vuosien aikana. Säästötavoitteet on toteutettu Mestaritoiminta :n johdolla kiinteistöallianssissa yhdessä osapuolten kanssa. Toiminnallinen ja taloudellinen vastuu kiinteistöpalveluista on Mestaritoiminta :llä. Kiinteistöpalvelut on toteutettu kaupungin ja tilojen käyttäjien kanssa sovitun mukaisesti ja palveluihin on yleisesti oltu tyytyväisiä, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Vuoden 2018 investointeihin budjetoitiin 6,0 miljoonaa euron. Investointien kulut tulee sopeuttaa budjettiin. Sisäilman laatuun liittyvien korjausten määrä on moninkertaistunut, useaan kouluun on hankittu tai ollaan hankkimassa väistötiloja. Käyttökelvottomia rakennuksia on purettu ja lisää tullaan purkamaan. Uusia koulu- ja päiväkotirakennuksia rakennetaan nyt ja tulevaisuudessa.

2 2 Sisäilmahakkeiden määrän lisääntyminen on aiheuttanut sen, että Mestaritoiminta :ssä on jouduttu lisäämään resursseja. Tämä on johtanut siihen, että palvelutuotannon tuotot eivät kata kaikkia kuluja kuten kiinteistöjohtamista ja investointien projektinjohtamista / valvontaa. Tämän takia vastuurajataulukkoa on tarkistettu sisäilmahankkeiden osalta 28.5 KAJR:n päätöksellä. Toiminto Aikataulu Talous Laatu Kiinteistöjohto Ei havaittuja poikkeamia. Väistötilojen järjestely vie paljon voimavaroja. Tuotot eivät riitä kattamaan kuluja. Tämä johtuu pääosin sisäilmakorjausten moninkertaistuneesta määrästä. Jonkin verran käyttäjiltä saatu kehityspalautetta tiedottamisesta ja tiedon kulusta. MT lisää resurssia viestintään. Huolto (Talonmies) Kunnossapito Ei havaittuja poikkeamia. Talonmies ja kunnossapidon kustannusseuranta on yhdistetty. Tulos jäi alle tavoitteen. Kustannuksia lisäsi alkutalven lumi- ja liukkaudentorjuntatyöt. Käyttäjäpalautteen perusteella laatu ja työpyyntöjen reagointiaika on hyvällä tasolla. Investoinnit Sisäympäristöön liittyviä haittailmoitusten ja korjausten määrä on moninkertaistunut. Talonmies ja kunnossapidon kustannusseuranta on yhdistetty. Tulos jäi alle tavoitteen. Viestintää ja sisäympäristöasioiden yhteistoimintaa kaupungin kanssa kehitetään. MT on lisännyt resurssia viestintään ja asiakkuuden parantamiseen. Sisäympäristöön liittyviä tutkimusten ja korjausten määrä on moninkertaistunut. Tulos oli hiukan tavoittetta parempi Sisäympäristöön liittyviä korjauksia tehdään useissa kohteissa. MT on lisännyt resursseja projektinjohtoon, viestintään ja valvontaan. yhteensä: Kokonaisuutena lähes suunnitelman mukainen Tulos jäi alle tavoitteen. Toiminnan laatu on hyväksyttävällä tasolla. Päätettiin merkitä tiedoksi. MT on lisännyt resursseja sisäilmaratkaisuihin ja viestintään.

3 3 Kohdekohtaiset laskutusmuutokset Investoinnit Tässä pykälässä käsitellään joka kuukausi muutokset Mestaritoiminnan kuukausilaskutuksessa. Laskutusmuutokset (lisäykset ja vähennykset) hyväksytetään aina KAJR:ssä. Tällä kertaa ei laskutusmuutoksia. Korjausinvestointitason tarkastelu on edennyt kesän aikana. Työsuunnitelman mukaiset tarkastelutavat 1 (ns. yleinen korjausvelkatarkastelu) ja 2 (ns. rakennusosakohtainen tarkastelu) on saatu tehtyä. Lisäksi on analysoitu vuosien 2015, 2016 ja 2017 vuosien korjausinvestointien kohdentuminen teknisiin korjauksiin ja toiminnallisiin muutoksiin. Päätettiin merkitä tiedoksi. Sosiaalisen kuntoutuksen tulevien toimitilojen vuokraus ja muutostyöt Sosiaalinen kuntoutus toimii tällä hetkellä vuokratuissa tiloissa (Fox Center, Wärtsilänkatu 61). Vuokrasuhde on määräaikainen ja se on päättymässä Tiloissa on epäilty olevan jonkin asteinen sisäilmaongelma. Tiloja on koitettu tutkia, mutta vuokranantaja ei ole ollut kovinkaan myötämielinen ehdotettuja tutkimuksia kohtaan ja jopa kieltänyt niiden toteuttamisen. Korvaavia tiloja on etsitty todella pitkään ja nyt on löytynyt sopiva kiinteistö osoitteesta Laurilantie 4, nykyinen Sähkötalon toimitila. Vuokranantajan kanssa on käyty neuvotteluja ja vuokrasopimus on lähes valmis allekirjoitettavaksi. Tiloihin täytyy kuitenkin tehdä tulevan toiminnan edellyttämät muutokset, joiden kustannusarvio on noin Osa sosiaalisen kuntoutuksen henkilöstöstä tulee siirtymään Loimu-kiinteistöön. Päätettiin hyväksyä, että Mestaritoiminta allekirjoittaa kaupungin puolesta vuokrasopimuksen. Päätettiin hyväksyä investointiesitys koskien sosiaalisen kuntoutuksen toimitilamuutoksia. Lisäksi selvitetään kuuden sotelle vuokrattaessa, että jälleenvuokraan sisällytetään tilamuutoskustannukset. Taidemuseon sisäilmaolosuhteet Taidemuseolla oli kesällä huojuntaa sisäilmassa kosteuden osalta, kun tekniikka ei pysy mukana lämpötilojen (ulkona ilmankosteuden vaihtelu) vaihtelussa. Käyttäjältä on saatu viesti (Hanna Nikander), missä todetaan haluttavan sisäilmakosteudelle raja-arvoksi (vrk sisällä) vain 2,5 yksikköä. Tänä vuonna havaitsimme puutteen vielä JK1 kylmälaitteessa, joka palvelee tuloilmanjäähdytyspattereita, jossa toisessa jäähdytyspatterissa oli tehonsäätö, mutta toisesta patterista puuttui. Tehonsäädön lisäyksellä myös toiseen patteriin saatiin lämpötilan säätöä paremmaksi. Tämä muutostyö tehtiin tämän vuoden huhtikuussa, mutta nähtävästi ei auttanut tarpeeksi.

4 4 Tämän hetkisellä laitteistolla / ohjauksella ei pystytä koko vuotta pysymään käyttäjän esittämissä raja-arvoissa. Tämä vaatii laitteiston ja ohjauksen uusintaa (=budjetoida rahaa). Päätettiin pyytää tarjous laitteiston uusimisesta. Kustannusarvio töineen minimissään Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista (LYTP) astuu voimaan siirtymäkauden jälkeen Tämä tarkoittaa sitä, että Mestaritoiminta ei voi ilman turvallisuusalan elinkeinolupaa toimia turvaurakoitsijana. Turvaurakointia ovat mm. kulunhallintajärjestelmien ja lukkojen ohjelmoinnin muutostyöt ja pääkäyttö. Käytännössä Mestaritoiminta ei voi lain sallimissa puitteissa esim. päivittää iloq avaimia tai tehdä kiinteistön lukkoihin ohjelmointimuutoksia tai vaihtaa ovipainikkeita. Näitä toimia voi jatkossa tehdä elinkeinoluvan haltija (esim. lukitusurakoitsija) tai kiinteistön omistaja itse. Ennen LYTP:n voimaan astumista hankintaan kaksi iloq avaimien päivityspistettä, joissa avaimen haltijat voivat käydä päivittämässä avaimiaan, kun päivityspisteisiin on lähetetty avainta koskeva päivityspaketti. Esitettiin 2 vaihtoehtoa päätettäväksi: Vaihtoehto 1. Kaupunki hoitaa alkaen LYTP:n mukaiset työt omana toimintanaan. Elinkeinolupaa ei tarvita omien kiinteistöjen lukitusten hoitamiseen tai muutoksiin. Vaihtoehto 2. Mestaritoiminta jatkaa lukitustöiden hoitamista niin, että kaikki LYTP:n mukaiset lukitustyöt tilataan elinkeinoluvan saaneelta ulkopuoliselta urakoitsijalta. Avainten koodauspisteitä lisätään yhdellä. Järvenpäätalon lisäksi asennetaan myös Mestariasunnot :n asiakaspalveluun yksi piste. Päätettiin, että jatketaan vaihtoehto 2 tutkimista. Ehdotettiin myös Lukiolle 1 ILOQpäivityspisteen asentamista. Pohjolanhovin tilannekatsaus Pohjolanhovin tila sijaitsee Ristinummella Lidlin kupeessa. Tilaan kuuluu päärakennuksen lisäksi navetta, iso lato, pieni mökki ja aitta. Pellonlaidan pienempi lato (Ainolan aseman suunnassa) paloi marraskuussa -17. Alue on ostettu kaupungille loppuvuodesta 2016 eikä se kuulu allianssisopimuksen piiriin. Alueella ei ole kaupungin omia toimintoja. Alueen rakennukset ovat tyhjiä navettaa lukuun ottamatta. Navetta on yksityisellä vuokralla varastotilana. Isosta ladosta on pelastettu paria lukuun ottamatta alueen taiteilijakoteja esittävät suuret tilan työntekijän maalaamat maalaukset. Päärakennus, navetta ja iso lato on lukittu ja kulkuväylät tilkitty. Päärakennus jopa niin hyvin, ettei sinne ole kesän 2017 jälkeen päässyt sisälle ovista ilman ruuvinväännintä (tai sorkkarautaa). Korjaus- ja huoltotoimet on tilattu Mestaritoiminnalta lisätyönä.

5 Viimeaikaiset tapahtumat 5 Alue on saanut olla varsin rauhassa metsän keskellä, kunnes Boogien yritysalue alkoi rakentua ja alue on paljastunut yleisön havaittavaksi. Tästä on aiheutunut harmia. Navettaan on murtauduttu neljä kertaa viimeisen kolmen viikon aikana. Vuokraaja on ilmoittanut aikeistaan etsiä toinen tila. Tulevaisuus Pohjolanhovi on osa tulevaa Ainolan aluekeskusta. Alueelta on tarkoitus poistaa kaikki muut rakennukset paitsi navetta. Päärakennus myydään purettavana eli tarjotaan ostajalle suhteellisen tervettä hirsikehikkoa uudelleenkäytettäväksi. Rakennuksesta pyritään pelastamaan kolme täydellisessä kunnossa olevaan kaakeliuunia. Päätettiin, että Mestaritoiminta hankkii vartioinnin kohteeseen ja laskuttaa kaupunkia. Kiinteistö myydään, Kauke vastaa myynnistä. Henkilöstöhallinnon edustus n johtoryhmässä SISÄILMA-ASIAT Päivi Autereen siirtyessä Kuuden soteen Järvenpään kaupungin henkilöstöjohdon edustajaksi kiinteistöallianssijohtoryhmään on valittu Ritva Hyvärinen. Sisäilmakohteiden tilanne Merkitään tiedoksi tilannekatsaus sisäilmakohteista. Päätettiin, että käynnistetään Jampan päiväkodin purkamisen -ja uuden investoinnin valmistelu Saunakallion koulun yhteyteen. Kaavamuutos meneillään Harjulassa. Päätettiin, että Harjulan koulusta pyydetään korjaustapaselvitys ja arvioidaan sitten, lähdetäänkö suunnittelemaan uutta koulua. Hankkeita suunniteltaessa Mestaritoiminta kutsuu koolle: perusopetusjohtaja, varhaiskasvatusjohtaja, erikoissuunnittelija Tero Seitsonen. Kaukesta Kaarina Laine ja Antti Nikkanen. Korjausrakentaminen ja dokumentointi Sisäilmatyöryhmässä nousi keväällä esille korjausten dokumentointi. Esitettiin, että jatkossa erityisesti sisäilmakohteiden korjaustoimenpiteet tulee dokumentoida ennen ja jälkeen-valokuvin. Lisäksi pyydettiin kiinnittämään huomiota kaikissa korjausrakentamisen kohteissa valvontavastuisiin ja valvonnan näkyvyyteen ja dokumentaatioon. Edellisessä kokouksessa keskusteltiin asiasta ja päätettiin, että Mestaritoiminta laatii esityksen dokumentoinnista. Päätettiin, että valvonnan dokumentointi tapahtuu valokuvaamalla. Työvaiheet tai työkokonaisuuksien, joiden onnistumista ja toteutusta ei pystytä

6 6 laadunvarmistustoimenpiteillä arvostelemaan, kuten esim. tiivistyskorjauksissa merkkiainekokein. Laaditaan työvaiheesta muistio esimerkiksi Kotopro sovelluksella. Päätettiin lisäksi, että jatkossa linjataan 10 laadunvarmistusasiaa hankkeen alkaessa. Jampan alueen varhaiskasvatuksen tilatarpeet alkaen 8/2019 Jampan päiväkodin tiloista on luovuttu. Kiinteistö tullaan purkamaan. Päiväkoti toimii väliaikaisissa väistötiloissa hajautetusti lukuvuoden Tarvitaan pysyvämpi tilaratkaisu, jossa tulee huomioida myös muut alueen väistötilatarpeet (Saunakallion koulu, julkisivuremontti 2020) Keskusteltiin Jampan tilanteesta ja pyydettiin palvelualueelta linjausta toimeksiannon sisältöön ja aikatauluun. Päätettiin, että Jampan päiväkodin purkamisen valmistelu ja uuden investoinnin valmistelu käynnistetään Saunakallion koulun yhteyteen. Mestaritoiminta kutsuu koolle: perusopetusjohtaja, varhaiskasvatusjohtaja, erikoissuunnittelija Tero Seitsonen. Kaukesta Kaarina Laine ja Antti Nikkanen. TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Allianssisopimus päivitetään seuraavaan kokoukseen. Seuraavat kokoukset klo klo klo 9.00

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / 2018 Aika klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / 2018 Aika klo 9.00-12.05 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / 2018 Aika 12.12.2018 klo 12.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin

Lisätiedot

JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / Aika klo TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / Aika klo TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / 2018 Aika klo 8.00 9.00 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen

Lisätiedot

KAJR 4 / Aika: klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto. KAJR jäsenet:

KAJR 4 / Aika: klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto. KAJR jäsenet: 1 KAJR 4 / 2019 Aika: 24.4.2019 klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto KAJR jäsenet: Olli Naukkarinen Olli Keto-Tokoi, jäsen (saapui 9.30) Marju Taurula, jäsen Kirsi Rinne, jäsen (poissa)

Lisätiedot

Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 (5)

Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 (5) Johtoryhmä 1 (5) JOHTORYHMÄ PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 05 / 2017 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh Kaupunginhallitus 197 19.06.2017 Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat Kh 26.09.2016 255 Kaupunginjohtaja on nimennyt sisäilmatyöryhmään työsuojelupäällikön, yhden työsuojeluvaltuutetun, sosiaali- ja

Lisätiedot

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve 7.5.2018 Kaupunginhallitus Marju Taurula, Veikko Simunaniemi, Janne Mannersalo, Matti Sivunen Asian taustalla on erittäin vaikea sisäilmatilanne Perusopeutuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 185 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.08.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 Kaupunginhallitus 185 16.6.2014 93 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen,

Lisätiedot

Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot

Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot Petri Hartikainen tilapäällikkö Kuopion Tilakeskus https://www.kuopio.fi/kuopion-tilakeskus Kaupunginhallitus 2/12 Kuopion Tilakeskus huolehtii

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Kiinteistö on myyty elokuussa. Palvelumaksua 162,00 ei enää peritä alkaen.

Kiinteistö on myyty elokuussa. Palvelumaksua 162,00 ei enää peritä alkaen. Johtoryhmä 1 (6) JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 09 / 2017 Aika 30.10.2017 klo 9.00 11.00 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kiinteistöallianssisopimusliitteiden hyväksyminen Kiinteistöallianssin sopimuksen liitteet

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1

PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 1 KAJR 1 / 2019 Aika 24.1.2019 klo 9.45 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja

Lisätiedot

Mestariasunnot 2 / 2013. Jarkko Kankkunen

Mestariasunnot 2 / 2013. Jarkko Kankkunen Mestariasunnot 2 / 2013 Jarkko Kankkunen Mestariasunnot konserni.... Järvenpään Mestariasunnot Oy Kiinteistö Oy Järvenpään Tilat Levysepänkatu 13 kiinteistö JMA:n 65,30 %, JL Kiinteistötaito 17,15 %, Caves

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

Sisäilma-asioiden huomioiminen tulevaisuuden rakentamisessa. Tony Lökfors Projektipäällikkö, Toimitilajohto

Sisäilma-asioiden huomioiminen tulevaisuuden rakentamisessa. Tony Lökfors Projektipäällikkö, Toimitilajohto Sisäilma-asioiden huomioiminen tulevaisuuden rakentamisessa Tony Lökfors Projektipäällikkö, Toimitilajohto Porvoon kaupunki lukuina Väkiluku noin 50 000 Perustamisvuosi 1346 Toimintamenot vuonna 2017 noin

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai Paikka Sähköpostikokous OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi sihteeri Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Rakennusten terveys- ja talousvaikutukset. DI Olavi Holmijoki Rakennusfoorumi 2.6.2015 Rakennustietosäätiö

Rakennusten terveys- ja talousvaikutukset. DI Olavi Holmijoki Rakennusfoorumi 2.6.2015 Rakennustietosäätiö Rakennusten terveys- ja talousvaikutukset DI Olavi Holmijoki Rakennusfoorumi 2.6.2015 Rakennustietosäätiö YM:n, STM:n ja Suomen Kuntaliiton rahoittama projekti Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveysja

Lisätiedot

Ylläpito osana kiinteistöstrategiaa

Ylläpito osana kiinteistöstrategiaa Ylläpito osana kiinteistöstrategiaa TT 2028 työpaja Sari Hildén Miksi kiinteistöstrategia tarvitaan? Kaupungin pystyttävä pitämään huolta siitä, että kaupunkilaiset saavat hyvää palvelua ajanmukaisissa

Lisätiedot

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1039/00.02.10/2017 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo (Kaupunginjohtaja)

Lisätiedot

23.9.2015. Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo. Sibbo sjärgådsförening r.f.

23.9.2015. Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo. Sibbo sjärgådsförening r.f. 1 (5) Vuokranantaja: Vuokralainen: Vuokrakohde: Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Sibbo sjärgådsförening r.f. Simsalö fd skola, Simsalö, 01150 Söderkulla. Vuokrakohteen

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulu

Järvenpään Yhteiskoulu Järvenpään Yhteiskoulu 16.5.2018 Arja Korhonen perusopetusjohtaja 16.5.2018 Järvenpään Yhteiskoulun opetuksen järjestelyistä Tulevan lukuvuoden järjestelyt koskettavat perusopetuksen oppilaiden ja henkilöstön

Lisätiedot

Moniammatillisen sisäilmaryhmän toiminta Tampereen kaupungissa

Moniammatillisen sisäilmaryhmän toiminta Tampereen kaupungissa Moniammatillisen sisäilmaryhmän toiminta Tampereen kaupungissa 29.10.2014 Hyvä sisäilma ei aiheuta terveyshaittaa ja käyttäjät ovat siihen tyytyväisiä. Juhani Pirinen, Sisäilmaseminaari 2012 SISÄILMAA

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/ KÄYTTÖTALOUS

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/ KÄYTTÖTALOUS KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2016 1 KÄYTTÖTALOUS LISÄTIETOJA: Käyttötalouden toimintatuotot ja kulut kirjautuvat toiminnan kausipainotteisuudesta johtuen vaihtelevasti eri tilikausilla.

Lisätiedot

Siirtymäkauden jälkeinen vuokraaminen. Kunnat maakuntien vuokranantajina-seminaari Helsinki

Siirtymäkauden jälkeinen vuokraaminen. Kunnat maakuntien vuokranantajina-seminaari Helsinki Siirtymäkauden jälkeinen vuokraaminen Kunnat maakuntien vuokranantajina-seminaari 8.5.2018 Helsinki ALUKSI 4 ERILAISTA VUOKRAMALLIA Tilakeskuksen omistamat kiinteistöt Kuntien omistamat kiinteistöt Muiden

Lisätiedot

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat Päivitys 22.6.2017 Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi 21.6.2017 2 Valmistelun vaiheet päätöksenteossa KV 12.12.2016 73 (palveluverkkosuunnitelma)

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 2. Vuokralainen Orimattilan kaupunki Ly: 0129920-0 3. Vuokrauskohde Osoitteessa Koulutie 19,

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

Tilapalvelut. Tilannekatsaus Yhtymähallitus RIVERIA.FI

Tilapalvelut. Tilannekatsaus Yhtymähallitus RIVERIA.FI Tilapalvelut Tilannekatsaus Yhtymähallitus 29.8.2019 Tilojen määrät > Vuoden 2018 lopussa kuntayhtymällä oli 99 omaa rakennusta (26 omalla kiinteistöllä). Rakennusten pinta-ala oli noin 129 893 hyöty-m

Lisätiedot

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja, Kjs Jyväskylän Tilapalvelu Jyväskylällä on vahvan

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset Kaupunginhallitus 283 22.05.2017 Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset 973/00.00.01.10/2015 KH 283 Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 53 10.02.2014. 53 Asianro 9145/01.04.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 53 10.02.2014. 53 Asianro 9145/01.04.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 53 Asianro 9145/01.04.01/2013 Tilaelementtirakenteisen päiväkodin vuokraaminen Melalahden päiväkodin käyttöön Konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen Konserniohjaus

Lisätiedot

Raide-Jokeri infrastruktuurihankkeen johtoryhmä

Raide-Jokeri infrastruktuurihankkeen johtoryhmä Raide-Jokeri infrastruktuurihankkeen johtoryhmä Kokous 13 Aika: 21.06.2017 klo 8-9.30 Paikka: HKL:n pääkonttori Läsnä: Ville Lehmuskoski (pj.) HKL Artturi Lähdetie HKL Tuula Saxholm Helsingin kaupunginkanslia

Lisätiedot

Investointilistaan tehtiin seuraavat korjaukset edellisen kokouksen päätöksen mukaan.

Investointilistaan tehtiin seuraavat korjaukset edellisen kokouksen päätöksen mukaan. 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 6 / 2018 Aika klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto Kohdekohtaiset laskutusmuutokset Vanhankylänniemen Kartano Kilpailutuksen tuloksena uusi palvelusopimus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus Valmistelu Tilapalvelut Valmistelu Kaupungin johtoryhmä Valmistelu Tilapalvelut

Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus Valmistelu Tilapalvelut Valmistelu Kaupungin johtoryhmä Valmistelu Tilapalvelut Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus 15.10.2018 Valmistelu Tilapalvelut 9.10.2018 Valmistelu Kaupungin johtoryhmä 8.10.2018 Valmistelu Tilapalvelut 5.10.2018 Alustava käsittely Nokian kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Valtion vuokrajärjestelmä Vuokrakäsikirja

Valtion vuokrajärjestelmä Vuokrakäsikirja Valtion vuokrajärjestelmä Vuokrakäsikirja 24.5.2016 Sisällysluettelo Johdanto 1. Vuokran määräytyminen valtion vuokrajärjestelmässä... 4 2. Kokonaisvuokran pääomaosuuden ja pääomavuokran määräytyminen...

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Mari Wefvar työsuojelupäällikkö poissa työterveyshoitaja (Attendo), asiantuntija sisäympäristöasiantuntija

kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Mari Wefvar työsuojelupäällikkö poissa työterveyshoitaja (Attendo), asiantuntija sisäympäristöasiantuntija SISÄILMATYÖRYHMÄ Aika kello 13.00-14.35 Paikka Sampolan palvelukeskus, kokoustila Sompio Läsnä Kristiina Pasula Mikko Raunio Mika Smirnov Iiris Laukkanen Hannele Koskinen kiinteistöjohtaja, puheenjohtaja

Lisätiedot

Terveet tilat 2028 OHJELMA JA TOIMEENPANON 10 VUOTTA. Neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola

Terveet tilat 2028 OHJELMA JA TOIMEENPANON 10 VUOTTA. Neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola Terveet tilat 2028 OHJELMA JA TOIMEENPANON 10 VUOTTA Neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola Tavoitetila vuonna 2028 Oppilaitokset, päiväkodit, hoitolaitokset ja muut julkiset tilat ovat terveelliset ja turvalliset

Lisätiedot

Julkisen rakennuskannan tervehdyttäminen Itä- Suomessa

Julkisen rakennuskannan tervehdyttäminen Itä- Suomessa Julkisen rakennuskannan tervehdyttäminen Itä- Suomessa Terveiden tilojen vuosikymmen seminaari 17.4.2018 Kuopio, Itä-Suomen aluehallintovirasto Yli-insinööri Katja Outinen Lainsäädäntö luo puitteet terveellisille

Lisätiedot

KÄYTÖN TURVAAMISEN TOIMENPITEET SISÄILMAKORJATUSSA KOHTEESSA LASSE KURVINEN RTA3 OHJAAJA PASI HAATAJA, RTA SAVONIA AMK

KÄYTÖN TURVAAMISEN TOIMENPITEET SISÄILMAKORJATUSSA KOHTEESSA LASSE KURVINEN RTA3 OHJAAJA PASI HAATAJA, RTA SAVONIA AMK KÄYTÖN TURVAAMISEN TOIMENPITEET SISÄILMAKORJATUSSA KOHTEESSA LASSE KURVINEN RTA3 OHJAAJA PASI HAATAJA, RTA SAVONIA AMK LÄHTÖTILANNE 2008-2016 AIKAVÄLIN SISÄILMAKYSELYT, SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNISET TUTKIMUKSET

Lisätiedot

SOTEMAKU esiselvitysraportti

SOTEMAKU esiselvitysraportti Esiselvitys SOTEMAKU esiselvitysraportti Talous / alatyöryhmä kiinteistöt: Jari Hakala, epshp pj Timo Hakala, Eskoo Jorma Hemminki, epshp Jussi Aittoniemi, Seinäjoen kaupunki Timo Ketola, Alajärvi Marko

Lisätiedot

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 21.11.2015 välittäjäkoelautakunta

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 21.11.2015 välittäjäkoelautakunta Tehtävä 1 Puutteet: a. markkinointi ennen toimeksiantosopimuksen tekemistä (hyvä vuokranvälitystapa) 2 p. b. selvitys vuokranantajan oikeudesta vuokrata huoneisto jäi tekemättä, vuokralaiselle ei esitetty

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (6) 51 Helsingin Energian hallinnassa olevan toimisto- ja tuotantorakennuksen siirto kaupungille HEL 2012-011381 T 02 07 00 Päätös päätti siirtää Helsingin Energian

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI MUISTIO Oikeushallinto-osasto Tuomioistuinyksikkö 9.9.2015 OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

Lisätiedot

Monialaisen sisäilmaryhmän toiminta Kittilän kunnassa Terveystarkastaja Juha Metso Puh

Monialaisen sisäilmaryhmän toiminta Kittilän kunnassa Terveystarkastaja Juha Metso Puh Monialaisen sisäilmaryhmän toiminta Kittilän kunnassa 9.12.2014 Terveystarkastaja Juha Metso Puh. 0400 421 451 Sisäilmatyöryhmän taustaa Kittilässä * Vuonna 2011 aloitti epävirallinen sisäilmatyöryhmä

Lisätiedot

HÄRKÄÄ SARVISTA, YHDESSÄ Hyviä kokemuksia yhteistyöstä ja sisäisestä viestinnästä

HÄRKÄÄ SARVISTA, YHDESSÄ Hyviä kokemuksia yhteistyöstä ja sisäisestä viestinnästä HÄRKÄÄ SARVISTA, YHDESSÄ Hyviä kokemuksia yhteistyöstä ja sisäisestä viestinnästä Rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi / Senaatti-kiinteistöt 4.10.2017 LAPPEENRANNAN POLIISITALON PERUSKORJAUS 2 LAPPEENRANNAN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varastotilan (Turvalaaksontie 1, Vantaa) vuokraamiseksi Suomen Pankilta HEL 2014-011125 T 10 01 04 Esitysehdotus

Lisätiedot

PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esityslista. HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 7/2013. Kokous: Tiistai klo Rehtoraatissa, Seminaarinkatu 32

PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esityslista. HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 7/2013. Kokous: Tiistai klo Rehtoraatissa, Seminaarinkatu 32 HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 7/2013 Hallituksen pöytäkirja 7/2013 Sivu 1/6 PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esityslista. Sihteeri lakimies Visa Hiltunen p. 0400 248 120, visa.hiltunen@ivu.fi. Hallintojohtaja Kirsi Moisander

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Ruokoniemi Kimmo Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Ruokoniemi Kimmo Jäsen Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy:n hallituspöytäkirja 13/2018 1 AIKA 22.11.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Ruokoniemi Kimmo Jäsen

Lisätiedot

Toimitilan vuokrasopimuksen hyväksyminen, Pihtiputaan Takka Oy / muutos 1.10.2015 alkaen

Toimitilan vuokrasopimuksen hyväksyminen, Pihtiputaan Takka Oy / muutos 1.10.2015 alkaen Kunnanhallitus 234 17.11.2014 Kunnanvaltuusto 77 15.12.2014 Kunnanhallitus 156 07.09.2015 Kunnanvaltuusto 62 28.09.2015 Toimitilan vuokrasopimuksen hyväksyminen, Pihtiputaan Takka Oy / muutos 1.10.2015

Lisätiedot

SISÄLLYS ALKUSANAT 5 LYHENTEET 7

SISÄLLYS ALKUSANAT 5 LYHENTEET 7 SISÄLLYS ALKUSANAT 5 LYHENTEET 7 1 VUOKRASOPIMUKSEN OSAPUOLET JA KOHDE 17 1.1 Vuokranantaja ja vuokralainen vuokrasuhteen osapuolina 17 1.2 Asuinhuoneisto 19 1.3 Useita huoneistoja koskeva sopimus 23 1.4

Lisätiedot

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus Yhtymähallitus 202 15.10.2018 Yhtymäkokous 23 26.11.2018 Kiinteistöjen myynnin edellyttämät talousarviomuutokset vuodelle 2018 59/02.02/2017 Hallitus 15.10.2018 202 Koulutuskeskus Salpauksen toimitilaohjelman

Lisätiedot

Hyvät toimintamallit jakoon kuntien sisäilmaverkostossa. Marianna Tuomainen, Helsingin kaupunki Pekka Wallenius, Vantaan kaupunki

Hyvät toimintamallit jakoon kuntien sisäilmaverkostossa. Marianna Tuomainen, Helsingin kaupunki Pekka Wallenius, Vantaan kaupunki Hyvät toimintamallit jakoon kuntien sisäilmaverkostossa Marianna Tuomainen, Helsingin kaupunki Pekka Wallenius, Vantaan kaupunki Sisältö 1. Lähtökohdat 2. Osapuolet 3. Tavoitteita 4. Toimintamalli 5. Yhteisiä

Lisätiedot

Hyvinvointiaseman, Vallikodin ja Patteritie 10:n rakennusten myyjänä toimii Luumäen kunta.

Hyvinvointiaseman, Vallikodin ja Patteritie 10:n rakennusten myyjänä toimii Luumäen kunta. TARJOUSPYYNTÖ: SOTE-KIINTEISTÖJEN MYYNTI 1. Myyjät Hyvinvointiaseman, Vallikodin ja Patteritie 10:n rakennusten myyjänä toimii Luumäen kunta. Lisätietoja myyjästä on saatavilla osoitteessa http://www.luumaki.fi/.

Lisätiedot

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Tilakeskus Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Käytöstä poistetun sairaalarakennuksen kunnostaminen vastaanottokeskukseksi Hankenumero 8037276 Tilakeskus Sijainti Tilakeskus Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero

Lisätiedot

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus 2.10.2017 Tilapalvelu-liikelaitoksen yleisesittely Esko Eriksson, kiinteistöjohtaja Jyväskylän kaupunki Tilapalvelu-liikelaitoksen toimintaorganisaatio

Lisätiedot

Palvelulupaus maakunnille

Palvelulupaus maakunnille Palvelulupaus maakunnille 23.3.2017 KESKEISET EDUT TILAKESKUKSEN TOIMINNASTA Tilakeskus tarjoaa parhaan tiloihin liittyvän osaamisen ja sitä kautta parhaat toimintaympäristöt maakuntien toiminnoille Tilakeskus

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 31.3.2016 Usean vuoden vireillä ollut yhtenäiskouluhanke saadaan päätökseen kesällä 2016. Kivijärven koulun vuosiluokan 1-6 ja Simpeleen

Lisätiedot

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta.

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta. VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET (1) Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki (0162193-3) PL 11, 53101 Lappeenranta (2) Vuokralainen Lappeenrannan Yritystila Oy (0368899-8) Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Vuokranantaja

Lisätiedot

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Asialista 30.1.2014 Kohteiden esittelyjä Keskustelua 2 Koulut Hansakallion koulu Vanttilan

Lisätiedot

Vuokrasopimus. 1. Osapuolet. Vuokranantaja: Perustettava yhtiö omistajina Kinos Property Investment Oy tai määräämänsä ja Mikkelin kaupunki

Vuokrasopimus. 1. Osapuolet. Vuokranantaja: Perustettava yhtiö omistajina Kinos Property Investment Oy tai määräämänsä ja Mikkelin kaupunki 1 Vuokrasopimus 1. Osapuolet Vuokranantaja: Perustettava yhtiö omistajina Kinos Property Investment Oy tai määräämänsä ja Mikkelin kaupunki Vuokralainen: 2. Vuokrattava kohde 3. Vuokra-aika Etelä-Savon

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 10) Opetus- ja kasvatuslautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 10) Opetus- ja kasvatuslautakunta Järvenpää Pöytäkirja 3/2019 1 ( 10) Aika 09.04.2019, klo 17:30-20:45 Paikka Järvenpään Yhteiskoulu, moduulikoulu, Urheilukatu 8 Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

Kuntien toimintatavat sisäilmaongelma-asioissa ja PROTEESI-hanke. Forssa, Sisäilmapaja 3 16-17.11.2011 Vesa Pekkola, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Kuntien toimintatavat sisäilmaongelma-asioissa ja PROTEESI-hanke. Forssa, Sisäilmapaja 3 16-17.11.2011 Vesa Pekkola, Etelä-Suomen aluehallintovirasto Kuntien toimintatavat sisäilmaongelma-asioissa ja PROTEESI-hanke Forssa, Sisäilmapaja 3 16-17.11.2011 Vesa Pekkola, Etelä-Suomen aluehallintovirasto Kosteus- ja hometalkoiden toimenpideohjelma B 2. Sisäilmaongelmien

Lisätiedot

Terveet tilat Hallitusneuvos, hankejohtaja Marika Paavilainen

Terveet tilat Hallitusneuvos, hankejohtaja Marika Paavilainen Terveet tilat 2028 Hallitusneuvos, hankejohtaja Marika Paavilainen Tavoitetila vuonna 2028 Oppilaitokset, päiväkodit, hoitolaitokset ja muut julkiset tilat ovat terveelliset ja turvalliset käyttää riippumatta

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ruoveden kunnan ja Virtain kunnan yhteistoimintasopimuksen 18.6.2012 purkamis- ja irtisanomisehdon

Lisätiedot

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013 Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen 660/02.08.03.01/2012 Yhall 07.05.2013 83 Valmistelija: Valmistelija:

Lisätiedot

Kaavamuutoksen käynnistäminen Tiurun entisen sairaalarakennuksen suojelumerkinnän poistamiseksi

Kaavamuutoksen käynnistäminen Tiurun entisen sairaalarakennuksen suojelumerkinnän poistamiseksi Kaupunginhallitus 377 19.09.2016 Kaavamuutoksen käynnistäminen Tiurun entisen sairaalarakennuksen suojelumerkinnän poistamiseksi 871/14.01.00.06.01/2016 KH 377 Elinvoima- ja kaupunkirakennetyöryhmän esitys

Lisätiedot

Huolena kuntien rakennusten kunto

Huolena kuntien rakennusten kunto Huolena kuntien rakennusten kunto Pyöreän pöydän parlamentaarinen keskustelutilaisuus / 9.6.2017 Suomen Kuntaliitto ry Terve julkinen rakentaminen ja puhdas sisäilma / 9.6.2017 Jussi Niemi - tilapalvelupäällikkö

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ ( 9) Talousjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 1/ ( 9) Talousjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 1/2019 1 ( 9) Aika 07.02.2019, klo 07:34-10:26 Paikka Järvenpää- talo, Aino kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 2

Lisätiedot

Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti

Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti Teemu Alavenetmäki RI (AMK) Tampereen Tilakeskus Liikelaitos rakennuttajainsinööri Sisältö Suunnittelu Kilpailutus ja urakoitsijoiden valinta Rakentaminen

Lisätiedot

HÄRKÄÄ SARVISTA, YHDESSÄ Hyviä kokemuksia yhteistyöstä ja sisäisestä viestinnästä

HÄRKÄÄ SARVISTA, YHDESSÄ Hyviä kokemuksia yhteistyöstä ja sisäisestä viestinnästä HÄRKÄÄ SARVISTA, YHDESSÄ Hyviä kokemuksia yhteistyöstä ja sisäisestä viestinnästä Rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi / Senaatti-kiinteistöt Tarkastaja Seppo Karhu / Kaakkois-Suomen poliisilaitos 12.9.2017

Lisätiedot

LIIKETILAN VUOKRASOPIMUS

LIIKETILAN VUOKRASOPIMUS LIIKETILAN VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja Nurmijärven Onnenkimpale Ry Heikkarinkuja 4 01900 Nurmijärvi Y-tunnus 1467183-3 Yhteyshenkilö: Minna Hietala, puh. 0400 873 218 Vuokralainen Nurmijärven kunta Tilakeskus

Lisätiedot

sisäympäristöasiantuntija, puheenjohtaja kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Jarno Moisala hallintopäällikkö poissa

sisäympäristöasiantuntija, puheenjohtaja kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Jarno Moisala hallintopäällikkö poissa SISÄILMATYÖRYHMÄ Aika klo 13.00-14.35 Paikka Sampolan palvelukeskus, kokoustila Sompio Läsnä Ulla Lignell Kristiina Pasula Mikko Raunio Mika Smirnov Iiris Laukkanen Hannele Koskinen Jussi Komokallio sisäympäristöasiantuntija,

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Investointiohjelma Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista

Investointiohjelma Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista Investointiohjelma 2018-2032 Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista Taustaa Investointiohjelman 2018-2032 valmistelu alkanut jo kesällä 2017 Lausuntopyynnöt ja lausunnot syksyllä 2017 Selvityksiä tehty

Lisätiedot

KORJAUKSEN SUOJELU- ONNISTUNEEN SISÄILMA- EDELLYTYKSISTÄ KOHTEESSA

KORJAUKSEN SUOJELU- ONNISTUNEEN SISÄILMA- EDELLYTYKSISTÄ KOHTEESSA ONNISTUNEEN SISÄILMA- KORJAUKSEN EDELLYTYKSISTÄ SUOJELU- KOHTEESSA Selja Flink, Senaatti-kiinteistöt Anu Laurila, Vahanen Rakennusfysiikka Oy Pekka Lehtinen, Museovirasto 15.3.2018 SISÄLTÖ Rakennusperinnön

Lisätiedot

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve 26.4.2018 Marja Taurula, Janne Mannersalo, Veikko Simunaniemi, Matti Sivunen Asian taustalla on erittäin vaikea sisäilmatilanne Perusopeutuksen tarpeen

Lisätiedot

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Kuntapäivä 8.5.2018 Jukka Mäkilä Yhteiset asiakkaat Maakunnan asukkaat ovat yhteisiä asiakkaita ja verojen kautta maksavat toiminnan kustannukset Maakunnan

Lisätiedot

Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, Espoo, Oraclen talo

Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, Espoo, Oraclen talo 1 (5) AS OY JUHANNUSRINNE HALLITUKSEN KOKOUS Aika: 11.2.2015 kello 17:00 19.04 Paikka: Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, 02200 Espoo, Oraclen talo Paikalla: Jukka Tana puheenjohtaja Heikki Haavisto Henri

Lisätiedot

sisäympäristöasiantuntija kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Jarmo Vakkila liikuntapäällikkö poissa terveystarkastaja, asiantuntija

sisäympäristöasiantuntija kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Jarmo Vakkila liikuntapäällikkö poissa terveystarkastaja, asiantuntija SISÄILMATYÖRYHMÄ Aika klo 13.00-13.57. Paikka Sampolan palvelukeskus, kokoustila Sompio Läsnä Ulla Lignell Kristiina Pasula Mikko Raunio Mika Smirnov Iiris Laukkanen Hannele Koskinen Jussi Komokallio Jarno

Lisätiedot

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS Nro 3060

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS Nro 3060 LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. VUOKRAN- ANTAJA 2. VUOKRA- LAINEN 3. VUOKRAUS- KOHDE ESPOON KAUPUNKI / TILAKESKUS -LIIKELAITOS Virastopiha 2B, 5.krs 02070 Yhteyshenkilö Pankki ja tilinumero Y-tunnus Puhelin

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017 KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017 AIKA Torstaina 9.3.2017 klo 17 18.45 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha, saapui paikalle

Lisätiedot

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana:

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: 1(6) RASITESOPIMUS 1 Osapuolet 1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus 01256-6 ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: a. Ohjeellinen tontti 27930/2, joka muodostuu kiinteistöstä

Lisätiedot

KOKEMUKSIA RAKENTEIDEN JA ILMANVAIHDON KATSASTUSMALLISTA

KOKEMUKSIA RAKENTEIDEN JA ILMANVAIHDON KATSASTUSMALLISTA KOKEMUKSIA RAKENTEIDEN JA ILMANVAIHDON KATSASTUSMALLISTA Sisäilmastoseminaari 2018 Pipatti Pasi, Korpi Anne, Koponen Risse Senaatti-kiinteistöt #1 Ehkäistään ongelmat ennakoimalla SENAATIN SISÄOLOSUHTEIDEN

Lisätiedot

Kaupungin toimistotilaratkaisu Mestaritoiminta Oy Antti Nikkanen

Kaupungin toimistotilaratkaisu Mestaritoiminta Oy Antti Nikkanen Kaupungin toimistotilaratkaisu 2019-2022 Mestaritoiminta Oy Antti Nikkanen Toimeksiannon kuvaus Tehtävänä on löytää Kaupungintalon henkilöstölle kaupungin toiminnan, kustannusten ja henkilöstön hyvinvoinnin

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA. Luonnos tekninen ltk

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA. Luonnos tekninen ltk 1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA Luonnos 16.2.2017 tekninen ltk 2(5) 1. JOHDANTO Kiinteistöstrategialla tavoitellaan kunnan rakennetun kiinteistöomaisuuden ylläpidon pitkäjänteistä kehittämistä sekä

Lisätiedot

kysymykset Yhteenveto

kysymykset Yhteenveto Kirkkonummen kunta, sotekiinteistöhankkeeseen liittyvät juridiset kysymykset Yhteenveto 5/2017 1 Tausta Castrén & Snellman on selvittänyt Kirkkonummen kunnan toimeksiannosta mahdollisia tapoja toteuttaa

Lisätiedot