JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS"

Transkriptio

1 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / 2018 Aika klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen katsauksena 4 kk, 8 kk ja 12 kk tilanteista toimitusjohtaja Veikko Simunaniemen johdolla. Tarkoituksena on varmistaa, että kiinteistöallianssin osapuolilla on sama käsitys eri toimintojen aikataulusta, laadusta ja budjetista. Katsauksessa kiinnitetään erityistä huomiota poikkeamiin kuten reklamaatioihin, tapaturmiin tai budjetin ylityksiin. Tilannekatsaus / : Allianssisopimuksen mukaan palvelut tuotetaan vuonna 2018 kaupungin tasapainotusohjelman mukaisesti siten, että vuosittaiset säästöt ovat vähintään 0,8 miljoonaa euroa edullisemmin vuoteen 2014 verrattuna, jolloin kaupunki tuotti palvelut. Palvelutuotannon sopimuslaskutus vuonna 2017 oli 6,2 miljoonaa euroa (edellinen vuosi 6,8 miljoonaa euroa). Vuoden 2018 sopimuslaskutus on noin 3,3 miljoonaa euroa. Noin 2,9 miljoonan euron vuosisopimuslaskutus vähennys johtuu pääosin JATSI Oy:lle myydystä siivousliiketoiminnasta. Järvenpään kaupunki on säästänyt kahden ensimmäisen, 2015 ja 2016 vuosien aikana kumulatiivisesti noin 1,9 miljoonaa euroa ja vuoden 2017 aikana noin 1,4 miljoonaa euroa vanhaan rakennuskantaan kohdistuvasta palvelutuotannosta. JUST kiinteistön sopimuslaskutus oli 2017 vuonna noin 0,7 miljoonaa euroa. Kaupungin kumulatiivinen säästö JUST mukaan lukien oli siten noin 2,6 (tavoite 2,0) miljoonaa euroa vuosien aikana. Säästötavoitteet on toteutettu Mestaritoiminta Oy:n johdolla kiinteistöallianssissa yhdessä osapuolten kanssa. Toiminnallinen ja taloudellinen vastuu kiinteistöpalveluista on Mestaritoiminta Oy:llä. Kiinteistöpalvelut on toteutettu kaupungin ja tilojen käyttäjien kanssa sovitun mukaisesti ja palveluihin on yleisesti oltu tyytyväisiä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Vuoden 2018 investointeihin budjetoitiin 6,0 miljoonaa euron. Investointien kulut tulee sopeuttaa budjettiin. Sisäilman laatuun liittyvien korjausten määrä on moninkertaistunut, useaan kouluun on hankittu tai ollaan hankkimassa väistötiloja. Käyttökelvottomia rakennuksia on purettu ja lisää tullaan purkanmaan. Uusia koulu- ja päiväkotirakennuksia rakennetaan nyt ja tulevaisuudessa.

2 2 Sisäilmahakkeiden määrän lisääntyminen on aiheuttanut sen, että Mestaritoiminta Oy:ssä on jouduttu lisäämään ja tullaan edelleen lisäämään resursseja. Tämä on johtanut siihen, että palvelutuotannon tuotot eivät kata kaikkia kuluja kuten kiinteistöjohtamista ja investointien projektinjohtamista / valvontaa. Tämän takia vastuurajataulukkoa esitetään tarkistettavaksi / selvennettäväksi sisäilmahankkeiden osalta. Toiminto Aikataulu Talous Laatu Kiinteistöjohto Ei havaittuja poikkeamia Tuotot eivät riitä kattamaan kuluja. Tämä johtuu pääosin sisäilmakorjausten moninkertaistuneesta määrästä. Jonkin verran käyttäjiltä saatu kehityspalautetta tiedottamisesta ja tiedon kulusta. MT lisää resurssia viestintään. Huolto (Talonmies) Ei havaittuja poikkeamia. Tulos jäi reilusti alle tavoitteen. Kustannuksia lisäsi alkutalven lumi- ja liukkaudentorjuntatyöt. Käyttäjäpalautteen perusteella laatu ja työpyyntöjen reagointiaika on hyvällä tasolla. Kunnossapito Sisäympäristöön liittyviä haittailmoitusten ja korjausten määrä on moninkertaistunut. Tulos oli budjetin mukaisen. Viestintää ja sisäympäristöasioiden yhteistoimintaa kaupungin kanssa kehitetään. MT lisää resurssia viestintään. Investoinnit Sisäympäristöön liittyviä tutkimusten ja korjausten määrä on moninkertaistunut. MT:n palvelumaksut eivät riitä kattamaan sisäympäristön tutkimusten, viestinnän ja projektinjohto kustannuksia. Tulos jäi negatiiviseksi. Sisäympäristöön liittyviä korjauksia tehdään useissa kohteissa. MT on lisännyt resursseja projektinjohtoon, viestintään ja valvontaan.

3 3 Kiinteistöallianssi yhteensä: Kokonaisuutena lähes suunnitelman mukainen Kokonaistulos ei kattanut kustannuksia ja tulos jäi tavoitteesta 110 tuhatta euroa miinukselle. Toiminnan laatu on hyväksyttävällä tasolla. Päätettiin merkitä tiedoksi. Lisäksi todettiin, että sisäilmahankkeiden määrä on lisääntynyt voimakkaasti. MT on lisännyt resursseja sisäilmaratkaisuihin ja tulee lisäämään resursseja viestintään. Tämä on johtanut siihen, että palvelulaskutus ei riitä kattamaan kaikkia kuluja. Päätetään tarkistaa/täsmentää vastuurajataulukkoa kuvan 1 mukaisesti. Sisäilmahankkeiden suunnittelu, tekniset mittaukset ja projektin johtaminen ovat erillislaskutettavia, mutta Allianssin tulee huolehtia, että se voidaan rahoittaa kokonaiskustannuksista (6 miljoonaa) ja tehdään määrärahan siirto investoinneista käyttötalouteen kaupungin taloushallinnossa. Samaa logiikkaa käytetään koko kiinteistön ilmanpuhdistuslaitteiden hankinnassa, jos kyseessä on terveydelliset perusteet. Kohdekohtaiset laskutusmuutokset Tässä pykälässä käsitellään joka kuukausi muutokset Mestaritoiminnan kuukausilaskutuksessa. Laskutusmuutokset (lisäykset ja vähennykset) hyväksytetään aina AJR:ssä. Ei laskutusmuutoksia. Investoinnit Edellisessä kokouksessa todettiin, että kustannusennuste investoinneista on yli budjetin. Selvitetään, miten pysytään tänä vuonna 6 miljoonan budjetissa. Päätettiin, että: Vuoden 2017 hännät poistetaan investointiohjelmasta Vanhankylänkartanon lasikatos suunnitellaan ja kilpailutetaan Toteutus Vuoden 2018 säästö Siirtotilavaraus poistetaan, koska erillisrahoituksella Säästö yhteensä Investointiohjelman budjettiylitys oli Arvio välttämättömistä uusista korjaustoimenpiteistä Ylityskustannukset yhteensä Lisäksi käytiin keskustelua riittääkö 6 miljoonaa investointibudjettiin/vuosi. Toiminnallisiin muutoksiin menee arviolta 2 miljoonaa/vuosi. Sisäilmaongelmat kiinteistössä vievät ison osan ja sen myötä joudutaan siirtämään tärkeitä investointeja.

4 Järvenpäätalon Sibelius salin lavanostin 4 Järvenpäätalon Sibeliussalin lavanostin voi jumittua ja on jumittunut kesken esityksen. Vaatii perusparannusta. Korjaussuunnitelma liitteenä. Lisätietoja antaa tarvittaessa Jari Salminen. Kustannusarvio alv 0%. Investointiohjelmassa ei ole varattu tähän rahaa. Päätettiin, että lavanostin laitetaan kuntoon. Rahoitetaan investointiohjelmasta. Kinnarin uuden koulun tilannekatsaus Käytiin läpi lyhyesti Kinnarin koulun rakentamisen tilannekatsaus. Uuden Kinnarin rakennusprojekti on hiukan myöhässä. Kokonaisuutena hanke on sujunut hyvin. JUST:n tyyppinen vesivahinkomahdollisuus eliminoidaan Kinnarin LVI-töissä. Linkki Kinnarin koulun videoon Kinnarin koulun lähiliikuntapaikan investointivaraus Kinnarin koulun hankkeeseen ei sisälly varausta pesäpallokentän muuttamista lähiliikuntapaikaksi ja koulun kentäksi. Koulujen läheisyydessä toteutettaville lähiliikuntapaikoille on aiemmin varattu oma erillinen määräraha kaupungin investointisuunnitelmissa. Kaupunkitekniikka näkee hyvänä, että lähiliikuntapaikoille varataan jatkossakin omat määrärahat. Lähiliikuntapaikkavarauksia ei sisälly kaupunkitekniikan suunnittelujakson investointiesityksiin. Kinnarin kouluhankkeen alkaessa ei ollut vielä päätöstä Kinnarin pesäpallokentän siirrosta, mutta myöhemmin päätös kentän siirrosta on varmistunut. Koulun piha-alueen suunnittelu on meneillään ja piha-alueelle on varattu hankkeessa euroa, josta on varattu lähiliikuntapaikan ja piha-alueen yhteissuunnitteluun euroa. Kinnarin nykyisen pesäpallokentän alueelle sijoitetaan Kinnarin yhtenäiskoulun kenttä ja muita lähiliikuntapaikan välineitä. Lähiliikuntapaikan kustannusarvio on yleensä euroa. Mestaritoiminta on ollut lähiliikuntapaikkojen suunnittelussa ja toteutuksessa mukana, mutta suunnitteluvastuu ja avustuksen hakeminen on ollut liikuntapalveluiden vastuulla. Lähiliikuntapaikkoihin voidaan hakea Elyltä avustusta edellisen vuoden loppuun mennessä (avustus ollut yleensä 30-40%) ja hakemuksessa tulee olla liitteenä tieto miten hakija on varautunut talousarviossaan ko. investointiin. Päätettiin, että Kinnarin koulun lähiliikuntapaikkaan esitetään määrärahavaraus vuoden 2019 investointisuunnitelmaan taloushallinnon määrittämään kohtaan ja, että kaupunki varaa lähiliikuntapaikkojen investointeihin kaupungin investointisuunnitelmissa erilliset määrärahat. Mestaritoiminta on tarvittaessa mukana (erillislaskutuksesta) lähiliikuntapaikkojen suunnittelussa ja toteutuksessa. JYK-hanke JYK-hankkeen valmistelu etenee talousjaoston linjauksen pohjalta. Hankkeelle otetaan enintään 6 kk lisävalmisteluaikaa. Tavoitteena on lisävalmisteluajasta huolimatta se, että kohde saadaan mahdollisimman nopeasti käyttöön. Kohteen suunnittelu jatkuu projektiryhmän ja maankäyttöryhmän

5 5 toimesta. Ryhmät on hallinnollisesti yhdistetty. Rahoitus- ja toteutusmallin suunnittelu tapahtuu toistaiseksi erillisessä ryhmässä. Valmistelussa kiinnitetään huomiota erityisesti seuraaviin asioihin. 1. Kohteen toiminnat, mitoitus, monikäyttöisyys a. Itse kohteen ja ympäristön suunnittelu on käynnissä. Liitteenä 1 on alueen viitesuunnitelma ja liitteenä 2 on alueen rakennusten ja hankkeen investointien kohdekorttiselvityksen pohja. Investointien valmistelu on kesken. Suunnittelun aikana laaditaan pelkkää JYK-investointia laajempi suunnitelma alueen ympäristön, infran ja muiden rakennusten kehittämiseksi. Alueen kehittämisellä tulee olemaan merkittävät taloudelliset vaikutukset arviolta vuosien (2019) investointeihin. Investoinnit tarkentuvat suunnittelun edetessä eikä niitä voida huomioida täysimääräisesti vuoden 2019 talousarvion valmistelussa. Kaikki investoinnit kohdennetaan JYK-investointihankkeelle ja Urheilukadun uuden asuinalueen kehittämisen hankkeelle. 2. Vuorovaikutus sidosryhmien kanssa a. Vuorovaikutusta varten on tehty suunnitelma. Työn kustannusarvio on ja kesto 12 viikkoa aloituksesta. Nyt esitetty suunnitelmaa jatkokehitetään projektiryhmässä ja varaudutaan myös lisähaastatteluiden tekemiseen. 3. Toteutus- ja rahoitusmalli a. Toteutus- ja rahoitusmallista on pidetty kaksi työpajaa Inspiran ja Krogeruksen kanssa. JYK-hankkeessa tutkitaan elinkaariallianssimallin kehittämistä, eli JUST- ja Kinnarinhankkeiden parhaiden ratkaisujen ja uusien elinkaariratkaisujen yhteensovittamista Työtä ohjaa konsernipalvelut ja toteutus- ja rahoitusmalli esitellään talousjaostolle ja edelleen kaupunginhallitukselle kun tarvittavat selvitykset on tehty. Kaavoituksen osalta asemakaava pitäisi saada lainvoimaiseksi keväällä 2019, mikäli elinkaariurakkaa halutaan käyttää. Elinkaariallianssin osalta asemakaavan laatimiseen on enemmän aikaa. Päätettiin, että KAJR merkitsee tiedoksi JYK-hankkeen tilannekatsauksen, ohjeistaa toteutus- ja rahoitusmallin valinnan jatkoselvittämisessä ja päättää tilata vuorovaikutustyön liitteen 3 mukaisesti. Projektiryhmälle annetaan lisäksi valtuus tilata lisätyötä vuorovaikutustyöhön työohjelman mukaisin ehdoin. Päätettiin tilata selvitystyö esityksen mukaan. Lisäksi päätettiin, että: 1. Tilankäyttösuunnitelmaa tulee vielä kehittää ja asettaa tavoitteet niin, että niitä voidaan seurata jatkossa. 2. Haastateltaviksi kutsutaan mahdollisimman laajasti määritellyt henkilöstöä ja sidosryhmiä edustavat tahot. 3. Laskutetaan ensi vaiheessa Mestaritoimintaa. Mestaritoiminta laskuttaa kaupunkia hankkeen yhteydessä, kun talousarviomuutokset on tehty. Hankkeen kustannuksia seurataan KAJR:ssa. Käsitellään seuraavassa KAJR:ssa, lähetäänkö hanketta viemään eteenpäin elinkaarimallilla vai jo olemassa olevalla mallilla.

6 Hyvinvointikampuksen päiväkoti 6 Hyvinvointikampukselle on valmisteltu 24/7 avoinna olevaa 8+1 ryhmäistä päiväkotia. Kohteessa tullaan toteuttamaa pedagogista visiota, jonka avainasioina on avoimuus, yhteisöllisyys, liikunnallisuus ja turvallisuus. Tarkoitus on, että päiväkoti avaa ovensa 1/2021. Päiväkodin koko pohjautuu palveluverkkosuunnitelmaan ja korvaa pehtoorin päiväkodin ympärivuorokautisen toiminnan. Rakennussuunnittelu on kohteessa tarkoitus aloittaa 9/ päiväkodin laajuus a. 8+1 ryhmää (+1 tarkoittaa kohtaamispaikkaa) b. 192 lasta c hum 2 d brm 2 2. Budjetti a. 8,5 milj. 3. Pedagoginen sekä kaupunkikuvallinen visio Päätettiin, että edetään hyvinvointikampuksen päiväkodin hankevalmistelussa olevan esitetyn päiväkodin laajuuden, vision, aikataulun sekä kustannusarvion mukaan. Päiväkoti rakennetaan Järvenpään kaupungin taseeseen. Päätettiin toteuttaa hanke Järvenpään kaupungin taseeseen tai muulla rahoituksella. Mestaritoiminnalle on tullut jo kustannuksia hankkeesta. Kun kaupunki on tehnyt päätöksen, Mestaritoiminta laskuttaa kaupunkia. Käsitellään kaupungin talousjaostossa Allianssiin Jatsi ja Mt allianssisopimusten päivitys / ympäristöpalvelut ja jätehuolto Jatsi Oy:n perustamisen yhteydessä kiinteistöjen ympäristöpalveluiden tuottaminen siirtyi MT:ltä Jatsille. Ympäristöpalveluiden palvelukuvausta ja vastuunjakoa tulee kuitenkin täsmentää molempien yhtiöiden allianssisopimuksissa. Lisäksi kaupungin ympäristövastuun ja ympäristötavoitteiden kannalta on olennaista, että kiertotalouteen eli jätehuoltoon ja kierrätykseen kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota. Asiaa on valmisteltu kaupunkikehityksen ja Jatsi Oy:n välillä. Päätettiin, että KAJR keskustelee asiasta ja ohjeistaa kaupunkikehitystä ja Jatsi Oy:tä siitä, miten asian valmistelua jatketaan. Mestaritoiminta toimittaa Jatsille ympäristöpalveluiden aiemman tehtävänkuvauksen. Kauke ja Ympäristötiimi kutsuu osapuolet koolle ja valmistelutyö tavoitteiden ja toimijoiden työnkuvan osalta kytketään osaksi FISU/JÄRKEVÄ-ohjelmaa.

7 Starkki-kiinteistön vuokraus (ostaminen) Esiteltiin lyhyesti Starkki kiinteistöön liittyvä visio. Päätettiin, että käsitellään kaupungin johtoryhmässä. Järvenpään sisäympäristöratkaisujen esittely valtioneuvostossa 7 Tässä linkki videoon Mestaritoiminta Oy:n kiinteistömestari (ympäristöratkaisut) Leena Hoggin ja Boost Brothers Oy:n operatiivisen johtajan Matti Sivusen esitykseen Järvenpään sisäympäristöratkaisuista Valtioneuvostossa Seuraavat kokoukset klo 9.00 Syksyn kokoukset: klo klo klo klo klo 9.00

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / 2018 Aika klo 9.00-12.05 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / Aika klo 9:00. Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / Aika klo 9:00. Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / 2018 Aika klo 9:00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS n johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne

Lisätiedot

JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / Aika klo TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / Aika klo TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / 2018 Aika klo 8.00 9.00 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / 2018 Aika 12.12.2018 klo 12.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin

Lisätiedot

Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 (5)

Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 (5) Johtoryhmä 1 (5) JOHTORYHMÄ PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 05 / 2017 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen

Lisätiedot

KAJR 4 / Aika: klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto. KAJR jäsenet:

KAJR 4 / Aika: klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto. KAJR jäsenet: 1 KAJR 4 / 2019 Aika: 24.4.2019 klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto KAJR jäsenet: Olli Naukkarinen Olli Keto-Tokoi, jäsen (saapui 9.30) Marju Taurula, jäsen Kirsi Rinne, jäsen (poissa)

Lisätiedot

Investointilistaan tehtiin seuraavat korjaukset edellisen kokouksen päätöksen mukaan.

Investointilistaan tehtiin seuraavat korjaukset edellisen kokouksen päätöksen mukaan. 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 6 / 2018 Aika klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto Kohdekohtaiset laskutusmuutokset Vanhankylänniemen Kartano Kilpailutuksen tuloksena uusi palvelusopimus

Lisätiedot

Uusi JYK. Hanke-esitys päätöksentekoa varten Järvenpään kaupunki

Uusi JYK. Hanke-esitys päätöksentekoa varten Järvenpään kaupunki Uusi JYK Hanke-esitys päätöksentekoa varten 24.8.2018 Järvenpään kaupunki 24.8.2017 Tausta ja tarve 1/2 JYK Urheilukadun koulurakennus on elinkaarensa päässä ja sitä ei ole järkevää korjata. Koulutoiminnan

Lisätiedot

Kiinteistö on myyty elokuussa. Palvelumaksua 162,00 ei enää peritä alkaen.

Kiinteistö on myyty elokuussa. Palvelumaksua 162,00 ei enää peritä alkaen. Johtoryhmä 1 (6) JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 09 / 2017 Aika 30.10.2017 klo 9.00 11.00 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kiinteistöallianssisopimusliitteiden hyväksyminen Kiinteistöallianssin sopimuksen liitteet

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulu

Järvenpään Yhteiskoulu Järvenpään Yhteiskoulu 16.5.2018 Arja Korhonen perusopetusjohtaja 16.5.2018 Järvenpään Yhteiskoulun opetuksen järjestelyistä Tulevan lukuvuoden järjestelyt koskettavat perusopetuksen oppilaiden ja henkilöstön

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1

PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 1 KAJR 1 / 2019 Aika 24.1.2019 klo 9.45 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja

Lisätiedot

Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot

Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot Petri Hartikainen tilapäällikkö Kuopion Tilakeskus https://www.kuopio.fi/kuopion-tilakeskus Kaupunginhallitus 2/12 Kuopion Tilakeskus huolehtii

Lisätiedot

Investointiohjelma Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista

Investointiohjelma Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista Investointiohjelma 2018-2032 Yhteenveto pohjaesityksen vaikutuksista Taustaa Investointiohjelman 2018-2032 valmistelu alkanut jo kesällä 2017 Lausuntopyynnöt ja lausunnot syksyllä 2017 Selvityksiä tehty

Lisätiedot

Kansakoulunkadun siirtotilan hankinta. Liite 1: Esityslistaa tukeva aineisto

Kansakoulunkadun siirtotilan hankinta. Liite 1: Esityslistaa tukeva aineisto Kansakoulunkadun siirtotilan hankinta Liite 1: Esityslistaa tukeva aineisto Nyt on tavoite päättää siirtotilojen hankinnasta Järvenpään kaupunginhallitus päätti 30.10.2017 ( 124 Kansakoulunkadun väistötilan

Lisätiedot

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve 7.5.2018 Kaupunginhallitus Marju Taurula, Veikko Simunaniemi, Janne Mannersalo, Matti Sivunen Asian taustalla on erittäin vaikea sisäilmatilanne Perusopeutuksen

Lisätiedot

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Yhteenvetoesitys Kaupunginhallitus Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Yhteenvetoesitys Kaupunginhallitus Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2019-2022 taloussuunnitelma Yhteenvetoesitys Kaupunginhallitus 30.10.2017 Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola 25.8.2017 25.8.2017 2 25.8.2017 3 25.8.2017 4 25.8.2017

Lisätiedot

Sisäilma-asioiden huomioiminen tulevaisuuden rakentamisessa. Tony Lökfors Projektipäällikkö, Toimitilajohto

Sisäilma-asioiden huomioiminen tulevaisuuden rakentamisessa. Tony Lökfors Projektipäällikkö, Toimitilajohto Sisäilma-asioiden huomioiminen tulevaisuuden rakentamisessa Tony Lökfors Projektipäällikkö, Toimitilajohto Porvoon kaupunki lukuina Väkiluku noin 50 000 Perustamisvuosi 1346 Toimintamenot vuonna 2017 noin

Lisätiedot

Kinnarin uusi koulu hankkeen/projektiallianssin tavoitteet

Kinnarin uusi koulu hankkeen/projektiallianssin tavoitteet Kinnarin uusi koulu Kinnarin uusi koulu hankkeen/projektiallianssin tavoitteet Tausta: Hanke korvaa sisäilmaongelmien takia puretun kohteen ja vastaa Järvenpään kasvuun Visio: Uusi Kinnari Iloisesti Yhdessä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh Kaupunginhallitus 197 19.06.2017 Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat Kh 26.09.2016 255 Kaupunginjohtaja on nimennyt sisäilmatyöryhmään työsuojelupäällikön, yhden työsuojeluvaltuutetun, sosiaali- ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1039/00.02.10/2017 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo (Kaupunginjohtaja)

Lisätiedot

Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 ohjelmakokonaisuuden rahoitus

Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 ohjelmakokonaisuuden rahoitus POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 ohjelmakokonaisuuden rahoitus talousjohtaja Jarkko Raatikainen Strategian mukainen toteutus- ja rahoitusmalli Tulevaisuuden sairaala

Lisätiedot

LIITE VUODEN 2018 TALOUSARVION MUUTTAMINEN, KOONTI 10/2018

LIITE VUODEN 2018 TALOUSARVION MUUTTAMINEN, KOONTI 10/2018 LIITE VUODEN 2018 TALOUSARVION MUUTTAMINEN, KOONTI 10/2018 Pykälässä selostettujen talousarviomuutosten yhteenveto on esitetty tämän liitteen alussa. Yhteenvedon jälkeen pykälässä selostetut muutokset

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108 0.09.016 Sivu 1 / 1 3887/016 0.0.00 108 Lausunto Tila- ja asuntojaoston kaupunginhallitukselle esittämästä sosiaali- ja terveystoimen vuosien 017 01 investointiohjelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Riikka

Lisätiedot

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Yhteenvetoesitys

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Yhteenvetoesitys Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2018-2022 taloussuunnitelma Yhteenvetoesitys Kaupunginvaltuusto 13.11.2017 Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola 25.8.2017 25.8.2017 2 25.8.2017 3 25.8.2017 4 25.8.2017

Lisätiedot

Väliaikaisten koulureittien turvallisuus. Hanke esittely

Väliaikaisten koulureittien turvallisuus. Hanke esittely Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke esittely 2018 2019 Hankkeen tausta Järvenpään kouluverkossa on tapahtumassa paljon muutoksia: Oppilaat Kinnarin yhtenäiskoulusta kulkevat väliaikaisesti Järvenpään

Lisätiedot

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat Päivitys 22.6.2017 Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi 21.6.2017 2 Valmistelun vaiheet päätöksenteossa KV 12.12.2016 73 (palveluverkkosuunnitelma)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2699/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2699/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 111 Asianro 2699/10.00.02.01/2017 Suunnitteluvaraus osasta kiinteistöä 297-407-2-0 (Koljolanniemi) kelluvaa rakentamista ja palveluja tarjoavalle hankkeelle /

Lisätiedot

KAUPUNGINJOHTAJAN KATSAUS

KAUPUNGINJOHTAJAN KATSAUS MEDIATIEDOTE Julkaisuvapaa 9.4.2018 klo 19.00 KAUPUNGINJOHTAJAN KATSAUS Kaupungin tehtävä on turvata hyvät palvelut Forssan kaupungin palvelut ovat tutkitusti hyvässä kunnossa. Kaupungin puistot ja viheralueet

Lisätiedot

Talousarviomuutokset vuodelle 2014

Talousarviomuutokset vuodelle 2014 Miehikkälän kunnanhallitus 157 10.11.2014 Miehikkälän kunnanvaltuusto 29 17.11.2014 Talousarviomuutokset vuodelle 2014 87/04.041/2013 Khall 10.11.2014 157 Hallintosäännön 11 :n mukaan talousarvioon tehtävät

Lisätiedot

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN Stpj 28.11.2012, 32 Liite A: Hankesuunnitelma Valmistelu: Talonrakennuspäällikkö Rune Hagström, puh. 044 7851463 Länsinummen koulun

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1744/ /2014. Kaupunkirakennelautakunta 19.3.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1744/ /2014. Kaupunkirakennelautakunta 19.3. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 125 Asianro 1744/10.00.00/2014 Maanhankinnan määrärahat 2014 Kaupunkirakennelautakunta 19.3.2014 62: Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset. Tilinpäätös Jarkko Raatikainen Talousjohtaja

Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset. Tilinpäätös Jarkko Raatikainen Talousjohtaja Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset Tilinpäätös 2018 Jarkko Raatikainen Talousjohtaja 18.3.2019 Vuoden 2019 talousarvio hyväksyttiin valtuustossa 10.12.2018 Käyttösuunnitelmassa

Lisätiedot

MESTARITOIMINTA OY Mannilantie 43, 2. krs JÄRVENPÄÄ Tel

MESTARITOIMINTA OY Mannilantie 43, 2. krs JÄRVENPÄÄ Tel VUOSIKATSAUS 2017 1 MESTARITOIMINTA OY Mannilantie 43, 2. krs 04400 JÄRVENPÄÄ Tel. 040 9222 000 2 SISÄLLYSLUETTELO Toimitusjohtajan katsaus 4 Veikko Simunaniemi Mestaritoiminta Oy:n toiminnasta 5 Yrityksen

Lisätiedot

Mestariasunnot 2 / 2013. Jarkko Kankkunen

Mestariasunnot 2 / 2013. Jarkko Kankkunen Mestariasunnot 2 / 2013 Jarkko Kankkunen Mestariasunnot konserni.... Järvenpään Mestariasunnot Oy Kiinteistö Oy Järvenpään Tilat Levysepänkatu 13 kiinteistö JMA:n 65,30 %, JL Kiinteistötaito 17,15 %, Caves

Lisätiedot

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Parkanon koulukampus Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Lähtökohdat ja tavoite vuonna 2015 Kaksi alakoulua, yläkoulu ja lukio, 600+100 oppilasta

Lisätiedot

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6 HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus 28.05.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto 1 KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA 1. Johdanto Liikelaitoksen tehtävänä on vastata kaupungin omistuksessa tai hallinnassa olevista toimitiloista ja yritystiloista ja niihin välittömästi liittyvistä

Lisätiedot

TALOUS- JA TOIMITILASEMINAARI Tilaomaisuuden määrä, salkutus, kunto ja korjausvelka

TALOUS- JA TOIMITILASEMINAARI Tilaomaisuuden määrä, salkutus, kunto ja korjausvelka TALOUS- JA TOIMITILASEMINAARI 2015 Tilaomaisuuden määrä, salkutus, kunto ja korjausvelka Lähtötilanne 2008 Kiinteistökanta suurelta osin rakennettu 70- luvulla, jota vaivaavat ajalle tyypilliset virheelliset

Lisätiedot

Sähköautojen lataus taloyhtiön verkossa

Sähköautojen lataus taloyhtiön verkossa Sähköautojen lataus taloyhtiön verkossa Kiinteistöliitto Uusimaa Ry Mia Pujals johtava lakimies, varatuomari Katriina Sarekoski lakimies, varatuomari Taloyhtiösi asialla Yleistä Sähköautojen määrä lisääntyy

Lisätiedot

KAARTJÄRVEN VESIHUOLTO OY:N LIITTÄMINEN KUNNAN VESILAITOKSEEN

KAARTJÄRVEN VESIHUOLTO OY:N LIITTÄMINEN KUNNAN VESILAITOKSEEN KAARTJÄRVEN VESIHUOLTO OY:N LIITTÄMINEN KUNNAN VESILAITOKSEEN Kunnanhallitus 23.2.2015 ( 46): Kunnan vuoden 2015 talousarvion konsernitavoitteena on Kaartjärven Vesihuolto Oy:n osalta yhtiön toiminnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus Tekninen lautakunta 25 28.02.2017 Kaupunginhallitus 104 03.04.2017 Kaupunginvaltuusto 56 26.04.2017 Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden korotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus 11/02.02.00/2017

Lisätiedot

Suunnitelma valtuuston varaaman erillisen 10 M käytöstä vuonna 2017 ja muutokset kunnossapidon vuosiohjelmaan

Suunnitelma valtuuston varaaman erillisen 10 M käytöstä vuonna 2017 ja muutokset kunnossapidon vuosiohjelmaan Suunnitelma valtuuston varaaman erillisen 10 M käytöstä vuonna 2017 ja muutokset kunnossapidon vuosiohjelmaan TAJA 22.5. / Tilapalvelut -liikelaitos, Maija Lehtinen Valmistelijat: Elina Routto, Hannu Tuominen

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen avustus Lapin TE-toimisto

Työllisyyspoliittinen avustus Lapin TE-toimisto Työllisyyspoliittinen avustus 1 Työllisyyspoliittisen avustuksen tarkoitus Työttömien työnhakijoiden työllistymisen edistäminen * parannetaan yleisiä työmarkkinavalmiuksia ja ammatillista osaamista Erityisesti

Lisätiedot

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa.

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2018 toimintaraportti Teknisten palveluiden toiminnalliset tavoitteiden toteutumisessa ei ole tässä vaiheessa tietoa poikkeamista. Talous on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

Avustuspäätökset liitteineen

Avustuspäätökset liitteineen Avustuspäätökset liitteineen Maa- ja metsätalousministeri myöntää tällä päätöksellä vuoden 2019 talousarvion momentilta 30.10.63 yhteensä 1 200 000 euron yleisavustuksen (kohdennettu yleisavustus) Suomen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2018 1 (5) 378 V 13.6.2018, Osallisuusrahaston perustaminen ja lähiörahaston talousarviokohdan käyttö HEL 2017-012164 T 00 01 00 Esitys esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÄÄTÖKSENTEKO HY-KONSERNIN KIINTEISTÖINVESTOINNEISSA

HALLITUKSEN KOKOUS PÄÄTÖKSENTEKO HY-KONSERNIN KIINTEISTÖINVESTOINNEISSA HALLITUKSEN KOKOUS PÄÄTÖKSENTEKO HY-KONSERNIN KIINTEISTÖINVESTOINNEISSA 16.12.2014 TOIMITILAOHJELMA HYK&HYR Sisältää yliopiston käytössä ja omistuksessa olevia toimitiloja koskevat strategiset tavoitteet

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille valtionavustuksista 19.3.2010 klo12-15 15 Avustusten hakeminen Annikki Häkkilä Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille myönnettävät avustukset

Lisätiedot

Yrityksen kehittämisavustus ja yritystoiminnan kehittämispalvelut 15.12.2014

Yrityksen kehittämisavustus ja yritystoiminnan kehittämispalvelut 15.12.2014 Yrityksen kehittämisavustus ja yritystoiminnan kehittämispalvelut Yrityksen kehittämisavustus Uusi yritystukilaki L 9/2014 on tullut voimaan 1.7.2014. Lakia on tarkennettu erillisellä asetuksella VnA 716/2014,

Lisätiedot

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet 2015-2017 Tilaliikelaitos on kuntalain 9. luvun mukainen kunnallinen liikelaitos tehtävänä on tarjota toimivat, terveelliset ja turvalliset tilat kaupungin omia

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

Valtion tukemien homekorjaushankkeiden arviointi jatkotutkimus ( )

Valtion tukemien homekorjaushankkeiden arviointi jatkotutkimus ( ) Valtion tukemien homekorjaushankkeiden arviointi jatkotutkimus (2014-2015) Sisäilmastoseminaari 2015 Petri Annila, Tero Marttila, Paavo Kero, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö tutkimuksen

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 286 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi: Raision kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa:

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa: Kunnanhallitus 236 08.12.2014 Kunnanhallitus 253 22.12.2014 Kunnanhallitus 18 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 10 26.01.2015 KUNNAN KAUKOLÄMPÖTOIMINNAN YHTIÖITTÄMINEN Kunnanhallitus 08.12.2014 236 Kuntalain

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa.

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa. Kaupunginhallitus 53 12.02.2018 Tarkastuslautakunta 11 09.03.2018 Kaupungin talouden toteutuminen 2017, kaupunki ja liikelaitokset 122/02.02.02/2018 KHALL 12.02.2018 53 Talous vuonna 2017 Uudenkaupungin

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

Uusi JYK projekti. Kaupunginhallituksen seminaari Talousjaosto

Uusi JYK projekti. Kaupunginhallituksen seminaari Talousjaosto Uusi JYK projekti Kaupunginhallituksen seminaari 17.4.2018 Talousjaosto 26.4.2018 Antti Nikkanen Marju Taurula ja (1. vaiheen) projektiryhmä Kari Vornanen, Arja Korhonen, Tero Seitsonen, Jani Kervinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.08.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 Kaupunginhallitus 185 16.6.2014 93 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen,

Lisätiedot

Investointihankkeiden käyttösuunnitelma 2018

Investointihankkeiden käyttösuunnitelma 2018 Palvelutuotantolautakunta 90 19.12.2017 Investointihankkeiden käyttösuunnitelma 2018 375/02.02.00/2017 PATU 19.12.2017 90 Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 15.11.2017 152 hyväksynyt vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus Tekninen lautakunta 25 28.02.2017 Kaupunginhallitus 104 03.04.2017 Kaupunginvaltuusto 56 26.04.2017 Kaupunginhallitus 138 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 67 17.05.2017 Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden

Lisätiedot

Vuosikatsaus

Vuosikatsaus Vuosikatsaus 2018 www.mestaritoiminta.fi YMPÄRISTÖMERKKI MILJÖMÄRKT Painotuotteet 1234 5678 Mestaritoiminta Oy toteutti Suomen ensimmäisen joutsenmerkityn talon Mestariasunnoille. Auerkulman nuorille suunnatut

Lisätiedot

Talousarvio. Tot vuoden alusta

Talousarvio. Tot vuoden alusta Toimiala Vastuuhenkilö Tekniikka ja ympäristöpalvelut Tekninen johtaja Hannu Tylli Muutettu talousarvio Tekniikka ja ymp.palvelut TP 2016 Talousarvio Ta-muutos Tot vuoden alusta Poikkeama Tot-% muutettu

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset SJK/387/02.02.00/2015 Kh 13.3.2017, 99 Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset Kuntalain 110 :ssä todetaan, että kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä

Lisätiedot

Kuntien digitalisaation kannustin

Kuntien digitalisaation kannustin Kuntien digitalisaation kannustin Työpaja 27.9.2019 Finanssineuvos Anne-Marie Välikangas Kunta- ja aluehallinto-osasto Digitalisaation kannustin Tavoitteet Kuntien toimintatapojen ja palveluprosessien

Lisätiedot

Rakennusten terveys- ja talousvaikutukset. DI Olavi Holmijoki Rakennusfoorumi 2.6.2015 Rakennustietosäätiö

Rakennusten terveys- ja talousvaikutukset. DI Olavi Holmijoki Rakennusfoorumi 2.6.2015 Rakennustietosäätiö Rakennusten terveys- ja talousvaikutukset DI Olavi Holmijoki Rakennusfoorumi 2.6.2015 Rakennustietosäätiö YM:n, STM:n ja Suomen Kuntaliiton rahoittama projekti Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveysja

Lisätiedot

ELINKAARIMALLISTA ELINKAARIALLIANSSIIN?

ELINKAARIMALLISTA ELINKAARIALLIANSSIIN? RAIN ELINKAARIMALLISTA ELINKAARIALLIANSSIIN? RAIN workshop, Oulu 30.5.2017 Juha Salminen Kumppanisi korjausrakentamisessa www.consti.fi ELINKAARIHANKKEIDEN VARIAATIOITA Tilaaja Palveluntuottaja (yritys

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo.

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo. Kaupunginhallitus 182 01.06.2015 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015 597/11.110/2015 KH 01.06.2015 182 Valmistelu ja lisätiedot: koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133,

Lisätiedot

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PERUSTEHTÄVÄ / MISSIO Seurakunta kutsuu ihmisiä armollisen ja kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, julistaa evankeliumia ja rohkaisee

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 Historiallisen hyvä tulos Ylijäämää kertyi 5,5 miljoonaa euroa, jolloin kumulatiivista ylijäämää taseessa on noin 7,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin riittävä puskuri

Lisätiedot

45 27.09.2011 63 23.11.2011 71 14.12.2011

45 27.09.2011 63 23.11.2011 71 14.12.2011 Sastamalan Tilakeskuksen Sastamalan Tilakeskuksen Sastamalan Tilakeskuksen 45 27.09.2011 63 23.11.2011 71 14.12.2011 Tilakeskuksen talousarvio 2012 ja taloussuunnitelma 2012-2015 - liikelaitoksen talousarvion

Lisätiedot

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja, Kjs Jyväskylän Tilapalvelu Jyväskylällä on vahvan

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 10) Opetus- ja kasvatuslautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 10) Opetus- ja kasvatuslautakunta Järvenpää Pöytäkirja 3/2019 1 ( 10) Aika 09.04.2019, klo 17:30-20:45 Paikka Järvenpään Yhteiskoulu, moduulikoulu, Urheilukatu 8 Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

UUSI SAIRAALA. Toiminta- ja rahoitusmallityöryhmä Investointilaskelmat. Matti Häyrynen 14.12.2012

UUSI SAIRAALA. Toiminta- ja rahoitusmallityöryhmä Investointilaskelmat. Matti Häyrynen 14.12.2012 UUSI SAIRAALA Toiminta- ja rahoitusmallityöryhmä Investointilaskelmat Matti Häyrynen 14.12.2012 Tehtäväksianto työryhmälle Ryhmä tarkastelee elinkaarimallin eri vaihtoehtoja ja niiden rahoituksen vaihtoehtoja

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset Kaupunginhallitus 283 22.05.2017 Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset 973/00.00.01.10/2015 KH 283 Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen,

Lisätiedot

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta Kaupunginhallitus 181 25.03.2013 Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta 14/10.03.02.01/2013 KH 181 Aloite 7.1.2013: Valmistelija/lisätietoja: EU-asiamies Krista Huovila, puh.

Lisätiedot

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 38 Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmä 3

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 38 Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmä 3 LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Lapin liiton kuntatyöryhmä 03.09.2019 AIKA PAIKKA 03.09.2019 klo Kirjallinen menettely KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmä 3 LAPIN

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös MEDIATIEDOTE Julkaisuvapaa 30.3.2017 klo 15:00 Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös KAUPUNGINJOHTAJAN KATSAUS: Kaupungin palvelut ovat kunnossa Forssan kaupungin palvelut ovat tutkitusti hyvässä kunnossa.

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017 ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017 Sisältö 1. Riskienhallintasuunnitelman perusteet... 3 2. Tilaliikelaitoksen merkittävimmät riskit... 3 2.1 Riskit... 3 2.1.1 Infrastruktuurin

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Mauri Jokinen Aarre Lehtimäki Tiina Tuomisto Sirkku Hohenthal Matti Leino Niina Mikkola Tapani

Lisätiedot

IPT-hanke: Kehitysvaihe -työpaja Työpaja 5: Kokoushotelli Gustavelund 26.-27.5.2015

IPT-hanke: Kehitysvaihe -työpaja Työpaja 5: Kokoushotelli Gustavelund 26.-27.5.2015 Integroitujen projektitoimitusten kehittäminen johtavien tilaajien ryhmähankkeena (IPT-hanke) IPT-hanke: Kehitysvaihe -työpaja Työpaja 5: Kokoushotelli Gustavelund 26.-27.5.2015 IPT-hanke; kehitysvaihe-työpaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 185 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen, puh. 09 816

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2017 1.2.2017 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 286 10.10.2016 86 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016 286 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010 2/2017 1 (14) Aika klo 10:00-13:00 Paikka ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen avaaminen 3 14 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Julkisen rakennuskannan tervehdyttäminen Itä- Suomessa

Julkisen rakennuskannan tervehdyttäminen Itä- Suomessa Julkisen rakennuskannan tervehdyttäminen Itä- Suomessa Terveiden tilojen vuosikymmen seminaari 17.4.2018 Kuopio, Itä-Suomen aluehallintovirasto Yli-insinööri Katja Outinen Lainsäädäntö luo puitteet terveellisille

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Savo, 23.10.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

INVESTOINNIT, YHTEENVETO

INVESTOINNIT, YHTEENVETO INVESTOINNIT, YHTEENVETO Kunta ilman liikelaitosta Kunta mukaan lukien Sipoon Vesi muutokset Tot-% Osasto Laajennusinvestoinnit, uudet kaava-alueet -5 835-5 835-2 893 49,6-4 310 Laajennusinvestoinnit,

Lisätiedot

Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset. Vimana Oy. Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen

Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset. Vimana Oy. Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset Vimana Oy Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen 7.9.2017 1 31.1.2017 Ministerivaliokunnan linjaukset ICTpalvelukeskuksista Toimijoiden vastuut

Lisätiedot

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ 60 ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ Ulkoiset tuotot yht. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 TOIMINTATUOTOT YHT. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 Ulkoiset kulut yht. -51 982 441,00-56 182 441,00-4

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala 1 LUONNOS 13.11.2017 TY TEM Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain (688/2001)

Lisätiedot