Investointilistaan tehtiin seuraavat korjaukset edellisen kokouksen päätöksen mukaan.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Investointilistaan tehtiin seuraavat korjaukset edellisen kokouksen päätöksen mukaan."

Transkriptio

1 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 6 / 2018 Aika klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto Kohdekohtaiset laskutusmuutokset Vanhankylänniemen Kartano Kilpailutuksen tuloksena uusi palvelusopimus on otettu käyttöön toukokuussa Sopimukseen sisältyy uudistettu vuokrasopimus, jonka mukaan vuokranantaja vastaa ylläpitovelvoitteista aiempaa enemmän verrattuna aiempaan sopimukseen. Päätettiin, että aiemman sopimuksen mukaiset työt toteutetaan entiseen malliin ja uuden sopimuksen mukaiset työt laskutetaan erikseen vuoden 2018 aikana, jotta kokonaisuus saadaan selville. Lisäksi päätettiin, että alueella pidetään yleiskatsaus Mestaritoiminnan toimesta. Tavoitteena on siisti yleisilme kiinteistön alueella. Investoinnit Investointilistaan tehtiin seuraavat korjaukset edellisen kokouksen päätöksen mukaan. Vuoden 2017 hännät poistetaan investointiohjelmasta Vanhankylänkartanon lasikatos suunnitellaan ja kilpailutetaan Toteutus Vuoden 2018 säästö Siirtotilavaraus poistetaan, koska erillisrahoituksella Säästö yhteensä Päätettiin ehdotuksen mukaan. Lisäksi päätettiin, että Vanhankylänkartanon lasikatos suunnitellaan yhteistyössä Maakuntamuseon kanssa ja tuodaan Allianssijohtoryhmälle päätettäväksi. Kristillisen koulun pihatyöt Koulun rehtori on esittänyt pihaan liittyviä muutostöitä ja Mestaritoiminta on pyytänyt tarjouksen kivituhkapinnan uusimisesta sekä panna-areenan pohjatöistä ja asennuksesta. Vanhan kentän pinta on kulunut, kuoppainen ja kivikkoinen ja voi aiheuttaa oppilaiden loukkaantumisia. Koulu on hankkinut panna-areenan (aidattu kenttä) ja pyytänyt Mestaritoiminnalta sen asennuksen.

2 2 Koulu on saanut myös lahjoituksena käytettyä siirtonurmea n. 500 m2 (2m x 25 m / 11 rullaa) jolla areena ja kenttä päällystetään. Tarjous sisältää Uuden kivituhkan levittäminen, alueen tasaaminen Kaadot nurmialueille 5 500,00 alv 0% Tekonurmipinnoitteen asennus Lahjoitettujen rullien kuljetus paikan päälle siirtonurmen asennus valmiille kivituhkapinnalle hiekan tai kumirouheen toimitus ja levitys 4 000,00 alv 0 % Panna-areenan pohjatyöt ja asennus Kaivuu maanpinnasta 35cm Pohjaus Kam 0/32+ Kam 0/16 30cm Jalustojen kaivuu ja valu kivituhka pinta 3-5cm ja Panna-areenan pystytys Tekonurmipinnoitteen asennus Panna-areenaan Uuden tekonurmen asennus valmiille kivituhkapinnalle Hiekan toimitus ja levitys 9 600,00 alv 0 % 1 500,00 alv 0 % Yhteensä: ,00 alv 0% Esitettiin, että KAJR päättää rahoituksesta. Päätettiin toteuttaa hanke kiinteistöallianssin investointibudjetista. 6 miljoonan korjausinvestointibudjetin riittävyys Viime kokouksessa käytiin keskustelua riittääkö 6 miljoonaa investointibudjettiin/vuosi. Toiminnallisiin muutoksiin menee arviolta 2 miljoonaa/vuosi. Sisäilmaongelmat kiinteistössä vievät ison osan ja sen myötä joudutaan siirtämään tärkeitä investointeja. Selvitystyö on aloitettu edellisen KAJR kokouksen päätöksen mukaisesti. Matti Sivunen esittelee selvityksen tilannetta ja aikataulua. Päätettiin jatkaa selvitystyötä ja laatia PTS-suunnitelmat huomioiden palveluverkkosuunnitelma. Päätettiin järjestää salkutustyöpaja syksyn 2018 aikana.

3 3 Allianssin Jatsi ja Mt allianssisopimusten päivitys / ympäristöpalvelut ja jätehuolto Jatsi :n perustamisen yhteydessä kiinteistöjen ympäristöpalveluiden tuottaminen siirtyi MT:ltä Jatsille. Ympäristöpalveluiden palvelukuvausta ja vastuunjakoa tulee kuitenkin täsmentää molempien yhtiöiden allianssisopimuksissa. Lisäksi kaupungin ympäristövastuun ja ympäristötavoitteiden kannalta on olennaista, että kiertotalouteen eli jätehuoltoon ja kierrätykseen kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota. Asiaa on valmisteltu kaupunkikehityksen ja Jatsi :n välillä. Edellisessä kokouksessa päätettiin, että Mestaritoiminta toimittaa Jatsille ympäristöpalveluiden aiemman tehtävänkuvan. Edellisessä kokouksessa todettiin, että Kauke ja Ympäristötiimi kutsuu osapuolet koolle ja valmistelutyö tavoitteiden ja toimijoiden työnkuvan osalta kytketään osaksi FISU/JÄRKEVÄ-ohjelmaa. Merkittiin tiedoksi tehtäväkuvaus. Päätettiin tarkistaa allianssisopimuksessa (JATSI/MT/Kaupunki) olevat tehtävät ja vastuurajat työryhmän toimesta. Uusi kokous sovittu Aija Schukov, Kirsi Liete, Eira Linko, Tero Passi ja Antti Nikkanen Tuodaan KAJR:lle tiedoksi kokouksen jälkeen. Kinnarin uuden koulun tilannekatsaus Kinnarin koulun tilannekatsaus. Linkki Kinnarin koulun työmaasivuille: Uusi JYK Edellisen kokouksen linjauksen mukaisesti sidosryhmäselvitys on käynnistynyt. Selvityksen rinnalla pyritään parantamaan uuden JYK:n tilojen käyttö- ja täyttöasteita. Tähän liittyen ovat ensimmäinen tarkastelu valmistunut, joka esitellään kokouksessa. Projektiryhmä on selvittänyt JYK-hankkeen toteutusmallia ja päätynyt esittämään seuraavaa: Uusi JYK toteutetaan elinkaariallianssimallilla. Tämä malli vastaa parhaiten asetettuihin tavoitteisiin. Mallin ajatuksena on kehittää JUST- ja Kinnari-hankkeiden pohjalta projektiallianssimallia huomioimaan entistä paremmin elinkaarivastuiden- ja kustannusten hallintaa. Projektiryhmä pyysi KAJR:lta ohjeistusta toteutusmallin valmistelua varten: Jatketaanko elinkaariallianssimallin valmistelua niin, että elo-syyskuussa voidaan esitellä lopullinen malli hankinnan aloittamista varten ensin allianssille ja sitten päättäjille? Hinnanmääräytymismekanismia on myös selvitetty, ja vaihtoehtona kiinteälle kattohinnalle on kilpailuttaa kate. Tutkimme näitä molempia vaihtoehtoja. Puhdas perinteinen elinkaariurakka ei mielestämme sovellu kohteeseen, jonka tuleva käyttäjäkunta ja käyttöprofiili on näin monimuotoinen.

4 4 Rahoituksen osalta linjausta siitä, käytetäänkö kohteessa leasing- rahoitusta. Rahoitus tulee sitoa sopimustasolla mahdollisimman nopeasti osaksi kokonaisuutta, että saamme kohdennettua maksupostit heti hankkeen alussa. Lisäksi ehdotamme, että hankkeen valmisteluun kytketään heti alkuun tavoitteeksi vihreän rahoituksen hakeminen, ja sen vaatimusten huomioiminen suunnittelun lähtökohtana. Pyydettiin linjausta käyttö- ja täyttöasteselvityksessä käytettäviin lähtötietoihin ja jatkokäsittelyyn. Pyydettiin ohjeistusta, miten valmistelua jatketaan toteutus- ja rahoitusmallin osalta. Päätettiin jatkaa elinkaariallianssimallin valmistelua. Päätettiin, että kaupungin talouspalvelut kilpailuttaa leasing-rahoittajat ja pyytää samanaikaisesti lainatarjoukset elo-syyskuussa JYK:n jatkosuunnittelussa mitataan monikäyttöä ilta-, loma -ja viikonloppuaikoina. Päätettiin järjestää työpaja syksyn aikana. Soten tuotannon siirto kuuden soteen Sotekiinteistöjen tilat omistaa joko Järvenpään kaupunki tai kaupungin omistama Järvenpään Mestariasunnot (JMA) sekä Järvenpään Terveystalo (JUST). Tilat vuokrataan Kuuden Sotelle ylläpidettynä eli vuokraan kuuluu kaikki rahoituskuluista ylläpitokuluihin. Esimerkiksi JUSTin osalta NCC vastaa elinkaarisopimuksella Järvenpään Terveystaloyhtiölle kiinteistöstä. JMA:n osalta Järvenpään kaupungin vuokraamien palveluasuntojen (vanhusten palveluasunnot, Wärttinä sekä Auerkulman asunnot) vuokrasopimukset siirtyvät kaupungilta Kuuden Sotelle sellaisenaan. JUSTin osalta nykyiset kaupungin käytössä olevat tilat vuokrataan Kuuden Sotelle. Siirtyykö HUS sopimus myös Kuuden Sotelle? Kiinteistöjen ja tilojen ylläpitotoiminta sisältyy vuokraan ja toimintaa jatkaa Mestaritoiminta. Käyttäjäpalveluiden ostamisesta päättää Kuuden Sote, mutta näitä palveluita Mestaritoiminta ei tuota vaan niitä tuottaa JATSI. Merkittiin tiedoksi ja todettiin, että yksityiskohtia tullaan hiomaan syksyn 2018 aikana. Kartanon ja Kyrölän koulun purku Kartanon purku-urakka on allekirjoitettu KVR-urakoitsijaksi valittiin Helsingin Talosiirto. Urakkasumma on alv 0%.

5 5 Lisäksi hulevesikaivojen suunnitelmat, määrät ja toteutustapa on tarjouspyynnössä ilmaistu niin epätarkasti, että näiden halutunlainen toteutus ei sisälly urakkahintaan. Hulevesikaivojen halutunlaisesta toteutuksesta annetaan kirjallinen lisätyötarjous. Kaikki tarjoajat tarjosivat myös Kyrölän koulun purkuoptiota. Tässäkin kokonaisedullisin tarjous saatiin Helsingin Talosiirto :ltä. Option käytöstä päätetään elokuun aikana. Keski- Uudenmaan Kristillisen koulun vuokran määrän selvitys Keski-Uudenmaan kristillinen koulu ja päiväkoti Petra toimivat Maaseutuopiston tiloissa. Vanha hallintorakennus on tulossa elinkaarensa päähän ja tilalle on tarkoitus rakentaa uusi rakennus. Vuokrasuhde koskee kokonaisuudessaan päärakennusta ja hallintorakennusta. Vuosivuokra tiloista on runsaat Alkuperäisessä vuokrasopimuksessa vuosivuokramme on määritelty seuraavasti: vuokra päärakennuksesta ja hallintorakennuksesta on /oppilas vuodessa ja sen lisäksi sähkö kulutuksen mukaan. Tämä olikin mielekäs tapa, mutta varsin ripeän oppilasmäärän kasvun takia vuokra on noussut vuokralaisen mielestä korkeaksi tilojen kunto huomioiden. Lisäksi vuokraa on nostanut sopimuksessa kirjattu indeksisidonnainen korotus. Kristillinen koulu on esittänyt kaksi kysymystä: 1. Mikä olisi tulevaisuudessa pelkän päärakennuksen vuosivuokra? Tarvitsemme tiedon koska, laskemme taloudellista kantokykyämme mahdollista rakennushanketta silmällä pitäen. 2. Nykyinen perusopetuksen rahoitusta koskeva laki potkaisee meitä nilkkaan, koska yksikköhinnasta 6 % menee oppilaan kotikunnalle vastikkeetta. Meillä on juuri nyt 143 Järvenpääläistä oppilasta perusopetuksessa ja 12 esiopetuksessa. Käytännössä Järvenpään kaupunki saa laskennallista valtionosuutta yli niistä oppilaista, jotka ovat esiopetuksemme tai perusopetuksen piirissä. Toiseksi Järvenpään kaupunki käyttää valtionosuuden lisäksi omia verovaroja perusopetuksen oppilaskohtaisen hinnan yli. Tätä osuutta yksityisen opetuksenjärjestäjän piirissä oleva oppilas ei saa ja se on suoraa säästöä oppilaiden kotikunnille. Opetushallituksen kustannusraporttien mukaan perusopetuksen kustannukset olivat vuonna 2016 järvenpääläistä oppilasta koti /vuosi. Keski-Uudenmaan kristillisen koulun oppilaskohtainen kustannus oli /oppilas (tarkistettavissa linkistä Tällä perusteella Järvenpää säästää / vuosi kun 143 järvenpääläistä oppilasta opetetaan koulussamme. Voidaan esittää vasta-argumentti, että nämä oppilaat eivät lisäisi kustannuksia laskelman mukaisesti, mutta edellä kuvattu laskelma on kuitenkin aidosti kustannuksiin perustuva ja antaa käsityksen kustannusten suuruusluokasta. Olisiko perusteltua tämäkin näkökulma huomioituna neuvotella nykyistä vuokratasosta vuoden 2019 alusta? Maaseutuopisto on sijainniltaan erittäin hyvä ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön Järvenpään kaupungin ja Mestaritoiminta :n kanssa. Jatkamme mielellämme toimintaamme

6 6 Järvenpäässä ja tällä alueella. Juuri siitä syystä haluamme saada toimintaedellytyksemme asialliseen kuntoon. Todettiin, että Mestaritoiminta on aloittanut selvityksen kiinteistön kustannuksista ja vuokralaskennasta. Päätetiin jatkaa selvitystä. MODUULIKOULUHANKKEET Kartanon moduulikoulu-hanke Moduulikoulun maansiirtotyöt alkoivat suunnitellun aikataulun mukaisesti. Rakennusvalvonta keskeytti työt viikoksi, koska rakennuslupa ei ollut kunnossa. Aikataulu kurotaan kiinni, jotta syyslukukausi päästään aloittamaan tiloissa. Ensimmäiset moduulit toimitetaan ja asennetaan Koulun valmistumisen tavoiteaikataulu on Urakoitsija on pidättänyt oikeuden viikon viivästykseen työn keskeytyksestä johtuen valmistumisen suhteen. (Tavoite on edelleen saada koulu valmiiksi , mutta 7 vrk viivästyssakkoja ei laskuteta mahdollisessa viivästystilanteessa. Kartanon moduulikouluhankkeen rakennuskustannukset Kartanon moduulikoulun rakennuskustannukset ovat ylittymässä arvioiduista rakennuskuluista. Suunnitteluvaiheessa oli oletus, että rakennus voidaan perustaa soramaton päältä (maaperätutkimus ei ollut vielä valmistunut). Nyt perustus joudutaan paaluttamaan, joka nostaa perustuskustannuksia n. 50 /m2 (n ). Rakennuksen paikkaa jouduttiin siirtämään viime hetkellä, joka nostaa suunnittelukuluja, sekä aiheuttaa ns. ryntäyskuluja maansiirron ja perustustöiden osalta. Kaupungin osoittama rakennuspaikka ei ollut mahdollinen, koska alueelta löytyi 3 kpl korkeajännitekaapeleita, joita ei voi siirtää. Koulun rakennusala kasvoi suunnittelun aikana. Tarjouspyynnön tilaohjelma ei ollut täydellinen kaikilta osin ja käyttäjän tahdosta joitain tiloja on lisätty. Osa rakennusalan kasvusta johtuu teknisistä vaatimuksista ja näistä talotehdas ei laskuta. Tarkempi selvitys todellisista opetustilojen kasvusta on selvityksen alla. Lisäneliön hinta on 2.202,74 / Br. m2 ja arviolta vaikutus rakennuskuluihin on vähintään Kyrölän moduulikoulu-hanke Maansiirtotyöt on aloitettu maanantaina Hanke on aikataulussa. Juholan moduulikoulu-hanke Suunnittelu on käynnistetty. Rakennuslupa haetaan viimeistään vk 24. Rakennustyöt alkavat heinäkuussa. Urheilukentän moduulikoulu-hanke Valitusaika on kesken ja sopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan Tilankäyttösuunnitelma tulisi käynnistää kesäkuun aikana. Suunnittelutyöryhmän kokoonpanoa ei ole päätetty vielä. Mikäli hanke toteutuu suunnitelman mukaisesti, koulu valmistuu mennessä.

7 SISÄILMA-ASIAT 7 Sisäilmakohteiden ja haittailmoitusten tilanne Todettiin sisäilmatilanne. Palvelualueiden rooli terveellisten tilojen ylläpidossa ja käytännön järjestelyjä vaativat asiat Käyttäjämäärien mitoitus kiinteistöissä vaatii yhteistyötä Mestaritoiminnan kanssa, jotta mm. ilmamäärien riittävyys käyttäjämääriin nähden on palvelualueen tiedossa (mm. Myllytien toimintakeskus). Kouluihin liittyen on syytä linjata yhtenäiset välituntikäytännöt. Vuoden 2018 alusta lähtien on pyydetty IV mittaajalta tilakohtainen käyttäjämäärämitoitus ilmamäärämittauspöytäkirjojen liitteeksi, jotta ilmamäärämittauksiin perustuvien käyttäjämäärien laskeminen tapahtuisi automaattisesti. Päätettiin, että kaupungin palvelualueet ilmoittavat Mestaritoiminnalle henkilömäärämuutoksista. Aiemmin sisäilmakohteessa linjattiin, että kaikki välitunnit ollaan ulkona. Päätettiin, että käytäntö otetaan käyttöön joka koulussa. Cramo-väistötilojen tilanne Cramo Adapteo :ltä on vuokrattu 08/ /2019 väistötiloja Kinnarin ja JYK Urheilukaudun koulujen käyttöön. Tiloissa herkistyneemmät kokevat sisäilmaoireilua ja niissä on havaittu korjausta vaativia puutteita. Puutteet on dokumentoitu FCG:n toimesta (Kinnarin väistötilaparakkien katselmusmuistio ) ja Cramo Adapteo on käynnistänyt korjaavat toimenpiteet. Terveysvalvonta on antanut Cramo Adapteolle toimenpidekehotuksen: Mestaritoiminnan saaman tiedon mukaan Cramo on tehnyt tutkimustilauksen FCG :lle Tutkimusten toteutus on alustavasti sovittu tapahtuvan viikolla 26. Mestaritoiminta on käynnistänyt sopimusreklamaatioprosessin Cramon väistötiloja koskien. Tässä yhteydessä tullaan arvioimaan vuokrasopimuksen purkamisen edellytykset Kinnarin koulun tontille sijoitetun väistötilan osalta, jota oiretilanteen vuoksi ei voida käyttää lukuvuotena JYK Urheilukadun pihalla olevat väistötilat tulee saattaa siihen kuntoon, että koulutoiminta tiloissa voi jatkua siihen saakka, kunnes JYK moduulikoulu valmistuu Urheilukadulle. Korjausrakentaminen ja dokumentointi Sisäilmatyöryhmässä nousi korjausten dokumentointi esille. Perusopetusjohtaja esitti, että jatkossa erityisesti sisäilmakohteiden korjaustoimenpiteet tulee dokumentoida ennen ja jälkeen-valokuvin. Lisäksi huomiota tulee kiinnittää kaikissa korjausrakentamisen kohteissa valvontavastuisiin ja valvonnan näkyvyyteen ja dokumentaatioon. Merkittiin tiedoksi ja keskusteltiin asiasta. Päätettiin, että Mestaritoiminta tuo seuraavaan KAJR kokoukseen esityksen dokumentoinnista.

8 TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Mestaritoiminnalla aloittaa Asiakkuuspäällikkö Seuraavat kokoukset klo klo klo klo klo 9.00

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 5 / 2018 Aika klo 9.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto 1 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 11 / 2018 Aika 12.12.2018 klo 12.00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulu

Järvenpään Yhteiskoulu Järvenpään Yhteiskoulu 16.5.2018 Arja Korhonen perusopetusjohtaja 16.5.2018 Järvenpään Yhteiskoulun opetuksen järjestelyistä Tulevan lukuvuoden järjestelyt koskettavat perusopetuksen oppilaiden ja henkilöstön

Lisätiedot

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve 7.5.2018 Kaupunginhallitus Marju Taurula, Veikko Simunaniemi, Janne Mannersalo, Matti Sivunen Asian taustalla on erittäin vaikea sisäilmatilanne Perusopeutuksen

Lisätiedot

Kansakoulunkadun siirtotilan hankinta. Liite 1: Esityslistaa tukeva aineisto

Kansakoulunkadun siirtotilan hankinta. Liite 1: Esityslistaa tukeva aineisto Kansakoulunkadun siirtotilan hankinta Liite 1: Esityslistaa tukeva aineisto Nyt on tavoite päättää siirtotilojen hankinnasta Järvenpään kaupunginhallitus päätti 30.10.2017 ( 124 Kansakoulunkadun väistötilan

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / Aika klo Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 4 / 2018 Aika klo 9.00-12.05 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Tahto TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin

Lisätiedot

Kiinteistö on myyty elokuussa. Palvelumaksua 162,00 ei enää peritä alkaen.

Kiinteistö on myyty elokuussa. Palvelumaksua 162,00 ei enää peritä alkaen. Johtoryhmä 1 (6) JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 09 / 2017 Aika 30.10.2017 klo 9.00 11.00 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kiinteistöallianssisopimusliitteiden hyväksyminen Kiinteistöallianssin sopimuksen liitteet

Lisätiedot

SOPIMUSKOULUJEN TILAVUOKRIEN 2017 LASKENTAPERIAATTEET

SOPIMUSKOULUJEN TILAVUOKRIEN 2017 LASKENTAPERIAATTEET SOPIMUSKOULUJEN TILAVUOKRIEN LASKENTAPERIAATTEET Korvauksella tarkoitetaan koulujen ja kaupungin välisen sopimuksen mukaista sopimuskorvauslaskentaa. Hyväksyttävän vuokran kokonaismäärällä tarkoitetaan

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve

JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve JYK Urheilukadun ja Kinnarin koulun väistötilantarve 26.4.2018 Marja Taurula, Janne Mannersalo, Veikko Simunaniemi, Matti Sivunen Asian taustalla on erittäin vaikea sisäilmatilanne Perusopeutuksen tarpeen

Lisätiedot

Koulu muutti kunnostettuihin tiloihin elokuussa 2012.

Koulu muutti kunnostettuihin tiloihin elokuussa 2012. SOPIMUSKOULUJEN TILAVUOKRIEN LASKENTAPERIAATTEET 1(5) Korvauksella, tarkoitetaan koulujen ja kaupungin välisen sopimuksen mukaista sopimuskorvauslaskentaa. Hyväksyttävän vuokran kokonaismäärällä tarkoitetaan

Lisätiedot

Koulu muutti kunnostettuihin tiloihin elokuussa 2012.

Koulu muutti kunnostettuihin tiloihin elokuussa 2012. SOPIMUSKOULUJEN TILAVUOKRIEN LASKENTAPERIAATTEET 1(5) Korvauksella, tarkoitetaan koulujen ja kaupungin välisen sopimuksen mukaista sopimuskorvauslaskentaa. Hyväksyttävän vuokran kokonaismäärällä tarkoitetaan

Lisätiedot

1. Kaupungilta / kiinteistövirastolta vuokratut koulurakennukset

1. Kaupungilta / kiinteistövirastolta vuokratut koulurakennukset SOPIMUSKOULUJEN TILAVUOKRIEN LASKENTAPERIAATTEET 1(5) Korvauksella, tarkoitetaan koulujen ja kaupungin välisen sopimuksen mukaista sopimuskorvauslaskentaa. Hyväksyttävän vuokran kokonaismäärällä tarkoitetaan

Lisätiedot

Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 (5)

Kiinteistöallianssi Johtoryhmä 1 (5) Johtoryhmä 1 (5) JOHTORYHMÄ PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 05 / 2017 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 2. Vuokralainen Orimattilan kaupunki Ly: 0129920-0 3. Vuokrauskohde Osoitteessa Koulutie 19,

Lisätiedot

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / Aika klo 9:00. Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / Aika klo 9:00. Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 8 / 2018 Aika klo 9:00 Paikka: Mestaritoiminta, kokoushuone Mestari TILANNEKATSAUS n johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne

Lisätiedot

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Tilakeskus Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Käytöstä poistetun sairaalarakennuksen kunnostaminen vastaanottokeskukseksi Hankenumero 8037276 Tilakeskus Sijainti Tilakeskus Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero

Lisätiedot

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Miten asioissa edetty Kattopalkista löydetty ongelmia alkukesästä 2013 Kuntotutkimus valmistunut 27.8.2013 Raportti lähetetty terveydensuojelulle 27.8.2013

Lisätiedot

1. Kaupungilta / kiinteistövirastolta vuokratut koulurakennukset

1. Kaupungilta / kiinteistövirastolta vuokratut koulurakennukset SOPIMUSKOULUJEN TILAVUOKRIEN LASKENTAPERIAATTEET 1(5) Korvauksella, tarkoitetaan koulujen ja kaupungin välisen sopimuksen mukaista sopimuskorvauslaskentaa. Hyväksyttävän vuokran kokonaismäärällä tarkoitetaan

Lisätiedot

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi Sivu 1 / 5 YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki TARJOUS 21.5.2014 Realia Management Oy Juha Kivelä juha.kivela@realia.fi Hallintorakennus 31, Sipoo, Nikkilä Kiitämme mahdollisuudesta tarjota Sipoon

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

UUSI SAIRAALA. Toiminta- ja rahoitusmallityöryhmä Investointilaskelmat. Matti Häyrynen 14.12.2012

UUSI SAIRAALA. Toiminta- ja rahoitusmallityöryhmä Investointilaskelmat. Matti Häyrynen 14.12.2012 UUSI SAIRAALA Toiminta- ja rahoitusmallityöryhmä Investointilaskelmat Matti Häyrynen 14.12.2012 Tehtäväksianto työryhmälle Ryhmä tarkastelee elinkaarimallin eri vaihtoehtoja ja niiden rahoituksen vaihtoehtoja

Lisätiedot

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Kuntapäivä 8.5.2018 Jukka Mäkilä Yhteiset asiakkaat Maakunnan asukkaat ovat yhteisiä asiakkaita ja verojen kautta maksavat toiminnan kustannukset Maakunnan

Lisätiedot

Järvenpään kaupunki Rahoitusmallivertailu. Päivitetty Alakartanon ja Kyrölän moduulitilojen rahoitus. 1Copyright inspira 2.3.

Järvenpään kaupunki Rahoitusmallivertailu. Päivitetty Alakartanon ja Kyrölän moduulitilojen rahoitus. 1Copyright inspira 2.3. Järvenpään kaupunki Rahoitusmallivertailu Alakartanon ja Kyrölän moduulitilojen rahoitus Päivitetty 1Copyright inspira Moduulitilojen kartoitetut rahoitusmallit Taustaa Järvenpään kaupunki on suunnitellut

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / Aika klo TILANNEKATSAUS

JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / Aika klo TILANNEKATSAUS 1 JOHTORYHMÄNPÖYTÄKIRJATIIVISTELMÄ 3 / 2018 Aika klo 8.00 9.00 TILANNEKATSAUS Kiinteistöallianssin johtoryhmän kokouksissa käsitellään kiinteistöallianssin toiminnan yleistilanne ja tavoitteiden täyttyminen

Lisätiedot

Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot

Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot Terveellinen rakennus - kiinteistön omistajan vaihtoehdot Petri Hartikainen tilapäällikkö Kuopion Tilakeskus https://www.kuopio.fi/kuopion-tilakeskus Kaupunginhallitus 2/12 Kuopion Tilakeskus huolehtii

Lisätiedot

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA 1(6) VUOKRASOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 VUOKRANANTAJA: Joutsan kunta Y-tunnus 0174108-9 Länsitie 5, PL 20, 19651 JOUTSA 1.2 VUOKRALAINEN Grundfos Environment Finland Oy Y-tunnus: 1599796-6 PL 1036 00101 HELSINKI

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Tilakeskuksen päällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Tilakeskuksen päällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 2 Rakennushankkeiden puhtaudenhallinnan asiantuntija- ja valvontapalvelut, puitesopimuksen siirto TPA Andersson Oy HEL 2015-012737 T 02 08 02 00 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

TERVALAMMEN KARTANO, Lehmuskuja 20, Tervalampi. Tilakeskus. Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero

TERVALAMMEN KARTANO, Lehmuskuja 20, Tervalampi. Tilakeskus. Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero Tilakeskus TERVALAMMEN KARTANO, Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero 8085928 Tilakeskus Sosiaalivirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen 8085928

Lisätiedot

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat Päivitys 22.6.2017 Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi 21.6.2017 2 Valmistelun vaiheet päätöksenteossa KV 12.12.2016 73 (palveluverkkosuunnitelma)

Lisätiedot

Siirtymäkauden jälkeinen vuokraaminen. Kunnat maakuntien vuokranantajina-seminaari Helsinki

Siirtymäkauden jälkeinen vuokraaminen. Kunnat maakuntien vuokranantajina-seminaari Helsinki Siirtymäkauden jälkeinen vuokraaminen Kunnat maakuntien vuokranantajina-seminaari 8.5.2018 Helsinki ALUKSI 4 ERILAISTA VUOKRAMALLIA Tilakeskuksen omistamat kiinteistöt Kuntien omistamat kiinteistöt Muiden

Lisätiedot

Ylä Savo talon väistötilat

Ylä Savo talon väistötilat Ylä Savo talon väistötilat 6.10.2016 Sinikka Hyvärinen, Kirsi Tiina Ikonen, Pirjo Kaisanlahti Katja Lintunen, Kari Nissinen, Juhani Räisänen 6.10.2016 1 Kohde Tila n. m² Lisätietoa Savonia 800 Vap. syksy

Lisätiedot

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Tulot asukkaita/hpv /as/hpv yht. /kk Asukkailta perittävät vuokrat 15 550 8 250 KELA:n enimmäisvuokra Asukkaiden sähkömaksut 15 20 300 voidaan

Lisätiedot

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Yhteenvetoesitys Kaupunginhallitus Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Yhteenvetoesitys Kaupunginhallitus Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2019-2022 taloussuunnitelma Yhteenvetoesitys Kaupunginhallitus 30.10.2017 Talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola 25.8.2017 25.8.2017 2 25.8.2017 3 25.8.2017 4 25.8.2017

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla

Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla Sami Suikkanen, 7.3.2017 Yleistä uudistuksesta Uudistusta koskevat lait ovat tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Lakiluonnosten lähtökohtana

Lisätiedot

Tilapalvelut. Tilannekatsaus Yhtymähallitus RIVERIA.FI

Tilapalvelut. Tilannekatsaus Yhtymähallitus RIVERIA.FI Tilapalvelut Tilannekatsaus Yhtymähallitus 29.8.2019 Tilojen määrät > Vuoden 2018 lopussa kuntayhtymällä oli 99 omaa rakennusta (26 omalla kiinteistöllä). Rakennusten pinta-ala oli noin 129 893 hyöty-m

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet.

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet. ARANDUR OY 4.1.2012 Kaivomestari SOPIMUS RAKENNUSTEN OSTO-OIKEUDESTA 14.2.2002 LlITESOPIMUS NRO 1 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Espoon Kaupunki (jäljempänä Espoo ) 1.2 Arandur Oy (jäljempänä Arandur tai projektiyhtiö

Lisätiedot

Kainua Kainuun uusi sairaala -allianssi. Rakentajafoorumi, 3.11.2015 Terho Pekkala, Kainuun sote -kuntayhtymä

Kainua Kainuun uusi sairaala -allianssi. Rakentajafoorumi, 3.11.2015 Terho Pekkala, Kainuun sote -kuntayhtymä Kainua Kainuun uusi sairaala -allianssi Rakentajafoorumi, 3.11.2015 Terho Pekkala, Kainuun sote -kuntayhtymä Kainuun uusi sairaala -hanke Nykyinen sairaala on valmistunut 1969. Kiinteistön ongelmat: heikko

Lisätiedot

Kinnarin uusi koulu hankkeen/projektiallianssin tavoitteet

Kinnarin uusi koulu hankkeen/projektiallianssin tavoitteet Kinnarin uusi koulu Kinnarin uusi koulu hankkeen/projektiallianssin tavoitteet Tausta: Hanke korvaa sisäilmaongelmien takia puretun kohteen ja vastaa Järvenpään kasvuun Visio: Uusi Kinnari Iloisesti Yhdessä

Lisätiedot

JOHANNA IHANAMÄKI Johanna Ihanamäki puheenjohtaja ja esittelijä

JOHANNA IHANAMÄKI Johanna Ihanamäki puheenjohtaja ja esittelijä Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 24.7.2019 klo 18.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 38 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013 Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen 660/02.08.03.01/2012 Yhall 07.05.2013 83 Valmistelija: Valmistelija:

Lisätiedot

Arandur / Kaivomestarin hanke

Arandur / Kaivomestarin hanke 7.10.2010 Richard Malm Arandur / Kaivomestarin hanke Kaivomestari - ensimmäinen julkisen ja yksityisen sektorin kiinteistöalan kumppanuushanke Suomessa. Elinkaaritoimitus: mitä sopimus sisältää? Substanssipalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 99 Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennuksen (pääurakan työt) pääurakoitsijan valinta HEL 2014-004764 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 107/679 507, Fallpakankuja

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 198 29.05.2017 VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2463/58/2010 KH 29.05.2017 198 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja

Lisätiedot

Esikoulun tilaratkaisu. Valtuuston iltakoulu Lukion auditorio

Esikoulun tilaratkaisu. Valtuuston iltakoulu Lukion auditorio Esikoulun tilaratkaisu Valtuuston iltakoulu 29.1.2018 Lukion auditorio Aikataulu 18.00 Tilaisuuden avaus 18.05 Alustus ja ryhmätöiden ohjeistus 18:35 Ryhmätyöt 19:20 Ryhmien esitykset ja keskustelu 20:30

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010146 27.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

Uusi JYK. Hanke-esitys päätöksentekoa varten Järvenpään kaupunki

Uusi JYK. Hanke-esitys päätöksentekoa varten Järvenpään kaupunki Uusi JYK Hanke-esitys päätöksentekoa varten 24.8.2018 Järvenpään kaupunki 24.8.2017 Tausta ja tarve 1/2 JYK Urheilukadun koulurakennus on elinkaarensa päässä ja sitä ei ole järkevää korjata. Koulutoiminnan

Lisätiedot

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe välittäjäkoelautakunta

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe välittäjäkoelautakunta Tehtävä 1 Sovellettava laki: Laki kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä a) Toimeksiantosopimus on tehtävä kirjallisesti tai sähköisesti siten, ettei tietoja voi yksipuolisesti muuttaa ja ne

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39 04.04.2016 Sivu 1 / 1 1374/2016 02.07.00 39 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 30.11.2015 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI BUDJETTIVALIOKUNTA 17/2003 Ilmoitus jäsenille Asia: Euroopan parlamentin vuoden 2003 talousarvion toteuttaminen Jäsenille lähetetään oheisena määrärahasiirtoesitys C16/2003. VALIOKUNTIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (5) 116 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle toimistotilojen vuokraamisesta rakennusviraston käyttöön, Elimäenkatu 5 HEL 2015-000791 T 10 01 04 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Unira Oy. Risto Almonkari Tavolantie 718 09430 Saukkola gsm: 0400-441066 risto.almonkari@unira.fi www.unira.fi

Unira Oy. Risto Almonkari Tavolantie 718 09430 Saukkola gsm: 0400-441066 risto.almonkari@unira.fi www.unira.fi Unira Oy Risto Almonkari Tavolantie 718 09430 Saukkola gsm: 0400-441066 risto.almonkari@unira.fi www.unira.fi Yhteistyöllä! Vanha japanilainen tapa neuvotella on sellainen, että osapuolet istuvat samalla

Lisätiedot

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 21.11.2015 välittäjäkoelautakunta

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 21.11.2015 välittäjäkoelautakunta Tehtävä 1 Puutteet: a. markkinointi ennen toimeksiantosopimuksen tekemistä (hyvä vuokranvälitystapa) 2 p. b. selvitys vuokranantajan oikeudesta vuokrata huoneisto jäi tekemättä, vuokralaiselle ei esitetty

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / väistötilojen tarjoukset

Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / väistötilojen tarjoukset Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Kunnanhallitus 188 23.06.2014 Kunnanhallitus 211 18.08.2014 Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun

Lisätiedot

Raitiotiehankkeen toteutusmalliesiselvitys

Raitiotiehankkeen toteutusmalliesiselvitys Raitiotiehankkeen toteutusmalliesiselvitys Tampereen kaupunki Kaupunginvaltuuston iltakoulu raitiotiehankkeeseen liittyen 24.4.2014 Toteutusmallin valinta Toteutusmallitarkastelu käynnistettiin kesällä

Lisätiedot

ANTTILAN KOULUN SANEERAUS. Korjauksen suunnittelu ja toteutus Mitä korjattiin ja miten onnistuttiin

ANTTILAN KOULUN SANEERAUS. Korjauksen suunnittelu ja toteutus Mitä korjattiin ja miten onnistuttiin ANTTILAN KOULUN SANEERAUS Korjauksen suunnittelu ja toteutus Mitä korjattiin ja miten onnistuttiin 1 Korjaushistoriaa Kiinteistössä on tehty eri konsulttien toimesta paikallisia kuntoarvioita / -tutkimuksia

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

HATANPÄÄN KARTANO TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT

HATANPÄÄN KARTANO TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT HATANPÄÄN KARTANO TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT Tampereen kaupunki Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 15.10.2015 Hatanpään kartano Hatanpään kartanoajan katsotaan alkaneen 1689. Hans Henrik Boijen aikana 1700-luvun

Lisätiedot

Ajatus purkamisesta on esitelty rakennusvalvonnalle. Esteitä purkamisluvanmyöntämiselle ei ole havaittu.

Ajatus purkamisesta on esitelty rakennusvalvonnalle. Esteitä purkamisluvanmyöntämiselle ei ole havaittu. Katuman päiväkoti Katuman päiväkoti on valmistunut vuonna 1979. Rakennusta on korjattu vuonna 2002 ja sen vesikatto on uusittu kokonaan. Päiväkotia ei ole suojeltu asemakaavalla, eikä se esiinny maakunnallisissa

Lisätiedot

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE SIVISTYSLAUTAKUNTA Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 5.10.2015 ( 281) Lemminkäinen talo Oy:n elinkaarihankkeiden palvelutuottajaksi. Palvelusopimus Porvoon kaupungin ja

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (5) 151 Tripla-rakennushankkeen HKL:n kustannusosuuksien hyväksyminen HEL 2016-008432 T 02 08 03 01 Päätös Käsittely päättää hyväksyä Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksen

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Kokoelmakeskus, hyllytys ja suunnittelu

Kokoelmakeskus, hyllytys ja suunnittelu Tilakeskus ja suunnittelu Kalustehankinta, suunnittelu Hankenro 8037228 Tilakeskus Kaupunginmuseo Taidemuseo Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero ja suunnittelu 8037228 Osoite Rakennustunnus

Lisätiedot

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen Kaupunginhallitus 200 06.10.2014 Kaupunginhallitus 103 24.04.2017 Kaupunginhallitus 126 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 28 23.05.2017 Kaupunginhallitus 175 12.06.2017 Kaupunginhallitus 237 25.09.2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Parkanon koulukampus Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Lähtökohdat ja tavoite vuonna 2015 Kaksi alakoulua, yläkoulu ja lukio, 600+100 oppilasta

Lisätiedot

ESITYS KAUPUNGINHALLITUKSELLE PITKÄAIKAISEN VUOKRASOPIMUKSEN TEKEMISEKSI MERISATAMAN KYLPYLÄ OY:N KANSSA

ESITYS KAUPUNGINHALLITUKSELLE PITKÄAIKAISEN VUOKRASOPIMUKSEN TEKEMISEKSI MERISATAMAN KYLPYLÄ OY:N KANSSA ESITYS KAUPUNGINHALLITUKSELLE PITKÄAIKAISEN VUOKRASOPIMUKSEN TEKEMISEKSI MERISATAMAN KYLPYLÄ OY:N KANSSA Lilk 1998-12/542, 1997/92-542L, 1997-60/614P Merisataman Kylpylä Oy toimitti liikuntavirastoon 14.1.1998

Lisätiedot

Selostukset Määräraha-aloite koskien Träskändan kartanoa Maija Lehtinen

Selostukset Määräraha-aloite koskien Träskändan kartanoa Maija Lehtinen Selostukset Määräraha-aloite koskien Träskändan kartanoa 8.10.2018 Maija Lehtinen Träskändan kartano ja Aurorakoti Vuokrauskilpailutuksen periaatteet Perustiedot Träskändan kartano rakennuksineen ja puistoineen

Lisätiedot

TANSSIN TALO - HANKKEEN TILANNEKATSAUS. Hanna- Mari Peltomäki 10/2011

TANSSIN TALO - HANKKEEN TILANNEKATSAUS. Hanna- Mari Peltomäki 10/2011 TANSSIN TALO - HANKKEEN TILANNEKATSAUS Hanna- Mari Peltomäki 10/2011 Tehtyä Verkkokysely 04-05/11 Henkilö- ja työryhmähaastahelut 05-08/11 YleisökeskusteluLlaisuudet Jäsen- ja muu Ledotus, alan julkaisut

Lisätiedot

Hyvinvointiaseman, Vallikodin ja Patteritie 10:n rakennusten myyjänä toimii Luumäen kunta.

Hyvinvointiaseman, Vallikodin ja Patteritie 10:n rakennusten myyjänä toimii Luumäen kunta. TARJOUSPYYNTÖ: SOTE-KIINTEISTÖJEN MYYNTI 1. Myyjät Hyvinvointiaseman, Vallikodin ja Patteritie 10:n rakennusten myyjänä toimii Luumäen kunta. Lisätietoja myyjästä on saatavilla osoitteessa http://www.luumaki.fi/.

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

Huollon ja ylläpidon merkitys sisäilmakysymyksissä Maija Lehtinen Espoo, Tilapalvelut-liikelaitos

Huollon ja ylläpidon merkitys sisäilmakysymyksissä Maija Lehtinen Espoo, Tilapalvelut-liikelaitos Huollon ja ylläpidon merkitys sisäilmakysymyksissä 15.3.2019 Maija Lehtinen Espoo, Tilapalvelut-liikelaitos Kaupunkien sisäilmaverkoston yhteiset tavoitteet Päätavoite: kaikki julkiset tilat ovat kunnossa

Lisätiedot

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS 2.2.2015 Sivu 1/4 JA Tilaaja: PL 11 20101 Turku Hanke: Katedralskolan, peruskorjaus Osoite: Itäinen Rantakatu 2 / Vanha Suurtori 1, 20100 Turku KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS Suurtorin rakennuksiin kuuluvan

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

Pasilanraitio 14:n tarjouspyyntö

Pasilanraitio 14:n tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Pasilanraitio 14:n tarjouspyyntö Asemakaava Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta myy Länsi-Pasilassa, osoitteessa Pasilanraitio 14 sijaitsevan toimisto-, työtila- ja asuinkäytössä

Lisätiedot

RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1

RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1 RAHOITUSSUUNNITELMA JA TOTEUTETTAVUUS Tuukka Forsell, Jyrki Harjula, Annikki Niiranen ja Inspira 5/16/2013 1 Rahoitus- ja toteutusmallien arviointi 1. Hankeen lähtökohtien määrittely 2. Vaihtoehtoiset

Lisätiedot

Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella

Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella Kaakkois-Suomen Kaakkois-Suomen Kaakkois-Suomen 73 20.06.2017 91 30.08.2017 104 08.09.2017 Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella 88/10.00/2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen osakkeiden ostaminen Tekla 14.2.2012 58 Khall. 27.2.2012 90 Khall. 3.6.2013 292 Khall. 19.6.2013 316

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

Vastauksia eräisiin kysymyksiin. Rakennerahastopäivät, 4.9.2008 Kaj von Hertzen

Vastauksia eräisiin kysymyksiin. Rakennerahastopäivät, 4.9.2008 Kaj von Hertzen Vastauksia eräisiin kysymyksiin Rakennerahastopäivät, 4.9.2008 Kaj von Hertzen Koskeeko tuloa tuottavia hankkeita koskeva sääntely myös de minimis ehdolla rahoitettuja hankkeita? Kysymyksen taustalla lienee

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Tarveselvityksestä takuuaikaan

Tarveselvityksestä takuuaikaan Korjausrakentaminen 2017- tapahtuma Tarveselvityksestä takuuaikaan 7.2.2017 Kari Uusikukka Sisällysluettelo 1. Tarveselvitys + esiselvitykset 2. Hankesuunnittelu 3. Toteutussuunnittelu 4. Rakentamisen

Lisätiedot

LAITEPAIKKAHINNASTO HMV

LAITEPAIKKAHINNASTO HMV 1 (6) DNA Oy:n kiinteän verkon operaattoripalvelut LAITEPAIKKAHINNASTO HMV 2 (6) Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Laitepaikka... 3 2 Sähkönsyöttö / energia... 4 2.1 Sähköenergia ilmoitetulla kulutuksella...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli tontti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli tontti 13.03.2017 Sivu 1 / 1 387/2016 02.07.00 61 6.6.2016 31 Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli 54154 tontti Valmistelijat / lisätiedot: Juha

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 15.04.2013 Sivu 1 / 1 1734/02.07.00/2013 33 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Matti Tausalle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastorakennuksen ja tuotantotilan rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1596/02.07.00/2015 38 Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kiinteistöinvestointien arvonlisäverotus - esimerkkejä. Annika Suorto Kehittämispäällikkö Kuntatalous

Kiinteistöinvestointien arvonlisäverotus - esimerkkejä. Annika Suorto Kehittämispäällikkö Kuntatalous Kiinteistöinvestointien arvonlisäverotus - esimerkkejä Annika Suorto Kehittämispäällikkö Kuntatalous Esimerkki 1: Kiinteistön luovutus tarkistusoikeus ja velvollisuus siirtyvät Kunta myy omistamansa kiinteistön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Pohjankartanon koulun peruskorjaus teema: Ohjelmaallianssi

Pohjankartanon koulun peruskorjaus teema: Ohjelmaallianssi Pohjankartanon koulun peruskorjaus teema: Ohjelmaallianssi Pohjankartanon koulu - korjausrakentamisen ohjelma-allianssi Tilaaja: Osapuolet: Pohjankartanon koulu Suomen ensimmäinen korjausrakentamisen ohjelma-allianssi

Lisätiedot

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 31.3.2016 Usean vuoden vireillä ollut yhtenäiskouluhanke saadaan päätökseen kesällä 2016. Kivijärven koulun vuosiluokan 1-6 ja Simpeleen

Lisätiedot