Jaana Tarkka Palveluntuottajan ohje Senaattila

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jaana Tarkka Palveluntuottajan ohje Senaattila"

Transkriptio

1 Palveluntuottajan ohje Senaattila

2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 2 (22) SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto Järjestelmän peruskäsitteet ja kuvakkeet Käyttäjäroolit Palvelupyyntöjen välittäjä Muut palveluntuottajan roolit Asiakkaan roolit Senaatin roolit Järjestelmän käyttäminen Käyttäjätunnukset ja salasana Omien yhteystietojen päivittäminen Salasanan vaihtaminen Käyttöohjeet Kohteet Kirjautumistunnukseen on liitetty vain yksi kohde Kirjautumistunnukseen on liitetty useampia kohteita: Kohteen etusivu Palvelupyynnöt Palvelupyynnön jättäminen Palvelupyyntöjen luokittelu Palvelunpyynnön tilan muuttaminen Palvelupyyntöraportti Yhteystiedot Ilmoitukset Kohteen ilmoitusten tarkastelu Ilmoituksen jättäminen Ilmoituksen poistaminen Dokumentit Dokumentin lisääminen Dokumenttien poistaminen... 22

3 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 3 (22) 1 Johdanto Senaattila on yhteydenpidon ja tiedonvälityksen apuväline kiinteistössä toimivien sidosryhmien kuten tilankäyttäjien, asiakkaan tilayhteyshenkilön, asiakaspäällikön, kiinteistöpäällikön ja palveluntuottajien välillä. Senaattilan tarkoituksena on helpottaa kiinteistön ylläpitoa ja huoltoa. Palvelu tarjoaa systemaattiset työkalut kiinteistöä koskevan päivittäisen informaation välittämiseen sekä historiatiedon seuraamiseen. Senaattila-järjestelmä on tarkoitettu ainoastaan julkisen tiedon käsittelyyn ja välittämiseen. Käyttäjäorganisaation asiana on antaa käyttäjilleen riittävät ohjeet palvelupyyntöjen ja muun Senaattilaan tallennettavan sisällön suhteen. Järjestelmän kautta ei saa välittää tai käsitellä viestejä, jotka sisältävät viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999), muun säädöksen tai sopimuksen perusteella salassa pidettävää tietoa. Senaatti hallinnoi ja kehittää Senaattilaa hyvän tietohallintotavan mukaisesti. Senaatti ei kuitenkaan ota mitään vastuuta käyttäjälle mahdollisesti aiheutuvista haitoista. Käyttäjäorganisaation näkökulmasta Senaattilan käyttöönotolla saavutetaan merkittäviä hyötyjä. Sen avulla mm. palvelupyynnöt saadaan keskitetysti yhteen paikkaan ja asiakkaan tekemän työn määrä vähenee, kun työn suorittajaa ei tarvitse jäljittää itse. Lisäksi palvelun käyttöönotto vapauttaa tilayhteyshenkilön palvelupyyntöjen vastaanottajan roolista, jos käyttäjäorganisaatio antaa kaikille oikeudet tehdä palvelupyyntöjä. Senaattilan kautta asiakas näkee, että palvelupyyntöön on reagoitu, ja pystyy seuraamaan työn etenemistä reaaliajassa. Tieto dokumentoituu, kun palvelupyynnön jättäminen ja käsittely tapahtuvat kirjallisessa muodossa. Tämä mahdollistaa palvelupyyntöjen historiatiedon seuraamisen jälkikäteen. Lisäksi kaikki kiinteistöön liittyvät asiat kuten dokumentit, käyttäjäohjeet ja yhteystiedot löytyvät samasta paikasta. Senaattilan käyttöönoton jälkeen informaatiokanava pysyy asiakkaalle samana, vaikka palveluntuottaja vaihtuisi. Myös raportointi kehittyy, kun saadaan konkreettista aineistoa kiinteistönhoidon tekemästä työstä suhteessa käyttäjien havaitsemiin ongelmiin. Tämä ohje on tarkoitettu palveluntuottajille ja asiakkaiden yhdyshenkilöille. Ohjeessa käydään läpi Senaattilan toiminnot valikoittain. Järjestelmän käyttöoikeudet voivat rajoittaa joidenkin esimerkkikuvien toiminnallisuuksien näkymistä.

4 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 4 (22) 2 Järjestelmän peruskäsitteet ja kuvakkeet Termi Murupolku Omat kohteet Selitys Kertoo millä sovelluksen sivulla käyttäjä on. Sitä voi ja kannattaa käyttää siirtymiseen näytöltä toiselle. Käyttäjän omat kohteet: Ne Senaattilan kohteet, joihin käyttäjällä on oikeudet. Palvelupyyntöjen välittäjä Kohteen etusivu Palvelupyyntöjen välittäjä ohjaa palvelupyyntöjä eteenpäin palveluntuottajille. Kooste kohteeseen liittyvistä tiedoista: palvelupyynnöt, yhteystiedot, ilmoitukset ja dokumentit Kuvake Selitys Linkki, jota klikkaamalla sovellus hakee palvelupyynnöt. Kohdetietojen järjestäminen laskevaan tai nousevaan järjestykseen vuorotellen Toiminto on käytössä. Toiminto ei ole käytössä Tällä painikkeella pääset valitsemaan päivämäärän kalenterista.

5 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 5 (22) 3 Käyttäjäroolit Senaattilasovellus toimii roolipohjaisesti ja Senaatti luo tunnukset käyttötarpeen mukaan. 3.1 Palvelupyyntöjen välittäjä 3.2 Muut palveluntuottajan roolit Senaattilan käyttöoikeudet riippuvat roolista, joka käyttäjällä on. Tämä ohje on suunnattu palveluntuottajan rooleille, joita ovat: palvelupyyntöjen välittäjä, kiinteistönhoito, siivous, turva, aula ja ruokailu. Näistä palvelupyyntöjen välittäjällä on laajimmat oikeudet. Kaikilla rooleilla pystyy jättämään palvelupyyntöjä, näkee kohteeseen liitetyt yhteystiedot, pystyy suorittamaan palvelupyyntöraportin sekä näkee kaikkiin kohteisiin liittyvät dokumentit ja ilmoitukset. Kaikilla rooleilla asiakas -roolia lukuun ottamatta pystyy lisäämään dokumentteja ja ilmoituksia. Palvelupyyntöjen välittäjä pystyy muista palveluntuottajan rooleista poiketen luokittelemaan palvelupyyntöjä eri tahoille suoritettaviksi (kiinteistönhoito, siivous jne.). Muita palveluntuottajan rooleja ovat: kiinteistönhoito, siivous, turva, aula ruokailu ja rakennuttajakonsultti. Nämä roolit näkevät vain omalle roolilleen luokitellut palvelupyynnöt. Palvelupyynnön tilan muutoksia (käsittelemätön/seurannassa/valmis) pystyvät tekemään kaikki palveluntuottajan roolit, mutta vain omalle roolilleen luokitelluille palvelupyynnöille. 3.3 Asiakkaan roolit 3.4 Senaatin roolit Asiakkaan rooleja ovat: asiakas ja asiakkaan yhdyshenkilö. Molemmilla rooleilla näkee kaikki palvelupyynnöt, mutta ei pysty niitä luokittelemaan tai muuttamaan niiden tilaa. Senaattilaisilla on käytössään kahta roolia: pääkäyttäjä tai senaattilainen. Senaattilainen roolilla näkee kaikki senaattilakohteet. Pääkäyttäjä vastaa kohteiden lisäämisestä Senaattilaan sekä uusien käyttäjätunnusten luomisesta. Pääkäyttäjävastuuta on jaettu alueille, jossa kohdetuntemusta.

6 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 6 (22) 4 Järjestelmän käyttäminen Avaa selain ja kirjoita osoitteeksi: 5 Käyttäjätunnukset ja salasana 5.1 Omien yhteystietojen päivittäminen Anna käyttäjätunnus ja salasana ja paina painiketta kirjaudu. Web-selaimen ja sovelluksen välinen tietoliikenne on salattu SSLsalauksella. Tunnuksen ja salasanan saat Senaatti-kiinteistöjen Senaattilan alueellisilta pääkäyttäjiltä. Omiin tietoihisi pääset yläpalkista klikkaamalla tunnustasi. Täällä voit sekä ylläpitää omia tietojasi. Täydennettyäsi yhteystietosi paina "Talleta käyttäjä".

7 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 7 (22) 5.2 Salasanan vaihtaminen Vaihdathan ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasanasi. Aikaisemmasta poiketen voit nyt muuttaa salasanasi sellaiseksi, jota ei kukaan muu tunne. Halutessasi vaihtaa salasanasi kirjoita ensin vanha salasanasi (1) ja sen jälkeen kahdesti uusi salasanasi (2,3) Paina lopuksi "Vaihda salasanaa". Huomaathan, että salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä ja sen tulee sisältää yksi iso kirjain ja yksi numero tai erikoismerkki. Halutessasi voit myöhemminkin vaihtaa salasanasi toiseksi. Jos unohdat salasanasi, voit pyytää Senaatin yhteyshenkilöä lähettämään sinulle uuden salasanan. Salasana toimitetaan yhteystiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen. 6 Käyttöohjeet Samalla rivillä linkkien, käyttäjätunnuksen ja ulos kirjautumispainikkeen kanssa on myös pääsy käyttöohjeeseen. Sen saat näkyviin painamalla rivillä olevaa kysymysmerkkiä. Käyttöohjeet ovat roolikohtaiset, eli riippuvaisia siitä tunnuksesta, jolla olet Senaattilaan kirjautunut.

8 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 8 (22) 7 Kohteet Sovelluksen avauduttua näet joko useamman kohteen listan tai päädyt suoraan kohteen etusivulle riippuen siitä moneenko kohteeseen sinulla on oikeudet. Kohdelistalla näkyy nimen lisäksi kohteen paikkakunta ja katuosoite. 7.1 Kirjautumistunnukseen on liitetty vain yksi kohde Kirjautumistunnukseen on liitetty vain yksi kohde, jolloin käyttäjä päätyy suoraan kohteen etusivulle: Kohteen etusivulla näkee yleissilmäyksen kohteesta yhteystietoineen, palvelupyyntöineen, dokumentteineen ja ilmoituksineen.

9 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 9 (22) 7.2 Kirjautumistunnukseen on liitetty useampia kohteita: Tällöin käyttäjä päätyy kohdelistaukseen, josta voi kohteen nimeä klikkaamalla valita haluamansa kohteen. Jos kohteita on listalla paljon, voit hakea kohteita myös nimen, isännöintialueen, toimialan tai kiinteistöalueen mukaan. Valittuasi hakukriteerit paina painiketta "Hae kohteet". Kohdelistaa pystyy järjestämään nimen, paikkakunnan ja katuosoitteen mukaiseen järjestykseen sarakeotsikkokentän oikeassa laidassa olevien nuolien avulla.

10 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 10 (22) 8 Kohteen etusivu Kohteen etusivulla näet yleiskuvan kohteen tiedoista. Etusivun yläreunassa ovat kohteen osoitetiedot ja palvelunumero. Sivulle on koottu tärkeimmät yhteystiedot (mm. kiinteistönhoitaja, kiinteistöpäällikkö ja asiakaspäällikkö). Palvelupyyntöjen lisäksi näet sivulla uusimmat kohteeseen liittyvät dokumentit ja ilmoitukset. Kaikki palvelupyynnöt näkee senaattilaisten lisäksi asiakas ja asiakkaan yhdyshenkilö sekä palvelupyyntöjen välittäjä. Muut roolit (kiinteistönhoito, siivous, turva, aula, ruokailu ja rakennuttajakonsultti) näkevät vain ne palvelupyynnöt, jotka on heille luokiteltu palvelupyyntöjen välittäjän toimesta. Kaikki käsittelemättömät ja työn alla olevat palvelupyynnöt näkyvät kohteen etusivulla. Huomaa, että valmiista palvelupyynnöistä näkyvät vain ne, joiden viimeinen tilamuutos on alle kaksi viikkoa vanha. Jos haluat tarkastella myös tuota vanhempia valmistuneita palvelupyyntöjä, saat ne näkyviin palvelupyyntöraportille. Sivulla olevista linkeistä pääset yhteystietoihin tai voit tarkastella kohteen kaikkia ilmoituksia ja dokumentteja. "Uusi palvelupyyntö" -painikkeesta pääset jättämään palvelupyynnön.

11 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 11 (22) 9 Palvelupyynnöt Senaattilan keskeisin osa on palvelupyyntöjen jättäminen ja välittäminen. Asiakas voi jättää Senaattilaan käyttäjäpalveluihin liittyviä palvelupyyntöjä, vikailmoituksia ja kyselyjä palveluntuottajille sekä kiinteistöpäällikölle ja asiakaspäällikölle. Asiakkaan ei tarvitse tietää, kenen hoidettavaksi palvelupyyntö kuuluu, vaan se välittyy Senaattilan kautta asiaa hoitavalle taholle. Jokaiseen Senaattilakohteeseen määritellään palvelupyyntöjen välittäjä. Sama henkilö voi toimia palvelupyyntöjen välittäjänä useammassakin kohteessa. Palvelupyyntöjen välittäjän tehtävänä on käydä läpi kaikki kohteeseen tulevat palvelupyynnöt. Hän näkee kaikki pyynnöt ja luokittelee ne eteenpäin asiasta vastaavalle palveluntuottajalle. Palvelupyynnön jättämisen jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus seurata työn etenemistä reaaliajassa. Liikennevalovärit kertovat työn etenemisen vaiheet. Lisäksi asiakas saa halutessaan tiedon näistä vaiheista sähköpostiinsa tai tekstiviestinä puhelimeen. Palvelupyynnöt on jaoteltu seuraaviin ryhmiin niiden tilan mukaan: kaikki, käsittelemättömät, seurannassa sekä valmiit. Ryhmien palvelupyyntöjä pääset tarkastelemaan klikkaamalla ko. välilehteä. Palvelupyynnöistä näytetään otsikko, rakennus, tila, päivämäärä sekä tunnus. Käyttäjäpalvelupaketin laajuus vaihtelee eri kohteissa ja palvelupyyntöjen välittäjä näkee alasvetovalikossa vain ne luokitukset, jotka kyseiseen kohteeseen on liitetty.

12 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 12 (22) Vinkki! Voit käyttää selaimen Etsi tästä sivulta -toimintoa palvelupyyntöjen etsimiseen. Paina Ctrl + F ja kirjoita etsimäsi tieto selaimen yläosaan ilmestyvään Etsi -kenttään. Syöttämäsi ehdon täyttävä kohta maalautuu keltaisella ja jos osumia on useita, voit siirtyä niiden välillä Edellinen ja Seuraava painikkeilla. Kaikki käsittelemättömät ja kesken olevat palvelupyynnöt näkyvät kohteen etusivulla. Valmistuneista palvelupyynnöistä näkyvät alle kaksi viikkoa vanhat. Tätä vanhemmat valmiit palvelupyynnöt näet tarvittaessa palvelupyyntöraportilta, johon on linkki palvelupyyntölistan yläpuolella. Ainoastaan pääkäyttäjät pystyvät poistamaan palvelupyyntöjä. Palvelupyynnöt kuitataan normaalisti ensin työn alle ja sitten valmiiksi. Pääset tarkastelemaan yksittäisen palvelupyynnön tietoja tarkemmin klikkaamalla sen otsikkoa. Nyt palvelupyynnöstä näytetään tunnus, tila, käsittelijä, aika, ja selite. Näiden tietojen alla näkyy myös palvelupyynnön käsittelyhistoria.

13 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 13 (22) 9.1 Palvelupyynnön jättäminen Siirry sen kohteen etusivulle, johon haluat palvelupyynnön jättää. Klikkaa samalla rivillä kohteen nimen kanssa olevaa punaista painiketta "Uusi palvelupyyntö". Nyt pääset jättämään palvelupyyntöä. Anna palvelupyynnölle otsikko sekä tarkempi kuvaus ongelmasta ja sijainti. Lisäksi sinun tulee valita rakennus, johon palvelupyyntösi liittyy. Muista kirjata sijaintikenttään esim. kerroksen tai huoneen numero, jotta palveluntuottaja tietää tarkalleen oikean paikan. Jos haluat tietoa palvelupyynnön edistymisestä joko sähköpostiin tai puhelimeen, täytä vielä sähköposti- ja matkapuhelinnumero. Näin saat sähköposti- ja/tai tekstiviestin silloin, kun palvelupyyntöäsi käsitellään. Täytettyäsi tarvittavat tiedot paina lopuksi "Jätä palvelupyyntö".

14 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 14 (22) 9.2 Palvelupyyntöjen luokittelu Palvelupyyntöjen välittäjä voi käsitellä useamman kohteen palvelupyyntöjä kerralla tai sitten voit siirtyä suoraan kohteen etusivulle ja käsitellä vain yhden kohteen palvelupyyntöjä. Jos sinulla on käyttöoikeus useampaan kuin yhteen kohteeseen, voit nähdä niiden kaikkien palvelupyynnöt kerralla kohdelistalta. Huomaathan, että jos haet kerralla näkyviin usean kohteen palvelupyyntöjä, niiden haku saattaa hieman kestää, jos palvelupyyntöjä on paljon. Klikattuasi "Hae palvelupyynnöt" -linkkiä, saat listan kaikkien yllä näkyvien kohteiden palvelupyynnöistä. Palvelupyynnöt asettuvat kohteittain aikajärjestykseen uusimmasta vanhimpaan.

15 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 15 (22) Palvelupyyntölistalla oleva otsikko -kentän teksti toimii linkkinä palvelupyyntöön. Klikkaa sitä halutessasi luokitella palvelupyynnön. Pääset palvelupyynnön luokittelunäytölle. Valitse haluamasi pyynnön luokitus "Pyynnön luokitus" alasvetovalikosta ja paina "Tallenna". Huomaathan, että palvelupyynnön käsittelyhistoria näkyy suoraan samalla näytöllä. Takaisin kohteen palvelupyyntöihin pääset murupolusta klikkaamalla "Kohteen etusivu". Jos olet hakenut näkyviin useamman kohteen palvelupyynnöt, murupolussa lukee "Kohteiden palvelupyynnöt".

16 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 16 (22) 9.3 Palvelunpyynnön tilan muuttaminen Sen jälkeen, kun palvelupyyntöjen välittäjä on luokitellut palvelupyynnön jollekin palveluntuottajan roolille (kiinteistönhoito, siivous jne.), se näkyy vain ko. roolille kohteen palvelupyynnöissä käsittelemättömänä palvelupyyntönä. Oletetaan, että palvelupyyntö on luokiteltu kiinteistönhoidolle, se näkyy käsittelemättömänä, kun kohteeseen kirjautuu kiinteistönhoidon roolin omaava käyttäjä. Nyt kiinteistönhoito ottaa palvelupyynnöt käsittelyyn ja muuttaa sen käsittelyn edetessä tilaksi "Käsittely/Työ aloitettu" tai "Valmis", kuin palvelupyyntö on hoidettu.

17 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 17 (22) 10 Palvelupyyntöraportti Kaikilla palveluntuottajan rooleilla pystyy suorittamaan palvelupyyntöraportin. Halutessasi kokonaiskuvan Senaattilan palvelupyyntöliikenteestä tietyltä ajalta tai haluat nähdä myös jo valmistuneet kahta viikkoa vanhemmat palvelupyynnöt, voit ottaa palvelupyyntöraportin. Palvelupyyntöraportti löytyy Senaattilakohteen etusivulta. Palvelupyyntöraportille saat kaikki kohteen palvelupyynnöt tilan mukaan tietyltä aikaväliltä. Raportille tulee myös käsittelyhistoria, niin halutessasi. Alla olevassa esimerkissä raportille on listattu kaikki palvelupyynnöt vuoden alusta lähtien ja on vielä haluttu käsittelyhistoriakin näkyviin. Paina lopuksi "Muodosta raportti" ja raportti aukeaa selaimeesi uudelle välilehdelle. Voit tarvittaessa tulostaa raportin selaimen Tiedosto -valikosta Tulosta -toiminnolla. Raportille on mahdollista saada palvelupyynnöt tilan mukaan. Valitse tilaksi "Käsittelemättömät", "Seurannassa" tai "Valmiit" tarpeen mukaan. 11 Yhteystiedot Yhteystiedot -linkistä pääset tarkastelemaan kohteeseen liitettyjä käyttäjiä sekä tarvittaessa nostamaan henkilön tiedot kohteen etusivulle näkyviin tai muuttamaan viesteihin liittyviä määrityksiä. Näyttö toimii siten, että vihreä väkänen kertoo, että toiminto on valittu. Punainen rasti, että toiminto ei ole valittuna. Yllä näkyvässä esimerkissä siis, kohteen etusivulla näkyvät mm.. linnankasarmin aulan tunnukset. Sen alla olevan tunnuksen tiedot eivät näy etusivulla, mutta sille lähtee sähköposti, jos kohteeseen laitetaan uusi ilmoitus. Uutta! Nyt myös kohteeseen jätetystä dokumentista voi saada ilmoituksen sähköpostiin.

18 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 18 (22) Voit muuttaa asetusta klikkaamalla vihreän väkäsen päällä, jolloin se muuttuu punaiseksi rastiksi tai rastin päällä, jolloin se muuttuu väkäseksi. Erillistä tallennusta ei tarvita, vaan tilamuutos tapahtuu saman tien. SMS palvelupyynnöstä tarkoittaa, että kaikista kohteeseen liittyvistä palvelupyynnöistä lähtee tekstiviesti puhelimeen. palvelupyynnöstä taas tarkoittaa sitä, että kaikista kohteeseen liittyvistä palvelupyynnöistä lähtee sähköposti käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. ilmoituksesta tarkoittaa, että käyttäjälle lähtee sähköposti kohteeseen lisätyistä uusista ilmoituksista. Palvelupyynnön välittäjä -roolille viesti lähtee jo siinä vaiheessa, kun palvelupyyntö on jätetty. Muille rooleille (kiinteistönhoito, siivous, turva, aula, ruokailu) vasta, kun palvelupyyntö on luokiteltu ao. roolille.

19 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 19 (22) 12 Ilmoitukset Palveluntuottajan rooleilla on mahdollista jättää ilmoitus kohteen ilmoitustaululle Kohteen ilmoitusten tarkastelu Siirry kohteen etusivulle ja klikkaa "Ilmoitustaulu". Pääset listalle, jossa näkyvät kaikki kohteeseen jätetyt ilmoitukset Ilmoituksen jättäminen Otsikko -kentän linkistä saat avattua koko ilmoituksen näkyviin. Voit lisätä ilmoituksia suoraan kohteen etusivulta "Uusi ilmoitus" -linkistä. Ilmoituksia voi lisätä myös ilmoitustaulun "Lisää ilmoitus" -toiminnolla.

20 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 20 (22) Anna ilmoitukselle otsikko ja syötä haluamasi teksti. Myös ilmoituksen poistopäivä pitää syöttää. Paina lopuksi "Talleta". Ilmoituksen jättämisen jälkeen pääset muokkaamaan ilmoitusta "Muokkaa ilmoitusta" tai palaamaan takaisin kohteen etusivulle "Kohteen etusivulle Ilmoituksen poistaminen Ilmoituksia pystyy myös poistamaan kohteelta. Itse jättämiään ilmoituksia pystyy poistamaan. Muiden kohteelle lisäämien ilmoitusten poistamisen suhteen on rajoituksia. Silloin, kun ilmoitusten listausnäytöllä näkyy roskakorin kuvake, poistaminen on mahdollista.

21 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 21 (22) 13 Dokumentit Senaattilan kautta voidaan jakaa kohdetta koskevia dokumentteja, kuten ohjeita, muistioita ja tehtäväkuvauksia. Viisi uusinta dokumenttia näkyy kohteen etusivulla ja voit avata dokumentit suoraan linkistä Dokumentin lisääminen Jos haluat tarkastella kaikkia kohteen dokumentteja, pääset dokumenttilistaukselle Dokumentit -linkistä. Dokumenttilistausnäytöllä pystyt tarkastelemaan kohteen dokumentteja ja avaamaan niintä. Pystyt myös lisäämään ja poistamaan dokumentteja. Dokumenteista näkyy niiden otsikko, laji, lisäysja päivityspäivämäärät, tiedostonimi, koko, id sekä dokumentin poistomahdollisuus. Kuten ilmoitustenkin kohdalla kohteen etusivulta pääsee suoraan lisäämään dokumenttia "Uusi dokumentti" -linkistä. Myös dokumenttien listausnäytöllä pääset lisäämään kohteelle dokumentteja. Painettuasi "Uusi dokumentti" sinulta kysytään, mistä dokumentti löytyy. Etsi dokumentti Selaa -painikkeen avulla ja paina sitten "Hae".

22 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 22 (22) 13.2 Dokumenttien poistaminen Anna dokumentille kuvaava otsikko. Alkuperäisen tiedoston nimi jää näkyviin tiedostonimi -kenttään. Luokan voit valita alasvetovalikosta. Paina lopuksi "Talleta". Käyttöoikeuksistasi riippuen pystyt myös poistamaan dokumentteja. Itse lisäämiään dokumentteja pystyy poistamaan, mutta muiden kohteelle lisäämien dokumenttien poistamisen suhteen on rajoituksia. Silloin, kun dokumenttien listausnäytöllä näkyy roskakorin kuvake, poistaminen on mahdollista.

Jaana Tarkka 4.12.2013. Asiakkaan ohje Senaattila 4.12.2013

Jaana Tarkka 4.12.2013. Asiakkaan ohje Senaattila 4.12.2013 4.12.2013 Asiakkaan ohje Senaattila 4.12.2013 ASIAKKAAN OHJE 2 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 3 2 Järjestelmän peruskäsitteet ja kuvakkeet... 4 3 Käyttäjäroolit... 5 3.1 Palvelupyyntöjen välittäjä...

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJE. Senaattila 21.1.2009. SENAATTILA ASIAKKAAN OHJE v.1.2 1 (19) Jaana Tarkka ICT-palvelut 21.1.2009

KÄYTTÄJÄN OHJE. Senaattila 21.1.2009. SENAATTILA ASIAKKAAN OHJE v.1.2 1 (19) Jaana Tarkka ICT-palvelut 21.1.2009 ASIAKKAAN OHJE v.1.2 1 (19) KÄYTTÄJÄN OHJE Senaattila 21.1.2009 www.senaatti.fi ICT-palvelut Lintulahdenkatu 5 A PL 237 00531 HELSINKI Puhelin 0205 8111 Faksi 0205 811 350 Y-tunnus 1503388-4 ASIAKKAAN

Lisätiedot

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 Senaatti-kiinteistöt yhtenäistää sähköisiä asiointikanaviaan vaiheittain keväästä 2015 alkaen. Senaattila.fi -osoite laajentuu sähköisen asioinnin palvelueteiseksi, jonka

Lisätiedot

Senaattila SENAATTILA PALVELUNTUOTTAJAN OHJE v.1.2 Jaana Tarkka ICT-palvelut (35)

Senaattila SENAATTILA PALVELUNTUOTTAJAN OHJE v.1.2 Jaana Tarkka ICT-palvelut (35) v.1.2 1 (35) Senaattila 21.1.2009 www.senaatti.fi ICT-palvelut Lintulahdenkatu 5 A PL 237 00531 HELSINKI Puhelin 0205 8111 Faksi 0205 811 350 Y-tunnus 1503388-4 SISÄLLYSLUETTELO 2 (35) 1 Johdanto... 3

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 Senaatti-kiinteistöt yhtenäistää sähköisiä asiointikanaviaan vaiheittain keväästä 2015 alkaen. Senaattila.fi -osoite laajentuu sähköisen asioinnin palvelueteiseksi, jonka

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

AUTOVISTA VIS KÄYTTÄJÄHALLINTA

AUTOVISTA VIS KÄYTTÄJÄHALLINTA AUTOVISTA VIS KÄYTTÄJÄHALLINTA Copyright Autovista / Grey-Hen Oy. All rights reserved. Käyttäjähallintaohje Pääkäyttäjät (ryhmän) sekä myyntipäälliköt (oman toimipisteen). Sisältö 1 KÄYTTÄJÄOIKEUKSIEN

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta.

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Korpelan Voiman Online-palvelun käyttöohje Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Käyttäjätunnuksen takaa asiakas voi hallinnoida

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

SAIO Verifone Raportointipalvelu

SAIO Verifone Raportointipalvelu 1(16) SAIO Verifone Raportointipalvelu käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Yleistä... 3 1.1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/20 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia.

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia. Tenavakallion pilvipalvelut palvelut vanhemmille Tervetuloa Tenavakallion Pilvipalveluiden käyttäjäksi! Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Study@CampusPro käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Tervetuloa työpaikkaohjaajaksi Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden opiskelijalle. Suuri osa opiskelijan opintoihin liittyvistä asioista

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1 SilvaToiminta Pikaohje Versio 1.0 12.12.2014 Oy Silvadata Ab 10.12.2014 Pikaohje 1 SISÄLLYS 1 SILVATOIMINTA... 3 2 OHJELMISTON KÄYTTÖTARKOITUS... 4 2.1 Osiot... 4 2.1.1 Asiakkaat... 4 2.1.2 Viestit...

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Juho Voutila, Tukes 14.2.2019 Esityksen sisältö Rekisteröityminen ja kirjautuminen KemiDigiin Suomi.fi menetelmä Käyttäjätunnus / salasana menetelmä KemiDigin käytön vastuun

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_06.2015 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot