KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä Pääkäyttäjän tunnisteen perustaminen Pääkäyttäjän uuden tunnisteen käyttöönotto Kirjautuminen Katso-palveluun Roolien käyttöönotto Uuden alitunnisteen tekeminen Roolin antaminen alitunnisteelle Myönnetyt valtuutukset Alitunnisteen vahventaminen Katso-tunnisteeksi... 10

2 Yleistä Katso-tunnistus on Verohallinnon tarjoama, yrityksiä ja yhdistyksiä varten luotu tapa tunnistautua viranomaisten sähköisiin palveluihin. Katso-tunniste on maksuton. Pääkäyttäjä voi Katso-palvelussa hallinnoida organisaation alitunnisteita ja niiden valtuutuksia sekä tulostaa pääkäyttäjän salasanalistan tai muuttaa pääkäyttäjäsalasanan tai pääkäyttäjän kiinteän salasanan. Pääkäyttäjän Katso-tunnisteella voit myös myöntää ja vastaanottaa valtuutuksia asioida sähköisesti yrityksen puolesta. Valtuutuksen (oikeuden) voit myös antaa toiselle organisaatiolle. Tässä ohjeessa käsitellään katso-tunnisteen luomista valtion vapaa-ajan kalastus palveluiden käyttöä varten. 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen Organisaation Katso-tunniste luodaan perustamalla pääkäyttäjä. Katso-tunnisteen pääkäyttäjä on henkilö, jolla on organisaatiossa nimenkirjoitusoikeus. Katso-tunnisteen pääkäyttäjä saa aina tallennusoikeuden Sähi-sovellukseen. Pääkäyttäjän tunnisteen perustaminen aloitetaan menemällä -sivulle. Tämän jälkeen klikataan Perusta Katso-tunniste linkkiä. Jolloin selaimen uudelle välilehdelle avautuu sivu, jolla on tietoa Katso-tunnisteesta ja sen teon eri vaiheista. Sivun alareunassa on Seuraava painike, jota painamalla pääsee jatkamaan tunnisteen tekoa. Seuraavalla sivulla valitaan tapa, jolla pääkäyttäjän henkilöllisyys varmennetaan. Henkilöllisyys voidaan varmentaa joko sähköisellä henkilötunnisteella tai käymällä palvelupisteessä. Katsoasiakasrekisteröintipalvelupisteet löytyy Katso-palvelun etusivulta ( kohdasta Ohjeita ja lisätietoa. Pääkäyttäjän tunniste tulee aktiiviseksi sen jälkeen, kun tunnistevirkailija on tarkistanut antamasi tiedot rekistereistä. Aktivoinnista tulee ilmoitus sähköpostitse Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen Mikäli henkilöllisyys varmennetaan sähköisesti, valitaan ylempi valintapainike ja painetaan Seuraava - painiketta. Tämän jälkeen henkilöllisyyden varmentaminen tapahtuu verkkopankki tunnuksia käyttämällä.

3 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä Kun henkilöllisyys varmennetaan palvelupisteessä, valitaan alempi valintapainike ja painetaan Seuraava - painiketta Pääkäyttäjän tunnisteen perustaminen Tunnistamisperiaatteet -sivulla on pääkäyttäjän tunnisteen perustamisen tunnistamisperiaatteet ja käyttöehdot. Kun sivulla oleva teksti on luettu huolellisesti, palvelun tunnistamisperiaatteet hyväksytään klikkaamalla valintaruutua. Painetaan Seuraava painiketta, jotta päästään seuraavaan vaiheeseen.

4 Nyt päästään vaiheeseen, jossa annetaan organisaation ja pääkäyttäjän tiedot. Kun lomake on täytetty painetaan Seuraava painiketta. Salasanat -sivulla, annetaan pääkäyttäjän kiinteä- ja pääkäyttäjä -salasanat. Seuraavalle sivulle siirrytään painamalla Seuraava painiketta.

5 Kun pääkäyttäjän ja organisaation tiedot on annettu, tulostetaan pääkäyttäjän kertakäyttösanasana -lista painamalla Tulosta -painiketta. Tulet tarvitsemaan kertakäyttösalasanoja kirjautuessasi Katso-palveluun. Kun kertakäyttösalasanat on tulostettu, painetaan Seuraava painiketta. Seuraava painike tulee aktiiviseksi vasta, kun kertakäyttösalasanat on tulostettu. Viimeisessä vaiheessa tarkistetaan pääkäyttäjän ja organisaation tiedot. Ennen kuin tunnisteen perustaminen voidaan hyväksyä, pitää yhteenveto tulostaa painamalla Tulosta yhteenveto painiketta. Lopuksi pääkäyttäjän tunniste hyväksytään painamalla Hyväksy painiketta.

6 3. Pääkäyttäjän uuden tunnisteen käyttöönotto 3.1 Kirjautuminen Katso-palveluun Kun pääkäyttäjän Katso-tunnus on luotu ja aktivoitu, Katso-palvelun käyttö voi alkaa. Katso-palveluun kirjaudutaan etusivulla olevasta Kirjaudu palveluun -painikkeesta. jolloin tunnistautumis -sivu avautuu selaimen uuteen välilehteen. Tunnistautumis sivulla oleviin kenttiin kirjoitetaan pääkäyttäjän käyttäjätunnus ja salasana, jonka jälkeen painetaan Kirjaudu painiketta.

7 Tämän jälkeen syötetään järjestysnumeron mukainen kertakäyttösalasana. Kertakäyttösalasana löytyy kertakäyttösalasanalistalta, jonka tulostetaan pääkäyttäjän tunnuksen luomisen yhteydessä. Lopuksi painetaan Kirjaudu painiketta. Sisäänkirjautumisen jälkeen Katso-palvelu avautuu Tiedot sivulle. Klikkaamalla, vasemmassa reunassa, jotain Organisaatio -otsikon alla olevaa linkkiä, pääsee syöttää Katsopalvelun pää- tai rinnakkaispääkäyttäjäsalasana. Kun salasana on syötetty painetaan Seuraava painiketta.

8 3.2 Roolien käyttöönotto Katso-palvelussa Katso-palvelun käyttö aloitetaan, hakemalla yrityksen käyttämät asiointipalvelut. Valtion vapaa-ajan kalastuspalveluiden palvelut on Maa- ja Metsätalousministeriön palvelu. Joten Palveluntarjoaja - alasvetovalikosta valitaan Maa- ja Metsätalousministeriö ja painetaan Hae painiketta. Tämän jälkeen painetaan Valtion vapaa-ajan kalastus palvelut rivillä olevaa Ota käyttöön painiketta. Kun Ota käyttöön painiketta on painettu, sen tilalle tulee Poista käytöstä painike, jolla palvelu voidaan poistaa organisaation käytöstä. 4. Uuden alitunnisteen tekeminen Alitunniste teko aloitetaan klikkaamalla vasemmassa reunassa olevaa Alitunnisteet linkkiä. Alitunnisteet - sivulla on lista organisaation jo olemassa olevista alitunnisteista. Jokaisen alitunnisteen oikealla puolella on Tiedot painike, josta pääsee alitunnisteen tietoihin. Uuden alitunnisteen teko aloitetaan painamalla Alitunniste -listan alapuolella olevaa Uusi alitunniste painiketta. Tämän jälkeen täytät lomakkeen tiedot ja painat Seuraava painiketta. Yhteenveto sivulla tarkistetaan alitunnisteen tiedot sekä hyväksytään ne painamalla Hyväksy painiketta.

9 4.1. Roolin antaminen alitunnisteelle Roolin antaminen aloitetaan klikkaamalla vasemmassa reunassa olevaa Uusi valtuutus linkkiä. Alitunnisteen haku aloitetaan valitsemalla Katso-alitunniste valintapainikke sekä kirjoitetaan alitunnisteen haltijan nimi ja käyttäjätunnus omiin kenttiinsä. Tämän jälkeen painetaan kenttien alapuolella olevaa Tarkista tunniste linkkiä. Rooleja voidaan antaa myös muissa organisaatioissa tehtyihin alitunnisteisiin. Tällöin pitää tietää tunnisteen käyttäjätunnus. Valtuutukselle voi antaa voimassaoloajan, mutta se ei ole pakollista. Lopuksi valitaan alhaalla olevasta rooli alasvetovalikosta valtuutuksen rooli ja painetaan Lisää painiketta. Valtuutuksen rooli myönnetään painamalla Myönnä -painiketta Myönnetyt valtuutukset Kaikki organisaation myönnetyt valtuudet löytyvät, klikkaamalla vasemmassa valikossa olevaa Myönnetyt valtuutukset linkkiä. Myönnetyt valtuutukset listan jokaisen rivin perässä on Tiedot painike, jolla pääsee tarkastamaan valtuutetulle myönnettyä valtuutusta.

10 Myönnetyn valtuutuksen tiedot sivulla voi valtuutuksen peruuttaa, painamalla Peruuta valtuutus painiketta. Myönnettyjen valtuutusten lisäksi, jokaisella alitunnisteella on myös Yrityksen työntekijän -rooli tai pääkäyttäjällä organisaation pääkäyttäjän -rooli. 5. Alitunnisteen vahventaminen Katso-tunnisteeksi Jotta katso-alitunnisteella voi kirjautua Valtion vapaa-ajan kalastus palveluun, se pitää vahventaa katsotunnisteeksi. Alitunnisteen vahventaminen aloitetaan klikkaamalla Katso-palvelun etusivulla olevalla Vahvenna Katso-alitunniste -linkkiä. Tällöin avautuu sivu selaimen uuteen välilehteen, jossa on tietoa alitunnisteen vahventamisesta ja sen eri vaiheista. Sivun alareunassa on Seuraava painike, jota painamalla päästään tunnuksen vahvennuksen seuraavaan vaiheeseen.

11 Seuraavaksi valitaan henkilöllisyyden varmentamistapa, joka voi olla sähköinen tunnistaminen pankkitunnuksilla tai henkilökohtainen käynti palvelupisteellä. Henkilöllisyyden varmentamistavan valinnan jälkeen hyväksytään organisaatiotunnistuksen periaatteet ja käyttöehdot, valitsemalla sivulla oleva valintaruutu ja lopuksi painetaan Seuraava painiketta.

12 Seuraavalla sivulla kirjaudutaan Katso-palveluun, organisaation pääkäyttäjältä saaduilta alitunnisteen käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tämän jälkeen siirrytään seuraavalle sivulle painamalla Seuraava - painiketta. Tiedot sivulla annetaan alitunnisteen käyttäjän tiedot, jonka jälkeen painetaan Seuraava painiketta.

13 Salasanat - sivulla annetaan haltijan uusi salasana, joka on vähintään 8 merkkiä pitkä ja sisältään pieniä ja kirjaimia sekä numeroita. Lopuksi painetaan Seuraava painiketta. Kertakäyttösalasanat -sivulla tulostetaan Katso-tunnisteen haltijan kertakäyttösalasanalista, painamalla Tulosta -painiketta. Kun lista on tulostettu painetaan Seuraava painiketta. Seuraava painike muuttuu aktiiviseksi vasta kertakäyttösalasanojen tulostuksen jälkeen.

14 Seuraavaksi tullaan yhteenveto sivulle, jossa tarkastetaan vielä Katso-tunnisteen haltijan tiedot ja tulostetaan niiden yhteenveto painamalla Tulosta yhteenveto painiketta. Lopuksi painetaan Hyväksy painiketta. Ennen yhteenvedon tulostamista ei vahventamista voi hyväksyä. Nyt alitunnus on vahvennettu Katso-tunnukseksi ja sen haltija voi kirjautua Valtion vapaa-ajan kalastus palveluun.

Kirjautuminen tiedonkeruujärjestelmään. Ohje päivitetty 2.11.2015

Kirjautuminen tiedonkeruujärjestelmään. Ohje päivitetty 2.11.2015 Kirjautuminen tiedonkeruujärjestelmään Ohje päivitetty 2.11.2015 MITEN TIEDONKERUUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUDUTAAN? Tiedonkeruujärjestelmä löytyy osoitteesta https://eservices.ficora.fi/tiedonkeruu Järjestelmän

Lisätiedot

Sisällys. Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa

Sisällys. Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa Sisällys 1 Yleistä Katso-tunnistautumisesta... 2 2 Kuinka saan Katso-tunnisteen asiointipalvelun

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot

Alueellinen ESR-haku

Alueellinen ESR-haku Alueellinen ESR-haku 1.1.-1.3.2016 ESR hakuinfot 12.1. ja 14.1.2016 Katso -tunnistautuminen Uuden hakemuksen avaaminen Hämeen ELY-keskus Ohjeita hakijoille www.rakennerahastot.fi -sivuilta Hanketoimijalle

Lisätiedot

KATSO - TUNNISTE. Ohje

KATSO - TUNNISTE. Ohje KATSO - TUNNISTE Ohje Sisällysluettelo KATSO-TUNNISTE................................... 3 TUNNISTEEN ROOLIN TARKISTAMINEN...................... 6 Ohjeen tulostaminen...................................

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunnistus. Sanna Koivisto Verohallinto

Katso-organisaatiotunnistus. Sanna Koivisto Verohallinto Katso-organisaatiotunnistus Sanna Koivisto Verohallinto Katso-tunniste Yrityksen avain sähköiseen asiointiin Palveluun kirjautuneen käyttäjän henkilöllisyys ja organisaatiokytkös on tiedossa Tunniste on

Lisätiedot

Valtuutusten hallinnointi

Valtuutusten hallinnointi Valtuutusten hallinnointi Hallinnoi valtuutuksia -näkymä on käytettävissä Katso-tunnisteen haltijalla, jonka tunnisteeseen liittyy pääkäyttäjyys tai rinnakkaispääkäyttäjyys. Näkymässä voi hakea yrityksen

Lisätiedot

Katso-tunnisteet Tullilla

Katso-tunnisteet Tullilla et Tullilla Johdanto Mikä: on yrityksen käyttöön tarkoitettu maksuton käyttäjätunnus. Miksi: en avulla voidaan käyttää Tullin sähköisiä asiointipalveluita. Samaa tunnistetta voidaan käyttää Tullin palveluiden

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen... 2 1.1. Edellytykset... 2 1.2. suomi.fi -tunnistautumisvaihtoehdot... 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset

Lisätiedot

Nettipassitus, tunnistetun käyttäjän toiminnot

Nettipassitus, tunnistetun käyttäjän toiminnot Tullihallitus Ulkomaankauppaosasto 17.8.2007 OHJE 1(7) Nettipassitus, tunnistetun käyttäjän toiminnot Tullin nettipassitus-ohjelmasta otetaan elokuun lopussa 2007 käyttöön uusi versio, jossa aiempia ilmoituksia

Lisätiedot

Miten Oma asiointi palvelua käytetään

Miten Oma asiointi palvelua käytetään Miten Oma asiointi palvelua käytetään Työnantajien Aamukahvit Päivi Ahlholm 2015 kevät 1 Katso-tunnisteiden hankkiminen ja Oma-asiointi palveluun ensimmäisen kerran kirjautuminen A B Vero.fi/ 1 3 Haetaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Katso-tunnisteet Tullilla

Katso-tunnisteet Tullilla et Tullilla Johdanto Mikä: on yrityksen käyttöön tarkoitettu maksuton käyttäjätunnus. Miksi: en avulla voidaan käyttää Tullin sähköisiä asiointipalveluita. Samaa tunnistetta voidaan käyttää Tullin palveluiden

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE 1 (17) Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen 2 1.1. Edellytykset 2 1.2. Tunnistautumisvaihtoehdot 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset 2 1.2.2.

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Avustus- ja tilavarausjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Avustus- ja tilavarausjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen 1 Avustus- ja tilavarausjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Yksityishenkilönä avustusta voi hakea ainoastaan kulttuurin henkilökohtaisena kohdeavustuksena. Yhdistyksen tai

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE 1 (16) Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen 2 1.1. 1.1. Tunnistautumisvaihtoehdot 2 1.2. 1.2. Edellytykset 3 1.3. 1.2.1. Toimikortti-tunnistautumisen edellytykset

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas Eviran ohje Eviran ohje Käyttöönotto 09/2009 TIHY Hyväksyjä Esittelijä Lisätietoja Matti Huttunen Pia Vilen Tietohallintoyksikkö 1 Käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Käyttäjien valtuuttaminen Energiaviraston sähköisiin asiointipalveluihin. (Suomi.fi-valtuutus)

Käyttäjien valtuuttaminen Energiaviraston sähköisiin asiointipalveluihin. (Suomi.fi-valtuutus) O Käyttäjien valtuuttaminen Energiaviraston sähköisiin asiointipalveluihin (Suomi.fi-valtuutus) 2 (14) 1 KÄYTTÄJÄN VALTUUTTAMINEN ENERGIAVIRASTON SÄHKÖISIIN ASIOINTIPALVELUIHIN Energiaviraston sähköisissä

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

SYYSTERVEISET TILITYÖ OLARISTA, ja valoisaa mieltä syksyn pimeyteen! Verotilijärjestelmä tulee voimaan 1.1.2010

SYYSTERVEISET TILITYÖ OLARISTA, ja valoisaa mieltä syksyn pimeyteen! Verotilijärjestelmä tulee voimaan 1.1.2010 Asiakastiedote 3/2009 5.11.2009 1/2 SYYSTERVEISET TILITYÖ OLARISTA, ja valoisaa mieltä syksyn pimeyteen! Verotilijärjestelmä tulee voimaan 1.1.2010 Vuodenvaihteessa voimaanastuva verotiliuudistus tuo mukanaan

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJE. Sikarekisteri teurastamoille ja välittäjille

KÄYTTÄJÄN OHJE. Sikarekisteri teurastamoille ja välittäjille teurastamoille ja välittäjille Laatija: 7.3.2011 Piia Kauppi Evira Tarkistaja: 29.9.2011 Laura Vieraankivi, Pia Vilen Evira Hyväksyjät: 28.9.2011 Matti Huttunen Evira DOKUMENTIN MUUTOSHISTORIA Huom. Muutoshistoriaan

Lisätiedot

Työnantajan verkkopalvelu

Työnantajan verkkopalvelu et Työnantajan verkkopalvelu Väestörekisterikeskuksen Katso-palvelu osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi 2 (21) Sisällysluettelo 1 et... 4 1.1 Katso-pääkäyttäjän tehtävät... 4 1.2 Käyttövaltuuksia hallitaan

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Verkkokauppa 1 Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen Sisällys Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen... 1 Verkkosivulle

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Palvelu on käytettävissä seuraavissa selainympäristöissä: Internet Explorer, Firefox ja Chrome

Palvelu on käytettävissä seuraavissa selainympäristöissä: Internet Explorer, Firefox ja Chrome Waltti-nettipalvelu: Käyttäjän ohje Waltti-nettipalvelussa voi tilata ja ostaa henkilökohtaisen matkakortin itselleen ja taloudessa asuvalle alle 17-vuotiaalle lapselle, sekä matkakortille tuotteita. Myöhemmin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Henkilölista -palvelu 1 Sisältö 1. Veronumerolaki ja raportointi... 2 2. Henkilölista-palvelun sisältö... 2 2.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt...

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat VTJ-YLLÄPITO Käyttäjän ohje Kunnat KÄYTTÄJÄN OHJE 2 (8) Sisällysluettelo 1 Yleistä VTJ-ylläpidon käytöstä...3 1.1 Kuvaukset ja ohjeet...3 1.2 Hallintapalvelut...3 1.3 Roolit...3 1.4 Henkilökohtaiset käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Lampaiden ja vuohien teurastus- ja välitysilmoituksen pikaopas. Eviran ohje

Lampaiden ja vuohien teurastus- ja välitysilmoituksen pikaopas. Eviran ohje Lampaiden ja vuohien teurastus- ja välitysilmoituksen pikaopas Eviran ohje Eviran ohje Käyttöönotto 10/2009 TIHY Hyväksyjä Esittelijä Lisätietoja Matti Huttunen Pia Vilen Tietohallintoyksikkö SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä OPALA Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Root, koko Opalan pääkäyttäjä...5 2.1 Sisäänkirjautuminen.5 2.2 Käyttäjätunnukset 6 2.2.1 Pääkäyttäjätunnukset.6 2.2.1.1 Luo. 7 2.2.1.2 Muokka/poista 8

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

EURA Ohjelmakauden sähköisen rakennerahastoasioinnin palveluratkaisut

EURA Ohjelmakauden sähköisen rakennerahastoasioinnin palveluratkaisut EURA 2014 Ohjelmakauden 2014-2020 sähköisen rakennerahastoasioinnin palveluratkaisut Kuinka valmistaudun hankehakijana EURA 2014 - järjestelmän käyttöön Työ- ja elinkeinoministeriö tieto-osasto sähköiset

Lisätiedot

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe)

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe) 1(5) USEAN KORTIN TILAAMINEN Toiminto tilaa ja uusi kortteja löytyy etusivulta kohdasta Kortit. Tässä voit tilata Lounaskortteja henkilöille, jotka on jo luotu lounaskorttipalveluun, ja joilla ei tällä

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Otus- projektinhallintatyökalu Käyttöohje Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Mari Tampere 9. toukokuuta 2003 Kimmo Airamaa, Andreas Asuja,

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

Opinajan käytön aloittaminen koulussa/oppilaitoksessa

Opinajan käytön aloittaminen koulussa/oppilaitoksessa Opinajan käytön aloittaminen koulussa/oppilaitoksessa Yleistä Opinaika löytyy osoitteesta: http://www.opinaika.fi Jokainen oppilas ja opettaja tarvitsevat oman käyttäjätunnuksen ja siihen liittyvän salasanan

Lisätiedot

Nordea Tunnusluvut -sovelluksen käyttöönotto

Nordea Tunnusluvut -sovelluksen käyttöönotto 1/7 Nordea Tunnusluvut -sovelluksen käyttöönotto Käyttöönotto lyhyesti: 1. Lataa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. 2. Kun sovellus on ladattu, aloita tunnuslukusovelluksen käyttöönotto

Lisätiedot

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Voit varata uuden venepaikan kaupungin sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Tunnuksen luomiseen liittyvät toimenpiteet tulee tehdä vain ensimmäisellä

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot