USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ HANKEHALLINNOSTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ HANKEHALLINNOSTA"

Transkriptio

1 Erasmus+ kumppanuushankkeet USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ HANKEHALLINNOSTA Sopimukset ONKO PARTNERISOPIMUKSILLE VALMISTA POHJAA? Vastaus: Hankkeet voivat käyttää CIMOn partnerisopimuksen mallipohjaa, joka löytyy webistä kumppanuushankkeiden osallistujalle sivulta. ONKO MITÄÄN OHJEISTUSTA SIITÄ, MILLÄ KIELELLÄ PARTNERISOPIMUKSET TEHDÄÄN? MEILLE ON TARJOTTU SAKSANKIELISIÄ SOPIMUKSIA Vastaus: Partnerisopimukset tulisi tehdä hankkeen yhteisellä kielellä. Raportointi MITEN STRATEGISEN KUMPPANUUSHANKKEEN RAPORTOINTI TAPAHTUU? Vastaus: Raportointiin käytetään Mobility Tool + raportiontialustaa, joka valmistuu vuonna Tiedotamme hankkeille raportointialustan valmistumisesta. MITEN DOKUMENTOIDA TIEDOT ENNEN MT+ KÄYTTÖÖNOTTOA? Vastaus: Hankkeen toimintoja kannattaa dokumentoida jo hankkeen alusta lähtien esimerkiksi yhteiselle alustalle, jos sellainen on käytössä. Talouden sisäisessä raportoinnissa voi käyttää CIMOn mallipohjaa, joka löytyy kumppanuushankkeiden osallistujalle sivulta. Hankkeen taloushallinto MITEN HANKKEEN KULUT PER KULULUOKKA TULEE TODENTAA? Vastaus: Tarkastuksen yhteydessä pyydettävät tositteet ja dokumentaatio on määritelty hankesopimuksen kohdassa II sekä sopimuksen liitteessä III Financial and Contractual Rules kohdassa IV (Provision of supporting documents). PITÄÄKÖ KAIKKIEN KULUJEN LÖYTYÄ KIRJANPIDOSTA? Vastaus: Kyllä, kaikki hankkeelle raportoidut kulut pitää pystyä todentamaan kirjanpidosta mahdollisen hanketarkastuksen yhteydessä. PITÄÄKÖ KOORDINOIJAN PYSTYÄ ESITTÄMÄÄN MYÖS PARTNEREIDEN KULUTOSITTEITA, MIKÄLI TARKASTUS OSUU KOHDALLE? JA RIITTÄÄKÖ TÄSSÄ KOPIOT. VAI SÄILYTTÄÄKÖ JOKAINEN TOIMIJA (KOORDINAATTORI JA PARTNERIT) OMIEN KULUJENSA TOSITTEET? Vastaus: Pyydämme kopiot tositteista tarkastusta varten vain niissä budjettiluokissa, joissa tuki perustuu todellisiin kustannuksiin. Yksikkökustannuksiin perustuvissa budjettiluokissa pyydetään kopiot osallistumistodistuksista / osallistujalistoista ja raportoidut työpäivien määrät (time sheet) allekirjoitettuna. Kopiot partnereilta kannattaa kerätä sisäisen raportoinnin yhteydessä. Ks. sopimus Part B Article II

2 Hankkeen hallinto ja toteutus (Project management and implementation) MITEN HALLINTOON JA TOTEUTUKSEEN (PROJECT MANAGEMENT AND IMPLEMENTATION) LIITTYVÄT KULUT TODENNETAAN HANKETARKASTUKSEN YHTEYDESSÄ? Vastaus: Raportin tarkastuksessa varmennetaan, että hanke on toteutunut asianmukaisesti: luvatut tuotokset on tehty, toiminta voidaan todistaa ja se on laadullisesti hyväksyttävää. Tulokset tulee julkaista levitysalustalla. Kulujen tulee näkyä kirjanpidossa ja niiden tulee noudattaa yleisiä kelpoisuusehtoja. Partnerikokoukset (Transnational project meetings) KUKA VOI OSALLISTUA HANKEKOKOUKSIIN? Vain partneriorganisaatioiden henkilöstöön kuuluvien osallistuminen on tukikelpoista partnerikokouksetbudjettiluokassa. Tukea voidaan hyväksyä opiskelijoille ainoastaan, jos heillä on partnerikokoukseen liittyvä hallinnollinen rooli. Ulkopuolisten asiantuntijoiden ym. matkakuluja partnerikokouksiin voi maksaa projektin hallinto ja toteutus budjettiluokasta. VOIKO KOORDINOIVA TAHO RAPORTOIDA TUEN KOTIMAASSA PIDETTÄVÄÄN PARTNERIKOKOUKSEEN JOS MATKA ON YLI 100KM? Vastaus: Kyllä voi, jos kyseessä on kv partnerikokous (mukana vähintään kahden maan edustajia). Pelkästään kansallisiin kokouksiin ei voida hyväksyä tukea. MITEN OLESKELUKUSTANNUKSET, ESIM. RUOKAKULUT RAPORTOIDAAN? VOIKO MAKSAA PÄIVÄRAHOINA VAI PITÄÄKÖ OLLA ESIM. RAVINTOLAKUITTEINA / RUOKAKAUPPAKUITTEINA? Partnerikokoukseen osallistumisesta korvataan etäisyyteen perustuva yksikkökustannus. Raportoinnissa ei tarvitse ilmoittaa, mitä osallistuminen on todellisuudessa maksanut, vaan ainoastaan etäisyystaulukon mukainen tuki. ONKO ORGANISAATION SIJAINTI VAI OMAN TOIMIPISTEEN SIJAINTI? Vastaus: Ensisijaisesti hankekokoukset tulee järjestää organisaatioiden omassa toimipisteessä. Muualla kuin organisaatioiden sijaintipaikassa pidettävistä kokouksista pyydettävä etukäteen lupa CIMOsta. Muutokset hyväksytään tapauskohtaisesti. Jos partnerikokous pidetään muualla kuin partnereiden toimipisteessä, niin raportointia varten on kerättävä matkustustositteet. VOIVATKO PARTNERIT KOKOONTUA JOSSAIN MUUSSA MAASSA KUIN HANKKEEN PARTNERIN KOTIMAASSA? Vastaus : E+ sääntöjen mukaan partnerikokous pitää olla partnerimaassa ja partneriorganisaatiossa. Muutos on mahdollista perustelluista syistä ainoastaan, jos asiasta on sovittu etukäteen NA:n kanssa. RIITTÄÄKÖ OSALLISTUMISTODISTUS MATKAKULUJEN DOKUMENTOINNILLE? Vastaus: Normaalitapauksessa matkat todennetaan osallistumistodistuksella tai osallistujalistalla, jossa on osallistujien allekirjoitukset. Poikkeus: jos kokouspaikka on eri kuin organisaation sijaintipaikka pyydettäessä tulee toimittaa tositteet matkasta (esim. e lippu, matkatoimiston lasku, boarding pass). ONKO OSALLISTUMISTODISTUKSELLE SAATAVILLA VALMIS POHJA?

3 Vastaus: Malli osallistumistodistukselle löytyy kumppanuushankkeiden osallistujalle sivulta. TULEEKO KOORDINAATTORIN KERÄTÄ PARTNEREIDEN MATKOISTA TOSITTEET? Vastaus: Matkatositteita kysytään vain, jos kokouspaikka on eri kuin organisaation sijaintipaikka. pyydettäessä tulee toimittaa tositteet matkasta (esim. e lippu, matkatoimiston lasku, boarding pass). Tuotteiden tekeminen (intellectual outputs) VOIKO TYÖPÄIVIÄ SIIRTÄÄ PALKKAKATEGORIOIDEN VÄLILLÄ? Vastaus: Kyllä voi, paitsi manager ja administrative luokkiin, jos niihin ei ole alkuperäisessä hankebudjetissa hyväksytty työpäiviä. MITEN MANAGERI TASO MÄÄRITELLÄÄN? Vastaus: Henkilön palkkakategoria määräytyy sen mukaan mikä on henkilön tehtävä omassa organisaatiossa. Manager luokkaan kuuluvat esimerkiksi organisaation johtotehtävissä toimivat, koulutuspäällikköt ym. Hankkeen projektipäälliköt/vetäjät eivät kuulu manager luokkaan elleivät toimi normaalisti johtotehtävissä omassa organisaatiossaan. MITEN TUOTTEIDEN TEKEMISEN HENKILÖSTÖKULUT RAPORTOIDAAN? Vastaus: Palkkakulut raportoidaan tehtyjen työpäivien ja henkilön palkkakategorian mukaan. MITEN TARKAT OVAT TIMESHEETIT TYÖAJAN SEURANTAAN? Vastaus: Ks. CIMOn malli työajanseurantalomaakkeesta kumppanuushankkeiden osallistujalle sivuilta. VOIKO KÄYTTÄÄ OMAA TYÖAJANSEURANTAA (ESIM. REPOTRONIC OHJELMA), JOS SAMAT ASIAT KÄYVÄT ILMI NIISTÄ? Vastaus: kyllä voi ja suositellaan oman työaikaseurannan hyödyntämistä, mutta tiedot pitää siirtää raportointityökaluun MT+:aan. Huom. myös partnereiden pitää seurata työajankäyttöä, jos on budjetoitu henkilöstökuluja. MITEN TYÖPÄIVÄN PITUUS LASKETAAN? Vastaus: Työpäivän pituus lasketaan kunkin organisaation normaalin käytännön mukaan. MITEN LASKETAAN OPETTAJIEN TYÖAIKA, JOS EI OLE SÄÄNNÖLLISTÄ TYÖAIKAA? Vastaus: Työpäivän pituuden laskemisessa voidaan käyttää työpäivän keskimääräistä pituutta esimerkiksi edellisen vuoden työajan perusteella. MITÄ JOS PÄIVÄKOHTAINEN PALKKA EI RIITÄ KATTAMAAN HENKILÖN PALKKAKULUA? Vastaus: Päiväkohtaisen palkan yli menevä osuus jää organisaation omarahoitukseksi. KENEN TYÖAIKAA VOI RAPORTOIDA INTELLECTUAL OUTPUTS KULULUOKASSA? Hankkeen tuotteita voi tehdä ainoastaan partneriorganisaation henkilökunta. Esim. työelämäyhteistyökumppanin työaikaa ei voida raportoida tässä budjettiluokassa, jos ei ole tehty työsopimusta kyseisen henkilön ja partneriorganisaation välillä.

4 Tilaisuuksien/seminaarien järjestäminen (Multiplier events) MITEN TILAISUUDET RAPORTOIDAAN? Vastaus: Raportointia varten tulee kerätä kunkin osallistujan allekirjoittama osallistujalista, tilaisuuden ohjelma ja muu materiaali sekä osallistujilta kerätty palautekysely. MIHIN TUKEA VOI KÄYTTÄÄ? Vastaus: Tuki on tarkoitettu tuotteiden (intellectual outputs) levittämiseen tähtäävien tilaisuuksien järjestämiseen. Jos hankkeessa ei tehdä tuotteita, ei voi myöskään raportoida levitystilaisuuksien kuluja. Tukea voi käyttää esim. tilavuokriin, puhujien matka ja majoituskuluihin, seminaarimateriaaleihin. Tuella voi kattaa myös partneriryhmän ulkopuolisten osallistujien matka /majoituskuluja mikäli perusteltua. MITÄ JOS LEVITYSTAPAHTUMAAN EI TULE NIIN PALJON OSALLISTUJIA KUIN BUDJETISSA ON MÄÄRITELTY JA MINKÄ PERUSTEELLA KO. TUKI ON MYÖNNETTY? Vastaus: Lopullinen tuki hyväksytään toteutuneen osallistujamäärän mukaan. Jos osallistujia on vähemmän kuin budjetoitu, hanke raportoi pienemmän määrän osallistujia ja saa pienemmän tuen tässä budjettiluokassa. VOIKO LEVITYSTAPAHTUMIIN MYÖNNETTYÄ TUKEA SIIRTÄÄ MUIHIN KATEGORIOIHIN, JOS OSALLISTUJIA EI TULEKAAN? Vastaus: Kyllä voi siirtää, mutta vaatii mahdollisesti sopimusmuutoksen. VOIKO MUISSA BUDJETTILUOKISSA SÄÄSTYNEITÄ RAHOJA KÄYTTÄÄ LOPPUSEMINAARIN KULUIHIN, VAIKKA EI OLE BUDJETOITU? Vastaus: Ylimääräisistä kokouksista, tapahtumista ja muista työsuunnitelman muutoksista ole yhteydessä hankkeen yhteyshenkilöön. Workshopit/koulutustilaisuudet opettajille/opiskelijoille (Transnational learning/teaching/training activities) JOS JOKU MATKOISTA TULEE HALVEMMAKSI JA SEURAAVAT MATKAT TAAS KALLIIMMAKSI, NIIN ONKO SILLÄ VÄLIÄ, JOS KOKONAISUUTENA MATKOIHIN MENEE ENEMMÄN KUIN MITÄ SAADAAN? Vastaus: Tuki määräytyy osallistujien lukumäärän, matkojen etäisyyden ja niiden kestojen mukaan, ei todellisten kustannusten perusteella. Osa matkoista voi olla halvempia, osa kalliimpia. MITÄ VOIDAAN TEHDÄ NIILLE MATKUSTUKSEEN VARATUILLE RAHOILLE, JOTKA MAHDOLLISESTI JÄÄVÄT KÄYTTÄMÄTTÄ JOS JOKU PARTNERI EI LÄHETÄKÄÄN JOKA WORKSHOPPIIN NELJÄÄ EDUSTAJAA KUTEN OLI BUDJETOITU? VOIVATKO TOISET KUMPPANIT KÄYTTÄÄ RAHAA JA LÄHETTÄÄ ENEMMÄN EDUSTAJIA? Vastaus: Osallistujien määriä voidaan jakaa uudelleen partneriryhmässä. Partneriryhmän pitää kuitenkin sopia asiasta keskenään ja mielellään kirjallisesti. Suuremmista muutoksista kannattaa keskustella aina ensin NA:n kanssa. VOIKO OSALLISTUMISTODISTUKSEN TEHDÄ RYHMÄLLE?

5 Vastaus: Kyllä voi. Osallistumistodistuksessa tulee olla workshopin/koulutustilaisuuden järjestäjän allekirjoitus. VOIKO WORKSHOPIN PAIKAN VAIHTAA TOISEEN MAAHAN? Vastaus: Työsuunnitelmamuutoksissa ole yhteydessä yhteyshenkilöön NA:ssa. LASKETAANKO MATKUSTUSPÄIVÄT MUKAAN? Vastaus: Kahdelta matkustuspäivältä voi raportoida myös elinkustannustukea. Workshopin pituus tulee olla kuitenkin minimissään 5pv ohjelmaa. Muut erityiset kulut hankkeissa (Exceptional costs) VOIKO TUOTETTA TEHDÄ ALIHANKINTANA? Vastaus: Erityisissä kuluissa voi raportoida työtä, jota ei voida toteuttaa partneriryhmän voimin. Alihankintaa voi raportoida ainoastaan, jos tähän on budjetissa myönnetty tukea. MITEN KULUT RAPORTOIDAAN? Vastaus: Kulut raportoidaan todellisten kustannusten mukaan huomioiden organisaatioiden ALVkäytänteet. Hyväksytään ainoastaan 75% kokonaiskulusta.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ HANKEHALLINNOSTA

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ HANKEHALLINNOSTA Erasmus+ kumppanuushankkeet USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ HANKEHALLINNOSTA Sopimukset ONKO PARTNERISOPIMUKSILLE VALMISTA POHJAA? Vastaus: Hankkeet voivat käyttää kansallisen toimiston partnerisopimuksen mallipohjaa,

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous Lähtökohta: Erasmus+ -raportointi - Yksikkökustannus & vs. Oman kunnan kirjanpidon säännöt 2 Taloussäännöt hankkeille Hankkeen sopimus: Artikla I.3.

Lisätiedot

Rahoitusperiaatteet ja budjetti. ERASMUS+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Hakuneuvonta

Rahoitusperiaatteet ja budjetti. ERASMUS+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Hakuneuvonta Rahoitusperiaatteet ja budjetti ERASMUS+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Hakuneuvonta 5.3.2014 Budjetti strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Suomen budjetti 5,7 % kokonaisbudjetista

Lisätiedot

Rahoitusperiaatteet ja budjetti

Rahoitusperiaatteet ja budjetti Rahoitusperiaatteet ja budjetti ERASMUS+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Hakuneuvonta 5.3.2014 Budjetti strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Suomen budjetti 5,7 % kokonaisbudjetista

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi Aikataulut Ammatillinen koulutus 24 kk interim report 31.10.2015 36 kk interim report 31.12.2015 Korkeakoulutus 36 kk interim report 31.12.2015 Aikuiskoulutus

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi Aikataulut Aikuiskoulutus 24 kk-hankkeet: interim report 31.10.2016 Tarkistathan oman hankkeen aikataulut vielä rahoitussopimuksesta Yleistä väliraportista

Lisätiedot

KA2 Strategiset. hankkeille Outi Jäppinen kumppanuushankkeet: Hankesopimus. vuonna 2017 hyväksytyille

KA2 Strategiset. hankkeille Outi Jäppinen kumppanuushankkeet: Hankesopimus. vuonna 2017 hyväksytyille KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankesopimus vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille Outi Jäppinen 5.9.2017 Hankesopimus Grant Agreement (hankkeen sopimus) + LIITTEET (1) Annex I General conditions Yleiset

Lisätiedot

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet KA2 aloituskoulutus 17.9.2015 Hankesopimuksen osat Part I: Special Conditions - Erityisehdot Part II: General - Yleisehdot Part A legal and administrative provisions

Lisätiedot

Hankkeen talous (päivitetty 4.12.2014)

Hankkeen talous (päivitetty 4.12.2014) KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous (päivitetty 4.12.2014) Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide Kumppanuushankkeet: Kululuokat, rahoitussäännöt

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide Kumppanuushankkeet: Kululuokat, rahoitussäännöt ja summat s.

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Schools only / koulujen väliset hankkeet. Väliraportointi Verkkotiedotus

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Schools only / koulujen väliset hankkeet. Väliraportointi Verkkotiedotus KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Schools only / koulujen väliset hankkeet Väliraportointi Verkkotiedotus 29.9.2015 Väliraportti aikataulu Yleissivistävä koulutus / Schools Only -hankkeet 24 kk progress

Lisätiedot

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA Versio 4_05/02/2015 Ammatillisen koulutuksen kumppanuushankkeet Erasmus+ ohjelmassa KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA 5.2.2015 HAKULOMAKE, PIC, HAKEMINEN Kuinka monta hakemusta yksi koulutuksenjärjestäjä / oppilaitos

Lisätiedot

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet Hankesopimuksen osat Part I : Special Conditions - Erityisehdot Part II : General - Yleisehdot Part A legal and andministrative provisions ja Part B- financial

Lisätiedot

Hankkeen talous [ 17.9.2015 TP TV ]

Hankkeen talous [ 17.9.2015 TP TV ] KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ 17.9.2015 TP TV ] Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide (2015): Kumppanuushankkeet: Kululuokat,

Lisätiedot

Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous

Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous Leonardo da Vinci -liikkuvuushankkeiden koulutus 2013 Hankkeen elinkaari Hankekausi 1.6.2013 31.5.2015 2014 2015 Mahdollinen paikan päällä tehtävä tarkastus Mahdollinen

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ ]

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ ] KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ 21.9.2015 ] Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide (2015): Kumppanuushankkeet: Kululuokat, rahoitussäännöt

Lisätiedot

Sopimus, raportointi ja seuranta

Sopimus, raportointi ja seuranta Aloituskoulutus hakukierroksella 2012 hyväksytyille Leonardo da Vinci -kumppanuushankkeille (Partnerships) 31.8.2012 Sopimus, raportointi ja seuranta Johanna Virta, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön

Lisätiedot

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet KA2 aloituskoulutus 16.9.2016 Hankesopimus Grant Agreement /Hankesopimus (special conditions) Liitteet: I General conditions / Yleiset ehdot ** Part A legal

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous (päivitetty )

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous (päivitetty ) KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous (päivitetty 27.8.2015) Yleiset kulujen kelpoisuuskriteerit Rahoitetaan Erasmus+ ohjelmaoppaan mukaisia toimintoja (Erasmus+ Programme guide) Hankesopimuksessa

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi. Kyselytunti korkeakoulutukselle 9.4.2014

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi. Kyselytunti korkeakoulutukselle 9.4.2014 KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi Kyselytunti korkeakoulutukselle 9.4.2014 10/2013 Erasmus+ budjetointisäännöt Erasmus+ Programme Guide http://ec.europa.eu/programmes/erasmusplus/documents/erasmus-plus-programmeguide_en.pdf

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla Tarkista hankkeesi tiedot Mobility Toolissa Valitse Home -etusivulla raportoitava hanke (mikäli olet useamman

Lisätiedot

Yleistä budjetista ja taloushallinnosta

Yleistä budjetista ja taloushallinnosta Sopimuskoulutus hakukierroksella 2013 hyväksytyille Leonardo da Vinci -kehittämishankkeille (Transfer of Innovation) 30.8.2013 Yleistä budjetista ja taloushallinnosta Tiina Pärnänen, Kansainvälisen liikkuvuuden

Lisätiedot

Sopimus, raportointi ja seuranta

Sopimus, raportointi ja seuranta Sopimus, raportointi ja seuranta Aloituskoulutus hakukierroksella 2013 hyväksytyille Leonardo da Vinci -kumppanuushankkeille 6.9.2013 Hannele Nevalampi CIMO On matka ulkomaille Liikkuvuus partneriorganisaatioon

Lisätiedot

Strategiset kumppanuushankkeet: KA 219 Schools Only Hankesopimus. vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille

Strategiset kumppanuushankkeet: KA 219 Schools Only Hankesopimus. vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille Strategiset kumppanuushankkeet: KA 219 Schools Only Hankesopimus vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille Koulujen väliset hankkeet (Schools only, KA219) Jokaisen maan kansallinen toimisto tekee sopimuksen

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ ]

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ ] KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ 16.9.2016 ] Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide (2016): Kumppanuushankkeet: Kululuokat, rahoitussäännöt

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi Hanketyöpaja osa III ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ budjetointisäännöt Huom. Erilaiset kululuokat strategisissa kumppanuushankkeissa (SP) ja alakohtaisissa

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ ]

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ ] KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous [ 15.9.2016 ] Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide (2016): Kumppanuushankkeet: Kululuokat, rahoitussäännöt

Lisätiedot

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2017

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2017 KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet Hakukierros 2017 Erasmus + -ohjelman päätoiminnot (Key Actions) KA1 Liikkuvuus (Learning Mobility of Individuals) KA2 Yhteistyöhankkeet (Cooperation

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 21.5.2015 CIMO 1 Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille Päivitetty 25.8.2017 Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide (2017):

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 27.5.2014 CIMO 1 Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous. vuonna 2018 hyväksytyille hankkeille

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous. vuonna 2018 hyväksytyille hankkeille KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous vuonna 2018 hyväksytyille hankkeille Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide (2018): Kumppanuushankkeet:

Lisätiedot

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2016

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2016 KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet Hakukierros 2016 Erasmus + -ohjelman päätoiminnot (Key Actions) KA1 Liikkuvuus (Learning Mobility of Individuals) KA2 Yhteistyöhankkeet (Cooperation

Lisätiedot

Grundtvig oppimiskumppanuudet Sopimus, raportointi,talous Oppaita Neuvontatilaisuus Paasitorni Eija Wilén

Grundtvig oppimiskumppanuudet Sopimus, raportointi,talous Oppaita Neuvontatilaisuus Paasitorni Eija Wilén Grundtvig oppimiskumppanuudet 2012 Sopimus, raportointi,talous Oppaita Neuvontatilaisuus 26.9.2012 Paasitorni Eija Wilén Oppimiskumppanuusvalinnat Suomessa 2012 Hyväksyttyjä Koordinaattori 4 Partneri 36

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla Tutustu tarkempiin raportointi- ja MT+ täyttöohjeisiin Komission Mobility Tool+ Guide for

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Seuranta ja raportointi Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Esityksen sisältö 1. Projektin sisäinen seuranta ja raportointi 2. Raportointi kansalliselle toimistolle & hankkeiden monitorointi a)

Lisätiedot

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA Versio 2_20/3/2014 Ammatillisen koulutuksen kumppanuushankkeet Erasmus+ ohjelmassa KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA 20.3.2014 lisätyt kysymykset: Mitkä ovat hakemuksen merkkirajoitukset? Vastaus: Hakulomakkeen

Lisätiedot

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2017

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2017 KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet Hakukierros 2017 Erasmus + -ohjelman päätoiminnot (Key Actions) KA1 Liikkuvuus (Learning Mobility of Individuals) KA2 Yhteistyöhankkeet (Cooperation

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Seuranta ja raportointi Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Mikä muuttui? Mikä hyöty hankkeesta oli? Hankkeen vaikutus Vaikutuksista vaikuttavuuteen 2 Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa CIMO, Helsinki 16.9.2016 Esityksen sisältö 1. Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi 2. Raportointi kansalliselle toimistolle & hankkeiden monitorointi a) Väliraportti

Lisätiedot

Erasmus+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi. Hanketyöpaja

Erasmus+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi. Hanketyöpaja Erasmus+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: budjetointi Hanketyöpaja Erasmus+ budjetointisäännöt Erasmus+ Programme Guide (sivunumerot 7.1.2016 päivätyn version mukaiset) Kumppanuushankkeet: Kululuokat,

Lisätiedot

Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous. päivitetty 25.10.2010

Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous. päivitetty 25.10.2010 Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous päivitetty 25.10.2010 Väliraporttilomakkeet Käytössä sähköinen väliraporttipohja (hankkeille toimitettu linkki raporttipohjaan) Varsinainen väliraporttilomake jätetään

Lisätiedot

Monitorointi ja raportointi KA2- hankkeessa

Monitorointi ja raportointi KA2- hankkeessa Monitorointi ja raportointi KA2- hankkeessa Monitorointi (sisäinen) Seurataan miten hanke etenee tavoitteitaan kohden, samalla huomataan mahd. heikot kohdat tai puutteet Keskeiset asiat ovat: sisältö,

Lisätiedot

Väliraportti: Sisällön raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet

Väliraportti: Sisällön raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Väliraportti: Sisällön raportointi Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Raportointiaikataulu 24 kk-hankkeet: Väliraporttiin (progress report) ei liity maksatusta Raportointikausi 1.9.2016 31.8.2017

Lisätiedot

Grundtvig oppimiskumppanuudet 2011

Grundtvig oppimiskumppanuudet 2011 Grundtvig oppimiskumppanuudet 2011 Hakutietoja Sopimukset ja raportointi Oppaita Neuvontatilaisuus 31.8.2011 Paasitorni Eija Wilén Oppimiskumppanuusvalinnat Suomessa 2011 Hakemuksia Hyväksyttyjä Koordinaattori

Lisätiedot

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä. 31.1.2012 Riikka Koivusalo

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä. 31.1.2012 Riikka Koivusalo Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä 31.1.2012 Riikka Koivusalo Yleistä Kelpoiset kulut Ei-kelpoiset kulut Kululuokat Järjestelykustannukset Matkakustannukset Asumis- ja oleskelukustannukset

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous. vuoden 2018 hankkeet

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous. vuoden 2018 hankkeet KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous vuoden 2018 hankkeet 30.8.2018 Erasmus+ tuki muodostuu virtuaalisista yksiköistä. Katso budjettia kokonaisuutena: Erasmus+ tuen yksiköt ( ) ja todelliset

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa CIMO, Helsinki 15.9.2016 Projektin sisäinen seuranta Seurataan hankkeen etenemistä tavoitteita kohti: Vahvuudet / heikkoudet Keskeiset asiat: sisältö, raha ja aika

Lisätiedot

Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille

Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille Päivitetty 13.3.2015 Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa tietojen

Lisätiedot

Mobility Tool+: Ohjeita liikkuvuushankkeille, Verkkoklinikka

Mobility Tool+: Ohjeita liikkuvuushankkeille, Verkkoklinikka Mobility Tool+: Ohjeita liikkuvuushankkeille, Verkkoklinikka 10.6.2019 Erasmus+ Youth in Action Ysi Valve Suvi Vilkki nuoriso@oph.fi Verkkoklinikan aiheita Mikä on MT+? Loppuraportti Budjetin raportoinnista

Lisätiedot

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä Riikka Koivusalo

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä Riikka Koivusalo Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä 16.10.2012 Riikka Koivusalo Yleistä Kelpoiset kulut Ei-kelpoiset kulut Kululuokat Järjestelykustannukset Matkakustannukset Asumis- ja oleskelukustannukset

Lisätiedot

Projektin seuranta ja sen linkitys raportointiin

Projektin seuranta ja sen linkitys raportointiin Projektin seuranta ja sen linkitys raportointiin 2.10.2012 TOI hankkeiden aloituskoulutus Projektin johtaminen Projektin hallinto Taloushallinto Sopimussuhteet Toiminnan ja talouden seuranta Dokumentointi

Lisätiedot

IP-kurssien hallinnolliset säännöt. IP-koordinaattoritapaaminen 16.10.2012 Ulla Tissari

IP-kurssien hallinnolliset säännöt. IP-koordinaattoritapaaminen 16.10.2012 Ulla Tissari IP-kurssien hallinnolliset säännöt IP-koordinaattoritapaaminen 16.10.2012 Ulla Tissari IP-koordinaattorin hallinnollinen huoneentaulu Vähintään kolme korkeakoulua vähintään kolmesta eri maasta Maahan,

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous. vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous. vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Hankkeen talous vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille Erasmus+ taloussäännöt kumppanuushankkeille (1/2) Hakuvaiheessa Erasmus+ Programme Guide (2017): Strategic partnerships:

Lisätiedot

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2017

KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet. Hakukierros 2017 KA2 Yhteistyöhankkeet Strategiset kumppanuushankkeet Hakukierros 2017 Erasmus + -ohjelman päätoiminnot (Key Actions) KA1 Liikkuvuus (Learning Mobility of Individuals) KA2 Yhteistyöhankkeet (Cooperation

Lisätiedot

Raportointi kumppanuushankkeessa. CIMO, Helsinki Tiina Karro

Raportointi kumppanuushankkeessa. CIMO, Helsinki Tiina Karro Raportointi kumppanuushankkeessa CIMO, Helsinki 6.10.2014 Tiina Karro Raportointi KA2-hankkeissa Hankkeen kaikkien kulujen ja sisällön raportointi tapahtuu webin kautta käytettävän Mobility Toolin ja Dissemination

Lisätiedot

Sopimus on moniosainen

Sopimus on moniosainen Sopimusasiat KA1 Liikkuvuus 2015 Sopimus on moniosainen Osa I - Erityisehdot (= Hankesopimus) Osa II - Yleisehdot Liitteet: Liite I: Hankkeen kuvaus - hakemuslomake Liite II: Alustava budjetti Liite III:

Lisätiedot

Erasmus+ KA229. Strategiset kumppanuushankkeet: School Exhange Partnerships. Hankesopimus

Erasmus+ KA229. Strategiset kumppanuushankkeet: School Exhange Partnerships. Hankesopimus Erasmus+ KA229 Strategiset kumppanuushankkeet: School Exhange Partnerships Hankesopimus 2018 30.8.2018 Arkistoi ja säilytä kaikki dokumentit järjestelmällisesti -fyysinen mappi -sähköinen kansio (myös

Lisätiedot

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet

Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet Hankesopimus Strategiset kumppanuushankkeet KA219 aloituskoulutus 15.9.2016 Koulujen väliset hankkeet (Schools only, KA219) Jokaisen maan kansallinen toimisto tekee sopimuksen kunkin osallistuvan organisaation

Lisätiedot

Projektin seuranta ja sen linkitys raportointiin

Projektin seuranta ja sen linkitys raportointiin Projektin seuranta ja sen linkitys raportointiin 13.10.2011 TOI hankkeiden aloituskoulutus TOI-projektin johtaminen Projektin hallinto Taloushallinto Sopimussuhteet Toiminnan ja talouden seuranta ja dokumentointi

Lisätiedot

Loppuraportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet

Loppuraportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Loppuraportointi Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Aikataulu Loppuraportti tulee jättää 2 kk kuluttua hankkeen päättymisestä. Esimerkiksi jos hankekausi on 1.9.2015 31.8.2017, loppuraportin viimeinen

Lisätiedot

ERASMUS+ YOUTH IN ACTION

ERASMUS+ YOUTH IN ACTION ERASMUS+ YOUTH IN ACTION 2014-2020 20.2.2014 2/2009 Yksi ohjelma, kolme avainaluetta AVAINTOIMI 1 LIIKKUVUUS AVAINTOIMI 2 YHTEISTYÖHANKKEET AVAINTOIMI 3 NUORISOPOLITIIKAN UUDISTAMINEN Erasmus+ Youth in

Lisätiedot

Loppuraportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet

Loppuraportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Loppuraportointi Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Aikataulu Loppuraportti tulee jättää 2 kk kuluttua hankkeen päättymisestä. Esimerkiksi jos hankekausi on 1.9.2017 31.8.2019 (24 kk), loppuraportin

Lisätiedot

Koordinaattorin roolikartta

Koordinaattorin roolikartta Projektin johtaminen Projektin seuranta ja sen linkitys raportointiin 2.10.2013 TOI hankkeiden aloituskoulutus Projektin hallinto Taloushallinto Sopimussuhteet Toiminnan ja talouden seuranta Dokumentointi

Lisätiedot

Erasmus-intensiivikurssien (IP) hakuneuvonta 10.2.2010

Erasmus-intensiivikurssien (IP) hakuneuvonta 10.2.2010 Erasmus-intensiivikurssien (IP) hakuneuvonta 10.2.2010 Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä 10.2.2010 Terésa Pöyhönen Kelpoiset kulut Kulu, joka liittyy suoraan intensiivikurssin työohjelmassa mainittuihin

Lisätiedot

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä. 1.2.2011 Riikka Koivusalo

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä. 1.2.2011 Riikka Koivusalo Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä 1.2.2011 Riikka Koivusalo Yleistä Kelpoiset kulut Ei-kelpoiset kulut Kululuokat Järjestelykustannukset Matkakustannukset Asumis- ja oleskelukustannukset

Lisätiedot

Yleistä hakulomakkeesta

Yleistä hakulomakkeesta KA2 hakulomake Yleistä hakulomakkeesta Käytössä on sähköinen hakulomake (pdf) paperihakemusta ei lähetetä Tarkista, että käytät oikeaa hakulomaketta: Strategic partnerships for vocational education and

Lisätiedot

Talousasiat. Hankkeen elinkaari 9/11/2015. KA1 - Liikkuvuus 2015 9.9.2015 Aloituskoulutus. Hankekausi 1.6.2015 31.5.2017

Talousasiat. Hankkeen elinkaari 9/11/2015. KA1 - Liikkuvuus 2015 9.9.2015 Aloituskoulutus. Hankekausi 1.6.2015 31.5.2017 Talousasiat KA1 - Liikkuvuus 2015 9.9.2015 Aloituskoulutus Hankkeen elinkaari Hankekausi 1.6.2015 31.5.2017 2016 2017 Mahdollinen paikan päällä tehtävä tarkastus LIIKKUVUUKSIEN SEURANTA JA RAPORTOINTI

Lisätiedot

LIITE III RAHOITUS- JA SOPIMUSSÄÄNNÖT I. YKSIKKÖKORVAUKSIIN PERUSTUVIIN BUDJETTIKOHTIIN SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT

LIITE III RAHOITUS- JA SOPIMUSSÄÄNNÖT I. YKSIKKÖKORVAUKSIIN PERUSTUVIIN BUDJETTIKOHTIIN SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT LIITE III RAHOITUS- JA SOPIMUSSÄÄNNÖT I. YKSIKKÖKORVAUKSIIN PERUSTUVIIN BUDJETTIKOHTIIN SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT I.1 Yksikkökorvausten tukikelpoisuusehdot Silloin kun tukea myönnetään yksikkökorvaukseen perustuvana

Lisätiedot

CIMO HELSINKI

CIMO HELSINKI Hakuneuvonta II Erasmus+ aikuiskoulutukselle KA 2 Strategiset kumppanuushankkeet CIMO HELSINKI 11.2.2015 Hakuneuvonnan sisältö Hankesuunnitelma kokonaisuutena, sen tärkeät elementit Hankkeen suunnittelu

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa CIMO, Helsinki 21.9.2015 1. Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi 2. Raportointi kansalliselle toimistolle & hankkeiden monitorointi a) Väliraportti b) Loppuraportti

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 8.5.2013 CIMO

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 8.5.2013 CIMO Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 8.5.2013 CIMO Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

Yleistä taloushallinnoinnista

Yleistä taloushallinnoinnista Taloushallintoa talla pohjassa Suunnitelmista toteutukseen vuoden 2013 innovaation siirto hankkeiden aloituskoulutus 2.10.2013 Hannele Nevalampi ja Outi Lindroos Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Loppuraportointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Loppuraportointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Loppuraportointi 24.8.2016 Aikataulut 2014 hankkeet Ammatillinen koulutus 24 kk-hankkeet: final report 31.10.2016 36 kk-hankkeet: final report 31.10.2017 Korkeakoulutus

Lisätiedot

Mutkat suoriksi - perehtymistä taloushallintoon

Mutkat suoriksi - perehtymistä taloushallintoon Mutkat suoriksi - perehtymistä taloushallintoon Suunnitelmista toteutukseen vuoden 2011 innovaation siirto hankkeiden aloituskoulutus 13.10.201110 Hannele Nevalampi ja Tiina Pärnänen Kansainvälisen liikkuvuuden

Lisätiedot

TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet. Innovaation siirto -hankkeiden koulutus

TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet. Innovaation siirto -hankkeiden koulutus TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet Innovaation siirto -hankkeiden koulutus 29.9.2011 Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa itt vain yhden väli- ja loppuraportin.

Lisätiedot

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA 1.3.2017 Ammatillisen koulutuksen kumppanuushankkeet Erasmus+ -ohjelmassa KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA HAKULOMAKE, PIC, HAKEMINEN Kuinka monta hakemusta yksi koulutuksenjärjestäjä / oppilaitos voi jättää KA2-toiminnossa?

Lisätiedot

Maksatus Lump sum -hankkeissa

Maksatus Lump sum -hankkeissa Maksatus Lump sum -hankkeissa Uudenmaan ELY-keskuksen Lump sum -koulutus 28.5.2013 Mikael Posti Uudenmaan ELY-keskus Maksatushakemus 1 Maksatushakemukset EURA:ssa rahoituspäätöksen mukaisessa aikataulussa

Lisätiedot

KA2 Yhteistyöhankkeet Cooperation for innovation and the exchange of good practices. KA2-työpaja Helsinki

KA2 Yhteistyöhankkeet Cooperation for innovation and the exchange of good practices. KA2-työpaja Helsinki KA2 Yhteistyöhankkeet Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA2-työpaja Helsinki 25.11.2015 Erasmus+ -ohjelman päätoiminnot (Key Actions) KA1 Liikkuvuus (Learning Mobility of Individuals)

Lisätiedot

Talousasiat. KA1 - Liikkuvuus 2014

Talousasiat. KA1 - Liikkuvuus 2014 Talousasiat KA1 - Liikkuvuus 2014 Budjetin kululuokat Matkatuki (Travel) kilometritaulukon mukaan/matkan pituus/ / henkilö Organisointituki (Organisational support) /henkilö Yksilötuki (Individual support)

Lisätiedot

Loppuraportointi Aasia-hankkeet: Kiina ja Intia

Loppuraportointi Aasia-hankkeet: Kiina ja Intia Loppuraportointi 2016-2018 Aasia-hankkeet: Kiina ja Intia Loppuraportointi 2016-2018 Deadline 1.10.2018 Hankkeen koordinaattori toimittaa Opetushallitukseen Raportoidaan hankkeen toiminta ja tulokset hankekauden

Lisätiedot

Erasmus+ KA2 - Strategiset kumppanuushankkeet 2018: Budjetointi. Hakuneuvontawebinaari KA201 / KA202 / KA203 / KA204

Erasmus+ KA2 - Strategiset kumppanuushankkeet 2018: Budjetointi. Hakuneuvontawebinaari KA201 / KA202 / KA203 / KA204 Erasmus+ KA2 - Strategiset kumppanuushankkeet 2018: Budjetointi Hakuneuvontawebinaari 13.2.2018 KA201 / KA202 / KA203 / KA204 Webinaarin sisältö Yleistä budjetoinnista Budjettiluokat Miten tästä eteenpäin

Lisätiedot

Loppuraportin tekninen ohje

Loppuraportin tekninen ohje Loppuraportin tekninen ohje Ammatillinen koulutus KA1 - Liikkuvuus Materiaali MT+ OPAS: Mobility Tool+ Guide for Beneficiaries of the Erasmus+ Programme https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility/ VIDEO:

Lisätiedot

MOBILITY TOOL+ -käyttäjäkoulutus Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille. Verkkokoulutus

MOBILITY TOOL+ -käyttäjäkoulutus Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille. Verkkokoulutus MOBILITY TOOL+ -käyttäjäkoulutus Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille Verkkokoulutus 20.4.2016 Mikä Mobility Tool+? Mobility Tool+ on Erasmus+ -hankkeiden sähköinen hallinnointi- ja raportointialusta

Lisätiedot

Yleistä loppuraportista. Yleistä. Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille. Yleistä sisällön raportoinnista

Yleistä loppuraportista. Yleistä. Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille. Yleistä sisällön raportoinnista Yleistä sisällön raportoinnista Loppuraporttiohjeistus Innovaation siirto -hankkeille Päivitetty 10.5.2013 Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa tietojen

Lisätiedot

TOI-hankkeiden talouden väli- ja loppuraportointi

TOI-hankkeiden talouden väli- ja loppuraportointi Raportointikoulutus vuoden 2013 & 2012 TOI hankkeille 21.8.2014: TOI-hankkeiden talouden väli- ja loppuraportointi Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Raportointikausi: Väli- ja loppuraportti

Lisätiedot

TOI-hankkeiden talouden loppuraportointi

TOI-hankkeiden talouden loppuraportointi Loppuraportointikoulutus vuoden 2013 TOI hankkeille 20.8.2015: TOI-hankkeiden talouden loppuraportointi Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Raportointikausi: Väli- ja loppuraportti v.

Lisätiedot

Erasmus+ KA2 - Strategiset kumppanuushankkeet: Budjetointi. Hanketyöpaja

Erasmus+ KA2 - Strategiset kumppanuushankkeet: Budjetointi. Hanketyöpaja Erasmus+ KA2 - Strategiset kumppanuushankkeet: Budjetointi Hanketyöpaja 15.2.2017 Erasmus+ budjetointisäännöt Erasmus+ Programme Guide Sivunumerot 20.1.2017 päivätyn oppaan version mukaiset: Version 2(

Lisätiedot

ERASMUS+ YOUTH IN ACTION

ERASMUS+ YOUTH IN ACTION ERASMUS+ YOUTH IN ACTION 2014-2020 27.11.2013 2/2009 Alustava Erasmus + -ohjelmasäädöksen käsittelyaikataulu Marraskuun loppu Neuvoston hyväksyntä 19.11 Äänestys EP:n täysistunnossa 5.11. Äänestys EP:n

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki 17.9.2015. Esityksen sisältö. 1. Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi

Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa. CIMO, Helsinki 17.9.2015. Esityksen sisältö. 1. Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi Seuranta ja raportointi KA2-hankkeessa CIMO, Helsinki 17.9.2015 Esityksen sisältö 1. Hankkeen sisäinen seuranta ja raportointi 2. Raportointi kansalliselle toimistolle & hankkeiden monitorointi a) Väliraportti

Lisätiedot

Kyselytunti Erasmus liikkuvuuden loppuraportoinnista

Kyselytunti Erasmus liikkuvuuden loppuraportoinnista Kyselytunti Erasmus liikkuvuuden 2011-12 loppuraportoinnista Erasmus-yhdyshenkilöiden syystapaaminen 17.10.2012 Johanna Virta Raportointi syksyllä 2012 Liikkuvuuden 2011-12 loppuraportoinnin jättöpäivä

Lisätiedot

MOBILITY TOOL+ -käyttäjäkoulutus Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille

MOBILITY TOOL+ -käyttäjäkoulutus Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille MOBILITY TOOL+ -käyttäjäkoulutus Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille Verkkokoulutus 2.11.2016 Mikä Mobility Tool+? Mobility Tool+ on Erasmus+ -hankkeiden sähköinen hallinnointi- ja raportointialusta

Lisätiedot

IP-kurssien hallinnolliset säännöt. IP-koordinaattoritapaaminen Ulla Tissari

IP-kurssien hallinnolliset säännöt. IP-koordinaattoritapaaminen Ulla Tissari IP-kurssien hallinnolliset säännöt IP-koordinaattoritapaaminen 29.9.2011 Ulla Tissari IP-koordinaattorin hallinnollinen huoneentaulu Vähintään kolme korkeakoulua vähintään kolmesta eri maasta Maahan, jossa

Lisätiedot

Aasia-ohjelma, loppuraportit Kiina-hankkeet

Aasia-ohjelma, loppuraportit Kiina-hankkeet Aasia-ohjelma, loppuraportit Kiina-hankkeet 2014-2016 3.10.2016 Loppuraportointi 2014-2016 Deadline 14.11.2016 Hankkeen koordinaattori toimittaa CIMOon Raportoidaan hankkeen toiminta ja tulokset hankekauden

Lisätiedot

Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma 2011-2013. Yhteistyöhankkeiden taloushallinto

Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma 2011-2013. Yhteistyöhankkeiden taloushallinto Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma 2011-2013 Yhteistyöhankkeiden taloushallinto Taloushallinto on pohjoisen ja etelän kuntien yhteinen asia Taloushallinto on pohjoisen ja etelän yhteinen asia!

Lisätiedot

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet

Seuranta ja raportointi. Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Seuranta ja raportointi Erasmus+ KA2 strategiset kumppanuushankkeet Esityksen sisältö 1. Projektin sisäinen seuranta ja raportointi 2. Raportointi kansalliselle toimistolle & hankkeiden monitorointi a)

Lisätiedot

Grundtvig oppimiskumppanuudet Sopimus, raportointi,talous Oppaita Neuvontatilaisuus Paasitorni Eija Laine

Grundtvig oppimiskumppanuudet Sopimus, raportointi,talous Oppaita Neuvontatilaisuus Paasitorni Eija Laine Grundtvig oppimiskumppanuudet 2013 Sopimus, raportointi,talous Oppaita Neuvontatilaisuus 10.9.2013 Paasitorni Eija Laine Oppimiskumppanuusvalinnat Suomessa 2013 Hyväksyttyjä Koordinaattori 7 Partneri 28

Lisätiedot

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden loppuraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa

Lisätiedot

Erasmus+ KA2-hakulomake

Erasmus+ KA2-hakulomake Erasmus+ KA2-hakulomake Yleistä hakulomakkeesta Hakulomakkeet ja ohjeet: http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/hakuprosessi Sähköinen hakulomake (pdf) paperihakemusta ei lähetetä. Tarkista, että käytät

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Erasmus+ hakukierros 2017 KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Yleissivistävän koulutuksen kyselytunti 15.3.2017 Pidä mielessä hakemusta kirjoittaessa: Määrittele ja kirkasta, mitä hankkeessa tehdään Hahmottele

Lisätiedot