Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot"

Transkriptio

1 Valtiokonttori Ohje 1 (12) Dnro VK/849/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot Valtiokonttori on tänään päättänyt antaa ohjeen yhteisistä Kiekutietojärjestelmässä käytettävistä toimintohierarkioista ja toiminnoista (Toimintotilikartta). Toimintotilikarttaan on yhdistetty aikaisemmin erillisenä julkaistu ohje yhteisten ohjaus- ja tukitoimintojen sekä palkallisen poissaolon toimintojen käytöstä työajan ja menojen kirjaamisessa. Toimintotilikarttaan tehdyt muut muutokset on esitetty liitteessä. Toimintotilikartta julkaistaan Valtiokonttorin kotisivuilla. Voimaantulo Lisätiedot Tämä ohje tulee voimaan Tällä ohjeella kumotaan julkaistu Toimintotilikartta 2015 ja julkaistu Valtion seurantakohdemallin yhteisten ohjaus- ja tukitoimintojen sekä palkallisen poissaolon toimintojen käyttökuvaus. Lisätietoja tähän ohjeeseen liittyvistä asioista saa Valtiokonttorin Talous- ja henkilöstö toimialalta puh tai sähköpostitse osoitteesta ho.laskentatoimi (at) valtiokonttori.fi. Toimialajohtajan sijaisena, apulaisjohtaja Maileena Tervaportti Taloushallintoasiantuntija Tytti Huopainen Liite: Toimintotilikarttaan tehdyt muutokset (toimintotilikartta julkaistaan kokonaisuudessaan Valtiokonttorin kotisivuilla) Tiedoksi: Valtiontalouden tarkastusvirasto Palkeet / kirjanpidon tilitietojen ylläpito Sörnäisten rantatie 13, Helsinki PL 14, VALTIOKONTTORI Puh , Faksi ,

2 Valtiokonttori LIITE 2 (12) Toimintotilikartta ja siihen tehdyt muutokset Ohjaustoiminnot Toimintotilikartta 2016 julkaistaan kokonaisuudessaan Valtiokonttorin kotisivuilla. Toimintotilikarttaan on yhdistetty julkaistun vuoden 2015 toimintotilikartan ja julkaistun Valtion seurantakohdemallin yhteisten ohjaus- ja tukitoimintojen sekä palkallisen poissaolon toimintojen käyttökuvauksen tiedot. Lisäksi toimintotilikarttaan on tehty seuraavat muutokset. Muutokset on esitetty lähtökohtana tällä hetkellä voimassa oleva toimintotilikartta. Yhteisten toimintojen käyttäjät Toimintotilikarttaan on lisätty uusi luku Yhteisten toimintojen käyttäjät, jossa kerrotaan yhteisten toimintojen käyttäjien rajaamisesta vain tukitoimintojen ammattilaisiin. Yhteisiä tukitoimintoja käyttävät jatkossa vain ns. tukitoimintojen ammattilaiset. Tämä tarkoittaa sitä, että esimies ja ns. perusvirkamies kirjaavat työaikansa ensisijaisesti substanssitoiminnoille eivätkä erittele hallinnollisiin tehtäviin kulunutta työaikaa enää eri tukitoiminnoille. Mikäli työpanos on merkittävä, voidaan käyttää Yleishallinto- ja johtaminen tukitoimintoa. Tukitoimintojen käyttäjien rajaamisen avulla varmistutaan siitä, että Kiekujärjestelmästä saadaan tietoon luotettavasti tukitoimintojen tuottamiseen kulunut ammattilaisten työpanos. Samalla kevennetään ja yksinkertaistetaan ns. perusvirkamiesten ja esimiesten tuntikirjausten tekemistä. Yhteisiä tietotarpeita varten esimiesten ja virkamiesten osuus talous- ja henkilöstöhallinnon tukitoimintojen työpanoksesta voidaan arvioida Valtiokonttorissa erilaisten mittareiden avulla. Lisäksi on laadittu erillinen ohje ns. perusvirkamiesten ja esimiesten tukitoiminnoista. Ohjaustoimintojen käyttökuvauksia on osittain supistettu, sillä tarkempi käyttökuvaus löytyy tarkennettujen ohjaustoimintojen käyttökuvauksesta, joka on julkaistu Valtiokonttorin kotisivuilla. Lisäksi toiminnon Hallinnonalan ohjaus ja toiminta- ja taloussuunnittelu sekä seuranta nimeä on muutettu. Uusi nimi on: Ministeriön toimialan ohjaus ja toiminta- ja taloussuunnittelu sekä seuranta.

3 Valtiokonttori LIITE 3 (12) Tukitoiminnot 6000 Johtaminen Yleishallinto ja johtaminen Yhteisten toimintojen käyttäjien rajaamisen myötä toiminnon käyttökuvaukseen on lisätty tukitehtäviä, joiden ollessa merkittäviä, ns. perusvirkamies ja esimies voivat käyttää tätä toimintoa substanssitoimintojen sijaan. Lisäksi toiminnon käyttökuvaukseen on täydennetty tulos- ja resurssiohjaus sekä sellaiset sihteerin tehtävät, jotka eivät ole ns. tukitoimintojen ammattilaistyötä. Myös hierarkiatason nimeen on lisätty yleishallinto Sidosryhmäyhteistyö ja Edustaminen Toiminnon nimestä on poistettu sidosryhmäyhteistyö ja sisältöä tarkennettu Suunnittelun, ohjauksen ja seurannan tuki 6100 Henkilöstöhallinto Uusi hierarkiataso, johon on kiinnitetty toiminto Toiminnan ja talouden suunnittelu ja seuranta. Toiminto on yhdistelmä nykyisistä Sisäinen laskenta ja raportointi sekä Toiminnan ja talouden suunnittelu toiminnoista. Hierarkia on nimetty Suunnittelun, ohjauksen ja seurannan tueksi ja yhteisen toiminnon sisältöä on laajennettu valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurityön yhteisten prosessien uudistamisehdotusten mukaisesti. Ts. Toiminto Toiminnan ja talouden suunnittelu ja siihen liittyvä hierarkiataso Toiminnan ja talouden suunnittelu lakkautetaan. Myös hierarkiataso Sisäinen laskenta ja raportointi lakkautetaan. Hierarkiatasot sekä toimintojen ryhmittely on muutettu yhteisten prosessien mukaiseksi. Lisäksi Koulutus hierarkiataso on nostettu omaksi ylemmäksi hierarkiatasokseen pois henkilöstöhallinnon hierarkiasta. Lisäksi käyttökuvauksia on tarkennettu ja käyttökuvauksissa on otettu huomioon tukitoimintojen käyttäjien rajauksen vaikutus. Muutokset hierarkioissa ja toimintojen ryhmittelyssä: Henkilöstön kehittäminen ja henkilöstösuunnittelu Henkilöstön kehittäminen ja osaamisen ja koulutusten hallinta Palkan- ja palkkionlaskenta Palkkaus ja palkitseminen Palkkausjärjestelmän ylläpito ja kehittäminen (Siirretty tähän hierarkiaan)

4 Valtiokonttori LIITE 4 (12) Rekrytointi (UUSI HIERARKIATASO) Rekrytointi ja yleisperehdyttäminen (Siirretty tähän hierarkiaan) Koulutus 6105 Koulutus (UUSI HIERARKIATASO) Koulutus oppilaana (Siirretty tähän hierarkiaan) Henkilöstön kehittäminen ja henkilöstösuunnittelu Toiminnon nimeä ja sisältöä on muutettu koskemaan vain henkilöstön kehittämistä. Toiminnon uusi nimi on Henkilöstön kehittäminen. Henkilöstösuunnittelu, henkilöstökertomus ja henkilöstötilinpäätös kirjataan jatkossa toiminnolle Toiminnan ja talouden suunnittelu ja seuranta Työaikojen hallinta (UUSI TOIMINTO) Palvelussuhteen hallinnasta on eriytetty työaikojen hallinta omaksi uudeksi toiminnokseen Työaikojen hallinta Työterveyshuolto Muutettu toiminnon käyttökuvausta siten, että työterveyshuollossa käynnit ml. työyhteisötarkastus kirjataan jatkossa toiminnolle Sairauspoissaolot ja terveydenhuolto muun lääkärissä käynnin tavoin Yhteistoiminta Tarkennettu, että yt-koulutukseen kohdistuva työaika ilmoitetaan Kiekun Poissaolot-osiossa henkilöstökoulutuksena Koulutus opettajana ja koulutuksen suunnittelu Toiminto lakkautetaan. Kouluttaja toimimisen seurannassa on mahdollista hyödyntää Kouluttajana toimiminen poissaololajia. Huom. vastaava poissaololaji kuin Etätyö, eli poissaoloilmoituksen lisäksi työaika kohdistetaan substanssitoiminnoille tuntikirjauksissa Muu osaamisen kehittäminen Toiminto lakkautetaan. Työpanos kohdistetaan mahdollisuuksien mukaan substanssitoimintoon. Mikäli kirjanpitoyksikkö haluaa jatkaa seurantaa tällä tasolla, se voi tarvittaessa perustaa oman lisäjaottelun 6105 Koulutus - hierarkiaan.

5 Valtiokonttori LIITE 5 (12) 6200 Taloushallinto Hierarkiatasot sekä toimintojen ryhmittely on muutettu yhteisten prosessien mukaiseksi. Lisäksi käyttökuvauksia on tarkennettu ja käyttökuvauksissa otettu huomioon tukitoimintojen käyttäjien rajauksen vaikutus. Muutokset hierarkioissa ja toimintojen ryhmittelyssä: Tulojen käsittely Tilauksesta perintään Menojen käsittely Hankinnasta maksuun Hankintatoimi (Siirretty tähän hierarkiaan) Kirjanpito Kirjauksesta tilinpäätökseen Sisäinen laskenta ja raportointi Toiminnan ja talouden suunnittelu Tulojen käsittely Toiminnon käyttökuvausta on tarkennettu mm. siten, että maksatushakemusten käsittely on rajattu tästä toiminnosta pois (kirjataan toiminnolle Muut taloushallinnon tehtävät tai ydintoiminnoille). Lisäksi verojen (esim. verohallinnon kantamat verot, ajoneuvovero), tullien ja sakkojen käsittely on rajattu toiminnosta pois. Ne käsitellään ydintoimintana Menojen käsittely Toiminnon käyttökuvausta on tarkennettu mm. siten, että menojen käsittely toiminnolle kirjataan vain osto- ja hyvityslaskujen käsittely. Ts. muiden menotositteiden käsittely kirjataan toiminnolle Muut taloushallinnon tehtävät tai ydintoiminnoille Sisäinen laskenta ja raportointi sekä Toiminnan ja talouden suunnittelu Sisäinen laskenta ja raportointi sekä Toiminnan ja talouden suunnittelu on yhdistetty yhdeksi toiminnoksi: Toiminnan ja talouden suunnittelu ja seuranta. Toiminto on siirretty uuden hierarkiatason 6050 Suunnittelun, ohjauksen ja seurannan tuki alle. Ts. Toiminto Toiminnan ja talouden suunnittelu ja siihen liittyvä hierarkiataso Toiminnan ja talouden suunnittelu lakkautetaan. Myös hierarkiataso Sisäinen laskenta ja raportointi lakkautetaan.

6 Valtiokonttori LIITE 6 (12) 6400 Tietohallinto Muut tukitoiminnot Ydintoimintojen tietojärjestelmät toiminto on siirretty ydintoimintojen puolelle uuteen hierarkiaan 400 / 4001 Ydintoimintojen tietojärjestelmät. Ts. hierarkiataso Ydintoimintojen tietojärjestelmät lakkautetaan. Hierarkiatasoja ja niiden nimiä on muutettu toimintojen yhdistämisten ja lakkauttamisten johdosta. Lisäksi toimintoja on siirretty uusien hierarkiatasojen alle. Muutokset hierarkioissa ja toimintojen ryhmittelyssä: 6300 Tarkastustoiminta Sisäinen tarkastus, riskienhallinta ja turvallisuus 6500 Tietopalvelu Tiedon hallinta 6700 Asiakkuuden hallinta Kiinteistöhallinto Kiinteistöhallinto (Siirretty tähän hierarkiaan) 6800 Oikeudelliset palvelut Toimistopalvelut Toimistopalvelut (Siirretty tähän hierarkiaan) 6900 Muut tukitoiminnot Logistiikka Kiinteistöhallinto Toimistopalvelut Logistiikka Hankintatoimi Matkahallinto Logistiikka (Siirretty tähän hierarkiaan) Turvallisuus ja riskienhallinta Ympäristönsuojelu Muut tukitoiminnot 6950 Muut tukitoiminnot (UUSI HIERARKIATASO) Muut tukitoiminnot (Siirretty tähän hierarkiaan)

7 Valtiokonttori LIITE 7 (12) Tarkastustoiminta ja Turvallisuus ja riskienhallinta Toiminnot Tarkastustoiminta ja Turvallisuus ja riskienhallinta on yhdistetty yhdeksi toiminnoksi Sisäinen tarkastus, riskienhallinta ja turvallisuus. Ts. toiminto Turvallisuus ja riskienhallinta ja siihen liittyvä hierarkiataso Turvallisuus ja riskienhallinta lakkautetaan. Toiminnon käyttökuvauksesta on poistettu auditoinnit, sillä ne kirjataan lähtökohtaisesti sille toiminnalle, jota ne koskevat. Käyttökuvaukseen on puolestaan lisätty aulapalvelut/vahtimestaripalvelut ja valmiusasiat Tietopalvelu toiminnon nimeä on muutettu ja sisältöä laajennettu. Uusi nimi on Tiedon hallinta. Toiminnon käyttökuvaukseen on lisätty tiedon ohjaamisen ja hallinnan kehittäminen. Toiminnon käyttökuvauksesta on lisäksi poistettu käännöspalvelut. Mikäli käännös- ja tulkkauspalveluita on tarve seurata omina toimintoinaan, kirjanpitoyksikkö voi perustaa lisäjaottelun hierarkiatason 6950 Muut tukitoiminnot alle Matka- ja kululaskujen käsittely Matkahallinnosta on eriytetty matka- ja kululaskujen käsittely omaksi uudeksi toiminnokseen Matka- ja kululaskujen käsittely. Lisäksi Matkustus on siirretty henkilöstö- ja taloushallinnon jälkeiseksi omaksi uudeksi hierarkiatasokseen valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurityön yhteisten prosessien uudistamisehdotusten mukaisesti Matkustus (UUSI HIERARKIATASO) Matkahallinto (Siirretty tähän hierarkiaan) Ulkoinen viestintä ja Sisäinen viestintä Toiminnot Ulkoinen viestintä ja Sisäinen viestintä on yhdistetty yhdeksi toiminnoksi Viestintä. Ts. toiminto Sisäinen viestintä lakkautetaan Asiakkuudenhallinta Toiminto lakkautetaan. Asiakkuudenhallintaa seurataan osana substanssitoimintaa tai toiminnossa Muut tukitoiminnot Oikeudelliset palvelut Toiminto lakkautetaan. Oikeudelliset palvelut seurataan toiminnossa Muut tukitoiminnot.

8 Valtiokonttori LIITE 8 (12) Palkalliset poissaolot Kiinteistöhallinto Toiminnon käyttökuvauksesta aulapalvelut on siirretty toimintoon Sisäinen tarkastus, riskienhallinta ja turvallisuus Ympäristönsuojelu Toiminto lakkautetaan. Ympäristönsuojelu seurataan toiminnossa Muut tukitoiminnot. Lisäksi ympäristönsuojelun hierarkiataso Ympäristönsuojelu lakkautetaan Sairauspoissaolot Toiminnon nimeä ja käyttökuvausta on muutettu kuvaamaan paremmin toiminnon päivitettyä sisältöä. Uusi nimi on Sairauspoissaolot ja terveydenhuolto. Jatkossa toiminnolle kirjataan myös työajalla tapahtuva käynti työterveysasemalla ja muualla työterveyshuollossa sekä järjestettyihin työyhteisötarkastuksiin osallistuminen.

9 Valtiokonttori LIITE 9 (12) Muutosten yhteenveto Toimintojen yhteinen vakiohierarkia; nimenmuutokset 5100 Hallinnonalan ja Ministeriön toimialan ohjaus ja toiminta- ja taloussuunnittelu sekä seuranta 5400 Muut ministeriökohtaiset eritystehtävät (ministeriön hoitamat lupa-asiat ja valtionapuviran-omaistehtävät) 6000 Yleishallinto ja johtaminen Henkilöstön kehittäminen ja henkilöstösuunnittelu Henkilöstön kehittäminen ja osaamisen ja koulutusten hallinta Palkan- ja palkkionlaskenta Palkkaus ja palkitseminen Tulojen käsittely Tilauksesta perintään Menojen käsittely Hankinnasta maksuun Kirjanpito Kirjauksesta tilinpäätökseen 6300 Tarkastustoiminta Sisäinen tarkastus, riskienhallinta ja turvallisuus 6500 Tietopalvelu Tiedon hallinta 6700 Asiakkuuden hallinta Kiinteistöhallinto 6800 Oikeudelliset palvelut Toimistopalvelut 6900 Muut tukitoiminnot Logistiikka

10 Valtiokonttori LIITE 10 (12) Toimintojen yhteinen vakiohierarkia; uudet hierarkiatasot 6050 Suunnittelun, ohjauksen ja seurannan tuki Rekrytointi 6105 Koulutus 6250 Matkustus 6950 Muut tukitoiminnot 400 / 4001 Ydintoimintojen tietojärjestelmät Toimintojen yhteinen vakiohierarkia; lakkautettavat hierarkiat Koulutus Sisäinen laskenta ja raportointi Toiminnan ja talouden suunnittelu Ydintoimintojen tietojärjestelmät Kiinteistöhallinto Toimistopalvelut Logistiikka Hankintatoimi Matkahallinto Turvallisuus ja riskienhallinta Ympäristönsuojelu Muut tukitoiminnot

11 Valtiokonttori LIITE 11 (12) Toimintojen yhteinen vakiohierarkia; toimintojen siirrot eri hierarkiaan Palkkausjärjestelmän ylläpito ja kehittäminen siirto hierarkian Palkan- ja palkkionlaskenta Palkkaus ja palkitseminen alle Rekrytointi ja yleisperehdyttäminen siirto hierarkian Rekrytointi alle Koulutus oppilaana siirto hierarkian 6105 Koulutus alle Sisäinen laskenta ja raportointi Toiminnan ja talouden suunnittelu ja seuranta siirto hierarkian 6050 Suunnittelun, ohjauksen ja seurannan tuki alle Hankintatoimi siirto hierarkian Menojen käsittely Hankinnasta maksuun alle Matkahallinto siirto hierarkian 6250 Matkustus alle Ydintoimintojen tietojärjestelmät siirto hierarkian 400 / 4001 Ydintoimintojen tietojärjestelmät alle Kiinteistöhallinto siirto hierarkian 6700 Asiakkuuden hallinta Kiinteistöhallinto alle Toimistopalvelut siirto hierarkian 6800 Oikeudelliset palvelut Toimistopalvelut alle Logistiikka siirto hierarkian 6900 Muut tukitoiminnot Logistiikka alle Muut tukitoiminnot siirto hierarkian 6950 Muut tukitoiminnot alle.

12 Valtiokonttori LIITE 12 (12) Muutokset yhteisiin toimintoihin; nimenmuutokset Hallinnonalan ja Ministeriön toimialan ohjaus ja toiminta- ja taloussuunnittelu sekä seuranta Muut ministeriön erityistehtävät (ministeriön hoitamat lupa-asiat ja valtionapuviran-omaistehtävät) Sidosryhmäyhteistyö ja Edustaminen Henkilöstön kehittäminen ja henkilöstösuunnittelu Sisäinen laskenta ja raportointi Toiminnan ja talouden suunnittelu ja seuranta Tarkastustoiminta Sisäinen tarkastus, riskienhallinta ja turvallisuus Tietopalvelu Tiedon hallinta Ulkoinen Viestintä Muutokset yhteisiin toimintoihin; uudet toiminnot Työaikojen hallinta. Perustetaan hierarkiaan Palvelussuhteen hallinta Matka- ja kululaskujen käsittely. Perustetaan hierarkiaan 6250 Matkustus. Muutokset yhteisiin toimintoihin; lakkautettavat toiminnot Koulutus opettajana ja koulutuksen suunnittelu Muu osaamisen kehittäminen Toiminnan ja talouden suunnittelu Sisäinen viestintä Asiakkuudenhallinta Oikeudelliset palvelut Turvallisuus ja riskienhallinta Ympäristönsuojelu

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut Valtiokonttori Päätös 1 (5) 8.9.2015 VK/704/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Voimaantulo Lisätiedot Valtiokonttori päättää Kieku-tietojärjestelmässä käytettävistä

Lisätiedot

Valtion seurantakohdemallin yhteisten toimintojen kehittäminen

Valtion seurantakohdemallin yhteisten toimintojen kehittäminen Valtion seurantakohdemallin yhteisten toimintojen kehittäminen Taloushallinnon kevätseminaari 4.6.2015 Tytti Huopainen 4.6.2015 Sisältö Yhteisten toimintojen kehittämisen taustaa ja tavoitteet Yhteisten

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut Valtiokonttori Päätös 1 (5) 15.8.2016 VK/716/00.00.01.06.00/2016 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut Valtiokonttori Päätös 1 (6) 11.9.2012 Dnro VK 375/03/2012 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Lisätiedot

24.11.2014. Ohje valtion seurantakohdemallin yhteisten ohjaus- ja tukitoimintojen sekä palkallisen poissaolon

24.11.2014. Ohje valtion seurantakohdemallin yhteisten ohjaus- ja tukitoimintojen sekä palkallisen poissaolon Valtiokonttori Käyttökuvaus 1 (18) Valtion seurantakohdemallin yhteisten ohjaus- ja tukitoimintojen sekä palkallisen poissaolon toimintojen käyttökuvaus Ohje valtion seurantakohdemallin yhteisten ohjaus-

Lisätiedot

Toimintotilikartta 2015

Toimintotilikartta 2015 Valtiokonttori Toimintotilikartta 1 (15) Talous ja henkilöstö 16.3.2015 Toimintotilikartta 2015 Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot Sörnäisten rantatie 13, Helsinki

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut Valtiokonttori Päätös 1 (6) 17.10.2013 Dnro VK/ 1033/00.01/2013 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut Valtiokonttori Päätös 1 (5) 31.3.2015 Dnro VK/305/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Voimaantulo Lisätiedot Valtiokonttori päättää Kieku-tietojärjestelmässä

Lisätiedot

Taloushallinnon prosessit. Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessit 27.5.2014

Taloushallinnon prosessit. Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessit 27.5.2014 Prosessiohjauksen ja -kehittämisen ajankohtaiskatsaus Taloushallinnon prosessiohjaus Taloushallinnon kevätseminaari, Tallinna 4.6.2014 Olli Ahonen Valtiokonttori Valtion talous- ja henkilöstöprosessien

Lisätiedot

Kirjanpitoaineiston säilytysajat

Kirjanpitoaineiston säilytysajat Valtiokonttori Määräys 1 (5) 18.9.2014 Dnro VK/329/00.01/2014 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpitoaineiston säilytysajat Valtion talousarviosta annetun asetuksen

Lisätiedot

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) Dnro VK/1059/00.01/2015

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) Dnro VK/1059/00.01/2015 Valtiokonttori Määräys 1 (5) Kumottu 10.11.2016 määräyksellä VK/999/00.00.00.01/2016 27.11.2015 Dnro VK/1059/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon

Lisätiedot

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) VK/999/ /2016

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) VK/999/ /2016 Valtiokonttori Määräys 1 (5) 10.11.2016 VK/999/00.00.00.01/2016 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit Valtiokonttori Määräys 1 (6) 2.3.2015 Dnro VK/180/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (6) VK/1134/ /2017

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (6) VK/1134/ /2017 Valtiokonttori Määräys 1 (6) 20.12.2017 VK/1134/04.00.00/2017 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Toimintotilikartta 2013 Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja tukitoiminnot

Toimintotilikartta 2013 Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja tukitoiminnot Valtiokonttori Toimintotilikartta 1 (10) 23.10.2012 Toimintotilikartta 2013 Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja tukitoiminnot Sörnäisten rantatie 13, Helsinki PL 18, 00054

Lisätiedot

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit Valtiokonttori Määräys 1 (5) 5.5.2015 Dnro VK/391/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Toimintotilikartta 2015

Toimintotilikartta 2015 Valtiokonttori Toimintotilikartta 1 (14) Talous ja henkilöstö 24.11.2014 Toimintotilikartta 2015 Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot Sörnäisten rantatie 13, Helsinki

Lisätiedot

Yhteisten ohjaus-, tuki- ja palkallisen poissaolon toimintojen yhtenäisen käytön varmistaminen

Yhteisten ohjaus-, tuki- ja palkallisen poissaolon toimintojen yhtenäisen käytön varmistaminen Yhteisten ohjaus-, tuki- ja palkallisen poissaolon toimintojen yhtenäisen käytön varmistaminen Kieku-kirjanpitoyksiköille sekä Kiekun käyttöönottoerissä 2, 3 ja 4 oleville kirjanpitoyksiköille Taustaa

Lisätiedot

Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessikartta. Päivitetty: 16.1.2015

Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessikartta. Päivitetty: 16.1.2015 Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessikartta Päivitetty: 16.1.2015 Käsitteet Tehtäväalue Prosessialue 1. Pääprosessi 1.1 Osaprosessi Aliprosessi Toiminto Tehtävä Pääprosessin yhteyteen on sulkuihin merkitty

Lisätiedot

Toimintotilikartta

Toimintotilikartta Valtiokonttori 1 (30) 30.9.2015 Toimintotilikartta Valtiokonttorin ohje Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot (Dnro VK/ 849/00.01/2015) 30.9.2015 Sörnäisten rantatie

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut Valtiokonttori Päätös 1 (6) 11.4.2014 Dnro VK/327/00.01/2014 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Lisätiedot

Toimintotilikartta

Toimintotilikartta Valtiokonttori 1 (30) 20.6.2016 Toimintotilikartta Valtiokonttorin ohje Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot (Dnro VK/00.00.01.06.01/2016) 20.6.2016 Sörnäisten

Lisätiedot

Hankintatoimeen liittyvä seurantarakenne ja sen kehittämistarpeet. Handi-työpaja

Hankintatoimeen liittyvä seurantarakenne ja sen kehittämistarpeet. Handi-työpaja Hankintatoimeen liittyvä seurantarakenne ja sen kehittämistarpeet Handi-työpaja 2.10.2017 Miksi seurata resursointia? Toiminnan kehittämisen tulee perustua dataan Realistinen tavoitetila asetettavissa

Lisätiedot

Maksullisen toiminnan kustannusvastaavuuslaskelman laatiminen

Maksullisen toiminnan kustannusvastaavuuslaskelman laatiminen Valtiokonttori Määräys 1 (8) 20.11.2014 Dnro VK/1078/00.01/2014 Kirjanpitoyksiköt Maksullisen toiminnan kustannusvastaavuuslaskelman laatiminen Valtion talousarviosta annetun asetuksen 55 :n 1 momentin

Lisätiedot

Tositteiden hyväksyminen palvelukeskuksessa

Tositteiden hyväksyminen palvelukeskuksessa Valtiokonttori Määräys 1 (5) 30.10.2015 Dnro VK/926/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Tositteiden hyväksyminen palvelukeskuksessa Voimaantulo Lisätiedot

Lisätiedot

Seurantakohteiden integraatio. Juho Ajo, Valtiokonttori

Seurantakohteiden integraatio. Juho Ajo, Valtiokonttori Seurantakohteiden integraatio Juho Ajo, Valtiokonttori 20.8.2015 Kieku-seurantakohdemalli 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Seukoto/ valtio LKP-tili Toimintayksikkö TaKP-tili Valtuus Projekti Toiminto Suorite

Lisätiedot

Valtorin kustannuslaskennan malli. Marjukka Posio ja Hanna Kuikka

Valtorin kustannuslaskennan malli. Marjukka Posio ja Hanna Kuikka Valtorin kustannuslaskennan malli Marjukka Posio ja Hanna Kuikka Valtorin tarpeet kustannuslaskennalle Valtori toimittaa toimialariippumattomat ict-palvelut valtionhallinnon organisaatioille. Rahoitusmalliltaan

Lisätiedot

Tuottavuuskehityksen tilanne. Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi

Tuottavuuskehityksen tilanne. Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi Tuottavuuskehityksen tilanne Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi 6.5.2015 Taustaa kirjanpitoyksiköiden tuottavuuden tarkastelulle Tuottavuus = suoritteiden määrä jaettuna työpanoksen määrällä 2 Voimavarojen

Lisätiedot

Hollolan kunta 1/5 Tehtävä

Hollolan kunta 1/5 Tehtävä Hollolan 1/5 KV KH lau TYÖNANTAJATOIMINNOT Kunnalle työnantajana kuuluvat tehtävät, ellei niitä ole siirretty muulle viranomaiselle Kunnan henkilöstöpolitiikan ohjaus ja siitä yleisohjeiden antaminen Työnantajan

Lisätiedot

Taloushallinnon ja palkanlaskennan tehtävien ja vastuiden jako palvelukeskuksen sekä kirjanpitoyksiköiden ja rahastojen välillä

Taloushallinnon ja palkanlaskennan tehtävien ja vastuiden jako palvelukeskuksen sekä kirjanpitoyksiköiden ja rahastojen välillä Valtiokonttori Saate 1 (6) Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Taloushallinnon ja palkanlaskennan tehtävien ja vastuiden jako palvelukeskuksen sekä kirjanpitoyksiköiden

Lisätiedot

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Kohti tavoitetilaa Valtio Expo 2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Agenda Johdanto Kohti tavoitetilaa: 1. Valtion taloushallinnon ohjaus 2. Valtion talous- ja

Lisätiedot

Henkilöstökoulutuksiin liittyvien poissaololajien käsittely Kiekujärjestelmässä

Henkilöstökoulutuksiin liittyvien poissaololajien käsittely Kiekujärjestelmässä Henkilöstökoulutuksiin liittyvien poissaololajien käsittely Kiekujärjestelmässä Koulutuspoissaolot Koulutukseen liittyviä poissaololajeja on Kieku-järjestelmässä seuraaviin koulutustapahtumiin: - Henkilöstökoulutus

Lisätiedot

TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2011

TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2011 TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2011 Oheiset tilastot sisältävät tiedot teknologiateollisuuden (ilman tietotekniikka-alaa) toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden

Lisätiedot

Ajankohtaista valtion talous- ja henkilöstöhallinnosta Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari

Ajankohtaista valtion talous- ja henkilöstöhallinnosta Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari Ajankohtaista valtion talous- ja henkilöstöhallinnosta Taloushallinto Hallitusohjelma Keväällä 2015 annettuun hallitusohjelmaan on kirjattu : Toteutetaan Valtiokonttorin hankinnasta maksuun prosessialueen

Lisätiedot

Suunnittelun ja seurannan asiakirjasivujen laadinta

Suunnittelun ja seurannan asiakirjasivujen laadinta Valtiokonttori Ohje 1 (6) Hallinnon ohjaus 14.2.2012 Dnro VK 40/03/2012 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Suunnittelun ja seurannan asiakirjasivujen laadinta Valtion

Lisätiedot

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Taloushallinnon kevätseminaari 3.-4.6.2015 Valtiokonttori/Merja Snygg Esityksen sisältö Mitä kokonaisarkkitehtuuri on? Miten kokonaisarkkitehtuuri näkyy taloushallinnossa?

Lisätiedot

Nordea First Card -sovelluksen käyttöönotto

Nordea First Card -sovelluksen käyttöönotto Valtiokonttori Ohje 1 (8) 10.10.2017 Dnro VK/797/00.00.00.01/2017 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Nordea First Card -sovelluksen käyttöönotto Valtion talousarviosta

Lisätiedot

Yhteisrahoitteisen toiminnan kustannusvastaavuuslaskelman laatiminen

Yhteisrahoitteisen toiminnan kustannusvastaavuuslaskelman laatiminen Valtiokonttori Määräys 1 (7) 20.11.2014 Dnro VK/1077/00.01/2014 Kirjanpitoyksiköt Yhteisrahoitteisen toiminnan kustannusvastaavuuslaskelman laatiminen Valtion talousarviosta annetun asetuksen 55 :n 1 momentin

Lisätiedot

Kiekun palkkakustannusten kohdistamisessa tehtävät muutokset

Kiekun palkkakustannusten kohdistamisessa tehtävät muutokset Kiekun palkkakustannusten kohdistamisessa tehtävät muutokset 12.6.2015 12.6.2015 Kiekun palkkakustannusten jaon kehittäminen 2013-2016 - > 31.12.2013 2014 2015 - > 2016-> Jakopalkkalaskennan tulosten siirto

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 25.8.2008 Voimaantulo: 1.9.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU 2 SOVELTAMISALA 2 1 Soveltamisala 2 2 LUKU 2 TOIMINTA-AJATUS JA JOHTAMINEN 2 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

KIEKUN TUKI KUSTANNUSLASKENNALLE. Juho Ajo, ratkaisupäällikkö Valtiokonttori, Kieku

KIEKUN TUKI KUSTANNUSLASKENNALLE. Juho Ajo, ratkaisupäällikkö Valtiokonttori, Kieku KIEKUN TUKI KUSTANNUSLASKENNALLE Juho Ajo, ratkaisupäällikkö Valtiokonttori, Kieku Esityksen sisältö Palkkakustannusten jako nykytilanne ja kehittämissuunnitelmat Kustannusten kohdentamismalli tilanne

Lisätiedot

Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi. Kati Korpi

Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi. Kati Korpi Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi Kati Korpi 23.9.2011 23.9.2011 Sisäasiainministeriön hallinnonala Virastoja Sisäasiainministeriö Ministeriön tulosohjaamia virastoja

Lisätiedot

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Kieku-info virastoille 9.6.2015 OPH:n monitoimitila, Helsinki Lari Nikoskelainen, ERP hankepäällikkö Esittäjän nimi 9.6.2015 kehitysprojekti

Lisätiedot

VALTION TALOUSHALLINNON PROSESSIEN KEHITTÄMINEN

VALTION TALOUSHALLINNON PROSESSIEN KEHITTÄMINEN VALTION TALOUSHALLINNON PROSESSIEN KEHITTÄMINEN HTV- ja tuottavuuskyselyn tuloksista ja kehittämistoimenpiteistä Maileena Tervaportti, apulaisjohtaja Valtiokonttori, Talous ja henkilöstö Taloushallinnon

Lisätiedot

Kieku jakopalkat versio

Kieku jakopalkat versio Kieku jakopalkat Kieku jakopalkat ratkaisu ja prosessi Kiekun palkkakustannusten jaon kehittäminen 2013-2015 - > 31.12.2013 2014 2015 - > Jakopalkkalaskennan tulosten siirto kirjanpitoon Laskenta tapahtui

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Valtionhallinnon tukipalvelut

Valtionhallinnon tukipalvelut Valtionhallinnon tukipalvelut Tulosohjausverkoston tapaaminen Valtiovarainministeriö 20.5.2016 Olli Ahonen Valtiokonttori Sisällys 1. Valtionhallinnon tukipalveluiden henkilöstömäärä ja kustannukset 2.

Lisätiedot

Läpinäkyvyyttä tiketteihin tavoitteena tehokas palveluhallinta

Läpinäkyvyyttä tiketteihin tavoitteena tehokas palveluhallinta Läpinäkyvyyttä tiketteihin tavoitteena tehokas palveluhallinta Esitys Kieku-käyttäjäfoorumissa Juha Koljonen, ICT-johtaja, Palkeet Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tilitiedoille tehtäviä tarkistuksia

Tilitiedoille tehtäviä tarkistuksia Valtiokonttori Ohje 1 (8) 8.6.2015 Tilitiedoille tehtäviä tarkistuksia Tähän ohjeeseen on koottu tarkistuksia, joilla voidaan varmistaa tilitietojen oikeellisuutta sekä tilikauden aikana että tilinpäätöksessä.

Lisätiedot

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus VES 340751 1(3) Tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 2 päivänä kesäkuuta 2009 sisäasiainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten

Lisätiedot

Valtion yhteinen kustannuslaskentamalli

Valtion yhteinen kustannuslaskentamalli Valtiokonttori Ohje 1 (29) 9.2.2017 VK/1106/04.00.00/2016 Kirjanpitoyksiköt Valtion yhteinen kustannuslaskentamalli Valtion talousarviosta annetun lain (423/1988) 12 :n mukaan ministeriöiden on suunniteltava

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) JUHTA 10.5.2016 JulkICT Mistä on kyse? AUTA on kokeiluhanke, jolla etsitään uutta toimimallia asiakkaiden

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmän yhteiset toimintokoodien käyttökuvaus

Kieku-tietojärjestelmän yhteiset toimintokoodien käyttökuvaus Valtiokonttori Suunnitelma 1 (10) Hallinnon ohjaus Talousjohtamisen tuki/prosessiohjaus, Taha Juha Halonen 15.12..2010 Kieku-tietojärjestelmän yhteiset toimintokoodien käyttökuvaus Ohje Kieku-tietojärjestelmän

Lisätiedot

Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen

Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita 20.5.2016 Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen Yhteiset tavoitteet -kokonaisuus: miksi ja miten 1. Hallituksen yhteiset tavoitteet Tuetaan

Lisätiedot

Työaikojen hallinta. Yleisperehdytys Erä6:n virastojen ydintiimeille Eija Kokko, Valtiokonttori

Työaikojen hallinta. Yleisperehdytys Erä6:n virastojen ydintiimeille Eija Kokko, Valtiokonttori Työaikojen hallinta Yleisperehdytys Erä6:n virastojen ydintiimeille 20.08.2015 Eija Kokko, Valtiokonttori Ohjelma 20.08.2015 08.30 09.00 Aamukahvi 09.00 09.15 Avaus ja päivän ohjelma, Kirsi Launomaa /

Lisätiedot

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Verohallinto sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry., Julkisten ja hyvinvointialojen

Lisätiedot

Valtion maksukortin käyttö

Valtion maksukortin käyttö Valtiokonttori Määräys 1 (7) 13.2.2012 Dnro VK 46/03/2012 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Valtion maksukortin käyttö Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/92)

Lisätiedot

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI 1.6.2016 1 (7) KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI MEPCO HRM PALKAT TOIMINNALLISUUS Käyttäjän peruskurssi RAPORTOINTI Vuodenvaihdekurssi Pääkäyttäjäkurssi Raportoinnin alkeet ja

Lisätiedot

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Mitkä asiat on oleellisia? Sitovuus Päätöksenteko Strateginen ohjaus ja toiminnan ohjaus Henkilöstöpolitiikka Asiakasrajapinnat/reagointikyky asiakastarpeisiin

Lisätiedot

Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu. Jaana Mannonen Valtiokonttori

Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu. Jaana Mannonen Valtiokonttori Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu Jaana Mannonen Valtiokonttori Henkilöstöhallinnon prosessit Ohjaus ja johtaminen: Henkilöstöpolitiikan johtaminen Henkilöstösuunnittelu Muutosjohtaminen Palkkaus- ja

Lisätiedot

Yhteisten toimintojen kehittäminen vuonna Työpaja kirjanpitoyksiköiden kanssa Toukokuu 2015

Yhteisten toimintojen kehittäminen vuonna Työpaja kirjanpitoyksiköiden kanssa Toukokuu 2015 Yhteisten toimintojen kehittäminen vuonna 2015 Työpaja kirjanpitoyksiköiden kanssa Toukokuu 2015 21.5.2015 Sisältö Yhteisten toimintojen kehittämisen taustaa ja tavoitteet Yhteiset toiminnot tuotannossa

Lisätiedot

Ylitä itsesi. Valmennukset ja seminaarit syksy 2016. Hankinta Toimitusketjun hallinta Yritysvalmennukset

Ylitä itsesi. Valmennukset ja seminaarit syksy 2016. Hankinta Toimitusketjun hallinta Yritysvalmennukset Ylitä itsesi Valmennukset ja seminaarit syksy 2016 Hankinta Toimitusketjun hallinta Yritysvalmennukset Hei, hankinnan ja toimitusketjun hallinnan osaaminen on yrityksille erittäin tärkeä kilpailukyvyn

Lisätiedot

Virastojen tuottavuuskehitys ja tuottavuuskyselyn tulokset

Virastojen tuottavuuskehitys ja tuottavuuskyselyn tulokset Virastojen tuottavuuskehitys ja tuottavuuskyselyn tulokset Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi Helsinki, 26.11.2015 Taustaa kirjanpitoyksiköiden talous- ja henkilöstöhallinnon tuottavuuden tarkastelulle

Lisätiedot

Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94

Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94 Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94 SOPIMUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISVASTUUN SIIRROSTA JYVÄSKYLÄN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄLLE Sopimuksen osapuolet Jyväskylän kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

Tarkennettujen ohjaustoimintojen käyttökuvaus. Sisällys. Valtiokonttori Käyttökuvaus 1 (5) Talous ja henkilöstö

Tarkennettujen ohjaustoimintojen käyttökuvaus. Sisällys. Valtiokonttori Käyttökuvaus 1 (5) Talous ja henkilöstö Valtiokonttori Käyttökuvaus 1 (5) Tarkennettujen ohjaustoimintojen käyttökuvaus Sisällys Ministeriöt käyttävät tässä käyttökuvauksessa esitettyjä tarkennettuja ohjaustoimintoja, joiden perustamisesta Kiekuun

Lisätiedot

Taloushallinnon kevätseminaari

Taloushallinnon kevätseminaari Taloushallinnon kevätseminaari Minna Korpela Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Sisältö Tilinpäätöksen sujuvuus Ajankohtaista Palkeista Sisäinen valvonta Kirjanpidossa

Lisätiedot

Irtaimistorekisteri. Valtiokonttori Ohje 1 (5) Hallinnon ohjaus Dnro 232/03/2012

Irtaimistorekisteri. Valtiokonttori Ohje 1 (5) Hallinnon ohjaus Dnro 232/03/2012 Ohje 1 (5) 15.8.2012 Dnro 232/03/2012 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Irtaimistorekisteri Voimaantulo Lisätiedot Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät. Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori

VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät. Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori Tiedolla johtamisen edellytyksiä Tietotarve - Aitoon tietotarpeeseen

Lisätiedot

Palkeet Pilotin kokemuksia

Palkeet Pilotin kokemuksia Palkeet Pilotin kokemuksia Helsinki 8.12.2015, Soile Röppänen Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Osaamisen hallinnan osa-alueet Osaamisen arviointi Pätevyydet Suorituksen

Lisätiedot

Kiekun työaikojen hallinnan kehittämistarpeet. Kieku-käyttäjäfoorumi Marko Maaniitty / Verohallinto

Kiekun työaikojen hallinnan kehittämistarpeet. Kieku-käyttäjäfoorumi Marko Maaniitty / Verohallinto Kiekun työaikojen hallinnan kehittämistarpeet Kieku-käyttäjäfoorumi Marko Maaniitty / Verohallinto Vero ja työaikojen seuranta ennen Kiekua Työaikoja kohdennettu vuodesta 1991 koko hallinnon tasolla (kaikki

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010

ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010 ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010 1 Henkilöstöraportissa olevat tiedot perustuvat kunnan palkanlaskennasta kerättyihin tietoihin 31.12.2010 tilanteesta. Luvut sisältävät ko. päivänä kunnan

Lisätiedot

Kiekun jakopalkkojen laskentamalli ja ratkaisun jatkokehittämisen vaikutukset virastoihin

Kiekun jakopalkkojen laskentamalli ja ratkaisun jatkokehittämisen vaikutukset virastoihin Kiekun jakopalkkojen laskentamalli ja ratkaisun jatkokehittämisen vaikutukset virastoihin Kimmo Järvinen Valtiokonttori Tilaisuus, Esittäjä Palkkakustannusten jaon muutokset vuodelle 2016 Uutinen Valtiokonttorin

Lisätiedot

Kieku-henkilöstöhallinto. Jaana Mannonen

Kieku-henkilöstöhallinto. Jaana Mannonen Kieku-henkilöstöhallinto Jaana Mannonen 1.10.2010 Mitä Kieku mahdollistaa? Yhtenäiset ja virtaviivaiset prosessit tehostaa valtion talous- ja henkilöstöhallinnon toimintaa tukevat palvelukeskusmallia pohja

Lisätiedot

Toimijaverkostot. Anne Kuvaja Kehittämispäällikkö Työnantaja- ja henkilöstöpolitiikkayksikkö Itä-Suomen aluehallintovirasto 26.10.

Toimijaverkostot. Anne Kuvaja Kehittämispäällikkö Työnantaja- ja henkilöstöpolitiikkayksikkö Itä-Suomen aluehallintovirasto 26.10. Toimijaverkostot aluehallinnon myllerryksessä Anne Kuvaja Kehittämispäällikkö Työnantaja- ja henkilöstöpolitiikkayksikkö Itä-Suomen aluehallintovirasto lli i t 26.10.2011 Mitä aluehallinnon a muutoksessa

Lisätiedot

Valtorin strategia. Päivitetty 16.10.2015

Valtorin strategia. Päivitetty 16.10.2015 Valtorin strategia Päivitetty 16.10.2015 Toiminta-ajatus, ja eteneminen Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ICT-palvelut Nykytila Erilaisia palveluita käytössä Erilaiset toimintaprosessit

Lisätiedot

Koneellisten tietovälineiden käyttäminen kirjanpidossa sekä menetelmäkuvauksen

Koneellisten tietovälineiden käyttäminen kirjanpidossa sekä menetelmäkuvauksen Valtiokonttori Määräys 1 (5) 7.12.2010 Dnro VK 482/03/2010 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Koneellisten tietovälineiden käyttäminen kirjanpidossa sekä menetelmäkuvauksen

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjän toiminnan laadun varmistaminen. 27.10.2014 Hanna Rajala, suunnittelupäällikkö Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Koulutuksen järjestäjän toiminnan laadun varmistaminen. 27.10.2014 Hanna Rajala, suunnittelupäällikkö Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Koulutuksen järjestäjän toiminnan laadun varmistaminen 27.10.2014 Hanna Rajala, suunnittelupäällikkö koulutuskuntayhtymä koulutuskuntayhtymän oppilaitokset aikuisopisto ammattiopisto Jämsän ammattiopisto

Lisätiedot

Keskushallintouudistus kohti yhtenäistä valtioneuvostoa. Timo Lankinen 20.8.2012

Keskushallintouudistus kohti yhtenäistä valtioneuvostoa. Timo Lankinen 20.8.2012 Keskushallintouudistus kohti yhtenäistä valtioneuvostoa Valtioneuvostossa tehtävä politiikka-, lainsäädäntöja resurssiohjaus yhtenäiseksi Hallituksen strategisen näkemyksen nykyistä parempi toimeenpano

Lisätiedot

Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 17.12.2015. Oheismateriaali nro 2 Pyöreän pöydän malli

Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 17.12.2015. Oheismateriaali nro 2 Pyöreän pöydän malli Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 17.12.2015 Oheismateriaali nro 2 Pyöreän pöydän malli Lohja, organisaatiokonsepti 10.11.2015 Valtuusto Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja Elinvoima Hyvinvointi Lakisääteiset

Lisätiedot

PALVO I: Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen suunnittelu

PALVO I: Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen suunnittelu PALVO I: Talous- ja henkilöstöhallinnon Oikeusministeriö LIITE 4 Mitoituslaskelmien lähtötiedot Versio 1.0 5.1.2005 Sivu 2 (8) Johdanto palvelukeskuksen mitoituslaskelmiin Palvelukeskuksen mitoituslaskennassa

Lisätiedot

Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum. 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke

Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum. 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke Esityksen sisältö Mikä Kieku on ja miksi se tulee käyttöön? Tavoiteltavat

Lisätiedot

Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi

Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi Jukka Aalto Helsinki 26.11.2015 Näkökulmat 1. Henkilöstöhallinto 2. Taloushallinto 3. Haasteet 27.11.2015

Lisätiedot

HTV- ja tuottavuuskyselyn tulokset, matkustus

HTV- ja tuottavuuskyselyn tulokset, matkustus HTV- ja tuottavuuskyselyn tulokset, matkustus htv Henkilöstöhallinnon htv-määrä on vähentynyt 24-211 yhteensä noin 22 % 35 Valtionhallinnon skaalattu htv yhteensä (heha) 3 2947 25 2426 235 2 15 1 5 24

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 1 LUKU TUKIPALVELUIDEN TOIMINTA-AJATUS, RAKENNE JA TEHTÄVÄT 1 Toiminta-ajatus Jyväskylän seurakunnan tukipalveluiden

Lisätiedot

Miten Kieku-tietojärjestelmä tulee vaikuttamaan esimiesten tehtäviin? Kehittämispäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori

Miten Kieku-tietojärjestelmä tulee vaikuttamaan esimiesten tehtäviin? Kehittämispäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori Miten Kieku-tietojärjestelmä tulee vaikuttamaan esimiesten tehtäviin? 1 Kehittämispäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori Esimiehelle keskeistä Esimiehet näkevät portaalista alaistensa ajantasaiset henkilö-

Lisätiedot

Valtion yhteiset osaamiset ja niiden hyödyntäminen osaamisen arvioinnissa ennen Kiekun käyttöönottoa

Valtion yhteiset osaamiset ja niiden hyödyntäminen osaamisen arvioinnissa ennen Kiekun käyttöönottoa Valtiokonttori hje 1 (5) Valtion yhteiset osaamiset ja niiden hyödyntäminen osaamisen arvioinnissa ennen Kiekun käyttöönottoa Yhteisten osaamisten taustaa ämä ohjeistus sisältää lyhyen kuvauksen valtion

Lisätiedot

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Kieku käyttäjäfoorumi 6.5.2015 Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari Taustaa

Lisätiedot

Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat

Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat Nykytilanne ja jatkosuunnitelmat Juho Ajo Kiekun kustannuslaskennan ratkaisun sisältö: tilanne 2.9.2013 Meno- ja tulokirjaukset siirretään esijärjestelmistä

Lisätiedot

Riskeistä mahdollisuuksiksi

Riskeistä mahdollisuuksiksi Riskeistä mahdollisuuksiksi Riskienhallintamenetelmä valtion organisaatioille Kaiku-Luotain kartoittaa valtion virastojen riskejä Riskien tunnistaminen on välttämätöntä, jotta tuloksia tuottava riskienhallintaprosessi

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKKA LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA. Hyväksytty: 9.2.2009 / Kv 146. Voimaantulo: 1.1.

KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKKA LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA. Hyväksytty: 9.2.2009 / Kv 146. Voimaantulo: 1.1. KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKKA LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 9.2.2009 / Kv 146 Voimaantulo: 1.1.2010 Muutettu: 12.3.2012/ Kv 26 Voimaantulo: 1.4.2012 Muutettu: 11.6.2012

Lisätiedot

Kesäkuu 2016. Synkka Tuote Pakkaushierarkia yksittäin ja monipakkauksissa myytäville tuotteille

Kesäkuu 2016. Synkka Tuote Pakkaushierarkia yksittäin ja monipakkauksissa myytäville tuotteille Synkka Tuote Pakkaushierarkia yksittäin ja monipakkauksissa myytäville tuotteille 1 Sisällys 1 Yksittäin ja monipakkauksessa myytävät tuotteet... 3 Vähittäistuote... 3 Kuljetuspakkaus ja monipakkaus...

Lisätiedot

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu. Esittelymateriaali

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu. Esittelymateriaali Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu Esittelymateriaali Esityksen sisältö Viitta-työkalun tausta Miten työkalu on syntynyt? Viitta-työkalun tavoitteet ja hyödyt Itsearviointiprosessi

Lisätiedot

HE 94/2007 vp. Kauppa- ja teollisuusministeriön ja työministeriön

HE 94/2007 vp. Kauppa- ja teollisuusministeriön ja työministeriön HE 94/2007 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi eräiden virkojen perustamisesta ja eräiden virkojen lakkauttamisesta Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki eräiden virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Tositteiden hyväksyminen palvelukeskuksessa

Tositteiden hyväksyminen palvelukeskuksessa Valtiokonttori Määräys 1 (7) 1952017 VK/314/00000001/2017 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Tositteiden hyväksyminen palvelukeskuksessa Voimaantulo Valtion talousarviosta

Lisätiedot

YKSI YHTEINEN VALTIOKONTTORI pois organisaatiolähtöisestä viestinnästä. Hanna Tamminen viestintäjohtaja, Valtiokonttori

YKSI YHTEINEN VALTIOKONTTORI pois organisaatiolähtöisestä viestinnästä. Hanna Tamminen viestintäjohtaja, Valtiokonttori YKSI YHTEINEN VALTIOKONTTORI pois organisaatiolähtöisestä viestinnästä Hanna Tamminen viestintäjohtaja, Valtiokonttori Valtiokonttori: Monen eri toimialan virasto Hallinnon ohjaus Rahoitus Vakuutus Sisäinen

Lisätiedot

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Partiossa eletään nyt hyvää nousukautta. Jotta sama tilanne jatkuisi, olemme tehneet teille syksyn toiminnan aloittamisen tueksi tarkoitetun vihkon. Viime syksynä

Lisätiedot

Lomat pidetty mikä on talouden suunta? Pasi Sorjonen 04/08/2014

Lomat pidetty mikä on talouden suunta? Pasi Sorjonen 04/08/2014 Lomat pidetty mikä on talouden suunta? Pasi Sorjonen 04/08/2014 Lomat pidetty mikä on talouden suunta? Yhdysvallat: Vahvasti eteenpäin Euroalue: Pehmeät mittarit yllättävän vahvoja Iso-Britannia: Vahva

Lisätiedot

TORI Tilannekatsaus. Sari-Anne Hannula, projektijohtaja 3.10.2013

TORI Tilannekatsaus. Sari-Anne Hannula, projektijohtaja 3.10.2013 TORI Tilannekatsaus Sari-Anne Hannula, projektijohtaja 3.10.2013 Perustamisen vaiheistus ja aikataulu 2013 2014 Valmisteluvaihe -1.12.2012 Suunnitteluvaihe 1.12.2012-31.7.2013 Perustamisvaihe 1.8.2013-31.12.2013

Lisätiedot

AMK verkosto- opetuksen kehittämist. mistä parhaimmillaan. Annika Michelson ja Ari Vesikko

AMK verkosto- opetuksen kehittämist. mistä parhaimmillaan. Annika Michelson ja Ari Vesikko AMK verkosto- opetuksen kehittämist mistä parhaimmillaan Annika Michelson ja Ari Vesikko Kansankynttiläst stä ohjaajaksi... Rohkeat opettajat ottivat haasteen vastaan ja tulivat mukaan kehittämään opetusta...

Lisätiedot