KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI"

Transkriptio

1 (7) KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI MEPCO HRM PALKAT TOIMINNALLISUUS Käyttäjän peruskurssi RAPORTOINTI Vuodenvaihdekurssi Pääkäyttäjäkurssi Raportoinnin alkeet ja haku Lomat-kurssi Monipuolinen käyttö Avoimet raportit - peruskurssi Hälytykset-kurssi Avoimet raportit - jatkokurssi MEPCO HRM HENKILÖSTÖ Henkilöstöhallinnon pääkäyttäjäkurssi Sähköiset lomakkeet Henkilöstön kehittäminen - osaamisprofiilit ja kurssikalenteri Henkilöstöhallinnon raportointi Lisätiedot kursseistamme /koulutukset

2 (7) KURSSIKUVAUKSET MEPCO PALKAT - KÄYTTÄJÄN PERUSKURSSI Kurssi on suunnattu uusille Mepco HRM -ohjelmiston käyttäjille, esim. palkanlaskijan työsuhteen alkuun. Päivän aikana tutustutaan ohjelman palkanlaskennan perustoimintoihin ohjelmassa ja omaa työtä helpottaviin käyttövinkkeihin. Käymme läpi käytännönläheisten esimerkkien kautta palkanlaskennan työjärjestyksen sekä ohjelmiston vakioraportteja. Kurssin tavoitteena on oppia Mepco HRM -ohjelmiston päivittäiskäytön perustaidot. Käyttöönottoprojektin alkuvaiheeseen ajoitettuna kurssi edistää käyttöönoton sujuvuutta käyttäjien tuntiessa jo jonkin verran järjestelmän toiminnallisuutta. MEPCO PALKAT PÄÄKÄYTTÄJÄ-KURSSI Kurssi on suunnattu uusille Mepco HRM -ohjelmiston pääkäyttäjille, joilla on jo käyttökokemusta ja/tai käyttäjän peruskurssi suoritettuna. Kurssilla tutustutaan ohjelman ylläpitoon liittyviin olennaisiin määrityksiin ja käyttöoikeuksien hallintaan. Kurssin tavoitteena on ymmärtää Mepco HRM -ohjelmiston toimintaa syvällisemmin ja oppia hallitsemaan määrityksiin tehtävien muutosten vaikutukset. Kurssin käyneet saavat Mepcon HRM käyttötuen käyttöoikeuden.

3 (7) MEPCO PALKAT VUODENVAIHDE-KURSSI Kurssi on suunnattu kokeneemmalle Mepco HRM -ohjelmiston käyttäjälle, jolle palkanlaskenta ja Mepco HRM -ohjelmiston käyttö on tuttua. Kurssilla käydään läpi vuodenvaihteen toimia ja raportointia Mepco HRM -ohjelmistossa. Kurssilla käymme läpi seuraavien vuosi-ilmoitusten määritykset: verottajan vuosi-ilmoitus, TyEL ilmoitukset, TVR ilmoitus sekä lakisääteisen tapaturmavakuutuksen palkkailmoitus. Kurssilla tavoitteena on oppia määritysten vaikutukset vuosi-ilmoituksiin ja mahdollisten virhetilanteiden ratkaisut. MEPCO PALKAT - LOMAT-KURSSI Kurssi on suunnattu kokeneemmalle Mepco HRM -ohjelmiston pääkäyttäjälle, jolle palkanlaskenta ja Mepco HRM -ohjelmiston käyttö on tuttua. Kurssilla käyttäjä oppii lomapalkanlaskentaan liittyvät tehtävät ja niiden työjärjestyksen. Käyttäjälle hahmottuu kuinka Mepco HRM -ohjelmistossa tehdään erityyppisten lomaoikeuksien ja lomapalkkojen laskentaan liittyvät määritykset. MEPCO PALKAT MONIPUOLINEN KÄYTTÖ Kurssi on suunnattu kokeneelle Mepco HRM -ohjelmiston pääkäyttäjälle, jolle palkanlaskenta ja Mepco HRM -ohjelmiston käyttö on jo entuudestaan tuttuja. Päivän aikana käydään läpi erilaisia käyttövinkkejä laskentoihin sekä päivittäiseen käyttöön liittyen. Kurssin tavoitteena on oppia käyttämään järjestelmää monipuolisesti ja tehokkaasti.

4 (7) MEPCO PALKAT - RAPORTOINNIN ALKEET JA HAKU Kurssi on suunnattu uusille Mepco HRM -ohjelmiston käyttäjille, joilla on jo käyttökokemusta ja/tai käyttäjän peruskurssi suoritettuna. Kurssilla opitaan raportoimaan monipuolisella Haku-toiminnolla ja Raportit-työkalun käytön perusteet. Päivän aikana käymme läpi Haku-toimintojen hyödyntämistä yrityksen tärkeänä raportointityökaluna ja esim. apuna tietojen tarkastamiseen. Kurssilla tutustutaan myös laskentasarakkeiden sisältöön ja niiden merkitykseen kaikessa raportoinnissa. Kurssin tavoitteena on, että käyttäjä osaa itsenäisesti tehdä hakuja raportoinnin helpottamiseksi sekä osaa valita oikeat työkalut erilaisiin raportointitarpeisiin. MEPCO PALKAT - AVOIMET RAPORTIT -PERUSKURSSI Kurssi on suunnattu kokeneelle Mepco HRM -ohjelmiston käyttäjälle, jolle palkanlaskenta ja Mepco HRM -ohjelmiston käyttö on tuttua. Raportoinnin alkeet ja haku -kurssin suorittaminen ensin on suositeltavaa. Päivän aikana käymme läpi Avoimet raportit-työkalun rakenteen, toimintaperiaatteet ja perusominaisuudet. Tutustumme työkaluun käytännönläheisesti malliraportteja tehden. Tavoitteena on, että käyttäjä osaa itsenäisesti määritellä yksinkertaisia avoimia raportteja, ja hyödyntää muotoilumahdollisuuksia ja Excel-tulostusta. MEPCO PALKAT - AVOIMET RAPORTIT -JATKOKURSSI Kurssi on suunnattu kokeneelle Mepco HRM -ohjelmiston käyttäjälle/raportoijalle, jolle palkanlaskenta ja Mepco HRM -ohjelmiston Avoin raportointi -työkalu on jo ennestään tuttu. Avoimet raportit -peruskurssin suorittaminen ensin on suositeltavaa. Päivän aikana käymme läpi Avoimet raportit -työkalun haastavampia ominaisuuksia käytännönläheisesti malliraportteja tehden. Kurssilla tulevat tutuksi myös mm. muotoilukomentojen käyttö. Tavoitteena on, että käyttäjä osaa itsenäisesti määritellä haasteellisimpia avoimia raportteja, ja hyödyntää monipuolisia muotoilumahdollisuuksia.

5 (7) MEPCO HENKILÖSTÖ - HÄLYTYKSET Kurssi on suunnattu Mepco HRM -ohjelmiston pääkäyttäjälle. Avoimet raportit -peruskurssin käyminen ensin on suositeltavaa. Kurssilla käydään läpi Mepco HRM -ohjelmiston hälytystoimintojen käyttömahdollisuuksia esimerkein. Tutustumme erityyppisten hälytysrajojen asettamiseen raporteille, hälytysviestien luomiseen ja hälytysraporttien liittämiseen ajojonoihin sekä niiden ajastuksiin. Kurssin tavoitteena on oppia itsenäisesti toteuttamaan erilaisia hälytyksiä yrityksen tarpeisiin.

6 (7) MEPCO HENKILÖSTÖ - HENKILÖSTÖHALLINNON PÄÄKÄYTTÄJÄKURSSI Kurssi on suunnattu Mepco HRM -ohjelmiston Henkilöstö-moduulin uudelle pääkäyttäjälle. Kurssilla käydään läpi Mepco HRM -ohjelmiston peruskäsitteet ja käyttö, henkilöstöhallinnon HR-sivujen suunnittelu ja toteutus yleisin esimerkein sekä tutustutaan tietojen etsimiseen Haku-toiminnon avulla. Tutustumme myös vapaiden sähköisten lomakkeiden liittämiseen HR-sivuja päivittäviksi ja käyttöoikeuksien antamiseen muille HR-käyttäjille. MEPCO HENKILÖSTÖ HENKILÖSTÖN KEHITTÄMINEN OSAAMISPROFIILIT JA KURSSIKALENTERI Kurssi on suunnattu Mepco HRM -ohjelmiston Henkilöstö-moduulin pääkäyttäjille, joilla on jo jonkin verran käyttökokemusta järjestelmästä. Kurssilla käydään läpi kurssikalenteri, joka mahdollistaa kurssi-ilmoittautumisen, kurssien ylläpidon ja seurannan. Toiminnolla pystytään muun muassa lähettämään sähköpostiviestejä prosessin eri vaiheissa ja hallinnoimaan kursseja kätevästi yhdessä paikassa. Kurssilla tutustutaan myös osaamisprofiilien määrittelyihin ja mahdollisuuksiin. Päivän aikana käydään läpi osaamisten vertaamista haluttuun tavoitetasoon ja raportointia.

7 (7) MEPCO HENKILÖSTÖ - HENKILÖSTÖHALLINNON RAPORTOINTI Kurssi on suunnattu Mepco HRM -ohjelmiston Henkilöstö-moduulin pääkäyttäjille, joilla on jo jonkin verran käyttökokemusta järjestelmästä. Kurssilla käydään läpi eri tapoja raportoida tietoa Mepco Henkilöstön sivuilta. Päivän aikana tutustutaan muun muassa henkilökortin rakentamiseen useammasta HR-sivusta ja muutamaan henkilöstötilinpäätösraporttimalliin. Tämän lisäksi opetellaan henkilötietojen tulostaminen Wordlomakkeelle, esim. työtodistusta varten. Kurssin tavoitteena on oppia raportoimaan Mepco Henkilöstön tietoja monipuolisesti. MEPCO HENKILÖSTÖ - SÄHKÖISET LOMAKKEET Kurssi on suunnattu Mepco HRM -ohjelmiston pääkäyttäjille. Kurssilla käydään läpi Mepco HRM -ohjelmiston sähköisten lomakkeiden luominen, käyttömahdollisuudet, esimieshyväksyntäprosessit ja lomakkeiden henkilön tietoja päivittävät mahdollisuudet. Tutustumme myös kiinteiden loma- ja poissaololomakkeiden käyttöön. Sähköisten lomakkeiden avulla voidaan esimerkiksi perustaa uusi työsuhde, päivittää työsuhde- tai henkilötietoja ja päivittää HR-sivuja, kuten kehityskeskustelu.

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI 20.10.2015 1 (7) KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI MEPCO HRM PALKAT TOIMINNALLISUUS Käyttäjän peruskurssi RAPORTOINTI Vuodenvaihdekurssi Pääkäyttäjäkurssi Raportoinnin alkeet

Lisätiedot

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Kieku-info virastoille 9.6.2015 OPH:n monitoimitila, Helsinki Lari Nikoskelainen, ERP hankepäällikkö Esittäjän nimi 9.6.2015 kehitysprojekti

Lisätiedot

Valtion yhteinen viestintäratkaisupalveluiden

Valtion yhteinen viestintäratkaisupalveluiden Valtion yhteinen viestintäratkaisupalveluiden käyttöönotto Tässä materiaalissa on kuvattu käyttöönoton tehtävät yleisellä tasolla. Kuvattujen tehtävien lisäksi voidaan tehdä asiakaskohtaisia tehtäviä (esim.

Lisätiedot

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy; 1.1.2016

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy;  1.1.2016 2016 Kauden vaihtaminen Tom Hedman Jopox oy; www.jopox.fi 1.1.2016 Kauden vaihtamiseen liittyvät toimet Jopoxiin on rakennettu palloilulajeihin ominainen piirre kausienvaihtelumekanismi. Mekanismin avulla

Lisätiedot

Henkilöstöhallinto haltuun

Henkilöstöhallinto haltuun Mepco HR Henkilöstöhallinto haltuun Henkilöstöhallinnon prosesseista syntyy valtava määrä tietoa, jolla voi olla suurikin merkitys yrityksen liiketoiminnan kannalta. Oli kyse sitten tavoite- ja tuloskeskusteluiden

Lisätiedot

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 1 SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 Sähköinen liiketoiminta on tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä yrityksen liiketoiminnassa ja liiketoimintaprosesseissa.

Lisätiedot

Katso-tunnistautuminen. Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE

Katso-tunnistautuminen. Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE Katso-tunnistautuminen Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE Mikä on Katso? Katso-tunnistautuminen on Verohallinnon tarjoama palvelu, joka on käyttäjätunnistautuminen

Lisätiedot

Luovia ratkaisuja Erasmus-byrokratian kanssa painimiseen KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN KEVÄTPÄIVÄT 10.5.2016, TURKU

Luovia ratkaisuja Erasmus-byrokratian kanssa painimiseen KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN KEVÄTPÄIVÄT 10.5.2016, TURKU Luovia ratkaisuja Erasmus-byrokratian kanssa painimiseen KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN KEVÄTPÄIVÄT 10.5.2016, TURKU Erasmus+ -ohjelman hallinto Oamkissa - Osin keskitetty, osin hajautettu malli - Kv-palvelut

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö. 12.6.2015 Teija Horsma

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö. 12.6.2015 Teija Horsma Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö 12.6.2015 Teija Horsma 1 Omavalvonta Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen valvonnassa korostetaan palveluntuottajien omaa vastuuta toiminnan

Lisätiedot

Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen

Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen Mikä on liikkumissuunnitelma ja miksi se kannattaa tehdä? Liikkumissuunnitelma antaa konkreettisen suunnan Liikkumissuunnitelma

Lisätiedot

Valtion yhteiset osaamiset ja niiden hyödyntäminen osaamisen arvioinnissa ennen Kiekun käyttöönottoa

Valtion yhteiset osaamiset ja niiden hyödyntäminen osaamisen arvioinnissa ennen Kiekun käyttöönottoa Valtiokonttori hje 1 (5) Valtion yhteiset osaamiset ja niiden hyödyntäminen osaamisen arvioinnissa ennen Kiekun käyttöönottoa Yhteisten osaamisten taustaa ämä ohjeistus sisältää lyhyen kuvauksen valtion

Lisätiedot

Kausiveroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjausmenettelyn muutos. Ennakkotietoa

Kausiveroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjausmenettelyn muutos. Ennakkotietoa Kausiveroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjausmenettelyn muutos Ennakkotietoa Yleistä Uudistusta on valmisteltu Verohallinnossa HE tekeillä, ehdotuksen mukaan: Tiedot annettaisiin

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) JUHTA 10.5.2016 JulkICT Mistä on kyse? AUTA on kokeiluhanke, jolla etsitään uutta toimimallia asiakkaiden

Lisätiedot

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄN AVAINTOIMINNALLISUUDET PELAAJAN NÄKÖKULMASTA Kehittymisen seuranta Oma taso ja kehittyminen Vertailu tavoitetasoihin ja oman ikäluokan parhaisiin Videot Omat

Lisätiedot

ARAn palvelut sähköistyvät

ARAn palvelut sähköistyvät ARAn palvelut sähköistyvät ARAn koulutus Helsinki 24.5.2016 ja Turku 25.5.2016 Heli Honkasalo, ylitarkastaja ARAn palvelut sähköistyvät ARAn tietojärjestelmähankkeita 2016-2017 ARA Asiointi - sähköinen

Lisätiedot

Suomi.fi-tunnistaminen Julkishallinto, valtion ja kuntien yhtiöt 18.11.2015. Versio 2.0, JTO142

Suomi.fi-tunnistaminen Julkishallinto, valtion ja kuntien yhtiöt 18.11.2015. Versio 2.0, JTO142 Suomi.fi-tunnistaminen Julkishallinto, valtion ja kuntien yhtiöt 18.11.2015 Versio 2.0, JTO142 Esityksen sisältö 1. Suomi.fi-palvelukokonaisuus 2. Palvelulupauksemme 3. Nykyiset Tunnistus.fi- ja Vetuma-palvelut

Lisätiedot

Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu

Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu KIRJASTON NEUVOTTELUKUNNAT MARI ELISA (MEK) KUUSNIEMI, TUULIN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, TUTKIMUKSEN PALVELUT, HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTO Tutkimusprojektin

Lisätiedot

Pitkäaikaissairauksien terveyshyötymalli (CCM) 10.2.2012

Pitkäaikaissairauksien terveyshyötymalli (CCM) 10.2.2012 Pitkäaikaissairauksien terveyshyötymalli (CCM) 10.2.2012 1 10.2.2012 Sosiaali- ja terveyspalvelut 2 Omahoidon tuki Potilaan oman osuuden korostaminen Tehokkaiden omahoidon tukistratregioiden käyttö: tilannearvio,

Lisätiedot

YLIOPISTOARVOSANOJEN LINJA. Opetussuunnitelma 2010-2011

YLIOPISTOARVOSANOJEN LINJA. Opetussuunnitelma 2010-2011 YLIOPISTOARVOSANOJEN LINJA 2010-2011 Sisältö Esimerkki linjan opinnoista Tavoitteet Opetusmenetelmät Opintojen sisältö. tavoitteet ja vaadittavat suoritukset Kasvatustieteen perusopinnot Erityispedagogiikan

Lisätiedot

Tehokasta palkanlaskentaa

Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat on moderni ja tehokas palkanlaskentajärjestelmä, joka vastaa erilaisten organisaatioiden tarpeisiin koosta, toimialasta ja työehtosopimuksista riippumatta.

Lisätiedot

Yhteiset konseptit ja periaatteet julkishallinnon palvelukehittämisen edistäjinä Kuntien avoin data hyötykäyttöön seminaari 27.1.

Yhteiset konseptit ja periaatteet julkishallinnon palvelukehittämisen edistäjinä Kuntien avoin data hyötykäyttöön seminaari 27.1. Yhteiset konseptit ja periaatteet julkishallinnon palvelukehittämisen edistäjinä Kuntien avoin data hyötykäyttöön seminaari 27.1.2016 Kirsi Pispa, CSC Tieteen tietotekniikan keskus JulkICTLab on valtiovarainministeriön

Lisätiedot

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Kasvihuonekaasupitoisuudet ilmakehässä vakiinnutetaan tasolle, joka estää vaaralliset muutokset ja mahdollistaa sopeutumisen Rakennettu ympäristö on energiatehokas, elinvoimainen

Lisätiedot

Ennakkovaroitustoimintojen sekä. uuden teknologian hyödyntäminen. toteutuspöytäkirjamenettelyssä

Ennakkovaroitustoimintojen sekä. uuden teknologian hyödyntäminen. toteutuspöytäkirjamenettelyssä Ennakkovaroitustoimintojen sekä uuden teknologian hyödyntäminen toteutuspöytäkirjamenettelyssä Toteutuspöytäkirjamenettely Toteutuspöytäkirjan käyttö alkoi viime vuosituhannen vaihteessa, samassa yhteydessä

Lisätiedot

Hätäkeskustietojärjestelmä ERICAn käyttö ensihoitopalvelussa

Hätäkeskustietojärjestelmä ERICAn käyttö ensihoitopalvelussa Hätäkeskustietojärjestelmä ERICAn käyttö ensihoitopalvelussa Markku Saarinen pääkäyttäjä Sirpa Forma pääkäyttäjä Viranomaisten yhteiskäyttöinen hätäkeskustietojärjestelmä Toteutetaan ja rakennetaan Hätäkeskuslaitoksen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ

YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESITYS OPINTOASIAIN PÄIVILLÄ ROVANIEMELLÄ 27.9.2007 Osaamisen ja sivistyksen asialla HANKKEEN TAVOITE Suunnitella ja toteuttaa yliopistojen

Lisätiedot

Effica-pääkäyttäjä Marianne Hellgrenin määräaikainen palkantarkistus

Effica-pääkäyttäjä Marianne Hellgrenin määräaikainen palkantarkistus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 922/01.02.01/2014 11 Effica-pääkäyttäjä Marianne Hellgrenin määräaikainen palkantarkistus Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 10.12.2014 214 Sosiaali- ja

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A40/200/2016 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä ESR-Henkilö Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä Käyttöohje toteuttajille 28.9.2015 ESR-Henkilö -järjestelmän käyttöohje hankkeiden toteuttajille 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä tunnistautumisesta...

Lisätiedot

Prosessit etyön kehittämisessä

Prosessit etyön kehittämisessä Prosessit etyön kehittämisessä Hanna Alila, Oulun yliopisto 15.4.2011 Hanke lyhyesti eprosessit-hankkeen päätavoitteena on tutkia empiirisesti vuorovaikutus- ja etäteknologoita caseorganisaatioiden johtamisessa

Lisätiedot

Voiko kohtaamista johtaa?- myönteisen vuorovaikutuksen luominen hoivakontakteissa. Mainio Vire Oy Laura Saarinen

Voiko kohtaamista johtaa?- myönteisen vuorovaikutuksen luominen hoivakontakteissa. Mainio Vire Oy Laura Saarinen Voiko kohtaamista johtaa?- myönteisen vuorovaikutuksen luominen hoivakontakteissa Mainio Vire Oy Laura Saarinen Yrityksen arvopohja luo jo suunnan kohtaamiselle Yrityksemme arvot on luotu yhdessä henkilökuntamme

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN TIETOTURVALLISUUS - ASIANTUNTIJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

LIIKETOIMINNAN TIETOTURVALLISUUS - ASIANTUNTIJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) LIIKETOIMINNAN TIETOTURVALLISUUS - ASIANTUNTIJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu 2014 - Joulukuu 2014 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi LIIKETOIMINNAN

Lisätiedot

Katso-palvelun siirto VRK:lle

Katso-palvelun siirto VRK:lle Miten? Mikä muuttuu? Katson omistajan vaihdos pähkinän kuoressa: Katso-palvelun hallinta siirtyy vuoden 2017 alusta Verohallinnolta Väestörekisterikeskukselle. Siirto perustuu 1.7.2016 voimaan tulevaan

Lisätiedot

Lausuntopalvelu.fi. Pääkäyttäjän opas. Kesäkuu 2016

Lausuntopalvelu.fi. Pääkäyttäjän opas. Kesäkuu 2016 Lausuntopalvelu.fi Pääkäyttäjän opas Kesäkuu 2016 1 Sisällys 1 Mikä lausuntopalvelu.fi on?... 3 2 Oppaan kohderyhmä ja sisältö... 3 3 Organisaation pääkäyttäjän nimeäminen ja valtuuttaminen... 3 4 Pääkäyttäjän

Lisätiedot

Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015

Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015 Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015 Mari Puro Hyrrä on uusi maaseudun tukien verkkopalvelu. Hyrrä opastaa hakijan tukiprosessin alusta loppuun - aina tukihakemuksesta siihen asti, kunnes

Lisätiedot

VASU2017 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistaminen

VASU2017 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistaminen VASU2017 KOONTI KYSELYSTÄ HUOLTAJILLE VASU2017 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistaminen Opetushallitus valmistelee parhaillaan varhaiskasvatussuunnitelman perusteita, ja niiden mukaan laadittava

Lisätiedot

JOHTAJASOPIMUS Juuan kunta Markus Hirvonen

JOHTAJASOPIMUS Juuan kunta Markus Hirvonen JOHTAJASOPIMUS Juuan kunta Markus Hirvonen JOHTAJASOPIMUS Juuan kunta ja kunnanjohtaja Markus Hirvonen sopivat tällä johtajasopimuksella kunnanjohtajan avaintehtävistä, työn painopistealueista, niiden

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun palkanlaskenta Vammaisneuvoston tilaisuus 23.3.2016 Mikkeli

Henkilökohtaisen avun palkanlaskenta Vammaisneuvoston tilaisuus 23.3.2016 Mikkeli Henkilökohtaisen avun palkanlaskenta Vammaisneuvoston tilaisuus 23.3.2016 Mikkeli Päivi Norhio, talous- ja palkanlaskentapalvelujen johtaja Taija Laukkanen, palkka-asiantuntija Taitoa Taitoa on valtakunnallinen

Lisätiedot

Valtakunnalliset kuvaarkistopäivät. Tutkija Maria Virtanen

Valtakunnalliset kuvaarkistopäivät. Tutkija Maria Virtanen Valtakunnalliset kuvaarkistopäivät 21.11.2011 Tutkija Maria Virtanen Palvelun taustaa Haluttiin väline, jolla voidaan palvella yleisöä helpommin lähestyttävästi saada talteen ja julkaista museon tietopääomaa

Lisätiedot

Korkeakoulutus ja digitalisaatio -webinaari 15.12.2015. Ilmari Hyvönen

Korkeakoulutus ja digitalisaatio -webinaari 15.12.2015. Ilmari Hyvönen Korkeakoulutus ja digitalisaatio -webinaari 15.12.2015 Ilmari Hyvönen Digitalisaatio ja korkeakoulut Korkeakoulut ja tutkimuslaitokset tuottavat opetuksen ja tutkimuksen avulla sen tiedon ja osaamisen,

Lisätiedot

Askolan kunnan tietoturvapolitiikka

Askolan kunnan tietoturvapolitiikka 22.4.2016 Askolan kunnan tietoturvapolitiikka Askolan kunta Yhteistyötoimikunta 29.3.2016 12 ICT-työryhmä Kunnanhallitus 20.4.2016 85 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOTURVAPOLITIIKKA... 1 2 TIETOTURVALLISUUS...

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE LÄÄKÄRIN TERVEYSKANSION KÄYTTÄJÄREKISTERI V. 1.0

TIETOSUOJASELOSTE LÄÄKÄRIN TERVEYSKANSION KÄYTTÄJÄREKISTERI V. 1.0 1. Rekisterinpitäjä Nimi Cityterveys-konserni (Cityterveys Oy, Y-tunnus 2608646-3 ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvat yhtiöt) Rekisteri on yhteiskäytössä myös niillä itsenäisillä ammatinharjoittajilla,

Lisätiedot

suomi.fi Suomi.fi- asiointivaltuudet

suomi.fi Suomi.fi- asiointivaltuudet Suomi.fi- asiointivaltuudet Julkishallinto, valtion ja kuntien yhtiöt 07.09.2015 Esityksen sisältö 1. Suomi.fi palvelukokonaisuus 2. Palvelulupauksemme 3. Mitä palvelu tarjoaa? 4. Miten? 5. Miksi? Hyötynäkökulma

Lisätiedot

Käyttöohje. HenTyLi. Helsinki 23.11.2004 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Käyttöohje. HenTyLi. Helsinki 23.11.2004 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Käyttöohje HenTyLi Helsinki 23.11.2004 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti (6 ov) Projektiryhmä Jussi Gustafsson Mikko

Lisätiedot

X-Robot-sovellus ja ITK222 XML-laboratoriotyö -kurssi

X-Robot-sovellus ja ITK222 XML-laboratoriotyö -kurssi Euroopan Yhteisö INMIDE Informaatioteknologian Keski-Suomen koulutushanke Jyväskylän yliopisto X-Robot-sovellus ja ITK222 XML-laboratoriotyö -kurssi Anne Honkaranta Jy/Digitaalinen media anne.honkaranta@it.jyu.fi

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Aloitus Valitse ensin vahinkotyyppi ja paina Jatka-nappia. Jos avautuu lisäkysymyksiä vakuutukseen liittyen,

Lisätiedot

Kansallisen maastotietokannan laadunhallinta

Kansallisen maastotietokannan laadunhallinta Kansallisen maastotietokannan laadunhallinta KMTK_laatu/tto Paikkatietojen laatu -projektin kickoff 24.2.2015 Ulla Pyysalo KMTK_laatu KMTK_laatu projekti on asetettu 19.2.2015 uudistamaan maastotietojen

Lisätiedot

Ylläpitäjä ei peri maksua omien sähköisten palvelujensa yhteydessä, ellei sitä ole palvelun kuvauksessa erikseen ja selkeästi mainittu.

Ylläpitäjä ei peri maksua omien sähköisten palvelujensa yhteydessä, ellei sitä ole palvelun kuvauksessa erikseen ja selkeästi mainittu. PALVELUN YLEISET KÄYTTÖEHDOT Viimeisin päivitys 24.4.2013 1. Yleistä asiointi.hameenlinna.fi -palvelu on Hämeenlinnan kaupungin hallinnoima ja ylläpitämä julkinen Internet-palvelu, joka on tarkoitettu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään?

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään? OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään? 29.3. Taustaa: Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuuden hankinta (Valtiokonttori: Kieku) Määritellään ja hankitaan järjestelmäkokonaisuus

Lisätiedot

VIHERVALVONNAN DOKUMENTOINTI VIHERVALVOJAKOULUTUS 12.11.2015 HEIDI JÄRKKÄ

VIHERVALVONNAN DOKUMENTOINTI VIHERVALVOJAKOULUTUS 12.11.2015 HEIDI JÄRKKÄ VIHERVALVONNAN DOKUMENTOINTI VIHERVALVOJAKOULUTUS 12.11.2015 HEIDI JÄRKKÄ ASIANTUNTIJAVALVONTA VS. TILAAJAVALVONTA ASIANTUNTIJAVALVONTA Asiantuntijavalvontaa voi viherurakassa tehdä esimerkiksi: Ympäristösuunnittelija

Lisätiedot

SHY Turun paikallisosasto seminaariristeily 23.5.2014. EN 1090-1 sertifiointi

SHY Turun paikallisosasto seminaariristeily 23.5.2014. EN 1090-1 sertifiointi SHY Turun paikallisosasto seminaariristeily 23.5.2014 EN 1090-1 sertifiointi Ilmoitetun laitoksen arviointiprosessi Akkreditointi Ilmoitettu laitos voi olla akkreditoitu tai ei Akkreditoinnin tekee kansallinen

Lisätiedot

Jyvälle palvelumuotoilusta on palvelumuotoilun ja verkostoitumisen tapahtuma hoiva-, hyvinvointi- ja matkailuyrityksille.

Jyvälle palvelumuotoilusta on palvelumuotoilun ja verkostoitumisen tapahtuma hoiva-, hyvinvointi- ja matkailuyrityksille. Jyvälle palvelumuotoilusta - tapahtuma 27.11.2014 Haluatko kehittää omaa liiketoimintaasi? Hyödynnätkö maaseudun kallisarvoisinta resurssia - luontoa - palveluliiketoiminnassa? Haluatko löytää liikekumppaneita

Lisätiedot

Verkkotehtäviin pohjautuva arviointi matematiikan opetuksessa

Verkkotehtäviin pohjautuva arviointi matematiikan opetuksessa Verkkotehtäviin pohjautuva arviointi matematiikan opetuksessa Linda Blåfield, Helle Majander, Antti Rasila & Pekka Alestalo Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu Oppimisen arviointi Käytännössä: Tarkastellaan

Lisätiedot

Innovaatioprosessi. Lili Aunimo

Innovaatioprosessi. Lili Aunimo Innovaatioprosessi Lili Aunimo Oppimistavoitteet Tänään: etätehtävä: käsitekartta innovaatioprosessista mediawiki: käyttöoikeudet Konseptointiprosessi Ideoiden generointi: Tietotekniikan hyödyntäminen

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Antti Ylä-Jarkko. Miten oppijan palveluita rakennetaan

Antti Ylä-Jarkko. Miten oppijan palveluita rakennetaan Antti Ylä-Jarkko Miten oppijan palveluita rakennetaan Vanhat haku- ja valintajärjestelmät rakennettiin yksi kerrallaan eri aikoina Kehittäminen jäykkää ja kallista uudemman järjestelmän hyviä ideoita ei

Lisätiedot

Ajankohtaista valtion talous- ja henkilöstöhallinnosta Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari

Ajankohtaista valtion talous- ja henkilöstöhallinnosta Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari Ajankohtaista valtion talous- ja henkilöstöhallinnosta Taloushallinto Hallitusohjelma Keväällä 2015 annettuun hallitusohjelmaan on kirjattu : Toteutetaan Valtiokonttorin hankinnasta maksuun prosessialueen

Lisätiedot

VTJ-ylläpito. Käyttäjän ohje Kunnat. Vain luvansaajaorganisaation sisäiseen käyttöön

VTJ-ylläpito. Käyttäjän ohje Kunnat. Vain luvansaajaorganisaation sisäiseen käyttöön Käyttäjän ohje Kunnat Vain luvansaajaorganisaation sisäiseen käyttöön KÄYTTÄJÄN OHJE 2 (9) Sisällysluettelo 1 VTJ-ylläpidon käyttöehdot... 3 2 Yleistä VTJ-ylläpidon käytöstä... 4 2.1 Kuvaukset ja ohjeet...

Lisätiedot

OAJ UUSIMAA YHTEYSOPETTAJAKOULUTUS PE-SU 20. 22.3. 2015 SILJA LINE TUKHOLMA. Yrjö Kangas alueasiamies

OAJ UUSIMAA YHTEYSOPETTAJAKOULUTUS PE-SU 20. 22.3. 2015 SILJA LINE TUKHOLMA. Yrjö Kangas alueasiamies OAJ UUSIMAA YHTEYSOPETTAJAKOULUTUS PE-SU 20. 22.3. 2015 SILJA LINE TUKHOLMA Yrjö Kangas alueasiamies Tavoite OAJ:n toimintasuunnitelman toteuttaminen Mahdollisimman konkreettinen asioiden käsittely keskustellen

Lisätiedot

SUOMEN VIRTUAALIYLIOPISTO Finnish Virtual University - Finlands virtuella universitet

SUOMEN VIRTUAALIYLIOPISTO Finnish Virtual University - Finlands virtuella universitet Suomen virtuaaliyliopistokonsortion tavoitteet Suomen virtuaaliyliopistokonsortion tavoitteena on monipuolistaa ja laadullisesti kehittää yliopisto-opetusta ja tutkimusta. Tähän tavoitteeseen pyritään

Lisätiedot

Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille www.johtamisverkosto.fi

Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille www.johtamisverkosto.fi Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille www.johtamisverkosto.fi 28.10.2014 MARJUKKA LAINE, TYÖTERVEYSLAITOS 0 Verkoston lähtökohta ja tehtävät Hallitusohjelma 2011: Perustetaan Työterveyslaitoksen

Lisätiedot

Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet

Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet Näin luot ja hallinnoit kirjoitusaluetta optima support@jyu.fi Kirjoitusalueen käyttötapoja Yhteisen dokumentin työstäminen wikimäisesti eri aihealueisiin

Lisätiedot

Tulosohjaushanke 2014

Tulosohjaushanke 2014 Tavoitteena strategisempi, kevyempi, poikkihallinnollisempi ja yhtenäisempi tulosohjaus Tulosohjaushanke 2014 Strategialähtöinen tulosohjaus ja johtaminen - STRATO Pilottikokemusten yhteenveto 28.5.2014

Lisätiedot

PERUSKORJAUSHANKKEEN KÄYTTÖÖNOTTO JA TAKUU

PERUSKORJAUSHANKKEEN KÄYTTÖÖNOTTO JA TAKUU Tekes, Korjausrakentamisen teematyöpaja 9.12.2014 PERUSKORJAUSHANKKEEN KÄYTTÖÖNOTTO JA TAKUU Teeman aktivaattori Jani Saarinen, Vison Alliance Partners Oy 9.12.2014 Tekes korjausrakentamisen kehittäminen

Lisätiedot

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Solita Oy Alvar Aallon katu 5, 00100 Helsinki Åkerludinkatu 11, 33100 Tampere Kiviharjunlenkki 1 C, 90220 Oulu 1060155-5 10.02.2016 2 (5) 1. SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

Virtuaalisote. Digitaalisten sote-palveluiden kansallisesti yhteinen julkaisu 7.4.2016

Virtuaalisote. Digitaalisten sote-palveluiden kansallisesti yhteinen julkaisu 7.4.2016 Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoyhteistyöfoorumi Virtuaalisote Digitaalisten sote-palveluiden kansallisesti yhteinen julkaisu 7.4.2016 Sotetieto-strategia: kansallisesti

Lisätiedot

Ajankohtaista Maanmittauslaitoksesta

Ajankohtaista Maanmittauslaitoksesta Ajankohtaista Maanmittauslaitoksesta Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät Paavo Häikiö 16.-17.9.2015 2 Vahva tunnistautuminen Palveluiden tietoturvan parantaminen liittyy asetuksen tietoturvallisuudesta

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategia 2015-2018. Tiivistelmä

Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategia 2015-2018. Tiivistelmä Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategia 2015-2018 Tiivistelmä JOHDANTO Tämä dokumentti on Kirkkonummen tietohallintostrategian tiivistelmä ja koskee strategiakautta 2015-2018. Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategian

Lisätiedot

3D-kiinteistöjärjestelmähanke, Trimble Kuntien paikkatietoseminaari 10.2.2016

3D-kiinteistöjärjestelmähanke, Trimble Kuntien paikkatietoseminaari 10.2.2016 EP PD PAD 3D-kiinteistöjärjestelmähanke, Trimble Kuntien paikkatietoseminaari Trimble Energy & Public Administration -liiketoiminta-alue Edistyksellisiä teknologiaratkaisuja energiatoimialalle ja julkishallinnolle

Lisätiedot

JUHTAn Perustietovarantojaosto Tietosuojan ydinryhmä muistio 4.12.2012

JUHTAn Perustietovarantojaosto Tietosuojan ydinryhmä muistio 4.12.2012 JUHTAn Perustietovarantojaosto Tietosuojan ydinryhmä muistio 4.12.2012 Tietojen käytön seuranta ja valvonta 1. Toimeksianto JUHTAn perustietovarantojaoston työsuunnitelman mukaisesti tietosuojan ydinryhmä

Lisätiedot

Henkilöstö ja koulutussuunnitelma

Henkilöstö ja koulutussuunnitelma Henkilöstö ja koulutussuunnitelma 2 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Henkilöstön rakenne ja määrä... 3 Palvelussuhteen luonne... 3 Henkilöstön lukumäärä kustannuspaikoittain... 4 Viraston henkilöstö jakaantuu

Lisätiedot

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 Osoite ja omat tiedot https://lacris.ulapland.fi/admin Järjestelmään kirjaudutaan Haka-tunnistautumisella ja lippu-nappuloista

Lisätiedot

Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot

Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot Valtiokonttori Ohje 1 (12) 30.9.2015 Dnro VK/849/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Yhteiset Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät toimintohierarkiat ja toiminnot

Lisätiedot

Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin

Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin Juhani Kaakinen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus Ossi Koski AHTi Tämä on AHTi: yksi valtionhallinnon IT- palvelukeskuksista

Lisätiedot

Tieteelliset lehdet ja takautuva digitointi. Digitointirahaa onko sitä? -seminaari 11.6.2010 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi)

Tieteelliset lehdet ja takautuva digitointi. Digitointirahaa onko sitä? -seminaari 11.6.2010 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Tieteelliset lehdet ja takautuva digitointi Digitointirahaa onko sitä? -seminaari 11.6.2010 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Digitointi ja tekstintunnistus Digitointia varten tarvitaan alkuperäiset

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON LAITTEET OSANA OMAVALVONTAA. ohjauksella saatuja kokemuksia. Riitta Husso, LM, Valvira 6.5.2015

TERVEYDENHUOLLON LAITTEET OSANA OMAVALVONTAA. ohjauksella saatuja kokemuksia. Riitta Husso, LM, Valvira 6.5.2015 TERVEYDENHUOLLON LAITTEET OSANA OMAVALVONTAA ohjauksella saatuja kokemuksia Riitta Husso, LM, Valvira 6.5.2015 1 OMAVALVONTA SOS.HUOLLOSSA Omavalvonnalla tarkoitetaan palvelujen tuottajan omatoimista laadun

Lisätiedot

Ohjelmiston käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet

Ohjelmiston käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Ohjelmiston käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ ERITTELYTIEDOT (VSOKERIE)

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ ERITTELYTIEDOT (VSOKERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A124/200/2015 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ ERITTELYTIEDOT (VSOKERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3

Lisätiedot

Laki sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista (luonnos)

Laki sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista (luonnos) Lakiesitys ollut lausuntokierroksella 17.6.2014 asti lähdössä jatkovalmisteluun ja eduskunnalle syksyllä 2014 Tarkoitus tulla voimaan 1.1.2015 Laki on edellytyksenä sille, että sosiaalihuollon sähköinen

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A126/200/2015 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

MITEN PALVELUNÄKYMIEN PALVELUMUOTOILU EDISTYY?

MITEN PALVELUNÄKYMIEN PALVELUMUOTOILU EDISTYY? Hankepäällikkö Jani Ruuskanen, Väestörekisterikeskus Kehityspäällikkö Marjukka Ala-Harja, valtiovarainministeriö MITEN PALVELUNÄKYMIEN PALVELUMUOTOILU EDISTYY? Eteneminen Kansallisen palvelutietovaranto:

Lisätiedot

MUISTIO 10.11.2014. Kun lomajakso tai osa siitä on ajettu, ohjelma huomauttaa asiasta. Muutostoimet riippuvat lomajakson tiedoista:

MUISTIO 10.11.2014. Kun lomajakso tai osa siitä on ajettu, ohjelma huomauttaa asiasta. Muutostoimet riippuvat lomajakson tiedoista: 1 (12) Mepco HRM vinkkejä eri aihealueista Kohta: Kuvaus: Lomat ja poissaolot Lomajakson muuttaminen Jo ajettuja jaksoja voidaan muuttaa vain, jos Työehtosopimus-parametristolla on käytössä valinta "Ajettua

Lisätiedot

VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012

VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012 VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012 Viime vuodenvaihteen tilanne Verohallinto suosittelee rakennusalan yrityksiä hakemaan ennakonpidätystietojen suorasiirtojen yhteydessä veronumeroa työntekijöilleen.

Lisätiedot

KIINTEISTÖALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ - lainsäädäntövertailun johtopäätökset ja suositukset

KIINTEISTÖALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ - lainsäädäntövertailun johtopäätökset ja suositukset KIINTEISTÖALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ - lainsäädäntövertailun johtopäätökset ja suositukset 26.5.2008 VT Sirkka Terho TUTKIMUKSEN KOHTEET LAINSÄÄDÄNTÖ verrattiin Suomen asunto-osakeyhtiölakia ja sitä lähinnä

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24

MERIKARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24 Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24 LAUSUNTOPYYNTÖ KUNNALLISHALLINNON RAKENNE TYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA

Lisätiedot

Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena

Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena Sirpa Syrjäläinen asiantuntija, kuntoutuspalvelut Varsinais-Suomen TE-toimisto 1 TE-palvelut www.te-palvelut.fi 2 1 Ammatillisen kuntoutuksen tarpeen

Lisätiedot

Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous

Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous Helsinki 12.1.2016 Merja Ukkola Ohjausryhmän kokoonpanosta tavoitteena mahdollisimman laaja-alainen asiantuntemus valinta asiantuntemuksen perusteella ja läheltä

Lisätiedot

KNX hyvä käytäntö ja laadukkaat kohteet Mitä pitää muistaa kohteen tekemisessä

KNX hyvä käytäntö ja laadukkaat kohteet Mitä pitää muistaa kohteen tekemisessä KNX hyvä käytäntö ja laadukkaat kohteet Mitä pitää muistaa kohteen tekemisessä Tervetuloa mukaan Sisällysluettelo KNX yleistä... 3 KNX projektinhallinnan mallin asiakirja... 3 Ohjeen laatijat... 3 KNX

Lisätiedot

PAREMPAA LIIKETOIMINTAA. YHDESSÄ. Teemu Sevon, Solita Oy 18.11.2015

PAREMPAA LIIKETOIMINTAA. YHDESSÄ. Teemu Sevon, Solita Oy 18.11.2015 PAREMPAA LIIKETOIMINTAA. YHDESSÄ. Teemu Sevon, Solita Oy 18.11.2015 KAIKKI MIKÄ VOI, DIGITALISOITUU. Muuttuva maailma tarvitsee matkaoppaansa. TÄMÄ ON SOLITA. Liikevaihto 2015 (est.) 49 miljoonaa euroa

Lisätiedot

Uusi ajanvarausjärjestelmä

Uusi ajanvarausjärjestelmä Uusi ajanvarausjärjestelmä Koulutus, testaus ja käyttöönotto Maria Nieminen / Etäpalvelun infopäivä 27.10.2015 Uuden ajanvarausjärjestelmän käyttöönotto Uusi ajanvarausjärjestelmä korvaa nykyisen ajanvarauskäytännön

Lisätiedot

Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden

Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden kehittäminen Kumppanuusverkoston kehittämishanke Pasi Hintikka valmiuspäällikkö, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos projektipäällikkö, Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden

Lisätiedot

T-121.3110 Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyöt. Tehtävä 2: Essee käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen prosessimalleista

T-121.3110 Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyöt. Tehtävä 2: Essee käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen prosessimalleista T-121.3110 Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyöt Tehtävä 2: Essee käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen prosessimalleista Mikko Vestola Opiskelijanumero: xxxx Sähköposti: xxxxx 15.2.2007 1 Käyttäjäkeskeisen

Lisätiedot

Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön

Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön CSC Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön Liityntäpalvelimen versio 6.7.7 Pmuhonen 2/17/2016 Date Version Description 29.9.2015 0.1 Initial version 30.9.2015 0.2 Korjauksia 19.1.2016 0.3 Sertifikaattiohje

Lisätiedot

www.prewise.fi Kun haluat tehdä muutoksesta totta. Osaamisen verran enemmän.

www.prewise.fi Kun haluat tehdä muutoksesta totta. Osaamisen verran enemmän. www.prewise.fi Kun haluat tehdä muutoksesta totta. Osaamisen verran enemmän. Koulutuksenaikainen seuranta ja tulosten mittaaminen suhteessa tavoitteisiin on tärkeää. Elektrobit Oyj prewise 2 Autamme yritystäsi

Lisätiedot

Elektronisen lukitusjärjestelmän valinta

Elektronisen lukitusjärjestelmän valinta Elektronisen lukitusjärjestelmän valinta Kaikki tarjoamamme elektroniset lukitusjärjestelmät ovat helppoja käyttää. Ota yhteyttä ja kysy oikea lukitusratkaisu! Paranna kassakaapin turvallisuutta entisestään

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet:

TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet: TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet: arvioi oman alan tarjontaa ja uusien asiakkaiden löytymistä tuotteistamisen lähtökohdista. täsmentää

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelumalli 2025 ja uusi nuorten talo

Tulevaisuuden palvelumalli 2025 ja uusi nuorten talo Tulevaisuuden palvelumalli 2025 ja uusi nuorten talo Tehdään yhdessä UUSI NUORTEN TALO päivä 1.4.2016 Kehittämisjohtaja Kari Hakari 1 1.4.2016 Tilaajaryhmä/Kehittämis- ja suunnittelupalvelut Muut sidosryhmät

Lisätiedot

Mikkeli Luonnos MEDIA MEDIATAITOJEN OPINTOKOKONAISUUS. Mikkelin Yhteiskoulun lukio Etelä-Savon ammattiopisto, kulttuuriala

Mikkeli Luonnos MEDIA MEDIATAITOJEN OPINTOKOKONAISUUS. Mikkelin Yhteiskoulun lukio Etelä-Savon ammattiopisto, kulttuuriala Mikkeli Luonnos MEDIA MEDIATAITOJEN OPINTOKOKONAISUUS Mikkelin Yhteiskoulun lukio Etelä-Savon ammattiopisto, kulttuuriala Mikkeli Luonnos Puheviestintä Puheviestintä Lukio opintokokonaisuus Mikkelin Yhteiskoulun

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Vammaisfoorumi 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Susanna Haapala, Tiina Lappalainen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Hallintopäällikkö. Opintoasiainpäällikkö

Hallintopäällikkö. Opintoasiainpäällikkö Liikunta-ja terveystieteiden tiedekunnan palvelukeskus 1.1.2010 Hallintopäällikkö Talouspalvelut Henkilöstöpalvelut Matkustuspalvelut Tekniset palvelut ja TVT-palvelut Opintoasiainpäällikkö Opiskelijapalvelut

Lisätiedot