Vastaanottaja Oulun kaupunki, Oulun Jätehuolto. Päivämäärä HIUKKAVAARA, OULU JÄTEHUOLLON ESISELVITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vastaanottaja Oulun kaupunki, Oulun Jätehuolto. Päivämäärä 24.6.2013 HIUKKAVAARA, OULU JÄTEHUOLLON ESISELVITYS"

Transkriptio

1 Vastaanottaja Oulun kaupunki, Oulun Jätehuolto Päivämäärä HIUKKAVAARA, OULU JÄTEHUOLLON ESISELVITYS

2 Päivämäärä Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Ramboll, Seela Sinisalo ja Sanna Pulkkinen Ramboll, Jenni Haapaniemi Ohjausryhmä Viite

3 HIUKKAVAARA, OULU, JÄTEHUOLLON ESISELVITYS SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 1 2. Korttelikohtaiset jätehuoltoratkaisut Tampere, Vuores Norja, Trondheim, Tiller Korttelikohtaiset jätehuoltoratkaisut Jätteen putkikuljetus Mobiiliratkaisu Kimppakeräys syväkeräyssäiliöillä Perinteinen astiakeräys Jätehuoltoratkaisujen vertailu Kustannusvertailu Päästöt Kaupunkikuva ja viihtyvyys kortteleissa Päätelmät ja jatkotoimenpiteet 37 Ramboll Pakkahuoneenaukio 2 P.O.Box TAMPERE T F

4 1. JOHDANTO Hiukkavaara on uuden Oulun suurin lähivuosikymmenien aikana rakentuva kaupunginosa. Hiukkavaara sijaitsee Oulun keskustasta koilliseen. Vanhan kasarmialueen ympärille tulee asuntoja uudelle asukkaalle. Lisäksi uusi Hiukkavaaran keskus palvelee lähiseudulla asuvaa oululaista. Hiukkavaara on kestävä pohjoinen talvikaupunki kaupunginosa, joka on käyttäjälähtöinen, älykkään energiatehokas ja neljän vuodenajan kaupunkielämän keskus. Alueen rakentaminen on aloitettu vuonna 2012 ja se tulee valmistumaan kokonaisuudessaan vuoteen 2035 loppuun mennessä. Alueella tulee sijaitsemaan Oulun kaupungin kolmas aluekeskus, johon tulee monipuoliset ja hyvät palvelut sekä työpaikkoja. Selvitystyössä tarkasteltiin jätehuollon korttelikohtaisia ratkaisuvaihtoja eurooppalaisissa kaupungeissa. Lähemmän tarkastelun kohteeksi valittiin Suomesta Tampereen kaupunginosa Vuores sekä Norjasta Trondheimin kaupunginosa Tiller. Molemmissa kohteissa on toteutettu kortteliryhmäkohtainen jätehuolto putkikuljetusjärjestelmän sekä yhteiskeräyspisteiden avulla. Lisäksi molempien kohteiden kaupunkiympäristön katsotaan olevan verrattavissa Oulun talviolosuhteisiin. Malliesimerkkien jätehuoltoratkaisujen perusteella valittiin kolme jätehuoltoratkaisua, joiden soveltuvuutta Oulun Hiukkavaaran alueille A1-A2 ja A4-A5 tutkittiin tarkemmin. Tarkastelussa huomioitiin suunnittelualueella syntyvän jätteen määrä, tekninen soveltuvuus, kustannukset, kasvihuonekaasupäästöt, sähkönkulutus sekä kaupunkikuvalliset näkökohdat. Tarkasteltavina vaihtoehtoina olivat keskitetty jätteen putkikuljetusjärjestelmä koko Hiukkavaaran alueelle, jätteen putkikuljetuksen mobiiliratkaisu sekä syväkeräyssäiliöillä toteutettu kimppakeräys valitulla suunnittelualueella. Jätehuoltovaihtoehtoja verrattiin perinteiseen kiinteistökohtaiseen astiakeräykseen. Suunnittelutyö toteutettiin Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden sekä Oulun Jätehuollon ohjauksessa. Ohjausryhmän vetäjänä toimi Markku Illlikainen Oulun Jätehuollosta. Ohjausryhmän muina jäseninä toimivat Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista Matti Matinheikki, Erkki Martikainen, Ilona Suppanen, Ari Saine, Jere Klami ja Eini Vasu sekä Oulun Jätehuollosta Antero Kiljunen. Konsulttityöstä vastasi Ramboll Finland Oy:ssä projektipäällikkö Sanna Pulkkinen ja suunnittelija Seela Sinisalo. Lisäksi lähtötietojen hankinnassa käytettiin Ramboll Norjan jätehuoltoasiantuntija Frank Holmgaardin tietoja sekä jätehuollon laitetoimittajilta saatuja tietoja. Kaikille raportissa esitetyille kuville on saatu käyttöoikeudet lähtötietojen toimittajilta.

5 2. KORTTELIKOHTAISET JÄTEHUOLTORATKAISUT Muiden kaupunkien jätehuollon tarkastelun tavoitteena oli etsiä vaihtoehtoisia jätehuollon ratkaisumalleja, joiden soveltamista Hiukkavaarassa kannattaa tutkia tarkemmin. Tarkastelussa keskityttiin kohteisiin, joissa samaa korttelikohtaista jätehuoltoratkaisua hyödyntävät niin asuinkiinteistöt kuin palvelutkin. Esimerkkikohteiden jätehuollosta selvitettiin jätehuollon perusratkaisu, logistiikka, kustannukset, jätehuollon organisointi ja kaupungin rooli jätehuollon järjestämisessä sekä korttelikohtaisen jätehuollon vaikutukset kaupunkikuvaan ja korttelien tilankäyttöön. 2.1 Tampere, Vuores Tampereen kaupunki rakentaa uutta kaupunginosaa Vuorekseen. Alueen rakentaminen on aloitettu vuonna Valmistuessaan vuoden 2020 paikkeilla Vuoreksessa on yli asukasta. Alueen suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut tavoitteena yhdistää laadukas arkkitehtuuri, ekologisuus, huipputekniikka ja luonnonläheisyys. Myös moderni jätehuoltotekniikka on merkittävä osa alueen ekologista ja laadukasta ilmettä ja toimivuutta. Vuoreksen alue sijaitsee noin 7 km etäisyydellä Tampereen keskustasta, Tampere Helsinki-moottoritien ja kaupunkiseudun kehäväylän tuntumassa. Vuoreksen jokaiselle asuinalueelle rakennetaan kerros-, rivi- ja omakotitaloja sekä kytkettyjä kaupunkipientaloja. Alueen keskellä on Vuoreskeskus, jossa sijaitsevat palvelut, kuten koulu- ja liikekeskus, ovat helposti saavutettavissa joka puolelta Vuoresta. Lisäksi myös asuinalueille sijoitetaan lähipalveluja ja harrastuspaikkoja. Alueella järjestettiin asuntomessut vuonna Kuva 1. Vuores sijaitsee Tampereen ja Lempäälän välissä. Lähde: Jätehuoltoratkaisu Vuoreksen kaupunginosan jätehuolto on suunniteltu kaupunginosan suunnittelun ja kaavoituksen yhteydessä. Jätehuoltoratkaisu on korttelikohtainen, ja se perustuu koko kaupunginosan kattavaan jätteiden putkikuljetukseen sekä muutamien jätejakeiden keräykseen pinta-astioiden avulla. Putkikuljetuksella kerätään sekajäte, biojäte, paperi ja keräyskartonki. Lasi, metalli ja pahvi kerätään ekopisteen pinta-astioihin. Lisäksi alueella toimii Paku -palvelu, joka kerää alueelta esimerkiksi kookkaat jätteet. Koko Vuoreksessa on yksi jätteen koonta-asema, joka on sijoitettu Vuoreksen puistokadun varrelle. Ekopisteet sijaitsevat asukkaiden kulkureittien varrella koonta-aseman vieressä sekä päivittäistavarakaupan vieressä. Jätehuoltoratkaisun piiriin tulevat kaupunginosan valmistuessa kuulumaan alueen asukasta sekä alueen palvelut. Lisäksi järjestelmässä on varauduttu Lempäälän alueiden liittämiseen järjestelmän piiriin, jolloin järjestelmä palvelisi yhteensä noin asukasta. Putkijärjestelmän toimittaa MariMatic Oy. Kuvassa 2 on esitetty Vuoreksessa käytettävän putkikuljetusjärjestelmän yleinen toimintaperiaate.

6 1. Asukas vie jätepussit keräyspaikkaan, jossa kullekin jätelajille on oma syöttöpisteensä. 2. Syöttöpisteessä jäte putoaa noin 300 litran varastotilaan, joka täytyttyään tyhjenee automaattisesti putkijärjestelmän ohjelman mukaisesti. 3. Tyhjennyksen alkaessa formaattori muotoilee ja siirtää jätteen siirtoputkeen. 4. Jätelajit tyhjennetään vuorotellen syöttöpisteistä alipaineen ja ilmavirran avulla putkistoa pitkin koonta-asemalle. 5. Vuoreksessa on yksi koonta-asema, joka sijaitsee alueen keskellä Vuoreksen puistokadun laidalla. 6. Koonta-asemalla jäte putoaa jätepuristimeen, joka puristaa esim. sekajätteen tilavuuden noin neljäsosaan. Ilma jatkaa suodattimeen, jossa siitä poistetaan epäpuhtaudet. Jätepuristin siirtää kunkin jätelajin omaan konttiinsa. 7. Autot noutavat kontit kuljetettaviksi käsittelyyn. Vuoreksen tyyppisellä alueella noin asukasta ja muut jätteentuottajat tuottavat sekajätettä noin kontillisen päivässä. Kuva 2. Vuorekseen suunnitellun MariMatic Oy:n putkikuljetusjärjestelmän toimintaperiaate. Lähde: Vuoreksessa putkikuljetusjärjestelmän syöttöaukot sijaitsevat katutasossa. Syöttöaukot on pyritty sijoittamaan siten, että ne ovat helposti asukkaiden saavutettavissa, niiden huolto on mahdollisimman yksinkertaista ja pisteiden etäisyys asunnoilta on optimaalinen. Syöttöpisteiden sijoittelussa on pyritty noudattamaan periaatetta, jonka mukaan sekajätteen ja biojätteen syöttöpisteet sijaitsevat noin 100 metrin etäisyydellä jätteen tuottajasta ja paperin ja keräyskartongin syöttöpisteet noin 250 metrin etäisyydellä.

7 Kuva 3. Vuoreksen eri alueet ja jätehuolto Vuoreksen kahdessa ekopisteessä jätteet kerätään pintasäiliöillä, joiden paikkoja voidaan tarvittaessa helposti vaihtaa. Ekopisteet on sijoitettu asukkaiden kulkureittien varrelle ja niissä kerättäväksi on valittu sellaiset jätejakeet, joita asukkaiden ei tarvitse viedä keräykseen päivittäin. Pintasäiliöiksi on Vuorekseen valittu Pafe boxit (kuva 4), joiden kansi on kevyttä ja kestävää polyeteeniä ja kannessa olevat täyttöaukot on suunniteltu noin 1400 mm:n korkeuteen, jolloin astioiden käyttäminen onnistuu helpommin myös lapsilta ja liikuntarajoitteisilta. Lisäksi säiliöiden muoto helpottaa talvikunnossapitoa. Kuva 4. Pintakeräyssäiliöt Vuoreksen ekopisteissä jätteiden koonta-aseman vieressä ja ruokakaupan vieressä.

8 Kuva 5. Vuorekseen valitut pintakeräyssäiliöt tyhjennetään kuten syväkeräyssäiliöt. Oikealla jätteen koonta-asema. Lähde: Alueen ja jätehuollon rakentuminen Vuoreksen kaupunginosat rakentuvat useassa vaiheessa vuosina Kaupunginosista on kesään 2013 mennessä kokonaan valmistunut noin 600 asukkaan Messualue. Myös Vuoreskeskuksen alueiden ja Koukunrannan alueen rakentuminen on pitkällä ja alueilla asutaan. Myös Mäyränmäen alue on valmistunut, mutta se ei etäisen sijaintinsa vuoksi kuulu jätteen putkikuljetusjärjestelmän piiriin. Kuva 6. Vuoreksen alueiden rakentuminen Jätteen putkikuljetusjärjestelmää on rakennettu Vuoreksen alueelle useassa vaiheessa. Rakentaminen on tehty kunkin alueen kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä siten, ettei valmiita rakenteita tarvitse putkikuljetusjärjestelmän rakentamisen vuoksi rikkoa missään vaiheessa. Tällä hetkellä putkistoa on valmiina noin kolme kilometriä. Järjestelmän arvioidaan kattavan koko Vuoreksen alue vuoteen mennessä. Valmiissa putkikuljetusjärjestelmässä tulee olemaan yhteensä 124 keräyspistettä ja päivittäinen kapasiteetti yhteensä kilolle jätettä. Järjestelmässä tulee olemaan kolme runkolenkkiä (Ø 300 mm), joista kahdesta on mahdollista imeä jätettä samaan aikaan. Yhteensä putkistoa on järjestelmän valmistuessa 13 km.

9 Putkikuljetusjärjestelmän rakentaminen aloitettiin vuoden 2011 alussa putkiston rakentamisella Messualueelle sekä Vuoreskeskuksen alueelle. Vuonna 2011 rakennettu putkisto on kuvattu punaisella kuvassa 7. Jätteen koonta-aseman rakentaminen Vuoreksen puistokadun varteen kesti noin vuoden ja se valmistui kesällä Putkikuljetusjärjestelmä otettiin virallisesti käyttöön vuoden 2012 Asuntomessujen päätyttyä elokuussa Vuoden 2013 aikana valmistuvat putkilinjat Vuoreskeskukselta koulukeskukselle ja Koukkurannan alueelle, joiden rakentuminen on muilta osin alkanut vuonna Myöhemmin putkikuljetusjärjestelmää tullaan laajentamaan ensin Rimmin alueelle (v ) ja pohjoiseen Isokuusen alueelle, jonka kaavoitus on vielä muutamilta osin kesken kesällä Isokuusen alue on laaja ja alue koostuu useista erillisillä kaavoilla kaavoitettavista alueista. Isokuusen alueen rakentumisen toivotaan kuitenkin alkavan alueen Vuoreskeskuksen puoleisista osista, jolloin putkikuljetusjärjestelmää laajentaminen Isokuusen suuntaan voidaan aloittaa jo vuonna Kuva 7. Vuoreksen putkikuljetusjärjestelmän rakentuminen eri alueille Logistiikka Putkikuljetusjärjestelmän avulla Vuoreksessa kerätään kortteleista biojäte, paperi, kartonki ja sekajäte. Osalle kiinteistöjä paperin ja kartongin syöttöpisteet sijaitsevat usean korttelin yhteisessä yhteiskeräyspaikassa (ks. kuva 8 ja 9). Jätteen koonta-asemalla on tällä hetkellä käytössä neljä keräyskontin paikkaa. Lisäksi asemalla on varaus yhdelle lisäkontille. Biojäte kerätään kylmäkonttiin. Sekajäte, paperi ja pakkauskartonki kerätään puristimeen. Koonta-asema on sijoitettu Vuoreksen alueen pääkadun Vuoreksen puistokadun varteen, joten asuinalueet on saatu rauhoitettua jätehuollon raskaalta liikenteeltä. Ekopisteillä kerätään kontteihin (PAFE-säiliöt) metalli, lasi ja pahvi. Ekopisteet sijaitsevat koontaasemalla sekä ruokakaupan vieressä. Myös ekopisteiden jätehuoltoliikenne kulkee lähes täysin Vuoreksen puistokatua, joten ekopisteet eivät aiheuta raskasta liikennettä asuinalueille.

10 Asumisessa syntyvät jätteet, jotka eivät mahdu putkikuljetusjärjestelmään (jääkiekkopeli, pulkat, ym.) kerätään Vuoreksessa erikseen Paku palvelun keräysautolla, joka pysähtyy säännöllisin väliajoin keräämään jätteet tietyistä pisteistä. Vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet kerätään Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n Repe&Romu palvelun avulla Kustannukset Jätteen putkikuljetusjärjestelmän rakentaminen Vuorekseen on voittoa tavoittelematon infrahanke. Järjestelmän rakentamisesta on vastannut järjestelmän omistaja Pirkan Putkikeräys Oy, joka on kunnallisen jätehuoltoyhtiön Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n tytäryhtiö. Pirkan Putkikeräys Oy:n mukaan hanke tulee olemaan tappiollinen ensimmäisen 10 vuotta perustamisesta. Vasta kun koko järjestelmä on rakennettu ja kaikki käyttäjät ovat mukana järjestelmän piirissä, investointi alkaa tuottaa. Talouden hallintaan käytetään poistoja, veroja ym. keinoja. Yhtiön talousmalli on rakennettu yhdessä tilintarkastus- ja konsulttiyhtiö KPMG:n kanssa. Jätehuoltoyhtiö saa jätemaksuista ja liityntämaksuista toimintatuloa. Erityisesti liityntämaksuista suuri osa menee investointien kattamiseen. Asuntoyhtiöt ja -säätiöt sekä muut kiinteistöyhtiöt tulevat Pirkan Putkikeräys Oy:n B-osakkaiksi ja maksavat osakkeiden lisäksi kertaluontoisen liitäntämaksun. Pientalot tulevat käyttäjiksi maksamalla kertaluontoisen liityntämaksun. Vuoreksen pientaloliittyjien liityntämaksun suuruus on alkaen euroa huoneistoa kohden (alv 0%). Putkijärjestelmän jätetaksa alkaen pienkiinteistöjen osalta kiinteänä vuosimaksuna asiakasta kohden on 171,29 euroa vuodessa (alv 0 %). Suurkiinteistöasiakkaan jätetaksa kiinteänä vuosimaksuna on 2,27 euroa (alv 0 %) asemakaavan mukaista kerrosneliömetriä kohden vuodessa. Jätetaksa sisältää, samoin kuin muiden keräysvälineidenkin taksa, jätteiden nouto-, kuljetus- ja käsittelykustannusten ja jäteveron lisäksi myös palvelumaksuosuuden, jolla katetaan asukkaille maksuttomat palvelut. Kiinteistötyyppi Liittymismaksu Jätetaksa Pientalot ,29 /v Suurkiinteistöt B-osakkeen arvo 2,27 /kerros-m 2 Koonta-asema ja runkolinjat on Vuoreksessa rakennettu etupainotteisesti. Kokonaisinvestointi putkikuljetusjärjestelmään on noin 18 miljoonaa euroa. Koonta-aseman kokonaiskustannukset ovat noin 3,7 miljoonaa euroa, mutta luku sisältää myös paljon aseman esteettisen ilmeen saavuttamisesta koituneita kustannuksia. Koonta-aseman tekniikan hinta on noin 1,7 miljoonaa euroa. Runkoputken hinta on noin 150 /m. Runkoputkeen tarvitaan perus putken lisäksi y-haaroja ja tarkastuskaivoja. Putkisto maksaa y-haaroineen ja tarkastuskaivoineen asennettuna noin /m riippuen putkiston sijoittelusta ja rakenteesta sekä asennussyvyydestä ja massanvaihtotarpeista. Laitetoimittajan mukaan jätteen imuputkistoa ei ole välttämätöntä asentaa routarajan alapuolelle, koska jätteen jäätymistä putkistoon ei pidetä riskinä Vaikutukset kaupunkikuvaan Korttelikohtaiseen jätehuoltoratkaisuun on Vuoreksessa paneuduttu huolellisesti. Putkikuljetusjärjestelmän rakentaminen ja suunnittelu on integroitu tiiviisti alueen muuhun suunnitteluun ja rakentamiseen. Putkikuljetus on huomioitu myös alueen asemakaavojen suunnittelussa. Myös järjestelmän teknisten laitteiden visuaaliseen ilmeeseen ja jätehuollon sijoittumiseen kortteleissa on panostettu. Suurkiinteistöjen käyttöön varatut jätteen syöttöpisteistä on sijoitettu taloyhtiöiden pihaan. Pienkiinteistöille tarkoitetut syöttöpisteet on sijoitettu asuinrakennusryhmien välisten viheralueiden reunoille ja yleisten kulkuväylien varrelle. Korttelikohtainen jätehuolto on mahdollistanut Vuoreksen alueella rakennusten sijoittelun melko tiiviiksi ryhmiksi, kun jokaisen kiinteistön välittömään läheisyyteen ei ole tarvinnut varata tilaa jäteastioille ja jätehuoltoliikenteelle. Rakennusryhmien väliin ja ympärille on jätetty melko runsaasti avointa tilaa ja viheralueita. Keskitetyn ratkaisun myötä kiinteistöjen piha-alueet on voitu suunnitella asuinviihtyvyyttä korostaen. Korttelikohtainen jätehuoltoratkaisu on myös mahdollistanut pihojen siisteyden ja yhtenäisyyden.

11 Korttelikohtaisella jätehuollolla on ollut vaikutuksia myös katutilan suunnitteluun, sillä jätehuoltoliikenteen tarvitsemia kääntö- pysähdys- ja lastauspaikkoja ei tarvita jokaisella kiinteistöllä. Näin putkikuljetus vapauttaa katutilaa muulle liikenteelle. Biojätteen ja sekajätteen putkikeräys on myös ennaltaehkäissyt jätehuollon hajuhaitat alueelta. Putkikuljetusjärjestelmän keräysterminaali on helpottanut jätehuollon työntekijöiden fyysisesti raskasta työtä astiakeräyksen vähentyessä. Kuva 8. Sisäpihalle asennetun MOVAC-säiliön syöttöaukot. Lähde: Kuva 9. Vuoreksessa syöttöaukot eivät vie tilaa kadulta tai parkkipaikalta.

12 Kuva 10: Jätteen koonta-aseman yleisilme on siisti Kuva 11. Koonta-asemalla on tilaa logistiikalle.

13 2.1.6 Käyttäjätyytyväisyys Vuoreksen asukkaiden tyytyväisyyttä alueen jätehuoltoon on tutkittu käyttäjätyytyväisyyskyselyn avulla keväällä Kyselyssä pyydettiin vastaajia arvioimaan jätehuollon toimivuuden eri osaalueita asteikolla yhdestä viiteen, jossa yksi on huonoin ja viisi on paras mahdollinen arvosana. Kyselyn tulosten perusteella jätteen putkikeräykseen ollaan keskimäärin tyytyväisempiä kuin perinteiseen jätehuoltoon alueella (kuva 12). Putkikuljetus koetaan siistimmäksi ja ulkonäöltään paremmaksi vaihtoehdoksi. Myös hajuhaittoja ja meluhaittoja koetaan aiheutuneen vähemmän. Jätehuollon käyttäjätyytyväisyys Vuoreksessa Jätteiden putkikeräys, N=100 Perinteinen jätteiden keräys, N= ,6 4,6 4,7 4,5 4,42 4 3,6 3, ,9 2,8 3 3, Keräyksen toimivuus Keräyspaikan ulkonäkö Keräyspaikan siisteys Kuva 12. Asukkaiden tyytyväisyys alueen jätehuoltoon Vuoreksessa. Hajuhaitat Meluhaitat Kaikkien kriteerien keskiarvo Kyselyssä kerätyn vapaamuotoisen palautteen mukaan pientaloasukkaat, kuten taloyhtiöiden asukkaatkin, pitävät putkijärjestelmää tehokkaana, siistinä ja hajuttomana. Järjestelmä on innostanut myös pientaloasukkaita lisäämään jätteiden lajittelua. Pientaloasukkaiden mielestä syöttöpisteiden pitäisi olla tien vierellä niin, että roskat on helppo jättää samalla, kun lähtee autolla liikkeelle. Alueella on avattu yksi uusi keräyspaikka kokeiluluontoisesti myös pientaloille kyselyvastausten perusteella. Kyselyn perusteella talviolosuhteiden koettiin vaikuttavan syöttöluukun toimintaan. Luukun kokoa kritisoitiin ja tottuminen sopivaan pussikokoon on vaatinut opettelua. Syöttöluukun muotoilua on kyselytulosten ja käyttökokemusten perusteella uudistettu alueella. Tulevaisuudessa rakentuvissa kohteissa käytetään uudistettua mallia. Myös jo asennettuihin syöttöpisteisiin tehdään alueella muutoksia. Kyselyn mukaan pientaloasukkaita askarruttivat jonkin verran myös putkeen sopimattomat jätteet, kuten pulkka tai iso matto. Näitä varten alueella on tarjolla Vuoreksen Paku - palvelu Hankkeesta opittua Edellytyksenä järjestelmän toteuttamiselle on ollut, että alue on uusi ja kokonaan kaupungin omistuksessa. Hankkeen aikana on karttunut paljon kokemusta putkikuljetusjärjestelmän teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta. Syöttöpisteiden suuaukon muotoa on hankkeen aikana kehitetty niin, että syöttöpisteiden talvikunnossapito on helpompaa (kuva 13). Nämä suuaukon muotoilun muutokset ovat myös mahdollistaneet jätteiden punnituksen ja tunnistuksen syöttöpisteellä, jolloin järjestelmän käytön kustannuksia on mahdollista kohdistaa jätteen tuottajille todellisen jätemäärän mukaan. Tunnistus on suunniteltu tehtävän käyttäjille jaettavan sähköisen avaimen avulla (tag). Punnituksen toteuttamisen tuotekehitys on edelleen käynnissä. Suunnitteluvaiheessa punnituksen toteutus on ajateltu toteutettavan syöttöpisteen suuaukon ja sen alapuolella olevan varastotilan välikanteen asennettavalla vaa'alla. Punnituksen jälkeen kansi aukeaa alaspäin ja jäte putoaa varastotilaan.

14 Kuva 13. Syöttöpisteiden uudelleen muotoilu. Lisäksi syöttöpisteiden kokoa voidaan suurentaa tarpeen mukaan. Vuoreksessa on suunnitteilla palvelualojen käyttöön syöttöaukot, joiden suuaukko on suurempi kuin asuinkiinteistöiden syöttöpisteiden suuaukot. Tämä mahdollistaa tavallisten jätesäkkien käytön liikekiinteistöjen siivoustyössä kuten tähänkin asti. Vuoreksen ensimmäisissä putkilinjoissa on sekä tarkastuskaivot että liitoskaivot putken y-haara kohdissa. Nykyisin erillisiä liitoskaivoja ei tarvita, vaan putkien tarkistuskaivot asennetaan y- haaroihin. Tarkastuskaivojen kautta putkistoa on mahdollista huoltaa ja tarvittaessa vaihtaa y- haaroja. Maanrakennustöiden kustannuksiin voidaan oleellisesti vaikuttaa putkiston asennussyvyydellä sekä kaivuteknisillä ratkaisuilla. Jätteen putkikuljetus putkistoa ei ole tarpeen asentaa routarajan alapuolelle. Lähemmäksi maanpintaa asentaminen vähentää putkikaivantojen suojaus- ja veden pumppaustarpeita. Mahdollisuuksien mukaan myös massanvaihtoja tai kallion louhintatöitä voidaan rajoittaa, koska putkisto on valmistettu komposiittimateriaalista, joka kestää jonkin verran taivuttamista toisin kuin esim. teräksiset jäteputkistot. Hankkeessa on opittu myös korttelikohtaisen jätehuollon järjestämiseen ja sen mahdollistavaan lainsäädäntöön liittyvistä asioista. Jätelain 40. mukaan jätteen tuottajan on järjestettävä jätteelle keräyspaikka ja MRL 40 on osoittautunut hyödylliseksi, sillä sen nojalla kimppapisteelle on mahdollista osoittaa paikka kaavassa. Yksityisten palveluntuottajien tulemisesta mukaan jätehuoltojärjestelmään puolestaan säädetään jätelain momentin 5. kohdassa. Lisäksi Vuoreksen alueella tontinluovutusasiakirjoihin on lisätty jätehuoltoon liittyviä ehtoja. 2.2 Norja, Trondheim, Tiller Trondheimin kaupunki sijaitsee Norjan rannikolla Keski-Norjassa. Kaupungissa on noin asukasta. Trondheimissa on asetettu tavoitteeksi, että 50 % kaupungin jätteistä kerätään maanalaisilla järjestelmillä. Maanalaiset järjestelmät voivat olla joko kontteja tai putkikuljetusjärjestelmiä. Kaikille uusille yli 300 asukkaan asuinalueille on asennettava jätteiden putkikuljetusjärjestelmä (stationary vacuum system). Norjassa yleisesti kunta vastaa kotitalouksien ja kivijalkayritysten jätehuollosta. Yksityiset yritykset voivat ostaa jätehuoltopalvelun joko kunnalliselta tai yksityiseltä yritykseltä. Norjassa, Bergenin kaupungissa ollaan kokeilemassa kunnan vastuulla olevan kotitalouksien jätehuollon ja liikeyritysten jätehuollon järjestämistä samalla putkikuljetusjärjestelmällä. Muualla Norjassa putkikuljetusjärjestelmät palvelevat yleensä vain kotitalouksia ja kivijalkakauppoja. Trondheimin, Tillerin kaupunginosa on uusi vähitellen rakentuva alue, joka sijaitsee noin 10 km Trondheimin keskustasta itään. Esimerkkikohteeksi valittu uusi rakenteilla oleva Sjnetnan Nedren kortteli rajautuu Tiller Ringenin ja Harald-Trops Vegin katuihin (kuva 14).

15 Kuva 14. Tillerin kaupunginosa ja uusi rakentuva kortteli Tronheimissa. Koko kaupunginnosassa on jätteen putkikuljetusjärjestelmä Jätehuoltoratkaisu Esimerkkikohteeksi valittua korttelia ei ole vielä rakennettu, mutta jätehuollon ja putkikuljetusjärjestelmän suunnittelu on jo valmistumassa. Korttelin jätehuolto perustuu putkikuljetusjärjestelmään ja muutamien jätejakeiden erilliskeräykseen. Valittua jätehuollon yhteisratkaisua käyttää alueella 13 kiinteistöä, joissa on yhteensä 162 asuntoa, joista 116 on kerrostalohuoneistoja ja 56 rivitalohuoneistoja. Putkikuljetusjärjestelmän avulla kerätään kaikissa kortteleissa sekajäte ja paperi, ja muovia sekä lasia ja metallia varten on syväkeräyssäiliöt (Taulukko 1). Taulukko 1. Tillerin korttelialueen kiinteistöt ja jätehuoltojärjestelmät. Kortteli Kiinteistöjä, Huoneistoja, Jätehuoltojärjestelmä kpl kpl Sekajäte Paperi Muovit Lasi/metalli B putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys B2 1 8 putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys B3 1 6 putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys B4 1 5 putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys B5 2 5 putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys B6 2 9 putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys B7 1 6 putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys B8 2 7 putkikuljetus putkikuljetus syväkeräys syväkeräys Yhteensä Putkikuljetusjärjestelmän syöttöaukot on suunniteltu sijoitettavaksi katujen varsille ja muovien sekä lasin ja metallin syväkeräyssäiliöt on sijoitettu alueen sisääntulokadun viereen (kuva 15). Jätehuolto on mitoitettu siten, että noin 30 taloutta käyttää samaa syöttöpistettä. Putkikuljetusjärjestelmän syöttöaukkojen sijainti ja määrä on mitoitettu siten, että etäisyys lähimmälle syöttöaukolle on aina enintään 50 metriä (kuva 15). Alueella on yhteensä neljä syöttöaukkoa.

16 Kuva 15. Uusi kortteli Tillerin kaupunginosassa, alueen putkikuljetusjärjestelmän suunnitelma. Jäteputkisto on merkitty kuvaan vaaleanpunaisella, paperin syöttöaukot vihreällä, sekajätteen syöttöaukot sinisellä ja muovin ja lasin sekä metallin syväkeräyssäiliöt vaaleansinisellä. Norjassa sekajäte päätyy jätteenpolttoon ja poltossa syntyvä lämpö hyödynnetään kaupungin kaukolänpöverkossa. Biojätettä ei erilliskerätä, vaan se päätyy sekajätteen joukossa polttoon. Muovi kerätään erillisenä jätejakeena, sillä muovijae myydään jatkokäyttöön. Keräyksestä muovit viedään puristimeen ja puristuksen jälkeen muovit lähetetään kierrätykseen Saksaan. Muovin erilliskeräys näin on kallista, mutta se on myös jätejae, josta saadaan melko hyvä kilohinta, kunhan kerätty materiaali on kohtuullisen puhdasta. Jätteen lajittelutehokkuus ei Norjassa ole kovin korkea, joten jätehuollossa on alettu tarkastella mahdollisuutta siirtyä sekajätteen automaattiseen lajitteluun. Mikäli automaattiseen lajitteluun siirrytään, on mahdollista, että muovin erilliskeräyksestä luovutaan ja muovi erotetaan sekajätteestä vasta automaattisessa lajittelussa. Lasi ja metalli kerätään samoihin jäteastioihin. Jäte kuljetetaan lajittelulaitokseen Etelä-Norjaan, jossa jätteestä erotellaan ensi metallijae ja epäpuhtaudet. Tämän jälkeen lasi lajitellaan värin mukaan omiksi jakeikseen Ongelmajätteet kerätään punaiseen muovilaatikkoon pakattuna korttelin jätepisteistä kahdesti vuodessa erikseen ilmoitettavina päivinä. Kiinteistö- ja korttelikohtaisen jätteenkeräyksen lisäksi kaupungilla on yleisiä keräyspisteitä, joihin voi viedä lasia, metallia, tekstiilejä ja vaatteita sekä keräyspaperia ja -kartonkia. Erityisjätteille on hyötyjätepisteet, joihin voi viedä esim. huonekaluja ja/tai ongelmajätteitä.

17 Kuva 16. Ongelmajätteet kerätään säännöllisesti erikseen Logistiikka Jätehuolto on helposti asukkaiden saavutettavissa, sillä putkikuljetusjärjestelmän syöttöaukot on suunniteltu sijoitettavaksi keskeiselle paikalle jalkakäytävän viereen (kuva 17). Putkikuljetusjärjestelmän syöttöaukkojen sijainti ja määrä on mitoitettu siten, että etäisyys lähimmälle syöttöaukolle on aina enintään 50 metriä (kuva 18). Putkikuljetusjärjestelmä tyhjennetään kuljettaa jätteet keräysasemalle, jossa ne pakkautuvat kontteihin ja kuljetetaan pois autolla. Kuva 17. Putkikuljetusjärjestelmän suuaukot on suunniteltu kulkureittien varteen jalkakäytävälle. Jäteputkisto on merkitty kuvaan vaaleanpunaisella, paperin syöttöaukot vihreällä, sekajätteen syöttöaukot sinisellä. Syväkeräyssäiliöt on sijoitettu alueen sisääntulokadun viereen (kuva 17) korttelin kulmaan alueelle, jolla pysäköinti ei muutenkaan olisi mahdollista. Syväkeräyssäiliöt on kuitenkin tyhjennettäessä nostettava jalkakäytävän yli. Tyhjennys tehdään normaalina työaikana ja tyhjennysliikenne voi häiritä muuta liikennettä.

18 Kuva 18. Syväkeräyssäiliöt ovat alueen sisäänajoväylän varrella. Putkikuljetusjärjestelmän suuaukot on suunniteltu kulkureittien varteen jalkakäytävälle. Jäteputkisto on merkitty kuvaan vaaleanpunaisella, paperin syöttöaukot vihreällä, sekajätteen syöttöaukot sinisellä. Muovin sekä lasin ja metallin syväkeräyssäiliöt on merkitty vaaleansinisellä. Myöhemmin alueelle rakennettavat korttelit tullaan aikanaan liittämään alueen putkikuljetusjärjestelmään. Myös omakotitalojen on mahdollista liittyä kaupunginosan putkikuljetusjärjestelmään. Kuva 19. Syväkeräyssäiliöt ovat alueen sisäänajoväylän varrella ja niiden tyhjentäminen voi ajoittain häiritä muuta liikennettä.

19 Kuva 20. Uuden korttelin (B5) putkikuljetusjärjestelmä on liitetty Tillerin koko kaupunginosan putkikeräysjärjestelmään. Keräysasema on kuvattu punaisella Vaikutukset Trondheimin alueella on siirrytty jätteen putkikuljetukseen osittain jätehuollon tavikunnossapidon helpottamiseksi (kuva 21). Runsaslumisessa meri-ilmastossa lumen luonti perinteisten pintaastioiden päältä ja ympäriltä on aikavievää, eikä valmiissa rakennetussa ympäristössä ole ollut pinta-astioiden vaatimaa tilaa. Uusissa alueilla kuten tässä esitellyssä Tillerin korttelissa on haluttu putkikuljetusjärjestelmän avulla pienentää talvikunnossapidon kustannuksia. Kuva 21. Trondheimissa siirtyminen putkikuljetukseen ja syväkeräyssäiliöihin on helpottanut mm. talvikunnossapitoa.

20 Putkikuljetusjärjestelmän ja syväkeräyssäiliöiden ansiosta alueelle jo rakentuneiden kiinteistöjen piha-alueet ovat siistejä ja viihtyisiä. Panostamalla keräysjärjestelmän visuaaliseen ilmeeseen putkikuljetusjärjestelmän ja syväkeräyssäiliöiden ilme halutaan saada yhtenäiseksi. Ennen putkikuljetusjärjestelmän valmistumista alueella käytetään syväkeräyssäiliöitä, jotka n sijoitettu samoille paikoille kuin putkikuljetusjärjestelmän syöttöaukot. Myös kerättävät jätejakeet ovat samat. Jätehuolto on pyritty aluesuunnittelussa sijoittamaan siten, ettei se vie tilaa viheralueilta, kadulta tai parkkipaikalta. Kuvassa 22 säiliöt on sijoitettu kadun laitaan rivitalon päätyyn. Kuvassa säiliöt vievät enemmän tilaa kuin putkikuljetusjärjestelmän suuaukot tulevat viemään, sillä suuremman kapasiteettitarpeen vuoksi säiliöitä on viisi, mutta järjestelmän suuaukkoja pisteeseen on suunniteltu kolme. Kuva 22. Alueella asutaan jo, joten syväkeräyssäiliöt rivitalon päädyssä korvaavat putkikuljetusjärjestelmän kunnes koko putkisto on saatu rakennettua. Kun putkikuljetusjärjestelmä valmistuu, terminaalin kapasiteetti tulee olemaan nykyistä tarvetta suurempi, sillä ympärille rakentuu myöhemmin lisää kortteleita, jotka liitetään järjestelmään. Jätehuoltoratkaisun vaikutusta kiinteistön arvonnousuun ei ole tutkittu. Korttelialueen yleisilme on kuitenkin siisti, moderni ja tekniset ratkaisut ovat edistyksellisiä ja hyvin organisoituja. Ulkona vapautunut tila on hyödynnetty esimerkiksi pysäköintipaikkoina.

21 3. KORTTELIKOHTAISET JÄTEHUOLTORATKAISUT Suunnittelualueeksi valittiin Oulun Hiukkavaaran alueelta Hiukkavaaran keskusta-alue (A1-A2 korttelialueet) sekä Hiukkavaaran keskusta-alueen eteläpuolella sijaitseva pientalovaltainen korttelialue (A4-A5 alueet). Suunnittelualueiden rajaus on esitetty kuvassa 23. Putkikuljetusjärjestelmän osalta on tarkasteltu laajempaa aluetta, johon kuuluu suunnittelualueiden lisäksi myös alueet A3, A6 ja A8. Kuva 23. Hiukkavaaran kaava-alueelta suunnittelualuiksi valittiin sinisellä rajatut A1-A2 ja A4-A5 alueet. Tarkasteltaviksi jätehuoltoratkaisuiksi valittiin keskitetty jätteen putkikuljetusjärjestelmä koko Hiukkavaaran alueelle, jätteen putkikuljetuksen mobiiliratkaisu sekä syväkeräyssäiliöillä toteutettu kimppakeräys. Jätehuollon mitoituksessa on käytetty Oulun Jätehuollon jätekertymätietoja. Taulukko 2. Oulun seudulla asuinkiinteistöillä syntyvän jätteen määrä asukasta kohden keskimäärin. Jätejae Polttokelpoinen jäte 288 Biojäte 35 Paperi 43 Kartonki 7 Lasi 11 Metalli 8 Pahvi 3 Yhteensä 395 kg/a

22 3.1 Jätteen putkikuljetus Jätteen putkikuljetusjärjestelmällä voitaisiin helposti kattaa Hiukkavaaran alueet A1-A8, pois lukien A7, joka sijaitsee Myllyojan pohjoispuolella. Koko aluetta palvellessaan putkikuljetusjärjestelmä kattaisi noin asukkaan sekä alueen palveluiden jätehuollon. Jätteenkäsittelykapasiteetti järjestelmällä olisi noin kg jätettä päivässä. Alustavassa suunnitelmassa jäteputkistoa on kokonaisuudessaan noin 16 km ja jätteen keräyspisteiden määrä yhteensä noin 90 kappaletta. Jätteen koonta-asema on sijoitettu Hiukkavaaran alueen keskelle, kokoojakadun varteen (kuva 24.) Kuva 24. Tässä putkikuljetusjärjestelmä kattaa alueet A1-A8, pois lukien alue A7 Putkikuljetusjärjestelmällä kerättäisiin poltettava jäte, biojäte, paperi ja kartonki. Jätehuoltomääräyksien mukainen lasin ja metallin erilliskeräys kerros- ja rivitaloyhtiöiltä hoidettaisiin syväkeräysastioiden avulla kimppakeräyksellä. Metallin ja lasin erilliskeräys sijoitettaisiin paperin ja kartongin syöttöpisteiden viereen. Alustavassa suunnitelmassa putkikuljetusjärjestelmän syöttöpisteiden verkosto on mitoitettu niin, että polttokelpoisen jätteen ja biojätteen syöttöpisteet sijaitsevat 100 metrin etäisyydellä ja kartongin ja paperin syöttöpisteet sijaitsevat 250 metrin etäisyydellä jätteen tuottajasta. Koonta-aseman laitteisto on mitoitettu viidelle konttipaikalle, joista kaksi on varattu poltettavalle jätteelle ja muut biojätteelle, paperille ja kartongille. Jätteen keräämiseen käytetään 20 m 3 kontteja. Arvioidun syntyvän jätemäärän perusteella on mitoitettu konttien tyhjennystarve (taulukko 3). Laskennassa on huomioitu, että biojätteelle käytetään jäähdytettyä biokonttia, jonka tyhjennysvälinä on käytetty kahta viikkoa Oulun seudun ympäristötoimen jätehuoltomääräysten poiketen. Jätehuoltomääräysten mukaan biojätteen tyhjennysvälin voi olla kaksi viikkoa talvikautena (syys-toukokuu) ja yksi viikko kesäaikana (kesä-elokuu). Alustavan suunnitelman mukaan Hiukkavaaran alueelle on mitoitettu noin 80 jätteen syöttöpistettä, jossa on syöttöluukut poltettavalle jätteelle ja biojätteelle sekä noin 15 syöttöpistettä, jossa on syöttöluukut poltettavalle jätteelle, biojätteelle sekä paperille ja kartongille.

23 Taulukko 3. Hiukkavaaran alueilla A1-A8 (pois lukien A7) syntyvän jätteen määrä, keräysväline ja viikoittainen tyhjennysrytmi. Jätejae kg/a kg/vk Puristinkontti Tyhjennys Polttokelpoinen jäte x20 m 3 2xvko Biojäte x20 m 3 joka 2. vko Paperi x20 m 3 joka vko Kartonki x20 m 3 joka 4. vko Lasi *3 m 3 joka 4. vko Metalli *3 m 3 joka 2. vko Yhteensä Putkikuljetusjärjestelmän investointikustannukset on laskettu laitetoimittajilta saatujen hintojen perusteella sekä alustavan suunnitelman mukaisilla mitoitustiedoilla. Maarakennuskustannuksissa on käytetty Oulun seudun yleistä kustannustasoa. Putkikuljetusjärjestelmän kustannukset on laskettu sen mukaan, että järjestelmä kattaisi koko Hiukkavaaran alueen. Koko Hiukkavaaran alueen kattavan putkikuljetusjärjestelmän investointikustannukset ovat noin 16 miljoonaa euroa (taulukko 4). Mikäli järjestelmä toteutettaisiin vain suunnittelualueelle, olisi järjestelmän investointikustannukset noin 8,5 miljoonaa euroa (4.1 Kustannusvertailu). Taulukko 4. Putkikuljetusjärjestelmän investointikustannukset. Laitteisto Määrä Yhteensä Syöttöpiste 2 jakeelle 78 kpl /kpl Syöttöpiste 4 jakeelle 15 kpl /kpl Syöttöpisteiden maanrakennustyöt 93 kaivantoa /kpl Koonta-aseman laitteisto, asennettuna 1 kpl Koonta-aseman rakennustyöt 1000 m /m Putkisto, kaivot, haarat m 350 /m Putkiston maanrakennustyöt m 100 /m Syväkeräyssäiliöt, 3 m 3 16 kpl /kpl Syväkeräyssäiliöiden asennus 16 kpl 500 /kpl Yhteensä Putkikuljetusjärjestelmän käyttö- ja ylläpitokustannukset perustuvat laitetoimittajalta saatuihin tietoihin. Jätteen käsittelyhinnat perustuvat Oulun Jätehuollon vuoden 2013 hinnastoon. Lasin ja metallin syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshinnat perustuvat JLY;n Tietoa kuntien jätehuollosta 2011 julkaisusta laskettuihin keskiarvohintoihin. Laskelman perusteella koko Hiukkavaaran alueen putkikuljetusjärjestelmän vuotuiset käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat noin (taulukko 5). Taulukko 5. Putkikuljetusjärjestelmän käyttö- ja ylläpitokustannukset vuodessa. Laitteisto Määrä Yhteensä Koonta-aseman ylläpito m 2 20 /m Syöttöpisteiden ylläpito 93 kpl 220 /kpl Putkiston ylläpito Sähkönkulutus Poltettava ja paperi 50 kwh/t 0,0316 /kwh Kartonki 90 kwh/t 0,0316 /kwh 189 Biojäte 120 kwh/t 0,0316 /kwh Jätteen kuljetus 405 krt 120 /krt Poltettavan jätteen käsittely t 87,6 /t Biojätteen käsittely 334 t 35,5 /t Kartongin käsittely 66 t 40,0 /t Lasin tyhjennys 13 krt 109,5 /krt Metallin tyhjennys 26 krt 78,5 /krt Paperin tyhjennys 407 t - Yhteensä Eri jätehuoltojärjestelmien investointi- ja käyttökustannusten vertailua varten on laskettu putkikuljetusjärjestelmän investoinnin nykyarvo. Nykyarvomenetelmällä on arvioitu 20 vuoden toiminta-ajan kokonaiskustannukset muutettuna käytetyn korkokannan mukaiseen nykyarvoon. Las-

24 kennassa on käytetty 5 % korkokantaa ja jäännösarvoa 0. Putkiston käyttöikä on 50 vuotta, laitteiston 20 vuotta ja syväkeräyssäiliöiden 10 vuotta. Huomioitavaa on, että 20 vuoden toiminta-aikana syväkeräyssäiliöiden investointi joudutaan toteuttamaan kahdesti. Putkikuljetusjärjestelmän nykyarvoksi on saatu noin 21 miljoonaa euroa (taulukko 6). Taulukko 6. Putkikuljetusjärjestelmän nykyarvon laskenta, korkokanta 5%. Aika Investointi, Ylläpito- ja käyttökustannukset, Diskonttaustekijä Nykyarvo, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Annuiteettimenetelmällä on arvioitu investoinnin pitoajan ja korkokannan avulla vuotuiset pääomakustannukset. Vuotuiset kokonaiskustannukset on saatu laskemalla pääomakustannukset sekä ylläpito- ja käyttökustannukset yhteen. Putkikuljetusjärjestelmän vuotuisiksi pääomakustannuksiksi on saatu 1,5 miljoonaa euroa (taulukko 7). Taulukko 7. Putkikuljetusjärjestelmän kustannusten laskenta annuiteetilla. Kustannusten laskenta annuiteetilla Putkiston investointi, Investoinnin laskenta-aika, v 50 v Korkokanta, % 5 % Annuiteettitekijä 0,05 Muun laitteiston investointi, Investoinnin laskenta-aika, v 20 v Korkokanta, % 5 % Annuiteettitekijä 0,08 Pääomakulut, /v /v Ylläpito- ja käyttökustannukset, /v /v Yhteensä, /v /v Yhteensä kerros-m 2 kohden, /v 3,0 /kerros-m 2 /v Yhteensä asukasta kohden, /v 161 /asukas/v Koko alueella syntyvää jätetonnia kohden, /t 411 /t Kustannusten vertailu muihin tarkasteltaviin jätehuoltoratkaisuihin on esitetty kappaleessa 4.1 Kustannusvertailu. Kustannusvertailussa on esitetty myös vain suunnittelualueelle toteutetun putkikuljetusjärjestelmän kustannukset, jotta eri jätehuoltoratkaisujen kustannuksia voitaisiin vertailla luontevasti keskenään. Putkikuljetusjärjestelmän rakentaminen vain suunnittelualueelle ei kuitenkaan olisi kustannusten kannalta järkevää, vaan järjestelmän tulisi kattaa koontaasemalta noin kilometrin säteelle levittyvä alue.

25 3.2 Mobiiliratkaisu Toisena jätehuoltoratkaisuna suunnittelualueella (A1-A2 ja A4-A5) on tarkasteltu jätteen putkikuljetusjärjestelmää, jossa koonta-asema on korvattu useammilla pienemmillä jätteen koontapisteillä. Koontapisteeseen tuodaan imu mobiilisti esimerkiksi auton lavalle rakennetun imulaitteiston avulla. Koontapisteen jätteenkeräyssäiliöinä voidaan käyttää syväkeräyssäiliöitä tai puristavia kontteja. Alustavassa suunnitelmassa jäteputkistoa on kokonaisuudessaan noin 10 km ja jätteen keräyspisteiden määrä yhteensä noin 50 kappaletta. Kuva 25. Jätteen putkikuljetusjärjestelmän mobiiliratkaisun jätteen koontapiste ja syöttöpisteet. Mobiilijärjestelmällä kerättäisiin poltettava jäte ja biojäte. Paperin, kartongin, lasin ja metallin erilliskeräys kerros- ja rivitaloyhtiöiltä hoidettaisiin syväkeräysastioiden avulla. Mobiilijärjestelmän syöttöpisteiden verkosto on mitoitettu kuten putkikuljetusjärjestelmässä. Polttokelpoisen jätteen ja biojätteen syöttöpisteet sijaitsevat 100 metrin etäisyydellä jätteet tuottajasta. Kartongin ja paperin syväkeräyssäiliöt 250 metrin etäisyydellä jätteen tuottajasta. Lasin ja metallin keräys on järjestetty koontapisteiden viereen. A1-A2 alueella mobiilijärjestelmään on alustavassa suunnitelmassa esitetty 28 jätteen syöttöpistettä sekä kuusi jätteen koontapistettä, joissa jokaisessa 10 m 3 puristinkontti poltettavalle jätteelle, 1,3 m 3 syväkeräyssäiliö biojätteelle sekä 5 m 3 syväkeräyssäiliöt paperille ja kartongille. Koontapisteen tilantarve on noin 30 m 2 ja jätteen syöttöpisteiden tilantarve noin 5 m 2 (kuva 26). Kuva 26. Suunnittelualueen A1-A2 mobiilijärjestelmän jätteiden syöttöpisteet ja koontapisteet.

26 A1-A2 alueen mobiilijärjestelmä palvelisi noin asukasta ja sen päivittäinen jätteen käsittelykapasiteetti olisi noin kg polttokelpoista ja biojätettä päivässä. Arvioidun syntyvän jätemäärän perusteella on mitoitettu koontapisteiden keräysastioiden tyhjennystarve. Jätejae kg/a kg/vk Puristinkontti/ syväkeräys Tyhjennys Polttokelpoinen jäte x10 m 3 kontti 1xvko Biojäte x1,3 m 3 syväkeräys 1xvko Paperi x5 m 3 syväkeräys joka 2. vko Kartonki x5 m 3 syväkeräys 1xvko Lasi x3 m 3 syväkeräys joka 4. vko Metalli x3 m 3 syväkeräys joka 2. vko Yhteensä A4-A5 alueella mobiilijärjestelmään on alustavassa suunnitelmassa esitetty 23 jätteen syöttöpistettä sekä kymmenen jätteen koontapistettä (kuva 27). Kaikkiin syöttöpisteisiin on varattu syöttöluukku poltettavalle jätteelle ja biojätteelle. Kuva 27. Suunnittelualueen A4-A5 mobiilijärjestelmän jätteiden syöttöpisteet ja koontapisteet. A4-A5 alueen mobiilijärjestelmä palvelisi noin asukasta ja sen päivittäinen jätteen käsittelykapasiteetti olisi noin kg polttokelpoista ja biojätettä päivässä. Alueen rakenne ja arvioitu syntyvän jätteen määrä mahdollistaa koontapisteiden rakentamisen syväkeräyssäiliöiden avulla. Kuhunkin koontapisteeseen olisi varattu yksi 5 m 3 syväkeräyssäiliötä poltettavalle jätteelle ja yksi noin 1,3 m 3 syväkeräyssäiliö biojätteelle. Osassa koontapisteistä olisi syväkeräyssäiliöt myös paperille, kartongille, lasille ja metallille (kuva 27 ja alla oleva taulukko). Laskennassa on käytetty biojätteen tyhjennysvälinä koko vuoden ajan kahta viikkoa Oulun seudun ympäristötoimen jätehuoltomääräysten poiketen. Jätehuoltomääräysten mukaan biojätteen tyhjennysvälin voi olla kaksi viikkoa talvikautena (syys-toukokuu) ja yksi viikko kesäaikana (kesä-elokuu). Jätejae kg/a kg/vk Syväkeräyssäiliö Tyhjennys Polttokelpoinen jäte x5 m 3 syväkeräys 1xvko Biojäte x1,3 m 3 syväkeräys joka 2. vko Paperi x5 m 3 syväkeräys joka 2. vko Kartonki x5 m 3 syväkeräys joka 2. vko Lasi x3 m 3 syväkeräys joka 4. vko Metalli x3 m 3 syväkeräys joka 2. vko Yhteensä Isojen koontapisteiden, joissa on lajittelumahdollisuudet kaikille erilliskerättäville jätejakeille, tilantarve on noin 50 m 2. Pienemmän koontapisteen, jossa on vain poltettavan jätteen ja biojätteen keräys, tilantarve on noin 20 m 2.

27 Mobiilijärjestelmän investointikustannukset on laskettu laitetoimittajilta saatujen hintojen perusteella sekä alustavan suunnitelman mukaisilla mitoitustiedoilla. Maarakennuskustannuksissa on käytetty Oulun seudun yleistä kustannustasoa. Alustavassa suunnitelmassa alueille A1-A2 ja A4- A5 mitoitetun mobiilijärjestelmän investointikustannuksiksi on saatu noin 11 miljoonaa euroa (taulukko 8). Taulukko 8. Mobiilijärjestelmän investointikustannukset. Laitteisto Määrä Yhteensä Syöttöpiste 2 jakeelle 51 kpl /kpl Syöttöpisteiden maanrakennustyöt 51 kaivantoa /kpl Koontapisteet asennettuna 16 kpl /kpl Puristinkontti, 10 m 3 6 kpl /kpl Syväkeräyssäiliö, 5 m 3 10 kpl /kpl Syväkeräyssäiliö, 3 m 3 16 kpl /kpl Syväkeräyssäiliö, 1,3 m 3 16 kpl 900 /kpl Syväkeräyssäiliöiden asennus 42 kpl 500 /kpl Putkisto, kaivot, haarat m 350 /m Putkiston maanrakennustyöt m 100 /m Yhteensä Mobiilijärjestelmän käyttö- ja ylläpitokustannukset perustuvat laitetoimittajilta saatuihin tietoihin. Poltettavan jätteen käsittelyhinnat perustuvat Oulun Jätehuollon vuoden 2013 hinnastoon ja syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshinnat JLY;n Tietoa kuntien jätehuollosta 2011 julkaisusta laskettuihin keskiarvohintoihin. Laskelman perusteella mobiilijärjestelmän vuotuiset käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat noin (taulukko 9). Taulukko 9. Mobiilijärjestelmän käyttö- ja ylläpitokustannukset vuodessa. Laitteisto Määrä Yhteensä Koonta-pisteiden ylläpito 16 kpl 300 /kpl Syöttöpisteiden ylläpito 51 kpl 220 /kpl Putkiston ylläpito Paperin tyhjennys 52 krt/v - A1-A2 Jätteen kuljetus (puristinkontin tyhjennys) 52 krt/v 120 /krt Poltettavan jätteen käsittely t/v 87,6 /t Biojätteen tyhjennys 52 krt/v 45,4 /krt Kartongin tyhjennys 52 krt/v 48,8 /krt Lasin tyhjennys 13 krt/v 109,5 /krt Metallin tyhjennys 26 krt/v 78,5 /krt A4-A5 Poltettavan jätteen tyhjennys (syväkeräys) 52 krt/v 84,6 /krt Biojäte tyhjennys 26 krt/v 45,4 /krt Kartongin tyhjennys 26 krt/v 48,8 /krt Lasin tyhjennys 13 krt/v 109,5 /krt Metallin tyhjennys 26 krt/v 78,5 /krt Yhteensä

28 Eri jätehuoltojärjestelmien investointi- ja käyttökustannusten vertailua varten on laskettu myös mobiilijärjestelmän investoinnin nykyarvo. Nykyarvomenetelmällä on arvioitu 20 vuoden toiminta-ajan kokonaiskustannukset muutettuna käytetyn korkokannan mukaiseen nykyarvoon. Laskennassa on käytetty 5 % korkokantaa ja jäännösarvoa 0. Putkiston käyttöikä on 50 vuotta, laitteiston 20 vuotta ja syväkeräyssäiliöiden 10 vuotta. Huomioitavaa on, että 20 vuoden toiminta-aikana syväkeräyssäiliöiden investointi joudutaan toteuttamaan kahdesti. Mobiilijärjestelmän nykyarvoksi on saatu noin 14 miljoonaa euroa (taulukko 10). Taulukko 10. Mobiilijärjestelmän nykyarvon laskenta, korkokanta 5%. Aika Investointi, Ylläpito- ja käyttökustannukset, Diskonttaustekijä Nykyarvo, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Annuiteettimenetelmällä on arvioitu investoinnin pitoajan ja korkokannan avulla vuotuiset pääomakustannukset. Vuotuiset kokonaiskustannukset on saatu laskemalla pääomakustannukset sekä ylläpito- ja käyttökustannukset yhteen. Mobiilijärjestelmän vuotuisiksi pääomakustannuksiksi on saatu noin 1,0 miljoonaa euroa (taulukko 11). Taulukko 11. Mobiilijärjestelmän kustannusten laskenta annuiteetilla. Kustannusten laskenta annuiteetilla Putkiston investointi, Investoinnin laskenta-aika, v 50 v Korkokanta, % 5 % Annuiteettitekijä 0,05 Muun laitteiston investointi, Investoinnin laskenta-aika, v 20 v Korkokanta, % 5 % Annuiteettitekijä 0,08 Pääomakulut, /v /v Ylläpito- ja käyttökustannukset, /v /v Yhteensä, /v /v Yhteensä kerros-m 2 kohden, /v 4,7 /kerros-m 2 /v Yhteensä asukasta kohden, /v 249 /asukas/v Suunnittelualueella syntyvää jätetonnia kohden, /t 637 /t Kustannusten vertailu muihin tarkasteltaviin jätehuoltoratkaisuihin on esitetty kappaleessa 4.1 Kustannusvertailu.

29 3.3 Kimppakeräys syväkeräyssäiliöillä Kolmantena tarkasteltavana vaihtoehtona jätehuollon järjestämisessä Hiukkavaaran alueella on syväkeräyssäiliöillä toteutettu kimppakeräys. Kimppakeräyksessä kerättäisiin kaikki jätehuoltomääräysten mukaan erilliskerättävät jätejakeet (poltettava, bio, paperi, kartonki, lasi ja metalli) syväkeräyssäiliöiden avulla. Kimppakeräyksen keräyspisteverkosto on mitoitettu kuten putkikuljetusjärjestelmässä. Polttokelpoisen jätteen ja biojätteen syöttöpisteet sijaitsevat 100 metrin ja kartongin ja paperin syväkeräyssäiliöt 250 metrin etäisyydellä jätteen tuottajasta. Kerrostalo- ja rivitalovaltaisilla alueilla kimppapisteisiin on sijoitettu myös lasin ja metallin syväkeräyssäiliöt 250 metrin etäisyydelle jätteen tuottajasta. Keräyspisteiden sijoittelu A1-A2 sekä A4-A5 alueilla on sama kuin mobiiliratkaisuissa (kuvat 26 ja 27) ilman putkistoa ja jätteen koontapistelaitteistoja. Laskennassa on käytetty biojätteen tyhjennysvälinä koko vuoden ajan kahta viikkoa Oulun seudun ympäristötoimen jätehuoltomääräysten poiketen. Jätehuoltomääräysten mukaan biojätteen tyhjennysvälin voi olla kaksi viikkoa talvikautena (syys-toukokuu) ja yksi viikko kesäaikana (kesä-elokuu). A1-A2 alueen kimppakeräys palvelisi noin asukasta ja sen päivittäinen jätteen käsittelykapasiteetti olisi noin kg jätettä päivässä. Alueen rakenteen ja arvioidun syntyvän jätteen määrän perusteella alueella tarvittaisiin 34 kimppakeräyspistettä, joissa kaikissa olisi kaksi 5 m 3 syväkeräyssäiliötä poltettavalle jätteelle ja 1,3 m 3 syväkeräyssäiliö biojätteelle. Kuudessa kimppapisteessä olisi 5m 3 syväkeräyssäiliöt myös paperille ja kartongille sekä 3 m 3 syväkeräyssäiliö lasille ja metallille. Isojen koontapisteiden, joissa on lajittelumahdollisuudet kaikille erilliskerättäville jätejakeille, tilantarve on noin 55 m 2. Pienemmän koontapisteen, jossa on vain poltettavan jätteen ja biojätteen keräys, tilantarve on noin 20 m 2. Jätejae kg/a kg/vk Syväkeräyssäiliö Tyhjennys Polttokelpoinen jäte x5 m 3 1xvko Biojäte x1,3 m 3 joka 2. vko Paperi x5 m 3 joka 2. vko Kartonki x5 m 3 joka 2. vko Lasi x3 m 3 joka 4. vko Metalli x3 m 3 joka 2. vko Yhteensä A4-A5 alueen kimppakeräys palvelisi noin asukasta ja sen päivittäinen jätteen käsittelykapasiteetti olisi noin kg jätettä päivässä. Alueen rakenteen ja arvioidun syntyvän jätteen määrän perusteella alueella tarvittaisiin 32 kimppakeräyspistettä, joissa kaikissa olisi yksi 5 m 3 syväkeräyssäiliötä poltettavalle jätteelle ja 1,3 m 3 syväkeräyssäiliö biojätteelle. Neljässä kimppapisteessä olisi 5 m 3 syväkeräyssäiliöt myös paperille, kartongille ja kahdessa keräyspisteessä 3 m 3 syväkeräyssäiliö lasille ja metallille. Jätejae kg/a kg/vk Syväkeräyssäiliö Tyhjennys Polttokelpoinen jäte x5 m 3 1xvko Biojäte x1,3 m 3 joka 2. vko Paperi x5 m 3 joka 2. vko Kartonki x5 m 3 joka 2. vko Lasi x5 m 3 joka 4. vko Metalli x5 m 3 joka 2. vko Yhteensä Isojen kimppapisteiden, joissa on lajittelumahdollisuudet kaikille erilliskerättäville jätejakeille, tilantarve on noin 35 m 2. Pienemmän kimppapisteen, jossa on vain poltettavan jätteen ja biojätteen keräys, tilantarve on noin 10 m 2.

KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-10.10.2013, TAMPERE

KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-10.10.2013, TAMPERE KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-, TAMPERE 01 05 02 03 04 Esimerkkikohteet 01 Norja, Trondheim, putkikuljetus ja puristimet 02 Tanska, Frederiksberg,

Lisätiedot

Jätehuollon kevätpäivä 2014 Keskitetty jätehuoltoratkaisu Hiukkavaara. Antero Kiljunen suunnitteluinsinööri, Oulun Jätehuolto

Jätehuollon kevätpäivä 2014 Keskitetty jätehuoltoratkaisu Hiukkavaara. Antero Kiljunen suunnitteluinsinööri, Oulun Jätehuolto Jätehuollon kevätpäivä 2014 Keskitetty jätehuoltoratkaisu Hiukkavaara Antero Kiljunen suunnitteluinsinööri, Oulun Jätehuolto Oulun Jätehuolto Oulun kaupungin liikelaitos Maan viidenneksi suurin jätelaitos

Lisätiedot

KY 2014 H3 ASEMAKAAVASELOSTUS

KY 2014 H3 ASEMAKAAVASELOSTUS KY 2014 H3 ASEMAKAAVASELOSTUS Ramsinkeskuksen asemakaava Olli Ojatalo 1. Perus ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Ramsinniemi, Vuosaari Helsinki Ramsinkeskuksen asemakaava Olli Ojatalo, maisema-arkkitehtuurin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2016

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2016 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2016 Kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt vuoden 2016 jätetaksan 15.12.2015 sekä määrännyt sen tulemaan voimaan 1.1.2016 alkaen. 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET Jyväskylän kaupunki

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet 29.10.2014 Caverion Suomi esitys Kierrätyshuoneet Jätteen putkikeräysjärjestelmä Asukasinfo 29.10.2014 Martti-Veikko Salo Järjestelmän toimintaperiaate 1 2 3 4 5 6 Syöttöpisteet voivat sijaita sisällä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ 1 (1) 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Lehtoniemi ja Peikkometsän alue, vuoropysäköintikysely Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 I N N O L I N K R E S E A R C H O Y T A M P E L L A N E S P L A N A D I 2, 4. k r s, 3 3 1 0 0 T A M P E R E F

Lisätiedot

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS Liite 5 Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 14.12.2012 Viite 1510000008 OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS RAMB LL OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMAKAAVOITUKSEN

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 12.05.2015 06.10.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. makaavan

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

Työpaikan toimiva jätehuolto

Työpaikan toimiva jätehuolto Työpaikan toimiva jätehuolto Ympäristökouluttaja Miia Jylhä Pienempi kuorma huomiselle. 1.9.2015 TSJ + Rouskis Lounais-Suomen Jätehuolto Oy Kuntien perustama ja omistama osakeyhtiö 17 osakaskuntaa (Turku

Lisätiedot

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet 30.10.2014 Caverion Suomi esitys Kierrätyshuoneet Jätteen putkikeräysjärjestelmä Asukasinfo 30.10.2014 Petri Pouttu Järjestelmän toimintaperiaate 1 2 3 4 5 6 Syöttöpisteet voivat sijaita sisällä tai ulkona

Lisätiedot

Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet:

Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet: ASUINTONTTIEN PYSÄKÖINTIPAIKKAMÄÄRIEN LASKENTAOHJEET Laskentaohjeen tavoitteet Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet:

Lisätiedot

Vuodenvaihde tuo muutoksia asukkaiden jätehuoltoon

Vuodenvaihde tuo muutoksia asukkaiden jätehuoltoon TIEDOTE 30.12.2015 Vapaa julkaistavaksi Vuodenvaihde tuo muutoksia asukkaiden jätehuoltoon Kaatopaikkakielto ei vaikuta asukkaan lajitteluun Biohajoavan eli orgaanisen jätteen kaatopaikkakielto astuu voimaan

Lisätiedot

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Mitoituksen päivitys 2013 1 Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Vuoreksen kaupunginosa on lähtenyt jo rakentumaan. Vuoreskeskus on ensimmäisiltä osiltaan rakentunut ja myös muita

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Skaftkärr energiatehokasta kaupunkisuunnittelua Porvoossa. 12.1.2012 Jarek Kurnitski

Skaftkärr energiatehokasta kaupunkisuunnittelua Porvoossa. 12.1.2012 Jarek Kurnitski Skaftkärr energiatehokasta kaupunkisuunnittelua Porvoossa SIJAINTI 50 km SUUNNITTELUALUE ENERGIAMALLIT: KONSEPTIT Yhdyskunnan energiatehokkuuteen vaikuttaa usea eri tekijä. Mikään yksittäinen tekijä ei

Lisätiedot

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Päivi Urrila Hämeenlinnan seudullisen ympäristötoimen monisteita 14 2008 Hämeenlinnan kaupunki Urrila,

Lisätiedot

Hiukkavaara Inurdeco-kehittämishanke Energia- ja ilmastotavoitteet asemakaavoituksessa - työpaja. kaavoitusarkkitehti Leena Kallioniemi

Hiukkavaara Inurdeco-kehittämishanke Energia- ja ilmastotavoitteet asemakaavoituksessa - työpaja. kaavoitusarkkitehti Leena Kallioniemi Hiukkavaara Inurdeco-kehittämishanke Energia- ja ilmastotavoitteet asemakaavoituksessa - työpaja kaavoitusarkkitehti Leena Kallioniemi Pohjois-Suomen suurin uusi kaupunginosa Hiukkavaara on Oulun kaupungin

Lisätiedot

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 Kaupunki hillitsee rakentamisen kustannuksia ja tiivistää kaupunkirakennetta siirtymällä kilpailukykyään ja saavutettavuuttaan

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ 19.4.2017 Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI 14 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS YHTEYSTIEDOT KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT Lohjan kaupunki

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2 Viher-Nikkilä 00 A-36.115 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa SELOSTUS Suunnittelemamme alueen valintaan vaikuttivat monet tekijät. Päädyimme alueeseen, joka sijaitsee lähellä Nikkilän keskustaa ja

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN ASUINKIINTEISTÖLLÄ

Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN ASUINKIINTEISTÖLLÄ Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN ASUINKIINTEISTÖLLÄ Jätekeskus ja jäteasemat Polvijärven jäteasema Avoinna arkisin ti klo 9-13 ja to klo 14-18 Ahertajantie 2 83700 Polvijärvi Kontiosuon jätekeskus

Lisätiedot

ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys

ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.11.2016 ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN ISOKUUSI III, TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA

Lisätiedot

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1 Hissi vanhaan taloon 1.4.2014 www.hel.fi/hissiprojekti 1 Helsingin kaupunki Talous- ja suunnitteluosasto PL 20 (Aleksanterinkatu 24) 00099 Helsingin kaupunki Simo Merilä Hissiasiamies Puhelin: (09) 310

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013 Anna Hyyppä 18.2.2013 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta käytetään eri valmiusvaiheissaan

Lisätiedot

Jätetaksa. 1.1.2013 alkaen

Jätetaksa. 1.1.2013 alkaen Jätetaksa 1.1.2013 alkaen Juankoski, Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Maaninka, Nurmes, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Valtimo,Vesanto Hyväksytty

Lisätiedot

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008 KIRKKONUMMEN KUNTA Kunnallistekniset palvelut Liite Yt 2/22.11.2007 JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008 Jätetaksa V u o s i 2008 Kunnanvaltuuston päätös 35/28.2.1991,

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu 27.4.2011

VANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu 27.4.2011 ANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu 27.4.2011 Maanomistaja / rajanaapuri Asukkaat ja työntekijät iranomaiset ja yhteisöt iite: Ilmoitus asemakaavamuutoksen viitesuunnitelman

Lisätiedot

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy 17 osakaskuntaa omistavat yhtiön asukaslukujensa mukaisessa suhteessa yhtiö toimii omakustannusperiaatteella n. 60 työntekijää Jätehuollon työnjako Pirkanmaan

Lisätiedot

Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä 3.12.2014 ISOKUUSI II (KAAVA NRO 8349), TAMPERE MELUSELVITYS

Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä 3.12.2014 ISOKUUSI II (KAAVA NRO 8349), TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 3.12.2014 ISOKUUSI II (KAAVA NRO 8349), TAMPERE MELUSELVITYS ISOKUUSI II, TAMPERE MELUSELVITYS Päivämäärä 3.12.2014 Laatija Hans

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

Kortteli 52125, asemakaavan muutos

Kortteli 52125, asemakaavan muutos Kortteli 52125, asemakaavan muutos Työ nro 002260 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 17.8.2015 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Mäntsälän kunta Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 3.12.2015 Voimaantulo 1.1.2016 I YLEISTÄ 1 Mäntsälän kunnan jätehuolto

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01 Idesco EPC Ajoneuvontunnistus C00442F 1.01 Sisältö Yleistä tunnisteiden ja lukijan toiminnasta 3 Lukijan ja tunnisteiden antennien säteilykuviot 4 Idesco EPC-lukijan asennus 5 Erikoistuulilasit 8 Ajoneuvojen

Lisätiedot

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 28.5.2018 Viite 1510038898 LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS LIDL, LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS Päivämäärä 28.5.2018 Laatija Hyväksyjä Kuvaus Anni

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8445 XI Kyttälä koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 Maankäytön suunnittelu I. Laakkonen 24.6.2013 tark. 13.1.2014 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Kaavatunnus 1/7 5-021 Asianumero 471/10.02.03/2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Asemakaavan muutos koskee asemakaavan mukaista puistoaluetta Valssitien alueella. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 Naantalin kaupunki sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 NAANTALI, ITÄTAMMISTON ASEMAKAAVAN LAATIMINEN (AK-259) Aloite Aloitteen kaavan laatimisesta on tehnyt maanomistaja.

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012. Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi

Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012. Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012 Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi 2.5.2012 Keskustastrategian rakennemallivaihtoehdot 3 kpl maankäytön

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki PL 193 40101 Postitoimipaikka Lausunto Päiväys: 14.8.2015 Yhteyshenkilö: Samuli Hämäläinen Puhelin: 040 647 5198 Sähköposti: samuli.hamalainen@elenia.fi Fax: Varassaari Haapalahti asemakaavan

Lisätiedot

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Tiedote 1/2008 Muonion kunnan alue Jätehuollon käytännön järjestelyt ja viranomaistoiminta ovat siirtyneet Muonion kunnalta Lapin Jätehuolto kuntayhtymälle (Lapeco) 1.4.2007

Lisätiedot

Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6

Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6 Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harjunpään asemakaavan muutos Ulvilan kaupunki, Harjunpään (25.) kaupunginosa, kortteli

Lisätiedot

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS Naantalissa Luolalan kaupunginosassa on korttelissa 7 tontit 4, 5 ja 6 osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi kaavamerkinnällä (K-1). Korttelialueelle

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

1 Liittymismaksun yleiset määräytymisperusteet

1 Liittymismaksun yleiset määräytymisperusteet 1 Nurmijärven Vesi - liikelaitoksen PALVELUMAKSUHINNASTO Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta hyväksynyt 28.10.2009 42 Nurmijärven Vesi liikelaitoksen johtokunta tarkistanut 20.10.2010 39 Nurmijärven

Lisätiedot

Puztec Oy Modernia jäteteknologiaa

Puztec Oy Modernia jäteteknologiaa Modernia jäteteknologiaa tj Pekka Nurmi :n juuret: PUZER: 1990 Kotitalous-keskusimuri PUZAIR: 1991 1992 1995 1996 Keskusimuri suuriin rakennuksiin ammattikäyttöön Teollisuusjärjestelmät Paperisilppureiden

Lisätiedot

HULEVESIEN VIIVYTTÄMINEN RUDUKSEN TUOTTEILLA

HULEVESIEN VIIVYTTÄMINEN RUDUKSEN TUOTTEILLA Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 30.12.2015 HULEVESIEN VIIVYTTÄMINEN RUDUKSEN TUOTTEILLA Tarkastus Päivämäärä 30.12.2015 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Niina Siitonen Jari Laihonen, Kimmo Hell,

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK

MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P25797 1 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 1 2.1 Tarkastelualueen

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

LINJA-AUTOASEMA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(8) 20.3.2014

LINJA-AUTOASEMA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(8) 20.3.2014 TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 20.3.2014 1(8) LINJA-AUTOASEMA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Asemakaavamuutos koskee Tornion kaupungin 4. Suensaaren

Lisätiedot

Liikennesuunnittelu, referenssejä

Liikennesuunnittelu, referenssejä 1 (6) Liikennesuunnittelu, referenssejä Moisio-Kyyhkylän osayleiskaava-alueen ja Kirkonvarkauden asemakaava-alueen liikenneselvitykset, Mikkelin kaupunki, 2013 2014 Mikkeli on Etelä-Savon maakuntakeskus

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Joulukuukuu 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Uusi tuotanto

Lisätiedot

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito Kymppi-Moni hankkeen työpaja 15.2.2012, Tampere Tomi Henriksson asumisen erityisasiantuntija Ari Jaakola tietopalvelupäällikkö,

Lisätiedot

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

JOENSUU: Pilkon selvittelyt. Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi

JOENSUU: Pilkon selvittelyt. Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi JOENSUU: Pilkon selvittelyt Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi Joensuu seudun yleiskaava 2020:n alue YLEISKAAVA KOKO JOENSUUN ALUEELLA Joensuu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Höljäkän kylän keskustan osayleiskaava

Höljäkän kylän keskustan osayleiskaava 1 NURMEKSEN KAUPUNKI Höljäkän kylän keskustan osayleiskaava YLEISKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET Kehittämistavoitemerkinnät ja niihin liittyvät määräykset: Alueen tiivistämis-/eheyttämistarve. Alueen lisärakentaminen

Lisätiedot

LETKAJENKKA VIIKIN SENIORITALO HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ 7.5.2010 PLANSSI 1 2 3 4 5 6 LETKAJENKKA

LETKAJENKKA VIIKIN SENIORITALO HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ 7.5.2010 PLANSSI 1 2 3 4 5 6 LETKAJENKKA ASEMAPIIRROS 1:1000 LETKAJENKKA Rakennukset ovat 4-kerroksisia asemakaavan mukaisesti. Rakennusmassat jakaantuvat pienempiin osiin inhimillistä mittakaavaa painottaen. Asumisen yhteisöllisyys on ollut

Lisätiedot

JÄRJESTETYN JÄTTEENKULJETUKSEN PALVELUTASO 2014

JÄRJESTETYN JÄTTEENKULJETUKSEN PALVELUTASO 2014 JÄRJESTETYN JÄTTEENKULJETUKSEN PALVELUTASO 2014 1. JOHDANTO Tässä palvelutasomäärittelyssä esitetään Lakeuden Etappi Oy:n tarjoamat palvelut kuntalaisille. Tarkoituksena on määrittää ne yleiset periaatteet

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI FCG Finnish Consulting Group Oy Kauniaisten kaupunki KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI Ehdotusvaiheen vastineet muistutuksiin ja lausuntoihin, jotka koskevat nähtävillä olleen kaavaehdotuksen

Lisätiedot

ASUNTOTUOTANTOTOIMISTO 17.06.2013

ASUNTOTUOTANTOTOIMISTO 17.06.2013 HELSINGIN KAUPUNKI HANKESELOSTUS ASUNTOTUOTANTOTOIMISTO 17.06.2013 Helsingin asumisoikeus Oy Kivipari Sijainti ja tontti Kaupunginosa 4, kortteli 4129, tontti Kiviparintie a 00920 Helsinki Tontti on Kiviparintiellä,

Lisätiedot

Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia Tilannepäivitys syyskuu 2014

Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia Tilannepäivitys syyskuu 2014 Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia Tilannepäivitys syyskuu 2014 Hankkeen tavoitteet Rakennusvalvonnan tavoitteena on jo loppuneen RESCA (Renewable Energy Solutions in City Areas) hankkeen, sekä tulevaisuuden

Lisätiedot

10900/25.10.2002 mukaista Hermanninpuistoa varten. Kaupassa noudatetaan seuraavia ehtoja:

10900/25.10.2002 mukaista Hermanninpuistoa varten. Kaupassa noudatetaan seuraavia ehtoja: Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (8) 452 Tontti-, puisto- ja katualueiden ostaminen Senaatti-kiinteistöltä Hermannista HEL 2011-004187 T 10 01 00 Päätös A Lautakunta päätti ostaa Suomen valtiolta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Koskelan kaupunginosan korttelin 9 tonttia nro 5 koskeva asemakaavan muutos (Emäpuuntie, Lokitie) AM2004 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö-

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76 Kokousaika 8.6.2011 klo 15.00-16.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari

Lisätiedot

Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta

Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta Asemakaavan muutos Rajamäki, Kylänpää Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta 29.9.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 3 2. Kaupan nykytilanne Rajamäellä... 4 3. Kaupan liiketilatarve

Lisätiedot

LÄNSI-UUDENMAAN JÄTELAUTAKUNTA 1.1 SEKAJÄTEMAKSUT KUNNAN JÄRJESTÄMÄSSÄ JÄTTEENKULJETUKSESSA

LÄNSI-UUDENMAAN JÄTELAUTAKUNTA 1.1 SEKAJÄTEMAKSUT KUNNAN JÄRJESTÄMÄSSÄ JÄTTEENKULJETUKSESSA LÄNSI-UUDENMAAN JÄTELAUTAKUNTA 1.1 SEKAJÄTEMAKSUT KUNNAN JÄRJESTÄMÄSSÄ JÄTTEENKULJETUKSESSA VOIMASSA 1.1.2013 alkaen, ellei muuta mainita. Saukkola ja Pusulan Lohjan Sammatin Siuntio ja Inkoo kaupunginosa

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Tietoa kuntien jätehuollosta 2013. Kiinteistöittäisen ja aluekeräyksen jätemaksut sekä jätelajien vastaanottohinnat

Tietoa kuntien jätehuollosta 2013. Kiinteistöittäisen ja aluekeräyksen jätemaksut sekä jätelajien vastaanottohinnat Tietoa kuntien jätehuollosta 2013 Kiinteistöittäisen ja aluekeräyksen jätemaksut sekä jätelajien vastaanottohinnat Sisältö 1. Johdanto 2 2. Kyselyn toteutus 2 3. Jätemaksut kiinteistöittäisessä keräyksessä

Lisätiedot

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAAOJE 2.9.2016 ALUEEN SIJAINTI TYÖN TILAAJA Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu TYÖN TEKIJÄ WS Finland Oy RAKENTAMISTAAOJE

Lisätiedot

VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS

VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Hulevesiselvitys Päivämäärä Luonnos 14.8.2013 Viite 1510006406 VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS NURMIJÄRVEN KUNTA, VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS

Lisätiedot

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS Luonnos vaiheen yleisötilaisuus 10.4.2018 klo 18.00 Kimmo Kymäläinen Juha Pekka Vartiainen SUOMALAINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN JÄRJESTELMÄ TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

Herkules. sadeveden keruujärjestelmä

Herkules. sadeveden keruujärjestelmä Herkules sadeveden keruujärjestelmä Sadevedet talteen Herkules sadeveden keruujärjestelmä on suunniteltu toimivaksi kokonaisuudeksi keräämään sadevedet hyötykäyttöön. Herkules järjestelmän avulla säästetään

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot