Nutitilastot.fi Käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nutitilastot.fi Käyttöohjeet"

Transkriptio

1 Nutitilastot.fi Käyttöohjeet

2 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Suositeltavat internetselaimet Salasana ja uloskirjautuminen Asiointitietojen kirjaaminen Tarkennuksia valintoihin Yksilö-kirjaukset Yksilö-kirjauksen perustiedot Yksilö-kirjaus - Asioinnin ja/tai kysymysten aihealue Yksilö-kirjaus - Asioinnin tarkoitus Yksilö-kirjaus - Muista taustatietoja -valikko Yksilö-kirjaus - Monialainen yhteistyö -valikko Kysymykset-kirjaus Ryhmä-kirjaukset Ryhmä-kirjausten perustiedot Ryhmä-kirjaus Aihealueet-valikko Web-kirjaukset Kirjaukset-sivu Kirjauksen tarkastaminen Virheellisen kirjauksen poisto Tilastojen tarkastelu ja tulostaminen Uutiskirje Vikatilanteet, korjaukset, palautteet, kehittämisideat ja yhteydenotot... 14

3 3 1 Yleistä Nuorten tieto- ja neuvontatyön asiointietojen seuraaminen on tärkeää. Asiointitietojen avulla saadaan tarkempaa tietoa muun muassa paikallisten palveluiden käyttäjämääristä, kysyttyjen kysymysten määrästä sekä aihealueista. Asiointitiedoista saa raportit paikallisesti sekä kansallisesti. Kansallisen tason koottuja tietoja käytetään muun muassa työmuodon raportoinnissa sekö kehittämistyön tausta-aineistona. Nutitilastot.fi-sovellusta ylläpitää Koordinaatti Nuorten tieto- ja neuvontatyön valtakunnallinen nuorisoalan osaamiskeskus. Teknisestä ylläpidosta ja tuotannosta vastaa probot oy. Sovelluksen käyttö on nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluita järjestäville organisaatioille maksutonta. Sovelluksen kehittämistyö perustuu palautteisiin ja käyttäjien tarpeisiin. Lisätietoja sovelluksesta ja sen käyttöönotosta saa Koordinaatista. Yhteystiedot ohjeiden lopussa. 2 Suositeltavat internetselaimet Nutitilastot.fi-sovelluksen käyttöön suositellaan ensisijaisesti uusimpia versioita internetselaimista. Vanhempia versioita käytettäessä jotkin sivuston toiminnoista eivät välttämättä toimi. Muista pitää turvapäivitykset ajan tasalla. Huomio! Vanhemmat Internet Explorer (8 ja sitä ennen) versiot eivät tue sivuilla käytettyjä graafeja. 3 Salasana ja uloskirjautuminen Järjestelmästä ei tarvitse kirjautua ulos. Riittää, kun suljet selaimen. Emme suosittele salasanan tallentamista internetselaimelle, jos käytät yleisesti käytössä olevaa tietokonetta asiointitietojen kirjaamiseen. Hukatessasi salasanan, tai mikäli haluat vaihtaa sanasanan, ota yhteys ylläpitoon. Yhteystiedot löytyvät ohjeiden lopussa.

4 4 4 Asiointitietojen kirjaaminen Suosittelemme asiointitietojen kirjaamista reaaliajassa. Nutitilastot.fi-sovellus voi olla avoinna tietokoneen selaimella jatkuvasti. Näin säästyt kaksinkertaiselta työltä. Asiointitilastot tulee saattaa ajan tasalle heti seuraavan kuukauden alkupäivinä. Kirjataksesi asiointitiedot tilastoihin, valitse kirjausta tehdessäsi sivun ylälaidasta "Yksilö", "Ryhmä" tai "Web"-välilehti. Täytä tarvittavat tiedot ja paina "Jatka"-painiketta. Tämän jälkeen sovellus varmistaa, onko kirjauksesi oikein. Mikäli kirjaus on oikein, tallenna kirjauksesi painamalla "Tallenna tiedot" -painiketta. Mikäli kirjauksessasi on virhe, palaa kirjaussivulle painamalla punaista Korjaa -painiketta, korjaa kirjauksesi ja jatka eteenpäin painamalla "Jatka -painiketta. Tilastointi-sivuilla saat lisätietoja siirtämällä hiiren nuolen sanan päälle. Tällöin ruutuun ilmestyy niin sanottu puhekupla, joka kertoo tarkemmin, mitä kyseiseen kohtaan kirjataan. Ohjeiden kohdassa "Tarkennuksia valintoihin" löydät eri kirjauksiin liittyviä tarkempia kuvauksia. Kirjauksen yhteydessä saattaa tulla tilanne, missä oikean vaihtoehdon valinta mietityttää. Tärkeintä on, että valitset tilanteeseen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Vältä käyttämästä muu aihe -valintaa. Mikäli huomaat jonkin olennaisen puuttuvan, ota yhteyttä palautelomakkeella, joka sijaitsee sivun ylävalikossa, oikealla reunalla. Testi-tunnus on tarkoitettu vapaaseen ohjelmiston testaamiseen. Kirjaa viralliset kirjauksesi oman toimipisteesi sivulle.

5 5 5 Tarkennuksia valintoihin Kaikki kirjaukset tallentuvat tietokantaan sille päivälle, joka on kirjaussivun yläreunassa kohdassa Asiointipäivä". Kirjaukset voi tehdä myös takautuvasti. Huomioi, että takautuvasti kirjatessa pitää asiointipäivä valita aina uudelleen halutulle asiointipäivälle. 5.1 Yksilö-kirjaukset Tälle välilehdelle kirjataan kaikki yksilökäynnit ja yhteydenotot Yksilö-kirjauksen perustiedot "Asiointipäivä" oletuksena on aina kyseinen päivä. Mikäli haluat kirjata takautuvasti, se on mahdollista valitsemalla alaspudotusvalikosta päivä, kuukausi ja vuosi. Huomioi, että takautuvasti kirjatessa pitää asiointipäivä valita aina uudelleen halutulle asiointipäivälle. "Nuoren ikäryhmä"-valikosta valitaan se, joka sopii käyttäjän profiiliin. Nuorten parissa toimija huoltaja kuvaa asioijaa, joka on lapsen tai nuoren vanhempi tai nuorten parissa ammatikseen tai vapaaehtoisesti toimiva henkilö. "Sukupuoli"-valikosta valitaan onko käyttäjä ollut nainen vai mies. Ei tiedossa valitaan, jos esimerkiksi verkon välityksellä asioivan nuoren sukupuoli ei ole tiedossa. "Yksilöiden määrä"-valikossa voit kirjata useamman yksilön kerralla. Tällainen tapaus on esimerkiksi, kun ryhmä nuoria tulee tietokoneelle ja heidät halutaan kirjata kaikki samalla kertaa. Tällöin kaikki asiointitiedot (päivä, ikäryhmä, sukupuoli, asiointitapa jne.) tallentuvat saman sisältöisinä. Yksilöiden määrä kirjausta käyttäessä ei tule käyttää kuin yhtä asioinnin ja/tai käynnin aihealuetta. Tähän ei kirjata tilanteita, joissa palvelupisteeseen saapuu esimerkiksi ennalta sovittu ryhmä tutustumaan palveluun. "Asioinnin kesto"-valikosta valitaan se vaihtoehto, joka soveltuu asioinnin kestoon parhaiten. Tilastoidessa yksilön kohdalla asiointia, joka vaatii tarkempaa tiedonhankintaa tai yhteydenpitoa muihin tahoihin, lasketaan asiointiaikaan myös taustatyöhön käytetty aika. Alle 15 min. (One stop) -asioinnilla tarkoitetaan nopeaa pisteessä/keskuksessa pistäytymistä, esimerkiksi käydään ottamassa kopioita.

6 6 "Asiointitapa"-valikosta valitaan asioimistapa eli miten asiakas on kohdattu tai hän on ottanut yhteyttä. Asiointi paikan päällä: Asiakas asioi pisteessä/keskuksessa paikan päällä. Puhelin: Asiakas ottaa yhteyttä palveluun puhelimitse. Sähköposti: Asiakas ottaa yhteyttä palveluun suoraan sähköpostilla. Pikaviestin (some/chat): Asiakas on yhteydessä palveluun pikaviestimen kautta. Pikaviestin voi olla osa palvelun verkkoasiointimahdollisuuksia tai palvelun sosiaalisen median sivun/profiilin pikaviestin mahdollisuus. Nettilomake: Asiakas ottaa yhteyttä/lähettää kysymyksensä palveluun verkkopalvelussa sijaitsevan verkkolomakkeen kautta. Kysy-vastaa palsta: Asiakas lähettää kysymyksensä Kysy-vastaa/Pulmakulma palvelun kautta. Jalkautuminen (outreaching): Työntekijä kohtaa yksilön nuorten tieto- ja neuvontapalvelunjalkauduttua kentälle. Nuori + ohjaaja/huoltaja/ystävä: Asiakas asioi palvelussa yhdessä ohjaajan/huoltajan/ystävän kanssa. Ohjelmaan tilastoidaan tiedot nuoren asiakkaan kohdalta. Mukana olevan henkilön tietoja ei kirjata asiointitilastoihin Yksilö-kirjaus - Asioinnin ja/tai kysymysten aihealue "Asioinnin ja/tai kysymysten aihealue"-valikosta valitaan se aihe tai aiheet, joista käyttäjä on kysynyt ottaessaan yhteyttä. Tärkeää on käyttää valmiita aihealueita ja asettaa kysymys laajempien aihealueiden sisälle. Esimerkiksi kesätyöaiheiset kysymykset kirjataan "Työelämä"- kohtaan. Kohtaa "Muu aihe" tulee käyttää ainoastaan viimeisenä vaihtoehtona ja selityskohtaan tulee kirjoittaa koko sana, ei lyhennettä. Huomioi, että Muu aihe -valikoin mikä? -ruutuun ei tule kirjoittaa muuta kuin aihealue, ei esimerkiksi lisätietoja kysymykseen liittyen. "Asioinnin ja/tai kysymysten aihealue"-valikossa voi merkitä kuinka monta kysymystä aihealueesta on käynnin aikana esitetty. Määrä voi perustua arvioon. Aihealueita voi olla useampia.

7 7 Asioinnin ja/tai kysymysten aihealueiden selityksen (ilmestyy puhekuplaan, kun viet hiiren osoittimen aihealueen päälle): Omaan kotiin: Kaikki asumiseen liittyvät asioinnit, esimerkiksi asuntohakemuksen täyttäminen, asumistuki tai asunnon hakeminen. Ihmissuhteet ja seurustelu: Nuoren ihmissuhteisiin liittyvät asiat, kuten seurustelu, kaverit tai suhteet vanhempiin. Hyvinvointi ja terveys: Niin omaan kuin toisen henkilön terveyteen, mielenterveyteen, fyysiseen kehitykseen, terveellisiin elämäntapoihin ja seksuaaliterveyteen liittyvät aiheet. Ulkomaille: Kansainvälistymiseen, kielikursseihin, ulkomailla tehtävään vapaaehtoistyöhön ja kaikkeen matkustamiseen liittyvät kysymykset. Opiskeluun liittyvät asiat ulkomailla. Koulutus ja opiskelu: Kaikki Suomessa koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset, myös yhteishaku, opintotuki, oppisopimus ja aiheeseen liittyvien lomakkeiden täyttö. Oma talous: Rahaan ja talouteen liittyvät kysymykset. Työ ja yrittäjyys: Työelämään, kesätyöhön, työnhakuun, työvoimatoimistoon, työharjoitteluun ja muut työhön liittyvät asioinnit. Myös ammatinvalinta, työmarkkinatuki ja aiheeseen liittyvien lomakkeiden täyttö. Vapaa-aika: Kaikki vapaa-ajan harrastamiseen, myös Suomessa tehtävään vapaaehtoistyöhön ja järjestötoimintaan liittyvät asiat. Netti ja media: Nettiin ja mediaan liittyvät kysymykset, esimerkiksi netiketti ja tietoturva. Päihteet ja riippuvuudet: Päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvät kysymykset. Ympäristö ja kuluttaminen: Arjen valintoihin, omaan asuinympäristöön, kestävä kehitykseen, kierrätykseen ja ympäristönsuojeluun liittyvät kysymykset.

8 8 Kansalaisena: Vaikuttamiseen, ikärajoihin, äänestäminen vaaleissa, kansalaisuuteen ja Jokamiehenoikeuksiin liittyvät kysymykset. Liikenteen pelisäännöt: Liikenteeseen, mopoiluun ja autoiluun liittyvät kysymykset. Muu aihe: Käytetään ainoastaan, kun selkeästi ei löydy muuta kategoriaa mihin asioinnin aihe voitaisiin liittää. Muu aihe -kohtaa täydennetään kirjoittamalla aihealue kohtaan Mikä? Yksilö-kirjaus - Asioinnin tarkoitus "Asioinnin tarkoitus"-valikosta voi valita sopivan asiointisyyn, kun kysymyksessä ei ole selkeä käyttäjän esittämä kysymys vaan muu asiointi, esimerkiksi tietokoneen käyttö nuorten tieto- ja neuvontapisteessä. Asioinnin tarkoitus valikon tarkempia selityksiä (ilmestyvät puhekuplaan, kun viet hiiren osoittimen asioinnin aiheen päälle): Drop-in käynti: Käyttäjät, jotka esimerkiksi kysyvät jotakin työntekijää onko paikalla, jättävät postia jollekin työntekijälle, hakevat postia, kysyvät jonkun yhteystietoja. Käynnin aikana ei hoideta muita asioita. Itsenäinen tiedonhaku (esite, tietokone, kansio): Nuoren itsenäinen tiedonhaku eri välineitä käyttäen palvelupisteessä. Tutustuminen palveluun: Yksittäisen henkilön tutustuminen palveluun/toimintaan palvelupisteessä. Ajan varaaminen: Nuori varaa itselleen ajan. Tietokoneen käyttö: Tietokoneen käyttö, johon ei liity ohjattua tiedon hakemista. Netissä surffailu, pelaaminen yms. Nuorten, järjestöjen tai muun toimijan tekemä tiedotustyö palvelupisteen tietokonetta käyttäen, esimerkiksi verkkosivujen päivitys. Vapaamuotoinen oleskelu ja/tai keskustelu: Ystävä seurana, ajan kuluttaminen, lehtien lukeminen, kavereiden odottelu.

9 9 Neuvonta- tai/ja ohjauskeskustelu: Neuvonta- ja ohjauskeskustelut nuoren kanssa. Myös sellaiset käynnit, joissa esimerkiksi kyse avustamisesta lomakkeiden täyttämisessä. Käynti ohjaustapaamisessa nuoren kanssa palvelun ulkopuolella: Palvelun työntekijä on nuoren mukana palvelun ulkopuolella, esimerkiksi viranomaisen luona tai työnantajakäynnillä. Käynti ajanvarauksella: Asiakas saapuu palveluun ajanvarauksella, tietylle henkilölle. Kopiointi, lipun osto, tulostaminen, skannaus: Palvelun teknisten laitteiden käyttäminen/hyödyntäminen. Lipun ostaminen erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Lainaus (kirjasto, laite, yms.): Kirjojen ja laitteiden lainaus Ohjattu eteenpäin palvelun ulkopuolelle, minne?: Merkitään minne on ohjattu eteenpäin. Ohjattu eteenpäin palvelun sisällä, minne?: Merkitään minne on ohjattu eteenpäin. Ohjattu palveluun, mistä?: Merkitään mistä on ohjattu palveluun. Muu asia, mikä? : Merkitään muu asioinnin aihe, mikäli ei ylläolevasta listasta löydy sopivaa Yksilö-kirjaus - Muista taustatietoja -valikko Tämä on vapaaehtoinen kenttä, jolla voidaan halutessa kerätä lisätietoja käyttäjistä. Valikosta valitaan onko käyttäjä käynyt palvelussa aiemmin, oliko käynnistä hyötyä työllistymisen tai koulutuspolun kannalta (nuorenkäyttäjän oma arvio), onko nuori käyttäjä työtön/opiskelija/töissä/muu ja onko nuorella jokin ammatillinen koulutus. Valikossa voi valita myös käyttäjän äidinkielen Yksilö-kirjaus - Monialainen yhteistyö -valikko Tämä on vapaaehtoinen kenttä, jolla voidaan halutessa kerätä tietoa palvelun monialaisesta yhteistyöstä. Monialaisesta yhteistyöstä kirjataan kuinka monta ammattilaista monialaiseen

10 10 ohjaukseen osallistui, oliko monialainen yhteistyö organisaation/palvelun sisäistä vai välistä yhteistyötä tai työparityöskentelyä sekä minkä ammattialojen edustajia monialaiseen yhteistyöhön osallistui Kysymykset-kirjaus Tähän vapaaehtoiseen kenttään voi kirjata tarkemmin nuorten esittämiä kysymyksiä. Kysymyksiä kirjatessa ei kirjata käyttäjän tunnistetietoja. 5.2 Ryhmä-kirjaukset Tälle välilehdelle kirjataan kaikki ryhmät tai tapahtumissa/tilaisuuksissa kohdatut käyttäjät. Tälle välilehdelle ei tule kerätä tietoja päivittäisistä, yksittäin tietokoneilla asioivista asiakkaista Ryhmä-kirjausten perustiedot "Ryhmän tyyppi"-valikosta valitaan ryhmän profiilia parhaiten kuvaava vaihtoehto. Ryhmän tyypissä tulee valita vähintään koulu- tai opiskelijaryhmä/nuorten ryhmä/vertaistiedotus- tai vertaisryhmä/ammattilais- tai aikuisryhmä/muu ryhmä, mikä. Ryhmien tyyppiä on mahdollista tarkentaa valitsemalla ryhmätyyppien alakategoria. Mistä oppilaitoksesta -valikkoon voi kirjata tarkemmin oppilaitoksen tietoja. Tämä on vapaaehtoinen kenttä. "Ryhmän sukupuolijakauma"-kohdassa kirjataan, kuinka monta naista tai miestä ryhmässä oli, voi kirjata myös ei tiedossa -kohtaan. "Käynnin kesto"-kohdassa valitaan vaihtoehto, joka soveltuu parhaiten.

11 Ryhmä-kirjaus - Käynnin tarkoitus -valikko "Käynnin tarkoitus -valikosta valitaan parhaiten ryhmän asioinnin tarkoitusta kuvaava kohta. Ryhmä kirjausten tarkempia selityksiä (puhekuplaan ilmestyvä selitys) Tutustuminen palveluun: Ryhmä on tutustumassa palveluun paikan päällä. Info- tai teematilaisuus, tapahtuma: Järjestetään johonkin tiettyyn teemaan liittyvä info tai tilaisuus. Tähän kirjataan myös tapahtumat. Työpaja tai koulutustilaisuus: Ryhmälle vedetään menetelmällinen työpaja tai pidetään koulutus valitusta aiheesta. Ryhmätoiminta: Palvelun järjestämää useammin kokoontuvaa ryhmätoimintaa. Yhteistyöpalaveri/-kokous: Palvelun toimintaan liittyvä yhteistyöpalaveri tai kokous. Muiden järjestämä tilaisuus tai tapahtuma: Muiden kuin palvelun itsensä järjestämä ja organisoima tilaisuus tai tapahtuma palvelun tiloissa Ryhmä-kirjaus Aihealueet-valikko "Aihealueet"-valikosta valitaan aihealue, mikäli ryhmällä / tilaisuudella / tapahtumalla / työpajalla on valittuna jokin tietty aihealue, jota ryhmää kohdatessa käsiteltiin. Aihealuetta ei ole pakko valita. 5.3 Web-kirjaukset Kirjataan kunkin kuukauden aikana verkkoperustaisen nuorten tieto- ja neuvontapalvelun yksittäiset käyttäjät. Yksilöidyt kävijät (absoluuttisia yksilöityjä ip-osoitteiden määrä) Sivun katseluja (kuinka monta kertaa eri verkkopalvelun sivuja on kuukauden aikana

12 12 katsottu yhteensä) Käyntejä sivulla (kuinka monta kertaa yksittäiset kävijät ovat verkkopalvelussa vierailleet) 6 Kirjaukset-sivu Kirjaukset-sivulla voit tarkistaa tallennetut kirjaukset. Tarkistaessa kirjauksia valitse valikosta kuukausi ja vuosi, jonka kirjauksia haluat katselmoida. Näkymään avautuu kalenterinäkymä, josta näkyy yksilö- ja ryhmäkirjausten määrät valitun kuukauden aikana. Kalenterinäkymän alle avautuu taulukkonäkymä, jossa näkyy kirjausten pakolliset tiedot. Taulukkonäkymässä ei näy vapaaehtoiset kirjaukset. Taulukkonäkymän viimeisessä solussa löytyy kirjauksen syöttöaika ja id-numero, jonka avulla ylläpito pyydettäessä pystyy muokkaamaan tai poistamaan kirjauksia. 7 Kirjauksen tarkastaminen Kun olet painanut "Jatka"-painiketta kirjaamissivulla, sinua pyydetään varmistamaan kirjaamisen oikeellisuus. Pääset korjaamaan valintoja punaisella Korjaa -painikkeella, "Tallenna tiedot" - painike kirjaa asiakastiedon tietokantaan. 8 Virheellisen kirjauksen poisto Virheellisen kirjauksen poistaminen itse ei ole mahdollista, joten käyttäjää pyydetään olemaan huolellinen hyväksyessään asiakastietoa tietokantaan. Tarkista syöttämäsi tiedot tarkistussivulla ennen hyväksymistä. Mikäli haluat kuitenkin poistaa kirjauksen, niin laita viesti ylläpitoon Palaute -lomakkeen kautta. Muista merkitä lomakkeeseen palvelun nimi sekä antaa sähköpostiosoitteen yhteydenottoa varten. Kirjauksen poistamista varten tarvitaan tarkemmat tiedot korjattavasta kirjauksesta, esimerkiksi Kirjaukset -välilehdeltä.

13 13 9 Tilastojen tarkastelu ja tulostaminen Pääset tarkastelemaan tietokannasta luotuja tilastoja kohdasta "Tilastot". Voit tarkastella valmiita paikallisen tason tilastoja. Vuosiraportti kokoaa yhteen koko vuoden tilastot. 1, 2, 3 ja 4 -vuosineljännesten kautta tarkastelemaan tilastointia kolmen kuukauden jaksoissa. Rullaamalla sivun loppuun pääsee muodostamaan erilaisia raportteja, muun muassa kuukausiraportteja. Vuosiraportti-linkki avaa raportin samaan välilehteen ei tulostettavaan muotoon. Raportti-linkki avaa raportin samaan välilehteen tulostettavassa muodossa. Varsinainen tulostaminen tapahtuu joko käytettävän internetselaimen valikosta tai klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla valikosta "Tulosta". Excel-linkki avaa raportin excel-tiedostona. Raportissa olevat kuvat voit ottaa käyttöön omiin raportteihin tms. klikkaamalla kuvan päällä hiiren oikeaa näppäintä ja tallentamalla kuvan nimellä. Raportissa olevat taulukot voit kopioida itsellesi mahdolliseen raporttiin maalaamalla taulukon, valitsemalla kopioi ja liittämällä sen asiakirjaan minne haluat taulukon sellaisenaan siirrettävän. Jos haluat tallentaa raportin, esimerkiksi sen lähettämiseksi eteenpäin sähköpostilla, suosittelemme muuttamaan raportin pdf-muotoon. Tämä on mahdollista maksuttomalla PDFCreator-ohjelmalla, jonka saa ladattua koneelle osoitteesta: Kun olet asentanut PDFCreatorin koneelle, niin voit Tilastot-valikosta tallentaa raportit valitsemalla tulostusystävällisen muodon, klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä, valitsemalla tulosta ja vaihtamalla tulostimen PDFCreatoriksi. Tätä kautta pääset tallentamaan tiedoston pdf-muodossa. 10 Uutiskirje Tilaa Nutitilastot.fi-uutiskirje tämän linkin kautta: Nutitilastot.fi-uutiskirje lähetetään käyttäjille 3-5 kertaa vuodessa. Uutiskirjeen avulla pysyt ajantasalla päivityksistä ja muutoksista sovelluksessa sekä mahdollisista käyttökatkoista.

14 14 11 Vikatilanteet, korjaukset, palautteet, kehittämisideat ja yhteydenotot Vikatilanteissa lähetä viesti "Palaute"-sivun kautta. Viesti välittyy tekniselle ylläpidolle sekä Koordinaattiin. Vikatilannetta ilmoittaessa ilmoita palautelomakkeessa myös yhteystietosi. Mikäli Palaute-sivu ei ole käytettävissä pyydetään yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla. Yleiset tiedossa olevat käyttökatkot ilmoitetaan Nutitilastot.fi-uutiskirjeellä. Mikäli ilmoitusta käyttökatkosta ei ole tullut ennakkoon ja palvelu ei toimi, on hyvä tehdä ilmoitus ylläpidolle viipymättä. Pyynnöt korjauksista toivotaan välitettäväksi Palaute-sivun kautta. Ilmoita minkä kirjauksen korjauksesta tai poistamisesta on kyse. Syötetyn kirjauksen tiedot ja id-numero löytyvät Kirjauksetsivulla. Kopioi nuo tiedot Palaute-lomakkeeseen ja ilmoita miten kirjausta on korjattava. Korjauksia ilmoittaessa muista ilmoittaa palvelun nimi sekä yhteystiedot. Kaikki palautteet ja kehittämisideat pyydetään toimittamaan Palaute-sivun kautta. Nutitilastot.fisovellusta kehitetään käyttökokemusten ja palautteiden pohjalta. Kehitystyötä tehdään yleisesti kerran vuodessa, pienempiä korjauksia ja muutoksia voidaan toteuttaa pitkin vuotta. Yleiset yhteydenotot Nutitilastot.fo-sovellukseen liittyen, kuten palvelun käyttöönotto ja testaus, osoitetaan Koordinaattiin. Tekniseen ylläpitoon liittyvissä asioissa voi kääntyä tarvittaessa Probot Oy:n puoleen. Koordinaatti: Palautteet, kehittämisideat, käyttäjätunnusten avaaminen, kehitystyö, tilastot ja raportit: erityisasiantuntija Mika Pietilä, p Palvelun testaustunnukset, palvelun käyttöönotto: suunnittelija Heidi Leppäkari, p Probot oy: Tekninen kehitystyö ja ylläpito: p

Tilastot , 2016, Vuosiraportti. Kaikki. Henkilöjakauma. Sukupuolijakauma. 1. Käyttökerrat kuukausittain (kaikki, nuoret)

Tilastot , 2016, Vuosiraportti. Kaikki. Henkilöjakauma. Sukupuolijakauma. 1. Käyttökerrat kuukausittain (kaikki, nuoret) Tilastot - 217, 216, 215 - Vuosiraportti Toimipisteet (yhteensä 8): OhjaamoHyvinkää, OhjaamoJärvenpää, OhjaamoKerava, OhjaamoMäntsälä, OhjaamoNurmijärvi, OhjaamoPornainen, OhjaamoSipoo, OhjaamoTuusula

Lisätiedot

Nutitilastot.fi Verkkokoulutus 17.12.2013

Nutitilastot.fi Verkkokoulutus 17.12.2013 Nutitilastot.fi Verkkokoulutus 17.12.2013 Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiohjelma Miksi tilastoida? - Asiakasmäärät, kysytyimmät aihealueet, asiointitapa, ikäryhmät jne. - Apuna nuorten tiedontarpeita

Lisätiedot

LAATUTYÖKALUJA OLLAKO VAI EIKÖ OLLA? Nuorten tieto- ja neuvontatyön laatutyökalut

LAATUTYÖKALUJA OLLAKO VAI EIKÖ OLLA? Nuorten tieto- ja neuvontatyön laatutyökalut LAATUTYÖKALUJA OLLAKO VAI EIKÖ OLLA? Nuorten tieto- ja neuvontatyön laatutyökalut Tervetuloa Järjestäjät: Koordinaatti Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus + aluekoordinointialueet Oulun seudulta

Lisätiedot

Ohjaamojen käynti- ja siirtymätilastot 2017

Ohjaamojen käynti- ja siirtymätilastot 2017 1 12.2.2018 Mirja Määttä, Kohtaamo-hanke mirja.maatta@ely-keskus.fi Ohjaamojen käynti- ja siirtymätilastot 2017 Ohjaamo-palvelupisteitä oli vuonna 2017 noin 40. Tässä tiivistelmässä kerrotaan niiden palvelujen

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

Ohjaamojen palvelujen käyttö- ja siirtymätilastot 2018

Ohjaamojen palvelujen käyttö- ja siirtymätilastot 2018 28.1.2019 Mirja Määttä, Kohtaamo-hanke mirja.maatta@ely-keskus.fi Ohjaamojen palvelujen käyttö- ja siirtymätilastot 2018 Ohjaamo-palvelupisteitä oli vuoden 2018 lopulla noin 60. Tässä tiivistelmässä kerrotaan

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Käyttäjän wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Ohjaamo Espoo. Uusi monialainen matalan kynnyksen palvelupiste työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville vuotiaille nuorille

Ohjaamo Espoo. Uusi monialainen matalan kynnyksen palvelupiste työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville vuotiaille nuorille Ohjaamo Espoo Uusi monialainen matalan kynnyksen palvelupiste työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville 17-29- vuotiaille nuorille Asiakasmäärät vuonna 2016 Ohjaamo Espoossa on yksilöasiakkaiden käyntikertoja

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti Sisällysluettelo 1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti... 2 Huomattavaa kurssin tietojen täyttämisessä!... 2 2. Kurssikuvauksen ja muiden opiskelijoille näkyvien kurssitietojen

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Portfolio OneNotessa

Portfolio OneNotessa Portfolio OneNotessa Mikä portfolio on ja miksi sitä on hyvä käyttää: Portfolio rakentuu opintojen aikana hankitun osaamisen, sen kuvaamisen ja itsereflektion kautta. Portfoliotyöskentelystä voidaan karkeasti

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta)

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) 15.3.2017 vj Oikeus: Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) HUOLTAJAN LISÄÄMINEN Lippukunnat voi lisätä alaikäisille

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Käyttöopas Ajanvaraus

Käyttöopas Ajanvaraus Käyttöopas Ajanvaraus Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus varata aikojasi kellon ympäri Sisällys Kalenterin käyttö osana arkea 3 1. Luo aukioloaikoja Luo aukioloaikoja 4 Viikkoaikataulupohja 6 2. Varaukset

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM Riistakamerasovellus Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Sovelluksen toimintaperiaate Toimintaperiaate yksinkertaistettuna on seuraavanlainen Kamera ottaa kuvan tai videon jonka lähettää

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Videoapua nuorille ja lapsiperheille - palvelu

Videoapua nuorille ja lapsiperheille - palvelu Videoapua nuorille ja lapsip perheille - palvelu Omalähetteen ja sähköisen ajanvarauksen käyttöohjeet asiakkaille 2 Sisällys 1 Verkkoneuvonnan käyttämiseen liittyvät tekniset vaatimukset... 3 2 Palveluun

Lisätiedot

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta.

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta. MOTOR POWER EXTRANET - MPnet MPnet on Motor Powerin jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden käyttöön kehitetty extranet. Järjestelmän käyttö on välttämätöntä kaikille Motor Power jälleenmyyjille ja huoltoliikkeille.

Lisätiedot

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy näkymä aikaisemmin tehdyistä ilmoituksistaan (kuva 1). Kuva 1. Käyttäjän kirjautumisen jälkeen aloitusnäkymässä näytetään

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Www-tallennuksen käyttöohje

Www-tallennuksen käyttöohje OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut puh: (09) 7747 7090 E-mail: laskentapalvelut@oph.fi Www-tallennuksen käyttöohje Sisällys Käyttäjätunnukset Koulutuksen järjestäjä (saajatunnus) Laitokset/koulutusmuodot

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot