Tervetuloa. Työyhteisön hyvinvointi- ja turvallisuuskoulutukseen! Työhyvinvointi syntyy hyvin tehdystä työstä!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa. Työyhteisön hyvinvointi- ja turvallisuuskoulutukseen! Työhyvinvointi syntyy hyvin tehdystä työstä!"

Transkriptio

1 Tervetuloa Työyhteisön hyvinvointi- ja turvallisuuskoulutukseen! Harjoittele nyt, tositilanteessa siihen ei ole aikaa! Työhyvinvointi syntyy hyvin tehdystä työstä! Työhyvinvoinnista pidättäytyminen tulee kalliiksi.

2 Työyhteisön hyvinvointi- ja turvallisuuskoulutus Tulevaisuuden tavoite on, että ihmisten työurat pitenevät ja työelämän laatu paranee. Työhyvinvointi ja - turvallisuus ovat keskeisiä tekijöitä, joilla tuetaan ihmisiä jaksamaan, motivoitumaan ja viihtymään työssään. Työhyvinvointityöstä pidättäytyminen tulee kalliiksi. Työhyvinvointiin sijoittaminen tuottaa lisäarvoa asiakkaalle, työnantajalle ja työyhteisölle.

3 Aika Järjestämme koulutuksen sopimuksen mukaan. Paikka Sopimuksen mukaan. Kohderyhmä Koulutus on tarkoitettu koko työyhteisölle: johtajille, esimiehille ja työntekijöille. Sopii niin yksityiselle kuin julkiselle sektorille. Koulutus voidaan toteuttaa myös organisaatio ja työyhteisökohtaisesti. Ryhmän koko Korkeintaan 20 osallistujaa. Tavoite Koulutuksen lähtökohtana on tukea käytännönläheisesti organisaation perustehtävään kytkeytyvää työhyvinvointia ja - turvallisuutta. Henkilöstön riskitietous ja taito toimia oikein uhka ja hätätilanteessa kuuluvat oleellisesti jokaisen työpaikan turvallisuuskulttuuriin. Koulutuksen aikana tarjoamme keinoja, kuinka ennaltaehkäistä pahoinvointia ja riskejä työssä. Kuinka toimia, jos niitä ilmenee? Mitä yksittäinen työntekijä ja koko yhteisö tarvitsevat säilyttääkseen työkykynsä muuttuvissa arjen tilanteissa? Korkeatasoista turvallisuuskulttuuria on se, että jokainen työyhteisön jäsen tekee hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviä ratkaisuja osana jokapäiväistä työtään. Kouluttajat Työnohjaaja, johdon ja esimiesten valmentaja Liisa Kilvensalmi, Dialogius ja kouluttaja Tomi Sikanen T-Safe turvakoulutuksesta.

4 Koulutuspäivien kulku Ensimmäinen päivä Ilmoittautuminen ja tervetulokahvi Orientoituminen päivän työskentelyyn, odotuksia sekä esittäytyminen tullaan tutuiksi Mistä puhumme, kun puhumme työhyvinvoinnista ja - turvallisuudesta? Työhyvinvoinnin peruselementit Työhyvinvoinnin johtaminen Työhyvinvoinnin portaat ja koherenssin tunne Työhyvinvointia estävät ja edistävät asiat Työhyvinvointi syntyy hyvin tehdystä työstä Työilmapiiri synnytetään joka päivä uudelleen yhdessä Lounastauko Työturvallisuuden peruselementit Työnantajan ja työntekijän velvollisuudet Väkivaltatilanteiden vaikutus työhyvinvointiin Työyhteisön turvallisuuskulttuuri ei synny sattumalta Kahvitauko Edellisten aiheiden yhteinen työstö Kokemuksia ryhmäläisten arjesta Päivän yhteenveto & arviointi sekä valmistautuminen seuraavaan koulutuspäivään

5 Toinen päivä Tervetulokahvi Orientoituminen päivän työskentelyyn sekä ajatuksia eilisestä Työturvallisuuden peruselementit jatkuu Väkivalta- ja uhkatilanteiden hallinnan perusteet Safe Speak puhumalla ja kehonkielellä rauhoittelu Turvallisuusauditointi turvallisuuden työkaluna Lounastauko Työhyvinvoinnin peruselementit jatkuu Työhyvinvointi ei synny sattumalta: työhyvinvoinnin suunnittelu, toteutus, arviointi ja kehittäminen Työhyvinvoinnin kuntokartoitukset Työhyvinvointi on muuttuvaa kuinka tästä eteenpäin? Kahvitauko Edellisten aiheiden yhteinen työstö Kokemuksia ryhmäläisten arjesta Koulutuspäivien yhteenveto & arviointi Mitä näistä koulutuspäivistä opin? Mitä jäin kaipaamaan? Jatkokoulutustarve: ideoita tuleville yhteistyön matkoillemme?

6 Substanssiosaaminen: Liisa Kilvensalmi Olen työskennellyt yli 30 vuotta ihmissuhdetyössä sosiaali ja terveydenhuollon sekä opetustoimen alalla, viimeiset kolme vuotta päätoimisena yrittäjänä. Yli 20 vuoden kokemus työnohjajana on tarjonnut näköalapaikan työhyvin ja pahoinvoinnin ytimeen. Pitämäni Työhyvinvoinnin johtaminen- koulutus on saanut kiitettävää palautetta. Kahdeksan vuotta Invalidiliiton asumispalveluiden johtajana antoivat minulle käytännön kokemuksen työhyvinvoinninin ja - turvallisuuden johtamisesta. Tomi Sikanen Olen toiminut rikosseuraamusalalla 16-vuotta ja perehtynyt työni kautta ihmisten aggressiokäytökseen ja niiden syihin. Oman yritykseni kautta olen pitänyt koulutuksia vuodesta 2004 monille eri henkilöstöryhmille; sosiaali- ja terveysala, hoiva-ala, koulutoimi, kaupan- ja palvelunala, lehdenjakajat, vartijat, järjestyksenvalvojat, jne Koulutuksissa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja kansankielellä tosielämän esimerkkejä hyväksikäyttäen. Osallistuja saa koulutuksista konkreettista hyötyä ja työkaluja pakkiinsa. T-Safe on onnistunut työssään palautteiden perusteella mainiosti. Ilmoittautuminen Kurssimaksu Sopimuksen mukaan. Sopimuksen mukaan. Perimme 20 % kurssin hinnasta, jos osallistuminen peruutetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilman hyväksyttävää syytä. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Organisaatio ja työyhteisökohtainen koulutus hinnoitellaan erikseen.

7 Yhteydenottoasi odottaen, lisätietoja koulutuksesta antaen: Liisa Kilvensalmi Työnohjaaja, johdon ja esimiesten valmentaja Tomi Sikanen Pääkouluttaja

8 DIALOGIUS TURVAKOULUTUS Tmi Dialogius Liisa Kilvensalmi Työnohjaaja, johdon ja esimiesten valmentaja T-Safe turvakoulutus Tomi Sikanen Pääkouluttaja