Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5."

Transkriptio

1 Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari Chat-kysymykset ja vastaukset 1) Miten samasta järjestelmästä tulevat osinkojen ja palkkojen vuosi-ilmoitukset samalle henkilölle pitää ilmoittaa? VEROHALLINTO: Kuten ennenkin, kyseessä on kaksi eri vuosi-ilmoitusta. 2) Miten pitää hoitaa, kun yrityksessä kesken vuotta työntekijä vaihtuu Tyel -palkansaajasta YEL -palkansaajaksi. Palkkaohjelmassa pitää perustaa tällaiselle työntekijälle kaksi henkilönumeroa. Korvautuuko tässä toinen palkansaaja. VEROHALLINTO: Ei ongelmaa, ovat kaksi eri suorituslajia (tunnistetieto). 3) Meillä on erikseen palkka ja matkalaskuohjelmat. Tämän lisäksi palkkahallinto on ulkoistettu ja matkalaskut maksetaan yrityksestä suoraan, eli palkat ja matkalaskut on ilmoitettu kahden eri toimijan toimesta. Miten tässä tapauksessa tulisi toimia? VEROHALLINTO: Jos samalta maksajalta samalle saajalle ilmoitettavat palkkatietoja sekä verovapaita ja veronalaisia kustannustenkorvaustietoja sisältävät ilmoitukset muodostuvat eri ohjelmistoista, varmistetaan ohjelmiston yksilöivällä tiedolla (014), että eri ohjelmistoista tulevat ilmoitukset eivät korvaa toisiaan. Tieto 014 on ohjelmiston lisäämä tieto. 4) Jos sama henkilö saa palkanlaskennan ohjelmistossa kahdella eri "saajakriteerillä" palkansaajana ja tekijänoikeuskorvauksena (ei mene kuluja samalla tavalla), niin voiko lähettää ne niinkuin ennenkin? VEROHALLINTO: Voi lähettää kuten ennenkin, kaksi eri suorituslajia. 5) Lasketaanko tiedot vuosi-ilmoitukselle yhteen, vaikka henkilö olisi alkuvuonna sivutoimisena ja myöhemmin esim. H-työsuhteessa? Nämä työsuhteet pitää ohjelmaan perustaa erikseen ja siten on vuosi-ilmoituksellekin tullut henkilöstä kaksi eri ilmoitusta. VEROHALLINTO: Nämä ovat kaksi eri suorituslajia, jolloin niitä ei lasketa yhteen. 6) Jos palkkatiedot on vahingossa ilmoitettu suorituslajilla 1, olisi pitänyt olla suorituslajilla P. Pitääkö ensin tehdä poisto-ilmoitus 1:stä? VEROHALLINTO: Kyllä 7) Jos samoja henkilöitä on kahdessa eri maksuryhmässä (Suomi ja Ruotsi), voidaanko antaa molemmista omat vuosi-ilmoitukset, jos tunnistetietoon laittaa eri tiedon? VEROHALLINTO: Jos ne tulevat eri ohjelmistoista, niin voidaan antaa omat vuosiilmoitukset.

2 8) Jos palkkatiedot on ilmoitettu väärällä suorituslajilla, miten korjataan? VEROHALLINTO: Korjausohjeesta löytyy esimerkkejä tähän. 9) Palkansaajan palkat laskettu Palkka.fi kautta. Ilmoitus lähtee automaattisesti. Ta on maksanut myös vapaaehtoisia eläkevakuutusmaksuja ko. henkilöstä. Maksut alle verotettavan rajan. Voiko eläkevakuutusmaksut jättää ilmoittamatta? Vai pitääkö todella tehdä Suomi.fi kautta kaikki tiedot uusiksi? VEROHALLINTO: Korvaava ilmoitus pitää antaa suomi.fi:n kautta. 10) Onko nyt siis niin, että jos lähetämme palkkatiedot yhdestä ohjelmasta tietovirralla VSPSERIE ja toisesta ohjelmasta matkakustannusten korvauksia tietovirralla VSPSERIE myöskin, niin nämä menevät päällekkäin, ellei ilmoitukselle tule lisäksi 014-riville erilaisia ohjelmakoodeja? VEROHALLINTO: Eivät mene päällekkäin, koska ohjelmistotieto on eri. 11) Yritys fuusio, konsernin sisällä tytär (oma Y) päättyy ja yhdistyy toiseen, ilmoitetaanko erikseen? VEROHALLINTO: Tytäryhtiö antaa vuosi-ilmoituksen omalla Y-tunnuksellaan ja toinen yritys omalla Y-tunnuksellaan. 12) Puun ostajan vuosi-ilmoitus. Annamme vuosi-ilmoituksen tiedostona Tyvi-palvelun kautta. Voiko korjaukset tehdä Tyvi-palvelun kautta antamalla yksittäisen saajan tiedot uudelleen? Ohjelmasta ei saa tuotettua tiedostoa yksittäisestä saajasta. VEROHALLINTO: Jos ohjelmiston kautta ei voi korjata yksittäisen saajan tietoja, niin sitten voi korjata verkkolomakkeella. 13) Jos ollut väärä henkilötunnus ja kaikki tiedot poistetaan: jos monta suorituslajia, onko yhtä monta poisto-ilmoitusta? VEROHALLINTO: On. 14) Jos vuosi-ilmoitus on annettu sähköisesti tiedostona, voiko yksittäisen korjauksen tehdä Personec Link ohjelmalla. Palkkaohjelma on Sonet ja tiedot on välitetty Personec Linkillä verottajalle. VEROHALLINTO: Tämä pitää varmistaa ohjelmiston toimittajalta tai tyvi-operaattorilla. 15) Voiko toisesta järjestelmästä antaa matkakustannuskorvaus ilmoituksen ilman ohjelmistotalo tunnusta ja palkkajärjestelmästä tulisi aineisto ohjelmistotunnuksella? VEROHALLINTO: Aineisto ei voi tulla ilman ohjelmistotietoa (014) koska se on pakollinen tieto, jonka ohjelmisto lisää. 16) Palkansaajalla on suorituslaji PY ja H, on avattu kaksi numeroa palkanlaskentaan, miten ilmoitan nämä?

3 VEROHALLINTO: Kuten ennenkin, PY ja H omanaan. 17) Jos tilapäinen työnantaja ei enää loppuvuodesta maksa palkkoja ja on alkuvuodesta poissa kotimaasta, niin voiko vuosi-ilmoituksen antaa jo marras- tai joulukuussa? VEROHALLINTO: Kyllä 18) Osinkojen vuosi-ilmoitus. Jos huomaa, että osingonsaajalle jäi merkitsemättä YEL -tieto. Miten korjataan? Kokonaan kaikilta työntekijöiltä uusi ilmoitus oikeilla tieoilla vai? VEROHALLINTO: Anna korvaava ilmoitus vain siitä osingonsaajasta, jolta YEL-tieto puuttuu. 19) Lähettääkö Palkka.fi automaattisesti yrityksen vuositiedot, kun se lähettää kuukausiilmoituksetkin? VEROHALLINTO: Jos automaattinen ilmoitusliikenne on valittu, niin kyllä lähettää. 20) Saman ohjelmistotalon yhtä sovellusta voi käyttää eri tilitoimistot. Jos tilitoimisto vaihtuu kesken vuoden, mitä annetaan tunnistetieto 014 kenttään? VEROHALLINTO: Tilitoimisto ei lisää mitään tähän kenttään, vaan se on ohjelmistotalon lisäämä tieto. Jos tilitoimisto vaihtuu kesken vuoden, tulee tiedot yhdistää. 21) Alihankijana toimivalta osakeyhtiöltä pidätetään ennakonpidätys säännöllisesti kuukausittain. Aikaisemmin vuosi-ilmoitukset on pitänyt antaa myös kuukausittain eriteltynä. Annetaanko vuodelta 2016 yksi ilmoitus? VEROHALLINTO: Annetaan edelleenkin kuukausittain eli työkorvauksen maksukuukausi on tunnistetieto. 22) Onko tietuekuvaukset jo päivitetty vero.fi-sivuille? VEROHALLINTO: Ei vielä, tiedotamme asiasta uutiskirjeellä. Uutiskirjeen voi tilata osoitteesta 23) Mikä tämän muutoksen hyöty ja tarkoitus on? VEROHALLINTO: Ilmoittamis- ja korjausmenettelyn yhtenäistäminen. 24) Koskeeko tämä maksimissaan 4 paperi-ilmoitusta myös yksityishenkilöiden maksamia palkkoja? VEROHALLINTO: Ei koske luonnollisen henkilön eikä kuolinpesän maksamia palkkoja. 25) Kertoisitteko vielä missä tuon uuden tunnistetiedon pitää olla? Siinäkö ohjelmassa mistä tiedot lähetetään? VEROHALLINTO: Tämä on ohjelmistotalon lisäämä tieto.

4 26) Kuka antaa tuon 014 tunnisteen, pitääkö ohjelmistotalon antaa se meille vai pitääkö meidän itse "keksiä" tuo tunniste? VEROHALLINTO: Ohjelmistotalo lisää tunnistetiedon 014 aineistoon ja määrää itse siitä mikä on tiedossa annettava y-tunnus ja tarkistemerkki. Ilmoittajan itse ei tarvitse lisätä eikä tietää mikä tieto tunnuksella 014 on annettu. 27) Voiko 2 tarkistemerkkiä olla jokaisen itse keksimiä vai määrittääkö ne ko. ohjelmistoa tuottava yhtiö? VEROHALLINTO: Ohjelmistoa tuottava yhtiö 28) Voiko vuoden 2016 vuosi-ilmoituksen antaa jo sähköisesti? Yrityksen toiminta on päättynyt. VEROHALLINTO: Kyllä. 29) Kun verovapaita työmatkaetuja (Epassin työmatkapassi) ei kierrätetä palkkajärjestelmän kautta, niin voiko niistä tehdä erillisen ilmoituksen eri tunnuksella/koodilla? VEROHALLINTO: Jos tiedot tulevat eri ohjelmistoista, niistä voi antaa erillisen ilmoituksen. 30) Voiko ilmoittaa edelleen erikseen samalla y-tunnuksella olevan kahden eri talousyksikön tiedot? VEROHALLINTO: Kyllä, jos tiedot muodostuvat eri ohjelmistosta eli ohjelmistotieto (014) on eri. Talousyksiköt voivat hakea alitilityspistetunnusta. Haku ohjeet vero.fi:ssä. 31) Olemme pieni yritys ja palkanlaskenta on Excelissä. Teen vuosi-ilmoituksen Tyvi-palvelun kautta. Sitä kautta voi ilm. edelleen laittaa, kuten tähänkin asti? Paitsi se tietojen korjaaminen muuttuu niin, että vain jälkimmäinen ilmoitus huomioidaan? Eli korvaa täysin aiemman? VEROHALLINTO: Excelillä muodostetussa aineistossa tulee olla tieto (014), koska se on pakollinen tieto. Aineistoa ei välitetä Tyvi-operaattorilta eteenpäin, jollei siinä ole kaikkia pakollisia tietoja. Jos maksaja on itse tuottanut ohjelmiston, jolla vuosi-ilmoitus muodostetaan, käytetään ohjelmistotiedossa (014) maksajan omaa Y-tunnusta ja tarkistemerkkiä 32) Jos maksetaan samalle henkilölle palkkoja kahdella eri suorituslajilla, tehdäänkö kaksi eri vuosi-ilmoitusta. VEROHALLINTO: Kyllä. Näin on pitänyt tehdä jo aiemminkin. 33) Jos palkkajärjestelmän kautta maksetaan (satunnaisesti) kustannusten korvauksia ja konsernissa on myös matkalaskujärjestelmä, millä tietovirran tunnuksella annetaan 1) palkkajärjestelmästä tuotettu vuosi-ilmoitus 2) matkalaskujärjestelmästä tuotettu vuosiilmoitus?

5 VEROHALLINTO: Kun ohjelmistot ovat eri eli ohjelmistotieto (014) on eri, voidaan tiedot antaa molemmista ohjelmistoista VSPSERIE tietovirralla. Voitte halutessanne käyttää 1) palkkajärjestelmästä tuotettuun ilmoitukseen VSPSERIE tietovirtaa ja 2) matkalaskujärjestelmästä tuotettuun vuosi-ilmoitukseen VSPSKUST-tietovirtaa. (Otattehan huomioon, että VSPSKUST tietovirrassa ei voi antaa veronalaisia kustannusten korvauksia.) 34) Meneekö negatiivinen palkkasumma vuosi-ilmoituksella läpi? VEROHALLINTO: Ei mene. 35) Voiko edelleen lähettää eri tiedostoina samalla y- tunnuksella olevan kahden eri talousyksikön tiedot samasta ohjelmistosta? VEROHALLINTO: Ei, koska talousyksiköiden y-tunnus on sama. Talousyksiköt voivat hakea alitilityspistetunnusta. Haku ohjeet vero.fi:ssä. 36) Mikä pituus tunnuksella 048 on? VEROHALLINTO: Riippuu tietovirrasta. Tieto löytyy tietuekuvauksista vero.fi:stä Kehittäjät-sivustolta. 37) Varsinkin yleishyödyllisten yhdistysten osalta on välillä todella vaikeaa arvioida, mikä suorituslaji on oikea. Perusohjeita lukemalla jää vielä kysymysmerkkejä. Onko aiheesta syventävää tietoa, jota en vain ole onnistunut löytämään? VEROHALLINTO: Täyttöohjeissa on paljon tietoa. Kysymyksiin voi hakea vastauksia myös vero.fi:n vastauspankista. 38) Meillä on palkanlaskenta ja vakuutuskassa eri toimijat. Vakuutuskassa maksaa sairausajan palkat. He antavat oman vuosi-ilmoituksen. Palkanlaskenta antaa oman ilmoituksen. Yhdistyvätkö nämä tiedot siis henkilön omalle esitäytetylle veroehdotukselle kun annamme omat vuosi-ilmoitukset? Eli myös Vakuutuskassan pitää antaa omalla 014 tunnistetiedolla oma vuosi-ilmoituksensa? VEROHALLINTO: Jos palkanlaskenta tapahtuu eri ohjelmistolla kuin vakuutuskassan maksamien sairausajanpalkkojen, niin silloin tiedot eivät korvaannu. Ohjelmistoilla on eri ohjelmistotiedot (014). 39) Pitääkö tunnistetietojen olla jotenkin samaa numerosarjaa, kuin mitä esimerkissä? Meillä esimerkiksi yhdessä maksuryhmässä matkalaskuohjelma pyörii ulkoistetulla toimittajalla ja palkanlaskuohjelma omalla, joten pitääkö meidän neuvotella yhtenäinen numerosarja, vai riittääkö tunniste-erittelyksi, että lopussa on p p tai ap? VEROHALLINTO: Tarkistemerkin käytöstä ja sarjoituksesta tulee sopia ohjelmistoa toimittavan yhtiön itse sisäisesti. Tarkistemerkki voi siis olla joko kirjaimia tai numeroita eli esim. 1A, A1, 11, AA jne. 40) Visma omistaa M2-matkalaskujärjestelmän. Olemme kuitenkin ostaneet kyseisen ohjelman toisen toimittajan kautta, joka on yritys Ö Oy. Kumpi näistä on ohjelmistotuottaja, joka merkitään lomakkeelle?

6 VEROHALLINTO: Koska 014-tieto on ohjelmiston lisäämä tieto, tulee teidän varmistaa asia ohjelmiston toimittajalta eli Vismalta. 41) Onko asiaan liittyvissä tietuekuvauksissanne (esim. ERIE) kuvattu 014 tiedon käyttö esimerkkeineen? VEROHALLINTO: Ei vielä. Päivitetyt tietuekuvaukset julkaistaan pian. 42) Meillä on yhdistyksessä n 10 eri palkansaajaa vuodessa, osalla myös verottomia kmkorvauksia ja muutamalla pari maksukertaa vuodessa. Olemme ilmoittaneet jokaisen erillisenä paperiversiona. Voimmeko edelleen ilmoittaa paperilla vai pitääkö siirtyä sähkösiin? Minne? Ja laskemmeko siis uuteen palkkaan myös edellinen palkka ja maksettu vero? VEROHALLINTO: Tiedot tulee antaa sähköisesti, jos tulonsaajia on viisi tai enemmän esim. suomi.fi:n verkkolomakkeella tai Palkka.fi -palvelussa. Tulonsaajalla voi olla vain yksi palkkojen vuosi-ilmoitus, jossa ilmoitetaan koko vuoden tiedot. 43) Mitä tarkoitti 014 tunnistetiedon kohdalla alkamisaika olikohan lähtien. Onnistuuko fuusioituneen yrityksen vuosi-ilmoitusten lähettäminen palkka- ja matkalaskuohjelmistoista jo nyt toukokuussa? VEROHALLINTO: Jos ohjelmistoon tai tiedostoon ehditään tekemään uudet muutokset, voi tiedoston muodostaa valmiiksi ja lähettää ennen 7.6. Olkaa yhteydessä lisätietojen saamiseksi. 44) Sijaismaksajan y-tunnuksella ilmoittaminen? Kuinka onnistuu? VEROHALLINTO: Sijaismaksajan on annettava maksamistaan palkoista ja toimittamistaan ennakonpidätyksistä vuosi-ilmoituksen erittely omalla Y-tunnuksellaan. Sijaismaksaja käyttää vuosi-ilmoitusten erittelytietoja antaessaan omaa suorituslajia. Ilmoittaminen tapahtuu niin kuin aiemminkin. Lisätietoja sijaismaksajan ilmoittamisesta on kerrottu Työnantajan vuosi-ilmoituksen täyttöoppaassa. Sijaismaksajan ilmoittamat tiedot eivät mene varsinaisen työnantajan ilmoittamien päälle, sillä Y-tunnus ja suorituslaji ovat eri. 45) Jos samasta ohjelmistosta (014 sama) annetaan eri tietovirralla palkkatiedot ja toisella tietovirralla kustannusten korjaukset, korvaavatko nämä toisensa? VEROHALLINTO: Eivät korvaa, ovat eri tietovirtoja, jos käytetään VSPSERIK ja VSPSKUST -tietovirtoja. 46) Tuleeko kysymykset/vastaukset johonkin materiaalin yhteyteen? Vastaus kysymykseen sijaismaksajasta kiinnostaisi. VEROHALLINTO: Vastaus täydennetään myöhemmin. 47) Voiko yhdellä tietovirralla VSPSERIE ilmoittaa edelleenkin sekä palkkatietoja että matkakustannusten korvausten tietoja, jos vaikka ohjelmistotieto puuttuisi?

7 VEROHALLINTO: Ohjelmistotieto ei voi puuttua. Se on ohjelmiston lisäämä pakollinen tunnistetieto. Jos palkka ja matkakustannusten korvaus tiedot muodostuvat kahdesta eri ohjelmistosta, on ohjelmistotieto (014) eri, jolloin VSPSERIE tietovirralla annetut ilmoituksen eivät korvaa toisiaan. 48) Onko Verottajalta tulossa muutoksia tiedonsiirtokäytäntöön? käytämme CGI:n Tyvi - palvelua, jolla verottajan vuosi-ilmoitus tiedostot lähetetään palkkajärjestelmästä Verottajalle VEROHALLINTO: Verohallinto ei enää rahoita Tyvi-palveluntarjoajien toimintaa jatkossa. Tämä voi näkyä Tyvi-palveluiden käyttäjille niin, että maksuttomat palvelut muuttuvat maksullisiksi. 49) "Palkkajärjestelmästä tulee yksi aineisto, matkalaskujärjestelmästä tulee yksi aineisto, ja verovapaita matkakorvauksia tulee vielä näiden ohi. Kuinka nämä kolme ilmoitetaan? VEROHALLINTO: Jos nämä kolme aineistoa muodostuvat kaikki eri ohjelmistoista eli ohjelmistotieto 014 on kussakin aineistossa eri, voidaan ilmoittamiseen käyttää VSPSERIE tietovirtaa kuten ennenkin. 50) Työntekijä on saanut liikaa palkkaa vuonna 2015 ja työsuhde on päättynyt vuoden 2015 puolella. Hän palauttaa liikaa maksetun palkan vuoden 2016 puolella ja ennakonpidätyksen alainen ansio menee täten miinukselle. Miten ilmoitetaan verottajalle? VEROHALLINTO: Tämä kysymys ei kuulu tämän koulutuksen aihepiiriin. Vastauksen saatte Vuosivalvonnan palvelunumerosta. 51) Henkilöllä vain yksi suorituslaji ja verovuoden aikana monta eri ikäryhmän ja verotuslajin (käyttöetu/vapaa) autoa: miten tiedot yhdistellään yhteen ilmoitukseen, kun ne poikkeavat toisistaan jos montaa P-riviä ei voi antaa? ohjelma on sama koko ajan, ei voi erotella koodilla 041? VEROHALLINTO: Uudessa korvaavassa menettelyssä ei voi ilmoittaa kahdella rivillä tietoa, kuten aiemmin, koska uusi tieto korvaisi aiemman. Tämän vuoksi autoedun vaihtuessa kesken vuoden, työantaja merkitsee vuosi-ilmoitukselle viimeisimmän käytössä olleen autoedun ikäryhmän ja vapaa/käyttöetu ja laskee kilometrit ja euromääräiset ilmoitettavat summat koko vuodelta yhteen. Vuosi-ilmoituksia tulee antaa vain yksi. 52) Yhdistyksessämme on n 10 palkansaajaa vuodessa, osalla parina eri kuukautena. Olemme ilmoittaneet paperilla tähän asti. Voimmeko edelleen toimia näin vai täytyykö siirtyä verkkoversioon? Minne? VEROHALLINTO: Enää ette pysty antamaan tietoja paperilla. Raja on laskenut 15:sta 4:ään. Suomi.fi:n verkkolomakepalvelu on teille varmasti paras. Suomi.fi verkkolomakkeelle pääse vero.fi:stä kunkin vuosi-ilmoituksen Asioi verkossa-kohdasta. Esim. palkkojen vuosi-ilmoitus

8 53) Jos ilmoituksessa on suorituslaji väärin ja palkkatiedot, ennakonpidätystiedot ok, niin pitääkö kaikki tiedot ilmoittaa uudestaan 0 ja sen jälkeen ilmoittaa tiedot uudestaan? vai riittääkö, että ilmoittaa suorituslajin kohdalle 0 ja muut pysyvät ennallaan? VEROHALLINTO: Kuten kuvaat tekstissäsi, tulee kaikki tiedot ilmoittaa uudestaan 0 ja sen jälkeen ilmoittaa tiedot uudestaan oikealla suorituslajilla. Tietojen poistaminen eli nollaaminen tapahtuu vähän eritavalla riippuen oletko antanut tiedot paperilla, verkkolomakkeella vai tiedostona. Suorituslajiksi ei voi merkitä nollaa (tiedolla on tietyt sallitut arvot). 54) Esityksessä oli että tunnistetieto 014 tulee käyttöön Miten annetaan huhtikuussa fuusioituneen yhtiön ilmoitukset sekä palkka- että matkalaskuohjelmasta nyt toukokuussa? VEROHALLINTO: Vuosi-ilmoitusta ei tarvitse antaa vielä toukokuussa (eräpäivä ) Eli jos mitenkään pystytte lykkäämään lähetystä, niin tehkää se mielellään vasta 7.6. jälkeen. 55) Suorituslajilla 1 henkilöllä on kuukausittain luontoisetuja, joista tilitetään myös sotu, vaikkei maksettavaa palkkaa siis olekaan. Samainen henkilö (eri "työntekijänumerolla" ja eri palkanmaksuryhmässä, mutta sama palkkaohjelma) saa myös suorituslajilla 1 hallituspalkkioita muutaman kerran vuodessa (joista taas ei makseta sotua). Aiemmin tiedostomuotoisessa vuosi-ilmoituksessa nämä ovat menneet kahtena erillisenä ilmoituksena. Mikäli ohjelmistotalo ei tee tähän asiaan ohjelman puolelta muutosta (=yhdistelee tavalla tai toisella henkilön tietoja yhdeksi ilmoitukseksi tiedoston luonnin yhteydessä), niin miten nämä on paras ilmoittaa (kun luultavimmin siis vuosiilmoitustiedostosta muutoin toinen ilmoitus korvaa toisen ilmoituksen -kun tunnistetiedot ovat samat- ja mistä sitten tiedän itse, että kumpi ilmoitus on verohallinnon puolelta automaattisesti korvautunut toisella, jotta voin tehdä vielä lisäkorjauksen saadakseni tämän yhden henkilön tiedot kokonaisuudessaan vain kertaalleen yhdellä ilmoituksella)? Onko verohallinnolla ajatuksissa tuottaa työnantajalle päin informaatiota verottajan vastaanottamista tiedoista (jotka ovat siis hyväksytysti tulleet verottajalle) - jotta esim. yllä mainittu casen osalta pystyisi tarkistamaan, onko kaikki tiedot välittyneet oikein (esim. kuten ainakin Tyel-yhtiöltä tulee työnantajalle tieto siitä, mitä vuosi-ilmoituksella on ilmoitettu kunkin henkilön osalta)? VEROHALLINTO: Jos teillä ei ohjelmistossa tule olemaan tietojen yhdistely mahdollisuutta, niin uusin ilmoitus korvaa aiemmin annetun tiedon. Uusimman ilmoituksen tiedot jäävät siis tässä tapauksessa voimaan. Ohjelmistotaloja on informoitu muutoksista eli on hyvin epätodennäköistä, etteikö yhdistelyä pystyttäisi tekemään. Tämä muutos aiheuttaa muutoksia siis kaikkiin järjestelmiin, josta ilmoitukset ovat lähteneet Verohallintoon kuvaamallanne tavalla. Tällä hetkellä Verohallinnolla ei ole tarjolla asiointipalvelua, josta voisi tarkistaa kuvaamallasi tavalla voimassa olevat tiedot. Voimassa olevia tietoja voi tiedustella puhelimitse jälkeen, jolloin kaikki vuoden 2016 aikana annetut vuosiilmoituksen on viety uuden järjestelmämme kantaan. 56) Yhdistyksessämme on n 10 palkan saajaa vuodessa, osalla parina eri kuukautena. Olemme vuosi-ilmoituksen tehnyt paperiversiona. Voimmeko edelleen toimia näin vai täytyykö siirtyä verkkoon? Minne?

9 VEROHALLINTO: Enää ette pysty antamaan tietoja paperilla. Raja on laskenut 15:sta 4:ään. Suomi.fi:n verkkolomakepalvelu on teille varmasti paras. Suomi.fi verkkolomakkeelle pääse vero.fi:stä kunkin vuosi-ilmoituksen Asioi verkossa-kohdasta. Esim. palkkojen vuosi-ilmoitus 57) Pitääkö siis osingot yhdistää palkkatietojen kanssa samaan ilmoitukseen? VEROHALLINTO: Ei missään tapauksessa. Palkat annetaan palkkojen vuosi-ilmoituksella ja osingot osinkojen vuosi-ilmoituksella. Vero.fi:ssä kannattaa käydä lukemassa lisää. 58) Jos verottajalta tulee selvityspyyntö, joka ei aiheuta mitään korjausta - vain kuittauksen, että tiedot on ilmoitettu oikein, miten tämä kuitataan jatkossa (nyt vastattu kirjeellä verottajan kirjeeseen)? VEROHALLINTO: Emme osaa vielä sanoa onko tähän tulossa muutosta. 59) Palkansaajalla on suorituslaji PY ja H, on avattu kaksi numeroa palkanlaskentaan, miten ilmoitan nämä? VEROHALLINTO: Kuten ennenkin, PY ja H omanaan. 60) Voiko tulla samalla ilmoituksella, jos sotu on sama? VEROHALLINTO: Ilmoitus korvaa aiemmin annetun ilmoituksen vain siinä tapauksessa, että kaikki ilmoituksella annetut pakolliset tunnistetiedot ovat samat. Tunnistetiedot ovat ilmoituskohtaisia ja ne löytyvät kunkin ilmoituksen täyttöoppaasta. Webnaarin jälkeen tulleita kysymyksiä ja vastauksia 61) Palkka.fi:tä koskeva kysymys: Miten vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut ilmoitetaan jatkossa, jos käytössä on Palkka.fi -järjestelmän tekemät automaattiset kausi- ja vuosiilmoitukset. VEROHALLINTO: Palkka.fi-palvelun kautta ei voi hoitaa vapaaehtoisia eläkevakuutuksia. Palkka.fi lähettää vuosi-ilmoitukset ja muut ilmoitukset Verohallintoon, työeläkeyhtiöihin ja Työttömyysvakuutusrahastoon jos olet valinnut automaattisen ilmoitusliikenteen Kyllävaihtoehdon (yrityskäyttäjät). Ilmoitukset lähetetään palvelun kautta lasketuista palkoista ja mahdollisista tallennetuista alkusaldoista. Palkka.fi lähettää vuosi-ilmoituksen Verohallintoon heti vuoden vaihteen jälkeen. Uuden ilmoitusmenettelyn vuoksi teidän tulee ilmoittaa mahdolliset vapaaehtoiset eläkkeet ja myös Palkka.fi-palvelun kautta lasketut palkat uudelleen Suomi.fi-palvelun kautta. Ilmoitusta tehdessä, voit hyödyntää Palkka.fi-palvelun muodostamaa vuosi-ilmoitusta. Vuosi-ilmoitus on nähtävillä ja tulostettavissa/tallennettavissa palvelun kohdasta Ilmoitukset.

10 62) Onko osinkojen vuosi-ilmoituksessa jakopäätöspvm tai nostettavissapvm oma tunnistetietonsa jos esimerkkinä siis yritys jolla on useampi osingonjako samana maksu- ja verovuotena? VEROHALLINTO: Osinkojen vuosi-ilmoituksen tunnistetiedot löytyvät täyttöohjeesta: FI/Syventavat_veroohjeet/Lomakkeet/Vuosiilmoituslomakkeet/Vuosiilmoitus_osingoista_2016(39293) Osinkojen vuosi-ilmoituksen tunnistetiedot ovat: Tietuetunnus Suorituslaji Maksuvuosi Osinkoa jakavan yhtiön Y-tunnus Verovuosi, jolta osinkoa on jaettu Osingonjakopäätöspäivä Osingonsaajan Y-tunnus tai henkilötunnus sekä nimi Tilinhoitajan Y-tunnus. Eli jakopäätöspv on tunnistetieto mutta nostettavissapv ei. Koska jakopäätöspv on tunnistetieto, niin jos jakopäätöspv on virheellinen, pitää virheellinen erittely/ yhteenveto poistaa ja antaa sitten uusi tieto. Jos pelkästään nostettavissapv on virheellinen, riittää kun antaa korvaavan ilmoituksen.

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuosi-ilmoitusten julkaisu aikataulu ja palautuspäivät... 2 2 Tietovälineellä vastaanotettavat vuosi-ilmoitukset... 2 3 Muutos yleiseen tiedonantovelvollisuuteen...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 llmoituksen

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 2.1.2018 A90/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.1 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 llmoituksen

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2016 A46/200/2016 versio 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2015

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2015 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2015 Sisältö Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ uudistuu Uusi Vero24-palvelukokonaisuus Uutta Katso-palvelussa: valtuutusten

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A27/200/2017 1.3 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A47/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KO. TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A27/200/2017 1.1 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE)

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A127/200/2015 1.1. VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa Ohjelmistotalopäivä 26.11. Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti verovelvolliselle maksetut suoritukset Vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 1.1.2017 A145/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 1.1.2017 A145/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) VEROHALLINTO 2.1.2018 A101/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 1.1.2017 A145/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A47/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 1.1.2016 A98/200/2016 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 2.1.2018 A103/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ ERITTELYTIEDOT (VSOKERIE)

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ ERITTELYTIEDOT (VSOKERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A44/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ ERITTELYTIEDOT (VSOKERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.0 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

PALKAN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO

PALKAN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO VEROHALLINTO 12.9.201 Henkilöverotuksen ohjausja kehittämisyksikkö A104/200/201 versio 1.0 PALKAN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO TEKNINEN OHJE Ennakkoperintävuosi 2014 2(10) SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitukset 2016. Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto

Vuosi-ilmoitukset 2016. Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto Vuosi-ilmoitukset 2016 Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto Sisältö Vuosi-ilmoitusten palautuspäivät Tietovälineellä ilmoittaminen Lain muutoksista aiheutuvat muutokset 2016 tietuekuvauksissa Uudet

Lisätiedot

VEROHALLINTO 1.1.2015 VUOSI-ILMOITUS

VEROHALLINTO 1.1.2015 VUOSI-ILMOITUS VEROHALLINTO 1.1.2015 A151/200/2014 versio 3.0 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A148/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A40/200/2016 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 VEROHALLINTO 15.02.2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA... 2 4 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.4 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV)

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A90/200/2016 1.2 ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO... 3 4 KORJAAMINEN...

Lisätiedot

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73)

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2016 vuosiilmoitusten

Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2016 vuosiilmoitusten Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2016 vuosiilmoitusten korjaaminen SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 1 2 KORJAAMISEN AIKATAULUT... 1 3 VUOSI-ILMOITUSTEN UUSI KORJAUSMENETTELY... 2 3.1 Miten uusi menettely

Lisätiedot

Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2016 vuosi-ilmoitusten korjaaminen

Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2016 vuosi-ilmoitusten korjaaminen Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2016 vuosi-ilmoitusten korjaaminen 1 YLEISTÄ Vuosi-ilmoitusten korjausmenettely muuttuu. Uudessa menettelyssä korjaus tehdään antamalla uusi ilmoitus, joka

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A110/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 21.5.2015

Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 21.5.2015 Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 21.5.2015 Päivän ohjelma 8.30-9.30 Ajankohtaista Kelasta, Päivi Hyvärinen 9.30-10.00 Aamukahvi, ilmoittautuminen ja tilaisuuden avaus, Tarja Rautio 10.00-11.10

Lisätiedot

VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA

VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA TIETUEKUVAUS vuodelta 2015 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 TIETUEMALLIT... 5 3.1 Kiinteämittainen

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.0. VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A89/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.2 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A86/200/2016 1.2 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A149/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Suomen verotus selkokielellä

Suomen verotus selkokielellä Suomen verotus selkokielellä Mitä sanat tarkoittavat? Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A44/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A148/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A118/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen

Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen SISÄLLYS 1 Miten tiedot korjataan jatkossa - yleistä?... 1 2 Sähköisesti tiedostona

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.4 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA SEKÄ

Lisätiedot

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015 Eteran palkkahallintopäivä Sisältö: Verolait keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2015 verokorttien voimaantulo ja ulkoasu suorasiirrot Vuosi-ilmoitukset

Lisätiedot

Lakisääteisen TyEL-eläkevakuutuksen hakemus

Lakisääteisen TyEL-eläkevakuutuksen hakemus Lakisäätsen TyEL-eläkevakuutuksen hakemus Työnantaja Vakuutusnumero 56- Työnantajan nimi Tämä hakemus koskee 1.1.2007 voimaan tulleen työntekijän eläkelain mukaista lain vähimmäisehdot täyttävää eläkevakuutusta.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A104/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A149/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OMAISUUDENHOITOMAKSUJEN ILMOITTAMINEN

VUOSI-ILMOITUS OMAISUUDENHOITOMAKSUJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINTO 1.1.2016 A137/200/2015 versio 1.9 VUOSI-ILMOITUS OMAISUUDENHOITOMAKSUJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA SEKÄ

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE)

VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A140/200/2015 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Ilona Pellinen Verohallinto

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Ilona Pellinen Verohallinto Vuosi-ilmoitukset 2014 Ohjelmistotalopäivä 23.5.2013 Ilona Pellinen Verohallinto Vuosi-ilmoitus rajoitetusti verovelvollisille maksetut suoritukset (VSRAERIE) 1) Jos työntekijällä on rajoitetusti verovelvollisen

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

ERITTELY ELINKEINOYHTYMÄN SAAMISTA OSINGOISTA JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ (73B)

ERITTELY ELINKEINOYHTYMÄN SAAMISTA OSINGOISTA JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ (73B) ERITTELY ELINKEINOYHTYMÄN SAAMISTA OSINGOISTA JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ (73B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2016 A45/200/2016 versio 1.3 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Verolait - keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2014 - muutokset verokorteissa ja työnantajamenettelyssä

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS VEROHALLINTO 1.1.2016 A163/200/2015 versio 1.4 VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Kausiveroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjausmenettelyn muutos. Ennakkotietoa

Kausiveroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjausmenettelyn muutos. Ennakkotietoa Kausiveroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjausmenettelyn muutos Ennakkotietoa Yleistä Uudistusta on valmisteltu Verohallinnossa HE tekeillä, ehdotuksen mukaan: Tiedot annettaisiin

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A40/200/2016 1.2 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A152/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 Veroilmoituksen täyttöopas 6 YHTEISETUUS verovuosi 2013 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN TIEDOISSA

Lisätiedot

SISÄLLYS. Esipuhe 5. Lyhenteet 15

SISÄLLYS. Esipuhe 5. Lyhenteet 15 SISÄLLYS Esipuhe 5 1 Ennakkoperintä 2 Ennakonpidätyksen Lyhenteet 15 osana verojärjestelmää 17 1.1 Ennakkoperinnän tarkoitus............................ 17 1.2 Yleisiä periaatteita....................................

Lisätiedot

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Infotilaisuus tilitoimistoille Päivitetty 9.12.2011

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Infotilaisuus tilitoimistoille Päivitetty 9.12.2011 Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta Infotilaisuus tilitoimistoille Päivitetty Sisältö Hallitusohjelman keskeiset veroratkaisut Veronumero Vuosi-ilmoitukset Verokortit vuodelle 2012 Vero.fi uutiskirje

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A126/200/2015 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA ERITTELYTIEDOT (VSOSERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A)

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.1 ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VEROHALLINTO A115/200/

VEROHALLINTO A115/200/ VEROHALLINTO 2.1.2018 A115/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS LAINA- JA KORKOTIETOJEN LUOVUTTAMISESTA (Luotto- ja rahoituslaitokset, Vakuutuslaitokset, Kunnat, Työnantajat) (VSLAINAE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K)

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO... 2 5 TIETOVIRTAYHDISTELMÄT... 2

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.2 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B 00700 HELSINKI Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Sairausvakuutuksen päivärahamaksu 2 Matalapalkkatuki 6 Rajoitetusti verovelvollisen lievennetty lähdevero vuonna 2006

Lisätiedot

Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen

Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen Ylitarkastaja Sari Wulff / Verohallinto Sari Wulff 1 Palkan ja työkorvauksen eroja Työstä maksettu korvaus voi olla palkkaa muuta työstä maksettua korvausta

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet

Rakentamisen uudet velvoitteet Rakentamisen uudet velvoitteet Käsiteltävät aiheet Urakka- ja työntekijätietojen ilmoittamisen perusteet mistä tiedot annetaan kenen vastuulla on tietojen antaminen mitä tietoja ilmoitetaan ilmoittamisen

Lisätiedot

Tulorekisteri tulee

Tulorekisteri tulee Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Agenda 1.Periaatteet ja aikataulu 2.Palkkatietojen ilmoittaminen 3.Eläkkeet ja etuudet 4.Kunnat tietojen käyttäjinä 5.Yhteystiedot ja lisätietoja 1. Periaatteet ja aikataulu

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS LUOVUTUKSENA VEROTETTAVAT PÄÄOMANPALAUTUKSET (VSPAOPAL) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS LUOVUTUKSENA VEROTETTAVAT PÄÄOMANPALAUTUKSET (VSPAOPAL) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A109/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS LUOVUTUKSENA VEROTETTAVAT PÄÄOMANPALAUTUKSET (VSPAOPAL) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A)

VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VEROHALLINTO A129/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A129/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2016 A129/200/2015 1.3 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A152/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017 VEROHALLINTO 15.8.2016 Henkilöverotuksen ohjausja kehittämisyksikkö A103/200/2016 versio 1.0 RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot