PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.8.2009"

Transkriptio

1 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA Työkorvausta ja palkkaa voi maksaa samalle henkilölle Palvelusta on poistettu rajoitus, joka esti palkan ja työkorvauksen maksamisen samalle henkilölle. Tilanne voi tulla esiin esim. silloin kun erotuomarina toimii Palloliittoon työsuhteessa oleva henkilö. Erotuomarit voivat saada vähäisen palkkion, joka ei perustu työsuhteeseen palkkion maksajaan. Verotuksessa tällainen palkkio on työkorvausta. Työntekijöiden henkilötunnukset Palveluun voi tallentaa vain oikeanmuotoisia henkilötunnuksia. Henkilötunnuksen saa työntekijän vero- tai lähdeverokortista. Jos työnantaja on tallentanut palveluun N- tai M -loppuisen henkilötunnuksen voi tiedot korjata Työntekijän perustiedot -näytöllä. Rajoitetusti verovelvollisten henkilötunnukset: Henkilötunnus voidaan antaa ulkomaalaiselle maassa tilapäisesti oleskelevalle henkilölle. Tilapäisesti Suomessa oleskeleva ulkomaalainen voi jättää rekisteröinti-ilmoituksen verotoimistoon tai Kelan toimistoon. Lisätietoja Palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa ma-pe Palvelu on maksuton. Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Tapaturmavakuutusyhtiöiltä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pankit auttavat maksamiseen ja pankkitunnisteisiin liittyvissä kysymyksissä. Palveluosapuolien yhteystiedot löydät palvelun sivuilta (1)

2 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA Esimerkkiyrityksille on tehty rajoitetusti verovelvollisia työntekijöitä Yrityskäyttäjille lisättiin mahdollisuus laskea palkat ulkomailta Suomeen enintään 6 kuukaudeksi tuleville työntekijöille ns. rajoitetusti verovelvollisille, jotka ovat saaneet verotoimistosta lähdeverokortin. Lue lisää palvelutiedotteesta Esimerkkiyritys Rakennusliike Tupa ja Talo Oy:ssä on virolainen rakennusmies, ja Asunto Osakeyhtiössä on ulkomaalainen siivooja Esimerkkien avulla voit tutustua rajoitetusti verovelvollisen palkanlaskentaan. Palvelussa olevien esimerkkien työntekijöillä ei ole oikeanmuotoista henkilötunnusta. Ulkomaalaisen työntekijän henkilötunnuksen saat lähdeverokortista (2)

3 Lisätietoja Palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa ma-pe Palvelu on maksuton. Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Tapaturmavakuutusyhtiöiltä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pankit auttavat maksamiseen ja pankkitunnisteisiin liittyvissä kysymyksissä. Palveluosapuolien yhteystiedot löydät palvelun sivuilta (2)

4 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA Työnantajan sosiaaliturvamaksu on alentunut alkaen 0,801 prosenttiyksiköllä. Palkka.fi-palvelussa alennus toteutuu automaattisesti palkoissa, jotka maksetaan Sovellettavan maksuprosentin ratkaisee palkan maksuajankohta, palkan ansaitsemisajalla ei ole vaikutusta. Lue lisää Kirjanpidontosite tiedostomuotoon Palkanlaskennan perusteella palvelu on muodostanut kirjanpitotositteen: Jatkossa kirjanpitotositteen saa myös tiedostomuodossa. Valitse Palkanlaskennan tulosteet -näytöltä Tee uusi tuloste. Tulostetyypiksi voit valita joko pelkän tiedoston Kirjanpidon tosite (CSV) tai jos haluat myös paperitulosteen valitse Kirjanpidon tosite (CSV ja tosite) (2)

5 Tallenna CSV-tiedosto työasemallesi. CSV-tiedostomuoto mahdollistaa tietojen siirron sähköisiin kirjanpito-ohjelmiin. Lisätietoja Palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa ma-pe Palvelu on maksuton. Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Tapaturmavakuutusyhtiöiltä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pankit auttavat maksamiseen ja pankkitunnisteisiin liittyvissä kysymyksissä. Palveluosapuolien yhteystiedot löydät palvelun sivuilta (2)

6 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA Rajoitetusti verovelvollisten palkanlaskenta Yrityskäyttäjille on lisätty mahdollisuus laskea palkat ulkomailta Suomeen enintään 6 kuukaudeksi tuleville henkilöille. Rajoitettu verovelvollisuus ratkaistaan verotoimistossa työntekijäsi saa rajoitetusti verovelvollisen verokortin. Valitse työntekijän perustiedoissa Palkkausmuoto-kohdassa Rajoitetusti verovelvollinen Täytä myös Rajoitetusti verovelvollisen lisätiedot -näyttö (3)

7 Työntekijän oleskeluaika Suomessa sekä palkan ja työajan määrä vaikuttavat siihen, peritäänkö palkasta vakuutetun sairausvakuutusmaksu ja pitääkö palkasta maksaa työantajan sosiaaliturvamaksu. Lue lisää Työntekijä saa lähdeverokortin verotoimistosta. Jos lähdeverokorttia ei ole myönnetty, ei palkanlaskentaa voi tehdä rajoitetusti verovelvollisena. Kun olet tallentanut työntekijän tiedot, palkanlaskenta sujuu samoin kuin muillekin työntekijöille (3)

8 Automaattinen ilmoitusliikenne Kyllä / Ei valinta yrityskäyttäjillä Jos et ole maksanut palkkoja tammi- helmikuussa palveluun sisäänkirjautumisen yhteydessä kysytään haluatko että palvelu lähettää automaattisesti lakisääteiset ilmoitukset verottajalle ja eläkevakuutusyhtiöön. Palvelun muodostamista ilmoituksista saat lisätietoja ohjeet valikosta: Lisätietoja Palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa ma-pe Palvelu on maksuton. Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Tapaturmavakuutusyhtiöiltä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pankit auttavat maksamiseen ja pankkitunnisteisiin liittyvissä kysymyksissä. Palveluosapuolien yhteystiedot löydät palvelun sivuilta (3)

9 VUODEN 2009 ALKAESSA Vuosi-ilmoitukset vuodelta 2008 yrityskäyttäjillä Työnantajan perustiedoissa voit valita automaattisen ilmoitusliikenteen (Kyllä vaihtoehto), jolloin ilmoitukset verohallintoon ja eläkevakuutusyhtiöihin lähtevät automaattisesti. Tapaturmavakuutusyhtiöihin ilmoitukset on aina lähetettävä itse palvelun Ilmoitukset > Tee ilmoitus tai lähetä uusintailmoitus -kohdassa. Jos et ole valinnut automaattista ilmoitusliikennettä, sinun on muodostettava ja lähetettävä itse myös verottajan ja työeläkeyhtiön vuosi-ilmoitukset (Ilmoitukset > Tee ilmoitus tai lähetä uusintailmoitus -kohdassa). Jos olet käyttänyt palvelua koko vuoden, vuosi-ilmoitukset hoituvat palvelun kautta koko vuodelta. Jos olet käyttänyt palvelua vain osan vuotta ja olet lisäksi tallentanut alkusaldot (ennen palvelun käyttöönottoa maksamasi tiedot, mm. palkat, ennakonpidätykset, työeläkemaksut, työttömyysvakuutusmaksut), vuosi-ilmoitukset hoituvat palvelun kautta koko vuodelta (4)

10 Jos olet käyttänyt palvelua vain osan vuotta ja alkusaldot ovat tallentamatta, sinun on annettava vuosi-ilmoitukset erikseen eläkeyhtiöille sekä verottajalle ennen palvelun käyttöönottoa maksamistasi suorituksista mutta vain niistä. Verottajan vuosiilmoituksen voit antaa Tyvi-palveluiden välityksellä (www.vero.fi/tyvi) tai perinteisesti lomakkeilla. Oman vakuutusyhtiösi verkkosivuilta löydät ohjeita vuosi-ilmoitusten antamiseen. Vuosi-ilmoitukset vuodelta 2008 kotitalouskäyttäjillä Palvelu lähettää automaattisesti tunnistautuneen kotitalouden ilmoitukset: o verottajan vuosi-ilmoitus o kotitalousvähennysilmoitus o työeläkkeen vuosi-ilmoitus o lakisääteisen tapaturmavakuutuksen palkkailmoitus Yrityskäyttäjän ilmoitusliikenne alkaen Vuoden 2009 alussa ilmoitusliikenne valinta on tehtävä vuosittain. Vuodenvaihteessa yrityskäyttäjien on valittava automaattinen ilmoitusliikenne joko Kyllä tai Ei. Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen palkkailmoitusta ei tehdä Palkka.fi palvelussa alkaen. Lue lisää Kotitalouskäyttäjän ilmoitusliikenne on aina automaattinen Yhteyshenkilötiedot vuosi-ilmoitukselle Työnantajatietoihin on lisättävä vuosi-ilmoitusmenettelystä vastaavan henkilön yhteystiedot (4)

11 Sosiaaliturvamaksusta vapautus Työnantajan sosiaaliturvamaksusta vapauttamista koskevan lain voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2009 loppuun. Lisätietoja verohallinnon internet-sivuilta >> Työnantajan on tehtävä maksuvapautuksen saamiseksi aloittamisilmoitus (Veroh 5232) sekä vuodenvaihteessa vuosi-ilmoitukseen liite (Veroh 5233) kotipaikkansa verovirastolle, tarkemmat ohjeet löytyvät em. lomakelinkeistä. Säännöllisen palkanmaksajan viitenumero Verohallinto lähettää vuodenvaihteessa säännöllisille palkanmaksajille ns. Säännöllisen palkanmaksajan viitenumeron. Vaihda uusi viitenumero Työnantaja >> Maksamiseen ja verotukseen liittyvät tiedot -kohdassa. Verokortit vuonna 2009 Vuoden 2009 verokortit tulevat voimaan Tammikuussa 2009 työnantaja toimittaa ennakonpidätyksen joulukuun 2008 lopussa voimassa olevan verokortin tai vuodelle 2009 annetun muutosverokortin perusteella. Helmikuussa on viimeistään tallennettava vuoden 2009 verokorttitiedot, muutoin ennakonpidätys on 60 %. Uusia ominaisuuksia palveluun vuoden 2009 alussa Työnantajamaksujen muodostus kuluvalta kuukaudelta Palkanlaskennassa syntyvät työnantajamaksut voi muodostaa heti. Toiminto on lisätty palvelun Maksut -näytölle. Lisäksi muodostuu maksun yhteydessä mahdolliset TyEL -kuukausi-ilmoitukset. Yrityspuolella Valvontailmoitus verohallinnolle muodostuu kuukauden vaihteessa (4)

12 Kotitalousvähennyksen muutokset Työkorvauksen maksaminen yritykselle -näytölle on lisätty kenttä Sopimuksentekopäivä, jotta kotitalousvähennysilmoitukselle saadaan tarvittava tieto. Kotitalousvähennystä voi saada 3000 euroa henkilöä kohden vuonna Ulosoton laskenta Ulosmittauksen laskentaan on tullut lisää asteikkomääriä suurituloisille alkaen. Lisätietoja Palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa ja ruotsiksi ma-pe Palvelu on maksuton. Puhelun hinta pvm/mpm. Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Tapaturmavakuutusyhtiöiltä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pankit auttavat maksamiseen ja pankkitunnisteisiin liittyvissä kysymyksissä Yhteystiedot löydät palvelun sivuilta (4)

13 Tapaturmavakuutustiedot Palkka.fi-palvelussa Lakisääteisen työtapaturmavakuuttamisen hoitaminen palkka.fi-palvelussa muuttuu vuoden 2009 alusta. Palkka.fi-palvelu pyytää työnantajaa tallentamaan työntekijöilleen ottamansa työtapaturmavakuutuksen tiedot Palkka.fi-palveluun, jos työnantaja on vakuuttamisvelvollinen. Muutos ei vaikuta eläkevakuuttamisen hoitamiseen mitenkään. Tapaturmavakuuttaminen Vuonna 2008 Palkka.fi-palvelua käyttäneet työnantajat Työnantajan on muodostettava vuodelta 2008 annettava tapaturmavakuutuksen palkkailmoitus palvelussa viimeistään Palvelun ylläpitäjä toimittaa tiedot ao. vahinkovakuutusyhtiölle. Työnantajaa kehotetaan tulostamaan muodostamansa palkkailmoitus. Uudet Palkka.fi-palvelun käyttäjät Jos työnantajalla ei ole voimassa olevaa tapaturmavakuutusta työntekijöilleen, työnantajan on otettava yhteyttä vahinkovakuutusyhtiöön. Vahinkovakuutusyhtiöiden yhteystiedot löytyvät tästä. Työnantajan on hoidettava vakuutushakemukset ja palkkailmoitukset oman vahinkovakuutusyhtiönsä kanssa sovitulla tavalla. Tapaturmavakuutustiedot Palkka.fi-palvelussa Työnantajan on huolehdittava, että ennen palkanlaskennan aloittamista palveluun on tallennettu seuraavat voimassa olevat tiedot: o tapaturmavakuutusyhtiön nimi o vakuutuksen numero o vakuutuksen alkamispäivä. Palkanlaskennassa lasketaan työntekijän lakisääteinen työttömyysvakuutusmaksu. Tapaturmavakuutustietoja ei tarvita, jos teetät työtä kalenterivuoden aikana alle 12 työpäivää. Huom! Vuotuisten palkanmaksutietojen arkistointiaika on kuluva vuosi + 10 vuotta. Lisätietoja Vahinkovakuutusyhtiöt neuvovat työntekijöiden tapaturmavakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Vahinkovakuutusyhtiöiden yhteystiedot löydät palvelun sivuilta. Palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa ja ruotsiksi ma-pe Palvelu on maksuton. Puhelun hinta pvm/mpm (1)

14 VUODENVAIHDE 2008 / Palkanlaskennassa on uudet parametritiedot vuodelle 2009 Uudet prosentit ja hinnat ovat käytössä , josta alkaen voit laskea palvelun avulla palkkoja vuoden 2009 palkanmaksupäiville. Palkanlaskennassa huomioitava Verotuksessa vuoden 2008 tuloksi luettavat palkat on laskettava viimeistään tiistaina , jolloin maksupäiväksi voit laittaa vielä Keskiviikkona voit myös laskea palkkoja, mutta maksupäivä tulee vuodelle Käyttökatkos vuodenvaihteessa Palkka.fi-palvelu on pois käytöstä klo klo Palkanlaskennassa käytettävät parametritiedot Sosiaaliturvamaksuprosentit - maksuluokka I 2,771 2,801 - maksuluokka II 4,971 5,001 - maksuluokka III 5,871 5,901 - päivärahamaksu 0,67 0,70 - päivärahamaksu YEL 0,81 0,79 Työttömyysvakuutus Työntekijäprosentti 0,34 0,20 Eläkemaksuprosentti TyEL-ansion alaraja 47,08 49,93 TyEL sopimustyönantajan keskim. 21,40 21,40 maksu-% TyEL tilapäisen työnantajan maksu-% 22,40 22,40 Työntekijän eläkemaksu, alle 53 v. 4,10 4,30 Työntekijän eläkemaksu, yli 53 v. tai vanhempi 5,20 5,40 Eläkemaksujen ikärajat - alaraja yläraja Kustannusten korvaukset Kokopäiväraha 32,00 35,00 Osapäiväraha 14,00 16,00 Ateriakorvaus 8,00 8,75 Kilometrikorvaus, oma auto 0,44 0,45 Kilometrikorvaus, käyttöetu 0,12 0,12 Yömatkaraha 10,00 10,00 Luontoisedut Ravintoetu 5,20 5, (2)

15 Puhelinetu 20,00 20,00 Matkapuhelinetu 20,00 20,00 Lisätietoja Palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa ja ruotsiksi ma-pe Palvelu on maksuton. Puhelun hinta pvm/ mpm. Tapaturmavakuutusyhtiöiltä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Pankit auttavat maksamiseen ja pankkitunnisteisiin liittyvissä kysymyksissä. Katso-tunnisteesta lisätietoja osoitteessa ja Palveluosapuolien yhteystiedot löydät palvelun sivuilta (2)

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitaloustyönantajan maksut pähkinänkuoressa 2010 Työeläkevakuutusmaksun lisäksi yksityisen työnantajan lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana

Kotitalous työnantajana Vakuuta vaivatta Eterassa Kotitalous työnantajana Hyödy Eteran asiakkuudesta Ajantasaiset maksut ja alennukset Osaava palvelu ja joustava asiointi Kätevät laskurit työnantajan ajan apuna Vaivattomat verkkopalvelut.

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana - työeläkevakuutus vaivatta Eterasta

Kotitalous työnantajana - työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitalous työnantajana - työeläkevakuutus vaivatta Eterasta 1 Kotitaloustyönantajan maksut pähkinänkuoressa 2008 Työeläkevakuutusmaksun lisäksi yksityisen työnantajan lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta

Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta Kotitalous työnantajana työeläkevakuutus vaivatta Eterasta 1 Kotitaloustyönantajan maksut pähkinänkuoressa 2009 Työeläkevakuutusmaksun lisäksi yksityisen työnantajan lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja

Lisätiedot

Kotitalous. työnanta

Kotitalous. työnanta Vakuuta vaivatta Eterassa Kotitalous työnantajana uudesta ran asiakk Hyödy Ete maksut ja jantasaiset Aja se t lennukse ale ava sta ja joust lvelu ja saava palv Osa ointi sio asi jan taja työnanta ritt

Lisätiedot

Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista.

Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista. 22.8.2011 1 Palkka.fi käyttäjäkyselyn tuloksia ja vastuksia kysymyksiin Kiitos teille 569 aktiiviselle vastaajalle! Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 16.12.2009. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

MLL:n lastenhoitotoiminta. Perhe työnantajana

MLL:n lastenhoitotoiminta. Perhe työnantajana MLL:n lastenhoitotoiminta Perhe työnantajana Mannerheimin Lastensuojeluliitto Toinen linja 17, 00530 Helsinki p. 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi Ulkoasu: Hahmo Taitto: Tarja Petrell, Studio Gemma Oy Valokuvat:

Lisätiedot

Kotitalous työnantajana

Kotitalous työnantajana Kotitalous työnantajana 2007 Miten hoidan verot, eläkkeet, sosiaaliturva- ja vakuutusmaksut? MISTÄ SAAN TUKEA? Julkaisija: Eläketurvakeskus Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas Försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia

Lisätiedot

lemonsoft O PA S V U O D E N VA I H T E E S E E N 2 0 1 4-2 0 1 5

lemonsoft O PA S V U O D E N VA I H T E E S E E N 2 0 1 4-2 0 1 5 lemonsoft OPAS VUODENVAIHTEESEEN 2014-2015 Palkanlaskennan vuodenvaihde Lemonsoft palkanlaskenta ei vaadi vuodenvaihteessa erillisiä vuodenvaihdeajoja. Työajan lyhennyksien osalta tulee käyttämättömät

Lisätiedot

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012 Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille Kuopio 4.1.2012 1 Palkka.fi Laskee työntekijän palkan sivukuluineen Muodostaa maksut: nettopalkka, ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksu,

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33) SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014 2014 CGI 1 (33) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS... 3 2 VUOSI-ILMOITUKSEN SISÄLTÖ... 5 2.1 SAAJAKOHTAINEN VUOSI-ILMOITUS VEROTTAJALLE... 9 2.2 RAJOITETUSTI

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 7.1.2014. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0107 562 130 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

SISÄLLYS TYÖNTEKIJÄN TYEL-ANSION ILMOITTAMINEN... 14

SISÄLLYS TYÖNTEKIJÄN TYEL-ANSION ILMOITTAMINEN... 14 TYÖNANTAJAN TYEL-VAKUUTTAMINEN 2015 SISÄLLYS HYVÄ ASIAKKAAMME... 5 TYÖNTEKIJÄN ELÄKETURVAN VAKUUTTAMINEN... 6 Vakuutuksen tekeminen... 6 Milloin työntekijä vakuutetaan?... 6 Eläkkeensaajan ansiotyö...

Lisätiedot

TILITOIMISTO S. YLI-RAHKO OY

TILITOIMISTO S. YLI-RAHKO OY TILITOIMISTO S. YLI-RAHKO OY ASIAKASTIEDOTE 23.1.2007 1 Arvoisa asiakkaamme Selvittelemme tässä tiedotteessamme ajankohtaisia uudistuksia ja muutoksia lakeihin ja viranomaismääräyksiin. Tilintarkastuslakiuudistus

Lisätiedot

YEL-VAKUUTUS YRITTÄJÄN OPAS 2015

YEL-VAKUUTUS YRITTÄJÄN OPAS 2015 YRITTÄJÄN OPAS 2015 SISÄLLYSLUETTELO Milloin olet velvollinen ottamaan YEL-vakuutuksen?... 3 Yhtiömuoto ja omistusosuus vaikuttavat vakuuttamisvelvollisuuteen... 3 Perheenjäsenen vakuuttaminen... 4 Miten

Lisätiedot

Sisältö. Etera asiantuntija apunasi... 4

Sisältö. Etera asiantuntija apunasi... 4 Eteran TyEL-opas työnantajille 2011 Sisältö Etera asiantuntija apunasi... 4 Hyödyt Eteran asiakkuudesta... 4 Keskittäminen Eteraan kannattaa... 4 Työeläke turvaa... 4 Anna palautetta... 4 Yhteystiedot...

Lisätiedot

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015 Eteran palkkahallintopäivä Sisältö: Verolait keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2015 verokorttien voimaantulo ja ulkoasu suorasiirrot Vuosi-ilmoitukset

Lisätiedot

TYEL-VAKUUTUS TYÖNANTAJAN OPAS 2015

TYEL-VAKUUTUS TYÖNANTAJAN OPAS 2015 TYÖNANTAJAN OPAS 2015 SISÄLLYSLUETTELO Yksityisen alan työntekijät eläke vakuutetaan TyEL-vakuutuksella... 3 Luottamustehtävän eläkevakuuttaminen... 3 Ulkomaantyön eläkevakuuttaminen... 3 Kuka on sopimustyönantaja

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE ASIAKASKIRJE 10.01.2007 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2007! Jo vakiintuneen tavan mukaan olen taas näin uuden vuoden alkaessa koonnut tähän ajankohtaisia

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 8 LISENSSIEHDOT... 9 1 ASENTAMINEN...

Lisätiedot

Ennakkoperintä 2014 ja rakentamiseen liittyvä tiedonantomenettely. Ylitarkastaja Sari Wulff / Verohallinto

Ennakkoperintä 2014 ja rakentamiseen liittyvä tiedonantomenettely. Ylitarkastaja Sari Wulff / Verohallinto Ennakkoperintä 2014 ja rakentamiseen liittyvä tiedonantomenettely Ylitarkastaja Sari Wulff / Verohallinto Tuloveroasteikko 2014 (HE 105/2013 täydennys) Progressiivinen tuloveroasteikko 2013 2014 Verotettava

Lisätiedot

PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015

PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015 PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015 SM-runko- ja Karsintasarjaottelut Erotuomaripalkkio: 75 / ottelu / tuomari SM play-off ottelut

Lisätiedot

Perhe työnantajana. Lastenhoitotoiminta Kymessä ja Uudellamaalla

Perhe työnantajana. Lastenhoitotoiminta Kymessä ja Uudellamaalla Perhe työnantajana Lastenhoitotoiminta Kymessä ja Uudellamaalla MLL:n lastenhoitoa uudistetaan Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla Mannerheimin Lastensuojeluliitto haluaa tukea vanhemmuutta ja perheiden hyvinvointia.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUKSET VUODELTA 2002 3 VUOSI-ILMOITUKSIIN TULEVAT SISÄLTÖMUUTOKSET

VUOSI-ILMOITUKSET VUODELTA 2002 3 VUOSI-ILMOITUKSIIN TULEVAT SISÄLTÖMUUTOKSET VEROTIEDOTE 2/2002 VUOSI-ILMOITUKSET VUODELTA 2002 3 VUOSI-ILMOITUKSIIN TULEVAT SISÄLTÖMUUTOKSET 3 ENNAKKOPERINTÄREKISTERIN PAPERIOTTEESTA LUOVUTAAN 4 VAPAUTUS TYÖNANTAJAN SOSIAALITURVAMAKSUSTA ERÄISSÄ

Lisätiedot

Verotiliopas. www.vero.fi/verotili VEROTILI VERKOSSA

Verotiliopas. www.vero.fi/verotili VEROTILI VERKOSSA VEROTILI VERKOSSA www.vero.fi/verotili Verotili Verotili Verotiliverojen ilmoittaminen Verotiliverojen maksaminen Verotilin toiminta Verotilin positiivinen saldo Verotilin negatiivinen saldo Verotilin

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18) SONET Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto 2014 CGI 1 (18) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTIETOJEN MUUTOKSET... 3 1.1 Vuoden 2015 ennakonpidätystiedot... 3 1.1.1 VEROKORTTIMUUTOKSET 1.2.2015... 4 1.1.2

Lisätiedot

Ulkomailla asuvan suomalaisen lehti. Kevät 2010. Ulkosuomalaisen uusi. veroilmoitusopas

Ulkomailla asuvan suomalaisen lehti. Kevät 2010. Ulkosuomalaisen uusi. veroilmoitusopas Ulkomailla asuvan suomalaisen lehti XPATRIUM Kevät 2010 Ulkosuomalaisen uusi veroilmoitusopas Veroilmoituksen täyttäjän opas Ulkomailla asuvan veroilmoitus vuodelta 2009 TEKSTI MARJA NUMMELA, EEVA KAJANDER

Lisätiedot

Ulkomailta Suomeen tulevan verotus

Ulkomailta Suomeen tulevan verotus Ulkomailta Suomeen tulevan verotus Tiedote suomalaiselle työnantajalle www.vero.fi sivu / 9 Sisältö: 1. Lyhyesti vakuutusmaksuista 2. Verotus ja Suomessa enintään 6 kuukautta oleskelevat 2.1 Ilmoitus-

Lisätiedot

Vakuutuksen tekeminen... 13 Vakuutuksen myöhästyminen... 13 Yrittäjän muu vakuuttaminen... 13

Vakuutuksen tekeminen... 13 Vakuutuksen myöhästyminen... 13 Yrittäjän muu vakuuttaminen... 13 YRITTÄJÄN YEL-VAKUUTTAMINEN 2014 SISÄLLYS Hyvä asiakkaamme... 5 Hyvä tietää YEL-vakuutuksesta... 6 Verkkopalvelu helpottaa työtäsi... 8 Kenen pitää ottaa YEL-vakuutus?... 9 Työskentely eläkkeellä... 9

Lisätiedot