LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu"

Transkriptio

1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta AIKA klo 17:00-21:16 PAIKKA Yhdyskunnan kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 3 Läsnäolo- ja puheoikeus yhdyskuntalautakunnan kokouksissa 5 4 Yhdyskuntalautakunnan kokoukset, pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen sekä esityslistojen lähettäminen 6 5 Anomus asemakaavan muuttamiseksi, Hiiroksentie 7 6 Asemakaavan muuttaminen tiloilla Katepal I ( ) ja Tuuliala ( ) 8 7 Sääksjärven osayleiskaava / kaavanro Ruuna Juha suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 10 9 Hilkka Rikalaisen säätiö sr suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 10 Pirkanmaan Puutavara oy (PP-Logistiikka Oy) suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 11 Pyhän Birgitan Teatteriyhdistys ry poikkeamislupa (osin valtakirjalla) Pohjoismäki Juho suunnittelutarverakaisu / poikkeamislupa Päällystysurakka 2017 urakoitsijan valinta Laasonportin linja-autopäätepysäkin rakentaminen Oikaisuvaatimus teknisen johtajan päätökseen / Eveliina Tinnilä 16 Yhdyskunnan palvelualueen alaisten tehtäväalueiden talouden toteutuminen Yhdyskuntajohtajan ajankohtaiset asiat Yhdyskunnan palvelualueen viranhaltijapäätökset 40

2 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Tolonen Kari 17:00-21:16 puheenjohtaja Haapajoki Henri 17:00-21:16 1.varapuheenjohtaja Kallio Kirsi 17:00-21:16 2.varapuheenjohtaja Kiviaho Hannu 17:00-21:16 jäsen Korpela Katja 17:00-21:16 jäsen Kuisma Tapio 17:00-21:16 jäsen Lepola Satu 17:00-21:16 jäsen Seppänen Tuija 17:00-21:16 jäsen Tappura Mikko 17:00-21:16 jäsen Touru Tapani 17:00-21:16 jäsen Vuorma Maria 17:00-21:16 jäsen MUU Hakala Heikki 17:00-21:16 khall puheenjohtaja Liuha Tuukka 17:00-21:16 khall edustaja Herala Anton 17:00-21:16 nuor.valt edustaja Levonmaa Tiia 17:00-21:16 yhdyskuntajohtaja Rasimus Ilari 17:00-20:32 kaavoituspäällikkö Hakala Tuija 17:00-21:16 ptk:n pitäjä/hall.siht. Pahkasalo Katariina 17:00-18:11 yleiskaavasuun. Mikama Marika 17:00-18:11 palvelusihteeri ALLEKIRJOITUKSET Kari Tolonen Puheenjohtaja Tuija Hakala Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 1-18 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Kirsi Kallio Katja Korpela PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Tuija Hakala hallintosihteeri

3 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus YHDLTK Yhdyskuntalautakunnan kokouksen laillisuuden edellytyksenä on, että kokous kut su on yhdyskuntalautakunnan päättämällä tavalla toimitettu jä se nille ja, että saapuvilla on enemmän kuin puolet yhdyskuntalau ta kun nan jäsenistä. Merkittiin, että yleiskaavasuunnittelija Katariina Pahkasalo ja pal ve lu sih teeri Marika Mikama olivat läsnä kokouksessa. Päätös Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja pää tös val taisek si.

4 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta YHDLTK Yhdyskuntalautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirja tarkastetaan Julkipanon jälkeen annettavien pää tösten antopäivä on Päätös Yhdyskuntalautakunta valitsi pöytäkirjan tarkastajiksi Katja Korpelan ja Kirsi Kallion.

5 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Läsnäolo- ja puheoikeus yhdyskuntalautakunnan kokouksissa YHDLTK Hallintosäännön 15 luvun 11 :n mukaan kunnan eri toimielinten ko kouksis sa on jäsenten, esittelijän ja pöytäkirjanpitäjän lisäksi läsnäolo- ja puheoikeudet Yhdyskuntajohtajan ehdotus - kunnanhallituksen puheenjohtajalla ja kunnanjohtajalla - kunnanhallituksen edustajalla Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolosta ja pu he oi keu des ta päättää asianosainen toimielin. Yhdyskuntalautakunta päättää, että läsnäolo- ja puheoikeus yh dys kun talau ta kun nan kokouksiin myönnetään - nuorisovaltuuston edustajalle Yhdyskuntalautakunnan kokouksissa päätetään tarvittaessa muun hen kilös tön, asiantuntijoiden tai asianosaisten osallistumisoikeudesta ko koukseen. Täytäntöönpano: ote asianosaiset Päätös Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

6 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Yhdyskuntalautakunnan kokoukset, pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen sekä esityslistojen lähettäminen 3474/ /2017 YHDLTK Kunnan hallintosäännön 15 luvun 5 :n mukaan kokoukset pidetään toi mieli men päättäminä aikoina. Kokous pidetään myös, milloin pu heen joh ta ja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jä se nis tä tekee puheenjohtajalle esityksen kokouksen pitämisestä il moit ta man sa asian käsittelyä varten. Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hä nen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Yhdyskuntajohtaja ehdotus Kunnan hallintosäännön 15 luvun 26 :n mukaan pöytäkirja tar kas te taan toimielimen päättämällä tavalla. Lisätiedot: Yhdyskuntajohtaja Tiia Levonmaa, p Yhdyskuntalautakunta päättää, että 1. Yhdyskuntalautakunnan kokoukset pidetään pääsääntöisesti joka kuu kau den toinen tiistai alkaen klo 17:00 yhdyskunnan pal ve lu alueen kokoushuoneessa os. Tampereentie 8. Heinäkuussa ei kokouk sia pääsääntöisesti pidetä. 2. Yhdyskuntalautakunnan kokouksen pöytäkirja tarkastetaan erikseen valittavien pöytäkirjantarkastajien toimesta kokousviikkoa seuraa van viikon maanantaina ja pöytäkirja julkaistaan kunnan ylei sessä tietoverkossa ( kokousviikkoa seuraavan viikon tiis tai na. Mikäli pöytäkirjan tarkastus tai julkaiseminen sattuu py häpäi väk si tai päiväksi, jolloin kunnanvirasto on suljettu, siirtyy tar kastus tai julkaisu seuraavaksi arkipäiväksi. 3. Yhdyskuntalautakunnan pöytäkirjojen julkaisemisesta ilmoitetaan kun nan ilmoitustaululla. 4. Yhdyskuntalautakunnan kokouskutsu lähetetään sähköpostilla ja esi tys lis ta toimitetaan Virta-työtilan kautta kokousta edeltävän viikon tors tai na jäsenille ja varajäsenille, kunnanhallituksen pu heen joh tajal le, kunnanhallituksen edustajalle, tarkastuslautakunnan edus tajal le, nuorisovaltuuston edustajalle ja kunnanjohtajalle. Muusta esityslistan jakelusta päättää yh dys kun ta joh ta ja. Esityslista on nähtävillä kunnan tietoverkossa. Täytäntöönpano: ote ilmoitustaulu Päätös Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ehdotuksen.

7 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Anomus asemakaavan muuttamiseksi, Hiiroksentie 3449/ /2017 YHDLTK Kati Korkeakoski, Antti Paavilainen ja Maret Toimela ovat anoneet ase makaa van muuttamista omistamillaan tiloilla , ja Tilat sijaitsevat Lempäälän kes kus tas sa Hiiroksentien varrella. Niiden yhteenlaskettu pinta-ala on 3550 m2. Ne on asemakaavoitettu kolmeksi erillispientalon tontiksi, joiden ker ros lu ku on I½ ja tehokkuusluku Keskustan osayleiskaavassa tontit ovat kerrostalovaltaista asuinaluetta (AK). Kaikilla tonteilla on asu mis käy tös sä oleva omakotitalo. Maanomistajien tavoitteena on, että tontit osoi tet tai siin yhdeksi asuinkerrostalon tontiksi, jonka rakennusoikeus on 5000 kerrosala-m2. Anomuksen liitteenä olevassa asemapiirroksessa ker ros luvuik si on esitetty VI 4/5 ja IV 4/5. Anomuksessa tuodaan esille alu een keskeinen sijainti Lempäälän keskustassa ja palvelujen lä hei syy des sä, hyvät julkisen liikenteen yhteydet ja valmiiksi rakennettu inf ra struk tuu ri. Lisäksi anojat esittävät, että heidän palkkaamansa ark ki teh ti voi työllään edistää asemakaavan suunnittelua. Kaavoituspäällikön ehdotus Kaavoitusanomus liitteineen, ote asemakaavayhdistelmästä ja kes kus tan osayleiskaavasta sekä osoitekartasta jaetaan sähköisesti lau ta kun nan jäsenille. Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Soili Lampinen, puh , säh köpos ti soili.lampinen@lempaala.fi. Yhdyskuntalautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se päättää an taa yhdyskunnan palvelualueen tehtäväksi valmistella asemakaavan muu tosta, jossa anomuksen mukainen alue muutetaan asuin ker ros ta lo jen korttelialueeksi, ja että kaavamuutoksen hakijoilta laskutetaan MRL:n 59 :n mukaisesti kaavan laatimisesta aiheutuneet kustannukset (Tekn.ltk ). Täytäntöönpano: ed. khall Päätös Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

8 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Asemakaavan muuttaminen tiloilla Katepal I ( ) ja Tuuliala ( ) 3492/ /2017 YHDLTK Jaakko ja Antti Knuutila, Markku Haapala ja Ulla Moisio ovat anoneet asema kaa van muuttamista omistamillaan Tuulialassa sijaitsevilla kiin teis töil lä ja Maanomistajien tavoitteena on, että asemakaavaa muutetaan siten, että ranta-alue osoitetaan vir kis tys alu eek si ja sen lisäksi alueelle osoitetaan viisi pinta-alaltaan m2:n suuruista erillispientalon tonttia (AO) tont ti te hok kuu del la Lähtökohtaisesti kolme tonttia sijoittuisi Markku Haapalan omis ta mal le kiinteistölle 3:183 ja kaksi Jaakko ja Antti Knuutilan sekä Ulla Moi sion omistamalle tilalle 3:155. Vaihtoehtoisesti alueelle voitaisiin osoit taa asuinpientalojen korttelialuetta (AP). Kaavoituspäällikön ehdotus Tiloilla 3:183 ja 3:155 on voimassa vuonna 1962 voimaan tullut ra ken nuskaa va, jonka mukaan alue on pääosin maa- ja metsätalousaluetta. Koil liskul mas sa on pieni ala virkistysaluetta. Kuokkala-Hakkari-Herralan osayleis kaa vas sa kiinteistöjen rannanpuoleinen osa on lä hi vir kis tys aluet ta (VL), jolle on merkitty kaksi säilytettävää saunarakennusta. Ti lo jen länsiosa on osayleiskaavassa uutta pientalovaltaista asuntoaluetta (AP). Kaavoitusanomus, sijaintikartta, ote asemakaavasta ja ote osa yleis kaavas ta jaetaan sähköisesti yhdyskuntalautakunnan jäsenille. Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Soili Lampinen, puh , säh köpos ti soili.lampinen@lempaala.fi. Yhdyskuntalautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se päättää an taa yhdyskunnan palvelualueen tehtäväksi valmistella asemakaavan muu tosta, jolla anomuksen mukainen alue muutetaan osayleiskaavan läh tö kohtien pohjalta asuin- ja virkistysalueeksi, ja että kaa va muu tok sen hakijoilta laskutetaan MRL:n 59 :n mukaisesti kaavan laatimisesta ai heu tu neet kustannukset (Tekn.ltk ). Täytäntöönpano: ed. khall Merkittiin, että kunnanhallituksen edustaja Tuukka Liuha poistui ko koukses ta tämän pykälän käsittelyn ajaksi klo (int res si jää vi: maavuokrausta lähialueella). Päätös Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

9 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Sääksjärven osayleiskaava / kaavanro / /2017 YHDLTK Sääksjärven alueella on pantu vireille Sääksjärven osayleiskaavan laa ti minen (kaavanumero 12020) kaavoituskatsauksen yhteydessä ke vääl lä Sääksjärven osayleiskaavan tarkoituksena on mm. mää ri tel lä ja yhteen sovittaa uusia asuin- ja työpaikka-alueita sekä lii ken ne yh teyk siä se kä ekologisten yhteyksiä. Yleiskaavan tavoitteena on muo dos taa yh tei nen näkemys siitä, millaiseksi Sääksjärven aluetta ha lu taan tu le vai suu des sa kehittää maankäytön ja yleiskaavassa rat kais ta vien asioiden osal ta. Kaavoituspäällikön ehdotus Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL 63 ) edellyttää, että kaavaa laa dit taessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa laatia kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarpeellinen suunnitelma osallistumis- ja vuo ro vai kutus me net te lyis tä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. Sääks jär ven osayleiskaavasta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on jaettu lautakunnan jäsenille esityslistan mukana. Lisätietoja: Kaavoituspäällikkö Ilari Rasimus, puh , yleis kaava suun nit te li ja Katariina Pahkasalo, puh Yhdyskuntalautakunta päättää asettaa nähtäville kaavan osal lis tu mis- ja arviointisuunnitelman. Täytäntöönpano: tmp kaavoituspalvelut Yleiskaavasuunnittelija Katariina Pahkasalo selosti otsikkoasiaa ko koukses sa. Merkittiin, että jäsen Tuija Seppänen poistui kokouksesta tämän py kä län ajaksi klo (yhteisöjäävi: kirkkoneuvoston jäsen). Merkittiin, että yleiskaavasuunnittelija Katariina Pahkasalo ja pal ve lu sih teeri Marika Mikama poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jäl keen klo Päätös Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

10 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Ruuna Juha suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 3398/ /2017 YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Haettu rakennuspaikka Kiinteistö: M erillinen palsta Omistaja/myyjä Osoite: Pirkkalantie noin 869 Pinta-ala 2900 m 2 (3500 m 2 ) Haetaan omistajan nimellä - esisopimus tuleville os ta jil le on tehty Rakentamisen kerrosala on - omakotitalo 210 kem 2, kerrosluku 2, asuntojen lkm 1 - talousrakennus 50 kem 2, kerrosluku 1 (- kerrosalalaskelma puuttuu - määrät mitattu asemapiirustuksesta) Tähän mennessä käytetty kerrosala haetun rakennuspaikan alueella on - 0 kem 2 Pirkanmaan maakuntakaava 2040 hyväksytty - a = kylä Lempäälän yleiskaava (oikeusvaikutukseton) - M = Maa- ja metsätalousvaltainen alue Asemakaava: - ei ole Kunnallistekniikka: - vesijohto Etäisyydet palveluihin: - Säijän koululle 0,2 km - Hakkarin koululle noin 9,3 km - kuntakeskukseen noin 9,4 km Liikenteellinen sijainti: - Yhdystien Pirkkala-Lempäälä nro 3003 vieressä - Liittymälupa on myönnetty aikanaan tilalle 4:25 siten, että yhteyskäyttö tu le vien rakennuspaikkojen kanssa on mahdollinen. Liittymälupa on myön net ty aikanaan tilalle 4:25 siten, että yhteyskäyttö tulevien ra kennus paik ko jen kanssa on mahdollinen. Naapurien ja viranomaisten lausunnot: - Hakija on kuullut naapurit ELY-keskusta lukuun ottamatta. Naapureilla ei ole huomautettavaa. Naapuri 4:25 on antanut suostumuksen hänen tilan sa kautta johtavan maantieliittymän käyttämiseen kuitenkin niin, että kul ku yh teys suuntautuu heti rakennettavalle tontille. - Säijän kyläyhdistyksen yms lausuntoa ei ole pyydetty. Hakijan perusteluja

11 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta ei ole Muita huomioita: - Emätila ( x, ,3 ha, josta kaukainen metsäpalsta 5,6 ha ja koulun viereinen palsta metsää 5,9 ha ja peltoa 2,8 ha. Ra kenta mat to mat tilat kuuluvat kahdelle omistajalle. Tilasta on erotettu ra kennus paik ka 1990 (4:25) ennen tilan jakoa. Ruunat ovat myyneet lisäksi jaon jäl keen rakennuspaikaksi vuonna 2010 tilan nykyään 6:1. Jäljelle jää neet par haat rakennuspaikat ovat toisen maanomistajan omis tuk sessa (10:0). Yh den ver tai suu den mukaan hänelle pitäisi myöntää 2-3 raken nus paik kaa ennen haettua paikkaa. Lisämaan ostaminen haettuun tont tiin ei ole on nis tu nut niin, että omakotitaloa voitaisiin siirtää pa rempaan paikkaan. Tu le vien lupien saamista ei voida ennakoida. - Kaavasuunnittelija on tehnyt alustavan palstoituksen alueelle, jossa metsä alu eel le tulisi jopa kolme rakennuspaikkaa. Palstoituksen mukaan tämä määräala olisi osa toista rakennuspaikkaa. Näin omakotitalot saa taisiin 50 metrin etäisyydelle maantiestä ja lounaispuolelle kohti peltoa jäisi riit tä vän suuri piha. Yhteys rakennuspaikoille tulisi samasta olemassa ole vas ta liittymästä. Metsäpalstan toisessa päässä oleva maa ta lous liit tymä on naapurin mukaan haettu asuntoliittymäksi. Mikäli näin on, sitä ei ole ainakaan rakennettu sellaiseksi laatutasoltaan. Metsäpalstan uudet ja vanhan rakennuspaikan liittyminen maantiehen tulisi hoitaa yhden liitty män kautta. - Nyt haettu rakennuspaikka on vastoin ohjausta. Suunnittelijalla ei ole ollut tietoa ohjauksesta. Hän on suunnitellut sen tulevan hakijan nä kö kulmas ta ilman mahdollista lisämaata, ottamatta huomioon mahdollisia muita rakennuspaikkoja, yhteistä tietä ja kevyenliikenteenväylää. - Säijän kyläläiset ovat halunneet Pirkkalantien varteen kevyenliikenteen väy lää. Luontevin paikka sille on samalle puolelle kuin koulu ja kylä. Suun ni tel mia kevyenliikenteen paikasta ei ole ja siksi rakentaminen ei sai si vaikeuttaa tulevaa suunnitteluvaraa. Metsäkaistaleen kohdassa on korkeuseroja. Tulisi varautua kevyenliikenteen rakentamiseen erillään ajo ties tä alemmalle tasolle. Nurmen kohdassa Pirkkalantietä tiealue ulottuu n. 20 metrin etäisyydelle tien keskilinjasta, kun kevyenliikenteen väylä on erillään. Asemapiirustuksessa ei ole varauduttu kevyenliikenteen väy lään. Jatkossa kenties ajo tonteille voisi tapahtua mahdollisesti raken net ta vaa kevyenliikenteen väylää tai sen viereistä väylää pitkin, jolloin tulisi varautua vielä laajempaan alueeseen kuin 20 metriä. - Etäisyydet tien keskilinjaan: Viereisen kouluun päin kallion takana suojas sa olevan rakennuspaikan omakotitalon etäisyys on 50 metriä tien kes ki lin jaan. Aiemmin myydyn rakennuspaikan (keskustaan päin) 6:1 oma ko ti ta lon etäisyys Pirkkalantien on 65 metriä. Siitä edelleen kes kustaan päin uudehkot myönnetyt omakotitalot toisella puolella tietä n. 75 ja 70 metriä. Nyt haettavan omakotitalon etäisyys on 43 metriä ja sei nä linjaan 46 metriä. (piirroksesta mitattu). Käsiteltävä palsta on tarkoitettu alun perin lisämaaksi viereiseen rakennuspaikkaan. - Rakennuspaikka: Puusto on kaadettu ja maasto laskee tieltä pel to aluetta kohti. Alue ei ole suojassa niin kuin naapuripaikka. Asemapiirroksessa ei ole esitetty maanpinnan nostoa alueelle. - Asemapiirustukseen piirretty rakentamisalue ei kuulu ase ma pii rus tukseen vaan on asemakaavoituksen liittyvä asia. Rakennuksen paikkaa ei ole mitoitettu numeerisesti. Asemapiirustuksessa ei ole korkeustietoja. - Haetun palsta-alueen pinta-ala on 3500 m2, mutta jos siitä otetaan pois mah dol li nen kevyenliikenteen väylän tarvitsema alue pois niin n m2.

12 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Kiinteistökohtainen jätevesien käsittelyjärjestelmä on rakennettava talous jä te ve si ase tuk sen ja ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Järjes tel mää on käytettävä käyttöohjeiden mukaan sekä huollettava säännöl li ses ti. Puhdistetut jätevedet on pyrittävä imeyttämään omalle kiin teistöl le ja käsittelyjärjestelmä on sijoitet tava sekä suunniteltava siten, että se ei aiheuta haittaa lähialueen vedenhankinnalle. Yksityiskohtainen jäte ve si jär jes tel män suunnitelma on esitettävä rakennuslupahakemuksen liit tee nä. - Rakennus ei ole maaseudulle tyypillistä perinteistä rakentamista. Si joittues saan ko kohtaan maantien varressa, sen voi kuitenkin katsoa so veltu van alueelle. Sovellettu lainsäädäntö ja ohjeet, Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL): - MRL 137 :n mukainen suunnittelutarveratkaisu 16.1mukaisella suun nitte lu tar ve rat kai su alu eel la - MRL 171 :n 1 mom:n nojalla poikkeus14 :n säännöksistä (ra ken nusjär jes tyk sen vastaisuus, minimitonttikoko 5000 m²) - Sovellettuna periaatteita: Lempäälän kunnan hajarakentamisen pe ri aatteet Lisäksi MRL 171 tulkintaa soveltaen ohjaa muun muassa - MRL 39 mukaiset yleiskaavan sisältövaatimukset tulee voida täyttää tu le vas sa yleiskaavoituksessa (käynnissä oleva yleiskaavoitus) ottaen huo mi oon myös varovaisuusperiaate. Rakentamisen erityiset edellytykset MRL 137 / edellytykset 1) ei aiheuta haittaa asemakaavoitukselle, yleiskaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2) on sopivaa yhdyskuntateknisten verkostojen ja liikenneväylien toteuttamisen sekä liikenneturvallisuuden ja palvelujen saavutettavuuden kannalta 3) on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnontai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. 4) Rakentaminen suunnittelutarvealueella ei myöskään saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai aiheuttaa merkittäviä hai tal lisia ympäristö- tai muita vaikutuksia (ehdoton este). (5) Hankkeen tulee voida täyttää myös rakennusluvan edellytykset (MRL ase ma kaa van ulkopuolella 136. Tarkemmin rakennusluvan edellytyksiä tarkastellaan rakennusluvan yhteydessä. (6) Kunnanvaltuuston hyväksymät hajarakentamisen periaatteet. Rakentamisen poikkeamisen edellytykset MRL 171 / edellytykset 1) ei saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai aluei den käytön muulle järjestämiselle; 2) ei saa vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; 3) ei saa vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoit tei den saavuttamista; tai 4) ei saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin ai heut taa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. 5) (5)Hank keen tulee voida täyttää myös rakennusluvan edellytykset (MRL ase ma kaa van ulkopuolella 136 Tarkemmin rakennusluvan edellytyksiä tar kas tel laan rakennusluvan yhteydessä.

13 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Kaavoituspäällikön ehdotus Liitteitä 4 Lisätietoja: Kaavoituspäällikkö Ilari Rasimus puh ELY-keskuksen naapurinkuuleminen / lausunto on tulossa kokoukseen men nes sä ELY:n lausunto Maantien suoja-alue ulottuu 20 metrin etäisyydelle maantien ajoradan keski lin jas ta mitattuna. Maantielain 46 :n mukaan maantien suoja- ja nä kemä alu eel la ei saa pitää varastoa, aitaa tai muuta vastaavaa ra ken nus ta, josta tai jonka käytöstä aiheutuu vaaraa liikenneturvallisuudelle tai haittaa maantien tienpidolle. Mikäli rakennukset sijoittuvat maantien suoja-alueen ulkopuolelle, Pir kanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, ELY-keskuksen lii kenne- ja infrastruktuurivastuualueen näkemyksen mukaan ha ke muk sen mukaiselle suunnittelutarveratkaisun myöntämiselle ei ole estettä. Pää töksen asiassa tekee Lempäälän kunta. Suunnittelussa on hyvä ot taa huomioon jalankulku- ja polkupyörätien vaatima tilavaraus. Ra ken ta mi nen ei saa vahingoittaa yleisen tien kuivatusta eikä rakenteita. Hakijan ilmoituksen mukaan naapuritilalle on lupa asuinliittymälle, mutta tie re kis te ri tuntee vain yhden liittymän, likimääräinen tierekisteriosoite 3003 / 2 / 3650 oikea. Suunnittelun mukainen rakentaminen edellyttää siis liittymäluvan hakemista Pirkanmaan ELY-keskukselta, tai voi mas sa ole van liittymäluvan esittämistä. Yhdyskuntalautakunta suostuu hakemukseen seuraavilla eh doil la: Ehdot tulee huomioida rakennuslupahakemuksessa ja suunnitelmissa sekä sisällyttää rakennuslupapäätökseen. - Rakennuspaikan alue alkaa n. 20 metrin päästä maantien keskilinjasta. Vä liin jäävä 10 metrin alue maantien reunasta jää muuksi alueeksi ja varau tu mi sek si tulevalle mahdolliselle kevyenliikenteen väylälle (mah dol linen tarve 10 metriä) ja rasitetieksi muille rakennuspaikoille sekä maantien ajoradan leventämiseen. - Rakennuspaikan ollessa pieni jätevesien käsittelyyn tulee kiinnittää huomio ta. - Asuinrakennusta olisi hyvä siirtää kaakkoon päin (mahdollinen lisämaan os to lounaasta joskus) ja sen etäisyys maantien keskilinjasta tulee olla vä hin tään asemapiirustuksen mukainen 47 metriä. Varasto / autotalli voidaan rakentaa lähemmäksi tietä koillispihan suojaksi. - Asemapiirustuksessa oleva rakennusala tulee poistaa ja muutenkin suun ni tel la tarkemmin ottaen huomioon ehdot. - Liittymälupaa tulee hakea ELY-keskukselta, jos ei ole esittää olemassa ole vaa liittymislupaa. Liittymälupa tulee liittää ra ken nus lu pa ha ke mukseen. Edellytysten täyttyminen / Perustelut (MRL 137 ) - Rakennuspaikka sijaitsee olemassa olevassa kylärakenteessa. - Rakennus liitetään vesijohtoon.

14 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Ottaen huomioon annetut ehdot, rakentaminen täyttää myös edellytysten koh dat yksi ja kaksi. - Ottaen huomioon emätilan sijainti kylärakenteessa ja emätilan alueelle myön net ty jen rakennuspaikkojen määrä, täyttää rakentaminen ehdon 4. To sin emätilan sisäinen yhdenvertaisuus ei toteudu, eikä tällä pää tök sellä voida vaikuttaa tuleviin rakennuspaikkojen myöntöpäätöksiin. Pää tökses sä on kuitenkin ehdoissa varauduttu tulevaan rakentamiseen ja siten uu sien rakennuspaikkojen myöntäminen alueelle ei esty eikä tar peet tomia asuinmaantieliittymiä tarvitse rakentaa. Edellytysten täyttyminen / Erityiset syyt / Perustelut (MRL 171 ) - Rakennus liitetään vesijohtoon. - Rakennuspaikan koko on pieni maaseuturakentamiseen ja sen alue sijait see turhan lähellä maantietä. Rakennuspaikan pinta-ala on 2900 m2 ja rakentaminen on alle 10 % rakennuspaikan pinta-alasta. Näin ollen pie nem pi kin pinta-ala riittää haettuun rakentamiseen ilman poik kea mista. Jätevedet saataneen ratkaistua alueella nykytekniikalla. Yhteenveto: Ottaen huomioon annetut ehdot ja perustelut voidaan to de ta, että rakentaminen täyttää edellytykset (MRL 137 ja 171 ) ja kun nan valtuus ton hyväksymät hajarakentamisen periaatteet. Voimassaolo Tämä päätös on voimassa kaksi vuotta siitä, kun päätös on saanut lainvoi man. Rakennuslupa on haettava em. voimassaoloaikana. Täytäntöönpano: päätöksen julkipano ote ja asiakirjat hakija ote ja kartat ELY-keskus (liikenne ja ympäristö) ote Mäenpää Matti Päätös Liitteet Yhdyskuntalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen siihen tehdyin muutoksin yksimielisesti Liite4 Palstoitussuunnitelma 3398 Liite1 Sijaintikartta 3398 Liite2 Asemapiirustus 3398 Liite3 Havainnekuvat

15 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Hilkka Rikalaisen säätiö sr suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 3488/ /2017 YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Haettu rakennuspaikka Kiinteistö: määräala/palsta Osoite: Riitiäläntie Pinta-ala 4400 m 2 Rakentamisen kerrosala on - omakotitalo 300 kem 2, kerrosluku 2, asuntojen lkm 1 - talousrakennus 60 kem 2, kerrosluku 1 Tähän mennessä käytetty kerrosala haetun rakennuspaikan alueella on - 0 kem 2 - (Toisella palstalla on vanhoja rakennuksia, jotka mahdollisesti puretaan) Pirkanmaan maakuntakaava 2040 hyväksytty - ei kaavamerkintää Yleiskaava: Mattilan osayleiskaava - MT-1 = Maa- ja metsätalousalue, minimi rakennuspaikan koko 2 ha. Mer kin näl lä on varattu alueet, jotka varataan maa- ja metsätalouden harjoit ta mi seen ja joiden pelto- ja metsäalueet halutaan erityisesti turvata sel lai sil ta rakentamisen tai muun maankäytön aiheuttamilta pysyviltä muu tok sil ta, jotka vaikeuttavat maa- ja metsätalouden harjoittamista. Asemakaava: - ei ole Kunnallistekniikka: - Kunnallistekniikan runkolinja kulkee läpi alueen. Hakija ei ole selvittänyt ei kä kunta ole pyytänyt lausuntoa Lempäälän Vedeltä tässä vaiheessa. Pää tök seen laitetaan tarvittavat ehdot vesihuoltolinjan huomioimisesta. - Liitytään vesihuoltoon. Etäisyydet palveluihin: - Mattilan koululle noin 1,9 km (n. 300 m Turuntien vartta - koulukuljetus?) - Hakkarin koululle noin 12,2 km - kuntakeskukseen noin 9,5 km Liikenteellinen sijainti: - Maantielle (Rikalantie) 0,2 km - Tieyhteydestä rakennuspaikalle on tehty kaksi sopimusta. Tilan 5:25 alueel la tie kulkee n. 200 metrin matkan, josta n. 100 m muuttuu asu miskäyt töön tarvittavaksi tieksi. Tästä tie kääntyy n. 30 metrin matkan tilan 2:24 läpi rakennuspaikalle. Tämän tien poikki kulkevan tieuran käyttö on pidettävä jatkossakin mahdollisena esim. sivuojien kaivun yh tey dessä. Naapurien ja viranomaisten lausunnot:

16 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Hakija on kuullut naapurit. Naapureilla ei ole huomautettavaa. Tieasiasta on sovittu erikseen. Hakijan perusteluja / erityiset edellytykset / syyt: - Tilan vanha rakennuspaikka on Turuntien risteyksessä lii ken ne me lu alueel la. Suunnittelutarveratkaisulla haetaan uutta rakennuspaikkaa toiselle loh kol le, joka tarjoaa suojaisen rakennuspaikan metsän reunassa. Samal la vanhat purkukuntoiset rakennukset hävitetään vanhalta ra ken nuspai kal ta. Hankkeella ei ole vaikutusta jo rakennettuun ympäristöön. Muita huomioita: - Tila 2:16 muodostettiin v tilasta Ronkio. Emätila ( UU SI TA LO, v , 14,4 ha). Suurin osa tilasta on sijainnut enklaa vi na toisen kunnan sisällä eli 13,67 ha osa on liitetty vuonna 1997 Viia laan ja yhdistymisen myötä vuonna 2007 palsta on siirtynyt Akaaseen. Lem pää lään on jäänyt vain kaksi pientä palstaa 4400 m2 (nyt haetaan ra ken nus pai kak si) ja 2200 m2 (vanha talo). Akaan puolen maa-alue on yk si palsta Iso Arajärven rannalla. Alue on kaavoitettu Lempäälän ran taosa yleis kaa vas sa ja sillä sijaitsee yksi rakentamaton loma-asunnon paik ka. Tiedot vanhan enklaavin kaavatilanteesta ja oikeusvaikutuksista on lähetetty tänä keväänä Akaan kuntaan. Hilkka Rikalaisen säätiö on myy nyt ko alueen eteenpäin. - Rakentamismahdollisuuksista on annettu ensimmäinen vastaus vuonna Vanha rakennuspaikka 2200 m2 on kapea sorakaiteen muotoinen kal lioi nen rinne jäi aivan Turuntien varteen melualueelle/maantien suoja-alu eel le, kun se rakennettiin 1960-luvun loppupuolella. Rekisterin mukaan talousrakennus on rakennettu v Omakotitalo on varmaan myös rakennettu samoihin aikoihin. Rakennuksessa ei ole asuttu useisiin vuosikymmeniin. Rakennusta ei ole merkitty kult tuu ri ym pä ris tö oh jelmaan. Mikäli rakennus puretaan, niin tulee kuitenkin pyytää maa kun tamu seon lausunto. Vesihuoltoon on n. 300 metriä. Rakennuspaikka on myös pieni. Vaikka korvaavaan rakentamiseen on pyritty suhtautumaan myön tei ses ti, ei kyseinen paikka ole enää rakennuspaikaksi hyvä. Luvan saa mi seen ko paikkaan liittyy monia epävarmuustekijöitä. Ra ken nus oikeu den siirtämistä toiselle palstalle ei oikein voida oikeudellisesti aja tella korvaavaksi rakentamiseksi. - Hilkka Rikalaisen säätiö on toiminut vuosikymmeniä, mutta se on vi ral lises ti perustettu oikeuden määräyksen mukaan. Pe rus ta misasia kir jas sa käsitellään testamentin määräyksiä ja valvontakirjaa yms. ja toi meen pa noa. Testamentin mukaan metsämaata tai asuntotilaa ei saa myy dä, mutta jos asuintilaa ei voida käyttää lapsihalvausta sairastavien.. se voidaan antaa vuokralle. Säätiön perustamisasiakirjan kohdassa toi meen pa no todetaan, että ehtoa on lähes mahdoton toteuttaa ja säätiön tarkoitusta voidaan laajentaa. - Selvyyden vuoksi kaavasuunnittelija on pyytänyt hakemaan tilalle lainhuu toa säätiölle. Lainhuuto on myönnetty Alue sijaitsee kylämäisellä vyöhykkeellä. - Melu: Etäisyys rakennuspaikan rajalta lähimpään rautatien raiteeseen on n. 380 metriä. Rakennuspaikan ja rautatien välissä on Ronkionvuori. Tielii ken ne vi ras ton meluselvityksen 2012 liikennetietojen mukaan melu tulee rakennuspaikalle vuoren pohjoispuolelta. Päivämeluarvot alittuvat sel väs ti (45-50 db), mutta yömeluarvot db ylittyvät. Rakennuksen pi ha ti loi hin tulee muodostua riittävä oleskelutila joka täyttää val tio neuvos ton päätöksen (VNp 993/92) mukaiset ohjearvot, jonka mukaan melu ta so alueilla ei saa ylittää ulkona melun päiväohjearvoa 55 db eikä yö-

17 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta oh je ar voa 50 db (uusien alueiden osalta kuitenkin 45 db). Sisämelun oh je ar vo ei saa ylittyä (päivällä 35 db ja yöllä 30 db). Sovellettu lainsäädäntö ja ohjeet, Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL): - MRL 137 :n mukainen suunnittelutarveratkaisu 16.1 mukaisella suunnit te lu tar ve rat kai su alu eel la - MRL 171 Poikkeamistoimivalta ja poikkeamisen edellytykset - MRL 171 :n 1 mom:n nojalla poikkeus 43 :n säännöksistä (yleis kaavan vastaisuus, käyttötarkoitus ja rakennuspaikan koko) Sovellettuna periaatteita: Lempäälän kunnan hajarakentamisen pe riaat teet 2010 ja maapolitiikan periaatteet / Lempäälän kunnan maa poliit ti nen ohjelma Lisäksi MRL 171 tulkintaa soveltaen ohjaa muun muassa - MRL 42 Viranomaisten on suunnitellessaan alueiden käyttöä koskevia toi men pi tei tä ja päättäessään niiden toteuttamisesta katsottava, ettei toimen pi teil lä vaikeuteta yleiskaavan toteutumista - MRL 39 mukaiset yleiskaavan sisältövaatimukset tulee voida täyttää tu le vas sa yleiskaavoituksessa ottaen huomioon myös va ro vai suus pe riaa te. Rakentamisen erityiset edellytykset MRL 137 / edellytykset 1) ei aiheuta haittaa asemakaavoitukselle, yleiskaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2) on sopivaa yhdyskuntateknisten verkostojen ja liikenneväylien toteuttamisen sekä liikenneturvallisuuden ja palvelujen saavutettavuuden kannalta 3) on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnontai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. 4) Rakentaminen suunnittelutarvealueella ei myöskään saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai aiheuttaa merkittäviä hai tal lisia ympäristö- tai muita vaikutuksia (ehdoton este). (5) Hankkeen tulee voida täyttää myös rakennusluvan edellytykset (MRL ase ma kaa van ulkopuolella 136. Tarkemmin rakennusluvan edellytyksiä tarkastellaan rakennusluvan yhteydessä. (6) Kunnanvaltuuston hyväksymät hajarakentamisen periaatteet. Rakentamisen poikkeamisen edellytykset MRL 171 / edellytykset 1) ei saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai aluei den käytön muulle järjestämiselle; 2) ei saa vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; 3) ei saa vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoit tei den saavuttamista; tai 4) ei saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin ai heut taa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. 5) (5)Hank keen tulee voida täyttää myös rakennusluvan edellytykset (MRL ase ma kaa van ulkopuolella 136 Tarkemmin rakennusluvan edellytyksiä tar kas tel laan rakennusluvan yhteydessä. Liitteitä 3 Lisätietoja: Kaavoituspäällikkö puh

18 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Kaavoituspäällikön ehdotus Yhdyskuntalautakunta suostuu hakemukseen seuraavilla ehdoilla: Ehdot tulee huomioida rakennuslupahakemuksessa ja suunnitelmissa sekä sisällyttää rakennuslupapäätökseen. - Piha-alueen suunnittelu ja rakentaminen tulee tehdä niin, ettei ve si huollon runkolinjan putket vaurioidu rakentamisen aikana eikä myö hem mässä rakennuspaikan käytössä. Lempäälän Vesi antaa tarkempia ohjeita ra ken nus lu paan. - Rakentamisen suunnittelussa tulee ottaa huomioon, että yömeluarvot ylit ty vät alueella. Jatkosuunnittelussa asia tulee huomioida. Edellytysten täyttyminen / Perustelut (MRL 137 ) - Rakennuspaikka sijaitsee olemassa olevassa kylärakenteessa. Lä hi alueel le on myönnetty uusia lupia. - Rakennuspaikka voitaneen myöntää korvaavana rakentamisena, (vaikka paikka on toinen), näin ollen rakentaminen ei aiheuta haittaa yh denver tai suu den toteuttamiselle. Voidaan myös todeta, että vanha paikka ei ole sopiva rakennuspaikaksi, eikä se siten muodosta estettä tämän luvan myöntämiselle. Vaaralliset vahingoittuneet rakennukset tulee purkaa. Päärakennuksen purkamiseen tulee hankkia maakuntamuseon lausun to. Mikäli maakuntamuseo suosittaa rakennuksen säilyttämistä, niin ra ken nus ta ei tule purkaa turhaan. - Rakennus liitetään vesihuoltoon. Rakentaminen ei saa aiheuttaa haittaa ve si huol lon runkolinjalle ehdon mukaan. - Rakennuspaikalle on tieyhteys saatu sovittua. Omistusoikeus on sel vi tetty ja lisäksi muut säätiön asiat riittävästi, jotta tämä lupa voidaan kä si tellä. - Rakennuspaikka on hieno vanha pienpeltoalue metsikköjen välissä. Edellytysten täyttyminen / Erityiset syyt / Perustelut (MRL 171 ) Edellisten perusteluiden lisäksi todetaan, että - Rakennus liitetään vesihuoltoon, joten rakennuspaikan koko voi olla pieni. - Metsiköiden välissä olevat pellot ovat yleensä huonoja maan vil je lyk sessä. Yhteenveto: Ottaen huomioon annetut ehdot ja perustelut voidaan to de ta, että rakentaminen täyttää edellytykset (MRL 137 ja 171 ) ja kun nan valtuus ton hyväksymät hajarakentamisen periaatteet. Voimassaolo Tämä päätös on voimassa kaksi vuotta siitä, kun päätös on saanut lainvoi man. Rakennuslupa on haettava em. voimassaoloaikana. Täytäntöönpano: päätöksen julkipano ote ja asiakirjat hakija ote ja kartat ELY-keskus (liikenne ja ympäristö) ote Lempäälän Vesi ote Mustila Matti ote Pastell Kalevi

19 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Päätös Liitteet Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti Liite 1 Sijaintikartta ja Yleiskaava 3488 Liite 2 Asemapiirustus 3488 Liite 3 Uusi rakennus - Vanha rakennus

20 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Pirkanmaan Puutavara oy (PP-Logistiikka Oy) suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 3437/ /2017 YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan varastorakennuksen rakentamiseen. Haettu rakennuspaikka Kiinteistö: rakentamine kohdistuu rakentaminen kohdistuu Alueen yritys PP-Logistiikka Oy Maanomistaja Pirkanmaan Puutavara Oy Osoite: Salomaantie 99 Pinta-ala m2 maakaasuputkeen asti - rakennettu alue. Koko T-alue on n. 9,6 ha, jonka hakija nyk. omistaa. Rakentamisen kerrosala on - Varastorakennus 2300 kem 2, kerrosluku 1 Tähän mennessä käytetty kerrosala haetun rakennuspaikan alueella on - Hakemukseen on kirjoitettu yhteensä 4545 kem2 - Teollisuushalli valm kem 2 - Teollisuushalli valm kem 2 - Teollisuushalli 400 kem 2 - Lämpökeskus + kuivaamo 110 kem 2 - Hankevarasto / kalustovaja 295 kem 2 Pirkanmaan maakuntakaava 2040 hyväksytty - ei aluevarausmerkintää - kk2 = Kaupunkiseudun läntinen yritysalueiden kehittämisvyöhyke - maakaasuputki Yleiskaava: Lastusten osayleiskaava - T = Teollisuus- ja varastoaluetta n. 9,6 ha Asemakaava: - ei ole Kunnallistekniikka: - Rakennuspaikka on liitetty vesihuoltoon. Hakemuksen mukaan uutta varas to ra ken nus ta ei kuitenkaan liitetä (ei ole ilmeisesti tarvetta siihen käyt tö tar koi tuk seen?, mihin se on aiottu). Etäisyydet palveluihin: - kuntakeskukseen noin 10,0 km Liikenteellinen sijainti: - Maantielle 1,1 km - Yksityistien varrella Naapurien ja viranomaisten lausunnot: - Saataneen kokoukseen mennessä

21 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Hakijan perusteluja - ei ole Muita huomioita: - Emätila 418ö x RUOKOLAMPI ,16 ha. Alu eella on n. 10 rakennuspaikkaa ja paljon teollisuusaluetta. - Viimeisin suunnittelutarveratkaisun kaavoitusjaosto myönsi di459 ja sen mukaisen rakennusluvan kem2 hallille. Lisäksi on myönnetty lupa suurehkolle toimenpiteelle va ras token tän laajennukseen ja maanpinnan muutostyölle tilan 1:135 alueelle (ei rakenneta rakennuksia vielä) ja tiepohjan tekemiseen. - Luvan hakemiseen on annettu ohjaus : Nykyisen yri tys toi minnan kehittäminen alueella kysytyn mukaisella pressuhallilla lienee mahdol lis ta. Asemapiirustuksen pohjakartan saa kunnasta 1-metrin kor keuskäy ril lä, jota voi sitten täydentää tarkemmilla tiedoilla. Hakemukseen tulee sisällyttää riittävä kuvaus nykytilanteesta ja arvio alueen/toiminnan ke hit tä mi ses tä perusteluksi. Rakentaminen ja varastotoiminta tulee sijoit taa T-alueelle. Uuden liittymän saaminen maantielle lienee mah do tonta. Nykyisen tien kehittämisestä ja mahdollisesta oikaisusta nykyiseen maan tie liit ty mään ja liittymän kehittämisestä kannattaa neuvotella ELY-kes kuk sen kanssa. - Tässä hakemuksessa ei kuitenkaan haeta eikä käsitellä yhteyttä suoraan maantielle tai oikaisua nykyiseen maantieliittymään. Liitteeksi on otet tu toimenpideluvasta 2011 karttaluonnos, josta asia hieman selviää (lu pa liittyy kokonaisuuteen ja tämän luvan harkintaan) Sovellettu lainsäädäntö ja ohjeet, Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL): - MRL 137 :n mukainen suunnittelutarveratkaisu 16.3 mukaisella suunnit te lu tar ve rat kai su alu eel la - MRL 171 :n 1 mom:n nojalla poikkeus14 :n säännöksistä (ra ken nusjär jes tyk sen vastaisuus, rakennuspaikalle rakennettavien rakennusten yh teen las ket tu kerrosala saa olla enintään 500 kem2) Lisäksi MRL 171 tulkintaa soveltaen ohjaa muun muassa - MRL 42 Viranomaisten on suunnitellessaan alueiden käyttöä koskevia toi men pi tei tä ja päättäessään niiden toteuttamisesta katsottava, ettei toimen pi teil lä vaikeuteta yleiskaavan toteutumista - MRL 39 mukaiset yleiskaavan sisältövaatimukset tulee voida täyttää tu le vas sa yleiskaavoituksessa (käynnissä oleva yleiskaavoitus) ottaen huo mi oon myös varovaisuusperiaate. Rakentamisen erityiset edellytykset MRL 137 / edellytykset 1) ei aiheuta haittaa asemakaavoitukselle, yleiskaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2) on sopivaa yhdyskuntateknisten verkostojen ja liikenneväylien toteuttamisen sekä liikenneturvallisuuden ja palvelujen saavutettavuuden kannalta 3) on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnontai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. 4) Rakentaminen suunnittelutarvealueella ei myöskään saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai aiheuttaa merkittäviä hai tal lisia ympäristö- tai muita vaikutuksia (ehdoton este).

22 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta (5) Hankkeen tulee voida täyttää myös rakennusluvan edellytykset (MRL ase ma kaa van ulkopuolella 136. Tarkemmin rakennusluvan edellytyksiä tarkastellaan rakennusluvan yhteydessä. (6) Kunnanvaltuuston hyväksymät hajarakentamisen periaatteet. Kaavoituspäällikön ehdotus Rakentamisen poikkeamisen edellytykset MRL 171 / edellytykset 1) ei saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai aluei den käytön muulle järjestämiselle; 2) ei saa vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; 3) ei saa vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoit tei den saavuttamista; tai 4) ei saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin ai heut taa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. 5) (5)Hank keen tulee voida täyttää myös rakennusluvan edellytykset (MRL ase ma kaa van ulkopuolella 136 Tarkemmin rakennusluvan edellytyksiä tar kas tel laan rakennusluvan yhteydessä. Liitteitä 4 Lisätietoja: Kaavoituspäällikkö puh Naapurin kuulemiset tulee kokoukseen mennessä. Yhdyskuntalautakunta suostuu hakemukseen seuraavalla ehdolla: - Asemapiirustus tulee laatia kunnolla rakennuslupaan ohjeiden mukaan. Ase ma pii rus tuk ses sa tulee olla vähintään rakennukset, korkeudet ja pihan toiminnallisuus ja liittyminen tiehen. Edellytysten täyttyminen / Perustelut (MRL 137 ) - Rakentaminen on yleiskaavan mukaista. - Rakennuspaikka on liitetty vesihuoltoon. - Pressuhalli on ilmeisesti tarpeellinen nykyisen yrityksen kehittämiseen. Edellytysten täyttyminen / Erityiset syyt / Perustelut (MRL 171 ) Edellisten perusteluiden lisäksi todetaan, että - Rakennusoikeutta ei ole määritelty myöskään osayleiskaavassa. Ottaen huo mi oon rakennuspaikan ja teollisuusalueeksi kaavoitetun alueen koko, on rakentaminen alueelle vielä kohtuullista. Rakennetun alueen tehok kuus kaasulinjaan asti on uuden rakennuksen jälkeen /36910 eli e=0,18, mutta jos otetaan huomioon koko T alue niin e= 0,07. Yhteenveto: Ottaen huomioon annetut ehdot ja perustelut voidaan to de ta, että rakentaminen täyttää edellytykset (MRL 137 ja 171 ) ja kun nan valtuus ton hyväksymät hajarakentamisen periaatteet. Voimassaolo Tämä päätös on voimassa kaksi vuotta siitä, kun päätös on saanut lainvoi man. Rakennuslupa on haettava em. voimassaoloaikana. Täytäntöönpano: päätöksen julkipano ote ja asiakirjat hakija

23 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta ote ja kartat ELY-keskus (ympäristö) ote mahd. huomautuksen jättäjälle Päätös Liitteet Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti Liite 1 Sijaintikartta ja Yleiskaava 3437 Liite 2 Hakijan asemapiirustus 3437 Liite 3 Haettu rakennus 3437 Liite 4 Toimenpideluvan 2011 karttaluonnos

24 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Pyhän Birgitan Teatteriyhdistys ry poikkeamislupa (osin valtakirjalla) 3515/ /2017 YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan katsomon, näyttämön, katteen (katos), oheisrakenteet raken ta mi seen sekä varasto- ja monitoimirakennuksen rakentamisen loppuun saat ta mi seen. Haettu rakennuspaikka Kiinteistö: M om. Kuusjärvi M. ja Viitanen T M om. Lempäälän kunta Osoite: Koipitaipaleentie 160 Pinta-ala n. 3,25 ha, josta tilaa 3:117 n. 1,3 ha Rakennettavat massat, rakennelmat ja rakennukset 1 Parkkipaikka I 3500 m2 (130 ap) 2 Jätepiste 200 m 2 3 Henkilökunnan (+inva) paikoitus II 400 m2 (34 ap) 4 Varastotasanne 350 m 2 5 Telttatasanne 650 m 2 6 Katsomo 550 paikkaa ja 450 m 2 Katsomon ja esiintymislavan telttakankainen katos 7 Näyttämö 300 m2, osittain katettu 8 Huoltotiet 400 m lev. 4 m 9 Uudet tierummut mm 10 Polkureitistö 880 m lev. 1,5 m 11 Korsu 42,2 kem 2 12 Kota 40 kem 2 13 Varasto- ja huoltorakennus 552 kem 2 (rakennustyön lop puun saat tami nen) 14 Sisääntulorakennus lipunmyynti, ei kerrosalaa 15 Tekninen koju 9,8 kem 2 Tähän mennessä käytetty kerrosala haetun rakennuspaikan alueella on - kirkkovenevaja 60 kem 2 - Osa edellä olevista rakennettavista asioista on jo tehty aiempien lupien mu kaan. Katso alempana hakijan perustelut. Pirkanmaan maakuntakaava 2040 hyväksytty - V = Virkistysalue Yleiskaava: Rantaosayleiskaava - MU = Maa- ja metsätalousalue, ulkoilun ohjaamistarvetta tai ympäristöarvoja (varsinainen alue) - VI2= Virkistysalue, joka on tarkoitettu pääasiassa tehokasta ret kei ly toimin taa varten (kunnan om. alue) - Ohjeellinen ulkoilu- ja retkeilyreitti Vanha ranta-asemakaava - M = maatalousalue, ei kaavamäärästä Kunnallistekniikka: - ei ole

25 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Etäisyydet: - kuntakeskukseen noin 17 km Liikenteellinen sijainti: - Koipitaipaleen yksityistien varrella - Seututie Sääksjärvi-Hervanta nro 309 n. 2,6 km Naapurien ja viranomaisten lausunnot: - Naapureita ei varsinaisesti ole. Aikaisemmin on kuultu tiehoitokuntaa ja osa kas kun taa. Hanke on samankaltainen aiemman hakemuksen kanssa. Asemapiirustuksen mukaan lavaa ei rakenneta enää osin veden pääl le. - Rakentamisen kohdistuessa maakuntakaavan virkistysalueelle, jolloin pitäi si ELY-kes kuk sel ta pyytää asiasta lausunto. Ottaen kuitenkin huo mioon, et tä lupa on samankaltainen kuin ELY:n aikaisemmin vuonna 2010 kun nan lausunnon jälkeen tekemä päätös, on lausunnon pyytäminen ilmei sen tarpeetonta. Hakijan perusteluja / erityiset edellytykset / syyt: - Pyhän Birgitan teatteriyhdistys ry. (Birgitan teatteri) on toiminut Lem pääläs sä, Höytämöjärven Merunlahdella Pohjolan VihreäPolku Oy:n tiloissa vuo des ta 2005 alkaen. Vuonna 2006 toteutetun Leader + ke hi tys hankkeen kaut ta valmistui suunnitelma kesäteatterikeskuksen rakentamiseksi Me run lah den pohjukkaan. - Vuonna 2008 aloitetun ja 2009 päätetyn Leader+ hankkeen aikana toteu tet tiin alueen pääasialliset maanrakennustyöt, paikoitusalueet, tiet, po lut, piha-aluetasanteet ja myös maanvaraisen katsomon ja näyttämön maan täyt tö työt. Vuosina alueelle rakennettiin mo ni toi mi raken nus vesikattovaiheeseen Leader-rahoituksen avulla. Vuoden 2014 ai ka na alueelle rakennettiin, niin ikään Leader-rahoituksella, laituri ja kirk ko veneta las, jotka molemmat toimivat osaltaan kesäteatterin va rustuk se na. - Birgitan teatteri yhdistää Tampereen läheisen teatterikulttuurin ja luonnon ainutlaatuisella tavalla. Vuosien aikana tuhannet kesäteatterin ys tävät ovat saaneet koettavakseen tasokasta luonnonläheistä teat te ri tai detta. He ja monet uudet teatterinystävät odottavat varmasti innolla myös uu sien mahdollisuuksien teatterikeskuksen valmistumista ja sen tulevaa tar jon taa. - Monitoimirakennushankeen tavoitteena on saada valmiiksi ja va rus telluk si jo aiemmin aloitettu kesäteatterikeskuksen päärakennus. - Birgitan teatterin teatterikeskuksesta on tulossa yksi Pirkanmaan upeimmis ta kesäteatterikeskuksista. Käytännössä tämä merkitsee vielä omaa han ket ta katetun ja varustellun 550 hengen katsomon ja näyttämön raken ta mis ta, sekä koko alueen ulkoalueiden viimeistelytöitä. - Alueelle on myönnetty rakennuslupa 2010 ja alueen maatyöt on tehty ja huol to- ja varastorakennus on rakennevalmis sekä kirkkovenetalas ja laitu ri on valmis. Nyt tehdään loppu valmiiksi. - Uusi teatterirakennus tuo Lempäälän pohjoisosaan merkittävän luontoja kulttuuri kohteen. Koska kohteen naapurissa on jo luonto- ja mat kai lukoh de Vihreä-Polku niin tämä hanke mieluummin täydentää alueen tarjon taa eikä aiheuta erityistä haittaa ympäristölle. - Alueella kulkee Birgitan polku ja alue on osa sitä. Lupahistoria hyvin lyhyesti pääpiirteissään:

26 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Yhdyskuntalautakunta Poikkeamislupa KHO päätös Maanvuokrasopimus kunnan kanssa Rakennuslupa Rakennekatselmus Poikkeamislupa Rakennuslupa Huolto-/varastorakennuksen rakennekatselmus Väliaikaisrahoitus kunnan (hallitus ja ELY-keskus) kirkkovene- ja lai tu rihan ke Venetalaksen käyttöönottokatselmus 2015 Muita huomioita: - Hanke olisi ehkä voitu toteuttaa loppuun rakennusluvalla ja vähäisellä poik kea mi sel la (telttakatos), mutta luvat ovat jääneet vanhoiksi. Lisäksi kor sun ja kodan pinta-alat on vähän lisääntyneet. - Ennen huhtikuuta 2016 rantarakentamisesta pääsääntöisesti päätti ELY-kes kus. Aikaisemmasta luvasta päätti ELY-keskus kunnan lausunnon jälkeen. - Kunnan 2010 lausunnossa todetaan mm. seuraavaa: Ran ta-ase ma kaavas sa ohjataan vain loma-asuinrakentamista ja asuinra kentamista. Ottaen huomioon asemakaava-, yleiskaava- ja maakuntakaavamerkintä se kä alueen vanhastaan oleva käyttötarkoitus, sopii kesäteatteritoiminta hy vin kaavamerkintöjen mukaan alueelle. Kyse ei ole merkittävästä kaava poik kea mi ses ta. Huolto- ja varastorakennus on sijoitettu harkiten takamaastoon. Ra kennus on upotettu rannanpuoleisesta rinteestä puolitoistametriä alem maksi, jolloin rakennuksen eteläpääty näkyy Merunlahdelta katsottuna vain osit tain. Lisäksi rakennuksen ja rannan välillä on runsas kuusivaltainen puus to joka mahdollisesti peittää näkyvyyden. - Elyn 2010 on myöntänyt päätöksen: ELY-keskus suostuu hakemukseen eh dol la, että rakennuspaikan puusto ja muu kasvillisuus säilytetään mah dol li sim man luonnonmukaisena etenkin rakennusten ja rantaviivan vä li sel lä vyöhykkeellä. Perusteluissa on lisäksi kerrottu emätilan alueen ran nan (5,04 km) rannan rakentamisesta ja todetaan, että se on varsin koh tuul li nen. Johtopäätöksissä todetaan: Kun otetaan huomioon ra kennus pai kan koko, sijainti, rakentamisen määrä ja laatu sekä emätilan vapaak si jäävä yhtenäisen rantaviivan osuus niin rakentaminen ei, ELY - kes kuk sen asettaman ehdon mukaisesti, aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaa van toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle eikä vai keu ta luonnonsuojelun ja rakennetun ympäristön suojelemista kos kevien tavoitteiden saavuttamista. Sovellettu lainsäädäntö ja ohjeet, Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL): - MRL 171 Poikkeamistoimivalta ja poikkeamisen edellytykset - MRL 171 :n 1 mom:n nojalla poikkeus 58 :n säännöksistä (ase ma kaavan vastaisuus). Kyseessä on ranta-asemakaavan maatalousalue, jolle ei ole osoitettu rakennusoikeutta. - Toimivalta: Lempäälän kunnan uutta hallintosääntöä soveltaen. Han ke on käytännössä rannan suunnittelutarve 72 :n mukaista har kintaa, vaikka alueella onkin voimassa vanha ranta-asemakaava. Sovellettuna periaatteita: Lempäälän kunnan hajarakentamisen pe ri aatteet 2010 ja maapolitiikan periaatteet ja Lempäälän kunnan maa po liit tinen ohjelma 2016 sekä rakennusjärjestys.

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Haettu rakennuspaikka määräala/palsta

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Haettu rakennuspaikka määräala/palsta Yhdyskuntalautakunta 9 29.06.2017 Hilkka Rikalaisen säätiö sr suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 3488/10.03.00/2017 YHDLTK 29.06.2017 9 Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Haettu rakennuspaikka M erillinen palsta

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Haettu rakennuspaikka M erillinen palsta Yhdyskuntalautakunta 8 29.06.2017 Ruuna Juha suunnittelutarveratkaisu / poikkeamislupa 3398/10.03.00/2017 YHDLTK 29.06.2017 8 Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Haettu

Lisätiedot

Yhdyskuntalautakunta Pyhän Birgitan Teatteriyhdistys ry poikkeamislupa (osin valtakirjalla) 3515/ /2017

Yhdyskuntalautakunta Pyhän Birgitan Teatteriyhdistys ry poikkeamislupa (osin valtakirjalla) 3515/ /2017 Yhdyskuntalautakunta 11 29.06.2017 Pyhän Birgitan Teatteriyhdistys ry poikkeamislupa (osin valtakirjalla) 3515/10.03.00/2017 YHDLTK 29.06.2017 11 Toimenpide Lupaa haetaan katsomon, näyttämön, katteen (katos),

Lisätiedot

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu Kuntasuunnittelulautakunta 98 20.09.2016 Kuntasuunnittelulautakunta 109 22.09.2016 Tilan 543-402-1-473 rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu 584/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja kahden talousrakennuksen rakentamiseen.

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja kahden talousrakennuksen rakentamiseen. Yhdyskuntalautakunta 84 12.12.2017 Leppänen Anne ja Risto Suunnittelutarveratkaisu / Poikkeamislupa 3884/10.03.00/2017 YHDLTK 12.12.2017 84 Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja kahden talousrakennuksen

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Tekninen 10, Tampereentie 10 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen.

YHDLTK Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Yhdyskuntalautakunta 12 29.06.2017 Pohjoismäki Juho suunnittelutarverakaisu / poikkeamislupa 3511/10.03.00/2017 YHDLTK 29.06.2017 12 Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen.

Lisätiedot

Kunnanhallitus on käsitellyt asiaa edellisen kerran :

Kunnanhallitus on käsitellyt asiaa edellisen kerran : Kunnanhallitus 63 04.03.2019 Rakennuskiellon jatkaminen osalla Hollon rataoikaisun aluetta 126/10.02.05/2018 KHAL 02.04.2013 153 Kunnanhallitus on käsitellyt asiaa edellisen kerran 11.4.2011 108: Kunnassa

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola Suunnittelutarveratkaisu, Pitkätie 277 1280/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 411 Villähde Koivurinne 3:64 10771 Osoite Pitkätie 277 15560

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

KAAVRAKJ Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen.

KAAVRAKJ Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseen. Kaavoitus- ja rakennusjaosto 57 31.05.2017 HYVÄRINEN TEEMU (VALTAKIRJALLA) SUUNNITTELUTARVERATKAISU 3315/10.03.00.02/2017 KAAVRAKJ 31.05.2017 57 Toimenpide Lupaa haetaan omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 192 08.05.2017 Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun 222/10.1003.100300/2017 KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 3.5.2017: Lausunnonantaja

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se:

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se: Rakennuslautakunta 61 13.09.2016 Kaupunginhallitus 210 26.09.2016 Poikkeamishakemus 2016-28, 790-410-2-28, Heinijärventie 380 576/10.03.00/2016 RAKLTK 13.09.2016 61 Hakija ja rakennuspaikka Raisa ja Antti

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavan 49/ROYK Ala-Rääveli-Keskinen mitoitusperiaatteet sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Rantaosayleiskaavan 49/ROYK Ala-Rääveli-Keskinen mitoitusperiaatteet sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma Elinvoimalautakunta 27 13.09.2017 Rantaosayleiskaavan 49/ROYK Ala-Rääveli-Keskinen mitoitusperiaatteet sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma 228/10.02.04/2017 Elvoltk 13.09.2017 27 Asian aiemmat käsittelyt:

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.06.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 28 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Lupaa haetaan korjaamohallin rakentamiseen , osoite Vanha rantatie 585, Lempäälä.

Lupaa haetaan korjaamohallin rakentamiseen , osoite Vanha rantatie 585, Lempäälä. Kaavoitus- ja rakennusjaosto 99 03.11.2016 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 117 08.12.2016 SALMENOJA JOHANNA POIKKEAMISLUPA 2888/10.03.00.02/2016 KAAVRAKJ 03.11.2016 99 Lupaa haetaan korjaamohallin rakentamiseen

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola Poikkeamislupapäätös, Alhaistentie 324 962/10.102/2014 Päätöksen antopäivä: 31.3.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 874 Yhteismetsät Alhaisen-Kirilän yhteis met sän osa (Kallio

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 210 04.06.2018 Suunnittelutarveratkaisu/Elenia Oy 387/10.1003.100300/2018 KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 28.5.2018: Lausunnon antaja Lausunnon saaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisuhakemus , , Hermalantie

Suunnittelutarveratkaisuhakemus , , Hermalantie Ympäristölautakunta 37 13.03.2018 Suunnittelutarveratkaisuhakemus 2018-3, 790-554-2-40, Hermalantie YMPLTK 13.03.2018 37 Rakennuspaikka Sastamalan Mouhijärvellä Hermalantien eteläpuolella sijaitsevalle

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta Teknisten palvelujen ltk 80 24.05.2017 Kaupunginhallitus 209 21.06.2017 Kaupunginhallitus 231 14.08.2017 POIKKEAMISLUPAHAKEMUS NRO P8/2017 ALASAUKKO-OJA ANNE 218/10.03.00/2017 TEKN 24.05.2017 80 Valmistelija

Lisätiedot

Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL )

Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL ) Kunnanhallitus 24 19.01.2015 Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL 171-173 ) 3624/11.111/2015 KHALL 24 Hakija Nimi Annikki Kylli Osoite Vähämaantie 5, Rakennuspaikka Kunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Tilan määräalan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös

Tilan määräalan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös Kuntasuunnittelulautakunta 101 20.09.2016 Kuntasuunnittelulautakunta 112 22.09.2016 Tilan 543-403-5-215 määräalan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös 423/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) ,

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) , Kunnanhallitus 293 16.12.2014 Poikkeamislupahakemus Saunasalmen ranta-asemakaavassa RA kaavamerkinnällä osoitetun vapaa-ajanasunnon rakennuspaikan muuttamisesta pysyvän asunnon rakennuspaikaksi, Luukkonen

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU Päätös, raportti 12.3.2018 Nähtävillä 20.3.-18.4.2018 Hyväksytty 8.5.2018 Oulun kaupunki Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelu Kaavoitus 1. Johdanto Karhuojan

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811 Kunnanhallitus 281 31.10.2016 Poikkeamishakemus - Kekäle Sari, hakemuksen hyväksyminen 409/31.310/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 281 ASIA Rakentamista koskeva poikkeamispäätös HAKIJA Kekäle Sari Renginpolku

Lisätiedot

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset Pori 19.12.2013 Poikkeamisen edellytykset (MRL 172 ): Poikkeaminen ei saa: aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden

Lisätiedot

Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja Kartat: Asemakaava, asemapiir ros ja sijaintikartat. LIITE A Kartat. Hakija: Vehmanen Sami ja Maija

Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja Kartat: Asemakaava, asemapiir ros ja sijaintikartat. LIITE A Kartat. Hakija: Vehmanen Sami ja Maija KOKKOLAN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja 1.12.2014 86 Asia Poikkeamislupa / Vehmanen Sami ja Maija Valmistelijat: Asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen, p. 040-4892115 ja

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Yleiskaavat ja rakentaminen asemakaava-alueiden ulkopuolella

Yleiskaavat ja rakentaminen asemakaava-alueiden ulkopuolella Yleiskaavat ja rakentaminen asemakaava-alueiden ulkopuolella Valmisteilla olevat MRL:n muutokset Seminaari, sipoo 13.5.2016 Matti Laitio, ympäristöministeriö Hallitusohjelman kirjauksia Helpotetaan haja-asutusalueiden

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla Rakennuslautakunta 41 28.05.2014 Kunnanhallitus 140 09.06.2014 Rakennuslautakunta 8 04.02.2015 Rakennuslautakunta 29 16.04.2015 Poikkeamispäätös / Markus Sjöholm Rakltk 41 Valmistelija: tekninen johtaja,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa.

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa. Tekninen lautakunta 29 03.05.2016 Yksityistieavustukset 2016 103/02.05.01/2016 Teknltk 03.05.2016 29Outokummun hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta toimii tielau ta kun ta na, jonka tehtävänä on

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti

Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti Rakennus- ja ympäristölautakunta 37 02.03.2016 Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti 1051/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 02.03.2016 37 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg,

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta Ympäristölautakunta 105 17.12.2015 Ympäristölautakunta 9 26.01.2016 Kaupunginhallitus 47 01.02.2016 Kaupunginhallitus 109 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 33 21.03.2016 Kaupunginhallitus 184 23.05.2016 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 7 09.01.2017 Poikkeamislupa/As Oy Raahen Alaska 1399/10.1003.100300/2016 KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 29.11.2016: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 21.06.2017 AIKA 21.06.2017 klo 10:00-11:14 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

SÄÄKSJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLA KORTTELEITA 52 JA 54 SEKÄ LÄHIALUEELLA, VIKKINIITTY, KAAVA NRO 1096

SÄÄKSJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLA KORTTELEITA 52 JA 54 SEKÄ LÄHIALUEELLA, VIKKINIITTY, KAAVA NRO 1096 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 22 03.03.2016 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 42 12.05.2016 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 85 06.10.2016 Kunnanhallitus 247 17.10.2016 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 114 08.12.2016

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton.

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton. Ympäristölautakunta 42 19.04.2016 Poikkeamispäätös / Leppänen Mauri (Lisä-Rauhala RN:o 17:48, Kannonkoski) 252/602/2016 Ympäristölautakunta 19.04.2016 42 Viitasaaren ympäristölautakunta on käsitellyt poikkeamista

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot