Facebook Markkinointi Ostajan Opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Facebook Markkinointi Ostajan Opas"

Transkriptio

1 Facebook Markkinointi Ostajan Opas

2 Sisältö Terveiset lukijalle 1 Ostajan Check-list 2 10 kysymystä, jotka sinun kannattaa kysyä ostotilanteessa Mitä Facebook-markkinointi on? 3 Tiivistetysti se, mitä Facebook-markkinointi on Pähkinänkuoressa Käytännössä Miten hyödyt Facebook-markkinoinnista? 12 Missä vaiheessa sijoittaa Facebook-markkinointiin? 13 Mikä tekee Facebook-markkinoinnista tehokasta? 14 Miten/miksi Facebook-markkinointi toimii? Miten Facebook-markkinoinnin hinta muodostuu? 17 Näistä tunnistat hyvän palveluntarjoajan 18 Vältä näitä vaaranmerkkejä! Hyvän palvelun merkit, bongaa nämä! Sanastoa 21

3 1 Terveiset lukijalle Tämä opas on tehty jokaiselle, joka on ostamassa Facebook-markkinointia tai harkitsee sen ostamista tulevaisuudessa. Vaikka sosiaalinen media on osa päivittäistä arkea, on se silti monelle markkinointia harkitsevalle ja tekevälle yhä tutkimatonta maaperää. Paraikaa lukemasi oppaan tarkoitus on tehdä Facebook sinulle tutuksi markkinointiympäristönä ja tutustuttaa sinut niihin hyötyihin, joita Facebook voi kanavana yrityksellesi tuoda. Tämän oppaan tarkoituksena on tarjota sinulle tietoa, jotta: Ymmärrät Facebook-markkinointia ja tiedät, miten se toimii. Tunnistat hyvän palveluntarjoajan ja tiedät, mitä vaatia. Tiedät, missä vaiheessa Facebook-markkinointiin kannattaa sijoittaa. Opas ei edellytä sen syvempää esitietämystä aiheesta. Aloitamme käymällä läpi Facebook-markkinoinnin perusperiaatteet, joten kartutat tämän oppaan lukemalla hyvän tietämyksen Facebook-mainonnasta. Jos kuitenkin jo tiedät perusteet, löydät oppaan loppupuolelta sinua hyödyttävää tietoa muun muassa siitä, milloin sijoittaa Facebookiin, mistä Facebook-markkinoinnin hinta muodostuu ja vinkkejä siihen, mistä tunnistat ammattitaitoisen palveluntuottajan. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua ja yritystäsi Facebook-markkinointiin liittyvissä kysymyksissä. Jos kiinnostuit ja haluat tietää lisää, löydät yksityiskohtaisempaa ja syvällisempää tietoa blogistamme.

4 2 Ostajan Check-list 10 kysymystä, jotka sinun kannattaa kysyä ostotilanteessa 1. Kuka henkilö firmassa tulisi olemaan vastuussa yritykseni Facebook-markkinoinnin hoitamisesta? Miten voin olla häneen yhteydessä? 2. Minkälaisia asiakasreferenssejä teillä on ja minkälaisia tuloksia noille asiakkaille on saatu aikaan? 3. Oletteko tehneet yrityksessänne omaa Facebook-markkinointia? Minkälaisiin tuloksiin olette oman yrityksenne kohdalla päässeet? 4. Mikä on työn hinnan osuus ja mikä Facebookille mainostamisesta maksettava osuus? 5. Kuinka paljon asiantuntijan työtä ja aikaa yritykseni tili saa kuukaudessa (eli mikä on työn tuntihinta)? 6. Minkä mittainen on sopimusaika? Miksi? 7. Mitä raportteihinne sisältyy ja kuinka usein raportti toimitetaan? 8. Miten kohdentaisitte yritykseni mainontaa Facebookissa? 9. Miten A/B -testaisitte yritykseni Facebook-mainontaa? 10. Mitä ja miten mittaisitte yritykseni Facebook-markkinoinnissa? Kun harkitset Facebook-markkinoinnin ostamista palveluntarjoajalta, kysy häneltä aina ensin nämä kysymykset. Perehtymällä palveluntarjoajaan huolellisesti varmistat, ettet heitä rahojasi hukkaan, vaan saat kumppaniksesi laadukkaan toimiston, joka tekee yrityksellesi tulosta. Lukemalla tämän oppaan tiedät, minkälaisia vastauksia sinun tulee näihin kysymyksiin Facebook-markkinointia tekevältä palveluntarjoajalta saada.

5 3 Mitä Facebook-markkinointi on? Tiivistetysti se, mitä Facebook-markkinointi on. Facebook-markkinointi on ostoprosessia tukevaa mainontaa Facebookissa ja sen tavoitteena on tuoda yrityksellesi kauppaa ja hankkia liidejä. Facebook on tähän hyvä kanava, koska se tukee tehokkaasti myyntiä kohdentamalla oikean viestin juuri oikeille henkilöille. Näkyvyydellä oikeassa kohderyhmässä tavoitellaan lisää liikennettä yrityksesi verkkosivuille. Jotta ymmärrät Facebook-markkinointia, on hyvä aluksi oikaista pari yleistä väärinkäsitystä. Useat yritykset haluavat lisää tykkääjiä Facebookissa, mutta on tärkeää ymmärtää, että tykkääjämäärät eivät kerro Facebook-markkinoinnin menestyksestä tai tehokkuudesta. Tykkääjämäärät vaikuttavat entistä vähemmän julkaisujen näkyvyyteen eivätkä realisoidu näkyvyydeksi tai kaupaksi, sillä Facebook ei enää nykyään näytä ilmaiseksi sivujulkaisujasi tykkääjillesi. Tykkääjien kartuttaminen ei siis voi olla Facebook-toimien päätavoite. Tykkääjät ovatkin pikemmin toimivan markkinoinnin hyvä sivutuote, sillä ne tarjoavat vakuutta (social proof) ja luovat luotettavaa kuvaa yrityksestäsi. Tykkääjämääriä tärkeämpää on näkyä oikeassa kohderyhmässä, saada kohderyhmäläisiä sitoutumaan sivuusi ja julkaisuihisi, sitten kääntää nämä sitoutumiset liikenteeksi verkkosivuillesi ja sitä kautta muuttaa ne kaupaksi. Tähän päästään kartoittamalla ostajapersoonat ja heidän ostoprosessinsa sekä testaamalla mainontaa ja mittaamalla tuloksia. Mitä Facebook-markkinointi sitten on? Käydään se seuraavaksi pähkinänkuoressa läpi.

6 4 Pähkinänkuoressa 2,7 miljoonaa suomalaista käyttää Facebookia ja keskiverto käyttäjä viettää siellä 50 minuuttia päivästään. Tavoitat siis suuren joukon mahdollisia asiakkaita Facebook-sivusi avulla. Ja koska Facebookilla on somen kehittynein mainosalusta, voit kohdentaa markkinointiasi hyvinkin tarkasti juuri niille, jotka todella kiinnostuvat mainonnastasi. Varsinkin vuotiaat käyttävät Facebookia aktiivisesti päivittäin. Facebook toimii erityisesti myyntisuppilon yläpäässä. Facebookissa voit tehdä: Facebook-sivun maksuttomia eli orgaanisia julkaisuja, mainosjulkaisuja eli sponsoroituja julkaisuja, testejä kampanjaluontoisesti sekä testata kohderyhmiä ja niiden kokoja. On hyvä muistaa, että Facebook ei ole kanava välittömille tuloksille. Maksetuilla mainosjulkaisuilla voit saada nopeita tuloksia, mutta varsinkaan Facebook-sivun julkaisuilla ei kannata tavoitella tuloksia lyhyellä tähtäimellä. Luo niiden avulla sen sijaan hitaasti seuraajapohjaa ja kokeile, mikä puree kohderyhmääsi ja miten. Julkaisut Facebook-sivulla Julkaisut Facebook-sivulla ovat orgaanisia eli maksuttomia. Nämä ovat niitä julkaisuja, jotka näkyvät yrityksesi seinällä. Facebook-sivun julkaisuilla on järkevää tavoitella mainetta ja tunnettuutta, ja ne sopivat hyvin myyntiputken yläosaan, jossa tavoitteena on herättää asiakkaan huomio. Sivujulkaisut ovat sitä sisältöä, jota jaat seuraajillesi ja sivustostasi tykkääville käyttäjille. Niiden menestyminen riippuu siitä, kuinka hyvin sisältösi osuu kohderyhmäsi mielenkiinnon kohteisiin sekä miten laadukasta ja jaettavaa sisältösi on. Sivujulkaisut eivät siis näy hyvin ilman sponsorointia, elleivät seuraajasi reagoi niihin tykkäämällä, jakamalla ja kommentoimalla. Kohderyhmän reaktioita on kuitenkin hyvin vaikeaa ennustaa, joten et voi mitenkään tietää varmuudella minkä ja miten saat orgaanisesti näkyville.

7 5 Sponsoroidut mainosjulkaisut Varmempi tapa menestymiseen ovat mainosjulkaisut. Ne eivät näy julkisesti yrityksesi seinällä, vaan vain niille, joille ne kohdennetaan. Näin mainoksesi eivät saa negatiivista reaktiota, vaan löytävät vain niiden ihmisten silmien eteen, jotka ovat mainoksistasi todennäköisimmin kiinnostuneita. Mainosjulkaisut näkyvät siis vain sponsoroidulle kohderyhmälle eli niille, joille näkymiselle maksat. Mainostetut julkaisut näkyvät orgaanisia useammin uutisissa, joten kohderyhmäsi näkee ne varmemmin. Mainosjulkaisuissa lukee yläkulmassa pienellä Sponsoroitu. Mainosjulkaisuilla tavoitellaan tiettyä kohderyhmää ja halutaan tarjota tietty viesti tarkasti kohdennetusti. Tällöin maksat näkyvyydestä, joten kannattaa seurata koko ajan, paljonko näyttökerrat ja klikkaukset maksavat sekä kuinka paljon ne synnyttävät sitoutumista kohderyhmässä. Mittaaminen Tulosten seuranta on tärkeää, sillä vain mittaamalla voit tietää, mikä toimii ja mikä ei. Seuranta ja mittaaminen takaavat sen, ettet hukkaa budjettiasi, vaan käytät rahojasi vain kannattavaan. Tämän takia mainoksia testataan ja toimimattoman tilalle tehdään uusi, jonka menestymistä taas seurataan. Tässä siis pähkinänkuoressa se, mitä Facebook-markkinointi on ja mitä voit Facebookissa tehdä. Seuraavaksi saat kuvan siitä, miten Facebookmarkkinointia käytännössä tehdään.

8 6 Käytännössä Facebookissa usein mikään toimi ei ole yksinään juuri se oikea ratkaisu, vaan Facebook-markkinointi on pikemminkin prosessi. Siinä yhdistellään erilaisia kampanjoita ja testataan, mikä tuo parhaat tulokset. Prosessin tueksi tulee luoda sosiaalisen median strategia, jonka on markkinoinnin tehokkuuden takaamiseksi hyvä kattaa seuraavat teemat. Kartoitetaan lähtötilanne Facebook-markkinointi aloitetaan kartoittamalla yrityksen lähtötilanne. Tällöin käydään läpi, millaista markkinointia yrityksesi jo tekee ja millaiset ovat edellytyksesi ja tarpeesi Facebookmarkkinoinnin suhteen. Jos yrityksellä on verkkosivut, laitetaan niillä seuranta kuntoon. Näin kerätään dataa siitä, mitä kanavaa pitkin asiakkaat päätyvät sivustollesi ja mitä he siellä tekevät. Tämä tieto on olennaista myyntisuppilon luomisessa ja mainonnan kohdentamisessa. Verkkosivun kävijätiedot ovat ehdottoman tärkeitä Facebookmarkkinoinnissa Lisäksi lähtökartoituksen ohessa verkkosivuillesi laitetaan Facebook-pikseli. Se on PageView-eväste, joka antaa Facebookiin tiedon siitä, kuka käy sivustollasi ja mitä kävijä siellä tekee. Tämä on arvokasta tietoa, sillä sen avulla voidaan kohdentaa mainontaa niille, jotka ovat jo vierailleet sivustollasi, sekä vieläpä tarkentaa kohdennusta sen perusteella, mitä asiakas on sivustollasi tehnyt. Jos sinulla on esimerkiksi vaatteiden verkkokauppa, voit kohdentaa Facebookissa mainontaa käyttäjille, jotka ovat käyneet selaamassa tuotteitasi ja tarkentaa kohdennusta näyttämällä mekkoja koskevan mainoksen juuri niille, jotka ovat selanneet mekkotarjontaasi. Kartoitetaan kilpailijasi ja mietitään, kuinka erotut Jotta voit menestyä Facebook-mainonnalla, on otettava selvää, mitä kilpailijasi tekevät somessa ja millä tavalla he kerryttävät näkyvyyttä. Kilpailijoiden käyttäytymisestä voi ottaa neuvoja ja heidän toiminnastaan on hyvä olla perillä, jotta tietää, kuinka erottua heidän joukostaan. Kilpailijoita kartoitettaessa selvitetään, keitä he ovat, mitä he julkaiset ja miten usein ja mitä sisältömuotoja he käyttävät. Kannattaa arvioida myös julkaisujen laatua ja

9 7 huomioida julkaisutiheys. Kerätyn tiedon pohjalta osaat arvioida, millä sisällöllä ja mille kohderyhmälle sinun on mainostettava, jotta erotut eduksesi. Määritetään ostajapersoonat ja myyntisuppilo Lähtötilanteen ja kilpailijoiden kartoittamisen jälkeen määritetään yrityksesi kohderyhmät ja sanoma, jota heille halutaan viedä. Tässä sinua auttaa ostajapersoonien määrittäminen. Ostajapersoonat ovat yleisluontoisia hahmokuvauksia ideaaleista asiakkaista ja niiden tarkoituksena on tehdä selväksi asiakkaan halut ja kysymykset, jotta mainonnassa käytetty viesti pystytään kohdentamaan juuri oikealle henkilölle oikeassa vaiheessa tämän ostoprosessia. Ostajapersoonia määrittelyssä lähdetään siis luomaan hahmoa ideaaliasiakkaista: minkä ikäisiä he ovat, mitä sukupuolta he edustavat ja mikä heidän elinkeinonsa on. Samalla mietitään yrityksesi kannattavimmat palvelusegmentit ja se, mihin ongelmaan asiakkaat etsivät yritykseltäsi ratkaisua. Olennaista on näiden taustatietojen valossa selvittää, mitkä ovat mahdolliset ostonesteet asiakkaan osalta ja mikä taas lopulta saa asiakkaan ostamaan juuri yritykseltäsi. Ostajapersoonien määrittelemisen jälkeen luodaan myyntisuppilo. Myyntisuppilon tarkoitus on ohjata käyttäjää kohti ostoa ja Facebookissa suppilo rakennetaan tarkkojen kohdennusten ja mainoskampanjoiden avulla. Tavoitteena on, että asiakas saadaan johdateltua ensikohtaamisesta ostoon asti tarjoamalla hänelle juuri oikeaa sisältöä ja tietoa juuri oikeaan aikaan. Jokaiselle ostajapersoonalle voidaan tehdä oma suppilonsa, joka noudattaa samoja periaatteita, mutta kohderyhmien koko kuitenkin vaikuttaa suppiloiden määrään. Yleensä on järkevää aloittaa yhdellä yleisellä suppilolla, joka kulkee kutakuinkin seuraavaa polkua: Näkyvyys, tunnettuus: kiinnostuksen herättäminen Ongelma, tiedonhaku: motivointi Vertailu: oston esteiden poisto Ostopäätös Osto

10 8 Facebook toimii mainoskanavana erityisesti myyntiputken yläpäässä, sillä se siirtää tehokkaasti liikennettä verkkosivuillesi. Kannattaa kuitenkin rakentaa ostoprosessia tukevaa mainontaa Facebookiin koko myyntiputken matkalle ensimmäisestä kontaktista ostopäätökseen, sillä Facebookin kohdennus ja tavoittavuus ovat vertaansa vailla. Asetetaan tavoitteet Kun markkinoinnin pohja on kartoitettu ja ostajapersoonat myyntiputkineen määritelty, osataan asettaa tavoitteet. Tavoitteita ohjaavat yrityksen arvot ja se, mitä Facebookissa halutaan saavuttaa. Loppujen lopuksi tavoitteena on lisätä yrityksesi myyntiä, mutta mitkä ovat ne konkreettiset tavoitteet, joiden kautta myyntiäsi kasvatetaan ja tuodaan yrityksellesi lisää kauppaa? Tärkeimpänä tavoitteena on aina myynnin lisääminen Yleensä Facebookista lähdetään hakemaan näkyvyyttä ja kauppaa. Valtaosa yrityksistä päätyy siihen, että haetaan näkyvyyttä ja rakennetaan brändiä. Nämä ovat kuitenkin hyvin yleisluontoisia tavoitteita, joita on syytä tarkentaa. Tavoitteiden tulee olla hyvin konkreettisia, jotta niitä voidaan mitata tarkasti ja näin seurata kehitystä ja mainonnan tehokkuutta. Konkreettisista tavoitteista määritetään konversiot eli ne toiminnot, joiden toteutumista mitataan. Konversio voi olla esim. sähköpostilistalle liittyminen, julkaisun kommentoiminen tai sivusta tykkääminen. Se on jokin sivustolle asetettu tavoite, jonka asiakas toteuttaa ja joka on mitattavissa. Konversiota mittaamalla ja konversioprosenttia seuraamalla tiedät, toimiiko mainontasi ja täyttyvätkö tavoitteesi. Suunnitellaan sisällöntuotanto Menestyäksesi ja näkyäksesi Facebookissa tarvitset sisältöä. Sisältö on Facebookmarkkinointisi selkäranka, sillä jos sisältösi ei tuota arvoa asiakkaillesi, ei kukaan jaksa seurata yritystäsi. Tavoitteena on julkaista mahdollisimman paljon itsetuotettua sisältöä ja ohjata sen kautta käyttäjä verkkosivuillesi ja kohti ostoa. Facebook on sisältömuotojen suhteen joustava ja siellä voit julkaista kaikkea tekstistä ja kuvista videoihin. Tästä syystä Facebook soveltuukin hyvin tukemaan

11 9 ostoprosessin eri vaiheita, sillä siellä voit valita kuhunkin ostoprosessin kohtaan sopivan sisältömuodon. Esimerkiksi video sopii myyntiputken alkuun, sillä se kiinnittää huomion ja pysäyttää tehokkaasti, kun taas tekstisisältö antaa tietoa ja sopii tukemaan tiedonhakua ja ostopäätöstä. Panosta sisällössä laatuun. Facebookissa julkaisuja ei voi tulla liikaa, mikäli sisältö on laadukasta ja uppoaa kohderyhmäänsä. Oleellista on hyödyntää Facebookin mahdollistamia monia sisältömuotoja ja tuoda vaihtelua sisältöön. Lisäksi Facebookin uusien ominaisuuksien kokeileminen kannattaa, sillä Facebook uudistuu jatkuvasti ja suosii uusia ominaisuuksiaan. Näin saat usein ilmaista näkyvyyttä. Suunnittele sisällöntuotantosi tukemaan asiakkaidesi ostoprosessia ja saat heidät johdatettua ensikontaktista ostoon. Tässäkin asetettujen tavoitteiden mittaaminen on olennaista, sillä sisällöntuotanto on raskasta ja sisällön kulutusta tulee seurata, jotta varmistetaan, ettet hukkaa resursseja kannattamattomaan toimintaan. Sponsoroidaan julkaisuja Kun sisältö on suunniteltu ja julkaisu on edessä, astuu kuvaan sponsorointi. Facebookmarkkinointia tehtäessä sponsoroidaan oletusarvoisesti kaikkia julkaisuja, jotta ne saavat näkyvyyttä. Facebook laskee jatkuvasti sivujulkaisujen luonnollista näkyvyyttä ja niiden sponsoroinnista on muodostunut välttämättömyys. Orgaanisen näkyvyyden heiketessä ei julkaisuja voi kohdentaa orgaanisesti oikealle kohderyhmälle, vaan julkaisuja kannattaa sponsoroida ostajapersoonien mukaan. Näin julkaisuilla saavutetaan suurin mahdollinen tehokkuus. Sponsorointi ei koske pelkästään maksettuja mainosjulkaisuja, vaan voit sponsoroida myös sivujulkaisun. Kun ostajapersoonat määritellään hyvin, voidaan julkaisuja sponsoroimalla tavoittaa halutut kohderyhmät tehokkaasti. Jos kohderyhmänäsi ovat esimerkiksi lapsiperheet, voit kohdentaa mainontaa niin, että se näkyy vain lapsiperheille eikä muille. Näin oikea viesti saadaan juuri oikeiden henkilöiden eteen ja julkaisuihin myös reagoidaan useammin. Tällöin markkinointiin käytettävät panostukset eivät mene ohi kohderyhmästä, vaan tuottavat tulosta.

12 10 Testataan ja kehitetään Kun mainonta on käynnissä ja sisällöntuotanto tullut julkaisuun asti, on toimintaa testattava ja kehitettävä. Kuten muussakin digitaalisessa markkinoinnissa, on Facebookissa kaikki toiminta tarkasti mitattavissa ja seurattavissa. Mittaamisen ansiosta tiedät, mikä toimii ja mitä on kehitettävä, jotta markkinointisi tehoaisi vieläkin paremmin. Mittarisi saat tavoitteistasi. Mittarit määrittyvät niiden konversioiden mukaan, joiden täyttymistä haluat seurata. Pätevä markkinoija tietää, että Facebookissa kannattaa jatkuvasti A/B-testata mainontaa, sillä se on Facebookin tehokkain ominaisuus. A/B-testaus on vertailua, jossa etsitään jatkuvasti toimivinta vaihtoehtoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asetetaan muutama hyvin suunniteltu mainos pyörimään yhtä aikaa samassa kohderyhmässä ja testataan, mikä mainoksista toimii parhaiten. Tämän tiedon turvin parannellaan huonommin menestyneitä mainoksia, asetetaan uudet testaukseen ja katsotaan, mikä tuottaa parhaan tuloksen. Maineenhallinta Koska Facebook on sosiaalinen media, on yrityksesi siellä julkisesti näkyvillä ja voit kommunikoida suoraan asiakkaidesi kanssa. Tämä mahdollistaa brändin vahvistamisen ja sitouttamisen, mutta edellyttää myös maineenhallinnan suunnittelemista. Maineenhallinnassa varaudutaan negatiiviseen huomioon ja palautteeseen ja se onkin pitkälti asiakaspalvelua. Jotta maineenhallinta on toimivaa ja tehokasta, tulee sen ympärille rakentaa prosessi. Käytännössä maineenhallintaprosessi tarkoittaa vastuunjakoa, kommenttien ja viestien tarkistamista sekä viesteihin vastaamista. Se tarkoittaa valmiiden vastausten suunnittelua negatiiviseen palautteeseen ja erilaisiin asiakasviesteihin ja kommentteihin. Myös Facebook-sivun arvostelut ovat arvokkaita, sillä ne ohjaavat vahvasti käyttäjiä verkossa.

13 11 Raportointi Mainonnan pyöriminen, testaaminen ja mittaaminen Facebook-sivulta tuottaa paljon dataa näkyvyydestä ja tuloksista. Ammattitaitoinen markkinoija seuraa ja tarkastelee niitä, raportoiden yrityksellesi sen menestyksestä säännöllisesti. Etenkin yhteistyön alussa on syytä käydä tulokset huolellisesti läpi, sillä niiden pohjalta voidaan usein tarkentaa toiminnalle aluksi määritettyjä tavoitteita. Facebook-markkinoinnin menestys kumpuaa Facebookin mittavista mahdollisuuksista testata, mitata ja seurata mainonnan tehokkuutta ja vaikuttavuutta. Yrityksesi kannalta on olennaista, että löydät yhteistyökumppaniksesi markkinoijan, joka ymmärtää mitä Facebook-markkinointi käytännössä on sekä miten sitä voidaan testata, mitata ja kehittää.

14 12 Miten hyödyt Facebook -markkinoinnista? Facebook-markkinointia kannattaa tehdä, koska se toimii. Kuten jo todettua, on Facebookilla Suomessa 2,7 miljoonaa käyttäjää, joten pääset kohderyhmäsi eteen ja tavoitat heidät tehokkaasti. Facebook onkin kustannustehokkain alusta, jossa tavoitat kohderyhmän kuin kohderyhmän. Facebook soveltuu markkinoinnissa erityisesti myyntiputken yläpäähän. Tavoitat haluamasi kohderyhmän jo ennen kuin he ovat vertailemassa vaihtoehtoja, joten voit vakuuttaa heidät ensikosketuksesta ja johdattaa ostopäätökseen asti, sitouttaen heitä samalla yritykseesi. Ja koska Facebookissa kaikki on mitattavissa, voit luoda ennustettavia tuloksia. Tulosten pohjalta voit kehittää ja hio toimintaa edelleen, kunnes mainontasi on maksimaalisen tarkkaa ja tehokasta. Jos ajatellaan Facebook-julkaisujen orgaanista puolta, saa siellä tuloksia pitkällä tähtäimellä. Koska on lähes mahdotonta ennustaa, mikä julkaisu tuo menestyksen orgaanisesti, on sivujulkaisuissa kokeiltava pitkäjänteisesti erilaisia asioita. Tämä sisukas yrittäminen kannattaa pitkässä juoksussa, sillä jos löydät sen, mikä puhuttelee kohderyhmääsi, teet tulosta ja saat näkyvyyttä. Ja jos löydät sen, mikä toimii orgaanisesti, myös maksetun mainonnan hinta putoaa. Eikä mikään julkaisemasi sisältö mene hukkaan, jos se on laadukasta ja puhuttelee kohdeyleisöäsi, sillä Facebookissa rakennat myös näkyvyyttä ja sitoutat sisällöllä asiakkaita yrityksesi brändiin. Jos kuitenkin haluat nopeita tuloksia, kannattaa panostaa sponsoroituihin mainosjulkaisuihin. Tällöin on hyvä tiedostaa, että Facebook toimii sitä paremmin, mitä enemmän siihen panostat. Mikäli Facebookia käyttää taidolla ja järkevästi myyntiputken yläpäässä, heijastuvat saavutetut tulokset myös muuhun markkinointiin. Kun tavoitat oikean kohderyhmäsi tehokkaasti ja osuvasti Facebookissa, lisäät tunnettuuttasi. Ja koska asiakkaasi tuntevat sinut, hakevat he sinua hakukoneista enemmän. Mikäli teet toimivan Facebook-mainonnan rinnalla AdWords-mainontaa, tuppaavat Facebookissa saavutetut tulokset näkymään myös AdWordsin puolella tulosten nousuna.

15 13 Missä vaiheessa sijoittaa Facebook-markkinointiin? Facebook-markkinointiin kannattaa sijoittaa jo yrityksen alkuaskelilla. Tavoitathan kanavan kautta 2,7 miljoonaa suomalaista ja heidän joukossaan pääset koko kohderyhmäsi eteen. Facebook on alusta, jossa voit tehdä nopeasti tuloksia sponsoroiduilla mainosjulkaisuilla. Lisäksi Facebookin mainosalusta itsessään on niin ylivertainen ja kehittynyt verrattuna toisiin, kuten LinkedIniin, joka on noin kymmenisen kertaa kalliimpi kuin Facebook. Facebook on alustana parhaiten skaalautuva niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Facebook-markkinointiin kannattaa sijoittaa yrityksen perustamisesta alkaen, sillä kanavassa voit luoda pohjatyötä orgaaniselle näkyvyydelle. Lisäksi ostoprosessi aloitetaan nykyään internetistä, joten jos et löydy asiakkaidesi käyttämistä kanavista, eivät he osaa etsiytyä sinun luoksesi. Toisin sanoen Facebookissa kannattaa alkaa julkaista sisältöä heti, kun sinulla on jotain, mitä julkaista. Maksettuihin mainoksiin kannattaa sijoittaa siinä vaiheessa, kun yrityksellä on olemassa jonkinlainen myyntiprosessi. Jos pyörität verkkokauppaa, kannattaa Facebook-markkinoinnissa ehdottomasti sijoittaa maksettuihin mainoksiin, tai jos yritykselläsi on valmis myyntiputki olemassa, hyödyt varmasti Facebookin sponsoroiduista julkaisuista. Facebookia ei kuitenkaan kannata pitää minään ihmelääkkeenä yrityksen kaupan kasvattamiseen. Hyväkään Facebookmainonta ei paranna huonoa tuotetta tai puutteellista palvelua. Eikä yrityksen verkkosivuille ohjatusta liikenteestä ole hyötyä, jos sivut ovat sekavat ja toimivat tökkien. Facebookissa pääset kyllä tehokkaasti ja tarkasti kohderyhmäsi eteen, mutta sinun on vakuutettava heidät sisällölläsi ja some-persoonallasi.

16 14 Mikä tekee Facebook- markkinoinnista tehokasta? Miksi Facebook-markkinointi toimii? Facebook-markkinointi toimii, koska sen avulla pääset tehokkaasti oikeiden ihmisten ja kohderyhmien eteen ja tavoitat heidät vaikuttavasti. Määrittämällä ostajapersoonat ja heidän ostoprosessiensa etenemisen, sekä suunnittelemalla erilaiset sisällöt kullekin ostajapersoonalle ostoprosessin eri kohtiin, tavoitat viestilläsi juuri ne ihmiset, joihin sanomasi puree. Facebook on myös mainosalustana ylivertainen vastaaviin nähden. Missään muussa kanavassa et pysty yhtä tarkasti kohdentamaan mainontaasi juuri haluamallesi kohderyhmälle. Kohdennusmahdollisuudet Erityisen tehokasta Facebook-mainonnasta tekee sen kohdennusmahdollisuudet. Kohdennusmahdollisuudet takaavat sen, että mainoksesi näkyy vain niille, joihin se todennäköisimmin puree ja vieläpä siinä vaiheessa ostoprosessia missä sillä on tehokkain vaikutus. Mainontaa voidaan kohdentaa Facebookissa demografisten tietojen lisäksi seuraavin tavoin: Kiinnostuksen kohteet Verkkosivuilla vierailleet Asiakasluettelot Kaksoisolentokohderyhmät Videon katsoneet Facebook määrittää kiinnostuksen kohteet ennalta käyttäjän käyttäytymisen perusteella. Niistä mainostaja voi valita haluamansa ja tehdä niistä monipuolisia yhdistelmiä. Vaikka kiinnostuksen kohteet ovat yleisesti muita kohdennuksia tehottomampia, voidaan tehokkuudessa kiriä luomalla tarkkoja yhdistelmiä.

17 15 Verkkosivuillasi vierailleet ovat jo osoittaneet kiinnostusta yritystäsi kohtaan. He ovatkin ryhmä, joka vastaa yleisesti parhaiten mainontaan. Sivustollasi ja sen tietyillä sivuilla käyneille sekä yhteydenottopyynnön jättäneille voidaan tehdä omia kohderyhmiä. Tämä mahdollistaa tehokkaan uudelleenmarkkinoinnin (remarketing). On suorastaan tyhmää jättää olemassa olevia asiakkaita hyödyntämättä kohderyhmänä Asiakasluetteloilla kuten sähköpostilistoilla voidaan olemassa oleva asiarekisteri tuoda Facebookiin. Näitä listoja voidaan käyttää sellaisenaan tai luoda niiden pohjalta kaksoisolentokohderyhmiä. Kaksoisolentokohderyhmiä muodostetaan aiemmin määriteltyjen ostajapersoonien ja kohderyhmien pohjalta tai niistä, jotka ovat tykänneet Facebook-sivustasi. Kaksoisolennot toimivat erityisesti etsittäessä uusia asiakkaita ja lisää liikennettä, sillä niiden avulla tavoitellaan mahdollisimman samankaltaisia ihmisiä kuin lähderyhmässä. Kohdentaa voi myös sivullasi julkaistun videota katsoneiden perusteella. Heidän pohjaltaan saadaan luotua kohderyhmät määrittämällä prosenttimäärä, joka videosta on oltava katsottu. Esimerkiksi 75% prosenttia katsoneet ovat osoittaneet selvää kiinnostusta videoon ja sen aiheeseen, ja ovat siis myös selvästi potentiaalisia asiakkaita. Kohdennettu mainonta, joka tukee ostoprosessin eri vaiheita, toimii kuitenkin vain, mikäli myyntisuppiloon saadaan koko ajan lisää asiakkaita. Facebook-sivu on siis hyvä pitää aktiivisena ja mainontaa tehdä jatkuvasti testaten ja mitaten. Remarketing Kuten todettua, tavoitat Facebookin avulla Facebook remarketing -kampanjaa käyttämällä verkkosivuillasi jo vierailleet. Muistuta kävijöitä siitä, että he ovat vierailleet luonasi ja saat poimittua enemmän kauppoja potentiaalisilta asiakkailta ja pysyt yhä ostoaan harkitsevien mielessä. Valtaosa lykkää ostopäätöstä ja palaa myöhemmin tekemään oston. Ja kun pysyt heidän ajatuksissaan, palaavat he todennäköisemmin luoksesi silloin, kun oston hetki koittaa. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi toimii verkkokaupoissa ja on edellä esiteltyä tavallista uudelleenmarkkinointiakin tehokkaampi ja tarkempi tapa tavoittaa sivustollasi jo vierailleet. Tällöin sivuillasi jo käynyt näkee mainoksia, jotka osoittavat

18 16 suoraan niille sivuille ja niihin tuotteisiin tai palveluihin, joita hän on sivustollasi edellisellä käynnillään harkinnut. Jos pyörität esimerkiksi vaatekauppaa verkossa, pystyt dynaamisuutta hyödyntäen osoittamaan mekkoja koskevaa mainontaa niille, jotka ovat mekkoja selailleet ja kenkäsivuja niille, jotka ovat käyneet puntaroimassa kenkävalikoimaasi. Mainosten A/B-testaus Aiemmin jo käsiteltiin A/B-testausta ja sen merkitystä sen yhteydessä, mitä Facebook-markkinointi on käytännössä. Facebookissa mainostettaessa mainoksia tulisi koko ajan testata, sillä se takaa paremmat tulokset. Mitä isompaa kampanjaa pyörität, sitä enemmän mainontaa pitäisi A/Btestata. Ero mainosten välillä voi olla todella iso, joten on tärkeää todentaa, ettet heitä summanmutikassa rahojasi hukkaan, vaan saat varmasti panostuksellesi vastineen. Ensimmäinen versio mainoksesta on toki aina enemmän tai vähemmän valistunut arvaus, mutta testaamalla ja mittaamalla mainoksista saadaan kehitettyä tarkasti purevia ja tehokkaasti tulosta tahkoavia.

19 17 Miten Facebook-markkinoinnin hinta muodostuu? Facebook-markkinoinnin hinta muodostuu pohjimmiltaan mainosbudjetista ja työnosuudesta. Isommissa kampanjoissa mediabudjetin ja työnosuuden suhde on yhden suhde kolmeen eli kolme neljännestä menee Facebookille ja yksi työntekoon. Toimintatavat kuitenkin poikkeavat yritysten välillä niin paljon, että hintavertailu voi toisinaan olla hankalaa. Facebookille maksetaan markkinoinnista samalla tavalla kuin printtilehdelle maksettaisiin mainostilan ostamisesta ja mainosbudjetti pitää sisällään sen, mitä Facebookille maksetaan mainoksista. Se on siis summa, joka sijoitetaan Facebookmainosten näkyvyyteen. Ja mitä isompi mediabudjetti on, sitä enemmän ihmiset Facebookissa näkevät mainoksiasi. Mediabudjettiin vaikuttavat kohdeyleisösi koko ja Facebook-kampanjasi kesto. Työnosuus on kuitenkin usein se epäselvä alue Facebook-markkinoinnin ostajilla. Mitä kaikkea työnosuuteen kuuluu? Kaikki yritykset eivät tee kampanjoita samalla tavalla, mutta ammattitaitoisen markkinoijan työnosuuteen kuuluu Facebookkampanjan suunnittelu, markkinointikuvien rakentaminen, mainonnan kohdentaminen, mainosten A/B-testaus sekä raportointi. Mediabudjetti ja työnosuus on hyvä erottaa heti alkuunsa, jotta saat muodostettua mielikuvan siitä, mitä olet ostamassa. Ota myös selvää siitä, mitä kaikkea työnosuudella tehdään. Työn hinta voi vaihdella eri yritysten välillä, eikä kaikkia työvaiheita välttämättä löydy jokaisen yrityksen Facebookmarkkinoinnista.

20 18 Näistä tunnistat hyvän palveluntarjoajan Etsiessäsi palveluntarjoajaa, on muutama asia, jotka auttavat tunnistamaan asiansa osaavan ammattilaisen. Seuraavaksi on listattu merkkejä, jotka viittaavat huonoon Facebook-markkinointiin. Jos huomaat joitain näistä asioidessasi Facebook-markkinointia tarjoavan yrityksen kanssa, on hälytyskellojen aika soida. Vältä näitä vaaranmerkkejä! Yritykseen tutustuminen ei kiinnosta Vaikka asiakkaana olisi saman alan yritys, jolla olisi myynnissä samat tuotteet, ei ole olemassa kahta identtistä Facebookkampanjaa. Jokainen yritys on erilainen ja siksi asiantunteva Facebookmarkkinoinnin tarjoaja tutustuu yritykseen kuin yritykseen perusteellisesti. Lupaus nopeasta menestymisestä maksuttomilla Facebook-sivun julkaisuilla Orgaanisten julkaisujen menestyminen on kiinni kohderyhmästäsi ja sitä on lähes mahdotonta ennustaa. Ammattitaitoinen markkinoija osaa antaa neuvoja ja arvioita, muttei lähde lupaamaan varmaa, nopeaa menestystä orgaanisilla julkaisuilla Facebookissa. Tämä johtuu siitä, että laadukkaallakin sisällöllä on mahdotonta ennustaa varmasti, miten kohdeyleisö julkaisuihisi reagoi. Brändipuhe Kiinnitä huomiota siihen, miten palveluntarjoaja puhuu. Puhuuko hän tuloksista vai brändistä ja näkyvyydestä? Facebook-markkinointia tuntevat

21 19 tietävät, että vain mitattavilla tuloksilla on väliä. Jos siis palveluntuottaja puhuu sinulle brändistä, kannattaa tarjous torjua ja kääntyä sellaisen puoleen, joka tietää ennustettavien, mitattavien tulosten arvon. Ei sopimusta Koska Facebookissa mainosten testaaminen ja kehittäminen perustuvat dataan ja data kerääntyy vähitellen, vie tulosten saaminen aikaa. Hyvä Facebook-asiantuntija ei lähde panostamaan aikaansa markkinointisi kehittämiseen ilman useamman kuukauden sopimuskautta, joka takaa hänelle mahdollisuuden tehdä työnsä hyvin loppuun asti. Sopimus suojaa sekä sinua että toimittajaa! Oma tontti rempallaan Onko yritys tehnyt tehokkaasti oman mainontansa? Facebook-markkinointia tekevä toimisto tulisi löytyä Facebookista omalla sivullaan. Jos yritys ei ole onnistunut omassa mainonnassaan, miten he voivat onnistua sinun yrityksesi mainonnassa? Hyvän palvelun merkit, bongaa nämä! Kun tutustut Facebook-markkinointia tarjoavaan yritykseen, nämä ovat merkkejä siitä, että olet tekemisissä luotettavan asiantuntijan kanssa. Referenssit Tarkista ensinnäkin palveluntarjoajan referenssit eli aiempien asiakkaiden suositukset. Onko niitä? Millaisia töitä palveluntarjoaja on aiemmin tehnyt? Millaiseen sävyyn ja mitä sanoja käyttäen referenssit on muotoiltu? Referenssit ovat vakuutus sinulle siitä, että kyseinen yritys osaa asiansa ja tekee hyvää työtä. Tyytymättömät asiakkaat eivät anna referenssejä.

22 20 Kattava tulosten mittaus Hyvä palveluntarjoaja kertoo, mitä voit mitata ja kuinka. Hän tietää, että Facebookissa on mitattava muutakin kuin pelkkää näkyvyyttä. Koska mainontaan sijoitetaan rahaa, on olennaista seurata myös asetettujen tavoitteiden hintaa ja tulosten suhdetta sijoitettuun mainosbudjettiin (ROI). Asiantuntija osaa myös antaa sinulle neuvoja ja näkemystä siihen, millaisia tavoitteita sinun kannattaisi Facebook-markkinointiisi asettaa. Säännöllinen raportointi Luotettavalla ammattilaisella on säännöllinen kuukausiraportointi ja raportista käy ilmi tehdyt toimenpiteet ja saadut tulokset. Hyvä palveluntarjoaja raportoi Facebook-toimien tulokset kuukausittain. Hyvässä, yritystoimintaasi palvelevassa raportoinnissa keskitytään tavoitteiden mukaisten tulosten tarkasteluun. Ei puhuta pelkistä näyttökerroista tai tykkäyksistä, vaan kiinnetään huomio siihen, miten tavoitteita on saavutettu ja miten tulosta voisi parantaa. Kohdennusmahdollisuudet Ymmärtääkö palveluntarjoaja sen, miten tarkasti Facebookissa voi kohdentaa? Asiantunteva markkinoija tietää, kuinka hyödyntää kohdennusta ja kohderyhmiä ja osaa selittää niiden hyödyt sinullekin. Hän ymmärtää Facebook-markkinoinnin kustannustehokkuuden tulevan juuri siitä, että tekemällä sen kunnolla ei tule ohiampumisia. Perusteellinen tutkimustyö Ammattitaitoinen ja luotettava Facebookmarkkinoinnin tarjoaja tutustuu tarkasti yrityksesi tavoitteisiin, asiakaskuntaan ja markkinatilanteeseen. Näiden tietojen perusteella asiantuntija rakentaa vankan pohjan Facebook-markkinoinnille. Selittää ja opettaa Asiantunteva ammattilainen osaa selittää työnsä hienoudet asiakkaalleen ymmärrettävästi. Älä koskaan tyydy selitykseen, jota et ymmärrä tämä on ehdottomasti molempien etu!

23 21 Sanastoa Oppaassa käytettyä sanastoa sekä sanoja, joihin törmäät usein Facebook-markkinoinnissa. A/B-testaus CTR CPC CPM Julkaisujen sponsorointi Kohderyhmä Konversio Konversion hinta A/B-testaus on mainosten vertailua, jossa etsitään jatkuvasti toimivinta vaihtoehtoa. Testauksessa asetetaan muutama hyvin suunniteltu mainos pyörimään yhtä aikaa samassa kohderyhmässä ja testataan, mikä mainos menestyy parhaiten. Kutsutaan myös split-testaukseksi. Click Through Rate eli klikkausprosentti mittaa kuinka moni mainoksen nähneistä on klikannut mainosta (klikkaukset/näyttökerrat). Cost-Per-Click eli kustannus linkin klikkausta kohden. Cost-Per-Mille eli tuhannen näyttökerran kustannukset. Julkaisujen mainostamista Facebookissa. Liiketoiminnan kannalta olennainen ihmisjoukko, jota yhdistää jokin yhteinen tekijä, esim. ikä, sukupuoli, asuinpaikka. Jokin määritelty tavoite, joka täyttyy. Esim. ostokoriin lisääminen, ostos, yhteydenottolomakkeen täyttäminen, esitteen lataaminen, linkin klikkaaminen, tms. Mittaa kuinka paljon rahaa on käytetty yhden konversion saamiseen.

24 22 Konversioprosentti Konversioseuranta Liikenne Myyntisuppilo Näyttökerta Optimointi Orgaaninen Ostajapersoona ROAS ROI Mittaa kuinka moni mainoksen klikanneista on tehnyt sivuilla tavoitetoiminnon eli konversion. Tulosseuranta, jonka avulla mitataan, onko mainonta tuottanut tulosta. Sen avulla saadaan tieto konversioprosentista, konversion hinnasta ja muista tuloksen saamiseen liittyvistä tiedoista. Verkossa liikkuva ihmismassa. Myös myyntiputki. Myyntisuppilolla kuvataan sitä matkaa, kuinka tuntemattomasta kävijästä tulee uskollinen asiakas. Eli se kuvaa ostoprosessia. Katselukerta, se kun mainoksesi näytetään jollekulle ensimmäistä kertaa. Facebook-markkinoinnin kehittäminen parhaiden tulosten saamiseksi. Optimointi on jatkuva, ei kertaluonteinen, prosessi. Näkyvyys, josta et ole maksanut. Ostajapersoonat ovat yleisluontoisia hahmokuvauksia ideaaleista asiakkaista ja niiden tarkoituksena on tehdä selväksi asiakkaan halut ja kysymykset, jotta mainonnassa käytetty viesti pystytään kohdentamaan juuri oikealle henkilölle oikeassa vaiheessa tämän ostoprosessia. Return On Advertising Spending. ROAS on tunnusluku, jolla mitataan, montako euroa tuottoa yksi mainontaan käytetty euro on tuonut. Return On Investment eli sijoitetun pääoman tuottoprosentti. ROI on tunnusluku, jolla mitataan, kuinka paljon yrityksen tekemä investointi on saanut aikaan tuottoa.

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS WWW.DIGISURFFARI.FI Kävijöiden eteneminen digitaalista palvelupolkua pitkin 1. Kävijä näkee mainoksen verkossa. 2. Kävijä tulee mainoksesta laskeutumissivulle. 3.

Lisätiedot

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Sisältö Facebook ja sen käyttö Suomessa Yrityksen

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Toimiala: Savupiippuja ja korjaustöitä Yritys: Hormex Oy Verkkomainonta ja -näkyvyys tuo paljon etua meille. Ilman palveluita

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön

Facebook-sivu tehokäyttöön Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 3 Facebook-sivun maksulliset viestintäkeinot 2013-3-15 1 Mitä opit tänään Miksi käyttää maksullisia keinoja näkyvyyden hankkimiseksi Miten tehostat sivujulkaisun näkyvyyttä

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen.

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen. MAINONTA MED1 MITÄ MAINONTA ON?! Perinteisiä määritelmiä:! Mainonta on maksettua useille vastaanottajille suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FASILITOIJA Markku Ikonen Digimarkkinoinnin asiantuntija, Morgan Digital Tradenomi (ylempi amk) 1999-2001 Uusmedia-alalla 2001-2013

Lisätiedot

S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN

S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN valmennusohjelma 2017 Valmennusohjelma rakentuu kahdeksasta ajankohtaisesta sosiaalisen median teemasta. Ota some haltuun helposti yhdessä muiden s-ryhmäläisten kanssa! S-RYHMÄN

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Aamun ohjelma. Mika Turtia, myyntiryhmänpäällikkö, Kaleva Oy

Aamun ohjelma. Mika Turtia, myyntiryhmänpäällikkö, Kaleva Oy Aamun ohjelma Klo 9.00 Klo 9.05 Klo 9.35 Tilaisuuden avaus Mika Turtia, myyntiryhmänpäällikkö, Kaleva Oy Kuluttajaymmärryksen hyödyntäminen verkkomainonnassa Jukka Haataja, kehityspäällikkö, Kaleva Oy

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat?

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? VERKKOKAUPAN ABC Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? 3 Oma, hallussa oleva media kotisivut, blogit Omat, muualla asuvat mediat FB, Twitter, Linkedin Toisten hallinnoimat mediat Uutissivustot, muut blogit,

Lisätiedot

Verkkokaupan Facebook-markkinointi

Verkkokaupan Facebook-markkinointi Verkkokaupan Facebook-markkinointi Thunderbite Oy 2015 Facebook-markkinoinnin uudet muodot verkkokaupoille Verkkokaupan markkinointimixissä Facebook-markkinoinnilla on tärkeä rooli ja uusien Facebook mainosmuotojen

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012 Ostavia asiakkaita Facebookista Verkkoseminaari 20.4.2012 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennus-ohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi Facebook.com/markkinointiopas

Lisätiedot

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29 Facebook-mainonnan avainkysymykset Jari Juslén 2012-8-29 Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Internet-markkinoinnin konsultti ja kouluttaja http://akatemia.fi Mikä on sinun Facebook-mainonnan

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka Sosiaalinen media ja siellä markkinointi Valtteri Lindholm / Varusteleka Yritys voi somettaa ja mainostaa somessa. Ne eivät ole sama asia. Kuva: https://www.linkedin.com/pulse/suosituimmat-sosiaalisen-median-kanavat-suomessa-2017-ari-pekka-ojala

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Google AdWordsin esittely. Tammikuu 2012

Google AdWordsin esittely. Tammikuu 2012 Google AdWordsin esittely Tammikuu 2012 1 Mikä on Google AdWords? 2 Google confidential Google AdWords? AdWords on Googlen mainontaohjelma, jonka avulla on mahdollista mainostaa kohdistetusti Googlen hakutulossivuilla

Lisätiedot

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. OSALLISTUJATIEDOT Kilpailutyön nimi* Mainostoimisto* Mainostava yritys / yhteisö* Mediatoimisto* Muut KILPAILULUOKKA* Vuoden paras lanseeraus

Lisätiedot

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta!

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Viisi totuutta sosiaalisesta mediasta 1. Facebook on uusi Internet. 2. Yritys ei ole enää kuningas. 3. Suosittelu on sosiaalisen median tärkein liiketoimintatavoite.

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Markkinoinnin uusi aika on datajohdettua, automatisoidumpaa, vaikuttavampaa ja mitattavampaa Johanna Vartiainen

Markkinoinnin uusi aika on datajohdettua, automatisoidumpaa, vaikuttavampaa ja mitattavampaa Johanna Vartiainen Markkinoinnin uusi aika on datajohdettua, automatisoidumpaa, vaikuttavampaa ja mitattavampaa Johanna Vartiainen 29.5.2018 1 Alma Media lyhyesti Markkinapaikat Kuluttajamediat Talous- ja ammattilaismediat

Lisätiedot

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja -

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja - Lisää asiakkaita - Näin ohjaat kävijävirtoja - Theodor Arhio Sisältöjohtaja, TBWA\Helsinki Pari sanaa dinosauruksista MUUTOS. (on hyväksi jos sen hyödyntää) Tietokoneet Sisällön organisointi Uutiset

Lisätiedot

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10 Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta Jari Juslén 2013-4-10 Taktiikat vs. strategia Markkinoijan maailma on täynnä uusia taktiikoita ja temppuja, joilla pankki räjähtää Tämän

Lisätiedot

Sanoma Reach CPM Fact Sheets

Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Jatkuva näkyvyys Sanoman verkostossa mainoshuutokaupassa Kustannustehokas ratkaisu jatkuvaan brändin rakentamiseen Mainonta näkyy Sanoman laatumedioista koostuvassa

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa. CEO, Teemu Neiglick.

Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa. CEO, Teemu Neiglick. Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa CEO, Teemu Neiglick. Omnicom MediaGroup Finland: ToinenPHD, OMD Finland & Ainoa Resolution

Lisätiedot

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS?

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS? 6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA Google AdWords on loistava mainosalusta, jota käyttävät niin pienet kuin maailmanlaajuisetkin yritykset. Sen menestyksellinen hyödyntäminen voi olla ensikertalaiselle haastavaa,

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh MARKKINOINTI FACEBOOK-MAINONTA 1/5 Facebook-mainonnan hinnanmuodustus Facebook-mainonta hinnoitellaan huutokauppaperiaatteella. Jos mainostaja A tarjoaa 0,5 euroa ja mainostaja B 0,6 euroa, niin Facebook

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta PUSKARADIO toimii verkossa - tutkittua tietoa suosittelusta Näin pääset alkuun: 1 2 3 +1 PALVELE ASIAKKAITASI suosittelemisen arvoisesti PYYDÄ ASIAKKAITASI KERTOMAAN saamastaan palvelusta hyväksi havaittuun

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

Google Adwords Verkkokauppiaalle

Google Adwords Verkkokauppiaalle Google Adwords Verkkokauppiaalle Oleg Eremenko Hakukonemainonnan asiantuntija / Tiiminvetäjä Google AdWords sertifioitu Google Analytics sertifioitu 4 vuoden kokemus AdWords-mainonnasta 1. Hakuverkko vs.

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015 Outi Karppanen Iida Marjosalmi 1 Kampanjakooste Ajankohta 2.3.- 17.5.2015 Budjetti 70 000 EUR Kampanja-alue Moskova + Pietari Kohderyhmä 20-50 good

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Pankki- ja vakuuttaminen Autonvuokraus Mitä verkossa ympärillämme tapahtuu

Lisätiedot

Vaikuttavampi Facebook -yritysprofiili. Vinkit, joilla pääset Employee Experience Agency Emine emine.fi

Vaikuttavampi Facebook -yritysprofiili. Vinkit, joilla pääset Employee Experience Agency Emine emine.fi Vaikuttavampi Facebook -yritysprofiili Vinkit, joilla pääset alkuun. @LaunonenTimo Employee Experience Agency Emine emine.fi Käytätkö Facebookia yrityksenä VAI työnantajana? Onko asiakasyleisösi Samanlainen

Lisätiedot

YouTube videonjakopalvelu

YouTube videonjakopalvelu YouTube videonjakopalvelu DigiReWork 12.12.2017 Nina Thomenius Työpajan sisältö Mitä ovat videonjakopalvelut, mihin niitä käytetään YouTube ja sen ominaisuudet Bränditilin luominen yritykselle & ylläpito-oikeudet

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin 26.10.2011 Otto Söderlund Partner Magenta Advisory on suomalainen sähköisen liiketoiminnan asiantuntija jolla on vahva

Lisätiedot

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI FB-MAINONTA Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI askelta onnistuneeseen & ammattimaiseen Facebook- MARKKINOINTIIN Kohdenna Viestisi

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta!

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Viisi totuutta sosiaalisesta mediasta 1. Facebook on uusi Internet. 2. Yritys ei ole enää kuningas. 3. Suosittelu on sosiaalisen median tärkein liiketoimintatavoite.

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Affiliatemarkkinointi on tulospohjainen verkossa toimiva markkinointimuoto, jossa julkaisijat välittävät mainostajan sivuille kävijöitä, joista

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SIVU 1 SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA 3. Päivä / Kirsi Mikkola Koulutuspäivän tavoite Osallistuja ymmärtää sosiaalisen median

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana!

Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana! Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana! MEDIAKORTTI 2015 SIVUSTO ( LIELAHTICOM.LÄHIUUTISET.FI ) Lisämyyntiä helposti ja nopeasti! Avaimet

Lisätiedot

Mainosta SuomiMobiili.fi -sivustolla

Mainosta SuomiMobiili.fi -sivustolla Mainosta SuomiMobiili.fi -sivustolla SuomiMobiili on yksi Suomen tärkeimmistä mobiiliuutiskanavista, joka tavoittaa kuukausittain yli 100 000 suomalaista. Mikä SuomiMobiili? SuomiMobiili perustettiin intohimosta

Lisätiedot

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 1 Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 2 Miksi Google AdWords? Ihmiset löytävät yrityksesi Googlessa juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluita, joita myös sinulla on tarjolla. Google AdWordsin

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohje 2018

Sosiaalisen median ohje 2018 Sosiaalisen median ohje 2018 Miten teet hyvän ja mielenkiintoisen somejulkaisun? Julkaisun tulee olla mielenkiintoinen ja sen tulee herättää lukijan kiinnostus Lisää julkaisuihin kuvia, videoita tai linkkejä.

Lisätiedot

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media Vuorovaikutteisuutta videomainontaan Teemu Suominen Nelonen Media Aiheet Tv-sisältöjen kulutus tänä päivänä Miksi interaktiivista videomainontaa Esimerkkejä toteutuksista Kokemuksia ja oppeja TV Päälähetys

Lisätiedot

Väylät Auki kampanjan tulokset

Väylät Auki kampanjan tulokset Väylät Auki kampanjan tulokset 1. Kampanjan esittely 2. Facebook ja Instagram Sisältö Yleisesti kanavien performanssista Parhaiten menstyneet julkaisut 3. YouTube YouTube mainonta lyhyesti Vaikuttajamainonta

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011 Suomen johtava kaupallinen verkon työpaikkapalvelu Ilmoittajalle Oikea mediaympäristö tavoittaa parhaimmat työnhakijat. Yhteistyöverkostomme kautta tavoitat monipuolisesti

Lisätiedot

markkinointistrategia

markkinointistrategia Menestyksen markkinointistrategia kaava - Selkeät tavoitteet + Markkinointistrategia + Markkinointisuunnitelma + Tehokas toiminta = Menestys 1. markkinat Käytä alkuun aikaa kaivaaksesi tietoa olemassa

Lisätiedot

Videomarkkinoinnin opas

Videomarkkinoinnin opas Videomarkkinoinnin opas Hei! Kiitos, että latasit Go:groupin videomarkkinointioppaan. Näiden vinkkien avulla saat uusia ideoita ja tehoa videomarkkinointiisi. Kysyttävää? Autamme mielellämme! Lähetä sähköpostia

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Verkkosivut tuloskuntoon

Verkkosivut tuloskuntoon Verkkosivut tuloskuntoon 10 tapaa kasvattaa yrityksen verkkosivuston markkinointivoimaa Jari Juslén 2013-2-7 Jari Juslén Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Konsultoint, koulutukset, markkinointpalvelut

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi

Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi 13.11.-10.12.2017 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksessa selvitettiin mainonnan tehoa sekä vaikutusta mainostettavaan tuotteeseen, palveluun tai brändiin. Tutkimus

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? Mihin tahansa markkinointikanavaan verrattuna, sähköpostimarkkinointi on tehokkainta. MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ?

Lisätiedot

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin.

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN ONNISTUNEITA TUOTETIEDUSTELUJA

Lisätiedot

RT-sisältöpaketti. Mainospaketti elintarvikebrändille, joka osuu oikeaan kohderyhmään oikealla hetkellä.

RT-sisältöpaketti. Mainospaketti elintarvikebrändille, joka osuu oikeaan kohderyhmään oikealla hetkellä. RT-sisältöpaketti Mainospaketti elintarvikebrändille, joka osuu oikeaan kohderyhmään oikealla hetkellä. Miksi RT-sisältöpaketti? Tavoita 150 000* ruoanlaitosta kiinnostunutta kuluttajaa kuukaudessa. Kekseliään

Lisätiedot