7 delegointipäätös 5 Kiinteistörekisterinpitäjän ja sijaisen nimeäminen 8 6 Kiinteistötoimitusten hakeminen ja kaupungin edustaminen toimituksissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "7 delegointipäätös 5 Kiinteistörekisterinpitäjän ja sijaisen nimeäminen 8 6 Kiinteistötoimitusten hakeminen ja kaupungin edustaminen toimituksissa"

Transkriptio

1 3/ Aika klo 16:30 Paikka Tekniikka- ja ympäristötalo, Kuusankoski Asialista Nro Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjan tarkastajat 5 3 Tonttijakojen hyväksymistä koskeva delegointipäätös 6 4 Paikkatietoaineistojen käyttöoikeuksien luovuttamista koskeva 7 delegointipäätös 5 Kiinteistörekisterinpitäjän ja sijaisen nimeäminen 8 6 Kiinteistötoimitusten hakeminen ja kaupungin edustaminen toimituksissa 9 7 Teknisen lautakunnan päätösvallan siirtäminen kiinteän omaisuuden 10 myymisen, ostamisen, vaihtamisen ja vuokralle anta- misen sekä ottamisen osalta 8 Osoitteiden vahvistamista koskeva delegointipäätös 11 9 Teollisuustontin vuokraaminen Kouvolan Yritysmagneetti 12 Oy:lle 10 Jätehuoltoa koskeva palvelusopimus Kuuselankadun katusuunnitelma paaluvälillä Katusuunnitelmien muutokset Sarkolassa (Suopalstantie ja 15 Tervalepäntie) 13 Lausunnon antaminen HE joukkoliikennelaista ja siirtymäajan 16 liikennöintisopimuksesta 14 Alueellinen kehittämistuki/utin monitoimihalli Kauppalanaukiota ja Keskusraittia koskeva yleisen alueen 21 suunnitelma 16 Tervaskankaan alueen katusuunnitelmat Kuukson maantien kevyen liikenteen väylähanke 23 Muut esille tulevat asiat Puheenjohtaja

2 3/ Osallistujat Jäsenet Simola Risto puheenjohtaja Jokiranta Kimmo varapuheenjohtaja Blomberg Sari jäsen Husu Heidi jäsen Laakso Maritta jäsen Lehtola Leila jäsen Matula Riitta jäsen Pahkala Kalevi jäsen Paloranta Pertti jäsen Punkkinen Kari jäsen Ruohola Juha jäsen Salonen Ville jäsen Sburatura Liisa jäsen Muut Harjula Mauri kaupunginhallituksen edustaja Vanhala Pertti esittelijä Becker Erkki asiantuntija Hasu Seppo asiantuntija Laherto Antti sihteeri

3 3/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todetaan kokous laillliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 3/ Pöytäkirjan tarkastajat Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.

5 3/ Tonttijakojen hyväksymistä koskeva delegointipäätös Tonttijako voidaan hyväksyä joko asemakaavan yhteydessä tai erillisenä, jolloin kaavamääräyksellä edellytetään laadittavaksi erillinen tonttijako, joka on sitova. Hallintosäännön 11 :n mukaan erillisen tonttijaon hyväksyminen kuuluu teknisen lautakunnan toimivaltaan, koska se huolehtii mm. maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnalle kuuluvista tehtävistä. Tonttijaon hyväksyminen on useimmissa kaupungeissa delegoitu virkamiehille. Ennen Kouvolassa ja Kuusankoskella tonttijaot hyväksyi kaupungingeodeetti ja Anjalankoskella tekninen johtaja. Tonttijaon laatijana voi toimia kunnan kiinteistöinsinöörin määräyksestä AMK-insinööri tai teknikko. Lisätietoja: Maankäyttöjohtaja Seppo Hasu, p , seppo.hasu@kouvola.fi Tekninen lautakunta siirtää erillisten tonttijakojen hyväksymisen tonttipäällikölle.

6 3/ Paikkatietoaineistojen käyttöoikeuksien luovuttamista koskeva delegointipäätös Paikkatietoaineistojen käyttöoikeuksien luovutukset jakaantuvat kahteen ryhmään; jatkuvaa käyttöä koskeviin pitkäaikaisiin sopimuksiin sekä kertaluovutuksiin. Esimerkkinä pitkäaikaisista sopimuksista ovat kaupungin ja johtolaitosten väliset sopimukset, joiden perusteella kunta päivittää aineistot sovitulla tavalla sopimuksen mukaista vuosikorvausta vastaan. Kertakorvauksia koskevilla päätöksillä aineistoja luovutetaan erilaisiin painotuotteisiin. Korvauksen suuruus määräytyy käyttötarkoituksen ja painosmäärän mukaan. Perusteltua olisi menetellä siten, että paikkatietoaineistojen jatkuvaa käyttöä koskevat sopimukset käsittelee tekninen lautakunta ja kertakorvauksia koskevat päätökset siirretään viranhaltijalle. Paikkatietotuotteille ja kertaluovutuksille laaditaan hinnoitteluperusteet, jotka tuodaan lautakunnan hyväksyttäväksi. Lisätietoja: Maankäyttöjohtaja Seppo Hasu, p , seppo.hasu@kouvola.fi Tekninen lautakunta siirtää paikkatietoaineistojen käyttöoikeuksien myöntämisen kertaluovutusten osalta paikkatietopäällikön tehtäväksi. Paikkatietoaineistojen hinnasto ja luovutusperiaatteet tuodaan teknisen lautakunnan hyväksyttäväksi.

7 3/ Kiinteistörekisterinpitäjän ja sijaisen nimeäminen Kiinteistörekisterilain (392/1985) 5 :n mukaan asemakaava-alueilla kiinteistörekisteriä pitää kunnan kiinteistöinsinööri. Saman lainkohdan mukaan, jos kunnassa on useita kiinteistöinsinöörejä, kunnan tulee määrätä kenen heistä on toimittava kiinteistörekisterin pitäjänä. Tonttien rekisteröinnin häiriöttömyys on tarpeen turvata myös varsinaisen kiinteistörekisterin pitäjän ollessa estyneenä (esim. loma-aikoina). Tästä syystä on perusteltua nimetä myös varahenkilö. Teknisen ja ympäristötoimialan maankäytössä on kaksi kiinteistöinsinöörin pätevyyden omaavaa henkilöä, maankäyttöjohtaja Seppo Hasu ja tonttipäällikkö Markku Lähde, jotka ovat toimineet aikaisemmin myös kiinteistörekisterin pitäjinä. Hallintosäännön 11 :n mukaan tekninen lautakunta järjestää teknisen toimen palvelut ja siinä tarkoituksessa huolehtii mm. kiinteistörekisterilain mukaan kunnalle kuuluvista tehtävistä lukuun ottamatta muille toimielimille säädettyjä tai määrättyjä tehtäviä, joten teknisen lautakunnan tehtävänä on määrätä kiinteistörekisterinpitäjä ja hänelle varahenkilö. Maankäyttöjohtajan ja tonttipäällikön tehtävät huomioiden on perusteltua, että kiinteistörekisterin pitäjäksi määrätään tonttipäällikkö Markku Lähde ja hänen varahenkilökseen maankäyttöjohtaja Seppo Hasu. Lisätietoja: Maankäyttöjohtaja Seppo Hasu, p , seppo.hasu@kouvola.fi Tekninen lautakunta määrää kiinteistörekisterilain (392/1985) 5 :n perusteella Kouvolan kaupungin kiinteistörekisterin pitäjäksi tonttipäällikkö Markku Lähteen ja hänen varahenkilökseen maankäyttöjohtaja Seppo Hasun.

8 3/ Kiinteistötoimitusten hakeminen ja kaupungin edustaminen toimituksissa Hallintosäännön 11 :n mukaan tekninen lautakunta huolehtii mm. maankäyttö- ja rakennuslain, kiinteistönmuodostamislain, maantielain, lunastuslain ja yksityisistä teistä annetun lain mukaan kunnalle kuuluvista tehtävistä, joten lautakunnan toimivaltaan voidaan katsoa kuuluvan em. lakien mukaiset kiinteistötoimitukset. Toimituksen hakeminen ja kaupungin edustaminen toimituksissa on perusteltua delegoida viranhaltijalle muiden, kuin lunastuslupaa edellyttävien toimituksen osalta. Lunastusluvan hakemisesta päättää hallintosäännön 6 :n mukaan kaupunginhallitus. Lisätietoja: Maankäyttöjohtaja Seppo Hasu, p , seppo.hasu@kouvola.fi Tekninen lautakunta oikeuttaa tonttipäällikön hakemaan kaupungin puolesta kiinteistötoimituksia sekä päättämään kaupungin edustamisesta toimituksissa.

9 3/ Teknisen lautakunnan päätösvallan siirtäminen kiinteän omaisuuden myymisen, ostamisen, vaihtamisen ja vuokralle antamisen sekä ottamisen osalta Hallintosäännön 11 :n mukaan teknisen lautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu mm. päättäminen kiinteän omaisuuden myymisestä, ostamisesta ja vaihtamisesta valtuuston talousarviossa vahvistamissa rajoissa sekä kiinteän omaisuuden vuokralle antaminen ja vuokralle ottaminen. Hallintosäännön 6 :n mukaan kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan kuuluu mm. päättäminen myytävien ja vuokrattavien tonttien hinta- ja vuokratasosta. Vuoden 2009 talousarviossa on teknisen lautakunnan toimivaltarajaksi kiinteistöjen ostossa, myymisessä ja vaihtamisessa päätetty enintään euroa. Yhdistyneissä kunnissa oli kiinteän omaisuuden hankintaa delegoitu viranhaltijoille. Hallintosäännön 3 :n mukaan toimielimet voivat siirtää päätösvaltaansa edelleen alaisilleen toimielimille tai viranhaltijoille. Lisätietoja: Maankäyttöjohtaja Seppo Hasu p , seppo.hasu@kouvola.fi Tekninen lautakunta siirtää ratkaisuvaltaansa kiinteän omaisuuden ostamisen, myymisen, vaihtamisen ja vuokralle antamisen sekä ottamisen osalta tilaajajohtajalle, jos omaisuuden arvo on enintään euroa, maankäyttöjohtajalle, jos omaisuuden arvo on enintään euroa ja tonttipäällikölle, jos omaisuuden arvo on enintään euroa. Päätöksiä tehtäessä noudatetaan ylempien toimielimien päättämiä luovutusehtoja ja hinnoittelua.

10 3/ Osoitteiden vahvistamista koskeva delegointipäätös Rakennusten osoitteista päättäminen ja osoitejärjestelmästä huolehtiminen on katsottu kunnan tehtäväksi, vaikka lainsäädännössä osoitejärjestelmän laatimisesta ja ylläpidosta ei ole kattavasti säädetty. Osoitteen perusta on osoitenimi. Nimistösuunnittelusta on säädetty maankäyttö- ja rakennusasetuksen 24 :ssä: "Asemakaava käsittää myös kunnanosien numerot ja mahdolliset nimet, rakennuskorttelien numerot sekä katujen ja mahdolliset muiden yleisten alueiden nimet". Asemakaavassa määrätyt em. tiedot voidaan jatkossa voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain muutoksen mukaan muuttaa asemakaavaa muuttamatta erillisellä päätöksellä, jolloin sovelletaan kuntalakia. Hallintosäännön 11 :n mukaan tekninen lautakunta huolehtii mm. maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnalle kuuluvista tehtävistä, joten osoitteista päättäminen kuuluu sen toimivaltaan. Asemakaavassa olevien katujen nimet on vahvistettu asemakaavalla ja haja-asutusalueiden teiden nimet on vahvistettu kunnasta riippuen lautakunnan tai virkamiehen päätöksellä siinä vaiheessa, kun tien varrelle on rakentamisen seurauksena vahvistettu osoitteita. Väestörekisterikeskuksen, postin ja muiden jakeluyritysten osoitetietojärjestelmät perustuvat kunnan antamiin rakennusten ja kiinteistöjen osoitteisiin. Osoitejärjestelmä on osa kunnan kuntatietojärjestelmää ja osoitteiden päivittäminen on paikkatietojen ylläpitoa. Osoitteiden vahvistaminen on yleensä delegoitu virkamiehille ja Kouvolassa osoitteista päättäminen olisi perusteltua delegoida paikkatietopäällikölle, joka on maaomaisuuden hallinnan paikkatietopalvelut-vastuualueen esimies. Lisätietoja: Maankäyttöjohtaja Seppo Hasu, p , seppo.hasu@kouvola.fi Tekninen lautakunta siirtää osoitteiden vahvistamista koskevan päätösvallan paikkatietopäällikölle.

11 3/ Teollisuustontin vuokraaminen Kouvolan Yritysmagneetti Oy:lle Kouvolan Yritysmagneetti Oy hallitsee allekirjoitetun vuokrasopimuksen perusteella tonttia , jonka pinta-ala on 9701 m² ja vuoden 2009 vuosivuokra 3.427,16 euroa. Alueelle on vahvistettu asemakaavan muutos, jolla em. tontista 219 m² on muutettu katualueeksi ja tonttiin rajoittuva asuntoalue on muutettu korttelialueeksi. Kouvolan Yritysmagneetti Oy:lle on muodostettu uusi tontti , jonka pinta-ala on m² ja joka muodostuu pääosin tontin alueesta ja siihen liitetystä 2801 m²:n suuruisesta lisäalueesta. Tontin sijainti on esitetty liitteenä nro 1 Tontin vuosivuokra on perusteltua määritellä siten, että tontin vuoden 2009 vuosivuokraan 3.427,16 euroa lisätään 2801 m²:n lisäalueesta tuleva vuosivuokra 700,25 euroa, joka perustuu tontin hintaan 5 euroa/m², joten tontin vuosivuokran suuruus on 4.127,40 euroa. Kouvolan Yritysmagneetti Oy on sopinut tontin vuokraoikeuden ja tontilla olevien rakennusten myymisestä ja toivoo, että tonttia koskeva maanvuokrasopimus voidaan allekirjoittaa mahdollisimman pian. Lisätietoja: Tonttipäällikkö Markku Lähde p , markku.lahde@kouvola.fi Tekninen lautakunta päättää, että kaupunki vuokraa Kouvolan Yritysmagneetti Oy:lle tontin Tontin vuosivuokra on 4.127,40 euroa ja kun tontin vuokrasopimus allekirjoitetaan, samalla päättyy tontin vuokrasopimus. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta heti. Liitteet Tontin sijainti

12 3/ Jätehuoltoa koskeva palvelusopimus Yhdyskuntatekniikan palvelualue on yhdessä Kymenlaakson Jäte Oy:n kanssa valmistellut jätehuollon tuotantotehtäviä koskevan palvelusopimusluonnoksen, joka on n liitteenä nro 2 Sopimus kattaa Kouvolan kaupungin ja Iitin kunnan alueen. Jätehuollon tuotantotehtäviin kuuluu kunnan vastuulle kuuluvan yhdyskuntajätteen keräilyn ja kuljetuksen järjestäminen ja jätteen vastaanotosta huolehtiminen laskutuksineen. Näistä tehtävistä aiheutuvat kustannukset katetaan kuluttajilta perittävillä kuljetusmaksuilla. Sen lisäksi yhtiö hoitaa ongelma- ja hyötyjätehuollon sekä kuluttajille annettavan jäteneuvonnan. Näistä tehtävistä kunta maksaa yhtiölle vuosittain sovittavan summan. Tekninen lautakunta määrittelee tarjottavien palvelujen laatutason. Nämä kustannukset kaupunki ja kunta rahoittavat kuluttajilta perittävällä ekomaksulla. Järjestely on Kouvolan ja Iitin välillä solmittavaksi päätettyjen sopimusten mukainen. Lisätietoja:yhdyskuntatekniikan johtaja Erkki Becker, puh , erkki.becker(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta päättää, että Kymenlaakson Jäte Oy:n kanssa solmitaan eo luonnoksen mukainen palvelusopimus jätehuollon tuotantotehtävien hoitamisesta. Liitteet Sopimusluonnos Sopimusluonnos sivu2

13 3/ Kuuselankadun katusuunnitelma paaluvälillä Kuuselankatu on Kouvolan Kasarminmäellä sijaitseva uusi asemakaavan mukainen katu. Kadun rakentaminen on tarpeellista KYAMK:n Paja rakennuksen toteuttamisen vuoksi. Aikaisemmin yliopistoalueen pysäköintialueen liikennetarpeen tyydyttänyt tieyhteys, Alokkaankuja, jää tontin sisäiseksi jalankulkuyhteydeksi. Kaupungilla on lain mukainen kadunrakennusvelvollisuus. Yhdyskuntatekniikan palvelualueella on laadittu katusuunnitelma uuden kadun paaluvälille Vaikeista maasto-olosuhteista johtuen (jyrkkä rinne) kadun tulevaa jatkolinjausta on myöhemmässä kaavoitusprosessissa harkittava uudelleen. Kadun kuivatus on tarkoitus toteuttaa avo-ojin. Ajoradan leveys on 6 metriä ja katu on suunniteltu asfaltoitavaksi. Katu valaistaan. Katualueen leveys on 18 metriä. Ajoradan asema katualueella on siten valittu, että yliopiston puolelle on myöhemmin mahdollista rakentaa erillinen kevyen liikenteen väylä. Pysäköintialueella olevan talon haltijan kanssa on sovittu, että katualueella oleva talousrakennus saa jäädä toistaiseksi paikoilleen. Kaupunki on ostanut tilan 11:43 loppuvuonna Asukkaalle jäi asumisoikeus määräajaksi. Kadun tasaus noudattelee alku- ja loppuosalla nykyistä maanpinnan tasoa. Keskellä on pieni pengerosuus. Kadun rakentaminen ei sanottavasti vaikuta maisemakuvaan. Suunnitelmaan ei sisälly istutuksia. Esityslistan liitteenä nro 3 on kopio asemapiirustuksesta. Lisätietoja: Yhdyskuntatekniikan johtaja Erkki Becker, puh , erkki.becker(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta päättää asettaa katusuunnitelmaehdotuksen julkisesti nähtäville. Tieto nähtävilläolosta lähetetään tilan 11:43 haltijalle, seurakunnalle ja KYAMK:lle. Liitteet Kuuselankatu asemapiirros

14 3/ Katusuunnitelmien muutokset Sarkolassa (Suopalstantie ja Tervalepäntie) Ote vanhan Kouvolan teknillisen lautakunnan päätöksestä : "Sarkolan kaupunginosan katusaneeraukseen liittyen katu- ja puistolaitoksessa on laadittu katusuunnitelmien muutosehdotukset Suopalstantielle ja Tervalepäntielle. Suunnitelmat perustuvat alueella saneeraustöissä aikaisemmin käytettyyn standardiin eli avo-ojat ja ilmakaapelivalaistus poistuvat. Saneeraukseen liittyy putkisaneeraus. Suunnitelmia esitellään tarkemmin kokouksessa. Saneeraustöiden toteutus sisältyy vuosien taloussuunnitelmaehdotukseen. Katujen ajoradan leveys on 6 metriä. Kadut asfaltoidaan ja varustetaan yliajettavilla betonireunakivillä. Tasaus noudattelee olevaa tasausta. Muutoksena nykytilanteeseen on Tervalepäntiellä oleva pysäköintilevennys, joka siirtyy urheilukentän puolelle ja kadun ajorata tekee ko kohdassa mutkan. Kuntatekniikan toimialajohtajan ehdotus: Katusuunnitelmaehdotukset asetetaan julkisesti nähtäville. Päätöksen katusuunnitelmien muutosehdotuksen hyväksymisestä tekee nähtävilläolon jälkeen uuden Kouvolan tekninen lautakunta. Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotus." Katusuunnitelmaehdotukset ovat olleet julkisesti nähtävillä Nähtävilläoloaikana katusuunnitelmien muutosehdotuksista ei ole tehty muistutuksia. Nähtävillä olleet suunnitelmat ovat esillä kokousasiakirjoissa. Lisätietoja: yhdyskuntatekniikan johtaja Erkki Becker, puh , erkki.becker(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta hyväksyy katusuunnitelman muutosehdotukset nähtävillä olleessa muodossa.

15 3/ Lausunnon antaminen HE joukkoliikennelaista ja siirtymäajan liikennöintisopimuksesta Liikenne- ja viestintäministeriö on varannut lupaviranomaiskaupungeille, joihin Kouvolakin kuuluu, mahdollisuuden antaa lausunto valmisteilla olevasta HE-luonnoksesta, joka koskee joukkoliikennelain säätämistä ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamista. Samalla on pyydetty lausuntoa siirtymäajan liikennöintisopimuksen mallista. Ministeriö on ilmoittanut tekevänsä lopullisen esityksensä lausuntokierroksen jälkeen. Mahdollinen lausunto pyydetään antamaan mennessä. Aikataulua on pidettävä asian merkityksellisyyden vuoksi erittäin kireänä. Joukkoliikennelaki on osa henkilöliikennelain kokonaisuutta. Laki liittyy kiinteästi EU: n palvelusopimusasetuksen täytäntöönpanoon. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan samanaikaisesti palvelusopimusasetuksen kanssa. Palvelusopimusasetukseen sisältyy siirtymäsäädös, jota sovelletaan asetuksen 5 artiklan menettelytapasäännösten osalta. Siirtymäajan pituus on 10 vuotta. Jäsenvaltioilla on kuitenkin velvollisuus huolehtia siitä, että 5 artiklaa sovelletaan jo siirtymäajalla asteettain. Lisäksi toimivaltaiset viranomaiset voivat ryhtyä soveltamaan 5 artiklaa jo siirtymäajalla valitsemanaan ajankohtana. Asetuksen siirtymäsäännökseen perustuvilla siirtymäajan liikennöintisopimuksilla turvataan hallittu muutos ja varmistetaan, että eri osapuolet saavat riittävästi sopeutumisaikaa. Lain tavoitteena on luoda lainsäädännölliset puitteet joukkoliikenteen järjestämiselle niin, että joukkoliikenteen palvelut voidaan turvata koko maassa ja että joukkoliikenteen käyttöä voidaan lisätä. Keinoja valittaessa on periaatteena hallittu kilpailun lisääminen, liian suurten muutosten välttäminen, tarpeellisten muutosten hallittavuus, nykyjärjestelmän etujen säilyttäminen ja ongelmien poistaminen. Lakia sovelletaan kokonaisuudessaan linja-autolla harjoitettavaan joukkoliikenteeseen. Osaa sen säädöksistä sovelletaan myös raideliikenteeseen. EU:n palvelusopimusasetuksen mukaan joukkoliikenteen toimivaltaisilla viranomaisilla on oikeus ja velvollisuus ratkaista, soveltavatko ne joukkoliikennettä järjestäessään palvelusopimusasetusta vai tyytyvätkö ne markkinaehtoisesti syntyviin palveluihin. Vain palvelusopimusasetusta soveltaen voidaan myöntää julkista tukea ja rajoittaa liikenteenharjoittajien välistä kilpailua. Lakiehdotuksen mukaan joukkoliikenteessä olisi käytössä seuraavat luvat: - joukkoliikennelupa - reittiliikennelupa - kutsujoukkoliikennelupa - kansainvälisen liikenteen ja kabotaasin luvat ja asiakirjat - viranomaisen kanssa tehdyn sopimuksen nojalla harjoitettu liikenne( PSA) Siirtymäsäännösten mukaan nykyinen ostoliikenne jatkuu sopimusajan loppuun. Linjaliikenneluvat katsotaan PSA:n siirtymäsäännöksissä tarkoitetuiksi sopimuksiksi tai jos liikennöitsijä niin haluaa muutetaan reittiliikenneluviksi.

16 3/ Käytännössä valtion joukkoliikennerahoitusta koskevat pykälät tarkoittavat sitä, että Kouvola tullee tekemään päätöksen PSA:n soveltamista jo tänä vuonna. Luonnos lausunnoksi: Kouvolan kaupunki pitää valmisteltavana olevan lain tavoitteita hyvinä. Kaupungilla ei ole esittää yksityiskohtaisia muutosesityksiä lakiluonnoksen tekstiin. Kaupunki pitää tärkeänä, että lainmuutoksen yhteydessä varmistaudutaan siitä, että nykyisen kaltainen kaupunki- ja seutulippujärjestelmä voidaan säilyttää ja että valtion ja kuntien kustannusjako joukkoliikenteen rahoituksessa ei ratkaisevasti muutu kunnille epäedulliseen suuntaan. Kouvolan kaupunki haluaa edelleen olla toimivaltainen viranomainen alueellaan harjoitettavan joukkoliikenteen osalta. Tässä vaiheessa neuvottelut mahdollisesta seudullisesta viranomaisesta ovat aivan alkuvaiheessa eikä ole odotettavissa että ratkaisua saataisiin ennen lakiehdotuksen valmistumista. Lisätietoja: yhdyskuntatekniikan johtaja Erkki Becker, puh , erkki.becker(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että LVM:lle annetaan eo luonnoksen mukainen lausunto.

17 3/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Alueellinen kehittämistuki/utin monitoimihalli 261/ /2009 Kh Työ- ja elinkeinoministeriö on tehnyt päätöksen nro 3393/222/2008 alueellisen kehittämistuen takaisin perinnöstä. Päätös koskee Valkealan kunnalle myönnettyä Utin monitoimihallin rakentamiseen myönnetyn kehittämistuen takaisinperintää seuraavasti: Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt periä Kymenlaakson Liitolta takaisin alueiden kehittämislain (602/2002) 33 :n ja 32 :n 5 kohdan perusteella yhteensä euroa, josta EAKR ,50 euroa (45,47 %) ja valtio ,50 euroa (54,53 %). Takaisin maksettavalle määrälle on maksettava tukikelvottomien rahoitusosuuksien viimeisestä maksupäivästä vuotuista korkoa korkolain (633/1982, muut.340/2002) 3 :n 2 momentin mukaan lisättynä kolmella prosenttiyksiköllä. Maksu on suoritettava yhdessä erässä viimeistään mennessä ilman viivästyskorkoseuraamuksia. Utin monitoimihallin rakentamista koskevan hankkeen toteutusaika oli Hankkeen kokonaiskustannusarvioksi Valkealan kunta oli esittänyt euroa. Myönnetty ja maksettu tuki oli yhteensä e. Kymenlaakson Liitto on jatkopäätöksellään myöntänyt e, joten Utin monitoimihallin tuki on yhteensä euroa. Kymenlaakson Liitto on asiasta antanut n liitteenä olevan vastineensa Työ- ja elinkeinoministeriölle. Asiaa tulee kokoukseen selostamaan vs. maakuntajohtaja Juha Haapaniemi. Asiasta pidettiin neuvottelu (Haapaniemi, Arola, Harjula, Huovinen ja Korhonen), josta tehty muistio on liitteenä. Kymenlaakson Liitto on lähettänyt Kouvolan kaupungille takaisinperintäpyynnön muutoksenhakuosoitteineen. Neuvottelussa tuli esille mm. vanhan rahoituskauden käyttämättömien tukimäärärahojen käyttömahdollisuus saakka siten, että tilityksien tulee olla valmiina Uusien hankkeiden tulee maantieteellisesti kohdistua samoille alueille kuin varsinaisella ohjelmakaudellakin. Utin monitoimihallin takaisin perittävää rahoitusta voidaan käyttää entisten Valkealan, Jaalan ja Elimäen kuntien sekä Iitin kunnan alueella. Nopeasti käynnistettävissä ovat ainakin em. ajan puitteissa valmiiksi suunnitellut tiehankkeet. Lisätietoja: Taloussuunnittelupäällikkö Marja Huovinen, p , marja.huovinen(a)kouvola.fi Kymenlaakson Liiton vastine on

18 3/ liitteenä nro 10. Vt. kaupunginjohtajan ehdotus: 1. Kaupunginhallitus päättää merkitä TEM:n päätöksen nro 3393/222/2008 tiedoksi 2. Kaupunginhallitus päättää hyväksyä Kymenlaakson Liiton takaisin perintää koskevan pyynnön ja oikeuttaa suorittamaan takaisin e korkoineen määräaikaan mennessä 3. Kaupunginhallitus päättää hakea Kymenlaakson Liitolta vastaavaa tukea sellaiseen yhdyskuntatekniikan tai tiehankkeeseen, johon tuki voidaan myöntää entisten Valkealan, Jaalan ja Elimäen kuntien alueelle. 4. Kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle, että se oikeuttaa kaupunginhallituksen hyväksymään yksityiskohtaisen hankkeen käyttötarkoituksen, johon Kymenlaakson Liiton mahdollisesti hyväksymä alueellinen kehittämistuki myönnetään ja joka tuki tulee käyttää mennessä. 5. Kaupunginhallitus esittää edelleen valtuustolle, että em. hankkeesta mahdollisesti talousarvioon tulevat muutokset käsitellään keväällä tehtävien muiden muutosten kanssa samanaikaisesti. Kaupunginhallituksen päätös: Aluekehitysjohtaja Juha Haapaniemi oli läsnä kokouksessa ja esitteli asiaa kaupunginhallitukselle ennen päätöksentekoa. Kaupunginhallitus hyväksyi vt. kaupunginjohtajan ehdotuksen kohdat 1-3. Kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle: Valtuusto oikeuttaa kaupunginhallituksen hyväksymään yksityiskohtaisen hankkeen käyttötarkoituksen, johon Kymenlaakson Liiton mahdollisesti hyväksymä alueellinen kehittämistuki myönnetään ja joka tuki tulee käyttää mennessä Em. hankkeesta mahdollisesti talousarvioon tulevat muutokset käsitellään keväällä tehtävien muiden muutosten kanssa samanaikaisesti. Kv Kymenlaakson liiton vastine on liitteenä nro 7. Kaupunginvaltuuston päätös: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen. Tekninen ja ympäristötoimialaa on pyydetty valmistelemaan vaihtoehtoja mahdollisiksi hankkeiksi, joihin alueellista kehittämisrahaa voitaisiin käyttää. Tiedossa on, että hankkeiden tulee täyttää seuraavat edellytykset: - Kymenlaakson liitto hyväksyy takaisinperittävän rahoituksen käytettäväksi esitettyyn kohteeseen.

19 3/ Hanke tulee pystyä toteuttamaan vaaditussa aikataulussa eli hanke on valmis toukokuun loppuun mennessä ja maksatus kesäkuun loppuun mennessä - Hankkeen toteuttajana tulee olla aluehallintoviranomainen - Alueellisesti hankkeiden tulee sijoittua tukikelpoiselle alueelle Edellä esitetyt vaatimukset, etenkin aikataulu, rajoittavat tuntuvasti mahdollisia hankkeita. Kymenlaakson Liitto ja Kaakkois-Suomen tiepiiri ovat käydyissä neuvotteluissa todenneet, että mahdollinen hanke olisi Valkealan taajamaan johtavan tien ja Valtatien 15 liittymän turvallisuusjärjestelyjen parantaminen siirtämällä risteyksessä olevan kaupan keskuksen liittymää kauemmaksi risteyksestä. Keskus laajentaa samanaikaisesti toimintojaan ja järjestely parantaa myös keskuksen toimintaedellytyksiä. Ehdotettu hanke edellyttää kaupungilta vähäistä panostusta kadunpätkän rakentamiseksi. Näiden töiden kustannusarvio on euroa. Teknisellä ja ympäristötoimialalla ei ole tiedossa muita hankkeita, jotka täyttäisivät kriteerit ja jotka voitaisiin toteuttaa ko aikataulussa. Lisätietoja: rakennuspalvelujohtaja Kyösti Arola, puh , kyosti.arola(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kehittämisrahan käyttökohteeksi valittaisiin Valkealan taajamaan johtavan tien ja vt 15 liittymän turvallisuuden parantaminen.

20 3/ Kauppalanaukiota ja Keskusraittia koskeva yleisen alueen suunnitelma Yhdyskuntatekniikan palvelualueella on laadittu Kuusankosken keskustassa sijaitsevaa Kauppalanaukiota ja Keskusraittia koskeva yleisen alueen suunnitelma. Suunnitelma sisältää muutoksen aikaisemmin Kuusaantien katusuunnitelman yhteydessä hyväksyttyihin materiaalivalintoihin. Esitetty materiaalin vaihto perustuu kustannussyihin. Tarkennetussa suunnitelmassa on haluttu edelleen säilyttää alueen korkeatasoinen ilme, mutta luonnonkivestä tehtävää pintaosuutta on pienennetty korvaamalla osa pinnasta betonilaatalla. Muutoksesta on neuvoteltu alueella kauppakeskusta rakentavan Oka Oy:n kanssa. Esityslistan liitteinä nro 4 ja 5 ovat suunnittelualuetta koskeva kartta ja suunnitelmaselostus. Suunnitelmia selostetaan tarkemmin kokouksessa. Lisätietoja: Suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, puh , tapani.vuorentausta (a)kouvola.fi Tekninen lautakunta päättää asettaa yleisen alueen suunnitelman julkisesti nähtäville. Tieto nähtävilläolosta lähetetään viereisille kiinteistöille. Liitteet Kauppalanaukion suunnitelma Kauppalanaukion suunnitelmaselostus

21 3/ Tervaskankaan alueen katusuunnitelmat Yhdyskuntatekniikan palvelualueella on laadittu Tervaskankaan aluetta koskien seuraavien katujen katusuunnitelmat: - Tervaskankaankatu - Tervasharjunkatu - Tervaspolku - Tervasmutka - Puhjontie Alueen yleiskartta ja katusuunnitelmaselostus ovat n liitteinä nro 6 ja 7 Suunnitelmia esitellään tarkemmin kokouksessa. Suunnitelmia laadittaessa on neuvoteltu Kesko Oy:n edustajien kanssa. Neuvotteluissa ei ole ollut erimielisyyksiä. Kunnallistekniikan rakentamista varten on vuosien taloussuunnitelmiin varattu yhtensä 9,3 M. Kunnallistekniikan rakentaminen on käynnistynyt marraskuussa 2008 sadevesiviemärin rakentamisella. Varsinaiset kadunrakennustyöt alueella käynnistyvät kesällä 2009 mikäli Kesko Oy tekee omalta osaltaan hanketta koskevan investointipäätöksen. Lisätietoja: suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, puh , tapani.vuorentausta(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta päättää asettaa katusuunnitelmaehdotukset julkisesti nähtäville. Tieto nähtävilläolosta lähetetään viereisten kiinteistöjen omistajille. Liitteet Katusuunnitelmaselostus Katusuunnitelmat

22 3/ Kuukson maantien kevyen liikenteen väylähanke Elimäen kunnan luottamuselimet tekninen lautakunta, kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto ovat käsitelleet Kuukson maantien kevyen liikenteen väylän rakentamista useaan otteeseen viime vuonna. Kunnanvaltuusto hyväksyi maantien varrella olevan tyhjäksi jääneen Niinimäen alakoulukiinteistön piha-alueen käyttöön liittyvät muut asiat, mutta päätti jättää äänestyksen jälkeen asian pöydälle siltä osin, joka koskee kevyen liikenteen väylän rakentamista. Keskeisin syy asian pöydälle jättämiseen tältä osin oli väylähankkeesta tehty tielain mukaisessa hyväksymiskäsittelyssä olleet suunnitelmaa koskevat valitukset. Kevyen liikenteen väylän rakentamisen toteuttamisperiaatteena on ollut talkootyö kyläläisten toimesta. Aikaisemmin Elimäen kunta on hyväksynyt, että hankkeesta laaditaan Tiehallinnon edellyttämä tielain mukainen suunnitelma, joka saatetaan viralliseen lain edellyttämään käsittelyyn. Suunnitelmat on laadittu konsultin toimesta yhteistyössä kyläläisten, tiehallinnon ja Elimäen kunnan kanssa. Suunnitelmista on tehty kaksi valitusta, jotka hallintooikeus on tammikuussa 2009 kummonut. Siltä osin kuin väylän rakentamishanke ei ollut valituksenalainen, käynnisti kyläyhdistys kevyen liikenteen väylän rakentamisen vuoden 2008 loppusyksyllä ja nyt tietä on rakennettu heidän kustannuksellaan n. 600 metriä. Tarkoituksena on, että hanketta jatketaan keväällä Tiehallinnon kanssa on neuvoteltu useasti väylän rakentamisesta ja viimeksi Tiehallinto pitää hankkeen toteuttamista hyvänä ja tarkoituspohjaa hankkeen toteuttamiselle luo tien kapeus ja tien varrella oleva valaistu kuntorata sekä raskas kuorma-autoliikenne tiellä. Rekkaliikenne aiheutuu Kuusankosken Leca-soratehtaan saven ajosta Teuroisisten kylästä. Neuvottelussa Tiehallinto on ilmoittanut, että hankkeesta tulisi laatia vielä erillinen rakennussuunnitelma. Tiehallinto on ilmoittanut, että se tukee suunnitelman laatimista eurolla, mikäli kunta myöntää oman osuutensa (5.000 ). Rahoitus- ja toteuttamismallin lähtökohta on kyläyhdistyksen tekemä talkootyö. Lisäksi tiepiiri on ilmoittanut, että he sitoutuvat hoitamaan hankkeen vaatimien maa-alueiden haltuuntoton sekä maksamaan korvauksen maan pohjasta maanomistajille. Lisäksi tiepiiri vastaa väylän päällystämisestä sitten, kun hankkeen valmiusaste sen mahdollistaa. Tiepiiri on myös edellyttänyt, että kunta toimii hankkeen vastuullisena rakennuttajana (valvojana), vaikka käytännön rakentamisesta huolehtii kyläyhdistys talkootyönä. Tiepiiri on valinnut yhdyshenkilönsä ja samoin kyläyhdistys. Lisätietoja: kehittämisjohtaja Antti Laherto, p , antti.laherto(a)kouvola.fi

23 3/ Tekninen lautakunta päättää: 1. Kevyen liikenteen väylähankkeeseen osoitetaan 5000 :n tuki kuluvan vuoden talousarviosta. Rakentamissuunnitelman käynnistämisestä ja suunnittelun organisoimisesta päätetään jatkoneuvottelujen jälkeen viranhaltijoiden toimesta. 2. Toimiala valitsee kohteelle valvojan ja valvontatyö suoritetaan kaupungin toimesta. 3. Lisäksi päätetään, että mikäli vastaavanlaisia hankkeita on vireillä tai tulee vireille, harkitaan ne erikseen tapauskohtaisesti.

Maaomaisuus ja paikkatieto Toimivallan delegoinnit (toimivallan edelleen siirto) Hallintosääntö 26 Hallintosääntö 30

Maaomaisuus ja paikkatieto Toimivallan delegoinnit (toimivallan edelleen siirto) Hallintosääntö 26 Hallintosääntö 30 Maaomaisuus ja paikkatieto Toimivallan delegoinnit (toimivallan edelleen siirto) Hallintosääntö 26 Hallintosääntö 30 12.9.2017 Sisällys 1. Teknisen lautakunnan päätösvallan siirtäminen kiinteän omaisuuden

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 8 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 29.2.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan ja jaoston kokoonpano Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (5) 77 Hallintosäännön muuttaminen HEL 2018-002397 T 00 01 00 Päätös hyväksyi Helsingin kaupungin hallintosäännön liitteen 1 mukaisesti. Muutos tulee voimaan 17.4.2018.

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja. 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Tekninen lautakunta vastaa kaupungin rakennusomaisuuden suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja kehittämisestä; kaavoituksesta;

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04. Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.2013/ 50 104 415-265-2012 YRTTISUON ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Tekla

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 20.12.1999 190 Voimaan 1.1.2000 Valtuusto 21.3.2011 26 Voimaan 25.3.2011 Valtuusto 3.9.2012 81 Voimaan 7.9.2012 Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 10.9.2012 53. Voimaantulo: 1.10.2012 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 20.09.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.09.2016-27.10.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 184 Asianro 6341/10.00.02.01/2014 Asuntotontin 297-20-16-2 maanvuokrasopimuksen esisopimuksen laatiminen ja tontin vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunginvaltuustossa

Hyväksytty kaupunginvaltuustossa TAKSAESITYS Kiinteistötoimitusmaksulain (558/95) 1 :ssä tarkoitetuista toimituksista, toimenpiteistä ja tehtävistä perittävät maksut: 1. Kiinteistötoimitukset 1.1 Tontin lohkominen (KML 4 luku) taksaesitys

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N VALTIMON KUNNAN T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N J O H T O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty 6.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 2 TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus 2 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Maakuntahallituksen päätösvallan delegointi AIKO hankerahoitusta varten

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Maakuntahallituksen päätösvallan delegointi AIKO hankerahoitusta varten Maakuntahallitus 110 15.09.2014 Maakuntahallitus 106 22.08.2016 Maakuntahallituksen päätösvallan delegointi AIKO hankerahoitusta varten 263/00.00.01/2010 MHS 15.09.2014 110 n ehdotus: Maakuntavaltuuston

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Selostus 8.10.2018 kv hyväksynyt 22.10.2018 23 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 1 3

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK.10.6.2014 Dnro 270/51.512/2014 Asemakaavan muutos Kirkonseudun Kuruntien liikennealueiden sekä korttelin 8 tontin 6 ja korttelin 282 tontin 2 muutos välillä Soppeenmäki - Viljakkalantie

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 13.2.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Maaningalla sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Tonttipalveluyksikkö Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (7) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 20/2017 1 (7) 12 Kaupunginhallituksen määräämät rajat kaupunkiympäristön toimialalle HEL 2017-005897 T 00 01 00 Päätösehdotus A päättää vahvistaa kaupunkiympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Hallintosääntö Esitys Nykyinen 6 3 mom Kaupunginhallitus kohta 22: päättää maankäyttö- ja rakennuslain 91b :n tarkoittamista maankäyttösopimuksista,

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI 1. Tekninen lautakunta 4.2.2015. Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 HÄMEENLINNA. Dnro 03118/14/2299

KEURUUN KAUPUNKI 1. Tekninen lautakunta 4.2.2015. Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 HÄMEENLINNA. Dnro 03118/14/2299 KEURUUN KAUPUNKI 1 Tekninen lautakunta 4.2.2015 Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 HÄMEENLINNA Dnro 03118/14/2299 LAUSUNTO VALITUKSEN JOHDOSTA Hämeenlinnan hallinto-oikeus pyytää Keuruun

Lisätiedot

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen Kaupunginhallitus 200 06.10.2014 Kaupunginhallitus 103 24.04.2017 Kaupunginhallitus 126 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 28 23.05.2017 Kaupunginhallitus 175 12.06.2017 Kaupunginhallitus 237 25.09.2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6664/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6664/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 193 Asianro 6664/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-20-20-4 (Keski-Kaari 33) vuokraaminen / TA-Asumisoikeus Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Maankäyttösopimus 1 Luonnos. 1.1 Naantalin kaupunki, Y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä Kaupunki.

Naantalin kaupunki Maankäyttösopimus 1 Luonnos. 1.1 Naantalin kaupunki, Y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä Kaupunki. Naantalin kaupunki Maankäyttösopimus 1 1 Sopijapuolet 1.1 Naantalin kaupunki, Y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä Kaupunki. 1.2 Asunto Oy Kreivinniitty, y-tunnus 0135532-1

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2684/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2684/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (1) 59 Asianro 2684/10.00.02.01/2016 Y-tontin 297-34-34-3 (Sipulikatu 4) vuokraaminen / Vaalijalan kuntayhtymä Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 223 Asianro 5025/10.00.01.04/2016 Kiinteistöä Ekosorsa 297-430-1-277 koskeva maankäyttösopimus ja sopimus yhteistoiminnasta Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 620 Alueiden vuokraaminen Länsimetro Oy:lle länsimetron toteuttamista ja käyttöä varten HEL 2013-010854 T 10 01 01 02 Päätös päätti vuokrata Länsimetro Oy:lle

Lisätiedot

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 112/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistörekisterilakia siten, että kiinteistötunnuksen

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 18 Asianro 778/10.00.02.01/2017 Tontin 297-33-46-3 (Kaivannonlahdenkatu 15) vuokraaminen / TA-Asumisoikeus Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Luonnos 24.2.2017 Valtioneuvoston asetus maankäyttö- ja rakennusasetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kumotaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen 31 ja 34 :n 2 momentti, sellaisena

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/06 (5) 84 Vuokrausperusteet yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevan rakennuksen tontille (Laajasalo, tontti 4930/5) Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä.

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä. SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunnan kokoonpano ja toimikausi... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 3 4 Päätöksenteko johtokunnassa... 3 2. LUKU,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Tonttien 297-25-80-1 (Jynkän koulu) ja 297-43-17-1 (Karttulan koulu) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Koulutilat Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 44 9.4.2015 Ympäristö- ja rakennuslautakunta 7.5.2015 Kaupunginhallitus 179 1.6.2015 53 Asianro 2569/00.01.02/2015 Muutosehdotus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 2 SISÄLTÖ 1 ' Toiminta-ajatus... 3 2 ' Päävastuualueen toimielimet, tulosalueet ja jäsenmäärä... 3 3 ' Toimielimen ratkaisuvalta...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2017 1 (6) 464 V 17.5.2017, Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet HEL 2017-003722 T 00 00 02 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. päätti yksimielisesti panna

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tuomisto 418 425 3 159 omistaja: Kaarina Kyllikki Salonen (xxxxxx xxxx) Lindforsinkatu

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2017 1 (5) 8 Oikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan päätöstä 1.12.2016 ( 484) vuokrata Kiinteistö Oy Helsingin Uimarannantien palvelukodille tontti 39049/4 (kiinteistötunnus

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 Aika klo 18:00 Paikka Virastotalo, kokoushuone 427 Käsiteltävät asiat Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 16 KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.11.2011, tulee voimaan 1.1.2012) 1 Toimiala Kymenlaakson pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2285/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2285/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 149 Asianro 2285/10.00.02.00/2018 Kiinteistön 297-1-1-2 ostotarjouksen hyväksyminen ja esisopimuksen tekeminen Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (1) 250 Asianro 5922/00.01.01/2016 Ylimääräinen asia / Savo-Pielisen jätelautakunnan johtosäännön muuttaminen historia (asianumerolta 2388/2016) Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos

PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos VASTINEET Alla on esitetty Yrittäjäntien asemakaavan ehdotuksesta saatujen lausuntojen ja mielipiteiden vastineet. Kaavaehdotus on ollut nähtävillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (6) 265 Vuokrausperusteet Oulunkylän omakotitalotontille (Oulunkylä, tontti 28105/32) HEL 2016-009127 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 15. KIVISENKANGAS KAUPUNGINOSAN KIVIKANKAANTIEN ITÄPUOLISIA KORTTELEITA SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ KATU- JA PUISTOALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 10 TEKNLTK:249 /2010 TEKNLTK 52 Teknltk 14.9.2010 62 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite 1 Liitteenä on kokonaissuunnitelma (alustava) jonka mukaan alueelle tulee - asuntoja - tuotantorakennuksia

Lisätiedot

Asianro 1023/ /

Asianro 1023/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 422 18.11.2013 Tekninen lautakunta 52 29.4.2014 Asianro 1023/10.02.03/2013 276 Raision kaupungin 2. kaupunginosan (Varppeenseutu) korttelin 201 tontteja

Lisätiedot

Orimattilan kaupungilla on seuraavat vaihtoehdot:

Orimattilan kaupungilla on seuraavat vaihtoehdot: Kaupunginhallitus 188 17.05.2010 Laajennettu kaupunginhallitus 20 04.10.2010 Laajennettu kaupunginhallitus 30 11.10.2010 Laajennettu kaupunginvaltuusto 14 15.11.2010 EKO-MAKSUJEN PERINTÄ KH 188 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan Palvelutuotannon lautakunta 88 7.08.05 Kunnanhallitus 80 4.09.05 Kunnanvaltuusto 97.0.05 Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 7/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ke 26.6.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2017 1 (9) 865 Toimivaltarajojen määrääminen kaupunkiympäristön toimialalle HEL 2017-005897 T 00 01 00 Päätös A vahvisti kaupunkiympäristölautakunnalle hallintosäännön

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (5) 8 Alueiden vuokraaminen eduskunnalle HEL 2014-006785 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 63/673 496, Arkadiankatu, Eduskuntakatu, Pohjoinen Rautatiekatu ja Pikkuparlamentin

Lisätiedot

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy)

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 94 10.3.2014 Kaupunginhallitus 148 14.4.2014 Kaupunginhallitus 117 11.4.2016 Asianro 244/10.00.02.03/2014 137 Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/2018 1 (5) 773 Maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen tekeminen Kiinteistö Oy Helsingin Ilmalankatu 2:n kanssa liittyen asemakaavan muutosehdotukseen 12374 HEL 2018-006078

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kaupunginhallitus ote pöytäkirjasta

SISÄLLYSLUETTELO Kaupunginhallitus ote pöytäkirjasta SISÄLLYSLUETTELO Kaupunginhallitus ote pöytäkirjasta 19.06.2017 11 Östersundom-toimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2017-2019... 1 - : Sopimus Östersundomin yhteisen yleiskaavan laatimiseksi... 3 Ote

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot