Harjoitus - Ostoprosessi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Harjoitus - Ostoprosessi"

Transkriptio

1 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 1 (15) Harjoitus - Ostoprosessi Taustaa ja yleiskuva harjoituksen kulusta: Uusi asiakas Lähiöliikenne Oy haluaa maalata linja-autonsa ja on lähestynyt yritystäsi haluten ostaa 100 tölkkiä tiettyä maalisävyä (auringonkeltainen), jota ei ole yrityksesi myyntivalikoimassa. Olet kuitenkin löytänyt toimittajan, jolta voit tätä maalia ostaa. Tehtävänäsi on ostajana: A. Perustaa uusi nimike Luodaan nimikekortti Ostot > Suunnittelu > Nimikkeet B. Perustaa uusi toimittaja Luodaan toimittajakortti Myynti ja markkinointi > Myynti > Asiakkaat C. Ostaa nimikettä toimittajalta varastoon Syötetään ostotilaus (ja tulostetaan lähetettäväksi toimittajalle) Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset Kun maali saapuu, toimit varastotyöntekijänä ja tehtävänäsi on: D. Vastaanottaa osatoimitus varastoon Vastaanotto Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Vastaanotto E. Vastaanottaa lopputoimitus ja kirjata tilauksen ostolasku Vastaanotto ja kirjaus Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Vastaanotto ja laskutus F. Kun koko tilaus on vastaanotettu ja ostolasku kirjattu, siirtyy ostotilaus historiaan Kirjatut laskut Ostot > Historia > Kirjatut laskut Kun kirjatun laskun eräpäivä lähestyy, työskentelet taloushallinnossa: G. Ajetaan raportti erääntyvistä ostoveloista Taloushallinto > Ostovelat > Raportit > Ostovelkojen tilanne H. Ajetaan toiminto Ehdota toimittajamaksuja ja kirjataan maksu kirjanpitoon Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjat > Maksut > Ehdota toimittajamaksuja Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjat > Kirjaus > Kirjaa

2 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 2 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi A. Nimikkeen perustaminen Harjoituksen yksinkertaistamiseksi täytetään vain nimikekortin pakolliset tiedot. 1. Työkalut > Käsittelypvm > vaihda Tämä vaihdetaan siksi, että pääsemme käymään läpi koko tapahtumaketjun ja saamme käsiteltyä myöhemmän vaiheen eräpäivät oikein. Käsittelypvm vaihdettaessa tuleee kaikki ikkunat olla suljettuna. Huomaa, että jos kesken harjoituksen joudut jostain syystä poistumaan NAVista, käsittelypvm pitää vaihtaa uudelleen. 2. Ostot > Suunnittelu > Nimikkeet Ohjelma avaa viimeksi käytetyn nimikkeen kortin. Et voii syöttää uuden nimikkeen tietoja suoraan tälle nimikekortille, koska silloin muuttaisit jo olemassa olevan nimikkeen tietoja! On siiss tärkeää muistaa avata uusi, tyhjä nimikekortti (seuraava kohta). 3. Avaaa uusi nimikekortti (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Yleinen välilehti 4. Valitse Nro kentän painike avataksesi numerosarjat. 5. Valitse NIMIKE2 (maali) > OK. Tämän sarjan seuraava vapaa numero tulee nimikkeen numeroksi. Mikä se on? Kirjoita Kuvauss kenttäänn Maali, auringonkeltainen. Valitse Perusmittayksikkö kentän, avautuvasta ikkunasta Koodi kentän ja valitse luettelosta TÖLKKI > OK > OK Kirjoita Hyllynroo kenttään B6 määritelläksesii nimikkeelle paikan varastossa. Laskutus välilehti 6. Arvostusmenetelmä FIFO 7. Yksikkökustannus 1,40 8. Viimeinen välitön kustannus 1,40 9. Hinta-/Tuottolaskenta > Tuotto=Hin nta-kustannus 10. Yksikköhinta 2,70 Huomaa, että Tuotto-% kenttä näyttää nyt laskennallisen tuoton. Mikä se on? 11. Yleinen tuotteen kirjausryhmä VÄH.MYYNTI 12. Tuotteen ALV-kirjausryhmä kirjausryhmä JÄL.MYYNTI Nimike on perustettu (NAVissaa ei tarvita erillistä allennusta) Yleinen-välilehdeltä nähdään, että nimikkeen saldo = 0 (kentässä Varasto) eikä sitä ole avoimilla osto- tai myyntitilauksilla ALV Varaston

3 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 3 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi B. Toimittajan perustaminenn Harjoituksen yksinkertaistamiseksi täytetään vain toimittajakortin pakolliset tiedot. 1. Ostot > Suunnittelu > Toimittajat Ohjelma avaa viimeksi käytetyn toimittajan kortin. 2. Avaaa uusi toimittajakortti (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Yleinen -välilehti 3. Valitse Nro kentässä Enter. Vain yksi numerosarja on avattu toimittajille, joten seuraava vapaa toimittajan numero ilmestyy kenttään. k Mikä se on? 4. Kirjoita Nimi kenttään XYZ Maalitukku. 5. Osoite Hämeentie Postinumero Huomaa, että postinumeron perusteella ilmestyy Kaupunki kenttään kaupungin nimi. Mikä se on? o 7. Maa-/aluekoodi FI 8. Kontakti Laura Oskarsson 9. Y-tunnus Laskutus välilehti 10. Yleinen liiketoim. kirjausryhmä KANSALL. 11. Liiketoiminnan ALV-kirjausryhmä KANSALL. K 12. Toimittajan kirjausryhmä KOTIMAAN Maksut välilehti 13. Kohdistustapa Manuaalinen 14. Maksuehtojen koodi 14 PÄIVÄÄ Toimittaja on perustettu Yleinen välilehdeltä nähdään, että meillä ei ole toimittajallee ostovelkaa (kenttä Saldo (PVA) = 0)

4 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 4 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi C. Ostotilauksen luonti Vaikka asiakass on tällä hetkellä halukas ostamaan 100 tölkkiä maalia, päätät ostaaa varastoon saman tien 200 tölkkiä, koska asiakas todennäköisesti palaa myöhemmin ostamaan lisää. 1. Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset Ohjelma avaa ensimmäisen olemassa olevann ostotilauksen. 2. Avaaa uusi ostotilaus (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Tilauksen otsikkotiedot (yläosan tiedot) 3. Paina Nro -kentässä Enter, jolloin uusi u tilausnumero ilmestyy automaattisesti. Mikä se on? 4. Tavarantoimittajan nro kentässä valitse v, hae äsken luotu toimittaja XYZ Maalitukku, OK ja paina Enter.. Huomaa, että osa kentistä tulee automaattisesti toimittajan tiedoista, muttaa voit muuttaa niitä aina vielä tilauskohtaisesti. 5. Huomaa päivämäärä Asiakirjan pvm kentässä. Käy Laskutus välilehdellä katsomassa Eräpäivää.. Mikä se on? Mikä yhteys tällä on toimittajakortille syötettyihin tietoihin? Tilauksen rivitiedot (alaosan tiedot) 6. Vie kursori ensimmäisellee tilausriville. 7. Valitse Tyyppi kenttään Nimike. Siirry Enter illä Nro kenttään. Koska rivin Tyypiksi valittiin nimike, Nro-kenttä edustaa nimikenumeroa. 8. Hae kenttään valikosta Nimikeluette elo ikkuna, etsi Maali, auringonkeltainen. Valitse se, OK jaa paina Enter. Huomaa, että nimikkeen kuvaus tulee nimikekortista. 9. Kirjoita Määrä -kenttään Valitse Sijaintikoodi kenttään SININEN Tämä tarkoittaaa varastoa. 11. Mikä arvo on kentässä Rivisumma ilman ALVia? Kuinka NAV on sen laskenut? Huomaa, että vetämällä voit leventää sarakkeita nähdäksesi otsikon tekstin kokonaan. 12. Mitkä määrät ovat kentissä Vastaanotettava määrä ja Laskutettava määrä? 13. Älä sulje tilausta.

5 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 5 (15) D. Vastaanotto varastoon (osatoimitus, ei laskutusta) Vastaanotetaan 100 tölkkiä maalia. Määrää ei makseta vielä, koska on sovittu maksusta vasta kun loputkin 100 tölkkiä on toimitettu. 1. Katsotaan ensin ostotilauksen tilastoa: valitse F9 tai alapainikkeista Tilaus > Tilasto Ikkunasta nähdään nopeasti yleiskatsaus vastaanotetuista ja laskutetuista määristä tilauksella. Yleinen -välilehti: koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: laskutustiedot Toimitus välilehti: toimitustiedot Toimittaja välilehti: tiedot ko. toimittajalta 2. Valitse Esc palataksesi ostotilaukseen 3. Mene Vastaanotettava määrä kenttään ja vaihda arvoksi 100 Huomioi, että Laskutettava määräkin vaihtuu. Mikä se on? 4. Tyhjennä arvo Laskutettava määrä kentästä. Otat siis osan tilauksesta vastaan, mutta et vielä valmistaudu maksamaan toimittajalle (koska vasta osa tilauksesta saapunut). 5. Valitse jälleen F9 tai Tilaus > Tilasto Yleinen -välilehti: yhä koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: huomaa että täällä on nyt 0, koska tyhjensit arvon Laskutettava määrä kentästä. Toimitus välilehti: osatoimituksen tiedot 6. Valitse Esc palataksesi ostotilaukseen 7. Valitse F11 (tai alapainikkeista Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Vastaanotto ja laskutus, mutta tätä EI valita, koska laskua ei vielä kirjata, kts. seuraava kohta. 8. Haluat kirjata vain osatoimituksen, joten vaihda valinnaksi Vastaanotto > OK Ostotilaus säilyy avoimena kahdesta syystä: a. joko vain osatoimitus on kirjattu b. tai pelkkä vastaanotto on kirjattu ilman laskua. 9. Älä sulje tilausta. 10. Käy katsomassa nimikekortin Yleinen -välilehteä: kentässä Varasto on vastaanottamasi 100 ja Määrä ostotilauksessa on vielä toimittamaton 100. Sulje nimikekortti ja palataan ostotilaukseen (Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset).

6 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 6 (15) E. Vastaanotto varastoon (koko toimitus ja laskutus) Kuukausi on kulunut ja loput 100 tölkkiä maalia on saapunut varastoon yhdessä toimittajan laskun kanssa. Kirjaat nyt ostotilauksen loput 100 tölkkiä vastaanotetuksi ja samalla koko ostolaskun maksettavaksi. 1. Valitse F9 tai alapainikkeista Tilaus > Tilasto Yleinen -välilehti: koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: laskutustiedot Toimitus välilehti: toimitustiedot Toimittaja välilehti: tiedot ko. toimittajalta 2. Valitse Esc palataksesi ostotilaukseen. 3. Koska kuukausi on kulunut edellisen toimituksen vastaanottamisesta, mene tilauksen otsikkotietoihin ja vaihda Kirjauspvm:ksi Mikä on uusi Eräpvm? 4. Syötä Toimittajan laskunro -kenttään Pakollinen tieto: ostolaskussa on toimittajan laskunumero, joka syötetään tässä, jotta pystytään yhdistämään toimitus siitä tulleeseen laskuun. 5. Mene Laskutus välilehdelle > Laskuviesti > syötä Viitenumero; pakollinen tieto 6. Valitse F11 (tai Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Vastaanotto ja laskutus 7. OK Huomaa, että ostotilaus katoaa (siirtyy ostohistoriaan) ja näytöllä on jo eri tilaus. Tekemästäsi tilauksesta on tullut kaksi uutta kirjausdokumenttia: yksi kirjattu ostolasku + yksi kirjattu vastaanotto 8. Käy katsomassa nimikekortin Yleinen -välilehteä: kentässä Varasto on vastaanottamasi 200 ja Määrä ostotilauksessa on 0. Sulje nimikekortti. F. Ostohistoria 1. Valitse Ostot > Historia > Kirjatut laskut 2. Valitse F5 listataksesi kaikki kirjatut laskut 3. Vieritä näyttöä päästäksesi listan viimeiseen laskuun ja valitse OK avataksesi se. Mikä on kirjatun laskun numero (näkyy ikkunan otsikossa)?

7 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 7 (15) Valmistellaan ostolaskun maksua toimittajalle Useimmilla yrityksillä on käytössään integroitu nettipankkisovellus, jonka avulla varsinainen maksu hoidetaan. Siksi tässä harjoituksessa ei käydä läpi varsinaista maksuprosessia, vaan tyypillisiä ostoreskontratoimintoja ennen ostolaskun maksua sekä suoritetun maksun jälkeistä kirjausta kirjanpitoon. Työskennellessäsi taloushallinnossa ajat säännöllisesti erääntyvien ostovelkojen (=ostoreskontra) raportin ennen maksua toimittajille. Aja raportti kuukauden jaksolta kaikista toimittajista, joiden lasku erääntyy mennessä, ja tulosta se. Joukossa on myös velka toimittajalle XYZ Maalitukku, joka sinun on maksettava viimeistään Jotta toimintoa voidaan paremmin havainnollistaa, vaihdetaan käsittelypäivämäärä lähemmäksi laskun eräpäivää. G. Ajetaan raportti erääntyvistä ostoveloista 1. Työkalut > Käsittelypvm > vaihda Taloushallinto > Ostovelat > Raportit > Ostovelkojen tilanne Toimittaja välilehdellä voisit suodattaa haluamasi toimittajat eri Toimittajakortin tiedoilla. Nro kenttä vastaa Toimittajanumeroa. Koska ajat raportin kaikista toimittajista, et syötä siihen mitään. 3. Valitse Vaihtoehdot välilehti 4. Kirjoita Tilanne kenttään Tämä määrittää mihin asti erääntyminen lasketaan. 5. Tilanne per kenttä: jätä Eräpäivä valituksi. Tässä voi valita, lasketaanko erääntyminen eräpäivästä, kirjauspäivämäärästä vai asiakirjan päivämäärästä. 6. Jakson pituus > kirjoita 1K (=yksi kuukausi) Tämä määrittelee erääntymisjakson pituuden. 7. Lisää ruksi Tulosta yksityiskohdat ruutuun. 8. Valitse Esikatselu Huomaa, että 2. sivulla viimeisenä ostovelkana on erääntyvä XYZ Maalitukku.

8 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 8 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi Sulje esikatseluu oikean yläkulman ruksista. r H. Ajetaan toiminto Ehdota toimittajamaksuja jaa kirjataan maksu kirjanpitoon 1. Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjatt 2. Valitse alapainikkeista Maksut > Ehdota toimittajamaksuja 3. Toimittaja välilehden Suodatin kentässä valitse ja etsi toimittaja XYZ Maalitukkuu > OK. Haemme siis vain tämän yhden toimittajan maksuehdotuksia. 4. Siirry Vaihtoehdot välilehdelle. 5. Viimeinen maksupvm > Kirjauspvm > Vastatilin tyyppi > valitse alasvetovalikosta Pankkitili 8. Vastatilin nro > valitse HUP (Hgin uusi u pankki). 9. Pankkimaksun tyyppi > jätä tyhjäksi 10. OK Saatt ilmoituksen Kaikille valuutoillee on luotu ehdotetut toimittajamaksun rivit. Nyt olet luonut maksupäiväkirjan joka suomalaisissa yhtiöissä lähetettäisi iin pankkiohjelman kautta pankkiin maksettavaksi. Meillä ei ole pankkiohjelmaa käytössä tällä kurssilla joten oletamme että tämä työ onn tehty. 11. Sulje ikkuna. 12. Seuraavana päivänä näet tiliotteeltaa että suoritus 341,60 on lähtenyt pankkitililtä XYZ Maalitukulle. Voit siis kirjata maksun kirjanpitoon. Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjat > alapainike Kirjaus > Kirjaa > Yes 13. Sulje ikkuna ja käy katsomassa toimittajakortilta paljonko olemme vielä velkaa XYZ Maalitukulle? (Välilehti Yleinen,

9 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 9 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi kenttä Saldo (PVA). 14. Tarkista myös ostovelat -raportti. Taloushallinto > Ostovelat > Raportit > Ostovelkojen tilanne > Esikatselu. Tätä ostolaskua ei pitäisi olla enäää auki. 15. Katso vielä koko tapahtumaketju jonka olet tehnyt: Ostot > Historia > Kirjatut laskut. Valitse tämä laskutapahtuma ja valitse alapainikkeistaa Navigoi. Ostoprosessi on nyt käyty läpi ja siirrymme myyntiprosessiin.

10 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 10 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx Harjoitus Myyntiprosessi Tämä on jatkoa aiemmin tehdylle ostoprosessiharjoitukselle. Uusi asiakas, Lähiöliikenne Oy, haluaa ostaa 100 tölkkiä tiettyä maalisävyä, auringonkeltainen. Edellisessä harjoituksessa luotiin tämä nimike, nimikkeen toimittaja ja ostettiin tältä varastoon 200 tölkkiä ko. maalia. Tässä tehtävässä myydään ko. maalia Lähiöliikenne Oy:lle. Tehtävänäsi on tilaustenkäsittelijänä/myyjänä: I. Perustaa uusi asiakas Luodaan asiakaskortti Myynti ja markkinointi > Myynti > Asiakkaat J. Tehdä asiakkaalle tarjous Tehdään myyntitarjous Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tarjoukset K. Muuttaa asiakkaan hyväksymä tarjous tilaukseksi Muutetaan tilaus tarjoukseksi Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tarjoukset > Tee tilaus Tehtävänäsi on varastotyöntekijänä: L. Toimittaa osa tilauksesta Toimitus Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Toimitus M. Toimittaa loput tilauksesta ja kirjata lasku Toimitus ja laskutus Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Toimitus ja laskutus N. Kun koko tilaus on toimitettu ja myyntilasku kirjattu, siirtyy myyntitilaus historiaan Kirjatut laskut Myynti ja markkinointi > Historia > Kirjatut laskut Lopuksi työskentelet taloushallinnossa: O. Kirjaa asiakkaan maksama lasku Taloushallinto > Kassanhallinta > Kassapäiväkirjat

11 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu OstoMyyntiprosessiHarj.docx Tommi Turunen, Heli Kortesalmi NAV harjoitus (15) I. Asiakkaan perustaminen Harjoituksen yksinkertaistamiseksi täytetään vain pakolliset tiedot. 14. Työkalut > Käsittelypvm > vaihda Käsittelypvm vaihdettaessa tuleee kaikki ikkunat olla suljettuna. Palaamme siiss taas kuukauden taaksepäinn (ostoprosessin lopputilanteesta)! Huomaa, että jos kesken harjoituksen joudut jostain syystä poistumaan NAVista, käsittelypvm pitää vaihtaa uudelleen. 15. Myynti ja markkinointi > Myynti > Asiakkaat Ohjelma avaa viimeksi käytetyn asiakkaan kortin. 16. Avaaa uusi asiakaskortti (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Yleinen välilehti 17. Valitse Enter saadaksesi automaattisesti seuraava vapaa asiakasnumero. Mikä se on? 18. Nimi Lähiöliikenne Oy. 19. Osoite Vauhtitie Postinumero Huomaa, että postinumeron perusteella ilmestyy Kaupunki kenttään kaupungin nimi. Mikä se on? o 21. Maa-/aluekoodi FI. 22. Kontakti Martti Lonka Laskutus välilehti 23. Yleinen liiketoiminnan kirjausryhmää KANSALLL 24. Liiketoiminnan yleinen ALV-kirjausryhmä KANSALL 25. Asiakkaan kirjausryhmä KOTIMAAN N Maksut välilehti 26. Kohdistustapa Manuaalinen 27. Maksuehtojen koodi 14 PÄIVÄÄ 28. Sulje Asiakaskortti Asiakas on perustettu Yleinen-välilehdeltä nähdään, että asiakas ei ole meillee velkaa (kenttä Saldo (PVA) = 0)

12 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu OstoMyyntiprosessiHarj.docx Tommi Turunen, Heli Kortesalmi NAV harjoitus (15) J. Myyntitarjous 1. Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsittelemik inen > Tarjoukset Ikkuna aukeaa a tyhjänä, koska aiempia tarjouksia ei ole. 2. Paina Enter saadaksesi tarjoukselle e automaattisesti numeron. Mikä se on? Tarjouksen otsikkotiedo 3. Tilausasiakkaan nro kentässä valitse Lähiöliikenne Oy > OK. Paina Enter. ja hae listasta Tarjouksen rivitiedot 4. Valitse tilausrivillä Tyyppi valikostaa Nimike 5. Valitse Nro kentän alasvetovalikosta nimike Maali, auringonkeltainen Huomaa, että yksikköhinta ilmestyyy nimikekortilta Yksikkö ilman ALV kenttään. 6. Hae sijaintikoodi kenttään VIHREÄ, Enter Huomaa, että ikkunan oikeassa laidassa Nimikkeen tiedot paneelissa Saatavuus näyttää 0. Tämä johtuuu siitä, että tuote ostettiin edellisessä harjoituksessa varastoonn SININEN. 7. Vaihda sijaintikoodiksi SININEN, Enter Saatavuus on nyt Kirjoita Määrä kenttään Tarjous on valmis ja voidaan tulostaa Tulostaa painikkeella lähetettäväksi asiakkaalle. Ei tehdää sitä nyt, vaan katsotaan vain esikatselussa: valitse Tulosta Esikatselu. Sulje Esikatselu lopuksi. K. Kopioidaan tarjouksesta tilaus Asiakas on hyväksynyt tarjouksent n sellaisenaan. 14. Paina Tee tilaus painiketta tarjousikkunassa. 15. Vahvista toimenpide > Yes

13 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 13 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx Huomaa, että ikkuna (ja tarjous) katoaa. Sitä ei enää ole, sillä kaikki sen tiedot ovat kopioituneet tilaukseksi. 3. Käy katsomassa tilausta Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset. Mikä sen numero on? L. Tilauksen toimitus (osatoimitus, ei laskua) Asiakas on toivonut toimitusta kahdessa erässä, mutta yhdellä laskulla (toisen toimituserän mukana). Ensin toimitetaan 1. erä (50 tölkkiä) maalia. 11. Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset Viimeksi käsitelty tilaus aukeaa näytölle. 12. Hae aiemmin tekemäsi tilaus näytölle. Huomaa Laskutus -välilehdellä, että Eräpvm:ksi on ilmestynyt pvm. Mikä se on? Kuinka ohjelma on sen laskenut? 13. Siirry ensimmäisellä tilausrivillä kenttien Toimitettava määrä ja Laskutettava määrä kohdalle (vieritä näyttöä alareunasta oikealle) ja vedä ne otsikoista (drag&drop) Määrä kentän perään (elleivät jo ole). 14. Vaihda Toimitettava määrä kenttään arvo 50 Huomaa, että Laskutettava määrä vaihtuu samaksi. 15. Tyhjennä arvo kentästä Laskutettava määrä 16. Katsotaan myyntitilauksen tilastoa: valitse F9 tai Tilaus > Tilasto Ikkunasta nähdään nopeasti yleiskatsaus toimitus- ja laskutustiedoista myyntitilauksella. Yleinen -välilehti: koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: laskutustiedot Toimitus välilehti: toimitustiedot Asiakas välilehti: asiakaskohtaiset tiedot Mikä arvo on Toimitus -välilehdellä kentässä Yhteensä Sis. ALV? 17. Valitse Esc palataksesi myyntitilaukseen 18. Valitse F11 (tai Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Toimitus ja laskutus, mutta vaihda valinnaksi Toimitus > OK Asiakas halusi laskun vasta 2. erän mukana.

14 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 14 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx 19. Valitse näytön alapainikkeista Tilaus > Toimitukset Täältä näet Kirjatut myyntitoimitukset 20. Valitse ensimmäinen (ainoa) myyntitoimitusrivi ja klikkaa alapainikkeista Toimitus > Kortti (vaihto+f5) avataksesi myyntitilausrivin tiedot ja tarkastele niitä. Mikä on kirjatun myyntitoimituksen numero? 21. Sulje kaikki toimitusikkunat palataksesi tilaukseen (Esc tai oikean yläkulman ruksi). 22. Käy katsomassa nimikekortilta varastosaldoa (kenttä Varasto). Mikä se on? M. Tilauksen toimitus (koko toimitus ja laskutus) Asiakas on valmis vastaanottamaan 2. erän: loput 50 tölkkiä ja laskun. N. Myyntihistoria 9. Valitse F11 (tai Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Toimitus ja laskutus 10. OK Huomaa, että myyntitilaus katoaa (siirtyy myyntihistoriaan). 11. Sulje tilausikkuna. Käy taas katsomassa nimikekortilta varastosaldoa. Mikä se on? Myös asiakkaan kortille on ilmaantunut myyntisaamisiamme (Saldo (PVA)). Kuinka paljon sitä on? 1. Myynti ja markkinointi > Historia > Kirjatut laskut 2. Valitse F5 avataksesi Kirjatut myyntilaskut ikkuna ja hae äsken kirjaamasi tilaus (viimeisenä). Mikä sen numero on?

15 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 15 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx O. Kirjaa asiakkaan maksama lasku Pankista saadulle tiliotteelle on ilmestynyt maksusuoritus Lähiöliikenne Oy:ltä. Kirjaat laskun maksetuksi kirjanpitoosi. Asiakas ei ole käyttänyt viitenumeroa joten et voi käyttää automaattikohdistusta vaan kirjaat tapahtuman käsin. 1. Käy katsomassa kuinka paljon Lähiöliikenne Oy on meille velkaa: Taloushallinto > Myyntisaamiset > Asiakkaat. Valitse Lähiöliikenne Oy. Mikä summa näkyy SALDO (PVA) -kentässä? Tämä on asiakkaan velka meille. 2. Taloushallinto > Kassanhallinta > Kassapäiväkirjat. Syötä kirjauspäivämäärä Valitse tilityyppi > Asiakas, Tilinumeroksi hae asiakasluettelosta Lähiöliikenne Oy 4. Syötä summa kenttään pankkitilillä oleva arvo -329,40 (miinusmerkkinen koska kirjaamme myyntisaamistilin kreditpuolelle). 5. Valitse alasvetovalikosta vastatilin tyyppi > Pankkitili 6. Vastatilin numero > HUP (debet puoli kirjauksesta kirjataan tänne). 7. Kohdistetaan asiakirjatyyppiin > Lasku 8. Kohdistetaan asiakirjaan nro > hae alasvetovalikosta tekemäsi lasku maaleista. (Tämä kirjaus kuittaa ko. laskun maksetuksi). OK. 9. Enter ja siirryt seuraavalle riville maksupäiväkirjassa. 10. Vie maksusuoritus kirjanpitoon: Kirjaus > Kirjaa > Yes. 11. Käy asiakkaan kortilla katsomassa mikä summa on nyt Saldo (PVA) kentässä? Harjoitus päättyy tähän. Huom! Harjoituksen kaikki vaiheet A O voidaan toistaa käyttäen esim. - nimikkeen kuvauksena Maali1, auringonkeltainen - toimittajan nimenä XYZ Maalitukku1 - asiakkaan nimenä Lähiöliikenne1 Numerosarjat kaikissa kohdissa antavat tietenkin eri numerot (seuraavat vapaat).

Harjoitus Nimikekulujen kirjaaminen (sekä osto- ja myyntiprosessin kertaus)

Harjoitus Nimikekulujen kirjaaminen (sekä osto- ja myyntiprosessin kertaus) HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 1 (6) Harjoitus Nimikekulujen kirjaaminen (sekä osto- ja myyntiprosessin kertaus) Tehtävä voidaan suorittaa itsenäisenä. Aiemmat harjoitukset, joiden osaamista

Lisätiedot

Osto- ja myyntiprosessi

Osto- ja myyntiprosessi Osto- ja myyntiprosessi Microsoft Dynamics NAV 1 Harjoitus käy läpi oston ja myynnin perusprosessit Maalitölkit ostetaan ja myydään sellaisenaan eteenpäin = jälleenmyynti Viedään prosessit läpi NAVilla

Lisätiedot

Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista

Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista Sisältö 1. Luennot ja käsitteet 10 pistettä 2. NAVin käyttö 20 pistettä Läpäisyyn vaaditaan 12 pistettä, joista vähintään 8 on NAVin käytöstä. Luennot ja käsitteet

Lisätiedot

Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista

Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista Sisältö 1. Luennot ja käsitteet 10 pistettä 2. NAVin käyttö 20 pistettä Läpäisyyn vaaditaan 12 pistettä, joista vähintään 8 on NAVin käytöstä. Luennot ja käsitteet

Lisätiedot

NAV - aloitus Microsoft Dynamics NAV 5.0

NAV - aloitus Microsoft Dynamics NAV 5.0 NAV - aloitus Microsoft Dynamics NAV 5.0 1 NAVin käytöstä harjoituksissa jokaisella on oma yritys opettaja jakaa henkilökohtaisen yritysnumeron ja opastaa kirjautumisen samalla koneella työskennellessä

Lisätiedot

NAV harjo. oitus 1 (3) tyyppiä: se koostuu,

NAV harjo. oitus 1 (3) tyyppiä: se koostuu, NAV harjo oitus 1 (3) Tommi Turunen 8.10.2010 Harjoitus Tuoterakenteet Yksi kätevimmistä ominaisuuksista ERP-järjestelmissä ovat tuoterakent nteet. Tuoterakenne on nimike, joka koostuuu muista nimikkeistä

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen 1 Johdanto Odoo ssa on mahdollista tehdä laskujen teko ja kirjaus usealla eri tavalla, joten käyttäjä voi valita oman yritykset toimintaan parhaiten sopivan menetelmän. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

Toimituksen laskuttaminen erissä

Toimituksen laskuttaminen erissä 1 Toimituksen laskuttaminen erissä Johdanto Laskutus voidaan toimitusprojekteissa sopia monella eri tavalla: Ennakkoon maksetut toimitukset ( esim. nettikauppa), Ennakkomaksu ( käsiraha), ja loppusumma

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Pöllänen, Marko 2016 P2P Laurea-ammattikorkeakoulu Yksikkö Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Marko Pöllänen P2P, Liiketalous Käyttöopas Lokakuu, 2016 Sisällys 1 Johdanto...

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

NAV - aloitus. Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 RTC. (RTC = Role Tailored Client = roolipohjainen käyttöliittymä) 1 Tommi Turunen

NAV - aloitus. Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 RTC. (RTC = Role Tailored Client = roolipohjainen käyttöliittymä) 1 Tommi Turunen NAV - aloitus Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 RTC (RTC = Role Tailored Client = roolipohjainen käyttöliittymä) 1 NAV harjoituksista 1 Ensisijainen tarkoitus oppia esimerkkien kautta tyypillisiä ominaisuuksia,

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys Päivitetty 30.10.2017 1 Tilaustäsmäytys (automaattinen/manuaalinen) OSTA-tilauksellisille laskuille on oma laskutyyppi Tilauksellinen lasku,

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1 Excel Perusteet 2005 Päivi Vartiainen 1 SISÄLLYS 1 Excel peruskäyttö... 3 2 Fonttikoon vaihtaminen koko taulukkoon... 3 3 Sarakkeen ja rivin lisäys... 4 4 Solun sisällön ja kaavojen kopioiminen... 5 5

Lisätiedot

CSV-tilaukset 31.5.2006

CSV-tilaukset 31.5.2006 CSV-tilaukset 31.5.2006 CSV-tilaukset 2(7) 1 JOHDANTO... 3 2 TIEDOSTORAKENNE... 3 2.1 Kommentti... 3 2.2 Tilaus... 3 2.3 Tilausrivi... 6 3 TUKI... 7 CSV-tilaukset 3(7) 1 JOHDANTO Tämä dokumentti kuvaa

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Microsoft Dynamics NAV 5.0

Microsoft Dynamics NAV 5.0 Microsoft Dynamics NAV 5.0 Yleistä NAVin käytöstä 1 Mikä ERP on? Microsoft in sivuilta: Microsoft Dynamics NAV on täysin integroitu relaatiotietokantajärjestelmä, joka mahdollistaa talous- ja muiden liiketoimintatapahtumien

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet eshop Käyttöohjeet www.lindab.fi/eshop Sisältö Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan tietoihin liittyvät toiminnot 2 Kirjautuminen

Lisätiedot

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä:

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä: 18.12.2014 1 (8) MOIKKA! Tämä on neljäs PäPan tuottama Kuksakirje ja se keskittyy erityisesti tapahtumalaskutukseen. Kirje kannattaakin välittää lippukunnassa taloudenhoitajalle ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

2017/12/17 06:20 1/2 Tilaus

2017/12/17 06:20 1/2 Tilaus 2017/12/17 06:20 1/2 Tilaus Table of Contents Tilaus... 1 Tilauksen tilat... 1 Asiakirjan kentät... 2 Yläkentät/ ensimmäinen välilehti... 2 Yläkentät/toinen välilehti:... 2 Yläkentät/kolmas välilehti:...

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011 Visma Avendo E40 Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen:

YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET Yrityksen perustiedot_verokannat. Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: YHTEISÖKAUPAN MUUTOKSET 1.1.2010 Yhteisökaupan parametrien muuttaminen: EU-palvelumyynti EU-palveluostot Kolmikantamyynti Yrityksen perustiedot_verokannat Perusta mallikuvan mukainen uusi verokanta EU-palvelumyynti

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS)

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Ostoreskontra P2P (Alusta) Raportointi Sivu 1 / 9 P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Sisällys 1 Raporttien avaaminen... 2 2 Raportit... 2 2.1 Finanssiraportti\Maksuennuste... 5 1 Ostoreskontra

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

www.lionsverkkokauppa.fi

www.lionsverkkokauppa.fi 1 www.lionsverkkokauppa.fi Tervetuloa tilaamaan verkkokaupan kautta joulukortteja tilaamalla maailma muuttuu askeleen paremmaksi. OHJEEN SISÄLTÖ 2 OHJEEN SISÄLTÖ 2 MUUTAMA HUOMIOITAVA ASIA 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN BE Online on verkkokauppa, joka antaa mahdollisuuden BE Groupin asiakkaille syöttää ostotilauksen suoraan BE Groupin Dynamics AX järjestelmään ja kysellä tilauksen tilaa.

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna.

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna. 18.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja taloudenhoitaja KEVYT TUOTEPALIKKA Kevyt tuotepalikka on luotu organisaatioille avuksi erilaisten tuotteiden ja palveluiden laskuttamista varten. Se ei ole tilausjärjestelmä,

Lisätiedot

Timanttiset-verkkokauppa, ohje

Timanttiset-verkkokauppa, ohje Timanttiset-verkkokauppa, ohje Sisältö 1. Tuotteen ostaminen (kuluttaja)... 2 2. Osuuskunnan rooli tilausprosessissa... 6 3. Kauppiaan rooli tilausprosessissa... 7 Verkkokauppalähetteen ja -laskutuksen

Lisätiedot

Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv).

Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv). 31.3.2011 1(14) Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv). Käännetyn arvonlisäverovelvollisuuden laajennettu käyttö tulee voimaan 1.4.2011. Tämä vaikuttaa eniten rakennusalaan. Jos haluat tietää koskeeko

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

Asiakkaiden maksujen kirjaaminen

Asiakkaiden maksujen kirjaaminen 1 Asiakkaiden maksujen kirjaaminen Odoo ssa maksusuoritus voi joko olla linkattu laskuun, tai se voidaan luoda ( tai tuoda toisesta järjestelmästä) itsenäisenä tietona ja kohdistaa laskuun myöhemmässä

Lisätiedot

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1. Avaa uusi työkirja 2. Tallenna työkirja nimellä perusfunktiot. 3. Kirjoita seuraava taulukko 4. Muista taulukon kirjoitusjärjestys - Ensin kirjoitetaan

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty )

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty ) Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty 2.7.2018) Tervetuloa käyttämään Menumat Oy:n verkkokauppaa! Voit selata tuotteitamme ilman kirjautumista verkkokauppaan. Ostoksia varten tarvitset joko asiakkaan

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas tunnuslukusovellukseen sekä mobiilipankkiin Tämä opas on tehty sinulle tueksi Nordean mobiilipalveluiden käytön aloittamiseen Näitä ohjeita

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

UUDEN LAHJAKORTTIJÄRJESTELMÄN KOULUTUS Annukka Katainen

UUDEN LAHJAKORTTIJÄRJESTELMÄN KOULUTUS Annukka Katainen UUDEN LAHJAKORTTIJÄRJESTELMÄN KOULUTUS 16.11.2017 Annukka Katainen Koulutuksen sisältö 1. Uusi lahjakorttijärjestelmä mistä on kyse 2. Uuden lahjakortin ostaminen 3. Uuden lahjakortin käyttö asiakas 4.

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Palveluntuottajan toiminnot

Palveluntuottajan toiminnot Palveluntuottajan toiminnot Pikaohjeet palse.fi portaalin toimintoihin Seuraavissa dioissa on käyty läpi pääkohdittain Jyväskylän kaupungin yrityssetelin tuottajan toiminnot palse.fi portaalissa. Huomioithan,

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot