VASTAUKSET KIRKKONUMMEN KUNNAN ELINTARVIKETARJOUSPYYNTÖÄ KOSKEVIIN KYSYMYKSIIN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VASTAUKSET KIRKKONUMMEN KUNNAN ELINTARVIKETARJOUSPYYNTÖÄ KOSKEVIIN KYSYMYKSIIN 14.1.2013"

Transkriptio

1 VASTAUKSET KIRKKONUMMEN KUNNAN ELINTARVIKETARJOUSPYYNTÖÄ KOSKEVIIN KYSYMYKSIIN Vastauksemme kirjoitettu kunkin kysymyksen perään kursivoidulla ja tummennetulla tekstillä. Kysymyksiä Mitä tarkoittaa seuraava kappale? Tarjoajan tulee tarjoamiensa tuotteiden lisäksi hinnoitella muut myynnissänsä olevat tuotteet nettohintaperiaatteella sopimuskauden aikana tapahtuvia ostoja varten ja ne on toimitettava ruokapalveluyksikköön pyydettäessä. Käytännössä kymmenientuhansien tuotteiden nettohinnoittelu on mahdotonta. Voimme antaa teille sopimusryhmäalennukset ja listauksen tuotevalikoimistamme. Vastaus kysymykseen on jo kysymyksen lopussa. Sopimusryhmäalennus% riittää. 1. Kohdassa 5. mainitaan Tyk-numero. Mikä on tämä Tyk-numero? Tyk-numero on kunkin toimipaikan tilausnumero, joka ohjaa laskun oikeaan paikkaan viivytyksettä. Liitteisiin liittyvät kysymykset: Liite 1 Kuivaruoka-aineet: -Voisiko rivin 5 poistaa, sillä tuotetta Näkkileipä, Siemenrouhepinta 6,4 kg ei ole enää Vaasan valikoimissa? Mikäli ko. tuotetta ei ole valikoimissa, jätetään rivi täyttämättä. -rivit 114 puolukka ja 115 karpalo; markkinoilla ei ole sk-täysmehutiivisteitä, jotka olisivat makeuttamattomia ja 1 litran pakkauksissa. Tarjotaanko sokerillisia 1l:n vai esim. Biotan mehuja, jotka ovat sokerittomia ja pakkauskoko on pienempi? Tarjotaan puolukka-karpalo-niminen täysmehutiiviste 1 l:n pakkauksessa. -rivit tuoresoseet: Voidaanko tarjota näille riveille pienempää pakkauskokoa, mikäli asiakkaalle tulisi edullisemmaksi nämä soseet? Voi tarjota 1 kg:n pakkauskokoa. -rivit 155 Papu, ruskea, vedessä 3 kg ja rivi 157 Papu, ruskea, tom.liemessä Voiko riveille tarjota kindneypapua vedessä ja tomaattiliemessä? Kidneypapu ei korvaa ruskeaa papua ei voi tarjota. -rivi 161 Saarioisten sipulisalaatti on lopetettu tuote. Voidaanko rivi poistaa? Mikäli ko. tuotetta ei löydy valikoimista, jätetään rivi täyttämättä. Muut tuotteet: rivit nonfood rivit Vaihtoehtoja on erittäin paljon, joten riittänee tavararyhmäkohtainen alennusprosentti? Näistä tuotteista riittää tavararyhmäkohtainen alennus%. Liite 2 Maito- ja maitotaloustuotteet Erikoisjuomat; Poistamme rivin AB-PIIMÄ, 1 l!

2 -riviä 45 ranskankermaa vähälaktoosittomana ei löydy voiko rivin jättää tyhjäksi? Mikäli tuotetta ei ole valikoimissanne, jätetään rivi tyhjäksi. -rivit 47 ja 48 ; tarkoittavatko ne samaa eli smetana 2 kg laktoositon? Ei tarkoita samaa tuotetta. -rivi 49 Bulgarian jogurttia on Valiolla vain 200g purkeissa. Voiko tätä tarjota? Tarkoitetaan ruokajogurtti, 2 kg. Bulgarian jogurtti-rivin poistamme! -rivi 55 Kermaviili 5 kg, vähälaktoosinen, rasva 10 % Markkinoilta löytyy vain laktoosittomia. Voiko rivin poistaa tai tarjota tällekin riville laktoositonta? Tarjotaan silloin laktoositonta tällekin riville. Rivejä ei poisteta. -rivi 63 Kumpaa haetaan tälle riville A-jogurtteja vähälaktoosisina vai laktoosittomia rasvattomia jogurtteja? Tässä haetaan jogurtti, laktoositonta tuotetta. Poistetaan A. -rivi 64 Kumpaa haetaan tälle riville A-jogurtteja vähälaktoosisina vai jogurtteja rasvattomina? Tässä haetaan jogurtti, vähälaktoosista tuotetta. Poistetaan A. -rivi 65 Kumpaa haetaan tälle riville A-jogurttia vähälaktoosisena vai laktoositonta rasvatonta jogurttia? Tässä haetaan vähälaktoosista tuotetta. Poistetaan A. -rivi 66 Maust. Hedelmäjogurtti g lis. sokeria enit. 7%,rton Voidaanko tarjota tuotetta, jossa on lisättyä sokeria 7,5g ja on rasvaton? -rivi 67 Maust. Hedelmäjogurtti g lis. sokeria enit. 7%,rton, lakton Voidaanko tarjota tuotetta, jossa on lisättyä sokeria 8 ja on laktoositon? -rivi 78 Rypsiöljy, 500 ml, Voiko riville tarjota 900ml, jonka litrahinta tulee huomattavasti huokeammaksi? -rivi 83 Edam-tyyp. 10 % sk-viip.vuoka Voidaanko tarjota tuotetta rasvaprosentilla 8-12%? -rivi 85 Vast. muu juusto, suola enint.1,2%,kovaa rasvaa enint. 33% rasvasta Valion viipaleista ei löydy tuotetta, jonka kovan rasvan osuus olisi alle 33%. Voidaanko tarjota juustoa, joka ei täytä tätä kovan rasvan enimmäisvaadetta? Tuotteita, joiden suolapitoisuus on enintään 1,2% on vain muutamia. Vastataan tarjouspyynnön mukaan. -rivi 87 Vast. muu juusto, suola enint.1,2%,kovaa rasvaa enint. 33% rasvasta Valion viipaleista ei löydy tuotetta, jonka kovan rasvan osuus olisi alle 33 %. Voidaanko tarjota juustoa, joka ei täytä tätä kovan rasvan enimmäisvaadetta? Tuotteita, joiden suolapitoisuus on enintään 1,2% on vain muutamia.

3 Vastataan tarjouspyynnön mukaan. -rivi 96 Salaattijuustokuutio, rasva n. 10%, laktoositon Valiolla on laktoositon salaattijuustokuutio, mutta rasvaprosentti on 15% ja muut ovat vähälaktoosisia. Voidaanko siis tarjota tätä Valion tuotetta? -rivi 99 tuorejuusto, naturel, 1 kg Keiju Deli tuorejuusto 1kg naturel poistuu; voidaanko tarjota vastaavaa esim. 1,5kg:n astiassa? -rivi 101 tuorejuusto, ruohosipuli, 1 kg rasva 14% Keiju kevytlevite 1kg 14% ruohosipuli poistuu, voidaanko tarjota vastaavaa esim. 1,5kg:n astiassa? -rivi 102 tuorejuusto, yrtti, 1 kg Keiju Deli tuorejuusto 1kg yrtti poistuu, voidaanko tarjota vastaavaa esim. 1,5kg astiassa? -rivi 103 tuorejuusto, valkosipuli, 1 kg Keiju Deli tuorejuusto 1kg valkosipuli poistuu, voidaanko tarjota vastaavaa esim. 1,5kg astiassa? -rivi 104 tuorejuusto, pippuri, 1 kg Keiju Deli tuorejuusto 1kg pippuri poistuu, voidaanko tarjota vastaavaa esim. 1,5kg astiassa? Yllä oleviin kysymyksiin vastauksena: -rivi 105 tuorejuusto, sitruuna, 1 kg tuote on poistunut markkinoilta Mikäli valikoimista ei löydy vastaavaa jätetään rivi tyhjäksi. -rivi 110 Pizza-juusto 2,5 kg Voidaanko tarjota pakkauskokoa 2kg? Liite 4 Eines- ja pakasteruuat -rivi 6 jauhelihapihvi, sika, n.40-50g, S<1,2% R< 12% Saako jauhelihapihvissä olla myös nautaa? Tarjotaan tarjouspyynnön mukaisesti. -rivi 7 minipyörykkä Minkä kokoinen tuote tulisi olla? Lisäksi suola on korkea näissä pienimmissä. Voitteko nostaa suolan ja rasvan kokonaismäärää? Finduksen minilihapulla 3,5g suolaa 1,9% ja rasvaa 17% Saarioisten minipyörykkä 6g suolaa 1,1% ja rasvaa 23% RF mini-frikadelli 12g suolaa 1,6% ja rasvaa 19g Pysytään asetetuissa kriteereissä. Minipyörykän koko n g. -rivi 8 lihapyörykät, nauta, n.20g S<1,2% R< 12% Voidaanko rasvan kriteeriä laskea esim. 17%, sillä tuo kriteeri on todella haasteellinen? Pysytään asetetuissa kriteereissä. -rivi 9 lihapyörykät, sika, n.20g S<1,2% R< 12% Saako tuote sisältää myös nautaa? Ei voi olla. Erityisruokavaliotarve.

4 -rivi 11 jauhelihamureke Onko kyse kokonaisesta murekkeesta ja kypsästä viipaloidusta? Kypsä, kokonainen tuote. -rivi 12 lindströminpihvi n. 50g, S<1,2% R< 12% Voidaanko molempia kriteereitä muuttaa? Findus Lindströminpihvi 82x55g paist pa -- suola 1,7% ja rasva 16% HK lindströminpihvi80x55g -- suola 1,5% ja rasva 13% Lindströminpihvi harvoin ruokalistallamme, joten lievennetään suola <1,5 ja ra <13 %. -rivi 16 broilermureke Tarjotaanko kokonainen mureke vai kypsä viipaloitu? Kypsä, kokonainen tuote. -rivi 17 kalkkunapihvi n.40g, S<1,0% R< 8% Onko kalkkunapihvi 55g liian iso? -rivi 26 sitruunaturskaleike Kyseinen tuote on poistettu, joten tilalle voi varmaankin tarjota turskasta tehtyä leivitettyä tuotetta? Voi tarjota n g leivitettyä kalaa. -rivi 40 kasvisnugget S<1,0% R<10% Voiko tähän tarjota kasvispyörykkää? Ei voi, sillä kasvispyörykkä on erikseen tuotelistalla. -rivi 43 viherpihvi S<1,0% R<10% Voiko tähän tarjota esim. kikhernepihvejä? Kyllä voi. -rivi 44 parsakaalipihvi S<1,0% R<10% Voiko rasvaprosenttia lieventää esim 11%? Kyllä voi lieventää 11 %. -rivi 45 kukkakaalipihvi S<1,0% R<10% Voiko tähän tarjota esim. porkkanapihviä? Ei voi tarjota. rivit GN murolevy, ruis-perunataikina ja ruismurotaikina jäävät Ateriamestareiden valikoimista, joten ei ole tarjota tuotteita tällä hetkellä Mikäli valikoimistanne ei löydy ao. tuotetta, silloin rivi jätetään täyttämättä. Liite 5 Perunat vihannekset marjat -rivi 20 Pyttipannu Onko kyse perunakuutiosta vai pyttipannusta, jossa on valmiina lihaa tai makkaraa? Pyttipannu sisältää tyypillisesti lihaa tai makkaraa siis pyttipannu. -rivi 57 Keltainen porkkanakuutio Tuote poistunut Ateriamestareiden valikoimasta. Mikäli valikoimistanne ei löydy tuotetta, silloin rivi jätetään täyttämättä.

5 Liite 6 Kalat ja kalajalosteet -rivi 22 Kirjolohikuutio 2*2*3cm Voidaanko tähän tarjota kokoa 16 *16*16mm? Ei voi, haluamme suurempaa kuutiota. Liite 7 Leipä -rivi 16 Patonki, graham Voidaanko riville tarjota moniviljapatonkia? Tässä kysymyksiä koskien Kirkkonummen elintarviketarjouspyynnön maitotaloustuotteita: - Koskeeko murtopakkauksien toimittaminen maitotaloustuotteita vaiko vaan tukkutuotteita? Jos koskee, niin kuinka pieniä eriä edellytetään? Koskee maitoa/piimaa 5 l erä. Säilykkeet ja marja- ja vihannespakasteet. - Riittääkö, että laskun loppusumma on sekä verollisena että verottomana, mutta yksittäisten tuotteiden hinnat ovat verottomina? Ei riitä vaan jokaisen tuotteen kohdalla tulee olla veroton ja verollinen hinta.. - Tarjouspyynnössä kysytään kasvirasvasekoitteita 15 %:na. Voiko tarjota 13 % rasvaa sisältäviä tuotteita? Onko 5 l:n pakkauskoko kasvirasvasekoitteessa ehdoton? Voiko tarjota tähän 10 l? - Tarjouspyynnössä kysyttyä Bulgarianjogurttia ei ole saatavana 2 kg:n pakkauksessa. Voiko tarjota 500 g:n pakkauksen? Poistamme rivin Bulgarian jogurtti! Se tarkoittaa ruokajugurttia 2 kg:n pakkauksessa, joka on jo tarjouspyynnössä. - A-jogurtti 150 g laktoositon ja vähälaktoosinen, rton ei ole markkinoilla saatavilla rasvattomana. Voiko tarjota tuotteet, joissa rasva 3,2 %? Tässä tarkoitetaan tuotetta jogurtti, laktoositon Poistetaan A. Voi tarjota. - Tarjouspyynnössä kysytty A-jogurtti 1 l laktoositon, rton. Rasvaton litran A-jogurtti on vähälaktoosinen. Voiko tarjota vähälaktoosisen tuotteen tai laktoosittoman, jossa rasvaa 4 % ja pakkaus 750 g? Tarjotaan tähän vähälaktoosinen tuote, 1 l. Poistetaan etuliite A. - Tarjouspyynnössä kysytty Maust. Hedelmäjogurtti g lis. sokeria enintään 7 % rton, lakton. Voiko tarjota muuten kriteerit täyttävän tuotteen, jossa lisättyä sokeria 8 %? VOI tarjota. - Voisiko Ravintorasvojen laktoosittomat kasvirasvasekoitteet, margariinit, öljyt ja majoneesit olla tukkutuotteiden kilpailutuksessa, kun niitä ei ole maitotaloustuotteisiin erikoistuneiden toimittajien valikoimissa? Pysytään tarjouspyynnön mukaisessa ryhmittelyssä. - Juustoissa edellytetään kolmen tuotteen kohdalla, että kovaa rasvaa saa olla enint. 33 % rasvasta. Kaikissa maitorasvapohjaisissa juustoissa kovan rasvan osuus on yli puolet rasvasta. Siis tätä edellytystä ei pysty täyttämään. Jätetäänkö tämä kriteeri pois? Ei jätetä! - Tarjouspyynnössä kysytään Polar-tyyppinen 17 % sk-viipalevuoka. Polar-juuston rasva on 15 %, siis voiko tarjota tämän? Voi tarjota! - Onko juustojen 1,2 %:n suolaraja ehdoton? Voiko tarjota tuotteen, jossa suola 1,3 %? Voi tarjota! - Voiko tuorejuustoihin tarjota 1,5 kg:n pakkauksen 1 kg:n pakkauksen sijaan? Voi tarjota!

6 1) Voitteko tarkentaa; Näkkileipä, siemenrouhepinta 6,4 kg, esimerkki merkillä tms.kohdennusta? Tarjoatte valikoimassanne olevaa siemenrouhepintaista näkkileipää. 2)Paljonko pakkauskoko voi poiketa pyydetystä? Esim. voiko vehnäjauho 4 kg tarjota 2 kg:n pakkausta jne? LIITE 3: Onko tuote oikeassa tuoteryhmässä? Krossattu S0, S<0,6 R<12 % 1000 kg / v. Tämä tarkoittaa sous vide tuotetta eli on oikeassa ryhmässä. Liite 5: Tuoretuotteiden hinnoittelu: hinnat ilmoitetaan viikolta 21, tarkoitetaanko, että tarjoaja ennustaa vuoden 2013 viikon 21 tuoretuotteiden hinnat etukäteen? Tarjouspyynnön mukaan eli viikko 2/2013. Kuuluuko perunat myös viikkotarjouksen piriin? Kuuluu! lanttu ja porkkanalohko, pyydämme tarkennusta, joko käyttötarkoituksesta tai määrittelemään tarkemmin tuotteen koon ja kuvauksen. Tämä vaikuttaa hinnoitteluun, voidaanko ne tehdä koneellisesti vai tuleeko se tuottaa käsityönä. Koneellisesti, käyttötarkoitus tuorepalana tarjottava ns. sormiruoka. Liite 6 Tuoreen kalan hinnoittelu: kuuluuko se ns. viikkohinnoitteluun, vai kuinka tarjoaja tulkitsee kohdan tuore kala hinnoittelujakson? Tuore kala kuuluu viikkohinnoittelun piiriin. Tarjouspyynnössänne koskien leipomotuotteita teillä on tuotespekseinä kuitupitoisuus <6, lienee kuitenkin > 6 eli suurempi kuin 6? Kuitupitoisuus tulee olla tietenkin >6 eli suurempi kuin 6. Siinä kohtaa tuotelistassa on lyöntivirhe. Pyydätte toimittamaan tarjouksen myös levykkeellä, voiko toimittaa muistitikulla? Tarjouksen voi toimittaa muistitikulla. Alla kysymyksemme koskien elintarvikkeiden tarjouspyyntöä ajalle mahdollinen optiovuosi: 1. Onko kaikkia tarjouspyynnössä mainittuja tuotteita saatava myös murtopakkauksina? Esimerkiksi maito/piimä 5 l erissä, säilykkeet, marja- ja vihannespakasteet. 2. Kuljetuksista: Ovatko kuljetuspäivät ehdottomia? Voiko päiviä mahdollisesti muuttaa jotta sopisi jo olemassa oleviin toimitusaikatauluihin, esim. Veikkolaan toimitus tiistaisin? Ovatko toimitusajat ehdottomia? Voisiko aikaa kohtuullistaa pienten valmistuskeittiöiden osalta, esim. toimitukset klo 11 mennessä? Voiko isoihin aluekeittiöihin toimittaa mahdollisesti yö-aikaan? Voi sopia tarkemmin myöhemmin ja voi toimittaa isoihin aluekeittiöihin yö-aikaan. 3. Liite 7. Voiko tarjota pakasteleipiä? 4. Täytetäänkö tuoteryhmäalennus taulukon jokaisen tuotteen kohdalle vai vain pääriveille esim. viljatuotteet riville? Riittää tuoteryhmittäin. 5. Ovatko perunat (peruna, pesty; peruna, kuorittu, annos ja peruna, kuorittu, muusiperuna) viikkohinnoittelussa? Ilmoitammeko hinnat viikkotarjouksen 2/2013 mukaan? On viikkotarjouksen mukaan tarjottava! 6. Pakkauskoko; voiko pakkauskoko poiketa pyydetystä ja mikäli voi niin kuinka paljon? Voimmeko tarjota valikoistamme löytyvää lähinnä olevaa pakkauskokoa? Esim. Ruisrouhe 20kg ei ole valikoissamme mutta 450g löytyy kyllä valikoistamme. Ruishiutale 5kg ei ole mutta 10kg löytyy. Tattarihiutale 1kg ei ole mutta valikoissamme on 0,6kg. Ohrahiutale 1kg, valikoissamme on 0,7kg. Voi tarjota! 7. Tuotteet:

7 Liite 1.Kuiva-aineet ja säilykkeet osio: maissileipä 100 g, ei ole valikoimissamme, voidaanko tuote poistaa hinnoitteluliitteestä? Ruisjauho, luomu, ei ole valikoimissamme, voidaanko tuote poistaa hinnoitteluliitteestä? Lettujauho, gluteeniton, maidoton, ei ole valikoimissamme, voidaanko tuote poistaa hinnoitteluliitteestä? Ei voi poistaa vaan jätätte tarjoamatta! Pannarihillo 12 kg, voidaanko tilalle tarjota sekahillo 6 kg? Kyllä voi! Puolukkahillo 12 kg, voidaanko tilalle tarjota puolukkahillo 6 kg? Kyllä voi! Mustaherukkahillo 12 kg, voidaanko tilalle tarjota mustaherukkahillo 6 kg? Kyllä voi! Tuoresoseet, voidaanko tarjota 1 litran soseita? Voi TARJOTA! Persikkakuutio omassa mehussa, persikkakuutiota omassa mehussa ei ole valikoimissamme, voidaanko tilalle tarjota persikkakuutiota rypälemehussa. Voi tarjota! Metsäsienikuutio 3 kg, voidaanko tarjota sienikuutiota? Voi tarjota! Sipulisalaatti, ei ole valikoimissamme, mikäli tarkoitatte Saarioisten sipulisalaattia niin tuote on lopetettu. Losalt 3 kg, ei ole valikoimissamme, voidaanko tuote poistaa hinnoitteluliitteestä? Jätätte tarjoamatta ne tuotteet, joita ei löydy valikoimistanne. Ei poisteta rivejä! Liite 4. Valmisruoat/pakasteruoat osio: Viherpihvi, parsakaalipihvi ja kukkakaalipihvi; ei löydy valikoimistamme, voidaanko tuotteet poistaa hinnoitteluliitteestä? Ei voi poistaa vaan jätätte tarjoamatta! Liite 5. Peruna ja vihannekset, marjat osio: Keltainen porkkanakuutio, kuutiota ei ole valikoimissamme, voidaanko tilalle tarjota keltainen porkkanatikku? Voi tarjota! kesäkurpitsa suikale, suikaletta ei ole valikoimissamme, voidaanko tilalle tarjota kesäkurpitsakuutiota? Voi tarjota! Liite 6. Kala ja kalajalosteet osio: Haukimassa, ei ole valikoimissamme, voidaanko tuote poistaa hinnoitteluliitteestä? Siikamassa, ei ole valikoimissamme, voidaanko tuote poistaa hinnoitteluliitteestä? Lohi raaputusmassa, ei ole valikoimissamme, voidaanko tuote poistaa hinnoitteluliitteestä? Tuotteita ei voi poistaa vaan jätätte tarjoamatta mikäli tuotteita ei ole valikoimassa! 1. Valmisruoka-taulukossa on tällainen otsikko Kypsän lihan/kalan verrattava osuus, mitä tällä tarkoitetaan? Tarkoittaa kypsän lihan/kalan osuus tuotteessa prosentteina. Teen kilpailutuksen tuotteisiin liittyen muutaman kysymyksen. Liite 2. Maitotaloustuotteet; Kysymys 1. Voiko riville 98 tarjota JuustoCremen 3,5kg, joka on vähälaktoosinen? EI voi tarjota! Haluamme laktoosittoman tuotteen. Kysymys 2. Voiko tuorejuustoriveille tarjota 1,5kg pakkauksia? Voi tarjota! Kysymys 3. Voiko riville 115 tarjota vähälaktoosista vaniljakastiketta, jonka rasvaprosentti on 12? Voi tarjota! Ovatko rasva- ja suolavaatimukset ehdottomia vaatimuksia, voiko niistä poiketa? Pidetään tarjouspyynnössä esitetyistä kriteereistä kiinni, kun kysymystä ei ole yksilöity tarkemmin. Ruokamakkaraosiossa pyydetään kalkkunalenkkimakkaraa ja broilerlenkkiä, voiko tässä kohtaa tarjota kalkkunanakkipalaa, joka sisältää vain siipikarjanlihaa? Voi tarjota!

8 1. Voiko kaupparekisteriote olla ruotsinkielinen. Tarjous pyydetty suomenkielisenä, mutta kaupparekisteriote voi olla ruotsinkielinen! 2. Voiko levykkeen sijasta käyttää muistitikkua. Voi käyttää! Esitämme kysymyksiä koskien elintarvikkeiden tarjouspyyntöänne: Kysymys 1. Kohta 4. Hinnat ja hintojen tarkistaminen: Tarjoushintojen tulee olla voimassa vähintään saakka. Tuore kalalle, vihanneksille ja marjoille sekä peruna tuotteille on annettu mahdollisuus hintojen tarkistukseen lyhyemmällä aikavälillä kuin sopimuksessa vaadittava ensimmäinen vuosi. Myös lihatuotteissa on vastaavanlaiset kustannuspaineet joten tammikuussa 2013 hinnan arvioiminen vuoden 2013 joulukuuhun saakka on täysin mahdotonta. Tarjoaja joko ottaa suuren riskin hinnoittelussa tai hinnoittelee varmuuden vuoksi ylihintaan. Kumpikaan vaihtoehto ei ole tue hyvää yhteistyötä elintarvikehankinnassa. Voitteko kohtuullistaa kiinteän hinnan ajanjakson esim. 4 kk tai 6 kk:n jaksoon, jolloin hinnoittelussa pystytään reagoimaan paremmin reaalitasossa ja -ajassa? Tarjous tulee tehdä hintojen tarkistamisen osalta tarjouspyynnön mukaan! Kysymys 2. Kohta 4. Hinnat ja hintojen tarkistaminen: Ruokapalveluyksikön pieniin toimipaikkoihin toimitetaan murtopakkauksia ilman lisäkustannuksia. Mitä tarkoitetaan murtopakkauksilla? Tuotteidemme myyntierät on kehitetty pääosin suurkeittiön tarpeisiin, palvelemaan myös pieniä keittiöitä. Jos murtopakkauksilla tarkoitetaan tuotteiden myyntierän purkamista, niin voiko ehtoa kohtuullistaa niin ettei myyntieriä tarvitse purkaa jos ne ovat jo valmiiksi pieniä? Liha- ja lihavalmisteiden pakkauseriä ei tarvitse purkaa! Kysymys 3. Kohta 6. Tavaran tilaustapa, toimitus ja raportointi: Kuivatavarat, lihat ja pakasteet tulee toimittaa isoihin tuotantokeittiöihin varastoihin työnnettävissä rullakkovaunuissa. Lihatuotteiden suoratoimituksissa ei ole käytössä rullakkovaunuja. Vaikka lihatuotteiden jakelijana toimisi meijeriteollisuuden toimija, millä rullakkovaunuja on käytettävissä, ei niitä ole tarkoitettu lihatuotteille. Rullakot ja alusvaunut ovat Meijeripakkauspoolin omaisuutta ja käytettävissä ainoastaan meijerituotteille. Vain tukkuliikkeet voi toimittaa lihatuotteet rullakkovaunuissa. Voitteko kohtuullistaa tätä kohtaa, jotta lihatoimijoiden suoratarjoukset ja -toimitukset olisi myös mahdollisia? Liha- ja lihajalosteet voi toimittaa pakattuina, toimittajan laatikoissa! Kysymys 4. Tuotetielomake kohta liha- ja lihajalosteet: Olette antaneet tarjouspyynnössänne tuotetietolomakkeessa suola, rasva ja palakoko määritteet. Voiko kyseisiin tuotteisiin tarjota tuotteita, jotka ovat lähellä tarjouspyynnössä olevia kriteereitä? Olemme määrittäneet kriteerit ja pysymme niissä. Yleistä kriteerien muuttamista ei ole tarpeen tehdä, mutta joitakin yksilöityjä kriteereitä olemme sallineet. (ilmenee vastauksissa) Kysymys 5. Tuotetietolomake kohta eines- ja pakasteruuat: Onko mahdollista tarjota tuotteita tuoteryhmäkohtaisesti esim. liharuoat? On mahdollista tarjota tuoteryhmäkohtaisesti vain osaa tuotteista. Olemme jakaneet tuotteet ryhmittäin tarjouspyynnössämme esitetyn mukaisesti ja pysymme jaottelussamme.

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA 1 ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA : Elintarvikehankinnat Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta hankintakaudeksi 1.4.2015 31.3.2017 ja mahdollinen optio 1+1 vuosi Kysymys 1:

Lisätiedot

ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET

ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET Kysymys 1 Liite 1, Positiot: 118 Sekamehutiiviste, täysmehupitoisuus 35 % 15 000 10,0 l 119 Sekamehutiiviste, täysmehupitoisuus 65 % 12 000 10,0

Lisätiedot

Kysymys 2: Voiko tarjota 5kg:n pakkauksen ruokamakkaroissa, kun kriteereissä on mainittu n. 3kg? Vastaus 2: Kyllä, pakkauskoko voi olla 5 kg.

Kysymys 2: Voiko tarjota 5kg:n pakkauksen ruokamakkaroissa, kun kriteereissä on mainittu n. 3kg? Vastaus 2: Kyllä, pakkauskoko voi olla 5 kg. EURAN, SÄKYLÄN sekä SÄKYLÄN JA KÖYLIÖN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄN ELINTARVIKE- SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIEN HANKINTAAN 1.2.2015-31.1.2018 LIITTYVÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET: Kiitos kysymyksistänne. Pyydän

Lisätiedot

Vastaus 1 Ei voi tarjota pakastetuotetta, mikäli on pyydetty tuoretuotteena. Pakastetuotteen hinnan voi ilmoittaa Exceltaulukon

Vastaus 1 Ei voi tarjota pakastetuotetta, mikäli on pyydetty tuoretuotteena. Pakastetuotteen hinnan voi ilmoittaa Exceltaulukon LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN Kysymykset ja vastaukset 1 (7) VALMIS- JA PUOLIVALMISRUOKATUOTTEET Tarjouspyyntö 26/2015, 25.11.2015 Kysymys 1 Voiko tarjota seuraavia tuoretuotteena pyydettyjä tuotteita

Lisätiedot

Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta Tarjouskilpailuun Maito ja maitotaloustuotteet liittyvien kysymysten ja vastausten yhteenveto

Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta Tarjouskilpailuun Maito ja maitotaloustuotteet liittyvien kysymysten ja vastausten yhteenveto Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta Tarjouskilpailuun Maito ja maitotaloustuotteet liittyvien kysymysten ja vastausten yhteenveto 1. Tarjouspyynnössä kysytään Ykkösmaito 10 l novobox. Ykkömaitoa ei ole

Lisätiedot

Lihat ja lihajalosteet kysymykset ja vastaukset

Lihat ja lihajalosteet kysymykset ja vastaukset Lihat ja lihajalosteet 2017-2019 kysymykset ja vastaukset 10.4.2017 Kysymys 1. "Pakastetuotteita ei hyväksytä tarjoukseen." Tuotevalikoimassamme seuraavat tarjouspyynnössä pyydetyt tuotteet ovat pakastetuotteita:

Lisätiedot

ELINTARVIKKEIDEN TARJOUSPYYNTÖÖN 2.4.2013 MENNESSÄ SAAPUNEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET NIIHIN 4.4.2013

ELINTARVIKKEIDEN TARJOUSPYYNTÖÖN 2.4.2013 MENNESSÄ SAAPUNEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET NIIHIN 4.4.2013 ELINTARVIKKEIDEN TARJOUSPYYNTÖÖN 2.4.2013 MENNESSÄ SAAPUNEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET NIIHIN 4.4.2013 Alla ovat määräaikaan mennessä esitetyt kysymykset ja punaisella fontilla on merkitty vastaukset niihin.

Lisätiedot

Kimmon. kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014

Kimmon. kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014 Kimmon kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014 Kimmon kesäisiä tarjouksia... Viktor Elo lihapyörykkä 5 kg (á 16 g) raakapakaste Viktor Elo lihamureketanko n. 6,5 kg (3x n.2,15 kg) raakapakaste Viktor

Lisätiedot

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014 Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa Elina Särmälä 13.2.2014 Saimaan Tukipalvelut Oy Saimaan Tukipalvelut Oy aloitti toimintansa vuonna 2010. Yhtiön omistus jakaantuu siten, että Lappeenrannan kaupunki omistaa

Lisätiedot

LEIPOMOTUOTTEET Tuotenumero Pakkau s-koko ME (gr / kpl) Kulutus yks. LEIPOMOTUOTTEET arvio Leipä tuoreena,tänään leivottuna: Sämpylä 12000 1 kpl Annosleipä tumma 4800 1 kpl Annosleipä vaalea 4800 1 kpl

Lisätiedot

Vastaukset Haapajärven kaupungin elintarvikkeita koskevaan tarjouspyyntöön 2017

Vastaukset Haapajärven kaupungin elintarvikkeita koskevaan tarjouspyyntöön 2017 Vastaukset Haapajärven kaupungin elintarvikkeita koskevaan tarjouspyyntöön 2017 YLEISET KYSYMYKSET: 1. Kysymys: tarjouksen toimittaminen, vertailu ja päätöksen tekeminen: Mitä tarkoitatte että liitteet

Lisätiedot

17. SO-kuutio 2,00-4,00 "rasvaa kork. 10 %, kuutio 16x16"; voiko tarjota tuotteen jonka

17. SO-kuutio 2,00-4,00 rasvaa kork. 10 %, kuutio 16x16; voiko tarjota tuotteen jonka Kysymykset ja vastaukset liittyen Kalajokilaakson hankintarenkaan elintarviketarjouspyyntöön 1.3.2016 28.2.2019: Vastaukset on kirjoitettu punaisella fontilla. 1. Lähetetäänkö kaikki 11 kirjallista tarjousta

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankinnat. Räätälöimällä julkiseen keittiöön Auli Windt, Kouvolan kaupunki

Kouvolan kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankinnat. Räätälöimällä julkiseen keittiöön Auli Windt, Kouvolan kaupunki Kouvolan kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankinnat Räätälöimällä julkiseen keittiöön 7.4.2016 Auli Windt, Kouvolan kaupunki 1 RUOKAPALVELUJEN TUNNUSLUKUJA Päivittäin valmistetaan 23 000 erityyppistä

Lisätiedot

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET 8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET Tarjouspyyntöön määräaikaan 6.10.2014 klo 14.00 mennessä esitetyt kysymykset

Lisätiedot

PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET

PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET Hengitysliitto ry 7.5.2014 PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET Tarjouspyyntöä koskevat lisätietopyynnöt ja niihin annetut vastaukset. HUOM. Hankinnasta julkaistaan

Lisätiedot

Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012

Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012 Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012 Tuo makua elämääsi Punajuurilohko 4x2kg 4x2kg sous vide sous vide 3344 Punajuuri 160 kj / 40 kcal 1, 6,9 g 2,5 g 6,8 g 0,1 Lohkoja voi käyttää sellaisenaan kylmänä lisäkkenä

Lisätiedot

optiovuosi mukaan lukien

optiovuosi mukaan lukien HELSINGIN KAUPUNKI HANKINTAOHJELMA 1 HANKINTAKESKUS VERTAILUSSA MUKANA OLLEET TUOTTEET Kettumäki NESTEMÄISET MAITOVALMISTEET, JUUSTOT JA RAVINTORASVAT Huom! Vähälaktoosisen tilalle voi tarjota ta ja tavallisen

Lisätiedot

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti valtuuston kokouksessa 9.12.2013 seuraavan sisältöisen aloitteen:

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti valtuuston kokouksessa 9.12.2013 seuraavan sisältöisen aloitteen: Kunnanhallitus 9 13.01.2014 Tekninen lautakunta 20 18.02.2014 Kunnanhallitus 63 03.03.2014 Valtuustoaloite lähiruoan lisäämiseksi kunnan ruokahankinnoissa 50/00.02/2014 Kunnanvaltuusto 9.12.2013 161 Kristillisdemokraattien

Lisätiedot

1 (6) KOULUMAITOTUKEEN OIKEUTETUT TUOTTEET VALIO OY:n VALIKOIMASSA

1 (6) KOULUMAITOTUKEEN OIKEUTETUT TUOTTEET VALIO OY:n VALIKOIMASSA 1 (6) KOULUMAITOTUKEEN OIKEUTETUT TUOTTEET VALIO OY:n VALIKOIMASSA Voimassa 1.1.2015 alkaen. Korvaa 1.8.2014 päivitetyn listan. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksiin (EU) N:o 1308/2013 ja 1306/2013

Lisätiedot

Meira Nova Oy Hankinnan organisaatio Toukokuu 2017

Meira Nova Oy Hankinnan organisaatio Toukokuu 2017 Hankinnan organisaatio Toukokuu 2017 1 21.6.2017 Jukka Viri 1.5.2017 Kaupallinen johtaja Jukka Viri Kuivatuotteet, käyttötavarat ja tekstiilit Heidi Mikkonen Tuoretuotteet ja pakasteet Kimmo Tuira Alkoholi-

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ 1.11.2011 1 (6) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ KYSYMYS 1 Kysymys koskee seuraavia kuljetettavia alueita: 2. Hauho - pudotuspisteitä n. 24

Lisätiedot

PIENIN TOIMITUS- ERÄ

PIENIN TOIMITUS- ERÄ HÄMEENKYRÖN KUNTA JA IKAALISTEN KAUPUNKI LIITE 3 ELINTARVIKEHANKINNAT VUOSILLE 2015-2017, kaikkiin keittiöihin TUOTE PAKKAUS- KOKO PIENIN TOIMITUS- ERÄ VALMISTAJA/ PAKKAAJA KULUTUS YHTEENSÄ YKSIKKÖ- HINTA/KG/L,

Lisätiedot

Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa. Elina Särmälä

Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa. Elina Särmälä Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa Elina Särmälä 7.2.2017 Lappeenrannan hankintapalvelujen elintarvikehankintarenkaaseen kuuluvat tahot Hankintapalveluiden asiakkaina Etelä-Karjalan kunnat:

Lisätiedot

Tehtävän ohjeistus: Laadi ennakkoon ilmoitettavista ruokalajeista ruokaohjeet 40 hengelle ja kirjoita ne oheiselle reseptipohjalle.

Tehtävän ohjeistus: Laadi ennakkoon ilmoitettavista ruokalajeista ruokaohjeet 40 hengelle ja kirjoita ne oheiselle reseptipohjalle. Suurtalouskokki 2008 finaalitehtävä Suurtalouskokin finaalikilpailu koostuu tehtävistä, jotka ovat: 1. Ennakkotehtävä 1 toteutus ( Buffet-pöytä ) 2. Ennakkotehtävä 2 suunnitelman muutokset ( mukana kynät,

Lisätiedot

Elintarvikehankinnat puitesopimusperiaatteella ajalle

Elintarvikehankinnat puitesopimusperiaatteella ajalle Palvelutuotannon lautakunta 28 28.04.2016 Elintarvikehankinnat puitesopimusperiaatteella ajalle 1.8.2016-31.7.2019 Palvelutuotannon lautakunta 28.04.2016 28 Elintarvikkeiden hankintasopimus päättyy 31.7.2016.

Lisätiedot

Suun terveydenhuollon tarveaineet

Suun terveydenhuollon tarveaineet Suun terveydenhuollon tarveaineet 1. Hintaliite taulukosta puuttuu Tai vastaava merkintä, pyydämme lisäämään sen hintaliitetaulukkoon. Pahoittelumme virheestä, teksti lisätty Hintaliitteelle. 2. Onko kysymysten

Lisätiedot

PUHDISTUSAINEET JA VÄLINEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

PUHDISTUSAINEET JA VÄLINEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 9.9.2013 PUHDISTUSAINEET JA VÄLINEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Määräaikaan 30.8.2013 mennessä Oulaisten kaupungin tarjouspyyntöön, puhdistusaineet - ja välineet liittyen on tullut sähköpostitse seuraavat

Lisätiedot

Kysely julkisille toimijoille ruoan ja raaka-aineiden alkuperästä

Kysely julkisille toimijoille ruoan ja raaka-aineiden alkuperästä Kysely julkisille toimijoille ruoan ja raaka-aineiden alkuperästä Kysely julkisille toimijoille Tiedot pyydettiin vuotta 2009 koskien Toteutus huhtikuussa 2010 Sähköinen kysely, tiedot vastaajakohtaisesti

Lisätiedot

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä Joululista 2008 Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä 1 Joulu on lämmin sana, punaiset villasukat ja aattosaunan syli. Joulun näkee jo kaukaa: hiippalakki vilahtaa nurkan taakse, valoja syttyy yöhön. Pysähdy

Lisätiedot

Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet

Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet 29.11.2012/kk Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet LISÄKYSYMYKSET JA NIIDEN VASTAUKSET 1.KYSYMYS Tarjouspyynnössänne pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet,

Lisätiedot

Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun

Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun 20 / 20 -seminaari 21.3.2013, Pro Luomu ja EkoCentria Ruokapalvelupäällikkö Aulikki Johansson Koulu- ja päiväkotipalvelut Palmia catering-palvelut aulikki.johansson@palmia.fi

Lisätiedot

1 (5) KOULUMAITOTUKEEN OIKEUTETUT TUOTTEET VALIO OY:n VALIKOIMASSA

1 (5) KOULUMAITOTUKEEN OIKEUTETUT TUOTTEET VALIO OY:n VALIKOIMASSA 1 (5) KOULUMAITOTUKEEN OIKEUTETUT TUOTTEET VALIO OY:n VALIKOIMASSA Voimassa 1.1.2017 alkaen. Korvaa 1.8.2016 päivitetyn listan. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksiin (EU) no:1308/2013 ja 1306/2013

Lisätiedot

KEINUKAMARI vko 38 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai KAHDEN KALAN VUOKA L,G,K PERUNASOSE L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO

KEINUKAMARI vko 38 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai KAHDEN KALAN VUOKA L,G,K PERUNASOSE L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO Ruokalistan muutokset mahdollisia KEINUKAMARI vko 38 JAUHELIHA- LÄMMIN TUORE PORKKANA NNIKALA- KIUSAUS PUNAJUURI YRTTIPORSAS- HERNE-MAISSI KAHDEN KALAN VUOKA SOSE TILLILIHA KUKKAKAALI- SEIRIN KALA TILLI

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) VASTAUKSET SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN, SAIRAALA- APTEEKIN TARJOUSPYYNTÖÖN MÄÄRÄAIKAAN MENNESSÄ ESITET- TYIHIN KYSYMYKSIIN JA TARKENNUS LÄÄKKEELLISTEN KAASUJEN TARJOUSPYYNTÖÖN

Lisätiedot

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (6) Espoo Catering -liikelaitos hankkii lihaa, lihatuotteita ja valmisruokia tuotantokeittiöille tällä hetkellä noin kahden miljoonan euron arvosta vuodessa. Hintaliitteestä (liite

Lisätiedot

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Maanantai Pinaattikeitto ja kananmuna PINAATTIKEITTO L Vesi; Maitojuoma kevyt laktoositon (Maito ja

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) VASTAUKSET MÄÄRÄAIKAAN 5.6.2014 KLO 12.00 MENNESSÄ SAATUIHIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN TARJOUSPYYNTÖÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN JA TOIMITUSPALVELUN HANKINTA Huom! Samaa asiaa useammin

Lisätiedot

Määräaikaan mennessä klo 16:00 tulleet kysymykset, teolliset elintarvikkeet, talous ja pakkaustarvikkeet

Määräaikaan mennessä klo 16:00 tulleet kysymykset, teolliset elintarvikkeet, talous ja pakkaustarvikkeet Määräaikaan mennessä 21.11.2012 klo 16:00 tulleet kysymykset, teolliset elintarvikkeet, talous ja pakkaustarvikkeet Korjattuun tarjouspyyntöön on lisätty sopimuskumppani PPSHP ryhmän 2 talous ja pakkaustarvikkeet

Lisätiedot

06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA. Kysymys 1:

06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA. Kysymys 1: 06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA Kysymys 1: Tarjouspyynnössä liite 4 sarake C Ehdottomat vaatimukset pakkauskoilla (20x0,2 g) ja tuotemerkeillä ( vivapen ) määritellään tuotteet

Lisätiedot

Satakunnan SeutuAromi Ruokalista

Satakunnan SeutuAromi Ruokalista Ateriapäivä: 18.1.2016-2 Sivu: 1 Maanantai 18.1.2016 Tiistai 19.1.2016 Keskiviikko 20.1.2016 Torstai 21.1.2016 Perjantai 22.1.2016 Lauantai 23.1.2016 Sunnuntai 24.1.2016 Vehnähiutalepuuro Kaurapuuro Neljän

Lisätiedot

Sopimuskausi 1.2.2015 31.1.2018 sekä mahdollinen, yhden vuoden optio 1.2.2018 alkaen. Optiosta ilmoitetaan maaliskuussa 2017.

Sopimuskausi 1.2.2015 31.1.2018 sekä mahdollinen, yhden vuoden optio 1.2.2018 alkaen. Optiosta ilmoitetaan maaliskuussa 2017. Euran kunta/ TARJOUSPYYNTÖ 1/6 ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE 1.2.2015-31.1.2018 + MAHDOLLINEN YHDEN VUODEN OPTIO Taustat ja hankinnan kohde Euran kunnan pyytää, yhdessä Säkylän kunnan sekä

Lisätiedot

KEINUKAMARI vko 44 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai Pyhäinpäivä L,G,K L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO BROILERKEITTO

KEINUKAMARI vko 44 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai Pyhäinpäivä L,G,K L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO BROILERKEITTO Ruokalistan muutokset mahdollisia KEINUKAMARI vko 44 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai Pyhäinpäivä JAUHELIHA- NNIKALA- YRTTIPORSAS- KAHDEN KALAN TILLILIHA SEIRIN KALA KIUSAUS VUOKA

Lisätiedot

Elintarvikehankinnan vähimmäisvaatimukset ja tuotekohtaiset kriteeriehdotukset

Elintarvikehankinnan vähimmäisvaatimukset ja tuotekohtaiset kriteeriehdotukset Elintarvikehankinnan vähimmäisvaatimukset ja tuotekohtaiset kriteeriehdotukset Hyvinkää 18.5.2016 NYT-Tuotekehitystä ja hankintaosaamista -hanke Vienti 95,3 milj.e TUONTI 4,2 miljardia euroa Elintarvikkeiden

Lisätiedot

LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE. Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso

LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE. Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso 24.2.2014 2 - Meri-Lapin alue - Aloite Kemi-Torinon seutuvaltuustolle paikallisten tuotteiden ja raaka-aineiden käytön lisäämiseksi

Lisätiedot

-16 % Ruokapöydän kevyet hinnat! NAUTA-SIKA JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,99 ATRIA

-16 % Ruokapöydän kevyet hinnat! NAUTA-SIKA JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,99 ATRIA VARKAUS_01/18 TUORE_01/18 Ruokapöydän kevyet hinnat! 4 99-16 % NAUTA-SIKA JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,99 Tarjoukset ovat voimassa torstaista keskiviikkoon 4. 10.1.2018, ellei toisin mainita, seuraavissa tuore-elintarvikkeita

Lisätiedot

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa!

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa! Joulu saapuu pienin askelin, sytyttelee kynttilöitä tummeneviin iltoihin, rapisee ovien takana, kuiskailee nurkissa. Eikä aikaakaan, kun se on jo täällä: helisee hopeisina tiukuina, tuoksuu ja maistuu

Lisätiedot

Luomun hintavertailu ammattikeittiöissä

Luomun hintavertailu ammattikeittiöissä Luomun hintavertailu ammattikeittiöissä Ilari Paananen 12.11.2013 Laurea ammattikorkeakoulu oy Lähtökohta lisätä luomun käyttöä julkisissa ruokapalveluissa huomioida pohjoismaiset ravitsemussuositukset

Lisätiedot

Aineksia hyvän olon ruokavalioon

Aineksia hyvän olon ruokavalioon Aineksia hyvän olon ruokavalioon Sisältö Monipuolinen ruokavalio Lautasmalli Ateriarytmi Ravintoaineet Proteiini Hiilihydraatit Rasva Sydänmerkki Liikunta elämäntavaksi 2 Monipuolinen ruokavalio Vähärasvaisia

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/8 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Enon Vanhusten Tuki ry. Heinäveden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Kiteen kaupunki Kontiolahden kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki

Lisätiedot

3.9.2013. Peruna, kuorittu, kokonainen 11 000 kg Peruna, kuorittu, soseperuna 4 000 kg peruna, kuutioitu 6700 kg

3.9.2013. Peruna, kuorittu, kokonainen 11 000 kg Peruna, kuorittu, soseperuna 4 000 kg peruna, kuutioitu 6700 kg HAUSJÄRVEN KUNTA Ruokapalvelut TARJOUSPYYNTÖ 3.9.2013 Arvoisa vastaanottaja Hausjärven kunnan ruokapalvelut (hankintayksikkö) pyytää tarjoustanne jäljempänä määritellyistä tuotteista tässä tarjouspyynnössä

Lisätiedot

VARKAUS_09/18 TUORE_09/18. ATRIA NAUTA-SIKA- JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,49

VARKAUS_09/18 TUORE_09/18. ATRIA NAUTA-SIKA- JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,49 VARKAUS_09/18 TUORE_09/18 NAUTA-SIKA- JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,49 5 49 Nämä herkulliset tarjoukset ovat voimassa torstaista keskiviikkoon 1. 7.3.018, ellei toisin mainita, seuraavissa tuore-elintarvikkeita

Lisätiedot

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Järjestäjät: Riina Finnberg Teija Isokallio Nina Kuusela Tässä kohtaa ei vielä tiedetty, millainen ilta olisi edessä? Apujoukot olivat jo hiukan tehneet taustatyötä

Lisätiedot

Tuoteopas 2014. Snellman Food Service. Lihat ja lihavalmisteet. TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service

Tuoteopas 2014. Snellman Food Service. Lihat ja lihavalmisteet. TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service Tuoteopas 2014 Snellman Food Service Lihat ja lihavalmisteet TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service 1 Ivalo Muonio Kittilä Alueiden vastuuhenkilöt: 1. Maarit Ruuth, gsm 044-7966753 2. Jukka Heikkilä, gsm

Lisätiedot

1 Lasten ruoka-allergiatutkimus. Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää)

1 Lasten ruoka-allergiatutkimus. Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää) 1 Lasten ruoka-allergiatutkimus Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää) LOMAKE C. Kotona täytettävä, palautus postitse palautuskirjekuoressa. VASTAUSOHJE Vastatkaa taulukkomuotoisiin kysymyksiin

Lisätiedot

9 60 /kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg. Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg

9 60 /kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg. Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg 3739 Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg 9 55 9 Tuoresuolattu KALKKUNAN FILEERULLA EU, n. 2 kg 9 60 3738 Tuoresuolattu JUHLAKINKKU POTKALUULLA Suomi, n. 6 7 kg 8 20 20654 Savustettu, kokonainen

Lisätiedot

SODANKYLÄN KUNTA 25.4.2016

SODANKYLÄN KUNTA 25.4.2016 LIHAT JA LIHAJALOSTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Sodankylän kunta pyytää tarjousta liha ja lihajalosteista oheisten asiakirjojen mukaisesti. 1. Hankinnan kohde Sodankylän kunta pyytää tarjousta liha ja lihajalosteiden

Lisätiedot

Lihat ja lihavalmiseet

Lihat ja lihavalmiseet Lihat ja lihavalmiseet HK6061 Parila Camping 1,2 kg gluteeniton, laktoositon, HKScan (4,43/dno) 3,69/kg H0711 Pörssi grillimakkara 2,5 kg gluteeniton, laktoositon 4,80/kg 68045 Vasikan ulkopaisti sous

Lisätiedot

Lähiruokaa kilpailutuksella ammattikeittiöihin. Katja Laukkanen, hankinta-asiamies 18.11.2014

Lähiruokaa kilpailutuksella ammattikeittiöihin. Katja Laukkanen, hankinta-asiamies 18.11.2014 Lähiruokaa kilpailutuksella ammattikeittiöihin Katja Laukkanen, hankinta-asiamies 18.11.2014 1 2 Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty Hankinnan tärkeimmät ratkaisut tehdään suunnitteluvaiheessa Hankinta

Lisätiedot

Kasvisravinto-opas. Vihjeitä viisaisiin valintoihin

Kasvisravinto-opas. Vihjeitä viisaisiin valintoihin Kasvisravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin Kasvisruokailijan ruokapyramidi on saman näköinen kuin tavallinen ruokapyramidi. Ainoastaan eläinkunnan proteiinilähteet on korvattu kasvikunnan proteiinilähteillä

Lisätiedot

Sydäntä keventävää asiaa

Sydäntä keventävää asiaa Sydäntä keventävää asiaa Kolesterolia kannattaa alentaa aktiivisesti Kuudella kymmenestä suomalaisesta aikuisesta on kohonnut veren kolesterolipitoisuus 1. Kun veressä on liikaa kolesterolia, sitä alkaa

Lisätiedot

Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys. 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1

Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys. 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1 Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1 RAVINNON MERKITYS TERVEYDELLE Onko merkitystä? Sydän- ja verisuonisairaudet Verenpaine Kolesteroli Ylipaino Diabetes

Lisätiedot

13.11.2015. Kysymys : Tuleeko esitteet liittää tarjoukseen myös mainittujen esimerkkituotteiden osalta, mikäli näitä tarjotaan?

13.11.2015. Kysymys : Tuleeko esitteet liittää tarjoukseen myös mainittujen esimerkkituotteiden osalta, mikäli näitä tarjotaan? Tarjouspyynnöstä on tehty korjausilmoitus 12.11.2015 koskien liitettä 2. Hinnoittelu- ja vaatimuslomake. Lomakkeella oli virheellisesti suojaus sarakkeessa I (Esimerkkituote). Miksi hintakilpailutatte

Lisätiedot

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointipäivä, (+) tyyppi, (+) Rivinumero tyypit: / 100 / 100 7.5.2018 Kotiruoka 1 Parsakaali pakaste 120 21,130 88,400 1,900 3,300 0,000 0,030 Öljy, rypsi 1 908,200 3800,000 0,000

Lisätiedot

Liite 2/ Kokonaistaloudellista edullisuutta koskeva vertailu

Liite 2/ Kokonaistaloudellista edullisuutta koskeva vertailu 1 Liite 2/ Kokonaistaloudellista edullisuutta koskeva vertailu HINTAKRITEERI Hintavertailussa käytetään kolmelle jäljempänä mainitulle kuvitteelliselle tilaukselle (tilaukset I-III) erikseen laskettavaa

Lisätiedot

ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE MAHDOLLINEN OPTIO 2 VUOTTA

ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE MAHDOLLINEN OPTIO 2 VUOTTA ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE 1.1.2017-31.12.2018 + MAHDOLLINEN OPTIO 2 VUOTTA 1. Hankinnan kohde Axxell Utbildning Ab pyytää tarjousta elintarvikkeiden, kertakäyttötuotteiden ja pakkausmateriaalien

Lisätiedot

HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI

HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI JOUTSAN KUNTA JA LUHANGAN KUNTA Liite 4 Tekninen toimi/ TUKKUTUOTTEET (KUIVAT ELINTARVIKKEET) Ravitsemispalvelut HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI tai NÄKKILEIPÄ, KORPUT JA KEKSIT Koulu-näkkileipä,

Lisätiedot

Sydänystävällinen, terveellinen ravinto Ravitsemussuunnittelija, TtM, Kati Venäläinen, KSSHP

Sydänystävällinen, terveellinen ravinto Ravitsemussuunnittelija, TtM, Kati Venäläinen, KSSHP Sydänystävällinen, terveellinen ravinto 12.9.2017 Ravitsemussuunnittelija, TtM, Kati Venäläinen, KSSHP Sydänliiton ravitsemussuositus Sydänterveyttä edistävä eli sydänystävällinen ruoka on kaikille suositeltavaa

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. HÄMEENLINNAN KAUPUNKI YHDYSKUNTARAKENNE 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE Tiehöylä Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään

Lisätiedot

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g MS ESPOO Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointi, (+) Ateriatyyppi, (+) Rivinumero 15.1.2018 Kotiruoka 1 KEITETTY PASTA SPAGHETTI 100 348,190 1456,850 64,210 10,150 5,070 1,080 Salaatti, rucola 10 12,170 50,900

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU28584 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU28584 Päiväys 1/7 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat yhteisiä kuntapalveluja nimellä

Lisätiedot

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa,

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, vihannespaistos Saanto 7,38 kg Käytetty hävikki 5 % Annosmäärä 20 annosta Annoskoko 0,37 kg 2,600 kg Atria n3kg Kalkkunan sisäfilee 0,030 kg Rypsiöljy

Lisätiedot

Palvelemme pääsiäisenä joka päivä.

Palvelemme pääsiäisenä joka päivä. 2/5 Fiksun ostamisen puolesta MARINOITU tai SUOLATTU LAMMASPAISTI tai LAMPAAN LUUTON PAISTI 8 95 Palvelemme pääsiäisenä joka päivä. APETIT UUNIVALMIIT PERUNAT 750 g (3,33/) Kermaperunat, valkosipuli-,

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/9 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Heinäveden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Kiteen kaupunki Kontiolahden kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Outokummun kaupunki Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Julkiset hankinnat Vinkkejä lähiruoan hankintaan saatavuus, kriteerit ja yhteistyö

Julkiset hankinnat Vinkkejä lähiruoan hankintaan saatavuus, kriteerit ja yhteistyö Julkiset hankinnat Vinkkejä lähiruoan hankintaan saatavuus, kriteerit ja yhteistyö Verkostoitumispäivä Piikkiön Tuorlassa Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-keskus Varsinais-Suomen tuotannon osuus

Lisätiedot

HORECA Suurkeittiövalikoima

HORECA Suurkeittiövalikoima HORECA Suurkeittiövalikoima Vähälaktoosinen Aitoa tornionlaakson kermaperunaa Outisen Perunan kermaperuna ja juureskermaperuna 2,0 kg tuote 518 kermaperunat tuote 517 juureskermaperunat Rönkä takuumureat

Lisätiedot

Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat. Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla.

Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat. Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla. Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla. Vähemmän, ilman gluteenia IsoMitta kehittää tuotteitaan vastaamaan muuttuvan suurkeittiöalan tarpeita. Koko kastike-/

Lisätiedot

Menu Lauantai lounas. Broileriruukku Curryä (M,G), Riisiä (M,G) Punajuuri-kauravuokaa (M, vegan)

Menu Lauantai lounas. Broileriruukku Curryä (M,G), Riisiä (M,G) Punajuuri-kauravuokaa (M, vegan) Menu 8.-9.6.2019 Lauantai lounas Broileriruukku Curryä (M,G), Riisiä (M,G) Punajuuri-kauravuokaa (M, vegan) Vihreäsalaattia (M,G,vegan), Kaalisalaattia (M,G,vegan), Porkkanaraastetta (M,G,vegan) Maitoa

Lisätiedot

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka Hyvää Suomesta- Saarioisilta 21.3.2013 Mirja Lonka Saarioinen yrityksenä Saarioinen Oy on kotimainen, yksityisessä omistuksessa oleva elintarvikealan yritys. Vuonna 1957 käynnistettiin Saarioinen Oy:n

Lisätiedot

Ruokapäiväkirjaa pidetään: Ruokapäiväkirjan täyttäjä: puhelinnumero:

Ruokapäiväkirjaa pidetään: Ruokapäiväkirjan täyttäjä: puhelinnumero: CHFRH_v2 Liite 1. RUOKAPÄIVÄKIRJA Täytetään kotona Lomake tarkistettu: Tutkittavan tunnus: Lapsen nimi: Ruokapäiväkirjan täyttäjä: puhelinnumero: Ruokapäiväkirjaa pidetään: Otathan yhteyttä, jos joku päivistä

Lisätiedot

VALONLÄHTEET / LAMPUT, PL- JA LOISTEPUTKET

VALONLÄHTEET / LAMPUT, PL- JA LOISTEPUTKET KEMIN KAUPUNKI 13.4.2015 Tekninen palvelukeskus / Tilapalvelu Valtakatu 26 94100 KEMI TARJOUSPYYNTÖ VALONLÄHTEET / LAMPUT, PL- JA LOISTEPUTKET Pyydämme tarjoustanne valonlähteistä kirjallisena 24.4.2015

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 09.04.2013.

Lisätiedot

ENEMMÄN KOTIMAISTA JA PAIKALLISTA MITEN SE KÄYTÄNNÖSSÄ TAPAHTUU? Hyvinkää

ENEMMÄN KOTIMAISTA JA PAIKALLISTA MITEN SE KÄYTÄNNÖSSÄ TAPAHTUU? Hyvinkää Saimaan rannalla. ENEMMÄN KOTIMAISTA JA PAIKALLISTA MITEN SE KÄYTÄNNÖSSÄ TAPAHTUU? Hyvinkää 11.10.2017 Palvelujohtaja Mia Hassinen Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut MIKKELIN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT

Lisätiedot

Terveyttä ruoasta Mistä koostuu hyvä ruokavalio? 1.4.2014

Terveyttä ruoasta Mistä koostuu hyvä ruokavalio? 1.4.2014 Terveyttä ruoasta Mistä koostuu hyvä ruokavalio? 1.4.2014 Laura Rantalainen, ravitsemussuunnittelija Servica - Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä SERVICA - ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ

Lisätiedot

OSTOSLI STA. I: Entä leipää? S: Otamme kaksi patonkia ja kaksi ruisleipää. I: Onko tässä kaikki? S: On kaikki ostoslistalta.

OSTOSLI STA. I: Entä leipää? S: Otamme kaksi patonkia ja kaksi ruisleipää. I: Onko tässä kaikki? S: On kaikki ostoslistalta. 7. kappale ( seitsemäs kappale ) KAUPASTA POSTIIN 7.1. Isä ja Samir ovat kaupassa. Samirin kädessä on ostoslista. I: Mitä ostamme ensin? S: Hedelmät. Viisi appelsiinia, neljä punaista omenaa ja puoli ananasta.

Lisätiedot

Elintarvikkeiden hankinta ajalle ja yhden vuoden optio

Elintarvikkeiden hankinta ajalle ja yhden vuoden optio Palvelutuotannon lautakunta 106 27.10.2016 Elintarvikkeiden hankinta ajalle 1.1.2017-31.7.2019 ja yhden vuoden optio 348/10.03.02.06/2016 Palvelutuotannon lautakunta 27.10.2016 106 Kirkkonummen kunta on

Lisätiedot

KEKRILAUTA. Kekrilaudan isäntä ohukainen

KEKRILAUTA. Kekrilaudan isäntä ohukainen KEKRILAUTA Kekrilaudan ajatuksena on yhteinen pöytä ja jakaminen. Laudalle tai pöydälle katetaan tarjoilukulhoissa laudan vieraat. Isäntänä toimii ohukainen, jonka päälle kekrilaudan antimia laitetaan.

Lisätiedot

TUOTEKATALOGI. Aidosti Orientaaliset Maut Suomesta. www.beofood.com

TUOTEKATALOGI. Aidosti Orientaaliset Maut Suomesta. www.beofood.com TUOTEKATALOGI 2015 Aidosti Orientaaliset Maut Suomesta www.beofood.com LIHAVALMISTEET Beofood Nautakebaplastu Proteiinia...14,9 g Hiilihydraattia...5,4 g Rasvaa...18,4 g Ainesosat: Naudanliha, vesi, soijaproteiinivalmisteet,

Lisätiedot

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointipäivä, (+) tyyppi, (+) Rivinumero päivä / 100 / 100 / 100 / 100 / 100 / 100 21.1.2019 Kotiruoka 1 KALA BORDELAISE L 200 164,180 686,930 6,400 14,930 8,530 0,000 uusi2018

Lisätiedot

Tavoitteet: Sapere menetelmän käyttöön tilataan esimerkiksi elintarvikkeita, joita valmistetaan ruoaksi yhdessä lasten kanssa.

Tavoitteet: Sapere menetelmän käyttöön tilataan esimerkiksi elintarvikkeita, joita valmistetaan ruoaksi yhdessä lasten kanssa. Tavoitteet Lähi- ja luomuraaka-aineiden käytön lisääminen Hyvä hinta-laatusuhde Laadukkaat tuotteet valmiusaste huomioiden Tehokkaat toimintatavat Kontrolloidut hankinnat ja toimintatavat Sopimuskausi

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 21.5.2014 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 21.5.2014 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 21.5.2014 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 34, 31760 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

Ravinto-opas. Vihjeitä viisaisiin valintoihin

Ravinto-opas. Vihjeitä viisaisiin valintoihin Ravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin Ruokapyramidi 2000 kcal:n energiataso Kasvisruokailijan ruokapyramidi on saman näköinen kuin tavallinen ruokapyramidi. Ainoastaan eläinkunnan proteiinilähteet

Lisätiedot

RASVA SUOLA SOKERI NÄYTTELY

RASVA SUOLA SOKERI NÄYTTELY RASVA SUOLA SOKERI NÄYTTELY Ylä-Savon terveysliikunta ja ravitsemus hanke Ravitsemusterapeutti Teija Hyppönen Rasva ja suola ENINTÄÄN 5 g PÄIVÄSSÄ SUOLAN SAANTI NYKYISIN (FINRAVINTO 2002) MIEHET 10 G /

Lisätiedot

9.10.2013. VASTAUS 1. Kyllä, tarjouspyyntö koskee skooppien desinfektioainetta, mukaan lukien kaikki tarvittavat aineet (pesuaine ja aktivaattori).

9.10.2013. VASTAUS 1. Kyllä, tarjouspyyntö koskee skooppien desinfektioainetta, mukaan lukien kaikki tarvittavat aineet (pesuaine ja aktivaattori). LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN Kysymyksiä ja vastauksia 1 (7) SIIVOUSAINEET JA -VÄLINEET TARJOUSPYYNTÖ nro 31/2013, 17.9.2012 KYSYMYS 1. Tarjouspyynnöllänne pyydätte tarjousta skooppien sterilointiaineelle

Lisätiedot

Porin kaupungin hankintapalvelut. Tarjouspyyntö HAN04/ PORI 1484/ /2015 Päiväys

Porin kaupungin hankintapalvelut. Tarjouspyyntö HAN04/ PORI 1484/ /2015 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Asia ja sen selvitys HAN04/ PORI 1484/02.08.00/2015 KORJAUSILMOITUS: Kuorittu peruna ja juurekset Hankinnan kohde: KORJAUSILMOITUS Korjattu tarjouspyyntöä seuraavasti:

Lisätiedot

Esimerkkiateriat. Aamiainen

Esimerkkiateriat. Aamiainen Esimerkkiateriat Aamiainen 1) Muroaamiainen All Bran murot (1dl) + marjoja, rasvaton maito 2dl muroihin + ruisleipä, jonka päälle keittokinkkua (3 siivua), tomaattia ja lehtisalaattia 365kcal, kuituja

Lisätiedot

Broileri DENCON FOODS ~ BROILERI 1

Broileri DENCON FOODS ~ BROILERI 1 Broileri DENCON FOODS ~ BROILERI 1 Ihania herkkuja broilerista! Monipuolinen broileri Broilerinlihaa syödään yhä enemmän. Se on terveellistä ja vähärasvaista, ja siinä on runsaasti proteiineja. Lihan mieto

Lisätiedot

Reseptit Likkojen lenkki 2015

Reseptit Likkojen lenkki 2015 Grillattua Hk:n rypsipossua 600 g HK:n rypsiporsaan sisäfilettä 2 tl korianterin siemeniä 1 tl kuminaa 1 tl fenkolinsiemeniä 1 dl hunajaa 1. Puhdista filee kalvoista. 2. Sekoita loput ainekset keskenään

Lisätiedot

MARINADEJA SALAATEILLE

MARINADEJA SALAATEILLE MARINADEJA SALAATEILLE 1. Perusmarinadi 3,5 dl sokeria 3,5 dl omenaviinietikkaa 3 dl öljyä - keitä marinadin aineksia muutama minuutti. Kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua n. 1 vrk - voit myös

Lisätiedot