Kysymys 2: Voiko tarjota 5kg:n pakkauksen ruokamakkaroissa, kun kriteereissä on mainittu n. 3kg? Vastaus 2: Kyllä, pakkauskoko voi olla 5 kg.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysymys 2: Voiko tarjota 5kg:n pakkauksen ruokamakkaroissa, kun kriteereissä on mainittu n. 3kg? Vastaus 2: Kyllä, pakkauskoko voi olla 5 kg."

Transkriptio

1 EURAN, SÄKYLÄN sekä SÄKYLÄN JA KÖYLIÖN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄN ELINTARVIKE- SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIEN HANKINTAAN LIITTYVÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET: Kiitos kysymyksistänne. Pyydän anteeksi, että epähuomiossa käyttömäärälomakkeelle on jäänyt jonkin verran tuotteita, joita ei enää edes valmisteta ja osan pakkauskoko on muuttunut. Mikäli kysymykset ovat samansuuntaisia, olen laittanut ne saman kysymysnumeron alle. Tässä vastauksia kysymyksiinne: Kysymys 1: Miksi lenkkikuutiossa ja nakkipalassa ei ole lihapitoisuutta mainittu kriteerinä lainkaan? Lihapitoisuus on kuitenkin oleellinen tieto tuotteen ominaisuuksissa. (Esim. => 45%). Vastaus 1: Lenkkikuutiossa lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita =/> 48 % Nakkipalassa lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita =/> 50 % Kysymys 2: Voiko tarjota 5kg:n pakkauksen ruokamakkaroissa, kun kriteereissä on mainittu n. 3kg? Vastaus 2: Kyllä, pakkauskoko voi olla 5 kg. Kysymys 3: Voidaanko maksalaatikon rasvapitoisuutta kohtuullistaa esim. max. 7% kilpailun rajoittamisen välttämiseksi? Vastaus 3: Maksalaatikon rasvapitoisuus on mahdollista olla =/ < 9 %. Kysymys 4: Tarjouksen hinta ilmoitetaan Liite 2 lomakkeella mutta miten ilmoitan muut pisteytykseen vaikuttavat tekijät, omavalvontasuunnitelma, purkupakkaukset, logistiikka jne. Vastaus 4: - Omavalvontasuunnitelman voit laittaa tarjoukseen mukaan tai ilmoittaa esim. linkin mistä omavalvontasuunnitelma löytyy. - Purkupakkauksista riittää ilmoitus, onko niitä saatavissa. Tarkoittaa sitä, että jos jokin tuote on pakattu vaikka 3 kg:n pakkauksiin, joita on yhdessä myyntierässä kolme. Tarvitsemme tiedon onko meillä mahdollisuus tilata VAIN yksi 3 kg:n pakkaus vai pitääkö meidän tilata kaikki kolme eli tässä tapauksessa 9 kg. Tämähän ei koske kaikkia toimittajia/ tuotteita, esim. perunat on usein pakattu 5 tai 10 kg:n säkkeihin, joita meillä yleensä on mahdollisuus ostaa säkeittäin, jolloin ei tarvita purkupakkauksia. - Logistiikkaan riittää ilmoitus kuinka usein toimitatte tuotteitanne yksiköihimme, esim. 2 kertaa viikossa kaikkiin yksiköihin tai 2-3 kertaa viikossa joihinkin yksiköihin ja 1 kertaa viikossa joihinkin toisiin yksiköihin. Kysymys 5: Saako kuoritun perunan 10kg pakkauskoosta täydet pisteet? Onko "tasapeli" tilanteessa etua jos myös 5kg pakkaus mahdollinen?

2 Vastaus 5: 10 kg on pyytämämme kuoritun perunan säkkikoko. Ei ole haitaksi, jos vaihtoehtona on myös 5 kg:n säkkikoko, pisteitä ei kummastakaan saa sen enempää tai vähempää. Ajatus on, että max. 10 kg:n säkki on henkilökunnalle melko helppo käsitellä. Kysymys 6: Kuinka monta toimituskertaa/vko pitää olla kuoritulla perunalla jotta saa logistiikasta max pisteet? Vastaus 6: Kokemukseni mukaan kuoritun perunan säilyvyysaika on n. 4-5 päivää, riippuen hieman siitä miten nopeasti se on käyttäjällä kuorimishetkestä. Kuoritun perunan sopivat toimituskertamäärät ovat ehkä 2-3 kertaa/ vko, riippuen toimituspäivistä. Terveyskeskus toimii viikonloppuisinkin ja koulu/ päiväkoti keittiöt vain arkisin, kylmäsäilytystilatkaan eivät ole kovin isoja keittiöillämme. Kysymys 7: Mitä tarkoittaa lomakkeen sarake min ME? Vastaus 7: Tarkoittaa myyntierän minimimäärää eli jos tuote on pakattu 5 kg:n pakkaukseen, pitääkö niitä pakkauksia tilata viisi vai voiko tilata vain yhden 5 kg:n pakkauksen. Kysymys 8: Onko mahdollista tarjota kuorittua perunaa vain kaikkiin toimipisteisiin vai myös osatarjouksena tiettyihin paikkoihin esim. vain Euran kunnan toimipisteisiin. Jos se on mahdollista miten se ilmoitetaan tarjouksessa? Vastaus 8: Kyllä, osatarjoukset huomioidaan mm. tuoreiden kasvisten ja juuresten osalta (sisältäen perunan). Word- pohjaiseen asiakirjaan ilmoitat mihin yksiköihin toimitat ja toimituspäivät (esim. ma ja ke). Pohjana voi käyttää myös yksikkölistaamme, johon lisäät tiedon mihin yksiköihin toimitat ja milloin. Kysymys 9: Arvioitu kulutus/vuosi, Eura veitsikuoritun annosperunan osalta on Tarkoittaako tämä 3 000x 10kg eli yhteensä kg? Vastaus 9: Perunan kulutusmäärä on arvioitu melko pieneksi, koska mahdollisten täydentävien toimittajien kautta vuosittainen kulutus- määrä kasvaa. Kysymys 10: Tässä kahden eri yrityksen kysymykset: a) Hinnanmuutokset: kuinka paljon etukäteen hinnanmuutoksista pitää ilmoittaa ja kuinka kauan ilmoituksesta asiakas ilmoittaa hyväksynnästä? b) Tarkentaisitteko, kuinka paljon ennen hinnanmuutosajankohtaa pitää tarjoajan esittää hinnanmuutos ja perustelut? Vastaus 10: Mielestäni hinnanmuutoksesta on hyvä ilmoittaa n. 1-1,5 kuukautta aikaisemmin, ennen sen voimaanastumista, koska jokaisella tähän tarjouskilpailuun osallistuvalla toimijalla on oma prosessinsa hinnanmuutosten hyväksymisestä.

3 Kysymys 11: Kuinka monta tyhjää riviä voi jättää tarjoukseen, jotta tarjous otetaan mukaan vertailuun? Vastaus 11: Monipuolisella ammattikeittiö- sektorin tukkuliikkeellä, tyhjiä rivejä pitäisi olla maitotalous-, ruoanvalmistustuotteiden, rasvojen ja muiden elintarvikkeiden osalta korkeintaan alle puolet mainituista ryhmistä. Oikeudenmukaisen tuloksen aikaansaamiseksi, vertaan keskenään ainoastaan ne rivit, joita jokaisella tarjoajalla on tarjouksessaan. Mikäli jollakin tukkuliikkeellä on yli puolet riveistä tyhjänä, sellaista toimittajaa on turha ottaa vertailuun mukaan, koska tarkoituksena on saada mahdollisimman kattava käsitys hinnoittelusta. Liha-alojen toimijoiden tarjoukset verrataan samalla perusteella. Osatarjousten jättäjien (vihannessäilykkeiden, tuoreen kalan ja tuoretuotteiden osalta) tarjoukset verrataan samalla tavalla. Kysymys 12: Kuinka monta toimittajaa valitsette osioon muut elintarvikkeet? Vastaus 12: Pääsääntöisesti osiossa muut elintarvikkeet on yksi iso toimittaja, jonka lisäksi tilataan pienempiä elintarvikemääriä ns. täydentäviltä toimittajilta (vihannessäilykkeiden, tuoreen kalan ja tuoretuotteiden osalta), mikäli täydentävät toimijat jättävät tarjouksia. Heitä mahdollisesti n. 4-5 toimittajaa. Kysymys 13: Valmisruoka, einekset: Jauhelihapihvi sekä lihapyörykät, ovat ehdottomia vaatimuksia rasvapitoisuus alle 12 %? Vastaus 13: Rasvaprosentit eivät ole ehdottomia, joten on mahdollista tarjota vaihtoehtoista tuotetta, jossa rasvaprosentti on hieman pyydettyä korkeampi. Kysymys 14: Tässä on kahden eri yrityksen samansuuntaiset kysymykset/ huomiot. Pyydän vielä anteeksi, että epähuomiossa käyttömäärälomakkeelle on jäänyt turhia rivejä. a) Kaurahiutale-kauraleseseos 10 kg (ei vastaavaa tuotetta markkinoilla), Kaurahiutale-ruisleseseos 10 kg (ei vastaavaa tuotetta markkinoilla) ja herkkukurkku, suikale n. 9 kg (ei vastaavaa tuotetta markkinoilla) b) Kaurahiutale-kauraleseseos 10 kg runasaskuituinen on ymmärtääksemme lopetettu tuote, eli voiko poistaa?, Kaurahiutale-ruisleseseos 10 kg runasaskuituinen - on ymmärtääksemme lopetettu tuote, eli voiko poistaa? ja Herkkukurkku, suikale n. 9 kg ei tietääksemme enää löydy markkinoilta tällaista tuotetta, joten voiko poistaa? Vastaus 14: Nämä yllämainitut tuotteet POISTETAAN tarjousriveiltä, joten voitte jättää nämä huomiotta. Kysymys 15: Vadelmahillo 12 kg (yleisillä markkinoilla tuotetta nykyään vain 6 kg pakkauksessa)

4 Vastaus 15: KORJATTU pakkauskoko: vadelmahillon pakkauskoko ON 6 kg:n pakkaus (käyttömäärälomakkeella oli virheellisesti 12 kg:n pakkaus) Kysymys 16: Tässä on kahden eri yrityksen samansuuntaiset kysymykset/ huomiot. a) Ruusunmarjasose n. 3 kg (yleisillä markkinoilla tuotetta nykyään vain 1 kg pakkauksessa) b) Ruusunmarjasosetta ei löydy kun 1 litran pakkauksissa joten pyytäisimme muuttamaan tämän? Vastaus 16: KORJATTU pakkauskoko: ruusunmarjasoseen pakkauskoko ON 1 kg:n (tai 1 L:n) pakkaus (käyttömäärälomakkeella oli virheellisesti 3 kg:n pakkaus). Kysymys 17: Paprikasekoitus, suik. n. 1,5 kg pss. (ko. pakkauskoko lopetettu, tuotetta saatavilla pakkauskoossa 2,5 kg) Vastaus 17: KORJATTU pakkauskoko: paprikasekoitus, suikaleen pakkauskoko ON 2,5 kg:n pakkaus (käyttömäärälomakkeella oli virheellisesti 1,5 kg:n pakkaus). Kysymys 18: Parsakaali (20-40 mm) n. 5 kg pakk. (ko. pakkauskokoa ei ole valikoimissa, tuotetta saatavilla pakkauskoossa 2,5 kg) Vastaus 18: KORJATTU pakkauskoko: pakaste parsakaalin pakkauskoko ON 2,5 kg:n pakkaus (käyttömäärälomakkeella oli virheellisesti n. 5 kg:n pakkaus). Kysymys 19: Tässä on kahden eri yrityksen samansuuntaiset kysymykset/ huomiot. a) Onko Purjoviipaleen paksuus 8 mm ehdoton vaatimus? b) Purjoviipale (8 mm) n. 1,5 kg pss.ei ryöpätty voiko tarjota tuotetta jonka viipale paksuus on n.6mm? Vastaus 19: Kyllä, on mahdollista tarjota purjoviipaletta 6 mm:n viipalepaksuudella. Kysymys 20: Tässä on kahden eri yrityksen samansuuntaiset kysymykset/ huomiot. a) Yleisesti kuumentamattomana käytettävinä tuotteita kysyttäessä tarkoitetaan kotimaisia tuotteita. Marja- ja hedelmäpakasteissa pyydätte kuumentamattomina käytettäviä vadelmarouhetta ja karpaloa. Ko. tuotteita ei ole yleisillä markkinoilla saatavana kotimaisina. Pyydämme poistamaan nämä tuotteet tarjouspyynnöstänne.

5 b) Vadelmarouhe n. 2,5 kg pss. löytyy ainoastaan ulkolaista, voiko muuttaa kriteereitä niin että kyseistä tuotetta ei pidä voida käyttää kuumentamattomana? Vastaus 20: Kuumentamattomana käytettävät, pakaste vadelmarouhe ja karpalo POISTETAAN tarjousriveiltä, joten voitte jättää nämä huomiotta. Kuumennettuna käytettävää vadelmarouhetta voi tarjota käyttömäärälomakkeen rivillä 327. Kysymys 21: Voiko luumusosetta, aprikoosisosetta ja mangososetta tarjota 1 litran pakkauksissa? Vastaus 21: Kyllä, luumu-, aprikoosi- ja mangososetta voi tarjota 1 L:n pakkauksissa. Kysymys 22: Keittojuures 2,5 kg pss.porkkana / lanttu/ purjo / palsternakka / selleri voiko tarjota tuotetta joka sisältää vain porkkana-lanttu-selleri-purjo? Vastaus 22: Kyllä, voi tarjota myös tuotetta, joka sisältää vain porkkanan- lantun-sellerin ja purjon. Kysymys 23: Onko leipomotuotteet tuoreena vai pakasteena tarjottaiva? Vastaus 23: Käyttömäärälomakkeella olevat leipomotuotteet ovat tuoreena tarjottavia. Mikäli toimittaja haluaa tarjota pakasteleivonnaisia, lomakkeen loppuun voi lisätä tarjoajan omia rivejä. Kysymys 24: Kuohukerma, vähälaktoosinen 1 L voiko olla laktoositon? Maitorahka, vähälakt. 5 kg ja Maitorahka, laktoositon 5 kg voiko kumpaankin tarjota laktoositonta maitorahkaa? Vastaus 24: Kyllä, voi tarjota myös laktoosittomia tuotteita näiden tilalle. Kysymys 25: Juusto, emmental, viipale, laktoositon n. 1 kg pakkaus voiko tähän tarjota emmentaltyyppistä juustoa jotta löytyisi sellainen jossa kriteerit täyttyisivät? Vastaus 25: Kyllä, voi tarjota emmentaltyyppistä juustoa, viipaleena. Kysymys 26: Kirjolohifilee ann.pala á n g/ n. 5 kg pakk. nahaton, irtopaakstettu pitääkö olla filestä leikattu pala vai voiko olla gn-vuokaan sopiviksi paloiksi puristettua kalaa? Vastaus 26: Kyllä, irtopakastettuna kalapalana voi tarjota myös puristettua kalaa.

6 Kysymys 27: Nauta E-suikale n.2-4kg rasva=/<5% suik.koko 8*8*50mm voiko tarjota suikaletta mikä on 9x9x55? Vastaus 27: Kyllä, voi tarjota hieman isompaa suikaletta. Kysymys 28: Kalkkunaleike, viip. á n.10 g 1,5-2kg rs. lihapit.=/ > 65 % rasvapit.=/<3,3 % - voiko tarjota leikkelettä jonka koko on 8g ja rasiassa 1kg? Vastaus 28: Kyllä, voi tarjota yllä mainittua, vaihtoehtoista, tuotetta. Kysymys 29: Uunimakkara, kuoreton á n.75 g 3-5kg pakk. maidoton, gluteeniton suolapit.=/< 2% rasvapit.=/ < 22 % - voiko tarjota tuotetta joka painaa 80g ja myyntierässä on 10kpl =800g? Vastaus 29: Kyllä, voi tarjota yllä mainittua, vaihtoehtoista, tuotetta. Kysymys 30: Kaalikääryleet, n g n.2-3 kg pakk. lihapit.=/>14% suolapit.<1 % rasvapit.=/ <7% maidoton, ei kananmunaa, gluteeniton voiko tarjota tuotteen jossa suolaprosentti on 1%? Vastaus 30: Kyllä, voi tarjota yllä mainittua, vaihtoehtoista, tuotetta. Suolaprosentti ei kuitenkaan poikkea merkittävästi pyydetystä suolaprosentista. Kysymys 31: Voitteko poistaa vaatimukset purkupakkauksista, jotta kaikilla tarjoajilla olisi samanarvoinen asema tarjousvertailussa? Jatkokysymys, jos vaatimusta ei poisteta: Voitteko kohtuullistaa vaatimusta ja määritellä mikä on liian suuri myyntierä, jolloin vaaditte purkupakkauksia? Tarjoavilla yrityksillä on tuotteilla erilaiset myyntierät ja näin ollen jos vaadittua myyntierää ei ole määritelty niin tarjoavat yritykset joutuvat eriarvoiseen asemaan tarjousvertailussa. Vastaus 31: Myyntierät ovat erilaisia ammattikeittiö- sektorin eri tukkuliikkeissä. Purkupakkauksilla tarkoitetaan tarjouspyynnössä sellaisia pakkauksia, jolloin ostaja voi hankkia vain esim. yhden 3 kg:n pakkauksen, 5 x 1:L n pakkauksen tai yhden 2,5 kg:n pakkauksen. Näin ollen ostajan ei ole pakko hankkia kokonaista myyntierää eli esim. 3 x 3 kg:n tuotepakkausta tai 12 x 1 L:n pakkausta tai 4 x 2,5 kg:n pakkausta. Tuotepakkaukset (ammattikeittiöpakkauksia), joita tukkuliikkeet myyvät kappaleittain, esim. kuivatuotteita, jotka on pakattu muoviämpäreihin, laatikoihin, säkkeihin ja joita tilataan yleensä kappaleittain, ovat yleensä sopivia hankintaeriä. Käytämme monesti keittiöissä mm. vähittäiskauppapakkauksia, meille on toisinaan tarpeellista hankkia nämä tuotteet pienemmissä kuin täysissä myyntierissä. Tuoretuotteissa mm. hedelmissä ja vihanneksissa kokonaiset myyntierät (5 tai 10 kg) ovat usein liian suuria keittiöömme. Siksi on tärkeää, että voimme hankkia näitäkin tuotteita ns. purkupakkauksina eli vähemmän kuin varsinainen myyntierä.

7 Liha- alan toimittajien tuotteissa purkupakkauksia ei yleensä tarvita, koska heillä tuotteet ovat useimmiten pakattuna ammattikeittiöihin sopiviin pakkauksiin ja niitä saa hankittua kappaleittain. Lisäksi liha-alan tuotteita on mahdollista hankkia usealla eri pakkauskoolla. Kysymys 32: Voiko kuutio- ja suikalekoot heittää hieman pyydetystä? Broileri fileesuikaleet, hunajamarinoitu n. 4-5kg, lihapit.=/>75%, suolapit.<1 %, rasvapit.=/<8,5 % Voiko tähän tarjota tuotteen 70%:n lihapitoisuudella? Broilerin paistileike n. 50 g pala, miedosti suolattu, n.3 kg ast., lihapit.=/>85 %, suolapit.<1, rasvapit.=/<12 % Voiko tähän tarjota tuotteen 82%:n lihapitoisuudella? Jauheliha, nauta, n.2kg pss., suolapit.= / < 0,5%, rasva= / < 11%, raekoko alle 5 mm Voiko tähän tarjota tuotteen, jossa raekoko tasan 5mm? Voitteko lieventää rasvavaatimuksia niin, että riville 104 voisi tarjota tuotteen 6,4%:n rasvalla ja riveille 105 ja 106 voisi tarjota tuotteet 7,1%:n rasvalla? Balkanmakkara, viip. á n.8-10 g 1,5-2kg rs., lihapitoisuus =/ > 60%, rasvapit.= /< 10 % Voiko tähän tarjota tuotteen 11%:n rasvalla? Lenkkikuutio n. 3kg pakk. maidoton, gluteeniton, suolapit.=/< n. 2 %, rasvapit.=/< 15 % Voiko tähän tarjota tuotteen 16%:n rasvalla? Pinaattiohukkaat, laktoositon, á n g, n.6 kg pakk., suolapit.<1 %, rasvapit.=/ < 5% Voiko tähän tarjota tuotteen 6,1%:n rasvalla? Voiko pinaatti- ja jälkiruokaohukaisten kokoa muuttaa niin, että voi tarjota n.19g:sia ohukaisia? Kaalikääryleet, n g, n.2-3 kg pakk., lihapit.=/>14%, suolapit.<1 %, rasvapit.=/ < 7% Voiko tähän tarjota tuotteen 1,1%:n suolalla? Maksalaatikko, n.2-3kg vuoka, suolapit.<1,2%, rasvapit=/ < 5% Voiko tähän tarjota kananmunaa sisältävän tuotteen? Karjalanpiirakka, tumma, á n.60-70g, ei kananmunaa, laktoositon Voiko tähän tarjota vaalean karjalanpiirakan? Lihapyörykät, n.15 g, n. 4-5kg pakk., suolapit.= / < 2 %, rasvapit.=/< 15 %, lihapitoisuus=/> 72 %, maidoton, gluteeniton Voiko tähän tarjota kypsän, n.8g:sen pyörykän 2,1kg:n pakkauskoolla? Siskonmakkarapala, kypsä, pakaste, á 5-6 g / n. 5 kg pakk., lihapitoisuus =/ > 40%, suolapit.= / <1,3 %, rasvapit.=/< 24 %, maidoton, gluteeniton, ei kananmunaa Voiko tähän tarjota tuotteen 1,7%:n suolalla? Kasvispihvi, kypsä n g, maidoton, gluteeniton, ei kananmunaa, soijaton, n. 4-5 kg pakk. Voiko tähän tarjota soijaa sisältävän tuotteen 2,5kg:n pakkauskoolla?

8 Vastaus 32: Kyllä, kuutio- ja suikalekoot tai tuotteen koko voivat heittää hieman pyydetyistä kriteereistä. Samoin pakkauskoot voivat heittää jonkin verran pyydetyistä. Pyydettyä pienempi pakkauskoko ei yleensä ole haitaksi. Pakkauksen pitää olla sen kokoinen (pääasiassa n. 2-5 kg), että se on keittiössä helppo käsitellä ja säilyttää. Vaihtoehtoista tuotetta voi tarjota vaikka lihapitoisuus on 2-5 % vähemmän kuin pyydetty. Sopii myös tarjota vaihtoehtoisia tuotteita, jos rasva- tai suolaprosentit ovat hieman korkeampia kuin pyydetyissä tuotteissa. Huomioimme ensisijaisesti maksalaatikon, joka on kananmunaton. Kysymys 33: Tarkoitetaanko lihapitoisuudella vain lihaa, vai myös lihaan verrattavia aineita? Vastaus 33: Mikäli kriteereissä lukee lihapitoisuus, se tarkoittaa vain lihaa. Jos kriteereissä lukee lihaa ja lihaan verrattavia aineita, silloin se tarkoittaa mainittuja valmistusaineita. Kysymys 34: Säilyke osiossa pyydetään sekä punajuuria että maustekurkkuja ilman aromiaineita ja esansseja. voisiko tarkentaa mitä aineita näillä tarkoitetaan? Vastaus 34: Pyydämme säilykkeitä, joissa on luonnonmukaiset mausteet esim. tilli, sinapinsiemen, pippureita yms. (ei siis aromiaineita eikä esansseja). Kysymys 35: Voiko riveille 44 ja 45 tarjota laktoosittomia kasvirasvasekoitteita? Voiko riville 68 tarjota 60 % rasvaa sisältävän tuotteen? Voiko riville 190 tarjota pastapalan, 3kg? Vastaus 35: Kyllä voi tarjota laktoosittomia tuotteita. Kyllä, voi tarjota myös 60 % rasvaa sisältävän tuotteen. Kyllä, voi tarjota pienemmän pakkauskoon. Kysymys 36: Voitteko tarkistaa tuotteiden vaatimuksia riveillä 83, ja 92? Vastaus 36: Mikäli tuotteen palakoko heittää jonkin verran pyydetystä, on mahdollista tarjota vaihtoehtoinen tuote. Vaihtoehtoista tuotetta voi tarjota vaikka lihapitoisuus on 2-5 % vähemmän kuin pyydetty. Karjalanpaistikuution Na- Si- lihojen osuus voi olla hieman erilainen kuin pyydetty 50 % / 50 %. Arja Jussila ruokapalvelupäällikkö

ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET

ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET Kysymys 1 Liite 1, Positiot: 118 Sekamehutiiviste, täysmehupitoisuus 35 % 15 000 10,0 l 119 Sekamehutiiviste, täysmehupitoisuus 65 % 12 000 10,0

Lisätiedot

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA 1 ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA : Elintarvikehankinnat Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta hankintakaudeksi 1.4.2015 31.3.2017 ja mahdollinen optio 1+1 vuosi Kysymys 1:

Lisätiedot

Lihat ja lihajalosteet kysymykset ja vastaukset

Lihat ja lihajalosteet kysymykset ja vastaukset Lihat ja lihajalosteet 2017-2019 kysymykset ja vastaukset 10.4.2017 Kysymys 1. "Pakastetuotteita ei hyväksytä tarjoukseen." Tuotevalikoimassamme seuraavat tarjouspyynnössä pyydetyt tuotteet ovat pakastetuotteita:

Lisätiedot

Vastaus 1 Ei voi tarjota pakastetuotetta, mikäli on pyydetty tuoretuotteena. Pakastetuotteen hinnan voi ilmoittaa Exceltaulukon

Vastaus 1 Ei voi tarjota pakastetuotetta, mikäli on pyydetty tuoretuotteena. Pakastetuotteen hinnan voi ilmoittaa Exceltaulukon LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN Kysymykset ja vastaukset 1 (7) VALMIS- JA PUOLIVALMISRUOKATUOTTEET Tarjouspyyntö 26/2015, 25.11.2015 Kysymys 1 Voiko tarjota seuraavia tuoretuotteena pyydettyjä tuotteita

Lisätiedot

17. SO-kuutio 2,00-4,00 "rasvaa kork. 10 %, kuutio 16x16"; voiko tarjota tuotteen jonka

17. SO-kuutio 2,00-4,00 rasvaa kork. 10 %, kuutio 16x16; voiko tarjota tuotteen jonka Kysymykset ja vastaukset liittyen Kalajokilaakson hankintarenkaan elintarviketarjouspyyntöön 1.3.2016 28.2.2019: Vastaukset on kirjoitettu punaisella fontilla. 1. Lähetetäänkö kaikki 11 kirjallista tarjousta

Lisätiedot

VASTAUKSET KIRKKONUMMEN KUNNAN ELINTARVIKETARJOUSPYYNTÖÄ KOSKEVIIN KYSYMYKSIIN 14.1.2013

VASTAUKSET KIRKKONUMMEN KUNNAN ELINTARVIKETARJOUSPYYNTÖÄ KOSKEVIIN KYSYMYKSIIN 14.1.2013 VASTAUKSET KIRKKONUMMEN KUNNAN ELINTARVIKETARJOUSPYYNTÖÄ KOSKEVIIN KYSYMYKSIIN 14.1.2013 Vastauksemme kirjoitettu kunkin kysymyksen perään kursivoidulla ja tummennetulla tekstillä. Kysymyksiä Mitä tarkoittaa

Lisätiedot

Vastaukset Haapajärven kaupungin elintarvikkeita koskevaan tarjouspyyntöön 2017

Vastaukset Haapajärven kaupungin elintarvikkeita koskevaan tarjouspyyntöön 2017 Vastaukset Haapajärven kaupungin elintarvikkeita koskevaan tarjouspyyntöön 2017 YLEISET KYSYMYKSET: 1. Kysymys: tarjouksen toimittaminen, vertailu ja päätöksen tekeminen: Mitä tarkoitatte että liitteet

Lisätiedot

Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta Tarjouskilpailuun Maito ja maitotaloustuotteet liittyvien kysymysten ja vastausten yhteenveto

Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta Tarjouskilpailuun Maito ja maitotaloustuotteet liittyvien kysymysten ja vastausten yhteenveto Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta Tarjouskilpailuun Maito ja maitotaloustuotteet liittyvien kysymysten ja vastausten yhteenveto 1. Tarjouspyynnössä kysytään Ykkösmaito 10 l novobox. Ykkömaitoa ei ole

Lisätiedot

LEIPOMOTUOTTEET Tuotenumero Pakkau s-koko ME (gr / kpl) Kulutus yks. LEIPOMOTUOTTEET arvio Leipä tuoreena,tänään leivottuna: Sämpylä 12000 1 kpl Annosleipä tumma 4800 1 kpl Annosleipä vaalea 4800 1 kpl

Lisätiedot

ELINTARVIKKEIDEN TARJOUSPYYNTÖÖN 2.4.2013 MENNESSÄ SAAPUNEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET NIIHIN 4.4.2013

ELINTARVIKKEIDEN TARJOUSPYYNTÖÖN 2.4.2013 MENNESSÄ SAAPUNEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET NIIHIN 4.4.2013 ELINTARVIKKEIDEN TARJOUSPYYNTÖÖN 2.4.2013 MENNESSÄ SAAPUNEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET NIIHIN 4.4.2013 Alla ovat määräaikaan mennessä esitetyt kysymykset ja punaisella fontilla on merkitty vastaukset niihin.

Lisätiedot

PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET

PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET Hengitysliitto ry 7.5.2014 PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET Tarjouspyyntöä koskevat lisätietopyynnöt ja niihin annetut vastaukset. HUOM. Hankinnasta julkaistaan

Lisätiedot

Sopimuskausi 1.2.2015 31.1.2018 sekä mahdollinen, yhden vuoden optio 1.2.2018 alkaen. Optiosta ilmoitetaan maaliskuussa 2017.

Sopimuskausi 1.2.2015 31.1.2018 sekä mahdollinen, yhden vuoden optio 1.2.2018 alkaen. Optiosta ilmoitetaan maaliskuussa 2017. Euran kunta/ TARJOUSPYYNTÖ 1/6 ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE 1.2.2015-31.1.2018 + MAHDOLLINEN YHDEN VUODEN OPTIO Taustat ja hankinnan kohde Euran kunnan pyytää, yhdessä Säkylän kunnan sekä

Lisätiedot

Suun terveydenhuollon tarveaineet

Suun terveydenhuollon tarveaineet Suun terveydenhuollon tarveaineet 1. Hintaliite taulukosta puuttuu Tai vastaava merkintä, pyydämme lisäämään sen hintaliitetaulukkoon. Pahoittelumme virheestä, teksti lisätty Hintaliitteelle. 2. Onko kysymysten

Lisätiedot

Kimmon. kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014

Kimmon. kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014 Kimmon kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014 Kimmon kesäisiä tarjouksia... Viktor Elo lihapyörykkä 5 kg (á 16 g) raakapakaste Viktor Elo lihamureketanko n. 6,5 kg (3x n.2,15 kg) raakapakaste Viktor

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU28584 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU28584 Päiväys 1/7 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Määräaikaan mennessä klo 16:00 tulleet kysymykset, teolliset elintarvikkeet, talous ja pakkaustarvikkeet

Määräaikaan mennessä klo 16:00 tulleet kysymykset, teolliset elintarvikkeet, talous ja pakkaustarvikkeet Määräaikaan mennessä 21.11.2012 klo 16:00 tulleet kysymykset, teolliset elintarvikkeet, talous ja pakkaustarvikkeet Korjattuun tarjouspyyntöön on lisätty sopimuskumppani PPSHP ryhmän 2 talous ja pakkaustarvikkeet

Lisätiedot

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014 Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa Elina Särmälä 13.2.2014 Saimaan Tukipalvelut Oy Saimaan Tukipalvelut Oy aloitti toimintansa vuonna 2010. Yhtiön omistus jakaantuu siten, että Lappeenrannan kaupunki omistaa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet

Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet 29.11.2012/kk Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet LISÄKYSYMYKSET JA NIIDEN VASTAUKSET 1.KYSYMYS Tarjouspyynnössänne pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet,

Lisätiedot

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti valtuuston kokouksessa 9.12.2013 seuraavan sisältöisen aloitteen:

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti valtuuston kokouksessa 9.12.2013 seuraavan sisältöisen aloitteen: Kunnanhallitus 9 13.01.2014 Tekninen lautakunta 20 18.02.2014 Kunnanhallitus 63 03.03.2014 Valtuustoaloite lähiruoan lisäämiseksi kunnan ruokahankinnoissa 50/00.02/2014 Kunnanvaltuusto 9.12.2013 161 Kristillisdemokraattien

Lisätiedot

PIENIN TOIMITUS- ERÄ

PIENIN TOIMITUS- ERÄ HÄMEENKYRÖN KUNTA JA IKAALISTEN KAUPUNKI LIITE 3 ELINTARVIKEHANKINNAT VUOSILLE 2015-2017, kaikkiin keittiöihin TUOTE PAKKAUS- KOKO PIENIN TOIMITUS- ERÄ VALMISTAJA/ PAKKAAJA KULUTUS YHTEENSÄ YKSIKKÖ- HINTA/KG/L,

Lisätiedot

Porin kaupungin hankintapalvelut. Tarjouspyyntö HAN04/ PORI 1484/ /2015 Päiväys

Porin kaupungin hankintapalvelut. Tarjouspyyntö HAN04/ PORI 1484/ /2015 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Asia ja sen selvitys HAN04/ PORI 1484/02.08.00/2015 KORJAUSILMOITUS: Kuorittu peruna ja juurekset Hankinnan kohde: KORJAUSILMOITUS Korjattu tarjouspyyntöä seuraavasti:

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankinnat. Räätälöimällä julkiseen keittiöön Auli Windt, Kouvolan kaupunki

Kouvolan kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankinnat. Räätälöimällä julkiseen keittiöön Auli Windt, Kouvolan kaupunki Kouvolan kaupungin ruokapalvelujen elintarvikehankinnat Räätälöimällä julkiseen keittiöön 7.4.2016 Auli Windt, Kouvolan kaupunki 1 RUOKAPALVELUJEN TUNNUSLUKUJA Päivittäin valmistetaan 23 000 erityyppistä

Lisätiedot

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat yhteisiä kuntapalveluja nimellä

Lisätiedot

HORECA Suurkeittiövalikoima

HORECA Suurkeittiövalikoima HORECA Suurkeittiövalikoima Vähälaktoosinen Aitoa tornionlaakson kermaperunaa Outisen Perunan kermaperuna ja juureskermaperuna 2,0 kg tuote 518 kermaperunat tuote 517 juureskermaperunat Rönkä takuumureat

Lisätiedot

PUHDISTUSAINEET JA VÄLINEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

PUHDISTUSAINEET JA VÄLINEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 9.9.2013 PUHDISTUSAINEET JA VÄLINEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Määräaikaan 30.8.2013 mennessä Oulaisten kaupungin tarjouspyyntöön, puhdistusaineet - ja välineet liittyen on tullut sähköpostitse seuraavat

Lisätiedot

Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa. Elina Särmälä

Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa. Elina Särmälä Julkiset elintarvikehankinnat Etelä-Karjalassa Elina Särmälä 7.2.2017 Lappeenrannan hankintapalvelujen elintarvikehankintarenkaaseen kuuluvat tahot Hankintapalveluiden asiakkaina Etelä-Karjalan kunnat:

Lisätiedot

Kysely julkisille toimijoille ruoan ja raaka-aineiden alkuperästä

Kysely julkisille toimijoille ruoan ja raaka-aineiden alkuperästä Kysely julkisille toimijoille ruoan ja raaka-aineiden alkuperästä Kysely julkisille toimijoille Tiedot pyydettiin vuotta 2009 koskien Toteutus huhtikuussa 2010 Sähköinen kysely, tiedot vastaajakohtaisesti

Lisätiedot

Vastaus: Riittää vastaus rikkoontuneen koneen korjaus. lisäksi voi toimittaa perus ylläpitohuolto listauksen, mikäli sellainen on olemassa.

Vastaus: Riittää vastaus rikkoontuneen koneen korjaus. lisäksi voi toimittaa perus ylläpitohuolto listauksen, mikäli sellainen on olemassa. Kysymykset 1(6) kysymykset ja vastaukset siivouskoneet Kysymys 1. Tarjouspyynnön kohdassa Huolto pyydetään ilmoittamaan huollon sisältö. Huollon yksityiskohtainen sisältö on aina tapauskohtainen, joten

Lisätiedot

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Kala- ja kasvisruuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Janssonin kiusaus Kirjolohikeitto Lohiperhonen Paprika-purjosipulitäyte uuniperunalle Porkkana- ja lanttulaatikot Savustettu kala Täytetyt

Lisätiedot

KEINUKAMARI vko 38 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai KAHDEN KALAN VUOKA L,G,K PERUNASOSE L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO

KEINUKAMARI vko 38 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai KAHDEN KALAN VUOKA L,G,K PERUNASOSE L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO Ruokalistan muutokset mahdollisia KEINUKAMARI vko 38 JAUHELIHA- LÄMMIN TUORE PORKKANA NNIKALA- KIUSAUS PUNAJUURI YRTTIPORSAS- HERNE-MAISSI KAHDEN KALAN VUOKA SOSE TILLILIHA KUKKAKAALI- SEIRIN KALA TILLI

Lisätiedot

KEINUKAMARI vko 44 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai Pyhäinpäivä L,G,K L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO BROILERKEITTO

KEINUKAMARI vko 44 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai Pyhäinpäivä L,G,K L,G,K PANNUKAKKU JA HILLO BROILERKEITTO Ruokalistan muutokset mahdollisia KEINUKAMARI vko 44 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai Pyhäinpäivä JAUHELIHA- NNIKALA- YRTTIPORSAS- KAHDEN KALAN TILLILIHA SEIRIN KALA KIUSAUS VUOKA

Lisätiedot

LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE. Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso

LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE. Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso 24.2.2014 2 - Meri-Lapin alue - Aloite Kemi-Torinon seutuvaltuustolle paikallisten tuotteiden ja raaka-aineiden käytön lisäämiseksi

Lisätiedot

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä Joululista 2008 Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä 1 Joulu on lämmin sana, punaiset villasukat ja aattosaunan syli. Joulun näkee jo kaukaa: hiippalakki vilahtaa nurkan taakse, valoja syttyy yöhön. Pysähdy

Lisätiedot

POSSU- KASTIKE PERUNA KASVIS MARJAMOUSSE LIHA- PERUNASOSE- LAATIKKO TYRNIKIISSELI

POSSU- KASTIKE PERUNA KASVIS MARJAMOUSSE LIHA- PERUNASOSE- LAATIKKO TYRNIKIISSELI MATINTIE, PAROLANTIE Ruokalistan muutokset mahdollisia vko 20 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai BROILER- KALALEIKE SOSE JAUHELIHAPIHVI POSSU- BROILEROHRATTO NAKKI SMETANAHÄRKÄ

Lisätiedot

9.10.2013. VASTAUS 1. Kyllä, tarjouspyyntö koskee skooppien desinfektioainetta, mukaan lukien kaikki tarvittavat aineet (pesuaine ja aktivaattori).

9.10.2013. VASTAUS 1. Kyllä, tarjouspyyntö koskee skooppien desinfektioainetta, mukaan lukien kaikki tarvittavat aineet (pesuaine ja aktivaattori). LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN Kysymyksiä ja vastauksia 1 (7) SIIVOUSAINEET JA -VÄLINEET TARJOUSPYYNTÖ nro 31/2013, 17.9.2012 KYSYMYS 1. Tarjouspyynnöllänne pyydätte tarjousta skooppien sterilointiaineelle

Lisätiedot

ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE MAHDOLLINEN OPTIO 2 VUOTTA

ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE MAHDOLLINEN OPTIO 2 VUOTTA ELINTARVIKKEET SEKÄ PAKKAUSMATERIAALIT AJALLE 1.1.2017-31.12.2018 + MAHDOLLINEN OPTIO 2 VUOTTA 1. Hankinnan kohde Axxell Utbildning Ab pyytää tarjousta elintarvikkeiden, kertakäyttötuotteiden ja pakkausmateriaalien

Lisätiedot

Tuoteopas 2014. Snellman Food Service. Lihat ja lihavalmisteet. TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service

Tuoteopas 2014. Snellman Food Service. Lihat ja lihavalmisteet. TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service Tuoteopas 2014 Snellman Food Service Lihat ja lihavalmisteet TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service 1 Ivalo Muonio Kittilä Alueiden vastuuhenkilöt: 1. Maarit Ruuth, gsm 044-7966753 2. Jukka Heikkilä, gsm

Lisätiedot

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa!

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa! Joulu saapuu pienin askelin, sytyttelee kynttilöitä tummeneviin iltoihin, rapisee ovien takana, kuiskailee nurkissa. Eikä aikaakaan, kun se on jo täällä: helisee hopeisina tiukuina, tuoksuu ja maistuu

Lisätiedot

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET 8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET Tarjouspyyntöön määräaikaan 6.10.2014 klo 14.00 mennessä esitetyt kysymykset

Lisätiedot

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (6) Espoo Catering -liikelaitos hankkii lihaa, lihatuotteita ja valmisruokia tuotantokeittiöille tällä hetkellä noin kahden miljoonan euron arvosta vuodessa. Hintaliitteestä (liite

Lisätiedot

Patu-palvelutukkurien kampanjatuotteet Kausi

Patu-palvelutukkurien kampanjatuotteet Kausi Patu-palvelutukkurien kampanjatuotteet Kausi 9 12 2018 Syksyn huikeimmat tarjoukset! Patu Palvelutukkurit Patu-lähitukkuri aina läheltä. Kiivaaseen loppuvuoteen Kanta-Hämeen Tuoretuote Oy:n messuosaston

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ 1.11.2011 1 (6) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ KYSYMYS 1 Kysymys koskee seuraavia kuljetettavia alueita: 2. Hauho - pudotuspisteitä n. 24

Lisätiedot

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka Hyvää Suomesta- Saarioisilta 21.3.2013 Mirja Lonka Saarioinen yrityksenä Saarioinen Oy on kotimainen, yksityisessä omistuksessa oleva elintarvikealan yritys. Vuonna 1957 käynnistettiin Saarioinen Oy:n

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, Varia Aviapolis

Ruokalista Vantaa, Varia Aviapolis Maanantai 18.9.2017 Lounas: Broileriviilokkia G L A, tummaa riisiä G L M, vehnälisäke L M A, salaattia Kasvislounas: Linssi-kasviskastiketta G L A Tiistai 19.9.2017 Kasvislounas: Kasvis-quorn-nuudelivuokaa

Lisätiedot

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointipäivä, (+) tyyppi, (+) Rivinumero päivä / 100 / 100 / 100 / 100 / 100 / 100 25.6.2018 Kotiruoka 1 Kukkakaali pakaste 75 17,260 72,200 2,200 1,600 0,200 0,000 Papu, vihreä,

Lisätiedot

BROILERIVALIKOIMA VALIKOIMA 1.5.2015 ALKAEN

BROILERIVALIKOIMA VALIKOIMA 1.5.2015 ALKAEN BROILERIVALIKOIMA VALIKOIMA 1.5.2015 ALKAEN GTIN-koodi ATRIA PERHETILA-NIMELLÄ TAATTU Atria Perhetilan 4,5 kg Miedosti suolattu Paistisuikale 6407800008757 875 Atria Perhetilan 3 kg Broilerin fileesuikale

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, Varia Aviapolis 44

Ruokalista Vantaa, Varia Aviapolis 44 Ruokalista Vantaa, Varia Aviapolis 44 Maanantai 30.10.2017 Lounas: Broileriviilokkia G L A, tummaa riisiä G L M, vehnälisäke L M A, salaattia Kasvislounas: Linssi-kasviskastiketta G L A Tiistai 31.10.2017

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, Varia Aviapolis

Ruokalista Vantaa, Varia Aviapolis Maanantai 22.1.2018 Lounas: Broileriviilokkia G L A, tummaa riisiä G L M, vehnälisäke L M A, salaattia Kasvislounas: Linssi-kasviskastiketta G L A Tiistai 23.1.2018 Kasvislounas: Kasvis-quorn-nuudelivuokaa

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/9 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Heinäveden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Kiteen kaupunki Kontiolahden kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Outokummun kaupunki Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Elintarvikkeen nimi (EPNA 1169/2011, art. 17) 16.10.2014

Elintarvikkeen nimi (EPNA 1169/2011, art. 17) 16.10.2014 Elintarvikkeen nimi (EPNA 1169/2011, art. 17) lisätiedot (Elintarviketietoasetus, liite VI) 1/9 Elintarvikkeen nimen on sisällettävä tai siihen on oltava liitettyinä tarkat tiedot elintarvikkeen ominaisuuksista,

Lisätiedot

HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI

HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI JOUTSAN KUNTA JA LUHANGAN KUNTA Liite 4 Tekninen toimi/ TUKKUTUOTTEET (KUIVAT ELINTARVIKKEET) Ravitsemispalvelut HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI tai NÄKKILEIPÄ, KORPUT JA KEKSIT Koulu-näkkileipä,

Lisätiedot

SISÄLLYS PAKASTETUOTTEET...17

SISÄLLYS PAKASTETUOTTEET...17 TUOTEKUVASTO 3-8/2019 SISÄLLYS LIHAVALMISTEET / TULELLA GRILLATUT...5 LIHAVALMISTEET / LASTUT, ROUHEET JA SUIKALEET...7 LIHAVALMISTEET / VIIPALEET JA TANGOT...9 LIHAVALMISTEET / GRILLIMAKKARAT JA NAKIT...11

Lisätiedot

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g

ISS Palvelut Ravintosisältö ruokalajeittain. kj / 100g Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointipäivä, (+) tyyppi, (+) Rivinumero tyypit: / 100 / 100 7.5.2018 Kotiruoka 1 Parsakaali pakaste 120 21,130 88,400 1,900 3,300 0,000 0,030 Öljy, rypsi 1 908,200 3800,000 0,000

Lisätiedot

HORECA Suurkeittiövalikoima

HORECA Suurkeittiövalikoima HORECA Suurkeittiövalikoima Kypsä Meri-Lapin karitsan paistisiivu n. 1,5 kg/dyno Uutuus! tuote 83371 Rönkä nautajauheliha 20% n. 2,0 kg tuote 1221 Rönkä naudan paistisuikaleet ja kuutiot n. 2,0 kg tuote1281

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 1 (5) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 LISÄKIRJE 1 Liittyen 13.2.2014 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Järvenpään kaupungin Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, koulut 44

Ruokalista Vantaa, koulut 44 Ruokalista Vantaa, koulut 44 Maanantai 30.10.2017 Lounas: Broileriviilokkia G L A, tummaa riisiä G L M, salaattia Kasvislounas: Linssi-kasviskastiketta G L A Tiistai 31.10.2017 Kasvislounas: Kasvis-quorn-nuudelivuokaa

Lisätiedot

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g MS ESPOO Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointi, (+) Ateriatyyppi, (+) Rivinumero 14.5.2018 Kotiruoka 1 Kukkakaali pakaste 50 17,260 72,200 2,200 1,600 0,200 0,000 Papu, vihreä, pakaste 50 24,880 104,100 4,200

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, päiväkodit

Ruokalista Vantaa, päiväkodit Maanantai 11.12.2017 Aamupala: Luomukaurapuuroa L M A, hedelmäsosetta G L M Lounas: Broileriviilokkia G L A, tummaa riisiä G L M, salaattia Kasvislounas: Linssi-kasviskastiketta G L A Välipala: Porkkanapiirakka

Lisätiedot

Korvaa riisi kotimaisella viljalla!

Korvaa riisi kotimaisella viljalla! Korvaa riisi kotimaisella viljalla! UUTUUS! NOPEASTI JA HELPOSTI HERKULLISTA Kahdeksan hyvää reseptiä SUOMALAINEN VILJA ON EKOLOGINEN VALINTA Suomalaiset viljat ovat oikeaa, ekologista lähiruokaa. Riisin

Lisätiedot

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset 17.1.2013 Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset Kysymys 1: Oppilaiden koulunkäyntiajat tarvitaan tarjouslaskelman tekemiseen. Tarjouspyynnön liitteessä kohteet on mainittu ajoajat. Koulujen

Lisätiedot

Vastausten määrä: 53 Tulostettu 25.10.2015 15:30:22 kaikki vastaukset ovat mukana

Vastausten määrä: 53 Tulostettu 25.10.2015 15:30:22 kaikki vastaukset ovat mukana Vastausten määrä: 53 Tulostettu 25.10.2015 15:30:22 Poiminta kaikki vastaukset ovat mukana Taustamuuttujat Ikä 51-60 vuotta 1 1,89 % 61-70 vuotta 6 11,32 % 71-80 vuotta 8 15,09 % 81-90 vuotta 25 47,17

Lisätiedot

Kysymykset kirjoitettu tai kopioitu suoraan tarjoajaehdokkaiden sähköposteista.

Kysymykset kirjoitettu tai kopioitu suoraan tarjoajaehdokkaiden sähköposteista. TRE: 7094/02.07.01/2010 TARJOUSPYYNTÖ: SIIVOUSAINEIDEN HANKINTA Lisätieto 4.10.2010 Kysymykset kirjoitettu tai kopioitu suoraan tarjoajaehdokkaiden sähköposteista. Kysymys 1: Kohta valintaperusteet Tarjouksen

Lisätiedot

Julkiset hankinnat Vinkkejä lähiruoan hankintaan saatavuus, kriteerit ja yhteistyö

Julkiset hankinnat Vinkkejä lähiruoan hankintaan saatavuus, kriteerit ja yhteistyö Julkiset hankinnat Vinkkejä lähiruoan hankintaan saatavuus, kriteerit ja yhteistyö Verkostoitumispäivä Piikkiön Tuorlassa Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-keskus Varsinais-Suomen tuotannon osuus

Lisätiedot

Suuri valmisruokatutkimus. Saarioinen Oy / 15.10.2013

Suuri valmisruokatutkimus. Saarioinen Oy / 15.10.2013 Suuri valmisruokatutkimus Saarioinen Oy / 15.10.2013 Tutkimus pähkinänkuoressa Vastaajat: suomalaiset 18v. täyttäneet Tiedonkeräys: TNS Gallupin web-kysely GallupForum -vastaajakannassa Kenttätyöaika:

Lisätiedot

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa,

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, vihannespaistos Saanto 7,38 kg Käytetty hävikki 5 % Annosmäärä 20 annosta Annoskoko 0,37 kg 2,600 kg Atria n3kg Kalkkunan sisäfilee 0,030 kg Rypsiöljy

Lisätiedot

Elintarvikehankinnat puitesopimusperiaatteella ajalle

Elintarvikehankinnat puitesopimusperiaatteella ajalle Palvelutuotannon lautakunta 28 28.04.2016 Elintarvikehankinnat puitesopimusperiaatteella ajalle 1.8.2016-31.7.2019 Palvelutuotannon lautakunta 28.04.2016 28 Elintarvikkeiden hankintasopimus päättyy 31.7.2016.

Lisätiedot

Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua!

Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua! Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua! VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, munavoi ja tilliöljy Rukiiset paistetut muikut, pottuvoi ja marinoidut porkkananauhat

Lisätiedot

Heinolan kaupunki. Tekninen toimi / Ruoka- ja siivouspalvelut. https://tarjouspalvelu.fi/heinola?id=120605&tpk=41627a67-c2b7-4f7a-bb30- e2cc3a9b6220

Heinolan kaupunki. Tekninen toimi / Ruoka- ja siivouspalvelut. https://tarjouspalvelu.fi/heinola?id=120605&tpk=41627a67-c2b7-4f7a-bb30- e2cc3a9b6220 1/15 756/02.08.00/2017 Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja Kilpailuttamisesta vastaava toimipiste tai Postiosoite Postitoimipaikka Tekninen toimi / Ruoka- ja siivouspalvelut HEINOLA Postinumero 18100

Lisätiedot

13.11.2015. Kysymys : Tuleeko esitteet liittää tarjoukseen myös mainittujen esimerkkituotteiden osalta, mikäli näitä tarjotaan?

13.11.2015. Kysymys : Tuleeko esitteet liittää tarjoukseen myös mainittujen esimerkkituotteiden osalta, mikäli näitä tarjotaan? Tarjouspyynnöstä on tehty korjausilmoitus 12.11.2015 koskien liitettä 2. Hinnoittelu- ja vaatimuslomake. Lomakkeella oli virheellisesti suojaus sarakkeessa I (Esimerkkituote). Miksi hintakilpailutatte

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, päiväkodit

Ruokalista Vantaa, päiväkodit Maanantai 18.9.2017 Aamupala: Luomukaurapuuroa L M A, hedelmäsosetta G L M Lounas: Broileriviilokkia G L A, tummaa riisiä G L M, salaattia Kasvislounas: Linssi-kasviskastiketta G L A Välipala: Porkkanapiirakka

Lisätiedot

Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012

Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012 Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012 Tuo makua elämääsi Punajuurilohko 4x2kg 4x2kg sous vide sous vide 3344 Punajuuri 160 kj / 40 kcal 1, 6,9 g 2,5 g 6,8 g 0,1 Lohkoja voi käyttää sellaisenaan kylmänä lisäkkenä

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, päiväkodit, Lystilä

Ruokalista Vantaa, päiväkodit, Lystilä Maanantai 9.7.2018 Aamupala: Luomuohrahiutalepuuroa L M A, päärynäsosetta G L M Lounas: Kebablihakastiketta L M A VS, tummaa riisiä G L M, salaattivalikoima Kasvislounas: Tofua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa

Lisätiedot

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Maanantai Pinaattikeitto ja kananmuna PINAATTIKEITTO L Vesi; Maitojuoma kevyt laktoositon (Maito ja

Lisätiedot

9 60 /kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg. Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg

9 60 /kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg. Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg 3739 Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg 9 55 9 Tuoresuolattu KALKKUNAN FILEERULLA EU, n. 2 kg 9 60 3738 Tuoresuolattu JUHLAKINKKU POTKALUULLA Suomi, n. 6 7 kg 8 20 20654 Savustettu, kokonainen

Lisätiedot

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g MS ESPOO Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointi, (+) Ateriatyyppi, (+) Rivinumero 9.10.2017 Kotiruoka 1 KIRVELIKEITTOPOHJA L 260 33,150 138,720 7,050 0,850 0,120 0,180 NAUTALASTU PÄÄRAAKA-AINE 75 181,070 757,600

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, päiväkodit

Ruokalista Vantaa, päiväkodit Maanantai 22.1.2018 Aamupala: Luomukaurapuuroa L M A, hedelmäsosetta G L M Lounas: Broileriviilokkia G L A, tummaa riisiä G L M, salaattia Kasvislounas: Linssi-kasviskastiketta G L A Välipala: Porkkanapiirakka

Lisätiedot

1 Lasten ruoka-allergiatutkimus. Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää)

1 Lasten ruoka-allergiatutkimus. Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää) 1 Lasten ruoka-allergiatutkimus Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää) LOMAKE C. Kotona täytettävä, palautus postitse palautuskirjekuoressa. VASTAUSOHJE Vastatkaa taulukkomuotoisiin kysymyksiin

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, päiväkodit

Ruokalista Vantaa, päiväkodit Maanantai 9.7.2018 Aamupala: Luomuohrahiutalepuuroa L M A, päärynäsosetta G L M Lounas: Kebablihakastiketta L M A VS, tummaa riisiä G L M, salaattivalikoima Kasvislounas: Luomutofua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa

Lisätiedot

Perinteisiä ja herkullisia ruokia juhlakauden kattauksiin

Perinteisiä ja herkullisia ruokia juhlakauden kattauksiin Perinteisiä ja herkullisia ruokia juhlakauden kattauksiin 2012 2(7) Kimmon omat perinteiset survokset joululaatikoiden pohjaksi (survoksissa tilausrytmi 48 H) 1123007 Kimmon oma lanttusurvos tuore 5kg/dyno

Lisätiedot

KEITTIÖPALVELUT HINNASTO

KEITTIÖPALVELUT HINNASTO Ilmajoen seurakunta KEITTIÖPALVELUT HINNASTO 9.6.2016 PITOPÖYTÄ Palapaistia, porsaan filettä, uunibroileria tai uunikalaa Kastiketta ja perunoita 2 laatikkovaihtoehtoa: maksa-, porkkana-, lanttu-, makaronilaatikko,

Lisätiedot

Liite 2/ Kokonaistaloudellista edullisuutta koskeva vertailu

Liite 2/ Kokonaistaloudellista edullisuutta koskeva vertailu 1 Liite 2/ Kokonaistaloudellista edullisuutta koskeva vertailu HINTAKRITEERI Hintavertailussa käytetään kolmelle jäljempänä mainitulle kuvitteelliselle tilaukselle (tilaukset I-III) erikseen laskettavaa

Lisätiedot

Palvelemme pääsiäisenä joka päivä.

Palvelemme pääsiäisenä joka päivä. 2/5 Fiksun ostamisen puolesta MARINOITU tai SUOLATTU LAMMASPAISTI tai LAMPAAN LUUTON PAISTI 8 95 Palvelemme pääsiäisenä joka päivä. APETIT UUNIVALMIIT PERUNAT 750 g (3,33/) Kermaperunat, valkosipuli-,

Lisätiedot

Satakunnan SeutuAromi Ruokalista

Satakunnan SeutuAromi Ruokalista Ateriapäivä: 18.1.2016-2 Sivu: 1 Maanantai 18.1.2016 Tiistai 19.1.2016 Keskiviikko 20.1.2016 Torstai 21.1.2016 Perjantai 22.1.2016 Lauantai 23.1.2016 Sunnuntai 24.1.2016 Vehnähiutalepuuro Kaurapuuro Neljän

Lisätiedot

Monipuolinen valikoima arkeen ja juhlaan!

Monipuolinen valikoima arkeen ja juhlaan! Monipuolinen valikoima arkeen ja juhlaan! Asiakastaan arvostava ELINTARVIKETUKKU Elintarviketukku Rikainen Oy on tamperelainen täyden palvelun tukkuliike. Tarjoamme alueen asiakkaille, kuten lounaspaikoille,

Lisätiedot

PAKKAUSMERKINNÄT PAKETTIIN! Mervi Louhivaara

PAKKAUSMERKINNÄT PAKETTIIN! Mervi Louhivaara PAKKAUSMERKINNÄT PAKETTIIN! Mervi Louhivaara MIHIN PAKKAUSMERKINNÄT LAITETAAN? Valmiiksi pakattuihin tuotteisiin Ei tarvitse jos: tuote pakataan loppukuluttajalle elintarvikkeen luovutuspaikassa (myymälä,

Lisätiedot

PESU- JA PUHDISTUSAINEET, JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET, HENGITYSLIITTO RY

PESU- JA PUHDISTUSAINEET, JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET, HENGITYSLIITTO RY Rev1 1 (5) PESU- JA PUHDISTUSAINEET, JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET, HENGITYSLIITTO RY Tarjouspyyntöä koskevat lisätietopyynnöt ja niihin annetut vastaukset. 1. Hyväksytäänkö osatarjoukset?

Lisätiedot

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl Määrät 10kg / 20kg tavoitteen mukaan. Jos määrää ei ilmoitettu, syö vapaasti. * katso lista vaiheeseen sopivista tuotteista MAANANTAI Aamupala: Kaurapuuro Välipala: 2,5dl tai 1kpl / 3,75dl tai 1,5kpl Lounas:

Lisätiedot

Inkeri Liinaharja/ Uudenmaan Martat 2017

Inkeri Liinaharja/ Uudenmaan Martat 2017 I NNOSTUTA A N UUDESTA SO R MIRUO KAILU T UTUKSI Inkeri Liinaharja/ Uudenmaan Martat 2017 MITÄ ON SORMIRUOKAILU? Sormiruokailussa lapsen annetaan syödä itse Lapsi pääsee tutustumaan ruokaan kaikin aistein

Lisätiedot

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 K1: Tarjouspyynnössä työmääräksi on arvioitu 120-160 htp/vuosi. Voiko tämän jakaa osiin tarjotun pääarkkitehdin ja tämän varahenkilön välillä

Lisätiedot

06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA. Kysymys 1:

06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA. Kysymys 1: 06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA Kysymys 1: Tarjouspyynnössä liite 4 sarake C Ehdottomat vaatimukset pakkauskoilla (20x0,2 g) ja tuotemerkeillä ( vivapen ) määritellään tuotteet

Lisätiedot

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Jääkellarin lohi n. 500 g lohifile 1 litra vettä 1 dl merisuolaa 1 rkl sokeria Kiehauta vesi. Lisää suola ja sokeri, sekoita kunnes ne ovat täysin liuenneet. Jäähdytä

Lisätiedot

Ruokalista Vantaa, koulut

Ruokalista Vantaa, koulut Maanantai 16.4.2018 Lounas: Broilerikastiketta G L A, tummaa riisiä G L M, salaattivalikoima Linssi-kasviskastiketta G L A Tiistai 17.4.2018 Kasvis-quorn-nuudelivuokaa L A, salaattivalikoima Soijapapu-kurpitsa-kauravuokaa

Lisätiedot

Tavoitteet: Sapere menetelmän käyttöön tilataan esimerkiksi elintarvikkeita, joita valmistetaan ruoaksi yhdessä lasten kanssa.

Tavoitteet: Sapere menetelmän käyttöön tilataan esimerkiksi elintarvikkeita, joita valmistetaan ruoaksi yhdessä lasten kanssa. Tavoitteet Lähi- ja luomuraaka-aineiden käytön lisääminen Hyvä hinta-laatusuhde Laadukkaat tuotteet valmiusaste huomioiden Tehokkaat toimintatavat Kontrolloidut hankinnat ja toimintatavat Sopimuskausi

Lisätiedot

ATRIA NAUTA-SIKA- JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,99

ATRIA NAUTA-SIKA- JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,99 TUORE_47/7 VARKAUS_47/7 Edulliset eväät arkeen ja juhlaan! TORINO PASTAT 425 5 g (2,67 3,4/kg) Useita eri makuja, ei proteiinipasta Norm.,69,79/pussi 43 pussia jopa -25 % ROSSOGARGANO TOMAATTI- MURSKA

Lisätiedot

Suorastaan suussa sulavaa

Suorastaan suussa sulavaa FOODSERVICE 2019 Suorastaan suussa sulavaa Parasta kanaa Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa. Tämän takia haluamme tehdä asioita koko ajan kestävämmin,

Lisätiedot

Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia. Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.

Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia. Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset. Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi Monestihan sitä syyvään kolomenlaesta kalloo, Kekrinajan

Lisätiedot

RIKAISILTA JOULUUN. 3,50/kg

RIKAISILTA JOULUUN. 3,50/kg Joulu 2012 RIKAISILTA JOULUUN Kypsä porkkanakuutio 2,5kg Kypsä punajuurikuutio 2,5kg 3,50/kg Ei mitään lisättyjä aineita, ei etikan makua yms. Kypsytetty miedolla lämmöllä jolloin tuotteiden alkuperäinen

Lisätiedot

Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat. Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla.

Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat. Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla. Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla. Vähemmän, ilman gluteenia IsoMitta kehittää tuotteitaan vastaamaan muuttuvan suurkeittiöalan tarpeita. Koko kastike-/

Lisätiedot

Suorastaan suussa sulavaa

Suorastaan suussa sulavaa FOOD SERVICE 2019 Suorastaan suussa sulavaa Parasta kanaa Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa. Tämän takia haluamme tehdä asioita koko ajan kestävämmin,

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 21.5.2014 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 21.5.2014 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 21.5.2014 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 34, 31760 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot