ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA"

Transkriptio

1 1 ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA : Elintarvikehankinnat Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta hankintakaudeksi ja mahdollinen optio 1+1 vuosi Kysymys 1: Tarjouspyyntö: 4 Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus "Tuotetietojen ilmoittamatta jättäminen tulkitaan vajavaiseksi tarjoukseksi ja tarjous hylätään kyseessä olevan tuoterivin osalta. Samoin hylätään tuoterivi, joka ei täytä liitteellä olevia vaatimuksia." Miten vertailette tarjoukset hylättyjen rivien osalta? Vastaus: Hyväksytyt rivit ovat sellaisia, joilla tarjottu tuote vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia ja jonka tuote- ym. tiedot on annettu asianmukaisesti. Tuotevalikoiman kattavuus huomioidaan pisteytyksessä (liite 4). Hyväksytyn tuoteryhmän puuttuvien tai vaatimuksiltaan puutteellisten tuotteiden vertailuhinnaksi annetaan vertailua tehtäessä kalleimman tarjotun ja hyväksytyn tuotteen hinta. Mikäli jokin tuoterivi puuttuu jokaiselta tarjoajalta esim. tuotteen markkinoilta poistamisen takia, poistetaan tämä rivi kaikilta, eikä tätä riviä huomioida tuotevalikoiman kattavuuspisteytyksessä. Kysymys 2: Tuotelistaus: Lihat ja lihajalosteet Nauta, kypsä, 268 Jauheliha, nauta, rasvaa < 8 % Voiko tuotteen rasvavaatimusta kohtuullistaa < 10 %, mikä on yleisesti ravitsemussuosituksissa oleva rasvakriteeri? Vastaus: Kyllä voi. Kysymys 3:Tarjouspyyntö kohta Ravitsemuksellinen laatu: Tuotelistauksessa (liite 1) on ilmoitettava kultakin tuoteryhmältä vaadittavat tiedot, jotka näkyvät liitteellä tuoteryhmän otsikossa tai tuotteen nimen yhteydessä, sekä valmistusmaa. Vastaus: Olemme korjanneet tarjouspyyntöön kohdan Ravitsemuksellinen laatu. Korjaus koskee tuotelistauksessa vaadittuja tietoja. Sama korjaus koskee myös tarjouspyynnön kohtaa 4 Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Korjaus: Tuotelistauksessa (liite 1) on ilmoitettava kultakin tuoteryhmältä vaadittavat tiedot, jotka näkyvät liitteellä tuoteryhmän otsikossa sekä alkuperämaa. Kysymys 4: Tuotelomakkeellanne tuotteen nimen yhteydessä voi olla merkittynä: koko, laktoositon, gluteeniton, lihapitoisuus jne. Mihin sarakkeeseen nämä tiedot on tarkoitus merkitä, lomake on lukittu eikä lisäsarakkeita voi käyttää? Vastaus: Näille tiedoille ei ole sarakkeita, koska tarjottavan tuotteen tulee täyttää nämä vaatimukset. Vastaus perustuu tarjouspyyntöön tehtyyn korjaukseen: Tuotelistauksessa (liite 1) on

2 2 ilmoitettava kultakin tuoteryhmältä vaadittavat tiedot, jotka näkyvät liitteellä tuoteryhmän otsikossa sekä alkuperämaa. Otsikossa pyydetty tuoteseloste tulee antaa erillisellä liitteellä. Kysymys 5: Pyydätte ilmoittamaan valmistusmaan. Tuotelomakkeella sarakkeessa L pyydetään alkuperämaa. Tuotteen valmistusmaa ja alkuperämaa voi olla eri. Kumpi tieto merkitään vain molemmat? Vastaus: Tuotelomakkeeseen merkitään alkuperämaa. Kysymys 6: Positio 238 NE-kuutio, koko 16x16 mm, rasva < 6%; voiko tarjota tuotteen jonka kuutiokoko on 2x2 cm? Kysymys 7:Positio 239 Naudan maksa, jauhettu; voiko tarjota pakastetuotteen? Vastaus: Poistamme Position 239 tuotelistauksesta. Kysymys 8: Positio 244 Broilerin paistileike, kevyesti marinoitu, suolaa enintään 0,6%; voiko tarjota broilerin paistileikkeen joka on miedosti suolattu? Kysymys 9: Positio 246 Broilerin paistisuikale, marinoimaton; voiko tarjota broilerin paistisuikaleen, joka on miedosti suolattu? Kysymys 10: Positio 248 Kalkkuna paistisuikale, marinoitu; voiko tarjota kalkkunan paistisuikaleen, joka on miedosti suolattu? Vastaus: Ei voi tarjota Kysymys 11: Positio 256 Lihahyytelö viipaloitu, voiko tarjota lihahyytelöä kokonaisena? Vastaus: Ei voi tarjota, tarvitsemme valmiiksi viipaloidun tuotteen. Kysymys 12: Positio 257 Kebab-lastu, laktoositon, gluteeniton, kokonaislihapitoisuus väh. 50%; voiko tarjota kebab-lastun joka on pakaste? Kysymys 13: Positio 261 Siskonmakkarapala, laktoositon, gluteeniton, lihapitoisuus vähintään 60%, kypsä, pakaste; voiko tarjota siskonmakkarapalaa jossa lihapitoisuus on 59%?

3 3 Kysymys 14: Positio 263 NE kuutio 16*16mm, voiko tarjota NE kuutiota, jonka koko on 2x2 cm? Kysymys 15: Positio 264 NE suikale 16*16mm, voitteko täsmentää suikaleen kokoa, 16*16 mm on kuution koko? Vastaus: Tarkoitetaan suikalekokoa n. 10x10x58 mm. Kysymys 16: Positio 265 NE-viipale 50*50*7 mm, voiko tarjota NE viipaletta jonka koko on n. 60*80*10 mm? Kysymys 17:Positio 267 Nauta lastu 40*40*5 mm, voiko tarjota Naudan lastun, jonka koko on n. 20*20*3 mm? Kysymys 18: Positio 268 Jauheliha, nauta, rasvaa < 8%, voiko tarjota tuotteen, jossa rasva 8,3%? Kysymys 19: Positio 271 SE-suikale 55*9*9 mm, voiko tarjota suikaletta jonka koko on n. 10x40x40 mm? Vastaus: Mikäli tarkoitetaan 10x10x40 mm suikaletta, niin voi tarjota mutta kokoa 10x40x40mm suikaletta ei voi tarjota. Kysymys 20: Positio 274 SO-kuutio 16*16 mm, voiko tarjota tuotteen, jonka kuutiokoko on 2x2 cm? Kysymys 21: Positio 289 Lindströminpihvi, kypsä n g, laktoositon, lihapitoisuus vähintään 50%, voiko tarjota tuotetta jonka kappale paino on 40 g? Vastaus: Voi tarjota, jos tuote muuten vastaa pyydettyjä kriteerejä. Kysymys 22: Positio 292 Kaalikääryle, g kypsä, laktoositon, voiko tarjota tuotetta jonka kappalepaino on 100 g? Vastaus: Voi tarjota, jos muuten vastaa pyydettyjä kriteerejä. Kysymys 23: Positio 293 Pyttipannu, makkarapitoisuus vähintään 20%, suolapitoisuus enintään 1 %, voiko tarjota tuotteen jonka makkarapitoisuus on 15%?

4 4 Kysymys 24: Onko tuotelistauksessa (liite 1) sarakkeessa L kyseessä pääraaka-aineen alkuperämaa vai tuotteen valmistusmaa? Vastaus: Pääraaka-aineen alkuperämaa. Tähän kysymykseen liittyen olemme korjanneet tarjouspyyntöön kohdan Ravitsemuksellinen laatu. Korjaus koskee tuotelistauksessa vaadittuja tietoja. Sama korjaus koskee myös tarjouspyynnön kohtaa 4 Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Korjaus: Tuotelistauksessa (liite 1) on ilmoitettava kultakin tuoteryhmältä vaadittavat tiedot, jotka näkyvät liitteellä tuoteryhmän otsikossa sekä alkuperämaa. Otsikossa pyydetty tuoteseloste tulee antaa erillisellä liitteellä. Kysymys 25: Voiko kohtaan Nautakypsä, Positio 266 Maksakuutio N, tarjota tuotetta: Marinoitu naudan maksasuikale 10 x 10 x 58? Vastaus: Ei voi tarjota marinoitua tuotetta eikä suikaletta. Kysymys 26: Voiko kohtiin 11.7 Einekset, Positio 287 Lihapyörykkä n. 20 g tarjota tuotetta: Lihapyörykkä 16 g? Vastaus: Voi tarjota, koska tuotelistauksessa pyydetään n. kpl paino. Kysymys 27: Positio 289 Lindströminpihvi g tarjota tuotetta: Lindströminpihvi 33 g? Vastaus: Voi tarjota, jos tuote muuten vastaa pyydettyjä kriteerejä. Kysymys 28: Positio 291 Jauhelihapihvi n. 85 g tarjota tuotetta: Jauhelihapihvi 50 g? Vastaus: Voi tarjota, jos tuote muuten vastaa pyydettyjä kriteerejä. Kysymys 29: Maitotaloustuotteissa kysytään kahvikerma UHT 3,3 dl. Kahvikermaa ei ole kyseissä pakkauksessa saatavilla UHT -tuotteena. Voiko tähän tarjota korkeapastöroidun tuotteen? Vastaus: Positio 192 Kahvikerma, voi tarjota pakkauskokona 2dl 0,5l. UHT vaatimus poistetaan kokonaan. Kysymys 30: Voisiko tuoteryhmä 10 muut rasvavalmisteet olla maitotaloustuotteiden ryhmän sijaan muissa tuoteryhmissä, kun kyseisen ryhmän tuotteet eivät sisällä lainkaan maitoa? Vastaus: Tuotelistauksessa kohta 10 on erillinen ryhmä ja ei kuulu maitotaloustuotteiden ryhmään. Maito ja maitotaloustuotteet ovat numeroilla Listauksessa tuoteryhmä 10. Muut rasvavalmisteet on kirjattu virheellisesti pienillä kirjaimilla. Teksti pitäisi olla kirjattu suuraakkosin. Näin ollen se kuuluu muihin tuoteryhmiin.

5 5 Kysymys 31: Miten tarjouksissa käsitellään tyhjät rivit? Vastaus: Hyväksytyt rivit ovat sellaisia, joilla tarjottu tuote vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia ja jonka tuote- ym. tiedot on annettu asianmukaisesti. Tuotevalikoiman kattavuus huomioidaan pisteytyksessä (liite 4). Hyväksytyn tuoteryhmän puuttuvien tai vaatimuksiltaan puutteellisten tuotteiden vertailuhinnaksi annetaan vertailua tehtäessä kalleimman tarjotun ja hyväksytyn tuotteen hinta. Mikäli jokin tuoterivi puuttuu jokaiselta tarjoajalta esim. tuotteen markkinoilta poistamisen takia, poistetaan tämä rivi kaikilta, eikä tätä riviä huomioida tuotevalikoiman kattavuuspisteytyksessä. Kysymys 32: Mistä tuotteista pitää ilmoittaa kuitupitoisuus? Vastaus: Niissä tuoteryhmissä missä se otsikossa pyydetään. Kysymys 33: Voiko juustoleivän tilalle tarjota Kotijuustoa? Kysymys 34: Minkä tyyppistä selvitystä tarkoitetaan yrityksen palvelun ja tuotteen laatuselvityksellä? Vastaus: Poistimme kyseisen vaatimuksen kokonaan tarjouspyynnöstämme. Tarjoajien ei siis tarvitse toimittaa yrityksen palvelu- ja laatuselvityksiä tarjouksen yhteydessä. Kysymys 35: Toimitusaika toiveissa on Vaskiveden koulun kohdalla toiveina maanantai ja torstai. Nykyisin kyseiseen pisteeseen ajetaan tiistaisin ja torstaisin. Visuveden koululle toivotut toimitusajat ovat maanantai ja torstai, kun nykyisin ajettu maanantaisin ja keskiviikkoisin. Pekkalan koulun osalta toivotut päivät ovat maanantai ja torstai, kun ajopäivät ovat olleet tiistai ja torstai. Hyväksytäänkö nämä päivät, jotta jakelu saadaan logistisesti tehokkaaksi? Vastaus: Olemme tehneet muutoksen tarjouspyynnön ajopäiväliitteeseen (liite 2), koskien Vaskiveden, Visuveden ja Pekkalan koulun ajopäiviä. Muutos: Vaskiveden koulun ajopäivät tiistai ja torstai. Visuveden koulun ajopäivät maanantai ja keskiviikko. Pekkalan koulun ajopäivät tiistai ja torstai. Kysymys 36: Tuoteosiossa kysytään positio 4. Mannasuurimo, tumma n. 20 kg. Tietojemme mukaan markkinoilla oleva tumma mannasuurimo on pakkauskoossa 5 kg, joten voisitteko muuttaa pakkauskokovaatimustanne? Vastaus: Kohtaan Positio 4, tuotetta voi tarjota pakkauskoossa 5 kg.

6 6 Kysymys 37: Tuoteosiossa kysytään positio 5. Ohrasuurimo, rikottu 10 kg. Tietojemme mukaan markkinoilla on rikottua ohrasuurimoa joko pakkauskoossa 20 kg tai 10 x 1 kg. Voisitteko muuttaa pakkauskokovaatimustanne? Vastaus: Tuotetta voi tarjota pakkauskoossa 20 kg. Kysymys 38: Tuoteosiossa kysytään positio 37. Kananmuna irto luomu 12,5 kg. Valikoimissamme on luomu irtokanamunaa pakkauskoossa 5,22 kg, voisitteko muuttaa pakkauskokovaatimustanne? Vastaus: Tuotetta voi tarjota 5 13 kg pakkauskoossa. Kysymys 39:Tuoteosiossa kysytään positio 52. Alumiinifolio 45 cm, pituus n. 160 m. Markkinoilla on 45 cm leveä alumiinifolio, jonka pituus on 90 m tai 40 cm leveä alumiinifolio, jonka pituus 100 m. Voisitteko tarkastaa tuotteen kokovaatimuksianne? Vastaus: Positio 52, Alumiinifoliota voi tarjota 45cm leveä ja pituus 90 m. Kysymys 40: Tuoteosiossa kysytään positio 79. Pinaattipelletti 1 kg. Yleisillä markkinoilla ei tietojemme mukaan ole ko. pakkauskoossa olevaa tuotetta. Pakkauskoko vaihtoehdot ovat joko 1,5 kg tai 2,5 kg. Voisitteko tarkastaa pakkauskokovaatimuksenne? Vastaus: Positio 79, pinaatti, pelletti, voi tarjota 1,5 kg pakkauskokoa. Kysymys 41: Tuoteosiossa kysytään positio 84. Vihannessuikale (porkkana, lanttu, palsternakka, selleri). Yleisillä markkinoilla ei tietojemme mukaan ole ko. sekoituksella olevaa tuotetta eikä kuumentamatta käyttövalmista tuotetta. Voisitteko tarkastaa pakkauskokovaatimuksenne? Vastaus: Tuote poistetaan tarjouspyynnöstä. Kysymys 42: Tuoteosiossa kysytään positio 107. Vadelma, käyttövalmis kuumentamatta, pakaste. Kysytte 2,5 kg pakkauskokoa, meillä 1 kg:n pakkaus, voisitteko muuttaa pakkauskokovaatimustanne? Vastaus: Positio 107, voi tarjota 1-2,5 kg pakkauskokoa. Kysymys 43: Tuoteosiossa kysytään positio 129. Luumusose 6 kg. Tietojemme mukaan noin suurta pakkauskokoa ei ole markkinoilla. Luumusosetta löytyy kyllä 3 kg:n pakkauksessa. Voisitteko muuttaa pakkauskokovaatimustanne? Vastaus: Positio 129,voi tarjota 3 kg pakkauskokoa. Kysymys 44: Tuoteosiossa kysytään positio 144. Vadelmasekamehutiiviste 1 l. Tietojemme mukaan ko. tuotteen pakkauskoko on 0,5 litraa, joten voisitteko muuttaa pakkauskokovaatimustanne? Vastaus: Positio 144, voi tarjota 0,5 1 l pakkauskokoa. Kysymys 45: Tuoteosiossa kysytään positio 148. Viiden hedelmän mehu 1 L. Tietojemme mukaan ko. tuotteen pakkauskoko on 1,5 litraa, joten voisitteko muuttaa pakkauskokovaatimustanne?

7 7 Vastaus: Positio 148, voi tarjota 1-1,5 l pakkauskokoa. Kysymys 46: Tuoteosiossa kysytään positio 296. Lohikuutio, irtopakastettu, ruodoton 16 x 16 mm. Meillä lohikuutio on kooltaan 2 x2x3 mm. Voisitteko muuttaa kokovaatimustanne? Vastaus: Emme voi muuttaa kokovaatimustamme. Kysymys 47: Tuoteosiossa kysytään positio 297 Kirjolohimureke, kalapitoisuus väh. 90 %. Raakaainepulan vuoksi ko. tuote on tällä hetkellä poissa markkinoilta. Voisitteko joko poistaa tuotteen tarjouspyynnöstänne tai alentaa tuotteen kalapitoisuusvaatimustanne? Vastaus: Positio 297 poistetaan kokonaan tarjouspyynnön tuotelistauksesta. Kysymys 48: Voisitteko kohtuullistaa hinnanmuutoksen ilmoitusaikaa? 3 kuukautta on liian pitkä aika. Vastaus: Olemme muuttaneet hinnanmuutoksen aikataulua ja korjanneet tarjouspyynnön kohtaan 6.Hinta: Perusteltu hinnanmuutosesitys tulee tehdä kirjallisena kymmenen viikkoa ennen esitettyä hinnan voimaan astumista. Kysymys 49: Voisitteko tarkastaa muut sekalaiset elintarvikkeet toimitusaikavaatimustanne esim. Ruoveden yhteiskoulu klo 7.00 mennessä ja Virrat toimitukset klo 7-9? Näin tiukat aikaikkunat tuovat kuljetuksille liikaa haastetta ja paljon lisäkustannuksia. Vastaus: Emme voi muuttaa toimitusaikavaatimustamme. Kysymys 50: Monta tyhjää riviä (ei tarjottavaa tuotetta) voi tarjoukseen jättää, jotta tarjous hyväksytään? Kuinka tyhjät rivit otetaan vertailussa huomioon? Vastaus: Hyväksytyt rivit ovat sellaisia, joilla tarjottu tuote vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia ja jonka tuote- ym. tiedot on annettu asianmukaisesti. Tuotevalikoiman kattavuus huomioidaan pisteytyksessä (liite 4). Hyväksytyn tuoteryhmän puuttuvien tai vaatimuksiltaan puutteellisten tuotteiden vertailuhinnaksi annetaan vertailua tehtäessä kalleimman tarjotun ja hyväksytyn tuotteen hinta. Mikäli jokin tuoterivi puuttuu jokaiselta tarjoajalta esim. tuotteen markkinoilta poistamisen takia, poistetaan tämä rivi kaikilta, eikä tätä riviä huomioida tuotevalikoiman kattavuuspisteytyksessä. Kysymys 51:Positio 181, ei ole valikoimissamme -> voiko poistaa tarjouspyynnöstä. Vastaus: Ei voi, koska tarvitsemme kyseisen tuotteen. Kysymys 52: Positio 184, ei ole valikoimissamme -> voiko poistaa tarjouspyynnöstä. Vastaus: Ei voi, koska tarvitsemme kyseisen tuotteen. Kysymys 53: Positio 192, voiko tarjota 2dl UHT kevytkerma (kahvin kanssa)? Vastaus: Positio 192 Kahvikerma. Ei voi tarjota kevytkermaa mutta kahvikermaa voi tarjota pakkauskokona 2dl 0,5l. UHT vaatimus poistetaan kokonaan.

8 8 Kysymys 54: Positio 194, voiko rasva% olla 10-15%? Vastaus: Ei voi olla. Kysymys 55: Positio 195, voiko rasva% olla 15%? Vastaus: Voi olla % Kysymys 56: Positio 198, voiko olla 150g? Vastaus: Voi olla g mikäli tuote täyttää rivin muut vaatimukset. Kysymys 57: Positio 200, voiko olla g? Vastaus: Ei voi. Mutta voitte tarjota kokoa g, koska tarvitsemme pienen jogurtin. Kysymys 58: Positio 203, ei ole valikoimissamme -> voiko poistaa tarjouspyynnöstä. Vastaus: Ei voi poistaa tarjouspyynnöstä. Kysymys 59: Positio 204, ei ole valikoimissamme -> voiko poistaa tarjouspyynnöstä. Vastaus: Ei voi poistaa tarjouspyynnöstä. Kysymys 60: Positio 207, voiko olla 120g? Vastaus: Voi olla. Kysymys 61: Positio 211, voiko pyyntöä muuttaa siten että suolaa max. 1% ja tyydyttyneet rasvat enint. 37% Vastaus: Ei voi. Tuotteen tulee olla pyydetyn kaltainen. Kysymys 62: Positio 212, voiko tarjota 300g? Kysymys 63: Positio 213, voiko muuttaa pyyntöä siten että rasvat % ja pakkauskoko g? Vastaus: Kyllä voi, mikäli muut tuotteelta vaaditut ominaisuudet täyttyvät. Kysymys 64: Positio 217, voiko tarjota 11 %? Vastaus: Ei voi. KORJATTU: Kyllä voi. Kysymys 65: Positio 218, voiko muuttaa pyyntöä siten että pakkauskoko 2-2,5kg? Vastaus: Kyllä voi. Kysymys 66: Positio 219, voiko muuttaa pyyntöä siten että pakkauskoko 2-2,5kg? Vastaus: Kyllä voi. Kysymys 67: Positio 220,voiko muuttaa pyyntöä siten että pakkauskoko 1,5-2,5kg. Riittääkö maustamaton? Vastaus: Kyllä voi. Riittää maustamaton.

9 9 Kysymys 68: Positio 221, voiko muuttaa pyyntöä siten että pakkauskoko 1-2kg? Vastaus: Kyllä voi. Kysymys 69: Positio 222, ei ole valikoimissamme -> voiko poistaa tarjouspyynnöstä. Vastaus: Ei voi, tarvitsemme tuotteen. Kysymys 70: Positiot , voiko pyyntöä muuttaa siten että 9.7 jäätelöt eivät kuulu maitotaloustuote-osioon. Tällöin kilpailu paranee. Vastaus: Poistamme positiot kokonaan tarjouspyynnön tuotelistauksesta. Kysymys 71: Miten käsitellään tyhjät rivit. Onko määritelty montako saa olla. Vastaus: Hyväksytyt rivit ovat sellaisia, joilla tarjottu tuote vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia ja jonka tuote- ym. tiedot on annettu asianmukaisesti. Tuotevalikoiman kattavuus huomioidaan pisteytyksessä (liite 4). Hyväksytyn tuoteryhmän puuttuvien tai vaatimuksiltaan puutteellisten tuotteiden vertailuhinnaksi annetaan vertailua tehtäessä kalleimman tarjotun ja hyväksytyn tuotteen hinta. Mikäli jokin tuoterivi puuttuu jokaiselta tarjoajalta esim. tuotteen markkinoilta poistamisen takia, poistetaan tämä rivi kaikilta, eikä tätä riviä huomioida tuotevalikoiman kattavuuspisteytyksessä. Kysymys 72: Eihän maidon tilalla voi tarjota maitojuomaa. Kysymys 73: Positio 215, Voiko pyyntöä muuttaa siten että rasvaa < tai = kuin 17 %. Vastaus: Ei voi, koska haluamme tuotteen, jossa rasvaa on alle 17 %. Kysymys 74: Positio 216, haetaanko isompaa rasva % kuin 17. Jos tarkoitetaan vähemmän kuin 17% niin voiko muuttaa < tai = kuin 17%. Vastaus: Positio 216 on: Kermajuusto, viipale, rasvaa >17 %. Haemme tuotetta, jossa rasvaa on enemmän kuin 17 %.

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13)

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) Tämä dokumentti sisältää Satakunnan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien sekä Ålands Hälso- och Sjukvårdin lääkkeiden

Lisätiedot

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu 1. Esille tuodut ongelmat Käydyissä keskusteluissa ja toimitetun materiaalin perusteella kivitoimialalla

Lisätiedot

Lähiruoan käyttö keskisuomalaisissa ammattikeittiöissä

Lähiruoan käyttö keskisuomalaisissa ammattikeittiöissä Lähiruoan käyttö keskisuomalaisissa ammattikeittiöissä Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset /ProAgria Keski-Suomi Ry Eeva-Liisa Kivimäki ja Mirja Pummila Maaliskuu 2011 Pro Ruokakulttuuri kehittämishanke

Lisätiedot

Eviran ohje 17027/3. Ainesosan määrän ilmoittaminen

Eviran ohje 17027/3. Ainesosan määrän ilmoittaminen Eviran ohje 17027/3 Ainesosan määrän ilmoittaminen Ainesosan määrän ilmoittaminen Eviran ohje 17027/3 Eviran ohje 17027/3 Käyttöönotto 25.2.2010 Tuoteturvallisuusyksikkö Hyväksyjä Esittelijä Annika Nurttila

Lisätiedot

Julkisen hankinnan keskeiset menettelyt miten toimin tarjoajana julkisessa tarjouskilpailussa

Julkisen hankinnan keskeiset menettelyt miten toimin tarjoajana julkisessa tarjouskilpailussa Julkisen hankinnan keskeiset menettelyt miten toimin tarjoajana julkisessa tarjouskilpailussa Timo Martelius hankintajohtaja, Kuntien Tiera Oy hankintajohtaja, Espoon kaupunki vv. Tavoitteet ja sisältö

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26)

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26) 12. OMA TUOTANTO SISÄLTÖ 12.1. VARAAMINEN 12.1.1. Yleistä 12.1.2. Varaustilanne 12.1.3. Varaaminen 12.1.4. Matkustajatiedot Henkilötiedot Majoitus Kuljetus Lisäpalvelut 12.2. MATKUSTAJALUETTELOT 12.2.1.

Lisätiedot

2. Käyntikortti: materiaalina Munken Polar- Kysymys: paperin neliömassa ( = g/m2) puuttuu.

2. Käyntikortti: materiaalina Munken Polar- Kysymys: paperin neliömassa ( = g/m2) puuttuu. Kysymykset ja vastaukset tarjouspyyntöön HSL:n painotöistä sekä painotuotteiden varastointi- ja logistiikkapalveluista vuosille 2015-2016 sekä optio vuosille 2017 ja 2018 Kysymykset, jotka koskevat liitettä

Lisätiedot

Kansallinen kynnysarvo rakennusurakkahankinnoissa on 150 000 euroa ja EU-kynnysarvo 4 845 000 euroa.

Kansallinen kynnysarvo rakennusurakkahankinnoissa on 150 000 euroa ja EU-kynnysarvo 4 845 000 euroa. Hankintalainsäädännön soveltaminen Hankintayksikön suorittamiin rakennusurakkahankintoihin, joiden arvo ylittää kansallisen tai EU-kynnysarvon, sovelletaan hankintalakia eli lakia julkisista hankinnoista

Lisätiedot

Tuoreiden hedelmien ja vihannesten kaupan pitämistä koskevat vaatimukset

Tuoreiden hedelmien ja vihannesten kaupan pitämistä koskevat vaatimukset Eviran ohje 18103/1 Tuoreiden hedelmien ja vihannesten kaupan pitämistä koskevat vaatimukset Ohje hedelmä ja vihannesalan toimijoille Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Eviran ohje 18103/1 Tuoreiden

Lisätiedot

Tiedon tuonti. Sisältö

Tiedon tuonti. Sisältö Tiedon tuonti Sisältö Yleistä... 2 Vaihe 1 Tietojen valmistelu... 2 Vaihe 2 Testaaminen... 4 Vaihe 3 Oikeellisuuden tarkistus... 5 Vaihe 4 Kenttien liittäminen... 7 Vaihe 5 Luontitapa... 10 1 Tiedon tuonti

Lisätiedot

tietoa KULUTTAJAKAUPASTA

tietoa KULUTTAJAKAUPASTA marraskuu 2005 tietoa KULUTTAJAKAUPASTA Saanko purkaa tekemäni kaupan? Millä tavalla elinkeinonharjoittajan pitää korjata tai muuten hyvittää tavarassa tai palvelussa oleva virhe? Kuluttajansuojalaki antaa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. PETULTK, 23.6.2015 16:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. PETULTK, 23.6.2015 16:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO PETULTK, 23.6.2015 16:00, Pöytäkirja -2 Läsnäolijat... 1 48 Asikkalan ja Vesikansan kotihoidon kilpailutus... 2 Pykälän liite: LIITE 1Hankintaoikaisuvaatimus... 7 9998 Oikaisuvaatimusohjeet...

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HALKIVAHASSA SIJAITSEVAN PÄIVÄKODIN TARJOUSKILPAILUSTA. 1. KYSYMYS: Viitaus tarjouspyynnön sivu 1 asia liikkeenluovutus.

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HALKIVAHASSA SIJAITSEVAN PÄIVÄKODIN TARJOUSKILPAILUSTA. 1. KYSYMYS: Viitaus tarjouspyynnön sivu 1 asia liikkeenluovutus. KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HALKIVAHASSA SIJAITSEVAN PÄIVÄKODIN TARJOUSKILPAILUSTA 1. KYSYMYS: Viitaus tarjouspyynnön sivu 1 asia liikkeenluovutus. - kysymyksemme on, miten tuottaja voi sitoutua lisäkoulutuksen

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

MNA-testi eli Mini Nutritional Assessment:

MNA-testi eli Mini Nutritional Assessment: MNA on tutkimuksissa validoitu mittari, eikä sen kysymyksiä saa muuttaa. Tätä ohjeistusta voi sen sijaan muokata käyttäjien tarpeiden mukaan helposti ymmärrettäviksi. Tavoite: MNA testiä voidaan käyttää

Lisätiedot

Järkipalaaopetuskuvat

Järkipalaaopetuskuvat Järkipalaaopetuskuvat Toimittajat Teija Keso on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Tämä monitaitoinen nainen on lisäksi farmaseutti. Teija piti kaikkien käytännön toimenpiteiden

Lisätiedot

Yleiset Livonia Printin toimitusehdot

Yleiset Livonia Printin toimitusehdot Yleiset Livonia Printin toimitusehdot 1. Tarjoukset o Kaikki tarjoukset perustuvat kustantajan kirjalliseen tarjouspyyntöön. Kustantajaa pyydetään tarkistamaan yksityiskohdat huolellisesti ennen o o o

Lisätiedot

PATENTTIMÄÄRÄYKSET. Annettu Helsingissä 1. päivänä joulukuuta 2014

PATENTTIMÄÄRÄYKSET. Annettu Helsingissä 1. päivänä joulukuuta 2014 PRH/2286/01/2014 PATENTTIMÄÄRÄYKSET Annettu Helsingissä 1. päivänä joulukuuta 2014 Patentti- ja rekisterihallitus on antanut patenttilain 74 :n 4 momentin (101/2013) nojalla seuraavat patenttimääräykset:

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia Potilastiedon arkiston toimintamallit ja käyttöönotto

Kysymyksiä ja vastauksia Potilastiedon arkiston toimintamallit ja käyttöönotto Versio 1.0 Julkaistu 10.2.2014 Kysymyksiä ja vastauksia Potilastiedon arkiston toimintamallit ja käyttöönotto 1 Muutoshistoria Versio Muutos 1.0 Ensimmäinen versio 2 Sisällys Yleistä... 6 Työterveyshuollon

Lisätiedot

Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi

Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi Kela ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi Kela ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta Suosituksen laatinut työryhmä:

Lisätiedot

Palvelun Hankintaehdot [N:o] 1 (15) 01/01/2015. Posti Group. Palvelun Hankintaehdot. Posti Group. Domicile: Helsinki VAT-number FI15318644.

Palvelun Hankintaehdot [N:o] 1 (15) 01/01/2015. Posti Group. Palvelun Hankintaehdot. Posti Group. Domicile: Helsinki VAT-number FI15318644. Palvelun ehdot [N:o] 1 (15) Palvelun ehdot Palvelun ehdot 2 (15) konsernin ehdot palveluille Näitä Konsernin Palvelun ehtoja sovelletaan konserniin kuuluvan yhtiön ( Asiakas ) hankkiessa palveluita hankintasopimuksessa

Lisätiedot

TIETOA MAIDOSTA JA RAVITSEMUKSESTA

TIETOA MAIDOSTA JA RAVITSEMUKSESTA TIETOA MAIDOSTA JA RAVITSEMUKSESTA Toimitus Ulla-Marja Urho Marraskuu 2007 13. uudistettu painos Julkaisija Maito ja Terveys ry LUKIJALLE Kansalliset ravitsemussuositukset antavat suuntaviivat maan ravitsemus-

Lisätiedot

1.Kuvauksen lähtöaineisto

1.Kuvauksen lähtöaineisto 1.Kuvauksen lähtöaineisto 1 Tieteen tehtävänä on uuden tiedon hankkiminen. Käyttäytymistieteet tutkivat elollisten olioiden käyttäytymistä voidakseen ymmärtää sitä tai ainakin löytääkseen siitä säännönmukaisuuksia;

Lisätiedot

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat PELIOHJE 1 (14) Pelaajat: 2-4 pelaajaa Ikäsuositus: 6+ SISÄLTÖ / PELIVÄLINEET 1 kääntyvä satataulu 100 lukukorttia (sis. luvut 1-100) 6 jokerikorttia 2 noppaa (sis.luvut 1-10) 30 pelimerkkiä PELI OPETTAA

Lisätiedot

Jos siis haluat lisätä suosikkisalaattisi elintarviketietokantaan, toimi seuraavalla tavalla:

Jos siis haluat lisätä suosikkisalaattisi elintarviketietokantaan, toimi seuraavalla tavalla: Ohjeita ja käyttövinkkejä RUOKA kirjata kaikki päivän aikana nauttimasi ruoat ja juomat tutkia kuinka paljon kaloreita ja mitä eri ravintoaineita syömäsi ruoka sisältää lisätä uusia tuotteita ja elintarvikkeita

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

MARKKINOINNIN VIRHETILANTEET

MARKKINOINNIN VIRHETILANTEET MARKKINOINNIN VIRHETILANTEET Kuluttajan arkikaupankäynnissä on tilanteita, joissa tarjoustavara on loppunut kampanja-ajan kestäessä tai mainoksessa annettu tieto ei muuten pidä paikkaansa. Kuluttajille

Lisätiedot

Aila Postareff-Jurvelin

Aila Postareff-Jurvelin Aila Postareff-Jurvelin IAA: Näin niin kuin heti alkuun, kertoisitteko, mitkä teidän tehtävänne tuolla Postissa ovat? T: Mää oon -96 vuodesta asti vastannut - tai no silloin oon ollu asiakassuhdevastaava,

Lisätiedot

Käyttöliittymät mobiililippujen ostamiselle

Käyttöliittymät mobiililippujen ostamiselle AALTO-YLIOPISTO TEKNILLINEN KORKEAKOULU Informaatio- ja luonnontieteiden tiedekunta Tietotekniikan tutkinto-ohjelma Käyttöliittymät mobiililippujen ostamiselle Kandidaatintyö 13.11.2010 Markus Väänänen

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO- LAUTAKUNNAN YLEISET MÄÄRÄYKSET JA OHJEET

YLIOPPILASTUTKINTO- LAUTAKUNNAN YLEISET MÄÄRÄYKSET JA OHJEET YLIOPPILASTUTKINTO- LAUTAKUNNAN YLEISET MÄÄRÄYKSET JA OHJEET 6.5.2015 Ylioppilastutkintolautakunnan yleiset määräykset ja ohjeet sisältävät lukiolakiin, ylioppilastutkinnon järjestämisestä annettuun lakiin

Lisätiedot