Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7490/11.02/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7490/11.02/2014"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) 16 Asianro 7490/11.02/2014 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Elintarvikelain, terveydensuojelulain, kuluttajaturvallisuuslain ja tupakkalain sekä eläinlääkintähuoltolain mukaan kunnan tulee laatia ja hyväksyä säännöllistä valvontaa koskeva valvontasuunnitelma siten, että valvonta on laadukasta, säännöllistä ja terveyshaittoja estävää. Valtioneuvoston asetuksen (665/2006 m. 1811/2009) mukaan kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmassa tulee määritellä vähintään tarkastusten sisältö, valvontakohteiden tai valvontakohdetyyppien tarkastustiheydet, tarkastukseen keskimääräisesti käytettävä aika, kunnan toimesta tapahtuva näytteenotto ja näytteiden tutkiminen sekä valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi. Kunnan valvontasuunnitelmassa tulee ottaa huomioon valtakunnalliset valvontaohjelmat. Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma on laadittu vuosille Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma sisältää elintarvikevalvonnan, kuluttajaturvallisuusvalvonnan, terveydensuojeluvalvonnan ja tupakkalain valvonnan. on hyväksynyt valvontasuunnitelman Eläinlääkintähuollon suunnitelma vuosille on hyväksytty ympäristö- ja rakennuslautakunnassa Valvontasuunnitelmassa kukin osa-alue muodostaa oman kokonaisuuden ja toteutumisen arviointi on tehty näiden osalta erikseen. Kunnan tulee arvioida valvontasuunnitelman toteutuminen vuosittain. Arvioinnissa tulee tarkastella mm. ympäristöterveydenhuollon kaikkien toimialojen valvonnan kattavuutta, valtakunnallisten ja omien paikallisten painopisteiden valvonnan toteutumista tarkastuksilla esiin tulleiden epäkohtien määrää ja laatua sekä kunnan viranomaisen toimenpiteitä näiden epäkohtien korjaamiseksi ja asioiden saattamiseksi määräysten mukaiselle tasolle tarkastusten määrää valvontakohdetyypeittäin näytteiden määrää ja analyysejä valvontakohdetyypeittäin, valvontaprojekteihin osallistumista valvonnasta kertyvät maksutulot toimialoittain ja valvonnasta saatujen tulojen kohdentuminen voimavarojen riittävyys suhteessa lainsäädännön vaatimuksiin ja valvontatarpeeseen ja suunniteltuun toimintaan selvitys, paljonko voimavaroja on käytetty ennalta suunniteltuihin valvontatehtäviin ja kuinka paljon muihin tehtäviin

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (2) erittelemällä henkilöstövoimavarojen kohdentumisesta eri lakien mukaiseen valvontaan toimenpiteitä, joilla tilannetta parannetaan seuraavalla toimintavuodella. Valvontasuunnitelman toteutumisen raportointi tehdään KUTI-, YHTI- ja VYHA-järjestelmien (KUTI= elintarvikevalvonnan kohde- ja valvontatietojärjestelmä, YHTI =Ympäristöterveydenhuollon kohdetietojärjestelmä VYHA= Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä) avulla ja siitä laaditaan arviointiraportti toimialakohtaisissa valvontaohjelmissa annettujen ohjeiden mukaisesti. Lautakunnassa käsitelty valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi toimitetaan VYHA:n kautta aluehallintovirastolle vuosittain maaliskuun loppuun mennessä. Elintarvikevalvonnan osalta näyte- ja tutkimustiedot ja alkutuotantopaikkojen kohde- ja valvontatiedot on toimitettu Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle ja Itä-Suomen aluehallintovirastolle valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti mennessä. Vaikutusten arviointi - Esitys hyväksyy ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman ja eläinlääkintähuollon suunnitelman toteutumisen arvioinnin vuodelta 2015 seuraavasti ja toimittaa sen Itä-Suomen aluehallintovirastolle VYHA-järjestelmän kautta: Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle on hyväksytty ympäristölautakunnassa Valvontasuunnitelma sisältää elintarvikevalvonnan, kuluttajaturvallisuusvalvonnan, terveydensuojelun valvonnan ja tupakkalain valvonnan suunnitelmat. Valvontasuunnitelmassa on määritelty toimialakohtaisesti valvontakohdetyyppien tarkastusmäärät, suurelta osin myös valvontakohteiden tarkastukset sekä osalle toimialakohtaisesti myös näytteiden ottaminen ja niiden määrät. Valvontasuunnitelman toteutumisen raportointi on tehty KUTI-, YHTI- ja VYHA-järjestelmiä käyttäen. Eläinlääkintähuollon suunnitelma vuosille on hyväksytty ympäristö- ja rakennuslautakunnassa Ympäristöterveydenhuollon resursseista vuonna 2015 on elintarvikevalvontaan käytetty eniten voimavaroja n. 50 %. Terveydensuojelun valvontaan on käytetty myös merkittävä osa voimavaroista n. 40 %. Loput voimavaroista on käytetty kuluttajaturvallisuusvalvontaan n. 6 % ja tupakkalain valvontaan n. 4 %.

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (3) Kokonaisuutena ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2015 on toteutunut hyvin. Lupa- ja ilmoitusasiat on saatu hoidettua ja terveyshaittoihin liittyviin epäilyksiin ja valituksiin on reagoitu. Valvontaa on kohdistettu kaikkiin ympäristöterveydenhuollon edellä mainittuihin toimialoihin. Elintarvikevalvonnassa on todettu resurssivajetta, mikä on otettu huomioon jo valvontasuunnitelmaa laadittaessa. Valvontasuunnitelmaa laadittaessa on otettu huomioon, että resursseista huomattava osa menee muuhun kuin valvontasuunnitelman mukaiseen säännölliseen valvontaan. Erityisesti terveydensuojelun valvonnassa muiden tehtävien hoitaminen kuin valvontasuunnitelman mukainen säännöllinen valvonta vie selvästi enemmän voimavaroja. Varsinkin asuntojen terveydellisiin olosuhteisiin liittyvät toimenpidepyynnöt ovat lisääntyneet voimakkaasti 2010 luvulla ja asuntojen tarkastuksiin on käytetty viime vuosina työaikaa huomattavasti enemmän kuin edellisten vuosien aikana. Valvontasuunnitelman mukaisesta säännöllisestä valvonnasta peritään valvontamaksuja. Vuoden 2015 valvontamaksuja on peritty yhteensä n Tulot kirjautuvat ympäristöterveydenhuollon tuloiksi. Tuloilla katetaan ympäristöterveydenhuollon menoja. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toimialakohtaiset arvioinnit suunnitelman toteutumisesta on esitetty seuraavassa: Elintarvikevalvonta Elintarvikevalvonnan tarkastussuunnitelma vuodelle 2015 perustui valvontakohteiden kartoitukseen, valtakunnalliseen elintarvikevalvontaohjelmaan sekä kohdekohtaiseen riskinarviointiin. Riskinarvioinnissa huomioitiin valvontakohteen toiminnan luonne ja laajuus, sekä valvontakäynneillä toiminnassa esille tulleet epäkohdat ja toimenpidekorjauksista huolehtiminen. Riskiperusteisen valvontatarpeen lisäksi suunnitelmassa oli jouduttu huomioimaan käytettävissä olevat resurssit. Tässä priorisoinnin huomioivassa tarkastussuunnitelmassa tarkastukset oli kohdistettu suurimman riskin kohteisiin, sekä kohteisiin, joihin edellisinä vuosina tarkastuksia oli jäänyt kohdistamatta tai joissa toimija oli vaihtunut edellisenä vuonna. Lisäksi suunnitelman mukaisia tarkastuksia olivat uusien elintarvikehuoneistojen tarkastukset, sekä uusintatai seurantatarkastukset kohteissa, joissa oli annettu toimenpidekehotuksia. Valvontasuunnitelman ulkopuolisia tarkastuksia tehtiin asiakasvalitusten tai ruokamyrkytysepäilyjen johdosta. Vuonna 2015 Kuopiossa oli 309 alkutuotantopaikkaa, joista 217 kpl on maidontuotantotiloja. Maidontuotantotilojen tarkastukset kuuluvat ostopalvelusopimukseen, joka on voimassa Siilinjärven ympäristö-palveluiden kanssa. Valvontasuunnitelmassa oli Kuopion alueelle suunniteltu tehtävän 57 tarkastusta. Resurssivajeen ja riskinarvioinnin perusteella maidontuotantotilojen maitohygieniatarkastuksia oli toteutettu vuonna 2015 yhteensä 28 tarkastusta. Näistä 15 tarkastuksessa oli todettu huomautettavaa.

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (4) Vuonna 2015 Kuopiossa oli 846 elintarvikehuoneistoa. Tarkastusten määrä oli edelliseen vuoteen nähden alhaisempi (taulukko 1). Elintarvikevalvonnassa oli suunniteltuun nähden 0,5 htv vähemmän henkilöstöresursseja käytössä. Lisäksi kaupungin säästötoimenpiteistä johtuen sijaisia ei ollut mahdollista käyttää. Vuodelle 2015 tehty tarkastussuunnitelma oli tehty Eviran EVOohjeen mukaisesti. Evira laati uuden, riskiperusteisemman ohjeen ( Elintarvikehuoneiston riskiluokitus ja valvontatarpeen määrittäminen ), jonka käyttöönotto oli Ohjeen käyttöönoton myötä riskinarvioitu valvontatarve tullee laskemaan. Kuopion ympäristöterveydenhuolto on laatinut vuosittain myös käytettävissä olevat resurssit huomioiden riskiperusteisen tarkastussuunnitelman ( Priorisoitujen tarkastusten suunniteltu määrä ). Näiden tarkastusten toteuma oli 86 %. Tehdyistä suunnitelmallisista tarkastuksista noin 6 % oli uusinta-tarkastuksia annettujen toimenpidekehotusten noudattamisen valvomiseksi. Taulukko 1. Elintarvikehuoneistojen tarkastusten toteumaseuranta. Vuosi Elintarvikehuoneistot, kpl Riskiarvioitu valvontatarve (suunniteltu tar- kastusten määrä, kpl) Priorisoitujen tarkastusten suunniteltu määrä, kpl Tehdyt suunnitelman mukaiset tarkastukset, kpl Tehdyt suunnitelman ulkopuoliset tarkastukset, kpl Toteuma valvontatarpeeseen 37 % 54 % 56 % 48 % nähden Toteuma priorisoituihin tarkastuksiin nähden 83 % 97 % 98 % 86 % Suunnitelman ulkopuoliset tarkastukset olivat suurimmaksi osaksi ruokamyrkytysilmoitusten tai asiakasvalituksien selvityksiin liittyneitä tarkastuksia. Näiden johdosta tehtiin 12 valvontasuunnitelman ulkopuolista, toimijalle maksutonta selvitystarkastusta. Ruoka- tai vesivälitteisiä epäilyilmoituksia tuli ympäristöterveydenhuoltoon vuonna 2015 yhteensä 48 kpl. Kahdesta epäilyilmoituksesta tehtiin RYMY epidemiailmoitus ja -selvitys valtakunnalliseen järjestelmään. Muita kuluttajien yhteydenottoja ja valituksia elintarvikevalvonta vastaanotti ja selvitti yhteensä 47 kpl.

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Valvontasuunnitelma sisälsi suunnitelman viranomaisnäytteenotosta omavalvonnan valvomiseksi. Viranomaisnäytteiden määräksi oli suunniteltu otettavan 136 näytettä elintarvike- tai pintapuhtausnäytettä laitoksista ja elintarvikkeita teollisesti valmistavista ilmoitetuista elintarvikehuoneistoista. Näytteitä otettiin vuoden 2015 aikana 115 kpl, joten toteuma oli 85 % (edellisenä vuonna toteuma oli 67 %). Viranomaisnäytteiden suunnitelman toteumaan vaikutti elintarvikehuoneistoissa vuoden aikana tapahtuneet toiminnan olennaiset muutokset tai toimintojen loppumiset. Lisäksi henkilöstöresurssien vajaavaisuus vaikutti näytteenottosuunnitelman toteumaan. Ulkoisen näytteenoton hyödyntämismahdollisuutta kartoitettiin, mutta ympäristöterveydenhuollon käyttämä laboratorio ei tarjoa valvontaviranomaisille soveltuvia näytteenottopalveluja. Omavalvonnan valvomiseksi tehdyn näytteenoton lisäksi oli viranomaisnäytteenottoa suunnitelmallisten kartoitusprojektien sekä ruokamyrkytys- tai asiakasvalitusselvityksiin liittyen. Näitä näytteitä oli vuonna kpl. Elintarvikevalvonnasta kertyi vuonna 2015 valvontatuloja yhteensä n , mikä oli n vähemmän edellisvuoteen nähden. Suunnitelmallisten tarkastusten osalta maksuja kertyi , elintarvikehuoneistoilmoitusten käsittelymaksuja kertyi ja näytteenottomaksuja Vuonna 2015 ympäristöterveydenhuollolla oli seuraavat kartoitusprojektit: -kypsien kanaruokien hygieeninen laatu (tarjoilupaikat ja myymälät) -hampurilaispihvien hygieeninen laatu (tarjoilupaikat) Lisäksi ympäristöterveydenhuolto osallistui seuraaviin muiden järjestäjien koordinoimiin projekteihin: Listeria monocytogenes -bakteerin riskitekijöiden kartoitus ja torjunta kalateollisuudessa. Helsingin yliopistollinen tiedekunta ja Evira Vilpillisten käytäntöjen esiintyvyyden määrittäminen tiettyjen elintarvikkeiden (hunaja, kala) kaupan pitämisessä. EU-komissio ja Evira Jäljitettävyyden valvontaprojekti. Evira. Projektien tuloksista tiedotettiin paikallisesti, valtakunnallisten hankkeiden tiedotuksesta vastasi Evira. OIVA -valvontatietojen julkistamisjärjestelmä laajeni koskemaan myös hyväksyttyjä elintarvikehuoneistoja ja muita ilmoitettuja elintarvikehuoneistoja, jotka eivät aiemmin olleet OIVA-järjestelmän piirissä. Näissä kohteissa tarkastukset tehtiin OIVA-ohjeita käyttäen, mutta raportteja ei julkistettu. Oiva-tarkastusten myötä valvonnan tehokkuus ja vaikuttavuus on lisääntynyt. Oivallisten ja hyvien arvosanojen yhteismäärä kohosi edellisvuoteen nähden (88 %:sta 91,5 %:iin) (taulukko 2). Toimijat ovat ottaneet paremmin vastuuta omasta toiminnastaan ja toimintaansa liittyvien riskien hallinnasta.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Taulukko 2. Vuosi Oiva-tarkastusten määrä, kpl Oivallinen % 42 % 43 % 49,5 % Hyvä % 47 % 45 % 42 % Korjattavaa % 11 % 12 % 8 % Huono % 0 % 0 % 0,5 % Varsinaisissa koulutustilaisuuksissa oli elintarvikevalvonnan neuvontaa kahdessa aihepiirissä (elintarviketietoasetus ja ATP-kuljetukset). Lisäksi toimijoita on aktiivisesti tiedotettu sähköpostitse tai tarkastuksien yhteydessä muuttuneista ohjeista, tarkastusohjeista ja säännöksistä. Valvonnan tarkastuksilla painopistealueina olivat vuoden 2015 aikana tilojen ja välineiden soveltuvuus, riittävyys ja kunnossapito, henkilökunnan terveydentila, koulutus ja hygieniaosaaminen sekä jäljitettävyys ja takaisinvedot. Kunnossapitoon ja jäljitettävyyteen liittyen annettiin useita viranomaiskehotuksia, joihin liittyvien korjaavien toimenpiteiden toteuttamista seurattiin maksullisilla uusintatarkastuksilla. Elintarvikevalvonnan laatujärjestelmää ja valvonnan harmonisointia kehitettiin vuorovaikutteisella tiimityöskentelyllä. Sähköistä asiointia parannettiin kehittämällä e-nettilomake ruokamyrkytysten ilmoittamista varten. Valvonnan tehokkuuden ja vaikuttavuuden kuvaavia vaikuttavuusindikaattoreita pyritään kehittämään edelleen. Kuluttajaturvallisuusvalvonta Suunnitelman toteutumisen arvioinnista säädetään Valtioneuvoston asetuksessa kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmasta (665/2006) sekä ohjeistetaan yksityiskohtaisemmin Kuluttajaviraston ohjeessa kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelman laatimiseksi (9/2004). Kuluttajaturvallisuusvalvonta perustuu kuluttajaturvallisuuslakiin (920/2011). Tietyt valvontakohteet ovat toiminnastaan ilmoitusvelvollisia ja näillä riskipalvelujen tarjoajilla on velvollisuus laatia turvallisuusasiakirja. Lisäksi valvontakohteita kartoitetaan suunnitelmallisesti mm. yritys- ja puhelinluetteloista sekä tiedotusvälineiden ja mainosten kautta. Kohteita valvotaan tarkastuksin ja kohteita koskevat tiedot tallennetaan tietojärjestelmään.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kuopiossa valvontasuunnitelmaan merkittyjä painopistealueita ovat kuluttajaturvallisuuslain 6 :n mukaiset kohteet, jotka ovat myös Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin määrittelemiä painopistealueita. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan työnjaon mukaisesti kunta vastaa kuluttajapalveluiden turvallisuuden valvonnasta. Kulutustavaroita koskevat asiat kuten valitukset ohjataan tai siirretään Tukesin hoidettavaksi. Kuluttajaturvallisuusvalvonnassa kuluttajapalveluiden tarkastuksia suunniteltiin tehtäväksi 106 kappaletta. Kuluttajapalveluiden suunnitelman mukaisia tarkastuksia tehtiin 90 kappaletta. Suunnitelman toteutumisaste oli 85 %. Valvontaa on kohdistettu kuluttajaturvallisuusvalvonnan painopistealueelle. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma toteutui hyvin. Kulutustavaroiden osalta annettiin ainoastaan neuvontaa. Kuluttajaturvallisuusvalvonnassa on osallistuttu Tukesin järjestämään valtakunnalliseen uimahallien ja kylpylöiden turvallisuus -projektiin ja Itä- Suomen aluehallintoviraston talviuintipaikkojen turvallisuus -projektiin. Tukesin ohjeiden mukainen laskennallinen työajan tarve Kuopiossa on noin 0,5 henkilötyövuotta. Kuopiossa kuluttajaturvallisuusvalvontaa vuoden 2015 aikana on tehnyt omilla valvonta-alueillaan kolme viranhaltijaa, joiden yhteenlaskettu työpanos on ollut noin 0,5 henkilötyövuotta. Kokemuksen lisääntyessä tarkastuksiin käytetty työaika on lyhentynyt. Valvonnassa on noudatettu Tukesin esittämää työnjakoa ja soveltuvin osin Tukesin laatukriteereitä valvontakohteisiin tehtävien tarkastusten tarkastustiheyden suhteen. Kohteiden tarkastustiheyksien määrittelyssä on käytetty hyväksi myös kohteiden tuntemusta ja riskinarviointia. Valvonnassa on käytetty hyväksi Kuluttajaviraston / Tukesin tarkastuslistoja sekä valvontaohjeita. Osalle valvontakohteista on laadittu myös omia tarkastuslistoja sekä käytetty hyväksi myös muiden viranomaisten tarkastusohjeita. Tarkastuksista on laadittu tarkastuskertomukset ja mahdollisten puutteiden korjaamista on valvottu riskinarvioinnin perusteella. Yleisimpiä todettuja puutteita olivat turvallisuusasiakirjojen ja avun hälytysohjeiden riittämättömyydet sekä erilaiset rakenteiden/välineiden puutteellisuudet ja viat. Epäkohtien ja puutteiden korjaamiseksi on annettu kehotuksia ja velvoitteita sekä pyydetty kirjallisia selvityksiä tehdyistä toimenpiteistä ja/tai lisäselvityksistä. Toimenpiteiden toteuttamista on valvottu mm. jälkitarkastuksilla. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan koulutustapahtumiin on osallistuttu. Viranhaltijoiden ammattitaito on kehittynyt koulutusten ja kokemuksen lisääntyessä. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan henkilöstövoimavarat ovat kohtuulliset ja valvontaa on pystytty tekemään lainsäädännön vaatimusten ja valvontatarpeen mukaan. Vuoden 2015 kuluttajaturvallisuusvalvonnasta saatiin valvontamaksuja n Saadut valvontatulot kirjautuvat ympäristöterveydenhuollon tuloiksi. Tuloilla katetaan ympäristöterveydenhuollon menoja. Kuluttajaturvallisuusvalvonta siirtyy kokonaisuudessaan Tukesille, eikä ympäristöterveydenhuollolle jää sen jälkeen enää mitään kuluttajaturvallisuuslain mukaisia valvontatehtäviä. Terveydensuojelun valvonta

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Valtakunnallisessa terveydensuojelun valvontaohjelmassa on määritelty tarkastuskohteiden riskiluokat ja tarkastustiheydet. Vuosien terveydensuojelun valvontasuunnitelmassa on otettu huomioon nämä valtakunnalliset ohjeet ja samalla määritelty pääsääntöisesti kunkin tarkastuskohteen tarkastustiheys riskinarvioinnin perusteella sekä tarkastusajankohta. Tarkastustiheys voi vaihdella kerran vuodessa tehtävästä tarkastuksesta viiden vuoden välein tehtävään tarkastukseen. Vuonna 2015 terveydensuojelun painopisteenä olivat lasten ja nuorten käyttämät tilat, kuten päiväkodit, koulut, leirikeskukset, iltapäiväkerhot ja niitä vastaavat valvontakohteet. Painopistealueiden lisäksi valvontaa lisättiin majoitus- ja kokoontumishuoneistoihin. Sisäilman laadun ja ilmanvaihdon riittävyyden arvioiminen ovat olleet osa painopisteiden valvontaa. Talousveden valvonnan painopisteenä oli kohdistaa valvontaa vesilaitosten valmiuksiin varautua erityistilanteisiin. Vuoden 2015 terveydensuojeluvalvonnassa suunniteltiin tarkastettavaksi 214 valvontakohdetta ja tarkastusten määräksi suunniteltiin 214 tarkastusta. Valvontasuunnitelman mukaisia tarkastuksia tehtiin yhteensä 165 kappaletta 165 tarkastuskohteeseen. Tarkastuskohteiden ja tarkastusten osalta suunnitelman toteutumisaste oli 77 %. Tarkastuksia on kohdennettu suunnitelman mukaisesti. Uusia valvontakohteita aloittaa toimintansa ja osa vanhoista valvontakohteista lopettaa toimintansa, jolloin tarkastuksia voi jäädä tekemättä myös näistä syistä. Valvontasuunnitelman ulkopuolisia tarkastuksia tehtiin yhteensä 277 kappaletta, pääasiassa asuntojen terveydellisiin olosuhteisiin liittyviä tarkastuksia. Talous- ja uimaveden valvonnassa on noudatettu valtakunnallisia ohjeita ja tarkastukset ja näytteet on otettu suunnitelman mukaisesti ja raportoitu erikseen ohjeiden mukaisesti. Talous- ja uimavesinäytteitä otettiin yhteensä 461 kappaletta. Talousvesilaitosten tarkastusten yhteydessä on aina tarkistettu valvontatutkimusohjelmat ja varautumissuunnitelmat. Lisäksi ne on tarkistettu mahdollisten muiden muutosten yhteydessä. EU-uimarantojen uimavesiluokitus on tarkistettu vuosittain ja yleisölle tiedottaminen on toteutettu asetuksen vaatimusten mukaisesti. Eritasoisia paikallisia kosteus- ja mikrobivaurioita havaittiin noin puolessa kouluista ja päiväkodeista. Vakavampia kosteus- ja mikrobivaurioita oli alle 20 %:ssa tarkastetuista kohteista. Muutamissa kohteissa ilmavaihtoon liittyvien epäkohtia lisäksi oli lämpötila ja kalusteongelmia. Uusissa kohteissa oli esim. vaikeasti puhdistettavia rakenteita ja koulurakennuksen mitoitukseen (käyttäjämäärä) liittyviä epäkohtia. Epäkohtien ja puutteiden korjaamiseksi on annettu kehotuksia ja velvoitteita sekä pyydetty kirjallisia selvityksiä tehdyistä toimenpiteistä ja/tai lisäselvityksistä. Toimenpiteiden toteuttamista on valvottu mm. jälkitarkastuksilla. Terveydensuojelun valvontasuunnitelman toteuttamiseen voidaan arvioida olevan kohtalaiset resurssit. Säännöllisen valvonnan ulkopuoliset tarkastukset, valitusten hoitaminen, neuvonta, tilastointi, raportointi, kohdetietojen tallentaminen tietojärjestelmään ja muut tehtävät vievät merkittävän osan resursseista. Yleisesti ottaen terveydensuojelun valvontasuunnitelma toteutui kohtalaisesti riskiarvioinnin kannalta tärkeimpien tavoitteiden osalta. Vuoden 2015 terveydensuojelunvalvonnasta saatiin valvontamaksuja ja näytteenottomaksua yhteensä n Saadut valvontatulot kirjautuvat ympä-

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (9) ristöterveydenhuollon tuloiksi. Tuloilla katetaan ympäristöterveydenhuollon menoja. Tupakkalain valvonta Vuoden 2015 tupakkalain valvonnan painopistealueena olivat tupakkatuotteiden ja niiden tavaramerkkien esilläpito vähittäismyymälöissä sekä koulut ja muut oppilaitokset ja muut lasten ja nuorten suosimat sisätilat. Vuoden 2015 tupakkavalvontaa tehtiin edellä mainitulla painopistealueilla. Tupakan myyntilupahakemuksia toimitettiin kaikkiaan 27 kappaletta, joista on tehty päätökset. Tupakan myynnin tarkastusten yhteydessä on samalla tarkastettu myös nikotiinivalmisteiden myyntiä, mikäli sitä harjoitettiin valvontakohteessa. Koulujen ja oppilaitosten terveydensuojelun valvontatarkastusten yhteydessä kiinnitettiin huomiota myös tupakkalain valvontaan. Vuonna 2010 syksyllä voimaan tullut tupakkalain muutos on tiukentanut oppilaitosten alueella tapahtuvaa tupakointia. Koulutarkastuksilla ja erillisillä tupakalain valvontatarkastuksilla on selvitetty ja ohjeistettu lain muutoksen vaatimuksia. Myös päiväkoteihin terveydensuojelulain mukaan tehdyissä tarkastuksissa selvitettiin mahdollista tupakointia. Tupakointikieltojen valvonta on tapahtunut pääasiassa muun valvonnan yhteydessä ja siihen on tarkastuskohteessa käytetty vähän aikaa. Tupakan vähittäismyynnin valvontaa on suorittanut yksi tarkastaja, jonka työaikaan kuuluu myös terveydensuojelulain valvontaa. Ravitsemisliikkeiden, joissa on tupakoinnin täyskielto sekä virastojen ja viranomaisten sekä niihin verrattavien julkisten laitosten yleisölle ja asiakkaille varattujen tilojen tupakointikieltojen valvontaa tehtiin ainoastaan vähäisessä määrin. Vuonna 2015 ravintoloissa ei tehty varsinaisia tupakkavalvonnan tarkastuksia. Elintarvikevalvonnan tarkastuksilla näissä kohteissa ei todettu ongelmia tupakoinnin suhteen. Tupakkalain mukaisia valvontasuunnitelman mukaisia tarkastuksia tehtiin yhteensä 108 kappaletta. Suunnitelman toteutumisaste oli 72 %. Lisäksi tarkastettiin uudet tupakan vähittäismyyntipaikat ja toimipaikat, joissa tapahtui toiminnan harjoittajan vaihtumisia. Tarkastuksilla todettiin epäkohtia ja puutteita tupakan myynnissä, erityisesti tupakan omavalvonnan toimeenpanossa ja henkilökunnan perehdytyksessä. Epäkohtien ja puutteiden korjaamiseksi on annettu kehotuksia ja velvoitteita sekä pyydetty kirjallisia selvityksiä tehdyistä toimenpiteistä. Vuoden 2015 tupakkalain valvonnasta saatiin valvontamaksuja ja tupakanmyyntilupapäätösmaksuja yhteensä Saadut tulot kirjautuvat ympäristöterveydenhuollon tuloiksi. Tuloilla katetaan ympäristöterveydenhuollon menoja.

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Eläinlääkintähuolto Eläinlääkäripalveluiden laatu ja määrä olivat kysyntään nähden riittävät. Myös terveydenhuoltopalveluita ja ei-kiireellisiä pieneläinpalveluita on voitu tarjota kysyntää vastaavasti. Alueella on saatavissa myös yksityisiä eläinlääkäripalveluita erityisesti pieneläinpalveluissa. Kunnan eläinlääkäreiden suhteellinen käyntimäärä on pienempi sellaisilla alueilla, joilla on tarjolla myös yksityisiä eläinlääkäripalveluita. Suureläinpäivystyksessä Siilinjärven yhteistoiminta-alueella siirryttiin vuonna 2015 kahteen päivystyspiiriin, jolloin alueella päivystää kaksi eläinlääkäriä yhtä aikaa. Päivystys on järjestetty vakinaisten eläinlääkäreiden voimin. Pieneläinpäivystys on eriytetty koko yhteistoiminta-alueella. Pieneläinpäivystyksen järjestää Kuopion kaupunki, joka ostaa sen yksityiseltä toimijalta. Karttulan alueen suureläinpäivystys on järjestetty Tervon kunnan ympäristöterveyspalveluiden toimesta. Eläinlääkäreille laadittiin koulutussuunnitelma vuodelle 2015 ja kukin eläinlääkäri osallistui keskimäärin 3 koulutuspäivään vuoden aikana. Alla olevassa taulukossa on eritelty päiväaikaiset ja päivystysaikaiset eläinlääkärikäynnit sekä terveydenhuoltokäynnit. Eläinlääkärikäynnit 2015 pieneläimet suureläimet virka-aika päivystys virka-aika terveydenhuolto päivystys

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (11) Vuonna 2015 tehdyt eläinsuojelu- ja eläintautilainsäädännön mukaisten tarkastusten määrät ovat alla olevassa taulukossa. Kaikki epäilyyn perustuvat eläinsuojelukäynnit tehtiin nopeasti epäilyilmoituksen saapumisen jälkeen. Ns. vuositarkastukset kohdentuvat ilmoituksenvaraisiin seura- ja harraste-eläinten pitopaikkoihin (esim. kennelit, hevostallit, eläinmyymälät ja eläinkaupat). Valvontaeläinlääkäriresurssit olivat tehtäviin nähden riittävät Eläinsuojelukäynnit Eläintautivalvonta Epäilyyn perustuvat Vuositarkastukset Liitteet /2014 Kysely vuoden 2015 valvonnan toteutuminen Valmistelija Hannu Kirjavainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi vs. ympäristöjohtajan päätösehdotuksen.

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (12)

Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu ympäristöterveydenhuoltoon? Täysin Valvontasuunnitelmaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. 21 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. 21 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 21 Asianro 3656/11.02/2012 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 36 12.03.2015. 36 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 36 12.03.2015. 36 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 36 Asianro 3656/11.02/2012 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Ympäristöterveyspäällikkö Hannu Kirjavainen Ympäristöterveydenhuolto

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 401/11.02/2015 5 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Terveystarkastaja Kirsi Puola 26.1.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 29 20.02.2014. 29 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 29 20.02.2014. 29 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 29 Asianro 3656/11.02/2012 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2013 Ympäristöterveyspäällikkö Hannu Kirjavainen Ympäristöterveydenhuolto

Lisätiedot

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto 1 Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle 2011 1. Johdanto Ympäristöterveydenhuollon lainsäädäntö velvoittaa kunnat laatimaan koko ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (17) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Kuopion valtuustotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (17) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Kuopion valtuustotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (17) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00 15:25 Paikka Kuopion valtuustotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 1/10 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 2/10 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu ympäristöterveydenhuoltoon? Täysin Valvontasuunnitelmaan

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen 7490/2014 Liite ympäristö- ja rakennuslautakunta 21.2.2019 Sivu 1/10 Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen Sivu 2/10 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2008 2010 Luonnos 30.10.2007 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONNAN SUUNNITELMALLISUUS...3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (26) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (26) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (26) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00-15:00 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 43 10.04.2014. 43 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 43 10.04.2014. 43 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 43 Asianro 3656/11.02/2012 Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonnan ja eläinlääkäripalvelujen järjestämistä koskevan valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa / 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 214/11.02/2014 5 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Terveystarkastaja Kirsi Puola 2.2.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI Arviointi ISAVI/1343/05.14.02/2014 Itä-Suomi Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue 31.3.2014 Kuopion kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-,

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 152/11.00/2013 4 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Terveystarkastaja Kirsi Puola 4.2.2013: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ajankohtaista laboratoriorintamalla Ylitarkastaja Kaisa Mäntynen 1 Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Ympäristölautakunta hyväksyi Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman tarkistamisen vuodelle 2016 Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen

Lisätiedot

ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA

ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 12.2.2016 s. 1(7) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Johdanto... 3. 1 Tarkastukset... 3

Johdanto... 3. 1 Tarkastukset... 3 Liite I Liite I 2 (7) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1 Tarkastukset... 3 a) Elintarvikehuoneistojen ilmoitusten ja hakemusten käsittelyyn liittyvät tarkastukset 3 b) Säännöllisen valvonnan tarkastukset...

Lisätiedot

Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019

Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 HELSINGIN KAUPUNGIN 1 (8) Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 HELSINGIN KAUPUNGIN 2 (8) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Johdanto... 3 2 Suunnitelmallinen valvonta... 3 2.1. Valvonnan

Lisätiedot

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuuslain mukainen valvonta kunnissa kuluttajaturvallisuusvalvonnan peruskurssi 2014

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuuslain mukainen valvonta kunnissa kuluttajaturvallisuusvalvonnan peruskurssi 2014 Kupiainen Niina 13.5.2014 Kuluttajaturvallisuuslain mukainen valvonta kunnissa kuluttajaturvallisuusvalvonnan peruskurssi 2014 Työnjako kuluttajaturvallisuusvalvonnassa 1/3 Kuntien valvontayksiköissä keskitytään

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen 08.03.2016 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen 08.03.2016 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2018 (liite 3)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2018 (liite 3) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2018 (liite 3) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET...

Lisätiedot

3 NÄYTTEENOTTO JA NÄYTTEIDEN TUTKIMINEN VALVONTAKOHTEIDEN TARKASTUSTIHEYS VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI...

3 NÄYTTEENOTTO JA NÄYTTEIDEN TUTKIMINEN VALVONTAKOHTEIDEN TARKASTUSTIHEYS VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI... TUPAKKALAIN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 2019 Päivitys vuodelle 2018 SISÄLTÖ 1 TUPAKKALAIN VALVONNAN TARKOITUS... 1 2 TARKASTUSTEN SISÄLTÖ... 2 3 NÄYTTEENOTTO JA NÄYTTEIDEN TUTKIMINEN... 3 4 VALVONTAKOHTEIDEN

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus 29.4.2014 Ylitarkastaja Reetta Honkanen 1 Mikä on VYHA? VTO > VYR > VYHA STM:n omistama rekisteri (Tiken

Lisätiedot

Helsingin tupakka- ja lääkelain valvontasuunnitelma , päivitys 2017

Helsingin tupakka- ja lääkelain valvontasuunnitelma , päivitys 2017 HELSINGIN KAUPUNGIN 1 (9) Helsingin tupakka- ja lääkelain valvontasuunnitelma 2015 2019, päivitys 2017 HELSINGIN KAUPUNGIN 2 (9) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Johdanto... 3 2 Suunnitelmallinen

Lisätiedot

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 Liite 4 Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 SISÄLLYS 1 TUPAKKALAIN MUKAINEN VALVONTA 1 1.1 Tarkastuksen sisällön määrittely 1 1.2 Valvontakohteiden tarkastustiheys

Lisätiedot

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 21.03.2017 Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 21.03.2017 Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 4 104

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 4 104 Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.12.2016 Liite 4 104 TUPAKKALAIN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 2019 Päivitys vuodelle 2017 SISÄLTÖ 1 TUPAKKALAIN VALVONNAN TARKOITUS... 1 2 TARKASTUSTEN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7490/11.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7490/11.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (1) 16 Asianro 7490/11.02/2014 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2018 Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Alueellinen ympäristönsuojelu

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 32 08.03.2017 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 496/00.01.02/2017 Rakennus- ja ympäristölautakunta 08.03.2017 32 Valmistelija: Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Liite III 2 (5) Sisällysluettelo

Liite III 2 (5) Sisällysluettelo Liite III Liite III 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tarkastuksen sisältö... 4 3 Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja niihin käytettävä aika... 4 4 Näytteenotto ja tutkiminen... 5 5 Painopistealueet

Lisätiedot

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Tupakkalain valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Tupakkalain valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Tupakkalain valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa / 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO...3

Lisätiedot

TERVEYDENSUOJELULAIN VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE

TERVEYDENSUOJELULAIN VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE TERVEYDENSUOJELULAIN VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 Päivitys vuodelle 2018 SISÄLTÖ 1. Yleistä 2. Terveydensuojelulain mukaisen valvonnan painopisteet 3. Tarkastusten sisältö 4. Valvontakohteiden

Lisätiedot

Liite 2. Suunnitelmallinen valvonta ja näytteet 2015-2019

Liite 2. Suunnitelmallinen valvonta ja näytteet 2015-2019 Liite 2. Suunnitelmallinen valvonta ja näytteet 2015-2019 Elintarvikelain valvonta Näytteen laatu Valvontakohde heinä-, elo-, Aihe Näytteen tutkimus ovv vov syyskuu Tarkastus Vastuuhenkilö(t) myynti- ja

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN Liite nro: 3 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveydenhuolto ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN 2006 TOTEUTUMINEN 2 Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21. 3 2007 69 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma (liite 4)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma (liite 4) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 (liite 4) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET... 1 3.1 Tarkastusten sisältö.2 3.2 Kohteiden

Lisätiedot

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA 2015 2019 Päivitys vuodelle 2017 Toteutuma 2017 SISÄLTÖ 1 VALVONTAKOHTEET... 1 2 VALVONTAKOHTEIDEN RISKINARVIOINTI... 1 3 VALVONTA... 2 3.1 Tarkastukset...

Lisätiedot

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA 2015 2019 Päivitys vuodelle 2018 SISÄLTÖ 1 VALVONTAKOHTEET... 1 2 VALVONTAKOHTEIDEN RISKINARVIOINTI... 1 3 VALVONTA... 2 3.1 Tarkastukset... 2 3.2 Tarkastusohjeet/

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Ympäristölautakunta 17.12.2009 109 2 Ympäristöterveydenhuollon tupakkalain mukaisen valvonnan

Lisätiedot

Liite III. Tupakkalain ja nikotiinikorvausvalmisteiden valvontasuunnitelma PÄIVITYS 2019

Liite III. Tupakkalain ja nikotiinikorvausvalmisteiden valvontasuunnitelma PÄIVITYS 2019 Liite III Tupakkalain ja nikotiinikorvausvalmisteiden valvontasuunnitelma 2015 2019 PÄIVITYS 2019 Liite III 2 (5) 1. Johdanto... 3 2. Tarkastuksen sisältö... 3 3. Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Perusturvalautakunta hyväksyi 9.12.2015 (113 ) ympäristöterveydenhuollon vuoden 2016-2019

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2017 (liite 3)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2017 (liite 3) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2017 (liite 3) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET...

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 1/2016 1 Kokousaika 12.04.2016 klo 14:00-14:28 Kokouspaikka Inarin kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Pietikäinen Vesa puheenjohtaja Alenius Leena jäsen Jomppanen Jouni I. jäsen Lukkari

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.12.2016 Liite 3 104 ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA 2015 2019 Päivitys vuodelle 2017 SISÄLTÖ 1 VALVONTAKOHTEET... 1 2 VALVONTAKOHTEIDEN RISKINARVIOINTI...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1114/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1114/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) 3 Asianro 1114/00.01.02.00/2017 Ympäristönsuojelun valvontasuunnitelma vuosille 2016-2017 ja valvontaohjelma vuodelle 2017 Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

Indikaattori tulokset 2018

Indikaattori tulokset 2018 Indikaattori tulokset 2018 EnviroVet 28.5.2019 Yhteenveto vuoden 2018 ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiden toiminnan tuloksista EnviroVet kerää ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiltä valvonnan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KY Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6)

Sisällysluettelo. RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KY Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6) Liite III Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tarkastuksen sisältö... 4 3 Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja niihin käytettävä aika... 4 4 Näytteenotto ja tutkiminen...

Lisätiedot

Kuluttajaturvallisuuden valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 3)

Kuluttajaturvallisuuden valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 3) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Kuluttajaturvallisuuden valvontasuunnitelma 2015-2019 Päivitys 2016 (liite 3) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET... 2 3.1 Tarkastusten

Lisätiedot

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo Liite IV Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Kunnan kuluttajaturvallisuusvalvontaviranomaisen tehtävät... 3 3. Valvonnan maksullisuus... 4 4. Tarkastukset ja niiden sisältö... 4 5. Valvontakohteiden

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote -kuntayhtymän hallituksessa..2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUE Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 4)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 4) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2016 (liite 4) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET... 2 3.1 Tarkastusten sisältö.2

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Ympäristölautakunta Yj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Ympäristölautakunta Yj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 87 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2013 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2014-002806 T 11 00 03 Päätös päätti hyväksyä esitetyn Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Johdanto Tarkastukset Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6

Johdanto Tarkastukset Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6 Liite I Liite I 2 (8) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1 Tarkastukset... 4 2 Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6 3 Valvontakohteiden tarkastuksiin käytettävät resurssit ja aika... 6

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 20.03.2019 s. 1(5) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (7) 65 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2018 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2019-002618 T 11 00 03 Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 Päivitys vuodelle 2016 MIKKELI- HIRVENSALMI-MÄNTYHARJUPERTUNMAA-KANGASNIEMI 2 Sisältö 1. YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TAVOITTEET JA VALVONTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta Lainsäädäntöä Kuluttajaturvallisuuslaki 920/2011 Valtioneuvoston asetus eräitä kuluttajapalveluja koskevasta

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 2017 Oulu, Turku,

Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 2017 Oulu, Turku, Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 2017 Oulu, 19. 20.9. Turku, 10. 11.10. Terveydensuojelun ja tupakkalain valvontaohjelmat, päivitys 2018-2019 Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Elintarvikevalvonnan valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Elintarvikevalvonnan valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Elintarvikevalvonnan valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa..2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 3 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2016 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2017-001838 T 11 00 03 Päätösehdotus Tiivistelmä päättää hyväksyä esitetyn

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN VUODEN 2007 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN ARVIOINTI

SIILINJÄRVEN VUODEN 2007 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN ARVIOINTI SIILINJÄRVEN VUODEN 2007 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN ARVIOINTI 19.3.2008 10 liite 9 SIILINJÄRVEN KUNTA ARVIOINTIRAPORTTI 2 (8) 1 LÄHTÖKOHDAT Siilinjärven ympäristölautakunta hyväksyi

Lisätiedot

Terveydensuojelun valvontasuunnitelma vuosille

Terveydensuojelun valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Terveydensuojelun valvontasuunnitelma vuosille 2008 2010 Luonnos 29.10.07 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO...3 1.1 KUNNAN TERVEYDENSUOJELUVIRANOMAISEN

Lisätiedot

Johdanto Tarkastukset Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6

Johdanto Tarkastukset Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6 Liite I Liite I 2 (8) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1 Tarkastukset... 4 2 Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6 3 Valvontakohteiden tarkastuksiin käytettävä aika... 6 4 Hallinnolliset

Lisätiedot

JOHDANTO. Yleistä. Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella oli vuonna 2012 yhteensä 11 ympäristöterveydenhuollon

JOHDANTO. Yleistä. Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella oli vuonna 2012 yhteensä 11 ympäristöterveydenhuollon Yhteenveto ISAVI/1707/05.14.02/2013 Itä-Suomi Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue 2.5.2013 YHTEENVETO ITÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUEEN KUNTIEN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMIEN

Lisätiedot

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Tukes / Kuluttajaturvallisuusvalvonta 8.11.11 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan raportointi 1 Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Huom! Mittayksikkönä tunti (h). Valvontayksikkö: Espoon seudun

Lisätiedot

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Ymp.ltk 18.3.2014 Liite 4 A1(8) Tukes / Kuluttajaturvallisuusvalvonta 10.1.2013 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan raportointi 2013 Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Huom! Mittayksikkönä tunti

Lisätiedot

Ajankohtaiset elintarvikelainsäädännön muutokset ja niiden toimeenpano

Ajankohtaiset elintarvikelainsäädännön muutokset ja niiden toimeenpano Ajankohtaiset elintarvikelainsäädännön muutokset ja niiden toimeenpano Ylitarkastaja Mia Piipari Elintarvikehygieniayksikkö 6.3.2012 Uudistunut elintarvikelaisäädäntö Elintarvikelaki (23/2006) muutos 352/2011

Lisätiedot

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA ID 1715490 KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA 1.1. - 31.8.2017 Pirkkalan kunta Kumulatiivinen raporttti kuntakohtaisista 1 / 13 KUNNAN TEHTÄVÄT YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLOSSA Ympäristöterveydenhuollon avulla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015 23.03.2016 Sivu 1 / 1 1165/2016 00.01.03 43 Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Hemminki, puh. 050 561 1781

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Liite 4 a) ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Elintarvikevalvonnan ajankohtaista v. 2019 Ympäristöterveydenhuollon keskitetyn toiminnanohjaus- ja tiedonhallintajärjestelmän (VATI) käyttöönotto vuoden

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2015-2019. Päivitys vuodelle 2016

Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2015-2019. Päivitys vuodelle 2016 Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2015-2019 Päivitys vuodelle 2016 1 Sisältö 1 Johdanto... 2 2 Ympäristöterveydenhuollon tavoitteet ja valvontasuunnitelma...

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa 1 Soveltamisala Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 12.3.2013 Voimaantulopäivä 1.4.2013 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 13.12.2016

Lisätiedot

Helsingin kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma , päivitys 2016

Helsingin kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma , päivitys 2016 HELSINGIN KAUPUNGIN 1 (8) Helsingin kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019, päivitys 2016 HELSINGIN KAUPUNGIN 2 (8) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Suunnitelmallinen valvonta... 3 2.1 Kunnan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017 Lappeenrannan seudun ympäristötoimi PL 302, 53101 Lappeenranta Pohjolankatu 14 puh. (05) 6161 faksi (05) 616 4375 ymparistotoimi.kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille Kupiainen Niina 8.10.2014 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille 2015-2019 Valmistelu Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma oli lausuntokierroksella

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (33) Ympäristö- ja rakennuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (33) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (33) Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00 16.15 Paikka Lisätietoja Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 2 A, 3. krs Ennen varsinaista klo 14:00-15:00

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018 Lappeenrannan seudun ympäristötoimi PL 302, 53101 Lappeenranta Pohjolankatu 14 puh. (05) 6161 faksi (05) 616 4375 ymparistotoimi.kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Perusturvalautakunta esityslistan liite

Perusturvalautakunta esityslistan liite Perusturvalautakunta 10.12.2008 esityslistan liite Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin,

Lisätiedot

Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut VALVONTASUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMISEN ARVIOINTI

Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut VALVONTASUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMISEN ARVIOINTI Ympt ltk 3.3.2016 2, Valvontasuunnitelman 2015 toteutuminen, liite Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut Juankosken, Kaavin, Lapinlahden, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA Ympäristöterveysjaosto 30.8.2011 113 1. Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin,

Lisätiedot

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille päivitys vuosille

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille päivitys vuosille 1 Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 päivitys vuosille 2018-19 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta,

Lisätiedot

Mitä kunnan ympäristöterveydenhuolto tekee? INTO Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg

Mitä kunnan ympäristöterveydenhuolto tekee? INTO Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg Mitä kunnan ympäristöterveydenhuolto tekee? INTO 2018 7.11. 2018 Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg Ympäristöterveydenhuolto Elintarvikelaki Terveydensuojelulaki (asuntojen sisäilma,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Ympäristölautakunta Yj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Ympäristölautakunta Yj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (6) 5 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2014 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2015-002709 T 11 00 03 Päätösehdotus Tiivistelmä päättää hyväksyä esitetyn

Lisätiedot

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019 Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta, ympäristöjaosto 16.12.2014 4 2 SISÄLTÖ

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Ympäristölautakunta 17.12.2009 2/8 Ympäristöterveydenhuollon elintarvikevalvontasuunnitelma 2010 SISÄLLYS LUKU 1.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.12.2016 Liite 1 104 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 Päivitys vuodelle 2017 MIKKELI- HIRVENSALMI-MÄNTYHARJUPERTUNMAA-KANGASNIEMI 1

Lisätiedot

LÄNSI-UUDENMAAN YMPÄRISTÖTERVEYS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2012

LÄNSI-UUDENMAAN YMPÄRISTÖTERVEYS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 LÄNSI-UUDENMAAN YMPÄRISTÖTERVEYS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 LÄNSI-UUDENMAAN YMPÄRISTÖTERVEYSLAUTAKUNNAN KOKOUKSESSA Hyväksytty nähtäville 27.10.2011 41 Hyväksytty 1.12.2011

Lisätiedot

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat;

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat; Hyväksytty johtokunta 19.01.2015 9 SUUPOHJAN PERUSPALVELULIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän osakaskuntien,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 Päivitys vuodelle 2018 MIKKELI- HIRVENSALMI-MÄNTYHARJUPERTUNMAA-KANGASNIEMI 2 Sisältö 1. YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TAVOITTEET JA VALVONTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2291/ /2019

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2291/ /2019 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 (1) 30 Asianro 2291/00.01.03.01/2019 Itä-Suomen aluehallintoviraston Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollon arviointi- ja ohjauskäynnin 2018 raportti Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Sisällysluettelo 22 (10)

Sisällysluettelo 22 (10) 22 (10) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö... 3 2.1 Toimialue ja tehtävät... 3 2.2 Valvonnan voimavarat ja niiden jakautuminen... 4 2.3 Koulutus... 6 2.4 Valvontatietojärjestelmä...

Lisätiedot

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2011-2014 Päivitys vuodelle 2012 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta, ympäristöjaosto

Lisätiedot

KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI

KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI ELINTARVIKELAIN MUKAISEN VALVONNAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2014 Valvontayksikön tulee laatia säännöllistä valvontaa

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille päivitys vuodelle 2017

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille päivitys vuodelle 2017 KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 päivitys vuodelle 2017 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa

Lisätiedot