YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017"

Transkriptio

1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V Lappeenrannan seudun ympäristötoimi PL 302, Lappeenranta Pohjolankatu 14 puh. (05) 6161 faksi (05)

2 2 (15) Sisällys Yleistä...3 Valvonnasta saadut tulot ja niiden kohdentaminen...5 Elintarvikevalvonnan toteutuma...6 Terveydensuojelun toteutuma...9 Tupakka- ja lääkelain mukainen valvonta...11 Eläinlääkintähuollon suunnitelman toteutuma...12 Eläinlääkäripalvelut...12 Terveydenhuoltopalvelut...14 Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonta...14 Pätevyyden ja osaamisen varmistaminen...15 Valvontahenkilöstön kouluttautuminen...15 Liitteet 1. Elintarvikevalvonnan kohderyhmätyyppinen toteutuma 2. Terveydensuojeluvalvonnan kohderyhmätyyppinen toteutuma 3. Tupakkalain mukaisen valvonnan kohderyhmätyyppinen toteutuma 4. Valvontaraportti: Ruokaleipien suolapitoisuus 5. Arviointi- ja ohjauskäynnin raportit 4 kpl, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

3 3 (15) Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuma Yleistä Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vv hyväksyttiin Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnassa Vuodelle 2017 suunnitelma päivitettiin Valvontasuunnitelma on laadittu valvontatarpeen, ei valvonnan resurssien mukaisesti, joten suunnitelman toteutuman arvioitiin vuonna 2017 olevan n. 75 %. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta/lupalautakunta on saanut toteutuman väliraportit tiedoksi , ja Suunnitelma koski Lappeenrannan seudun ympäristötoimen toimialuetta, johon kuuluu ympäristöterveydenhuollon osalta Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Savitaipale ja Taipalsaari. Taulukko 1. Suunnitelmallisen valvonnan tarkastusten määrä Suunnitellut tarkastukset (kpl/vuosi) Toteutuneet tarkastukset (kpl) Elintarvikevalvonta Terveydensuojelun valvonta Kuluttajaturvallisuusvalvonta 0 0 Tupakkalain valvonta Yhteensä

4 4 (15) Suunnitelman toteutumisaste toteutuneiden suunnitelmallisen valvonnan tarkastusten määrän perusteella on 82 %. Tavoitteena vuodelle 2017 oli suunnitelmallisen valvonnan toteutuma 75 %. Kuva 1. Suunnitelmallisen valvonnan tarkastusmäärät: tavoitteet ja toteutuma Valvontayksikön omaan toimintaan kohdistui v aluehallintoviraston suorittama arviointi- ja ohjauskäynti. Elintarvikevalvontaan kohdistuva käynti oli suoritettu jo v. 2016, toukokuussa 2017 arvioitiin eläinlääkintähuoltoa ja syksyllä terveydensuojelua. Syksyllä 2017 oli myös koko yksikön yhteinen osuus. Korjattavia toimenpiteitä todettiin talousvesivalvonnan osalta. Näiden osalta annettiin Etelä-Suomen aluehallintovirastoon suunnitelma ja aikataulu korjaustoimenpiteiden toteuttamisesta. AJO-käyntien raportit ovat toteutumaraportin liitteenä.

5 5 (15) Valvonnasta saadut tulot ja niiden kohdentaminen Ympäristöterveydenhuollon valvonnasta kertyviä tuloja seurataan erikseen suunnitelmallisen ja muun valvonnan osalta. Vuodelta 2017 tulojen seuranta aikaisemmalla tarkkuudella ei ole kuitenkaan raportin laadintaan mennessä tehty. Tulojen erittely lisätään liitteeksi seurantaraporttiin myöhemmin ennen raportin siirtoa VYHAjärjestelmään. Suunnitelmallisen valvonnan tulot pääsääntöisesti saadaan suoritetuista tarkastuksista, joista laskutetaan lautakunnan hyväksymän maksutaksan mukaisesti. Tupakanmyyntilupien valvonnan laskutus poikkeaa tästä periaatteesta, kaikista voimassaolevista tupakanmyyntiluvista laskutetaan valvonnan vuosimaksu. Muut kuin suunnitelmallisen valvonnan tulot koostuvat huoneistopäätöksistä ja ilmoitusten käsittelystä, vientitodistuksista ja laboratoriolta sekä aluehallintovirastolta ja Eviralta laskutettavista palveluista. Lappeenrannan seudun ympäristötoimessa on käytössä nettobudjetointi, joten valvonnan tulot ovat yksikön käytettävissä. Voimavarojen jakautuminen valvottaville toimialoille Valvontasuunnitelmassa on esitetty suunniteltu voimavarojen jakautuminen valvottaville toimialoille. Suunnitelmassa on huomioitu akuutti valvonta, suunnitelmallinen valvonta ja hallinnollinen sekä valvontaa tukeva työ. Suunnitelma on laadittu valvontatarpeen, ei resurssien mukaan. Valvonnan voimavarojen jakautuminen eri toimialoille on arvioitu, joten taulukossa 3 olevat henkilötyövuodet ovat arvioita. Erillistä kirjanpitoa valvontayksikössä ei tähän tarkoitukseen ole.

6 6 (15) Laskelmassa on huomioitu myös sijaisten, tilapäisten työntekijöiden ja harjoittelijoiden työpanos. Taulukko 3. Voimavarojen jakautuminen valvottaville toimialoille Valvottava toimiala Suunniteltu v (htv) Toteutunut v (htv) Elintarvikevalvonta 5,6 4,9 Terveydensuojelu 7,9 7,0 Tupakkavalvonta 0,6 0,5 Lääkelain valvonta 0,2 0,05 Eläinsuojelu- ja 2,2 1,4 eläintautivalvonta Muu eläinlääkintähuolto 7,2 9,1 Muut valvonnan työt 1,4 2,8 Yhteensä 25,1 25,8 Muut valvonnan työt ovat esim. toiminnan yleistä suunnittelua ja siihen liittyvän päätöksenteon valmistelua, henkilöstöhallintoa, tietohallinnon tehtäviä, kuntapäivystyksiä, maakuntahallinnon valmistelua ym. Elintarvikevalvonnan toteutuma Elintarvikevalvonnan kohteissa on tehty 449 kpl suunnitelmallisen valvonnan tarkastusta. Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutumisaste tarkastusten määrän perusteella on 87 %. Mikäli alkutuotannon kohteiden osuutta ei lasketa mukaan, on valvontasuunnitelman toteutumisaste peräti 98 % suunnitellusta. Elintarvikevalvonnan oma toteutumatavoite nostettiin vuoden aikana 90 %:iin.

7 7 (15) Kuva 2. Elintarvikevalvonnan suunnitelmallisten tarkastusten toteutuma ja tavoitteet Tarkastukset kohteissa on suoritettu Oiva-järjestelmän ja arvioinnin mukaisesti. Tarkastusten tulokset on syötetty KUTIjärjestelmään, josta Oiva-raportit ja tarkastuskertomukset on lähetetty toimijoille. Vuoden 2017 aikana on kohdekohtaisesti arvioitu, mitä asiakokonaisuuksia, ns. Oiva-rivejä milläkin kerralla tarkastetaan. Vuoden aikana otettiin käyttöön kohdekohtainen seurantalomake, jonka avulla voidaan seurata mitkä rivit kohteessa on tarkastettu. Eviran uudistuneen riskinarviointiohjeen mukaisesti tarkastustiheydet ovat huomattavasti laskeneet. Tämän johdosta tarkastettavia asioita kullakin tarkastuksella on aiempaa enemmän, mikä tekee tarkastuksista aiempaa pidempiä.

8 8 (15) Suunnitelmallisen valvonnan tarkastusten kattavuus kaikista elintarvikevalvonnan valvontakohteista on 23 %. Ilman alkutuotannon kohteita valvonnan kattavuus on 54 %. Kattavuuteen vaikuttaa ensisijaisesti riskinarvioinnin antama kohteiden tarkastustiheys. Kattavinta valvonta on ollut laitoksissa, ravintola-, kahvila- ja grillitoiminnassa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä. Osa kohderyhmistä tarkastetaan vain muutaman vuoden välein, näitä ovat esim. pienet rinkelileipomot, pienet jakelukeittiöt sekä ns. laatikkomyymälät - mikä on huomioitava valvonnan kattavuuden arvioinnissa. Valvontaa on suoritettu kaikissa kohdetyyppiryhmissä, mutta tarkastuskäyntejä ei ole tehty kaikkien valvontakohteiden osalta suunnitelman mukaisella tiheydellä. Joidenkin kohteiden tarkastustiheys on voinut muuttua, kun esim. annosmääriä on tarkennettu. Osa kohteista on vuoden mittaan myös pudonnut ns. 0- riskiryhmään, mm. osa kuljetuksista, jolloin tarkastusten määrä on laskenut suunnitellusta. 0 riskiryhmän kohteisiin ei suoriteta säännöllistä valvontaa, ainoastaan uuden toimijan aloittaessa tehdään ensimmäinen tarkastus. Muutoin valvontaa suoritetaan näihin kohteisiin yhteydenottojen kautta. Alkutuotannon elintarvikevalvonta on keskittynyt maidontuotantotilojen valvontaan. Suunnitelman ulkopuolisia elintarvikevalvonnan tarkastuksia on tehty 34 kpl. Näitä ovat mm. keskusviranomaisen pyynnöstä tehdyt tarkastukset, tilapäisen myynnin tarkastukset ja yhteydenottojen perusteella tehdyt tarkastukset. Suunnitelman ulkopuoliset tarkastukset ovat usein laajamittaista selvittelyä vaativia ja siten vievät aikaa suunnitelmallista tarkastusta enemmän. Toimijoille ei ole annettu varsinaista koulutusta v aikana muutoin toimijoita toki on opastettu sekä tarkastuskäyntien yhteydessä että erikseen toimistolla.

9 9 (15) Elintarvikevalvonnan näytteitä on otettu 35 kpl. Elintarvikevalvonnan suunnitelmassa v ei ollut mainittu tarkkoja näyte- ja analyysimääriä. Valvonnan näytteenottoprojektina toteutettiin maakunnallinen valvontaprojekti ruokaleipien suolapitoisuudesta yhteistyössä Imatran seudun ympäristötoimen kanssa. Valvontaprojektin yhteenveto on toteutuman liitteinä. Muita näytteitä ovat olleet mm. vierasainevalvonnan näytteet. Valtakunnallisista valvontaprojekteista osallistuttiin kasvisten alkuperän valvontahankkeeseen. Paikallisesti havaittiin puutteita mansikka- ja hernelaatikoiden merkinnöissä sekä maahantuotujen mansikoiden jäljitettävyysasiakirjoissa. Projektiin osallistuminen lisäsi valmiuksia jäljitettävyysvalvontaan ja tehosti viranomaisten välistä yhteistyötä. Kirjattuja yhteydenottoja elintarvikevalvontaan on ollut 67 kpl v aikana. Näistä elintarvikkeisiin tai elintarvikehuoneistoihin liittyviä valituksia on ollut 32 kpl. Yksittäisiä ruokamyrkytysepäilyjä on ollut 15 kappaletta. Ruokamyrkytysepäilyjä, joista raportoitiin RYMYjärjestelmään, ei ollut vuonna Elintarvikelain mukaisia ilmoituksia uuden toiminnan aloituksesta/toiminnan olennaisesta muuttamisesta/toimijan vaihtumisesta/toiminnan loppumisesta on käsitelty 138 kpl. Elintarvikehuoneiston hyväksymishakemuksia on käsitelty 1 kpl. Vuoden 2017 aikana on annettu yksi elintarvikelain mukainen määräys. Terveydensuojelun toteutuma Terveydensuojelun osalta suunnitelmallisen valvonnan tarkastuskäyntejä on tehty toteutumajakson aikana 131 kpl, mikä on

10 10 (15) 60 % suunnitelluista tarkastusmääristä. Terveydensuojelun valvonnan oma tavoite toteutumalle oli 70 % suunnitelluista. Terveydensuojelulle on tyypillistä, että osa ajankäytöstä suuntautuu ns. akuutteihin tehtäviin. Suunnitelman ulkopuolisia tarkastuskäyntejä on tehty 82 kpl. Näitä ovat mm. asunnontarkastukset ja sisäilmavalituksiin liittyvät tarkastukset sekä muut toimenpidepyyntöjen johdosta tehdyt tarkastukset. Tarkastusten lisäksi mm. erilaisten lausuntojen antaminen vievät työaikaa. Valvontakohteet, joissa on sisäilmaongelmia, vievät tarkastusten lisäksi runsaasti työaikaa erilaisten selvitysten ja mahdollisten päätösten/määräysten harkinnan vuoksi. Terveydensuojelu on osallistunut v kaupungin ja kuntien sisäilmatyöryhmän työhön aktiivisella panoksella. Yksikön oma, resurssit paremmin huomioiva tarkastussuunnitelma toteutui 73 %:sti. Kuva 3. Terveydensuojelun suunnitelmallisten tarkastusten toteutuma ja tavoitteet Koulujen ja päiväkotien osalta on jatkettu v aikana aloitettua kouluterveydenhuollon organisaation johtamien yhteistarkastusten toteuttamista (VnA 380/2009 neuvolatoiminnasta, koulu- ja

11 11 (15) opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta). Koulujen ja päiväkotien valvonta onkin pitkälti toteutunut v aikana suunnitelman mukaisesti, niissä suunnitelman toetutumisaste on ollut yli 90 %. Suunnitelman mukaisesti jatkettiin uimarantojen sekä altaiden valvontaa. Talousveden valvonnassa keskityttiin suurempiin laitoksiin. Terveydensuojelulain mukaisia viranomaisnäytteenottoja on ollut 319 kpl, otettujen näytteiden määrä on suurempi. Näytteenotoista suurin osa on allas- ja talousvesinäytteitä, joita toimijat ottavat itse. Terveydensuojelulain mukaisia päätöksiä on tehty v aikana 13 kpl. Terveydensuojelulaki muuttui v alussa siten, että ilmoituksen johdosta ei tehty enää päätöstä. Vuoden 2017 aikana kuitenkin tehtiin päätökset vielä osasta (10 kpl) ennen vuoden vaihdetta vireille tulleista ilmoituksista. Muut päätökset olivat asunnontarkastusmääräyksiä. Ilmoituksia uuden toiminnan aloitus, toiminnan lopetus tai toiminnanharjoittajan vaihtuminen - terveydensuojelulain mukaisista kohteista tuli 40 kpl. Terveydensuojeluun liittyviä yhteydenottoja tuli v kpl, näistä 71 kpl oli asumisterveyteen liittyviä yhteydenottoja. Tupakka- ja lääkelain mukainen valvonta Vuoden 2017 aikana on tehty 77 tupakkalain suunnitelmallista tarkastusta, mikä on 101 % koko vuoden suunnitelluista tarkastuskäynneistä. Osa tarkastuksista oli seuranta/jälkitarkastuksia varsinaisella tarkastuksella todetun puutteen korjaamisen todentamiseksi. Suunnitelman ulkopuolisia tupakkalain tarkastuksia tehtiin kuusi kappaletta v

12 12 (15) Kuva 5. Tupakkalain mukaisen suunnitelmallisen valvonnan toteutuma ja tavoitteet Tupakanmyyntilupapäätöksiä on tehty 24 kpl v aikana. Tupakkalain mukaisia ilmoituksia (muutoksia toiminnassa tai toimijan tiedoissa sekä lopetuksia) tai hakemuksia on käsitelty 52 kpl. Tupakkavalvontaan liittyen on tullut kolme muuta yhteydenottoa. Asuntoyhteisöjen hakemia tupakointikieltopäätöksiä tehtiin v aikana kolme kappaletta. Yhdestä näistä tehtiin myös oikaisuvaatimus. Lääkelain mukaisia nikotiinikorvausvalmisteiden myyntiin kohdistuvia tarkastuksia ei ole tehty v aikana. Lääkelain mukaisia päätöksiä on tehty kolme kappaletta v aikana. Lääkelain mukaisia ilmoituksia (toimijanvaihdos, lopetus, muutokset tiedoissa) on käsitelty 23 kpl. Eläinlääkintähuollon suunnitelman toteutuma Eläinlääkäripalvelut Eläinlääkäripalveluita on ollut saatavilla Lappeenrannan seudun ympäristötoimen toimialueella sekä virka- että päivystysaikana. Kunnaneläinlääkäreiden virat ovat täytettynä ja virka- ym. vapauksien aikaan viroissa ovat pääasiassa olleet sijaiset.

13 13 (15) Kiireettömät tapaukset on pystytty hoitamaan alle viikon sisään. Kiireellisistä tapauksista suurin osa (yli 90 %) pystytään hoitamaan kolmen tunnin sisään eikä yhdensuuntainen ajomatka ylitä 100 km. Virka-aikana potilaita on ollut mahdollista ohjata myös yksityisille pieneläinvastaanotoille. Päivystystä varten on järjestetty keskitetty yhteydenottopalvelu, josta puhelu yhdistyy suoraan päivystävälle eläinlääkärille. Järjestelmä on toiminut pääsääntöisesti moitteettomasti. Pien- ja suureläinpäivystystä ei ole erotettu. Päivystys on järjestetty Lappeenrannan seutukunnan alueella. Maakunnallisen päivystyksen järjestämistä vaikeuttaa päivystysalueen hankala, pitkänomainen muoto. Avun saamisen ajalliset/ matkatavoitekriteerit eivät toteudu, jos eläinlääkäri tai potilaat joutuvat liikkumaan alueen päästä toiseen. Lappeenrannan seudun ympäristötoimen toimialueella eläinlääkäreillä on ollut n tila- tai vastaanottokäyntiä. Hoidettuja potilaita on ollut n kpl. Tiedot on saatu klinikan Provet Net ja Provet Yhtymä-raportista sekä sijaisten ilmoittamista käyntitilastoista. Nämä tietolähteet jakavat eri tavoin potilaat hyötyja seuraeläimiin. Pääsääntöisesti hevoset kirjautuvat pienlemmikkien lisäksi ei-hyötyeläimiin. Yksityisten eläinlääkäripalveluiden saatavuus ei vaikuta eläinlääkintäpalvelujen mitoitukseen, sillä alueen yksityiset eläinlääkärit eivät tarjoa päivystyspalvelua ja vastaanotot ovat vaihdellen auki loma-aikoina. Yksityisten vastaanottojen kanssa ei ole tehty sopimuksia palvelujen järjestämisestä.

14 14 (15) Terveydenhuoltopalvelut Lappeenrannan seudun ympäristötoimen eläinlääkintähuolto on pystynyt järjestämään tarvittavat terveydenhuoltopalvelut alueellaan. Vastuu terveydenhuoltokäynnin varaamisesta on aina tilalla. Ajanvarausperusteista työtä on mahdollista tehdä eläinlääkärien keskinäisin työjärjestelyin. Lappeenrannan seudun ympäristötoimen eläinlääkärit sopivat näistä aikataulujensa mukaisesti. Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonta Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonnasta vastaa Lappeenrannan seudun ympäristötoimessa erillinen valvontaeläinlääkäri. Häntä on sijaistanut tarvittaessa pääasiassa hygieenikkoeläinlääkäri. Kumpikaan ei osallistu eläinlääkäripraktiikan hoitamiseen eli valvonta on esteetöntä. Eläinsuojelu- ja eläintautilain mukaisia valvontatarkastuksia tai näytteenottokäyntejä on tehty vuoden 2017 aikana 156 kpl. Nämä on pääasiassa epäilyyn perustuvia tarkastuksia. Osa tarkastuksista on uusintatarkastuksia, mitkä ovat toteutuneet hyvin. Yksikön käytössä oleva tietojärjestelmä ei erottele eläinsuojelutarkastuksista erikseen uusintatarkastusten määrää, joten tarkkaa tietoa uusintatarkastuksista ei ole mahdollista saada. Vuoden 2017 aikana eläinsuojelulain mukainen kielto tai määräys on annettu 37 kertaa. Järjestelmästä ei ole mahdollista saada tietoa valvonnassa havaituista puutteista tai niiden yleisyydestä raportteina. Kaikki eläinsuojelutarkastukset on raportoitu kuitenkin aluehallintovirastolle erikseen.

15 15 (15) Pätevyyden ja osaamisen varmistaminen Seutueläinlääkäri on varmistanut sijaisten osalta pätevyyden tehtävään ennen virkamääräyksen laatimista. Kaikki sijaiset ovat olleet tehtävään päteviä. Seutu- ja kunnaneläinlääkärit ovat osallistuneet 18 koulutustilaisuuteen v aikana. Koulutuspäiviä on yhteensä 44 kpl. Kaikki koulutukset eivät ole välttämättä kirjautuneet järjestelmään. Valvontaeläinlääkäri on osallistunut 7 koulutustilaisuuteen v aikana, koulutuspäiviä on ollut 8,5 kpl. Valvontaeläinlääkärin työtä tuetaan mm. järjestämällä jatkuvaa työnohjausta, tarjoamalla asianmukaiset toimitilat ja välineet sekä asianmukaisesti merkitty suojavaatetus ja nimetyt henkilöt avustamaan tarkastusten toteuttamiseen. Hänellä on myös tarkastustehtävissä käytössään Lappeenrannan seudun ympäristötoimen tunnuksin varustettu auto. Valvontahenkilöstön kouluttautuminen Kouluttautumiseen on käytetty vuoden aikana yhteensä 69,5 henkilötyöpäivää. Koulutustilaisuuksia on ollut 35 kpl: elintarvikevalvonnan koulutuksia 12 kpl terveydensuojelun seitsemän kappaletta, eläinsuojelu/eläintautivalvonnan koulutuksia seitsemän kappaletta, hallinnon koulutuksia kolme kappaletta, varautumiseen liittyviä koulutuksia kaksi kappaletta, vuorovaikutustaitoihin liittyvää koulutusta yksi kappale ja ensiapukoulutusta yksi kappale. Näistä suuri osa on keskusviranomaisen järjestämää koulutusta/työnohjausta. Ympäristötoimessa käytössä oleva videoneuvottelulaittoisto on mahdollistanut useaan koulutukseen osallistumisen ympäristötoimen tiloista.

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018 Lappeenrannan seudun ympäristötoimi PL 302, 53101 Lappeenranta Pohjolankatu 14 puh. (05) 6161 faksi (05) 616 4375 ymparistotoimi.kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Liite 4 a) ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Elintarvikevalvonnan ajankohtaista v. 2019 Ympäristöterveydenhuollon keskitetyn toiminnanohjaus- ja tiedonhallintajärjestelmän (VATI) käyttöönotto vuoden

Lisätiedot

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu ympäristöterveydenhuoltoon? Täysin Valvontasuunnitelmaan

Lisätiedot

ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA

ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 12.2.2016 s. 1(7) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen 7490/2014 Liite ympäristö- ja rakennuslautakunta 21.2.2019 Sivu 1/10 Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen Sivu 2/10 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 401/11.02/2015 5 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Terveystarkastaja Kirsi Puola 26.1.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 1/10 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 2/10 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu ympäristöterveydenhuoltoon? Täysin Valvontasuunnitelmaan

Lisätiedot

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA ID 1715490 KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA 1.1. - 31.8.2017 Pirkkalan kunta Kumulatiivinen raporttti kuntakohtaisista 1 / 13 KUNNAN TEHTÄVÄT YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLOSSA Ympäristöterveydenhuollon avulla

Lisätiedot

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Ympäristölautakunta hyväksyi Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman tarkistamisen vuodelle 2016 Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen

Lisätiedot

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto 1 Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle 2011 1. Johdanto Ympäristöterveydenhuollon lainsäädäntö velvoittaa kunnat laatimaan koko ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 20.03.2019 s. 1(5) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 214/11.02/2014 5 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Terveystarkastaja Kirsi Puola 2.2.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 21.03.2017 Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 21.03.2017 Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen 08.03.2016 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen 08.03.2016 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Indikaattori tulokset 2018

Indikaattori tulokset 2018 Indikaattori tulokset 2018 EnviroVet 28.5.2019 Yhteenveto vuoden 2018 ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiden toiminnan tuloksista EnviroVet kerää ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiltä valvonnan

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa / 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ARVIOINTI- JA OHJAUSKÄYNTI VALVONTA- YKSIKKÖÖN

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ARVIOINTI- JA OHJAUSKÄYNTI VALVONTA- YKSIKKÖÖN Kirje 1 (6) ESAVI/3033/05.14.01/2017 Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat 13.6.2017 Ympäristöterveydenhuoltoyksikkö Lappeenrannan seudun ympäristötoimi Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302 53101

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUE Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä,

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 32 08.03.2017 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 496/00.01.02/2017 Rakennus- ja ympäristölautakunta 08.03.2017 32 Valmistelija: Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Perusturvalautakunta esityslistan liite

Perusturvalautakunta esityslistan liite Perusturvalautakunta 10.12.2008 esityslistan liite Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin,

Lisätiedot

http://www.webropolsurveys.com//answer/surveysummary.aspx?sdid=fin593692&...

http://www.webropolsurveys.com//answer/surveysummary.aspx?sdid=fin593692&... Sivu 1/5 Kuntien VASU-raportointi 2012 Vastausaika 31-01-2013 14:06:22 Kuntien VASU-raportointi 2012 1. Minkä aluehallintoviraston toimialueeseen yksikkö kuuluu? 2. A. Kunnan/valvontayksikön nimi Helsingin

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2008 2010 Luonnos 30.10.2007 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONNAN SUUNNITELMALLISUUS...3

Lisätiedot

Kuntien VASU-raportointi 2013

Kuntien VASU-raportointi 2013 Kuntien VASU-raportointi 2013 Vastausaika 31.1.2014 15:21:29 Kuntien VASU-raportointi 2013 1. Kyselyn vastaanottaja Sähköpostiosoite juha.kieksi@evira.fi 2. Minkä aluehallintoviraston toimialueeseen yksikkö

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015 23.03.2016 Sivu 1 / 1 1165/2016 00.01.03 43 Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Hemminki, puh. 050 561 1781

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa 1 Soveltamisala Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 12.3.2013 Voimaantulopäivä 1.4.2013 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 13.12.2016

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN Liite nro: 3 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveydenhuolto ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN 2006 TOTEUTUMINEN 2 Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21. 3 2007 69 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä

Lisätiedot

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA 2015 2019 Päivitys vuodelle 2018 SISÄLTÖ 1 VALVONTAKOHTEET... 1 2 VALVONTAKOHTEIDEN RISKINARVIOINTI... 1 3 VALVONTA... 2 3.1 Tarkastukset... 2 3.2 Tarkastusohjeet/

Lisätiedot

Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut YTLTK 26.3.2014 liite 5

Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut YTLTK 26.3.2014 liite 5 Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut YTLTK 26.3.2014 liite 5 Juankosken, Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue ja Kuopion

Lisätiedot

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat;

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat; Hyväksytty johtokunta 19.01.2015 9 SUUPOHJAN PERUSPALVELULIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän osakaskuntien,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 43 10.04.2014. 43 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 43 10.04.2014. 43 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 43 Asianro 3656/11.02/2012 Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonnan ja eläinlääkäripalvelujen järjestämistä koskevan valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna

Lisätiedot

Perehdytystilaisuus Eila Kainulainen

Perehdytystilaisuus Eila Kainulainen Perehdytystilaisuus 14.3.2017 Eila Kainulainen 14.3.2017 Keski-Savon ympäristötoimi Keski-Savon ympäristötoimi aloitti toimintansa 1.1.2009 ja yksikkö toimii Keski-Savon ympäristölautakunnan alaisuudessa.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumisen arviointi vuonna 2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumisen arviointi vuonna 2014 25.03.2015 Sivu 1 / 1 5084/11.03.02/2014 34 Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumisen arviointi vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Hemminki, puh. 050 561 1781

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2016 22.03.2017 Sivu 1 / 1 1199/2017 00.01.03 36 Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Hemminki, puh. 050 561 1781

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma (liite 4)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma (liite 4) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 (liite 4) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET... 1 3.1 Tarkastusten sisältö.2 3.2 Kohteiden

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 152/11.00/2013 4 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Terveystarkastaja Kirsi Puola 4.2.2013: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA

ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA 2015 2019 Päivitys vuodelle 2017 Toteutuma 2017 SISÄLTÖ 1 VALVONTAKOHTEET... 1 2 VALVONTAKOHTEIDEN RISKINARVIOINTI... 1 3 VALVONTA... 2 3.1 Tarkastukset...

Lisätiedot

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies Kuntien EHO suunnitelmat Ensimmäiset tehty 2011 loppuun mennessä Kunnissa lautakunnan hyväksymä AVI:t ovat arvioineet suunnitelmat

Lisätiedot

Tätä taksaa sovelletaan seuraavien lakien ja asetusten nojalla perittäviin maksuihin:

Tätä taksaa sovelletaan seuraavien lakien ja asetusten nojalla perittäviin maksuihin: n seudun hyvinvointi ky. 1 (6) n seudun hyvinvointikuntayhtymän YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA Voimaantulopäivä 1.1.2018 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan seuraavien lakien ja asetusten nojalla

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.12.2016 Liite 3 104 ELINTARVIKELAIN MUKAINEN VALVONTASUUNNITELMA 2015 2019 Päivitys vuodelle 2017 SISÄLTÖ 1 VALVONTAKOHTEET... 1 2 VALVONTAKOHTEIDEN RISKINARVIOINTI...

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus 29.4.2014 Ylitarkastaja Reetta Honkanen 1 Mikä on VYHA? VTO > VYR > VYHA STM:n omistama rekisteri (Tiken

Lisätiedot

Johdanto... 3. 1 Tarkastukset... 3

Johdanto... 3. 1 Tarkastukset... 3 Liite I Liite I 2 (7) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1 Tarkastukset... 3 a) Elintarvikehuoneistojen ilmoitusten ja hakemusten käsittelyyn liittyvät tarkastukset 3 b) Säännöllisen valvonnan tarkastukset...

Lisätiedot

Lautakunnan tehtävät - Terveydensuojeluviranomainen

Lautakunnan tehtävät - Terveydensuojeluviranomainen Täällä on kaikki. Lautakunnan tehtävät - Terveydensuojeluviranomainen 5.9.2017 Johanna Mäkinen Terveydenhuoltolaki 21 Ympäristöterveydenhuollosta säädetään terveydensuojelulaissa (763/1994), elintarvikelaissa

Lisätiedot

Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019

Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 HELSINGIN KAUPUNGIN 1 (8) Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 HELSINGIN KAUPUNGIN 2 (8) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Johdanto... 3 2 Suunnitelmallinen valvonta... 3 2.1. Valvonnan

Lisätiedot

KEURUSSELÄN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN YMPÄRISTÖTERVEYDEN- HUOLLON MAKSUTAKSA

KEURUSSELÄN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN YMPÄRISTÖTERVEYDEN- HUOLLON MAKSUTAKSA KEURUSSELÄN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN YMPÄRISTÖTERVEYDEN- HUOLLON MAKSUTAKSA Keurusselän ympäristölautakunta 9.12.2015 1 Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 4)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 4) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2016 (liite 4) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET... 2 3.1 Tarkastusten sisältö.2

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUIDEN TAKSAN PERUSTEET

YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUIDEN TAKSAN PERUSTEET 1 Soveltamisala Juankosken ja Nilsiän kaupunkien sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven, Tuusniemen ja Varpaisjärven kuntien muodostamalla ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA Ympäristöterveysjaosto 30.8.2011 113 1. Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin,

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi 11.10.2018 Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Ympäristöterveydenhuollon valmistelu Valmistelua tehty

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Liite II 2(7)

Sisällysluettelo. Liite II 2(7) Liite II Liite II 2(7) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tarkastuksen sisällön määrittely... 3 3 Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja niihin käytettävä työaika... 4 4. Näytteenotto ja näytteiden tutkiminen...

Lisätiedot

Liite III 2 (5) Sisällysluettelo

Liite III 2 (5) Sisällysluettelo Liite III Liite III 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tarkastuksen sisältö... 4 3 Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja niihin käytettävä aika... 4 4 Näytteenotto ja tutkiminen... 5 5 Painopistealueet

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto Sisältö Laatu Saavutettavuus / Saatavuus Yhdyspinta-/ integraatiomääritykset

Ympäristöterveydenhuolto Sisältö Laatu Saavutettavuus / Saatavuus Yhdyspinta-/ integraatiomääritykset Ympäristöterveydenhuolto Sisältö Laatu Saavutettavuus / Saatavuus Yhdyspinta-/ integraatiomääritykset Terveydensuojelu Elintarvikevalvonta Elintarvikealan ja alkutuotannon toimijoiden Elintarvikesäädösten

Lisätiedot

6) terveydensuojelualain 18 mukaisen laitoksen hyväksymistä;

6) terveydensuojelualain 18 mukaisen laitoksen hyväksymistä; 1 LIITE 1 POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDEN MAKSUTAKSA Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin,

Lisätiedot

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 Liite 4 Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 SISÄLLYS 1 TUPAKKALAIN MUKAINEN VALVONTA 1 1.1 Tarkastuksen sisällön määrittely 1 1.2 Valvontakohteiden tarkastustiheys

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2015

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2015 Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2015 Liitteet Liite 1 Liite 2 Liite 3 Valvontasuunnitelman 2015 toteutumisen arviointilomake (VYHA) Eltu-lomake B Eltu-lomake C JOHDANTO Kunnallisten valvontaviranomaisten

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointi ky. 1 (1) Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA

Forssan seudun hyvinvointi ky. 1 (1) Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA n seudun hyvinvointi ky. 1 (1) n seudun hyvinvointikuntayhtymän YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA Voimaantulopäivä 1.1.2015 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan seuraavien lakien ja asetusten nojalla

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2018 (liite 3)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2018 (liite 3) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2018 (liite 3) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET...

Lisätiedot

Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueen taksa

Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueen taksa Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueen taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 4 104

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 4 104 Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.12.2016 Liite 4 104 TUPAKKALAIN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 2019 Päivitys vuodelle 2017 SISÄLTÖ 1 TUPAKKALAIN VALVONNAN TARKOITUS... 1 2 TARKASTUSTEN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Ympäristölautakunta Yj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Ympäristölautakunta Yj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (5) 11 Helsingin ympäristökeskuksen elintarviketurvallisuusosaston elintarvikevalvonnan arviointiin ja ohjaukseen liittyvä selvityspyyntö HEL 2014-010845 T 11 02

Lisätiedot

3 NÄYTTEENOTTO JA NÄYTTEIDEN TUTKIMINEN VALVONTAKOHTEIDEN TARKASTUSTIHEYS VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI...

3 NÄYTTEENOTTO JA NÄYTTEIDEN TUTKIMINEN VALVONTAKOHTEIDEN TARKASTUSTIHEYS VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI... TUPAKKALAIN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 2019 Päivitys vuodelle 2018 SISÄLTÖ 1 TUPAKKALAIN VALVONNAN TARKOITUS... 1 2 TARKASTUSTEN SISÄLTÖ... 2 3 NÄYTTEENOTTO JA NÄYTTEIDEN TUTKIMINEN... 3 4 VALVONTAKOHTEIDEN

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Perusturvalautakunta hyväksyi 9.12.2015 (113 ) ympäristöterveydenhuollon vuoden 2016-2019

Lisätiedot

Valvonnan toteutumisen vuosiraportti

Valvonnan toteutumisen vuosiraportti Valvonnan toteutumisen vuosiraportti Toimiala: Ei rajausta Vuosi: 2015 AVI: Ei rajausta Valvontayksikkö: 394 AVI Valvontayksikkö /-koodi Toimiala Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirasto Kohteiden kohteet,

Lisätiedot

Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon taksa

Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon taksa Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon maksutaksa 7.7 1 (8) Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon taksa Kaupunginhallitus 3.10.2011 Voimaan 4.10.2011 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa

Lisätiedot

Eläinlääkäripalvelujen toimeenpanon arviointilomake 1 (3) 15908/2 Liite 2. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi LIITE 2

Eläinlääkäripalvelujen toimeenpanon arviointilomake 1 (3) 15908/2 Liite 2. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi LIITE 2 Eläinlääkäripalvelujen toimeenpanon arviointilomake 1 (3) LIITE 2 ELÄINLÄÄKÄRIPALVELUJEN TOIMEENPANON ARVIOINTILOMAKE Täyttöohje: Kunta täyttää kohdat "". Tarvittaessa vastausta voi tarkentaa tai täydentää

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2017 (liite 3)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2017 (liite 3) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2017 (liite 3) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET...

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Tupakkalain valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Tupakkalain valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Tupakkalain valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa / 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO...3

Lisätiedot

Johdanto Tarkastukset Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6

Johdanto Tarkastukset Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6 Liite I Liite I 2 (8) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1 Tarkastukset... 4 2 Valvontakohteiden riskinarviointi ja tarkastustiheys... 6 3 Valvontakohteiden tarkastuksiin käytettävät resurssit ja aika... 6

Lisätiedot

M-talo, 1. kerroksen kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu

M-talo, 1. kerroksen kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu Pöytäkirja 2/2017 1 Ympäristöterveydenhuollon jaosto Aika 15.03.2017 kello 16:30-18:07 Paikka M-talo, 1. kerroksen kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Vasarainen Jaakko

Lisätiedot

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus 4.5.2017 Leena Tuuri Ympäristöjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi Toteutuneet ja suunnitellut kartoitukset Ympäristöterveydenhuolto Aluehallintovirasto

Lisätiedot

8) 6 :n pykälän nojalla myönnettyjä todistuksia (laivatarkastukset);

8) 6 :n pykälän nojalla myönnettyjä todistuksia (laivatarkastukset); Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat 1) laitosten hyväksymistä ja muun kuin

Lisätiedot

TERVEYDENSUOJELULAIN VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE

TERVEYDENSUOJELULAIN VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE TERVEYDENSUOJELULAIN VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 Päivitys vuodelle 2018 SISÄLTÖ 1. Yleistä 2. Terveydensuojelulain mukaisen valvonnan painopisteet 3. Tarkastusten sisältö 4. Valvontakohteiden

Lisätiedot

Seudullisen ympäristötoimen muodostaminen

Seudullisen ympäristötoimen muodostaminen Seudullisen ympäristötoimen muodostaminen Ympäristöterveydenhuolto ja Ympäristönsuojelu Lappeenranta, Joutseno, Taipalsaari, Savitaipale, Suomenniemi, Lemi, Luumäki, Ylämaa Alue Lappeenranta, Joutseno,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON DELEGOINNIT

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON DELEGOINNIT YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON DELEGOINNIT Kouvolan kaupunki Rakennus- ja ympäristölautakunta 4.5.2016 1 (3) Viranomaistoimet Oikeus suorittaa seuraavia viranomaistoimia: Ympäristöterveyspäällikkö, valvontainsinööri,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI Arviointi ISAVI/1343/05.14.02/2014 Itä-Suomi Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue 31.3.2014 Kuopion kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-,

Lisätiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot Esittelijä Juha Kieksi Sivu/sivut 1 / 5 Taustatiedot A. Kunn/valvontayksikön nimi: Tornion, Keminma ja Tervol ympäristöpalvelut, ympäristöterveysvalvonta B. Lisätietoja tav henkilön yhteystiedot Nimi Tarja

Lisätiedot

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat 1(5) Sastamalan kaupunki Ympäristöterveydenhuolto Sastamalan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen yleisen terveysvalvonnan maksutaksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A)

Lisätiedot

Terveydensuojelun valvontasuunnitelma vuosille

Terveydensuojelun valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Terveydensuojelun valvontasuunnitelma vuosille 2008 2010 Luonnos 29.10.07 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO...3 1.1 KUNNAN TERVEYDENSUOJELUVIRANOMAISEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 Päivitys vuodelle 2018 MIKKELI- HIRVENSALMI-MÄNTYHARJUPERTUNMAA-KANGASNIEMI 2 Sisältö 1. YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TAVOITTEET JA VALVONTASUUNNITELMA

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Terveydensuojeluvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Terveydensuojeluvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Terveydensuojeluvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa / 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Ympäristölautakunta 17.12.2009 109 2 Ympäristöterveydenhuollon tupakkalain mukaisen valvonnan

Lisätiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot Esittelijä Juha Kieksi Sivu/sivut 1 / 5 Taustatiedot A. Kunnan/valvontayksikön nimi: Tornion, Keminmaan ja Tervolan ympäristöpalvelut, ympäristöterveysvalvonta B. Lisätietoja antavan henkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Sisällysluettelo. RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KY Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6)

Sisällysluettelo. RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KY Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6) Liite III Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tarkastuksen sisältö... 4 3 Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja niihin käytettävä aika... 4 4 Näytteenotto ja tutkiminen...

Lisätiedot

Helsingin tupakka- ja lääkelain valvontasuunnitelma , päivitys 2017

Helsingin tupakka- ja lääkelain valvontasuunnitelma , päivitys 2017 HELSINGIN KAUPUNGIN 1 (9) Helsingin tupakka- ja lääkelain valvontasuunnitelma 2015 2019, päivitys 2017 HELSINGIN KAUPUNGIN 2 (9) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Johdanto... 3 2 Suunnitelmallinen

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto Ympäristöterveydenhuolto Valmistelun tilannekuva, SJR 18.5.2018 Riikka Åberg Ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Maakuntaan siirtyvä kokonaisuus Maakunnan järjestämisvastuulle siirtymässä nykyisten

Lisätiedot

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo Liite IV Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Kunnan kuluttajaturvallisuusvalvontaviranomaisen tehtävät... 3 3. Valvonnan maksullisuus... 4 4. Tarkastukset ja niiden sisältö... 4 5. Valvontakohteiden

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2017 OSALTA

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2017 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 20.02.2018 s. 1(10) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2017 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat TERVEYSVALVONNAN MAKSUT HAMINAN YMPÄRISTÖTERVEYSHUOLLON MAKSUTAKSA 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan Terveydensuojelulaissa (763/94) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ajankohtaista laboratoriorintamalla Ylitarkastaja Kaisa Mäntynen 1 Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Tiina-Mari Aro Ylitarkastaja

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Tiina-Mari Aro Ylitarkastaja Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta Tiina-Mari Aro Ylitarkastaja VYHA-raportointi Tiedot kerättiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa VYHAssa Pysyviä tietoja ei kerätä vuosittain Muutoksia tulossa raportille

Lisätiedot

Terveydensuojelulaissa (763/94) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

Terveydensuojelulaissa (763/94) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat TERVEYSVALVONNAN MAKSUT HAMINAN YMPÄRISTÖTERVEYSHUOLLON MAKSUTAKSA: 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan Terveydensuojelulaissa (763/94) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon maakuntavalmistelu Kuntajohtajien kokous

Ympäristöterveydenhuollon maakuntavalmistelu Kuntajohtajien kokous Ympäristöterveydenhuollon maakuntavalmistelu Kuntajohtajien kokous 27.2.2019 Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Ympäristöterveydenhuollon valmistelu Valmistelua tehty ns. turvallisuus-toiminnossa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2016 OSALTA

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2016 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 6.3.2017 s. 1(9) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2016 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Ympäristölautakunta Yj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Ympäristölautakunta Yj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 87 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2013 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2014-002806 T 11 00 03 Päätös päätti hyväksyä esitetyn Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Maatalouspalveluiden sparrausryhmä 22.10.2018 Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Ympäristöterveydenhuollon valmistelu

Lisätiedot

Turun kaupungin ympäristöterveydenhuollon taksa 1.1.2015 alkaen

Turun kaupungin ympäristöterveydenhuollon taksa 1.1.2015 alkaen 1(6) Liite 4 Turun kaupungin ympäristöterveydenhuollon taksa 1.1.2015 alkaen 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150. Kaupunginhallitus 06.05.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150. Kaupunginhallitus 06.05.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 06.05.2013 Sivu 1 / 1 1549/11.03.05/2013 150 Valtuustokysymys eläinsuojelusta sekä kaupungineläinlääkärille säädettyjen valvontatehtävien hoidosta Espoossa ja yhteistoiminta-alueella

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 12.3.2013 Voimaantulopäivä 1.4.2013 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan elintarvikelaissa 23/2006,

Lisätiedot