Teemu Raasakka. Kehittämistehtävä. Minustako rehtori? -koulutus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Teemu Raasakka. Kehittämistehtävä. Minustako rehtori? -koulutus"

Transkriptio

1 Teemu Raasakka. Kehittämistehtävä. Minustak rehtri? -kulutus Tein uuden perehdyttämiskansin / henkilöstöppaan. Käytin hyväksi löytämieni vastaavien testen sisällysluettelja. Prsessi n llut mielenkiintinen ja pettavainen ja sai minut phtimaan kaikkea mitä itse lisin kaivannut tiedksi alittaessani työpaikassani. Tein perehdyttämiskansin ensin etsimällä hyviä vastaavia ppaita internetistä ja kyselin apua kllegilta sekä yhteistyökumppaneilta. Löysinkin hyviä phjia tämän perehdyttämisppaan laatimiseen. Keskityin perehdyttämisppaassa yleiseen sin ja pettajiin liittyviin asiihin. Haastattelin ja kyselin lennaisia asiita, ja pyrin kkamaan käyttökelpisen henkilöstöppaan, jsta löytyy helpsti tieta ja ktusti yhteystietja ja linkkejä. Myös sellaisia kuka tekee mitäkin asiita. Perehdyttämiskansi kiertää rganisaatimme kaikki sastnjhtajat ja kehitysjhtaja tekee tarvittavia krjauksia. Harkitsemme sitten lpputulsta, että teetämmekö ammattilaisilla kuvitetun versin vai jääkö pas yksinkertaiseen tiedstmutn, jssa sitä n helpp mukata ja kehittää. Phdiskele ja kirjaa hankkeesi: mitkä vat tehtäväsi tärkeimmät tulkset? Saimme uuden kattavan perehdyttämisppaan / henkilöstöppaan. mitä uutta pit, ivalsit, maksuit? Oivalsin työtä tehdessäni, kuinka tärkeää n humiida uudet työntekijät ja useat vanhille työntekijöille itsestään selvät asiat vat utpiaa nuremmille. mitä tulkset sinulle/työllesi merkitsevät? Ken levani mukanana kehittämässä rganisaatitamme parempaan suuntaan. mitä uusia käytäntöjä syntyi? Perehdyttämisppaan avulla löytyy npeasti tieta arkisiin asiihin, mutta myös hankaliin seikkihin kuten lääkärikäynteihin, sairauslmiin ja virkavapaisiin. miten prsessi hyödytti työyhteisöäsi? Prsessi hyödyttää työyhteisöämme paljn, pas tulee yleiseen käyttöön, jta edelleen kehitetään ja päivitetään tarpeen mukaan. Tämä perehdyttämis / henkilöstöpas liitetaan saksi LaatuMdlea Raahen ammattipistssa, mutta se tulee myös Intraan helpsti löydettävään linkkiin.

2 mitkä asiat vat tärkeitä humiida myös muissa kehittämispyrkimyksissä? Käytännönläheisyys, kehittämispyrkimykset täytyy pystyä jalkauttamaan rganisaatin käytänteiksi. mitkä vat seuraavat askeleesi tai uudet avauksesi kkemuksesi phjalta? Mitä teet tisin kkemuksesi phjalta? Kehitän lisää työtä helpttavia sähköisiä työkaluja. Esimerkiksi yleisen lukuvuden palautekyselyn webprbl hjelmalla. mihin asiihin kiinnität erityistä humita jatkssa? Millaisen palautteen antaisit itsellesi, js lisit auditija? Minun lisi pitänyt humiida muu henkilökunta paremmin. Organisaatissamme n paljn muitakin kuin pettajia.

3 Esimerkkejä työni sisällöstä. Sisällys 1. YLEISTÄ... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty RAAHEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty ARVOMME... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty RAAHEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TOIMINTA-AJATUS... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty VISIO Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty TASA-ARVO... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty PÄÄTÖKSENTEKO RAAHENKOULUTUSKUNTAYHTYMÄSSÄ... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. 2. TYÖHÖN TULLESSA LÄÄKÄRINTODISTUS/TYÖHÖNTULOTARKASTUS RIKOSTAUSTAOTE AVAIMET, HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ, LÄMMITYSPISTOKKEET KIRJE- JA SÄHKÖPOSTI TIETOTEKNISET ASIAT (ATK-TUKI, TUNNUKSET, TULOSTAMINEN, KOPIOINTI JA PUHELIN) TOIMISTOTARVIKKEET JA KÄYNTIKORTIT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty TYÖAIKAJÄRJESTELMÄ JA PALKKAUS... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. PALKANMAKSU... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty VIRKA- JA TYÖMATKAT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty RAAHEN AMMATTIOPISTON AUTOJEN KÄYTTÖ Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty TALOUS (LASKUTUS JA HANKINNAT)Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. LASKUTUS... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. HENKILÖKUNTA-ALENNUS... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. TAVARAHANKINNAT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. AMMATTIOPISTON VARASTO... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. OSTOLASKUT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. KÄTEISOSTOT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty KIERRÄTYS JA ASIAKIRJOJEN TUHOAMINEN... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty RUOKAILU... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty TUPAKOINTI... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty TYÖTERVEYSHUOLTO... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty VIRKAVAPAUS... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty SAIRAUSPOISSAOLOT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. FYSIKAALINEN HOITO... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty TYÖTURVALLISUUS, TYÖSUOJELU JA TYÖVAATTEET Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty.

4 2.18. VAKUUTUSTURVA... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. 3. OPETTAJAN TYÖHÖN LIITTYVIÄ ASIOITA...Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty OPPILAIDEN MATERIAALIMAKSUT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty ARVIOINTI, TENTTIKÄYTÄNTÖ JA HYVÄKSILUVUT.. Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty OPETUSAIKATAULUT... Virhe. Kirjanmerkkiä ei le määritetty. 4. TÄRKEITÄ LINKKEJÄ JA LISÄTIETOA ESIMERKKEJÄ.. TYÖHÖN TULLESSA LÄÄKÄRINTODISTUS/TYÖHÖNTULOTARKASTUS - Työntekijän n palvelukseen tullessaan esitettävä hyväksyttävä lääkärintdistus terveydentilastaan/käytävä työhöntultarkastuksessa työterveyshultpalveluissa. Lääkärintdistuksen/työhöntultarkastuksen tarkituksena n työntekijän terveydentilan, työkyvyn, työlsuhteiden ja työhön sveltuvuuden arviinti. - Ellei tdistusta esitetä määräajassa, raukeaa työspimus määräajan päättymisen jälkeisestä päivästä lukien Ajan työhöntultarkastukseen vi varata työterveyspalveluista. (kts. khta Työterveyshult). RIKOSTAUSTAOTE - Lasten kanssa työskentelevien rikstaustan selvittämisestä annetulla lailla sujellaan alaikäisen kskemattmuutta ja edistetään henkilökhtaista turvallisuutta. - Lain mukaan työnantajalla n velvllisuus vaatia, että työnhakija/-tekijä esittää itseään kskevan riksrekisteritteen ennen kuin hänen kanssaan tehdään työspimus, taikka annetaan työtehtäviä työssä, jhn: Pysyväluntisesti ja lennaisesti kuuluu ilman hultajan läsnäla tapahtuvaa alaikäisen kasvatusta, petusta, hita tai muuta hulenpita tai muuta työskentelyä henkilökhtaisessa vurvaikutuksessa alaikäisen kanssa. Ote ei saa lla kuutta kuukautta vanhempi. Mikäli em. tehtävät kestävät yhden vuden aikana enintään klme kuukautta, ei tetta tarvitse timittaa. - Riksrekisteritetta vi pyytää ikeusrekisterikeskukselta vain henkilö itse. Pyyntölmakkeen vi nutaa sitteesta

5 AVAIMET, HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ, LÄMMITYSPISTOKKEET - Työssä tarvittavat vien avaimet saa kuittausta vastaan talustimiststa. Osastnjhtaja pastaa tarvittavista avaimista. - Kun n työajan ulkpulella ammattipistn tilissa, n hulehdittava hälytyslaitteiden pis/päälle kytkemisestä. On hulehdittava, että vet ja ikkunat vat lukittuina ja hälytysjärjestelmä kytketty päälle pis lähtiessä. Js mahdllinen hälytys jhtuu virheellisestä timinnasta, n hälytyksen aiheuttaja krvausvelvllinen mahdllisista kuluista. - Lämmityskaudelle (marras - maaliskuu) vi lunastaa lämmityspaikan. Maksu suritetaan pinttimistn, jsta myös saa avaimen pistkekaappia varten. Sisätilanlämmittimen käyttö ei le sallittua. KIRJE- JA SÄHKÖPOSTI - Saapuva psti jaetaan hallinnn käytävällä sijaitseviin pstilkerihin. - Lähetettävä psti timitetaan neuvntaan, jssa psti leimataan ja merkitään pstikirjaan. Pstilähetysten site n kirjitettava selkeästi. - ATK-tukihenkilöt hitavat sähköpstisitteeseen liittyvät asiat. TIETOTEKNISET ASIAT (ATK-TUKI, TUNNUKSET, TULOSTAMINEN, KOPIOINTI JA PUHELIN) Atk tukihenkilöinä timivat Markku Blikst (markku.blikst@raahena.fi, puhelin: ) Tum Kskela (tum.kskela@raahena.fi,puhelin:

6 Tarvitset tunnukset: Työkneellesi Sähköpstihjelmaan (Micrsf Outlk Webapp) Osite: Wilmaan (arviinti, pissalt, sähköinen päiväkirja) Mdleen (yleistä tieta, sähköinen ppimateriaali) Linkki: Tunnukset: Aija Keskikrsu puhelin: ) Pyydä myös salasana Ammatillisen kulutuksen laatu sin (Osa perehdyttämisppaan linkeistä jhtaa sinne) Jaana Hautamäeltä Wikispaces Tunnukset: Aija Keskikrsu puhelin: ) Kv-timintaan liittyvät tunnukset: Niina Kuusiraati INTRA - Työkneeltasi, taln sisäverksta, pääset Raahen ammattipistn intraan. Intra avautuu, kun siteriville kirjitetaan sitteeksi sana intranet. - Sieltä löytyy erittäin paljn tärkeää tieta. Täältä vit mm. varata autn käyttöösi ja näet työjärjestykset, sekä löydät tärkeät lmakkeet. - Hulehdi, että työkneesi avaa autmaattisesti Intranet-sivustn, jllin pysyt hyvin ajan tasalla. - Sinulla n mahdllisuus saada Intranet myös ktikneellesi, keskustele tästä sastnjhtajan ja atktukihenkilöiden kanssa.

7 WILMA - Wilma n ehkä tärkein sähköinen työkalu pettajalle. Wilma löytyy sitteesta: - Wilma timii sähköisenä päiväkirjana, jhn merkitään pissalt, tentit, arviinnit ja humautukset. - Wilmalla vit pitää yhteyttä ppilaisiin, heidän ryhmänhjaajiin, heidän vanhempiinsa sekä muuhun henkilökuntaan. - Wilman tunnukset saat atk-tukihenkilöiltä. - Oppilaat saavat Wilman tunnukset pinttimiststa (myös vanhemmille) - Wilmaan liittyy myös väärinkäytöksiä, le hulellinen tunnuksien kanssa, erityisesti js käytät yleistä knetta. TULOSTIMET JA KOPIOINTI - Tulstimia löytyy sastilta ja lukkatilista. Vit asentaa malle työkneellesi myös hallintsiiven kpikneen ja yhteisten aineiden pettajien työtilissa levan kpikneen. - Humi muut, kun teet pitkiä sarjja. Tee ne mieluummin iltapäivällä tai laita tulstumaan ppitunnin ajaksi, jttei kpikneille tule ruuhkaa. - Kpiintiin liittyvät luvat ja lainsäädäntö löytyvät kpihuneista, tutustu niihin. PUHELIN - Puhelimen saat timistsihteeri Inga-Nina Luttiselta hallintsiivestä. - Puhelinta käytetään ainastaan työpuheluihin. - Atk-tukihenkilöt asentavat Raahen kulutuskuntayhtymän puhelinluetteln puhelimeesi.

8 ESIMERKKI (Kiits Lapin ammattipist!) TERVEYDENHUOLTO JA TYÖAIKA Erikislääkärissä käynti Fysiterapia /fysikaalinen hit/hiernta Hammaslääkäri Jukkseulnnat (mammgrafia, papa) Sairaalakaynti Lääkärin määräämät tutkimukset Neuvlassa käynti (raskaus tai lapsen käyttäminen) Psyklgilla käynti, psykterapia Terveydenhitajalla käynti (esim. työterveystarkastus) Terveydenhitajalla käynti (muu) Työnantajan määräämät terveydentilan tutkimukset Tutkimus tai hit jnka takia työntekijä n työkyvytön (ei vida hitaa muuna aikana) Työterveyslääkärin määräämä jatktutkimus TYÖAJALLA OMALLA AJALLA

9 ESIMERKKIÄ 1.1. OPETTAJAN OIKEUKSISTA JA VELVOLLISUUKSITA RAAHEN AMMATTIOPISTOSSA Opettaja, kuten kuka tahansa kuluyhteisön jäsen n samalla tavalla sujattu henkilökhtaisilta lukkauksilta kuin muutkin kansalaiset. Oppilaitksissa svelletaan nrmeja aivan kuten yhteiskunnassa muutenkin. Tämä n hyvä muistaa niin sanmisten kuin erilaisten viestienkin salta. Kuluissa tapahtuviin slvauksiin tulee sveltaa kulun kurinpitkeinja. Karkeimmissa tapauksissa n perusteltua tehdä tutkintapyyntö tai riksilmitus pliisille. Kunnianlukkaukseen vidaan syyllistyä suullisesti, tekstiviestein, sähköpstilla tai nettiä käyttäen kskien myös pettajia. Js aggressit pettajaa khtaan muuttuvat sanista teiksi pettajan jutuessa väkivallan khteeksi, tulee kysymykseen eri aste0inen pahinpitelyriks tai vammantuttamus, jtka vat virallisen syytteen alaisia rikksia, paitsi lievä pahinpitely ja vammantuttamus, jtka vat asianmistajarikksia. Avainasemassa kululaisen asenteisiin vaikuttamisessa n arvkasvatus kdeissa ja kuluissa sekä kdin ja kulun välisessä yhteistyössä. Tässä ppaassa tehdään pääkhdittain selka kuluyhteisön sapulille hyväksyttävän ja tumittavan käyttäytymisen rajista. Aina, kun pettaja jutuu pahinpitelyn tai vammantuttamuksen khteeksi, n syytä tehdä riksilmitus pliisille ja käydä lääkärissä tteamassa vammat vaikka kyseessä lisi alle 15-vutiaan tek. Laitn uhkaus n pääsääntöisesti asianmistajariks, ellei laittman uhkauksen tekemiseen le käytetty hengenvaarallista välinettä taikka ellei tärkeä yleinen etu vaadi syytteen nstamista, jllin se muuttuu virallisen syytteen alaiseksi rikkseksi (mm. pmmiuhkaukset yms.). Suurin sa rikksista n ns. virallisen syytteen alaisia eli pliisi vi tutkia niitä ja syyttäjä syyttää niistä, vaikka asianmistaja ei vaadikaan niistä rangaistusta. Asianmistajarikksen esimerkiksi ktirauhan rikkminen, kunnianlukkaus pliisi vi ttaa tutkittavakseen vain siinä tapauksessa, että asianmistaja n ilmittanut pliisille tai syyttäjälle vaativansa rikkseen syyllistyneelle rangaistusta. Js asianmistaja peruuttaa rangaistusvaatimuksensa kesken esitutkinnan, pliisi keskeyttää tutkinnan. Syyttäjällä n ikeus nstaa syyte yleisen edun nimissä myös tietyistä asianmistajarikksista esimerkiksi perheväkivallasta sillinkin, kun asianmistaja ei vaadi rikkseen syyllistyneelle rangaistusta. On myös tilanteita, jissa asianmistaja tarvitsee timenpiteen tai etuuden perustaksi lain mukaan näytön siitä, että riks n tapahtunut. Tällöin esitutkinta timitetaan, vaikkei asianmistaja vaadikaan rangaistusta rikkseen syyllistyneelle. Asianmistajarikksista n säädetty rikslaissa Oppilas vidaan tumita myös lähestymiskieltn

10 Lähestymiskielta vi pyytää kuka tahansa, jka perustellusti tuntee itsensä tisen uhkaamaksi tai häiritsemäksi. Myös syyttäjä, pliisi- ja ssiaaliviranmainen vi hakea kielln määräämistä, js uhattu henkilö ei itse uskalla tai pysty sitä tekemään. Opettajalla kuten muillakin kansalaisilla n ikeus pulustaa maansa ja tisen henkeä ja terveyttä kuin myös maansa tai tisen maisuutta ikeudettmalta hyökkäykseltä = hätävarjeluikeus. RL:n 4 luvun 4 Hätävarjelu Alitetun tai välittömästi uhkaavan ikeudettman hyökkäyksen trjumiseksi tarpeellinen pulustustek n hätävarjeluna sallittu, jllei tek ilmeisesti ylitä sitä, mitä n pidettävä kknaisuutena arviiden pulustettavana, kun tetaan humin hyökkäyksen laatu ja vimakkuus, pulustajan ja hyökkääjän henkilö sekä muut lsuhteet. Js pulustuksessa n ylitetty hätävarjelun rajat (hätävarjelun liiittelu), tekijä n kuitenkin rangaistusvastuusta vapaa, js lsuhteet livat sellaiset, ettei tekijältä khtuudella lisi vinut vaatia muunlaista suhtautumista, kun tetaan humin hyökkäyksen vaarallisuus ja yllätyksellisyys sekä tilanne muutenkin. Kulun tai ppilaitksen piskeluturvallisuuden ja piskelun häiriöttömän etenemisen takaamiseksi pettajalla tai rehtrilla n ikeus määrätä ppilas pistumaan lukasta jäljellä levan ppitunnin ajaksi. Tämä kskee myös muuta petustilaa tai kulun tilaisuutta. Js ppilas kieltäytyy, pettajalla ja rehtrilla n ikeus käyttää fyysisiä vimakeinja käskyn tteuttamiseksi. Esine, jta ppilas käyttää luvatta ja/tai häiritsevästi, vidaan ttaa ppilaalta tilapäisesti työrauhan palauttamiseksi, js ppilas kiellsta hulimatta jatkaa esineen käyttämistä. Esine n palautettava viimeistään kulupäivän päätyttyä ppilaalle tai tämän hultajalle. Henkilöön khdistuva etsintä. Henkilötarkastus vidaan timittaa takavarikitavan esineen löytämiseksi tai muutin sellaisen seikan tutkimiseksi, jlla vi lla merkitystä rikksen selvittämisessä, js n syytä epäillä, että n tehty riks, jsta säädetty rangaistus n enemmän kuin 6 kk vankeutta taikka lievä pahinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä pets tai mavaltainen käyttöönttaminen. Henkilöön khdistuvalla etsinnällä tarkitetaan mm. sen tutkimista, mitä tarkastettavalla n vaatteissaan tai muuten yllään. Vain pliisi vi päättää ja tteuttaa henkilöön khdistuvasta etsinnästä. On siis humattava, että pettajalla ei le ikeutta surittaa henkilöön khdistuvaa etsintää, esim. taskujen tai laukun tutkimista. Js tällaiseen n tarvetta, tulee ttaa yhteys pliisiin. Js ppilas/ppilaat antavat luvan, vi pettaja tutkia esim. heidän taskunsa ja laukkunsa. Js ppilas jää verekseltä kiinni varkaudesta tai näpistyksestä, n pettajalla kiinnittikeus. Paikalle kutsuttava pliisi vi surittaa henkilöön käyvän tarkastuksen.

11 Opettaja saa ttaa kiinni vaarallista teräasetta hallussaan pitävän, kuin myös hallussaan laittmasti alkhlia ja huumeita pitävän. Pis tettu teräase, alkhli tai huumausaine n heti luvutettava pliisille. Jkaisella kululla tulee lla järjestyssäännöt, jilla ei kuitenkaan saa rajittaa jkaiselle perustuslaissa taattuja ikeuksia. Järjestyssäännöt eivät ultu kulun timinnan ulkpulelle. Kulun kurinpitkeint vidaan jakaa jentamiskeinihin ja kurinpitrangaistuksiin. Ojentamiskein n ppilaan pistaminen lukasta lpputunnin ajaksi ja piskeluikeuden evääminen lppupäiväksi. Kurinpitrangaistuksia vat kirjallinen varitus ja määräaikainen erttaminen. Oppilaan riksikeudellinen vastuu alkaa henkilön täyttäessä 15 vutta. Opettajalla n sama riksikeudellinen vastuu teistaan kuin muillakin ihmisillä. Sen lisäksi pettajan tulee muistaa, että hän n virkamiehenä myös virkavastuussa tekemisistään rikslain mukaisesti. Tisaalta häntä kskee myös virkamiehen suja laillisen virkatimen surittamiseksi. RL:n 16 luku rikksista viranmaisia vastaan ja 40 luku virkarikksista. Opettajan virkavelvllisuuksiin kuuluu pitää tietyt työssään saamansa tiedt salaisina. Ei saa luvattmasti sivullisille ilmaista, mitä he vat kulutukseen liittyviä tehtäviä hitaessaan saaneet tietää ppilaiden tai laissa tarkitetun henkilöstön tai heidän perheenjäsentensä henkilökhtaisista lista ja taludellisesta asemasta. (Lähde: OAJ:n pykäläpankki (Kai Kullaa, Erkki Mustnen, Markku Putala ja Kristiina Tuhkiainen)

12 ESIMERKKIÄ. TÄRKEITÄ LINKKEJÄ JA LISÄTIETOA Ammatillista kulutusta kskevat lait ja säädökset Turvallinen ppimisympäristö, lainsäädäntöön perustuvat suunnitelmat ja asiakirjat Sumalainen kulutus- ja tutkintjärjestelmä (OPH) Ammatillisten perustutkintjen petussuunnitelmien ja tutkintjen perusteet Lisätieta saat Raahen kulutuskuntayhtymän Intrasta ja Raahen kulutuskuntayhtymän LaatuMdlesta. LaatuMdlesta löydät tarkempaa tieta mm. seuraavista aihesisällöistä (tilanne 5/2013): Yleistä ammatillisen kulutuksen laadusta Raahen kulutuskuntayhtymän timintaa hjaavat lait ja säädökset Opetussuunnitelmien ja tutkintjen perusteet Raahen kulutuskuntayhtymän ppilaitsten timintaa hjaavat sisäiset asiakirjat Timinnan tunnuslukuja Olemassa levat sertifiinnit ja laatujärjestelmät Pedagginen kehittäminen

OHJE POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEEN KOULUSSA

OHJE POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEEN KOULUSSA elkuu 2015 OHJE POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEEN KOULUSSA OPPILAAN SÄÄNNÖLLISEN KOULUNKÄYNNIN TURVAAMINEN JA TUKEMINEN Kulun aikuisten tehtävä n tukea tasapulisesti jkaista ppilasta tämän kasvussa ja kehityksessä

Lisätiedot

KURINPITO- JA TOIMINTAPAOHJEISTUS (Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017, 9 Luku, 80-93)

KURINPITO- JA TOIMINTAPAOHJEISTUS (Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017, 9 Luku, 80-93) KURINPITO- JA TOIMINTAPAOHJEISTUS (Laki ammatillisesta kulutuksesta 531/2017, 9 Luku, 80-93) KURINPITO KUULEMINEN ILMOITUS KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! Pistaminen petustilanteesta Alaikäisen piskelijan

Lisätiedot

NURMEKSEN PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA 2014 2016

NURMEKSEN PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA 2014 2016 NURMEKSEN PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA 2014 2016 SISÄLLYS 1. JOHDANTO 3 2. OPPILASHUOLLON KOKONAISTARVE JA OPPILASHUOLTOPALVELUT 3 3. YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTO... 7 3.1. Oppilashultryhmät.

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESIOPETUKSESSA (POL 16, 16a, 17, 17a )

KOLMIPORTAINEN TUKI ESIOPETUKSESSA (POL 16, 16a, 17, 17a ) KOLMIPORTAINEN TUKI ESIOPETUKSESSA (POL 16, 16a, 17, 17a ) YLEINEN TUKI Yleinen tuki n jkaiselle lapselle annettavaa esipetusta, jssa hänen yksilölliset tarpeensa ja ppimisedellytyksensä humiidaan yhteistyössä

Lisätiedot

Tämä ruutu näkyy ainoastaan esikatselutilassa.

Tämä ruutu näkyy ainoastaan esikatselutilassa. FINLAND_Decisin_Making_March_3_4cuntry_study(1) Tämä kysely n sa neljän maan vertailututkimusta, jssa tutkitaan päätöksenteka lastensujelussa Nrjassa, Sumessa, Englannissa ja Yhdysvallissa. Samat kysymykset

Lisätiedot

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA Kangasalan varhaiskasvatus tarjaa lapsen ja perheen tarvitsemat varhaiskasvatuspalvelut perheen tilanteen ja tarpeen mukaisesti; kkpäivähita, sapäivähita, perhepäivähita,

Lisätiedot

Maahantuojat: omavalvontasuunnitelman ja sen toteutumisen tarkastuslomakkeen käyttöohje

Maahantuojat: omavalvontasuunnitelman ja sen toteutumisen tarkastuslomakkeen käyttöohje Esittelijä Nurttila Annika Sivu/sivut 1 / 6 Maahantujat: mavalvntasuunnitelman ja sen tteutumisen tarkastuslmakkeen käyttöhje Tarkastuksen tavitteena n selvittää, nk maahantujalla mavalvntasuunnitelmassaan

Lisätiedot

KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen ja laadun kehittäminen

KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen ja laadun kehittäminen KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja piskelijahulln palvelurakenteen ja laadun kehittäminen Oppilashult ja turvallisuuden edistäminen Kdin ja kulun yhteistyö Heidi Peltnen, petusneuvs 29.9.2010,

Lisätiedot

Ohje viranomaisille 8/2012 1 (6)

Ohje viranomaisille 8/2012 1 (6) Ohje viranmaisille 8/2012 1 (6) Dnr 7845/06.10.06.00/2012 Jakelussa mainituille Tupakkalaki ulkalueilla järjestettävissä yleisötilaisuuksissa Taustaa Tämä hje n päivitys Ssiaali- ja terveysalan lupa- ja

Lisätiedot

Muistilistan tarkoitus: Valvotaan lain toteutumista sekä tavoitteiden, toimenpiteiden ja koulun tasa-arvotyön seurantamenettelyn laatua.

Muistilistan tarkoitus: Valvotaan lain toteutumista sekä tavoitteiden, toimenpiteiden ja koulun tasa-arvotyön seurantamenettelyn laatua. Muistilista tasa-arvtyön laadunvalvntaan Muistilistan tarkitus: Valvtaan lain tteutumista sekä tavitteiden, timenpiteiden ja kulun tasa-arvtyön seurantamenettelyn laatua. Jhdant: Muistilistat timivat usein

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Toimintamalli muutostilanteessa

REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Toimintamalli muutostilanteessa Rekisterinpitäjän muutkset 1(7) REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Timintamalli muutstilanteessa Ptilasasiakirjan rekisterinpitäjä: alkutilanne Tiet ptilaan hidssa syntyvien asiakirjjen rekisterinpitäjästä tallennetaan

Lisätiedot

SPL TAMPEREEN PIIRI: SEURATUTOROINTI

SPL TAMPEREEN PIIRI: SEURATUTOROINTI SPL TAMPEREEN PIIRI: SEURATUTOROINTI Tampellan esplanadi 6, 33100 Tampere, puh. 010 841 1880, fax 010 841 1888, www.pallliitt.fi/tampere Jaettu vastuu auttaa yhteisöä kehittymään Ihmisyhteisöt rakentuvat

Lisätiedot

Koulutoimi Henkilötietolaki (523/99) 10, 24. Tarkoitettu asiakkaille Laatimispvm: 26.6.2014

Koulutoimi Henkilötietolaki (523/99) 10, 24. Tarkoitettu asiakkaille Laatimispvm: 26.6.2014 1 PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI Kulutimi REKISTERISELOSTE Henkilötietlaki (523/99) 10, 24 Tarkitettu asiakkaille Laatimispvm: 26.6.2014 1. REKISTERIN NIMI AURA - Kulukuraattrien ja psyklgien asiakastietjärjestelmä,

Lisätiedot

Sisäkorvaistutteen saaneiden lasten kuntoutuksen ja tulkkauspalvelujen tarkoituksenmukaisuus ja tulevaisuuden tarve. 2. vaiheen haastattelututkimus.

Sisäkorvaistutteen saaneiden lasten kuntoutuksen ja tulkkauspalvelujen tarkoituksenmukaisuus ja tulevaisuuden tarve. 2. vaiheen haastattelututkimus. Sisäkrvaistutteen saaneiden lasten kuntutuksen ja tulkkauspalvelujen tarkituksenmukaisuus ja tulevaisuuden tarve. 2. vaiheen haastattelututkimus. ---------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

TARVITSEMASI PALVELUT PAIKASTA RIIPPUMATTA

TARVITSEMASI PALVELUT PAIKASTA RIIPPUMATTA TARVITSEMASI PALVELUT PAIKASTA RIIPPUMATTA Palveludirektiivin tarkituksena n tuda kuluttajille enemmän valinnanvaraa, enemmän vastinetta rahille ja paremmat mahdllisuudet käyttää palveluja eri pulilta

Lisätiedot

Kirkkonummen musiikkiopisto - Kyrkslätts musikinstitut OPETUSSUUNNITELMA

Kirkkonummen musiikkiopisto - Kyrkslätts musikinstitut OPETUSSUUNNITELMA Kirkknummen musiikkipist - Kyrkslätts musikinstitut OPETUSSUUNNITELMA 2004/2009 Kirkknummen musiikkipist - Kyrkslätts musikinstitut Kirkknummen musiikkipist n perustettu vunna 1972, kunnallistettu 1.1.1989

Lisätiedot

TURVALLISEN OPISKELUYMPÄRISTÖN EDISTÄMINEN JA SORA- LAINSÄÄDÄNNÖN SOVELTAMINEN KEMI-TORNION AMMATTIKOR- KEAKOULUSSA

TURVALLISEN OPISKELUYMPÄRISTÖN EDISTÄMINEN JA SORA- LAINSÄÄDÄNNÖN SOVELTAMINEN KEMI-TORNION AMMATTIKOR- KEAKOULUSSA TURVALLISEN OPISKELUYMPÄRISTÖN EDISTÄMINEN JA SORA- LAINSÄÄDÄNNÖN SOVELTAMINEN KEMI-TORNION AMMATTIKOR- KEAKOULUSSA Ammattikrkeakulun hallitus hyväksynyt 28.8.2013 2 Sisällysluettel Jhdant... 3 1. Kaikkia

Lisätiedot

CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. 1. Hallituksen tehtävien ja toiminnan perusta. 2. Hallituksen kokoonpano ja valintamenettely

CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. 1. Hallituksen tehtävien ja toiminnan perusta. 2. Hallituksen kokoonpano ja valintamenettely CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS 1. Hallituksen tehtävien ja timinnan perusta Hallituksen tehtävät ja timintaperiaatteet perustuvat Sumen lainsäädäntöön, erityisesti sakeyhtiölakiin ja arvpaperimarkkinalakiin

Lisätiedot

KOULUN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMAN LAADINTA JA HYVÄKSYMINEN

KOULUN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMAN LAADINTA JA HYVÄKSYMINEN KOULU: Espn kristillinen kulu KOULUN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMAN LAADINTA JA HYVÄKSYMINEN Espn kaupungissa n käytössä yhteinen phja ppilashultsuunnitelmalle, jta Espn kristillinen kulu n täydentänyt kulun

Lisätiedot

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Autismia sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Autismia

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan

Lisätiedot

22.8.2014 Dnro OUKA/7126/02.08.00/2014. Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007) sekä lakia täydentävää asetusta (614/2007).

22.8.2014 Dnro OUKA/7126/02.08.00/2014. Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007) sekä lakia täydentävää asetusta (614/2007). TARJOUSPYYNTÖ 1(7) 22.8.2014 Dnr OUKA/7126/02.08.00/2014 OULUNSALON KIRJASTON PALAUTUSAUTOMAATTI Hankinnan tausta ja tarkitus Oulun kaupunginkirjast-maakuntakirjast (hankintayksikkö/tilaaja) pyytää tarjustanne

Lisätiedot

Sydänvikaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Sydänvikaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Sydänvikaa sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit Lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, t Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012

Lisätiedot

29.3.2016. Eduskunnan sivistysvaliokunnalle

29.3.2016. Eduskunnan sivistysvaliokunnalle 29.3.2016 Eduskunnan sivistysvalikunnalle Re: lausuntpyyntö E 13/2016 vp Valtineuvstn selvitys: Kmissin julkinen kuuleminen, EU:n tellis- ja tekijänikeuksien täytäntöönpana kskeva lainsäädäntökehys EU:N

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietlaki (523/99) 10 Laatimispvm: 10.6.2013 Lue täyttöhjeet ennen rekisteriselsteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Sulkavan kunnan peruspalvelulautakunta

Lisätiedot

Ohje viranomaisille 3/ (5)

Ohje viranomaisille 3/ (5) Ohje viranmaisille 3/2010 1 (5) Dnr 7043/11.02.04.00.05/2010 Jakelussa mainituille Ulkalueilla järjestettäviä yleisiä tilaisuuksia kskeva tupakintikielt Taustaa Yleiset tilaisuudet Ssiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntutuskurssit, sittaiset perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

KUSTANNUSTOIMITTAJIEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU

KUSTANNUSTOIMITTAJIEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU PÖYTÄKIRJA VIESTINNÄN KESKUSLIITTO SUOMEN JOURNALISTILIITTO KUSTANNUSTOIMITTAJIEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU Aika 3.6.2016 Paikka Eteläranta 10, Helsinki Läsnä Elina Nissi edustaen VKL:a Ltta

Lisätiedot

Vaaratilanteet - ilmoittaminen ja hyödyntäminen

Vaaratilanteet - ilmoittaminen ja hyödyntäminen 2012 Vaaratilanteet - ilmittaminen ja hyödyntäminen Tilastllisesti yhtä vakavaa tapaturmaa khden sattuu samankaltaisessa työssä: 1 10 30 600 Vakava tapaturma Lievä tapaturma Materiaalivahink Vaaratilanne

Lisätiedot

20.6.2011. Hankinnasta on julkaistu ennakkoilmoitus HILMA- palvelussa 10.5.2011.

20.6.2011. Hankinnasta on julkaistu ennakkoilmoitus HILMA- palvelussa 10.5.2011. SUOJAVAATEPALVELUHANKINTA Peruspalvelukeskus Oiva liikelaits kuuluu Hlllan kunnan rganisaatin ja tuttaa ssiaali- ja perusterveydenhullnpalvelut yhteistiminta-alueen kuntien (Asikkala, Hllla, Hämeenkski,

Lisätiedot

Fysiikan labra Powerlandissa

Fysiikan labra Powerlandissa Fysiikan labra Pwerlandissa Bumper Cars Bumper Cars n suuri autrata jka spii niin vanhille kuin nurillekin kuljettajille. Autt vat varustetut turvavöin ja autja vi ajaa yksin tai pareittain. Lievemmät

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA

VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA 1 Auttamallakin pitaan VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA Aineist n kehitetty Opetushallituksen rahittamassa kulutushankkeessa ja se perustuu kansainvälisen Cmenius-prjektin Eubis tulksiin. Aineist

Lisätiedot

Ystävän apuri. Palveluihin ohjaamisen opasvihko ikäihmisen ystävälle. Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojekti 2012-

Ystävän apuri. Palveluihin ohjaamisen opasvihko ikäihmisen ystävälle. Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojekti 2012- Ystävän apuri Palveluihin hjaamisen pasvihk ikäihmisen ystävälle Ystävätiminnan alueellisen tuen kehittämisprjekti 2012- TAVALLISEN IHMISEN TAIDOIN Oppaan sisällöstä: Opas n tarkitettu Punaisen Ristin

Lisätiedot

KAKSIKÄYTTÖTUOTTEIDEN VIENTIVALVONTA ASIOINTIPALVELUN AVULLA

KAKSIKÄYTTÖTUOTTEIDEN VIENTIVALVONTA ASIOINTIPALVELUN AVULLA ULKOASIAINMINISTERIÖ 10.1.2014 1(5) OHJE KAKSIKÄYTTÖTUOTTEIDEN VIENTIVALVONTA ASIOINTIPALVELUN AVULLA Kaksikäyttötutteiden vientivalvntaan liittyvät ilmitukset ja hakemukset jätetään sähköisiä lmakkeita

Lisätiedot

HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008

HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008 1(5) HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008 YLEISTÄ Liikunnallisen iltapäivätiminnan kehittämishankkeiden tukemiseen liittyviä valtinavustuksia jaettaessa

Lisätiedot

Geometrinen piirtäminen

Geometrinen piirtäminen Gemetrinen piirtäminen Nimet: Piirtäkää gemetrisesti nelikulmi, jnka kaikki sivut vat yhtä pitkät. Valmistautukaa selittämään muille, miksi piirtämistapa timii. Opettajalle Ehdtus tunnin rakenteesta: Alustusvaihe

Lisätiedot

DNA OY:N LAUSUNTO KUSTANNUSSUUNTAUTUNEEN HINNAN MÄÄRITTELYYN SOVELLETTAVASTA MENETELMÄSTÄ SUOMEN TELEVISIOLÄHETYSPALVELUIDEN MARKKINALLA

DNA OY:N LAUSUNTO KUSTANNUSSUUNTAUTUNEEN HINNAN MÄÄRITTELYYN SOVELLETTAVASTA MENETELMÄSTÄ SUOMEN TELEVISIOLÄHETYSPALVELUIDEN MARKKINALLA 1 (6) Vivi 1110/230/2013 DNA OY:N LAUSUNTO KUSTANNUSSUUNTAUTUNEEN HINNAN MÄÄRITTELYYN SOVELLETTAVASTA MENETELMÄSTÄ SUOMEN TELEVISIOLÄHETYSPALVELUIDEN MARKKINALLA [Liikesalaisuudet merkitty hakasulkein]

Lisätiedot

1. HAKIJAN TIEDOT Sukunimi Etunimet (alleviivaa puhuttelunimi) Syntymäaika

1. HAKIJAN TIEDOT Sukunimi Etunimet (alleviivaa puhuttelunimi) Syntymäaika Pätevyyden tteamisjärjestelmä mudstuu pätevyydet tteavista pätevyyslautakunnista ja niitä hitavista sihteerijärjestöistä sekä pätevyyslautakunnat nimittävästä ja pätevyydet rekisteröivästä FISE Oy:stä.

Lisätiedot

Henkilöstöpalveluiden tiedote 5/2011

Henkilöstöpalveluiden tiedote 5/2011 Lutu 29.12.2011 13:26:00 29.12.2010 Henkilöstöpalveluiden tiedte 5/2011 KEVÄÄN REKRYTOINTIEN AIKATAULUT Kevään 2012 keskitetyt rekrytinnit tteutetaan seuraavan aikataulun mukaan: Tammikuussa täyttölupa-anmusten

Lisätiedot

Missä ikävaiheissa kuuluu? => varhaiskasvatus, esiopetus sekä perusopetus, toisen asteen koulutus. aikuisten osalta? ei seurata

Missä ikävaiheissa kuuluu? => varhaiskasvatus, esiopetus sekä perusopetus, toisen asteen koulutus. aikuisten osalta? ei seurata UNICEFIN LAPSIYSTÄVÄLLINEN KUNTA TOIMINTAMALLI LAPPEENRANNAN SUUNNITELMA Rakennuspalikka ja tarkistuslista tämän hetken tilanne kehittämistimi kehittämisestä vastaava tah 1. Lapsen ikeudet tunnetaan Näkyykö

Lisätiedot

POHJOIS-SATAKUNNAN PERUSPALVELU- LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ PERHEKESKUS

POHJOIS-SATAKUNNAN PERUSPALVELU- LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ PERHEKESKUS POHJOIS-SATAKUNNAN PERUSPALVELU- LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ PERHEKESKUS PERHEKESKUS PERHEKESKUKSESSA ON TARJOLLA SEURAAVANLAISIA PALVELUJA: 1. PERHENEUVOLA 2. PERHEOIKEUDELLISET PALVELUT 3. PERHETYÖ 4. PUHETERAPIA

Lisätiedot

Ominaisuus- ja toimintokuvaus Idea/Kehityspankki - sovelluksesta

Ominaisuus- ja toimintokuvaus Idea/Kehityspankki - sovelluksesta www.penspace.fi inf@penspace.fi 15.6.2015 1 Ominaisuus- ja timintkuvaus Idea/Kehityspankki - svelluksesta 1. Yleistä Kun jäljempänä puhutaan prjektista, tarkitetaan sillä mitä tahansa kehittämishjelmaa

Lisätiedot

Omaishoitajienkuntoutuskurssit

Omaishoitajienkuntoutuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Omaishitajienkuntutuskurssit Omaishitajien kuntutuskurssit, Omaishitajien kuntutuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen järjestäjän muistilista. Johdanto: Mitä taiteen perusopetus on? Taiteen perusopetuksen käsite ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetuksen järjestäjän muistilista. Johdanto: Mitä taiteen perusopetus on? Taiteen perusopetuksen käsite ja lainsäädäntö Taiteen peruspetuksen järjestäjän muistilista Kesäkuu/2013 Muistilistan sisältö: 1. Taiteen peruspetuksen käsite ja lainsäädäntö 2. Taiteen peruspetuksen järjestäminen ja rahitus 3. Hallinnllinen ja muu

Lisätiedot

Hengityssairautta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Hengityssairautta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Hengityssairautta sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Hengityssairauksia

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut Psykososiaalinen oppilashuolto Henkilötietolaki (523/99) 10, 24

IMATRAN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut Psykososiaalinen oppilashuolto Henkilötietolaki (523/99) 10, 24 1 IMATRAN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE Hyvinvintipalvelut Lasten ja nurten palvelut Psykssiaalinen ppilashult Henkilötietlaki (523/99) 10, 24 Tarkitettu asiakkaille Laatimispvm: 30.10.2014 1. REKISTERIN NIMI

Lisätiedot

Ylälinjasi johtaja on:

Ylälinjasi johtaja on: Tärkeää tieta sinulle jka let PM:n Teampartner Me pyrimme ylläpitämään krkeaa palvelutasa, jtta vimme pitää tästä kiinni n tärkeää, että hyödynnät seuraavaa infrmatita. Lue tämä tarkasti ja käy nämä asiat

Lisätiedot

3. Riittääkö Tilaajavastuusta saatava raportti sieltä saatavien tietojen osalta ja katsooko tilaaja sen sieltä suoraan tässäkin vaiheessa?

3. Riittääkö Tilaajavastuusta saatava raportti sieltä saatavien tietojen osalta ja katsooko tilaaja sen sieltä suoraan tässäkin vaiheessa? Tarjuspyynnöstä esitetyt kysymykset ja vastaukset niihin 1. Vik avkuntutuksessa rakentaa palvelun niin, että siinä n sekä ktiin annettavaa kuntutusta että erillisessä tilissa tteutettavaa ryhmämutista

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus, Peltotuki 2016.1

Ajankohtaiskatsaus, Peltotuki 2016.1 Ajankhtaiskatsaus, Pelttuki 2016.1 Sftsal Oy huhtikuu 2016 Seuraa Pelttuen alkuruudun Tiedtteet-timinta ja sivustn www.sftsal.fi ajankhtaistiedtteita! Lyhyesti Muista palauttaa 5 vuden viljelysuunnitelma

Lisätiedot

Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja

Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja 1 Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja muisti aika 23.11.2015 kl 13-16: kahvit nin kl 14.15-14.30 paikka valtuustsali sallistujat lapsiperhepalveluissa timivat Aiemmin n lähetetty (ja löytyvät

Lisätiedot

Hengityssairautta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit

Hengityssairautta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Hengityssairautta sairastavien aikuisten kuntutuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Hengityssairauksia sairastavien

Lisätiedot

Plus500CY Ltd. Tietosuoja- ja evästekäytäntö

Plus500CY Ltd. Tietosuoja- ja evästekäytäntö Plus500CY Ltd. Tietsuja- ja evästekäytäntö Tietsuja- ja evästekäytäntö Tämä verkksivust n Plus500CY Ltd:n ( me, meille, meidän ) perima. Me kunniitamme tietjen luttamuksellisuutta ja ihmisten yksityisyyttä.

Lisätiedot

HENKKARIKLUBI. Mepco HRM uudet ominaisuudet vinkkejä eri osa-alueisiin 1 (16) 28.5.2015. Lomakkeen kansiorakenne

HENKKARIKLUBI. Mepco HRM uudet ominaisuudet vinkkejä eri osa-alueisiin 1 (16) 28.5.2015. Lomakkeen kansiorakenne 1 (16) Mepc HRM uudet minaisuudet vinkkejä eri sa-alueisiin Khta: Kuvaus: Lmakkeen kansirakenne Lmakkeen kansirakenne Lmakkeet vidaan kategrisida tiettyyn lmakekategriaan. Tämä helpttaa käyttäjiä hakemaan

Lisätiedot

Tulityöt: järjestäminen ja suunnittelu

Tulityöt: järjestäminen ja suunnittelu Tulityöt: järjestäminen ja suunnittelu 2012 Tulitöitä vat kaikki työt, jssa n syttymän aiheuttaja (esim. kipinöinti, hitsaus, avtuli, kuuma ilma) sekä ympäristössä leva palvaara Tulityökrtti ei le lakisääteinen,

Lisätiedot

Aktia-konsernin palkka- ja palkkioselvitys

Aktia-konsernin palkka- ja palkkioselvitys Aktia-knsernin palkka- ja palkkiselvitys Tämä selvitys nudattaa hallinnintikdin (1.10.2010) susitusta 47, jnka mukaan Aktian tulee selvittää Aktia Pankki Oyj:n (Aktia) timitusjhtajalle, muulle knserninjhdlle,

Lisätiedot

Tee taulukko avioliiton, avoliiton ja rekisteröidyn parisuhteen eroista

Tee taulukko avioliiton, avoliiton ja rekisteröidyn parisuhteen eroista Tee taulukk aviliitn, avliitn ja rekisteröidyn parisuhteen erista Avliitt Aviliitt Rekisteröity parisuhde Lisäksi tee tehtävät 2 ja 4 s. 42 Avliitt Aviliitt Rekisteröity parisuhde Avliittn ei kuulu juridisia

Lisätiedot

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA koulutus Hakuaika päättyy 15.1.2010

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA koulutus Hakuaika päättyy 15.1.2010 LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA kulutus Hakuaika päättyy 15.1.2010 Khderyhmä: Varsinaiset sallistujat: Alkupetuksen erityispettajat Luentjäsenet: Varsinainen sallistuja vi lisäksi nimetä työkavereistaan

Lisätiedot

OMAISHOIDON TUKI SOITESSA

OMAISHOIDON TUKI SOITESSA OMAISHOIDON TUKI SOITESSA Omaishidn tuen määritelmä Laissa (Laki maishidn tuesta 2.12.2005/937) n määritelty seuraavasti; Omaishit n iäkkään, vammaisen tai sairaan henkilön hidn järjestämistä

Lisätiedot

https://www.youtube.com/watch?v=7pvwchboqzm (Pandan mainos) https://www.youtube.com/watch?v=sdpxdddzxfe (Novalabs mainos)

https://www.youtube.com/watch?v=7pvwchboqzm (Pandan mainos) https://www.youtube.com/watch?v=sdpxdddzxfe (Novalabs mainos) Tim Ranta-Ojala Tämän tietturvamnisteen phjana n Kimm Ruskun kirja Kyberturvapas (Talentum 2014) Kaiken timinnan taustalla n sujattava tiet Käyttäjän tekemät timenpiteet mudstavat merkittävän san kknaistietturvasta

Lisätiedot

Yhteistyösopimus Kaupunkitutkimus ja metropolipolitiikka tutkimus- ja yhteistyöohjelman toteuttamisesta vuosina 2015 2018

Yhteistyösopimus Kaupunkitutkimus ja metropolipolitiikka tutkimus- ja yhteistyöohjelman toteuttamisesta vuosina 2015 2018 Yhteistyöspimus Kaupunkitutkimus ja metrpliplitiikka -tutkimus- ja yhteistyöhjelman tteuttamisesta vusina 2015 2018 Yhteistyöspimus Kaupunkitutkimus ja metrpliplitiikka tutkimus- ja yhteistyöhjelman tteuttamisesta

Lisätiedot

Neuvolalääkäreiksi ovat nimetty neuvolasta vastaavat lääkärit, samoin koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon omat, nimetyt lääkärit.

Neuvolalääkäreiksi ovat nimetty neuvolasta vastaavat lääkärit, samoin koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon omat, nimetyt lääkärit. TOIMINTAOHJELMA NEUVOLATYÖLLE, KOULU- JA OPISKELU- TERVEYDENHUOLLOLLE SEKÄ LASTEN JA NUORTEN EHKÄI- SEVÄLLE SUUN TERVEYDENHUOLLOLLE VUOSILLE 2012-2016 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 LIPERIN KUNNAN JA OUTOKUMMUN

Lisätiedot

AvoHILMO-aineistojen mukainen hoitoonpääsyn odotusaika raportti

AvoHILMO-aineistojen mukainen hoitoonpääsyn odotusaika raportti 1 AvHILMO-aineistjen mukainen hitnpääsyn dtusaika raprtti 26.5.2014 Käyttöhjeisiin n kttu lyhyesti keskeisiä asiita AvHILMO aineiststa kstetuista perusterveydenhulln hitnpääsyn raprteista, niissä liikkumisesta,

Lisätiedot

Ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit

Ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Ikääntyneiden mnisairaiden kuntutuskurssit, sittaiset perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Ikääntyneiden mnisairaiden

Lisätiedot

Yhtiöistä - 11 on varmasti ara-rajoitusten alaisia, - kaksi todennäköisesti ara-rajoitusten alaisia ja - kolme vapaata ara-arajoituksista.

Yhtiöistä - 11 on varmasti ara-rajoitusten alaisia, - kaksi todennäköisesti ara-rajoitusten alaisia ja - kolme vapaata ara-arajoituksista. 1 LUONNOS 10.6.2008 YHTEENVETOA ASUNTOTOIMINNASTA KY:n lakatessa KY:llä levien asuntjen/talyhtiöiden siirtämistä kskevia vaihtehtja vat lähinnä: - asuntjen siirtäminen KY säätiöön suraan säätiön alaisuuteen

Lisätiedot

Aloite toimitusvelvollisen myyjän taseselvitystavan muuttamisesta

Aloite toimitusvelvollisen myyjän taseselvitystavan muuttamisesta SÄHKÖKAUPPA ALOITE 1(5) Heinimäki, Leht 19.6.2014 Työ- ja elinkeinministeriö Art Rajala Alite timitusvelvllisen myyjän taseselvitystavan muuttamisesta Energiatellisuus ry ehdttaa muutsta timitusvelvllisen

Lisätiedot

Opiskeluoikeusohje. 1 Ohjeen tarkoitus. Tämä ohje perustuu seuraaviin ammattikorkeakoulun toimintaa ohjaaviin säädöksiin:

Opiskeluoikeusohje. 1 Ohjeen tarkoitus. Tämä ohje perustuu seuraaviin ammattikorkeakoulun toimintaa ohjaaviin säädöksiin: Opiskeluikeushje Ohje piskeluikeudesta perustuu allaleviin säädöksiin ja sen tarkituksena n sveltaa säädöksiä Metrplia Ammattikrkeakulun pintasiissa, tukea Metrplian yhtenäisiä timintatapja ja piskeluun

Lisätiedot

Vastuukäyttäjän tehtävät

Vastuukäyttäjän tehtävät Vastuukäyttäjän tehtävät 22.3.2013 Satu Hrnbrg Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedte 3/500/2013 Kulutuksen järjestäjä nimeää 2-6 vastuukäyttäjää, jiden tehtäviä vat Perehtyminen rganisaati-, kulutustarjnta-

Lisätiedot

Aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden kuntoutuskurssit

Aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden kuntoutuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aivverenkierthäiriön sairastaneiden kuntutuskurssit 29.8.2012 AVH-kuntutuskurssit Kurssikknaisuus vuden 2013 alusta Humiitu kehittämistiminnasta saatuja tulksia (kevennetty kävely

Lisätiedot

MAKSETUISTA ELÄKKEISTÄ ELÄKESELVITTELYÄ VARTEN ETK:LLE ANNETTAVAN ELÄKEMENOTIEDOSTON SEKÄ PERINTÄTIEDOSTON TÄYTTÖOHJE VUODELLE 2013

MAKSETUISTA ELÄKKEISTÄ ELÄKESELVITTELYÄ VARTEN ETK:LLE ANNETTAVAN ELÄKEMENOTIEDOSTON SEKÄ PERINTÄTIEDOSTON TÄYTTÖOHJE VUODELLE 2013 1 (25) MAKSETUISTA ELÄKKEISTÄ ELÄKESELVITTELYÄ VARTEN ETK:LLE ANNETTAVAN ELÄKEMENOTIEDOSTON SEKÄ PERINTÄTIEDOSTON TÄYTTÖOHJE VUODELLE 2013 Sisällysluettel OSA I: ELÄKEMENOTIEDOSTON TÄYTTÖOHJE... 3 YLEISTÄ...

Lisätiedot

SYVENTÄVÄ KÄYTÄNNÖN HARJOITTELU - OPINTOKIRJA

SYVENTÄVÄ KÄYTÄNNÖN HARJOITTELU - OPINTOKIRJA SYVENTÄVÄ KÄYTÄNNÖN HARJOITTELU - OPINTOKIRJA Valtineuvstn asetuksessa 351/2011 tarkitettu syventävä käytännön harjittelu (30 p) sisältyen hammaslääketieteen lisensiaatin tutkintn (330 p) Opiskelija hetu

Lisätiedot

Sivistysvirasto Henkilötietolaki (523/99) 10, 24. Tarkoitettu asiakkaille Laatimispvm: 22.10.2012

Sivistysvirasto Henkilötietolaki (523/99) 10, 24. Tarkoitettu asiakkaille Laatimispvm: 22.10.2012 1 Naantalin kaupunki Sivistysvirast REKISTERISELOSTE Henkilötietlaki (523/99) 10, 24 Tarkitettu asiakkaille Laatimispvm: 22.10.2012 1. REKISTERIN NIMI AURA - Kulukuraattrien ja psyklgien asiakastietjärjestelmä,

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN JA YRITYKSEN MUUTOSTILANTEISIIN LIITTYVÄT PALVELUT

LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN JA YRITYKSEN MUUTOSTILANTEISIIN LIITTYVÄT PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ 1(4) LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN JA YRITYKSEN MUUTOSTILANTEISIIN LIITTYVÄT PALVELUT Lestijärven kunta Kaustisen seutukunta ja sen hallinnima InnKas -prjekti (S 12115) tarjaa prjektissa mukana

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely

Lausuntopyyntökysely SOSIAALI-JA 1 0 TERVEYSMINISTERIÖ Lausuntpyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylmakkeessa vi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kyselyssä n mahdllista edetä vastaamatta

Lisätiedot

Sisällysluettelo OHJE 2811.2011 ---

Sisällysluettelo OHJE 2811.2011 --- Ohje henkilökunnalle 28.11.2011 1 Sisällysluettel Yleistä... 2 Hitympäristön siisteys... 3 Puhtaiden haavjen hit... 4 Alle 24 tuntia... 4 Yli 24 tuntia... 4 Infektituneiden haavjen hit... 4 Ompeleiden

Lisätiedot

Basware Konsernitilinpäätös Forum Ajankohtaista pörssiyhtiön raportoinnissa

Basware Konsernitilinpäätös Forum Ajankohtaista pörssiyhtiön raportoinnissa Basware Knsernitilinpäätös Frum Ajankhtaista pörssiyhtiön raprtinnissa 16.5.2013 Samuli Perälä, KHT Ajankhtaista pörssiyhtiön raprtinnissa Arvpaperimarkkinalain muuts Mitä tieta tilinpäätöksessä n annettava

Lisätiedot

Flash ActionScript osa 2

Flash ActionScript osa 2 Liiketalus syksy 2012 Flash ActinScript sa 2 Scripti-kieli Skriptikieli n tarkitettu skriptien eli kmentsarjjen tekemiseen. lyhyitä hjeita, siitä kuinka svelluksen tulisi timia Skripteillä autmatisidaan

Lisätiedot

Juokslahden metsästysseura ry:n maanvuokraajien henkilötietojen käsittely

Juokslahden metsästysseura ry:n maanvuokraajien henkilötietojen käsittely TIETOSUOJASELOSTE Jukslahden metsästysseura ry:n maanvukraajien henkilötietjen käsittely TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA Yhdistys käsittelee maanvukraajien henkilötietja yhdistystiminnan ylläpitämiseksi

Lisätiedot

Suomi 100 -tukiohjelma

Suomi 100 -tukiohjelma Sumi 100 -tukihjelma 1. Tavitteet Sumen valtillisen itsenäisyyden satavutisjuhlavutta vietetään vunna 2017. Valtineuvstn kanslian asettama Sumi 100 -hanke vastaa juhlavuden hjelman rakentamisesta. Ohjelman

Lisätiedot

Arvioinnin kohteena ovat: Oman työn suunnittelu Työn kokonaisuuden hallinta Laatutavoitteiden mukainen toiminta

Arvioinnin kohteena ovat: Oman työn suunnittelu Työn kokonaisuuden hallinta Laatutavoitteiden mukainen toiminta ASIAKASPALVELU, 20 v Arviinnin khde Ammattisaamisen näyttö Muu saamisen arviinti 1. Työprsessien hallinta Arviinnin khteena vat: Työhyvinvinnista hulehtiminen 3. Työn perustana levan tiedn hallinta Työympäristöstä

Lisätiedot

MYLLYTULLIN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA- ARVOSUUNNITELMA

MYLLYTULLIN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA- ARVOSUUNNITELMA MYLLYTULLIN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA- ARVOSUUNNITELMA 2016-2017 1. TAUSTAA JA KÄSITTEITÄ Ihmisten mninaisuutta kskeva tasa-arv n yhdenvertaisuutta. Yhdenvertaisessa kulussa ei syrjitä alkuperän,

Lisätiedot

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy?

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? Ongelma : Mistä jihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Miten vidaan pelata algritmisesti? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Onk mahdllista pelata ptimaalisesti? 0-0 Lasse

Lisätiedot

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy?

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? Ongelma : Mistä jihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Miten vidaan pelata algritmisesti? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Onk mahdllista pelata ptimaalisesti? 0-0 Lasse

Lisätiedot

Opintojen suunnittelu ja opintoneuvonta

Opintojen suunnittelu ja opintoneuvonta Lukuvusi 2010 11 Opintjen suunnittelu ja pintneuvnta Opintjen suunnittelu n lennainen sa piskelua. Suunnittelu alkaa j sillin, kun piskelija saa tiedn piskelupaikasta ja hyväksymiskirjeen mukana perustietja

Lisätiedot

KTJkii-aineistoluovutuksen tietosisältö

KTJkii-aineistoluovutuksen tietosisältö KTJkii-aineistluvutuksen tietsisältö 2008-02-12 Versi 1.05 2009-02-10 Versi 1.06 2010-02-16 Versi 1.07 2011-02-14 Versi 1.08 2012-02-13 Versi 1.09 2013-02-25 Versi 1.10 2014-02-10 Versi 1.11 Yleistä Ominaisuustietjen

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI Liite 20 Opetus- ja kasvatuslautakunta 18.11.2015 Ulvilan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI Päiväktihidn sääntökirja 2016 Sisältö 1. PALVELUSETELI... 4 2. SÄÄNTÖKIRJA... 4 3. MÄÄRITELMÄT... 4 4.

Lisätiedot

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy:n rekrytoitavien työntekijöiden henkilötietojen käsittely.

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy:n rekrytoitavien työntekijöiden henkilötietojen käsittely. TIETOSUOJASELOSTE PlusTerveys Hammaslääkärit Oy:n rekrytitavien työntekijöiden henkilötietjen käsittely. KUKA KÄSITTELEE TIETOJASI? PlusTerveys Hammaslääkärit Oy (Y-tunnus: 2630918-8, site, Malmin asematie

Lisätiedot

- Lähettää kasvulohkotiedot sähköiseen tukihakuun tai tulostaa paperille. - Lähettää kylvöalailmoituksen tiedot sähköiseen tukihakuun

- Lähettää kasvulohkotiedot sähköiseen tukihakuun tai tulostaa paperille. - Lähettää kylvöalailmoituksen tiedot sähköiseen tukihakuun 1 Sähköinen tukihaku Pelttuki-hjelmalla 8.4.2014, hjelmaversi 2014.11 Yleiskuvaus Pelttuki-hjelmasta n lemassa kaksi eri laajuista versita, maksullinen Pelttuki Pr ja ilmaiseksi käyttöön saatava Pelttuki

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET SUONENJOEN KAUPUNGISSA 1.10.2014 ALKAEN 1. YLEISTÄ

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET SUONENJOEN KAUPUNGISSA 1.10.2014 ALKAEN 1. YLEISTÄ SUONENJOEN KAUPUNKI VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET SUONENJOEN KAUPUNGISSA 1.10.2014 ALKAEN 1. YLEISTÄ Kuljetuspalveluja myönnetään hakemuksesta sellaiselle vaikeavammaiselle henkilölle,

Lisätiedot

Verkkokurssin suunnittelu

Verkkokurssin suunnittelu Verkkkurssin suunnittelu Yleistä Kun suunnittelet verkk-petusta ja -hjausta, lähde liikkeelle ensin mahdllisimman yksinkertaisesta tteutuksesta. Näin pääset npeasti liikkeelle ja piskelijat speutuvat mahdllisesti

Lisätiedot

Moottoroidun B-ryhmän varjoliitimen koulutusohjelma

Moottoroidun B-ryhmän varjoliitimen koulutusohjelma Mttridun B- varjliitimen kulutushjelma Tämä kulutushjelma n Sumen ilmailuliitt (SIL) ry:n hyväksymä yleisesti käytettävä kulutushjelma, jka tulee 1.1.2012 päivätyn mttridun varjliitimen kulutushjeen rinnalle.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5)

Tietosuojaseloste 1 (5) Tietsujaselste 1 (5) Tietsujaselste Espn kaupunki 1. Rekisterin nimi Chat-palveluiden rekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espn kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Kirsi Remes, asiintijhtaja etunimi.sukunimi@esp.fi

Lisätiedot

82136257 Parikkalan kunta. Koirniemen osayleiskaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2013. 1. Osayleiskaava-alue

82136257 Parikkalan kunta. Koirniemen osayleiskaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2013. 1. Osayleiskaava-alue 82136257 Parikkalan kunta Kirniemen sayleiskaava Osallistumis- ja arviintisuunnitelma 19.11.2013 Osallistumis- ja arviintisuunnitelma n lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jssa

Lisätiedot

SISÄLTÖ 1 OHJAUS ETELÄ-SAVON AMMATTIOPISTOSSA... 2 2 TOTEUTTAMINEN... 2 2.1 Hakeutuminen opintoihin... 3 2.2 Ammatillinen peruskoulutus... 3 2.2.

SISÄLTÖ 1 OHJAUS ETELÄ-SAVON AMMATTIOPISTOSSA... 2 2 TOTEUTTAMINEN... 2 2.1 Hakeutuminen opintoihin... 3 2.2 Ammatillinen peruskoulutus... 3 2.2. Hyväksytty petuksen jhtryhmässä 3.9.2015 0 SISÄLTÖ 1 OHJAUS ETELÄ-SAVON AMMATTIOPISTOSSA... 2 2 TOTEUTTAMINEN... 2 2.1 Hakeutuminen pintihin... 3 2.2 Ammatillinen peruskulutus... 3 2.2.1 Opintjen alkaessa...

Lisätiedot

Metropolian musiikin koulutusohjelma/ tutkintoon johtava aikuiskoulutus

Metropolian musiikin koulutusohjelma/ tutkintoon johtava aikuiskoulutus Metrplian musiikin kulutushjelma/ tutkintn jhtava aikuiskulutus Alla tieta siitä, kenelle kulutus n suunnattu sekä pääpiirteittäin, mitä kulutus sisältää. Tämän listan alla n kerrttu valintakkeen rakenteesta,

Lisätiedot

Tietosuoja 22.4.2013. Tietosuojaperiaatteet Tietosuojaperiaatteemme ovat seuraavat:

Tietosuoja 22.4.2013. Tietosuojaperiaatteet Tietosuojaperiaatteemme ovat seuraavat: 1 Tietsuja 22.4.2013 Yksityisyytesi sujaaminen n Genwrth Financialille erittäin tärkeää. Arvstamme luttamustasi ja haluamme kerta, miten keräämme, sujaamme ja käytämme henkilötietjasi. Miten käytämme ja

Lisätiedot

Koulutustilaisuudessa tehtiin kolme ryhmätyötä. Seuraavassa on koonti ryhmätöiden tuloksista.

Koulutustilaisuudessa tehtiin kolme ryhmätyötä. Seuraavassa on koonti ryhmätöiden tuloksista. EKOTUKIKITOIMINNAN PERUSKOULUTUS OSA II MAANANTAI 13.2.2012 Kulutustilaisuudessa tehtiin klme ryhmätyötä. Seuraavassa n knti ryhmätöiden tulksista. Alussa phdittiin mitä tulee mieleen kestävästä kuluttamisesta.

Lisätiedot

yksilökohtaisena opiskeluhuoltona: opiskeluterveydenhuollon palvelut psykologi- ja kuraattoripalvelut monialainen yksilökohtainen opiskeluhuolto

yksilökohtaisena opiskeluhuoltona: opiskeluterveydenhuollon palvelut psykologi- ja kuraattoripalvelut monialainen yksilökohtainen opiskeluhuolto 1287/2013 Opiskeluhulta tteutetaan ensisijaisesti ehkäisevänä kk ppilaitsyhteisöä tukevana yhteisöllisenä piskeluhultna yksilökhtaisena piskeluhultna: piskeluterveydenhulln palvelut psyklgi- ja kuraattripalvelut

Lisätiedot

Leena Suurpää, Nuorisotutkimusverkosto (Nuorisotutkimusseura ry.), puheenjohtaja Katariina Soanjärvi, Humanistinen ammattikorkeakoulu, sihteeri

Leena Suurpää, Nuorisotutkimusverkosto (Nuorisotutkimusseura ry.), puheenjohtaja Katariina Soanjärvi, Humanistinen ammattikorkeakoulu, sihteeri 1 Nuristyön kehittämisverkst MUISTIO 4/2010 Kkus: Krdinaatiryhmän kkus Aika: ti 30.11.2010 kl 13.00 15.55 Paikka: Läsnä: DIAK (etelä), Järvenpää Päivi Harinen, Itä-Sumen ylipist (YUNET) Elna Hirvnen, Tampereen

Lisätiedot

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA Hakuaika päättyy 5.6.2009

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA Hakuaika päättyy 5.6.2009 LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA Hakuaika päättyy 5.6.2009 Khderyhmä: Alkupetuksen 1- lukkien pettajat Opettaja vi lisäksi nimetä työkavereistaan 1-2 pettajaa/erityispettajaa seuraamaan verkkluentja Millin:

Lisätiedot

KUULEMINEN KURINPITOMENETTELYSSÄ

KUULEMINEN KURINPITOMENETTELYSSÄ www.ylikraka.fi KUULEMINEN KURINPITOMENETTELYSSÄ Urheilujuridiikan päivä 5.11.2015 asianajaja Antti Linna Esityksen aiheet Vastapulen kuulemisen periaate Sääntely Oikea ja riittävä kuuleminen Case H vs.

Lisätiedot