Pääskytien koulun Linnankosken lukio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pääskytien koulun Linnankosken lukio"

Transkriptio

1 Vaihtoehto 1: Peruskorjataan nykyiset aluekeittiöt ja jatketaan nykyisellä tuotanto- ja toimintamallilla Tässä vaihtoehdossa kaikki nykyiset aluekeittiöt jatkaisivat toimintaansa valmistuskeittiöinä. Tuotantotapana näissä kaikissa keittiöissä tulisi olemaan kypsennä ja tarjoile eli Cook and Serve. Cook and Serve tuotantotapa sitoo paljon henkilöstöresursseja, koska ruoanvalmistus on aikataulusidonnaista ja ruoanvalmistusprosessi vaatii aina täyden henkilöstömiehityksen jokaista valmistettavaa ja tarjoiltavaa ateriaa kohden. Tämä merkitsisi sitä, että henkilöstökustannukset olisivat jatkossakin suuret eikä henkilöstösäästöillä voitaisi rahoittaa keittiöiden peruskorjauksista/laajennuksista aiheutuvia kustannuksia. Ongelmaksi saattaa muodostua myös ammattitaitoisen henkilöstön rekrytointi. Aluekeittiömallissa raaka-ainekustannukset kasvavat, kun hankinta hajautetaan useaan keittiöön. Tälliöin myös varasto- ja kypsennyshävikit kasvavat. Vahvuuksia nykytoiminnassa on se, että henkilökunnan näkökulmasta nykyinen toiminta on tuttua ja turvallista ja he kokevat osaavansa kyseisen tuotantotavan. Nykyinen henkilökunta on myös ammattitaitoista ja motivoitunutta ja useampi valmistuskeittiö tuo varmuutta hetkittäisiin tuotantokatkoksiin, sillä tuotantoa voidaan jossain määrin siirtää toisiin keittiöihin. Rakennuskustannukset Nykyisten aluekeittiöiden peruskorjaukset eivät sellaisenaan riitä vaan keittiöihin pitää tehdä laajennuksia, jotta niiden tilat vastaisivat tuotantokeittiöiden elintarvikehygieenisiä ja ergonomisia vaatimuksia. Rakennuskustannukset on laskettu siten, että nykyiset aluekeittiöt, lukuun ottamatta Epoota Omenamäkeä ja Pääskytietä (osittain tilamuutoksia) peruskorjataan ja niihin lisätään laajennusosa. Jos peruskorjaus maksaa noin 2200 /m 2, ja laajennusosa 3500 /m 2, niin rakennuskustannukset olisivat noin 4 miljoonaa euroa. (Taulukko 1) Taulukko 1. Aluekeittiöiden rakennuskustannukset Keittiö Peruskorjaus + laajennus Johannisbergin vanhainkoti Huhtisen koulu Linnajoen koulu Linnankosken lukio Epoo Pääskytie Yhteensä Tämän lisäksi jatkossa näiden keittiöiden ylläpito vaatisi enemmän huoltotoimenpiteitä. Laajennukset eivät välttämättä helpottaisi toimintaa keittiöissä, koska laajennuksia voidaan

2 useassa tapauksessa tehdä vain tiettyyn suuntaan. Tällöin keittiön materiaalivirtaukset eivät toimisi täysin optimilla tavalla. Laajennuksiin voidaan kuitenkin sijoittaa tuotantokeittiöistä puuttuvia tiloja, jolloin pystytään paremmin huomioimaan työergonomiaa ja elintarvikehygieeniset vaatimuksey täyttyvät. Huhtisen koulu on alakoulu, jonka yhteydessä on myös päiväkoti. Valmistettava lounasmäärä on noin 1100 annosta. Keittiö on aikanaan rakennettu oman koulun ja päiväkodin aterioiden valmistusta varten eli noin 420 annoksen valmistamiseen. Koko keittiö peruskorjattaisiin ja laajennusosa olisi noin 115 m 2. Laajennusosaan voitaisiin suunnitella uudet kylmävarastot, pakastevarastot ja kuivavarastot, koska nykyiset varastot ovat liian pienet ja epäkäytännölliset toiminnan laajuuteen nähden (paljon lähetettävää päiväkoteihin). Lisäksi laajennusosassa voisi sijoittaa sosiaalitilat ja kylmäkeittiön, koska aluekeittiö valmistaa salaatit suurimpaan osaan palvelukeittiöitä. Myös välipalat valmistetaan aluekeittiöllä. Tuotanto voisi sijaita osittain nykyisellä sekä nykyisen toimiston kohdalla siten, että kuuman ruoan lähettämö sijoitettaisiin nykyisen kylmäkeittiön/pakkaamon ja käytävien paikalle. Astianpesu voitaisiin venyttää nykyisten varastojen paikalle, jolloin palautettavat astiat saataisiin suoraan astianpesutilaan. Tuotantoon voitaisiin siirtää Linnakosken lukion palvelukeittiöistä Näse Skolanin ja Tullinportin koulujen ateriat.

3 Pääskytien koulun aluekeittiö on valmistunut v koulun laajennusosaan. Se on suunniteltu aluekeittiöksi eli lähetettäviä aterioita on 3300 annosta. Keittiötä ei tarvitse peruskorjata, mutta se on tiloiltaan erittäin ahdas. Erityisesti tulevan raaka-aineen ja lähtevän ruoan käytävät ovat niin kapeat, että jos käytävällä on rullakoissa tulossa raaka-aineita tai ruokavaunut ovat menossa, niin käytäville ei sovi muuta liikennettä. Kuitenkin keittiössä on paljon pakattavaa, joten lähteviä vaunuja on paljon. Palvelukeittiöiden likaiset astiat tuodaan koko keittiön läpi astianpesuun. Kylmävarastot ovat pienet keittiön tuotantomääriin verrattuna ja ulos onkin rakennettu lisää kylmätilaa tuleville raaka-aineille. Liian pienien varastotilojen takia keittiölle joudutaan ottamaan tukkukuorma joka päivä, mikä lisää työmäärää ja kustannuksia. Laajennus olisi mahdollista lastauslaiturin päähän, mikä ei keittiön kapeuteen tuo mitään etua. Jos tiloja ei muokata nykyisen keittiön osalta, niin tiloissa on samat pullon kaulat jatkossakin. Laajennustilaan voisi suunnitella varastot, astianpesun palautuville astioille ja lähetystilan voisi laajentaa nykyisen laatikkopesun, siivoushuoneen ja kuivavaraston paikalle. Tuotantotapaa ei muuteta, joten henkilöstökustannuksissa ei saada säästöjä. Mutta uudelleen sijoittelulla saadaan tilaa ahtaisiin käytäviin ja esimies voisi harventaa raaka-aineostoja muutamalle päivälle viikossa, mikä helpottaisi hänen tehtäviä. Linnankosken lukio sijaitsee keskustassa logistiikan näkökulmasta katsottuna melko hankalassa pihapiirissä. Lastauslaituria ei ole vaan kuljetusautot peruuttavat kapeaa solaa pitkin keittiön ovelle. Keittiöstä puuttuvat lähetettävien ruokien pakkaamiseen ja lähettämiseen tarvittavat tilat.. Keittiössä ei ole varsinaista dieettikeittiötilaa vaan dieettien valmistus tapahtuu perusruoan tuotantotiloissa. Toisaalta lukiossa on erityisruokavaliota vähemmän kuin muissa kouluissa. Keittiötilaa ei voida laajentaa, mutta tilat tulee joka tapauksessa peruskorjata. Jatkossa ateriat valmistettaisiin oman koulun lisäksi vain Lyceumille. Muu tuotanto siirrettäisiin Huhtisen ja Linnajoen koululle. Henkilöstön määrä pitää tarkastaa tuotannon siirron jälkeen.

4 Linnajoen koulun aluekeittiö on pintakorjattu v. 2008, mutta varsinaista peruskorjausta ei ole tehty. Keittiöllä ei ole lastauslaituria, vaan katettu ulko-ovi, josta yhdestä ovesta tulevat elintarvikkeet, valmiit ruoat ja likaiset astiat. Ruoat kuljetetaan isoihin kouluihin kuljetusvaunuilla ja pieniin kuljetuslaatikoilla. Varsinaista pakkaustilaa ei ole, kylmätiloja on jonkin verran lisätty. Laajennustilaan sijoitetaan vastaanotto, varastoja, lähettämö ja kuljetuksen astioiden pesutila. Jatkossa keittiöllä valmistetaan myös lukion nykyisistä palvelukeittiöistä Albert Edefeltin koulun ateriat sekä varaudutaan Epoon aluekeittiön nykyisten palvelukeittiöiden ateriatuotantoon, koska Epoon vanhainkodin tulevaisuudesta ei ole varmuutta.

5 Johannisbergin vanhainkodin keittiö on valmistunut vuonna Peruskorjausta ei ole tehty. Keittiö on tiloiltaan avara, mutta tilasuunnitelma ei ole aluekeittiötoiminnan mukainen ja siksi tilat eivät palvele nykyistä käyttötarkoitusta: samasta ovesta tulevat raaka-aineet, palautuvat likaiset astiat ja lähtevät valmiit ateriat, likaiset astiat kuljetetaan koko keittiön läpi, dieettikeittiötä ei ole eikä pakkaustiloja. Tilat ovat huonossa kunnossa eivätkä vastaa nykyisiä hygieniavaatimuksia. Varastoja ovat kapeita, osittain riittävät, mutta huonokuntoiset. Pakastetilaa on liian vähän. Keittiöstä puuttuu lähetettävien kylmien välitystavaroiden sekä valmiiden ruokien (kuten salaatit, jälkiruoat) kylmätila. Laajennus oli noin 77 m 2 (kuvassa lisäksi 39 m 2, jota ei hyödynnetä). Keittiö pitäisi peruskorjata ja suunnitella samalla lay out ja tuotanto sen mukaan, miten jakelutavat palvelisivat paremmin tulevaisuuden hoivapuolen asiakasryhmiä. Epoon vanhainkodin aluekeittiö sijaitsee noin 12 km Porvoon keskustasta. Vanhainkodin tulevasta toiminnasta ei ole tarkkoja suunnitelmia. Keittiö on valmistunut v. 2003, joten peruskorjaus ei ole tarpeellinen. Keittiötä on mahdollista laajentaa ja koska hoivapuolen strategiat eivät vielä ole selvillä, niin tarpeen mukaan Epooseen voidaan lisätä ruokatuotantoa. Keittiö kuitenkin sijaitsee sen verran sivussa, että sinne ruokatuotannon siirtäminen on järkevää vasta, kun muiden keittiöiden tuotantokapasiteetti on täytetty. Jos Epoon vanhainkodin toiminta loppuu, niin keittiön tuottamat koulujen ja päiväkotien ateriat valmistetaan jatkossa Linnajoen aluekeittiössä sekä kotiaterioiden tuotanto siirtyisi Johannisbergiin.

6 Omenamäen palvelutalon aluekeittiö sijaitsee keskustassa ja sen ruokasalissa käy paljon sekä palvelutalon asukkaita että ulkopuolella asuvia vanhuksia sekä kaupungin henkilökuntaa. Keittiö on peruskorjattu v ja pintakorjattu v Sitä ei voi laajentaa, joten sinne ei tuotantoa voida lisätä. Koska keittiön vastaanottotila on ahdas ja lähettämöä ei ole, niin Satumäen päiväkodin ateriat tuotettaisiin jatkossa Huhtisen koululla. Laiteinvestoinnit Nykyisten palvelukeittiöiden korvausinvestoinnit. on esitetty taulukossa 1. Korvausinvestoinnit ovat seuraavan kymmenen vuoden aikana noin 1,5 milj..

7 Taulukko 1. Laiteinvestoinnit alue- ja palvelukeittiöissä ja pienissä valmistuskeittiöissä, alukeittiömallissa Investoinnit jos jatketaan nykytilanteessa Aluekeittiöt** Pienet valmistuskeittiöt Koulut: palvelukeittiöt yhdistelmäkeittiöt*** Päiväkodit palvelukeittiöt yhdistelmäkeittiöt Yhteensä yhteensä (alv %) ** Aluekeittiöiden investoinneissa mukana uusittavat Johannesbergin vaunut (keskitetty jakelu, lämpötilahallinnalla varustetut c-s vaunut) mutta ei Epoon vk:n vaunuja ***koulujen valmistuskeittiöiden tiedot puuttuvat Vertailu Porvoon kaupungissa välimatkat eri keittiöiden välillä ovat suhteellisen lyhyet, jolloin ruokien kuljetusmatkat eivät muodostu pitkiksi, vaikka ruoka kuljetettaisiinkin keittiöstä toiseen. Jos tuotantoa halutaan tehostaa ja kustannuksia vähentää, on ruoanvalmistusta keskitettävä. Haastavaa on kuitenkin se, että vaikka osaan aluekeittiöistä voidaan laajentaa keittiötiloja, niin mahdolliset laajennukset ovat kuitenkin sen verran pieniä, että nykyisten aluekeittiöiden määrä ei kuitenkaan vähene. Investoinnit on laskettu vuosikustannuksiksi keittiön tilojen osalta 30 vuoden ja laitteiden osalta 10 vuoden takaisinmaksuajalla. Korkoprosenttina on käytetty 5 prosenttia. Rahavirtoja ei ole diskontattu tai muulla tavoin huomioitu rahan nykyarvoa. Taulukko 2. Eri vaihtoehtojen investointivertailu Jatketaan nykyisillä aluekeittiöillä Kaikki valmistuskeittiöiksi Keskuskeittiömalli (alv 0%) (alv 0%) (alv 0%) Palvelu/valmistuskeittiöt Keskuskeittiö/Aluekeittiöt Laitteet yhteensä Tilainvestoinnit Uudisrakennus Peruskorjaus (+ laajennus) Investointikustannukset yhteensä Keittiöiden laitepoistot vuodessa (10 vuodessa) Tilapoistot vuodessa (30 vuodessa) Poistot yhteensä vuodessa

8 Nykyiset aluekeittiöt peruskorjattaessa vuosittaiset poistot ovat noin 30 % edullisemmat kuin keskuskeittiömallissa.jos nykyiset keittiöt muutettaisiin valmistuskeittiöiksi, olisi keittiöverkosto sekä tilojen että laitteiston huollon kannalta raskas ylläpidettävä verkosto. Kun tuotantolaitteistoa ylläpidetään useassa eri keittiössä, niin huoltokustannukset kasvavat vuosi vuodelta laitteiston ikääntyessä. Myös tuotantotilat vaativat vuosittaisia kuntokorjauksia ja siten aiheuttavat huolto- ja korjauskustannuksia sitä enemmän, mitä enemmän huollettavia valmistuskäytössä olevia keittiöitä halutaan ylläpitää. Sama haaste on myös nykyisten aluekeittiöiden osalta. Investointikustannusten lisäksi uusien esitettyjen mallien kustannuksia verrataan nykyiseen aluekeittiötoimintaan eli paljonko tarvitaan lisää rahaa henkilöstökuluihin, jos kaikki muutettaisiin valmistuskeittiöiksi tai kuinka paljon säästettäisiin, jos keskitettäisiin valmistusta. Samoin kuljetuskustannuksissa vaihtoehtoja verrataan nykytilaan. Ruokatuotannon keskittämisellä on myös vaikutusta henkilöstötarpeeseen. Kun ruokatuotantoa tehdään yhdessä tai muutamassa keittiössä, niin ruoanvalmistukseen tarvittavan henkilökunnan määrä on vähemmän kuin jos on useita valmistuskeittiöitä. Keskittämisellä on myös vaikutusta ruokakuljetuksiin. Keskittämisen ja Cook and Chill tuotantomenetelmän myötä kuljetuksia voidaan suorittaa aikatauluriippumattomasti koko päivän aikana muutaman kerran viikossa.. Taulukossa 3. kuvataan tiivistetysti eri vaihtoehtojen kustannussäästö sekä tila- ja laitepoisto vaikutuksia vuodessa. Taulukko 3. Eri vaihtoehtojen tila- ja laitepoistot sekä kustannussäästöt VAIHTOEHDOT SÄÄSTÖ HENKILÖSTÖ- KULUISSA TILAT / POISTOT LAITTEET / POISTOT SÄÄSTÖ KULJETUS- KULUISSA / VUOSI Peruskorjataan/laajennetaan nykyiset aluekeittiöt yhteensä Kaikki valmistuskeittiöksi yhteensä Keskuskeittiö yhteensä Nykytavalla jatkettaessa ei saada säästöä henkilöstö- tai kuljetuskustannuksissa ja poistot uusiin laitteisiin ja tilojen peruskorjauksiin, pitää siirtää joko aterian hintaan tai säästää jostakin muusta eli joko tehostaa vielä omaa toimintaa tai halventaa raaka-ainepohjaa. Nykyisellä aluekeittiömallilla vuosittaiset kustannukset kasvaisivat poistojen verran, valmistuskeittiömallissa kasvaisivat kustannukset noin 4,6 miljoonaa vuodessa ja keskuskeittiömallissa säästöjä syntyisi noin vuodessa. Vertailun perusteella ns. vahvan keskittämisen malli, eli keskuskeittiöratkaisu, on suositeltava tulevaisuuden malli.

LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT RUOKAPALVELUJEN JA KEITTIÖVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT RUOKAPALVELUJEN JA KEITTIÖVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT RUOKAPALVELUJEN JA KEITTIÖVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA Työ tavoite ja sisältö Työn tavoite: Laatia ruokapalvelujen keittiöverkon kehittämissuunnitelmavuoteen 2030 asti

Lisätiedot

Ateriapalveluiden ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma

Ateriapalveluiden ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma Ateriapalveluiden ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma Design Lime Oy:n selvityksen pohjalta tehty tiivistelmä 1.10.2014 S Haavisto/T Kalliola Nykytila Forssan, Humppilan, Jokioisten ja Tammelan ateriapalveluissa

Lisätiedot

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Terveyskeskuksen valmistavan keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi Nykyinen keittiö on suunniteltu jakelukeittiöksi terveyskeskuksen perusparannushankkeessa

Lisätiedot

Porvoon ruokapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma

Porvoon ruokapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma Porvoon ruokapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT, RUOKAPALVELUT 7.6.2013 1 Sisällysluettelo Yleistä... 4 Tavoite... 5 Liikelaitos Porvoon tilapalvelut,

Lisätiedot

13.1.2015 KESKUSSAIRAALAN JA ARMILAN KUNTOUTUSKESKUKSEN KEITTIÖIDEN YHDISTÄMISEN JA INVESTOINNIN ARVIOINTI

13.1.2015 KESKUSSAIRAALAN JA ARMILAN KUNTOUTUSKESKUKSEN KEITTIÖIDEN YHDISTÄMISEN JA INVESTOINNIN ARVIOINTI 1 (11) 13.1.2015 KESKUSSAIRAALAN JA ARMILAN KUNTOUTUSKESKUKSEN KEITTIÖIDEN YHDISTÄMISEN JA INVESTOINNIN ARVIOINTI Toimeksianto 1) INVESTOINNIN SUURUUS Sisältää keskussairaalan ja Armilan keittiöiden peruskorjausten

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI / (Yleishallinto, ruoka- ja puhdistuspalvelut) GRANKULLA STAD / ( ) Päivämäärä Datum N:o Nr TARVESELVITYS

KAUNIAISTEN KAUPUNKI / (Yleishallinto, ruoka- ja puhdistuspalvelut) GRANKULLA STAD / ( ) Päivämäärä Datum N:o Nr TARVESELVITYS TARVESELVITYS 13.10.2017 1/5 INVESTOINTIHANKKEEN TARVESELVITYS Kohde Kauniaisten kaupungin keskuskeittiö, Bembölentie 32 KASAVUOREN KESKUSKEITTIÖN LAAJENTAMINEN, KYLMÄ- JA PAKASTETILOJEN LISÄÄ- MINEN SEKÄ

Lisätiedot

NYKYISTEN VALMISTUSKEITTIÖIDEN TOIMINTAMAHDOLLISUUDET JA KUNNOSTAMISTARPEET

NYKYISTEN VALMISTUSKEITTIÖIDEN TOIMINTAMAHDOLLISUUDET JA KUNNOSTAMISTARPEET LIEKSAN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto 18.11.2011/ 28.08.2014 NYKYISTEN VALMISTUSKEITTIÖIDEN TOIMINTAMAHDOLLISUUDET JA KUNNOSTAMISTARPEET Yleistä Lieksan keittiötoimintaa on selvitetty

Lisätiedot

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Hankkeen taustaa Kunnanvaltuuston päätös rakentaa Sodankylään uusi keskuskeittiö Tavoitteena löytää uusi, kannattavampi ja tehokkaampi toimintatapa Uuteen keskuskeittiöön

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Hankkeen taustaa Kunnanvaltuuston päätös rakentaa Sodankylään uusi keskuskeittiö Tavoitteena löytää uusi, kannattavampi ja tehokkaampi toimintatapa Uuteen keskuskeittiöön keskitetään koko kunnan aterioiden

Lisätiedot

Vaihtoehtojen vertailu

Vaihtoehtojen vertailu Arvio valmistuskeittiöiden kapasiteetista ja niiden mahdollisuuksista tuotantorakenteen muutoksiin alla oleva arvio perustuu nykyiseen toimintatapaan: arviossa ei tarkastella toimintapäivien lisäystä,

Lisätiedot

Pöytyän kunta RUOKAPALVELUSELVITYS

Pöytyän kunta RUOKAPALVELUSELVITYS Sivu 1 / 11 Pöytyän kunta RUOKAPALVELUSELVITYS 16.1.2015 Sivu 2 / 11 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Keskuskeittiöön keskittämisen tavoitteet... 3 Keskuskeittiöön laajuuteen ja kustannuksiin vaikuttaa...

Lisätiedot

Ateria-, puhtaus- ja laitoshuoltopalvelut Nykytilan kartoitus Tulokset Seminaari

Ateria-, puhtaus- ja laitoshuoltopalvelut Nykytilan kartoitus Tulokset Seminaari Ateria-, puhtaus- ja laitoshuoltopalvelut Nykytilan kartoitus Tulokset Seminaari 14.3.2017 17.3.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Yleistä Nykytilan kartoitus yksi alatyöryhmän tavoitteista Tarkoitus selvittää

Lisätiedot

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Kempeleen kunnan toimitilojen jakaantuminen vuonna 2014 Kempeleen kunnalla on käytössä yhteensä 86 855 m2 toimitilaa. Tiloista kunnan omistuksessa on 85

Lisätiedot

Kuljetukset keskuskeittiöltä alkavat neljässä eri vaiheessa (tarkennetaan päivät) 30. tammikuuta 27.helmikuuta 9. huhtikuuta 1.

Kuljetukset keskuskeittiöltä alkavat neljässä eri vaiheessa (tarkennetaan päivät) 30. tammikuuta 27.helmikuuta 9. huhtikuuta 1. Tarjouspyynnön liite 1 1 (5) PALVELUKUVAUS 1 RUOKAKULJETUKSET 1.1 Yleiskuvaus Ruokakuljetukset käsittävät ruokavaunujen ja elintarvikelaatikoiden noutamisen keskuskeittiöstä (Harabackankatu 10) ja Pääskytien

Lisätiedot

PAIMIO LIITE 3 20.08.2015. PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa

PAIMIO LIITE 3 20.08.2015. PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa PAIMIO LIITE 3 20.08.2015 Palvelukuvaus PaltanPadan valmistuskeittiöstä : Paltantie 4 PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa Kuljetuskohteet maanantai - perjantai : Reitti

Lisätiedot

Lomautusten vaikutukset ruokapalveluissa. Kiinteistöpalveluliikelaitos Johtokunta 7.5.2009 Paula Juvonen

Lomautusten vaikutukset ruokapalveluissa. Kiinteistöpalveluliikelaitos Johtokunta 7.5.2009 Paula Juvonen Lomautusten vaikutukset ruokapalveluissa Kiinteistöpalveluliikelaitos Johtokunta 7.5.2009 Paula Juvonen Hoivalaitosten ateriapalvelut 2 Toiminta 365 päivää vuodessa, 4 ateriaa päivässä Sisäiset asiakkaat

Lisätiedot

Helposti siivottavan keittiön suunnittelu ja siivouksen organisointi käytännössä Joensuu

Helposti siivottavan keittiön suunnittelu ja siivouksen organisointi käytännössä Joensuu Helposti siivottavan keittiön suunnittelu ja siivouksen organisointi käytännössä Joensuu 13.6.2019 Merja Ahola Ruokapalvelupäällikkö Sodankylän kunta 040 809 4955 Merja.ahola@sodankyla.fi Kukaan ei suunnittele

Lisätiedot

Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin

Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmä... 2 3 Cook & Chill ruoanvalmistusmenetelmän vaikutukset ruoan ravintoaineisiin...

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Kunnanhallitus 104 04.04.2016 Kunnanhallitus 121 11.04.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden

Lisätiedot

Ateriapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma

Ateriapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma Ateriapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelma Loimijoen Kuntapalvelut Oy 30.9.2014 1 Sisällys YLEISTÄ... 3 1 NYKYTILA-ANALYYSI... 4 1 Loimijoen Kuntapalvelut Oy (Loiku)... 4 1.1 Ateriapalvelujen

Lisätiedot

Tarkastuksen aihe: Valvontasuunnitelman mukainen tarkastus Selvitys aterioiden kuljetusolosuhteista ja kuljetettavien aterioiden laadusta Kohdetiedot

Tarkastuksen aihe: Valvontasuunnitelman mukainen tarkastus Selvitys aterioiden kuljetusolosuhteista ja kuljetettavien aterioiden laadusta Kohdetiedot Liite 1 Sivu 1 /6 TARKASTUSKERTOMUS Tarkastuksen aihe: Valvontasuunnitelman mukainen tarkastus Selvitys aterioiden kuljetusolosuhteista ja kuljetettavien aterioiden laadusta Kohdetiedot Tarkastuksen suorittaja

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS Kouluverkkoselvitys on osa sivistysverkkoselvitystä, joka valmistuu syksyllä 2016 Tämän välikatsauksen tarkoituksena

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ RUOKAPALVELUSELVITYKSESTÄ, TAMMELAN KUNTA. Taustaa. 1. Palveluverkko ja keittiöt 03.-04.2015

TIIVISTELMÄ RUOKAPALVELUSELVITYKSESTÄ, TAMMELAN KUNTA. Taustaa. 1. Palveluverkko ja keittiöt 03.-04.2015 TIIVISTELMÄ RUOKAPALVELUSELVITYKSESTÄ, TAMMELAN KUNTA Taustaa Damico Oy On ammattikeittiösuunnitteluun ja kehittämiseen keskittyvä asiantuntijayritys. Damicon Minna Dammert on tehnyt aiemman ruokapalveluselvityksen

Lisätiedot

Keittäjä 1.1.2015. TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike

Keittäjä 1.1.2015. TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike 1.1.2015 TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike Keittäjä Työpaikka (fyysisen työympäristön kuvaus) Huutjärven koulukeskuksen keskuskeittiö sekä muut koulukeittiöt Pyhtäällä YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ Tehtävän tarkoitus

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Valtuusto 43 23.05.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Valt 43 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden verkko. Tasapainotusohjelmassa

Lisätiedot

SANASTO HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO: KOKKI

SANASTO HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO: KOKKI SANASTO HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO: KOKKI 4. TUTKINNON OSA LOUNASRUOKIEN VALMISTUS Lounasruokien valmistus 2/5 A Aistinvarainen (raaka-aineista) Ajoitus, aikataulu Alkuperä (raaka-aineen)

Lisätiedot

Ruoan hinta vs. asiakasvaatimukset. Miten selviämme tulevaisuuden haasteista? 6.11.2012 Elina Särmälä, ruokapalvelujohtaja Saimaan Tukipalvelut Oy

Ruoan hinta vs. asiakasvaatimukset. Miten selviämme tulevaisuuden haasteista? 6.11.2012 Elina Särmälä, ruokapalvelujohtaja Saimaan Tukipalvelut Oy Ruoan hinta vs. asiakasvaatimukset. Miten selviämme tulevaisuuden haasteista? 6.11.2012 Elina Särmälä, ruokapalvelujohtaja Saimaan Tukipalvelut Oy Saimaan Tukipalvelut Oy Saimaan Tukipalvelut Oy aloitti

Lisätiedot

Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Willberg Tuija (Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja)

Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Willberg Tuija (Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja) Joutsenon koulun hankesuunnitelma Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/746/10.03.02.01/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Willberg Tuija (Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA- KUNTAYHTYMÄN JA KAJAANIN MAMSELLI-LIIKELAITOKSEN TUOTANTOKEITTIÖSELVITYS

KAINUUN MAAKUNTA- KUNTAYHTYMÄN JA KAJAANIN MAMSELLI-LIIKELAITOKSEN TUOTANTOKEITTIÖSELVITYS Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto 26.5.2011 KAINUUN MAAKUNTA- KUNTAYHTYMÄN JA KAJAANIN MAMSELLI-LIIKELAITOKSEN TUOTANTOKEITTIÖSELVITYS LOPPURAPORTTI 30.5.2011 Teija Lehtinen, Design Lime Oy 1 TYÖN

Lisätiedot

SUUNNITELMA ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSILLE 5.8.2013 ALKAEN LIITE 1

SUUNNITELMA ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSILLE 5.8.2013 ALKAEN LIITE 1 SUUNNITELMA ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSILLE 5.8.2013 ALKAEN LIITE 1 KOHDE 1: Lähetti- ja ateriakuljetukset Tarinmaan, Viralan, Tervakosken, Vähikkälän ja Turengin alueilla Kunnantalo Juttilantie 1 9:00

Lisätiedot

Palveluverkko - keittiöverkko

Palveluverkko - keittiöverkko Palveluverkko- ja 53 10.03.2015 organisaatiotyöryhmä Tekninen lautakunta 45 24.03.2015 Palveluverkko- ja 83 29.04.2015 organisaatiotyöryhmä Tekninen lautakunta 141 29.09.2015 Kaupunginhallitus 393 26.10.2015

Lisätiedot

KORJAUSRAKENTAMINEN MONITOIMIKEITTÖ 2017

KORJAUSRAKENTAMINEN MONITOIMIKEITTÖ 2017 10.11.2016/päivitys Sivu 1/14 Tilaaja: Kemijärven Kaupunki Tekninen osasto Vapaudenkatu 8 B 98100 Kemijärvi Hanke: Monitoimikeittiö 2017 KORJAUSRAKENTAMINEN MONITOIMIKEITTÖ 2017 Kemijärven kaupunki / Tekninen

Lisätiedot

Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan

Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan Haluamme palvella asiakkaitamme Espoo Catering -liikelaitos järjestää Espoon kaupungin ateriapalvelut. Palveluhenkiset alan ammattilaiset tuottavat

Lisätiedot

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala OPISKELIJAN NIMI: Tämä arviointikaavake on tarkoitettu opiskelijan itsearvioimistaitojen vahvistamiseen ja työpaikkaohjaajan käyttöön:

Lisätiedot

OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus

OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus 1 OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus Omavalvontasuunnitelmassa pyritään kuvailemaan elintarvikehuoneiston toimintaa mahdollisimman

Lisätiedot

PORVOON LIIKELAITOS TILAPALVELUIDEN KESKUSKEITTIÖ JA TOIMITILAT HANKESUUNNITELMA

PORVOON LIIKELAITOS TILAPALVELUIDEN KESKUSKEITTIÖ JA TOIMITILAT HANKESUUNNITELMA 24.9.2015 PORVOON LIIKELAITOS TILAPALVELUIDEN KESKUSKEITTIÖ JA TOIMITILAT HANKESUUNNITELMA 1 YHTEENVETO... 2 2 HANKESUUNNITELMAN LAATIMINEN... 3 2.1 Hankesuunnittelutyöryhmä... 3 2.2 Pinta-alakäsitteet...

Lisätiedot

KEITTIÖVERKOSTON MUUTOSTÖIDEN TARVESELVITYS SISÄLLYSLUETTELO

KEITTIÖVERKOSTON MUUTOSTÖIDEN TARVESELVITYS SISÄLLYSLUETTELO KEITTIÖVERKOSTON MUUTOSTÖIDEN TARVESELVITYS SISÄLLYSLUETTELO 1. TARVESELVITYKSEN TAVOITTEET... 1 1.1. Tarveselvityksen lähtökohta... 1 1.2. Keittiöverkostoa koskevat muut suunnittelu- ja rakentamishankkeet...

Lisätiedot

LIEKSAN RUOKAHUOLLON ASIANTUNTIJASELVITYS 20.01.2015. FCG Konsultointi Oy

LIEKSAN RUOKAHUOLLON ASIANTUNTIJASELVITYS 20.01.2015. FCG Konsultointi Oy LIEKSAN RUOKAHUOLLON ASIANTUNTIJASELVITYS 20.01.2015 FCG Konsultointi Oy FCG Konsultointi Oy Osmontie 34, PL 950, 00601 Helsinki Puh. 010 4090, www.fcg.fi Y-tunnus 2474027-3 Kotipaikka Helsinki FCG Konsultointi

Lisätiedot

LYHENNELMÄ ATERIAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN OPETUKSEN JA HOIVAN TARPEISIIN FORSSAN, HUMPPILAN, TAMMELAN JA YPÄJÄN ALUEELLA RAPORTISTA

LYHENNELMÄ ATERIAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN OPETUKSEN JA HOIVAN TARPEISIIN FORSSAN, HUMPPILAN, TAMMELAN JA YPÄJÄN ALUEELLA RAPORTISTA KH 7.2.2017 25 LIITE 8 LYHENNELMÄ ATERIAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN OPETUKSEN JA HOIVAN TARPEISIIN FORSSAN, HUMPPILAN, TAMMELAN JA YPÄJÄN ALUEELLA RAPORTISTA Tulevaisuuden ateriatuotannon ratkaisuja on tarkasteltu

Lisätiedot

Ravitsemispalvelujen ulkoistus ja taloudellinen kehitys. Suomen neljäs ravitsemushoidon strategiaseminaari talousjohtaja Kari Janhonen

Ravitsemispalvelujen ulkoistus ja taloudellinen kehitys. Suomen neljäs ravitsemushoidon strategiaseminaari talousjohtaja Kari Janhonen Ravitsemispalvelujen ulkoistus ja taloudellinen kehitys Suomen neljäs ravitsemushoidon strategiaseminaari 20.5.2015 talousjohtaja Kari Janhonen 1 Kuka tukipalvelut tuottaa? Miksi tukipalvelut päätettiin

Lisätiedot

Raahen kaupunginhallitus teki 16.2.2015 äänestyspäätöksen myötä esityksen siitä, että lukion lisäsiipi rakennettaisiin.

Raahen kaupunginhallitus teki 16.2.2015 äänestyspäätöksen myötä esityksen siitä, että lukion lisäsiipi rakennettaisiin. Arvoisa kaupunginvaltuutettu, kun tarkastellaan kassamaksuja, investointikustannuksia sekä nykyarvomenettelyä on edullisin ratkaisu katettuputki sekä vuokraus. Merikadun hidasteet tai tienkatkaisu häviävät

Lisätiedot

LYHENNELMÄ ATERIAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN OPETUKSEN JA ROINAN TARPEISIIN FORSSAN, HUMPPILAN, TAMMELAN JA YPÄJÄN ALUEELLA - RAPORTISTA

LYHENNELMÄ ATERIAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN OPETUKSEN JA ROINAN TARPEISIIN FORSSAN, HUMPPILAN, TAMMELAN JA YPÄJÄN ALUEELLA - RAPORTISTA o2y, `/, LYHENNELMÄ ATERIAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN OPETUKSEN JA ROINAN TARPEISIIN FORSSAN, HUMPPILAN, TAMMELAN JA YPÄJÄN ALUEELLA - RAPORTISTA Tulevaisuuden ateriatuotannon ratkaisuja on tarkasteltu raportissa

Lisätiedot

Skanssin monitoimitalon tarveselvitys

Skanssin monitoimitalon tarveselvitys Skanssin monitoimitalon tarveselvitys 2018 Tausta Skanssin alue on kasvava ja kehittyvä kaupunginosa, jossa on käynnissä useampi asemakaavoitusprosessi. Alueelle tavoitellaan noin 7000-8000 uutta asukasta

Lisätiedot

Näytön arviointi arviointikeskusteluun osallistuvat opiskelija, työpaikkaohjaaja tai työpaikkaohjaajat ja opettaja

Näytön arviointi arviointikeskusteluun osallistuvat opiskelija, työpaikkaohjaaja tai työpaikkaohjaajat ja opettaja Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 15 osp Ammattitaitovaatimukset tekee tilauksia tuotantokeittiöön vastaanottaa ruoka-aineita, ruokia ja tarvikkeita kuumentaa tai valmistaa tarvittaessa ruokia tai lisäkkeitä

Lisätiedot

Lohjan Kaupunki Tekninen toimi Ruoka- ja siivouspalvelut KEITTIÖVERKKO. Palveluverkkoselvitys 2015. Lohjalla 26.2.2015.

Lohjan Kaupunki Tekninen toimi Ruoka- ja siivouspalvelut KEITTIÖVERKKO. Palveluverkkoselvitys 2015. Lohjalla 26.2.2015. Lohjan Kaupunki Tekninen toimi t KEITTIÖVERKKO Palveluverkkoselvitys 2015 Lohjalla 26.2.2015 Jere Jantunen Sisällysluettelo AIKATAULU 2 JOHDANTO 2 TAUSTA 3 NYKYTILA 3 Tuotannon muutoksia 3 TOIMINNAN MUUTOKSIA

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNGIN KESKUSKEITTIÖRATKAISU

HANKESUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNGIN KESKUSKEITTIÖRATKAISU Naantalissa 31.12.2015 HANKESUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNGIN KESKUSKEITTIÖRATKAISU 1 2 Sisällysluettelo 1 HANKESUUNNITELMASSA KÄYTETYT MÄÄRITELMÄT... 3 2 TAUSTAA JA NYKYTILANNE... 3 3 ODOTETTAVISSA OLEVIA

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintapalveluihin saapui kysymyksiä koskien ruoka- ja ateriapalveluiden tarjouspyyntöä. Kiitämme mielenkiinnosta.

Espoon kaupungin hankintapalveluihin saapui kysymyksiä koskien ruoka- ja ateriapalveluiden tarjouspyyntöä. Kiitämme mielenkiinnosta. RUOKA- JA ATERIAPALVELUIDEN HANKINTA Dnro: 3422/02.08.00/2011 Espoon kaupungin hankintapalveluihin saapui kysymyksiä koskien ruoka- ja ateriapalveluiden tarjouspyyntöä. Kiitämme mielenkiinnosta. Tarjouspyynnön

Lisätiedot

PORVOON LIIKELAITOS TILAPALVELUIDEN KESKUSKEITTIÖ JA TOIMITILAT HANKESUUNNITELMA

PORVOON LIIKELAITOS TILAPALVELUIDEN KESKUSKEITTIÖ JA TOIMITILAT HANKESUUNNITELMA 24.9.2015 PORVOON LIIKELAITOS TILAPALVELUIDEN KESKUSKEITTIÖ JA TOIMITILAT HANKESUUNNITELMA 1 YHTEENVETO... 2 2 HANKESUUNNITELMAN LAATIMINEN... 3 2.1 Hankesuunnittelutyöryhmä... 3 2.2 Pinta-alakäsitteet...

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

Riskiluokitusohjeen käyttöönotto Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät Oulu Tuula Koimäki, Evira

Riskiluokitusohjeen käyttöönotto Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät Oulu Tuula Koimäki, Evira Riskiluokitusohjeen käyttöönotto Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 2016 20 21.9.2016 Oulu Tuula Koimäki, Evira Elintarvikehuoneiston riskiluokitus ja valvontatarpeen määrittäminen (Eviran

Lisätiedot

Suurkeittiön ruokatuotanto 20 osp. Ammattitaitovaatimukset

Suurkeittiön ruokatuotanto 20 osp. Ammattitaitovaatimukset Suurkeittiön ruokatuotanto 20 osp Ammattitaitovaatimukset muokkaa ruokaohjeet tarvittavalle asiakasmäärälle sopivaksi ravitsemussuosituksia suunnittelee ruokalajien valmistusvaiheet, ajoituksen ja jaksotuksen

Lisätiedot

Etelä-Sipoon alueen keittiöselvitys

Etelä-Sipoon alueen keittiöselvitys 20.5.2015 Projektiryhmä 20.5.2015 Sote, Taha ja Teky yheistössä keittiöselvityksen projektiryhmä 20.5.2015 1 (9) TIIVISTELMÄ Selvityksen tavoite ja toteuttaminen Kunnan talousarvion 2015-2017 hyväksymisen

Lisätiedot

TUKIPALVELUIDEN SELVITYSTYÖ. Naantalin kaupunki - kevät 2016

TUKIPALVELUIDEN SELVITYSTYÖ. Naantalin kaupunki - kevät 2016 TUKIPALVELUIDEN SELVITYSTYÖ Naantalin kaupunki - kevät 2016 Selvitystyö Naantalin kaupungin tukipalvelut 1. Selvitystyön aikataulu 2. Tukipalveluiden selvitys lähtökohdat 3. Selvitystyö tammi huhtikuu

Lisätiedot

Seurantalomake 2.1 Tuotteiden vastaanottotarkastukset KYLMÄ- JA PAKASTETUOTTEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET

Seurantalomake 2.1 Tuotteiden vastaanottotarkastukset KYLMÄ- JA PAKASTETUOTTEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET Seurantalomake 2.1 Tuotteiden vastaanottotarkastukset KYLMÄ- JA PAKASTETUOTTEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET Päiväys Elintarvikkeen nimi Lämpötila ºC Huomautuksia, jatka tarvittaessa kääntöpuolelle. Seurantalomake

Lisätiedot

ASEMANTIEN PÄIVÄKOTIHANKEEN KUSTANNUSTAVOITTEEN TARKISTUS

ASEMANTIEN PÄIVÄKOTIHANKEEN KUSTANNUSTAVOITTEEN TARKISTUS ASEMANTIEN PÄIVÄKOTIHANKEEN KUSTANNUSTAVOITTEEN TARKISTUS 6.3.2015 HANKKEEN TALOUDELLISET TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Hankkeen tavoitteet: Hankesuunnitelman (pvm 4.10.2011 / 5,2 miljoona ) mukainen tavoite:

Lisätiedot

REITTI 1 MA-PE. Lisäajo ei sisälly reitin hintaan. SUURKEITTIÖ KUOPPANUMMI Loiskaajantie 3 Purku ja PK aamupuurot mukaan 7:30

REITTI 1 MA-PE. Lisäajo ei sisälly reitin hintaan. SUURKEITTIÖ KUOPPANUMMI Loiskaajantie 3 Purku ja PK aamupuurot mukaan 7:30 Hallintokeskus 7.9.2012 13:46 2013.- VAKIOREITTIT.xls 1 REITTI 7h 7:30 8:00 REITTI 1 MA-PE SUURKEITTIÖ KUOPPANUMMI Loiskaajantie 3 Purku ja PK aamupuurot mukaan PK Asemanvieri Asemantie 9 aamupuuro ja

Lisätiedot

Investointiohjelman hankekortit vuosille

Investointiohjelman hankekortit vuosille 1 Investointiohjelman hankekortit vuosille 2020-2024 Terveyspalvelut (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Terveyskeskuksen peruskorjaus, osa C 4.510.000, aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: +12.000 /v Hankkeen

Lisätiedot

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Vaihtoehto KUSTANNUKSET investointi ylläpito/kk VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN TOIMINNALLISET HYÖDYT/EDUT TOIMINNALLISET HAITAT/HAASTEET Vaihtoehto 1 Opintien (suppea vaihtoehto) 2

Lisätiedot

KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää)

KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää) HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää) 1 (5) Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus

Lisätiedot

LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT. Ruokakuljetusten ja Näsin sairaalan logistiikan havainnointi

LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT. Ruokakuljetusten ja Näsin sairaalan logistiikan havainnointi LIIKELAITOS PORVOON TILAPALVELUT Ruokakuljetusten ja Näsin sairaalan logistiikan havainnointi 25.6.2013 Matti Riuttamäki 2013 Timo Kivisto Consulting Oy Timo Kivisto Consulting Oy Ylistörmä 5 E TEL. +358

Lisätiedot

LIEVESTUOREEEN JÄ- TEVEDENPUHDISTAMO JÄTEVESIEN KÄSITTE- LYN TEHOSTAMISEN VAIHTOEHTOVERTAILU

LIEVESTUOREEEN JÄ- TEVEDENPUHDISTAMO JÄTEVESIEN KÄSITTE- LYN TEHOSTAMISEN VAIHTOEHTOVERTAILU Vastaanottaja Laukaan kunta Asiakirjatyyppi Vertailu Päivämäärä 6.11.2013 Viite 1510005863 LIEVESTUOREEEN JÄ- TEVEDENPUHDISTAMO JÄTEVESIEN KÄSITTE- LYN TEHOSTAMISEN VAIHTOEHTOVERTAILU LIEVESTUOREEEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO

Lisätiedot

OIVA valvontatietojen julkistaminen

OIVA valvontatietojen julkistaminen OIVA valvontatietojen julkistaminen Oiva- asteikko 2 Miten luet Oivaraporttia Tarkastettavat asiat koottu 18 ryhmään vähittäismyynti ja tarjoilu 1. Omavalvontasuunnitelma 2. Tilojen ja välineiden soveltuvuus,

Lisätiedot

Rajamäen ja kirkonkylän päiväkotien ja koulujen sekä Lepsämän päiväkodin palvelukeittiöiden luonnossuunnitelmien hyväksyminen

Rajamäen ja kirkonkylän päiväkotien ja koulujen sekä Lepsämän päiväkodin palvelukeittiöiden luonnossuunnitelmien hyväksyminen Aleksia -liikelaitoksen johtokunta 8 10.04.2018 Rajamäen ja kirkonkylän päiväkotien ja koulujen sekä Lepsämän päiväkodin palvelukeittiöiden luonnossuunnitelmien hyväksyminen ALEK 8 Valtuusto on tehnyt

Lisätiedot

KoTePa-hankkeen laskenta - loppuraportti. 26.4.2011 Oy Audiapro Ab Atte Niittylä ja Tuomas Hanhela

KoTePa-hankkeen laskenta - loppuraportti. 26.4.2011 Oy Audiapro Ab Atte Niittylä ja Tuomas Hanhela KoTePa-hankkeen laskenta - loppuraportti 26.4.2011 Oy Audiapro Ab Atte Niittylä ja Tuomas Hanhela Hankkeen läpivienti Aloituspalaveri 8.3. Kouvolassa Sovittiin laskennan perusteet 1. Korjataan vanhat tilat,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh.

Lisätiedot

RUOKATUOTANNON KESKITTÄMINEN

RUOKATUOTANNON KESKITTÄMINEN RUOKATUOTANNON KESKITTÄMINEN Olen itse tuottanut ruokaa isoissa keskuskeittiöissä (yli 10 000 annosta päivässä). Olen kymmenen vuoden ajan ohjeistanut kuntia keskittämään ruokatuotantoaan. Olen seurannut

Lisätiedot

Liikelaitos Porvoon tilapalvelut johtokunta Liikelaitos Porvoon tilapalvelut johtokunta Liikelaitos Porvoon tilapalvelut johtokunta 30 23.05.2017 41 22.08.2017 52 26.09.2017 VASTAUS VALTUUSTOALOITTEESEEN

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 SOPPEENHARJUN ALUE Siivikkala 1-6 303 kasvaa ta-suunnitelma: peruskorjaus 2012-13 yhteistyö Tampereen laajennetaan

Lisätiedot

8000 KAUPUNGINHALLITUS yhteensä -3 401-1 395-640 -480-420 -1 377-1 500-640 -480-420

8000 KAUPUNGINHALLITUS yhteensä -3 401-1 395-640 -480-420 -1 377-1 500-640 -480-420 LIITE 1 8000 KAUPUNGINHALLITUS 1000 Palvelinten vaihto, taloustoimisto Menot -65-30 -105 1006 Palvelinten vaihto, henkilöstötoimisto Menot -60-60 1150 Taloushallinnon tietojärjestelmä Menot -1 200-800

Lisätiedot

Toimipaikan osoite Rysätie 11, PL 2415, 02070 Espoon Kaupunki

Toimipaikan osoite Rysätie 11, PL 2415, 02070 Espoon Kaupunki ESPOON KAUPUNKI TARKASTUSKERTOMUS 1(5) 1. TOIMIJAN JA TOIMIPAIKAN TIEDOT Toimijan nimi (Yrityksen nimi) Espoon kaupunki/sotet Toimijan osoite PL 2415, 02260 Espoo Laskutusosoite Y-tunnus 0101263-6 Puhelin

Lisätiedot

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET OMAVALVONTASUUNNITELMA Tämän suunnitelman teossa on käytetty toimintakeskuksen ja sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelmia. TOIMINNANKUVAUS Asuntola Aamurusko sijaitsee osoitteessa Koulutie 1, 69950

Lisätiedot

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä?

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä? 1 (5) HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää) Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus

Lisätiedot

Miten työn uudelleen organisoimisella kehitettiin ruokatuotetta ja löydettiin samalla työergonomiaa parantavia ratkaisuja?

Miten työn uudelleen organisoimisella kehitettiin ruokatuotetta ja löydettiin samalla työergonomiaa parantavia ratkaisuja? Miten työn uudelleen organisoimisella kehitettiin ruokatuotetta ja löydettiin samalla työergonomiaa parantavia ratkaisuja? Tuottava ja tehokas ammattikeittiö 1.3.2016 28.2.2018 Hankkeen tavoitteena kehittää

Lisätiedot

Kerimäen kuntapalvelujen keskittäminen

Kerimäen kuntapalvelujen keskittäminen SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 6 Kerimäen kuntapalvelujen keskittäminen Tasapainottamisohjelman yhteydessä kaupungin valtuusto on päättänyt Kerimäen yhteispalvelupiste ja muut kunnanvirastolla olevat palvelut

Lisätiedot

Ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluiden keittiöiden ja ruokasalien hinnoitteluperiaatteet

Ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluiden keittiöiden ja ruokasalien hinnoitteluperiaatteet Ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluiden keittiöiden ja ruokasalien hinnoitteluperiaatteet Tekninen lautakunta Valmistelija: Ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluiden esimies Anu Sorvari- Happonen, anu.sorvari-happonen@salo.fi,

Lisätiedot

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä?

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä? 1 (5) HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus KALA-ALAN LAITOS Dnro ja saapumispäivämäärä (viranomainen täyttää) Hakija täyttää soveltuvin

Lisätiedot

ERITYISRUOKAVALIOPROJEKTI 2012

ERITYISRUOKAVALIOPROJEKTI 2012 3.5.2013 ERITYISRUOKAVALIOPROJEKTI 2012 Gluteenittomuusväitteiden valvonnan projektiyhteenveto Hämeenlinnan ympäristöterveydenhuolto Sanna Tuomi terveystarkastaja Viranomaispalvelut Wetterhoffinkatu 2

Lisätiedot

GreenViewer tilannekatsaus työpaikkani vihreydestä

GreenViewer tilannekatsaus työpaikkani vihreydestä GreenViewer tilannekatsaus työpaikkani vihreydestä 2009 Yhteistyössä Sivu 1 / 8 - Sisältö - 1. Yleistä tutkimuksesta... 3 1.1. Yleistä... 3 2. Tulokset... 4 Sivu 2 / 8 1. Yleistä tutkimuksesta 1.1. Yleistä

Lisätiedot

Ravitsemusfoorumi 2015 Ikääntyneiden ruokapalvelut kehittyvät käytäntöä ja hyviä kokemuksia Lappeenrannassa

Ravitsemusfoorumi 2015 Ikääntyneiden ruokapalvelut kehittyvät käytäntöä ja hyviä kokemuksia Lappeenrannassa Ravitsemusfoorumi 2015 Ikääntyneiden ruokapalvelut kehittyvät käytäntöä ja hyviä kokemuksia Lappeenrannassa Elina Särmälä, ruokapalvelujohtaja 10.9.2015 Saimaan Tukipalvelut Oy Saimaan Tukipalvelut Oy

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK 14.2.2014 Ilmoitettu elintarvikehuoneisto Päiväkotien

Lisätiedot

VILLA BREDA SANEERAUS JA LAAJENNUS

VILLA BREDA SANEERAUS JA LAAJENNUS 26 6,1 6,3 6, 2,4,4 2299,3,366 2828 24 6 6,,19 9 2727,1,,89 9 22,8 7,, +27, 23 23 4,8,6 2626,6 4,2 2,, 2 3,, 3 9 4, 1 3 2 7 9 8 6, 1 3 2 4 9 8 7 6 7, 4 3 4 6 8 9 1, 2 9, 8 3,7 7 6 4 3 2 1, 4 n.,4 3 n.

Lisätiedot

HÄVIKIN HALLINTA RUOKAPALVELUISSA - PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Nordic Food Waste: Food banks and food redistribution työpaja 27.5.

HÄVIKIN HALLINTA RUOKAPALVELUISSA - PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Nordic Food Waste: Food banks and food redistribution työpaja 27.5. HÄVIKIN HALLINTA RUOKAPALVELUISSA - PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Nordic Food Waste: Food banks and food redistribution työpaja 27.5.2016 Arkea Oy Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous-, turvallisuus- ja kiinteistönhoitopalveluja.

Lisätiedot

Loimaan linja Keskusta-alueen päivähoitoselvitys 2015

Loimaan linja Keskusta-alueen päivähoitoselvitys 2015 Loimaan linja Keskusta-alueen päivähoitoselvitys 2015 Koulutuslautakunta 27.4.2015 Kaupunginhallitus 11.5.2015 1. Keskusta-alueen päivähoidon nykytilanne 1 Päiväkodit ym. päivähoitopaikat keskusta-alueella

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysosasto 20.2.2014 Ruokapalvelut PL 7 04131 SIPOO

Sosiaali- ja terveysosasto 20.2.2014 Ruokapalvelut PL 7 04131 SIPOO ATERIAKULJETUKSISTA YLEISTÄ Sipoon kunnan ruokapalvelu pyytää liikennöitsijöiltä tarjousta ateriakuljetuksista sopimuskaudelle 1.8.2014 31.7.2016 Hankinnasta on julkaistu ilmoitus Hilmassa 20.2.2014 Hankinnassa

Lisätiedot

LUOMUKO KALLISTA? Luomun käyttöhintavertailu ammattikeittiöissä

LUOMUKO KALLISTA? Luomun käyttöhintavertailu ammattikeittiöissä LUOMUKO KALLISTA? Luomun käyttöhintavertailu ammattikeittiöissä Ruokapalvelut osana elintarvikeketjua Suomessa nautitaan julkisissa ruokapalveluissa n. 380 miljoonaa ateriaa vuodessa, joihin hankitaan

Lisätiedot

Kysely perunan laadusta ammattikeittiöille. Kysely lähetettiin 147 kpl, vastauksia saatiin 47.

Kysely perunan laadusta ammattikeittiöille. Kysely lähetettiin 147 kpl, vastauksia saatiin 47. Kysely perunan laadusta ammattikeittiöille Kysely lähetettiin 147 kpl, vastauksia saatiin 47. 1. Keittiötyypit Kysymykseen vastanneet: 46 (ka: 2,2) keskuskeittiö, jossa muun muassa keitetään perunat ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (5) 300 M100 metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä M100 -metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelman

Lisätiedot

IdeaStructura

IdeaStructura , Malminkatu 3, 00100 HELSINKI Oy Kutomotie 16 00380 Helsinki Jaakonkatu 41 68600 Pietarsaari etunimi.sukunimi@ideastructura.com Y-tunnus 2424612-8 Palvelukeskuksen keittiön peruskorjaus SIJAINTI Oy Kutomotie

Lisätiedot

16.4.2012 ESPOO CATERING -LIIKELAITOKSEN KESKUSKEITTIÖN HANKESUUNNITELMA

16.4.2012 ESPOO CATERING -LIIKELAITOKSEN KESKUSKEITTIÖN HANKESUUNNITELMA 1 16.4.2012 ESPOO CATERING -LIIKELAITOKSEN KESKUSKEITTIÖN HANKESUUNNITELMA 0 PERUSTIEDOT HANKKEESTA - hankkeen nimi: Keskuskeittiö ja hallinnon toimistotilat - sijainti: Nuijalantie 18, 02630 ESPOO - toiminta:

Lisätiedot

INNOSTAVA LÄHIRUOKA! Sari Väänänen

INNOSTAVA LÄHIRUOKA! Sari Väänänen INNOSTAVA LÄHIRUOKA! Sari Väänänen - EkoCentria on Savon koulutuskuntayhtymän yhteydessä toimiva valtakunnallinen asiantuntijayksikkö - kestävän ruokaketjun edistäminen ammattikeittiöissä - www.kestavathankinnat.fi

Lisätiedot

PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Miten hankitaan kestävää ja vastuullista palveluntuottajan näkökulma Paula Juvonen

PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Miten hankitaan kestävää ja vastuullista palveluntuottajan näkökulma Paula Juvonen PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Miten hankitaan kestävää ja vastuullista palveluntuottajan näkökulma 24.11.2016 Paula Juvonen Arkea Oy Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous-, turvallisuus- ja kiinteistönhoitopalveluja.

Lisätiedot

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN Riitta Huurinainen 18.10.2017 NYKYTILANNE Uimaharjussa yhtenäiskoulu, oppilaita alakoulussa 122 ja yläkoulussa 56. Enossa yhtenäiskoulu, oppilaita alakoulussa

Lisätiedot

Työn organisointi uusiksi. Minna Dammert

Työn organisointi uusiksi. Minna Dammert Työn organisointi uusiksi Minna Dammert Vastakkainasettelua tulisi välttää Lisämyyntiä! Miten voisimme tuottaa enennän? Miten pärjäämme olemassa olevin resurssein? Lisäkäsiä! * Ei ehdi, ei kerkiä Pysähdyttävä

Lisätiedot

Tekniset palvelut 6.10.2014

Tekniset palvelut 6.10.2014 ATERIA- JA PESULAKULJETUKSISTA Hankinnan kuvaus Lähettävä keittiö Ateriakuljetukset ja toimituspaikat Suomussalmen kunnan tekniset palvelut pyytää tarjousta ateria- ja pesulakuljetuksista sopimuskaudelle

Lisätiedot

PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015. Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat

PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015. Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015 Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat KOULUT Sariolan koulu laajennus Vilpeilä 2010 Investoinnit 690 000 Tulevat korjauskulut

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS 1 SELVITYKSEN KOHDE JA TAVOITTEET Selvityskohteet ovat: hallinto- ja toimistotehtävät (toimenkuvien kartoitus ja mahdollinen tehtävien uudelleenorganisointi

Lisätiedot

PÄIVÄKOTI- JA KOULUVERKKO

PÄIVÄKOTI- JA KOULUVERKKO PÄIVÄKOTI- JA KOULUVERKKO 18.5.2012/ 10.9.2012/28.11.2012 Anna-Liisa Sairanen, Tuija Kauppinen ja Paula Kokkonen Itäinen päiväkotiverkko Nykyinen tilanne: Nojanmaan päiväkoti: 78 hp Miekkoniemen päiväkoti:

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys Kankaanpään kaupunki.

Kankaanpään kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys Kankaanpään kaupunki. 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 140276 Ateriakuljetukset Hankintayksikön yhteystiedot Virallinen nimi Postiosoite Postitoimipaikka Kankaanpää Postinumero 38701 Maa Suomi Yhteyshenkilö Sanna Heinineva +358 445772629

Lisätiedot