LVV- KUNTOTUTKIMUS As.Oy Kuopion Luistelijantie 5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LVV- KUNTOTUTKIMUS As.Oy Kuopion Luistelijantie 5"

Transkriptio

1 LVV- KUNTOTUTKIMUS As.Oy Kuopion Luistelijantie 5 HELSINKI TURKU TAMPERE LAHTI KUOPIO OULU JYVÄSKYLÄ PORI PORVOO JOENSUU MIKKELI HÄMEENLINNA FORSSA Sivu 1(30)

2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO KOHTEEN JA KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT...4 Kiinteistön perustiedot...4 Kuntotutkimuksen yleistiedot...5 Käytettävissä olleet asiakirjat...5 TIIVISTELMÄ...6 Vesi-,viemäri- ja lämmitysjärjestelmät...6 PTS-taulukko LVV- KUNTOTUTKIMUS...8 G1 LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT...9 G11 Lämmöntuotanto...9 G12 Lämmönjakelu...9 G2 VESI- JA VIEMÄRIJÄRJESTELMÄT...11 G22 Vesijohtoverkostot...11 G24 Viemäriverkostot...15 Jätevesiviemäreiden TV- kuvaukset...15 Yhteenveto ja toimenpide-ehdotukset...16 Liite 1: Röntgenkuva...17 Liite 3: Valokuvat...26 Sivu 2(30)

3 JOHDANTO Yleistä Tämä vesi- ja viemärijärjestelmien sekä lämmitysjärjestelmän kuntotutkimusraportti on tehty Raksystems Oy:n toimesta kiinteistössä tehdyn kuntotutkimuksen perusteella. Kuntotutkimuksessa on noudatettu soveltuvin osin SuLVI ry, julkaisu 7:n kuntotutkimusohjetta. Kuntotutkimuksen tarkoituksena on selvittää mitkä putkistot tai niiden osat on tarpeen uusia tai korjata ja milloin tämän tulisi tapahtua. Tutkimuksen tulokset ja toimenpideehdotukset perustuvat suoritettuihin mittauksiin ja kuvauksiin sekä muihin tarkastuksiin (kuten röntgenkuvauksiin, viemäreiden TV- kuvauksiin). Mittausten ja kuvausten määrä sekä tutkimusten laajuus määräytyy kiinteistön järjestelmien laajuuden mukaan. Kuntotutkimukseen ei kuulu kiinteistössä esiintyvien ongelmien yksityiskohtainen selvittäminen. Kuntotutkimukseen ei kuulu myöskään korjausten tarkempi suunnittelu. Tutkimus antaa kuitenkin perustietoa korjausten suunnittelua ja suoritusta varten. Kuntotutkimusraporttiin on liitetty kaikki mittauksista laaditut asiakirjat joita ovat mm. röntgenkuvausten tarkastuspöytäkirja ja viemärikuvausten TV- kuvauspöytäkirjat. Kuntotutkimuksen tilaajalle luovutetaan myös röntgenkuvat digitaalisessa muodossa sekä viemäreiden TV- kuvaukset videonauhalle tallennettuna. Tekninen PTS-ehdotus PTS-taulukossa esitetään tutkimustuloksiin perustuvat toimenpide-ehdotukset kustannusarvioineen. PTS- ehdotuksen kustannukset perustuvat karkeaan määräarviointiin ja tarkastusvuoden alun kustannustasoon. Kustannusarviot sisältävät laajempien saneerausten osalta putkitöihin kiinteästi liittyvät rakennus- ja sähkötyöt sekä suunnittelun ja valvonnan. Kustannusarviot sisältävät arvonlisäveron. Kustannusarviot tulee tarkastaa aina kohdekohtaisesti ennen saneeraustoimenpiteiden aloittamista. Tässä raportissa käytetyt putkistojen ja laitteiden kuntoluokat ovat seuraavat: 1 = Hyväkuntoinen, laite tai putkisto täyttää nykyvaatimukset 2 = Tyydyttävässä kunnossa, ei välittömiä uusimis- tai korjaustarpeita kokonaisuutena 3 = Välttävässä kunnossa, uusittava tai korjattava lähivuosina 4 = Heikossa kunnossa, uusittava tai korjattava välittömästi Sivu 3(30)

4 Tilaaja Puijon Isännöintipalvelu Ky / Reijo Liikka Tehtävä Asuinkerrostalon vesi- ja viemäriputkistojen sekä lämpöjohtoverkoston kuntotutkimus Raksystems Oy:n tarjouksessa esitetyssä laajuudessa. 1 KOHTEEN JA KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT Kiinteistön perustiedot Kiinteistön nimi: As. Oy Kuopion Luistelijantie 5 Kiinteistön osoite: Luistelijantie 5 Rakennusajankohta: 1965 Rakennustilavuus: m 3 Rakennuksia: Kerroksia: Portaita: Asuinhuoneistoja: Huoneistoala: Liike- ja muut tilat Isännöinti: Huolto: 1 kpl 1+3 kpl 3 kpl 27 kpl m2 - kpl Puijon Isännöintipalvelu Ky / Reijo Liikka Puijon Kiinteistöpalvelu Oy Sivu 4(30)

5 Kuntotutkimuksen yleistiedot Kuntotutkimuksen laajuus: Kuntotutkimukset: Kuntotutkimukset on suoritettu pääosin tarjouksessa esitetyssä laajuudessa. Kuntotutkimuksessa on noudatettu soveltuvin osin SuLVI ry, julkaisu 7:n kuntotutkimusohjetta. NDT- tarkastukset (ainetta rikkomattomat tarkastukset):vesi-, viemäri ja lämpöjohtojen röntgenkuvaukset sekä jätevesiviemäreiden TVkuvaukset. Kuntotutkimuksen ajankohta: Käytettävissä olleet asiakirjat Kiinteistötiedot Piirustukset Tutkimuksen tekijänä on toiminut Raksystems Oy / Heikki Toivonen. INSINÖÖRITOIMISTO RAKSYSTEMS OY Tampereella Heikki Toivonen pätevöitynyt kuntotutkija p: , GSM f Järvensivuntie 3, Tampere Sähköposti: heikki.toivonen@raksystems-anticimex.fi Sivu 5(30)

6 TIIVISTELMÄ Vesi-,viemäri- ja lämmitysjärjestelmät Lämmönjakohuoneen lämmönsiirtimet ovat vuodelta Lämmönsiirtimissä ei tutkimusten yhteydessä havaittu vikaantumisia. Lämmönsiirtimen uusimiseen ei ole tiettävää tarvetta kuluvalla jaksolla. Lämmityksen ja käyttöveden säätölaitteiden joidenkin komponenttien uusimiseen tulee varautua. Lämpöjohtoverkoston putkistot, patterit ja uusitut linja- sekä sulkuventtiilit kestävät seuraavat kymmenen vuotta ilman laajempia uusimis- tai korjaustoimenpiteitä. Tutkimusten mukaan kylmä- ja lämminvesiputket ovat tyydyttävässä/ välttävässä kunnossa. Vesijohdoille on osittaista saneeraustarvetta, lähivuosien aikana, mutta kokonaisvaltainen saneeraus voidaan ajoittaa jakson puoleen väliin. Kiinteistössä tulee varautua mahdollisiin yksittäisiin vesivuotoihin, mikäli vuodot yleistyvät enemmäksi kuin kolme pientä vuotoa vuodessa, tulee saneerausta aikaistaa. Saneerausten ajankohtaan vaikuttaa kunnossapidon suunnitelma (strategia), jota yhtiössä päätetään tulevina vuosina noudattaa. Eli uusitaanko putkistot ennen kuin ikääntyvien putkistojen vuodot alkavat lisääntyä, vai käytetäänkö putkiston elinkaari ns. loppuun ja varaudutaan vuosien mittaan putkistovaurioiden korjauksista aiheutuviin kasvaviin korjauskustannuksiin. Ensimmäisessä vaihtoehdossa putkistojen uusiminen tulisi ajankohtaiseksi noin 4-5 vuoden kuluttua, jälkimmäisessä noin 8-10 vuoden kuluttua. On huomioitava, että vesi- ja viemärisaneerauksista aiheutuu mittavia uusimistyö/ korjaustarpeita myös asuntojen sisäpuolisille pintarakenteille. Etenkin kosteiden tilojen osalta saatetaan pintarakenteita joutua uusimaan laajastikin. Tämän vuoksi saneerausten suunnitteluun kannattaa panostaa ja varata aikaa. 2 5 vuoden kuluessa tehtävät toimenpiteet Käynnistetään hankesuunnittelu, jossa muutetaan piirustukset sähköiseen muotoon, valitaan pätevä konsultti ja teetetään hyvät suunnitelmat perusparannuksen toteuttamiselle. Kustannusarvio hankesuunnittelulle noin euroa. Vesi- ja viemäriputkistojen uusiminen (linjasaneeraus) noin v Karkea kustannusarvio ns. perinteiselle putkiremontille, jossa putket uusitaan (sisältävät myös tarvittavat rakennus- ja sähkötekniset työt) / asuin- m 2. Huom. Hankesuunnittelun yhteydessä käsitellään tarkemmin putkien uusimisen (perinteinen menetelmä) rinnalla myös vaihtoehtoisia putkistojen kunnostusmenetelmiä, jotka perustuvat olemassa olevien putkistojen sisäpuoliseen pinnoittamiseen (Dakki, ProLine, Lse, sukitus) näihin menetelmiin ei tässä raportissa tarkemmin oteta kantaa. Sivu 6(30)

7 PTS-taulukko Rap.vii te G22 G Kustannusarvio (x 1000 ) ja ehdotettu toteutusajankohta Toimenpide-ehdotukset Lämpöjohtoverkosto Hankesuunnittelun käynnistäminen 20 Saunatilan putket uusitaan saunaremontin yhteydessä X Sadevesien ohjaus piharemontin yhteydessä X Vesi- ja viemärijohtoverkosto Vesijohto- ja viemäriputkien uusiminen (linjasaneeraus) VARAUS 1100 Putkistojen kuntotutkimus päivitys 3 LVV-työt yhteensä Kustannusjakauma x 1000 EUR Huom. PTS- taulukon karkea kustannusarvio (perinteinen putkiremontti) vesijohto- ja viemäriputkistojen uusimisista määräytyy tarkemmin hankesuunnitteluvaiheessa jolloin tarkentuu saneerausten peruslaatutaso sekä mahdollisesti osakkaiden omat toiveet. Saneeraukseen saatetaan sisällyttää myös sähkö- ja telejärjestelmien uusimisia. Myös mahdolliset vaihtoehtoiset putkistojen kunnostusmenetelmät vaikuttavat lopulliseen kustannusarvioon. Sivu 7(30)

8 3 LVV- KUNTOTUTKIMUS Kiinteistöön tehdyn kuntotutkimuksen tarkoituksena oli tutkia vesi- ja viemäriputkistojen sekä lämpöjohtoverkoston kuntoa, niiden jäljellä olevaa käyttöikää sekä mahdollisten kiireellisten toimenpiteiden tarvetta. Röntgenkuvia otettiin yhteensä 16 kpl. Lämpöjohtoverkostoa tutkittiin silmämääräisesti sekä röntgenkuvaamalla 2 lämpöjohtoputkea ja 2 patteria. Vesijohtoverkoston kuntoa tutkittiin röntgenkuvaamalla käyttövesijohtoja talon pohjakerroksen tiloissa yhteensä 8 kohdasta. Viemäriverkoston kuntoa tarkasteltiin TV- kuvaamalla sisäpuolista jäteveden pohjaviemäriä videonauhalle ja havainnot kirjattiin. Valurautaviemäreille suoritettiin röntgenkuvaus yhteensä 4 kohtaa. Röntgenkuvien otanta kiinteistössä on esitetty taulukossa 1 ja ohjeellisesti pohjapiirustuksessa. Taulukko 1 Röntgenkuvien merkinnät ja kuvauskohtien sijainti kiinteistössä on numeroitu putkiin. Kuvan merkintä kiinteistössä ja kuvauspöytäkirjassa 1. Kv 1 2. Lv/Lvk 1 3. Patteri 4. Lj 1 5. Kv 2 6. Lv/Lvk 2 7. Lv/Lvk 3 8. Kv 3 9. Patteri 10. Kv Lv/Lvk 4 12.Viem Lj Viem Viem Viem 4 Röntgenkuvauskohta kiinteistössä C-portaan kellarikäytävän päästä C-portaan kellarikäytävän päästä Kellarikoppi n. 23 kohdalta Saunan pesuhuoneesta Kellarikäytävän portaiden alapäästä Kellarikäytävän portaiden alapäästä Talouskellarin ovelta Talouskellarin ovelta B-portaan käytävästä Sähkökeskuksen kohdalta Sähkökeskuksen kohdalta Kuivaushuoneesta Kuivaushuoneesta Lämmönjakohuoneesta Maavaraisesta tilasta Maavaraisesta tilasta Kv = Kylmävesi, kuumasinkitty eli galvanoitu teräsputki Lv = Lämminvesi, kupari Lvk = Lämpimän käyttöveden kiertojohto, kupari Lj = Lämpöjohtoputki, teräs Viem = Viemäri, valurauta Patteri = Teräslevypatteri Sivu 8(30)

9 G1 LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT G11 Lämmöntuotanto Kiinteistö on liitetty kaukolämpöön. Lämmönjakohuoneen alakeskuksessa on lämmityksen ja käyttöveden levylämmönsiirtimet mallia LPM vuodelta Lämmönsiirtimien kunnossapitojakso (tekninen ikä/uusiminen) on noin vuotta, eli lämmönvaihdinpaketilla on teknistä käyttöikää jäljellä yli 10 vuotta kunhan tarvittavat huoltotoimet muistetaan suorittaa. Lämmönsiirtimet: LS lämmitys: teho 145 kw, vuosimalli 1998 LS käyttövesi: teho 195 kw, vuosimalli 1998 G12 Lämmönjakelu Kiertovesipumput Lämmityksen kiertovesipumppu on Kolmex. Lämpimän käyttöveden kiertovesipumppu on myös Kolmex.in valmistamat molemmat on uusittu Kiertovesipumppujen kunnossapitojakso on vuotta. Säätö- ja automatiikkalaitteet Lämmityksen ja käyttöveden toimilaiteet säätöventtiileineen on myös uusittu samanaikaisesti. Säätö- ja automatiikkalaitteiden kunnossapitojakso on noin vuotta. Paisuntajärjestelmä Paisuntajärjestelmä on suljettu. Kalvopaisunta astia Reflex on varustettu huoltosulkuventtiilillä, asennettu lämmönjakohuoneeseen, kalvopaisunta-astioille on säännöllisin välein suoritettavia tarkastustoimenpiteitä (esipaineen tarkastus). Kalvopaisunta-astioiden kunnossapitojakso on suunnilleen sama kuin lämmönsiirtimien, eli noin 20 vuotta. Lämmitysverkosto varusteineen Lämmitysverkoston runkojohdot ja kytkentäjohdot on alkuperäisesti tehty teräsputkesta hitsaus- ja kierreliitoksin. Alimman kerroksen betonilattian sisällä kulkeneet patterilinjat ovat altistuneet pihasta tulevien valumavesien aiheuttamalle ulkopuoliselle korroosiolle, minkä johdosta ne on uusittu. Lämpöjohtoverkoston linjaventtiilit ja patteritermostaattiventtiilit on uusittu samanaikaisesti alakerroksen lämmitysputkien uusinnan yhteydessä vuonna 2002, jolloin lämmitysverkosto on myös tasapainotettu. Lämpöpatterit ovat teräspattereita. Lämpöjohtoputkistot on läpivalaisukuvien perusteella tyydyttävässä/hyvässä kunnossa. Lämpöpatterissa havaittiin läpivalaisukuvauksen perusteella lievää syöpymää, joka ei kuitenkaan ole vielä kriittistä sekä sakkakertymää. Sivu 9(30)

10 Ote röntgenkuvauspöytäkirjasta RÖNTGENKUVAUSPÖYTÄKIRJA Radiographic test report Kohde/Object Testauspaikka/Place of Testing Kuvaaja / Operator Päiväys / Date ASOY Kuopion Luistelijantie 5 Kuopio Tko Osoite/Adress kv=kylmävesiputki, galv.teräs/kupari lv= lämminvesiputki, kupari Testauksen suoritusohje/specification of testing Kuvauslaajuus/Scope of radiog.test lvk= lämmin kiertovesiputki, kupari Til. ohje patteri= liite / teräslevypatteri Standardi/Standard Kuvausluokka/Exam.class Mater. lj= lämpöjohtoputki, teräs A Cu / galv. teräs, valurauta viemäri = jätevesiviem., valurauta Säteilylähde/Radiation scource Film+screens FoxRayzor / XRS-3 2,5 FAST-levy Putken Seinämä Valotusaik SFD Kun- Mate- halk. Wall thick. Expos.time to- Huom. N:o Putki riaali Pipe Havainnot luok- s = seinämäpaksuus diam. mm kv Pulssia mm ka 3 lp Fe - 3,0 Sakkaumaa, syöpymää 2 4 Lj Fe 21 2,65 OK 1 9 Lp Fe - 3,0 OK 1 13 Lj Fe 42 3,25 OK 1 Päiväys: Allekirjoitus Luokittelija: Toni Kovanen Toimenpide-ehdotukset: Lämpöjohtoverkoston putkistojen ja pattereiden arvioidaan kestävän vielä seuraavat kymmenen vuotta ilman kokonaisvaltaisia uusimisia. Tämä edellyttää sitä, etteivät putket joudu kosketuksiin ulkopuolisen kosteuden kanssa eikä lämpöjohtoverkostoon tarvitse lisätä hapekasta vettä. Lämmityksen ja käyttöveden säätölaitteiden joidenkin komponenttien kuten toimilaitteiden, anturien ja säätimien uusimiseen on varauduttava seuraavan 10 vuoden kuluessa. Sivu 10(30)

11 G2 VESI- JA VIEMÄRIJÄRJESTELMÄT Kiinteistö on liitetty Kuopion kaupungin vesi- ja viemäriverkostoon. Vesimittari sijaitsee kerhohuoneessa. Jätevedet on johdettu normaalina viettoviemäröintinä kaupungin linjankylkeen. G22 Vesijohtoverkostot Kylmä- ja lämminvesiverkostot: Kylmävesijohtojen runkolinja vesimittarilta lähtien on kuumasinkittyä (galvanoitua) teräsputkea kierreliitoksin. Myös haaroitukset runkojohdoista kerrosten pystynousuihin ovat samaa materiaalia. Haaroitukset asuntojen vesipisteille ovat myös galvanoitua putkea, mahdollisesti osittain myös kupariputkea. Lämminvesiputket ovat kupariputkia. Kupariputkien liitoksissa on käytetty messinkisiä kovajuotoksia. Kupariputkien liitoksissa on saatettu osittain käyttää asennusajankohdan työmenetelmien ja materiaalin mukaisesti messinkisiä kovajuotteita lukujen taitteessa sekä luvun alkupuolella on kupariputkien kovajuotoksissa käytetty myös hopea-, hopeamessinki- ja hopeafosforikuparijuotteita. Silmämääräisesti tarkastettuna kellarikerroksen kupariputkien messinkiliitoksissa sekä myös messinkisissä liitososissa on havaittavissa osittain sinkinkatoa. Sinkinkato on syöpymisprosessi jossa messingissä oleva sinkki syöpyy pois ja jäljelle jää pelkkä messingissä oleva kupari. Sinkinkato on havaittavissa juotosten ja messinkiosien pinnalla vaaleana korroosiotuotepahkurana. Iän myötä liitoksista tulee heikkoja ja ne saattavat pettää mikäli niihin kohdistuu esim. mekaanisia rasituksia (esim. voimakkaat paineiskut, remonttien yhteydessä kohdistuvat mekaaniset rasitukset yms). Kellaritiloissa vesijohtojen runkolinjat on asennettu katon rajaan näkyville, saunaosastossa vesijohdot on asennettu rakenteiden sisään. Kerroksilla vesijohtojen hajotukset asuntojen vesipisteille on asennettu seinä- ja lattiarakenteisiin, osin mahdollisesti myös pintaasennukseen. Alkuperäiset viemärit on tehty valurautaputkesta muhviliitoksin. Pohjaviemärit on asennettu kellaritilassa lattioiden alle. Käyttövesi- ja viemäriputkien kuntoa tutkittiin läpivalaisukuvauksin, jätevesi pohjaviemäreiden toiminnallista kuntoa tutkittiin lisäksi sisäpuolisesti viemärikameralla. Röntgen kuvaukset suoritettiin yleisistä tiloista. Alkuperäiset nousulinjat kulkevat kerroksissa rakenteiden sisällä, tästä syystä ei läpivalaisua voitu suorittaa näille putkiosuuksille. Rakenteita pitää purkaa jos näille halutaan suorittaa läpivalaisukuvaus Sivu 11(30)

12 Kylmävesiputkien röntgenkuvaukset: Röntgenkuvia otettiin 4 kpl. Kaikissa galvanoiduista putkista otetuissa kuvissa havaitaan syöpymiä sekä sakkaumaa. Kaikissa kuvissa syöpymät ovat luokiteltavissa KL 2/3, alkuperäisestä seinämäpaksuudesta on lähes puolet syöpynyt pois, kierreosissa esiintyy voimakasta syöpymää. Suoritetun kuvausotannan perusteella, voidaan kylmävesiputkien kunto luokitella lähinnä kuntoluokkaan 3, eli välttävä. Silmämääräisten havaintojen perusteella on kylmävesiverkostossa ollut joskus vuotoja, joita on korjattu. Galvanoitujen putkien sisäpinnalle iän myötä muodostuvaa ruostekerrostumaa eli sakkautumaa on havaittavissa yleisesti kaikissa kuvausotannoissa. Sakkautumat aiheuttavat varsinkin halkaisijaltaan pienemmissä putkissa sisäpuolista umpeenkuroutumista. Yleensä vesikatkojen yhteydessä sakkautumista irtoaa pieniä ruostepaloja jotka voivat hetkellisesti muuttaa veden väriä, hajua ja makua. Ruostepalat saattavat myös tukkia sekoittajia, sekoittajien poresuuttimia sekä WC- säiliöiden huuhtelulaitteita. Lämminvesiputkien röntgenkuvaukset: Röntgenkuvia otettiin 4 kohdasta kuparisista lämminvesiputkista (4 kpl lämmin syöttövesijohto, 4 kpl lämmin kiertovesijohto). Läpivalaisukuvausten perusteella lämminvesijohdossa pistesyöpymät on luokiteltavissa lieviksi, mutta sinkkikato liitoksissa heikentää järjestelmän paineiskukestävyyttä. Kuvausotannan mukaan kupariset lämminvesiputket ovat perusaineen tutkitulta osalta tyydyttävässä kunnossa, mutta heikentyneet juotokset laskevat kuntoluokan KL 2/3. Pistesyöpymä on kupariputkien yleisin syöpymismuoto ja sitä on vaikea hallita, sillä pistesyöpymän alkusyyt eivät ole täysin tunnettuja. Yhtenä syynä pidetään käytettävän veden ominaisuuksia ja käyttöolosuhteita. Tämä syöpymismuoto voi johtaa nopeastikin kupariputkien seinämän puhkeamiseen. Alkuperäiset messinkijuotokset ovat kärsineet sinkinkatoa ja ovat muutenkin epävarmoja koska kannakointi mahdollistaa putkistolinjojen sivuttaisliikkeen. Kuparisten vesijohtoverkostojen kriittisiä kohtia mahdollisten putkivuotojen suhteen ovat jo edellä mainitut pistekorroosiokohdat ja kupariputkien messinkikovajuotokset, jotka iän myötä haurastuvat sinkinkadon vuoksi. Rakenteiden sisällä ja pystyhormeissa olevien vesijohtojen kuntoa ei ilman rakenteita rikkomatta pystytä tutkimaan, mutta kokemusten mukaan nousulinjat ovat heikommassa kunnossa runkolinjoihin nähden. Saunatilojen putket on syytä kokonaisuudessaan uusia suunnitellun saunaremontin yhteydessä (runkolinjoista saakka). Sivu 12(30)

13 Sulkuventtiilit Pohjakerrosten linjojen sulkuventtiilit on uusittu palloventtiileiksi. Venttiileiden kunnostukseen ei tarvitse varautua ennen käyttövesiverkoston uusintaa. Suoritetun kuvausotannan perusteella sekä silmämääräisesti tarkastettuna, voidaan käyttövesiputkien kunto tutkituilta osin kokonaisuutena luokitella lähinnä kuntoluokkaan 3, (välttävä). Eristeet Vesijohtojen eristeet pohjakerroksen näkyvillä osin ovat villa- tai pahvieristeitä päällystettynä muovi/harsokankaalla ja todennäköisesti asbestilla, kulmaosat ovat massattuja ja todennäköisesti sisältävät asbestia. Eristys oli pääosin alkuperäistä kuitenkin muutamista kohdin mm. venttiilien uusinnan yhteydessä oli eristeitä uusittu. Eristeet on pääosin tyydyttävässä kunnossa. Mahdollinen asbesti on syytä huomioida aina putkistoja käsiteltäessä. Lämmönjakohuoneessa jälkeenpäin tehdyt muutokset on eristetty villakourulla pinnoitettuna PVC-muovilla. Havaintoja: Salaojitusjärjestelmän olemassa olosta ei ole varmuutta. Silmämääräisten havaintojen mukaan rakennuksen nurkilla ei ollut havaittavissa salaojien tarkastuskaivoja. Tosin kaivojen kansistot saattavat olla maakerrosten alla. Mikäli salaojitusta ei ole saattaa katto- ja pintavesien hallitsematon viemäröinti aiheuttaa kosteusrasitusta rakennuksen pohjakerroksen perustuksiin. Vallitsevassa tilanteessa rännikaivojen viemäröinti on kyseenalainen. Myös pihan pintavesikaivo (kerää myös laajasti pintavedet) toiminta, lähinnä purkuviemäröinnin suhteen on kyseenalainen. Yleensä vanhojen salaojitusjärjestelmien toimimattomuuteen (tai toiminnallisesti heikentäviä) vaikuttavia tekijöitä ovat putkistojen väärä korkeusasema, väärät kallistukset, salaojien ympärillä olevan maatäytön liika hienojakoisuus sekä putkistoihin päässeet irtokertymät. Silmämääräisesti tarkastettuna pohjakerroksen ulkoseinien alaosissa on havaittavissa jonkinasteista kosteuden kapillaarista nousua perustuksista kantaviin ulkoseiniin, mikä viittaa salaojien puutteelliseen toimintaan tai siihen, ettei salaojitusta ole olemassa lainkaan. Kellaritiloissa on tunkkainen ilma merkkinä kosteusongelmista! Suositellaan, että rakennuksen reunusta avataan joltain kohdin ja tarkastetaan onko salaojitusta rakennettu ja jos on niin onko se yleensä toimintakuntoinen. Mikäli päätetään rakentaa uusi salaojitusjärjestelmä, on sen yhteydessä huomioitava myös katto- ja pintavesijärjestelmän rakentaminen sellaiseksi, että vedet saadaan hallitusti viemäröityä pois rakennuksen ympäriltä. Sivu 13(30)

14 RÖNTGENKUVAUSPÖYTÄKIRJA Radiographic test report Kohde/Object Testauspaikka/Place of Testing Kuvaaja / Operator Päiväys / Date ASOY Kuopion Luistelijantie 5 Kuopio Tko Osoite/Adress kv=kylmävesiputki, galv.teräs/kupari lv= lämminvesiputki, kupari Testauksen suoritusohje/specification of testing Kuvauslaajuus/Scope of radiog.test lvk= lämmin kiertovesiputki, kupari Til. ohje patteri= liite / teräslevypatteri Standardi/Standard Kuvausluokka/Exam.class Mater. lj= lämpöjohtoputki, teräs A Cu / galv. teräs, valurauta viemäri = jätevesiviem., valurauta Säteilylähde/Radiation scource Film+screens FoxRayzor / XRS-3 2,5 FAST-levy Putken Seinämä Valotusaik SFD Kun- Mate- halk. Wall thick. Expos.time to- Huom. N:o Putki riaali Pipe Havainnot luok- s = seinämäpaksuus diam. mm kv Pulssia mm ka 1 Kv Zn 60 3,65 Sakkaumaa, syöpymää 2/3 2 Lv/Lvk Cu 35/15 1,5/1,0 Lievää pistesyöpymää 2 3 lp Fe - 3,0 Sakkaumaa, syöpymää 2 4 Lj Fe 21 2,65 OK 1 5 Kv Zn 60 3,65 Sakkaumaa, syöpymää 2/3 6 Lv/Lvk Cu 42/22 1,5/1,0 Lievää pistesyöpymää 2 7 Lv/Lvk Cu 42/22 1,5/1,0 Lievää pistesyöpymää 2 8 Kv Zn 60 3,65 Sakkaumaa, syöpymää 2/3 9 Lp Fe - 3,0 OK 1 10 Kv Zn 60 3,65 Sakkaumaa, syöpymää 2/3 11 Lv/Lvk Cu 54/22 1,5/1,0 Lievää pistesyöpymää 2 12 Viem Fe 120 ~6 Sakkaumaa, syöpymää 3 s = 2,9 mm 13 Lj Fe 42 3,25 OK 1 14 Viem Fe 80 ~5 Sakkaumaa, syöpymää 3 15 Viem Fe 115 ~6 Sakkaumaa, syöpymää 2 16 Viem Fe 115 ~6 Sakkaumaa, syöpymää 2 Päiväys: Allekirjoitus s = 2,4 mm erityisesti Lvk s = 3,1 mm; kierteet s = 2,1 mm; kierteet s = 2,8 mm; kierteet s = 2,9 mm s = 3,3 mm s = 2,9 mm Luokittelija: Toni Kovanen Sivu 14(30)

15 G24 Viemäriverkostot Kiinteistön jätevesiviemärit ovat osin alkuperäiset ja rakennettu valurautaputkesta lyijymuhviliitoksin, pohjaviemärit (joita on kovin niukasti näkyvissä) on osaksi uusittu muoviviemärillä (ilmeisten toiminta ongelmien vuoksi). Jätevesiviemäreiden kuntoa tutkittiin RG ja TV- kuvauksin. TV- kuvaukset tallennettiin videonauhalle. Viemäriputkien röntgenkuvaukset: Röntgenkuvia otettiin 4 kohdasta kaikissa kuvissa havaittiin sakkaumaa ja yleistä syöpymää ja syvää pistesyöpymää, joka oli paikoin kohtuullisen voimakasta sekä osittain runsasta kerrostumaa (sakkaumaa). Seinämäpaksuudet ovat kuvatuilla osin alimmillaan luokkaa 2,9 mm, kun alkuperäinen seinämäpaksuus on ollut noin 6,0 mm. Valurautaputken kriittisenä seinämäpaksuutena pidetään 2,0 mm, vuotorajana (tihkuvuoto) on noin 1,0 mm. Seinämäpaksuutta on tutkituilla osin kohtalaisesti jäljellä. Kuvausotantojen mukaan viemärit ovat rakenteellisesti lähinnä kunnossa. KL3 Jätevesiviemäreiden TV- kuvaukset Viemäreitä TV- kuvattiin tarkastusluukun kautta myötävirtaan niin pitkälle kuin kameralla päästiin. Kellarikäytävän lattiassa oleva tarkistusluukku on liimalla kiinnitetty siten että sitä oli mahdotonta avata. Kuvaus 1 (TV 1). Kamera työnnettiin kellarin maanvaraisessa tilassa sijaitsevan pystyviemärin tarkastusluukusta myötävirtaan. Putkikoko on 100 mm ja materiaali valurauta. Kuvaus päättyy kohtaan 31,0 metriä, kamera ei etene. Kuvauskohdassa 2,5 metriä, kulma vaakaan pohjaviemäriin. Kuvauskohdassa 3,0 metriä, T-haara ja muutos Ø150 mm. Kuvausetäisyydeltä 5,5 metriä, T-haara vasempaan. Kuvauskohdassa 8,0 metriä, kulma ja muutos muoviviemäriksi. Kuvauskohdassa 10,5 metriä, kulma. Kuvauskohdassa 11,5 metriä, kulma ja T-haara kuvaus jatkuu suoraan. Kuvauskohdassa 17,0 metriä, T-haara ylös. Kuvauskohdassa 18,0 metriä, kulma. Kuvauskohdassa 18,5 metriä, kulmia. Kuvauskohdassa 20,0 metriä, kulmia. Kuvausosuus on käytännössä kokonaan uusittua ja toiminnallisesti hyväkuntoista. Saadun tiedon mukaan kiinteistön viemäreiden toiminnassa on suhteellisen paljon ongelmia. Mikäli viemäreiden toiminnassa esiintyy ongelmia, voidaan viemärille suorittaa painehuuhtelu kuitenkin pitää muistaa että painehuuhtelulla pestään viemärin ominaisliukkaus pois ja se puolestaan heikentää usein toiminnallista kuntoa, samoin putkiston hauras kunto pitää ottaa huomioon painehuuhtelua suoritettaessa. Sivu 15(30)

16 Yhteenveto ja toimenpide-ehdotukset Vesijohdot ovat tutkituilta osin lähinnä välttävässä kunnossa. Pohjakerrosten galvanoidut kylmävesiputket ovat kierreosista osin jo heikossa kunnossa. Röntgenkuvausten mukaan yksittäisiin putkivuotoihin on varauduttava jo lähiaikoina. Lämminvesiputket ovat perusaineen osalta vielä tyydyttävässä kunnossa. Kuparisten lämminvesiputkien lisääntyviin liitosvuotoihin (messinkijuotokset) on kuitenkin varauduttava myös lähiaikoina. Pystyhormeissa ja rakenteiden sisällä olevien vesijohtojen kuntoa ei pystytä ilman rakenteita rikkomatta tutkimaan. Vesijohtoputkistojen uusimiseen kokonaisuudessaan tulisi valmistautua 5-6 vuoden kuluttua. Mikäli vesivuotoja alkaa esiintyä useampia vuositasolla ja näistä osa on vakavia, voidaan vesijohtojen uusimista aikaistaa. Käyttövesiputkistojen kriittisissä kohdissa (haarat, mutka ja liitokset) voi tulla vuotoja jo ennen käyttöiän täyttymistä. Vakavalla vesivuodolla tarkoitetaan tässä yhteydessä vakuutusyhtiön korvattavaksi annettua, talojen kiinteässä putkiverkossa tapahtunutta vesivuotoa /vahinkoa. Alkuperäiset viemärilinjat ovat välttävässä kunnossa. Valurautaviemäreillä on teknistä käyttöikää jäljellä n. 4-6 vuotta Kokonaisuutena onkin todennäköistä että vesivuotoja tulee jos ei ryhdytä peruskorjaus toimenpiteisiin 5 vuoden sisällä. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttövesiputkistojen elinkaari käyttää miltei loppuun (max.10 v), ja putkistojen kokonaisvaltaisiin uusimisiin ryhdytään vasta kun putkivuotojen määrä ja niistä aiheutuvat korjauskustannukset osoittavat että putkistojen uusiminen on välttämätöntä. Tällöin on kiinteistön talousarviossa varauduttava vuosittain kasvaviin vuotovahinko- ja huoltokorjauksiin. Vesijohtojen kunto suositellaan päivitettäväksi seurantatutkimuksin noin kolmen neljän vuoden kuluttua, ellei kokonaisvaltaiseen vesijohtoverkoston saneeraustöihin ryhdytä jakson puolessa välin. Seuranta tutkimuksessa vesijohtoja läpivalaistaan samoilta kohdin. Kuvaustulokset syöpymien lisääntymisasteesta antavat tarkemmin tietoa siitä, milloin putkistojen uusiminen tulisi viimeistään käynnistää. Kuntotutkimuksen läpivalaisukuvien perusteella suosittelemme käyttövesiverkostojen sekä alkuperäisten jätevesiviemäreiden uusimista kokonaisvaltaisesti 5 vuoden kuluessa, näin säästyy kustannuksia ja peräkkäisiltä samantyyppisiltä remonteilta säästytään. Vanhat ja vialliset vesikalusteet tulee kunnostaa tai uusia putkisaneerauksen yhteydessä. Kiinteistölle on suositeltavaa tehdä laajamittainen asbestikartoitus ennen putkistosaneerausta. Asbestieristeet tulee poista asbestipurkuna ennen putkistojen saneerausta. Sivu 16(30)

17 Liite 1: Röntgenkuva Röntgenkuvissa esitetyt kuntoluokat ovat seuraavat: KL1 = Hyväkuntoinen, putkisto täyttää nykyvaatimukset KL2 = Tyydyttävässä kunnossa, ei välitöntä uusimis- tai korjaustarvetta KL3 = Välttävässä kunnossa, uusimis- tai korjaustarve lähivuosina KL4 = Heikossa kunnossa, uusittava tai korjattava välittömästi Huom. Röntgenkuvat ja röntgenkuvauspöytäkirja ovat myös CD-ROM tallenteena raporttikansiossa yhdessä kuntotutkimusraportin kanssa. Kuva 1. Kylmävesiputki (galv), syöpymää ja sakkautumaa, kierteen pohjat on pahoin syöpyneet KL3 Sivu 17(30)

18 Kuva 2. Lämminvesiputket (kupari), lievää pistesyöpymää, KL2 Kuva 3. Lämpöpatteri, sakkaumaa, syöpymää, KL2 Sivu 18(30)

19 Kuva 4. Lämpöjohto, ei vikaantumista, KL1 Kuva 5. Kylmävesiputki (galv), syöpymää, kierteen pohjat on pahoin syöpyneet ja sakkautumaa, KL3 Sivu 19(30)

20 Kuva 6. Lämminvesiputket (kupari), lievää pistesyöpymää ja epävarma messinkijuotos, KL2-3 Kuva 7. Lämminvesiputket (kupari), lievää pistesyöpymää ja epävarma messinkijuotos, KL2-3 Sivu 20(30)

21 Kuva 8. Kylmävesiputki (galv), syöpymää, kierteenpohjat on pahoin syöpyneet ja sakkautumaa, KL3 Kuva 9. Lämpöpatteri, ei vikaantumista, KL1 Sivu 21(30)

22 Kuva 10. Kylmävesiputki (galv), syöpymää, kierteenpohjat on syöpyneet ja sakkautumaa, KL3 Kuva 11. Lämminvesiputket (kupari), lievää pistesyöpymää ja epävarma messinkijuotos, KL2-3 Sivu 22(30)

23 Kuva 12. Viemäri, syöpymää ja sakkautumaa, KL3 Kuva 13. Lämpöjohtoputket, ei vikaantumista, KL1 Sivu 23(30)

24 Kuva 14. Viemäri, syöpymää ja sakkautumaa, KL3 Kuva 15. Viemäri, kraaterimaista syöpymää ja sakkautumaa, KL2-3 Sivu 24(30)

25 Kuva 16. Viemäri, syöpymää ja sakkautumaa, KL2 Sivu 25(30)

26 Liite 3: Valokuvat Kuva 1. Lämmönjakohuoneen 1998 uusittuja laitteita, lämmönsiirtimet ym. Kuva 2. Runkolinjojen uusittuja venttiileitä Sivu 26(30)

27 Kuva 3. Vesimittari sijaitsee kerhohuoneessa Kuva 4. Lämpöjohtoja on alakerroksessa uusittu kupariputkella (ulkopuolisen kosteuden vuoksi) Sivu 27(30)

28 Kuva 5. Alkuperäiset lämpöjohtojen käytöstä poistetut linjat Kuva 6. Alkuperäistä valurauta viemäriä, uusittua valurauta viemäriä Sivu 28(30)

29 Kuva 7. Viemärin tarkastusluukku on liimattu Kuva 8. Saunatilan putkistot on syytä uusia tulevan saunaremontin yhteydessä Sivu 29(30)

30 Kuva 9. Pihan sade/ valumavesien johtaminen hallitusti pitää korjata, samalla on syytä tarkistaa salaojien toiminta sekä sokkelien vesieristykset kuntoon Kuva 10. Saunatilan wc Sivu 30(30)

0(762/$1.28/8 $OOLQWLH.RWND

0(762/$1.28/8 $OOLQWLH.RWND 0905045-0 JOHDANTO...3 1 KOHTEEN JA KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT...4 Kiinteistön perustiedot...4 Kuntotutkimuksen yleistiedot...5 2 TIIVISTELMÄ JA KORJAUSEHDOTUKSET...6 Korjaussuositukset vuosille 2011

Lisätiedot

LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit)

LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit) LIITE 1 LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit) HELSINGIN KIELILUKIO Kajaaninlinnantie 10, 00900 Helsinki Tutkimuspäiväys: 7.5.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa

Lisätiedot

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS Kuntotutkimuksen ajankohta: vko 12 / 2007 Raportin päiväys: 19.03.2007 Tilaajan yhteyshenkilö: Per Anderrson, Vantaan Kaupunki 09 83922379

Lisätiedot

LVV- Kuntotutkimus Kajaaninlinnantie 10, Helsinki

LVV- Kuntotutkimus Kajaaninlinnantie 10, Helsinki 1(33) TUTKIMUSRAPORTTI LVV- järjestelmien kuntotutkimus Helsingin kielilukio Tutkimusten suoritusajankohta: 27.4 7..201 Raportin päiväys: 28..201 2(33) SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 YLEISTÄ... 3 TEKNINEN

Lisätiedot

SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS

SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS MYYRMÄEN KOULU SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS Tutkimuksen ajankohta: vko 35 / 2005 Raportin päiväys: 21.09.2005 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Pekka Wallenius, 040 7492592 Tutkimuksen suorittajat:

Lisätiedot

RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 15 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 30.6.2014

RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 15 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 30.6.2014 RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 5 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (9) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi-, jäte- ja sadevesiviemäriputkistojen kunto,

Lisätiedot

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Lamminpään palvelutalo Valtimo Inspecta Oy Y-tunnus: 1787853-0 PL 1000 (Sörnäistenkatu 2) PL 7 (Sentnerikuja 3) Puh. 010 521 600 00581 Helsinki 00441 Helsinki

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014

Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014 Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014 AS OY RISUPADONTIE 4 RISUPADONTIE 4 00640 HELSINKI Inspecta Oy Rakennusten ja rakenteiden tarkastukset Y-tunnus: 1787853-0 PL 1000 (Sörnäistenkatu 2) PL 7 (Sentnerikuja

Lisätiedot

TERVETULOA! Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki

TERVETULOA! Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki Suomen Vuototekniikka Oy, LC YHTIÖT Kari Helenius, pätevöitynyt LVV- kuntotutkija kari.helenius@lcy.fi puh. 050-5110275 www.lcy.fi www.vuototekniikka.fi

Lisätiedot

HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616

HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616 VANTAAN KAUPUNGINTALO HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616 Helsingissä 08.04.2004 TEKMANNI SERVICE OY, Asiantuntijapalvelut 00641 HELSINKI fax. (09) 350 3340 s-posti: asiantuntijapalvelut@tekmanni.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset KÄPYLÄN PERUSKOULU Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI Tutkimusraportti LVV- kuntotutkimukset Tutkimuksen suoritusajankohta: vko 28-31 / 2014 Raportin päiväys: 15.8.2014 LVV-kuntotutkimukset Sivu 2 (60) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET

KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET Tutkimusraportti Projekti 500194 Kirkkonummi Toppapolku 2 Tutkimukset 28.12.2018. ja 16.01.2019 Raportti

Lisätiedot

ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO

ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO Metsolan koulu Allintie 9 48220 Kotka Tarkastus pvm 15.9.2011 ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.2. KUNTOARVION

Lisätiedot

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Untamontie 2 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Untamontie 2 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset KÄPYLÄN PERUSKOULU Untamontie 2 00610 HELSINKI Tutkimusraportti LVV- kuntotutkimukset Tutkimuksen suoritusajankohta: vko 28-31 / 2014 Raportin päiväys: 15.8.2014 LVV-kuntotutkimukset Sivu 2 (73) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus

Putkistojen kuntotutkimus 16.1.2018 Putkistojen kuntotutkimus Asunto Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02200 Espoo Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus 16.1.2018 2(11) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Yleistiedot...

Lisätiedot

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka KUNTOARVIOISTA: A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kauhava; Pernaan koulu KUNTOARVIO Rakennukset ovat rakennusteknisiltä osiltaan tyydyttävässä sekä osin vain välttävässä kunnossa. Merkittävimmät kustannukset

Lisätiedot

Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset

Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset Jukka Saarenpää, VTT Asiantuntijapalvelut Korjausrakentamisen seminaari, Oulu 25.9.2008 Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset VTT:ssa VTT on tehnyt kiinteistöjen

Lisätiedot

RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (20) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Korson koulun entisen lukion lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen

Lisätiedot

WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja Tutkimus. Pinninkatu 45 A TAMPERE Puhelin Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin

WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja Tutkimus. Pinninkatu 45 A TAMPERE Puhelin Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN SISÄLTÖ JA MENETELMÄT... 1 2 JOHDANTO... 1 2.1 Kohteen tiedot... 1 2.2 Asiakirjatilanne ja korjaushistoria... 2 3 YHTEENVETO JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET... 2 4 JÄRJESTELMIEN

Lisätiedot

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä Tämä korjaustarveselvitys pohjautuu kiinteistöstä 2010 laadittuun kuntoarvioon. Kiinteistön perustiedot löytyvät isännöitsijätodistuksesta. Kiinteistön

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Hornhattulan päiväkoti, Porvoo. Lämminvesijohtojen vuotoselvitys. Projekti

Tutkimusraportti. Hornhattulan päiväkoti, Porvoo. Lämminvesijohtojen vuotoselvitys. Projekti Tutkimusraportti Hornhattulan päiväkoti, Porvoo Projekti 308286 9.1.2017 Tiivistelmä Tutkimuksen kohteena on osoitteessa Mika Waltarin katu 12, Porvoo sijaitseva Hornhattulan päiväkoti. Tutkimusraporttiin

Lisätiedot

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA PERUSTIETOJA Rakennusaika 1970-1974 ns. ykkösvaihe (asunnot 1-16), vuosina 1970-71 ns. kakkosvaihe (asunnot 17-27), vuosina 1972-73 ns. kolmosvaihe (asunnot 28-39), vuosina 1973-74 Rakentaja Palkki Oy

Lisätiedot

RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (18) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja jätevesiviemäriputkistojen kunto,

Lisätiedot

RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (26) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen sekä salaojien

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Talman koulu, LVV- kuntotutkimus. Projekti 307421

Tutkimusraportti. Talman koulu, LVV- kuntotutkimus. Projekti 307421 Tutkimusraportti Talman koulu, LVV- kuntotutkimus Projekti 307421 18.1.2016 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Yhteenveto... 6 3. Kuntotutkimuksen lähtötiedot... 7 3.1. Asiakirjatilanne... 7 4. Järjestelmien

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus

Putkistojen kuntotutkimus [presentation title] via >Insert >Header & Footer Putkistojen kuntotutkimus Kiwa Inspecta Juha Rantanen Johtava asiantuntija Esityksen sisältö 1. Kiinteistöissä käytetyt putkimateriaalit ja niiden korroosio

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Kaunialan sotavammasairaala

Kaunialan sotavammasairaala 1/12 1. A- ja B-siiven pääsisäänkäynti, julkisivu itään. 2. A-siipi, julkisivu etelään. Maanpinta viettää rakennukseen päin. 3. A- ja B-siiven vesikatto on huonokuntoinen. Ylimmässä kerroksessa on ollut

Lisätiedot

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00 1 9 Kurikantie 7, 61300 Kurikka Liikerakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 10.00 2 9 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013 1(8) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta 29.08.2013 2(8) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rajatorpan koulu, vanha koulu, LVV -kuntotutkimus. Projekti

Tutkimusraportti. Rajatorpan koulu, vanha koulu, LVV -kuntotutkimus. Projekti Tutkimusraportti Rajatorpan koulu, vanha koulu, Projekti 307139 25.9.2015 Sisältö Tiivistelmä... 3 1 Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 4 1.1. Yleistiedot... 4 1.2. Tutkimuksen sisältö ja rajaus... 5 1.3.

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Ilmanvaihdon tarkastus

Ilmanvaihdon tarkastus Karhuvuorentie 1, 48300 Kotka Tarkastuspäivä 23.5.2016 Sivu 2 / 7 1. ESIPUHE Tämä ilmanvaihdon tarkastusraportti on tehty Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimesta kiinteistössä tehdyn tarkastuksen perusteella.

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun yläkoulu 1 (8) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun yläkoulu Masalantie 268 020 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 00 82 5 12 Viemäreiden toiminnallinen tutkimus:

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12. Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.00 Putkiremonttibarometri 2013, toteutus ja vastaajat - Isännöintiliiton

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu 1 (4) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu Masalantie 268 02430 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 040 842 54 12 Viemäreiden toiminnallinen

Lisätiedot

RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 18.6.2015

RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 18.6.2015 RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (32) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen sekä salaojien kunto, niiden

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 1/7 HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 2009-18 ohjelma on hyväksytty yhtiökokouksessa 31.3.2009 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. KIINTEISTÖNPIDON

Lisätiedot

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013 WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Hiidenkiven peruskoulu Salaojat TV-kuvaus ja nykytilaselvitys 1 (3) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi sivu 1 Kohteen osoite: 1 RAKENTEET Rakenne On korjauksia ja huoltotöitä; Toimenpiteet Korjaus ajankohta n. 1v tarkkuudella 1.1 Rakennuksen vierustan työt (maanpinnan kaltevuuden tai korkeusaseman korjaaminen,

Lisätiedot

AS OY MAARIN-SALPA. LVI-hankesuunnitelma

AS OY MAARIN-SALPA. LVI-hankesuunnitelma AS OY MAARIN-SALPA LVI-hankesuunnitelma 15.06.2010 01 Yleistä...3 02 Märkätilojen saneeraus...3 03 Puhelin-, sähkö- ja antenniverkot...3 04 Purkutyöt ja väliaikaiset asennukset...3 G0 LV-JÄRJESTELMIEN

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1 Jotta saisitte suurimman mahdollisen hyödyn kuntotarkastuksesta, olkaa ystävällisiä ja vastatkaa mukaan alla oleviin kysymyksiin etukäteen, ennen tarkastusta. Tämä nopeuttaa ja helpottaa kuntotarkastusta.

Lisätiedot

HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS

HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS Tutkimuksen ajankohta: vko 41 / 2006 Raportin päiväys: 19.10.2006 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Per Andersson, 040 5939212 Kuntotutkimuksen

Lisätiedot

Näytesivut KORJAUS- HANKKEEN. taustavalmistelut

Näytesivut KORJAUS- HANKKEEN. taustavalmistelut Ennen kuin korjaushanketta voi alkaa suunnitella, on selvitettävä, missä kunnossa kiinteistö nyt on ja mitä korjattavaa siinä on. Selvitys tehdään valmistumisvuoden, vauriohistorian, teknisten selvitysten

Lisätiedot

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Osoite: Lippajärventie 1 02700 Espoo Yhteyshenkilö: Alexi Mygänen

Lisätiedot

Asunnon ja taloyhtiön kunnon selvittäminen

Asunnon ja taloyhtiön kunnon selvittäminen Nordea Pankki Asumisen ilta Asunnon ja taloyhtiön kunnon selvittäminen Mikko Juva Pientalorakentamisen kehittämiskeskus PRKK Onnistunut asuntokauppa Tunnista asunnon kunto Selvitä taloyhtiön kunto

Lisätiedot

Lämmitysjärjestelmän termostaatti- ja linjasäätöventtiilien uusiminen

Lämmitysjärjestelmän termostaatti- ja linjasäätöventtiilien uusiminen LÄMMITYJÄRJESTELMÄT Kaukolämpökeskusten uusiminen Asunto Oy Helsingin Metsäpurontie 23 - Kaukolämpökeskuksen ja lämpöjohtoverkoston korjaus, patteriasennukset 2003 Asunto Oy Henrikin-Salpa - Kaukolämpölaitteiden

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

KOHTEEN OSOITE: Nykyisessä omistuksessa lähtien.

KOHTEEN OSOITE: Nykyisessä omistuksessa lähtien. KUNTOTARKASTUKSEN KIRJALLINEN HAASTATTELUOSA Kuntotarkastuksessa myyjälle ja ostajalle parhaimman hyödyn saamiseksi, toivomme teidän vastaavan kysymyksiin huolellisesti ja parhaanne mukaan. Täytetty lomake

Lisätiedot

Selvitys korjauskustannuksista

Selvitys korjauskustannuksista Selvitys korjauskustannuksista Johdanto Tässä arviossa tarkastellaan SR-raudan rakennusta jossa toimii rautakauppa sekä vuokralaisina muita pienyrittäjiä. Arviossa otetaan kantaa rakennuksen kunnon rapistuneisuuteen

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 Kohteen osoite: Omistushistoria: (vähintään vuosi, jolloin kohde on tullut nykyisen omistajan omistukseen) 1 RAKENTEET TEHDYT KORJAUS- JA HUOLTOTYÖT SEKÄ RAKENTEIDEN

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Huoltotarkastus. Salaojat

Huoltotarkastus. Salaojat Huoltotarkastus Salaojat Huoltotarkastus salaojat 1 (5) AJANKOHTA 10.11.2017 KOHDE Yleistä Tilaaja FCG Suunnittelu ja tekniikka Osmontie 34, 00610 Helsinki Sami Heikkilä 044 7046288 sami.heikkila@fcg.fi

Lisätiedot

26 Jokaisen putkiremonttiopas

26 Jokaisen putkiremonttiopas ut es iv yt Nä 26 Jokaisen putkiremonttiopas 4 KORJAUS- VAIHTOEHDOT PUTKIREMONTEISSA Putkiremonttimenetelmät voidaan luokitella karkeasti viiteen kategoriaan: 1) uudet putket vanhaan paikkaan 2) uudet

Lisätiedot

Antti Laine 040-865 5890

Antti Laine 040-865 5890 Tilaaja Kohde Antti Kämäräinen Myyrmäen Huolto Oy Patotie 2 01600 VANTAA 040-524 3890 As Oy Myyrinranta Koskikuja 7 E-F kellari, päiväkoti ja väestönsuoja 01600 VANTAA Päiväkoti: Liisa Filppula 09-8393

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄKUVAUKSET POHJA. G LVI-järjestelmät 1/5

JÄRJESTELMÄKUVAUKSET POHJA. G LVI-järjestelmät 1/5 G LVIjärjestelmät G LVIjärjestelmät Rakennuksen vesi ja viemärijärjestelmä on liitetty Oulun kaupungin vesi ja viemäriverkostoon. Lämmitysjärjestelmä on liitetty Oulun Energian kaukolämpöverkostoon. Rakennuksessa

Lisätiedot

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Raportti Kuntotarkastus asuntokauppaa varten 17.06.2013 Laukaantie 4, Fax 0 10 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä: Juhana

Lisätiedot

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS KOIVUKYLÄN KOULU ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS Helsingissä 21.10.2004 TEKMANNI SERVICE OY, Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 3 1 TUTKIMUSKOHTEEN YLEISTIEDOT... 4 1.1 Kiinteistön

Lisätiedot

HÅKANSBÖLEN KARTANO HORMITUTKIMUS

HÅKANSBÖLEN KARTANO HORMITUTKIMUS HÅKANSBÖLEN KARTANO HORMITUTKIMUS Tutkimuksen ajankohta: vko 5 / 2007 Raportin päiväys: 01.02.2007 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Per Andersson, 040 5939212 Kuntotutkimuksen suorittajat: Tekmanni

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu 1 (4) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu Masalantie 268 02430 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 040 842 54 12 Viemäreiden toiminnallinen

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2017 Pekka Harjunkoski 16.3.2017 Tausta ja toteutus Vastaajina isännöitsijät, N241 Putkiremonttibarometria toteutettu vuodesta 2009 alkaen Tutkimuksen teemat: Arvio remonttien

Lisätiedot

Asukasystävällinen Linjasaneeraus. Toni Wahlfors 27.01.2012

Asukasystävällinen Linjasaneeraus. Toni Wahlfors 27.01.2012 Asukasystävällinen Linjasaneeraus Uponor Cefoelementeillä Toni Wahlfors 27.01.2012 Osakaslähtöinen korjausremontti Kiinteistön arvo osakkaan kannalta taso + perusparannus (tasoa nostava) Ajantasaistaminen

Lisätiedot

Matinkylä. KIMU Työpaja 13.4.2011 Ilpo Kouhia, VTT

Matinkylä. KIMU Työpaja 13.4.2011 Ilpo Kouhia, VTT Matinkylä KIMU Työpaja 13.4.2011 Ilpo Kouhia, VTT 2 Matinkuja 1 3 Matinkuja 1 Rakennus on tyypillinen 70-luvun pesubetonipintainen betonisandwich ruutuelementtitalo Ulkoseinien lämmöneristyksen paksuus

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY Vastaanottaja: Oiva Turunen Kohde: 20170025 Sulkavan koulukeskus Koulutie 8 58700 Sulkava Tilaaja: Oiva Turunen p. 044 417 5842 Tilaus pvm: 16.1.2017 Yhteyshenkilö: Oiva Turunen p. 044 417 5842 oiva.turunen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Lisätiedot

Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten

Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten 1. Esitiedot Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten Kohteen osoite Tarkastusajankohta Tarkastuksen tilaajat ja yhteystiedot Päiväys ja allekirjoitukset Kohteen omistaja: Omistushistoria: Tarkastuksen

Lisätiedot

Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl. Loppuraportti 11/2012

Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl. Loppuraportti 11/2012 Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl Loppuraportti 11/2012 Putkiremonttibarometri 2012, toteutus ja vastaajat - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton jäsenyrityksissä

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Opinnäytetyö, seminaari Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta 7-8.6.2017 Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Työn aihe Koulurakennuksen kellarin (osa rakennuksesta) sisäilma ja kosteustekninen

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo OHJE Tarkastukseen on hyvä varata aikaa 3-4 tuntia. Kylpyhuoneessa ei saisi kastella lattiaa ja seiniä 2 päivää ennen tarkastusta. Mikäli on amme

Lisätiedot

Putkistojen kuntoselvitys

Putkistojen kuntoselvitys 01.02.2019 Putkistojen kuntoselvitys Kirkkonummen Koulukeskus Kirkkotallintie 6 02400 Kirkkonummi Kirkkonummen Koulukeskus 2 (12) Tutkimuksen tilaaja Kirkkonummen kunta Benny Vilander Ervastintie 2 02400

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI WWW.ISANNOINTILIITTO.FI TOTEUTUS - Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrin 6. toteutuskerta (2008, 2009, 2011, 2012, 2013) - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Märkätilojen katselmukset Raportti

Märkätilojen katselmukset Raportti Märkätilojen katselmukset Raportti Oulaisten Amiraali Oy Ravikuja 1 86300 Oulainen 18.1.2018 Widetek Puh. 044-7415171 etunimi.sukunimi@widetek.fi Ratakatu 14 Fax. 08 424528 www.widetek.fi 84100 YLIVIESKA

Lisätiedot

Aloitusinfo 19.4.2015

Aloitusinfo 19.4.2015 1/25 Aloitusinfo 19.4.2015 Leo Ruuskanen Linjasaneerauksen prosessi 2/25 Hankesuunnitteluvaihe 3/25 Johdanto 4/25 Asunto Oy:n hallitukselta saatu toimeksianto hankesuunnittelussa on tutkia putkiremontin

Lisätiedot

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely Altaiden betonirakenteet, ympäröivien tilojen rakenteet 05.10.2016 RI (AMK) Kari Lehtola ja Rkm Timo Ekola Esityksen sisältö Kuntoarvio 2012;

Lisätiedot

HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS. AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo

HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS. AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo HB SISÄILMATUTKIMUS OY 2 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot

42,0 m², 2h, kk, kh, vh,

42,0 m², 2h, kk, kh, vh, Kohteen ilmoittaja Nimi: Tiina Viljakainen Puh: 040 750 9233 JYA Housing LKV, Kuopio Haapaniemenkatu 34 70110 Kuopio Puh: 029 000 4130 Heti vapaa kerrostalokaksio, hyvä sijainti Särkiniemessä. Soveltuu

Lisätiedot

Kuntoarviot ja muut selvitykset

Kuntoarviot ja muut selvitykset Kuntoarviot ja muut selvitykset Tero Pyykkönen Oulu 2.9. 2010 Oulu Tero Pyykkönen RKM, RI Kuntotarkastaja AKK Pätevöitynyt energiatodistuksen antaja, PETA Kunnossapitotarveselvitys Oulu Uusi asunto-osakeyhtiölaki

Lisätiedot

LAUSUNTO LVIS-JÄRJESTELMIEN KUNNOSTA

LAUSUNTO LVIS-JÄRJESTELMIEN KUNNOSTA LAUSUNTO LVIS-JÄRJESTELMIEN KUNNOSTA RUISKATU 8 TURUN AMMATTIKORKEAKOULU JA AMMATTIINSTITUUTTI RTC VAHANEN TURKU OY www.vahanen.com +38 20 769 8618 Ratapihankatu 3 C, 20100 Turku, Finland Y-tunnus 1643714-3

Lisätiedot

TALOYHTIÖTAPAHTUMA, KUNTOARVIO JA PTS JARI HALONEN

TALOYHTIÖTAPAHTUMA, KUNTOARVIO JA PTS JARI HALONEN 2 Kuntoarvio ja PTS 3 Kuntoarvion ohjekortit Helmikuussa 2019 on julkaistu uudet asuinkiinteistön kuntoarvion tilaajan ohje ja kuntoarvioijan ohje. Tilaajan ohje RT 103002 Kuntoarvioijan ohje RT 103003

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTI m2 /m2/a Otan päiväkoti 1.700 1.6 M 92,22 Onnelan päiväkoti 466 200.800 43,09 Nummen päiväkoti 1.070 270.300 25,26 Heinon talo 80 146.400 183,00 Sampaanalan päiväkoti

Lisätiedot

SUKITUS Tuotantojohtaja Heikki Jyrämä, Picote Oy

SUKITUS Tuotantojohtaja Heikki Jyrämä, Picote Oy SUKITUS Tuotantojohtaja Heikki Jyrämä, Picote Oy PICOTE OY LTD Toiminut alalla omalla Picote-menetelmällä vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen rakennusurakoitsija Innotia Oy. Tänään kiinteistöjen sisäpuolisen

Lisätiedot

Putkiremontin suunnittelu

Putkiremontin suunnittelu 1/13 Putkiremontin suunnittelu Vaihtoehtoja, pinnoitusvalmius, rajoitukset ja riskit Leo Ruuskanen Insinööritoimisto TeknoPlan Oy 15.2.2012 2/13 Kuntotutkimussuunnittelu Nykyinen käytäntö on muuttumassa

Lisätiedot

HEKA PUISTOLA MEHILÄISTIE 16 LUONNOKSET

HEKA PUISTOLA MEHILÄISTIE 16 LUONNOKSET HEKA PUISTOLA MEHILÄISTIE 16 LUONNOKSET 20.12.2013 1 Helsingin kaupungin asunnot Oy c/o Heka-Suutarila Oy / Mehiläistie 16 Osoite: Mehiläistie 16, 00750 HELSINKI Kaupunginosa 41 Suurmetsä, kortteli 41252,

Lisätiedot

Pirttimäki Tommi PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

Pirttimäki Tommi PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 24.05.16 10693 Pirttimäki Tommi 045 326 1711 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 9 32701 Huittinen sanna.paivaniemi@oikeus.fi TYÖKOHDE Antinkuja 2 27710 Köyliö

Lisätiedot

KESKUSTAN TERVEYSASEMA KUNTOTUTKIMUS LISÄTUTKIMUKSET

KESKUSTAN TERVEYSASEMA KUNTOTUTKIMUS LISÄTUTKIMUKSET KUNTOTUTKIMUS LISÄTUTKIMUKSET KOHTEEN YLEISTIEDOT KOHDE TILAAJA Keskustan terveysasema Saaristonkatu 22 90015 OULU Oulun Kaupunki, Tilakeskus Tekninen isännöitsijä Riikka Vesterinen TUTKIMUKSEN TEKIJÄ

Lisätiedot

MYYNTIESITE MAHDOLLISUUKSIEN KIINTEISTÖ HYVÄLLÄ SIJAINNILLA - PUINNINTIE 2

MYYNTIESITE MAHDOLLISUUKSIEN KIINTEISTÖ HYVÄLLÄ SIJAINNILLA - PUINNINTIE 2 MYYNTIESITE 7.4.2017 MAHDOLLISUUKSIEN KIINTEISTÖ HYVÄLLÄ SIJAINNILLA - PUINNINTIE 2 Yleistä Kiinteistö Oy Porin Ammattiopiston hallitus on päättänyt laittaa myyntiin Puinnintie 2 osoitteessa sijaitsevan

Lisätiedot

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013 Kiinteistön tiedot Rakennuksen nimi Rakennuksentyyppi Sijainti Tontin tiedot Ketorinne Asuinkerrostalo Ketomaantie 2 A, 41340 LAUKAA P-ala n. 2690 m 2, määräala 410-409-0016-0000 Lääkärilä Rakennusten

Lisätiedot

Mittauspöytäkirja. Sivuja:1/10. Vastaanottaja: Gun Adamsson. Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari. Tutkimus pvm: 14.8.15. Raportointi pvm: 14.

Mittauspöytäkirja. Sivuja:1/10. Vastaanottaja: Gun Adamsson. Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari. Tutkimus pvm: 14.8.15. Raportointi pvm: 14. Sivuja:1/10 Vastaanottaja: Gun Adamsson Mittauspöytäkirja Kohde: Toimeksianto: Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari Pintamittaus Tutkimus pvm: 14.8.15 Raportointi pvm: 14.815 Yhteyshenkilö: Gun Adamsson Tutkijat:

Lisätiedot

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI Koskenniska 2, 01360 Vantaa 15.6.2011 Korjausrakentaminen ja Koskimyllyn päiväkoti, Vantaan kaupunki TARKASTUSRAPORTTI 3.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpö on lähilämpöä Uusiin ja vanhoihin omakotitaloihin Kauko 20/60 kaukolämmön alajakokeskus Kaukolämpö on lähilämpöä Kaukolämpö on lämmitystä helpoimmillaan Lämmitysjärjestelmän toiminta on täysin automaattista ja huoltovapaata.

Lisätiedot

Helsinki, Kamppi Kohdenumero Varastotila, 36,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,34 Vh ,00

Helsinki, Kamppi Kohdenumero Varastotila, 36,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,34 Vh ,00 Varastotila Helsinki, Kamppi Kohdenumero 601770 Varastotila, 36,0 m² Kov. 1931 Energialuokka E Mh. 48 536,34 Vh. 49 000,00 Malminrinne 2-4. Korkea kellarikerroksen varastotila keskeiseltä sijainnilta Kampista.

Lisätiedot

KOSTEUSMITTAUS 18.10.2013. Laatija: Kari Löyttymäki 040-3130094 NOUSIAISTEN ALUN URHEILUTALO. Urheilutie 19 21270 NOUSIAINEN

KOSTEUSMITTAUS 18.10.2013. Laatija: Kari Löyttymäki 040-3130094 NOUSIAISTEN ALUN URHEILUTALO. Urheilutie 19 21270 NOUSIAINEN KOSTEUSMITTAUS 18.10.2013 Pohjakuva Mittauspöytäkirja Rakennekuvat Valokuvat Laatija: Kari Löyttymäki 040-3130094 Kohde: Osoite: NOUSIAISTEN ALUN URHEILUTALO Urheilutie 19 21270 NOUSIAINEN Puhelin: Reima

Lisätiedot