Matka- ja kululaskut Procountorissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matka- ja kululaskut Procountorissa"

Transkriptio

1 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 1/18 Procountorissa Tämä ohje opastaa, kuinka joukkueenjohtaja, valmentaja tai muu PEP:in joukkueelta korvaukseen oikeutettu voi tehdä laskun seuran Procountor-järjestelmään. Tyypillisesti näillä laskuilla maksetaan esimerkiksi erotuomaripalkkioita, joukkueen tilaisuuksien kuluja tai valmentajien matkalaskuja. Kun lasku on merkitty valmiiksi, seuran vastuuhenkilöt hyväksyvät laskut järjestelmässä ja laittavat maksuun vapaaehtoistoimijan pankkitilille. Yleensä näissä veloitetaan joukkueen omaa kustannuspaikkaa. Sisällys 1 Perustiedot ja käyttöönotto Matkalaskut Matkalaskuri Haetaan laskutettavat matkakulut tuoterekisteristä Kululaskut Hyväksyttävät tositteet Matka/kululaskun merkitseminen valmiiksi Perustiedot ja käyttöönotto Laskuttajan on tehtävä lasku henkilökohtaisesti ja haettava käyttöoikeus seuran Procountor-järjestelmään. Käyttöoikeus myönnetään sellaisilla oikeuksilla, joilla henkilö voi ainoastaan tehdä matka- ja kululaskuja sekä muokata omia tietojaan (ellei ole tarvetta antaa muita oikeuksia). Käyttöoikeuksien hakemus tehdään sähköpostilla Valmennuspäällikkö Elina Kuroselle. Tietoina tarvitaan vähintään henkilötunnus, pankkitilin numero, sähköposti ja matkapuhelinnumero. Kun käyttöoikeus on luotu, järjestelmä lähettää uudelle käyttäjälle käyttäjätunnuksen sähköpostilla ja salasanan tekstiviestillä ja hän voi kirjautua Procountoriin sähköpostiin saamansa ohjeen mukaan. Oletuksena Procountorin käyttäjätunnus on muotoa etunimi.sukunimi.

2 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 2/18 Sähköposti Procountorista ja tekstiviestillä tullut salasana. Monimutkaisen salasanan voi myöhemmin vaihtaa toiseksi. Kirjautuminen Procountoriin

3 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 3/18 Tietojen tarkistus.

4 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 4/18 Tässä voi valita kirjautumistavan. Mikäli käytät ohjelmaa usein, suosittelemme mobiilivahvistusta, joka toimii ios-, Android- tai Windows Phone -laitteilla. Tarkempia ohjeita siitä löydät täältä: Mikäli valitset salasanalistan, saat ladattua sen seuraavalta näytöltä:

5 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 5/18 Nyt voit kirjautua sisään. Järjestelmä opastaa hieman itsensä käyttöä.

6 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 6/18 2 Matkalaskut Kirjaudu Procountoriin tunnuksillasi. Valitse valikosta Uusi matka- tai kululasku. Valitse Tositelaji=Matkalasku. Kerro Lisätietoja-kentässä mikä matkalasku on kyseessä. Valitse Laskun tuoterivit-kohtaan näistä vaihtoehdoista: Käytetään matkalaskuria: jokainen erillinen matka tai sen osa syötetään Procountoriin, joka laskee päivärahat ja km-korvaukset Haetaan tuoterekisteristä: jos annat vain yhteenlasketun km-määrän ja sinulla on esimerkiksi matkalaskulomake jo täytettynä, jonka voi laittaa liitteeksi. Lopuksi paina ylhäältä Luo uusi lasku.

7 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 7/ Matkalaskuri Ohjelma kysyy yksittäisen matkan tietoja. Täytä kaikki vaadittavat tiedot, ja paina Jatka. Matkalaskurissa antamasi tiedot siirtyvät Rivitiedoksi ensimmäiselle riville ja rivikommentiksi tulee matkan päivämäärä. Km-korvaus lasketaan voimassaolevan verottajan taksan mukaan. Voit syöttää seuraavan matkan/osan tiedot valitsemalla Matkalaskuri.

8 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 8/18 Kun kaikki rivit on syötetty paina ylhäältä Tallenna (tai Ctrl+S). Lasku on nyt syötetty järjestelmään, mutta sitä ei vielä lähetetä tarkastukseen. Voit myöhemmin palata ja lisätä laskulle uusia matkoja. Pääset helposti keskeneräisiin laskuihin suoraan Procountorin etusivulla olevasta linkistä.

9 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 9/ Haetaan laskutettavat matkakulut tuoterekisteristä Jos sinulla on jo valmiiksi täytetty PEPin matkalaskulomake, voit liittää sen matkalaskun liitteeksi ja merkitä laskulle riveiksi yhteenlasketut km-kustannukset ja mahdolliset päivärahat ja muut matkakulut. Tallenna ensin matkalaskulomake PDF-muodossa omalle tietokoneellesi. Lomakkeessa ei tarvita allekirjoituksia. Kirjaudu Procountoriin, valitse Uusi matka- tai kululasku. Aukeavalla lomakkeella, valitse Laskun tuoterivit: Haetaan tuoterekisteristä. Klikkaa ylhäältä Hae tuotteet. Voit nyt valita matkalaskulle ensimmäisen tuotteen, joka yleensä on Kilometrikorvaus (v2017). Valitse se klikkaamalla tekstiä. Paina nyt ylhäältä Luo uusi lasku.

10 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 10/18 Kilometrikorvaus näkyy laskulla ainoana rivitietona. Mene nyt Määrä-sarakkeen kohdalle ja muuta kmmääräksi matkalaskullasi oleva kokonaiskilometrimäärä. Paina Enter, ja laskulle päivittyy kilometrimäärien kokonaismäärä ja kokonaishinta. Paina nyt Tallenna ylhäältä. Seuraavaksi laskulle tulee liittää PDF-muotoinen matkalasku liitteeksi. Valitse Liitteet[0] valikon alta Liitteet.

11 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 11/18 Valitse Lisää liitetiedostoja. Valitse matkalaskutiedosto. Paina Jatka.

12 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 12/18 Valitse ylhäältä Tallenna. Matkalasku on nyt tallennettu Kesken tilaisena.

13 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 13/18 3 Kululaskut Kululaskut tehdään samaan tapaan kuin matkalaskut. Ennen kululaskun tekemistä, varmistu että sinulla on tietokoneellasi PDF-muotoinen kuitti, joka yleensä tulee liittää laskuun mukaan. Luodaksesi laskun kirjaudu Procountoriin tunnuksillasi. Valitse valikosta Uusi matka- tai kululasku. Aukeavaan lomakkeeseen, valitse Tositelaji: Kululasku. Kirjoita Lisätietoja-kenttään, mitä on ostettu, ja klikkaa ylhäällä Luo uusi lasku.

14 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 14/18 Kun kululasku aukeaa, sinne voidaan hakea tuotteita tuoterekisteristä, jonne on koottu tyypillisiä tuotteita ja verokantoja. Yleensä on kuitenkin yksinkertaisinta kirjoittaa tuoteriville suoraan kuitin perusteella mitä on hankittu. Paina Lisää rivi ja kirjoita ostettu tuote, kuitin loppusumma hinta-sarakkeeseen ja ALV% (0) vastaavaan sarakkeeseen. Lisää rivejä voidaan luoda painamalla uudestaan Lisää rivi. Ohjelma laskee laskun loppusumman automaattisesti. Kun tiedot, ovat valmiit laskulla, klikkaa Tallenna. Koska seura ei ole ALV-verovelvollinen, ei kululaskulle tarvitse määritellä ALVia, vaikka kuitissa sitä olisikin. Oleellista, että laskuttamasi summa täsmää tositteisiin. Seuraavaksi tulee liittää laskulle kopiot kuiteista.

15 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 15/18 Klikkaa toimintovalikosta Liitteet[0] / Liitteet. Liitteiden lataamisikkuna aukeaa. Lataa kuitit sovellukseen ja klikkaa Jatka.

16 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 16/18 Lasku on nyt valmis tallennettavaksi. Klikkaa toimintovalikosta Tallenna.

17 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 17/ Hyväksyttävät tositteet Kun teet hankintoja seuralle/joukkueelle, varmista että saat kunnollisen kuitin! Ilman asiallista tositetta tulleet kululaskut voidaan hylätä. Mikäli teit hankinnan elinkeinonharjoittajalta, kuitissa on oltava seuraavat tiedot: Elinkeinonharjoittajan nimi, yhteystiedot ja y-tunnus kuitin antamispäivä kuitin tunnistenumero tai muu yksilöivä tieto myytyjen tavaroiden määrä ja laji sekä palvelujen laji tavaroista tai palveluista suoritettu maksu ja suoritettavan arvonlisäveron määrä verokannoittain taikka arvonlisäveron peruste verokannoittain. Kauppias on velvollinen tarjoamaan asiakkaalle kuittia myös käteiskaupasta lain (658/2013) nojalla. Kuitti voi olla paperilla tai sähköinen. Sähköinen kuitti on helppo liittää kululaskuun suoraan, Mikäli tiedot ovat suoraan sähköpostiviestissä, tulosta viesti pdf-muotoon. Paperikuitit tulee skannata, kunnollinen tasoskanneri on suositeltavin. Mikäli käytät matkapuhelimen kameraa, varmista, että kuva on niin selvä, että siitä saa luettua kaikki tiedot ja kuitti on siinä kokonaisuudessaan. Tulosta kuva vielä pdf-tulostinajurilla, niin saat sen pdf-muotoon. Huomaa vielä seuraavat seikat: Korttimaksutosite tai verkkopankin tosite maksusta ei yksinään ole kuitti. Se osoittaa maksun tiedot, muttei mitä on ostettu. Mikäli maksat erotuomarilaskuja käteisellä, varmista että tositteessa on tuomarin henkilötunnus. Erotuomaripalkkio on tuomarille veronalaista tuloa ja seura on velvollinen ilmoittamaan nämä palkkiot. Ilman hetua kuluja ei voida maksaa. Lisätietoa verottajan sivuilla:

18 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 18/18 4 Matka/kululaskun merkitseminen valmiiksi Kun lasku on valmis lähetettäväksi maksatukseen, se tulee vielä merkitä valmiiksi. Etusivun pikalinkistä saat helposti listauksen keskeneräisistä matka- ja kululaskuista. Avaa lasku Procountoriin. Klikkaa toimintopalkista Merkitse valmiiksi. Saat vahvistuksen, että lasku lähtee kiertoon määritellyille asiatarkastajille ja hyväksyjille. Tänne voi olla määritelty toinen henkilö joukkueestasi tai seuran talousasioista vastaavat. Laskun tilaksi muuttuu nyt Vastaanotettu ja siitä on lähtenyt tieto asiatarkastajalle tai hyväksyjälle. Voit seurata laskun hyväksyntää ja maksatusta ylläolevan haun avulla. Lasku käy läpi seuraavat tilat:

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty 13.12.2018 Linkki TEM:iin löytyy Wellamo-opiston Extranetistä www.wellamo-opisto.fi TEM-käyttäjätunnus on palkkalaskelmastasi

Lisätiedot

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty 29.8.2016 otettu käyttöön 1.2.2010 Lahden kaupungin kaikissa yksiköissä käytettävissä internetissä, käynnistyslinkki löytyy

Lisätiedot

KERTAMATKUSTAJAN M2-OHJE SPR Savo-Karjalan piirin Vapepa-vapaaehtoisen hälytystehtävän matkalaskuun

KERTAMATKUSTAJAN M2-OHJE SPR Savo-Karjalan piirin Vapepa-vapaaehtoisen hälytystehtävän matkalaskuun KERTAMATKUSTAJAN M2-OHJE SPR Savo-Karjalan piirin Vapepa-vapaaehtoisen hälytystehtävän matkalaskuun Kirjautuminen Kirjaudu sisään järjestelmään osoitteessa: https://www.saasm2.com/blue/login Käyttäjätunnus:

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE Matkalaskut maksetaan kerran viikossa suoraan matkustajan pankkitilille. Matka- ja kuluveloituksiin liittyvät tositteet liitetään sähköisinä liitteinä

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

Matka- ja kululaskun tekeminen

Matka- ja kululaskun tekeminen Valtuuston, hallituksen, toimikuntien ja työryhmien jäsenille Matka- ja kululaskun tekeminen Yleistä Vuoden 2017 alusta alkaen AKIn hallinnossa käytetään matka- ja kulunhallintajärjestelmä M2:ta kaikkien

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Matkalaskun täyttöohje

Matkalaskun täyttöohje 1 Matkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Hoida jäsenasioitasi Valitse sähköinen asiointi Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi pankkiyhteystiedoillasi

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit)

Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit) Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit) www.teollisuusliitto.fi Valitse pankki, jonka tunnuksilla tunnistaudut sähköiseen palveluun Valitse seuraavalta sivulta Jäsenyys kohdassa lukee: Muokkaa omia yhteystietojasi,

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE Matkalaskut maksetaan kerran viikossa suoraan matkustajan pankkitilille. Matka- ja kuluveloituksiin liittyvät tositteet liitetään sähköisinä liitteinä

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi Tutustu n palvelukuvaukseen ennen palvelun käyttöä (esim. rekisteröityminen palveluun ym. palvelun käyttöön liittyvät seikat). Palvelukuvaus on saatavissa www.kanta.fi -sivustolla http://www.kanta.fi/fi/web/ammattilaisille/testaus

Lisätiedot

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet)

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) www.teollisuusliitto.fi Valitse pankki, jonka tunnuksilla tunnistaudut sähköiseen palveluun Valitse seuraavalta sivulta Jäsenyys kohdassa lukee: Muokkaa omia yhteystietojasi,

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Katso yleisohjeet matkasuunnitelman ja matkalaskun tekemiseen Loorasta Travelin Matkustajan ohjeesta; https://www.loora.fi/intra/download/materials/henkilöstöasiat/hh-sarja/matkustaminen/travel_matkustajan%20ohje.pdf

Lisätiedot

M2-MATKALASKUN KÄYTTÖOHJEET KOULUTUSMATKALLE

M2-MATKALASKUN KÄYTTÖOHJEET KOULUTUSMATKALLE M2-MATKALASKUN KÄYTTÖOHJEET KOULUTUSMATKALLE KIRJAUTUMINEN 1. KERRALLA www.saasm2.com Yleinen käyttäjätunnus: kertamatkustaja Yleinen salasana: 12345M2 Yritystunnus: OAJ MATKALASKU Täytä henkilötiedot

Lisätiedot

Matka- ja kululaskun tekeminen

Matka- ja kululaskun tekeminen Valtuuston, hallituksen, toimikuntien ja työryhmien jäsenille Matka- ja kululaskun tekeminen Yleistä Vuoden 2017 alusta alkaen AKIn hallinnossa käytetään matka- ja kulunhallintajärjestelmä M2:ta kaikkien

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Kertamatkustajan M2 ohje

Kertamatkustajan M2 ohje Kertamatkustajan M2 ohje Sisällysluettelo 1. Ohjeen sisältö...2 2. Yleistä M2 - ohjelmasta...2 3. Kirjautuminen...2 4. Matkalaskun tekeminen...4 1. Ohjeen sisältö Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka kertamatkustaja

Lisätiedot

Ohje matkalaskujen tekemisestä 2017

Ohje matkalaskujen tekemisestä 2017 Ohje matkalaskujen tekemisestä 2017 Suomen Ilmailuliiton luottamushenkilöille Ohje 5.1.2017 Sisällys Esipuhe... 3 Matkalaskun tekotavat... 3 Matkalaskun tekeminen suoraan liiton kirjanpitojärjestelmään...

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Hockeyliitto - Torneopal

Hockeyliitto - Torneopal Hockeyliitto - Torneopal 2018_2019 Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi tai sisäkaudella www.indoorhockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen

Lisätiedot

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia OPINTOSOSIAALISET EDUT Oppisopimusopiskelijalla on oikeus hakea tietopuolisen opetuksen (=lähipäivien) ajalta opintososiaalisia etuuksia. On suositeltavaa hakea opintososiaaliset edut heti kurssijakson

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

3. Täytä Kertamatkustajan tiedot huolellisesti ja klikkaa Tallenna. Etunimi ja sukunimi täytyy kirjoittaa isolla alkukirjaimella!

3. Täytä Kertamatkustajan tiedot huolellisesti ja klikkaa Tallenna. Etunimi ja sukunimi täytyy kirjoittaa isolla alkukirjaimella! M2-MATKALASKUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE 1 (10) A. Kirjautuminen järjestelmään 1. Mene osoitteeseen https://m2.oaj.fi 2. Klikkaa Paina tästä kirjautuaksesi. Anna OAJ:n jäsensivujen käyttäjätunnus ja salasana.

Lisätiedot

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia OPINTOSOSIAALISET EDUT Oppisopimusopiskelijalla on oikeus hakea tietopuolisen opetuksen (=lähipäivien) ajalta opintososiaalisia etuuksia. On suositeltavaa hakea opintososiaaliset edut heti kurssijakson

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Matka- ja kululaskun tekeminen

Matka- ja kululaskun tekeminen AKIn luottamusmieskursseille osallistuneelle Matka- ja kululaskun tekeminen Yleistä Vuoden 2017 alusta alkaen AKIn hallinnossa käytetään matka- ja kulunhallintajärjestelmä M2:ta kaikkien matka- ja kulu-

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista.

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. Sivu 1(6) 1. YLEISTÄ Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. 1.1 Mikä on PlanWeb PlanWeb on Planmecan/Planmedin (myöhemmin

Lisätiedot

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Erotuomareiden TASO-ohjeistus Erotuomareiden TASO-ohjeistus 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim.

Lisätiedot

Matka- ja kululaskun tekeminen

Matka- ja kululaskun tekeminen AKIn/perusliiton jäsentapahtum iin tai alaosaston tapahtumiin osallistuneelle Matka- ja kululaskun tekeminen Yleistä Vuoden 2017 alusta alkaen AKIn hallinnossa käytetään matka- ja kulunhallintajärjestelmä

Lisätiedot

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS Toukokuu 2007 Tavoitteesta tuloksiin ohjelman aloittaminen Aloita Tavoitteista tuloksiin ohjelma kirjoittamalla LMI:n webbiosoite http://www.lmi-inc.com/feedback/fin

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus

1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus 1. Käynnistäminen ja käyttäjätunnus Kun laite saa virtaa joko akusta tai muuntajasta niin se käynnistyy: Boot... Latauksen jälkeen, silloin kun laitteeseen on määritelty useampi käyttäjä, se pyytää näppäilemään

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 23.1.2019 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Taso ohje erotuomareille

Taso ohje erotuomareille Taso ohje erotuomareille SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Päivitetty 16.8.2018 Sisältö 1. Johdanto 1 2. Kirjautuminen 1 3. Tietojen lisääminen, kuitti löytyy matkasta 2 4. Tietojen lisääminen, kuittia

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Apogee Portal X. - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä -

Apogee Portal X. - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä - Apogee Portal X - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä - Saat tunnukset Punamustan yhteyshenkilöltäsi tai reprosta. Kirjaudu järjestelmään selaimella: portal.punamusta.com Voit kirjautua

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje Käyttäjä Palvelun käyttöohje 4.7.2014 Sisällysluettelo Kirjautuminen... 2 Omat toimeksiannot... 3 Poimiminen... 4 Hylkääminen... 4 Peruuttaminen... 5 Käyttäjätilin muokkaus... 6 Sähköposti... 6 Nimi- ja

Lisätiedot

Portfolio OneNotessa

Portfolio OneNotessa Portfolio OneNotessa Mikä portfolio on ja miksi sitä on hyvä käyttää: Portfolio rakentuu opintojen aikana hankitun osaamisen, sen kuvaamisen ja itsereflektion kautta. Portfoliotyöskentelystä voidaan karkeasti

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta.

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Mistä on kyse Lyhyt palvelukuvaus Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu.

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN Kirjautuminen järjestelmään Kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://palloverkko.palloliitto.fi/live/fsiplayerregistration/login.aspx Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, syötä PalloID ylempään kenttään

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje

Erotuomareiden ResultCode ohje KIRJAUTUMINEN Erotuomareiden ResultCode ohje Piirin kotisivujen kautta pääset ResultCodeen www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa Valitse Kirjaudu (mahdollista kolmesta eri paikasta) KIRJAUDU TILAA TUNNUKSET

Lisätiedot