Rakennus- ja ympäristövaliokunta/byggnads - och miljöutskottet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rakennus- ja ympäristövaliokunta/byggnads - och miljöutskottet"

Transkriptio

1 Rakennus- ja ympäristövaliokunta/byggnads - och miljöutskottet Ohje Sipoon yleiskaavan 2025:n soveltamisesta poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisuiden valmistelussa / Anvisning för tillämpning av Generalplan för Sibbo 2025 vid beredning av undantagslov och avgörande av planeringsbehov RAKYMP 122 LUPAJAOS 58 Lupajaosto/Lovsektionen Valmistelija/Beredare: lupavalmistelija Vesa Ruponen, puh Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi Sipoon yleiskaava 2025:n. Kaavasta on valitettu ja se ei ole vielä lainvoimainen. Sekä suunnittelutarveratkaisuiden, että poikkeamislupien myöntämisen edellytyksenä on, ettei niistä aiheudu haittaa kaavoitukselle tai kaavan toteuttamiselle. Tämän takia on Sipoon yleiskaava 2025 otettava lupapäätöksissä huomioon siitä huolimatta, ettei kyseinen yleiskaava ole vielä lainvoimainen. Kaavamääräysten mukaan rakennuspaikkojen enimmäismäärä asema- ja osayleiskaava-alueiden ulkopuolisilla osilla lasketaan voimassa olleesta tilajaosta. Sipoon kunnassa on aikaisemmin käytetty vakiintuneella tavalla Haja-asutusalueiden yleiskaavan mitoitusta. Kyseinen kaava on vahvistettu Uudenmaan ympäristökeskuksessa Kaavan osana ollutta mitoitusta ei kuitenkaan vahvistettu. Pääasiallinen syy mitoituksen vahvistamatta jättämiseen oli tarkasteluvuotena vuoden 1959 sijasta käytetty vuosi Koska kunnanvaltuusto ei ole muuta mitoitusta hyväksynyt, on Sipoossa käytetty yleiskaavan mitoitusta siten, että tarkasteluvuotena on käytetty yleisessä oikeuskäytännössä hyväksyttyä vuotta Sipoon yleiskaava 2025 hyväksymisen jälkeen Sipoossa on nyt uudempi kunnanvaltuuston hyväksymä mitoitus. Koska edellistä mitoituspäätöstä ei vahvistettu, on perusteltua soveltaa uudempaa mitoitusta siitä huolimatta, ettei Sipoon yleiskaava 2025 ole vielä lainvoimainen. Sipoon yleiskaava 2025:ssä C, A ja TP-alueet on tarkoitettu asemakaavoitettaviksi. Poikkeamisluvilla ja suunnittelutarveratkaisuilla myönnetyt uudet rakennuspaikat voivat aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, eikä niitä sen takia tule myöntää. Olemassa olevien rakennuspaikkojen kehittäminen ja ylläpitäminen on kuitenkin tarpeen pääosin sallia siten, että talousrakennusten rakentaminen, korvaava rakentaminen ja laajentaminen sallitaan.

2 Sivuasuntoja C- ja TP-alueille ei sallita. Sivuasunnot A-alueilla voidaan sallia tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Jos esimerkiksi asemakaavan laatimisen yhteydessä voidaan tonttijako sivuasunnon ja pääasunnon välillä toteuttaa tarkoituksenmukaisesti, on se yksi sivuasunnon sallimista puoltava seikka. Myös kiinteistön sijainti A-alueella voidaan ottaa huomioon sivuasunnon edellytyksiä arvioitaessa. C, A, TP ja MU-alueille ei yleiskaavassa ole osoitettu mitoitusta. Kyseisiä alueita ei tämän takia huomioida mitoituksessa. Niiltä ei siis kerry laskennallisia rakennuspaikkoja, eikä niillä olevia rakennuspaikkoja vähennetä emätilan laskennallisesta rakennusoikeudesta. Yleiskaavan mukaan AT-alueille tulee laatia osayleiskaava. Jotta tulevaa osayleiskaavoitusta ei vaikeuteta, voidaan AT-alueelle rakentaminen sallia yleiskaavan mitoituksen mukaan siihen asti, kunnes osayleiskaavoitus käynnistetään. Kun osayleiskaavoitus on käynnistetty, arvioidaan luvan myöntämisen periaatteita tapauskohtaisesti kunkin osayleiskaava-alueen ominaispiirteet ja kaavoituksen vaihe huomioon ottaen. Poikkeamispäätökset ja suunnittelutarveratkaisut ovat yksittäistapauksia. Suuremmat kokonaisuudet on tarpeen ratkaista kaavoituksella. Kuntalaisten tasapuolisen kohtelun ja maankäytön suunnittelun edellytysten turvaamiseksi on tarpeen välttää useiden uusien rakennuspaikkojen myöntämistä kerralla. Samalle kiinteistölle kohdistuvat saman hakijan jättämät useat hakemukset arvioidaan tapauskohtaisesti, mutta suosituksena on, että uuden rakennuspaikan muodostavien omakotitalojen ja loma-asuntojen osalta poikkeamislupia ja suunnittelutarveratkaisuja haettaisiin pääsääntöisesti yhtä tai korkeintaan kahta samalla kertaa. Vt. rakennuslupapäällikön ehdotus Sipoon yleiskaava 2025:n mitoitusta sovelletaan yleiskaavan hyväksymisen jälkeen tehtäviin poikkeamispäätöksiin ja suunnittelutarveratkaisuihin. Lisäksi lupavalmistelussa noudatetaan seuraavaa: MTH-haja-asutusalueet Alueille voidaan rakentaa haja-asutusluonteisesti mitoituksen mukaan. MLY-laajat yhtenäiset metsäalueet/metsätalousvaltainen alue, joka on laaja, yhtenäinen ja ekologisen verkoston kannalta merkittävä Alueille voidaan rakentaa haja-asutusluonteisesti mitoituksen mukaan.

3 AT-kyläalueet Alueille voidaan rakentaa mitoituksen mukaisesti, kunnes AT-alueen osayleiskaavoitus on käynnistetty. A-taajamatoimintojen alueet A-alueille ei myönnetä uusia rakennuspaikkoja. Laajennukset, talousrakennukset ja korvaava rakentaminen pääsääntöisesti sallitaan. Sivuasunnot voidaan sallia tapauskohtaisella harkinnalla. Selvitysalueet Selvitysalueet arvioidaan samojen periaatteiden mukaisesti kuin A-alueet. C-keskustoimintojen alueet C-alueille ei myönnetä uusia rakennuspaikkoja eikä sivuasuntoja. Laajennukset, talousrakennukset ja korvaava rakentaminen pääsääntöisesti sallitaan. TP-työpaikka-, teollisuus- ja varastoalueet TP-alueille ei myönnetä uusia rakennuspaikkoja eikä sivuasuntoja. VU-urheilu- ja virkistyspalvelujen alueet Urheilu ja virkistyspalvelujen alueelle ei uusia rakennuspaikkoja sallita alueen käyttötarkoituksen vastaisesti. Yhteystarpeet Yleiskaavassa osoitettujen yhteyksien toteuttamista ei saa vaikeuttaa. Muut kaavamerkinnät ja määräykset Muut kaavamerkinnät ja määräykset otetaan huomioon tapauskohtaisesti. Tf. byggnadslovschefens förslag Dimensioneringen i Generalplan för Sibbo 2025 tillämpas för undantagslov och avgörande av planeringsbehov som avgörs efter godkännande av generalplan. I lovberedningen följs därtill följande: MTH- glesbyggdsområden På områdena får byggas bebyggelse av glesbebyggelsekaraktär i enlighet med dimensioneringen. MLY-vidsträckta, sammanhängande skogsområden/skogsbruksdominerade områden, som är omfattande, vidsträckta och betydelsefulla för det ekologiska nätverket På områdena får byggas bebyggelse av glesbebyggelsekaraktär i enlighet med dimensioneringen.

4 AT-byområden På områdena får byggas i enlighet med dimensioneringen tills AT-områdets delgeneralplanläggning börjar. A-områden för tätortsfunktioner På A-områderna beviljas inte nya byggplatser. Utvidgningar, ekonomibyggnader och ersättande byggande godkänns huvudsakligen. Om sidobostad tillåts, bedöms från fall till fall. Utredningsområden Utredningsområdet bedöms enligt samma principer som A-område. C-områden för centrumfunktioner På C-områdena beviljas inte nya byggplatser eller nya sidobostäder. Utvidgning, ekonomibyggnader och ersättande byggande kan huvudsakligen godkännas. TP-områden för arbetsplatser, industri- och lagerverksamheter På TP-områderna beviljas inte nya byggplatser eller nya sidobostäder. VU-områden för idrotts- och rekreationsanläggningar På VU-områdena beviljas inte nya byggplatser mot områdets användningsändamål. Förbindelsebehov Förverkligande av generalplanens förbindelser bör inte försvåras. Andra beteckningar och - bestämmelser i generalplan Andra beteckningar och - bestämmelser i generalplan beaktas från fall till fall. Lupajaoston keskusteli asiasta ja teki muutoksia ohjeeseen. Puheenjohtaja totesi, että äänestys oli tarpeellinen. Puheenjohtaja ehdotti seuraavaa äänestysmenettelyä:ensin äänestetään siitä palautetaanko ohje takaisin valmisteluun ja mahdollisesti sen jälkeen äänestetään siitä, hyväksytäänkö ohje niillä muutoksilla, joihin lupajaosto on keskustelussaan päätynyt. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Puheenjohtaja ehdotti seuraavaa äänestysmenettelyä: ne, jotka kannattavat ohjeen palauttamista käsittelyyn äänestävät JAA ja ne, jotka eivät kannata ohjeen palauttamista valmisteluun äänestävät EI. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Kädennostoäänestyksessä annettiin 1 JAA-ääni (Mehtola) ja 4 EI-ääntä (Virpö, Ollikainen, Granqvist, Manninen). Puheenjohtaja totesi, että lupajaosto oli päättänyt äänin 1-4 olla palauttamatta ohjetta valmisteluun. Sen jälkeen puheenjohtaja totesi, että äänestys oli tarpeellinen siitä, hyväksytäänkö ohje niillä muutoksilla, joihin lupajaosto oli keskustelussaan päättynyt. Puheenjohtaja ehdotti seuraavaa äänestysmenettelyä: ne, jotka kannattavat ohjeen hyväksymistä muutoksilla äänestävät JAA ja ne, jotka eivät kannata ohjeen hyväksymistä muutoksilla äänestävät EI. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kädennostoäänestyksessä annettiin 4 JAA-ääntä (Virpö, Ollikainen, Granqvist, Manninen) ja 1 EI-ääni (Mehtola). Puheenjohtaja totesi, että lupajaoston oli päättänyt hyväksyä äänin 4-1 ohjeen muutoksilla. Lovsektionen diskuterade ärendet och gjorde ändringar i anvisningen. Ordföranden kostaterade att omröstning var påkallad. Ordföranden föreslog följande omröstningsförfarande: först röstas om anvisningen återremitteras till beredning och möjligen efter det röstas om anvisningen skall godkännas med de ändringar som lovsektionen i diskussionen kommit fram till. Förslaget godkändes enhälligt. Ordföranden föreslog följande omröstningsförfarande: de som understöder att anvisning återremitterras till beredning röstar JA och de som anser att anvisningen inte skall återremitteras till beredning röstar NEJ. Förslaget godkändes enhälligt. Vid omröstning genom handuppräckning gavs 1 JA-röst (Mehtola) och 4-NEJ röster (Virpö, Ollikainen, Granqvist, Manninen). Ordföranden konstaterade att lovsektionen hade beslutat med rösterna 1-4 att inte återremitera anvisningen till beredning. Efter det konstaterade ordföranden att omröstning var påkallad om anvisningen skall godkännas med de ändringar som lovsektionen i diskussionen kommit fram till. Ordföranden föreslog följande omröstningsförfarande: de som understöder att anvisningen godkänns med de ändringar som lovsektionen har i diskussionen kommit fram till röstar JA och de som inte vill godkänna anvisningen med ändringarna röstar NEJ. Förslaget godkändes enhälligt. Vid omröstning genom handuppräckning gavs 4-JA röster (Virpö,

6 Ollikainen, Granqvist, Manninen)och 1 NEJ-röst (Mehtola). Ordföranden konstaterade att lovsektionen hade beslutat med rösterna 4-1 godkänna anvisngen med ändringarna. Päätös Lupajaosto päätti äänestyksen jälkeen äänin 4-1 hyväksyä ohjeen seuraavilla muutoksilla. Beslut Lovsektionen beslutade efter omröstning med rösten 4-1 godkänna anvisningen med följande ändringar. AT-kyläalueet Alueille voidaan rakentaa mitoituksen mukaisesti, kunnes AT-alueen osayleiskaavoitus on käynnistetty. Kun osayleiskaavoitus tai asemakaavoitus on käynnistetty, arvioidaan luvan myöntämisen edellytyksiä tapauskohtaisesti kunkin alueen ominaispiirteet ja kaavoituksen vaihe huomioon ottaen. A-taajamatoimintojen alueet A-alueille ei pääsääntöisesti myönnetä uusia rakennuspaikkoja. Laajennukset, talousrakennukset ja korvaava rakentaminen pääsääntöisesti sallitaan. Sivuasunnot voidaan sallia tapauskohtaisella harkinnalla. Kun osayleiskaavoitus tai asemakaavoitus on käynnistetty, arvioidaan luvan myöntämisen edellytyksiä tapauskohtaisesti kunkin alueen ominaispiirteet ja kaavoituksen vaihe huomioon ottaen. TP-työpaikka-, teollisuus- ja varastoalueet TP-alueille ei pääsääntöisesti myönnetä uusia rakennuspaikkoja eikä sivuasuntoja. AT-byområden På områdena får byggas i enlighet med dimensioneringen tills delgeneralplanläggningen av AT-området börjar. När delgeneralplanläggningen eller detaljplanläggningen har börjat bedöms förutsättningarna för beviljande av lov från fall till fall med beaktande av de enskilda områdenas särdrag och planläggningens skede. A-områden för tätortsfunktioner Nya byggplatser beviljas i regel inte på A-områden. Utvidgningar, ekonomibyggnader och ersättande byggande tillåts i regel. Sidobostäder kan tillåtas men bör bedömas från fall till fall. När delgeneralplanläggningen eller detaljplanläggningen har börjat bedöms förutsättningarna för beviljande av lov från fall till fall med beaktande av de enskilda områdenas särdrag och planläggningens

7 skede. TP-områden för arbetsplatser, industri- och lagerverksamheter Nya byggplatser eller nya sidobostäder beviljas i regel inte på TP-områden. RAKYMP Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och miljöutskottet Valmistelija/Beredare: lupavalmistelija Vesa Ruponen, vesa.ruponen(at)sipoo.fi Lupajasto on kokouksessaan antanut ohjeen Sipoon yleiskaavan 2025:n soveltamisesta poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisuiden valmistelussa. Rakennus- ja ympäristövaliokunta on syyskuun, lokakuun ja marraskuun kokousten yhteydessä käynyt keskustelua poikkeamispäätösten ja suunnittelutarveratkaisuiden lupakäytännöistä ja ratkaisulinjoista. Keskustelujen yhteydessä on todettu, ettei aikaisemman lupajaoston antama Sipoon yleiskaava 2025:n soveltamisohje ole enää ajan tasalla. Ohje on tämän vuoksi syytä kumota. Samalla on todettu, ettei uuden vastaavan ohjeen antaminen ole enää tarkoituksenmukaista. Rakennusvalvontapäällikön ehdotus Rakennus- ja ympäristövaliokunta päättää kumota lupajaoston ohjeen Sipoon yleiskaavan 2025:n soveltamisesta poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisuiden valmistelussa. Byggnadstillsynschefens förslag Byggnads- och miljöutskottet beslutar att upphäva lovsektionens anvisning för tillämpning av Generalplan för Sibbo 2025 vid beredning av undantagslov och avgörande av planeringsbehov. Päätös Rakennus- ja ympäristövaliokunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Beslut

8 Byggnads- och miljöutskottet godkände enhälligt föredragandens förslag.

6 20.01.2016 25 02.02.2016

6 20.01.2016 25 02.02.2016 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 6 20.01.2016 25 02.02.2016 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen asettaminen Pohjois-Paippisten osayleiskaava-alueelle / Utfärdande

Lisätiedot

Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun

Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 277 28.09.2010 Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun 1378/00.02.00/2010 KH 277 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnan ilmoitusten tiedoksisaattaminen vuosina 2011-2012/Selitys Helsingin hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä jätetyn valituksen johdosta / Sättet

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och miljöutskottet

Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och miljöutskottet Rakennus- ja ympäristövaliokunta/byggnads - och miljöutskottet 32 16.03.2016 Oikaisuvaatimus suunnittelutarveratkaisusta 2016-3/Asuinrakennuksen rakentaminen / Rättelseyrkan gällande avgörande av planeringsbehov

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 9 29.01.2014 43 11.02.2014 72 27.08.2014 6 09.09.2014

Lisätiedot

Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011

Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011 Päivähoitojaosto/ Dagvårdssektionen 11 31.01.2011 Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011 PHJAOSTO 11 Päivähoitojaosto / Dagvårdssektionen 31.1.2011 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden vuokraaminen / Utarrendering av fast egendom / Karinkiertäjät ry / Bastuholmen

Kiinteän omaisuuden vuokraaminen / Utarrendering av fast egendom / Karinkiertäjät ry / Bastuholmen Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 121 18.11.2009 onen Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 134 16.12.2009 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 13 19.01.2010 Kiinteän omaisuuden vuokraaminen / Utarrendering

Lisätiedot

Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga

Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 261 08.10.2012 276 23.10.2012 Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga KH 261 Kunnanhallitus / Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen RAKENNUSKIELLON JA TOIMENPIDERAJOITUKSEN JATKAMINEN/BOX JA VÄSTERSKOG / FÖRLÄNGNING AV BYGGNADSFÖRBUD OCH ÅTGÄRDSBEGRÄNSNING/BOX OCH VÄSTERSKOG TEYMPLTK 95 Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 68 23.09.2015 194 06.10.2015 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen Immersbyn osayleiskaava-alue / Förlägning av

Lisätiedot

Valtuusto Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen. Kantatilaperiaatetta koskeva aloite/kaikki valtuustoryhmät

Valtuusto Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen. Kantatilaperiaatetta koskeva aloite/kaikki valtuustoryhmät Valtuusto 14 26.01.2015 Maankäyttöjaosto/ 38 20.05.2015 Markanvändningssektionen Kantatilaperiaatetta koskeva aloite/kaikki valtuustoryhmät 942/10.00.00/2015 KV 14 Valtuusto 26.1.2015 Kaikki valtuustoryhmät

Lisätiedot

Lausunto Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan rakennemalleista 2035 / Utlåtande om strukturmodeller för Nyland och Östra Nyland 2035

Lausunto Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan rakennemalleista 2035 / Utlåtande om strukturmodeller för Nyland och Östra Nyland 2035 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 199 25.08.2010 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 249 31.08.2010 Lausunto Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan rakennemalleista 2035 / Utlåtande om strukturmodeller för Nyland

Lisätiedot

SEUTUKUNNALLISEN TYÖTERVEYSHUOLTOYKSIKÖN PERUSTAMINEN / GRUNDANDE AV EN REGIONAL FÖRETAGSHÄLSOVÅRDSENHET

SEUTUKUNNALLISEN TYÖTERVEYSHUOLTOYKSIKÖN PERUSTAMINEN / GRUNDANDE AV EN REGIONAL FÖRETAGSHÄLSOVÅRDSENHET Sosiaali- ja terveysltk/social- och 61 04.06.2007 hälsovårdsnmd Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 172 19.06.2007 Sosiaali- ja terveysltk/social- och 129 19.11.2007 hälsovårdsnmd Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Kunnanhallitus/Kommunstyrel Kaavoitusjaosto/Planläggnings 108 12.12.2012 sektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel 10 15.01.2013 sen Maankäyttöjaosto/ 100 27.11.2017 Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 323 12.12.2017

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 66 08.06.2016 265 21.06.2016 Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret 1600/10.00.00/2016

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Söderkullan osayleiskaavan 2015 kumoaminen, ehdotus / Planeförslag för upphävande av Söderkulla delgeneralplan 2015 310/10.02.02/2013 MAAJAOS 70 Maankäyttöjaosto / Markanvändningssektionen 28.8.2013 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ 96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Pähkinälehdon

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun Rakennus- ja 59 18.05.2016 ympäristövaliokunta/byggnads- och miljöutskottet Rakennus- ja 87 28.09.2017 ympäristövaliokunta/byggnads- och miljöutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 239 03.10.2017 Rakennus-

Lisätiedot

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR Sipoonkorpi-työryhmien mietinnöt 1993 ja 2004 Natura 2000 Ekologinen verkosto Itä-Uudellamaalla, Väre 2002 Ehdotus asetukseksi Sipoonkorven luonnonsuojelualueesta

Lisätiedot

Talous- ja hallintojohtajan viran perustaminen / Inrättande av en tjänst som ekonomioch förvaltningsdirektör

Talous- ja hallintojohtajan viran perustaminen / Inrättande av en tjänst som ekonomioch förvaltningsdirektör Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 7 19.01.2010 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 34 02.02.2010 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 39 16.02.2010 Talous- ja hallintojohtajan viran perustaminen / Inrättande av en tjänst

Lisätiedot

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan Valtuusto 119 13.11.2017 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 5 28.11.2017 sen 5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan 2018-2020 322/02.02.00/2017 KH 267 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot Lupajaosto/Lovsektionen 9/2012 1 Aika/Tid 06.11.2012, klo/kl. 17:15-18:40 Paikka/Plats Kokoushuone 2, KEKE / Mötesrum 2, KEKE OSALLISTUJAT/DELTAGARE Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot LÄSNÄ/NÄRV.

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011

Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011 Päivähoitojaosto/ Dagvårdssektionen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 11 31.01.2011 28 14.03.2011 Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011 PHJAOSTO 11 Päivähoitojaosto

Lisätiedot

Rakennuskiellon purkaminen, Sibbesborgin osayleiskaava-alue / Upphävande av byggförbud, Sibbesborgs delgeneralplaneområde

Rakennuskiellon purkaminen, Sibbesborgin osayleiskaava-alue / Upphävande av byggförbud, Sibbesborgs delgeneralplaneområde Kaavoitusjaosto/Planläggnings 108 12.12.2012 sektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel 10 15.01.2013 sen Maankäyttöjaosto/ 100 27.11.2017 Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel 323 12.12.2017

Lisätiedot

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa.

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. - Taustalla 1.4.2016 voimaan tulleenmaankäyttö- ja rakennuslain muutos, jossa poikkeamistoimivalta on siirtynyt kunnille.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

RA4 Krokholmenin ranta-asemakaavan muutos / Ändring av stranddetaljplan för Krokholmen

RA4 Krokholmenin ranta-asemakaavan muutos / Ändring av stranddetaljplan för Krokholmen 20 18.03.2015 44 20.05.2015 5 23.01.2017 24 18.03.2019 RA4 Krokholmenin ranta-asemakaavan muutos / Ändring av stranddetaljplan för Krokholmen 988/10.02.04/2015 MAAJAOS 20 Maankäyttöjaosto / 18.3.2015 Valmistelija

Lisätiedot

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Linnanpellon osayleiskaava / Delgeneralplan för Borgby 160/ /2012 KAAVJAOS 47

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Linnanpellon osayleiskaava / Delgeneralplan för Borgby 160/ /2012 KAAVJAOS 47 Kaavoitusjaosto/Planläggnings 47 21.05.2012 sektionen Linnanpellon osayleiskaava / Delgeneralplan för Borgby 160/10.02.02/2012 KAAVJAOS 47 KAAVJAOS 43 Kaavoitusjaosto / planläggningssektionen 6.4.2011

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 5 20.01.2016 24 02.02.2016 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen Eriksnäsin osayleiskaava-alueella sekä Östersundomin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto / Planläggninssektionen

Lisätiedot

8 29.01.2014 42 11.02.2014

8 29.01.2014 42 11.02.2014 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 8 29.01.2014 42 11.02.2014 Tontinvaraushakemus asumisoikeus- ja vuokra-asuntojen rakentamista varten/avain Yhtiöt / Ansökan om

Lisätiedot

miljöutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

miljöutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun 1646/00.01.01/2016 RAKYMP 59 Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och 18.5.2016 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi Rakennuslautakunta 15 01.03.2017 Kaavoitustoimikunta 16 13.03.2017 Kunnanhallitus 69 03.04.2017 Poikkeamislupa, Piira Ismo ja Grenfors Heidi 831/10.03.00.02/2017 Rakennuslautakunta 01.03.2017 15 Hakija:

Lisätiedot

Talma-Söderkulla yhdysvesijohdon ja paineviemärin sijoittaminen / Placering av förbindelsevattenledning och tryckavlopp Tallmo-Söderkulla

Talma-Söderkulla yhdysvesijohdon ja paineviemärin sijoittaminen / Placering av förbindelsevattenledning och tryckavlopp Tallmo-Söderkulla Talma-Söderkulla yhdysvesijohdon ja paineviemärin sijoittaminen / Placering av förbindelsevattenledning och tryckavlopp Tallmo-Söderkulla RAKYMP Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och miljöutskottet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset Pori 19.12.2013 Poikkeamisen edellytykset (MRL 172 ): Poikkeaminen ei saa: aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden

Lisätiedot

Nimi/Namn klo/kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn klo/kl. Tehtä vä/uppg 10/2012 1 Lupajaosto/Lovsektionen Aika/Tid 12.12.2012, klo/kl. 17:00-20:55 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Sipoon Kellari Nimi/Namn klo/kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Virpiö Sami 17:30-20:55 pj./ordf.

Lisätiedot

Valitus maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta poikkeamispäätöksestä. Kokkolan kaupunki vaatii, että päätös kumotaan.

Valitus maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta poikkeamispäätöksestä. Kokkolan kaupunki vaatii, että päätös kumotaan. Valituskirjelmä 1 (5) 5.9.2019 Vaasan hallinto-oikeus Asia Muutoksenhakija Valitus maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta poikkeamispäätöksestä Kokkolan kaupunki Päätös josta valitetaan Kokkolan rakennus-

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

Tontinvaraushakemus nuorisoasuntojen rakentamista varten/alkuasunnot Oy / Ansökan om tomtreservering för byggande av ungdomsbostäder/alkuasunnot Oy

Tontinvaraushakemus nuorisoasuntojen rakentamista varten/alkuasunnot Oy / Ansökan om tomtreservering för byggande av ungdomsbostäder/alkuasunnot Oy Tekniikka- ja ympäristöltk/nmd f. 228 23.10.2006 teknik och miljö Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 275 14.11.2006 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti onen 33 22.04.2009 Tontinvaraushakemus nuorisoasuntojen

Lisätiedot

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f tekn. och miljö 8 23.01.2012 Laskujen hyväksyminen 2012 / Godkännande av räkningar 2012 44/02.02.02/2012 TEYMPVLK 8 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta / Utskottet för

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen 55 26.08.2015 176 22.09.2015 60 08.06.2016 G26 Pohjois-Paippisten osayleiskaavan rakennemallit

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 6/2017 1 Aika/Tid 25.04.2017, Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

Valtuusto Kantatilaperiaatetta koskeva aloite/kaikki valtuustoryhmät 942/ /2015. KV 14 Valtuusto 26.1.

Valtuusto Kantatilaperiaatetta koskeva aloite/kaikki valtuustoryhmät 942/ /2015. KV 14 Valtuusto 26.1. Valtuusto 18 15.06.2015 18 Kantatilaperiaatetta koskeva aloite/kaikki valtuustoryhmät 942/10.00.00/2015 KV 14 Valtuusto 26.1.2015 Kaikki valtuustoryhmät jättivät seuraavan yhteisen aloitteen: "Sipoon kunnanvaltuuston

Lisätiedot

25 23.05.2012 78 13.10.2014. Yksityisen hoidon tuen kuntalisän alentaminen / Sänkning av kommuntillägget till stödet för privat vård

25 23.05.2012 78 13.10.2014. Yksityisen hoidon tuen kuntalisän alentaminen / Sänkning av kommuntillägget till stödet för privat vård Päivähoitojaosto/ Dagvårdssektionen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 25 23.05.2012 78 13.10.2014 Yksityisen hoidon tuen kuntalisän alentaminen / Sänkning av kommuntillägget till stödet för privat

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi Rakennus- ja ympäristölautakunta 75 14.04.2015 Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä 9.3.2015 85 / Suunnittelutarveratkaisu 15-15-POI / Haapajärvi 425-5-83 Rakennus- ja ympäristölautakunta 75

Lisätiedot

Förslag till taxaändring för byggnadstillsynen / Rakennusvalvonnan taksamuutosehdotus

Förslag till taxaändring för byggnadstillsynen / Rakennusvalvonnan taksamuutosehdotus Byggnämnden/Rakennuslautakunta 106 04.11.2015 Byggnämnden/Rakennuslautakunta 126 09.12.2015 Förslag till taxaändring för byggnadstillsynen / Rakennusvalvonnan taksamuutosehdotus 2504/02.05.00.00/2015 Byggnämnden/Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Rantapoikkeamiset kunnalla entä vastuu? Tuire Nurmio Turun hallinto-oikeus

Rantapoikkeamiset kunnalla entä vastuu? Tuire Nurmio Turun hallinto-oikeus Rantapoikkeamiset kunnalla entä vastuu? Tuire Nurmio Turun hallinto-oikeus 14.6.2016 Kunta voi erityisestä syystä hakemuksesta myöntää poikkeamisen myös uuden rakennuksen rakentamiseen ranta-alueella,

Lisätiedot

Valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitusasiassa POI / Sepänkylä

Valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitusasiassa POI / Sepänkylä Rakennus- ja ympäristölautakunta 7 31.01.2017 Valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitusasiassa 15-45-POI / Sepänkylä 476-0001-0076 247/10.03.00.00/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 31.01.2017

Lisätiedot

Putkilahden kyläselvitys

Putkilahden kyläselvitys Putkilahden kyläselvitys Kyläilta 22.10.2015 Arto Sipinen Jyväskylän kaupunki / yleiskaavoitus Rakentaminen KUIVALLA MAALLA Suunnittelu- Yleiskaava Asemakaava tarvealue Suunnittelu- tarveharkinta tai/ja

Lisätiedot

edellytykset yy Kankaanpää

edellytykset yy Kankaanpää Poikkeamislupien i i ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset yy Kankaanpää 5.9.2013 Poikkeamispäätös / suunnittelutarveratkaisu rakennusluvan edellytyksenä Asemakaavoitettu alue rakennuslupa kaavanmukaiseen

Lisätiedot

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU Päätös, raportti 12.3.2018 Nähtävillä 20.3.-18.4.2018 Hyväksytty 8.5.2018 Oulun kaupunki Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelu Kaavoitus 1. Johdanto Karhuojan

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 101 17.12.2018 110 18.12.2018 7 22.01.2019 Lukuvuoden 2019-2020 työ- ja loma-ajat Sipoon

Lisätiedot

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp Rakennus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2016 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 4 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset:

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen SIPOON YLEISKAAVAEHDOTUKSESTA 2025 SAATUJEN MUISTUTUSTEN JA LAUSUN- TOJEN VASTINEET / BEMÖTANDE AV DE ANMÄRKNINGAR OCH UTLÅTANDEN SOM ERHÅLLITS OM FÖRSLAGET TILL GENERALPLAN FÖR SIBBO 2025 896/41/411/2005

Lisätiedot

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 95 16.05.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 250 07.06.2016 sen Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad 1293/10.00.02/2015

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

Storörenin asemakaava ja asemakaavan muutos / Detaljplan och detaljplaneändring för Storören

Storörenin asemakaava ja asemakaavan muutos / Detaljplan och detaljplaneändring för Storören Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 182 17.06.2008 Tekniikka- ja ympäristöltk/nmd f. 204 03.11.2008 teknik och miljö Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 284 04.11.2008 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 5 28.01.2009

Lisätiedot

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budgeten 2011 och ekonomiplanen

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budgeten 2011 och ekonomiplanen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 341 16.11.2010 Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien 2011-2013 taloussuunnitelma / Budgeten 2011 och ekonomiplanen 2011-2013 1191/02.01.00/2010 KH 293 Kunnanhallitus 4.10.2010

Lisätiedot

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Takauspäätös/Oy Sipoon Jäähalli - Sibbo Ishall Ab/Lausunto valituksen johdosta / Borgensbeslut/Oy

Lisätiedot

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall Valtuusto 114 13.06.2016 Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter

Lisätiedot

Kaavoitusjaosto/Planläggningssektionen 17 09.02.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 77 01.03.2011

Kaavoitusjaosto/Planläggningssektionen 17 09.02.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 77 01.03.2011 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen asettaminen Talman ja Eriksnäsin osayleiskaava-alueille sekä Östersundomin yhteisen yleiskaavan Majvikin ja Granön osa-alueille / Utfärdande av byggförbud och åtgärdsförbud

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens anslag i budgeten för år 2009

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens anslag i budgeten för år 2009 Valtuusto 77 01.06.2009 Sosiaali- ja terveysvlk/social- och 45 15.06.2009 hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens

Lisätiedot

Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015

Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 92 18.11.2015 240 01.12.2015 Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015 1333/10.02/2015

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK Rakennus- ja ympäristölautakunta 26 26.01.2016 Suunnittelutarveratkaisu 14-54-POI, Gesterby 418-2-95 / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK 1023/10.03.00.01/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 26 Asia

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Lentomelu maankäytön suunnittelussa- Tuusula

Lentomelu maankäytön suunnittelussa- Tuusula Lentomelu maankäytön suunnittelussa- Tuusula Valtakunnalliset meluntorjuntapäivät 22-23.3.2017 Petteri Puputti, kaavasuunnittelija 23.3.2017 1 Tuusula Tuusula on kunta Uudenmaan maakunnassa Naapurikunnat:

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Terveydensuojelujaosto 37 17.05.2016 B16 STORÖRENIN ÖRNVIKINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS, LAUSUNTO SIPOON KUNNANHALLITUKSELLE 95/35/2016 TERVSJST 17.05.2016 37 Valmistelut

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Rakentamis- ja toimenpiderajoitukset, rakennuskielto

Rakentamis- ja toimenpiderajoitukset, rakennuskielto Rakentamis- ja toimenpiderajoitukset, rakennuskielto Prof. Kai T. Kokko Lapin yliopisto, syksy 2011 Tentit 24.11. ja 26.1. Sisältö Rakentamisrajoitukset Toimenpiderajoitus Rakennuskiellot 1a Ehdollinen

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 9 18.03.2014 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 14 24.04.2014 Kunnanhallitus 216 12.05.2014 Valtuusto 36 26.05.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför

PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför Kristinestad Matti Kautto, yksikön päällikkö YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN

Lisätiedot

12 25.01.2010. Tulosalue, kustannuspaikka Hyväksyjä Varahenkilö. 4000 Rakennusvalvonta Rakennusvalvontapääll. Rakennusvalvontasiht.

12 25.01.2010. Tulosalue, kustannuspaikka Hyväksyjä Varahenkilö. 4000 Rakennusvalvonta Rakennusvalvontapääll. Rakennusvalvontasiht. Tekniikka- ja ympäristövlk/utsk. f tekn. och miljö 12 25.01.2010 Laskujen hyväksyminen 2010 / Godkännande av räkningar 2010 840/V1.14.141/2005 TEYMPVLK 12 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta / Utskottet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Rakennus- ja 111 09.06.015 ympäristölautakunta Kunnanhallitus 346 0.11.015 Rakennusjärjestys 5 ja 6 uusiminen ja muuttaminen (kv) 605/00.01.01/01 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.06.015 111 Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS 30.11.2017 Lamminniemi Maanmittauslaitos 2017 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI...

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och miljöutskottet

Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och miljöutskottet Rakennus- ja ympäristövaliokunta/byggnads - och miljöutskottet 42 13.04.2016 Oikaisuvaatimus poikkeamispäätöksestä 2016-35/Loma-asunnon rakentaminen / Rättelseyrkan gällande undantagsbeslut 2016-35/Byggandet

Lisätiedot

10 16.01.2012. Leppätien koulun tilaohjelman muutos / Ändring av rumsprogrammet för Leppätien koulu

10 16.01.2012. Leppätien koulun tilaohjelman muutos / Ändring av rumsprogrammet för Leppätien koulu Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 10 16.01.2012 Leppätien koulun tilaohjelman muutos / Ändring av rumsprogrammet för Leppätien koulu KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 39 03.03.2015 58 14.04.2015 Juoksevan uhkasakon tuomitseminen maksettavaksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella kiinteistölle

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Sivistysvaliokunta/ 56 06.06.2011 Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 226 16.08.2011 Aloite Söderkullan kartanon kehittämisestä kulttuurikeskukseksi, Bo Melander / Motion om utvecklande av

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14 Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 25.08.2015 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset ja asiat:

Lisätiedot

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen 10 Lag om vattentjänster 119/2001 Vesihuoltolaki 119/2001 Anslutning av fastigheter till vattentjänstverkets

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN LAINMUKAISUUDEN ARVIOINTI

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN LAINMUKAISUUDEN ARVIOINTI Asianajotoimisto Petri Vesa Oy MUISTIO 1(7) AA, DI Petri Vesa 8.8.2017 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN LAINMUKAISUUDEN ARVIOINTI 1. Aluksi Sito Oy avustaa Sipoon kuntaa rakennusjärjestyksen laadinnassa. Asiassa on

Lisätiedot

Kuntainfo 5/2014: Toimeentulotuki 1.1.2015 lukien - Kommuninfo 5/2014: Utkomststöd från och med 1.1.2015

Kuntainfo 5/2014: Toimeentulotuki 1.1.2015 lukien - Kommuninfo 5/2014: Utkomststöd från och med 1.1.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 212 16.12.2014 Kuntainfo 5/2014: Toimeentulotuki 1.1.2015 lukien - Kommuninfo 5/2014: Utkomststöd från och med 1.1.2015 1010/05/03/00/2014 SosTe 212 Valmistelija; palvelujohtaja

Lisätiedot