JOULUPÖYDÄN KINKUT, PASTEIJAT JA MUUT HERKUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOULUPÖYDÄN KINKUT, PASTEIJAT JA MUUT HERKUT"

Transkriptio

1 1 HK Ruokatalon joulutuotetiedote JOULUPÖYDÄN KINKUT, PASTEIJAT JA MUUT HERKUT Jouluruokien tuoksut ja maut ovat meille suomalaisille kaikkein rakkaimmat. Ehkä juuri siksi joulun ruokavalinnoissa pidetään tiukasti kiinni perinteistä. Kinkkujen suosio on edelleen taattu. Suomalaistalouksista lähes kolme neljästä hankkii tänäkin jouluna kinkun. Yhteensä kinkkuja myydään Suomessa noin seitsemän miljoonaa kiloa. HK Ruokatalo käsittelee ja valmistaa tästä määrästä yli kolmanneksen. HK Ruokatalon jouluvalikoimaan kuuluvat kaikki perinteiset jouluruoat: kinkut, kalkkunat, joululaatikot, leikkeleet ja salaatit. Laajassa kinkkuvalikoimassa on useita eri vaihtoehtoja perinteisestä kokonaisesta kinkusta valmiiksi maustettuihin joulupaisteihin. Suosituimmaksi on viime vuosina noussut luuton potkallinen 6-8 kilon painoinen juhlakinkku. Suomalaiseen jouluperinteeseen kotiutuneen kalkkunanlihan kulutushuippu ajoittuu myös jouluun. Kariniemen kalkkuna on kasvattanut suosiotaan mm. monipuolisen ja laadukkaan valikoiman ansiosta. Korkealaatuista suomalaista kalkkunanlihaa on tänä jouluna tarjolla riittävästi. PRIIMUS ON PARHAAN LAATULUOKAN LIHAA HK Ruokatalossa Priimus -laatu tarkoittaa kotimaisella viljalla ruokittua parhaan laatuluokan porsasta. Priimus-possut ovat kasvaneet terveinä tarkoin valituilla suomalaistiloilla. Harmaasuolatut HK Priimus-juhlakinkut tunnistaa pakkauksessa olevasta Priimus-merkistä. Valikoimassa ovat 4-5,5 kilon luuton juhlakinkku ja 6-8 kilon Juhlakinkku potkalla. PIKKUJOULUIHIN JA JOULUNAJAN MUIHIN JUHLIIN PIENIÄ JUHLAKINKKUJA Pieni tuoremaustettu juhlakinkku on herkullinen vaihtoehto jouluisiin juhlapöytiin. Tuotteet ovat miedosti suolattuja noin kahden kilon painoisia rullia. Valikoimassa ovat: Sinappinen ja Pieni harmaasuolattu juhlakinkku. Molemmissa juhlakinkuissa on kypsennysohjeen lisäksi mukana kertakäyttöinen paistovahti. JOULUPAISTI VALMIIKSI MAUSTETTUNA PIENEMMÄLLE JOUKOLLE Sarjan suosikkipaistin HK Hunajakinkun ohella on tarjolla kanelilla ja omenalla maustettu HK Joulupaisti sekä hienostunut Konjakki Sinappikinkku. Tuoremaustetut joulupaistit valmistetaan porsaan sisäpaistista, jota sanotaan kinkun parhaaksi kohdaksi. Joulupaisteissa on rasvaa vain n. 3 % ja ne painavat 1,5-2 kiloa. Kaikissa paisteissa on mukana kertakäyttöinen paistovahti, jonka avulla paistaminen helpottuu ja näin saadaan onnistunut lopputulos. Ennen paistoa on kuitenkin syytä tarkistaa, ettei mittari ei ole painunut paistiin liian syvälle. Lisäksi mittarin toimintavarmuutta voi parantaa pyyhkäisemällä marinadi talouspaperilla pois mittarin hatusta ja reunoilta. PAKASTEKINKUT Suurin osa kinkuista ostetaan edelleen pakastettuna. HK Ruokatalon pakastetut joulukinkut ovat harmaasuolattuja. Valikoimassa on perinteisiä kokonaisia ja puolikkaita kinkkuja potkalla tai ilman potkaa sekä rasvattomia kinkkurullia.

2 2 KYPSÄ KINKKU ON HELPPO JA MAUKAS HK Ruokatalon kypsien joulukinkkujen valikoimassa on savustettuja ja savustamattomia tuotteita. Savustamattomana on tarjolla Valmis harmaasuolattu luuton Juhlakinkku, joka painaa 3,5-4,5 kiloa. Valmis Kinkkurulla on luuton ja rasvaton. Se painaa 2-3 kg. Savustettuna valikoimassa on luuton ja rasvaton Kypsä pikkukinkkuvalmiste, jonka paino on tasan kilo. Valikoiman muut tuotteet ovat Valmis Savustettu luuton Juhlakinkku 3,5-4,5 kg, sekä Valmis savustettu Juhlakinkku potkalla 4,5-5,5 kg. HK joulukinkut ovat suomalaista sianlihaa ja ne on merkitty Hyvää Suomesta Joutsenlipulla. HK joulukinkut Priimus Juhlakinkut, harmaasuolattuja ja verkotettuja - luuton juhlakinkku ilman potkaa 4-5,5 kg - juhlakinkku potkalla 6-8 kg HK kinkkurulla - harmaasuolattu ja verkotettu - paino 2-3 kg Perinteiset, harmaasuolatut, ohutsilavaiset HK joulukinkut - puolikas 4,5-5,5 kg - kokonainen 11-11,5 Maustetut juhlakinkut, verkotettuna HK Sinappinen juhlakinkku n. 2 kg HK Pieni harmaasuolattu juhlakinkku n. 2 kg Maustetut joulupaistit - kinkun sisäpaisti HK Konjakki Sinappikinkku 1,5-2 kg HK Joulupaisti 1,5-2kg HK Hunajakinkku 1,5-2 kg HK Pakastejoulukinkut, harmaasuolattuja ja verkotettuja Kinkkurulla 2-3 kg Luuton juhlakinkku 4-5,5 kg Juhlakinkku potkalla 6-8 kg Joulukinkku ½ 4,5-5,5 kg Joulukinkku, kokonainen 11-11,5 kg Juhlapaisti potkalla 5,8-6,3 kg Pieni Juhlakinkku 2-3 kg HK Kypsät kinkut Valmis, harmaasuolattu luuton juhlakinkku 3,5-4,5 kg Valmis, savustettu luuton juhlakinkku 3,5-4,5 kg Valmis, savustettu juhlakinkku potkalla 4,5-5,5 kg Valmis, luuton ja rasvaton kinkkurulla 2-3 kg Kypsä pikkukinkkuvalmiste, verkossa 1 kg Lisätietoja: HK Ruokatalo Oy, myyntipäällikkö Pasi Martikainen, p , s-posti: etunimi.sukunimi@hk-ruokatalo.fi

3 3 JOULUKINKUN PAISTO-OHJE (perusohje) Pakastetun joulukinkun ja tuoreen kinkun kypsennyksessä toimivat samat ohjeet. Kinkun sulatus Sulata pakastettu juhlakinkku tai kinkkurulla pakkauksessaan. Juhlakinkun ja kinkkurullan sulamisaika on jääkaappilämpötilassa 2-3 vrk. Ota kinkku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10 C uuniin laitettaessa. Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kinkkuun huoneenlämpöön nostettaessa. Kypsennys Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen. Käytä kinkun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kinkun kypsymistä. Ilman lämpömittaria on kypsyysasteen arvioiminen erittäin vaikeaa. Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kinkun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kinkussa mittarin kärki osu luuhun. Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n C (kiertoilmauunissa +80 C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77 C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 C:een. Kinkun arvioitu paistoaika on minuuttia lihakiloa kohti. Huolehdi, että uunipannulla on vettä koko kypsymisen ajan. Nosta kypsä kinkku työpöydälle ja peitä foliolla. Sisälämpötila nousee vielä 2-3 astetta kinkun sisälämpötilan tasaantuessa. Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta haluamallasi tavalla. Vaihtoehtoja kinkun kuorruttamiseen: 1. Perinteinen sinappi-korppujauhokuorrutus 2. Omenamarmeladi-korppujauhokuorrutus 3. Hunaja -ruiskorppujauhokuorrutus Poista jäähtyneestä kinkusta verkko. Sivele kinkku sinapilla, marmeladilla tai hunajalla. Ripottele pintaan mieleisesi maku; korppujauhot, ruiskorppujauhot, mantelilastut, seesaminsiemenet, hienonnetut maissilastut tai mantelijauhe. Kuorruta kinkku 225 C:ssa minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin. Vinkki! Samat kuorrutteet sopivat myös broilerin- ja kalkkunan fileepaisteille. Joulukinkku on joulupöydän keskipiste. Muistathan kuitenkin, että joulukinkkua ei ole syytä pitää huoneenlämmössä pitkiä aikoja, vaan pöytään leikataan vain sen verran viipaleita kuin on tarpeellista. Kinkun kypsennysohjeita:

4 4 JOULUISET KARINIEMEN FILEEPAISTIT JA RULLAT Kariniemen jouluvalikoimassa on herkullisia, valmiiksi maustettuja tuoreita ja kypsiä kalkkuna- ja broilerituotteita. Kaikki Kariniemen -tuotteet ovat suomalaista siipikarjanlihaa. KARINIEMEN KALKKUNATUOTTEET HALUTUIMPIA SUOMALAISTEN JOULUPÖYTIIN Kariniemen kalkkunavalikoimassa on erilaisia miedosti suolattuja ja maustettuja uunivalmiita fileestä valmistettuja paisteja. Kaikissa tuotteissa on kertakäyttöinen paistovahti, joka auttaa kypsymisen varmistamisessa. Lisäksi tuotteissa on kypsennysohje. Ostetuin kalkkunapaisti on Kariniemen kalkkunafileerulla 1 kg. Sen rinnalla valmistetaan myös hieman isompaa Kariniemen juhlarullaa, joka painaa n. 2,5 kg. Molemmat ovat miedosti suolattuja ja sopivat sellaisenaan uuniin kypsennettäväksi tai niiden pintaan voi lisätä erilaisia mausteita omien makumieltymysten mukaan. Tämän joulun uutuus on Kalkkunan ranskankermafilee. Se on kevyesti suolattu ja ranskankerma-mausteella maustettu kokonainen kalkkunan filee Ranskankermafilee painaa n. 900 g ja se on helppo kypsentää uunissa C:ssa 1-1,5 tuntia. KARINIEMEN KANANPOJAN PAISTIT Kariniemen Kananpojan fileestä valmistetaan kilon painoisia fileepaisteja. Valikoimassa on maustamattoman lisäksi miedosti hunajalla maustettu fileepaisti. Valikoimaa täydentää suosittu Kariniemen kananpojan maustepaisti. Paistit ovat maukkaita ja meheviä, sekä helppoja valmistaa joulun ja uudenvuoden juhla-aterialle. Kaikki edellä mainitut paistit on varustettu kertakäyttöisellä paistovahdilla. JOULUN JA VUODENVAIHTEEN TARJOTTAVAKSI KYPSÄÄ KALKKUNAA Kariniemen tuotevalikoimassa on kypsiä vaihtoehtoja kalkkunanlihan ystäville. Kariniemen Savustettu kalkkunafilee n. 900 g, on savustamalla kypsennetty kalkkunan kokonainen rintafilee. Kariniemen kalkkunapalvi n. 900 g, on palvaamalla valmistettu, mehevä verkotettu rulla. Molemmat tuotteet sopivat monella tavalla tarjottavaksi: pieneksi paistiksi esim. luumujen ja persikanpuolikkaiden kanssa, buffet -pöydän leikkeleeksi ja alkupalaannoksen suolaiseksi herkuksi. Kariniemen jouluvalikoima: Kariniemen Kalkkunan uunivalmiit joulupaistit Kariniemen Kalkkunan ranskankermafilee n. 900 g Kariniemen Kalkkunajuhlarulla n. 2,5 kg Kariniemen Kalkkunafileerulla 1 kg Kariniemen Kalkkunan kypsät joulupaistit Kariniemen Savustettu kalkkunafilee n. 900 g Kariniemen Kalkkunapalvi n. 900 g UUTUUS! Kariniemen Kanapojan uunivalmiit joulupaistit Kariniemen Kananpojan fileepaisti, maustamaton 1 kg Kariniemen Kananpojan hunajafileepaisti 1 kg Kariniemen Kananpojan maustepaisti 1 kg Lisätietoja: HK Ruokatalo Oy, tuotepäällikkö Sirkkaleena Saarinen p , S-posti: etunimi.sukunimi@hk-ruokatalo.fi Kalkkuna- ja broileripaistien kypsennysohjeita:

5 5 JOULUPÖYDÄN PASTEIJAT JA HYYTELÖT Perinteiseen joulupöytään kuuluvat herkulliset maksapasteijat ja hyytelöt. Viherpippurilla maustettu ranskalaistyyppinen patee ja perinteinen HK Kalaasi Maksapasteija saavat veden kielelle. Nautinnon kruunaa korkealuokkainen lihahyytelö. Kauan palvelutiskeistä tutut herkkutuotteet HK Kalaasi Maksapasteija ja HK Kalaasi Lihahyytelö on pakattu nyt myös kuluttajapakkauksiin. KALAASI MAKSAPASTEIJA PERHEPAKKAUKSESSA HK Kalaasi Maksapasteijan pehmeä, samettimainen rakenne ja maku ovat monen mielestä aidon maksapasteijan ominaisuuksia. Tuotteen lihapitoisuus on 73 %. Tuote on pakattu uudelleensuljettavaan kannelliseen 400 gramman perhepakkaukseen, josta se on helppo kumota tarjoiluastiaan. Palvelutiskeistä myytävään HK maksapasteijavalikoimaan kuuluvat helposti levittyvä HK Kalaasi Maksapasteija, viipaloitava HK Maksapasteija ja ranskalaistyyppinen, pinnaltaan hyytelökoristeltu HK Pate Fin Viherpippuripatee. LIHAHYYTELÖ ON MAUKASTA JA KEVYTTÄ JUHLARUOKAA Lihahyytelö sopii joulupöydän lisäksi erittäin hyvin kevyttä ruokavaliota noudattaville ja muihin erityisruokavalioihin. Perinteinen, korkealaatuinen HK Kalaasi Lihahyytelö on yksi joulupöydän suosikeista esim. rosollin kanssa tarjottuna. Sen lihapitoisuus on 47 %. Hyytelö on myynnissä 400 gramman uudelleensuljettavassa kuluttajapakkauksessa sekä n. 1,1, kg muovivuoassa palvelutiskituotteena. HK Maksapasteijat ja Lihahyytelöt HK Kalaasi Maksapasteija 400 g HK Kalaasi Maksapasteija n. 1,1 kg HK Pate Fin Viherpippuripatee 1 kg HK Maksapasteija n. 2,5 kg HK Kalaasi Lihahyytelö 400 g HK Kalaasi Lihahyytelö n. 1,1 kg Lisätietoja: HK Ruokatalo Oy, tuotepäällikkö Marika Rikkonen s-posti: etunimi.sukunimi@hk-ruokatalo.fi

6 6 MAISTUVAT HK JOULULAATIKOT Suomalaisten rakkaus joululaatikoihin kestää vuodesta toiseen; perinteiset joululaatikot pitävät pintansa joulukinkun suosituimpina lisukkeina. HK Joululaatikot on todettu kotoisen herkullisiksi ja maistuviksi eri makuraadeissa ja kuluttajapalveluumme tulleissa palautteissa. Joululaatikkovalikoimaamme kuuluu maistuvat lanttu-, porkkana- ja imelletty perunalaatikko. Valmiit joululaatikot on pakattu 300 g:n vuokiin, jotka soveltuvat sekä mikroaaltouunissa että uunissa kuumentamiseen. Tarkat kuumennusohjeet on pakkauksissa. Kaikki HK Joululaatikot ovat vähälaktoosisia ja ne toimitetaan koko sesongin ajan pakastamattomina kauppoihin. HK Joululaatikot HK Imelletty Perunasoselaatikko 300g HK Lanttulaatikko 300 g HK Porkkanalaatikko 300 g JOULUSALAATIT HK salaateissa juurekset ja vihannekset ovat maukkaassa muodossa. Perinteisen rosollin lisäksi salaattivalikoimassamme on lukuisia keveitä herkkuja, joita ilman joulupöytä ei tunnu oikealta. HK ROSOLLI Rosolli täydentää ja keventää runsasta jouluateriaa. HK Rosolli valmistetaan kuutioidusta säilykepunajuuresta, porkkanasta, säilykekurkusta ja marinoidusta sipulista. Energiaa siinä on vain 40 kcal sadassa grammassa. HK Rosolli on pakattu 400 gramman uudelleensuljettavaan rasiaan. Vinkki: Lisää rosolliin keitettyä kuutioitua perunaa ja tarjoa kastikkeena kirpeäksi maustettua vatkattua kermavaahtoa tai kermaviiliä. HK Ruokatalon joulusalaatit HK Rosolli 400 g HK Sienisalaatti 250 g HK Waldorfin salaatti 250 g HK Italiansalaatti 380 g HK Punajuurisalaatti 380 g HK Perunasalaatti 380 g HK Aurinkosalaatti 380 g HK Kevyt Italiansalaatti 380 g HK Kevyt Punajuurisalaatti 380 g HK Kevyt Perunasalaatti 380 g Lisätietoja: HK Ruokatalo Oy, tuotepäällikkö Sari Keskitalo, , s-posti: etunimi.sukunimi@hk-ruokatalo.fi Kuvia: HK Ruokatalon kuvapankissa on tuotekuvia. Kuvapankki on internetissä osoitteessa: Tarvittavat tunnukset saa yhteyspäällikkö Irma Anttilalta, , s-posti: etunimi.sukunimi@hk-ruokatalo.fi

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä Joululista 2008 Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä 1 Joulu on lämmin sana, punaiset villasukat ja aattosaunan syli. Joulun näkee jo kaukaa: hiippalakki vilahtaa nurkan taakse, valoja syttyy yöhön. Pysähdy

Lisätiedot

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa!

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa! Joulu saapuu pienin askelin, sytyttelee kynttilöitä tummeneviin iltoihin, rapisee ovien takana, kuiskailee nurkissa. Eikä aikaakaan, kun se on jo täällä: helisee hopeisina tiukuina, tuoksuu ja maistuu

Lisätiedot

HKScan PRO kattaa PIENIÄ YLLÄTYKSIÄ.

HKScan PRO kattaa PIENIÄ YLLÄTYKSIÄ. JOULU 2016 HKScan PRO kattaa PERINTEITÄ JOULUPÖYTÄÄN JA PAKETOI RESEPTIIKKAAN PIENIÄ YLLÄTYKSIÄ. HKScan Pron joulutuotteet maistuvat mainiolta sellaisenaan ja taitava kokki valmistaa niistä helposti myös

Lisätiedot

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä!

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä! Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU Ota mukaan, Ole hyvä! Jouluruoka maistuu parhaalta suoraan omasta uunista. PERINTEISET JOULUPÖYDÄN HERKUT JA MUUTAMA UUSI TUTTAVUUS: LANTTULAATIKKO

Lisätiedot

Perinteisiä ja herkullisia ruokia juhlakauden kattauksiin

Perinteisiä ja herkullisia ruokia juhlakauden kattauksiin Perinteisiä ja herkullisia ruokia juhlakauden kattauksiin 2012 2(7) Kimmon omat perinteiset survokset joululaatikoiden pohjaksi (survoksissa tilausrytmi 48 H) 1123007 Kimmon oma lanttusurvos tuore 5kg/dyno

Lisätiedot

RIKAISILTA JOULUUN. 3,50/kg

RIKAISILTA JOULUUN. 3,50/kg Joulu 2012 RIKAISILTA JOULUUN Kypsä porkkanakuutio 2,5kg Kypsä punajuurikuutio 2,5kg 3,50/kg Ei mitään lisättyjä aineita, ei etikan makua yms. Kypsytetty miedolla lämmöllä jolloin tuotteiden alkuperäinen

Lisätiedot

HK Rypsiporsas -uutuudet kaupoissa helmikuussa 2011

HK Rypsiporsas -uutuudet kaupoissa helmikuussa 2011 HK Ruokatalo Oy Tuotetiedote 17.1.2011 HK Rypsiporsas -uutuudet kaupoissa helmikuussa 2011 HK Ruokatalo tuo helmikuussa markkinoille ensimmäiset Rypsiporsas tuotteensa. Sydämelle parempi Rypsiporsas mullistaa

Lisätiedot

PRETZELIT PRETZELIT. Aidot saksalaiset pretzelit. Kaakaomurupretzel. Uutuus! Kaakaomurupretzel 3756. Lämmitä kevyesti

PRETZELIT PRETZELIT. Aidot saksalaiset pretzelit. Kaakaomurupretzel. Uutuus! Kaakaomurupretzel 3756. Lämmitä kevyesti Aidot saksalaiset pretzelit Pretzelit ovat perinteisiä suolaisia leivonnaisia, joita on valmistettu Saksassa vuosisatojen ajan. Ne ovat edullisia ja helposti mukaan otettavia välipaloja, jotka sopivat

Lisätiedot

ATRIA SYYSUUTUUDET 2008 Atrialta aina 100 % suomalaista lihaa

ATRIA SYYSUUTUUDET 2008 Atrialta aina 100 % suomalaista lihaa ATRIA SYYSUUTUUDET 2008 Atrialta aina 100 % suomalaista lihaa 7. elokuuta 2008 MAUKKAITA MAKUJA SYYSARKEEN JA -JUHLAAN Atrian tulevan syksyn uutuuksia on runsaasti. Ruoan keveyteen ja laatuun kiinnitetään

Lisätiedot

HYVÄÄ JOULUA JOKAISEEN MAKUUN!

HYVÄÄ JOULUA JOKAISEEN MAKUUN! JOULU 2017 YRTTIKUORRUTETTU PORSAAN KAREE JA TATTIKASTIKE 2,5 kg HK Rypsiporsas Racks luulla, pakaste (1729) Kypsennä jäinen karee omassa pakkauksessaan höyrytoiminnolla + 55 C:ssa vähintään 12 tuntia.

Lisätiedot

AMMATTIKEITTIÖN JOULU 2018

AMMATTIKEITTIÖN JOULU 2018 AMMATTIKEITTIÖN JOULU 2018 JOULUPÖYTÄ KATETAAN PERINTEISILLÄ JA UUSILLA MAUILLA Suomalaiset arvostavat joulupöydissä perinteisiä jouluruokia maustettuna modernilla twistillä. Tänäkin jouluna ruokapöytien

Lisätiedot

Pieniä ihmeitä keittiössä

Pieniä ihmeitä keittiössä Pieniä ihmeitä keittiössä SAGAn & Vappu Pimiän reseptivinkit MARINOIDUT MUNAKOISOT SAGAN & VAPPU PIMIÄN reseptivinkit KUHAA KAPRIS-SITRUUNAVOISSA Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi (paksuus noin ½

Lisätiedot

Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN

Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN broilerikurpitsacurry Annosmäärä: 20 2 kg Kariniemen Kananpojan Kypsä miedosti suolattu paistileike (7636) 0,1 l rypsiöljy 0,75 kg sipulikuutio 0,05 kg valkosipuli,

Lisätiedot

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Kala- ja kasvisruuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Janssonin kiusaus Kirjolohikeitto Lohiperhonen Paprika-purjosipulitäyte uuniperunalle Porkkana- ja lanttulaatikot Savustettu kala Täytetyt

Lisätiedot

Menestyksesi reseptit

Menestyksesi reseptit Menestyksesi reseptit Toukokuu elokuu 2016 UUTUUS! Kaikkien rakastama OMAR nyt munkkina! Lyömätön makuyhdistelmä: klassikkobrändi ja ainutlaatuisen pehmeä munkki Loisti makutestissä Suomen suosituimman

Lisätiedot

Pikkujoulu se on makuhermoillakin!

Pikkujoulu se on makuhermoillakin! TUORE_47/17 OUL_46/17 Pikkujoulu se on makuhermoillakin! voimassa to-su PERINTEINEN JOULUKINKKU n. 12 Tanska 1Norm. 2,99 Enintään 99 1 kpl/talous -33 % Tarjoukset ovat voimassa torstaista keskiviikkoon

Lisätiedot

Finfood Suomen Ruokatieto ry. Jouluruokien syöminen ja ostaminen Kotitalouksien pt-ostoista päättävät Telebus vko 48, marraskuu 2007

Finfood Suomen Ruokatieto ry. Jouluruokien syöminen ja ostaminen Kotitalouksien pt-ostoista päättävät Telebus vko 48, marraskuu 2007 Finfood Suomen Ruokatieto ry Kotitalouksien pt-ostoista päättävät Telebus vko 8, marraskuu 2007 10.12.2007 Kristina Kajaani-Kurki Merja LIntunen Jutta Tuomela Sisällys Tiivistelmä päätuloksista Johdanto

Lisätiedot

-33 % erä! loppuviikosta mahtavat joulumarkkinat. 1kilo. voimassa to-su. PERINTEINEN JOULUKINKKU n. 12 kg Tanska Norm. 2,99.

-33 % erä! loppuviikosta mahtavat joulumarkkinat. 1kilo. voimassa to-su. PERINTEINEN JOULUKINKKU n. 12 kg Tanska Norm. 2,99. TUORE_49/17 VARKAUS_49/17 loppuviikosta mahtavat joulumarkkinat Katso lisää keskiaukeamalta. PERINTEINEN JOULUKINKKU n. 12 kg Tanska Norm. 2,99 erä! 1 kpl/talous voimassa to-su 1kilo 99-33 % Nämä herkulliset

Lisätiedot

Palvelemme pääsiäisenä joka päivä.

Palvelemme pääsiäisenä joka päivä. 2/5 Fiksun ostamisen puolesta MARINOITU tai SUOLATTU LAMMASPAISTI tai LAMPAAN LUUTON PAISTI 8 95 Palvelemme pääsiäisenä joka päivä. APETIT UUNIVALMIIT PERUNAT 750 g (3,33/) Kermaperunat, valkosipuli-,

Lisätiedot

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista Jarlsberg kun haluat jotain ainutlaatuista Miksi Jarlsberg juuston täyteläinen maku on niin ainutlaatuinen? Miten juustoon syntyy sille tyypillinen rakenne? Jarlsberg juustoa on valmistettu salaisen ja

Lisätiedot

ATRIA NAUTA-SIKA- JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,99

ATRIA NAUTA-SIKA- JAUHELIHA 1 kg Norm. 5,99 TUORE_47/7 VARKAUS_47/7 Edulliset eväät arkeen ja juhlaan! TORINO PASTAT 425 5 g (2,67 3,4/kg) Useita eri makuja, ei proteiinipasta Norm.,69,79/pussi 43 pussia jopa -25 % ROSSOGARGANO TOMAATTI- MURSKA

Lisätiedot

Perinteinen joulubuffet 1

Perinteinen joulubuffet 1 Hotelli Kuninkaantien Joulu 2015 Perinteinen joulubuffet 1 Vihersalaattia ja yrttivinegretteä Punasipulisilliä Rapusilakkaa Graavilohta Marinoituja hiilisilakoita Savustettua siikaa ja karpalokreemiä Ylikypsää

Lisätiedot

PRETZELIT. L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön

PRETZELIT. L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön PRETZELIT Aidot saksalaiset pretzelit Pretzelit ovat perinteisiä suolaisia leivonnaisia, joita on valmistettu ssa vuosisatojen ajan. Ne ovat edullisia ja helposti mukaan otettavia välipaloja, jotka sopivat

Lisätiedot

Maukasta elinvoimaa puhtaista raaka-aineista

Maukasta elinvoimaa puhtaista raaka-aineista Maukasta elinvoimaa puhtaista raaka-aineista Makuhetkiä Kankaanpäästä Maalaistuote Vatajan lihatuotteet tuovat ruokapöytään raikkaan makuhetken. Tarjoamme herkullisia lähellä tuotettuja lihatuotteita.

Lisätiedot

Aamiaisleikkeleistä on moneksi: Lihaisen muhevaa makua, tuoksua ja näköä

Aamiaisleikkeleistä on moneksi: Lihaisen muhevaa makua, tuoksua ja näköä 28 Aamiaisleikkeleistä on moneksi: Lihaisen muhevaa makua, tuoksua ja näköä Lihaisat leikkeleet kuuluvat itsestään selvinä herkulliseen, terveelliseen aamiaiskattaukseen tai kylmään buffetpöytään. Myös

Lisätiedot

Energiaa iltapäivään

Energiaa iltapäivään Energiaa iltapäivään Herkullisia välipaloja koululaisille 1 Energiaa iltapa iva a n.indd 1 2.5.2006 07:46:37 Herkullisia välipaloja koululaisille Välipalat kuuluvat oleellisena osana lapsen päivään. Lapsi

Lisätiedot

Laadukas, kotimainen, gmo-vapaa

Laadukas, kotimainen, gmo-vapaa Laadukas, kotimainen, gmo-vapaa 2018 Food Service Suorastaan suussa sulavaa Ihminen on sitä mitä syö. Ja niin on muuten kanakin. Naapurin Maalaiskananpojat syövät vastuullisesti tuotettua GMO-vapaata ruokaa.

Lisätiedot

9 60 /kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg. Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg

9 60 /kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg. Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg 3739 Tuoresuolattu, LUUTON JUHLAKINKKU Suomi, n. 4 kg 9 55 9 Tuoresuolattu KALKKUNAN FILEERULLA EU, n. 2 kg 9 60 3738 Tuoresuolattu JUHLAKINKKU POTKALUULLA Suomi, n. 6 7 kg 8 20 20654 Savustettu, kokonainen

Lisätiedot

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa,

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, vihannespaistos Saanto 7,38 kg Käytetty hävikki 5 % Annosmäärä 20 annosta Annoskoko 0,37 kg 2,600 kg Atria n3kg Kalkkunan sisäfilee 0,030 kg Rypsiöljy

Lisätiedot

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Jääkellarin lohi n. 500 g lohifile 1 litra vettä 1 dl merisuolaa 1 rkl sokeria Kiehauta vesi. Lisää suola ja sokeri, sekoita kunnes ne ovat täysin liuenneet. Jäähdytä

Lisätiedot

syötävän hyvä lihaopas

syötävän hyvä lihaopas syötävän hyvä lihaopas PORSAS PORSAS Kyljysselkä SISÄ- JA Ulkofilee Etuselkä paahtopaisti, sisä- ja ulkopaisti, kinkku KYLKI Lapa Potka Potka SORKKA SORKKA 2 Valitse oikein, nautit parempaa. Porsaanlihasta

Lisätiedot

Suorastaan suussa sulavaa

Suorastaan suussa sulavaa FOOD SERVICE 2019 Suorastaan suussa sulavaa Parasta kanaa Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa. Tämän takia haluamme tehdä asioita koko ajan kestävämmin,

Lisätiedot

Syksyn satoa HK Ruokatalosta

Syksyn satoa HK Ruokatalosta HK Ruokatalo Oy 22.08.2011 Syksyn satoa HK Ruokatalosta Ilmojen viilentyessä alkaa taas tehdä mieli hieman täyttävämpää ruokaa. Uunissa haudutetut padat ja paistit sekä ruokaisat keitot valmistuvat vähällä

Lisätiedot

Snellmanin herkulliset ylikypsät sous vide -lihat

Snellmanin herkulliset ylikypsät sous vide -lihat Snellmanin herkulliset ylikypsät sous vide -lihat Hurmaa asiakkaasi Snellmanin ylikypsillä lihoilla! Snellmanin ylikypsät lihat ovat monikäyttöisiä, kustannustehokkaita ja ne myydään pakasteina Horeca

Lisätiedot

Saunapalvituotteet. Saunapalvikinkku, kokonainen, n. 6 kg. Saunapalvikinkkusiivut n. 1,8 kg. Saunapalvikinkku silavalla, kokonainen n.

Saunapalvituotteet. Saunapalvikinkku, kokonainen, n. 6 kg. Saunapalvikinkkusiivut n. 1,8 kg. Saunapalvikinkku silavalla, kokonainen n. Saunapalvituotteet Tuotenro 1040 Saunapalvikinkku, kokonainen, n. 6 kg Rasvaton aito saunapalvikinkku verkossa. Savustettu aidossa savusaunassa leppähalkojen lempeällä tulella. Lihapitoisuus 94 %. ø 18

Lisätiedot

MARINADEJA SALAATEILLE

MARINADEJA SALAATEILLE MARINADEJA SALAATEILLE 1. Perusmarinadi 3,5 dl sokeria 3,5 dl omenaviinietikkaa 3 dl öljyä - keitä marinadin aineksia muutama minuutti. Kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua n. 1 vrk - voit myös

Lisätiedot

SAUNAPALVITUOTTEET. Saunapalvikinkku, kokonainen, n. 6 kg. Saunapalvikinkkusiivut n. 1,8 kg. Saunapalvikinkku silavalla, kokonainen n.

SAUNAPALVITUOTTEET. Saunapalvikinkku, kokonainen, n. 6 kg. Saunapalvikinkkusiivut n. 1,8 kg. Saunapalvikinkku silavalla, kokonainen n. SAUNAPALVITUOTTEET Tuotenro 1040 Saunapalvikinkku, kokonainen, n. 6 kg Rasvaton possun kinkku verkossa. Savustettu aidossa savusaunassa leppähalkojen lempeällä tulella. Lihapitoisuus 94 %. ø 18 cm. L,

Lisätiedot

Joulu on hyvän ruuan juhlaa!

Joulu on hyvän ruuan juhlaa! Joulu 2014 1 Joulu on hyvän ruuan juhlaa! Jouluna katetaan parasta pöytään. Nautitaan perinteisistä jouluruuista, tarjoillaan niitä uusin maustein ja taiotaan asiakkaille yllätyksellisiäkin makuelämyksiä.

Lisätiedot

Joulun maistuvimmat lihaherkut

Joulun maistuvimmat lihaherkut Joulun maistuvimmat lihaherkut Joulupöydän herkkumaut puhtaista raaka-aineista Maalaistuote Vatajan maukkaat lihatuotteet tuovat juhlapöytään maistuvan makuhetken. Valikoimamme kattaa joulun makoisimmat

Lisätiedot

Atrian uutuuksia grillauskesään 2015

Atrian uutuuksia grillauskesään 2015 1 (5) Atrian uutuuksia grillauskesään 2015 Suomen suosituin grillausbrändi Atria on valmiina vuoden kuumimpaan sesonkiin maukkailla uutuustuotteillaan. Wilhelm-grillimakkara on ollut kuluttajan kuningasvalinta

Lisätiedot

BROILERIVALIKOIMA VALIKOIMA 1.5.2015 ALKAEN

BROILERIVALIKOIMA VALIKOIMA 1.5.2015 ALKAEN BROILERIVALIKOIMA VALIKOIMA 1.5.2015 ALKAEN GTIN-koodi ATRIA PERHETILA-NIMELLÄ TAATTU Atria Perhetilan 4,5 kg Miedosti suolattu Paistisuikale 6407800008757 875 Atria Perhetilan 3 kg Broilerin fileesuikale

Lisätiedot

Lihakeitto. 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa

Lihakeitto. 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa Lihakeitto 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa Pane liha veteen kiehumaan. Kuori pintaan muodostuva vaahto ja lisää

Lisätiedot

FAZER PRO Menestyksesi reseptit

FAZER PRO Menestyksesi reseptit FAZER PRO Menestyksesi reseptit Syyskuu joulukuu 2017 Kasvisvaihtoehto Fazer HUIKO trendikäs ja terveellinen välipala Terveellisempi vaihtoehto vitriiniin ja kokoustarjoiluun Runsas kasvistäyte Täytteinä

Lisätiedot

HK:n kesä on grillaajan unelma-aikaa

HK:n kesä on grillaajan unelma-aikaa HK Ruokatalo Oy Tuotetiedote 13.4.2011 HK:n kesä on grillaajan unelma-aikaa Kesä on parasta grillausaikaa ei pelkästään säiden takia, vaan koska silloin ovat myös HK Ruokatalon grillituotevalikoimat parhaimmillaan.

Lisätiedot

KALASTA. Hätälän parhaat vinkit kalankäsittelyyn. Sisäsivuilta löydät QR-koodit opastusvideoihin! Säilytys

KALASTA. Hätälän parhaat vinkit kalankäsittelyyn. Sisäsivuilta löydät QR-koodit opastusvideoihin! Säilytys KALASTA Ruodot Graavaus Savustus Suolaus Grillaus Säilytys Hätälän parhaat vinkit kalankäsittelyyn Sisäsivuilta löydät QR-koodit opastusvideoihin! Säilytys KALAN SÄILYVYYS Kala on herkästi pilaantuva elintarvike.

Lisätiedot

1 800 kcal ruokavalio

1 800 kcal ruokavalio 1 800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1 800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi Reseptejä Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola www.prokala.fi Valkoinen on punaista Resepti: Michael Björklund Oliivi-tuorejuustogratinoitua lipeäkalaa Tomaatti-äyriäiskastiketta

Lisätiedot

RUOKAKIRJA. Hyvän maun AMMATTILAINEN. Atria Food Service 1/2013

RUOKAKIRJA. Hyvän maun AMMATTILAINEN. Atria Food Service 1/2013 RUOKAKIRJA Hyvän maun AMMATTILAINEN Atria Food Service 1/213 Sisältö 4 TUOTEINFO Tuoteuutuudet, muutokset, poistot... 4 6 7 TUORE LIHA LEIKKELEET JA RUOKAMAKKARAT 75 8 Atria naudan Leikkelemakkarat...

Lisätiedot

Viikko: 44 Pvm Aamupala Lounas Välipala Päivällinen Iltapala La 31.10. Pyhäin päivä. Broileria uunissa, riisit Parsakaalia Rapea-tomaattihernesalaatti

Viikko: 44 Pvm Aamupala Lounas Välipala Päivällinen Iltapala La 31.10. Pyhäin päivä. Broileria uunissa, riisit Parsakaalia Rapea-tomaattihernesalaatti Viikko: 44 La 31.10. Pyhäin Broileria uunissa, riisit Parsakaalia Rapea-tomaattihernesalaatti Puolukkarahka Viikko: 45 Su 8.11. Isän Viikko: 48 Pippurinen lihapata perunat, Uunipunajuuret Vadelmakiisseli

Lisätiedot

Menestyksesi reseptit

Menestyksesi reseptit Makeaa ja suolaista jokaiseen päivään! Menestyksesi reseptit Touko-elokuu 2014 Klassinen katkarapuleipä! Fazer Puikula Skagen (8 avoleipää) 4 kpl Fazer Puikula Rukiinen herkku 100 g ranskankermaa 60 g

Lisätiedot

Joulun perinteinen menu

Joulun perinteinen menu Joulun perinteinen menu Riisipuuro Rusinakeitto Rosolli + kevyt kermaviilikastike Sinappisilakat Keitetyt perunat Joulusämpylät Kinkku + luumukastike Lanttulaatikko Porkkanalaatikko Imelletty perunalaatikko

Lisätiedot

KESKIVIIKKO Lihapyörykät Juureskeitto 16.11. Kermainen pippurikastike Porkkanapiirakka Perunat,Parsakaali Vihreä kasvimaankimara Appelsiinikiisseli

KESKIVIIKKO Lihapyörykät Juureskeitto 16.11. Kermainen pippurikastike Porkkanapiirakka Perunat,Parsakaali Vihreä kasvimaankimara Appelsiinikiisseli Kymijoen Ravintopalvelut Oy Kihlinkadun ja Takojantien kotiateriat VKO 46 14.11. 20.11.2011 Kotiateriapalvelut p. 040 745 3631 LOUNAS PÄIVÄLLINEN MAANANTAI Broiler currykastike Lihakeitto 14.11. Täysjyväohra

Lisätiedot

SMAKSAK. Reseptikirja

SMAKSAK. Reseptikirja FI SMAKSAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

Liha muuntuu moneksi ruoaksi arkeen ja juhlaan

Liha muuntuu moneksi ruoaksi arkeen ja juhlaan Liha muuntuu moneksi ruoaksi arkeen ja juhlaan Liha kuuluu suomalaisen ruokavalion perusraaka-aineisiin ja sen kulutus onkin kolminkertaistunut verrattuna kuuden vuosikymmenen takaiseen aikaan. Liha on

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 33-40 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 18 FITNESS AAMIAISSMOOTHIE Ainesosat - 2 dl pakastevadelmia - Puolikas banaani - Vaniljan makuinen juotava jogurtti - Vähän hedelmätuoremehua - 3-5 rkl FITNESS-muroja

Lisätiedot

Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua!

Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua! Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua! VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, munavoi ja tilliöljy Rukiiset paistetut muikut, pottuvoi ja marinoidut porkkananauhat

Lisätiedot

Grillimenu MUKANA KANANPOIKA JA KAVERIT

Grillimenu MUKANA KANANPOIKA JA KAVERIT Grillimenu MUKANA KANANPOIKA JA KAVERIT Kananpoikaa, totta kai! GRILLATTUA KANANPOIKAA SALAATTIPEDILLÄ annosmäärä 10 1,8 kg Kariniemen Kananpojan Reisipala luulla, miedosti suolattu (2836) Grillaa tai

Lisätiedot

Broileri DENCON FOODS ~ BROILERI 1

Broileri DENCON FOODS ~ BROILERI 1 Broileri DENCON FOODS ~ BROILERI 1 Ihania herkkuja broilerista! Monipuolinen broileri Broilerinlihaa syödään yhä enemmän. Se on terveellistä ja vähärasvaista, ja siinä on runsaasti proteiineja. Lihan mieto

Lisätiedot

torstaina 15. lokakuuta 2009 Ruokafaktat

torstaina 15. lokakuuta 2009 Ruokafaktat Ruokafaktat - 0 10 % 20 % 30 % 40 % ilmastopäästöt Sähkönkäyttö Liikenne Fossiilisten polttoaineiden käyttö Teollisuustuotanto hiilidioksidi Metsäkato Maatalous Jätteet METAANI Ruoan ILMASTOPÄÄSTÖT Kauppa

Lisätiedot

maistuvan KESÄn reseptit

maistuvan KESÄn reseptit maistuvan KESÄn reseptit kevyemmin salaatilla naudanrintasalaatti 10 hlö 450 g Snellman ylikypsä naudanrinta (30902) 800 g erilaisia salaatteja 600 g uusia perunoita 350 g IceCool papu, pitkä (33037) 50

Lisätiedot

Paljon erilaisia hedelmiä ja vihanneksia eurolla!

Paljon erilaisia hedelmiä ja vihanneksia eurolla! VARKAUS_10/18 TUORE_10/18 Paljon erilaisia hedelmiä ja vihanneksia eurolla! PERUNA 2 kg (2,00/kg) PORKKANA 1 kg KIRSIKKA- TOMAATTI 250 g (4,00/kg) Espanaja PINAATTI, RUCOLA tai ORIENTAL MIX 100 g (10,00/kg)

Lisätiedot

Parhaat Glögireseptit

Parhaat Glögireseptit Parhaat Glögireseptit Out of home MARLI GLÖGI -RESEPTIT Glögipunasipulit Glögi-puolukka ruisleipäset Jouluinen punakaalilisäke Panna cotta ja makea siirappi Glögiomenat ja kanelinen ranskankerma GLÖGIPUNASIPULIT

Lisätiedot

Tuoteopas 2014. Snellman Food Service. Lihat ja lihavalmisteet. TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service

Tuoteopas 2014. Snellman Food Service. Lihat ja lihavalmisteet. TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service Tuoteopas 2014 Snellman Food Service Lihat ja lihavalmisteet TUOTEOPAS 2014 Snellman Food Service 1 Ivalo Muonio Kittilä Alueiden vastuuhenkilöt: 1. Maarit Ruuth, gsm 044-7966753 2. Jukka Heikkilä, gsm

Lisätiedot

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE Omenainen vinaigrette ja juustosalaatti Broilerin rintafileetä mangokastikkeessa Porsaan noisetit omenakermakastikkeessa Aprikoosileivokset Mangojuustokakku Kevyt Melba-jälkiruoka

Lisätiedot

Parempia valintoja keittiössä herkullisilla Sydänmerkki-resepteillä!

Parempia valintoja keittiössä herkullisilla Sydänmerkki-resepteillä! h Parempia valintoja keittiössä herkullisilla Sydänmerkki-resepteillä! Mikä Sydänmerkki-ateria? Sydänmerkki-ateria on terveellisen ruoan merkintäjärjestelmä. Se helpottaa ruokailijaa terveellisen aterian

Lisätiedot

EFTERSMAK. Reseptikirja

EFTERSMAK. Reseptikirja FI EFTERSMAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

HELPPO Hirvipata ( 4:lle )

HELPPO Hirvipata ( 4:lle ) HELPPO Hirvipata ( 4:lle ) Aika: 1 1/2-2 tuntia 600 g luutonta Hirvenlihaa, esim ulkopaistia. 2 rkl voita, margariinia tai öljyä 2-3 sipulia 1 tl suolaa ripaus paprikaa tai valkopippuria 1 tl timjamia

Lisätiedot

Suorastaan suussa sulavaa

Suorastaan suussa sulavaa FOODSERVICE 2019 Suorastaan suussa sulavaa Parasta kanaa Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa. Tämän takia haluamme tehdä asioita koko ajan kestävämmin,

Lisätiedot

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi Veljekset Rönkä Oy www.merilapinkaritsa.fi Meri-Lapin Karitsa on Lapissa tuotettu ja jalostettu tuoteperhe. Maultaan mieto, murea, vähärasvainen ja nopeasti kypsyvä liha on jalostettu -0 kk ikäisistä karitsoista.

Lisätiedot

Jouluvinkkejä kotikeittiöön!

Jouluvinkkejä kotikeittiöön! Jouluvinkkejä kotikeittiöön! Vinkkejä turvallisen herkulliseen jouluun: Pese kädet usein: aina ennen kuin ryhdyt valmistamaan ruokaa. aina kun alat käsitellä uusia raaka-aineita. aina WC:ssä käynnin jälkeen.

Lisätiedot

Halki, poikki ja pitoihin

Halki, poikki ja pitoihin SUOMI JUHLII 2017 Halki, poikki ja pitoihin Kun Suomessa juhlitaan, pöytä on pitkä kuin naapurimaan raja. On kippoa, kuppia, naapurin nuppia. Yhdessä syöden jaksaa pimeän talven ja seuraavat sata vuotta.

Lisätiedot

Naudan-, poronja karitsanlihatalo MERI-LAPIN KARITSA

Naudan-, poronja karitsanlihatalo MERI-LAPIN KARITSA Naudan-, poronja karitsanlihatalo MERI-LAPIN KARITSA Meri-Lapin Karitsa on pohjoinen karitsanlihatuotevalikoima, jonka liha tuotetaan Pohjois-Suomen lammastiloilla. Maultaan mieto, murea ja vähärasvainen

Lisätiedot

RUOKAKIRJA. Hyvän maun AMMATTILAINEN. Atria Food Service 2/2011

RUOKAKIRJA. Hyvän maun AMMATTILAINEN. Atria Food Service 2/2011 RUOKAKIRJA Hyvän maun AMMATTILAINEN Atria Food Service 2/211 4 TUOTEINFO Tuoteuutuudet, muutokset, poistot... 4 9 11 TUORE LIHA Atria Naudan Naudan... 11 13 Naudan E lajitelma...1314 Naudan lajitelma...

Lisätiedot

Gluteeniton leivonta inspiroi nyt kotileipureita

Gluteeniton leivonta inspiroi nyt kotileipureita Kuvia toimitukselliseen käyttöön: www.akvamariini.fi/ffmmedia2016 Gluteeniton leivonta inspiroi nyt kotileipureita Mitä teet, kun juhlavieraasi ilmoittaa noudattavansa gluteenitonta ruokavaliota? Älä hätäänny,

Lisätiedot

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Aamiainen Banaaniletut 8 kananmunaa 4 kypsää banaania ripaus suolaa, kanelia tai kardemummaa halutessa 1 dl kaurahiutaleita paistamiseen 4 tl öljyä 4 porkkanaa tikuiksi

Lisätiedot

Kymijoen Ravintopalvelut Oy VKO 49 5.12. 11.12.2011 Kihlinkadun ja Takojantien kotiateriat LOUNAS PÄIVÄLLINEN

Kymijoen Ravintopalvelut Oy VKO 49 5.12. 11.12.2011 Kihlinkadun ja Takojantien kotiateriat LOUNAS PÄIVÄLLINEN Kymijoen Ravintopalvelut Oy VKO 49 5.12. 11.12.2011 Kihlinkadun ja Takojantien kotiateriat MAANANTAI Palapaisti Kirkas kalakeitto 5.12. Perunat Porkkanaviipaleet Herkullinen ananassalaatti Mangokiisseli

Lisätiedot

Vegaaniherkkuja luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista

Vegaaniherkkuja luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista Vegaaniherkkuja luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista Eettistä ja ekologista luomuruokaa Topas on saksalainen luomuruokaa valmistava yritys, jonka tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty geenimanipuloituja

Lisätiedot

Parhaat Glögireseptit

Parhaat Glögireseptit Parhaat Glögireseptit Out of home MARLI GLÖGI -RESEPTIT Glögipunasipulit Glögi-puolukka ruisleipäset Jouluinen punakaalilisäke Panna cotta ja makea siirappi Glögiomenat ja kanelinen ranskankerma GLÖGIPUNASIPULIT

Lisätiedot

Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit

Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit Ihana juhla helposti 100 % gluteeniton & vehnätön Miniburritot 1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta 2,25 dl vettä 2 rkl öljyä gluteenitonta jauhoa Sekoita jauhoseos

Lisätiedot

Karitsanliharuokia. Lihan kypsentämisestä

Karitsanliharuokia. Lihan kypsentämisestä Karitsanliharuokia Seuraavat reseptit ovat helppotekoisia ja luomukaritsan makua kunnioittavia. Luomukaritsa käyttäytyy kypsennettäessä hyvin pitkälle samoin kuin moni muukin liha, joten naudanlihalle

Lisätiedot

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi Veljekset Rönkä Oy www.merilapinkaritsa.fi Meri-Lapin Karitsa on Lapissa tuotettu ja jalostettu tuoteperhe. Maultaan mieto, murea, vähärasvainen ja nopeasti kypsyvä liha on jalostettu -0 kk ikäisistä karitsoista.

Lisätiedot

NELJÄN VUODENAJAN SAVUSTUSRESEPTIT

NELJÄN VUODENAJAN SAVUSTUSRESEPTIT NELJÄN VUODENAJAN SAVUSTUSRESEPTIT Keväällä Savustettuja häränlihavartaita ja chilivoikastiketta 800 g häränulkofileetä 8 luumutomaattia 4 pieniä punasipuleita 1 kesäkurpitsa 1 rkl öljyä mustapippuria

Lisätiedot

Keitetty Quinoa / Kvinoa

Keitetty Quinoa / Kvinoa Keitetty Quinoa / Kvinoa 1. Huuhtele ja valuta quinoa huolella. 2. Laita quinoa kattilaan ja lisää vettä suhteessa 1 osa quinoaa ja 2 osaa vettä. 3. Kuumenna kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa ja anna kypsyä

Lisätiedot

JUUSTOT IRTOPAKASTETUT. K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön G = gluteeniton LI = lisäaineeton. Sulata ennen tarjoilua

JUUSTOT IRTOPAKASTETUT. K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön G = gluteeniton LI = lisäaineeton. Sulata ennen tarjoilua IRTOPAKASTETUT JUUSTOT IRTOPAKASTETUT JUUSTOT Helppoutta, edullisuutta ja korkeaa laatua! Oletko jo tutustunut irtopakastettujen juustojen moniin etuihin? Pidämme niitä erinomaisena vaihtoehtona perinteisiin

Lisätiedot

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita!

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita! K A R I N I N R U O K A L A H J A T 2 0 1 5 Vuoden parhaat ruokalahjat Ei kylmätuotteita! WWW.MATGAVOR.SE ORDER@MATGAVOR.SE +46 42 32 26 10 1 Me tarjoamme teille maistuvan ratkaisun! Jo 25 vuoden ajan

Lisätiedot

HERKUTELLEN uuteen vuoteen!

HERKUTELLEN uuteen vuoteen! VARKAUS_52/17 TUORE_52/17 FORSSAN PERUNASALAATTI 8 g (2,86/kg) 2Norm. 29 3,69-37 % HK AITO NAKKI 420 g (4,71/kg) 1Norm. 3,95 Enintään 98 2 pkt/talous -49 % HERKUTELLEN uuteen vuoteen! Tarjoukset ovat voimassa

Lisätiedot

Eläköön lahna! Reseptejä 25.5.2011

Eläköön lahna! Reseptejä 25.5.2011 Eläköön lahna! Reseptejä 25.5.2011 Lahnaviettelys Raaka-aineet: 400 g kylmäsavustettua tai lämminsavustettua lahna 2 kovaksi keitettyä kananmunaa 1 keltasipuli 1 dl majoneesia 2 rkl Crème fraîchea 2 rkl

Lisätiedot

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19 KYLMÄT ALKUPALAT 18 19 Okroška eli kotikaljakeitto Kuudelle Salaatti 4 suurta keitettyä perunaa 1 avomaankurkku 6 suurta retiisiä 200 g keitettyä kieltä tai keittokinkkua 4 keitettyä munaa nippu tilliä

Lisätiedot

Runebergin päivä lähestyy tässäkö vuoden hittitorttu?

Runebergin päivä lähestyy tässäkö vuoden hittitorttu? Runebergin päivä lähestyy tässäkö vuoden hittitorttu? Vuoden 2012 Runebergin päivä sattuu sunnuntaille, joten valtaosalla suomalaisista on hyvin aikaa leipoa ja loihtia maittavat leivonnaiset itse. Kokeile

Lisätiedot

Miten kesävieraita kestitään ilman stressiä?

Miten kesävieraita kestitään ilman stressiä? Miten kesävieraita kestitään ilman stressiä? Kun aurinko paistaa kesällä, moni haluaa mieluummin viettää aikaa ulkona kuin keittiössä. Hellan ääressä kuluu vähemmän aikaa, kun ruoka tehdään helpoista raaka-aineista

Lisätiedot

Café Omppu Turvalaaksonkuja 3-5 01740 Vantaa. Sirkka Borgman-Järvinen sirkka.borgman@gmail.com 0500 653 624

Café Omppu Turvalaaksonkuja 3-5 01740 Vantaa. Sirkka Borgman-Järvinen sirkka.borgman@gmail.com 0500 653 624 Pitopalveluhinnasto Café Omppu Turvalaaksonkuja 3-5 01740 Vantaa Sirkka Borgman-Järvinen sirkka.borgman@gmail.com 0500 653 624 Kaikki ilmoitetut hinnat ovat euroina ja sisältävät ALV:n. Juhlamenut Vihersalaatti

Lisätiedot

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g

ISS Palvelut. Ruokalaji kcal / 100g kj / 100g g / 100g g / 100g g / 100g g / 100g TIETO Sivu: 1 Järjestys: (+) Ateriointi, (+) Ateriatyyppi, (+) Rivinumero 17.12.2018 Kotiruoka 1 JUUSTOKUORRUTETTU UUNIMAKKARA PÄÄRAAKA-AINE200 229,880 961,830 7,310 12,820 16,310 1,690 LAMMINPÄÄN LUMOUS-KASTIKE

Lisätiedot

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta Juustoinen katkarapusalaatti 5-6 annosta 150 g katkarapuja 1/2 pak (à 350 g) Valio Polar täyteläinen juustoa 400 g makeaa melonia 1/2 pak kevätsipulia tai n. 1 dl ruohosipulia 1 ruukku jääsalaattia Kastike

Lisätiedot

Atria Food Service syksy 2014

Atria Food Service syksy 2014 Atria Food Service syksy 2014 16 tilausten Muistilista joulutekoon 27 Paljon herkullisia ruokaohjeita Sisältö TÄYDEN PALVELUN RUOKATALO...3 4 TUOTEUUTUUDET TUOTEVALIKOIMAMME LAAJENEE...4 Laadukas hampurilaispihvi...4

Lisätiedot

esongin parhaat Spalat

esongin parhaat Spalat H eviä kuten haluat Tiesithän, että Chipstersiltä saa myös HeViä. Sesonkien mukaan elävästä monipuolisesta HeVi-tarjonnastamme löydät sekä koti- että ulkomaiset hedelmä- ja vihannestuotteet sekä yrtit,

Lisätiedot

GRILL feast. all stars ALL THE BEST FROM BEEF, PORK & POULTRY FEAT. SAUSAGES

GRILL feast. all stars ALL THE BEST FROM BEEF, PORK & POULTRY FEAT. SAUSAGES GRILL feast all stars ALL THE BEST FROM BEEF, PORK & POULTRY FEAT. SAUSAGES ALL THE BEST FROM BEEF, PORK & POULTRY FEAT. SAUSAGES GRILL feast all stars Tuotenro Tuote Paino EAN 4212 Chosen by Farmers Flanksteak,

Lisätiedot

Lammas ja karitsa DENCON FOODS ~ LAMMAS JA KARITSA 1

Lammas ja karitsa DENCON FOODS ~ LAMMAS JA KARITSA 1 Lammas ja karitsa DENCON FOODS ~ LAMMAS JA KARITSA 1 Makuja puhtaasta luonnosta! Lammasta ja karitsaa eri tavoin Moni luulee, että lampaasta saadaan vain paistia, mutta kaikki lampaan osat ovat mehukkaita,

Lisätiedot

Paljon erilaisia hedelmiä ja vihanneksia eurolla!

Paljon erilaisia hedelmiä ja vihanneksia eurolla! VARKAUS_04/8 TUORE_04/8 00 KG / PKT Paljon erilaisia hedelmiä ja vihanneksia eurolla! KIRSIKKA- TOMAATIT 250 g (4,00/kg) Espanja JÄÄSALAATTI- PUSSI FRISEE- SALAATTIPUSSI ANANAS- KIRSIKKA 00 g (0,00/kg)

Lisätiedot

Menu lounas ma-pe klo

Menu lounas ma-pe klo 26.11 Porkkanasosekeitto G, L, Inkiväärijogurtti G, L Jauhelihakastike L, M, lämmin kasvis Kalkkunaa uunissa G, L, M, Haudutettu punakaali G, L, M rsikkakiisseli, rmavaahto G, L Kasvisnuudelit L, M 27.11

Lisätiedot

Esimerkkiateriat. Aamiainen

Esimerkkiateriat. Aamiainen Esimerkkiateriat Aamiainen 1) Muroaamiainen All Bran murot (1dl) + marjoja, rasvaton maito 2dl muroihin + ruisleipä, jonka päälle keittokinkkua (3 siivua), tomaattia ja lehtisalaattia 365kcal, kuituja

Lisätiedot