Taloushallinto. Kierrätys. a b i l i t a. Oy Abilita Ab 2007

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taloushallinto. Kierrätys. a b i l i t a. Oy Abilita Ab 2007"

Transkriptio

1 a b i l i t a Taloushallinto Kierrätys Oy Abilita Ab 2007 Runeberginkatu 8 Vallonintie 1, PL PIETARSAARI MUSTASAARI fax fax

2 TALOUSHALLINTO 1(18) Sisällysluettelo 1 KIERRÄTYS Web-kierrätys Lasku... 4 Tositerivit Tilaajaa koskevat tiedot Asetukset Poissaolojen käsittely kierrätyksessä Vaihda salasana KÄSITELLYT TOSITTEET TAVARANTARKASTAJA YLEISTÄ... 19

3 TALOUSHALLINTO 2(18) 1 Kierrätys Ennen kierrätyksen käyttöönottoa oganisaatiossa on mietittävä, miten kierrätys halutaan toteuttaa. Kierrätetäänkö tositteet sekä tarkastettavaksi että hyväksyttäväksi, vai vain hyväksyttäväksi? Mitä tietoja jätetään tarkastajien ja hyväksyjien täytettäväksi ja mitkä tiedot täytetään ennen kierrätystä? Järjestelmä ei mitenkään rajoita käyttöä siinä suhteessa. Tietoja voidaan täydentää aina kirjanpitoon vientiin saakka. Kierrätystä ohjataan ajastimella. Ajastin käynnistää kierrätyksen kaksi kertaa päivässä (tai useammin, jos niin halutaan). Esimerkiksi ajastin käynnistää kierrätyksen klo 10:30 ja klo 14:30. Kun kello on 10:30, lähtevät kaikki ne laskut kierrätykseen, jotka on tallennettu edellellisen kierrätyksen (ed. päivänä klo 14:30) jälkeen ja joilla on oikea tilatunnus. Kun kello on 14:30, lähtevät klo 10:30 ja 14:30 valillä tallennetut tositteet. Kierrätys ei edellytä mitään erillistä ohjelmaa, vaan se käyttää tavallista web-selainta. Internet Explorerin on oltava versio 6.0 tai uudempi. Kierrätys edelyttää, että koko organisaatio toimii saman verkon piirissä. Web-kierrossa tositteiden käsittelymahdollisuudet ovat osittain rajoitetut. Esimerkiksi tositteen virheellisen summan korjaaminen ei onnistu web-kierrossa, vaan siitä on ilmoitettava ostoreskontraohjelman käyttäjille. Laskun summa voi olla virheellinen esim. silloin, kun aiheeton laskutuslisä on unohdettu vähentää summasta. Mikäli ostolasku joudutaan palauttamaan puolivalmiina takaisin tai udelleen kiertoon, se tehdään ostoreskontraohjelman käyttäjien kautta. 1.1 Web-kierrätys Kun ostolasku on lähetetty kierrätykseen, siitä tulee ilmoitus sähköpostin kautta tarkastajalle ja / tai hyväksyjälle. Yllä on kuva sähköpostin ilmoituksesta tarkastajalle. Henkilölle on tullut yksi lasku hyväksyttäväksi. Sähköpostissa näkyy tositteiden ID-sarja ja numero, tilaaja, toimittaja, eräpäivä ja laskun summa. Web-yhteys luodaan klikkaamalla Siirry tehtäviin tekstiä.

4 TALOUSHALLINTO 3(18) Seuraavaksi avautuu kirjautumisnäyttö, johon annetaan käyttäjänimi ja salasana. Käyttäjänimi ja salasana ovat samat, kuin kirjanpidon käyttäjätiedoissa avatut. Web-kierrossa hyödynnetään välilehtiä. Käytössä ovat kierto, lasku, tositerivi, tilaaja, käsitellyt tositteet, asetukset ja kirjaudu ulos. Sisäänkirjautumisen jälkeen käsiteltävät ostolaskut ovat näkyvissä ensimmäisellä välilehdellä. Jos käyttäjä on sekä tarkastaja että hyväksyjä, laskut näkyvät omien otsakkeidensa alla.

5 TALOUSHALLINTO 4(18) Laskun tilaa kuvaava värillinen ympyrä ( liikennevalo ) ilmaisee laskun tiliöinnin kattavuuden. Punainen kertoo, että laskulla on vain yksi tiliöity rivi (normaalisti ostovelat), keltainen, että lasku on osittain tiliöity ja vihreä, että lasku on kokonaan tiliöity. Vihreällä merkitty lasku on siis suoraan valmis tarkastettavaksi ja hyväksyttäväksi. 1.2 Lasku Toisella välilehdellä on ostolaskun otsakeosan tiedot, eli ne tiedot, jotka on täytettävä ennen kirjausrivejä. ID-sarja ja numero ovat kirjaamattoman tositteen numerotunnisteita. Toimittajan numero ja nimi toimittajan perustiedoista ja laskun loppusumma (myös mahdolliset alennukset). Alkuperä kertoo, miten tosite on syötetty järjestelmään. Tarkastaja tai hyväksyjä klikkaa Muokkaa tekstiä korjatakseen tarvittaessa ostolaskun otsakeosan tietoja tai halutessaan esim. lisätä jonkin huomautuksen teksti-kenttään. Mikäli tosite vaatii lisäselvittelyjä ennen maksatusta, kyseinen ruutu voidaan aktivoida. Kun halutut muutokset on tehty klikataan Tallenna tekstiä.

6 TALOUSHALLINTO 5(18) 1.3 Tositerivit Kolmannella välilehdellä on tositteen rivit, joille hyväksyntä- tai tarkastusmerkintä laitetaan. Useimmissa tapauksissa tarkastaja tai hyväksyjä toimiikin ainoastaan tällä välilehdellä. Nopea tarkastus / hyväksyntä Ne rivit, joilla ei ole hyväksyntä- tai tarkastusmerkintää käsitellään. Ensimmäinen tositerivi on aina ostovelkojen rivi, jossa hyväksyjänä ja tarkastajana on tavallisesti tositteen syöttäjä. Ensimmäistä riviä ei siis tavallisesti tarvitse käsitellä lainkaan ja sen muokkaus on siksi estetti web-kierrossa. Tositteen viimeisenä rivinä voi olla alv-rivi (rivinumero aina sarjaa), jos alv on valmiiksi laskettu. Tältä osin rivien esivalmistelun käytännöt vaihtelevat suuresti eri organisaatioissa. Tavallisesti hyväksyjä tai tarkastaja lisää tiliöimättömälle riville tilin ja / tai kustannuspaikan ja hyväksyy rivin valitsemalla Muokkaa ja täyttämällä halutut kentät. Mikäli muut rivit on valmiikisi tiliöity oikein, tarkastaja ja hyväksyjä voivat vain yksinkertaisesti rastittaa sinisen

7 TALOUSHALLINTO 6(18) ylärivin ruudun, jolloin henkilön tiedot päivittyvät kaikille tarkastamattomille / hyväksymättömille riveille ja ostolasku poistuu ko. henkilön web-kierrosta. Alla on tarkempi kuvaus tositerivistä, jota on halittu muokata (klikattu Muokkaa tekstiä). Toiminta sarakkeessa on lueteltuna rivien erilaiset käsittelymahdollisuudet. Kun riviä on muokattu valitaan Tallenna. Jos mitään ei muuteta, valitaan Lopeta. Debet- ja kreditsarakkeiden yhteissummat näkyvät alimmaisina. Jos halutaan tehdä lisärivejä valitaan Lisää, joka avaa uuden, tyhjän rivin. Rivin kentät voidaan täyttää alla olevia ohjeita noudattaen. Rivi on tositteen rivinumero. Rivinumerointia ei voi muuttaa. Tili kertoo rivin tiliöinnin. Useimmissa tapauksissa tili on valmiiksi täytetty. Tili voidaan lisätä tyhjään kenttään suoraan ja se voidaan myös muuttaa suoraan kenttään tai valitsemalla valintanäytöstä. Valintanäyttö avautuu yllä olevan näppäimen avulla tilikentän vierestä.

8 TALOUSHALLINTO 7(18) painike avaa koko tilikartan. Hakua voi rajata antamalla raja-arvon tai raja-arvot. Tili valitaan asettamalla osoitin tilin kohdalle, painamalla hiiren vasenta näppäinta ja painamalla sen jälkeen Valitse. Mikäli mitään tiliä ei haluta valita, painetaan Keskeytä. Kustannuspaikkaa voidaan muokata samalla tavalla joko syöttämällä tunnus suoraan tai valitsemalla valintanäytöstä. Alv-laskenta (viimeinen toimenpide ennen kirjanpitoon vientiä) ohjautuu valitun alv-lajin ja annetun alv-prosentin mukaan. Tositerivin keskellä on debet- ja kredit-kentät euromäärien syöttöön. Euromäärät syötetään bruttona (verollisina). Normaalin ostolaskun kustannuserät syötetään debetiin ja ostovelka, eli laskun maksettava lopusumma (rivi 1) on silloin kreditissä. Hyvityslaskussa tilit ovat toisinpäin.

9 TALOUSHALLINTO 8(18) Mikäli kenttien summatietoja halutaan muttaa, se voidaan tehdä suoraan ko. kentässä. Alimman rivin debet- / kredit-kentän summa päivittyy tallennettujen muutosten mukaan. On syytä huomioida, että debetin ja kreditin täytyy olla yhtä suuria. Kun rivi on valmis, hyväksyjä / tarkastaja voi rastittaa ko. ruudun. Järjestelmä täyttää käyttäjän tunnuksen automaattisesti. KL tarkoittaa kululajia. Se voi olla ulkoinen, sisäinen tai kustannuslaskennallinen. Kululajia voi muuttaa, jos esim. tili on oletusarvoisesti avattu ulkoisena, mutta tapahtuma, jota tositerivi koskee, on sisäinen. RA on rakenne. Se voi olla tase, tulos, investointi tai rahoitus. Normaalitapauksessa kyse on yleensä tulokseen vaikuttavasta tapahtumasta. Rakenne täydentyy automaattisesti tilin perustietojen oletusarvosta ja sekin voidaan tarvittaessa muuttaa. Projekti on joskus tarvittava, riviä koskeva ylimääräinen tieto. Tavallisesti se voi olla jo valmiiksi annettu, mikäli sitä on vaadittu tilikartan erittelyissä. Tieto voidaan tarvittaessa täyttää suoraan kenttään tai hakea valintanäytöstä. Raporttipvm on lisätieto, joka annetaan sellaisille tositeriveille, jotka halutaan johdon raportoinnissa mukaan kirjanpidon raportoinnista poikkeavalle kaudelle (jos ei esim. haluta käyttää siirtyviä eriä). Jos rivi halutaan jakaa useammalle kaudelle, sille tehdään useampi rivi ja jokaisella päivämäärällä on oma summansa. Jokaiselle riville voidaan antaa oma erillinen teksti-selite, joka näkyy pääkirjassa. Riviin liittyvät erittelyt ovat rivin lopussa olevalla näppäimellä (...) avautuvassa näytössä.

10 TALOUSHALLINTO 9(18) Mikäli riville on annettu valmiiksi erittelyjä, ne näkyvät yllä olevassa näytössä. Jos erittelyjä halutaan lisätä, se tapahtuu valitsemalla Lisää. Erittely syötetään yllä olevaan ruutuun käyttämällä valintanäyttöä tai syöttämällä tieto suoraan. Ensin annetaan erittelysarja ja sitten erittelynumero ja summa syötetään debetiin (hyvityslaskun osalta kreditiin). Paluu tositerivin muihin tietoihin tapahtuu valitsemalla Takaisin. Yllä oleva rivi on eritelty kahdelle erittelynumerolle, jotka kuuluvat samaan erittelysarjaan.

11 TALOUSHALLINTO 10(18) 1.4 Tilaajaa koskevat tiedot Neljännellä välilehdellä on tilaajaa koskevat tiedot. Kaikki tositteesseen liitetyt tilaajat ovat näkyvissä. Jos tosite hyväksyjän tai tarkastajan mielestä kuuluu kokonaan tai osittain jollekin muulle tilaajalle, tietoihin voidaan tehdä lisäys valitsemalla Lisää. Sen jälkeen valitaan haluttu tilaaja ja merkitään tämä tarvittaessa ensisijaiseksi tilaajaksi, jolloin tosite jatkaa kierrätyksessä ko. tilaajalle (tilaajatunnukseen liitetyille henkilöille).

12 TALOUSHALLINTO 11(18) 1.5 Asetukset Poissaolojen käsittely kierrätyksessä Viidennen välilehden asetuksissa voidaan päivittää poissaoloja ja antaa sijaisen tiedot. Ensin valitaan poissaolon alkupäivä ja päättymispäivä kalenterista, jolloin sijaisruutu avautuu. Siitä valitaan haluttu sijainen ja tallennetaan tiedot Vaihda salasana

13 TALOUSHALLINTO 12(18) Vaihdat salasanan valitsemalla Asetukset. Kirjoita vanha salasana ja uusi salasana sitten kaksi kertaa, paina Vaihda.

14 TALOUSHALLINTO 13(18) 2 Käsitellyt tositteet Aikaisemmin käsiteltyjä tositteita voidaan selata valitsemalla Käsitellyt tositteet välilehti. Välilehdellä on mahdollista hakea kaikkia käsiteltyjä tositteita, myös niitä, jotka ovat edelleen kierrossa odottamassa esim, toisen tarkastajan / hyväksyjän toimenpiteitä. Valitse tämä välilehti Välilehdeltä vautuu mahdollisuus hyödyntää erilaisia hakuehtoja. ylläolevassa kuvassa näkyvät hakuehdot ensimmäisellä välilehdellä ja tulokset toisella välilehdellä. Kuudelle hakuehdolle voidaan antaa vaihteluväli: ID-sarja Id-sarja kertoo minkälaisesta tositteesta on kysymys ja mahdollisesti myös, missä tosite on tallennettu järjestelmään. ID-sarjat voidaan avata esim. osastoittain, henkilöittäin, ostolaskulajeittain jne. ID-sarjoituksesta saatte tietoa talousosastolta tai oman sektorinne taloushenkilöstöltä. Esimerkiksi, jos haluatte etsiä ID-sarjan 40 tositteita, kirjoitatte 40 molempiin kenttiin. Jos kirjoitatte 40 vain ensimmäiseen kenttään, saatte kaikki sarjat numerosta 40 lähtien. Jos haette ID-sarjoja 40 ja 50, kirjoitatte 40 ensimmäiseen kenttään ja 50 toiseen. ID-numero ID-numero on juokseva numerointi, jonka jokainen tosite saa, kun se tallennetaan ensimmäisen kerran. Jos haluat etsiä vain yhden tositteen, annat saman numeron molempiin kenttiin.

15 TALOUSHALLINTO 14(18) Ensisijainen tilaaja Tilaajatunnuksia voidaan myös hyödyntää haussa. Koska hyväksyjät / tarkastajat ovat oletettavasti kiinnostuneita vain omista tositteistaan, kenttiin voi syöttää oman / omat tunnuksensa. Toimittaja Tositteita voidaan hakea toimittajan numerolla. Myöhemmin päivitettävissä versioissa hakuna voidaan käyttää myös toimittajan nimeä. Toimittajien tietoja ylläpidetään ostoreskontran yhteysrekisterissä. Fakturanummer Toimittajan laskussa oleva laskunumero on yksi hakuehdoista. laskunumeroväliä voidaan myöskäyttää ja jos etsitään yhtä laskua, sen numero annetaan molempiin kenttiin. Eräpäivä Eräpäivä ja eräpäiväväli toimii hyvin hakuehton. Eräpäivällä on myös tärkeä merkitys organisaation likviditeetinsuunnittelussa. Jos haetaan vain yhtä eräpäivää, se annetaan molempiin kenttiin. Määrä Määrä on laskun loppusumma. Se annetaan molempiin kenttiin, kun summa tiedetään tarkasti tai arvovälinä, jos tarkka summa ei ole tiedossa. Teksti Laskun teksti / selite toimii myös hakuna. Sitä voidaan hyödyntää silloin, kun organisaatiossa on käytössä tavarantarkastus / vastaanottotarkastus, jolloin tarvarantarkastaja laittaa hyväksymismerkintänsä selite-kenttään. Kun halutut hakehdot on täytetty, painetaan Hae.

16 TALOUSHALLINTO 15(18) Haku-toiminto avaa Tulokset-välilehden, jossa hakuehdot täyttäneitä tositteita voidaan selata. Sivujen selaus (kun hakutuloksia on enemmän, kuin viisi) tapahtuu näytön alaossa. Näyttö muistuttaa sisällöltään Kierto-välilehteä. Siinä näkyvät ID-sarja ja -nro, tositelaji ja - nro, toimittaja, ensisijainen tilaaja, laskunro, laskupvm, eräpäivä, viitenro, tila (status), teksti, määrä (laskun summa) ja maksettu. Tositelaji on ID-sarjaa muistuttava numerosarja, joka kertoo tavallisesti, minkälaisesta tositteesta on kysymys. Tositenumero on vain niillä tositteilla, jotka on viety kirjanpitoon. Tila (status) kertoo, missä vaiheessa tositteen käsittely on organisaatiossa. Käsitellyissä tositteissa löytyvät kaikki ne tositteet, jotka ovatvalmiita lähetettäväksi kiertoon. Syötetty on tallennettu tosite, jota ei ole vielä lähetetty kiertoon. Valmis tarkastettavaksi on lähtemässä kiertoon. Se lähtee liikkeelle, kun palvelin seuraavan kerran lähettää tositteita kierrätykseen. Lähettämistä ohjataan ajastimella. Tarkastettavana on jo kierrossa, mutta tarkastaja ei ole vielä tarkastanut sitä. Kun tarkastus on tehty tilaksi tulee Valmis hyväksyttäväksi. Sen jälkeen se siirtyy seuraavassa lähetyksessä hyväksyjälle tilanaan Hyväksyttävänä. Kun kaikki sen rivit on hyväksytty, sen tilaksi tulee Valmis. Sen jälkeen se voidaan viedä kirjanpitoon, jolloin se saa tositenumeron ja kirjauspäivämäärän. Tekstinä on laskun otsakeosan selite (jos sitä on) ei rivin selite. Määränä on laskun loppusumma ja siitä suoritettu maksu (osittain maksetussa summa on pienempi kuin määrä. Valitse tositenro klikkaamalla Tositteen rivit tulevat esille Tositteen rivit saadaan näkyviin klikkaamalla halutun tositteen riviä. Rivit tulevat näkyviin välilehden alapuolelle.

17 TALOUSHALLINTO 16(18) Riveillä näkyvät samat tiedot, kuin Tositerivi-välilehdelläkin (ks. kenttien sisältö tarvittaessa sivulta 5 lähtien). Jos rivi sisältää erittelyjä, sitä pystyy selaamaan asettamalla hiiren osoitin Näytä erittely-tekstikenttään.

18 TALOUSHALLINTO 17(18) 3 Tavarantarkastaja Jotkut toimitukset vaativat tavarantarkastusta (tai muuta erityiskontrollia) ja silloin työjärjestys on syytä suunnitella seuraavati: Sähköposti lähetetään sekä tavrantarkastajalle että laskuntarkastajalle. Tavarantarkastaja laittaa hyväksymismerkintänsä Teksti-kenttään, minkä jälkeen tarkastaja käsittelee ne tositteet, joissa on tavarantarkastajan merkintä. Tavarantarkastajan ja laskuntarkastajan on hyvä sopia rutiineista etukäteen, jolloin kaikki ovat tietoisia siitä, mitkä toimittajat / laskut vaativat tavarantarkastajan tilaajatunnuksen kierrätystä varten ja missä järjestyksessä tarkastus tapahtuu (laskuntarkastaja odottaa aina, että tavarantarkastaja on tehnyt merkintänsä). Kuka tahansa käsittelijöistä voi tedä tiliöinnin. Tosite on kietänyt jo tavarantarkastajan kautta. Laskuntarkastaja tarkastaa tositteen normaalisti. Tavarantarkastaja on katsonut laskun kuvaa ja valinnut Muokkaa

19 TALOUSHALLINTO 18(18) Tavarantarkastaja on laittanut merkintänsä ja painanut Tallenna.

20 TALOUSHALLINTO 19(18) Yleistä Laskujen Web-kasittely päätetään aina siirtymällä Kirjaudu ulos välilehdelle Mikäli joidenkin laskujen käsittelyssä tarvitaan tarkastajan ja hyväksyjän lisäksi esimerkiksi teknisen henkilöstön vastaanottotarkastuksesta erillistä merkintää, se voidaan toteuttaa seuraavasti: Tilaajatunnukseen liitetään myös ylimääräisen tarkastajan tiedot, jolloin kierrätys voidaan aloittaa ko. henkilöstä. Tarkastusmerkintä päivitetään laskuotsakkeen tekstikenttään (tai rivin tekstikenttään) ja tiliöinnistä vastaava tarkastaja tekee omat merkintänsä vasta, kun hän näkee vaaditun ylimääräisen kontrollimerkinnän. Hakuehtoja > suurempi kuin < pienempi kuin = tyhjä kenttä >= suurempi tai yhtä suuri kuin <= pienempi tai yhtä pieni kuin & ja tai!= ei yhtä kuin Jokerimerkit (vain alfanumeerisissa kentissä sallittuja) * korvaa merkkijonon loppuosan? korvaa merkin

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys Fivaldi ostolaskujen kierrätys 1 Sisältö Fivaldi ostolaskujen kierrätys... 1 1. Yleistä... 3 2. Palvelunhallinta... 3 3. Perusasetukset... 5 4. Laskun tallentaminen... 8 5. Laskun käsittely... 13 6. Laskun

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille

Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille SISÄLLYSLUETTELO 1. Käyttäjätunnukset 2 2. Kirjautuminen järjestelmään 2 3. Eläintenpitäjän eläimet ja rekisterin valinta 4 4. Ilmoitukset 4.1

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN Sisällysluettelo: 1. TIETOJEN SIIRTO PC-WISUSTA WEBWISUUN... 2 1.1 lisenssinumeron muuttaminen PC-wisuun... 2 1.2 tietojen siirto... 3 2. TIETOJEN SIIRTO ON VALMIS!...

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Provet Net Kutsut ohje

Provet Net Kutsut ohje Provet Net Kutsut ohje Provetissa voidaan kutsuja käyttää pitkä-aikaisten asiakassuhteiden ylläpitoon. Kutsujen avulla asiakkaita voidaan muistuttaa lemmikin rokotusten voimassa olosta, hampaiden säännöllisestä

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3 Visma Approval Center Versiosaate 1.3 Visma Approval Center - Versiosaate 1.3 Kaikkia koskettavat kehitykset Muutokset käyttöliittymän välilehdissä Tarkastajat ja hyväksyjät näkevät ylävalikon jatkossa

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä:

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä: 18.12.2014 1 (8) MOIKKA! Tämä on neljäs PäPan tuottama Kuksakirje ja se keskittyy erityisesti tapahtumalaskutukseen. Kirje kannattaakin välittää lippukunnassa taloudenhoitajalle ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö CABAS Perusominaisuuksien käyttö Aloitussivu s.3-4 Laskelman luominen s.5-6 Omistajan/Ajoneuvon tiedot s.7-8 Vahinkotiedot s.9 Veloitukset s.10 Korjauskohteet s.11 Toimenpiteet/korjauskohteet s.12-14 Pintaoikaisu

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE Matkalaskut maksetaan kerran viikossa suoraan matkustajan pankkitilille. Matka- ja kuluveloituksiin liittyvät tositteet liitetään sähköisinä liitteinä

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

EXTRA 2.0 LABORATORIOTUTKIMUSTEN TILAUSJÄRJESTELMÄ TIETOVERKOSSA KÄYTTÄJÄOPAS

EXTRA 2.0 LABORATORIOTUTKIMUSTEN TILAUSJÄRJESTELMÄ TIETOVERKOSSA KÄYTTÄJÄOPAS Sivu 1/13 EXTRA 2.0 LABORATORIOTUTKIMUSTEN TILAUSJÄRJESTELMÄ TIETOVERKOSSA KÄYTTÄJÄOPAS JOHDANTO: Tässä dokumentissa käydään läpi Extra 2.0 -laboratoriotutkimusten tilausjärjestelmän toiminta. Järjestelmän

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori. Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved.

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori.  Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved. NOPSA TM järjestelmä Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori www.loginets.com/nopsa Käyttötuki: +358 50 570 6252 Sisältö 1. Aloitusnäkymä s. 4 2. Läsnäolojen seuranta ja AVI s. 5 3. Tuntikirjaukset 4. Projektit

Lisätiedot

TOIMET ENNEN OTTELUA

TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

Matka- ja kululaskut Procountorissa

Matka- ja kululaskut Procountorissa Pohjois-Espoon Ponsi Ry 1/18 Procountorissa Tämä ohje opastaa, kuinka joukkueenjohtaja, valmentaja tai muu PEP:in joukkueelta korvaukseen oikeutettu voi tehdä laskun seuran Procountor-järjestelmään. Tyypillisesti

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Keski-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2013 1 (7) 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (7) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN Usein tarvitaan käyttäjän käsin syöttämiä lukuja eri tarkoituksiin. Tällaisia ovat mm. budjetti-, ennuste-, tavoite- ym. luvut. Lukuja syötetään eri kohteille,

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

1 YLEISTÄ 2 2 ASIAKASYRITYKSEN EMCE 365 -AKTIVOINTI 2 3 EMCE VERKKOLASKUJEN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 3

1 YLEISTÄ 2 2 ASIAKASYRITYKSEN EMCE 365 -AKTIVOINTI 2 3 EMCE VERKKOLASKUJEN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 3 1 YLEISTÄ 2 2 ASIAKASYRITYKSEN EMCE 365 -AKTIVOINTI 2 3 EMCE VERKKOLASKUJEN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 3 4 EMCE 365 OSTOLASKUJEN SÄHKÖISEN HYVÄKSYNNÄN KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKASYRITYKSELLE 6 5 EMCE PANKKIYHTEYDEN

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista.

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. Sivu 1(6) 1. YLEISTÄ Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. 1.1 Mikä on PlanWeb PlanWeb on Planmecan/Planmedin (myöhemmin

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2014 1 (8) Toukokuu 2014 2 (8) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen aktivointi... 5 6. Eräajot

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS)

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Ostoreskontra P2P (Alusta) Raportointi Sivu 1 / 9 P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Sisällys 1 Raporttien avaaminen... 2 2 Raportit... 2 2.1 Finanssiraportti\Maksuennuste... 5 1 Ostoreskontra

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot