Monetran Punainen lanka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Monetran Punainen lanka"

Transkriptio

1 Monetran Punainen lanka

2 Helpotusta henkilöstöhallintoon, tarkkuutta taloushallintoon ja taitoa tulkkaukseen Monetra on talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus. Palveluihimme kuuluvat kirjanpito, osto- ja myyntireskontrapalvelut; maksuliikenne-, palkanlaskenta-, palkkakirjanpito-, matkan- ja kulunhallintapalvelut sekä järjestelmien pääkäyttäjyydet. Uusimpana kokonaisuutena palvelukeskukseemme kuuluu myös Tulkkipalvelu, joka tuottaa tulkkaus- ja käännöspalveluita viranomaisille ja kunta-asiakkaille. Viime vuosien aikana Monetra on saanut asiakkaikseen useita kuntia, oppilaitoksia sekä osakeyhtiöitä. Uusasiakkuusneuvotteluja on paraikaa aktiivisesti käynnissä. Monetran talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus sijaitsee Oulun keskustan tuntumassa, Vanhantullin alueella osoitteessa Arkistokatu 4. Monetra Tulkkipalvelu sijaitsee Oulun ydinkeskustassa osoitteessa Hallituskatu

3 Tomeraa tekemisen meininkiä Monetra on kasvanut vajaan kolmen vuoden aikana 90 työntekijän työnantajasta 170 henkilön työpaikaksi. Henkilöstömäärä on kasvanut pääosin liikkeenluovutuksella, mutta rekrytointiakin on tehty. Monelle siirtyminen palvelukeskusmaiseen työyhteisöön on uutta, mutta henkilöstö on sopeutunut muutokseen hyvin. Monetra on viime vuosina osallistunut Suomen Parhaat työpaikat -tutkimukseen ja 84 % henkilöstöstä pitää Monetraa todella hyvänä työpaikkana. Työtunnelmia mitataan muutaman kerran vuodessa fiilismittauksella. Henkilöstöä on eläköitynyt noin 10 % ja seuraavan kahden vuoden sisällä eläköityy toinen 10 %. Monetran johtaminen on organisoitu kahteen johtoryhmään: operatiiviseen ja strategiseen johtoryhmään. Operatiivinen johtoryhmä keskittyy esimiehiä ja tiimejä koskevien asioiden linjauksiin ja päätöksiin ja strateginen johtoryhmä strategisiin asioihin ja kehittämiseen. Vuonna 2014 hyödynnettiin edellisvuonna käyttöönotettua uutta taloushallinnon tietojärjestelmää, Aditro Intime Plussaa, joka muutti kaikkia talouspuolen prosesseja. Tämä vaati koulutusta, ohjeistusta ja käytännönläheistä neuvontaa. Tehokkuus ei vuonna 2014 kasvanut, joten tehokkuuden kasvattamisen painopiste on vuosissa Vuoden 2015 keskeisimmät tavoitteet ovat: Asiakastyytyväisyys: Arvosanan 9-10 antaneiden osuus vastauksista 70 % Johtamisjärjestelmän ja organisaation kehittäminen vastaamaan tehokkuusvaadetta ICT-tukimallin luominen ja uusi sopimus Oulun Tietotekniikan kanssa Prosessien tehostuminen keskimäärin 10 % kaudella Henkilöstön työhyvinvoinnin parantaminen ja työtyytyväisyyden voimistaminen edellisvuodesta. Lämmin kiitos kaikille monetralaisille hyvin tehdystä työstä, luotettavuudesta sekä kärsivällisyydestä uusien järjestelmien käyttöönotossa. Iso kiitos kaikille Asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rakentavasta ja kehittävästä yhteistyöstä. Päivi Pitkänen toimitusjohtaja Monetra Oy Asiakastyytyväisyys on hyvällä tasolla, vaikka talousjärjestelmän käyttöönotto tuntui isona muutoksena myös asiakkaiden keskuudessa. Ensimmäinen valtakunnallinen asiakkuus FinnHEMS Oy saatiin loppuvuodesta Asiakasvastaavatoimintamallia pilotoitiin, ja se otettiin käyttöön kaikille asiakkaille alkuvuodesta Päätös Pohjois-Suomen tulkkipalvelun siirtämisestä Oulun kaupungilta Monetraan tehtiin loppuvuodesta 2014 ja se toteutui Kuluneena vuonna valmistauduttiin myös sote-uudistukseen. Monetra on valmis ottamaan vastaan mahdollisia uusia asiakkaita soten tuottaja-kuntayhtymistä ja ympärille jäävistä kunnista. Sote-uudistus ja sen mukanaan tuomat muutokset ovat Monetralle suuri mahdollisuus.

4 Arvomme Visiomme Monetran arvojen ja vision työstämisessä on ollut mukana koko henkilökuntamme. Arvot ohjaavat kaikkea toimintaamme. Kumppanuus Asiantuntijuus Tehokkuus ja uudistuminen Hyvä paikka tehdä työtä Olemme Suomen arvostetuin talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus ja kunta-alan toimijoiden tavoitelluin Kumppani. Kasvamme, saamme uusia asiakkaita ja olemme toimialan halutuin työpaikka. Tunnusmerkkejämme ovat pohjoisen tarmokas palveluasenne, kustannustehokkuus sekä yhtenäiset sähköiset järjestelmät. Kehitämme aktiivisesti kaikkia prosessejamme ja palveluvalikoimaamme yhdessä asiakkaan kanssa..

5 Tulkkipalvelussa asioidaan sujuvasti eri kielillä Pohjois-Suomen tulkkipalvelulle vuosi 2014 oli muutoksen valmistelua. Oulun kaupungin liikelaitoksen Oulun Konttorin alaisuuteen kuuluneen Tulkkipalvelun ulkoisten asiakkaiden osuus oli kasvanut tasolle, joka edellytti kuntalain muutoksen valossa toiminnan uudelleenjärjestelyä. Oulun kaupungin johdossa nähtiin viisaasti Tulkkipalvelun merkittävä rooli alueen viranomaisille ja elinkeinoelämälle: ei ole kansainvälistyvää Oulun seutua ilman toimivia tulkkaus- ja käännöspalveluja. Monetra tuntui heti ajatuksena sopivalta kodilta Tulkkipalvelulle. Näimme tulkkaus- ja käännöspalvelujen sopivan hyvin Monetran tuottamien tukipalvelujen tuotevalikoimaan. Tulkkipalvelu on tuottanut Monetran pääomistajille, Oulun kaupungille ja PPSHP:lle, tulkkaus- ja käännöspalveluja jo vuosia. Tämän lisäksi Tulkkipalvelu tuo mukanaan uusia asiakkuuksia, joille meidän on jatkossa ilo markkinoida myös osaavaa talous- ja henkilöstöhallinnon palvelua. Tulkkipalvelu toimii Monetran vision mukaisesti jo koko maassa. Vuoden 2015 alusta Tulkkipalvelu on ottanut puhuttujen vieraiden kielten lisäksi viittomakielen palveluvalikoimaansa viranomaisasiakkaiden toivomuksesta. Tulkkausmuodoista toivomme voivamme edistää paikan päällä tapahtuvan ja puhelintulkkauksen rinnalla videotulkkauksen käyttöä kustannustehokkaana etätulkkausmuotona. Kiitämme kaikkia monetralaisia lämpimästä vastaanotosta ja toivotamme asiakkaamme tervetulleiksi Monetran asiakkuuteen. Monetralaisuus tarkoittaa meille sitä, että kiinnitämme huomiomme asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin kehittääksemme vielä toimivampia palveluratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Titta Heikkinen tulkkipalvelupäällikkö Tulkkipalvelun tiimi koostuu 14 asiantuntijasta, jotka huolehtivat tilausten koordinoinnista, laskutuksesta, tulkkaamisesta, kääntämisestä sekä toiminnan ja laadun kehittämisestä. Tulkkaamiseen ja kääntämiseen osallistuu tämän lisäksi reilusti yli 100 freelancer-tulkkia ja kääntäjää sekä alihankkijaverkostomme kaikkialla Suomessa.

6 Miksi valitsisit kumppaniksi Monetran? Samasta paikasta kaikki talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut sekä tulkkipalvelut kustannustehokkaasti ja luotettavasti Monetra toimii in house -periaatteella, jossa asiakkaat ovat myös omistajia. Näin asiakkaiden ei tarvitse kilpailuttaa palvelun ostamista Monetran osakkuus syntyy merkitsemällä yksi osake, arvoltaan nimellinen 500 Monetran asiakastoiminnan malli selkeyttää asiakkaan ja Monetran vastuut. Asiakkaan ja toimittajan välillä solmitaan palvelusopimus. Yhteistyö kanssamme on mutkatonta, kun laadimme yhdessä yksityiskohtaisen vastuumatriisin. Matriisissa määritellään, mitä Monetra ja mitä asiakas tekee ja mitä palveluita asiakas on tilannut. Hinnoittelumme riippuu prosessista ja työmääristä: mitä sähköisempi ja virheettömämpi toimintamalli on, sitä alhaisempi on hintakin. Hoidamme asiakassuhdetta säännöllisesti ja määrämuotoisesti yhteistyöpalavereissa, ohjausryhmissä ja laadunseurantajärjestelmän avulla. Kehitämme prosessejamme aktiivisesti yhdessä asiakkaamme kanssa ja palautteiden pohjalta. Asiakaspalvelu ja sen jatkuva kehittäminen on meille tärkeää. Nyt käytössämme ovat ryhmäsähköpostilaatikot, keskitetty puhelinvaihde, tulkkipalvelun palvelupuhelinnumero ja www-sivut. Vuonna 2015 keskitymme asiakaspalvelun sujuvoittamiseen ja tavoitteenamme on ottaa käyttöön asiakaspalvelun tiketöintijärjestelmä. Lämpimästi tervetuloa Kumppaniksemme! Iloinen ASIAKKAIDEN AJATUKSIA CASE NORDLAB ilme, hyvä asiakaspalvelukyky. Asioiden kehittämisestä keskustellaan ja etsitään tehokkaita toimintatapoja. Todella hyvä yhteistyö. Tiimiesimies erittäin hyvä, sitoutunut, tehokas ja osaava. Innokasta kehittämishenkeä. Monetra järjestää hyviä koulutuksia ja asiakastilaisuuksia. Puhelintulkkaus oli ammattitaitoista ja sujui erittäin hyvin. Tulkkaus oli asianmukaista ja jäi tunne, että tulkattava ja tulkki sekä oikeuslaitoksen henkilöstö ymmärsivät toisiaan. Kiitos loistavasta ja nopeasta palvelustanne!

7 Miten voimme palvella? Monetra lukuina, vuosi 2014 Käytössämme olevat järjestelmät ovat tärkeimpiä työkalujamme. Monipuolisen ja kattavan järjestelmävalikoimamme avulla voimme palvella joustavasti ja luotettavasti sekä suuria että pieniä asiakkaitamme. Talousjärjestelmä Aditro Intime Plus, lisänä myös laskutusja taloussuunnittelu IP-ostolaskujen käsittely (Basware) Maksuliikenneohjelma, palvelukeskusversio (Basware) GC-konsernitilinpäätösohjelma (Basware) Personec Käyttöomaisuus (Aditro) Personec FK ja Personec FK Monika -henkilöstöhallinnon ohjelmat (Aditro) Personec F ESS (Aditro) NorlicT-henkilöstöhallinnon ohjelma (Norlic) Prima-palkkahallinto-ohjelma (CGI) M2-matkustus- ja kulunhallintaohjelma (Logium) Fivaldi - talous- ja palkkahallinto-ohjelma (Visma Finnvalli) Talous- ja henkilöstöpalveluiden henkilöstömäärä 155, joista naisia 142 henkilöä eli 92 % ja miehiä 13 henkilöä eli 8 %. Tulkkipalveluiden henkilöstömäärä 14 ja lisäksi noin 100 freelanceria Henkilöstön keski-ikä on 49,8 vuotta (naiset) ja 36,4 vuotta (miehet). Vakinaisia/toistaiseksi voimassaolevia 134, määräaikaisessa työsuhteessa 28, työllistettyjä 5, sijaisia 14 (talous- ja henkilöstöhallinto) Sairauspoissaolot 2,7 % (ei muutosta vuoteen 2013) Henkilöstötyytyväisyys: 84 % henkilöstöstämme pitää Monetraa todella hyvänä työpaikkana Asiakastyytyväisyyden keskiarvo 8,6 (skaala 0 10) Liikevaihto 9,8 milj. euroa (kasvua 24 % vuodesta 2013) Liikevaihtoennuste vuodelle 2015: 11,3 milj. euroa (luku sisältää Tulkkipalvelun alkaen) Henkilöstökulut toimintamenoista 66,04 % Palkkalaskelmia kpl/kk (kasvua 3 %), yksittäisiä palkansaajia Palkanlaskennan oikeellisuus 99,6 % Ostolaskuja noin kpl/kk (kasvua 4 %) Ostoreskontran oikeellisuus 99,8 % Myyntilaskuja noin kpl/kk (kasvua 17 %) Erillisiä tilinpäätöksiä 40 Tulkkaustunnit noin / vuosi Käännökset sivua / vuosi

8 TALOUSHALLINTO kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelut ostoreskontra- ja ostolaskujen käsittelypalvelut laskutuspalvelut myyntireskontrapalvelut maksuliikennepalvelut perintäpalvelut taloushallinnon tietojärjestelmien pääkäyttäjäpalvelut matka- ja kuluhallintapalvelut henkilövuokraus HENKILÖSTÖHALLINTO palkanlaskentapalvelut ja palkkioiden maksatus henkilöstöhallinnon tietojärjestelmien pääkäyttäjäpalvelut palkkakirjanpitopalvelut eläkeneuvonta palvelusuhdeasioiden neuvonta- ja koulutuspalvelut henkilövuokraus TULKKIPALVELU asioimistulkkaus viestinvälitys käännökset päivystys koulutus kielivalikoimassa yli 50 eri kieltä Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Arkistokatu 4, Oulu puh (vaihde palvelee arkisin klo 8 16) Tulkkipalvelu Hallituskatu D, PL 60, Oulu puh Sisältö: Sanja Starck, taitto: Tuomas Nissinen, kuvat: Vili Mäentausta ja Johanna Jänkälä. Kirjapaino: Erweko Oy

Tarkkuutta taloushallintoon helpotusta henkilöstöhallintoon!

Tarkkuutta taloushallintoon helpotusta henkilöstöhallintoon! Tarkkuutta taloushallintoon helpotusta henkilöstöhallintoon! Monetra Oy Osakeyhtiö tukipalvelujen järjestämismuotona Kokemuksia Terveys- ja Talouspäivät Hämeenlinna 27.9.2013 Päivi Pitkänen toimitusjohtaja

Lisätiedot

Uusi Oulu ja talous-, henkilöstö- ja hallinnon tukipalvelujen tuottaminen sisäisellä palvelukeskusmallilla

Uusi Oulu ja talous-, henkilöstö- ja hallinnon tukipalvelujen tuottaminen sisäisellä palvelukeskusmallilla Uusi Oulu ja talous-, henkilöstö- ja hallinnon tukipalvelujen tuottaminen sisäisellä palvelukeskusmallilla Luonnos Ns. Haltu-työryhmän loppuraportti 1.9.2011 2(40) Sisältö 1. Tiivistelmä... 3 2. Haltu

Lisätiedot

Taloushallinnon ulkoistaminen

Taloushallinnon ulkoistaminen visma.fi/tietopankki Taloushallinnon ulkoistaminen Opas taloushallinnon ulkoistamisen vaihtoehtoja pohtivalle Sisällysluettelo Lukijalle 3 Miksi taloushallinto kannattaa ulkoistaa? 4 Sähköinen taloushallinto

Lisätiedot

Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme

Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme 1 2007 28.3.2007 Helsingin kaupunki Talous- ja suunnittelukeskus TALOUSHALLINTOPALVELUN SÄHKÖINEN TIEDOTE Tuula Jäppinen: Keskittämisen vaikutukset näkyvät...2

Lisätiedot

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä.

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä. Keski-Pohjanmaan Yritys- maailma Joulukuu 3/2014 Kaikki samasta talosta RAKENTAJAN PARAS KAVERI! Kattavat palvelut ja toimitukset työmaallesi: Helppo ja edullinen kokonaisratkaisu! Pyydä tarjous: info@kaktk.fi

Lisätiedot

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA ISMAgazine NRO 1 / 2009 VISMAN ASIAKASLEHTI ONNISTUNUT YHTEENLIITTYMÄ: TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA Esittelyssä kolme Visma-asiakasta Mobiiliratkaisuilla työniloa PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA...3 VISMAservices

Lisätiedot

BDO OBSERVER. TURVATTUA TIETOA Tukea rajallisten resurssien optimaaliseen hyödyntämiseen ARVIOINTITYÖLLÄ LISÄÄ TULOKSELLISUUTTA

BDO OBSERVER. TURVATTUA TIETOA Tukea rajallisten resurssien optimaaliseen hyödyntämiseen ARVIOINTITYÖLLÄ LISÄÄ TULOKSELLISUUTTA MARRASKUU 2014 www.bdo.fi BDO OBSERVER MONIPUOLISEMPAA PALVELUA Seurakunnat voivat hyödyntää neuvonantopalveluitamme s. 3 monin tavoin ARVIOINTITYÖLLÄ LISÄÄ TULOKSELLISUUTTA TURVATTUA TIETOA Tukea rajallisten

Lisätiedot

Visma Certified Gold Partner GEOTRACK OY. Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa. Kansainvälinen Visma lähellä Sinua

Visma Certified Gold Partner GEOTRACK OY. Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa. Kansainvälinen Visma lähellä Sinua NRO 2/08 VISMAN ASIAKASLEHTI Kansainvälinen Visma lähellä Sinua Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa Visma Nova- ja Visma Econet -koulutukset uudistuvat Visma Certified Gold Partner

Lisätiedot

Seija Mäenpää STRATEGIAN KÄYTÄNTÖÖN VIEMINEN TAPAUSTUTKIMUS, OULUN KONTTORI Pro gradu -tutkielma Hallintotiede Kevät 2009

Seija Mäenpää STRATEGIAN KÄYTÄNTÖÖN VIEMINEN TAPAUSTUTKIMUS, OULUN KONTTORI Pro gradu -tutkielma Hallintotiede Kevät 2009 Seija Mäenpää STRATEGIAN KÄYTÄNTÖÖN VIEMINEN TAPAUSTUTKIMUS, OULUN KONTTORI Pro gradu -tutkielma Hallintotiede Kevät 2009 Lapin yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta Työn nimi: Strategian käytäntöön

Lisätiedot

JOHDANTO... 2 3. TYÖAJAN KÄYTTÖ JA TYÖVOIMAKUSTANNUKSET... 23

JOHDANTO... 2 3. TYÖAJAN KÄYTTÖ JA TYÖVOIMAKUSTANNUKSET... 23 SISÄLTÖ HTP 2007 211/280/2008 JOHDANTO... 2 1 HENKILÖSTÖSTRATEGIAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN... 4 1.1 TIKESSÄ ON AMMATTITAITOINEN, ITSEÄÄN JA TYÖTEHTÄVIÄÄN AKTIIVISESTI KEHITTÄVÄ HENKILÖSTÖ... 4 1.1.1

Lisätiedot

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan.

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. TOUKOKUU 2013 Ecom asiakaslehti nro. 1 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. Sivu 2 SähköJusalla työ ei valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton?

Lisätiedot

Kirkon toimistohenkilöstö KiTo 27.9.2012, Kouvola

Kirkon toimistohenkilöstö KiTo 27.9.2012, Kouvola Kirkon toimistohenkilöstö KiTo 27.9.2012, Kouvola Seija Mäenpää, johtaja 1 27.9.2012 Kirkkohallituksen organisaatio Kirkon palvelukeskus, Kipa 1.1.2012 2 27.9.2012 Kirkon palvelukeskus Johtokunta aloitti

Lisätiedot

Simpler, Smoother, Smarter

Simpler, Smoother, Smarter Vuosikertomus 2013 Simpler, Smoother, Smarter Sisältö Enfo Oyj Avainluvut 2013... 3 Konsernin strategia... 5 Toimitusjohtajan katsaus... 6 Enfo 50 vuotta... 8 Enfon vuosi 2013... 10 Liiketoiminnot...12

Lisätiedot

-TASE - Puolustushallinnon Taloushallinnon selvitys Loppuraportti

-TASE - Puolustushallinnon Taloushallinnon selvitys Loppuraportti -TASE - Puolustushallinnon Taloushallinnon selvitys Loppuraportti Puolustusministeriö 15.12.2004 LAATIJAT: Tämän raportin ovat laatineet: Satu Kiiskinen Senior Manager Anu Lindberg Senior Consultant BearingPoint

Lisätiedot

VASTUU RAPORTTI 2013 1

VASTUU RAPORTTI 2013 1 VASTUURAPORTTI 2013 1 Lindström on tekstiilipalveluita yrityksille tuottava perheyritys. Lindström toimii 22 maassa Euroopassa ja Aasiassa noin 2900 henkilön voimin. Lindströmin vastuuraportti kertoo yhtiön

Lisätiedot

efekto vuodelle 2014 liite Mitä uutta vuodelle 2014? Tilitoimisto A. Karppinen Oy:n asiakas- ja sidosryhmälehti 2014 efekto 2014 s.

efekto vuodelle 2014 liite Mitä uutta vuodelle 2014? Tilitoimisto A. Karppinen Oy:n asiakas- ja sidosryhmälehti 2014 efekto 2014 s. efekto Tilitoimisto A. Karppinen Oy:n asiakas- ja sidosryhmälehti 2014 Tärkeät luvut vuodelle 2014 liite Mitä uutta vuodelle 2014? s. 1 Pääkirjoitus Anne Karppinen-Salonpää Kari Salonpää Päättynyt vuosi

Lisätiedot

SOLTEQ LYHYESTI. Solteqin ratkaisujen avulla jalostettu tieto auttaa asiakkaita ohjaamaan liiketoimintaansa. ja parantamaan kannattavuuttaan.

SOLTEQ LYHYESTI. Solteqin ratkaisujen avulla jalostettu tieto auttaa asiakkaita ohjaamaan liiketoimintaansa. ja parantamaan kannattavuuttaan. Vuosikertomus 2007 1 2 Solteq 2007 SISÄLTÖ Solteq lyhyesti 5 Liiketoiminnan rakenne 6 Avainluvut 7 Toimitusjohtajan katsaus 8 Solteq 2007 10 teollisuus 14 Kauppa 18 Autokauppa 22 Hallinnointiperiaatteet

Lisätiedot

S I S Ä L L Y S. 6-7 Trainers House lyhyesti. 8-9 Toimitusjohtajan katsaus. 10-11 Missio, visio, strategia ja arvot. 16-18 SaaS-tuotteet

S I S Ä L L Y S. 6-7 Trainers House lyhyesti. 8-9 Toimitusjohtajan katsaus. 10-11 Missio, visio, strategia ja arvot. 16-18 SaaS-tuotteet 2 S I S Ä L L Y S 4-5 Trainers House autamme asiakkaitamme kasvamaan 6-7 Trainers House lyhyesti 8-9 Toimitusjohtajan katsaus 10-11 Missio, visio, strategia ja arvot 12-15 Palvelut 16-18 SaaS-tuotteet

Lisätiedot

Aktia Vuosikertomus. vuosikertomus 2001

Aktia Vuosikertomus. vuosikertomus 2001 Aktia Vuosikertomus 2001 Aktia vuosikertomus 2001 Aktia Säästöpankki Oyj Aktia Säästöpankki Oyj Aktia Säästöpankki Oyj Sisältö Aktia on ihmisen kokoinen pankki 2 Vuosi 2001 lyhyesti 3 Toimitusjohtajan

Lisätiedot

Onnistunut muutosprosessi Oulun

Onnistunut muutosprosessi Oulun 1 Onnistunut muutosprosessi Oulun Konttorissa 15.10.2009 Pirjo Mäkinen, Oulun Konttori, johtaja 15.10.2009 Oulun kaupunki Hallintokunta/ryhmä/tiimi Diasarjan otsikko 2 Yleistä Oulun Konttorista Perustettu

Lisätiedot

MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMO STORY OSAKSI ARKEA VUOSIKERTOMUS 2014

MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMO STORY OSAKSI ARKEA VUOSIKERTOMUS 2014 MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMO STORY OSAKSI ARKEA VUOSIKERTOMUS 2014 MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA SISÄLLYSLUETTELO MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA Helpotamme asiakkaidemme arkea 4 Tulemme paremmiksi joka päivä teemme Cramo

Lisätiedot

Uusi Asiakaspalvelumalli

Uusi Asiakaspalvelumalli JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Uusi Asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Uuden asiakaspalvelumallin projektiryhmä Päivi Haapajoki Sisällys Johdanto... 2 Taustaa ja tavoitteet...

Lisätiedot

Lindströmin vastuuraportti

Lindströmin vastuuraportti VASTUURAPORTTI 2014 Lindströmin vastuuraportti kertoo yhtiön toiminnasta ja kuvaa Lindströmin vastuuta palveluntuottajana, kannattavana, tulosta tekevänä yrityksenä, työnantajana, palvelujen ja tuotteiden

Lisätiedot

VUOSI 2014 LYHYESTI UUTTA VIRTAA YRITYSTEN TALOUTEEN

VUOSI 2014 LYHYESTI UUTTA VIRTAA YRITYSTEN TALOUTEEN VUOSI 2014 LYHYESTI UUTTA VIRTAA YRITYSTEN TALOUTEEN Vuonna 2014 Basware Commerce Network -verkoston kautta välitettiin yli 78 miljoonaa transaktiota - verkkolaskuja, tilauksia ja muita sähköisiä asiakirjoja,

Lisätiedot

PwC:n palvelut. Tilintarkastuspalvelut. Neuvontapalvelut. Julkinen sektori Arvioinnit Kunta Valtio

PwC:n palvelut. Tilintarkastuspalvelut. Neuvontapalvelut. Julkinen sektori Arvioinnit Kunta Valtio Vuosikertomus PwC:n palvelut Tilintarkastuspalvelut Julkisen sektorin tilintarkastus Kansainväliset laskentaperiaatteet ja tilinpäätöskäytännöt, kuten IFRS ja US GAAP Prosessi- ja järjestelmätarkastus

Lisätiedot

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen NRO 2/06 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen L7 - harppaus tulevaisuuteen PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus L7 - harppaus tulevaisuuteen...

Lisätiedot

38 Tiivistelmä tilinpäätöksestä

38 Tiivistelmä tilinpäätöksestä Itellan vuosi 2013 2 Toimitusjohtajan katsaus 4 Keskeiset tapahtumat 6 Strategia 24 Vastuullisuus 34 Hallinnointi 38 Tiivistelmä tilinpäätöksestä 50 Sijoittajatietoa 01 Itella lyhyesti 02 Toimitusjohtajan

Lisätiedot

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS 2006 www.ponsse.com Ponsse lyhyesti Ponsse Oyj on myynti-, huolto-, teknologia- ja teollinen yhtiö, joka on sitoutunut luomaan asiakkailleen menestystä ja haluaa olla johtavassa

Lisätiedot

Adulta Oy 24.3.2007 liikkeenjohto ja hallinto. Wärtsilänkatu 63, 04440 JÄRVENPÄÄ. Kaikukatu 3, 00530 Helsinki Fabianinkatu 7, 00130 Helsinki

Adulta Oy 24.3.2007 liikkeenjohto ja hallinto. Wärtsilänkatu 63, 04440 JÄRVENPÄÄ. Kaikukatu 3, 00530 Helsinki Fabianinkatu 7, 00130 Helsinki Toimintakertomus 2006 Adulta oy Adulta Oy on Järvenpään ja Keravan kaupunkien sekä Tuusulan ja Mäntsälän kuntien omistama Keski-Uudenmaan aikuiskoulutuskeskus. Yhtenä maamme suurimmista ammatillisista

Lisätiedot

HETA-ESISELVITYKSEN VÄLIRAPORTTI

HETA-ESISELVITYKSEN VÄLIRAPORTTI KIRKKOHALLITUS HETA-ESISELVITYKSEN VÄLIRAPORTTI Kirkon henkilöstö- ja taloushallinnon sekä niiden tietojärjestelmien kehittäminen 2010-luvulle Kohtaamme alinomaa monia mahdollisuuksia, jotka ovat taitavasti

Lisätiedot