Kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnoksessa huomioitavaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnoksessa huomioitavaa"

Transkriptio

1 Tiedote 1 (1) / /201 6 Kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnoksessa huomioitavaa Matinmetsä, aluenumero , ja Satukuja, aluenumero , asemakaavaehdotuksia varten laadittiin yhteinen kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnos, koska asemakaavaehdotusalueet sijoittuvat pinta-alaltaan pienelle alueelle, sisältävät paljon uutta rakennusoikeutta ja rajautuvat toisiinsa. Kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnos laadittiin 12/2016 7/2017 välisenä aikana. Kaupunkisuunnittelulautakunnalle esitettiin kummankin asemakaavaehdotuksen asettamista nähtäville kokouksissa , jolloin kaavaehdotukset jätettiin pöydälle, ja , jolloin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti palauttaa asemakaavaehdotuksen Satukuja, aluenumero , uudelleen valmisteluun ja asettaa asemakaavaehdotuksen Matinmetsä, aluenumero , nähtäville lisäyksin asemakaavamääräyksiin. Tätä kunnallistekniikan yleissuunnitelmaa ei ole päivitetty kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksen mukaiseksi. Satukujan asemakaava-alueen osalta tähän suunnitelmaan saattaa tulla muutoksia. Matinmetsän asemakaava-alueen osalta kunnallistekniikan yleissuunnitelma päivitetään ennen kaavaehdotuksen viemistä seuraavan kerran kaupunkisuunnittelulautakuntaan, jolloin tavoitteena on esittää asemakaavaehdotusta hyväksyttäväksi kaupunginhallitukselle ja valtuustolle. Sirpa Sivonen-Rauramo aluearkkitehti, Matinmetsä asemakaavaehdotuksen valmistelija Espoon kaupunkisuunnittelukeskus Kunnallistekniikan yleissuunnitelman alue Matinmetsä asemakaavehdotuksen alue ESPOON KAUPUNKI ESPOON KAUPUNKI ESBO STAD ESBO STAD

2 Suunnitelmaselostus Matinmetsän ja Satukujan asemakaava alueet, kunnallistekninen yleissuunnitelma KAU Prosito

3 1 (23) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO Suunnittelualue Työn lähtökohdat ja tavoitteet Aikaisemmat selvitykset ja suunnitelmat sekä lisäselvitykset SATUKUJA Nykytilanne Suunnitelman kuvaus Maankäyttö ja kaupunkikuva Liikenneratkaisut Katutilat ja katuympäristö Vesihuolto MATINMETSÄ Nykytilanne Suunnitelman kuvaus Maankäyttö ja kaupunkikuva Liikenneratkaisut Katutilat Katuympäristö Vesihuolto Nykytila ja uuden rakentamisen vaatimat johtosiirrot Liittyvät suunnitelmat Vesihuollon mitoitus Hulevedet ja tulvareitit Muut verkot Valaistus Taitorakenteet Maaperä ja pohjavahvistukset KUSTANNUKSET... 23

4 2 (23) 1 JOHDANTO Kunnallistekninen yleissuunnitelma laadittiin samanaikaisesti kahdelle eri asemakaava alueelle: Matinmetsään ja Satukujaan. Näissä työn tilaajana oli Pohjola Rakennus Uusimaa Oy ja Rakennusliike Taitokaari Oy. Pohjola Rakennuksen puolella yhdyshenkilönä toimi Janne Marttinen ja Taitokaaren osalta Antti Huurre. Espoon kaupungilta suunnittelutyön ohjaamisesta vastasivat aluearkkitehti Sirpa Sivonen ja arkkitehti Outi Ruski sekä alueinsinööri Minna Viitanen. Ohjausryhmään kuuluivat lisäksi liikennesuunnittelijat Salla Karvinen ja Kari Tyrylahti, maisema arkkitehdit Katarina Peltola ja Sari Knuuti, siltainsinööri Vesa Rönty, geoteknikko Matti Kaurila ja valaistusinsinööri Reijo Vuosalmi. Asemakaava alueen muutossuunnittelun vastuuhenkilöinä Matinkatu 22:n osalta olivat arkkitehdit Antti Matti Siikala ja Annukka Pietilä Sarc Oy:stä ja Satukuja 3:n osalta Petteri Neva arkkitehtitoimisto Neva Oy:stä. Pihasuunnittelijoina toimivat maisema arkkitehti Ria Ruokonen ja Anne Pohjantalo. Rakennesuunnittelijana Matinkatu 22 osalta on toiminut DI Pekka Ahola. Kunnallisteknisen yleissuunnitelman on laatinut Sito Oy. Projektipäällikkönä ja työn vastuuhenkilönä toimi maisema arkkitehti Marja Oittinen, katu ja kunnallistekniikan suunnittelijana Ins. AMK Satu Korander, liikennesuunnittelijana Ins. AMK Tiina Tuomola, DI Seppo Karppinen ja DI Juha Järvinen, maisema ja katuympäristösuunnittelijana maisema arkkitehti Hanna Maria Piipponen, vesihuollon suunnittelijana DI Milla Nappa ja DI Lauri Harilainen, geoteknisenä suunnittelijana DI Esa Patjas ja DI Jukka Elomaa sekä valaistuksen suunnittelijana DI Saara Peltonen. Meluselvityksen laati Ins. AMK Tiina Kumpula. Rakenne ja siltasuunnittelusta vastasi DI Pekka Mantere. Työn laadunvarmistajana toimi ins. Jyrki Soukiala. Tässä selostuksessa nykytilanteen kuvaus ja kunnallistekniikan suunnitelmaratkaisujen kuvaus on esitetty ensin Satukujan asemakaava alueelle ja sen jälkeen erikseen Matinmetsän asemakaava alueelle. 1.1 Suunnittelualue Suunnittelualueeseen kuuluu kaksi erillistä asemakaava aluetta: Matinmetsä, alue ja Satukuja, alue Tämä kunnallistekninen yleissuunnitelma käsittää suunnittelualueella sijaitsevat yleiset alueet. Suunnittelualue sijaitsee Espoossa Matinkylän suuralueella Länsiväylän, Ison Omenan kauppakeskuksen ja tulevan metroaseman välittömässä läheisyydessä. Alue rajautuu lännessä Tiistiläntiehen, pohjoisessa Kalapuistoon, idässä Matinkyläntiehen sekä etelässä Satukujaan, Kaisankujaan ja Anjankujaan. Suunnittelualueelle sijoittuu Matinkylän vanha ostoskeskus ympäristöineen sekä Satukujan nykyinen liikerakennus ja LP alue. Matinkatu sisältyy suunnittelualueeseen Tiistiläntien ja Matinkyläntien välisellä alueella. Matinkadun pohjoispuolella suunnittelualueeseen kuuluu osa Kalapuistoa korttelin pohjois, itä ja länsipuolella. Suunnittelualueen pinta ala on noin 2,3 ha. Sen sijainti on esitetty suurpiirteisesti seuraavalla sivulla.

5 3 (23) Kuva 1. Matinmetsän ja Satukujan suunnittelualueiden sijainti ja karkea rajaus. 1.2 Työn lähtökohdat ja tavoitteet Tehtävänä oli laatia kunnallistekninen yleissuunnitelma asemakaavan muutosalueille. Suunnittelun pohjana oli v laadittu maankäyttöluonnos kaava alueesta. Kunnallisteknisen yleissuunnitelman tavoitteena on määrittää suunnittelualueeseen kuuluvien katujen sekä jalankulku ja pyöräteiden tilantarve, mitoitus ja laatutaso. Lisäksi suunnitelmassa tarkastellaan kunnallisteknisten verkostojen toimivuutta ja kapasiteettia. Yleissuunnitelmassa on lisäksi laskettu kunnallistekniikan kokonaiskustannukset ja arvioitu alueen rakentamisedellytykset. Kaupunkikuvallisena tavoitteena on parantaa nykyistä katuympäristöä, mutta liittää aiheita vanhan Matinkylän hengestä myös perusparannettaville alueille. Matinkylän hengen luovat vihreys ja väljyys, joka korostuu erityisesti Kala Matin raitilla ja Kala Maijan polulla kaavamuutosalueiden eteläpuolella. Katuympäristön laatutasoksi määriteltiin ohjausryhmässä perustaso. Kaupunkikuvallisen ilmeen tulee parantua nykyisestä selkeästi, mutta ei olla liian hienoa. Uudisrakennukset parantavat ja raikastavat kaupunkikuvaa selkeästi ja luovat alueelle uutta ajallista kerrostumaa. Tonttien pihat ovat niin ikään moderneja ja raikkaita, mikä lisää asukkaiden viihtyisyyttä. Työssä noudatettiin Espoon kaupungin Kaupunkitekniikan keskuksen ohjeistusta. Suunnitelmat laadittiin uuteen koordinaatistoon (G25) ja korkeusjärjestelmään (N2000). 1.3 Aikaisemmat selvitykset ja suunnitelmat sekä lisäselvitykset Matinkylän maankäyttö ja liikennejärjestelyt kehittyvät voimakkaasti metron rakentamisen myötä. Matinkylä on Länsimetron ensimmäisen vaiheen päätepysäkki, jossa metrokeskus yhdessä Ison Omenan ja sen laajennushankkeen myötä toimii vahvana kaupallisena aluekeskuksena ja liikenteellisenä solmukohtana.

6 4 (23) Keskeisimpiä kehittämissuunnitelmia alueella ovat Suomenlahdentien järjestelyt, Matinkadun Matinkartanontien kiertoliittymä (Matinympyrä) sekä Matinkartanontien ja Nelikkotien liittymäjärjestelyt. Suunnittelun lähtötietoina ja viiteaineistoina on käytetty mm. seuraavia suunnitelmia ja selvityksiä: - Piispanportti (Kalapuisto), kunnallistekninen yleissuunnitelma, Espoon kaupunki/ WSP Oy, Matinkylän joukkoliikenteen poikkeusliikennetilanteen päivitys, WSP Oy, Matinkadun tulvimisen arviointi, Espoon kaupunki/ Henry Lindgren, Rakennushistoriallinen selvitys, Matinkylän ostoskeskus, Matinkylän Liikekiinteistö Oy, Edelman Group Oy ( ) - Matinkylän vanhan ostoskeskusalueen kehittämissuunnitelma, Edelman Group Oy ( ) - Espoon metroasemien ympäristöstä pyöräilykaupunkeja, Case Matinkylä, Työn tulokset , Strafica Oy - Matinkatu 22, Korttelisuunnitelma, 2017, SARC Oy - Satukuja 3, Korttelisuunnitelma, arkkitehtitoimisto Neva Oy, Tuulisuusselvitys, Tkt Risto Kiviluoma/WSP Finland Oy, Matinkylän Elä ja asu seniorikeskuksen lähiympäristösuunnitelma, Näkymä Oy, 2015 Kunnallisteknisen yleissuunnitelman aikana tehtiin lisämittauksia Matinkadun, Kala Matin raitin, Kala Maijan polun ja Kaisankujan alueilla korkomaailman tarkistamiseksi. Mittaukset suoritti Geotek Oy kesäkuussa Molemmille kaavamuutosalueille on laadittu meluselvitys syksyllä 2016 (Sito Oy). Sen päivitys sisältyi tähän työhön. Työn aikana käynnistettiin myös hulevesiselvitys (Sito Oy), josta laadittiin erillisraportti. Molemmat selvitykset ovat kunnallisteknisen yleissuunnitelman liiteaineistoissa. 2 SATUKUJA 2.1 Nykytilanne Satukujan asemakaavan muutosalue sijaitsee korttelin tontilla 1, siihen sisältyy myös yleinen pysäköintialue, osa puistoa ja katualueita. Tontilla on tällä hetkellä yksikerroksinen liikerakennus, jossa toimii kirpputori. Liikerakennus poistuu ja sen tilalle rakennetaan asuintalo. Lähellä oleva rakennuskanta on 1970 luvulta, Tiistiläntien varressa on myös tätä uudempia rakennuksia. Tiistiläntieltä Kala Maijan polulle kulkeva Kaisankuja on kapea raitti, jonka länsipäässä on kookasta puustoa. Myös kaavamuutosalueeseen kuuluva LP alue on ilmeeltään vihreä. Katutilat ilmentävät omaa aikakauttaan pinnoitteiden, kasvivalintojen ja tonttirajausten osalta. Satukujan LP alueella on nykyisellään 37 yleisen pysäköinnin autopaikkaa. LP alueen ajoratojen nykyinen mitoitus on melko väljä. Satukujan LP alueen kautta kulkee korttelin pelastusajo ja liikekiinteistöjen huoltoliikenne. Lisäksi LP alueen kautta kulkee purettavan liikekiintestön huoltoajo. Uusi asuinrakennus sijoittuu kalliolle, muutoin maaperä on moreenia.

7 5 (23) Kuva 2. Satukujan asemakaavan muutosalueen rajaus. Kuva 3. Satukujan havainnekuva nykytilanteesta (Arkkitehtitoimisto Neva Oy).

8 6 (23) Kuva 4. Satukujan uudisrakennuksen eteläpuolella sijaitsee komea avokallioalue. Kuva 5. Näkymä Satukujan LP alueelta kohti Kaisankujaa.

9 7 (23) 2.2 Suunnitelman kuvaus Maankäyttö ja kaupunkikuva Satukuja 3:n uudisrakennus on 15 kerroksinen. Sisäänkäynti sinne tapahtuu idästä Kala Matin raitilta. Arkkitehtuuri on sovitettu olemassaolevaan rakennuskantaan, yksityiskohdiltaan rakennus luo uudenlaista kerrostumaa alueelle. Asuntopiha sijaitsee autokannen päällä Kaisankujan tasossa, mutta Satukujalta katsottuna hieman katutasosta korotettuna. Pihasuunnitelman muotokieli ja korkomaailma on sovitettu sekä Matinkatu 22:n uudiskorttelin pihan että Kaisankujan ja Kala Matin raitin ilmeeseen. Satukujan uudisrakennuksen kerrosala on noin 5600 k m2. Asemakaavan muutosalueelle on laadittu erillinen korttelisuunnitelma, johon on laadittu pihasuunnitelma. Kuva 6. Näkymä Satukujan LP alueelta itään.

10 8 (23) Liikenneratkaisut LP alueen mitoitus muuttuu, jotta Kaisankuja pystytään leventämään nykyisestä neljään metriin. Kaisankujan mitoitusleveys määräytyy pelastusajoneuvon vaatiman ajoväylän leveyden mukaan. LP alueen ajoratojen leveydet ovat 7 metriä. Pysäköintipaikkojen määrä (37 kpl) ja mitoitus (2,5m) ei muutu nykyisestä. Ajo korttelin asuinrakennuksen pysäköintihalliin on osoitettu Satukujan ja LP alueen kautta. Korttelin pelastustie on osoitettu Kaisankujaa pitkin kiinteistön edustalle. Kiinteistön pelastautuminen tapahtuu poistumistieportaiden kautta. Järjestelyt on esitetty pelastuskaaviossa. Kiinteistön huoltoajo on osoitettu Satukujan LP alueen kautta Kaisankujalle. Satukujan kautta kulkee nykyiset huolto ja pelastusliikennereitit (esitetty pelastus ja huoltokaaviossa) Katutilat ja katuympäristö Suunnittelualueeseen kuuluvat Satukuja, Kaisankuja sekä yleinen pysäköintialue Satukujan varressa. Satukuja säilyy ratkaisussa nykyisellään. LP aluetta jäsennetään uudelleen, jolloin myös istutukset, pinnoitteet ja valaistus uusitaan. Tiistiläntien reunassa olevat kookkaat lehmukset säilyvät. Kaisankujan Tiistiläntien puoleinen osuus levenee nykyisestä 3,5 metristä 4:ään metriin. Kaisankujan pohjoisreunalla sijaitseva vaahterarivistö säilyy, ja se sijaitsee tontin puolella. Kaisankujan eteläreunaan sijoitetaan matala tukimuuri tasoittamaan korkoeroja. Katu, raitti ja aluekohtaiset pylvässijoittelut on esitetty asemapiirustuksessa. Valaistusluokat on suunnittelualueella valittu Espoon ulkovalaistuksen tarveselvityksen 2016, mukaisesti. Kaisankujalla ja Kala Matinpolulla käytetään puistovalaisinta Albertslund Orbiter Mini, asennuskorkeutena 5m ja valolajina led. Valaistusluokkana on P5(K5). Valolajina koko suunnittelualueella käytetään lediä, jonka säteilemän valon värilämpötila on 3000 K ja valon värintoistoindeksin Ra arvo >70. Kaikki pylväät ja valaisimet maalataan RAL7024 värisävyllä Vesihuolto Satukujalla on nykyinen jätevesiviemäri jv 250 pvc (1973) sekä vesijohto 150 SG (1973) sekä nykyisen LP alueen kuivattava hulevesiviemäri. Satukujan johdot liittyvät nykyisiin (VJ 300 SG 1972, JV 250 pvc (1973 ja HV 500 B 1978) Tiistiläntiellä. Kala Matin raitilla Kaisankujan eteläpuolelta alkaa hulevesiviemäri 300 B, joka kulkee edelleen Kala Matin raittia etelään Sepetlahdentielle asti. Satukujalle on suunniteltu uusi hulevesiviemäri 315 PP. Nykyiset ja suunnitellut vesihuoltolinjat on esitetty piirustuksessa 7106/300. Laajemmin suunnittelualueen vesihuoltoa on kuvattu lisäksi kappaleessa 3.6 ja kaukolämpöä kappaleessa 3.8.

11 9 (23) 3 MATINMETSÄ 3.1 Nykytilanne Matinkylän vanha ostoskeskus otetiin käyttöön 1976, rakennuttajana toimi Haka. Se syntyi aikanaan Matinkylän palvelukeskukseksi tiiviillä rakentamisaikataululla. Ostoskeskusta ympäröivä rakennuskanta on samalta aikakaudelta kuin ostoskeskus. Alueen pohjoispuolen rakennuskanta on tätä uudempaa, ja se on rakentunut pääosin 1990 ja 2000 luvulla. Simo Järvisen laatimassa asemakaavassa korostuivat selkeä koordinaatisto ja selkeä rajaus puistoalueisiin sekä aluetta halkovien raittien keskeinen merkitys. Alueen pysäköintijärjestelyillä ratkaistiin myös osa naapurikiinteistöjen pysäköintitarpeista rasiteratkaisujen avulla. Ison Omenan ostoskeskus sekä sen keväällä 2017 valmistunut laajennusosa ja Länsimetron asema sijaitsevat noin 500 metrin päässä Länsiväylän varrella. Kala Maijan polku yhdistää vanhan ostoskeskuksen Isoon Omenaan. Raitti ylittää Matinkadun 1990 luvulla rakennetulla sillalla, joka on nykytilassa huonokuntoinen. Vanha ostoskeskus sijoittuu pääosin kansirakenteelle. Alueen kulkupinnat ja rakenteet ovat huonokuntoisia. Rakennuksissa suuret perusparannukset ovat antaneet odottaa itseään jo vuosia. Ostoskeskuksen palvelut kuvaavat taantuvan alueen toimintoja: sieltä löytyvät lähikauppa, kirpputoreja, baareja ja pienpalveluita. Matinkatu on alueen kokoojakatu, joka rajoittuu suunnittelualueella Tiistiläntiehen ja Matinkyläntiehen (alueen pääkatu). Matinkadulla on sallittu moottoriajoneuvo ja jalankulkuliikenne. Kadun itäpäässä on kaksi joukkoliikenteen läpiajoliikenteen pysäkkiä kadun pohjois ja eteläreunalla. Eteläreunan pysäkit ovat ajoratapysäkkejä. Matinkadulla on myös yleisen pysäköinnin kadunvarsipaikkoja 24 kpl, jotka sijoittuvat kadun pohjoisreunalle. Matinkadun eteläpuolella on nykyinen Matinkylän vanha ostoskeskus kortteli 23017, jonka alla on kiinteistön pysäköinti ja liiketilan huolto, ajo pysäköintiin tapahtuu Matinkadulta. Korttelin kannen alaisen pysäköinnin ajo sijoittuu Matinkadun itäpäähän. Kortteleiden ja pysäköintiin ja pihaan ajot sijoittuvat Matinkadun pohjoisreunalle. Matinkadulla on kortteleiden 23122, ja pelastuslaitoksen nostopaikat (esitetty pelastuskaaviossa). Kaava alueen kortteiden 23016, 23017, ja huolto ja pelastus järjestelyt on esitetty pelastus ja huoltokaavioissa.

12 10 (23) Kuva 7. Kala Matin raitti suunnittelualueen eteläpuolella on vehreä ja sitä rajaavat kallioalueet ja isot puut. Kuva 8. Kala Majanpolku on ilmeeltään Kala Matin raittia puistomaisempi ja modernimpi.

13 11 (23) 3.2 Suunnitelman kuvaus Maankäyttö ja kaupunkikuva Korttelin tontin 1 kaavallisia tavoitteita ja sisältöä on avattu enemmän korttelisuunnitelmassa. Asemakaavoitusta varten on laadittu erillisselvityksiä tämän kunnallisteknisen yleissuunnitelman lisäksi. Näitä ovat hulevesiselvitys (Sito Oy), melutarkastelu ja sen päivitys (Sito Oy) sekä tuulisuusselvitys (WSP Group Oy). Asemakaavan muutos mahdollistaa nykyisen liikekiinteistön purkamisen Matinkatu 22 osalta. Muutosten yhteydessä pysäköintijärjestelyt, jalankulku ja pyöräyhteydet sekä julkisen liikenteen reitit muuttuvat hieman nykyisestä. Matinkatu 22:n purettavan liikerakennuksen tilalle tulee 3 erillistä asuin ja liikerakennusta, joista yksi on 16 kerroksinen ja kaksi muuta 7 kerroksista kansitasosta laskien. Matinkadun tasoon matalampien asuinkerrostalojen alle suunnitellaan liiketilaa. Itäisempään rakennukseen tulee myös pienempi liiketila Kala Maijan polun tasolle. Pysäköinti sijaitsee molempien tonttien osalta rakennusten alla. Matinkatu 22:n kerrosala on noin k m2. Kuva 9. Havainnekuva Matinkatu 22:n korttelisuunnitelmasta (arkkitehtitoimisto SARC Oy). 3.3 Liikenneratkaisut Katutilan mitoitus ja järjestelyt Matinkadulle osoitetaan kaksi joukkoliikenteen pysäkkiä, ajantasauspysäkki ja poikkeustilanteen pikapysäköintipaikat ajoratapysäköintinä. Normaalitilanteen pysäkit ovat pysäkkitaskuja kadun eteläreunalla. Matinkadun kadunvarsipysäköinti vähenee nykytilasta kuuteen autopaikkaan. Matinkadulle osoitetaan jäsennelty pyöräliikenteenreitti. Matinkadun mitoitus ja järjestelyt on esitetty tarkemmin kohdassa 3.4 katutilat, Matinkatu. Huolto ja pelastus Matinkadulla on kadun eteläreunalla huoltotasku, joka palvelee Matinkadun tasossa olevan korttelin myymälän huoltoa ja asuinkiinteistöjen jätehuoltoa. Kaava alueen muiden

14 12 (23) kortteleiden huoltoliikenteen järjestelyt eivät muutu nykytilanteesta (esitetty huoltoliikennekaaviossa). Kortteliin ei ole huoltoajoa kansitasolla, mutta korttelin piha aluetta hyödynnetään osittain Kala Matin raitilla ja Kala Maijan polulla sijaitsevien muiden kiinteistöjen huoltoajoon. Korttelin asuinkiinteistöjen pelastus on osoitettu korttelin kansipihan ja Matinkadun nostopaikoilta. Pelastusajo kannelle läntiseen kiinteistöön kulkee reittiä Tiistiläntie Kaisankujan jatke, Kaisankuja ja Kala Matin raitti. Tiistiläntieltä on puhkaistu ajoyhteys Kaisankujan jatkeelle LP alueen pohjoisreunalle. Ajo kannelle itäiseen kiinteistöön kulkee olemassa olevaa reittiä Matinkyläntie Anjankuja Kala Maijan polku. Kaava alueen muiden kortteleiden pelastusjärjestelyt eivät muutu nykytilanteesta (esitetty pelastuskaaviossa). Jalankulku ja pyöräily Liikennesuunnittelun tarkoituksena on sujuvoittaa ja parantaa jalankulun ja pyöräilyn reittejä paitsi alueen sisällä, myös Matinkylän metrokeskukseen ja Isoon Omenaan. Matinkadun etelälaidalle on suunniteltu yhdistetty jalankulun ja pyöräilynreitti, ja pohjoislaidalle ainoastaan jalankulunreitti. Matinkadun pohjoispuolelle sijoittuvat jalankulku ja pyöräyhteydet Kalapolulle (raitti 1 ja 2) parantavat nykyisiä poikittaisyhteyksiä. Kortteleiden ja pohjoispuolella (tontilla) olevat nykyiset yleisen jalankulunreitit poistuvat asemakaavamuutoksen yhteydessä, ja ne muuttuvat tontin sisäisiksi yhteyksiksi. Yleinen kulku Matinkadulle ja siitä edelleen Tiistiläntielle ja Matinkyläntielle tapahtuu jatkossa Kala Matin raitin ja Kala Maijan polun uusien porrasyhteyksien kautta. Kala Maijan polku ja Kala Matin raitti ovat tärkeitä alueellisia etelä pohjoissuuntaisia yhteyksiä, näillä raiteilla sekä korttelin eteläpuoleisella Kaisankujalla on sallittu huolto ja pelastusajo. Suunnittelualueen pohjoisosassa oleva Kalapolku säilyy nykyisellään. 3.4 Katutilat Suunnittelualue sisältää seuraavat kadut ja aukiot: - Matinkatu - Kaisankuja - Kala Matin raitti - Kala Maijan polku - Kalapolku - Puistoraitti 1 - Puistoraitti 2 Matinkatu on olemassa oleva Tiistiläntien ja Matinkyläntien välinen kokoojakatu, jonka tasaus ja mitoitus muuttuvat nykyisestä. Kadun alin kohta on tällä hetkellä tasossa +10.1, ja se alenee tasoon Kadun länsi ja itäpäässä korkotaso säilyy lähes nykyisellään. Matinkadulla uuden korttelin kohdalla kadun tasaus laskee cm. Ajoradan leveys on 7,0 metriä ja ajokaistojen leveys on 3,5 metriä. Kadun varteen tulee kaksi bussipysäkkiä, bussien ajantasauspaikat, poikkeustilanteen pikapysäköintipaikat sekä yleisen pysäköinnin kadunvarsipaikkoja. Bussipysäkit sijoittuvat kadun eteläreunaan, kadun länsipäähän ja kadun itäpäähän. Kadulta on kaksi pysäköinnin sisäänajoyhteyttä korttelin asuinkiinteistöjen pysäköintiin. Matinkadun eteläpuolelle rakennetaan yhdistetty jalankulku ja pyörätie ja pohjoispuolelle jalankulkutie. Niiden leveydet ovat 4,0 metriä ja 2,5 metriä.

15 13 (23) Tontin länsipuolelle sijoittuva puistoraitti 2 sijoitetaan rakennettavan hulevesikaivannon päälle. Tontin itäpuolinen puistoraitti 1 linjataan myös uudelleen. Kalapolku säilyy nykyisellään. Katutilojen mitoitus on esitetty tyyppipoikkileikkauksissa. 3.5 Katuympäristö Nykytilanne Suunnittelualueen pintamateriaalina on asfaltti sekä betonikivi ja laatta. Päävärisävynä on harmaa, alueelta löytyy myös punaista betonikiveä ja materiaalimaailma on kirjavaa. Kansirakenteen kohdalla aluetta on vihreytetty istutusaltaiden avulla, niissä kasvit ovat kuitenkin huonokuntoisia tai jo kokonaan hävinneet. Vihreys alueelle tulee suunnittelualueen ulkopuolisilta viheralueilta ja tonteilta. Ostoskeskus on oman aikakautensa tuote, missä näkyy sen ikä ja kuluminen niin rakennuskannassa kuin yleisillä alueilla. Kuluminen on tuonut mukanaan myös ilkivaltaa, mikä omalta osaltaan voimistaa alueen epämääräistä ilmettä ja lisää turvattomuutta. Matinkylän ostoskeskuksen liittyvät alueet ovat ilmeeltään vihreitä ja väljiä. Kookasta sekapuustoa, ja myös jalopuita, on paljon. Kallioalueet sekä tietty kulmikkuus ja väljät puustoiset piha alueet ovat ominaisia. Alueen kaksi kävelyraittia: Kala Matin raitti ja Kala Maijan polku ovat nykyisen ostoskeskuksen aluetta lukuunottamatta mitoitukseltaan leveitä ja ilmeeltään vihreitä. Matinkadun vihreys tulee tonteilta. Nykyinen ostoskeskus sisäänajoineen sekä kadun painannemainen ilme ovat kaupunkikuvallinen epäkohta. Matinkadun pohjoispuolella kasvillisuutta on eteläpuolta enemmän. Kuva 10. Näkymä Kala Maijan sillalta Matinkadulle kohti Matinkyläntietä.

16 14 (23) Kuva 11. Matinkadun pohjoispuolen niittyaluetta. Suunnitelmassa on ehdotettu uutta puistopolkua Matinkadulta Kalapolulle. Suunnitelmaratkaisu Yleisten alueiden ilme on sovitettu tonttipihoihin mahdollisimman hyvin. Kala Maijan silta on tärkeä kaupunkikuvallinen aihe, ja Kala Maijan polun asema metroon ja Isoon Omenaan johtavana reittinä korostuu suunnitelmassa entisestään. Raittien pinnoitteena käytetään betonilaattaa, vaihtoehtoina ovat isokokoiset neliölaatat (60x60 tai 70x70 cm) tai suorakaidelaatta (415x15 cm). Värisävynä on harmaa. Materiaalien kirjoa vältetään, myös kalusteissa ja varusteissa pyritään selkeään ja aikaa kestävään ilmeeseen. Katualueilla ja saarekkeissa reunakivenä käytetään luonnonkiveä. Suunnittelualueeseen rajautuva kasvillisuus tonteilla säilytetään, erityisesti kun kyseessä ovat kookkaat puut. Matinkadulle istutetaan uusia katupuita mahdollisimman kookkaina. Kasvillisuus valitaan Matinkylään luontaisista lajeista, joskaan suuria katupuita ei ahtaisiin tiloihin ole mahdollista sijoittaa etenkään kannen päällä olevilla raiteilla. Kala Matin raittia ja Kala Maijan polkua elävöitetään mataliin altaisiin tulevilla istutuksilla. Istutusten sijoittamisessa tulee huomioida kansirakenne, pelastus ja huoltoyhteydet sekä varjoisuus, jotka rajoittavat kasvillisuuden käyttöä raiteilla. Suunnittelun tässä vaiheessa tieto kannen alle jäävästä kasvualustan kerrospaksuudesta on 115 cm. Nykyinen rakenne sisältää mahdollisia yllätyksiä mm. alla kulkevien johtojen osalta, jotka on jatkosuunnittelussa otettava huomioon. Kala Matin raitin istutusaltaiden paasimuureilla voi istuskella. Muureja ja kasviryhmiä voi myös erityisvalaista korostamaan vuodenaikojen vaihtelua ja lisäämään katutilojen mielenkiintoisuutta. Matinkadun pohjoispuolen katualue muuttuu asemakaavassa puistoksi. Rinteillä kasvavaa isoa puustoa säilytetään mahdollisimman paljon. Nurmipinnoista osa perustetaan niityiksi.

17 15 (23) Kuva 12. Ideakuvia istutusaltaiden ja reunuksien rajauksista Matinkatu 22 korttelisuunnitelmasta (Sarc & Ruokonen). Kuva 13. Esimerkki alueelle sopivasta penkkimallista, johon on mahdollista integroida myös valaistus. 3.6 Vesihuolto Nykytila ja uuden rakentamisen vaatimat johtosiirrot Suunnittelualueella on Matinkadulla nykyinen hulevesiviemäri 300 B (1972) sekä vesijohto 200 SG (1972). Hulevesiviemäri purkaa pohjoiseen korttelin läpi (nykyisen rakennuksen ali) ja siitä edelleen puistoalueen ja korttelin kautta Suomenlahdentielle. Vesijohto 200 SG liittyy idässä Matinkyläntielle rakennettuun 300 SG vesijohtoon. Lännessä vesijohto liittyy Matinkadulta nykyiseen 300 SG johtoon Tiistiläntiellä. Suunnittelualueen kaakkoiskulmasta Kala Maijan polulta alkaa nykyinen 250 pvc (1971) jätevesiviemäri ja vesijohto 150 SG, jotka kulkevat Kala Maijan polkua etelään. Matinkadulla nykyiset vesijohto 200 SG ja hulevesiviemäri 300B jäävät osin liian lähelle tulevan rakennuksen seinälinjaa. Vesijohto on esitetty uusittavaksi koko kadun matkalta HSY:n saneeraustarvearvion perusteella. Hulevesiviemäriä voi olla tarpeen uusia Matinkadulta esitettyä pidemmältä matkalta katupoikkileikkauksen ja reunakivilinjojen uudelleenrakentamisen yhteydessä ja kuivatusratkaisujen täydentyessä. Satukujalle on suunniteltu uusi hulevesiviemäri 315 PP. Kala Matin raitin, Kaisankujan ja Kala Maijan polun kuivatus tarkentuu jatkosuunnittelun yhteydessä. Kansirakenteiden päälle ei tule huleveden runkolinjoja, vaan hulevedet otetaan kiinni joko kouruilla tai yksittäisillä hulevesikaivoilla. Nykyiset ja suunnitellut vesihuoltolinjat on esitetty piirustuksessa 7106/300.

18 16 (23) Liittyvät suunnitelmat WSP on laatinut suunnittelualueen pohjoispuolelle Piispanportin (Kalapuiston) kunnallisteknisen yleissuunnitelman Suunnitelmassa on esitetty Kalapuiston nykyisen hulevesiviemärin siirtoa ja kasvattamista kokoon DN500 heti Kalapuiston etelälaidalta Kalapolulta Suomenlahdentielle asti. Lisäksi WSP:n suunnittelualueella on esitetty hulevesiviemärin rinnalle myös jätevesiviemärin siirtoa. Alueella on myös nykyinen vesijohto, joka viemärisiirtojen yhteydessä jouduttaneen myös uusimaan. Piispanportin vesihuoltosuunnitelma näkyy piirustuksessa 7106/ Vesihuollon mitoitus Vedenkulutusmitoituksen lähtökohtana on käytetty alueelle sijoittuvan uuden rakentamisen määrää yhteensä n k m² (Satukuja 3 noin 5500 k m² ja Matinkatu 22 noin k m²). Alueen asukasmäärän kasvu on arvioitu kriteerin 40 k m²/as perusteella. Kasvu asukasmäärässä on arvion perusteella noin 470 as. Asukkaiden ominaiskulutuksena on käytetty 140 l/as/vrk. Alueelle sijoittuvan liike ja palvelurakentamisen vedenkulutus on arvioitu 4l/k m²/d. perusteella. Alueen keskimääräinen vedenkulutus lisääntyy n. 70 m³/vrk (0,8 l/s). Vedenkulutukselle tyypillisen tunti ja vuorokausivaihtelun perusteella maksimivirtaaman lisäys on 2,1 l/s. Rakentuvien kortteleiden kohdalla olevien nykyisten liikekiinteistöjen poistumisesta johtuvaa vedenkulutuksen vähenemistä ei ole tässä huomioitu. Vedenkulutuksen lisäys ei ole niin merkittävä, että se aiheuttaisi muutostarpeita alueen nykyiseen vedenjakeluverkostoon. Satukuja 3 uusi kiinteistö liittyy Satukujan nykyisen vesijohtoon VJ 150 SG. Matinkatu 22 kiinteistön vesijohtoliitos voidaan ottaa Matinkadun 200 SG linjaan. Jätevesiviemäröinnin osalta Matinkatu 22 muodostuva mitoittava jätevesivirtaama on 1,5 l/s ja Satukuja 3 osalta 0,6 l/s. Matinkadun kiinteistö on esitetty liitettäväksi Kala Maijan polun nykyiseen jätevesiviemäriin 250 pvc 1973 Kaisankujan risteyksessä. Satukuja 3 kiinteistön vesihuollon liitokset on esitetty Satukujan nykyisiin vesihuoltolinjoihin. 3.7 Hulevedet ja tulvareitit Alueen tulvareitit ja nykyiset ja suunnitellut hulevesiviemärit on esitetty vesihuollon yleissuunnitelmapiirustuksessa 7601/300. Matinkatua lukuun ottamatta suunnittelualueen tulvareitit ovat maanpäällisiä ja noudattavat katujen ja raittien linjauksia. Matinmetsän asemakaava ei muuta alueen maankäyttötyyppiä, joten hulevesivirtaamat suunnittelualueella pysyvät ennallaan tai jopa pienenevät, koska uusilta kiinteistöiltä vaaditaan hulevesien viivyttämistä. Matinkadulta ei ole maanpäällistä tulvareittiä, vaan tulvavedet kerääntyvät kadun notkokohtaan noin paalulle 145. Tästä eteenpäin tulvareittinä toimii nykyisin hulevesiviemäri 300B/400B (1990), josta vedet johtuvat asuinkorttelin alitse pohjoiseen puistoalueen ja korttelin kautta Suomenlahdentien hulevesiviemäriin DN1000. Nykyistä hulevesiviemäriä Matinkadulta ei ole mitoitettu tulvaviemäriksi..

19 17 (23) Tämän tarkastelun yhteydessä laadittiin erillinen hulevesiselvitys (Matinkadun hulevesiselvitys ), jossa tarkasteltiin uutta tulvareittiä (VH linja 1, HV DN500/600 noin 220 m) Matinkadulta pl 116 pohjoiseen puistoalueen kautta Suomenlahdentielle. VH linja 1 linjaus noudattaa WSP:n Kalapuiston suunnitelmassa esitettyä hulevesiviemärilinjausta Kalapolulta pohjoiseen. VH linja 1 pituusleikkaus on esitetty piirustuksessa 7106/301 ja tyyppipoikkileikkaus piirustuksessa 7106/011. Vesihuoltolinjan kustannukset on laskettu suunnittelualueen rajalle (Kalapuisto etelälaidalle) asti. Vesihuolto linja sijaitsee kaupungin katu/puistoalueella myös Kalapuiston kaava alueen kohdalla. Tavoitteena oli mitoittaa tulvareitti niin, ettei Matinkadulla esiinny hulevesitulvaa edes kerran sadassa vuodessa toistuvalla rankkasateella. Matinkatu 22 kiinteistöön on suunniteltu pysäköintihallia tasolle Alimmat sisäänkäynnit Matinkadulta kortteliin ovat tasolla +10,3. Matinkadun suunniteltu tasaus on alimmillaan noin tasolla +9,9. Jatkosuunnittelussa on varmistettava, etteivät hulevedet pääse kadulta suunniteltuun pysäköintihalliin. Hulevesiselvityksen johtopäätöksenä oli, että uusi hulevesiviemäri (HV 500B/600B) Matinkadulta Suomenlahdentielle nykyiseen HV 1000 viemäriin on kapasiteetiltaan riittävä ohjaamaan hulevedet hallitusti Matinkadulta Suomenlahdentien nykyiseen DN1000 hulevesiviemäriin myös kerran 100 vuodessa toistuvalla 10 min mitoitussateella (300 l/s). Uuden tulvareitin koko on Matinkadulla DN500, mutta Piispanportin korttelin kohdalla ennen liitosta nykyiseen Suomenlahdentien hulevesiviemäriin uuden viemärin koko olisi syytä kasvattaa kokoon DN600. Jotta hulevedet Matinkadulta ohjautuvat uuteen tulvaviemäriin, on Matinkadun alimpaan kohtaan jatkossa suunniteltava esim. kadun molemmin puolin reunakivilinjalle tuplakitakaivot. Uuden hulevesireitin myötä vanha nykyisen rakennuksen alle jäävä hulevesiviemäri jää tarpeettomaksi ja voidaan poistaa käytöstä. Matinkadun hulevesiviemäriin mahdollisesti tulevat tonttiliitokset on jatkosuunnittelun yhteydessä tarkemitattava ja huomioitava suunnittelussa. Hulevesiselvityksessä on oletettu Matinkadun varressa olevien tonttien hulevesien johtuvan Matinkadun hulevesiviemäriin. 3.8 Muut verkot Suunnittelualueella on nykyistä kaukolämpöverkostoa Matinkadulla (KL DN300/DN150) sekä Kala Matin raitilla (KL EMV350) ja suunnittelualueeseen rajautuvalla Tiistiläntiellä (KL DN150). Kala Matin raitti jää Matinkatu 22 kohdalla tulevan kansirakenteen päälle, joten kaukolämpöyhteys DN350 Kala Matin raitilta Matinkadulle katkeaa. Korvaava reitti KL DN300 on esitetty Matinkadulta Tiistiläntien ja Matinraitin kautta Kala Matin raitille (290 m). Lisäksi alueella on kiinteistöjen puolella kiinteistöille kulkevia kaukolämpöjohtoja. Satukuja 3 rakentuvan alueen kohdalla kulkee kaukolämpöyhteys Satukuja 1 kiinteistöille. Tonttijohto siirretään kulkemaan Kaisankujan ja Satukujan kautta Tiistiläntielle. Suunnittelualueella on nykyisistä sähkönjakeluverkostoa sekä telekaapeleita ja katuvalaistuksen kaapeleita. Tiistiläntiellä kulkee nykyinen 20 kv sähkökaapeli. Nykyiset ja suunnitellut kaukolämpölinjat sekä nykyiset ja operaattoreiden ilmoittamat putkitustarpeet on esitetty johtosiirtopiirustuksessa 7106/700. Alustava paikka Carunan kiinteistömuuntamolle on varattu uuteen rakennukseen Matinkadulle katutasoon. 3.9 Valaistus Valaistus uusitaan suunnitelma alueen niillä katuosuuksilla, joissa valaistusta ei ole jo saneerattu, ja joihin kohdistuu lisäksi muita kadun parantamiseen liittyviä toimenpiteitä. Valaistus uusitaan käyttämällä metallipylväitä ja maakaapeleita.

20 18 (23) Katu, raitti ja aluekohtaiset pylvässijoittelut on esitetty asemapiirustuksessa. Valaistusluokat on suunnittelualueella valittu Espoon ulkovalaistuksen tarveselvityksen 2016, mukaisesti. Matinkadun nykyinen valaistus uusitaan suunnitelma alueella käyttäen valaistustyyppinä poikkileikkauksesta riippuen joko 2 rivistäkeskisijoitusta tai 1 rivistä reunasijoitusta. Matinkadun valaistusluokka on M4(AL4b). Pylväät ovat tyypiltään mallia Soukanranta, ja valaisimen asennuskorkeus on 10 metriä. Valolajina on led. Kadun rinnakkaiset kevyen liikenteen väylät valaistaan tarvittaessa, ja valolajina niillä on led ja valaisimen asennuskorkeus on 5 metriä. Pylväs ja valaisinmallit valitaan siten, että ne ovat yhtenevät alueella lähiaikoina saneeratun valaistuksen pylväs ja valaisinmallien kanssa. Pylväät ja valaisimet maalataan samalla värillä kuin jo saneeratuilla kadunosilla. Kaisankujalla, Kala Matin raitilla, Kala Maijan polulla ja Kalapolulla käytetään puistovalaisinta Albertslund Orbiter Mini, asennuskorkeutena 5m ja valolajina led. Valaistusluokkana P5(K5). Valolajina koko suunnittelualueella käytetään lediä, jonka säteilemän valon värilämpötila on 3000 K ja valon värintoistoindeksin Ra arvo >70. Kaikki pylväät ja valaisimet maalataan RAL7024 värisävyllä. Kala Maijan siltaan tulee korostusvalaistusta, joka toteutetaan ledi valaistuksena. Lisäksi Kala Maijan polulta ja Kala Matin raitilta laskeutuvat portaat Matinkadulle tulee valaista riittävällä valaistustasolla, joko muuriin kiinnitettävillä valaisimilla tai kaiteeseen integroitavalla valaistuksella. Korostusvalaistusta voidaan käyttää myös kalusteissa, esimerkiksi penkeissä ja istutusaltaissa. Kuva 14. Esimerkki valopenkistä Taitorakenteet Nykyinen Matinkadun ylittävä Kala Maijan silta puretaan ja korvataan uudella sillalla. Silta on tyypiltään jännitetty betoninen palkkisilta. Jännemitta on 18 metriä ja hyötyleveys 4,5 metriä. Kala Maijan polulta rakennetaan katettu porrasyhteys kansitasolta alas Matinkadulle. Myös Kala Matin raitilta on esitetty porrasyhteys alas Matinkadulle. Sekä sillan että portaiden muotokieli tulee sovittaa alueen henkeen, mutta modernilla tavalla huomioiden kunnossapito ja turvallisuusnäkökohdat. Sillan muotokieltä tulee hioa seuraavassa suunnitteluvaiheessa.

21 19 (23) Seuraavalla sivulla on esitetty ideakuvia Kala Maijan sillasta sekä porrasyhteydestä Matinkadulle. Kuva 15. Ideoita portaiden katteen ilmeestä. Ylhäällä vasemmalla kuvioitu perforoitu levy, mistä valo piirtää kuvion esiin, oikealla värilasin käyttö. Alhaalla kuvioitu valaistu lasi, mistä valo piirtää kuvion esiin. Kuva 16. Ideoita portaiden katteen ilmeestä, erikoismuotoiltu runkorakenne.

22 20 (23)

23 21 (23) 3.11 Maaperä ja pohjavahvistukset Alueen maaperä Alueelta on hankittu Espoon kaupungin tietokannassa olevat nykyiset pohjatutkimustiedot ja maaperäkartta. Alueen luonnontilainen pohjamaa on pohjatutkimustietojen ja Espoon kaupungin maaperäkartan mukaan pääosin hiekka tai soramoreenia tai kalliota. Matinkadun paaluvälillä ja siitä pohjoiseen leikkipuiston suuntaan on enimmillään 4 m paksu savipainanne. Matinkatu on tällä osuudella perustettu maanvaraisesti ja putkijohdot hirsiarinalla. Maaperäkartta on esitetty kuvassa 17. Kuva 17. Alueen maaperäkartta. Suunnittelualueella ei sijaitse pohjavesiputkia. Pohjaveden voidaan arvioida olevan tasolla noin +7,5 +8,0 (putkijohtojen alin perustamistaso Matinkadulla). Alueen maanpinta on pääosin asfalttia, kivettyä pintaa tai kalliota, missä veden imeytyminen pohjamaahan on erittäin vähäistä. Olemassa olevat täyttöalueet ja rakennukset Alue on rakennettua ympäristöä, jossa ainoa tiedossa oleva täyttö on Kalapolulla ja siitä leikkipuiston suuntaan pohjoiseen. Täytön paksuus kevyen liikenteen väylällä vaihtelee 1 2 metriin. Puistoraitti 2 vieressä itäpuolella oleva kiinteistö (23122/1) on rakennuslupakuvien perusteella perustettu polkua lähimmiltä osiltaan kallion varaisesti tasolle noin +9 ja pohjoispuolella oleva (23121/2 lähinnä polkua olevilta osiltaan mahdollisesti maanvaraisesti tasolle noin +10.

24 22 (23) Perustaminen ja rakennettavuus Kadut, raitit ja uudet vesihuoltolinjat voidaan perustaa joko maan tai kallionvaraisesti. Matinkadulla paaluvälillä uusi hulevesijohto ja Kalapolulle pehmeikköalueelle tulevat vesihuoltolinjat perustetaan joko pelti tai teräsbetoniarinan varaisesti. Alueen rakennettavuuteen vaikuttaa nykyinen tiivis yhdyskuntarakenne, mikä vaikuttaa rakentamisen ja louhinnan kustannuksiin. Matinkadulta lähtevä uusi kevyenliikenteen väylä, puistoraitti 2 vaatii paikalla olevan kallion osittaista louhimista. Matinkadulta lähtevä uusi hulevesiviemäri sijoittuu samaan käytävään puistoraitti 2 kanssa. Putken perustamistaso on 5 6 m nykyisen maanpinnan alapuolella. Putken rakentaminen edellyttää alkuosaltaan syvän louhitun kanaalin ja loppuosaltaan syvän tuetun kanaalin rakentamista lähelle rakennusta (23122/1). Puistoraitin 2 osalta uuden hulevesiviemärin vaihtoehtoisena rakentamistapana tutkittiin syvällä louhintaosuudella putken rakentamista suuntaporaamalla kallioon. Suuntaporaus edellyttää 3x12 m2 kaivannon tekemistä porauskalustoa varten. Vastaanottokaivannon mitat ovat 2x2 m2. Porauskaivantoa ei voida sijoittaa Matinkadulle sen vaatiman tilan vuoksi. Raitti 2 pohjoispäässä kallion pinnan voidaan arvioida olevan lähellä putken perustamistasoa, joten lähtökaivanto tulisi sijoittumaan, ainakin osittain, talojen väliin. Lähtökaivannon sijoittumista haittaa lisäksi olemassa olevat vesihuoltolinjat uuden linjan pohjoispäässä. Enimmillään porausmatkaksi voidaan arvioida noin 30 m. Kallioporauksen D700 metrihinta suojaputkineen on noin 1000 /m ja avolouhintana tehtävän kaivannon metrihinnan arvioidaan olevan noin 1500 /m. Suuntaporauksen sisältämien suurempien epävarmuustekijöiden vuoksi tässä on päädytty arvioimaan kustannukset louhitun kanaalin perusteella. Suuntaporauksen merkittävin haittatekijä on porauksen aiheuttama runkomelu viereisiin rakennuksiin. Eräissä mittauksissa melun voimakkuudeksi on mitattu 82 db. Kala Maijan uusittava silta ja siihen liittyvät tukimuurit perustetaan maanvaraisesti tiiviin moreenikerroksen varaan. Matinkadun eteläpuolella voidaan mahdollisesti perustaa anturat kallion varaisesti.

25 23 (23) 4 KUSTANNUKSET Matinmetsän ja Satukujan asemakaavamuutosalueiden kunnallisteknisen yleissuunnitelman kustannusarvio perustuu hankeosatasoiseen laskentaan. Laskenta on tehty Fore kustannushallintaohjelmalla. Molempien kaava alueiden yhteenlasketut kunnallistekniikan rakentamisen kokonaiskustannukset ovat noin 2,8 miljoonaa euroa (alv 0%). Satukujan osuus tästä on noin (alv=0) ja Matinmetsän 2,4 M (alv=0).

26 KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Matinkatu_Satukuja_KTYS Laskelma: Matinkatu_Satukuja_KTYS Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Investointi Milla Nappa Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Milla Nappa Milla Nappa Sito Oy Asiakkaan projektipäällikkö: Aluekerroin: 1,10 Kustannusindeksi: 109,30 (2010=100) Päivämäärä: Koko hanke yhteensä: Suodatus: Satukuja, Satuja vesihuolto, Satukuja LP-alue, Kala-Matin raitti plv 65-90, Kaisankuja plv 0-90, Johtosiirrot Satukuja Hankeosat ja muut kustannukset Tunniste Hankeosa tai muu kustannus Toimenpide Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Satukuja Tonttikatuväylä U m , Satuja vesihuolto Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , HV 315 Satukuja LP-alue Pysäköintialue U m , Tukimuuri U m , Katuvalaistus U m , Kala-Matin raitti plv Kevyen liikenteen väylä U m , Kaisankuja plv Kevyen liikenteen väylä U m , plv0-90 Johtosiirrot Satukuja Kaukolämpöverkosto U m , KL DN80 Satukuja, Kaisankuja Hankeosat ja muut kustannukset yhteensä Laskelman tilaajatehtävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Sivu 1 / 2

27 Matinkatu_Satukuja_KTYS Tilaajatehtävät yhteensä 15 % Hankeosat, muut kustannukset ja tilaajatehtävät yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 24%) Koko hanke yhteensä (Alv. 24%) Sivu 2 / 2

28 KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Matinkatu_Satukuja_KTYS Laskelma: Matinkatu_Satukuja_KTYS Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Investointi Milla Nappa Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Milla Nappa Milla Nappa Sito Oy Asiakkaan projektipäällikkö: Aluekerroin: 1,10 Kustannusindeksi: 109,30 (2010=100) Päivämäärä: Koko hanke yhteensä: Suodatus: Matinkatu, Matinkatu vesihuolto, Kala-Matin raitti, Kaisankuja plv , Kala-Maijan polku, Kalapolku, Tulvareitti Matinkadulta, Puistoraitti 1, Puistoraitti 2, Johtosiirrot Matinmetsä Hankeosat ja muut kustannukset Tunniste Hankeosa tai muu kustannus Toimenpide Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Matinkatu Pysäköintikaista U m , Pääkatuväylä U m , Pääkatuväylä U m , puut, välikaista Suojatie U kpl , Linja-autopysäkki, katu U kpl , Linja-autopysäkki, katu U kpl , ajoratapysäkki Linja-autopysäkki, katu U kpl , ajantasauspysäkki Katuvalaistus U m , Matinkatu vesihuolto Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , VJ 200 HV Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , VJ 200 Sivu 1 / 3

29 Matinkatu_Satukuja_KTYS Tunniste Hankeosa tai muu kustannus Toimenpide Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Kala-Matin raitti Kevyen liikenteen väylä U m , plv Istutusalue U m , Muu väylävalaistus U m , katetut portaat [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , Kaisankuja plv Kevyen liikenteen väylä U m , plv Muu väylävalaistus U m , Kala-Maijan polku Kevyen liikenteen väylä U m , Kevyen liikenteen väylä U m , Istutusalue U m , Muu väylävalaistus U m , Silta [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , Tukimuurit [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , katetut portaat [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , Kalapolku Kevyen liikenteen väylä U m , Muu väylävalaistus U m , Tulvareitti Matinkadulta Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , HV 500 kaava-alueen rajalle 913 Muu kohdeosa U kpl , kalliokanaali/täytöt yms plv28-64 osuus 34 m Puistoraitti Kevyen liikenteen väylä U m , Muu väylävalaistus U m , Puistoraitti Kevyen liikenteen väylä U m , Muu väylävalaistus U m , Johtosiirrot Matinmetsä Kaukolämpöverkosto U m , KLDN300, Tiistiläntie, Matinraitti 911 Muu linjaosa U m , Caruna putkivaraukset Hankeosat ja muut kustannukset yhteensä Laskelman tilaajatehtävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Sivu 2 / 3

30 Matinkatu_Satukuja_KTYS Tilaajatehtävät yhteensä 15 % Hankeosat, muut kustannukset ja tilaajatehtävät yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 24%) Koko hanke yhteensä (Alv. 24%) Sivu 3 / 3

31 KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Matinkatu_Satukuja_KTYS Laskelma: Matinkatu_Satukuja_KTYS Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Investointi Milla Nappa Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Milla Nappa Milla Nappa Sito Oy Asiakkaan projektipäällikkö: Aluekerroin: 1,10 Kustannusindeksi: 109,30 (2010=100) Päivämäärä: Koko hanke yhteensä: Koko laskelma Hankeosat ja muut kustannukset Tunniste Hankeosa tai muu kustannus Toimenpide Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Matinkatu Pysäköintikaista U m , Pääkatuväylä U m , Pääkatuväylä U m , puut, välikaista Suojatie U kpl , Linja-autopysäkki, katu U kpl , Linja-autopysäkki, katu U kpl , ajoratapysäkki Linja-autopysäkki, katu U kpl , ajantasauspysäkki Katuvalaistus U m , Matinkatu vesihuolto Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , VJ 200 HV Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , VJ 200 Satukuja Tonttikatuväylä U m , Sivu 1 / 3

32 Matinkatu_Satukuja_KTYS Tunniste Hankeosa tai muu kustannus Toimenpide Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Satuja vesihuolto Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , HV 315 Satukuja LP-alue Pysäköintialue U m , Tukimuuri U m , Katuvalaistus U m , Kala-Matin raitti Kevyen liikenteen väylä U m , plv Istutusalue U m , Muu väylävalaistus U m , katetut portaat [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , Kala-Matin raitti plv Kevyen liikenteen väylä U m , Kaisankuja plv Kevyen liikenteen väylä U m , plv Muu väylävalaistus U m , Kaisankuja plv Kevyen liikenteen väylä U m , plv0-90 Kala-Maijan polku Kevyen liikenteen väylä U m , Kevyen liikenteen väylä U m , Istutusalue U m , Muu väylävalaistus U m , Silta [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , Tukimuurit [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , katetut portaat [KÄYTTÄJÄN HO] U kpl , Kalapolku Kevyen liikenteen väylä U m , Muu väylävalaistus U m , Tulvareitti Matinkadulta Yhdistelmärunkolinja (vesihuolto) U m , HV 500 kaava-alueen rajalle 913 Muu kohdeosa U kpl , kalliokanaali/täytöt yms plv28-64 osuus 34 m Puistoraitti Kevyen liikenteen väylä U m , Muu väylävalaistus U m , Sivu 2 / 3

33 Matinkatu_Satukuja_KTYS Tunniste Hankeosa tai muu kustannus Toimenpide Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Puistoraitti Kevyen liikenteen väylä U m , Muu väylävalaistus U m , Johtosiirrot Matinmetsä Kaukolämpöverkosto U m , KLDN300, Tiistiläntie, Matinraitti 911 Muu linjaosa U m , Caruna putkivaraukset Johtosiirrot Satukuja Kaukolämpöverkosto U m , KL DN80 Satukuja, Kaisankuja Hankeosat ja muut kustannukset yhteensä Laskelman tilaajatehtävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Tilaajatehtävät yhteensä 15 % Hankeosat, muut kustannukset ja tilaajatehtävät yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 24%) Koko hanke yhteensä (Alv. 24%) Sivu 3 / 3

Suunnitelmaselostus. Matinmetsän (Matinkylän vanha ostoskeskus) asemakaava-alueen kunnallistekninen yleissuunnitelma KAU

Suunnitelmaselostus. Matinmetsän (Matinkylän vanha ostoskeskus) asemakaava-alueen kunnallistekninen yleissuunnitelma KAU Suunnitelmaselostus Matinmetsän (Matinkylän vanha ostoskeskus) asemakaava-alueen kunnallistekninen yleissuunnitelma KAU 42598 6.2.2018 Prosito 1 (20) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 1.1 Suunnittelualue... 2 1.2

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

441.2 Katuvalaistus U m , Uuden katuosan valaistus. Presidentinkatu HO

441.2 Katuvalaistus U m , Uuden katuosan valaistus. Presidentinkatu HO KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: 03 TYÖKANSIOT > 01 KYP- KTSUUNNITTELU > > Mölymäen kaavahanke Laskelma: "Big band theory" Helmikuu 2016 Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja 1 (5) 03/06/2016 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Niittykatu,

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI. PIIRUSTUSLUETTELO Sitowise Oy HSY Vesi Piir.nro. Muutospvm. Piirustusnro. Nimi Mittakaava Alkup. pvm.

ESPOON KAUPUNKI. PIIRUSTUSLUETTELO Sitowise Oy HSY Vesi Piir.nro. Muutospvm. Piirustusnro. Nimi Mittakaava Alkup. pvm. .. ESPOON KAUPUNKI SATUKUJAN ASEMAKAAA-ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA PIIRUSTUSLUETTELO Sitowise Oy.. Piirustusnro Nimi Mittakaava Alkup. pvm. Muutospvm. HSY esi Piir.nro Kunnallistekniikan

Lisätiedot

ASIAKIRJALUETTELO. KOLMENKULMA ak 8189 YLEISSUUNNITELMA

ASIAKIRJALUETTELO. KOLMENKULMA ak 8189 YLEISSUUNNITELMA TAMPEREEN KAUPUNKI Konsernihallinto Kaupunkiympäristön kehittäminen ASIAKIRJALUETTELO KOLMENKULMA ak 8189 YLEISSUUNNITELMA PIIR.N:O PIIRUSTUKSEN SISÄLTÖ MITTAKAAVA PVM MUUTOS PVM 1/XXXXX/1 ASEMAPIIRUSTUS

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 15.2.2017 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2. Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset ja työt 3 1.3. Tavoitteet ja lähtökohdat 3 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 396 Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelma HEL 2014-014704 T 08 00 00 Hankenro2361_2 Esitys esitti kaupunginhallitukselle Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelman

Lisätiedot

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma 1 / 19 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2015 120-P26975 Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 20.6.2018 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2.

Lisätiedot

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liikenne Asukastilaisuus 3.5.2017 Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liittyminen liikenneverkkoon Alueen pää- ja kokoojakatuverkko täydentyy: Finnoonsilta-kadun

Lisätiedot

TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS

TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS 6.9.2018 7.9.2018 TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS 1. Selvityksen tausta Tämä kunnallistekninen tarkastelu liittyy Tapiolan keskuksen (Raitinlukko ja Länsituulenaukio,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 31.1.2017 MUUTOS A 8.2.2017 TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA TULLIPORTINKADUN KAMPUSALUE

Lisätiedot

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Asemakaava 8496, Niemenranta III 1 1.6.2018 Raamikadun yksityisen päiväkodin hanke Suunnitelmissa uusi yksityinen päiväkoti Niemenranta III:n uudelle alueelle

Lisätiedot

KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Hankeosat ja muut kustannukset. Marja-Vantaan asemakaavaluonnos_ Työnumero:

KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Hankeosat ja muut kustannukset. Marja-Vantaan asemakaavaluonnos_ Työnumero: KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Kustannuslaskija: Asiakas: Aluekerroin: Kustannusindeksi: Päivämäärä: Koko laskelma 020900 Marja-Vantaa Marja-Vantaan asemakaavaluonnos_26012011

Lisätiedot

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu A B C D E Työssä on tutkittu vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa asuinrakentamista Lohjan keskustassa sijaitsevan korttelin 222 tonteille 5 ja 7. Suunnittelualueena olevat tontit ovat Laurinkadun ja Nahkurinkadun

Lisätiedot

Lohja. Jouni Ikäheimo 10 / 2013

Lohja. Jouni Ikäheimo 10 / 2013 Hiidensalmi Lohja Liikenneselvitys Jouni Ikäheimo Nora Kumpulainen 10 / 2013 HIIDENSALMEN HAVAINNEKUVA, LOHJAN KAUPUNKI SELVITYKSEN LÄHTÖKOHDAT Hiidensalmen alue sijaitsee kilometrin etäisyydellä Lohjan

Lisätiedot

Kipparinkatu alue

Kipparinkatu alue Kipparinkatu alue 410309 Espoonlahdenranta/Kipparinkatu/erikarhunkuja asukastilaisuus 3.10.2017, ainingin koulu, Espoonlahti Asemakaavan muutosalue Kivenlahti Espoonlahti Soukka Asialista ja aikataulu

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset

JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset JUHOLANKATU, URHEILUKATU välillä Sibeliuksenväylä ja Kansakoulunkatu SIPOONTIEN ALIKULKUTUNNELI ja pysäkkijärjestelyt, Suunnitelmaluonnokset Yleisötilaisuus 13.6.2019 OHJELMA Klo 17-18 Keskustelutilaisuuden

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

SUUNNITTELUALUE YMPÄRISTÖINEEN 1:2000

SUUNNITTELUALUE YMPÄRISTÖINEEN 1:2000 MATINKYLÄN PYYNTITIE ARKKITEHTITOIMISTO PETRI ROUHIAINEN OY HANKE: 623 PYYNTITIE TIISTILÄ K23161, KORTTELISUUNNITELMA ASEMAKAAOITUKSEN POHJAKSI 21..201 ARKKITEHTITOIMISTO PETRI ROUHIAINEN OY MATINKYLÄN

Lisätiedot

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma 13.5.2015 Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma Tarkastelualue Tarkastelualue sijaitsee Espoon Haukilahdessa. Alue on pääosaltaan asemakaavan Toppelundinpuistoa, ranta-alueen nimi on Toppelundinranta.

Lisätiedot

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä 28.3.2017 / TPi, TPe Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä Tutkitut liikennejärjestelyvaihtoehdot Puustellinkallion kaavoituksen aikana on tutkittu erilaisia liikennejärjestelyitä

Lisätiedot

Tehdashistorian elementtejä

Tehdashistorian elementtejä Tehdashistorian elementtejä Vanhaa paperitehtaan esineistöä otetaan talteen ja säilytetään tulevaa käyttöä varten. Esineet voidaan käyttää osana ympäristörakentamista tai paperitehtaan uutta sisustusta.

Lisätiedot

METRO JA RAITIOLIIKENNE - Metron sisäänkäynnit sijaitsevat korttelin 307 tontin 7 ja korttelin 306 tontin 8 rakennuksissa.

METRO JA RAITIOLIIKENNE - Metron sisäänkäynnit sijaitsevat korttelin 307 tontin 7 ja korttelin 306 tontin 8 rakennuksissa. HELSINGIN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluvirasto Teknistaloudellinen toimisto 1 (2) 24.4.2017 SILTASAAREN PORTTI Suunnittelun reunaehdot METRO JA RAITIOLIIKENNE - Metron sisäänkäynnit sijaitsevat korttelin

Lisätiedot

Rakennuttajan näkökulma hulevesien suunnitteluun ja toteutukseen

Rakennuttajan näkökulma hulevesien suunnitteluun ja toteutukseen Kuvalähde: Ramboll Rakennuttajan näkökulma hulevesien suunnitteluun ja toteutukseen Miia Ajo SRV Yhtiöt Oyj Hulevedet 2.0 seminaari, Espoo 19.1.2017 Esityksen esimerkkialueet Vermontie (Siemensin alue,

Lisätiedot

KAUPPATIE II KAUPPATIE II LIITE B1

KAUPPATIE II KAUPPATIE II LIITE B1 LIITE B1 LUONNOSVAIHEEN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Lähtökohdat Asemakaavan muutosalue sijaitsee Hyrylän keskustassa Kauppatien varrella. Korttelin uudistaminen liittyy tiiviisti kunnan tavoitteeseen kehittää

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Varstakadun, Luhtikujan, Lyhdekujan, Suvitien, Sormulanraitin ja Puutossalmentien kevyen liikenteen väylän katusuunnitelmaluonnoksien

Lisätiedot

Päivitetty : Lisätty luvut katusuunnittelusta ja kustannusarviosta.

Päivitetty : Lisätty luvut katusuunnittelusta ja kustannusarviosta. 7.7.2016 1 (7) PIISPANKALLIO KUNNALLISTEKNIIKAN 1 Vesihuolto Tämä on päivitetty raportti, jossa aikaisemman selvityksen (päivätty 6.3.2015) lähtötietoihin tulleet muutokset on huomioitu. Vesihuollon ja

Lisätiedot

Keskisenkatu 7, kaavavaiheen hulevesiselvitys. NCC Rakennus Oy

Keskisenkatu 7, kaavavaiheen hulevesiselvitys. NCC Rakennus Oy Keskisenkatu 7, kaavavaiheen hulevesiselvitys NCC Rakennus Oy 30.4.2013 Keskisenkatu 7, kaavavaiheen hulevesiselvitys 2 (7) 30.4.2013 SISÄLTÖ ALKUSANAT... 3 1 LÄHTÖKOHDAT... 3 1.1 Selvityksen tavoitteet...

Lisätiedot

Alue Matinmetsä Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Matinmetsä Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 310221 Matinmetsä Asemakaavan muutos Asianumero 5041/10.02.03/2016 13.1.2017 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa suunnittelualueen pysäköintipaikkojen vähimmäisvaatimusta vastaamaan

Lisätiedot

Elmo-kortteli, Tiistilä II asemakaavan muutos

Elmo-kortteli, Tiistilä II asemakaavan muutos kunnallistekninen tarkastelu Antti-Jaakko Koskenniemi 1.2 22.11.2017 2 () 22.11.2017 SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA REUNAEHDOT... 3 1.1 Hulevedet... 3 1.2 Vesihuolto... 3 1.3 Kaukolämpö... 3 1.4 Sähkö ja televerkot...

Lisätiedot

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA TYÖNUMERO: 20601268 JOKIOISTEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN 27.6.2017 Luonnos SWECO YMPÄRISTÖ OY Muutoslista VALMIS 27.6.2017 FITONH FIOOAL FIAJOK MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisältö Sijainti Asemakaavamuutoksen tärkeimmät tavoitteet ja suunnittelun taustaa Suunnittelualueen rajaus Valokuvia nykytilanteesta Maisemarakenne Luontotiedot, rakennettu ympäristö, ympäristöhäiriöt

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin TAMPEREEN KAUPUNKI 7.5.2018 PETSAMO, Saukonpuiston koulu, Kaupinkatu 30, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8569 Diaarinumero: TRE: 5287/10.02.01/2014 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet

Lisätiedot

Kainulan asemakaava-alueen kunnallistekniikan

Kainulan asemakaava-alueen kunnallistekniikan SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Kainulan asemakaava-alueen kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.4.2014 120-P23709 Suunnitelmaselostus Ronkainen

Lisätiedot

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeisin muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi:

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA 1 (14) Kaupunkirakenneyksikkö RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Yleissuunnitelma 2 (14) Sisällysluettelo 1. Suunnittelualue 1.1 Yleistä 1.2 Kadut, LP-alue, Rantakyläntori

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA-KLAUKAN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA-KLAUKAN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 11.10.2017 Viite 82143781 NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA-KLAUKAN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA NURMIJÄRVEN KUNTA VANHA KLAUKAN

Lisätiedot

Niittylahden kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Niittylahden kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan yleissuunnitelma S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A JOENSUUN KAUPUNKI Niittylahden kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 0-P957 Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 2 LEHTISAARENTIE, NRO 29745/1, PAPINPÖYDÄNKUJA JA LP- ALUEET, NRO 29746/1, LEHDESNIITYNTIE, NRO 29747/1 JA KUUSISAARENTIE, NRO 29817/1, KATUSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN,

Lisätiedot

ALUEKORTTI YLEISET ALUEET ROIHUPELLON TEOLLISUUSALUE

ALUEKORTTI YLEISET ALUEET ROIHUPELLON TEOLLISUUSALUE 1/5 ALUEKORTTI YLEISET ALUEET ROIHUPELLON TEOLLISUUSALUE Alueen yleistiedot ja maisemakuva Alue jakautuu luonteeltaan useampaan osaan: länsiosan eseen, Viilarintien varren liikerakennuksiin ja Lanternan

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8445 XI Kyttälä koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 Maankäytön suunnittelu I. Laakkonen 24.6.2013 tark. 13.1.2014 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta

Lisätiedot

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1.

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS 26.1.2012 Ramboll Finland Oy, Kotipaikka Espoo, Y-tunnus 0101197-5,

Lisätiedot

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos 27.11.2015 Lohjan 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 tonttien 7, 8, ja 9 maanomistajat edustajanaan Mikko Uusitalo

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / 27.9.2016 ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY SIJAINTI kartta.hel.fi Fonecta NYKYTILANNE Rastilan liikekeskus sijaitsee Rastilan metroaseman

Lisätiedot

MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS HARTOLA, Kirkonseudun asemakaava-alue MARKKINAKENTÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus Koskee 21.3.2012 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAKARTTAA Asemakaavan muutos koskee: Kirkonseudun asemakaava-alue kortteli

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue 1 (5) Asianumero 4794/10.02.03/2014 Aluenumero 230961 Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14081 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelupäällikön

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

Tikasmäenlaita, Tikapuunkoukku, Tikaslaakso ja Tikapuuntien pohjoisosa ovat pientaloalueen uusia tonttikatuja.

Tikasmäenlaita, Tikapuunkoukku, Tikaslaakso ja Tikapuuntien pohjoisosa ovat pientaloalueen uusia tonttikatuja. 1 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / Suunnittelu Ramboll Finland Oy / Simo Koivuniemi 5.12.2013 KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: Lillhemt KATUJEN NIMET: Tikasmäentie ja Lillhemtinpiha, Tikasmäenlaita,

Lisätiedot

VALAISTUSALUEET JA VALAISTUSTAPAKAAVIOT

VALAISTUSALUEET JA VALAISTUSTAPAKAAVIOT VALAISTUSALUEET JA VALAISTUSTAPAKAAVIOT 7 VALAISTUSALUEET Tämä piirustus toimii valaistuksen kaavatasoisena ohjeena. Kullakin valaistusalueella on oma luonteensa, joka perustuu kaupunkitilan antamiin lähtökohtiin.

Lisätiedot

Kaavatilanne. Espoon eteläosien yleiskaava: julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta (PY) sekä kehitettävää työpaikka-aluetta (TP)

Kaavatilanne. Espoon eteläosien yleiskaava: julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta (PY) sekä kehitettävää työpaikka-aluetta (TP) 321610 Gräsantulli Piispankallio 321607 (Gräsanportti): valmisteluaineisto nähtävillä 21.2-22.3.2011 Piispankallio 321609 (Gräsantörmä): OAS nähtävillä 22.12.2014-27.1.2015 Kaavatilanne Espoon eteläosien

Lisätiedot

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / 20.5.2016 ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY kartta.hel.fi Fonecta Johdanto Rastilan keskuksesta valmistellaan viitesuunnitelmaa asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnoksessa huomioitavaa

Kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnoksessa huomioitavaa Tiedote 1 (1 2.10.2017 2653/10.02.03/201 6 Kunnallistekniikan yleissuunnitelman luonnoksessa huomioitavaa Matinmetsä, aluenumero 310216, ja Satukuja, aluenumero 310219, asemakaavaehdotuksia varten laadittiin

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Asikkalan kunta Asiakirjatyyppi Vesihuollon yleissuunnitelma Päivämäärä [Month, year] Viite LUONNOS 10.1.2012 ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA LUONNOS ASIKKALAN KUNTA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 397 Länsisatamankadun ja Hyväntoivonkadun liikennesuunnitelma HEL 2015-001788 T 08 00 00 Hankenro 0848_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3640/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3640/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (1) 123 Asianro 3640/10.03.01.00/2018 Lehtoniementie (välillä Kotilokatu - Susisalmenkatu), Kuikkakuja ja Kaivannonlahdenkatu katusuunnitelmaluonnoksien hyväksyminen

Lisätiedot

MATINKYLÄN METROASEMAN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU ARKKITEHDIT TOMMILA OY ESPOON KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.1.2008

MATINKYLÄN METROASEMAN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU ARKKITEHDIT TOMMILA OY ESPOON KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.1.2008 MATINKYLÄN METROASEMAN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU ARKKITEHDIT TOMMILA OY ESPOON KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.1.2008 YLEISTÄ Suunnittelutehtävän tavoitteena oli määritellä kauppakeskus Ison Omenan eteläpuolella

Lisätiedot

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAAOJE 2.9.2016 ALUEEN SIJAINTI TYÖN TILAAJA Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu TYÖN TEKIJÄ WS Finland Oy RAKENTAMISTAAOJE

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6645/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6645/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 201 Asianro 6645/10.03.01.00/2016 Kaunismäenkatu, Kaunismäenrinne, Nuolimäenrinne, Kalliokaarre ja Kalliokielo sekä teräsritilärappuset välillä Kalliokielo - Kaunismäenkatu,

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita.

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. 1. JOHDANTO Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. AK- ja AKR -alueiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on n. 64

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola, Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola, Jyrki Oinaanoja 1 (6) 8.12.2014 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola, Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Merituulentie,

Lisätiedot

GRÄSANTULLI (OLARI, KORTTELI 22304) Kaavamuutokseen liittyvä kunnallistekninen yleissuunnittelu

GRÄSANTULLI (OLARI, KORTTELI 22304) Kaavamuutokseen liittyvä kunnallistekninen yleissuunnittelu 18.1.2016 1 (8) GRÄSANTULLI (OLARI, KORTTELI 22304) Kaavamuutokseen liittyvä kunnallistekninen yleissuunnittelu 18.1.2016 2 (8) Johdanto Työn tavoitteena on laatia korttelin 22304 kaavamuutoksen vaatimat

Lisätiedot

RAPORTTI 16X TAMPEREEN KAUPUNKI Peltolammin asemakaavan 8608 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID

RAPORTTI 16X TAMPEREEN KAUPUNKI Peltolammin asemakaavan 8608 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Peltolammin asemakaavan 8608 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID 1 486 244 Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään

Lisätiedot

Niittylahdenranta IV kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Niittylahdenranta IV kunnallistekniikan yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Niittylahdenranta IV kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 120-P21957 Suunnitelmaselostus Ronkainen Juha Sisällysluettelo

Lisätiedot

2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET RAISION KAUPUNKI ALHAISTENTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.03.2015 Sivu 1 / 1 787/10.02.03/2014 50 Piispanportti (Kalapuisto), asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 312401, 23. kaupunginosa Matinkylä

Lisätiedot

Alustava pohjaveden hallintaselvitys

Alustava pohjaveden hallintaselvitys Alustava pohjaveden hallintaselvitys Ramboll Finland Oy Säterinkatu 6, PL 25 02601 Espoo Finland Puhelin: 020 755 611 Ohivalinta: 020 755 6333 Fax: 020 755 6206 jarno.oinonen@ramboll.fi www.ramboll.fi

Lisätiedot

YLEISSUUNNITELMASELOSTUS

YLEISSUUNNITELMASELOSTUS TYÖNUMERO: 20601991 NAANTALIN KAUPUNKI ISOSUONTIEN ASEMAKAAVA-ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIANRY FIANRY FIMARI VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT

Lisätiedot

Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä V6 0, Kaiteiden purku mtr , Purettava vt6 osuus

Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä V6 0, Kaiteiden purku mtr , Purettava vt6 osuus KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois- Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Työnumero Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja:

Lisätiedot

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 28.5.2018 Viite 1510038898 LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS LIDL, LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS Päivämäärä 28.5.2018 Laatija Hyväksyjä Kuvaus Anni

Lisätiedot

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi 1 HELSINKI HIGH-RISE Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu www.helsinkihighrise.fi (Beta) SUUNNITTELUOHJELMA 2 SUUNNITTELUOHJELMA Luonnos 1.12.2014 Suunnitteluvaatimukset ja -ohjeet Suunnitelmalle on alla

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET

KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET 15.5.2017 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Koululaisten saattoliikenteen ja pysäköintijärjestelyjen luonnoksissa 1A-D saattoliikennealue

Lisätiedot

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: 2 Konsultit > Ramboll Oy Karhunmäki_2017_alue_Juoksupolku_vesih uolto Investointi Lauri Jauhiainen Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 433-P26804 Suunnitelmaselostus Mönkkönen Eino Sisällysluettelo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavan vaiheet tähän mennessä Asemakaavan muutoshakemus 23.10.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kaavan lähtökohdat ja tavoitteet 10.6.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

ESIKOPIO KLOSTRETINKUJA 2261/001. Suunnitelman raja 3P KATU ASEMAPIIRUSTUS JA TYYPPIPOIKKILEIKKAUS

ESIKOPIO KLOSTRETINKUJA 2261/001. Suunnitelman raja 3P KATU ASEMAPIIRUSTUS JA TYYPPIPOIKKILEIKKAUS 0 10 20 30 40 50 77-79.15- -55.15-45 45 +47.5-8.02-7787 -32.02-7784 +49.0 112 2 11 47.60 10 +47.4-17.31- -20.75- I -22.47- -40.94- +48.4-27.02-7 kt +48.1-9.00-6 +47.7 k ESIKOPIO 11.1.2018 Y = 25485100

Lisätiedot

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Jyväskylä 8.8.2014 Leena Kaanaa Ympäristösi parhaat tekijät 2 Laadukas valaistus Pitkä elinikä, kestää aikaa ja kulutusta Kestävät ja toimivat materiaalit Muotoilu, ulkonäkö,

Lisätiedot

Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8

Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8 Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8 Asemakaavan 8648 muutos Elina Teuho 1.0 19.6.2017 Tarkistanut ja hyväksynyt: Perttu Hyöty 19.6.2017 YKK62642 Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8 19.6.2017 1 (4) SISÄLTÖ

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Hankeosa Määrä Toimenpide Kadut ja kevyen liikenteen väylät Tikkurilantie Pääkatuväylä: Tikkurilantie (m) 350,0000 Uudisrakentaminen

Hankeosa Määrä Toimenpide Kadut ja kevyen liikenteen väylät Tikkurilantie Pääkatuväylä: Tikkurilantie (m) 350,0000 Uudisrakentaminen Hankeohjelma 1 Hanke 1.1 Perustiedot 1.1.1 Hanketiedot Hankkeen nimi: Marja_Vantaan_hankeosittelu26012011 Dokumentin muokkaaja: Kirsi Lilja Hankkeen vaihe: Määrittelemätön Hankkeen sijainti: Vantaa Viimeksi

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Matinmetsän KTYS Liikenteellinen vaikutusarvio

Matinmetsän KTYS Liikenteellinen vaikutusarvio Matinmetsän KTYS Liikenteellinen vaikutusarvio 08.11.2017 Päivitys: 6.2.2018 J. Järvinen Sito Parhaan ympäristön tekijät Yleistä Liikenteellinen vaikutusarvio on osa Matinmetsän (alue 310216 asemakaavoitukseen

Lisätiedot