IT-ulkoistusten uusi sukupolvi. Kustannus- ja strategiahyödyt asiakkaalle. Omistajuus säilyy, selkeä työnjako

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IT-ulkoistusten uusi sukupolvi. Kustannus- ja strategiahyödyt asiakkaalle. Omistajuus säilyy, selkeä työnjako"

Transkriptio

1 CGI Business Scaled SIAM* IT-ulkoistusten uusi sukupolvi Miksi SIAM? Kustannus- ja strategiahyödyt asiakkaalle Omistajuus säilyy, selkeä työnjako Cloud Brokering ja Unify360 työkalut pilvipalveluiden hallinnointiin Vastuullisuus tuo tehoa ja säästöjä *Service integration and management

2 SIAM* SIAM-toimintamallin käyttöönotto edustaa IT-ulkoistusten evoluution kolmatta sukupolvea. Sen keskeisenä tavoitteena on yksinkertaistaa asiakkaan IT-palveluiden hallintaa ja kehittämistä monitoimittajaympäristössä. CGI:n Business Scaled SIAM integroi palvelut kiinteästi osaksi asiakkaan liiketoimintaa, erottaen tarjontamme perinteisestä IT-palveluiden operatiivisen suorituskyvyn hallinnasta. *SERVICE INTEGRATION AND MANAGEMENT

3 1 Miksi SIAM? ENSIMMÄISEN SUKUPOLVEN IT-ULKOISTUKSISSA asiakkaat ulkoistivat yksittäisiä palasia IT-arkkitehtuuristaan, mutta säilyttivät itsellään vahvan ohjaajan roolin IT-palveluiden hallinnassa. IT-ULKOISTUSTEN TOISESSA AALLOSSA IT-toimittajille siirrettiin laajempia kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi sovellusten tai IT-infrastruktuurin hallinta, mutta asiakkaat kontrolloivat edelleen pääosin hallittavia IT-kokonaisuuksia. NÄMÄ TOIMINTAMALLIT OVAT tulleet elinkaarensa loppuun. Ne eivät vastaa enää asiakkaiden liiketoiminnan muuttuviin haasteisiin. Tavoiteltuja tehoja tai kustannussäästöjä ei synny halutussa mittakaavassa, kun keskimäärin 80 prosenttia asiakkaiden IT-budjeteista kuluu olemassa olevan IT-palvelukokonaisuuden ylläpitoon ja vain 20 prosenttia jää uuden luomiseen. SIAM, SERVICE INTEGRATION AND MANAGEMENT, tarjoaa IT-ulkoistuksiin uuden vaihtoehdon. Se tuo IT-palvelukokonaisuuden organisointiin ja palveluiden hallintaan tehokkuutta, yhtenäistää operatiivista toimintaa, standardoi prosesseja sekä tekee palveluiden hallinnasta tehokkaampaa ja johtaa pitkällä tähtäimellä palveluiden kustannusten alenemiseen. SIAM MAHDOLLISTAA ASIAKKAAN IT-henkilöstön toiminnan painopisteen siirtymisen operatiivisesta ylläpidosta liiketoiminnan kehittämiseen. Asiakas voi tehokkaammin kohdentaa niukkoja IT-budjetteja aidosti liiketoimintaa tukeviin kehityshankkeisiin ja digitaalisiin loikkiin. SIAM:IIN SIIRTYVISSÄ ORGANISAATIOISSA asiakkaan IT kohtaa suurimman muutoksen, mutta samalla avautuu paljon uusia mahdollisuuksia. Asiakkaan sisäinen IT voi keskittyä IT:n johtamiseen ja kehittämiseen. SIAM HAASTAA MYÖS yritysten johtamiskulttuurin: miten käyttää tavoitteellisesti ja tehokkaasti inhimillisiä ja tietoteknisiä resursseja yrityksen kilpailukyvyn jatkuvaan parantamiseen. CGI BUSINESS SCALED SIAM on tarkoitettu asiakkuuksiin, joissa on mukana useita muitakin toimittajia. SIAM-tarjontamme tehokkuus syntyy siitä, että päätoimijana koordinoimme asiakkaamme IT-palvelun kokonaisuudessaan ja integroimme sen joustavaksi osaksi asiakkaamme toimittajaekosysteemiä. Asiakas voi tehokkaammin kohdentaa niukkoja IT-budjetteja digitaalisiin loikkiin.

4 2 Kustannus- ja strategiahyödyt asiakkaalle SIAM-TOIMITTAJANA TOIMITAMME ydinpalveluprosessit toimittaja- ja palveluekosysteemin osalta kattaen mm. häiriö- ja muutoshallinnan sekä pidämme yllä ajantasaista palvelukatalogia. Tämän ohella seuraamme palveluiden päästä päähän suorityskykyä, sekä tarjoamme IT-ERP-työkalualustan osana palvelua. OLEMME TUOTTEISTANEET SELKEÄN mallin toimittajaekosysteemin elinkaaren hallintaan, mahdollistaen esimerkiksi uusien pilvipalveluiden tuonnin mukaan kokonaisuuteen joustavasti. Palvelu sisältää palvelutoimittajien arvioinnin ja varmistaa SIAM-yhteensopivuuden. Valvomme myös palvelusopimusten täyttymistä, kommunikointia sekä toimitusten taloudellista seurantaa mukaan lukien kolmansien osapuolien palvelulaskutuksen kohdistumisen oikein ja ajantasaisesti. IT-palveluiden jatkuvan kehittämisen ohjaus ja koordinointi IT-toimituskyvykkyyden kiihdyttäminen ja nopeuttaminen Loppukäyttäjätyytyväisyyden ja palvelukokeman kasvattaminen Tietohallintojohtajalle: CGI:n SIAM-palvelu tuo selkeän IT-palveluiden hallinnan ja palveluiden toimittamisen kokonaisvastuun monitoimittajaympäristöön. Tehokas IT-palveluiden toimittamismallimme mahdollistaa sisäisen IT:n painopisteen kohdentamisen innovaatioihin ja liiketoiminnan kehittämiseen. Palveluverkostossa syntyvä innovointi ja kehittäminen Kokonaisvaltainen palveluiden päästä-päähän toimitus (E2E) Kustannustehokas IT-palveluiden hallinta SIAM MAHDOLLISTAA SIIRTYMISEN Bimodal IT -toimintamalliin: kykyyn toteuttaa IT:n tekemistä rinnakkain sekä perinteisillä että ketterillä menetelmillä. Bimodal IT:n Mode 1 liittyy Selkeä palvelutoimittajien välinen yhteistyömalli liiketoiminnan kannalta olemassaolevien ydinjärjestelmien ylläpitoon, toimintavarmuuden ja tehokkuuden ylläpitoon, jolloin olennaista on järjestelmien pitkäjänteinen ja huolellinen muutoshallinta. Bimodal IT:n Mode 2 liittyy liiketoiminnan tarpeisiin kehittää ripeästi innovatiivisia ja uusia digitaalisia ratkaisuja, esimerkiksi liiketoimintaa tukevia mobiilisovelluksia. CGI Business Scaled SIAM turvaa Bimodal Mode 1:n edellytykset, mutta edistää samalla myös Bimodal IT:n Mode 2:n innovaatiotoimintaa.

5 3 Omistajuus säilyy, selkeä työnjako CGI BUSINESS SCALED SIAM ei muuta asiakkaan IT:n omistajuutta. Asiakkaamme vastaavat jatkossakin IT:nsä kokonaisarkkitehtuurista, IT-palveluiden kokonaislaadusta ja portfoliosta liiketoimintansa suuntaan sekä toimittajarajapintansa että sopimusten hallinnasta. Asiakkaan tietohallinnolla säilyy edelleen vastuu sopimusten hallinnasta ja asiakas määrittelee tietoturvapolitiikkansa, samoin liiketoiminnassa tehtävien palveluiden kehittämisen ja painotukset. Asiakas vastaa IT-palveluidensa ostosta, johtamisesta ja vastuista. CGI puolestaan IT-palveluiden operatiivisista vastuista. YHTEISTYÖMALLIMME TYÖNJAKO ON SELKEÄ. Tarjoamme vakioidut tavat, miten toimia. Asiakas vastaa IT:n strategisesta ja taktisesta roolista IT-ratkaisujensa kehittäjänä. Tarjoamme SIAM-palveluamme asiakkaillemme silloin, kun olemme sen IT- palveluiden pääasiallinen toimittaja. CGI:n globaalin kokemuksen mukaan suurin hyöty asiakkaan näkökulmasta saadaan aikaan, kun SIAM-toimija vastaa suurimmasta osasta asiakkaan operatiivisia IT-palveluja, jolloin vastuu on laajempi kattaen palveluiden hallinnoinnin ohella myös palveluiden toimittamisen. CGI Business Scaled SIAM sisältää kahdeksan palvelukokonaisuutta, jotka ovat: palvelusuunnittelu ja palvelukatalogin hallinta palveluiden operointi (ydinpalveluprosessit) projektinhallinta palvelutoimittajien hallinta ja koordinointi palvelun suorituskyky ja laatu palveluiden orkestrointi tietoriskien ja asiakaskohtaisen sääntelyn hallinta (compliance) IT/ERP-ympäristön ja sen integroinnin hallinta monitoimittajaympäristöä koskeva Service Desk Tätä kokonaisuutta ohjaa ja hallinnoi palveluhallintatoimistomme (SMO). Asiakkaan liiketoiminnan suuntaan CGI:n SIAM-palvelu tuottaa liiketoimintalähtöisen päästä päähän/end to End -palvelun suorituskyvyn hallinnan ja ohjaamisen sekä takaa kokonaispalvelun laadun. SIAM-palveluun on myös liitettävissä CGI:n kyberturvallisuuspalvelut. Näin voidaan mahdollistaa kokonaispalvelun joustavuus sekä liiketoiminnan jatkuvuus hyödyntäen CGI:n hyväksi koettuja palveluprosesseja ja globaalin toimintamallin hyötyjä.

6 4 Cloud Brokering ja Unify360 työkalut pilvipalveluiden hallinnointiin KUN ASIAKKAILLAMME ON käytössä paljon erilaisia pilvipalveluita, sisältyy SIAM-palveluumme erityinen pilvipalveluiden hallinnointikomponentti. Cloud Brokering -palvelu mahdollistaa asiakkaiden käyttöön ottamien pilvipalveluratkaisujen hallinnoinnin perinteisten IT-palveluiden ohella. Näin on mahdollista integroida esimerkiksi asiakkaiden eri liiketoimintojen käyttöönottamat pilvipalvelut luontevasti SIAM-hallinnointikokonaisuuteen. CLOUD BROKERING ON osa laajempaa CGI Unify360 -palvelukokonaisuuttamme, joka mahdollistaa siirtymisen HybridIT-toimintamalliin. Se tarkoittaa hajautettuja IT-infrastruktuuripalveluja, joissa osa palveluista sijaitsee perinteisissä konesaleissa ja osa julkisissa pilvipalveluissa, kuitenkin niin että kokonaisuutta pystytään joustavasti hallitsemaan yhdestä pisteestä kattaen mm. kyberturvallisuudesta huolehtimisen sekä muutos- ja versiohallinnan. HybridIT-toimintamallin avulla IT-työkuormia voidaan siirtää joustavasti julkisen pilven ja sisäisen pilven välillä, esimerkiksi liiketoiminnan sesonkipiikkien mukaan. Sen avulla saadaan esimerkiksi testiympäristöt nopeasti pystyyn ja voidaan tukea Bimodal IT:n Mode 2 -käyttöönottoa tai nopeita lähtöjä ja kokeiluja. CGI Unify360 on lajissaan ainutlaatuinen palvelukokonaisuus Suomen markkinoilla. Multivendor Business Service Desk 24/7 CGI Business Scaled SIAMiin kuuluu aina mukaan Multivendor Business Service Desk 24/7 -palvelu, joka ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan, häiriöiden vaikutukset liiketoimintaan ja pystyy ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen priorisoimaan häiriöhallintaan liittyviä prosesseja läpi koko toimittajaekosysteemin, yhteistyössä SMO-toimistomme toimintojen kanssa. SMO toimii Back Office -tukena ensimmäisen tason tukipisteelle. Laadukkaasta toiminnastaan Service Desk -palvelun tuottajana CGI palkittiin Vuoden Service Desk -palkinnolla HDI Nordicin Vuoden Service Desk -kilpailussa. Service Desk 24/7 -palvelu on tarjolla suomen kielen lisäksi myös useilla muilla kielillä 24/7.

7 5 Vastuullisuus tuo tehoa ja säästöjä SIAM-YHTEISTYÖMALLIMME TUO asiakkaidemme monimutkaistuvaan IT-kokonaisuuteen ja siihen integroituvien sovellusten ja palveluiden organisointiin ryhtiä ja tehoa. Kun kumppanuuden molemmilla osapuolilla on selkeä ymmärrys palveluista ja vastuista, syntyy aika- ja kustannussäästöjä sekä erinomainen tilaisuus kehittää liiketoimintaa tukevia IT-ratkaisuja. Asiakkaan tietohallinnolle vapautuu aikaa innovaatioille. Ylläpidon sitomia investointeja voidaan kohdentaa liiketoimintaa tukevaan kehitystyöhön. Vastuullisessa SIAM-yhteistyössä asiat etenevät nopeammin, tuloksia saadaan ripeämmin aikaan ja loppukäyttäjät ovat myös tyytyväisempiä. Näkemyksemme mukaan yhden vastuullisen toimijan periaate johtaa nopeampiin prosessien läpimenoaikohin ja IT:n kokonaislaadun parantumiseen. SIAM TARJOAA ASIAKKAILLEMME avaimet sekä kustannussäästöihin että liiketoiminnan laadun paranemiseen. Selkeiden ja joustavien sopimusmallien ansiosta SIAM mahdollistaa myös helpon ja yksinkertaisen tavan tuoda joustavasti asiakkaittemme IT-ekosysteemiin uusia toimi joita liiketoiminnan muuttuvien tarpeiden mukaan. Asiakkaan palveluekosysteemin liittymissopimukset helpottavat muokkaamaan ketterästi ja joustavasti toimittajaverkostoa liiketoiminnan tarpeiden mukaan. CGI:N SUPPLIER TIERING MODEL jaottelee asiakkaan näkökulmasta IT-ekosysteemiin kuuluvat toimijat kolmeen eri luokkaan. Valmiissa sopimuspohjissa on määritelty yhteistyön keskeisesti sovittavat ehdot, poikkeamat, vastuut ja tavat toimia sekä laajuus, millä CGI ottaa vastuun toimittajaverkoston palveluista asiakkaan liiketoiminnan suuntaan. Kun kumppanuuden molemmilla osapuolilla on selkeä ymmärrys palveluista ja vastuista, syntyy aika- ja kustannussäästöjä.

8 Liiketoimintalähtöinen Service Desk 24/7. Palvelutason seurantamittarit on määritelty arvoketjussa ylemmäksi kuin vain teknisten komponenttien saatavuutena. Dynaaminen ja joustava palvelukatalogi. Helppo ja selkeä tapa tuoda mukaan uusia toimijoita ekosysteemiin tai poistaa niitä. Mahdollistaa joustavat sopimukset. Asiakkuuteen liittyvissä sopimuksissa määritellään tavat toimia, miten tiedot toimitetaan ja hoidetaan toimijoiden suuntaan asiakkaan puolesta. Vastuiden määrittely ekosysteemissä. Prime toimittajana CGI:llä on kokonaisvastuu operatiivisesta toiminnosta asiakkaan suuntaan. Läpinäkyvyys koko ketjun läpi. Yhteystiedot/Lisätietoja: Jaakko Aaltonen Director, Business Engineering Ari Kaukelin Director, Business Engineering Petri Ojala Vice President

Palvelunhallinta monitoimittajaympäristössä Sami Merovuo, Service Manager, HiQ Finland Oy sami.merovuo@hiq.fi, +358 45 133 5883

Palvelunhallinta monitoimittajaympäristössä Sami Merovuo, Service Manager, HiQ Finland Oy sami.merovuo@hiq.fi, +358 45 133 5883 itsmf Finland Conference 2013 TOP10 The Sounds of IT Service Management Palvelunhallinta monitoimittajaympäristössä Sami Merovuo, Service Manager, HiQ Finland Oy sami.merovuo@hiq.fi, +358 45 133 5883 #monitoimittajaympäristö

Lisätiedot

Monitoimittajaympäristö ja SIAM, haasteet eri toimijoiden näkökulmasta

Monitoimittajaympäristö ja SIAM, haasteet eri toimijoiden näkökulmasta Monitoimittajaympäristö ja SIAM, haasteet eri toimijoiden näkökulmasta itsmf Finalnd 21.09.2017 Jaana Nurmi Delivery Executive, SIAM & ITSM Tieto jaana.nurmi@tieto.com Jaanan historia Ovi Store Nokia Maps

Lisätiedot

MAAN MUOKKAUS KYLVÖKUNTOON VIMANA OY

MAAN MUOKKAUS KYLVÖKUNTOON VIMANA OY MAAN MUOKKAUS KYLVÖKUNTOON VIMANA OY Visiomme on digitaalisilla palveluilla menestyvät maakunnat. Asiakkaamme on maakunta, ja palvelemme maakuntaa siten, että asukkaan hyöty toteutuu. 28.1.2019 VIMANA

Lisätiedot

Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen. #SoneraB2D

Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen. #SoneraB2D Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen Sonera perustaa Suomen suurimman avoimen datakeskuksen Perustamme Suomen suurimman kaikille yrityksille palveluja tarjoavan datakeskuksen

Lisätiedot

itsmf Finland Conference 2016 Focus Pia Haikonen IT- palvelunhallinta muutosjohtamisen tukena

itsmf Finland Conference 2016 Focus Pia Haikonen IT- palvelunhallinta muutosjohtamisen tukena itsmf Finland Conference 2016 Focus Pia Haikonen IT- palvelunhallinta muutosjohtamisen tukena Verohallinnon tehtävä Verohallinto kerää suurimman osan Suomen veroista ja veronluonteisista maksuista Lähes

Lisätiedot

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO Tehoa toimintaan Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO HR-tehtävistä 2/3 on perusrutiineja Ulkoistamalla henkilöstöhallinnon rutiinit voitte merkittävästi parantaa yrityksenne

Lisätiedot

ENFO YHTIÖKOKOUS TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS SEPPO KUULA

ENFO YHTIÖKOKOUS TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS SEPPO KUULA 27.3.2019 ENFO YHTIÖKOKOUS TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS SEPPO KUULA MISSIO VISIO Enfo mahdollistaa datavetoisen liiketoimintamuutoksen. Älykkäämmän Pohjolan puolesta. MUUTOS DATA YHTEISKEHITTÄMINEN TYÖPAIKKA,

Lisätiedot

HP OpenView ratkaisut toiminnan jatkuvuuden turvaajina

HP OpenView ratkaisut toiminnan jatkuvuuden turvaajina HP OpenView ratkaisut toiminnan jatkuvuuden turvaajina - Käytännön esimerkkejä ITIL ja ITSM mukaisista IT palveluhallinnan toteutuksista ja mahdollisuuksista Ville Koskinen Sales Specialist, HP Software

Lisätiedot

KATe-hanke. (KokonaisArkkitehtuurin Teknologiataso) Ammattikorkeakoulujen yhteiset IT-palvelut

KATe-hanke. (KokonaisArkkitehtuurin Teknologiataso) Ammattikorkeakoulujen yhteiset IT-palvelut KATe-hanke (KokonaisArkkitehtuurin Teknologiataso) Ammattikorkeakoulujen yhteiset IT-palvelut KATe-hankkeen taustaa Tällä hetkellä pääsääntöisesti kukin ammattikorkeakoulu suunnittelee, hankkii, toteuttaa

Lisätiedot

Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt

Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt Janne Kangasluoma / Chief Enterprise Architect, Ilmarinen Teemu O. Virtanen / Director, Information Logistics, Digia 2013 IBM Corporation HUOLEHDIMME NOIN 900 000

Lisätiedot

Loikkaa turvallisesti pilveen

Loikkaa turvallisesti pilveen Loikkaa turvallisesti pilveen Microsoft Azure tuo pk-yrityksille säästöjä ja työskentelyn helppoutta. Luotettava ja turvallinen pilvipalvelu skaalautuu kaikenlaisiin ja -kokoisiin tarpeisiin. Pilvipalveluilla

Lisätiedot

ALUEELLISET LIIKETOIMINTAMALLIT Miten ylitän kuilut? KTT Marika Iivari

ALUEELLISET LIIKETOIMINTAMALLIT Miten ylitän kuilut? KTT Marika Iivari ALUEELLISET LIIKETOIMINTAMALLIT Miten ylitän kuilut? KTT Marika Iivari +358 50 3733 579 marika.iivari@oulu.fi Alueiden ekosysteemit 2 Smart society 3 Jännitteet Yritysten vs julkistahojen liiketoimintamallit?

Lisätiedot

Palvelun elinkaari käytännön toimintana

Palvelun elinkaari käytännön toimintana Palvelun elinkaari käytännön toimintana Case HUS Sententium Oy 2016 www.sententium.fi 1 Yhteistyössä Sententium Oy 2016 www.sententium.fi 2 Take away Yksittäisten prosessien jalkautumattomuus johtuu usein

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Toimitusjohtajan katsaus Kimmo Alkio, toimitusjohtaja Yhtiökokous Finlandia-talo, Helsinki 2.3.214 Olemme sitoutuneet kehittämään yrityksiä ja yhteiskuntaa informaatioteknologian avulla Palvelumme tukevat

Lisätiedot

Palvelukatalogi liiketoiminnan tukena

Palvelukatalogi liiketoiminnan tukena Palvelukatalogi liiketoiminnan tukena itsmf risteily 10.2.2011, Eija Hallikainen DataCenter Finland Oy:n palvelutarjooma Korkean käytettävyyden energiatehokkaat konesalipalvelut Laadukkaat etä- ja lähitukipalvelut,

Lisätiedot

Suuret Hyödyt Suuri IT-palveluiden tehokkuus

Suuret Hyödyt Suuri IT-palveluiden tehokkuus Ratkaisukeskeiset Toimialojen kehittäjät ja IT-osaajat vertaiskehittämisen mallit OY - ja yhteistyössä it -yhteistyössä Suuret Hyödyt Suuri IT-palveluiden tehokkuus OPPIMISYMPÄRISTÖKEHITTÄJIEN JA IT OSAAJIEN

Lisätiedot

Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön. Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland

Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön. Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland 1 Sisältö Skaalautuva pilvipalvelu Käyttövaltuushallinnan käyttöönotto palveluna

Lisätiedot

Toiminnan kehittämisen ja varmentamisen taloudellinen merkitys. 2.9.2015 Jaakko Hirvola

Toiminnan kehittämisen ja varmentamisen taloudellinen merkitys. 2.9.2015 Jaakko Hirvola Toiminnan kehittämisen ja varmentamisen taloudellinen merkitys 2.9.2015 Jaakko Hirvola Building a better working world EY:n toiminnan tarkoitus on rakentaa parempaa liike- ja työelämää ja paremmin toimivaa

Lisätiedot

Miten pilvipalvelut sopivat teidän organisaationne tarpeisiin? Case-esimerkki: M-Files; verkkolevykaaoksesta tehokkaaseen tiedonhallintaan

Miten pilvipalvelut sopivat teidän organisaationne tarpeisiin? Case-esimerkki: M-Files; verkkolevykaaoksesta tehokkaaseen tiedonhallintaan Ohjelma 6.3.2012 Miten pilvipalvelut sopivat teidän organisaationne tarpeisiin? Juha Karppinen, Microsoft Case-esimerkki: M-Files; verkkolevykaaoksesta tehokkaaseen tiedonhallintaan Mika Javanainen, M-Files

Lisätiedot

Arkkitehtuuri muutosagenttina

Arkkitehtuuri muutosagenttina Arkkitehtuuri muutosagenttina Smarter Processes, Development & Integration Hannu Salminen CTO OP-Pohjola 2013 IBM Corporation Taustaa Nykyinen IT-arkkitehtuuri ja liiketoimintatarpeet eivät kohtaa OP-Pohjolan

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Toimitusjohtajan katsaus Kimmo Alkio Yhtiökokous 2015 Vuosi 2014 kohti kasvua Strategian toteutus jatkuu suunnitellusti Hyvä kehitys IT-palveluissa Vakaa kehitys kohti 10 %:n liikevoittomarginaalia Palveluja

Lisätiedot

Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä

Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä Hanna-Riina Vuontisjärvi Projektipäällikkö/ Palvelumuotoilija Lapin yliopisto, Taiteiden Tiedekunta hanna-riina.vuontisjarvi@ulapland.fi Mitä palvelumuotoilija

Lisätiedot

Muutoksen nopeudesta New York 1903 New York 1913

Muutoksen nopeudesta New York 1903 New York 1913 Muutoksen nopeudesta New York 1903 New York 1913 Perusedellytys uskaltamaan kannustava työilmapiiri Mitä tavoittelemme? Kuntalaisen kokema Digitaalinen Vantaa 2025 Millä keinoin? 1 2 3 WOW-asenne: Innostumme

Lisätiedot

Muokkaa perustyylejä naps. Muokkaa tekstin perustyylejä napsauttamalla

Muokkaa perustyylejä naps. Muokkaa tekstin perustyylejä napsauttamalla Muokkaa perustyylejä naps. Yhteisiä ratkaisuja Muokkaa perustyylejä naps. TUOTAMME informaatioteknologian ja lääketieteellisen tekniikan palveluja sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaan. TARJOAMME keskeisten

Lisätiedot

Tietohallinnon monet kasvot hallinnon näkökulma

Tietohallinnon monet kasvot hallinnon näkökulma Tietohallinnon monet kasvot hallinnon näkökulma Informaatiohallinnon päivä 2010 Antti Syväjärvi Hallintotieteen professori, erityisesti tietohallinto Sisältö Tietohallinnosta Kokonaisarkkitehtuurista Tieto

Lisätiedot

AVOIN LÄHDEKOODI JA SEN MERKITYS LIIKETOIMINNASSA

AVOIN LÄHDEKOODI JA SEN MERKITYS LIIKETOIMINNASSA DIMENTEQ OY SALORANKATU 5-7 24240 SALO FINLAND WWW.DIMENTEQ.FI AVOIN LÄHDEKOODI JA SEN MERKITYS LIIKETOIMINNASSA SKOL ja FLIC, 29.10.2015 Teemu Virtanen, Dimenteq Oy DIMENTEQ OY Tietotekniikan palveluyritys,

Lisätiedot

Liiketoimintaprosessien ja IT -palvelujen kytkentä Palveluntarjoaja katalysaattorina

Liiketoimintaprosessien ja IT -palvelujen kytkentä Palveluntarjoaja katalysaattorina Liiketoimintaprosessien ja IT -palvelujen kytkentä Palveluntarjoaja katalysaattorina Mikko Pulkkinen TietoEnator Oyj 6.9.2007, Helsinki Tavoitteiden kehittyminen ICT Palveluhallinnassa Primääritavoite

Lisätiedot

DATAN HALLINNAN NYKYKÄYTÄNNÖT JA TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT OULUN YLIOPISTOSSA. Tietohallinto / Suorsa & Keinänen

DATAN HALLINNAN NYKYKÄYTÄNNÖT JA TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT OULUN YLIOPISTOSSA. Tietohallinto / Suorsa & Keinänen 1 DATAN HALLINNAN NYKYKÄYTÄNNÖT JA TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT OULUN YLIOPISTOSSA 2 ESITYKSEN SISÄLTÖ IT-palvelujen organisointi Oulun yliopistossa Palvelutuotannon taustatietoja Datan tallennuksen nykytila

Lisätiedot

Constech Oy. Liiketoimintalähtöisten ICT- palveluiden kehittäminen ja johtaminen

Constech Oy. Liiketoimintalähtöisten ICT- palveluiden kehittäminen ja johtaminen Constech Oy Liiketoimintalähtöisten ICT- palveluiden kehittäminen ja johtaminen Päiväys: 19.4.2016 Esitys: JuhaTujula, CEO Yhteystiedot: juha.tujula@constech.fi: 044-981 2750 Yritysesittelyt CONSTECH OY

Lisätiedot

Pilvipalvelut kehityksen mahdollistajana - (valmistavan PK-yrityksen näkökulmaa)

Pilvipalvelut kehityksen mahdollistajana - (valmistavan PK-yrityksen näkökulmaa) Pilvipalvelut kehityksen mahdollistajana - (valmistavan PK-yrityksen näkökulmaa) Juhani Lempiäinen Ohjelmapalvelujen tuottaja Digitaalinen tuoteprosessi-ohjelma Valmistavissa yrityksissä pilvipalvelujen

Lisätiedot

Kehittyvän ympäristön ja teknologian haasteet

Kehittyvän ympäristön ja teknologian haasteet Kehittyvän ympäristön ja teknologian haasteet Matti Helkamo Siemens Osakeyhtiö, Building Technologies Kiinteistöjen paloturvallisuuden ajankohtaispäivät Restricted Siemens Osakeyhtiö 2016 www.siemens.fi

Lisätiedot

Bimodaalisuus IT Palvelunhallinnassa Case UPM

Bimodaalisuus IT Palvelunhallinnassa Case UPM Bimodaalisuus IT Palvelunhallinnassa Case UPM Kuka on Johanna Manager, IT Service Managmement UPM:lla ja osana IT Strategy and Governance tiimiä Vastuulla Palvelunhallinnan maturiteetti UPM IT:ssä BBA

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro: AMK-sektorin näkökulma

Kommenttipuheenvuoro: AMK-sektorin näkökulma Kommenttipuheenvuoro: AMK-sektorin näkökulma Turo Kilpeläinen Toimitusjohtaja/rehtori Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy turo.kilpelainen@kamk.fi 044 7101 600 1 Yhdessä ja/vai erikseen ICT:n eri osa-alueilla

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

Miten yhteiskunnalliset haasteet, julkiset palvelut ja yritysten liiketoiminta kohtaavat vai kohtaavatko?

Miten yhteiskunnalliset haasteet, julkiset palvelut ja yritysten liiketoiminta kohtaavat vai kohtaavatko? Miten yhteiskunnalliset haasteet, julkiset palvelut ja yritysten liiketoiminta kohtaavat vai kohtaavatko? Ville Valovirta Miten liiketoimintaa sosiaalisista innovaatioista? -seminaari 23.1.2013 2 1. Miten

Lisätiedot

Suomen IT-palvelumarkkinat: näkymiä vuodelle 2009. Mika Rajamäki

Suomen IT-palvelumarkkinat: näkymiä vuodelle 2009. Mika Rajamäki Suomen IT-palvelumarkkinat: näkymiä vuodelle 2009 Mika Rajamäki Market-Visio Oy Marketvisio on riippumaton ICT-johtamisen ja liiketoiminnan neuvonantaja. Marketvisio yhdistää Gartnerin globaalit resurssit

Lisätiedot

ESITE. Coromatic Operations Anna meidän hoitaa kriittisten toimintojenne hallinnointi

ESITE. Coromatic Operations Anna meidän hoitaa kriittisten toimintojenne hallinnointi ESITE Coromatic Operations Anna meidän hoitaa kriittisten toimintojenne hallinnointi Sairaalat Toimistot Asiantuntijuus käytössänne 24/7 24/7 asiakaspalvelu ja päivystystiimi Tarjoamme palvelua sekä Suomessa

Lisätiedot

TIETOHALLINTO- JOHTAMISEN VALMENNUS- OHJELMA. Nosta osaamisesi seuraavalle tasolle

TIETOHALLINTO- JOHTAMISEN VALMENNUS- OHJELMA. Nosta osaamisesi seuraavalle tasolle 2018 TIETOHALLINTO- JOHTAMISEN VALMENNUS- OHJELMA Nosta osaamisesi seuraavalle tasolle Liity edelläkävijöihin! Valmennuksen hyödyt: VALMENNETTAVALLE Saat uusia ideoita ja oivalluksia työhösi Ymmärrät entistä

Lisätiedot

Strateginen johtaminen edellyttää henkilöstöjohtamisen

Strateginen johtaminen edellyttää henkilöstöjohtamisen Strateginen johtaminen edellyttää henkilöstöjohtamisen mittaamista Uudista ja Uudistu Vaihtuva johtajuus 2011 Vahingossa Hyvä? Taru From 28.9.2011 HR4 Solutions Oy 2011 HR4 Solutions Oy - 28.9.2011 ESITYKSEN

Lisätiedot

JOHTAMISEN ARKKITEHTUURI

JOHTAMISEN ARKKITEHTUURI JOHTAMISEN ARKKITEHTUURI Mitä tietojohtamisessa johdetaan? Palaveri HAUS:ssa, Leena Kononen 21.3.2014 Johtamisen arkkitehtuuri on johtamisen kokonaisuus On taitoa ymmärtää yhteyksiä ja yhteentoimivuutta

Lisätiedot

Liiketoimintaosaamisen haasteet Suomessa. 30.8.2010 Matti Alahuhta

Liiketoimintaosaamisen haasteet Suomessa. 30.8.2010 Matti Alahuhta Liiketoimintaosaamisen haasteet Suomessa 30.8.2010 Matti Alahuhta Agenda Liiketoimintaosaamisen haasteet Suomessa Mitä liiketaloustieteiden tutkimus antaa suomalaiselle elinkeinoelämälle? 2 KONE Corporation

Lisätiedot

Verkostojen tehokas tiedonhallinta

Verkostojen tehokas tiedonhallinta Tieto Corporation Verkostojen tehokas tiedonhallinta Value Networks 3.9.2014 Risto Raunio Head of Lean System Tieto, Manufacturing risto.raunio@tieto.com Sisältö Mihin verkostoitumisella pyritään Verkoston

Lisätiedot

Ostoreskontratoiminnot seuraavalle asteelle

Ostoreskontratoiminnot seuraavalle asteelle A Basware Presentation Ostoreskontratoiminnot seuraavalle asteelle Kuinka tehostaa ostoreskontratoimintoja entisestään Basware InvoiceOut - Ostolaskuprosessin ulkoistaminen Esa Tihilä, toimitusjohtaja,

Lisätiedot

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013 Tietohallinnon nykytilan analyysi Analyysimenetelmä (sovitettu Tietomallista) 9.10.2013 Haastattelurunko Kerättävät perustiedot Budjetti (edellisvuoden) Henkilöstökustannukset IT-ostot Muut Liite - Kypsyysanalyysin

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Sisältö > VIP:n toimintamalli > Tilanne tänään > Odotukset toimittajille Valtion IT-palvelukeskuksen toimintamalli VIP

Lisätiedot

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA Tule oppimaan parhaat käytännöt teknologisen murroksen johtamiseen sekä digitalisaation ja uusimman teknologian hyödyntämiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa!

Lisätiedot

Sidosryhmien merkitys taloushallinnon palvelukeskusten toiminnassa

Sidosryhmien merkitys taloushallinnon palvelukeskusten toiminnassa Place for a picture Sidosryhmien merkitys taloushallinnon palvelukeskusten toiminnassa Jukka Rautavalta 1 First Name Last Name 25.5.2012 Fazer-konserni lyhyesti Vuonna 1891 perustettu perheyritys Ruokailupalveluja,

Lisätiedot

LUC Service Desk. Käyttöönottoprojektin taustat ja kokemukset Sakari Tarvainen

LUC Service Desk. Käyttöönottoprojektin taustat ja kokemukset Sakari Tarvainen LUC Service Desk Käyttöönottoprojektin taustat ja kokemukset Sakari Tarvainen Taustaa IT-palvelut ovat osa konsernin tukipalvelukeskusta IT-henkilöstöä noin 70 IT-palveluja tarjotaan seuraaville asiakkaille

Lisätiedot

Mitä muutoksia pilvipalvelut tulevat aikaansaamaan tietoteknisten ratkaisujen hankinta- ja toimitusmalleissa? Miten pilvipalvelut muokkaavat

Mitä muutoksia pilvipalvelut tulevat aikaansaamaan tietoteknisten ratkaisujen hankinta- ja toimitusmalleissa? Miten pilvipalvelut muokkaavat Mitä muutoksia pilvipalvelut tulevat aikaansaamaan tietoteknisten ratkaisujen hankinta- ja toimitusmalleissa? Miten pilvipalvelut muokkaavat yritysten osto- ja käyttötottumuksia. Lisää ketteryyttä, nopeampi

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksen näkymiä Soteuudistamistyöskentelyssä

Kelan kuntoutuksen näkymiä Soteuudistamistyöskentelyssä Kelan kuntoutuksen näkymiä Soteuudistamistyöskentelyssä Koppi-kuntoutusseminaari 16.11.2016 Mikko Toivanen osaamiskeskuksen päällikkö, työ- ja toimintakykyetuudet 1 Kela kuntoutuksen kehittämistoiminnassa

Lisätiedot

Valtorin strategia. Hyväksytty Valtorin hallituksen kokouksessa

Valtorin strategia. Hyväksytty Valtorin hallituksen kokouksessa Valtorin strategia Hyväksytty Valtorin hallituksen kokouksessa 26.10.2017 TORI Töissä valtiolla sujuvammin Valtorin strategia Visio Luotettu ja toiminnan kaikissa tilanteissa turvaava Tuotamme valtionhallinnon

Lisätiedot

CxO Mentor Oy. Run IT Like Business. 28.5.2014 Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2014

CxO Mentor Oy. Run IT Like Business. 28.5.2014 Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2014 CxO Mentor Oy Run IT Like Business 28.5.2014 Reino Myllymäki Aina silloin tällöin kuulee sanottavan, että tietohallintoa ja ITpalveluja pitäisi hoitaa kuin bisnestä. Mutta mitä tuolla kannanotolla oikein

Lisätiedot

Porin kaupungin tietohallinnon uudistus

Porin kaupungin tietohallinnon uudistus Kilpailutyö Porin kaupungin tietohallinnon uudistus Ryhmä numero 17 Ehdotus toimintamallista, miten Porin kaupunkikonsernin tietohallinto tulisi uudelleenorganisoida siten, että se voi parhaalla mahdollisella

Lisätiedot

Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun. Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5.

Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun. Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5. Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5.2015, Tampere Yritys Lähtökohta Tarve kehittämiselle Esityksen sisältö Kehityshanke

Lisätiedot

Service Management kokonaisvaltaisen palveluhallinnan ja suunnitelmallisen kehittämisen välineenä

Service Management kokonaisvaltaisen palveluhallinnan ja suunnitelmallisen kehittämisen välineenä Service Management kokonaisvaltaisen palveluhallinnan ja suunnitelmallisen kehittämisen välineenä Basware Käyttäjäpäivät 20.-21.9.2011 Rohkeus liiketoiminnan kehittämiseen Lahti Service Management -tietoiskun

Lisätiedot

Aditron ulkoistuspalvelut. 6.11.2008 Sanomatalo Helsinki Petri Tolonen

Aditron ulkoistuspalvelut. 6.11.2008 Sanomatalo Helsinki Petri Tolonen Aditron ulkoistuspalvelut 6.11.2008 Sanomatalo Helsinki Petri Tolonen Aditro palvelee asiakkaitaan neljällä alueella Asiakasrajapinta Liiketoimintaprosessit Informaatiologistiikka Asiakassuhteen hallinta

Lisätiedot

Julkisen hallinnon linjaukset tiedon sijainnista hallinnasta Pauli Kartano

Julkisen hallinnon linjaukset tiedon sijainnista hallinnasta Pauli Kartano Julkisen hallinnon linjaukset tiedon sijainnista hallinnasta 11.9.2018 Pauli Kartano Lausuntokierros Linjaukset ja lausunnot nähtävillä lausuntopalvelussa Julkisen hallinnon linjaukset tiedon sijainnista

Lisätiedot

Valtorin strategia Töissä valtiolla sujuvasti ja turvatusti

Valtorin strategia Töissä valtiolla sujuvasti ja turvatusti Valtorin strategia Valtorin strategia Visio, toimintaajatus ja arvot Töissä valtiolla sujuvasti ja turvatusti Tuotamme valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja

Lisätiedot

esipoo Projektiesitys 29.3.2007 Kunnanjohtaja Markku Luoma Hallintojohtaja Anne Iijalainen It-päällikkö Sam Allén Konsultti Harry Martin

esipoo Projektiesitys 29.3.2007 Kunnanjohtaja Markku Luoma Hallintojohtaja Anne Iijalainen It-päällikkö Sam Allén Konsultti Harry Martin esipoo Projektiesitys 29.3.2007 Kunnanjohtaja Markku Luoma Hallintojohtaja Anne Iijalainen It-päällikkö Sam Allén Konsultti Harry Martin Sipoo Suomen halutuin kunta Sipoo 2025 strategia 1 Sipoo 2025 yhteinen

Lisätiedot

ICT:n johtamisella tuloksia

ICT:n johtamisella tuloksia Tuottava IT ICT:n johtamisella tuloksia Data: Tietohallintojen johtaminen Suomessa 2012 Tietääkö liiketoimintajohto mitä IT tekee? Ei osaa sanoa tietääkö Ei tiedä Osittain Tietää 0 % 10 % 20 % 30 % 40

Lisätiedot

VTT:n strategian ja toiminnallinen arviointi Johtoryhmän jäsenen kommentteja

VTT:n strategian ja toiminnallinen arviointi Johtoryhmän jäsenen kommentteja VTT:n strategian ja toiminnallinen arviointi Johtoryhmän jäsenen kommentteja Lauri Oksanen Head of Research 27.9.2010 Nämä kommentit ovat henkilökohtaisia eivätkä välttämättä edusta Nokia Siemens Networksin

Lisätiedot

Ohjelma (09.00 11.30)

Ohjelma (09.00 11.30) 28.5.2008 1 Ohjelma (09.00 11.30) Tilaisuuden avaus Jukka Lehtinen, Toimitussihteeri, it-viikko TDC Zoo uuden ajan mobiiliratkaisu business-viidakkoon Pasi Mäki, Johtaja, TDC yritysmyynti Business Benefits

Lisätiedot

TEHOA JA TIETOA LIIKETOIMINTAAN Menesty energisen Mepcon kanssa

TEHOA JA TIETOA LIIKETOIMINTAAN Menesty energisen Mepcon kanssa TEHOA JA TIETOA LIIKETOIMINTAAN Menesty energisen Mepcon kanssa MEPCO TUOTTAA RATKAISUJA YRITYSTEN JA JULKISHALLINNON ASIAKKUUDENHALLINTAAN, TALOUDEN- JA TOIMINNANOHJAUKSEEN SEKÄ PALKKA- JA HENKILÖSTÖHALLINTOON

Lisätiedot

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely Business Oulu Teollisuus-Forum 29.5.2013 Wisetime Oy:n esittely Wisetime Oy Wisetime Oy on oululainen v. 1991 perustettu ohjelmistotalo, jonka omat tuotteet, Wise-järjestelmät ja niihin liittyvät tukipalvelut,

Lisätiedot

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Internap 23.7.2013: Amazon price cuts still no match for bare-metal cloud economics and performance A true bare-metal cloud offers better

Lisätiedot

Palvelutoimisto. Prosessit ja ihmiset rokkaamaan yhdessä. itsmf TOP10 @Kalastajatorppa 3.-4.10.2013 Hanna Nyéki-Niemi ja Mika Lindström 3.10.

Palvelutoimisto. Prosessit ja ihmiset rokkaamaan yhdessä. itsmf TOP10 @Kalastajatorppa 3.-4.10.2013 Hanna Nyéki-Niemi ja Mika Lindström 3.10. Palvelutoimisto Prosessit ja ihmiset rokkaamaan yhdessä itsmf TOP10 @Kalastajatorppa 3.-4.10.2013 Hanna Nyéki-Niemi ja Mika Lindström 3.10.2013 Keitä olemme? Mika Lindström Hanna Nyéki-Niemi Ei anneta

Lisätiedot

DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi. Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli

DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi. Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli DOB-Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuskurssi Palvelu- ja asiakaslogiikkaan perustuva liiketoimintamalli 29.3.2017 Klo 12-16 Outi Kinnunen, Laurea Jaakko Porokuokka, Laurea Jyrki Koskinen, COSS cc

Lisätiedot

Projektityökaluilla tuottavuutta toimintaan, Espoo, 12.11.2014 Kari Kärkkäinen

Projektityökaluilla tuottavuutta toimintaan, Espoo, 12.11.2014 Kari Kärkkäinen Projektityökaluilla tuottavuutta toimintaan, Espoo, 12.11.2014 Kari Kärkkäinen 1 TEKNISEN PALVELUN KUMPPANI VUODESTA 1986 Comatec Group: Insinööritoimisto Comatec Oy Rantotek Oy Insinööritoimisto Metso

Lisätiedot

WEBINAARI 14.3.2012 CLOUD SOFTWARE SRA- esi;ely

WEBINAARI 14.3.2012 CLOUD SOFTWARE SRA- esi;ely WEBINAARI 14.3.2012 CLOUD SOFTWARE SRA- esi;ely Janne Järvinen Director, F- Secure FAD, Cloud So7ware Program Yhteenveto TKI - näkymät Skaalautuvat pilvipalvelualustat ja sovelluskehitystä tukevat komponenbt

Lisätiedot

Omenan tuotannon eri liiketoimintamallit miten tuottaa lisäarvoa omalle tuotteelle?

Omenan tuotannon eri liiketoimintamallit miten tuottaa lisäarvoa omalle tuotteelle? Omenan tuotannon eri liiketoimintamallit miten tuottaa lisäarvoa omalle tuotteelle? Susann Rännäri, puutarhatuotannon kehittämispäällikkö ProAgria SLF Puh: 0438248705, S-posti: susann.rannari@slf.fi Viime

Lisätiedot

Business Insight -tapahtumasarja ADAPTIVE INSIGHTS BUDJETOINNISTA SUORITYSKYVYN JOHTAMISEEN. Hotel Kämp

Business Insight -tapahtumasarja ADAPTIVE INSIGHTS BUDJETOINNISTA SUORITYSKYVYN JOHTAMISEEN. Hotel Kämp Business Insight -tapahtumasarja ADAPTIVE INSIGHTS BUDJETOINNISTA SUORITYSKYVYN JOHTAMISEEN Hotel Kämp 25.8.2016 Adaptive Insights -Budjetoinnista suorituskyvyn johtamiseen 9.00-9.10 9.10-9.30 9.30-10.00

Lisätiedot

Turun kaupungin tietohallintostrategia Tiivistelmä

Turun kaupungin tietohallintostrategia Tiivistelmä Turun kaupungin tietohallintostrategia 2017 2021 Tiivistelmä Tietohallintostrategian tavoitteet ja linjaukset Tietohallintostrategian tavoitteet 1. Toimintamme on avointa ja läpinäkyvää. 6. Vauhditamme

Lisätiedot

Palvelujen organisointi ja toiminnan ohjaus tuottavuuden näkökulmasta

Palvelujen organisointi ja toiminnan ohjaus tuottavuuden näkökulmasta Palvelujen organisointi ja toiminnan ohjaus tuottavuuden näkökulmasta Kärkihankkeiden 6 ja 7 raportin kommentointia Varatoimitusjohtaja Tuottavuusnäkökulma palvelujen organisointiin ja toiminnan ohjaukseen

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Future Smart City. Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä. Juha Ruokari. Huhtikuu 2018

Future Smart City. Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä. Juha Ruokari. Huhtikuu 2018 Future Smart City Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä Juha Ruokari Huhtikuu 2018 Tulevaisuuden älykäs kunta ja sen mahdollistajat UUDET PALVELUT Hyvinvointi, elinvoima, kilpailukyky

Lisätiedot

Liikeidea. Etunimi Sukunimi

Liikeidea. Etunimi Sukunimi Liikeidea Funidata Oy on perustettu maaliskuussa 2016 Tampereen yliopiston, Jyväskylän yliopiston, Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteisen Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi OTM-hankkeen

Lisätiedot

Mikä meni pieleen? 10/28/2014

Mikä meni pieleen? 10/28/2014 Mikä meni pieleen? Tarpeen määrittely? Toimittajavalinta? Sopimusmalli? Asiakkaan ja toimittajan yhteistyö? Riskien hallinta? Ennalta odottamattomien tilanteiden käsittely? HS 25.3.2014: NH90-helikoptereita

Lisätiedot

Elinkaarimallit kehityshanke ja sen tulokset. Pertti Valtonen Kauppa- ja teollisuusministeriö

Elinkaarimallit kehityshanke ja sen tulokset. Pertti Valtonen Kauppa- ja teollisuusministeriö Elinkaarimallit kehityshanke ja sen tulokset Pertti Valtonen Kauppa- ja teollisuusministeriö Kehityshankkeen organisointi Johtoryhmä Espoo, Helsinki, Tampere, Vantaa puolustus-, ympäristö- sekä kauppa-

Lisätiedot

Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat ja sidosryhmät - roolit, päätöksenteon ja ansainnan logiikka

Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat ja sidosryhmät - roolit, päätöksenteon ja ansainnan logiikka Ympäristöjohtamismenettelyn strategiatyöpaja, FIGBC, 16.11.2010 Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat ja sidosryhmät - roolit, päätöksenteon ja ansainnan logiikka Hanna Kaleva KTI Kiinteistötieto Oy Kiinteistö-

Lisätiedot

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Haasteet vesialalla Monet yritykset pieniä kansainvälisen kasvun kynnyksellä

Lisätiedot

Malleja valinnanvapauden lisäämiseksi

Malleja valinnanvapauden lisäämiseksi Malleja valinnanvapauden lisäämiseksi VAHVAT VANHUSNEUVOSTO ääni kuuluviin ja osaaminen näkyväksi Tampere projektijohtaja Mari Patronen Tampereen hankkeet 1. Asiakas- ja palveluohjaus 2. Henkilökohtainen

Lisätiedot

TEHTÄVIEN HALLINTA JA DIGITAALINEN ALKO

TEHTÄVIEN HALLINTA JA DIGITAALINEN ALKO TEHTÄVIEN HALLINTA JA DIGITAALINEN ALKO Reko Lehti Teknologiapäällikkö 31.08.2016 31.8.2016 Alkujumppa Konteksti: Alko tänään Matkalla digitaaliseksi organisaatioksi Palveluväylä prosesseille ja palveluille

Lisätiedot

AKVA- seminaari 26.9. Kuntien Tiera Oy. Kuntien Tiera Tiera tänään Tiera Toimisto palvelu esittely. Petteri Aaltonen Infratuotejohtaja

AKVA- seminaari 26.9. Kuntien Tiera Oy. Kuntien Tiera Tiera tänään Tiera Toimisto palvelu esittely. Petteri Aaltonen Infratuotejohtaja AKVA- seminaari 26.9 Kuntien Tiera Oy Kuntien Tiera Tiera tänään Tiera Toimisto palvelu esittely Petteri Aaltonen Infratuotejohtaja Copyright Kuntien Tiera Oy Tiera on vuonna 2010 perustettu yli 200:n

Lisätiedot

CxO Mentor Oy. Business haastaa ja IT mahdollistaa - vai miten päin se oli? Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2013

CxO Mentor Oy. Business haastaa ja IT mahdollistaa - vai miten päin se oli? Reino Myllymäki. CxO Mentor Oy 2013 CxO Mentor Oy Business haastaa ja IT mahdollistaa - vai miten päin se oli? 5.2.2013 Reino Myllymäki Esityksen kolme lähtökohtaa IT:n hyödyntämisen tilanne? Miten liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistyö

Lisätiedot

Hyvä sovellus- järjestelmäsalkun hallinta

Hyvä sovellus- järjestelmäsalkun hallinta Hyvä sovellus- järjestelmäsalkun hallinta Esa Toivonen, Senior Portfolio Advisor CGEIT, CISA, CRISC, LJK, ymba Thinking Portfolio esa.toivonen@thinkingportfolio.com http://www.thinkingportfolio.com/fi

Lisätiedot

Tietohallinnon liiketoimintalähtöinen toiminnanohjaus IT-ERP

Tietohallinnon liiketoimintalähtöinen toiminnanohjaus IT-ERP Tietohallinnon liiketoimintalähtöinen toiminnanohjaus IT-ERP 27.9.2007 Juha Berghäll Efecte Oy juha.berghall@efecte.fi / +358 40 589 5121 Kuka puhuu? z Juha Berghäll z Country Manager Finland z Laaja kokemus

Lisätiedot

Valtorin strategia, päivitetty syksyllä 2016

Valtorin strategia, päivitetty syksyllä 2016 Valtorin strategia, päivitetty syksyllä 2016 Toiminta-ajatus, ja eteneminen Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ICT-palvelut Lähtötilanne Erilaisia palveluita käytössä Erilaiset toimintaprosessit

Lisätiedot

10.6.2010 Jan Hursti, Kehityspäällikkö, Isoworks Oy. Turvallista pilvipalvelua keskisuurille yrityksille

10.6.2010 Jan Hursti, Kehityspäällikkö, Isoworks Oy. Turvallista pilvipalvelua keskisuurille yrityksille 10.6.2010 Jan Hursti, Kehityspäällikkö, Isoworks Oy Turvallista pilvipalvelua keskisuurille yrityksille Maankattavaa ICT-palvelua Huolehdimme asiakkaidemme tieto- ja viestintätekniikan toimivuudesta 24/7

Lisätiedot

Onnistunut ohjelmistoprojekti

Onnistunut ohjelmistoprojekti Onnistunut ohjelmistoprojekti 2.12.2008 Hermanni Hyytiälä Reaktor Innovations Oy Agenda Yritysesittely Keinoja onnistuneeseen ohjelmistoprojektiin Ihmiset Menetelmät Käytännöt ja työkalut Tulevaisuuden

Lisätiedot

ja prosessien tiedoista noin 90 tehty ilman selviä

ja prosessien tiedoista noin 90 tehty ilman selviä Lehdistötiedote Konica Minolta esittelee asiakkaidensa työnkulkuja merkittävästi tehostavat dokumentinhallinnan ja prosessien palvelut (MCS, Managed Content Services) Lokakuu 2014 Konica Minolta, Inc.

Lisätiedot

Presented by: Date: Juha Salmi 2.10.2014. Welcome to SYMFONI. IT mene rahan luo!

Presented by: Date: Juha Salmi 2.10.2014. Welcome to SYMFONI. IT mene rahan luo! Presented by: Date: Juha Salmi 2.10.2014 Welcome to SYMFONI IT mene rahan luo! Liiketoimintalähtöinen IT harvinaisen pitkään muodissa ollut klisee STRATEGIA Miten hyvin organisaation strategia on

Lisätiedot

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT Hankintatoimen kehittäminen teknologiateollisuudessa - VTT mukana kehitystyössä VTT:n Liiketoiminta ja teknologian johtaminen -osaamiskeskuksen toteuttamissa

Lisätiedot

Valtorin strategia Strategian painopisteet ja tavoitteet

Valtorin strategia Strategian painopisteet ja tavoitteet Valtorin strategia 2019-2022 Strategian painopisteet ja tavoitteet Valtorin toiminnalla on tietyt pysyvät periaatteet TURVALLISUUS- VAATIMUSTEN TÄYTTYMINEN YHTENÄISYYS ORGANISAATIO- RAJOJEN YLI VALTIONHALLINNON

Lisätiedot

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa!

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Onregon DPS-työpajat ovat Microsoft Enterprise Agreement asiakkaille sopivia työpajoja, joiden maksamiseen voi

Lisätiedot

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET Liikenne- ja viestintäministeriö edistää väestön hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä. HYVINVOINTIA JA KILPAILUKYKYÄ HYVILLÄ YHTEYKSILLÄ

Lisätiedot

Alueelliset tulevaisuuden skenaariot

Alueelliset tulevaisuuden skenaariot Alueelliset tulevaisuuden skenaariot (Digitaalinen Pohjois-Pohjanmaa -raportin pohjalta) Petri Ahokangas, Martti Ahtisaari Instituutti, Futuralis-tutkimusryhmä MIKSI ALUEELLISIA SKENAARIOITA? Tunnistaa

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot

Tervetuloa! Tietohallinnon rajapinnat ja organisointi

Tervetuloa! Tietohallinnon rajapinnat ja organisointi Tervetuloa! Tietohallinnon rajapinnat ja organisointi Reino Myllymäki CxO Mentor Oy johtava mentori, päätoimittaja / Tietohallinnon johtaminen 20.11.2014 Reinon aikajana IT-LT-yhteistyö 2.0 Muutosjohtaminen

Lisätiedot

Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä. Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy

Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä. Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy Agenda Arek yrityksenä Testauspalvelun uudelleen järjestelyt 2014 Vastuut ja käytännön työnjako

Lisätiedot