Kerassa ja Koivuhovissa edellyttää. laitureiden kulkuyhteydet. Espoon kääntöraide. rakennetaan kokonaisuudessaan.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kerassa ja Koivuhovissa edellyttää. laitureiden kulkuyhteydet. Espoon kääntöraide. rakennetaan kokonaisuudessaan."

Transkriptio

1 ESPOON KAUPUNKIRATA YLEISSUUNNITELMA 2003 LIITE 1. Alustavat työvaiheet 1 (3) ALUSTAVAT TYÖVAIHEET Ensimmäinen vaihe Liikennöinti tapahtuu nykyisiä raiteita ja kaikilla asemilla matkustajien käytössä ovat nykyiset laiturit. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään kaikki nykyisten raiteiden ulkopuolella tehtävät maanrakennus-, pohjanvahvistus- ja sillanrakennustyöt. Päällysrakenne ja sähköistys rakennetaan ER:lle Kerassa ja Koivuhovissa. Näillä asemilla rakennetaan myös uudet laiturit ER:lle sekä uusien laitureiden kulkuyhteydet. Espoon kääntöraide rakennetaan kokonaisuudessaan. Kuva 1. Nykytilanne ER:n päällysrakenteen ja sähköistyksen rakentaminen Kerassa ja Koivuhovissa edellyttää työnaikaiset vaihteet tms., jotta rakentamisessa tarvittava kiskoilla liikkuva kalusto saadaan työmaalle. Kääntöraiteelle kalusto saadaan ajettua tulevaa EKR:tta pitkin. Toiseen vaiheeseen siirtymisen kannalta välttämättömiä töitä ovat ER:n käyttöönottoon liittyvät työt Kerassa ja Kilossa sekä Espoon kääntöraiteen rakentaminen. Muita töitä voidaan osittain jatkaa toisessa vaiheessa. Toinen vaihe Kuva 2. Ensimmäinen vaihe Liikenne siirtyy uudelle ER:lle Kerassa ja Koivuhovissa. Kerassa ja Koivuhovissa otetaan käyttöön uudet laiturit ER:n osalta. Ennen kuin toisen vaiheen maarakennus ja päällysrakennetöitä päästään tekemään, on Keraan ja Koivuhoviin rakennettava työnaikaiset laiturit tulevan PKR:n eteläpuolelle. Toisessa vaiheessa rakennetaan pääasiassa päällysrakennetta ja sähköistystä. Maarakennus- ja pohjanvahvistustöitä tehdään vain PR:lle Keran ja Koivuhovin asemien nykyisten laitureiden kohdalla. Toisen vaiheen pääasiallisin työ on päällysrakenteen ja sähköistyksen rakentaminen ER:lle ja EKR:lle välille Tuomarila Espoo. Kuva 3. Toinen vaihe

2 ESPOON KAUPUNKIRATA YLEISSUUNNITELMA 2003 LIITE 1. Alustavat työvaiheet 2 (3) Lisäksi päällysrakenne ja sähköistys rakennetaan PR:lle välille Leppävaara Tuomarila sekä PKR:lle välille Leppävaara - Kilo. Tekemällä PR:n päällysrakennetyöt mahdollisimman pitkälle valmiiksi jo toisessa vaiheessa minimoidaan kolmannen vaiheen kestoa. ER:n ja EKR:n rakentamisessa tarvittava kiskoilla kulkeva kalusto saadaan ajettua työmaalle ER:tta pitkin Espoosta. PR:n päällysrakenteen ja sähköistyksen rakentaminen edellyttää työnaikaisen vaihteen tms. esimerkiksi Leppävaaraan. Kolmanteen vaiheeseen siirryttäessä ER ja EKR liitetään tilapäisesti nykyisiin raiteisiin Tuomarilan aseman länsipäässä. Kolmanteen vaiheeseen siirtymisen kannalta välttämättömiä töitä ovat ER:n ja EKR:n päällysrakenne ja sähköistystyöt Tuomarilan ja Espoon välillä. PR:n päällysrakennetöitä ja laitureiden rakentamista voidaan osin jatkaa kolmannessa vaiheessa, mutta ne eivät saa pidentää kolmannen vaiheen kestoa. Kuva 4. Kolmas vaihe Kolmas vaihe Espoossa on käytössä vain kaksi eteläisintä laituriraidetta 3 ja 4. Tämä lisää liikenteen häiriöherkkyyttä ja saattaa aiheuttaa pieniä myöhästymisiä. Nykyisten aikataulujen perusteella häiriöt liikenteessä eivät ole suuria. Vaiheen kestoa on kuitenkin pyritty minimoimaan tekemällä kaikki mahdolliset rakennustyöt jo edellisessä vaiheessa. Kolmannessa vaiheessa rakennetaan PKR:n ja PR:n pohjanvahvistukset välillä Tuomarila Espoo, rakennetaan PR:n päällysrakenne ko. välillä sekä asennetaan PR:n ja PKR:n väliset vaihteet Espoon itäpuolella uudelleen nykyiselle paikalleen. Neljäs vaihe Uusi PR otetaan käyttöön lopullisena koko pituudeltaan. Käytössä ovat siis nyt PR ja ER. Leppävaarassa yhteys kaupunkiradan raiteilta länteen päin liikennöitävälle PR:lle katkeaa. Kuva 5. Neljäs vaihe Tämä edellyttää, että Kaikkien Helsinki Leppävaara välin kaupunkirataa kulkevien junien pääteasemaksi tulee Leppävaara. Kaukoliikenneraiteita Leppävaarassa käyttävät junat voivat liikennöidä normaalisti. Neljännessä vaiheessa rakennetaan PKR:n päällysrakenne ja sähköistys valmiiksi. EKR:n päällysrakenne ja sähköistys rakennetaan valmiiksi välille Leppävaara Tuomarila. Lisäksi rakennetaan pohjanvahvistus PKR:lle ja EKR:lle Koivuhovin aseman itäpuolella sekä Lansantunnelin AK:stä PKR:n osuus. Kauniaisiin rakennetaan lopullinen PKR:n laituri kulkuyhteyksineen. EKR:n päällysrakennetyöt edellyttävät, että työnaikaiset laiturit PKR:n eteläpuolelta poistetaan Kerassa ja Koivuhovissa ja rakennetaan uudelleen, kun päällysrakennetyöt EKR:lle on saatu tehdyksi.

3 ESPOON KAUPUNKIRATA YLEISSUUNNITELMA 2003 LIITE 1. Alustavat työvaiheet 3 (3) PKR:n päällysrakenteen ja sähköistyksen rakentamisessa tarvittava kiskoilla liikkuva kalusto saadaan työmaalle joko käyttäen Leppävaaran PR:n ja PKR:n välistä uutta raiteenvaihtopaikkaa tai Espoosta PKR:tta pitkin. EKR:een rakentamisessa voidaan puolestaan hyödyntää Leppävaaran länsipuolella olevaa Ruusutorpan nykyistä raiteenvaihtopaikkaa. Viidenteen vaiheeseen siirtyminen edellyttää, että Lansantunnelin AK:n, EKR:n ja PKR:n pohjanvahvistus Koivuhovin itäpuolella sekä PKR:n päällysrakenne- ja sähköistystyöt ovat valmiita. EKR:n päällysrakenne- ja sähköistystöitä voidaan periaatteessa jatkaa vielä viidennen vaiheen alussa. PKR:n työnaikaiset laiturit Kerassa, Koivuhovissa ja Tuomarilassa on kuitenkin oltava valmiita. Kaupunkiradan käyttöönotto edellyttää työnaikaisten laitureiden purkamisen EKR:n päältä Kerassa, Koivuhovissa ja Tuomarilassa. Kuudes vaihe Kaupunkirata (ER ja EKR) otetaan käyttöön siirryttäessä kuudenteen työvaiheeseen ja Espooseen päättyvä lähiliikenne siirtyy kaupunkirataraiteille. Kaukoliikenneraiteita (PKR ja PR) käyttävät Kirkkonummen ja Karjaan lähiliikenne sekä kaukoliikenne. Kuudennessa vaiheessa toteutetaan Leppävaaran asemalla Ratsukadun AKS:n itäpuolella kaukoliikenneraiteiden pohjanvahvistukset raide kerrallaan. Kivihaka Leppävaara välillä (noin 7 km) on kuudennessa työvaiheessa käytössä vain toinen kaukoliikenneraiteista. Tämä voi aiheuttaa häiriöitä kaukoliikenneraiteiden liikenteeseen. Yksiraiteisuuden on kuitenkin katsottu olevan liikenteellisesti hyväksyttävissä. Pohjanvahvistuksen ratkaisua tarkemmin suunniteltaessa on kuitenkin huomioitava liikenteelle aiheutuva haitta ja pohjarakennusratkaisuilla minimoitava rakentamiseen tarvittava aika. Viides vaihe Uusi PKR otetaan käyttöön lopullisena. Käytössä ovat nyt tulevat kaukoliikenneraiteet PR ja PKR. Kuten neljännessäkin vaiheessa on viidennessä vaiheessa kaikkien Helsinki Leppävaara välin kaupunkirataa kulkevien junien pääteasema Leppävaara. Kilossa, Kerassa, Koivuhovissa ja Tuomarilassa on tilapäiset reunalaiturit. Espoon asemalla ER ei ole käytössä. Maarakennus- ja pohjanvahvistustöitä tehdään nykyisille raiteille (ER ja EKR) Leppävaarassa, Kauniaisissa ja Tuomarilassa. Kaikki sillat rakennetaan valmiiksi viidennessä vaiheessa. Päällysrakenne- ja sähköistystyöt tehdään vastaavilla osuuksilla, kuin maarakennus- ja pohjanvahvistustöitäkin. Asemista rakennetaan Keran laiturista EKR:n puoli, Kauniaisten aseman laiturit ER:lle ja EKR:lle, Koivuhovin laiturista EKR:n puoli sekä Tuomarilan laituri. Kuva 6. Viides vaihe Kiskoilla liikkuvan kaluston saaminen EKR:lle Kauniaisissa edellyttää joko työnaikaisen yhteyden tekemisen ER:lta tai vaihtoehtoisesti Keran työnaikaisen laiturin poistamisen kaluston siirron ajaksi. Kuva 7. Kuudes vaihe

4 Päiväajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua, ei uusia meluesteitä Karttaruutu 1/5 12 LEPPÄVAARA 11 Karttaruutu 2/ KILO KERA 65 db db db 1:2500(A3)

5 Päiväajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua, ei uusia meluesteitä Karttaruutu 3/ KAUNIAINEN 65 db db db 1:5000 (A3)

6 Päiväajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua, ei uusia meluesteitä Karttaruutu 4/ TUOMARILA KOIVUHOVI Karttaruutu 5/5 20 ESPOO db db db 1:5000(A3)

7 Yöajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua, ei uusia meluesteitä Karttaruutu 1/5 12 LEPPÄVAARA 11 Karttaruutu 2/ KILO KERA 60 db db db 1:2500(A3)

8 Yöajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua, ei uusia meluesteitä Karttaruutu 3/ KAUNIAINEN 60 db db db 1:5000 (A3)

9 Yöajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua, ei uusia meluesteitä Karttaruutu 4/ TUOMARILA KOIVUHOVI Karttaruutu 5/5 20 ESPOO db db db 1:2500(A3)

10 Päiväajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua yleissuunnitelman meluestein Kilo Melukaide ksk+1m Meluaita ksk+2m Meluaita ksk+3m 14 KILO 13 Koivuhovi KOIVUHOVI 65 db db db 1:5000 (A3)

11 Päiväajan keskiäänitaso (LAeq) radan valmistuttua yleissuunnitelman meluestein Kauniainen Melukaide ksk+1m Meluaita ksk+2m Meluaita ksk+3m 16 KAUNIAINEN 65 db db db 1:5000(A3)

Kuurinniityn asukaskyselyn yhteenveto

Kuurinniityn asukaskyselyn yhteenveto Kuurinniityn asukaskyselyn yhteenveto Kysely tehty 23.3-7.4.2016 Esityksen sisältö Lyhyt kertaus syksylle suunniteltuihin bussilinjojen muutoksiin. Kyselyn vastausten keskeisin palaute. Kartta kouluista,

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) JUHTA 10.5.2016 JulkICT Mistä on kyse? AUTA on kokeiluhanke, jolla etsitään uutta toimimallia asiakkaiden

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti

Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti Lausunto 1 (7) Liisa Peltola Katu- ja viherpalvelut Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti Tekninen keskus on pyytänyt kaupunkisuunnittelukeskukselta

Lisätiedot

Helsinki - Riihimäki 25.12.

Helsinki - Riihimäki 25.12. Helsinki - Riihimäki 25.12. T9633 I9048 I9055 T9647 I9061 K9349 I9065 K9353 I9067 K9361 I9071 K9367 I9074 K9373 I9076 K9379 I9078 K9387 H9661 I9082 Helsinki 7.44 8.59 9.29 9.44 9.59 10.16 10.24 10.31 10.39

Lisätiedot

Helsinki - Riihimäki 24.12.

Helsinki - Riihimäki 24.12. Helsinki - Riihimäki 24.12. N9205 T9601 N9209 T9605 N9213 T9609 N9217 T9611 I9014 I9015 Z9811 N9227 I9017 N9237 R9623 I9022 N9245 H9627 I9026 I9027 Helsinki 0.14 0.44 1.14 1.44 2.14 2.44 3.14 4.01 4.59

Lisätiedot

Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla

Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla Jarmo Nirhamo ja Heidi Mäenpää Liikennevirasto 12.5.2014 Sisältö Nykytilanne Ratahankkeet Pasilan alueella Läntinen lisäraide 2 Nykytilanne

Lisätiedot

Tammitie-projektin esittely. Jari Kainuvaara Espoon kaupunki

Tammitie-projektin esittely. Jari Kainuvaara Espoon kaupunki Tammitie-projektin esittely Jari Kainuvaara Espoon kaupunki Kohde sijaitsee Espoon Nöykkiössä, Martinsillantien varressa. Tammitie ja siihen liittyvät kadut Liittyvät kadut: Tammitie Tammikuja Vaahteratie

Lisätiedot

Hallitus 25 10.02.2015 HSL:N LAUSUNTO ESPOON KAUPUNKIRADAN RATASUUNNITELMASTA 550/07.71.710/2014. Hallitus 25

Hallitus 25 10.02.2015 HSL:N LAUSUNTO ESPOON KAUPUNKIRADAN RATASUUNNITELMASTA 550/07.71.710/2014. Hallitus 25 Hallitus 25 10.02.2015 HSL:N LAUSUNTO ESPOON KAUPUNKIRADAN RATASUUNNITELMASTA 550/07.71.710/2014 Hallitus 25 Esittelijä Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Valmistelija Osaston johtaja Sini Puntanen p. 4766

Lisätiedot

Suomi-Helsinki: Rakennustyöt 2014/S 055-092741. Hankintailmoitus erityisalat. Rakennusurakat

Suomi-Helsinki: Rakennustyöt 2014/S 055-092741. Hankintailmoitus erityisalat. Rakennusurakat 1/6 Tämä ilmoitus TED-verkkosivustolla: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:92741-2014:text:fi:html Suomi-Helsinki: Rakennustyöt 2014/S 055-092741 Hankintailmoitus erityisalat Rakennusurakat Direktiivi

Lisätiedot

HSL:n matkatutkimuksen tulokset syksyltä 2014 Tutkimus on osa suurten liikennehankkeiden vaikutustutkimuksia 2014 17

HSL:n matkatutkimuksen tulokset syksyltä 2014 Tutkimus on osa suurten liikennehankkeiden vaikutustutkimuksia 2014 17 HSL:n matkatutkimuksen tulokset syksyltä 2014 Tutkimus on osa suurten liikennehankkeiden vaikutustutkimuksia 2014 17 25.11.2015 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Ennen jälkeen-tutkimus tehdään, koska

Lisätiedot

MITEN HANKINTAMENETTELYILLÄ VOIDAAN VAIKUTTAA TIETOMALLIEN KÄYTÖN TEHOKKUUTEEN RAKENNUSHANKKEISSA

MITEN HANKINTAMENETTELYILLÄ VOIDAAN VAIKUTTAA TIETOMALLIEN KÄYTÖN TEHOKKUUTEEN RAKENNUSHANKKEISSA Image size: 7,94 cm x 25,4 cm MITEN HANKINTAMENETTELYILLÄ VOIDAAN VAIKUTTAA TIETOMALLIEN KÄYTÖN TEHOKKUUTEEN RAKENNUSHANKKEISSA -Infrahankkeiden näkökulma Mikko Leppänen 28.5.2013 Infrarakentaminen vuonna

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE

KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3A TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kaikkia tarjottavia kohteita koskevat tiedot yrityksestä 1. Tarjoaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/6 23.05.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/6 23.05.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) 92 Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunnan lausunto arviointikertomuksesta 2012 HEL 2013-003863 T 00 03 00 Päätös HKL liikelaitoksen johtokunta päätti antaa

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Vaasan sairaanhoitopiirin ky 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Göran Honga 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema

Lisätiedot

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Kaupungit kasvaneet ja kehittyneet ratapihojen ympärille Asuminen ja muun maankäyttö sijaitsee ratapihojen

Lisätiedot

Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella

Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella YHTEENVETO Vuoteen 2025 mennessä liikenne Kauniaisten tie- ja katuverkolla kasvaa ennusteen mukaan melko vähän.

Lisätiedot

Liikenteellinen ja ratatekninen selvitys Espoo-Kirkkonummi lähijunaliikenteen kehittämisestä

Liikenteellinen ja ratatekninen selvitys Espoo-Kirkkonummi lähijunaliikenteen kehittämisestä Liikenteellinen ja ratatekninen selvitys Espoo-Kirkkonummi SITO OY 2009 1 ALKUSANAT Rantaradan lähiliikenteen matkustajamäärä on kasvanut viime vuosina YTV-alueella ja erityisen nopeasti Kirkkonummen

Lisätiedot

Etelä-Suomen metsäverkkohanke

Etelä-Suomen metsäverkkohanke Etelä-Suomen metsäverkkohanke Esko Laitinen Metsänomistajien liitto Etelä-Suomi Taloustutkimus Oy:n vuonna 2010 tekemään tutkimukseen vastasi noin 1500 metsänomistajaa. Heidän tyytyväisyytensä metsäalan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.03.2015 Sivu 1 / 1 604/08.00.00/2015 22 Lausunnon antaminen Liikennevirastolle ratasuunnitelmasta (Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara-Kauklahti) (KH-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

DIPLOMITYÖN TIIVISTELMÄ

DIPLOMITYÖN TIIVISTELMÄ Ilmakuva suunnitelmasta DIPLOMITYÖN TIIVISTELMÄ Tämän diplomityön tarkoitus on ollut selvittää Espoossa sijaitsevan Keran asemanseudun täydennysrakentamista ja mahdollista uudiskäyttöä. Nykyisellään aseman

Lisätiedot

Uudenkaupungin edusta. Laatinut Sakari Lindström Kuvat ovat vuosilta 1997-2000

Uudenkaupungin edusta. Laatinut Sakari Lindström Kuvat ovat vuosilta 1997-2000 Uudenkaupungin edusta Laatinut Sakari Lindström Kuvat ovat vuosilta 1997-2000 Kuvia sisääntuloväylien varrelta Uuteenkaupunkiin tulee kolme väylää Hylkimyksen väylä on eteläisin, suojaisin ja veneilijöiden

Lisätiedot

KOSTEUDENHALLINNAN MENETTELYT

KOSTEUDENHALLINNAN MENETTELYT Sirpa Pylväs projektinjohtaja Hannu Hyypiä projektipäällikkö KOSTEUDENHALLINNAN MENETTELYT Kosteudenhallinta rakennushankkeessa klinikka 4. työpaja 22.11.2013 1 Sirpa Pylväs projektinjohtaja Hannu Hyypiä

Lisätiedot

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Rautateiden suunnittelu Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto 5.11.2018 Ratalaki 8, Yleistä rautatien suunnittelusta Suunnitelmia tehtäessä radanpitäjä toimii yhteistyössä maakunnan liittojen

Lisätiedot

Helsinki-Turku nopea junayhteys

Helsinki-Turku nopea junayhteys Helsinki-Turku nopea junayhteys 28.9.2017 Hankkeen tavoitteet 28.9.2017 Heidi Mäenpää 2 Kasvua kansainväliseen kilpailukykyyn Junayhteys vahvistaa Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta sijoittajille ja

Lisätiedot

PARIKKALAN KUNTA KOIRNIEMEN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

PARIKKALAN KUNTA KOIRNIEMEN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Parikkalan kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.12.2014 PARIKKALAN KUNTA KOIRNIEMEN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS KOIRNIEMEN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 17.12.2014 Laatija

Lisätiedot

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Liite 1: Asemakortit Sito Oy 9.9.2013 Lahti, Lahti käytössä (Lahti-Heinola-rataosa) Raiteita (joista sähköistetty) 5 (5) Matkustajapalvelut asemalla Odotustilat

Lisätiedot

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Siuro Heinoo Liite 1 /2 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Heinoo Ahvenus Liite 1 /3 Perinteisen kaluston

Lisätiedot

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Nenämäki 6

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Nenämäki 6 LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Nenämäki 6 MUUTOS- JA LISÄTÖIDEN 20.11.2014 Lisä-, muutos- ja kokonaisurakkahintaan sisältymättömien töiden varalta ilmoitetaan seuraavat

Lisätiedot

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Joonas Hämäläinen, Liikennevirasto Kiertotalous kuntien maanrakentamisessa, Seminaari 3.10.2017 Luumäki Imatra ratahankkeen taustaa Hankkeesta aiemmin tehdyt suunnitelmat

Lisätiedot

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 12 14 16 1 12 7 3 1 6 2 5 4 3 11 9 10 8 18 20 21 22 23 24 25 26

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 604/08.00.00/2015 Tekninen lautakunta 22 18.3.2015 127 Lausunnon antaminen Liikennevirastolle ratasuunnitelmasta Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara-Kauklahti

Lisätiedot

VE0+ Liite 2- Liikkumisen ja liikenteen tarkemmat tarkastelut. Joukkoliikennelinjastot VE0+

VE0+ Liite 2- Liikkumisen ja liikenteen tarkemmat tarkastelut. Joukkoliikennelinjastot VE0+ Liite 2- Liikkumisen ja liikenteen tarkemmat tarkastelut Joukkoliikennelinjastot Tässä osiossa on esitetty eri vaihtoehtojen VE0+, RJ-TAP sekä RJ-OTA liittyvät bussilinjastot. Linjastot on esitetty oheisissa

Lisätiedot

Etelä Karjalan tärkeimmät liikenteen kehittämishankkeet

Etelä Karjalan tärkeimmät liikenteen kehittämishankkeet Etelä Karjalan tärkeimmät liikenteen kehittämishankkeet Rajanylityspaikkojen ja liikenneinfran kehittäminen Raja asemien ja liikenneväylien kapasiteetti tulee rakentaa lähimmän viiden vuoden ajanjaksolla

Lisätiedot

13.10.2008 SIPOON STORÖRENIN KAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS. WSP Finland Oy Heikkiläntie 7 00210 HELSINKI Puh. +358 207 864 11 www.wspgroup.

13.10.2008 SIPOON STORÖRENIN KAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS. WSP Finland Oy Heikkiläntie 7 00210 HELSINKI Puh. +358 207 864 11 www.wspgroup. 13.10.2008 SIPOON STORÖRENIN KAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS WSP Finland Oy WSP Finland Oy 13.10.2008 Mikko Alanko SISÄLLYSLUETTELO 1 Toimeksianto... 4 2 Lähtötiedot ja menetelmät... 5 2.1 Kaava-alue... 5 2.2

Lisätiedot

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki 27.8.2014 1 Taustatiedot Suonenjoen kaupungin keskustassa on käynnissä asemakaavatyö, jonka

Lisätiedot

1(8) 25.3.2013. Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut

1(8) 25.3.2013. Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut 1(8) 25.3.2013,, Katu- ja viherpalvelut TARJOUS PSA-liikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kohteesta tulee lisäksi täyttää liitteen 1 mukainen kaavake. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 5070/10.02.03/2013 137 Kivenlahti I A, muutos, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411450, 34. kaupunginosa Espoonlahti

Lisätiedot

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hannu Pirinen Pohjois-Karjalan aikuisopisto 16.03.2012 Maveplan Oy March 14, 2012 2 PÄÄVAIHEET: Osuuskunnan perustaminen Liittymishalukkuuden selvittäminen

Lisätiedot

Veneilijän merenkulkuoppi I Saaristonavigointi 12 painos Korjauksia 2016.09.01

Veneilijän merenkulkuoppi I Saaristonavigointi 12 painos Korjauksia 2016.09.01 Veneilijän merenkulkuoppi I Saaristonavigointi 12 painos Korjauksia 2016.09.01 Sivu 13. Esimerkissä esitetyn paikan latitudi pitää olla 63 55,90 N Sivu 18. Korjaa kolmas ranskalainen viiva arvo, E (itään)

Lisätiedot

Innovaatioprojektin projektisuunnitelma. Talousjakkara ikääntyville

Innovaatioprojektin projektisuunnitelma. Talousjakkara ikääntyville 0 Innovaatioprojektin projektisuunnitelma Talousjakkara ikääntyville Metropolia Ammattikorkeakoulu Hyvinvointi ja toimintakyky Projektisuunnitelma 20.2.2012 1 Sisällys 1 Projektin kuvaus 2 Tausta 3 Tavoite

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKIRATA YLEISSUUNNITELMA Kilon asema

ESPOON KAUPUNKIRATA YLEISSUUNNITELMA Kilon asema Kilon asema TIIVISTELMÄ Espoon kaupunkiradan suunnittelu liittyy pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmän kehittämiseen. Leppävaaran ja Espoon välisen osuuden rakentaminen neliraiteiseksi tekee mahdolliseksi

Lisätiedot

Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä 8.12.2015 VAPAUDENTIEN JATKE, SEINÄJOKI MELUSELVITYS

Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä 8.12.2015 VAPAUDENTIEN JATKE, SEINÄJOKI MELUSELVITYS Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki siakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä..0 VUDENTIEN JTKE, SEINÄJOKI VUDENTIEN JTKE, SEINÄJOKI Päivämäärä..0 Laatija Tarkastaja Jari Hosiokangas Timo Korkee Viite 00 Ramboll

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 2865/02.05.06/2015 Kaupunginhallitus 215 15.6.2015 110 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Invalidisäätiön kiinteistöleasingsopimukselle Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan Dnro 4308/0824/2014 LIIKENNEVIRASTON JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUEEN YLLÄPIDOSTA JA KULKUYHTEYKSIEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA 2 (5) Tämän

Lisätiedot

Verkkotehtäviin pohjautuva arviointi matematiikan opetuksessa

Verkkotehtäviin pohjautuva arviointi matematiikan opetuksessa Verkkotehtäviin pohjautuva arviointi matematiikan opetuksessa Linda Blåfield, Helle Majander, Antti Rasila & Pekka Alestalo Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu Oppimisen arviointi Käytännössä: Tarkastellaan

Lisätiedot

40. Ratahallintokeskus

40. Ratahallintokeskus 40. Ratahallintokeskus S e l v i t y s o s a : Radanpidon tavoitteena on edistää rautatieliikenteen toimintaedellytyksiä tehokkaana, turvallisena ja ympäristöystävällisenä liikennemuotona niin kotimaassa

Lisätiedot

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS As Oy Kauniaisten Kreivi, Herttua ja Markiisi, kortteli 502, Koivuhovi, Kauniainen

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS As Oy Kauniaisten Kreivi, Herttua ja Markiisi, kortteli 502, Koivuhovi, Kauniainen PR3881-Y01 5.6.2017 YIT Rakennus Oy Sini Ruohoniemi TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS As Oy Kauniaisten Kreivi, Herttua ja Markiisi, kortteli 502, Koivuhovi, Kauniainen HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö 1.8.2014 ULLANMÄENTIE JA KAUNIAISTENTIE Ak 211 ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. kaupunginosan katualueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

40. Ratahallintokeskus

40. Ratahallintokeskus 40. Ratahallintokeskus S e l v i t y s o s a : Radanpidon tavoitteena on edistää rautatieliikenteen toimintaedellytyksiä tehokkaana, turvallisena ja ympäristöystävällisenä osana kotimaista ja kansainvälistä

Lisätiedot

Prosessit etyön kehittämisessä

Prosessit etyön kehittämisessä Prosessit etyön kehittämisessä Hanna Alila, Oulun yliopisto 15.4.2011 Hanke lyhyesti eprosessit-hankkeen päätavoitteena on tutkia empiirisesti vuorovaikutus- ja etäteknologoita caseorganisaatioiden johtamisessa

Lisätiedot

Keskustaajaman asemakaavan meluselvitys

Keskustaajaman asemakaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PARIKKALAN KUNTA / TEKNINEN TOIMI Keskustaajaman asemakaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (7) Matti Manninen Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Linja 51 Hakaniemi Kallio Maunula Haaga Konala Malminkartano

Linja 51 Hakaniemi Kallio Maunula Haaga Konala Malminkartano 22-24 20-22 18-20 15-18 13:30-15 12-13:30 9-12 6:30-9 6-6:30 5-6 22-24 21-22 9-19 7-9 5-7 21-24 10-19 8-10 6-8 Linja 51 Hakaniemi Kallio Maunula Haaga Konala Malminkartano Arki vuoroväli 20 10 10 20 20

Lisätiedot

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa ja se sisältää selostuksen Kauniaisten kaupungissa sekä

Lisätiedot

Meluntorjunta ratahankkeessa

Meluntorjunta ratahankkeessa Meluntorjunta ratahankkeessa Case Luumäki Imatra Oikeusyksikön päällikkö Jaakko Knuutila Projektipäällikkö Maija Salonen 130 Meur 27 Meur 23.1.2018 Jaakko Knuutila 2 RATALAIN LÄHTÖKOHDAT Rautatie on rakennettava

Lisätiedot

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 12.9.2016 Yleiskartta 2 Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Tavoitteena on korvata nykyinen silta uudella kiinteällä yhteýdellä Lähtökohtana on,

Lisätiedot

LIITE 7 Vaihtoehto Vaihtoyhteydet + / - Kustannukset M Liikenteelliset näkökohdat + / - Toteutettavuus VE - Vuosaaresta tulevien yhteys Helsingin keskustaan muuttuu vaihdolliseksi + Raidejokerin mahdollinen

Lisätiedot

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA EI ASEMAKAAVAA Suojaalueen raja Uusi levike radan kunnossapitoa varten () Paksuniemen AKS PARIKKALA Uusi liikenteenhoitoraide Uusi rautatiealueen raja Suojaalueen raja Rummun jatkaminen EI ASEMAKAAVAA

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella 15.2.2011 TIMO HUHTINEN Taustaa: Lentoaseman kaukoliikennerata, Ratayhteysselvitys, Liikennevirasto 2010 30 km:n tunnelirata Ilmalasta Keravan pohjoispuolelle

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun ilmastoseminaari 30.1.2014. Kauniainen Grankulla - pieni ja ketterästi kehittyvä kaupunki.

Pääkaupunkiseudun ilmastoseminaari 30.1.2014. Kauniainen Grankulla - pieni ja ketterästi kehittyvä kaupunki. Pääkaupunkiseudun ilmastoseminaari Kauniainen Grankulla - pieni ja ketterästi kehittyvä kaupunki. Tiivis yhdyskuntarakenne 6,0 km 2, vesialue 0,1 km 2, pisin välimatka kaupungissa n. 4,3 km Noin 95 % Kauniaisten

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden kummiyritystoiminta

Teknologiateollisuuden kummiyritystoiminta Teknologiateollisuuden kummiyritystoiminta Kummiyritystoiminta on pitkäjänteistä yhteistyötä yritysten ja oppilaitosten välillä, peruskoulusta ammatilliseen koulutukseen ja. Teknologiateollisuuden kummiyritystoiminta

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTON (LIV), KAUNIAISTEN KAUPUNGIN (KK) ja VR YHTYMÄ Oy:n (VR) VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄ-PYSÄKÖINTIALUEEN SUUNNITTELUSTA,

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNKI GUNNARLAN ASEMAKAAVA LOHJA MELUSELVITYS

LOHJAN KAUPUNKI GUNNARLAN ASEMAKAAVA LOHJA MELUSELVITYS LOHJAN KAUPUNKI GUNNARLAN ASEMAKAAVA LOHJA MELUSELVITYS Syyskuu 2012 GUNNARLAN ASEMAKAAVA, LOHJA MELUSELVITYS Päivämäärä 14.9.2012 Laatija Olli-Matti Luhtinen Ramboll Säterinkatu 6 P.O.Box 25 02601 ESPOO

Lisätiedot

HANKEKORTTI Ahjolan päiväkoti

HANKEKORTTI Ahjolan päiväkoti 41 Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013 2018 Liite 4. 1/23 HANKEKORTTI 3.4.2013 Ahjolan päiväkoti Nykytilanne Hoitopaikkojen määrä 28 Melulähde Pispalan valtatie Keskimääräinen vuorokausiliikenne 19

Lisätiedot

ESPOO LOGISTIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017

ESPOO LOGISTIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO LOGISTIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO LOGISTIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Logistiikka -liikelaitos hankkii kaupungille autoja ja työkoneita sekä tuottaa niihin

Lisätiedot

HSL-alueen suurten joukkoliikenneinvestointien vaikutus HSL:n talouteen, lippujen hintoihin ja kuntaosuuksiin Raide-Jokeri

HSL-alueen suurten joukkoliikenneinvestointien vaikutus HSL:n talouteen, lippujen hintoihin ja kuntaosuuksiin Raide-Jokeri HSL-alueen suurten joukkoliikenneinvestointien vaikutus HSL:n talouteen, lippujen hintoihin ja kuntaosuuksiin Raide-Jokeri 11.4.2016 Jukka Kaikko Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Raide-Jokerin vaikutus

Lisätiedot

Vt7 (K18) Koskenkylä Loviisa - Kotka Tiesuunnitelman ja tiesuunnitelman täydennyssuunnitelman laatiminen Täydennysmelumittaukset 15.9.

Vt7 (K18) Koskenkylä Loviisa - Kotka Tiesuunnitelman ja tiesuunnitelman täydennyssuunnitelman laatiminen Täydennysmelumittaukset 15.9. Vt7 (K1) Koskenkylä Loviisa - Kotka Tiesuunnitelman ja tiesuunnitelman täydennyssuunnitelman laatiminen Täydennysmelumittaukset 15.9.1 VT7 (K1) KOSKENKYLÄ LOVIISA KOTKA; TIESUUNNITELMAN JA TIESUUNNITELMAN

Lisätiedot

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO 19.4.2011 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella, osa2 1 ESIPUHE Työ on jatkoa Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lisätiedot

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA 1 Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2016 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

MITTAUSSUUNNITELMA. Soran murskauksen aiheuttaman hengitettävien hiukkasten pitoisuuden mittaus. Rudus Oy, Sandhöjden, Porvoo. Rudus Oy Liisa Suhonen

MITTAUSSUUNNITELMA. Soran murskauksen aiheuttaman hengitettävien hiukkasten pitoisuuden mittaus. Rudus Oy, Sandhöjden, Porvoo. Rudus Oy Liisa Suhonen Ilmanlaatu Suunnitelma PR3698 TY02 Sivu 1 (5) Rudus Oy Liisa Suhonen Turku 10.2.2016 MITTAUSSUUNNITELMA Rudus Oy, Sandhöjden, Porvoo Kunnioittavasti Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Viikinportti

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 1 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 7.6.2011 TIMO HUHTINEN 2 Työn tavoitteet Työn tarkoituksena oli selvittää millä alueilla Lahden Oikoradalla Ristikydön

Lisätiedot

E18 Koskenkylä-Kotka Elinkaarimalli-hanke Palvelusopimus.

E18 Koskenkylä-Kotka Elinkaarimalli-hanke Palvelusopimus. E18 Koskenkylä-Kotka Elinkaarimalli-hanke Palvelusopimus. Tieto Versio 3 URL http://dk.mercell.com/permalink/24478800.aspx Ulkoinen hankinta ID 334844-2012 Hankinnan tyyppi Jälki-ilmoitus Asiakirjan tyyppi

Lisätiedot

Martinlaakson kaupunginosan kortteleiden 17543 ja 17544 suojaus raide-, tieliikenne- ja lentomelulta

Martinlaakson kaupunginosan kortteleiden 17543 ja 17544 suojaus raide-, tieliikenne- ja lentomelulta INSINÖÖRITOIMISTO HEIKKI HELIMÄKI OY Lausunto 3383-8 Akustiikan asiantuntija 17.7.2007 1(7) Tilaaja: SRV Westerlund Oy Sami Somero PL 515 02201 Espoo sami.somero@srv.fi Martinlaakson kaupunginosan kortteleiden

Lisätiedot

HANKETAPAAMINEN. Suomussalmi 24.4.2012 KAIRA-hanke Vaikuttavuutta Kainuun rakennetyöttömyyden purkamiseen/s10179

HANKETAPAAMINEN. Suomussalmi 24.4.2012 KAIRA-hanke Vaikuttavuutta Kainuun rakennetyöttömyyden purkamiseen/s10179 HANKETAPAAMINEN Suomussalmi 24.4.2012 KAIRA-hanke Vaikuttavuutta Kainuun rakennetyöttömyyden purkamiseen/s10179 2 Näytön aika Virta-Kainuu Na-He ry Kotvanen Kuhmon työsilta Suomut ry Kaito Kaira Osallisuus

Lisätiedot

Nykyinen junatarjonta. Tampereen kaupunkiseudun lähijunaliikenteen kehittäminen: asemien ja liikenteen suunnittelu

Nykyinen junatarjonta. Tampereen kaupunkiseudun lähijunaliikenteen kehittäminen: asemien ja liikenteen suunnittelu Nykyinen junatarjonta Oriveden keskusta Haapamäen kiskobussit 2 vuoroa/arkivrk Oriveden asema Tampere-Jyväskylä IC-junat 6+6 junaa/arkivrk Haapamäen kiskobussit 2 vuoroa/arkivrk kaupunki lähijunaliikenteen

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI VIRRANPUISTO LIIKENNEMELUSELVITYS

IISALMEN KAUPUNKI VIRRANPUISTO LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Iisalmen kaupunki Tekninen keskus/kaupunkisuunnittelu Jukka Virtanen PL 10 74101 Iisalmi Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 20.5.2015 Viite 1510017219_B IISALMEN KAUPUNKI VIRRANPUISTO LIIKENNEMELUSELVITYS

Lisätiedot

Kurottajapalvelut. www.ramirent.fi

Kurottajapalvelut. www.ramirent.fi Kurottajapalvelut www.ramirent.fi Ramirentiltä kurottajat vuokralle kuljettajalla ja ilman! Yksi kone-monta käyttötapaa Ramirentin tuoteperheeseen on nyt lisätty kurottajat ja niiden palvelut. Mallistomme

Lisätiedot

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Liikennejärjestelmäasiantuntija Erika Helin 17.11.2017 Selvityksen tekemisestä Selvitys käynnistynyt alkuvuonna 2017, valmistuu loppuvuonna 2017. Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Turun Matkakeskus -hanke

Turun Matkakeskus -hanke Turun Matkakeskus -hanke Seudullinen moderni yhteisterminaali ja viihtyisä monipuolinen palvelukeskus Kuva Johanna Mustonen 01.06.2016 Kiinteistöliikelaitos Mika Rajala Turun Matkakeskus -hanke Aarne Niemelä

Lisätiedot

Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin

Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin 4.12.2012 Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH Mikä on opintopolku? Mitä uusi korkeakouluhaku tarkoittaa hakijalle? Miten opintopolku vie korkeakouluopiskelijaksi?

Lisätiedot

25.11.2014. Esa Huurreoksa Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi. Kuva: Nestor Cables. Kuva: Nestor Cables Oy

25.11.2014. Esa Huurreoksa Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi. Kuva: Nestor Cables. Kuva: Nestor Cables Oy Kuva: Nestor Cables 25.11.2014 Esa Huurreoksa Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi Kuva: Nestor Cables Oy SADAN MEGAN ITÄ- JA POHJOIS-SUOMI Yleishyödyllinen kehittämishanke MAAKUNNAT: LAPPI KAINUU POHJOIS-KARJALA

Lisätiedot

Hallituksen esitys työeläkejärjestelmää koskevan lainsäädännön muuttamiseksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi HE 16/2015

Hallituksen esitys työeläkejärjestelmää koskevan lainsäädännön muuttamiseksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi HE 16/2015 Hallituksen esitys työeläkejärjestelmää koskevan lainsäädännön muuttamiseksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi HE 16/2015 Vuoden 2017 eläkeuudistus: Taustalla julkisen talouden kestävyysvaje ja keskimääräisen

Lisätiedot

Rokotetutkimukset lapsen terveyden edistäjänä

Rokotetutkimukset lapsen terveyden edistäjänä Rokotetutkimukset lapsen terveyden edistäjänä Rokotetutkimukset lapsen terveyden edistäjänä Hyvä vanhempi, mietitkö lapsesi osallistumista rokotetutkimukseen? Tämä vihko tarjoaa sinulle tietoa päätöksesi

Lisätiedot

Kuntosaliharjoittelun kesto tunteina Kokonaishyöty Rajahyöty 0 0 5 1 5 10 2 15 8 3 23 6 4 29 4 5 33 -

Kuntosaliharjoittelun kesto tunteina Kokonaishyöty Rajahyöty 0 0 5 1 5 10 2 15 8 3 23 6 4 29 4 5 33 - Harjoitukset 1 Taloustieteen perusteet Ratkaisuehdotukset Kesäyliopisto 2014 1. Oheisessa taulukossa on esitettynä kuluttajan saama hyöty kuntosaliharjoittelun kestosta riippuen. a) Laske taulukon tyhjään

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.4.2015 COM(2015) 153 final 2015/0078 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS yhteistä passitusta käsittelevässä EU EFTA-sekakomiteassa esitettävästä Euroopan unionin kannasta yhteistä

Lisätiedot

Työssäoppiminen 16.4-26.5.2013, Fuengirola

Työssäoppiminen 16.4-26.5.2013, Fuengirola Työssäoppiminen 16.4-26.5.2013, Fuengirola Matkaan lähdimme maanantaina 15.4 jännittynein, mutta iloisin mielin. Tiistai-aamuna lensimme Kööpenhaminan kautta Malagaan. Malagassa oli lämmintä ja jännityksestä

Lisätiedot

Keskiäänitaso LAeq22-7, ei meluntorjuntaa LAeq22-7, meluesteet toteutettu Muutos asukasmäärässä

Keskiäänitaso LAeq22-7, ei meluntorjuntaa LAeq22-7, meluesteet toteutettu Muutos asukasmäärässä LIITE 1, SIVU 34/58 KOHDEKORTTI 6.4.2018 Linnanpelto Ilmakuva Kuopion kaupunki 2018 NYKYTILANNE Asukkaita kohdealueella 405 Melulähde alueella: raideliikenne - Tavarajunia päivällä 6 kpl (yht. 2 640 m)

Lisätiedot

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Esittely Tenho Aarnikko tenho.aarnikko@sito.fi 28.11.2012 SATAKUNTAVALTUUSKUNTA 2 TYÖRYHMÄ Jäsenet: Porin kaupunki: apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, työryhmän

Lisätiedot

MAA10 HARJOITUSTEHTÄVIÄ

MAA10 HARJOITUSTEHTÄVIÄ MAA0 Määritä se funktion f: f() = + integraalifunktio, jolle F() = Määritä se funktion f : f() = integraalifunktio, jonka kuvaaja sivuaa suoraa y = d Integroi: a) d b) c) d d) Määritä ( + + 8 + a) d 5

Lisätiedot

VIHERVALVONNAN DOKUMENTOINTI VIHERVALVOJAKOULUTUS 12.11.2015 HEIDI JÄRKKÄ

VIHERVALVONNAN DOKUMENTOINTI VIHERVALVOJAKOULUTUS 12.11.2015 HEIDI JÄRKKÄ VIHERVALVONNAN DOKUMENTOINTI VIHERVALVOJAKOULUTUS 12.11.2015 HEIDI JÄRKKÄ ASIANTUNTIJAVALVONTA VS. TILAAJAVALVONTA ASIANTUNTIJAVALVONTA Asiantuntijavalvontaa voi viherurakassa tehdä esimerkiksi: Ympäristösuunnittelija

Lisätiedot

MANNER-NAANTALIN OSAYLEISKAAVAN RAIDE- JÄRJESTELYT

MANNER-NAANTALIN OSAYLEISKAAVAN RAIDE- JÄRJESTELYT MANNER-NAANTALIN OSAYLEISKAAVAN RAIDE- JÄRJESTELYT MANNER-NAANTALIN OSAYLEISKAAVAN RAIDEJÄRJESTELYT Tarkastus Päivämäärä 11.11.2015 Laatija Tuomo Lapp Ramboll PL 25 Säterinkatu 6 02601 ESPOO P +358 20

Lisätiedot

Linja 251 Leppävaara Kauniainen Espoon keskus Tuomarila

Linja 251 Leppävaara Kauniainen Espoon keskus Tuomarila 22-24 20-22 18-20 15-18 13:30-15 12-13:30 9-12 6:30-9 6-6:30 5-6 22-24 21-22 9-19 7-9 5-7 21-24 10-19 8-10 6-8 Linja 251 Leppävaara Kauniainen Espoon keskus Tuomarila Arki vuoroväli 30 30 20 30 30 30 20

Lisätiedot

1. Melutasot päivällä ennustetilanteessa ilman meluesteitä. 2. Melutasot yöllä ennustetilanteessa ilman meluesteitä

1. Melutasot päivällä ennustetilanteessa ilman meluesteitä. 2. Melutasot yöllä ennustetilanteessa ilman meluesteitä 1 SISÄLTÖ ALKUSANAT 1 1 SELVITYKSEN TAUSTA JA TAVOITE 2 2 MELUTASOJEN LASKENTA 2.1 Lähtötiedot 2 2.2 Meluvyöhykkeiden laskentamenetelmä 2 2.3 Meluntorjuntatoimenpiteet 3 3 MELUVYÖHYKKEET 3.1 Melutasot

Lisätiedot

Viljakkala MERKKIEN SELITE. Talonrakennus. Liikenne, vesi ja muut. Liikenne- vesi- ja muut. Yleiskaavat. Asemakaavat. Tontit $K V2014 $K V2015 ->

Viljakkala MERKKIEN SELITE. Talonrakennus. Liikenne, vesi ja muut. Liikenne- vesi- ja muut. Yleiskaavat. Asemakaavat. Tontit $K V2014 $K V2015 -> Viljakkala Osa-alue koostuu Viljakkalan entisen kuntakeskuksen eli kirkonkylän ja Manni Vilppeen asemakaava-alueista sekä Harhalan haja-asutusalueesta. Kirkonkylän asukasmäärä on tällä hetkellä noin 580,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. BeQuem 20 poltin ketjuvetoiseksi

ASENNUSOHJE. BeQuem 20 poltin ketjuvetoiseksi ASENNUSOHJE BeQuem 2 poltin ketjuvetoiseksi OSAT JA TYÖKALUT YLEISTÄ Lue asennusohje huolellisesti läpi ennen työn aloittamista ja seuraa sitä tarkasti vaihe vaiheelta työn etenemisen aikana Varmista,

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki Lasten päivähoitopalvelut. Jyväskylän vuorohoito

Jyväskylän kaupunki Lasten päivähoitopalvelut. Jyväskylän vuorohoito Jyväskylän kaupunki Lasten päivähoitopalvelut Jyväskylän vuorohoito Jyväskylän kaupungin vuorohoito 1.1.2011 Myllytuvan päiväkoti ma-pe klo 5.30-22.00 Tikkakosken päiväkoti ma - la 4.50-22.45 Kuokkalan

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASON MÄÄRITTELYTYÖ

FORSSAN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASON MÄÄRITTELYTYÖ FORSSAN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASON MÄÄRITTELYTYÖ ASUKASKYSELYN TULOKSET 4/2016 VASTANNEIDEN ASUINKUNTA Eniten vastauksia tuli Tammelasta ja Humppilasta Kokonaisvastausmäärä oli 220 IKÄ- JA SUKUPUOLIJAKAUMA

Lisätiedot

Naapurin kuuleminen rakennuslupahakemukseen, Bredanportti 5, Kauniainen

Naapurin kuuleminen rakennuslupahakemukseen, Bredanportti 5, Kauniainen Lausunto 1 (4) Kauniaisten kaupunki Rakennusvalvonta kirjaamo@kauniainen.fi anne.vanhanen@kauniainen.fi Viite: Ilmoitus naapurin rakennuslupahakemuksesta, 28.11.2017 Naapurin kuuleminen rakennuslupahakemukseen,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotyöt

TARJOUSPYYNTÖ. Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotyöt 21.11.2014 TARJOUSPYYNTÖ Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotyöt Liikelaitos Kokkolan Satama (1.1.2015 Kokkolan Satama Oy) pyytää tarjoustanne Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotöistä

Lisätiedot

Sisällys. 1 Aikuisopiskelusta 1. 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1. 3 Opiskelijan tukipalvelut 1. 4 Koulutuksen toimijat 2

Sisällys. 1 Aikuisopiskelusta 1. 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1. 3 Opiskelijan tukipalvelut 1. 4 Koulutuksen toimijat 2 OPISKELIJAN OPAS Sisällys 1 Aikuisopiskelusta 1 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1 3 Opiskelijan tukipalvelut 1 4 Koulutuksen toimijat 2 5 Opiskelijan oikeudet 3 6 Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisen

Lisätiedot