Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti"

Transkriptio

1 Lausunto 1 (7) Liisa Peltola Katu- ja viherpalvelut Kaupunkisuunnittelukeskuksen kannanotto Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara- Kauklahti Tekninen keskus on pyytänyt kaupunkisuunnittelukeskukselta kannanottoa Liikenneviraston laatimasta Espoon kaupunkiradan ratasuunnitelmasta välillä Leppävaara Kauklahti. Kaupunkisuunnittelukeskus edellyttää, että seuraavat asiat sisällytetään Liikennevirastolle annettavaan Espoon kaupungin lausuntoon. 1. Leppävaaran asema kmv Kaupunkiradan ja liityntäpysäköinnin rakennussuunnitelmissa tulee varautua siihen, että Leppävaaran aseman kohdalla maankäyttö kaupunkiradan ja Turuntien välisellä alueella tulee ajanoloon muuttumaan ja ratasuunnitelman mukainen maantasoinen liityntäpysäköintialue korvataan pysäköintilaitoksella. Kaupunkiradan rakennussuunnitelmaan tulee sisällyttää Leppävaaran aseman alikulusta pohjoiselle laiturille johtavan kulkuyhteyksien parantaminen. Kyseinen laituri on jatkossakin nopeiden paikallisjunien käytössä eikä kaupunkiradan rakentaminen vähennä sen käyttöä. Esteettömät yhteydet aseman alikulusta pohjoiselle laiturille ovat nyt puutteelliset ja laiturille johtava portaikko on muita asemalaitureita ahtaampi. Portaikon ahtaus, portaassa oleva lastenvaunuluiska ja talvisin kertyvä jää ja lumi aiheuttavat vaaraa matkustajille erityisesti iltaruuhkan aikaan, kun nopeista paikallisjunista poistuu Leppävaarassa paljon matkustajia, jotka pakkautuvat yhtä aikaa kapeisiin portaisiin. 2. Kilonkartano kmv Kaupunkiradan pohjoispuolella on vireillä Kilonkartanon asemakaava ja asemakaavan muutos (132600), jossa kaupunkirata ja sen rinnalle sijoittuva pyöräilyn laatukäytävä on huomioitu ratasuunnitelman ja laatukäytävän yleissuunnitelman mukaisesti. 3. Kilon asema kmv Ratasuunnitelma-asiakirjojen valmistumisen jälkeen on ilmennyt, että Kilonpuistonportin alikulkusillan kohdalle on tarvetta sijoittaa kaupunkirataa varten Kilon sähkönsyöttöasema, jolle voimassa olevassa asemakaavassa ei ole tilavarausta.

2 Lausunto 2 (7) Tähän liittyen Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksessa on nyt vireillä Kilonpuisto IA asemakaavan muutosehdotus, jossa liityntäpysäköintiin varattu Espoon kaupungin omistama LP-alue osoitetaan sähkönsyöttöaseman käyttöön. Samassa yhteydessä myös viereisen pysäköintialueen käyttötarkoitus muuttuu. Kaavamuutos menee maaliskuussa 2015 nähtäville ja sen jälkeen hyväksymiskäsittelyyn. Espoon kaupunki edellyttää että kaupunkiradan suunnittelussa otetaan nyt tehtävän asemakaavan muutoksen mukaisesti huomioon sekä sähkönsyöttöasema että muut maankäytön muutokset sekä niistä aiheutuvat tarkistustarpeet ratasuunnitelmassa esitettyyn henkilöautojen liityntäpysäköintiin. 4. Kilo kmv Ratasuunnitelman mukainen Lansantunneli (13+652) poikkeaa sijainniltaan voimassa olevassa asemakaavassa alikululle osoitetusta ohjeellisesta sijainnista. Ratasuunnitelmassa esitetty sijainti on tarkoituksenmukainen ja kaupunkisuunnittelukeskus puoltaa ratasuunnitelmassa osoitettua alikulun sijaintia ja sen edellyttämiä kevyen liikenteen järjestelyjä. 5. Kera kmv Aseman seudulla on parhaillaan vireillä Keran osayleiskaavan laatiminen. Tavoitteena on maankäytön tiivistäminen kaupunkiradan myötä ja alueen muuttaminen kerrostalovaltaiseksi asunto- ja toimistotyöpaikkojen alueeksi. Espoon kaupunki on laatinut ja vahvistanut keväällä 2014 asemakaavan muutoksen Nihtisilta (130137) kaupunkirataan liittyvän Kutojantien alikulkusillan (km ) toteuttamista varten. Lainvoimaisen asemakaavan rata-alue on nyt ratasuunnitelman mukainen. Maankäytön tulevia tarpeita varten tähän asemakaavan muutokseen sisältyy myös varaus kevyen liikenteen eritason toteuttamista varten asemalaitureiden itäpuolelle. Espoo edellyttää, että kaupunkiradan rakennussuunnitteluun tulee jatkossa liittää rakennussuunnitelma myös Keran aseman itäpuolen kevyen liikenteen alikulun toteuttamista varten. Alikulusta tulee olla radan molemmilta puolilta esteetön yhteys Keran asemalaiturille. Tehdas- ja varastotoimintojen poistuessa Keran teollisuuskiinteistöille johtavien nykyisten pistoraiteiden käyttötarve on poistumassa. Tästä syystä rata-aluetta tullaan Keran asemakaavoituksen myötä kaventamaan radan pohjoislaidassa kmv Ratasuunnitelmassa on luonnosteltu liityntäpysäköintiä varten sekä autopaikkoja että polkupyörien säilytystä. Esitetty paikkamäärä on Espoon tavoitteiden mukainen, mutta kaavoituksen tässä vaiheessa kaupunki ei sitoudu ratasuunnitelmassa esitettyihin pysäköintiratkaisuihin, vaan tulee määrittelemään auto- ja pyöräpysäköinnin sijainnin Keran alueen asemakaavoituksen ja kaupunkiradan rakennussuunnittelun yhteydessä.

3 Lausunto 3 (7) 6 Ymmersta kmv Ymmerstan alikulkusillan (asemakaavassa Koivuhovinportti) länsipuolella on tullut vuonna 2014 voimaan asemakaavan muutos (Koivuhovinlaakso, Ymmersta, ), jossa kaupunkiradan tilavaraus ja uusi alitus on huomioitu ratasuunnitelman mukaisesti. Samalla rataa ympäröivä maankäyttö on muuttunut asumispainotteiseksi. Kuva: Voimassa olevat asemakaavat 7 Koivuhovi kmv Ullanmäentien ja Bredanportin risteyksen kohdalla (kmv ) ratasuunnitelman rata-alue tulee tarkistaa lainvoimaisen Koivuhovinlaakso, Ymmersta asemakaavan mukaiseksi. Myös lunastuskartta kmv tulee km kohdalla tarkistaa niin, että se osa Espoon omistamasta määräalasta 3:12M602, joka lainvoimaisessa asemakaavassa on osoitettu rata-alueeksi, sisällytetään lunastuksen piiriin. Kuva: Ratasuunnitelma Bredanportin molemmille puolille suunniteltujen polkupyörien liityntäpysäköinnin sijaintia tulee tarkistaa niin, että pyörätien ja telineiden ja katosten väliin jää riittävästi lumitilaa. Lisäksi pyöräkatokset tulee sijoittaa niin, että näkemät Ullanmäentien ja Bredanportin

4 Lausunto 4 (7) liittymässä ovat riittäviä. 8 Tuomarila kmv Tuomarilan asemalaitureilla on nyt yli päivittäistä käyttäjää. Jatkossa käyttäjämäärä tullee maankäytön kehityksen ja kaupunkiradan myötä kasvamaan merkittävästi. Ratasuunnitelman laatimisen aikana maanomistus Tuomarilan asemarakennuksen ja sitä ympäröivällä lainvoimaisen asemakaavan rata-alueella ( LR), koskien kiinteistöä 3:81 ja määräalaa 3:81M501 sekä osaa kiinteistöstä 3:82 ja määräalasta 3:82M501 on muuttunut tavalla, joka edellyttää ratasuunnitelmaan sisältyvän lunastusalueen laajentamista asemarakennuksen länsipuolisella osalla kmv Kulku Tuomarilantien bussipysäkiltä ja aseman itäpuolella sijaitsevasta henkilöautojen liityntäpysäköinnistä nykyiselle idän suunnan laiturille ja asematunnelin kautta länsisuunnan laiturille ja tulevalle keskilaiturille on mahdollista vain asemarakennuksen länsipuolisen, nyt yksityiseen omistukseen siirtyneen rata-alueen kautta. Samoin aseman viereinen polkupyörien liityntäpysäköinti, jonka paikkamäärää on ratasuunnitelmassa tarkoitus merkittävästi kasvattaa, sijaitsee tällä yksityisomistukseen siirtyneellä alueella. Polkupyörien säilytykselle ei ole osoitettavissa korvaavaa paikkaa muualta Tuomarilan asemalaitureiden tuntumasta. Jotta joukkoliikenteen käyttäjien kulkuyhteydet oleville ja tuleville asemalaitureille ja laitureilta liityntäparkkiin voidaan turvata sekä vastuu aseman länsipuolisen rata-alueen kunnossapidosta ja mahdollisista henkilövahingoista yksiselitteisesti määrittää, Espoon kaupunki esittää että Liikennevirasto lunastaa pikaisesti omistukseensa aseman länsipuolisen osan tilasta 3:81 ja määräalasta 3:82M501 sekä tarkistaa ratasuunnitelmaan sisältyvää lunastuskarttaa kmv tältä osin. Kulomäenraitin kohdalla on voimassa Tuomarila III Kulovalkea asemakaavan muutos, Ratasuunnitelman mukainen rautatiealueen pohjoisraja ja lunastettavan rata-alueen rajaus tulee tarkistaa kmv voimassa olevan asemakaavan mukaiseksi.

5 Lausunto 5 (7) Kuva: Ratasuunnitelma 9 Tuomarila kmv Ratalaaksonportin alikulku Alueella on voimassa Tuomarila III, Tuomarila II, Kirkkojärvi II, Suviniitty IIA, asemakaavan muutos, Ratasuunnitelmassa esitetty Ratalaaksonportin sijainti poikkeaa voimassa olevasta asemakaavasta. Kaupunkisuunnittelukeskus puoltaa esitettyä muutosta. Ratasuunnitelman mukainen toteutus mahdollistaa raitille asemakaavaa paremman pystygeometrian, jolloin esteettömyys toteutuu paremmin. Kuva: Ratasuunnitelma 10. Espoon asema kmv Kaupunkiradan rakentamisessa on syytä varautua Asemakujan kohdalle myöhemmin toteuttavan uuden kevyen liikenteen ylikulkusillan rakentamiseen km kohdalla.

6 Lausunto 6 (7) Espoon aseman kohdalla kmv kaupunkiradan uudet lisäraiteet sijoittuvat nykyisten raiteiden eteläpuolelle, joten asemakaavojen lähtökohtana ollut varaustarve radan pohjoispuoleisille lisäraiteille on poistunut. Maankäytön kehittyessä Espoon kaupunki tulee kaventamaan rata-aluetta tältä osin. 11. Bensuls kmv Kaupunginkallion ratatunnelin ja Kauklahden välinen rata-alue on kaavoittamaton. Kaupunkisuunnittelukeskus esittää, että ratasuunnitelmassa radan etelälaitaan sijoittuvan huoltotien toteutuksessa varaudutaan Biströmin sillan ja Kauklahden välisellä osuudella huoltotien muuttamiseen pyörätieksi kun Biströmin kevyen liikenteen silta toteutetaan. 12. Kauklahden asema Kauklahden asema, pohjoisraide ja sen yhteydessä oleva asemalaituri sekä radan pohjoispuolella oleva liityntäpysäköintialue sijaitsevat asemakaavoittamattomalla alueella. Kauklahden aseman yhteyteen, radan eteläpuolelle esitetyn liityntäterminaalin ja sen liikenneyhteyksien toteuttaminen edellyttävät muutoksia voimassa oleviin asemakaavoihin. 13. Pyöräilyn laatukäytävä Espoon kaupunkiradan liikennekäytävään on kaupunkiradan ratasuunnitelman yhteydessä laadittu radan lisäksi suunnitelma myös pyöräilyn laatukäytävän toteuttamiseksi Leppävaarasta Espoon keskukseen asti. Tämä yhteys on jatkoa Leppävaaran kaupunkiradan yhteydessä Pasilasta Pitäjänmäen kautta Leppävaaraan rakennetulle pyörätieyhteydelle, joka on nyt vilkkaasti liikennöity seudullinen yhteys. Pyöräilyn laatukäytävän ja siihen liittyvien siltojen suunnittelun tulee olla kiinteä osa Espoon kaupunkiradan rakennussuunnittelua Kaupunkiradan ja laatureitin toteutumisen myötä radan varteen muodostuu pitkämatkaista pyöräilyä palveleva nopea yhteys Espoon keskuksesta aina Pasilaan asti. Yhteys on seudullisesti niin merkittävä, että se tulee toteuttaa kaupunkiradan rakentamisen yhteydessä ja rahoittaa kaupunkiradan tapaan Espoon; Kauniaisten ja Liikenneviraston yhteishankkeena. 14. Maakuntakaavan viheryhteydet Uudenmaan maakuntakaavassa kaupunkiradan kanssa risteävänä on merkitty viheryhteystarve Tuomarilan ja Koivuhovin asemien välille. Tämä viheryhteystarve yhdistää Espoon keskuspuiston Kauniaisten Kasavuoreen ja sieltä edelleen kohti Oittaan ja Nuuksion laajempia viheralueita. Radan lisäksi Turunväylän nykyiset ja tulevat järjestelyt vaikuttavat kyseisen viheryhteystarpeen toteutumiseen. Virkistysyhteys on nykytilanteeseen verrattuna parantumassa Turunväylän yli suunnitellun Kuurin ylikulkukäytävän myötä. Yhteys radan ali Ymmerstasta Kasavuoren suuntaan toteutuu jatkossakin Bredanportin kautta. Viheryhteyden ekologista toimivuutta heikentävät jo nykytilassa sekä Turunväylä että

7 Lausunto 7 (7) Rantarata. Turunväylälle on tehty rakennussuunnitelma meluesteistä Tuomarilan ja Kehä II:n välille. Kaupunkiradan lisäraiteet ja ratakäytävän aitaaminen eivät ole tähän kokonaisuuteen nähden enää merkittävä heikennys. Jo nykyisellään ekologinen yhteys toimii lähinnä pieneläimille ja mahdollisesti liito-oraville. Pieneläimet, ketut yms. voivat todennäköisesti jatkossakin hyödyntää alikulkukäytäviä ja olevia ja radan poikki rakennettavia uusia hulevesiputkia yhteytenään yksittäisissä kapeikkopaikoissa. Hirvieläimille ainoa pohjois-eteläsuunnassa toimiva ekologinen yhteys sijoittuu Keskuspuistosta Kaupunginkallion kautta Nuuksioon. Lisäksi jäätalvina hirvieläimet kulkevat Espoonlahden yli Kirkkonummen suuntaan. Etelä-Espoosta on runsaasti havaintoja liito-oravista kolmen viimeisen vuoden ajalta. Turunväylän ja Rantaradan yhdessä muodostaman estevyöhykkeen yli on vain muutamia paikkoja, joista latvusyhteys saattaa olla mahdollinen. Kaupunginkallio on ainoa, jossa yhteys on nykyiselläänkin varmasti toimiva. Maakuntakaavan viheryhteystarpeen kohdalla kaupunkiradan km-välillä noin on nykyisin mahdollinen liito-oravan ylitysyhteys, joka tulee kaupunkiradan toteuteuksessa ottaa huomioon. Lisäraiteet eivät heikennä tämän ylitysyhteyden toimivuutta, jos meluesteiden ja laatureitin sijaintia tarkistetaan (arviolta metrin matkalla) niin, että puustoa säilyy riittävästi latvusyhteyttä varten. Lisäksi tulee istuttaa uutta puustoa Ullanmäentien ja tulevan meluesteen läheisyyteen, jotta voidaan parantaa latvusyhteyden toimivuutta tulevaisuudessa. Valmistelijat/lisätiedot: Sinikka Ahtiainen, puh Petri Suominen, puh Tarja Pennanen puh Liisa Ikonen puh Lotta Kari-Pasonen puh Mikla Koivunen puh Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelupäällikkö torsti.hokkanen@espoo.fi Liitteet Tiedoksi - -

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 604/08.00.00/2015 Tekninen lautakunta 22 18.3.2015 127 Lausunnon antaminen Liikennevirastolle ratasuunnitelmasta Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara-Kauklahti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.03.2015 Sivu 1 / 1 604/08.00.00/2015 22 Lausunnon antaminen Liikennevirastolle ratasuunnitelmasta (Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara-Kauklahti) (KH-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö 1.8.2014 ULLANMÄENTIE JA KAUNIAISTENTIE Ak 211 ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. kaupunginosan katualueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI FCG Finnish Consulting Group Oy Kauniaisten kaupunki KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI Ehdotusvaiheen vastineet muistutuksiin ja lausuntoihin, jotka koskevat nähtävillä olleen kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Helsinki-Turku nopea junayhteys

Helsinki-Turku nopea junayhteys Helsinki-Turku nopea junayhteys 28.9.2017 Hankkeen tavoitteet 28.9.2017 Heidi Mäenpää 2 Kasvua kansainväliseen kilpailukykyyn Junayhteys vahvistaa Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta sijoittajille ja

Lisätiedot

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa ja se sisältää selostuksen Kauniaisten kaupungissa sekä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 2567/10.02.05/2014 84 Rakennuskiellon määrääminen Keran osayleiskaavan alueella, Karamalmin ja Nihtisillan eräille kortteleille ja yleisille alueille.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

Koivuhovinlaakso. 55. kaupunginosa, Sepänkylä Korttelit 55041, 55042, ja osa korttelia Asemakaava ja asemakaavan muutos

Koivuhovinlaakso. 55. kaupunginosa, Sepänkylä Korttelit 55041, 55042, ja osa korttelia Asemakaava ja asemakaavan muutos 1 (13) Asianumero 460/10.02.03/2012 Aluenumero 160600 Koivuhovinlaakso 55. kaupunginosa, Sepänkylä Korttelit 55041, 55042, 55049 ja osa korttelia 55023 Asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaavan ja asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 611303 Tuomarilan asema Asemakaavan muutos Asianumero 725/10.02.03/2015 16.10.2017 Muutoksen tavoitteena on päivittää alueen asemakaava vastaamaan nykytilannetta osoittamalla Tuomarilan vanha

Lisätiedot

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 11.6.2013 Perustiedot osayleiskaavasta Kuulutettu vireille 24.4.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivätty 24.4.2013

Lisätiedot

ODILAMMEN OMAKOTIYHDISTYS 8. 3.2011 Espoon kaupunkisuunnittelukeskus- asemakaavoitus

ODILAMMEN OMAKOTIYHDISTYS 8. 3.2011 Espoon kaupunkisuunnittelukeskus- asemakaavoitus ODILAMMEN OMAKOTIYHDISTYS 8. 3.2011 Espoon kaupunkisuunnittelukeskus- asemakaavoitus Asemakaavoitus osana maankäytön ja rakentamisen ohjausjärjestelmää (MRL) Rakennuslupa Asemakaava Yleiskaava Maakuntakaava

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Koivuhovinlaakso. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Asemakaavaselostuksen LIITE 2. Asianumero 460/ /2012

Koivuhovinlaakso. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Asemakaavaselostuksen LIITE 2. Asianumero 460/ /2012 1 (6) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Koivuhovinlaakso asemakaava ja asemakaavan muutos Asianumero 460/10.02.03/2012 Aluenumero 160600 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen

Lisätiedot

20.6.2013. Kirsi Louhelainen, pj. (kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja)

20.6.2013. Kirsi Louhelainen, pj. (kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja) MUISTIO 1 (6) 20.6.2013 KERAN OSAYLEISKAAVAN TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS Tavoitteet ja alueen suunnitteluperiaatteet Aika: 11.6.2013, klo 17.00-19.00 Paikka: Läsnä: Espoon valtuustotalo Espoonkatu

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (6) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema KORTTELI KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos (88 13.6.2006 1 (8) Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli 51175 sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos Asianumero 424/503/2004 Toimielinkäsittely Ksl 21.6.2006 Aluenumero 111905

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 2183/2016 10.03.00 103 Rakennuskieltojen kumoaminen rakennuskieltokartan tunnuksilla 108 (Gobbacka ja Viiskorpi) ja 109 (Kalajärvi II) merkityillä alueilla

Lisätiedot

Lähtökohdat ja tavoitteet Keran suunnittelulle

Lähtökohdat ja tavoitteet Keran suunnittelulle Lähtökohdat ja tavoitteet Keran suunnittelulle 19.6.2017 Tilaisuuden kulku Alkusanat tilaisuuden puheenjohtaja, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Kai Lintunen Kaupunkisuunnittelulautakunnan asettamat

Lisätiedot

Helsinki-Turku, nopean ratayhteyden jatkosuunnittelu Tilannekatsaus / projektipäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto

Helsinki-Turku, nopean ratayhteyden jatkosuunnittelu Tilannekatsaus / projektipäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Helsinki-Turku, nopean ratayhteyden jatkosuunnittelu 9.12.2016 Tilannekatsaus / projektipäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Nopean ratayhteyden kokonaisuus Uusi nopea Helsinki Turkurata rakentuu

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16-KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava Asemakaava koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan kaavoittamatonta aluetta/ kiinteistöjä 536-407-24-3, 536-407-10-31,

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 28.05.2014 Sivu 1 / 1 460/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 172 30.10.2013 68 Koivuhovinlaakso, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi,

Lisätiedot

Helsinki-Turku nopea junayhteys

Helsinki-Turku nopea junayhteys Helsinki-Turku nopea junayhteys 12.9.2017 Hankkeen tavoitteet 12.9.2017 2 Kasvua kansainväliseen kilpailukykyyn Junayhteys vahvistaa Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta sijoittajille ja elinkeinoelämälle.

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO VT-010

LIIKENNEVIRASTO VT-010 Dnro 4198/0824/2014 LUONNOS 8.9.2014 LIIKENNEVIRASTO VT-010 LIIKENNEVIRASTON JA SUONENJOEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS SUONENJOEN RATAPIHAN PARANNUSTYÖ 1 SOPIMUSKOHDE 2(6) Liikenneviraston ja Suonenjoen

Lisätiedot

Koivuhovinlaakso. 55. kaupunginosa, Sepänkylä Korttelit 55041, 55042, ja osa korttelia Asemakaava ja asemakaavan muutos

Koivuhovinlaakso. 55. kaupunginosa, Sepänkylä Korttelit 55041, 55042, ja osa korttelia Asemakaava ja asemakaavan muutos 1 (11) Asianumero 460/10.02.03/2012 Aluenumero 160600 Koivuhovinlaakso 55. kaupunginosa, Sepänkylä Korttelit 55041, 55042, 55049 ja osa korttelia 55023 Asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaavan ja asemakaavan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/4 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 26.4.2007

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/4 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 26.4.2007 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/4 1 b 4 LAUSUNTO JOKERI-LINJAN PYSÄKKIJÄRJESTELYISTÄ ESPOON MÄKKYLÄSSÄ Kslk 2007-646, Khs 2007-914/662 5.4.2007 Lausuntopyyntö Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 269. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 269. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.09.2014 Sivu 1 / 1 460/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 172 30.10.2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 68 28.5.2014 269 Koivuhovinlaakso, asemakaavan ja asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Aiesopimus Pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (PLJ 2007) toteutuksesta

Aiesopimus Pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (PLJ 2007) toteutuksesta Aiesopimus Pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (PLJ 2007) toteutuksesta Lisätietoja: Pääkaupunkiseudun liikenneneuvottelukunta Sihteeristö Petri Jalasto, puhelin (09) 160 28509, petri.jalasto@mintc.fi

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS

LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS ITO-131 LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS KIRKKONUMMEN ASEMAN LÄNTINEN ALIKULKUSILTA JA SIIHEN LIITTYVÄT KATU-, PYSÄKÖINTI- JA ASEMAJÄRJESTELYT KIRKKONUMMELLA Liikenneviraston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 1 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 7.6.2011 TIMO HUHTINEN 2 Työn tavoitteet Työn tarkoituksena oli selvittää millä alueilla Lahden Oikoradalla Ristikydön

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Hallitus 25 10.02.2015 HSL:N LAUSUNTO ESPOON KAUPUNKIRADAN RATASUUNNITELMASTA 550/07.71.710/2014. Hallitus 25

Hallitus 25 10.02.2015 HSL:N LAUSUNTO ESPOON KAUPUNKIRADAN RATASUUNNITELMASTA 550/07.71.710/2014. Hallitus 25 Hallitus 25 10.02.2015 HSL:N LAUSUNTO ESPOON KAUPUNKIRADAN RATASUUNNITELMASTA 550/07.71.710/2014 Hallitus 25 Esittelijä Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Valmistelija Osaston johtaja Sini Puntanen p. 4766

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 235 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 442101, 31. kaupunginosa Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Kaavatunnus 1/6 1-153 Asianumero RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Asemakaavan muutos koskee tiloja 543-414-1-219 ja -220 Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 1130 tontit

Lisätiedot

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA LIVI/1786/04.02.01/2016 VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA 2(8) Liikenneviraston ja Kaupungin ja

Lisätiedot

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisältö Sijainti Asemakaavamuutoksen tärkeimmät tavoitteet ja suunnittelun taustaa Suunnittelualueen rajaus Valokuvia nykytilanteesta Maisemarakenne Luontotiedot, rakennettu ympäristö, ympäristöhäiriöt

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 5 Alue 411611 Laurinlahti (34 / Espoonlahti) Asemakaavan muutos Asianumero 6903/10.02.03/2011 3.11.2014 Alue on nykyisen asemakaavan mukaan rivitalojen korttelialuetta. Alueen maankäyttöä tehostetaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.11.2016 Sivu 1 / 1 4211/2014 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 148 31.8.2016 201 Kilonpuisto, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 131003, 54. kaupunginosa Kilo

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2013 1 (7) 701 Liikenne- ja viestintäministeriön selvityspyyntö Helsingin ja Espoon kaupunkiraitiotien (Raide-Jokeri) suunnittelutilanteesta HEL 2013-006172 T 08 00 02

Lisätiedot

Tuomarilan asema Asemakaavan muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Liikennealueet, muodostuu uusi kortteli 40358

Tuomarilan asema Asemakaavan muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Liikennealueet, muodostuu uusi kortteli 40358 Asianumero 725/10.02.03/2015 Aluenumero 611303 Tuomarilan asema Asemakaavan muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Liikennealueet, muodostuu uusi kortteli 40358 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 9.4.2019 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema/18 KORTTELI 5039

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella

Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella YHTEENVETO Vuoteen 2025 mennessä liikenne Kauniaisten tie- ja katuverkolla kasvaa ennusteen mukaan melko vähän.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ.

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. 1(7) OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos Asianumero 3941/10.02.03/2014 6.10.2014 Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan ajoyhteys katualueelta korttelin 10041 tonteille rakennettua katua pitkin.

Lisätiedot

Kerassa ja Koivuhovissa edellyttää. laitureiden kulkuyhteydet. Espoon kääntöraide. rakennetaan kokonaisuudessaan.

Kerassa ja Koivuhovissa edellyttää. laitureiden kulkuyhteydet. Espoon kääntöraide. rakennetaan kokonaisuudessaan. ESPOON KAUPUNKIRATA YLEISSUUNNITELMA 2003 LIITE 1. Alustavat työvaiheet 1 (3) ALUSTAVAT TYÖVAIHEET Ensimmäinen vaihe Liikennöinti tapahtuu nykyisiä raiteita ja kaikilla asemilla matkustajien käytössä ovat

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

MAL 2019 suunnitelmaluonnos ja MAL arviointiselostusluonnos. Lausunnon antaminen asiakirjoista, KH

MAL 2019 suunnitelmaluonnos ja MAL arviointiselostusluonnos. Lausunnon antaminen asiakirjoista, KH MAL 2019 suunnitelmaluonnos ja MAL 2019 -arviointiselostusluonnos Lausunnon antaminen asiakirjoista, KH 14.1.2019 Espoon kaupunki pitää seudullista yhteistyötä tärkeänä ja nostaa lausunnossaan esiin erityisesti

Lisätiedot

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liikenne Asukastilaisuus 3.5.2017 Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liittyminen liikenneverkkoon Alueen pää- ja kokoojakatuverkko täydentyy: Finnoonsilta-kadun

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Asemakaava 842 Vatialantien jatke OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Strategisesti muutos edistää taajamien ja liikkumisverkon yhdistymistä sekä vastaa työpaikkatonttien tarpeeseen. Seudullisesti

Lisätiedot

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS Tilanne 7.12.2028 LÄHTÖKOHTIA Suunnittelukohteena Saaren koulu keskustaajamassa Nykyisiä rakennuksia korvataan uudisrakennuksilla Etäisyyskartta 3/5 km Ala- ja yläkoulurakennukset

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS

TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Liite 1: Asemakortit Sito Oy 9.9.2013 Lahti, Lahti käytössä (Lahti-Heinola-rataosa) Raiteita (joista sähköistetty) 5 (5) Matkustajapalvelut asemalla Odotustilat

Lisätiedot

KESKEISET PERIAATTEET

KESKEISET PERIAATTEET NUMMI-PUSULA IKKALA KAAVARUNKO Luonnos 9.3.2009 KESKEISET PERIAATTEET 1 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Suunnittelualue käsittää Ikkalan kylätaajaman keskeisen ydinalueen. Suunnittelualueella sijaitsee

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Projekti Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Vastaanottaja Kempeleen kunta Päivämäärä 4.10.2018 Laatija Erkki Sarjanoja ä 1. Taustaa Kirkonseudun asemakaava-alueen

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

Espoo Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Kortteli ja katualueet Asemakaavan muutos

Espoo Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Kortteli ja katualueet Asemakaavan muutos 1 (6) Asianumero 3045/10.02.03/2013 Aluenumero 130137 Espoo Nihtisilta, muutos Kortteli 54007 ja katualueet Nihtisilta Katu-, liikenne- ja torialueet Karamalmi Kortteli 54020 sekä katu- ja liikennealueet

Lisätiedot

T o r k o n t e o l l i s u u s a l u e e n ase m a kaa v a n m u u tos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

T o r k o n t e o l l i s u u s a l u e e n ase m a kaa v a n m u u tos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma T o r k o n t e o l l i s u u s a l u e e n ase m a kaa v a n m u u tos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: 1.4.2015 Diaari nro: AKAA: 203/2015 S i s ä l l y s

Lisätiedot

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Heikki Manninen puh. 044 794 5235, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0929 KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100 19.10.2015 Sivu 1 / 1 2408/10.00.02/2015 100 Alueen varaaminen Leppävaarasta Kiinteistöosakeyhtiö Kauppakeskus Sellolle pysäköinnin laajennuksen suunnittelua ja liikenneterminaalin kehittämistä varten

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208

KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö 5.3.2013 KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 5.3.2013

Lisätiedot

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavan vaiheet tähän mennessä Asemakaavan muutoshakemus 23.10.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kaavan lähtökohdat ja tavoitteet 10.6.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella 15.2.2011 TIMO HUHTINEN Taustaa: Lentoaseman kaukoliikennerata, Ratayhteysselvitys, Liikennevirasto 2010 30 km:n tunnelirata Ilmalasta Keravan pohjoispuolelle

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014

Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014 Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014 1 Taimistotie Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustassa, Turengintien pohjoispuolella, rautatien molemmin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAMUUTOS KOKKOLAN PRISMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAMUUTOS KOKKOLAN PRISMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAMUUTOS KOKKOLAN PRISMA Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 Kokkola Puh. (06) 828 9111 Faksi

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava ja asemakaavamuutos 34/10.02.03/2018 ASRA 3 Nurmijärven kunta aloittaa Klaukkalassa asemakaavan sekä asemakaavamuutoksen laatimisen

Lisätiedot

Leppävaara Lähtökohdat ja tavoitteet

Leppävaara Lähtökohdat ja tavoitteet Leppävaara Lähtökohdat ja tavoitteet Asukastilaisuus 19.12.2017 Tilaisuuden kulku Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja, Jouni J. Särkijärvi Leppävaaran keskustan suunnittelussa huomioitavia seikkoja

Lisätiedot

Esteettömyyden edistäminen Espoon käytännöt. Jaana Länkelin Tekninen keskus/katu- ja viherpalvelut Erityissuunnittelu

Esteettömyyden edistäminen Espoon käytännöt. Jaana Länkelin Tekninen keskus/katu- ja viherpalvelut Erityissuunnittelu Esteettömyyden edistäminen Espoon käytännöt Jaana Länkelin Tekninen keskus/katu- ja viherpalvelut Erityissuunnittelu Esteettömyysasiamies aloittanut toukokuussa 2006 Esteettömyystyö Espoossa toimii Teknisessä

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.10.2013 Sivu 1 / 1 460/10.02.03/2012 172 Sepänkylä, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), Koivuhovinlaakso, alue 160600

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut ASEMAKAAVAN SELOSTUS joka koskee xx.xx.2010 päivättyjä kaavaluonnoksia. METELIN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut ASEMAKAAVAN SELOSTUS joka koskee xx.xx.2010 päivättyjä kaavaluonnoksia. METELIN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 (11) Tekniset palvelut ASEMAKAAVAN SELOSTUS joka koskee xx.xx.2010 päivättyjä kaavaluonnoksia. METELIN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Metelin ja Kylänpuron asemakaava-alue, yleisen tien alue / VT 22 ja siihen

Lisätiedot

Alue on pääosin asemakaavoittamatonta ja sijoittuu Espoon eteläosien yleiskaavassa virkistysalueelle.

Alue on pääosin asemakaavoittamatonta ja sijoittuu Espoon eteläosien yleiskaavassa virkistysalueelle. ESPOON KAUPUNGIN KAUPUNKITEKNIIKAN KESKUKSEN investoinnit on hakenut maisematyölupaa (2018-771) Pohjois-Lintuvaaraan pituudeltaan noin 800 metrin avouoman (oja) virtaaman parantamiseksi sekä osittain siirtämiseksi

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kehä IV. Edunvalvontakortti

Kehä IV. Edunvalvontakortti Kehä IV Edunvalvontakortti 1.2.2019 Kehä IV Kunnan tavoitteissa ja toimenpiteissä keskeinen liikennehanke Suunnittelun tavoitteena on, että toteutus välillä voi alkaa vaiheittain ja Tuusulan osalta ennen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 26.04.2017 Sivu 1 / 1 1725/2017 08.00.00 96 Liikenteen tavoiteverkkojen päivitys Valmistelijat / lisätiedot: Samuel Tuovinen, puh. 046 877 1840 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 11. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 11. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.02.205 Sivu / 4940/0.03.0/204 Kaupunkisuunnittelulautakunta 74 0.2.204 Kaupunkisuunnittelulautakunta 3 2..205 Espoon liikenneverkkovisio, pöydälle 0.2.204, pöydälle 2..205

Lisätiedot

EHDOTUSVAIHEEN LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN

EHDOTUSVAIHEEN LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 9.3.2018 LIITE 8.3 JÄÄHALLIN YMPÄRISTÖ EHDOTUSVAIHEEN LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN Ehdotusvaiheen aineisto hyväksyttiin kaupunkirakennelautakunnassa 24.1.2018 ja nähtävänä aineisto on ollut MRL

Lisätiedot

Keran osayleiskaavaehdotus. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus, Espoon Valtuustotalo

Keran osayleiskaavaehdotus. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus, Espoon Valtuustotalo Keran osayleiskaavaehdotus Tiedotus- ja keskustelutilaisuus, Espoon Valtuustotalo 18.2.2016 Keran osayleiskaavan prosessi 2013-2016 Kaava luonnokset KH tavoitteet syksy 2013 Kaavaluonnokset nähtäville

Lisätiedot

Viherlaakso, eteläinen 61. kaupunginosa, Viherlaakso Puisto- ja katualueet Asemakaavan muutos

Viherlaakso, eteläinen 61. kaupunginosa, Viherlaakso Puisto- ja katualueet Asemakaavan muutos 1 (9) Asianumero 4448/503/2010 Aluenumero 150522 Viherlaakso, eteläinen 61. kaupunginosa, Viherlaakso Puisto- ja katualueet Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot