Nuorten kesätöitä ja palkkatukityöllistämistä koskeva valtuustoponsi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nuorten kesätöitä ja palkkatukityöllistämistä koskeva valtuustoponsi"

Transkriptio

1 Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Nuorten kesätöitä ja palkkatukityöllistämistä koskeva valtuustoponsi PETUR 15 Kaupunginvaltuusto on talousarviokokouksessaan päättänyt hyväksyä Merja Närhen ponnen, että kaikki peruskoulun päättävät, kesätyöhön haluavat nuoret palkataan kaupungille kesätöihin ja että palkkatuella työllistettävien määrää nostetaan kahdestakymmenestä 50:een tavoitteena se, että Kelan osuuksien määrä on minimissä. Kaupungin työllistämisen edistämiseen liittyvät palvelut ja tuet on keskitetty Työelämään kuntoutumisen tulosalueelle. Tulosalueella on valmisteltu ponsien toteuttamista mm. selvittämällä minkälaisia työpaikkoja kaupunkiorganisaatiossa on mahdollista järjestää sekä arvioimalla työllistämisestä aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia ja tarvetta muutoksiin budjetin määrärahavarauksissa. Keskeisimmät haasteet sekä kesätyön että erityisesti palkkatukityöllistämisen lisäämisessä liittyvät kaupungin oman organisaation töiden ammatilliseen sisältöön ja palveluja tuottavien yksiköiden vähentymiseen. Yhtiöittämisen myötä suurin osa perinteisistä kesätöistä ja "miesten töistä" on siirtynyt yhtiöille, kuten energia- ja vesilaitos sekä kiinteistönhoito ja siivous. Kaupungin omassa organisaatiossa on tarjolla pääasiassa perusturvatoimialan avustavia tehtäviä hoitoalan yksiköissä ja kasvun ja oppimisen toimialan avustavia tehtäviä varhaiskasvatuksessa. Päivähoidossa kesäaikana toiminta on supistettua, mikä vaikuttaa kesätyöntekijöiden tarpeeseen. Nuorten kesätyö vuonna 2014 Kaupungin esimiehille tehdyn kyselyn pohjalta kaupungin omissa yksiköissä kesätyötä on mahdollista järjestää vuonna 2014 noin 90:lle 9 luokan päättävälle nuorelle ja noin 40:lle vuotiaalle nuorelle. Lisäksi on suunniteltu kaksi kesätyöleiriä (10 pv) työpajalla yhteensä nuorelle. Edellisvuosina kaupungin yksiköistä puisto-osasto työllisti ylivoimaisesti eniten kesätyönuoria (50-70 nuorta). Koska puisto-osasto on siirtynyt Kiinteistöhoito Oy:lle, on yhtiön kanssa neuvoteltu työtehtävien ja ohjauksen järjestämisestä noin eri ikäiselle nuorelle. Kaupunki huolehtii näiden nuorten palkkauksesta ja palkkakustannuksista. Yhtiön tulee saatua työpanosta vastaan hoitaa työntekijöiden työnjohto ja ohjaus. Lisäksi kaupunki tukee 4H -yhdistystä nuorten kesätyön järjestämisessä :lla. Vuonna 2013 tällä tuella oli palkattuna 48 nuorta, joista peruskoulun päättävien osuus oli vajaa 10. Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi kaupunki tukee nuorten työllistymistä järjestöihin ja yrityksiin myöntämällä kesätyöseteleitä.

2 Vuodelle 2014 esitetään, että kahden viikon työjaksosta tuki on 200 ja neljän viikon työjaksolta 400. Tavoitteena on lisätä seteleiden määrää 40-45:een. Vuonna 2013 kesätyöseteleitä haettiin ja myönnettiin 12 kpl. Yhteensä kesätyöpaikkoja peruskoulun päättäville nuorille on 140, joista kaupungin omissa yksiköissä 90 työpajan kesätyöleireillä 10 Kiinteistöhoito Oy:llä 40 setelit (á 200 euroa) kpl Peruskoulun päättäviä nuoria on keväällä 2014 kaikkiaan 240 nuorta. On oletettavaa, että osa heistä ei haen kaupungin kesätyöpaikkaa. Talousarviossa vanhemmille nuorille (vuosina syntyneet) on varauduttu 40 paikan palkkakustannuksiin (kokonaiskustannukset n.1000 euroa /nuori). Lisäksi varataan kpl 400 euron seteliä yrityksiin työllistämisen tukemiseen. Kesäleireille varataan paikkoja noin 15. Kesätyöllistämisen kustannukset yhteensä olisivat em. mukaisena seuraavat: Peruskoulun päättävien kesätyö 130 henkilöä Vanhempien nuorten kesätyö kesätyösetelit kesäleirit H:n tuki Yhteensä Talousarvio > Lisämäärärahan tarve Pitkäaikaistyöttömien työllistäminen Äänekosken kaupunki työllistää tällä hetkellä palkkatuella keskimäärin 40 henkilö/kk. Heistä työpajaan, yksiköiden omalla palkkarahoituksella ja noin 20 keskitetyn palkkatuen/oma työllistäminen kustannuspaikalta. Keskitetyllä palkkatuella on palkattu ns. velvoitetyöllistetyt, joille syntyy oikeus työttömyysturvan lisäpäiville työjakson jälkeen. Heitä on ollut keskimäärin henkilöä vuosittain. Lisäksi keskitettyä palkkatukea on kohdennettu vanhuspalveluihin ja päivähoitoon. Kaupunki tukee pitkäaikaistyöttömien työllistymistä myös tukemalla järjestöjä ja yrityksiä kuntalisällä, mikäli he työllistävät pitkäaikaistyöttömän henkilön. Järjestöjen rooli on merkittävä erityisesti pisimpään työttömänä olleiden työllistäjänä.

3 Valtuuston ponsiesityksen mukaisesti edellytyksenä palkkatuella palkattujen lisäykseen tulisi olla pitkäaikaistyöttömyys ja se, että palkattavat henkilöt ovat niitä, joiden työmarkkinatuesta kunta maksaa puolet. Kunta maksaa kuukausittain keskimäärin 240 henkilön työmarkkinatuesta puolet. Pitkäaikaistyöttömyys painottuu selkeästi vanhimpaan ikäluokkaan ja tässä ikäryhmässä erityisesti miesten työttömyyteen. Heidän työllistämismahdollisuutensa kaupungin omaan organisaatioon on kaikkein haasteellisinta, koska soveltuvien työpaikkojen määrä on vähäinen. Työpaikkojen monipuolisuuden lisäämiseksi myös kaupungin yhtiöiden osuus palkkatukityöllistämisessä tulee selvittää. Lisäksi yksi vaihtoehto on perustaa ulkotyöryhmä, joka tekee erilaisia kunnossapito ja aputehtäviä, joista Kiinteistöhoito Oy:n kanssa ei ole sopimusta. Ryhmän perustaminen edellyttää kuitenkin ryhmän työskentelyn ohjausta ja siten myös ohjaajan palkkausta. Pitkäaikaistyöttömiä työnhakijoita, joiden työmarkkinatuesta kunta maksaa puolet oli joulukuussa 2013 seuraavasti : vuotiaat vuotiaat vuotiaat vuotiaat vuotiaat 9 Yhteensä 240 Palkkatyön lisäksi näillä henkilöillä on tärkeää selvittää pitkäaikaistyöttömyyteen vaikuttavia muita tekijöitä kuin varsinainen työn puuttuminen, esimerkiksi työkykyyn ja ammattitaitoon liittyvät asiat. Tukityöllistämisen vaikutukset työntekijöiden hyvinvointiin, kunnan työttömyyteen ja työpaikkojen syntymiseen sekä kuntien talouteen vaihtelevat paljon mm. riippuen siitä, minkälainen on kunnan elinkeinorakenne, ikärakenne ja pitkäaikaistyöttömyyden rakenne. Tukityöllistämisen vaikutuksista kuntien talouteen on olemassa hyvin erilaisia laskelmia riippuen mm. siitä, minkälaiset perusoletukset ovat laskelmien pohjana (mm. verotulokertymäarvio ja toimeentulotuen tarve). Mikäli mukaan otetaan laajempi kokonaistaloudellinen vaikuttavuus, mm. vaikutukset Kela-etuuksiin, sairastavuuteen yms., tarvitaan laaja-alaista poikkihallinnollista tutkimustietoa. Paltamon kunnassa toteutettiin täystyöllisyyskokeilu vuosina Työtä ohjaamaan ja seuraamaan perustettiin projektiryhmä, jossa olivat edustettuina kolme ministeriötä, Kela, eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta, Työterveyslaitos, THL, Suomen yrittäjät, Työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö, Palkansaajien tutkimuslaitos, SAK, Elinkeinoelämän keskusliitto, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto, Kuntaliitto, Paltamon kunta ja työvoimayhdistys. Tulokset olivat monilta osin ristiriitaiset. Yhteenvetona todettiin, että malli auttoi

4 yksikköä, mutta ei yhteiskuntaa. Merkittävänä haasteena oli järkevän tekemisen ja oikean työ löytäminen. Paltamossa työttömiä oli kokeilun alkaessa n. 300, ja malli maksoi n. 12 milj. euroa, josta rahasta tutkijoiden mukaan takaisin saatiin n. 60 %. Kaupunginvaltuuston ponsiesityksen mukaan kaupungin tulee työllistää vuositasolla nykyisten työllistettyjen lisäksi 30 henkilöä. Mahdollinen toteutus: Palkkatuella palkattavien määrää lisätään asteittain kaupungin eri yksiköihin. Vuoden 2014 aikana lisäys olisi 15 henkilöä ja kokonaismäärä henkilöä/kk. Vuoden 2015 osalta palkkatuella työllistämistä tarkastellaan saatujen kokemusten ja nettokustannusten perusteella. Jatkossa neuvotteluja kaupungin omistamien yhtiöiden (Kiinteistöhoito Oy, Äänekosken Energia) kanssa tullaan käymään heidän mahdollisuuksistaan työllistää palkkatuella. Kustannusvaikutukset vuodelle henkilöä Henkilö/kk 15 hlöä/kk 15 hlöä/6 kk 15 hlöä/10kk kkp:lla Palkka /85 % Sos.kulut Kokonaispalkka kulut Palkkatuki/peru stuki + 90 %* Nettopalkkakust annukset Työmarkkinatue n kuntaosuus Toimeentulotuki * *Laskelma tehty oletuksella, että kaikilla on oikeus korkeimpaan palkkatukeen (perustuki + 90 %). *Perustoimeentulotukeen valtionosuus on 50 %, mitä ei ole huomioitu laskelmassa Vaikutus toimeentulotukeen: Äänekoskella työmarkkinatuen kuntaosuutta maksetaan noin 240 henkilöstä. Näistä henkilöistä 196 on sosiaalityön asiakkaana. Heistä suuri osa sai toimeentulotukea joko säännöllisesti kuukausittain tai toistuvasti erityisissä tilanteissa. Mukana oli myös niitä, joilla ei ollut toimeentulotukioikeutta (tilanne marraskuussa 2013). Toimeentulotukea saavien tuen suuruus vaihteli ja keskiarvo oli vajaat 120 euroa/kk.

5 Perusturvajohtajan ehdotus: Vaikutus verotuloihin: Vaikutus kunnan verotuloihin on vaikeampi määritellä, koska kunnallisveron tuotto riippuu monista tekijöistä, esim. ansiotulon määrästä ja tulonsaajan saamista verovähennyksistä. Kunnallisverotuksessa verottaja tekee viran puolesta ansiotulovähennyksen (max ) ja perustulovähennyksen (max ). Kaikkien äänekoskelaisten efektiivinen kunnallisveron tuotto on keskimäärin 15,22 % ja talousosaston kanssa tehty arvio on, että palkkatukilaisten tulotasolla verotuotto olisi n. 10 %. Ko. arviolla verotulot lisääntyisivät n , mikäli työllistetään lisää 15 henkilöä 6 kk:n ajaksi. Ko. tuloa ei kuitenkaan voi huomioida perusturvan budjetissa. Vuodelle 2014 työmarkkinatuen kuntaosuuteen on varattu Viidentoista henkilön työllistäminen kuudeksi kuukaudeksi pienentää työmarkkinatuen kuntaosuuden määrää n (5000 /kk). Vastaavan suuruista vähennystä budjetoituihin kustannuksiin ( ) ei voida kuitenkaan tehdä, koska nykyinen työttömyystilanne huomioiden listalle voidaan arvioida tulevan vastaava määrä uusia henkilöitä. Kustannusten pienentäminen edellyttää nykyisten aktivointitoimenpiteiden ja esitettyjen palkkatuella palkkauksen lisäksi muita tehostuvia toimenpiteitä kuten työkyky- ja eläkeselvittelyjä, uudelleen koulutusta jne. Vuoden 2014 talousarvioon oma työllistäminen -kustannuspaikalle on varattu kokonaispalkkakustannuksiin Palkkatuen osuudeksi tuloina on arvioitu , jolloin nettokustannuksiksi jää Mikäli lisäpalkkavaraus tehdään 15 henkilölle 6 kk:n ajalle aiheutuu kokonaispalkkakustannuksiin noin lisäkustannukset. Tuloihin palkkatukina arvioidaan lisäystä , jolloin nettokustannuksiksi jää Mikäli työmarkkinatuen kuntaosuus pienenisi n ja toimeentulotuen tarve n eli määrärahalisäys olisi nettona n Perusturvalautakunta esittää, että peruskoulun päättäville nuorille tarkoitettuja kesätyöpaikkoja lisätään esittelytekstin mukaisesti siten, että kaupungilla ja Kiinteistönhoito Oy:llä on yhteensä 130 kesätyöpaikkaa ja sen lisäksi tarjotaan 10 työpajan leiripaikkaa ja nuorelle kesätyöseteli. Aikaisemmin käytössä ollut tuki 4 H -yhdistykselle ja varttuneemmille nuorille varatut kesätyöpaikat ja setelituki ovat edelleen käytössä aikaisemman käytännön ja budjettivarausten mukaisesti. Perusturvalautakunta esittää, että palkkatukityöllistämistä lisätään portaittain niin, että kuluvan vuoden aikana tukipaikkoja tarjotaan n. 15 aikaisempaa enemmän, jolloin tukityöllistettyjen määrä on yht. keskimäärin n Vuoden 2015 osalta työpaikkojen

6 lisäämismahdollisuudet arvioidaan kuluvan vuoden kokemusten seurannan pohjalta. Perusturvalautakunta esittää, että valtuustoponnen toteuttamisen johdosta kaupunginvaltuusto myöntää lisämäärärahaa ja tekee seuraavat talousarviomuutokset: - Kesätyöllistämiseen lisämäärärahaa kustannuspaikalle Palkkatukityöllistämiseen 15 lisähenkilön työllistämiseksi henkilöstökuluja kustannuspaikalle Palkkatukityöllistämisen tuloarviota korotetaan kustannuspaikalla Työmarkkinatuen kuntaosuuden määrärahaa pienennetään kustannuspaikalla Toimeentulotuen määrärahaa pienennetään menokohdalla avustukset. Toimeentulotuen maksutuottoja pienennetään tulokohdalla 3330 Muut tulot ja avustukset 5000 (perustoimeentulotuen valtionosuus 50 % nettokustannuksiin). Päätös: Hyväksyttiin muuten, paitsi että perusturvalautakunta esittää, että kaikille peruskoulun päättäville hakijoille tarjotaan mahdolisuus kesätyöhön kuitenkin niin, että työn tulee olla hyvin ohjattua ja järkevää. Merkittiin pöytäkirjaan, että työllisyysasiamies Auli Savolainen ja sosiaalityön johtaja Outi Markkanen osallistui kokoukseen asiantuntijoina tämän asian osalta KH 75 Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että peruskoulun päättäville nuorille järjestetään tarpeen mukaan enintään 210 kesätyöpaikkaa (kaupunki ja Kiinteistönhoito Oy) ja niiden lisäksi tarjotaan 10 työpajan leiripaikkaa ja nuorelle kesätyöseteli. Aikaisemmin käytössä ollut tuki 4H-yhdistykselle ja varttuneemmille nuorille varatut kesätyöpaikat ja setelituki ovat edelleen käytössä aikaisemman käytännön ja budjettivarausten mukaisesti. Edellä mainitun lisäksi kaupunginhallitus päättää, että palkkatukityöllis tä mistä li sä tään por tait tain niin, et tä ku luvan vuoden aikana tukipaik koja tar jo taan n. 15 ai kai sempaa enemmän, jolloin tukityöllistettyjen määrä on yht. keski mää rin n Vuoden 2015 osalta työ-

7 Kaupunginjohtajan muutettu ehdotus: paik kojen li sää mis mah dolli suudet arvioi daan kuluvan vuoden kokemus ten seu ran nan poh jalta. Esitetään kaupunginvaltuustolle, että se myöntää valtuustoponnen to teut ta mi sen johdosta seuraavat lisämäärärahat ja te kee seu raavat ta lous arviomuutokset: - Kesätyöllistämiseen lisämäärärahaa kustannuspaikalle Palkkatukityöllistämiseen 15 lisähenkilön työllistämiseksi henkilöstökuluja kustannuspaikalle Palkkatukityöllistämisen tuloarviota korotetaan kustannuspaikalla Työmarkkinatuen kuntaosuuden määrärahaa pienennetään kustannuspaikalla Toimeentulotuen määrärahaa pienennetään menokohdalla avustukset. Toimeentulotuen maksutuottoja pienennetään tulokohdalla 3330 Muut tulot ja avustukset 5000 (perustoimeentulotuen valtionosuus 50 % nettokustannuksiin). Kaupunginhallitus päättää, että peruskoulun päättäville nuorille järjestetään tarpeen mukaan enintään 210 kesätyöpaikkaa (kaupunki ja Kiinteistönhoito Oy) ja niiden lisäksi tarjotaan 10 työpajan leiripaikkaa ja nuorelle kesätyöseteli. Aikaisemmin käytössä ollut tuki 4H-yhdistykselle ja varttuneemmille nuorille varatut kesätyöpaikat ja setelituki ovat edelleen käytössä aikaisemman käytännön ja budjettivarausten mukaisesti. Edellä mainitun lisäksi kaupunginhallitus päättää, että palkkatukityöllistämistä lisätään portaittain niin, että kuluvan vuoden aikana tukipaikkoja tarjotaan vä hintään n. 15 aikaisempaa enemmän, jolloin tuki työl lis tet tyjen määrä on yht. keskimäärin n Vuoden 2015 osalta työ paikkojen li säämismahdollisuudet arvioidaan kuluvan vuoden ko ke musten seu rannan pohjalta. Esitetään kaupunginvaltuustolle, että se myöntää valtuustoponnen toteuttamisen johdosta seuraavat lisämäärärahat ja tekee seuraavat talousarviomuutokset: - Kesätyöllistämiseen lisämäärärahaa kustannuspaikalle Palkkatukityöllistämiseen vähintään 15 lisähenkilön työllistämiseksi hen ki lös tökuluja kustannuspaikalle Palkkatukityöllistämisen tuloarviota korotetaan kustannuspaikalla

8 - Työmarkkinatuen kuntaosuuden määrärahaa pienennetään kustannuspaikalla Toimeentulotuen määrärahaa pienennetään menokohdalla avustukset. Toimeentulotuen maksutuottoja pienennetään tulokohdalla 3330 Muut tulot ja avustukset 5000 (perustoimeentulotuen valtionosuus 50 % nettokustannuksiin). Päätös: Hyväksyttiin

Nuorten kesätöitä ja palkkatukityöllistämistä koskeva valtuustoponsi

Nuorten kesätöitä ja palkkatukityöllistämistä koskeva valtuustoponsi Perusturvalautakunta 15 26.02.2014 Nuorten kesätöitä ja palkkatukityöllistämistä koskeva valtuustoponsi PETUR 15 Kaupunginvaltuusto on talousarviokokouksessaan 9.12.2013 102 päättänyt hyväksyä Merja Närhen

Lisätiedot

Työllistämisvarojen käyttösuunnitelma vuodelle 2016 ja kehittämisehdotukset

Työllistämisvarojen käyttösuunnitelma vuodelle 2016 ja kehittämisehdotukset Perusturvalautakunta 80 15.12.2015 Kaupunginhallitus 6 11.01.2016 Kaupunginhallitus 118 02.05.2016 Työllistämisvarojen käyttösuunnitelma vuodelle 2016 ja kehittämisehdotukset Petula 15.12.2015 80 Valmistelija:

Lisätiedot

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1)

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Kelan työmarkkinatukikustannukset kaupungille Kelan sakkomaksut 2015 tulevat olemaan 2,8 M johtuen laajentumisesta 300-499 p. tukea saaneisiin sekä yli 1000 p.

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8 KINNULAN KUNTA Perustettu 1914 Asukkaita noin 2000 Vero%19,00 Lainaa 2000 /asukas Ylijäämää 3 700 000 Talous kunnossa Politiikkana välittää toisistamme Emme tee kuntaliitoksia KINNULAN KUNTA Valtuusto

Lisätiedot

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen Kaupunginhallitus 454 14.12.2015 Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen 1878/02.05.01/2015 KHALL 14.12.2015 454 Kaupunginvaltuusto on 7.9.2015 94 käsitellyt valtuutettu

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8 KINNULAN KUNTA Perustettu 1914 Asukkaita noin 2000 Vero%19,50 Lainaa 2100 /asukas Ylijäämää 3 800 000 Liikevaihto 15 000 000 Talous kunnossa Politiikkana välittää toisistamme Emme tee kuntaliitoksia KINNULAN

Lisätiedot

Äänekosken sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite Työtä työttömille - Sanssi-kortti ja palkkatuki käyttöön kunnan aktiivisella otteella

Äänekosken sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite Työtä työttömille - Sanssi-kortti ja palkkatuki käyttöön kunnan aktiivisella otteella Kaupunginvaltuusto 71 24.06.2013 Kaupunginhallitus 271 12.08.2013 Perusturvalautakunta 66 25.09.2013 Kaupunginhallitus 104 17.03.2014 Kaupunginvaltuusto 34 19.05.2014 Äänekosken sosialidemokraattisen valtuustoryhmän

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMISEN KUSTANNUSVAIKUTUKSET KUNTATALOUTEEN. Työpajojen alueellinen kehittämispäivä -seminaari Nastolassa 27.8.2013

TYÖLLISTÄMISEN KUSTANNUSVAIKUTUKSET KUNTATALOUTEEN. Työpajojen alueellinen kehittämispäivä -seminaari Nastolassa 27.8.2013 TYÖLLISTÄMISEN KUSTANNUSVAIKUTUKSET KUNTATALOUTEEN Työpajojen alueellinen kehittämispäivä -seminaari Nastolassa 27.8.2013 Nastolan kunnan työllistämispalvelut, Niina Juva Työttömyyden kesto Liiton ansiosidonnainen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valtuusto 11.06.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valtuusto 11.06.2012 Sivu 1 / 1 Valtuusto 11.06.2012 Sivu 1 / 1 1148/02.02.00/2012 Kaupunginhallitus 110 16.4.2012 Valtuusto 70 21.5.2012 91 Valtuustoaloite sosiaalisesti heikommassa asemassa olevien nuorten tukemiseksi kesätyöpaikoilla

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014

Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014 Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014 Vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloite työpaikkojen avaamisesta nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluville

Lisätiedot

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän aloite kesätyöpaikan tarjoamisesta Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaikille lappeenrantalaisille nuorille

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän aloite kesätyöpaikan tarjoamisesta Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaikille lappeenrantalaisille nuorille Kaupunginhallitus 205 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 52 24.04.2017 Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän aloite kesätyöpaikan tarjoamisesta Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaikille lappeenrantalaisille

Lisätiedot

TAE 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33

TAE 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 TAE 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 Hallintovaliokunta (HaV) HE 134/2016 vp Hallituksen esitys eduskunnalle vuoden 2017 talousarvioksi 7.10.2016 Yleistä Pääluokan loppusumma 14,6 mrd. euroa,

Lisätiedot

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna 2017 -kysely Tietoa ja alustavia tuloksia Kuntaliiton toteuttamasta kyselystä Matti Sahlberg, Reijo Vuorento 26.3.2019 Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Työllisyyspaleluiden kustannussäästöt kunnalle (Työllistämisen järkevyyden sietämätön keveys..)

Työllisyyspaleluiden kustannussäästöt kunnalle (Työllistämisen järkevyyden sietämätön keveys..) Työllisyyspaleluiden kustannussäästöt kunnalle (Työllistämisen järkevyyden sietämätön keveys..) Keski-Karjalan työllisyysfoorumi 30.11.2010 Pekka Patama Vaaksa-hanke/ TYP Reitti Mikkelin kaupunki/ Henkilöstö-

Lisätiedot

edellä kuntakokeilussa

edellä kuntakokeilussa edellä kuntakokeilussa Jyväskylässä 25.11.2013 Työllisyyden Kuntakokeilu www.jyvaskyla.fi/tyo/kuntakokeilu www.toihinpalvelu.fi www.facebook.com/tyo/kuntakokeilu Euroja ja ihmisiä 2000 M 2100 150 M 8,8

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5469/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5469/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (1) 357 Asianro 5469/02.02.02/2015 Talousarviomuutokset vuodelle 2015 Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu Talousarviomuutoksia vuodelle

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 28 29.04.2015. Työllistyyttä edistävät toimenpiteet

Perusturvalautakunta 28 29.04.2015. Työllistyyttä edistävät toimenpiteet Perusturvalautakunta 28 29.04.2015 Työllistyyttä edistävät toimenpiteet PETUR 28 Erilaisten työelämään tähtäävien eri toimintojen pii ris sä on kuukausittain noin 200 henkilöä kaupungin omissa yksiköissä,

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari 20.9.2017 Työllisyys Anne Huotari Työllisyysasiantuntija/TYP-johtaja Kajaanin ja Kainuun työttömyysaste 2015-7/2017 20 18 16 18,2 17,4 14 12 13,4 10 8 6 Kajaani Kainuu

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/12 20.05.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/12 20.05.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) 210 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Matti Niirasen ym. talousarvioaloitteesta koskien nuorten kesätyöpaikkojen määrärahan

Lisätiedot

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta 96 30.09.2014. Työllisyyspalvelujen yhdistyksille myöntämä kuntalisä 409/02.04.05/2014

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta 96 30.09.2014. Työllisyyspalvelujen yhdistyksille myöntämä kuntalisä 409/02.04.05/2014 Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta 96 30.09.2014 Työllisyyspalvelujen yhdistyksille myöntämä kuntalisä 409/02.04.05/2014 SITLA 96 Työllisyyspalvelujen yhdistyksille myöntämä kuntalisä edesauttaa tuki töi

Lisätiedot

Valmistelu: Työ- ja elinkeinosuunnittelija Sanna Mathlin, p

Valmistelu: Työ- ja elinkeinosuunnittelija Sanna Mathlin, p Sosiaali- ja terveyslautakunta 73 30.09.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 81 28.10.2014 Kunnanhallitus 208 17.11.2014 Kunnanvaltuusto 68 10.12.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 59 22.06.2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0!

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0! Työllisyysyksikkö Valtuustoon nähden sitovat tavoitteet: työllisyysyksikkö 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0,0 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! työllisyysyksikkö 2 831 200,0 2 692 110,0 #JAKO/0!

Lisätiedot

Työllisyyspalveluiden organisaatio

Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden johtaja Hallinto- ja tukipalvelut Työllisyysyksikkö Työllisyyspäällikkö Työraide Projektipäällikkö Työvalmennusyksikkö Työvalmennuspäällikkö Työvoimanpalvelukeskus

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN

KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN Sosiaali- ja terveyslautakunta 241 21.10.2009 KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN 1847/05/400/2007

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Asianro 494/ /

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Asianro 494/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 52 18.5.2015 Asianro 494/14.00.01/2015 85 Valtuutettu Suvi Heiniolan ym. valtuutettujen aloite työllisyysmäärärahan siirtämiseksi sote-lautakunnan alaisuuteen

Lisätiedot

Sähköpostiosoite. Lukio: luokka/aloitusvuosi ja arvioitu päättymisvuosi

Sähköpostiosoite. Lukio: luokka/aloitusvuosi ja arvioitu päättymisvuosi KESÄTYÖSETELI 2019 Hakuaika 1.2.-5.4.2019 KESÄTYÖSETELIN NUORI PALAUTTAA TÄYTETTYNÄ VIIMEISTÄÄN perjantaina 5.4.2019 klo 15.00 Iin kunnanviraston yhteispalvelupisteeseen tai postitse osoitteeseen: Iin

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE 16.09.2014 146 Valmistelijat talouspäällik

Lisätiedot

Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle

Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Sivu 1/8 Uusi työ Pyhäjoella Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Pyhäjoen kunta haluaa tukea osaltaan

Lisätiedot

Keskusta-oikeisto valtuustoryhmän valtuustoaloite kotihoidon kuntalisän käyttöönotosta Äänekoskella

Keskusta-oikeisto valtuustoryhmän valtuustoaloite kotihoidon kuntalisän käyttöönotosta Äänekoskella Kaupunginvaltuusto 60 08.09.2008 Kaupunginhallitus, julkinen 287 15.09.2008 Perusturvalautakunta 86 30.09.2009 Kaupunginhallitus, julkinen 55 15.02.2010 Kaupunginvaltuusto 25 08.03.2010 Keskusta-oikeisto

Lisätiedot

HE 126/2007 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi julkisesta työvoimapalvelusta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 126/2007 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi julkisesta työvoimapalvelusta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 126/2007 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 7 luvun 12 a :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi julkisesta

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 11) Aika 26.09.2018, klo 15:02-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Yhteystiedot. Jyväskylän oppisopimuskeskus Puistokatu 2 C, Kolmikulma PL 472, 40101 Jyväskylä Avoinna ma pe klo 9-15

Yhteystiedot. Jyväskylän oppisopimuskeskus Puistokatu 2 C, Kolmikulma PL 472, 40101 Jyväskylä Avoinna ma pe klo 9-15 Yhteystiedot Jyväskylän oppisopimuskeskus Puistokatu 2 C, Kolmikulma PL 472, 40101 Jyväskylä Avoinna ma pe klo 9-15 Nuorten oppisopimuskoulutus Tarja Orellana, koulutustarkastaja p. 040 341 5189 tarja.orellana@jao.fi

Lisätiedot

Työllisyysraportti vuosi 2017

Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila 7.3.2018 Työllisyystoimikunta 26.3.2018 1 Janakkalan kunnan työllistämisen tulosalueen tehtävät Kuntastrategia 2017: Valtuustokauden

Lisätiedot

Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset vir ko jen ja toimien perustamisesta,

Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset vir ko jen ja toimien perustamisesta, Perusturvalautakunta 50 26.09.2018 Perusturvan toimialan esitys henkilöstömuutoksista vuodelle 2019 779/01.01.00/2018 PETUR 26.09.2018 50 Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginvaltuusto Stj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginvaltuusto Stj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2015 1 (5) 3 Varhaiskasvatuksen yksityisen päivähoitotoiminnan käynnistämistuen vakinaistaminen Pöydälle 02.12.2015 HEL 2014-014404 T 05 01 00 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

Pitkäaikaistyöttömyys ja työmarkkinatuen saaminen. Yli 1000 päivää työmarkkinatukea Henkilöä

Pitkäaikaistyöttömyys ja työmarkkinatuen saaminen. Yli 1000 päivää työmarkkinatukea Henkilöä Sosiaali- ja terveyslautakunta 35 25.04.2017 Valtuustoaloite uutta työtä sakkojen sijaan SOSTER 35 Valtuutetut Harri Lepolahti ja Hannu Toikkanen esittävät 21.12.2016 tekemässään valtuustoaloitteessaan,

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

TAE 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33

TAE 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 TAE 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 Valtiovarainvaliokunta, kunta- ja terveysjaosto (KuTJ) HE 134/2016 vp Hallituksen esitys eduskunnalle vuoden 2017 talousarvioksi 26.9.2016 Yleistä Pääluokan

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti kesäkuun lopun tilanteesta Väestö Toukokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 725, Nurmeksessa 7 972 ja Valtimolla 2 307 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

191/01.00.00/2013. Kaupunginvaltuusto 02.04.2013 69. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti seuraavan aloitteen:

191/01.00.00/2013. Kaupunginvaltuusto 02.04.2013 69. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014 Kaupunginvaltuusto 30 10.03.2014 Kaupunginhallitus 341 10.11.2014 Kaupunginvaltuusto 114 17.11.2014 Vasemmistoliiton

Lisätiedot

Selvitys työmarkkinatukea saavien henkilöiden työllistämistoimista

Selvitys työmarkkinatukea saavien henkilöiden työllistämistoimista Sosiaali- ja terveyslautakunta 59 21.08.2014 Kaupunginhallitus 335 01.09.2014 Kaupunginhallitus 382 06.10.2014 Selvitys työmarkkinatukea saavien henkilöiden työllistämistoimista 175/13.05/2014 SOTELTK

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta - ohjaamon yhteistyökumppani vai osa toimintaa. Ohjaamopäivä Merja Hilpinen

Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta - ohjaamon yhteistyökumppani vai osa toimintaa. Ohjaamopäivä Merja Hilpinen Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta - ohjaamon yhteistyökumppani vai osa toimintaa Ohjaamopäivä 15.9.2016 Merja Hilpinen Etsivä nuorisotyö tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja

Lisätiedot

Palkkatukityön merkitys ja tavoitteet

Palkkatukityön merkitys ja tavoitteet Palkkatukityön merkitys ja tavoitteet Parantaa työttömän työnhakijan ammattitaitoa, osaamista ja työmarkkina-asemaa ja näin edistää hänen työllistymistään avoimille työmarkkinoille TE-toimisto arvioi,

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Muutoksia vuoden 2018 talousarvioon 1060/03.030/2017 KHALL

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Muutoksia vuoden 2018 talousarvioon 1060/03.030/2017 KHALL Kaupunginhallitus 299 01.10.2018 Kaupunginvaltuusto 56 15.10.2018 Muutoksia vuoden 2018 talousarvioon 1060/03.030/2017 KHALL 01.10.2018 299 Vuoden 2018 talousarvion toteutumisen seurannan perusteella on

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat Salon kaupungin merkittävät panokset

Lisätiedot

Talousraportti 8/

Talousraportti 8/ 1 (6) Talousraportti elokuun lopun tilanteesta Väestö Elokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 831 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 620, Nurmeksessa 7 930 ja Valtimolla 2 281 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Talouden seurantaraportti 2/2017/talousarviomuutos

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Talouden seurantaraportti 2/2017/talousarviomuutos Kaupunginhallitus 256 06.11.2017 Kaupunginvaltuusto 72 13.11.2017 Talouden seurantaraportti 2/2017/talousarviomuutos Khall 06.11.2017 256 (valm. ma. talousjohtaja) Esityslistan liitteenä on talouden seurantaraportti

Lisätiedot

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain:

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Perusturvalautakunta 27 26.04.2016 Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 /2016 Perusturvalautakunta 26.04.2016 27 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 11.01.2016 4 hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1. 19 Valtuustokysymys palkkatukityöstä ja oppisopimuskoulutuksesta (Pöydälle 8.12.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1. 19 Valtuustokysymys palkkatukityöstä ja oppisopimuskoulutuksesta (Pöydälle 8.12. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1 4100/02.05.01/2014 Kaupunginhallitus 328 24.11.2014 Valtuusto 169 8.12.2014 19 Valtuustokysymys palkkatukityöstä ja oppisopimuskoulutuksesta (Pöydälle 8.12.2014) Valmistelijat

Lisätiedot

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 274 07.08.2012 KUHMON KAUPUNGIN OSALLISTUMINEN KUNTAKOKEILUHANKKEESEEN KHALL 274 Hallintojohtaja 31.7.2012 Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut kunnat syyskuussa alkavaan kuntakokeiluun.

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016 124 Perusturvan toimintakatteen

Lisätiedot

VUODEN 2017 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2017 kpito Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS

VUODEN 2017 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2017 kpito Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS NAKKILAN KUNTA VUODEN 2017 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2017 kpito 30.4.17 Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS TOIMINTAMENOT/-TULOT KESKUSVAALILAUTAKUNTA

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 10.2.2014 Tammi marraskuu Kh. 17.2.2014 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi Häme työllisyyskatsaus v. 2017: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Talousjohtaja tulee esittelemään talousarvion laadintavaihetta ja keskeiset tunnusluvut.

Talousjohtaja tulee esittelemään talousarvion laadintavaihetta ja keskeiset tunnusluvut. Kaupunginhallitus 217 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 44 10.11.2014 Kaupunginhallitus 243 24.11.2014 Kaupunginhallitus 256 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 54 15.12.2014 Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Hallinnon toimialan talousarvio 2019 Kh

Hallinnon toimialan talousarvio 2019 Kh Hallinnon toimialan talousarvio 2019 Kh 24.9.2018 KH:n päätökset 25.6.2018 Käyttötalousraamiksi päätettiin 366,7 M =>Leikattavaa 7,6 M Hallinnon toimialan alkuperäinen raamiehdotus oli 18,64 M ja KH:n

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 166 14.10.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE

Lisätiedot

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla 22.5.2017 Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 1 20.9.2017 Palkkatuki Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Kunnanvaltuusto 131 19.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 203 09.06.2014 Kaupunginvaltuusto 49 16.06.2014 Kaupunginhallitus 272 08.09.2014 Kaupunginvaltuusto 70 15.09.

Kaupunginhallitus 203 09.06.2014 Kaupunginvaltuusto 49 16.06.2014 Kaupunginhallitus 272 08.09.2014 Kaupunginvaltuusto 70 15.09. Kaupunginhallitus 203 09.06.2014 Kaupunginvaltuusto 49 16.06.2014 Kaupunginhallitus 272 08.09.2014 Kaupunginvaltuusto 70 15.09.2014 Äänekosken Katulähetys ry:n tukihakemus 477/02.04.01.02/2014 KH 09.06.2014

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

TA 2015 toteuma. Perusturvajohtaja Markku Kipinä

TA 2015 toteuma. Perusturvajohtaja Markku Kipinä TA 2015 toteuma Perusturvajohtaja Markku Kipinä 10.3.2016 Tulosyksiköiden kuukausiseuranta Tulosyksikkö Syyskuu (75,0 %) Marraskuu (91,7 %) Joulukuu (100 %) Tulot Menot Toimintakate Tulot Menot Toimintakate

Lisätiedot

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Eija Hanni 17.5.2011 Eija Hanani Työllisyydenhoidon linjaukset 1. Työttömyyden katkaisu mahdollisimman varhain 2. Painopisteryhmät: - nuoret - nuoret aikuiset - maahanmuuttajat

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014. Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta

Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014. Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta PETUR 30.09.2014 66 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali-

Lisätiedot

Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloite konkreettisista toimenpiteistä työllisyyden edistämiseksi

Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloite konkreettisista toimenpiteistä työllisyyden edistämiseksi Kaupunginhallitus 85 29.02.2016 Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloite konkreettisista toimenpiteistä työllisyyden edistämiseksi 1205/00.02.04.00/2015 KH 85 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri

Lisätiedot

KAHDEN PÄIHDETYÖNTEKIJÄN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEEN TÄYTTÖLUPA AJALLE 1.4.2010-31.3.2012

KAHDEN PÄIHDETYÖNTEKIJÄN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEEN TÄYTTÖLUPA AJALLE 1.4.2010-31.3.2012 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 12 28.01.2010 Kaupunginhallitus 43 08.02.2010 Kaupunginhallitus 49 22.02.2010 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 41 21.04.2010 KAHDEN PÄIHDETYÖNTEKIJÄN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEEN

Lisätiedot

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 SYRJÄYTYMISEN EHKÄISY JA YHTEISÖLLISYYS kotona asumisen tukeminen kansalaisaktiivisuuden edistäminen toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen työllistäminen

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUT PL KAAVI HPÄ/ Päätös työllistämislisästä

SOSIAALIPALVELUT PL KAAVI HPÄ/ Päätös työllistämislisästä VIRANHALTIJAPÄÄTÖS SOSIAALIPALVELUT PL 13 73601 KAAVI 16.8.2017 HPÄ/170009 Päätös työllistämislisästä Koillis-Savon Omakotiyhdistys ry on toimittanut Kaavin kuntaan 10.7.2017 hakemuksen työllistämislisästä.

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Honkalampisäätiö / Kuntouttavan työtoiminnan kokonaisvaltainen järjestäminen

Honkalampisäätiö / Kuntouttavan työtoiminnan kokonaisvaltainen järjestäminen Perusturvalautakunta 125 16.12.2014 Perusturvalautakunta 22 12.03.2015 Honkalampisäätiö / Kuntouttavan työtoiminnan kokonaisvaltainen järjestäminen 307/05.00/2014 Perusturvalautakunta 16.12.2014 125 Kuntouttava

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21 17.02.2016 Sivu 1 / 1 522/2016 02.05.00 21 Muutokset lasten yksityisten hoidon tukea koskevaan lainsäädäntöön sekä niiden vaikutus Espoon yksityisen hoidon tuen järjestelyihin ja kuntalisään Valmistelijat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 6.10 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Matti Pyhtilä Jarmo Grönmark

Lisätiedot

Sosiaalista vastuullisuutta työllistämisellä, case Espoon kaupunki. Viljami Packalén 6.5.2015

Sosiaalista vastuullisuutta työllistämisellä, case Espoon kaupunki. Viljami Packalén 6.5.2015 Sosiaalista vastuullisuutta työllistämisellä, case Espoon kaupunki Viljami Packalén 6.5.2015 Strategiset linjaukset Espoo-tarina: Kehitämme Espoota sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävästi

Lisätiedot

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t.

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t. Kasvun ja oppimisen 56 25.10.2018 lautakunta Kaupunginhallitus 284 05.11.2018 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämäärärahaesitys 927/02.02.00/2017 KASVOPPI 25.10.2018 56 Kokoukseen tuotu esitys: lousarviomääräysten

Lisätiedot

Käyttötalouden muutokset

Käyttötalouden muutokset Kunnanhallitus 180 10.10.2016 Valtuusto 31 24.10.2016 Vuoden 2016 talousarviomuutoksien hyväksyminen 541/02.02.00/2016 Kunnanhallitus 10.10.2016 180 Valmistelija: talousjohtaja Lasse Leppä, puh. 050 5999

Lisätiedot

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle Tätä ohjetta sovelletaan ennen 1.10.2016 alkaneisiin työsuhteisiin. TAMPEREEN TYÖLLISTÄMISTUKI Tampereen työllistämistuen tavoitteena on edistää yksilöllisiä erityispalveluita tarvitsevien työnhakijoiden

Lisätiedot

Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan

Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan Ohjaamoja on kaikkiaan noin 40 ja niissä työskentelee vähintään yhtenä päivänä viikossa yli 400 eri alojen ammattilaista. Vuonna 2016 Ohjaamot ovat tarjonneet yksilöohjausta

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI TOUKOKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (6) 65 Sosiaaliviraston tilinpäätös 2012 HEL 2013-003171 T 02 06 01 00 Päätös päätti merkitä tiedoksi sosiaaliviraston vuoden 2012 tilinpäätöksen. Esittelijä Lisätiedot

Lisätiedot

Kuusamon kaupunki tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle

Kuusamon kaupunki tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Uusi työ Kuusamossa Kuusamon kaupunki tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Kuusamon kaupunki haluaa tukea osaltaan alueen

Lisätiedot

Valtuutettu Vilhelm Junnilan ym. valtuustoaloite työllistämisen kuntalisän käyttöönotosta Naantalissa

Valtuutettu Vilhelm Junnilan ym. valtuustoaloite työllistämisen kuntalisän käyttöönotosta Naantalissa Kaupunginvaltuusto 70 13.10.2014 Kaupunginhallitus 409 20.10.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 18 19.01.2015 Kaupunginvaltuusto 8 09.02.2015 Valtuutettu Vilhelm Junnilan

Lisätiedot

TYÖLLISYYSPALVELUISTA TYÖELÄMÄVALMENNUKSEEN

TYÖLLISYYSPALVELUISTA TYÖELÄMÄVALMENNUKSEEN Kaupunginhallitus 3.9.2018 liite nro 5 (1/10) TYÖLLISYYSPALVELUISTA TYÖELÄMÄVALMENNUKSEEN (Valmistelija työllisyyspäällikkö Auli Savolainen) 28.8.2018 2 Työelämävalmennuksen tavoitteet Työelämävalmiuksien

Lisätiedot

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan määräaikaisen viran muuttaminen toistaiseksi voimassaolevaksi

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan määräaikaisen viran muuttaminen toistaiseksi voimassaolevaksi Perusturvalautakunta 38 28.04.2016 Kunnanhallitus 100 23.05.2016 Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan määräaikaisen viran muuttaminen toistaiseksi voimassaolevaksi Ptltk 28.04.2016 38 Ptltk 25.09.2014 70

Lisätiedot