MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA"

Transkriptio

1 TYÖN MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA Vähä-Mattila Terälahti, Tampere Tilaaja: Esa Aunio Taratest Oy Turkkirata 9A, Pirkkala / taratest@taratest.fi puh

2 1 (13)

3 2 (13) Sisällysluettelo 1. Kohdetiedot Suunnitellun toiminnan perusteet Kohteen sijainti Kohteen ja ympäristön nykytilanne sekä maankäyttö Selvitysten rajaukset Suunniteltu otto- ja jalostustoiminta Aluerajaukset Louhinnan ja murskauksen mittasuhteet Toiminta-ajat Louhinta Kiviaineksen murskaus ja varastointi Kuljetukset alueelta Tankkaukset, varastointi ja jätehuolto Turvallisuus Ympäristövaikutukset Melu ja kivipöly Pohja- ja pintavesien suojelu Päästöt ilmaan Toiminnan tarkkailu Jälkihoito LIITTEET... 13

4 3 (13) 1. Kohdetiedot Esa Aunio hakee maa-aineslupaa ja ympäristölupaa Tampereella (837) Kiimajoen kylässä (703) sijaitsevalle tilalle Vähä-Mattila 3:224. Tämä pinta-alaltaan 46,80 ha suuruinen tila on hakijan ja tämän puolison omistuksessa. Ottoalue on tilan kahdesta palstasta suuremmalla, pohjoisen puoleisella. Alue sijoittuu Terälahden kylän koillispuolelle Velaatantien ja Kiimajoentien väliin jäävälle metsävyöhykkeelle ja nimettömälle kallioiselle kohoumalle. Suunnittelualueella on Tampereen Kaupungin päätöksellä saakka voimassa oleva ympäristölupa sekä maa-aineslupa. Tämän hetkinen uuden luvan tarve johtuu siitä, että voimassa olevassa maa-ainesluvassa luvitettu määrä m 3 ktr on osoittautunut menekkiin nähden pieneksi, ja määrä ei riitä enää. Myös ympäristöluvassa mainittu vuotuinen ottomäärä (keskimäärin t ja enintään t) on tarpeeseen nähden pieni. Kohteeseen haetaan nyt uutta maa-aineslupaa 10 vuodeksi alkaen luvan lainvoimaisuudesta uutta louhinnan ja murskauksen ympäristölupaa toistaiseksi voimassaolevana alkaen luvan lainvoimaisuudesta, ja niin että lupaehdot tarkistetaan nyt haettavana olevan maa-ainesluvan päättyessä 1.1. Suunnitellun toiminnan perusteet Kalliosta murskaamalla valmistettujen rakennuskiviainesten käytölle rakennustoiminnassa on jatkuva tarve. Suunniteltu ottoalue soveltuu sijainniltaan, laadultaan ja laajuudeltaan hyvin kalliokiviaineksen ottamiseen ja hyödyntämiseen. Tähän saakka alueella on ollut kysyntää kohteessa tuotettavalle kiviainekselle ja se on voitu hyödyntää taloudellisesti ja tehokkaasti lähialueiden rakennushankkeissa. Jatkossa kaupunkiseudun kasvu huomioiden tarve luultavasti vain lisääntyy Kohteen sijainti Suunnittelun kohteena oleva rakennuskiviaineksen tuotantoalue sijaitsee Tampereella Terälahden läheisyydessä. Ottoaluetta erottaa Terälahden asutuksesta metsäkaistale ja kalliokohouma, jonka ottamisesta toiselta puolen haettavana olevassa luvassa on kyse. Etäisyys Tampereen itäpuolen taajama-alueisiin on km. Alueelle kuljetaan läpi Teiskon kulkevalta tieltä 338 (kohdalla nimeltään Velaatantie). Nykyinen liittymä on riittävä myös jatkossa.

5 4 (13) Kuva 1: Kohde kartalla (mustan renkaan keskellä) Kuva 2: Kohteen tarkempi sijainti kartalla (mustan renkaan keskellä)

6 5 (13) 1.3. Kohteen ja ympäristön nykytilanne sekä maankäyttö Suunnittelualueella luonnontilaisessa maanpinnassa näkyy keskeisimpänä piirteenä avokallioiden ja soistuneiden painanteiden vuorottelu. Korkeimmillaan kallion pinta on n. tasolla +143 (N2000). Kasvillisuus on sekametsää. Alueella on otettu noin 1,5 ha suuruiselta alueelta kalliota tasolle +125 (N2000). Hulevedet laskevat kaakkoon kohti 250 m päässä olevaa pellon reunaa ja ojaa, joka ohittaa ottoalueen koillis- ja itäpuolella. Metsäkaistaleen takana alueen etelä- ja kaakkoispuolella on peltoa, jonka reuna kulkee lähimmillään m päässä. Pohjavesi Alueelle asennettiin 2 pohjavesiputkea huhtikuussa Karttatarkastelun perusteella vaikuttaa siltä, että osittain pohjavesi sijaitsee toisistaan erillisissä ja korkeusasemaltaan vaihtelevissa kalliopinnan kuopissa, joiden välillä pohjavesivaikutukset eivät välttämättä välity. Pohjavesiputkien sijainnit pyrittiin valitsemaan niin, että sijainneissa havaittava pohjavesi olisi todennäköisesti yhteydessä louhittavaan alueeseen. Kalliopainanteissa maa on kosteaa, jolloin myös vedenpinta putkissa havaittiin aivan maanpinnan tuntumassa ja myös hyvin lähellä tähänastista ottotasoa Tähän saakka louhittu alue on kuitenkin pysynyt kuivana. Vesistöt Lähimmät mainittavat vesialueet ovat etelän suunnassa Myllylammi, jonka rantaan on suunnitellun ottoalueen reunasta 540 m ja luoteessa Korpisuo 400 m päässä. Ottoalueen hulevedet laskevat ojia pitkin Myllylammeen ja siitä edelleen Kiimajokea pitkin Näsijärveen. Maankäyttö Suunnitellulla ottoalueella on voimassa vuonna 1996 vahvistettu Terälahden osayleiskaava (Kuva 3) ja vuonna 2006 vahvistettu Pirkanmaan 1. maakuntakaava (Kuva 4). Maakuntakaavassa suunnitellun ottoalueen ympäristössä ei ole vaikutusalueella merkintöjä, ja Terälahden osayleiskaavassa alue on pääosin merkinnän M sisällä. Toisin sanoen suunnitellussa maankäytössä ei ole ristiriitaa kallionoton kanssa.

7 6 (13) Kuva 3: Ottoalueen lähiympäristö vuonna 1996 vahvistetussa Terälahden osayleiskaavassa. M-alueen raja kulkee suunnitellun ottoalueen halki, ja muut aluemerkinnät ovat selkeästi suunnitellun ottoalueen ulkopuolella. Lähin muu aluemerkintä on A m päässä ottoalueen reunasta. Musta rengas on suunnilleen suunnitellun ottoalueen kohdalla. Kuva 4: Ottoalueen lähiympäristö vuonna 2006 vahvistetussa Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa. Musta rengas on suunnilleen suunnitellun ottoalueen kohdalla.

8 7 (13) Asutus Suunniteltua ottoaluetta ja murskausta lähimpänä olevat asutukset ovat Terälahden kylällä, lähimmillään 350 m suunnitellun ottoalueen reunasta, ja lisäksi yksittäinen maatila etelän suunnassa 410 m päässä. Lähimmät asutukset jäävät ottoalueelta katsottuna melko hyvin kallion taakse suojaan niin että Terälahden kylän suuntaan välissä on 8 m, ja maatilan suunnassa 15 m korkeammalle nouseva kallioalue Selvitysten rajaukset Melu Suunniteltu toiminta sijoittuu häiriintyviin kohteisiin nähden melko hyvin suojaan ja riittävälle etäisyydelle, niin että toiminnasta aiheutuvan häiritsevän melun kantautuminen on epätodennäköistä. Suunniteltu toiminta on luonteeltaan samaa kuin tähänkin saakka. Näin ollen erillisen meluselvityksen laadintaa ei pidetä tarpeellisena. Natura-alue Natura-alueita ei ole toiminnan vaikutusalueella. 2. Suunniteltu otto- ja jalostustoiminta 2.1. Aluerajaukset Suunnittelualue ja maisemoitava alue Suunnittelualuetta ei ole erikseen rajattu suunnitelmapiirustuksiin. Suunnittelualue käsittää piirustuksiin merkityn maisemoitavan alueen ja lisäksi kaakkoispuolelle suunnitellun hulevesien selkeytysaltaan. Maisemoitavaksi on suunniteltu otettavan ja jo otetun alueen lisäksi louhittavan alueen itäpuolinen varasto- ja tukitoiminta-alue. Ottoalue Suunniteltu ottoalue on rajattu voimassa olevan luvan perustana olevan suunnitelman mukaisesti. Myös syvyyssuunnassa louhinnan pohjataso on valittu samaksi kuin tähän saakka eli +125 (N2000). Murskausalue Murskaustoiminnan aluerajaus on suunniteltu niin että murskaus sijoittuu ottopohjalle mahdollisimman alavaan kohtaan, ja että tuotannollisesti järkevän toiminnan vaatimaan murskauslaitoksen siirtely on mahdollista.

9 8 (13) Varastoinnin ja tukitoimintojen alue Nykyistä varastointi- ja tukitoiminta-aluetta suunnitellaan käytettävän samaan tarkoitukseen jatkossakin Louhinnan ja murskauksen mittasuhteet Louhittavaksi suunnitellun alueen pinta-ala on 2,3 ha, ja laskelmien mukaan otettavan kiviaineksen kokonaismäärä on m³ktr. Tasaisesti 10 vuoden lupa-ajalle jaettuna vuotuinen kiviainestuotantomäärä olisi keskimäärin m 3 ktr eli t (kiintotiheydellä 2,7 t/m 3 ktr). Tuotannon jakautuminen eri vuosille ei ole tasaista, vaan kahden eri vuoden tuotantomäärät voivat poiketa toisistaan suurestikin. Määrät taulukkona: lajike keskimäärin t/a enintään t/a Tuotanto murskelajikkeet, nykyinen tuotanto murskelajikkeet, jatkossa Polttonesteiden, tarveaineiden ym. kulutus kevyt polttoöljy öljyt 0,5 1,2 voiteluaineet 0,2 0,4 vesi räjähdysaineet Päästöt PM 0,2 0,5 NO X 1,5 3,4 SO 2 0,1 0,3 CO Toiminta-ajat Suunnitelman mukainen toiminta toteutetaan jaksottaisena, todennäköisesti 1-4 jaksona vuodessa. Olettaen, että keskimääräinen murskauksen tuotantovauhti olisi karkeasti arvioiden 2500 tonnia työvuoroa kohden, tultaisiin murskausta tekemään alueella 28 työvuoroa vuodessa, joka vastaa esimerkiksi kahta 14 työvuoron murskausjaksoa tai neljää 7 työvuoron jaksoa. Todellinen työsaavutus riippuu suuresti tuotettavasta lajikkeesta, ja työn sujuvuudesta yleisesti. Tarve eri lajikkeille riippuu lähialueilla lupakauden aikana toteutettavista rakennushankkeista, eikä ole juurikaan ennakoitavissa. Joinain vuosina toimintaa ei välttämättä olisi, ja toisina vastaavasti voisi olla enemmän. Louhinta ajoittuisi tyypillisesti aina murskausjakson alkuun. Toiminnan ajankohdat olisivat voimassa olevan luvan mukaiset. Eli:

10 9 (13) ympäri vuoden: o kuormausta ja kuljetuksia arkisin 6-22 sekä poikkeuksellisesti lauantaisin 7-18 lisäksi vuosittain välisenä aikana: o porausta arkisin 7-21 o louhintaa arkisin 8-18 o rikotusta arkisin 8-18 o murskausta ja seulontaa arkisin Louhinta Louhintatöistä tehdään louhintasuunnitelma, jossa on huomioitu rintauksen korkeus, kentän koko, etäisyys rakennuksiin, sekä reiän koko, panostusmäärä, käytettävä räjähdeaine ja nallien ajoitus. Lisäksi laaditaan louhintatyön riskienarviointi. Louhinnoista ilmoitetaan lähialueen asukkaille etukäteen ja ne suoritetaan ennalta tehdyn ja hyväksytyn suunnitelman mukaisesti. Riskikartoituksen määrittämällä alueella tehdään tarpeen mukaan kiinteistökatselmukset ennen louhintatöitä. Tärinämittaukset suoritetaan tarpeen mukaan asennettujen tärinämittareiden avulla. Louhintatyö suoritetaan ottosuunnitelman etenemän mukaisesti. Louhintarintaus on korkeimmillaan noin 16 m korkea. Louhintatöistä ilmoitetaan lähikiinteistöjen asukkaille viimeistään 3 päivää ennen louhintaa. Työmaalla ei säilytetä kemikaaleja ja räjähdeaineita Kiviaineksen murskaus ja varastointi Kiviaineksen murskaus eri lajitteiksi suoritetaan 1 3 -vaiheisella liikuteltavalla tela-alustaisella murskauslaitoksella, joka sijoitetaan ja siirretään ottotoiminnan edetessä kallioleikkauksen läheisyyteen, kuitenkin niin että pysytään suunnitelmapiirustuksiin merkityn murskausalueen sisällä. Lisäksi murskaustoiminnan aikana kohteessa on käytössä ainakin yksi kaivinkone, jolla kuormataan louhetta murskauslaitokseen, ja louheen rikotuksessa käytettävä kaivinkoneeseen kiinnitettävä hydraulinen iskuvasara (ns. rammeri). Valmiin murskeen varastointi ja lastaus suoritetaan pyöräalustaisella kauhakuormaajalla. Varastokasat sijoitetaan suunnitelmapiirustuksiin merkitylle varastointialueelle. Käytetyn kaluston määrä ja koko valitaan kussakin vaiheessa tarpeen mukaiseksi. Kaluston kunto tarkistetaan ennen käyttöönottoa ja tarvittavat huollot suoritetaan välittömästi vian ilmetessä, ennen töiden jatkamista.

11 10 (13) 2.6. Kuljetukset alueelta Suunnitelluilla tuotantomäärillä kohteesta lähtevien murske- ja sorakuljetuksien lukumäärä olisi vuorokaudessa arviolta keskimäärin 7, ja enimmillään 20. Kuljetusreitti on kuvattu kappaleessa Tankkaukset, varastointi ja jätehuolto Murskausaseman ja työkoneiden käyttämä polttoaine varastoidaan tukitoiminta-alueelle perustettavalla tankkauspisteellä. Vuotojen ehkäisemiseksi polttoainesäiliö on kaksoisvaipallinen, ja ylivuoto-osan tilavuus on vähintään varastoitavan polttoainemäärän suuruinen. Lisäksi tankkauspisteen alla on hdpe- tai ldpe-kalvolla, bentoniittisavella tai asfaltilla pohjamaasta eristetty allasmainen maarakenne. Työkoneiden osalta tankkaukset tehdään tankkauspisteellä. Murskausaseman osalta tankkaukset suoritetaan joko tankkauspisteellä tai tuomalla polttoaine murskausaseman luokse. Tuotaessa polttoaine murskausaseman luokse, tankkauksessa noudatetaan erityistä varovaisuutta. Imeytysaineet pidetään nopeasti saatavilla. Hulevedet murskausasemalta ohjautuvat ottosuunnitelmapiirustusten mukaisesti louhesuoto-ojan kautta pohja- ja pintaselkeytykseen. Öljyt ja voiteluaineet varastoidaan varastoalueella varastokontissa tai varastovaunussa. Kasteluvesi tuodaan säiliöautolla. Räjähdysaineita ei varastoida työmaalla. Rakennuskiviainesten tuotannossa syntyvä jäte on yleensä lähinnä metalliromua tai sosiaalitiloihin liittyvää jätettä. Metalliromu on pääosin rikkoutuneita seulaverkkoja, ja talousjäte on peräisin sosiaalitiloista. Lisäksi syntyy pienempiä määriä jäteöljyä, voiteluaineita, akkuja yms. Alueelle järjestetään jätekontit, jossa jätteet kerätään tarkoituksenmukaisina jätelajikkeina. Metalliromu lajitellaan ja kerätään pois vietäväksi. Talousjäte varastoidaan jätekontteihin, jäteöljyt jäteastiaan ja mahdolliset voiteluaineet, akut, öljynsuodattimet yms. kerätään varastoon. Jätteet poistetaan määrävälein kaatopaikalle, ja ns. vaarallisen jätteen osalta noudatetaan jätelain ja -asetuksen mukaista kirjanpitoa. Alueella käytettävissä sosiaalitiloissa on joko kuivakäymälät, tai sitten jätevedet ohjataan umpisäiliöön, joka tyhjennetään tarpeen mukaan loka-autolla. Alueella syntyvien jätelajikkeiden määriksi arvioidaan seuraavaa: talousjätettä 1000 kg vuodessa metalliromua 2500 kg vuodessa jäteöljyä ja muuta ongelmajätettä 1000 kg vuodessa

12 11 (13) 2.8. Turvallisuus Työturvallisuuden peruslähtökohtana on henkilöstön riittävään perehdytykseen ja turvallisuuskoulutukseen nojaava asenneilmapiiri. Turvallisuusvarusteiden ja -laitteiden, kuten huomiovaatteet, turvajalkineet, varoitusvilkut yms. täytyy olla asianmukaisia ja oikealla tavalla käytössä, ja niiden kunto täytyy tarkistaa säännöllisesti. Näiltä osin noudatetaan VNa 205/2009 vaatimuksia, samaistaen toiminta rakennustyömaahan. Pimeään vuodenaikaan työskentelyalueen täytyy olla riittävästi valaistu. Kasojen ja luiskausten jyrkkyyden täytyy olla riittävän loivia sortumis- ja putoamisvaaran ehkäisemiseksi. Myös alueen reunoilla mahdollisten marjastajien tai ulkoilijoiden varalta alue ympäröidään varoittavilla merkeillä, esimerkiksi lippusiimalla. 3. Ympäristövaikutukset 3.1. Melu ja kivipöly Meluvaikutuksia ympäristön häiriintyviin kohteisiin ei ole odotettavissa, mutta tarvittaessa varastokasat sijoitellaan meluesteiksi lähimmän asutuksen suuntaan. Käytettävältä kalustolta edellytetään kotelointeja, kumituksia tai muita ääniteknisesti parhaita meluntorjuntaominaisuuksia. Niin ikään maastonmuodoista johtuen kivipölyn leviämistä häiriintyviin kohteisiin ei ole odotettavissa, mutta silti varastokasoja, louhetta tai muita pölyn lähteitä kastellaan kuivalla säällä siinä määrin, että pölyn leviämisen ehkäisystä voidaan olla varmoja. Porauksessa syntyvää pölyä sidotaan poravaunun pölynkeräyslaitteella. Sekä melun että pölyn ehkäisemiseksi materiaalin käsittelyssä pudotuskorkeudet kauhasta pidetään matalina Pohja- ja pintavesien suojelu Vesien käsittelyn osalta kohteessa huomio kiinnittyy louhintapohjalle kerääntyvien valumavesien selkeyttämiseen ennen niiden johtamista maastoon. Hulevedet ohjataan ottopohjan kallistuksilla louhesuoto-ojaan, jota pitkin ne kulkevat matkalla suotautuen selkeytysaltaaseen. Selkeytysaltaassa kiintoaines laskeutuu pohjalle (pohjaselkeytys), ja poisto altaasta tapahtuu poistoputkella, jossa on mutka alaspäin, eli poistuva vesi tulee putkeen pintaa syvemmältä (pintaselkeytys). Mahdollisten öljyvuotojen varalta työkoneissa tai muuton työmaalla on imeytysaineita helposti saatavilla. Työmaalla tulee olla nähtävillä toimintaohjeet mahdollisten ympäristövahinkojen varalle, lisäksi jokaiselle työmaalla olevalle työntekijälle tulee antaa perehdytys toiminnasta ym-

13 12 (13) päristövahinkotilanteessa. Vahingon sattuessa tehdään välittömästi ilmoitus kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ja ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin. Hyväkuntoisella kalustolla ja kaluston kunnon säännöllisellä tarkkailulla minimoidaan toiminnasta ympäristölle aiheutuvia vaikutuksia. Polttoaineiden osalta kerrottiin kappaleessa 2.7. Louhinnassa käytettävät räjähdysaineet ovat heikosti veteen liukenevia emulsioräjähdysaineita, ja pohjapanos on dynamiittia. Näillä ei ole merkittäviä vaikutuksia pohjavesien tilaan. Etäisyydet lähimpiin talousvesikaivoihin ovat vähimmillään noin 350 metriä. Jos toiminnalla olisi vaikutusta talousvesikaivoihin, tämä olisi tullut ilmi tähänastisen toiminnan aikana Päästöt ilmaan Pois lukien toiminnassa syntyvä kivipöly, joka on käsitelty edellä erikseen, toiminnan päästöt ilmaan ovat polttonestekäyttöisten työkoneiden moottoreissa syntyviä päästöjä, kuten hiilidioksidia, rikkidioksidia, pienhiukkasia, typen oksideja ja hyvin vähäisiä määriä muita päästölajeja. Hiilidioksidipäästöjä syntyy suhteessa käytetyn polttoaineen määrään. Muiden päästölajien määrä riippuu konetyypistä ja käyttötavasta. Louhinnan ja murskauksen päästöjä voidaan parhaiten arvioida käyttämällä vertailukohtana VTT:n TYKO-päästötietokannan konetyypeittäin jaoteltuja keskiarvotietoja. Kokemusperäisesti tiedetään, kuinka paljon louhinnassa ja murskauksessa kuluu polttonestettä tuotettua mursketonnia kohden. Samaa polttonestettä käyttävät yleensä kaikki alueen työkoneet, jolloin kohdentamalla polttonesteen kulutus oikeassa suhteessa eri työkoneille, saadaan TYKOpäästötietokannan avulla hyvät arviot syntyvistä päästömääristä. Päästölajien määrät olivat mainittuina kappaleen 2.2 taulukossa. Yleisesti ottaen mursketuotannon ympäristövaikutusten kokonaisuuteen suhteutettuna päästöt ilmaan eivät ole merkittäviä, pois lukien kivipöly. 4. Toiminnan tarkkailu Toimintaa ja sen ympäristövaikutuksia tarkkaillaan säännöllisesti koko toimintakauden ajan. Tärinävaikutusten varalta seurantatoimet ja seurattavat kohteet valitaan ennen louhintatöitä laadittavassa louhintatyön riskien arvioinnissa. Ottoalue ja korkeus merkitään selkeästi maastoon. Oton etenemistä ja ottotason toteutumista tarkkaillaan tarpeen mukaan tehtävin kartoituksin.

14 13 (13) 5. Jälkihoito Työn päätyttyä ottoalue maisemoidaan levittämällä kasvukerrokseksi alueelta kuorittuja varastoituja pintamaita. Maisemointiluiskaukset tehdään jättämällä alueen reunoja vasten louhetta, kuten leikkauspiirustuksista käy ilmi. Luiskaukset muotoillaan noin 1:3 kaltevuuteen. Lisäksi alueen pohjatasosta tehdään loivasti kumpuileva. Luultavasti alueelta kuoritut pintamaat eivät riitä maisemointiin, joten tarvittaessa alueelle tuodaan maisemoinnin edellyttämä määrä puhtaita maa-aineksia muualta. Maisemointi aloitetaan mahdollisuuksien mukaan suunnitelmatasoon otetuilla alueilla jo toiminnan aikana, mikäli se on työn edistymisen kannalta mahdollista. Lupa-ajan päätyttyä maisemoitavan alueen annetaan metsittyä luontaisesti kahden kasvukauden ajan. Tämän jälkeen metsittymisen tilanne tarkistetaan, ja istutetaan alueen puustoon sopivia taimia täydentävästi tiheyteen 1000 kpl hehtaarille. Taratest Oy Juha Mäkinen, RI Vesa-Petri Helenius, DI LIITTEET (LIITE 1 Tämä ottosuunnitelma) LIITE 2 Suunnitelmapiirrokset o Alkutilanne ja toiminnot, asemapiirros 1:1000, o Lopputilanne, asemapiirros 1:1000, o Leikkaus A-A, 1:1000 / 1:500, o Leikkaus B-B, 1:1000 / 1:500, LIITE 3 Kopiot maa-aines- ja ympäristölupahakulomakkeista LIITE 4 Kiinteistörekisterin tiedot kohdetilasta LIITE 5 Pohjavesiputkikortit, putket 1 ja 2 LIITE 6 Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 398/11.01.00.00/2017 28 Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristösihteeri Katja Holttinen 12.4.2017:

Lisätiedot

INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS-

INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- PIIRUSTUKSET JA LIITTEET Ympäristölupahakemuslomake Suunnitelmaselostus Liite 1. Liite 2. Liite 3. Liite 4. Liite 5. Liite 6. Liite 7. Liite 8. Liite

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1: 20.4.2018 KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA 625-405-50-7 PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:200 000 1. HANKETIEDOT Kuljetuspolar Oy hakee lupaa maa-ainesten ottamiselle tilalla Hourula

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Hienonen,

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Hienonen, Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Hienonen, 410-412-1-882 30.11.2018 2 (8) Sisältö 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä sijainti... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Nykytila...

Lisätiedot

EMPOWER PN OY. Maa-ainesten ottosuunnitelma Raahe, Sarvankangas tilat 7:11 ja 7:41

EMPOWER PN OY. Maa-ainesten ottosuunnitelma Raahe, Sarvankangas tilat 7:11 ja 7:41 EMPOWER PN OY Maa-ainesten ottosuunnitelma Raahe, Sarvankangas tilat 7:11 ja 7:41 Ottosuunnitelma 1 (4) Sisällysluettelo 1 Sijainti ja maanomistus... 2 2 Luonnonolot, maisema ja nykytilanne... 2 3 Suoritetut

Lisätiedot

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA Soranotto ja murskaus RUOVESI; Mäkelän sora-alue 702-416-4-67 20.11.2018 Sisällys 1 Perustiedot... 2 2 Pohjaveden tarkkailusuunnitelma... 3 Pohjaveden korkeuden tarkkailu...

Lisätiedot

1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE. Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3

1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE. Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3 1(7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA HONGANKALLION OTTOALUE Pornaisten kunta, Lahan kylä, tilat RN:o 1:43, 11:4 ja 11:3 2(7) Toiminta Hakija Kallion louhinta ja louheen murskaus 01510 VANTAA kotipaikka

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015 Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen Pornaisten kunta, kiinteistöt 611-405-1-37, 611-405-1-34, 611-405-1-39, 611-405-1-40 ja 611-405-1-43 Toiminta Hakija Kallion louhita, louheen murskaus sekä maiden

Lisätiedot

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi Liite 1 Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Alueelle haetaan ympäristölupaa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen, sekä pintamaiden vastaanottoon toistaiseksi alkaen vuodesta

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128 Luumäen kunta, HmottuIan kylä Hornio Rn:o 2:128 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2014 Luumäen kunnan Himottulan kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot 3 1.1 Omistus-ja hallintaoikeus sekä sijainti 3

Lisätiedot

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Hakemus 29.11.2017 Sivu 1/3 Keski-Savon ympäristötoimi Ympäristösihteeri Hanna Kakriainen Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Metsäpalstan maa-ainesalue sijaitsee Pieksämäen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi Lemminkainen MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Tilalle Juho Kula 636-416-5-65 10.3.2014 Poytyan kunnan Kumilan kylassa 1 (7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA Kumilan kyla Tila Juho Kula 5:65

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS LAUKAA, LIEVESTUORE PIENIRÄLSSI 410-407-12-388 1(6) Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA VIHANNIN ALPUANHARJULLA

P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA VIHANNIN ALPUANHARJULLA 28.9.2016 P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA 678-418-4-137 VIHANNIN ALPUANHARJULLA 1:200 000 2 1. HANKETIEDOT Tmi P ja S Lumiaholle on myönnetty maa-ainesten ottolupa osalle

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HIEKKAHARJUN OTTOALUE LAUKAA Tmi 1(9) SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUSTIEDOT... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Alueen sijainti... 3 1.3 Alueen nykytila... 3 1.4 Pohjakartta... 4 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 114 ).

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 114 ). YMPÄRISTÖHALLINTO PVM 15.2.2019 KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 114 ). Suunnitelma liittyy maa-ainesten ottamislupaan Ympäristölupaan 1. LUPATIEDOT

Lisätiedot

Kaivannaisjätesuunnitelma

Kaivannaisjätesuunnitelma Kaivannaisjätesuunnitelma NCC:n Kiviainestoimipiste Pornaisten PORNAINEN NCC Roads Oy Mannerheimintie 103a PL 13, 00281 Helsinki Puh. 010 507 6800 nccroads@ncc.fi www.ncc.fi Sisällys 1 Perustiedot... 3

Lisätiedot

Liite 1 Sijaintikartat. Suunnittelualueen sijainti.

Liite 1 Sijaintikartat. Suunnittelualueen sijainti. Liite 1 Sijaintikartat Suunnittelualueen sijainti. Suunnittelualue maastokartalla. Suunnittelualue ilmakuvassa. Liite 2 Kiinteistötiedot TOIMINTAKIINTEISTÖ: Tila 837-715-2-99, Putamo RAJANAAPURIT: TIEDOT

Lisätiedot

LOUHINNAN, RIKOTUKSEN, VARASTOINNIN, ASFALTTIASEMAN JA MURSKAAMON YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

LOUHINNAN, RIKOTUKSEN, VARASTOINNIN, ASFALTTIASEMAN JA MURSKAAMON YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Diaarimerkintä PIRELY / 648 / 2017 Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA LOUHINNAN, RIKOTUKSEN, VARASTOINNIN, ASFALTTIASEMAN JA MURSKAAMON YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Lupaa haetaan

Lisätiedot

RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9

RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9 6.5.2014 KORJATTU SUUNNITELMA 16.3.2015 RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9 1:200 000 2 1. HANKETIEDOT Pyhäjoen kunnan tekninen

Lisätiedot

Riipilän kiviaineksenoton YVA-menettely

Riipilän kiviaineksenoton YVA-menettely Riipilän kiviaineksenoton YVA-menettely Hankealue Asutus Hankealue sijoittuu metsätalouskäytössä olevalle haja-asutusalueelle Reunan pientaloalue sijaitsee lähimmillään noin 300 metrin etäisyydellä hankealueen

Lisätiedot

SUOMEN HYÖTYTUULI OY KALLION LOUHINTASUUNNITELMA TILALLE TIRILÄ PYHÄJOEN POLUSPERÄLLÄ 1: HANKETIEDOT

SUOMEN HYÖTYTUULI OY KALLION LOUHINTASUUNNITELMA TILALLE TIRILÄ PYHÄJOEN POLUSPERÄLLÄ 1: HANKETIEDOT 29.3.2019 SUOMEN HYÖTYTUULI OY KALLION LOUHINTASUUNNITELMA TILALLE TIRILÄ 625-404-14-54 PYHÄJOEN POLUSPERÄLLÄ 1:200 000 1. HANKETIEDOT Suomen Hyötytuuli Oy hakee maa-aines- ja ympäristölupaa kallion louhinnalle

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA JA LUPAHAKEMUS

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA JA LUPAHAKEMUS TYÖ: 12285 13.6.2017 22.8.2017 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA JA LUPAHAKEMUS SÄYNÄMETSÄN OTTAMISALUE, ORIVESI TARATEST OY Turkkirata 9 A 33960 Pirkkala p. 03-368 3322 www.taratest.fi Kuvailutiedot Tämä

Lisätiedot

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 103a ).

YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 103a ). YMPÄRISTÖHALLINTO PVM KAIVANNAISJÄTTEEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA MAA-AINESTEN OTTAMISTOIMINNALLE (MAL 5a, 16b, YSL 103a ). Suunnitelma liittyy maa-ainesten ottamislupaan X Suunnitelma liittyy ympäristölupaan

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Kalettoman ranta

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Kalettoman ranta Maa-ainesten ottamissuunnitelma Laukaa, Kalettoman ranta 410-412-1-868 yit.fi 5.6.2018 2 (7) Sisältö 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä sijainti... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet...

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Kalliokiviainesten ottotoiminta Vuorelan alue, Siilinjärvi. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma

Siilinjärven kunta. Kalliokiviainesten ottotoiminta Vuorelan alue, Siilinjärvi. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma 67080073.BST1 Helmikuu 2010 Siilinjärven kunta Kalliokiviainesten ottotoiminta Vuorelan alue, Siilinjärvi Ympäristövaikutusten arviointiohjelma TIIVISTELMÄ Hankekuvaus Siilinjärven kunta suunnittelee maa-

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA Teknisen lautakunnan valvontajaosto 45 24.09.2014 MORENIA OY MAA-AINESLUPAHAKEMUS KUIKKALOUHETIN KALLIOALUE 50/8.86/2014 VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri 9.9.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta

Lisätiedot

HEINJOEN YLIJÄÄMÄMAIDEN LÄJITYSALUE

HEINJOEN YLIJÄÄMÄMAIDEN LÄJITYSALUE arkis KUOPION KAUPUNKI HEINJOEN YLIJÄÄMÄMAIDEN LÄJITYSALUE SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU 2.2.2018 Kansikuva: Kuvasovitus Heinjoen uudesta ylijäämämaiden läjitysalueesta, näkymä Korsumäeltä. TIIVISTELMÄ Kuopion

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen VASTINE Projekti Orimattila Hietala, kiviaineksen ottamisen meluselvitys Asiakas NCC Industry Oy Päivämäärä 13.7.2017 Vastaanottaja Taina Piiroinen Lähettäjä Janne Ristolainen Tiedoksi 1. Vastine Orimattilan

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

MUUTOS ESITYS MAA-AINES- JA YMPÄ- RISTÖLUPAAN LAPUA, TILA KAMPIN- MAA

MUUTOS ESITYS MAA-AINES- JA YMPÄ- RISTÖLUPAAN LAPUA, TILA KAMPIN- MAA Vastaanottaja Lapuan kaupunki Mirva Korpi Asiakirjatyyppi Muutosesitys Päivämäärä 6/2018 MUUTOS ESITYS MAA-AINES- JA YMPÄ- RISTÖLUPAAN LAPUA, TILA KAMPIN- MAA 408-409-2-57 MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPAAN

Lisätiedot

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA Honkikankankaan kallioalue

Lisätiedot

INARI, RAJAKANKAAN SORA- JA KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS-

INARI, RAJAKANKAAN SORA- JA KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- INARI, RAJAKANKAAN SORA- JA KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- PIIRUSTUKSET JA LIITTEET Suunnitelmaselostus Tiivistelmä Liite 1. Liite 2. Liite 3. Liite 4. Liite 5. Liite 6. Liite 7. Liite 8. Liite 9. Liite10.

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA MUURAMEN KUNTA Teknisten palveluiden lautakunta 40951 MUURAME MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA MUURAMEN KUNTA Muuramen kylä Riuttamäki (16:20) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA 1. PERUSTIEDOT 1.1 Alueen sijainti

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 436/2017. jälkeen Kokouspäivämäärä LIITE 1

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 436/2017. jälkeen Kokouspäivämäärä LIITE 1 LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 436/2017 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2017 LIITE 1 Kokouspäivämäärä 17.1.2017 3 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4 :n

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

varten. Louhinta- ja murskaushankkeen vaikutustenarviointi tehdään tämän suunnitelman pohjalta.

varten. Louhinta- ja murskaushankkeen vaikutustenarviointi tehdään tämän suunnitelman pohjalta. LIITE 3 KULMAKORPI I LOUHINNAN JA MURSKAUKSEN YVA-MENETTELY Ramboll Finland Oy ALUSTAVA LOUHINTASUUNNITELMA 5.2.2015 PL 25, Säterinkatu 6 02601 Espoo Finland Puhelin: 020 755 611 Fax: 020 755 6201 www.ramboll.fi

Lisätiedot

Ilomantsin kunta Maa-aineslupapäätös

Ilomantsin kunta Maa-aineslupapäätös 92 Liite Ilomantsin kunta Maa-aineslupapäätös 2015-05 Tekninen ja ympäristölautakunta 6.10.2015 Destia Oy:n maa-ainesten ottolupahakemus Ilomantsin Murtovaaraan Luvanhakija: Destia Oy, kiviaines Y: 2163026-3

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri Rakennuslautakunta 28 04.12.2014 Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri 174/11.03.07/2014 Rakla 28 Mauri Männistön maa-aineslupaa tilalta Louhelo RN:o 16:1

Lisätiedot

Uudenmaan ELY-keskus on antanut vesilupatarpeesta lausuntonsa, jossa todetaan mm. seuraavaa:

Uudenmaan ELY-keskus on antanut vesilupatarpeesta lausuntonsa, jossa todetaan mm. seuraavaa: Päivämäärä 19/12/2017 TÄYDENNYS Bastukärrin louhinta-alue, Sipoo Arvio louhokseen kulkeutuvista ja poisjohdettavista pohjavesimääristä Ramboll PL 25 Säterinkatu 6 02601 ESPOO P +358 20 755 611 F +358 20

Lisätiedot

Raaka-aineesta rakennetuksi ympäristöksi

Raaka-aineesta rakennetuksi ympäristöksi Kuva: Jyrki Vesa Raaka-aineesta rakennetuksi ympäristöksi RAKENNUKSET JA RAKENTEET, TIET, KADUT, RADAT, LENTOKENTÄT, SATAMAT, VAPAA-AJAN ALUEET, KRIISIAIKOJEN RAKENTAMINEN, RAKENNUSKANNAN KORJAUS JA KUNNOSSAPITO

Lisätiedot

Destia Oy Lemminkäinen Infra Oy VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN SEURANTAOHJELMA YLEISTÄ

Destia Oy Lemminkäinen Infra Oy VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN SEURANTAOHJELMA YLEISTÄ Destia Oy Lemminkäinen Infra Oy VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN SEURANTAOHJELMA Päivämäärä 3/7/2014 Ramboll Säterinkatu 6 PL 25 02601 ESPOO P +358 20 755 611 F +358

Lisätiedot

INARI, IRJALA KALLIOALUE RN:o

INARI, IRJALA KALLIOALUE RN:o INARI, IRJALA KALLIOALUE RN:o 148-403-20-130 28.9.2017 LUPAHAKEMUS MAA-AINESTEN OTTOTOIMINTAAN JA YMPÄRISTÖLUPAAN PIIRUSTUKSET JA LIITTEET Suunnitelmaselostus Lupahakemuslomake maa-ainesten ottamiseen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 71/2013/1 Dnro PSAVI/53/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Ruokamullan valmistus, Oulu

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 71/2013/1 Dnro PSAVI/53/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Ruokamullan valmistus, Oulu 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 71/2013/1 Dnro PSAVI/53/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 28.6.2013 ASIA LUVAN HAKIJA Ruokamullan valmistus, Oulu Oulun Autokuljetus Oy Poikkimaantie 18 90400 Oulu 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12 Tekninen lautakunta 6 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Kuljetuspolar Oy:lle Teknltk 6 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija Kuljetuspolar

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1 Ympäristöjaosto 33 27.04.2017 Metsähallituksen maa-aineslupahakemus Leppälän ottoalueella Ympja 27.04.2017 33 Valmistelija(t): vt. tekninen johtaja/vs. rakennustarkastaja ja ympäristönsuojelusihteeri Jukka

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA PAHKAVAARAN TUULIVOIMAPUIS- TON VOIMALOIDEN T1, T8, T9 JA T13 PINTAVESIVAIKUTUSTEN ARVIOINTI

UTAJÄRVEN KUNTA PAHKAVAARAN TUULIVOIMAPUIS- TON VOIMALOIDEN T1, T8, T9 JA T13 PINTAVESIVAIKUTUSTEN ARVIOINTI Vastaanottaja Utajärven kunta Asiakirjatyyppi Pintavesivaikutusten arviointi Päivämäärä 19.6.2018 Työnumero 1510017196 UTAJÄRVEN KUNTA PAHKAVAARAN TUULIVOIMAPUIS- TON VOIMALOIDEN T1, T8, T9 JA T13 PINTAVESIVAIKUTUSTEN

Lisätiedot

Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Murron kallioalue, Pornainen

Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Murron kallioalue, Pornainen Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Murron kallioalue, Pornainen Maa-ainestenottosuunnitelma, Murron kallioalue 2 SISÄLLYS 1 TIEDOT HANKKEESTA 3 1.1 Hakija 3 1.2 Hankkeen tausta ja tavoitteet

Lisätiedot

ILMANLAATUSELVITYS. Kiviaineksen louhinta ja murskaus, asfalttiasema ja kierrätysasfaltin murskaus. Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä

ILMANLAATUSELVITYS. Kiviaineksen louhinta ja murskaus, asfalttiasema ja kierrätysasfaltin murskaus. Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä Ilmanlaatu Raportti PR Y1036 1 Sivu 1 (7) Markku Kantola Niemijärventie 92 07600 Myrskylä Turku 19.11.2013 ILMANLAATUSELVITYS Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot

Ympäristölupa kivenlouhinta- ja murskaustoiminnalle, Sakari Sallinen

Ympäristölupa kivenlouhinta- ja murskaustoiminnalle, Sakari Sallinen Ympäristölautakunta 47 11.04.2012 Ympäristölupa kivenlouhinta- ja murskaustoiminnalle, Sakari Sallinen 138/58/585/2012 YMPL 47 Selostus: Sakari Sallinen hakee ympäristölupaa kiven lou hintaan ja murskaukseen.

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu ÖLJYSÄILIÖSTÄ / TANKKAUSSÄILIÖSTÄ JA LOHJA -PISTEESTÄ

Ympäristönsuojelu ÖLJYSÄILIÖSTÄ / TANKKAUSSÄILIÖSTÄ JA LOHJA -PISTEESTÄ LOHJAN KAUPUNKI ILMOITUS Ympäristönsuojelu ÖLJYSÄILIÖSTÄ / PL 71 TANKKAUSSÄILIÖSTÄ JA 08101 LOHJA -PISTEESTÄ HUOM! Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Käytöstä poistetuista säiliöistä ilmoitetaan

Lisätiedot

Destia Oy Lemminkäinen Infra Oy Oy Göran Hagelberg Ab VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI ESITYS MELUSEURANNAN JÄRJESTÄMISESTÄ YLEISTÄ

Destia Oy Lemminkäinen Infra Oy Oy Göran Hagelberg Ab VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI ESITYS MELUSEURANNAN JÄRJESTÄMISESTÄ YLEISTÄ Destia Oy Infra Oy Oy Göran Hagelberg Ab VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI ESITYS MELUSEURANNAN JÄRJESTÄMISESTÄ YLEISTÄ Destia Oy, Infra Oy ja Oy Göran Hagelberg Ab ovat maa-aineslupa- ja

Lisätiedot

Vaikutukset luonnonolosuhteisiin Vaikutukset

Vaikutukset luonnonolosuhteisiin Vaikutukset VE louhintamäärä 985 m3ktr, luonnonolosuhteisiin Maa-ainesta otetaan nykyluvan luonnonvarojen mukaisesti -4 m3ktr. Vettä käyttöön käytetään kasteluun otettavasta maaainesmäärästä riippuen. Maa-aineista

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12.

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12. Ympäristölautakunta 210 11.12.2014 Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014 Ympäristölautakunta 11.12.2014 210 Valmistelija Vt. ympäristönsuojelutarkastaja Tomas Kull, puh.

Lisätiedot

KIVIAINEKSEN LOU- HINTA JA MURSKAUS, TOLKKINEN, PORVOO MELUN TARKKAILUOHJELMA

KIVIAINEKSEN LOU- HINTA JA MURSKAUS, TOLKKINEN, PORVOO MELUN TARKKAILUOHJELMA Vastaanottaja NCC Industry, Kiviaines Hanna Haukilahti Asiakirjatyyppi Tarkkailuohjelma Päivämäärä 21.2.2018 Viite 1510032705 KIVIAINEKSEN LOU- HINTA JA MURSKAUS, TOLKKINEN, PORVOO MELUN TARKKAILUOHJELMA

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä LIITE 1

Kokouspäivämäärä LIITE 1 LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 432/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2016 LIITE 1 Kokouspäivämäärä 20.9.2016 76 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4

Lisätiedot

Päivämäärä Numero Diaarinumero 35301 Orivesi 23.3.2015 2/2015 12/66.661.01.01/2015

Päivämäärä Numero Diaarinumero 35301 Orivesi 23.3.2015 2/2015 12/66.661.01.01/2015 1 ORIVEDEN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen PL 7 Päivämäärä Numero Diaarinumero 35301 Orivesi 23.3.2015 2/2015 12/66.661.01.01/2015 YMPÄRISTÖLUPA; KARPIN KAIVIN

Lisätiedot

Työmaat / kohteet: Linnakalliontien louhintaurakka pl 780-1160 Linnakalliontien rakennusurakka pl 1160 1960 (Optio 2)

Työmaat / kohteet: Linnakalliontien louhintaurakka pl 780-1160 Linnakalliontien rakennusurakka pl 1160 1960 (Optio 2) Työnumero 10167 Tilaaja: Pirkkalan Kunta Työmaat / kohteet: Linnakalliontien louhintaurakka pl 780-1160 Linnakalliontien rakennusurakka pl 1160 1960 (Optio 2) Louhinnan riskianalyysi 10167 Linnakalliontie

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY

ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 8.3.2018 ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Ramboll Finland Oy

Lisätiedot

MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ KONEURAKOINTI KELLOKOSKI OY, KALLIOMAA

MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ KONEURAKOINTI KELLOKOSKI OY, KALLIOMAA Ympäristölautakunta 26 26.04.2017 MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ KONEURAKOINTI KELLOKOSKI OY, KALLIOMAA Ymp 26 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com.

Lisätiedot

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia.

ALUEKOHTAINEN TARKASTELU Alueiden edessä oleva numerointi vastaa GTK:n kallioalueselvityksessään käyttämää numerointia. KUOPION SEUDUN MAAKUNTAKAAVA Kallionmurskaus - ja rakennuskivikohteet Muistio / jk/9.10.2003 SYKSYN 2003 MAASTOKÄ YNNIT Syksyn 2003 aikana tehtyjen maastokäynnin tarkoituksena oli paikan päällä käyden

Lisätiedot

Hankkeesta vastaa NCC Roads. Yhteyshenkilönä on toiminut Riku Rousku Viita- Yhtiöt Oy:stä.

Hankkeesta vastaa NCC Roads. Yhteyshenkilönä on toiminut Riku Rousku Viita- Yhtiöt Oy:stä. LAUSUNTO YVA-OHJELMASTA, OHKOLAN KIVIAINESTEN OTTOALUE, MÄNTSÄLÄ Ympäristövaikutusten arvioinnista (YVA) annetun lain (468/94, muutos 267/99) ja YVA-asetuksen (268/99) 6 :n hankeluettelon kohdan 2 b mukaan

Lisätiedot

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 72 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila 2.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

2 7: :281 LOUHINTA SIPOON KUNNAN OMISTAMALLA KIINTEISTÖLLÄ 2:57 ERILLISELLÄ LUVALLA KIRJOVERKKOPERHOSELLE PERUSTETTU KOMPENSAATIOALUE

2 7: :281 LOUHINTA SIPOON KUNNAN OMISTAMALLA KIINTEISTÖLLÄ 2:57 ERILLISELLÄ LUVALLA KIRJOVERKKOPERHOSELLE PERUSTETTU KOMPENSAATIOALUE 2 ERKINNÄT EV-1 KULJETUKSET OTTISLUEEN / TOIINT-LUEEN RJ (osa-alue C 6,2 ha + osa-alue B 2,9 ha = 66,1 ha) Kaikki ottotoimintaan liittyvät toiminnot sijoittuvat rajauksen sisälle (mm. pintamaiden ja kiviaineksen

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

r., Lernrninkainen..if RIK.KIL.A MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI KYLA: TILA: Hersten 7:52 LEMMINKAINEN INFRA OY

r., Lernrninkainen..if RIK.KIL.A MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI KYLA: TILA: Hersten 7:52 LEMMINKAINEN INFRA OY > r., i ) Lernrninkainen..if MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI RIK.KIL.A KYLA: TILA: Hersten 7:52,, LEMMINKAINEN INFRA OY 30.11.2009 t.ernrnmkalnen Slsallysluettelo 1 PERUSTIEDOT 3

Lisätiedot

PL Sipoo. Saantitodistuksella. PL Helsinki 1. HANKKEESTA VASTAAVAT. Sipoon kunta ja Rudus Oy 2. HANKKEEN KUVAUS JA ALUEEN KAAVOITUS

PL Sipoo. Saantitodistuksella. PL Helsinki 1. HANKKEESTA VASTAAVAT. Sipoon kunta ja Rudus Oy 2. HANKKEEN KUVAUS JA ALUEEN KAAVOITUS Päätös Dnro UUDELY/12/07.04/2012 19.3.2013 Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki Saantitodistuksella Saantitodistuksella PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

Suonenjoen kaupungin alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Suonenjoen kaupungin alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Suonenjoen kaupungin alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY TURUN TELAKKARANNAN AJOTUNNELIN LOUHINNAN ALOITTAMISEN INFOTILAISUUS

KIINTEISTÖ OY TURUN TELAKKARANNAN AJOTUNNELIN LOUHINNAN ALOITTAMISEN INFOTILAISUUS Copyright Suomen INFRA Palvelu Oy. Kuvien kopiointi ja käyttö kielletty. KIINTEISTÖ OY TURUN TELAKKARANNAN AJOTUNNELIN LOUHINNAN ALOITTAMISEN INFOTILAISUUS AIKA: KESKIVIIKKONA 10.10.2018 KLO 17.00 PAIKKA:

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta Kaavin kunta VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Ympäristösihteeri 29.08.2017 2 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 44 30.06.2016 Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy OULYMP 44 HAKIJA Destia Oy Veteraanikatu 9 90100 Oulu VALMISTELIJA Raimo Suomela, ympäristötarkastaja

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017 JOENSUUN KAUPUNKI MAA AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta 16.8.2017 81 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 18.8.2017 1222/11.01.00/2017

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely

Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely Lähde: Ympäristöministeriön muistio 3.7.2015 14.11.2016 Maa-ainesten jäteluonteen arvioinnin yleiset periaatteet Kaivetun maa-aineksen jäteluonnetta arvioitaessa

Lisätiedot

Östersundomin maa-aines-yva

Östersundomin maa-aines-yva Östersundomin maa-aines-yva Ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA) lähtökohdat, taustat ja alustavat vaihtoehdot Muokattu 13.5.2015 Ympäristösi parhaat tekijät Hankkeen tausta ja lähtökohdat 2 Östersundomin

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Etelä-Suomen aluehallintovirasto, ympäristölupavastuualue PL 150, 13101 Hämeenlinna ymparistoluvat.etela@avi.fi Viite: lausuntopyyntö 23.5.2017 Dnro ESAVI/4610/2017 Kouvolan

Lisätiedot