Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Kaupunkirakennelautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/2015 1 (41) Kaupunkirakennelautakunta"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:00 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja Keijo Voutilainen, varapuheenjohtaja Jaakko Kosunen Sirpa Kulin Anne Paulo-Tuovinen Pekka Pollari Varpu Puskala Jari Ruponen Maija Svärd Markku Söderström Eero Wetzell Muut osallistujat Matti Solehmainen Maaningan edustaja Taisto Toppinen, DI, rekisteripäällikkö kaupunginhallituksen varaedustaja Terhi Leppänen, tiedottaja Jarmo Pirhonen, palvelualuejohtaja esittelijä Anne Simonen-Ruuskanen, henkilöstö- ja talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä Käsiteltävät asiat Nro Liite/viite* Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat Kaupunkiympäristön palvelualueen talousarviomuutokset vuodelle Julkula-talon rakennusten ja tontin myynti / Puijonsarventie Esisopimus tontin (Leväsentie 5) vuokrasopimuksen muuttamisesta / Liikekiinteistöjen Vuokraus TM Oy 6 Yritystontin (Kranaattikuja 4) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Terminaali Alueen vuokraaminen kiinteistöstä (Koljolanniemi) / Ismo Apell perustettavan yrityksen lukuun tai Tuotantotalo Turpatalli Oy 8 5 Ajoneuvoliikenteen estävä puomi Väinämöisenkadulle Ajoneuvoliikenteen estävä puomi, Pöröntie Karttula Niiralan Ruotsinkadun liikenneturvallisuus * Asemakaavan muutosehdotus / Maljalahti Venevälitys / Sammonkatu 14 ja

2 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Julkinen 12 * Asemakaavan muutosehdotus / Varastokatu 3-5 ( ja 2) Pysäköintivirhemaksun määrän korottaminen Vahingonkorvaushakemus / puiden kaatuminen piha-alueelle / Eila Halonen / Oikaisuvaatimus 15 Kaupunkirakennelautakunnan kokoukset vuonna 2016 / tammielokuu KYP tiedonannot

3 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Puheenjohtaja Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 2 Pöytäkirjantarkastajat Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Valitaan pöytäkirjantarkastajat. Vuorossa ovat jäsenet Maija Svärd ja Markku Söderström.

5 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 3 Asianro 7095/ /2015 Kaupunkiympäristön palvelualueen talousarviomuutokset vuodelle 2015 Henkilöstö- ja talouspäällikkö Anne Simonen-Ruuskanen Kaupunkiympäristön johdon tukipalvelut Vaikutusten arviointi - Kaupunkiympäristön palvelualue on valtuustoon nähden bruttosidonnainen. Tämän vuoden seuranta osoittaa, että kaupunkiympäristön palvelualueen käyttötaloudessa joidenkin vuoden 2015 tuloerien kertymä on talousarviota suurempi. Myyntituottojen ennakoitua parempi tulokertymä maaomaisuuden myynneissä lisää myös myyntituloja investointiosioon. päätti kokouksessaan talousarviomuutoksista käyttötalouden osalta. Tämä esitys on lisäys edelliseen päätökseen investointien osalta. Esitys Esitän liitteenä olevan täydennyksen kaupunkiympäristön palvelualueen investointiosan talousarviomuutoksena kaupunkirakennelautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Liitteet /2015 Ta-muutokset 10_2015 investoinnit lisätty Valmistelija Anne Simonen-Ruuskanen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy henkilöstö- ja talouspäällikön esityksen.

6 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 4 Asianro 7393/ /2015 Julkula-talon rakennusten ja tontin myynti / Puijonsarventie 36 Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Kaupunki omistaa vuonna 1811 rakennetun ja 1902 laajennetun hirsirakenteisen Julkula-talon. Kohde on toiminut aiemmin kaupungin nuorisotalona ja on nyt tyhjillään. Päärakennuksen lisäksi tontilla on aitta ja maakellari. Julkulan täydennysrakentamisen asemakaavamuutos tuli voimaan Asemakaavamuutoksessa on Julkula-talolle määritetty tontti Muodostettava tontti on asemakaavassa osoitettu erillispientalojen korttelialueeksi (AO-25). Tontin pinta-ala on n m². Tontin pinta-ala tarkentuu tontin muodostamisen yhteydessä. Olemassa olevien suojeltujen rakennusten lisäksi tontille saa rakentaa yhteensä 80 k-m²:ä talousrakennuksia. Tontin sijainti on esitetty oheisissa kartoissa. Kuva 1: Sijaintikartta

7 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Kuva 2: Tontti sekä tontin ajoyhteys asemakaavakartalla (asemakaavamerkintä i). Nykyiset tontilla olevat rakennukset ja rakennusten pihapiiri on suojeltu asemakaavassa. Asemakaavamääräys sr-15 tarkoittaa, että rakennukset ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita, eikä niitä saa purkaa. Rakennuksissa suoritettavien korjaus- ja muutostöiden sekä käyttötarkoituksen muutosten tulee olla sellaisia, että rakennusten historiallisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy. Tilakeskus on tehnyt rakennuksen myyntitoimeksiantosopimuksen LKV Kiinteistöinssi Oy:n kanssa ja kohde on ollut myynnissä välittäjällä. Myyntitoimeksiannon mukaisesti rakennukset voidaan myydä ja tontti joko vuokrataan tai myydään kaupunkirakennelautakunnan päättämin ehdoin. Rakennuksen ja tontin vuokraoikeuden hintapyynnöksi on asetettu euroa. Rakennuksen kunto on arvioitu kuntotarkastuksessa marraskuussa Kuntotarkastuksen perusteella rakennuksessa on tehtävä merkittäviä peruskorjauksia. Kuntotarkastus on tehty vain päärakennukseen, eikä pihapiirin muihin rakennuksiin tai rakennelmiin Suomen Toimitila-asiantuntijat Oy:n arviokirjan mukaan kohteen arvo tontteineen on kauppa-arvomenetelmällä euroa. Arvion tarkkuus on +/ euroa. Arviota laadittaessa ei ollut käytössä rakennuksen kuntoarviota. Lähtökohtaisesti arviossa oletettiin rakennuksen olevan sen todellista kuntoa paremmassa kunnossa. Arviota laadittaessa asemakaavan muutosehdotusta ei ollut vielä laadittu, joten arviossa käytettiin n m²:n suuruista omarantaista tonttia. Julkula-talolle asemakaavassa osoitetun n m²:n tontin arvo arvioitiin vuonna 2013 laaditulla arviokirjalla. Arviokirjan mukaan tontin arvo on euroa, arvioinnin tarkkuuden ollessa +/ euroa. Välittäjä on saanut Nina ja Jani Mikkoselta päivätyn ostotarjouksen, jossa n m² suuruista tontista ja sen rakennuksista tarjotaan euroa. Tarjous liitteineen on asiakirjoissa. Välittäjä suosittelee tarjouksen hyväksymistä. Ostotarjouksessa esitetty myyntihinta vastaa välittäjän ja kaupungin näkemysten sekä arviokirjojen mukaista tontin ja rakennuksen käypää markkinahintaa. Kohteeseen ei ole tullut tarjouksia muilta tahoilta. Tämän tarjouksen mukaisesti tontin arvoksi tulisi euroa ja rakennusten arvoksi euroa.

8 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Asemakaavassa on tontille (asemakaavamääräykset i) osoitettu alueen osa, jonka kautta ajoneuvoliikenne viereiselle tontille tai alueelle on sallittu. Tontille tullaan kulkemaan tätä yhteyttä pitkin. Tontin kauppakirja voidaan allekirjoittaa, kun tarvittava kulkuyhteysrasite ja mahdolliset johtorasitteet on perustettu ja niiden kunnossa- ja ylläpitokustannuksista on sovittu ja tontti on rekisteröity kiinteistörekisteriin. Vaikutusten arviointi Tontin ja rakennusten myymisellä pyritään asemakaavan toteuttamiseen ja siten kaupunkirakenteen tiivistämiseen, joten päätösesitys on ilmastopoliittisen ohjelman tavoitteiden mukainen (kv ). Esitys Esitän kaupunkirakennelautakunnalle päätettäväksi, että tontti (pinta-ala n k-m²) rakennuksineen myydään Nina ja Jani Mikkoselle seuraavin ehdoin: 1. Kauppahinta on euroa. Tontin arvo on euroa ja rakennusten arvo euroa. Kauppahintaan sisältyvät kiinteistöllä olevat liittymät. 2. Ostajat vastaavat varainsiirtoverosta ja lainhuudatuskuluista. 3. Kauppahintaan sisältyy lohkomiskustannukset. 4. Tontin kauppakirja voidaan allekirjoittaa, kun tarvittavat rasitteet on perustettu ja niiden kunnossa- ja ylläpitokustannuksista sovittu ja tontti on rekisteröity kiinteistörekisteriin. 5. Luonnontilaiselta alueelta tontille tulevat vedet kuuluvat tontinhaltijan johdettavaksi sadevesiviemäriin tai ympäröivään maastoon. Vesiä ei kuitenkaan saa johtaa niin, että siitä on haittaa naapuritonteille. 6. Ostaja vastaa rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta ja maaperän edellyttämistä hankkeen toteuttamiseen liittyvistä rakenteellisista ratkaisuista. 7. Ostaja voi tällä päätöksellä saada avaimet kohteeseen ja käynnistää kohteen peruskorjaamisen edellyttämän suunnittelun. 8. Kauppakirja on allekirjoitettava viimeistään Muut kauppaehdot määritellään kauppakirjoissa kansliatoimenpitein. Valmistelija Jussi Niilahti puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy kiinteistöjohtajan esityksen.

9 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 5 Asianro 7325/ /2015 Esisopimus tontin (Leväsentie 5) vuokrasopimuksen muuttamisesta / Liikekiinteistöjen Vuokraus TM Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Liikekiinteistöjen Vuokraus TM Oy:lle on vuokrattu yritystontti osoitteessa Leväsentie 5. Vuokralaisella on kiinnostusta kehittää ja investoida alueelle, joten vuokralainen on hakenut vuokrasopimukselle pidempää jatkoa. Nykyinen sopimus on voimassa saakka. Tontti sijaitsee osoitteessa Leväsentie 5. Tontin pinta-ala on m2, jossa on rakennusoikeutta k-m2. Rakennusoikeudesta on käytetty k-m2. Tontin sijainti on osoitettu oheisissa kartoissa.

10 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Vaikutusten arviointi - Tontilla sijaitseva rakennus on valmistunut 1974 Saastamoinen Yhtymä Oy:n varastoksi. Rakennuksen perusparantaminen asemakaavan täyden rakennusoikeuden hyödyntämisellä on vaikeaa ja tässä vaiheessa se ei ole ajankohtaista. Uusi vuosivuokra perustuisi käytetyn rakennusoikeuden määrään, mikä on tällä hetkellä k-m2. Alueelta on teetetty myös ulkopuolisia kiinteistöarvioita, joiden perusteella rakennusoikeuden käypä yksikköhinta on tällä hetkellä noin 128,50 /k-m2. Edellä mainituin perustein tontin uusi vuosivuokra olisi: k-m2 * 128,50 /k-m2 * 0,04 = euroa sidottuna elinkustannusindeksin pistelukuun (joulukuu 2014). Esitys Esitän kaupunkirakennelautakunnalle päätettäväksi seuraavaa: 1. Liikekiinteistöjen Vuokraus TM OY:n kanssa tehdään liitteenä olevan luonnoksen mukainen esisopimus tontin vuokrasopimuksen ehtojen muuttamisesta. 2. Sopimusluonnokseen saadaan tehdä tarpeelliset tekniset korjaukset ja lisäykset kansliatoimenpitein.

11 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 3. Esisopimus ja lopullinen maanvuokrasopimus saadaan tämän päätöksen perusteella allekirjoittaa voimassa olevan kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön 12 :n mukaisin maanvuokrasopimusten allekirjoittamista koskevin valtuuksin. Liitteet /2015 Esisopimus Valmistelija Pirkko Laaksonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy kiinteistöjohtajan esityksen.

12 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 6 Asianro 7170/ /2015 Yritystontin (Kranaattikuja 4) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Terminaali Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Kuopion kaupunki on varannut alueen Pienestä Neulamäestä korttelista 20 Kiinteistö Oy Vallilan Veturille kiinteistöasiamiehen päätöksellä. Yrityksen nimi on muutettu Kiinteistö Oy Kuopion Terminaaliksi. Alueelle on laadittu hyväksytty asemakaavan muutos. Asemakaava muutoksella alueen korttelinrajoja, käyttötarkoitusta sekä tonttitehokkuutta on muutettu. Tontti on lohottu rekisteröidyssä toimituksessa. Tontin sijainti ilmenee oheisista kartoista.

13 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Suunnittelun aloituskokous on pidetty Tontille on tarkoituksena rakentaa noin 7200 m2:n suuruinen Inex Partnersin terminaalirakennus vuoden 2016 aikana. Tontin pinta-ala on m2, jossa on rakennusoikeutta k-m2 (e=0.40). Tontti on asemakaavassa osoitettu teollisuus-, varasto-, liikeja toimistorakennusten sekä tavaraliikenteen terminaalin korttelialueeksi (TK/LTA). Alueen tonteista on pyydetty arviolausunto. Vuokrattavan tontin arvo edustaa käypää markkina-arvoa arviolausunnon tarkkuusrajat huomioon ottaen. Tontin vuosivuokra määräytyy kaavalla: k-m2 * 65 /k-m2 * 0,04 = Vaikutusten arviointi Päätös on yritysvaikutuksiltaan positiivinen. Esitys Esitän kaupunkirakennelautakunnalle päätettäväksi tontin vuokraamista Kiinteistö Oy Kuopion Terminaalille seuraavin ehdoin: 1. Vuokra-aika on

14 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 2. Vuosivuokra on euroa sidottuna elinkustannusindeksin pistelukuun 2010 (joulukuu 2014). Vuosivuokraan lisätään arvonlisävero 24 % (kaupunginhallitus ). 3. Vuokralainen sitoutuu vuokraamaan tontin sellaisessa kunnossa kuin se tällä hetkellä on ja vuokralainen sitoutuu olemaan tekemättä kaupunkia kohtaan mitään vaatimuksia vuokra-alueen kuntoon tai sen rakennettavuuteen liittyen. 4. Mikäli vuokramies ei saa kaikkia vuokrasopimuksen ehtojen täyttämiseen tai toimintaansa tarvittavia viranomaislupia, vuokramiehen vuokranmaksuvelvollisuus ei pääty, eikä vuokranantaja ole velvollinen palauttamaan mahdollisesti jo maksettuja vuokria vuokramiehelle. Vuokranantaja ei ole myöskään velvollinen korvaamaan vuokramiehelle vuokra-alueen käyttöön liittyvän hankkeen johdosta mahdollisesti aiheutuneita ja aiheutuvia viranomais-, suunnittelu- ja toteuttamiskuluja tai vastaavia kuluja. 5. Tällä päätöksellä Kiinteistö Oy Kuopion Terminaali valtuutetaan hakemaan tonttia koskevat rakentamiseen tarvittavat luvat. 6. Muut vuokraehdot määritellään kansliatoimenpitein soveltaen tavanomaisia yritystonttien vuokrausehtoja. Valmistelija Pirkko Laaksonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy kiinteistöjohtajan esityksen.

15 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Asianro 6744/ /2015 Alueen vuokraaminen kiinteistöstä (Koljolanniemi) / Ismo Apell perustettavan yrityksen lukuun tai Tuotantotalo Turpatalli Oy Päätöshistoria Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Tuotantotalo Turpatalli Oy / Ismo Apell perustettavan yrityksen lukuun haluaa vuokrata Hotellilaiva Hankoa varten alueen Kuopion matkustajasataman läheisyydestä kiinteistön (Koljolanniemi) alueelta. Alue on asemakaavassa osoitettu vesialueeksi.

16 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Vuokrattavalle alueelle on tarkoitus tuoda hotellilaiva Hanko. Alus on tarkoitettu kelluvaksi hotelliksi. Alus kiinnitetään köysin satamalaituriin. Alus on alun perin rakennettu Moskovassa 1992 jokimatkustajaalukseksi/vesibussiksi. Sittemmin aluksesta on poistettu mm. koneistot ja potkurit ja muutettu hinattavaksi hotellilaivaksi. Hotellilaiva on ollut Hangossa Itäsatamassa ja Helsingissä Länsisatamassa. Ulkoasua muutetaan enemmän laivamaiseksi yhdessä Muotoiluakatemian kanssa. Aluksessa on 23 hotellihuonetta, joissa kaikissa on oma wc ja suihku. Lisäksi aluksessa on itsepalveluaamiainen 30 hengen aamiaistilassa ja ulkoterassi 20 henkilölle. Laivahotellissa ei ole anniskelua. Laiva on tarkoitus liittää sähkö- ja vesijohtoverkkoon, joista sovitaan erikseen. Aluksessa on litran septitankki, joten kiinteää viemäröintiä ei ole pakko järjestää. Alus tarvitsee rakennusluvan, jota hakija on sitoutunut hakemaan. Alueen vuokra perustuu vuoden 2014 laivapaikkojen huutokaupassa muodostuneeseen hintatasoon huomioiden käyttötarkoitus ja ympärivuotisuus. Vaikutusten arviointi -

17 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Esitys Esitän kaupunkirakennelautakunnalle päätettäväksi alueen vuokraamista Tuotantotalo Turpatalli Oy:lle / Ismo Apellille perustettavan yrityksen lukuun matkustajasatamasta kiinteistön (Koljolanniemi) liitteenä olevan vuokrasopimusluonnoksen mukaisin ehdoin: 1. Vuokra-aika on Vuosivuokra on euroa sidottuna elinkustannusindeksin pistelukuun (joulukuu 2014). 3. Vuokralainen toimittaa pankkitakauksen (5 000 euroa) vuokraehtojen täyttämisen vakuudeksi ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista kaupungille. Vakuus on oltava voimassa kuusi kuukautta vuokra-ajan päättymisen jälkeen 4. Vuokrasopimukseen voidaan tehdä teknisiä muutoksia. Tämä päätös raukeaa mikäli hakija ei saa toiminnalleen tarvittavia viranomaislupia Liitteet 6744/2015 Vuokrasopimusluonnos 6744/2015 Vuokraushakemus Valmistelija Pirkko Laaksonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy kiinteistöjohtajan esityksen. Päätös Merkitään, että Maija Svärd saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana. Eero Wetzell puheenjohtaja Iris Asikaisen ja Markku Söderströmin kannattamina esitti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Merkitään, että yleiskaavajohtaja Juha Romppanen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana. Lautakunta yksimielisesti palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Merkitään, että Markku Söderström poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen.

18 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Kaupunkirakennelautakunnan kokouksen jälkeen vuokrasopimuksen ehtoja on tarkennettu siten, että vuokrauksessa on otettu huomioon saman hotellilaivan vuokraehdot Helsingissä ja lautakunnan esille ottamat asiat. Hakijan mukaan alus on erinomaisessa kunnossa eikä pohjatarkastuksessa ole huomattu mitään korroosiovaurioita. Alus ehostetaan sisävesilaivan tyyliseksi ennen kuin se tuodaan satama-alueelle. Vaikutusten arviointi - Esitys Esitän kaupunkirakennelautakunnalle päätettäväksi alueen vuokraamista Tuotantotalo Turpatalli Oy:lle / Ismo Apellille perustettavan yrityksen lukuun matkustajasatamasta kiinteistön (Koljolanniemi) liitteenä olevan vuokrasopimusluonnoksen mukaisin ehdoin: 1. Vuokra-aika on Vuokrasopimuksen voi sanoa irti kumpi osapuoli tahansa kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. 2. Vuosivuokra on euroa sidottuna elinkustannusindeksin pistelukuun (joulukuu 2014). 3. Vuokralainen toimittaa pankkitakauksen ( euroa) vuokraehtojen täyttämisen vakuudeksi ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista kaupungille. Vakuus on oltava voimassa vuoden vuokra-ajan päättymisen jälkeen. 4. Aluksen saa tuoda vuokra-alueelle, kun alus on kunnostettu ja ehostettu kaupungin hyväksymien rakennuslupakuvien mukaiseksi. 5. Vuokrasopimukseen voidaan tehdä teknisiä muutoksia. Tämä päätös raukeaa mikäli hakija ei saa toiminnalleen tarvittavia viranomaislupia Liitteitä ei jaeta uudestaan. Julkaistaan internetissä. Liitteet /2015 Vuokrasopimusluonnos /2015 Vuokraushakemus Valmistelija Pirkko Laaksonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy kiinteistöjohtajan esityksen.

19 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 8 Asianro 6985/ /2015 Ajoneuvoliikenteen estävä puomi Väinämöisenkadulle Vs. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Kuopion kaupungin palautejärjestelmään jätetyssä nimettömässä toimenpide-ehdotuksessa esitetään betoniporsaan tms. asettamista Väinämöisenkadun/Kalevalankadun jalankulku- ja pyöräilyväylille estämään moottoriajoneuvoliikenne. Palautteen mukaan kävelytiellä ajetaan säännöllisesti moottoriajoneuvoilla ja tämä aiheuttaa palautteen antajan mukaan vaaratilanteita alueella. Nykytilanne Männistön kaupunginosassa sijaitseva Väinämöisenkatu on vahvistetussa kaavassa merkitty yleiselle jalankululle varatuksi alueeksi ja liikennemerkein osoitettu jalankulku- ja pyöräilyväyläksi välillä Männistönkatu - Väinämöisenkatu 4. Kalevalankatu on liikennemerkein osoitettu jalankulku- ja pyöräilyväyläksi välillä Kalevalankatu 14 - Kullervonkatu. Väinämöisenkadun loppupäässä (Väinämöisenkatu 4 - Lönnrotinkatu) ajoneuvoliikennettä ei ole rajoitettu, mutta kadulle on asetettu aluepysäköintikielto. Kalevalankadulle on asetettu liikennemerkki moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty (312) ja tekstillinen lisäkilpi tonteille ajo sallittu (871) välille Tellervonkatu - Kalevalankatu 14. Lisäksi Kalevalankadulla on pysäköintikielto kadun eteläreunalla välillä Kalevalankatu 10 - Tellervonkatu. Nykyiset liikennemerkit ovat maastossa paikoillaan ja hyvin havaittavissa. Väinämöisenkadun päällysteen leveys jalankulku- ja pyöräilyväylän osuudella on 3,0 metriä ja Kalevalankadun päällysteen leveys jalankulku- ja pyöräilyväylällä on 4,0 metriä.

20 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Kuva 1. Kohteen sijainti Pyydetyt lausunnot Käsittelyn aikana on pyydetty lausunto kunnossapitopäällikkö Juho Pelkoselta. Pelkonen toteaa lausunnossaan, että puomista on haittaa lumitöille, mikäli puomia ei saa käännettyä sivulle. Poliisille on varattu mahdollisuus lausunnon antamiseen. Poliisilla ei ole asiaan huomauttamista. Perustelut esitykselle Saadun palautteen ja maastossa tehtyjen havaintojen perusteella alueella on ajoneuvoliikennettä jalankulku- ja pyöräilyväylillä nykyisistä hyvin näkyvistä ja selkeistä liikennemerkein osoitetuista rajoituksista huolimatta. Maastossa olevien jälkien mukaan auto- ja mopoliikennettä on erityisesti Väinämöisenkadulta Kalevalankadulle (Lönnrotinkadun ja Tellervonkadun välillä). Toistuva ajoneuvoliikenne kapealla jalankulku- ja pyöräilyväylällä muodostaa liikenneturvallisuusriskin. Jalankulku- ja pyöräväylän käyttäjän tulisi voida luottaa ja ennakoida, ettei kevyelle liikenteelle tarkoitetulla väylällä ole autoja mopoliikennettä (pl. kunnossapidon aiheuttama liikenne). Puomi on tehokas keino estää luvaton auto- ja mopoliikenne jalankulku- ja pyöräilyväylällä. Kääntyvä puomi kuitenkin mahdollistaa väylän kunnossapidon ja pelastusliikenteen. Vaikutusten arviointi Päätöksellä on lievästi positiivisia pitkäaikaisia vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön, koska toimenpiteet parantavat liikenneturvallisuutta jalankulku- ja pyöräilyväylällä ja vaikuttavat siten terveyteen (onnettomuuskustannukset). Päätöksen vähäisiä negatiivisia vaikutuksia ovat lievä estehaitta myös pyöräilijöille ja kunnossapidolla sekä investointikustannukset, jotka osittain ohjau-

21 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) tuvat yrityksille materiaalitoimituksina ja työllisyytenä. Muutoin esityksen vaikutukset ovat neutraaleja. Esitys Esitän lautakunnalle, että Väinämöisenkadun pohjoispäähän asetetaan autoliikenteen estävä puomi. Puomi on tyypiltään kääntyvä ja se esitetään asetettavan noin 25 metriä liikennemerkin yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä (423) eteläpuolelle. Puomista varoitetaan liikennemerkein Väinämöisenkadun eteläpäässä ja Kalevalankadun molemmista tulosuunnista. Liitteet /2015 Palaute Väinämöisenkatu Asiakirjoissa saapunut poliisin lausunto. Valmistelija Matti Vänskä puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy vs. suunnittelujohtajan esityksen.

22 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 9 Asianro 6981/ /2015 Ajoneuvoliikenteen estävä puomi, Pöröntie Karttula Vs. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Karttulan asukas on tehnyt aloitteen, jossa esitetään esim. portin asettamista Karttulassa sijaitsevan Pöröntien jalankulku- ja pyöräilyväyläosuudelle estämään epäasiallinen ajoneuvoliikenne. Jalankulku- ja pyöräilyväylää käyttävät säännöllisesti mm. koululaiset ja ulkoilijat. Aloitteen tekijän mukaan Pöröntien läpikulku mm. henkilöautoilla ja mopoilla on vilkastunut ja aiheuttaa toistuvia vaaratilanteita. Myös läheisen Karttulanlahden ja Kemppaanmäen koulun rehtori on ollut huolissaan Pöröntien turvallisuudesta ja esittänyt, että kaupunki selvittäisi toimenpiteitä ajoneuvoliikenteen läpiajomahdollisuuden estämiseksi. Nykytilanne Karttulan kaupunginosassa sijaitseva Pöröntie on tonttikatu välillä Kirkkotie Pöröntie 9. Kadulla on voimassa 40 km/h nopeusrajoitus. Pöröntie on esitetty voimassa olevassa Karttulan kirkonseudun rakennuskaavassa, vahvistettu , koko pituudeltaan rakennuskaavatieksi, mutta on maastoon liikennemerkein osoitettu jalankulku- ja pyöräilyväyläksi Välillä Pöröntie 9 Sairaalatie. Pöröntie 9:n jälkeen väylän oikeassa laidassa on liikennemerkit yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä (423) ja ajoneuvolla ajo kielletty (311). Sairaalatien päässä väylän oikeaan reunaan on asetettu liikennemerkki yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä (423). Pöröntie on sorapäällysteinen, sorapäällysteen leveys jalankulku- ja pyöräilyväylän osuudella on noin 3,0 metriä.

23 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Pyydetyt lausunnot Käsittelyn aikana on pyydetty lausuntoa kunnossapitopäällikkö Juho Pelkoselta. Pelkonen toteaa, että puomin sijoittamisessa ja puomityypissä tulee huomioida kunnossapidon asettamat vaatimukset (puomin aukeavuus ja sijainti väylän poikkileikkauksessa) Poliisille on varattu mahdollisuus lausunnon antamiseen. Poliisilla ei ole asiaan huomauttamista. Perustelut esitykselle Saadun palautteen ja maastossa tehtyjen havaintojen perusteella alueella on toistuvaa ajoneuvoliikennettä Pöröntien osuudella, joka on liikennemerkein osoitettu jalankulku- ja pyöräilyväyläksi. Toistuva ajoneuvoliikenne kapealla jalankulku- ja pyöräilyväylällä muodostaa merkittävän liikenneturvallisuusriskin. Jalankulku- ja pyöräväylän käyttäjän tulisi voida luottaa ja ennakoida, ettei kevyelle liikenteelle tarkoitetulla väylällä ole ajoneuvoliikennettä (pl. kunnossapidon aiheuttama liikenne). Vaikutusten arviointi Päätöksellä on lievästi positiivisia pitkäaikaisia vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön, koska toimenpiteet parantavat liikenneturvallisuutta jalankulku- ja pyöräilyväylällä ja vaikuttavat siten terveyteen (onnettomuuskustannukset). Päätöksen vähäisiä negatiivisia vaikutuksia ovat lievä estehaitta myös pyöräilijöille ja kunnossapidolla sekä investointikustannukset, jotka osittain ohjautuvat yrityksille materiaalitoimituksina ja työllisyytenä. Muutoin esityksen vaikutukset ovat neutraaleja. Esitys Esitän lautakunnalle, että ajoneuvoliikenne Pöröntien jalankulku- ja pyöräilyväylän osuudella estetään asettamalla puomi Pöröntie 9:n tonttiliittymän pohjoispuolelle tarvittavine liikenteenohjauksen muutoksineen. Rahoitus Puomi esitetään hankittavaksi liikenneturvallisuuden edistämiseen varattujen määrärahojen puitteissa. Liitteet /2015 Kuopio palaute Asiakirjoissa saapunut poliisin lausunto. Valmistelija Matti Vänskä puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy vs. suunnittelujohtajan esityksen.

24 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 10 Asianro 5671/ /2015 Niiralan Ruotsinkadun liikenneturvallisuus Vs. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Kaupunkirakennelautakunnalle osoitetussa esityksessä pyydetään lautakuntaa ryhtymään toimenpiteisiin Ruotsinkadun liikenneturvallisuuden parantamiseksi alentamalla kadun nopeusrajoitusta (40 km/h -> 30 km/h) ja rakentamalla kadulle hidasteet. Esityksen mukaan Ruotsinkadun varrella on runsaasti puu- ja pensasistutuksia, jotka oleellisesti kuuluvat kadun yleisilmeeseen, mutta vastaavasti rajoittavat näkyvyyttä kadulla. Esityksessä todetaan kadulla olevan runsaasti läpiajoliikennettä ja saattoliikennettä Minna Canthin koululle ja Niiralan päiväkodille. Esityksen mukaan kadulla on myös mm. koululle suuntautuvaa jalankulku- ja pyöräilyliikennettä. Yleisesti liikennemäärän todetaan lisääntyneen mm. Huuhanmäelle rakennetun frisbeegolf-radan myötä. Esityksen mukaan osalla autoilijoista on mahdotonta noudattaa kadulla tällä hetkellä olevaa 40 km/h nopeusrajoitusta, mikä lisää riskiä kadun asukkaille ja jalankulkijoille/pyöräilijöille joutua onnettomuuteen. Nykytilanne Ruotsinkatu on tonttikatu Niiralan kaupunginosassa. Katu rajautuu länsipäästä Minna Canthin kouluun ja itäpäästä Ruotsinkatu muuttuu Keihäskaduksi Kipinäkadun liittymän kohdalla. Kadun nopeusrajoitus on nykytilassa 30 km/h välillä Minna Canthin koulu - Huuhankatu ja välillä Huuhankatu - Keihäskatu nopeusrajoitus on 40 km/h. Ruotsinkatua pitkin liikennöi paikallisliikenteen pienkalustolinja (linja nro. 1.) välillä Huuhankatu - Keihäskatu. Joukkoliikenteen pysäkit kadulla ovat tyypiltään ajoratapysäkkejä. Ajorata on asfalttipäällysteinen ja sen leveys vaihtelee siten, että välillä Minna Canthin koulu - Kehäkatu leveys on noin 5,5 metriä, välillä Kehäkatu - Huuhankatu leveys on noin 7,0 metriä ja välillä Huuhankatu - Keihäskatu leveys on noin 6,5 metriä. Ruotsinkadun pohjoisreunalla on asfalttipäällysteinen jalkakäytävä koko pituudella. Välillä Minna Canthin koulu - Huuhankatu jalkakäytävän leveys on noin 3,0 metriä ja välillä Huuhankatu - Keihäskatu jalkakäytävän leveys on noin 2,2 metriä. Huuhankadusta länteen kadulla on pysäköintikielto kadun pohjoisreunalla välillä Kehäkatu - koulu. Huuhankadusta itään kadulla on pysäköintikielto kadun eteläreunalla ja kadun pohjoisreunalla on pysäköintikielto välillä , voimassa arkisin 8-16 ja arkilauantaisin 8-16.

25 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Kuva 1. Kohteen sijainti Pyydetyt lausunnot Valmistelutyön aikana on pyydetty lausunto nopeusrajoituksen laskemisen vaikutuksista pienkalustolinjan liikennöintiä hoitavalta Linja-Karjala Oy:ltä. Saadun lausunnon mukaan nopeusrajoituksen alentamisella ei ole vaikutuksia linjan liikennöintiin. Poliisille on varattu mahdollisuus lausunnon antamiseen. Poliisilla ei ole asiaan huomauttamista. Perustelut esitykselle Ruotsinkatu on Niiralan kaupunginosalle tavanomainen omakotitaloalueen tonttikatu. Kadun varressa on runsaasti pensas- ja puuistutuksia. Tästä johtuen liittymisnäkemät tonttiliittymistä kadulle tultaessa ovat paikoitellen todella huonot. Ruotsinkatu on tonttikaduksi vilkasliikenteinen. Kadulla on normaalin asukasliikenteen lisäksi Huuhankadulta Keihäskadun kautta Siikaniemenkadulle suuntautuvaa läpiajoliikennettä ja näiden lisäksi myös saattoliikennettä Minna Canthin koululle ja alueella sijaitsevalle päiväkodille. Tulevaisuudessa Minnan Canthin koulun oppilasrakenne muuttuu yläkouluikäisiin, joka voi lisätä entisestään saattoliikennettä ja toisaalta jalankulku- ja pyöräilyliikennettä Ruotsinkadulla. Torstaina iltapäivällä suoritetussa ajonopeuksien seurannassa keskinopeus oli 43 km/h. Yli 10 % ylinopeuksia oli 35 % ja yli 50 km/h nopeuksia oli 13 % seurantahetken liikenteestä. Lisäksi seurantahetkellä havaittiin jonkun verran polkupyöräilijöitä, mitkä käyttivät osin kapeaa jalkakäytävää ja osin ajorataa liikennöintiin. Nopeusrajoituksen alentaminen Ruotsinkadulla 30 km/h:ssa yhtenäistää Niiralan kaupunginosan tonttikatujen nopeusrajoitusjärjestelmää.

26 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Ruotsinkadun luonne (tonttikatu), liittymätiheys, käytetyt ajonopeudet ja huonot liittymisnäkymät tonteilta puoltavat kadun nopeusrajoituksen alentamista 30 km/h:ssa. Nopeusrajoituksen alentamisen yhteydessä tehtävä kadun ajoradan kaventaminen 6,5 metristä 5,5 metriin tukee alennettua nopeusrajoitusta ja mahdollistaa kadun jalkakäytävän leventämisen nykyisestä n. 2,2 metristä 3,0 metriin ja näin ollen väylän käyttötarkoituksen muuttamisen jalankulku- ja pyöräilyväyläksi. Uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä täydentää kaupungin pyöräilyverkostoa ja mahdollistaa uuden reittivaihtoehdon eteläisistä kaupunginosista mm. kehittyvälle Savilahden alueelle. Vaikutusten arviointi Päätöksellä on lievästi positiivisia pitkäaikaisia vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön, koska toimenpiteet parantavat liikenneturvallisuutta ja vaikuttavat siten terveyteen (onnettomuuskustannukset) sekä vähentävät pienissä määrin päästöjä ja parantavat jalankulku- ja pyöräilyolosuhteita alueella. Päätöksen negatiivisia vaikutuksia ovat investointikustannukset, jotka osittain ohjautuvat yrityksille materiaalitoimituksina ja työllisyytenä. Lisäksi vähäisiä lyhytaikaisia negatiivisia vaikutuksia ovat rakennustöiden aikaiset vaikutukset. Muutoin esityksen vaikutukset ovat neutraaleja. Esitys Ruotsinkadun nopeusrajoitus välillä Huuhankatu - Kipinäkatu muutetaan 30 km/h:ssa. Lisäksi Ruotsinkadun ajorataa kavennetaan 6,5 metristä 5,5 metriin ja nykyinen jalkakäytävä levennetään 2,2 metristä 3,0 metriin ja muutetaan jalankulku- ja pyöräilyväyläksi. Muutostöiden yhteydessä tehdään tarvittavat muutokset liikenteenohjaukseen. Ajoradan muutostyöt esitetään toteutettavaksi v liikenneturvallisuuden edistämiseen varatuilla määrärahoilla. Liitteet /2015 Aloite Niiralan Ruotsinkadun liikenneturvallisuus Asiakirjoissa saapunut poliisin lausunto. Valmistelija Matti Vänskä puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy vs. suunnittelujohtajan esityksen.

27 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 11 Asianro 7444/ /2013 Asemakaavan muutosehdotus / Maljalahti Venevälitys / Sammonkatu 14 ja 16 Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä: Kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa korttelin 9-22 osalla teollisuus-, varasto- ja toimistorakennusten korttelialueen muuttaminen asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Kaupunkirakennelautakunnalle esitetään, että se hyväksyy ehdotuksen ja siihen liittyvän sitovan tonttijaon nähtäville asetettavaksi. Kaava-alue Suunnittelualue sijaitsee Itkonniemellä Sammonkadun ja Aallonmurtajankadun kulmauksessa rajautuen Maljalahden uuteen asuntoalueeseen. Laadintaperusteet, päätökset ja suunnitelmat Asemakaavan muutostyö on tullut vireille Sammonkadun kiinteistöjen omistajien hakemuksesta Kaavatyö sisältyi vuoden 2014 kaavoituskatsaukseen ja asemakaavoituksen työohjelmaan. Kaavoituksen käynnistämissopimus on allekirjoitettu Kaavoitustilanne Maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta (A). Keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa suunnittelualue on yksityisten palvelujen ja hallinnon aluetta (PK-1). Alueelle ei saa sijoittaa päivittäistavaramyymälöitä. Asemakaavassa tontit ja ovat teollisuus-, varasto- ja toimistorakennusten korttelialuetta (TK-6). Tonttia ei saa käyttää ulkovarastointiin eikä sille saa sijoittaa laitosta, joka aiheuttaa raskasta liikennettä tai joka tärinän, melun, pölyn, savun taikka muun saastevaikutuksen tai häiriön vuoksi aiheuttaa rasitusta ympäristölle. Mikäli autopaikkojen lähiajan tarve on asemakaavassa määrättyä pienempi saa rakennuslautakunta rakennuslupaa antaessa myöntää autopaikkojen järjestämisestä lykkäystä, kuitenkin enintään 50%:lle asemakaavassa määrätystä autopaikkojen määrästä ja enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Tehokkuusluku on 0.8 ja rakennuksen suurin sallittu keskikorkeus on 10 metriä. Autopaikkavaatimus on 1 ap/150m 2. Lisäksi kaava mahdollistaa rakennusalalle sijoittuvan myymälän. Tontille 55 saa rakentaa yhden asunnon laitoksen toiminnan tai kiinteistön hoidon vuoksi alituisesti läsnäolevaa henkilöä varten. Asemakaava on saanut lainvoiman Nykyinen tilanne Tonteilla 51 ja 55 on vuonna 1985 valmistuneet teollisuus- ja toimistorakennukset. Kiinteistön tontin pinta-ala on 1448 m 2 ja rakennusoikeutta on käytetty 1153 k-m 2 (tonttitehokkuus 0.80). Kiinteistön tontin pinta-ala on 2 293m 2 ja käytetty rakennusoikeus on 582k-m 2 (tonttitehokkuus 0.25).

28 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Sammonkadun vanhan kääntöpaikan alle jää Kuopion sähköverkko Oy:n kaapeleita, jotka joudutaan siirtämään Aallonmurtajakadun alle. Lisäksi tonttien etelärajalla on 1970-luvulla rakennettu suuri halkaisijaltaan 1 000mm jätevesiviemäri. Maanomistus Tontit ja katualue ovat Kuopion kaupungin omistuksessa. Asemakaavan muutosehdotus Asemakaavan muutoksessa tontit muutetaan asuin-, liike-, toimisto- rakennusten korttelialueeksi (AL-22). Alueelle on mahdollista rakentaa kaksi asuinkerrostaloa, joilla on yhteinen osin maanalainen pysäköintihalli. Tontin rakennusoikeus on 3 300kem 2 (e=1.9 )ja Aallonmurtajankadun kulmaukseen tuleva rakennus on osin kahdeksan ja osin viisi kerroksinen asuinkerrostalo. Kahdeksan kerroksinen rakennusosa muodostaa alueelle maamerkin lähestyttäessä aluetta keskustan sekä Kallaveden suunnasta. Tontille rakennusoikeutta on osoitettu 2 500kem 2 (e= 1.0) ja rakennusmassa on viisikerroksinen. Tonttien yhteinen leikkipaikka on osoitettu rakennusten väliin. Autopaikkanormi on 1ap/asunto. Lisäksi alueelta tulee varata tontin kokonaisautopaikoista yksi vieraspaikka10 asuntoa kohti. Pohjakerroksen Aallonmurtajankadun kulmaukseen on varattu liiketilaa kioskia tai pientä myymälää varten. Autopaikkanormi liiketilaa varten on 1 ap/60 Km 2. Käsittelyvaiheet Asemakaavan vireilletuloaineisto on annettu kaupunkirakennelautakunnalle tiedoksi Aineisto on ollut nähtävänä vireilletulokuulutuksen nähtävänäolon yhteydessä Kaavoituksen aloituskokous on pidetty Kaavoituksen käynnistämissopimus on laadittu Valmisteluvaiheen aineisto on annettu kaupunkirakennelautakunnalle tiedoksi Valmisteluaineisto on ollut nähtävänä Valmisteluaineistosta on saatu kaupunkikuvatyöryhmän lausunto ja yksi mielipide. Ehdotusaineisto on laadittu saatujen kannanottojen ja käytyjen neuvottelujen pohjalta. Jatkotoimenpiteet Kaupunkirakennelautakunnan hyväksymä asemakaavan muutosehdotus ja sitova tonttijako asetetaan julkisesti nähtäville. Hyväksyvä viranomainen Kaupunginvaltuusto Kaavamuutoksen hakijoiden kanssa laaditaan sopimus MRL 12 a luvun mukaisesti yhdyskuntarakentamisesta aiheutuvien kustannusten korvauksesta. Vaikutusten arviointi Hanke tiivistää kaupunkirakennetta ja hyödyntää olemassa olevaa kunnallistekniikkaa sekä palveluverkostoa, joten se on kaavatalouden kannalta perusteltu ja kestävän kehityksen periaatteiden mukainen. Kaavan mukainen ratkaisu ei lisää olennaisesti liikennemäärää alueella eikä siten vaikuta oleellisesti liikenteestä aiheutuviin päästöihin lähialueella. Alue täydentää ja tukeutuu Maljalahden uuteen asuntoalueeseen ja asuntojen rakentamismahdollisuus on keskustan palvelujen säilymisen kannalta perusteltua. Näin ollen hankkeen ilmastopoliittiset vaikutukset ovat positiivisia.

29 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Asuinrakentaminen tukee keskustan elinvoimaisuutta, lisää sen palvelutarjontaa ja tarjoaa uusia työpaikkoja. Hankkeen yritysvaikutukset ovat positiiviset. Esitys Esitän, että kaupunkirakennelautakunta hyväksyy asemakaavan muutosehdotuksen asetettavaksi MRL 65 :n ja MRA 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi. Samalla asetetaan nähtäville asemakaavan muutosehdotuksen yhteydessä sitovalla tonttijaolla muodostuvan Kuopion kaupungin 22 kaupunginosan (Itkonniemi) korttelin 22 tontin 67 tonttijako. Mikäli ehdotukseen ei muistutuksissa tai lausunnoissa esitetä muutoksia, kaavanmuutosehdotus esitetään edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Ehdotusaineisto toimitetaan tiedoksi mahdollista lausuntoa varten ympäristöja rakennuslautakunnalle sekä Pohjois-Savon pelastuslautakunnalle. Lisäksi aineisto lähetetään tiedoksi Pohjois-Savon ELY-keskuksen ympäristövastuualueelle. Viiteaineisto /2013 kaavakartta merkintöineen ja määräyksineen /2013 asemakaavan muutoksen selostus /2013 kaavaselostuksen liitteet 1-2 (ei jaeta, julkaistaan internetissä) /2014havaintokuvat liite /2013 kaavaselostuksen liitteet 4-8 (ei jaeta, julkaistaan internetissä) /2013 kaavaselostuksen liitteet 9-11 (ei jaeta, julkaistaan internetissä) Asiakirjoissa: selostus liitteineen, asemakaavakartta 1:500, havainneaineisto, ote ajantasakaavasta ja poistokartta, kaavoituksen käynnistämissopimus, tonttikartta, kaupunkikuvatyöryhmän lausunnot ja mielipide, valmistelu- ja vireilletuloaineisto Valmistelija Ulla Korhonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy va. suunnittelujohtajan esityksen.

30 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) 12 Asianro 7592/ /2013 Asemakaavan muutosehdotus / Varastokatu 3-5 ( ja 2) Vs. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä: Tontin (Varastokatu 5) osalta mahdollistetaan suojelutavoitteet huomioon ottaen rakennuksen korottaminen kahdella kerroksella ja käyttötarkoitus muutetaan varasto- ja konttorikorttelialueesta asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Tontin (Varastokatu 3) osalta asemakaava saatetaan vastaamaan suojelutavoitteita. Vuodelta 1948 oleva asemakaava on vanhentunut, sillä se ei vastaa mm. alueeseen kohdistuvia yleiskaavallisia tai suojelullisia tavoitteita. Kaavatyön yhteydessä ranta-alueen vanhentunut asemakaava vuodelta 1976 saatetaan tarpeettoman venevalkama-aluevarauksen ja pysäköintilaitoksen korttelin 1-37 osalta vastamaan nykytilannetta sekä yleiskaavan mukaisia tavoitteita. Kaupunkirakennelautakunnalle esitetään, että se hyväksyy ehdotuksen nähtäville asetettavaksi. Kaava-alue Koljonniemenkadun, Varastokadun, Hallituskadun jatkeen ja satama-altaan rajaama suunnittelualue sijaitsee Matkustajasatamassa, noin 0,9 km etäisyydellä torista. Laadintaperusteet, päätökset ja suunnitelmat Ensimmäinen neuvottelu ko. tontteja koskevan asemakaavan muutoksen sisällyttämisestä asemakaavoitusohjelmaan järjestettiin Kaavoituksen aloituskokous on pidetty Myöhemmin Kiinteistö Oy Kirkkokatu 1 edustajat ilmoittivat, ettei heillä ole tarvetta asemakaavan muutokseen. Koy Kuopion Musta Rudolf jätti tonttiaan koskevan asemakaavan muutoshakemuksen ja allekirjoitti asemakaavoituksen käynnistämistä koskevan sopimuksen Kaavatyö sisältyi asemakaavoituksen vuoden 2014 työohjelmaan ja kaavoituskatsaukseen. Kaavoitustilanne Ympäristöministeriö on vahvistanut Kuopion seudun maakuntakaavan. Maakuntakaavassa suunnittelualue on keskustatoimintojen aluetta / rakennussuojelualuetta (SR Kuopion satama). Maakuntakaavan suunnittelumääräyksen mukaan alueen tai kohteen suunnittelussa ja käytössä on otettava huomioon kulttuuriympäristön vaaliminen ja turvattava merkittävien kulttuuriarvojen ja ominaispiirteiden säilyminen. Alueen suunnittelussa on pyydettävä lausunto alueelliselta ympäristökeskukselta ja kulttuurihistorialliselta museolta / museovirastolta. Keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa (kv ) kortteli on merkitty asuntoalueeksi sekä palvelujen ja hallinnon alueeksi (A, P). Korttelissa olevat rakennukset sisältyvät yleiskaavan kulttuurihistoriallisiin rakennuskohteisiin. Rakennukset on merkitty kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti tai kaupunkikuvallisesti arvokkaiksi kohteiksi, jotka tulee ainakin arvokkaimmilta osiltaan säilyttää. Säilyttäminen tutkitaan ja määritetään asemakaavassa (sr-2). Korttelin eteläpuolinen ranta-alue on merkitty puistoalueeksi, jolla on sijainniltaan ohjeellinen ulkoilureitti.

31 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Suunnittelualueen asemakaavoitusta ja muita selvityksiä on selostettu selostuksen kohdassa Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset. Nykyinen tilanne Asemakaavan muutosalueeseen sisältyvät rakennukset ovat eteläisin osa satama-alueen funktionalististen varastorakennusten kokonaisuutta. Täyteen rakennettu kortteli rajoittuu etelässä Kirkkokatuun, lännessä Varastokatuun, pohjoisessa Koljonniemenkatuun ja idässä satamalaituriin. Keskon käyttöön (Oy Savo-Karjalan Tukkuliikkeelle) valmistuneen rakennuksen (Koy Kuopion Musta Rudolf, ) suunnitteli arkkitehti Pekka Saarema vuonna 1939 ja nelikerroksinen toimitalo oli valmis seuraavana vuonna. Tarkempi kuvaus rakennuksesta ilmenee asiakirjoissa olevasta, Arkkitehtuuritoimisto Riitta Korhonen Oy:n laatimasta rakennushistoriaselvityksestä. Varastokokonaisuuden täydensi vuonna 1950 valmistunut Osuustukkukauppa r.l:n varasto- ja konttorirakennus (1-37-2), jonka suunnittelivat arkkitehdit Georg Jägerroos ja Niilo Pulkka. Korttelissa 37 olevat varastorakennukset on muutettu poikkeusluvalla toimistotiloiksi. Korttelin pohjoispuolella on vuosina valmistunut SOK:n varastoja konttorirakennuskokonaisuus, josta rannanpuolella oleva varastomakasiini on muutettu poikkeusluvalla asuinkäyttöön. Aluetta koskeva asemakaavan muutos on työn alla. Korttelin länsipuolella on entinen Raninin mylly ja Lignell & Piispasen likööritehdas jotka olivat viimeisiä jäänteitä Koljonniemen satama-alueen teollisen tuotannon pitkästä historiasta. Aluetta koskeva asemakaavan muutos vahvistui vuonna 2008 ja sen mukaista rakentamista toteutetaan parhaillaan. Korttelin eteläpuoliselle ranta-alueelle on pysäköintialue, jonka molemmin puolin kulkevat rannan suuntaiset puistokäytävät. Pysäköintialuetta ja rannalla olevia soutuvenepaikkoja lukuun ottamatta ranta-alue on Väinöläniemelle asti ulottuvaa yhtenäistä puistoaluetta. Korttelin itäpuolinen alue on satama-aluetta. Maanomistus Tontin (Varastokatu 5) rakennuksineen omistaa Kiinteistö Oy Kuopion Musta Rudolf ja tontin (Kirkkokatu 1) rakennuksineen omistaa Kiinteistö Oy Kuopion Kirkkokatu 1. Muilta osin kaava-alue on Kuopion kaupungin omistuksessa. Asemakaavan muutosehdotus Asemakaavan muutosehdotuksessa on suojelutavoitteet huomioon ottaen mahdollistettu tontilla (KOY Musta Rudolf) korottaminen ja varasto- ja konttorikorttelialueen muuttaminen asuin-, liike ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Tontin (KOY Kirkkokatu 1) osalta asemakaava on saatettu vastaamaan suojelutavoitteita. Asemakaavan muutosehdotuksessa ranta-alueen vanhentunut asemakaava on saatettu vastamaan nykyistä käyttöä sekä yleiskaavan mukaisia tavoitteita,

32 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) poistamalla alueelta tarpeettomat venevalkama- ja pysäköintilaitosvaraukset. Puisto- ja pysäköintialueiden rajaukset sekä käyttötarkoitukset noudattavat toteutettua tilannetta. Alueelta siis poistetaan pysäköintitalon sekä polttoaineenjakelu- ja moottoriajoneuvojen huoltotilojen rakentamismahdollisuus eikä pysäköintialuetta laajenneta. Satama- ja vesialuevaraukset on määritetty nykytilanteen mukaisesti. Koljonniemen- ja Varastokadun varrella olevat pysäköintialueet on merkitty yleisiksi pysäköintialeiksi (LP). Asemakaavaratkaisua on selostettu tarkemmin selostuksen kohdassa Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet ja kohdassa 5 Asemakaavan muutoksen kuvaus. Käsittelyvaiheet Asemakaavan vireilletuloaineisto (OAS) on annettu tiedoksi kaupunkirakennelautakunnalle Vireilletuloaineisto oli nähtävänä vireilletulokuulutuksen yhteydessä Nähtävänäoloaikana jätettiin kuusi (6) mielipidettä. Saadut mielipiteet ovat kaavaselostuksen liitteenä. Valmisteluvaiheen aineisto annettiin tiedoksi kaupunkirakennelautakunnalle ja nähtävänä aineisto on ollut MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti Valmisteluaineistoa esiteltiin yhteistyötahoille Tiedonanto kaavatyön valmistelusta lähetettiin naapurikiinteistöille ja yhdistyksille Lausunnon aineistosta antoivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, laajennettu kaupunkikuvatyöryhmä sekä ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue. Valmisteluaineistosta saatiin yksi mielipide. Valmisteluvaiheen lausunnot ja mielipiteet vastineineen jaetaan esityslistan liitteenä. Jatkotoimenpiteet Kaupunkirakennelautakunnan hyväksymä asemakaavan muutosehdotus asetetaan julkisesti nähtäville. Hyväksyvä viranomainen Kaupunginvaltuusto Kaavamuutoksen hakijan kanssa laaditaan sopimus MRL 12 a luvun mukaisesti yhdyskuntarakentamisesta aiheutuvien kustannusten korvauksesta. Vaikutusten arviointi Rakennuksen korottaminen muuttaa lähialueen kaupunkikuvaa sekä vaikuttaa lähinaapureiden näkymiin ja olosuhteisiin. Uusien asuntojen rakentamismahdollisuus on keskustan palvelujen säilymisen kannalta perusteltua ja vastaa asuntojen kysyntätilanteeseen. Hanke lisää jonkin verran liikennettä ja pysäköintipaikkojen tarvetta alueella. Pysäköintialuevarauksen säilyttäminen nykyisellään ja venevalkama-aluevarauksen poistaminen säilyttää rantaalueen nykyisen käytön. Kaavaehdotus toteuttaa Kuopion kaupungin yritysstrategiaa tarjoamalla työtä rakentamisaikana sekä monipuolistamalla ja lisäämällä kaupungin keskustan asuntotarjontaa, mikä on myös strategisten tavoitteiden ja kasvuohjelman mukaista. Kaavahanke on ilmastopoliittisen ohjelman mukainen, koska se edistää olevien rakennusten hyötykäyttöä ja mahdollistaa täydennysrakentamista

33 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 15/ (41) Esitys Esitän, että kaupunkirakennelautakunta hyväksyy asemakaavan muutosehdotuksen asetettavaksi MRL 65 :n ja MRA 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi. Mikäli ehdotukseen ei muistutuksissa tai lausunnoissa esitetä muutoksia, kaavanmuutosehdotus esitetään edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Ehdotusaineisto toimitetaan tiedoksi mahdollista lausuntoa varten ympäristöja rakennuslautakunnalle, Kuopion kulttuurihistorialliselle museolle sekä Pohjois-Savon pelastuslautakunnalle. Lisäksi aineisto lähetetään tiedoksi Pohjois-Savon ELY-keskuksen ympäristövastuualueelle. Viiteaineisto /2013 pienennös kaavakartasta merkintöineen ja määräyksineen /2013 Havainneaineisto / Sitova rakennustapaohje /2013 valmisteluvaiheen mielipiteet ja lausunnot vastineineen /2013 kaavaselostus ilman liitteitä /2013 kaavaselostuksen liitteet (ei jaeta, julkaistaan internetissä) Asiakirjoissa: selostus liitteineen, asemakaavakartta 1:1000, havainneaineisto / sitova rakennustapaohje, ote ajantasakaavasta ja poistokartta, Osallistumisja arviointisuunnitelma, rakennushistoriaselvitys, kaavoituksen käynnistämissopimus, Pohjois-Savon ELY-keskuksen ympäristövastuualueen, Kuopion kulttuurihistorialliselta museon ja laajennetun kaupunkikuvatyöryhmän lausunnot ja saatu mielipide, valmistelu- ja vireilletuloaineisto Valmistelija Jussi Partanen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy vs. suunnittelujohtajan esityksen.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7592/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7592/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) 197 Asianro 7592/10.02.03/2013 Asemakaavan muutosehdotus / Varastokatu 3-5 (1-37-1 ja 2) Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä: Tontin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 70 8.4.2015 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Talo Oy Kuopion Tulliportinkatu 27 / Multimäki 4-8 tontti 3, 5

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Tonttien 297-25-80-1 (Jynkän koulu) ja 297-43-17-1 (Karttulan koulu) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Koulutilat Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 78 29.4.2015 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Asemakaavaehdotus / Keilanrinne Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta 25.2.2015 40 Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1734/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1734/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) 212 Asianro 1734/10.02.03/2013 Asemakaavan muutosehdotus / Väinölänniemi 1-35-1 ja 1-36-1 (Sataman SOK) Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 184 Asianro 6341/10.00.02.01/2014 Asuntotontin 297-20-16-2 maanvuokrasopimuksen esisopimuksen laatiminen ja tontin vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 52 20.03.2013. 52 Asianro 1373/10.00.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 52 20.03.2013. 52 Asianro 1373/10.00.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 52 Asianro 1373/10.00.02/2013 Asuntotontin 297-33-33-2 (Lehtoniementie 114) vuokraaminen / Lakea Kiinteistöt Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 236 11.12.2013. 236 Asianro 2479/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 236 11.12.2013. 236 Asianro 2479/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) 236 Asianro 2479/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Puijonlaakson etelärinne / Puijonlaakso 12-73 tontit 1...9 Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 176 24.09.2014. 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 176 24.09.2014. 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014 Asuntotontin 297-33-5-1 (Kärängänkatu 2) myynti / Rakennusliike Lapti Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 46 18.03.2015. 46 Asianro 1735/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 46 18.03.2015. 46 Asianro 1735/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) 46 Asianro 1735/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-10-10-7 vuokraaminen / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1621/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1621/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (1) 9 Asianro 1621/10.02.03/2012 Asemakaava ja asemakaavan muutosehdotus / Siikalahden liikennealueet ja korttelin 8-66 osa Kaupunginhallitus 7.10.2013 328: Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6250/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6250/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 118 24.6.2015 250 Asianro 6250/10.02.03/2013 Asemakaavan muutosehdotus / Muotoiluakatemia / Väinölänniemi 1-20 Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6664/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6664/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 193 Asianro 6664/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-20-20-4 (Keski-Kaari 33) vuokraaminen / TA-Asumisoikeus Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 213 03.12.2014. 213 Asianro 7576/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 213 03.12.2014. 213 Asianro 7576/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (1) 213 Asianro 7576/10.00.02.01/2014 Asuntotontin 297-27-6-3 ja LPA-tontin 297-27-6-10 vuokraaminen / Lakea Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 189 19.05.2014. 189 Asianro 3029/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 189 19.05.2014. 189 Asianro 3029/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 189 Asianro 3029/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / As Oy Kuopion Vuorikatu 14 / Kuopionlahti 5-8 tontti 2 (Vuorikatu 14) Kaupunkirakennelautakunta 26.2.2014

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7093/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7093/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (1) 180 Asianro 7093/10.00.02.00/2015 Tarjousten perusteella myytävät omakotitontit Julkulassa sekä Saaristokaupungin Lehtoniemessä ja Rautaniemessä Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2285/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2285/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 149 Asianro 2285/10.00.02.00/2018 Kiinteistön 297-1-1-2 ostotarjouksen hyväksyminen ja esisopimuksen tekeminen Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5988/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5988/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 158 Asianro 5988/10.02.03/2014 Asemakaavan muutosehdotus / Kiinteistö Oy Kuopion Puijonkatu 35 / Maljalahti 3-25-7 (entinen Postipankki) Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (1) 163 Asianro 6323/10.00.02.01/2018 Tontin 297-3-1-6 (Mäkikatu 12) vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 18 Asianro 778/10.00.02.01/2017 Tontin 297-33-46-3 (Kaivannonlahdenkatu 15) vuokraaminen / TA-Asumisoikeus Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 64 08.04.2015. 64 Asianro 2307/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 64 08.04.2015. 64 Asianro 2307/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 64 Asianro 2307/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-27-7-3 (Ruutikellarinkatu 24) vuokraaminen / Kuopion Seudun Nuorisoasunnot ry Vs. kiinteistöjohtaja Jarkko Meriläinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 114 10.11.2014. 114 Asianro 3029/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 114 10.11.2014. 114 Asianro 3029/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 114 Asianro 3029/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / As Oy Kuopion Vuorikatu 14 / Kuopionlahti 5-8-2 Kaupunginhallitus 19.5.2014 189: Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1112/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1112/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 11 Asianro 1112/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Kiinteistö Oy Kuopion Maaherrankatu 25 / Vahtivuori 2-6- 3 ja 4 Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7543/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7543/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 98 20.5.2015 Kaupunginhallitus 188 1.6.2015 59 Asianro 7543/10.02.03/2013 Asemakaavan muutosehdotus / Kuopas / Puijonlaakso 12-6-1 (Samoilijantie)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2684/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2684/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (1) 59 Asianro 2684/10.00.02.01/2016 Y-tontin 297-34-34-3 (Sipulikatu 4) vuokraaminen / Vaalijalan kuntayhtymä Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 03/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7954/ /2013. Kaupunkirakennelautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 03/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7954/ /2013. Kaupunkirakennelautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 03/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 307 8.9.2014 49 Asianro 7954/10.02.03/2013 Asemakaavan muutos / Tahkovuori, kortteli 215 (osa) tontti 11 historia Kaupunginhallitus 8.9.2014

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja /0 () 7 Asianro 89/0.00.0.0/0 Alueen varaaminen Männistön kaupunginosan korttelista 0 (Untamonkatu) / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Maaningalla sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Tonttipalveluyksikkö Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2015 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 105 10.06.2015. 105 Asianro 3847/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 105 10.06.2015. 105 Asianro 3847/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 105 Asianro 3847/10.00.02.00/2015 Tarjousten perusteella myytävät Saaristokaupungin Pirttiniemen ja Savolanniemen omakotitontit Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 6776/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 6776/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 (1) Kaupunginhallitus 154 21.5.2018 53 Asianro 6776/10.02.03/2015 Asemakaavan muutosehdotus / Museo, kirjasto / Vahtivuori 2-14 tontti 4 Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2931/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2931/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 8.2.2017 Kaupunginhallitus 94 13.3.2017 35 Asianro 2931/10.02.03/2015 Asemakaavan muutosehdotus / Kellomäen puutarha, Kelloniemi Päätöshistoria

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4890/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4890/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 105 Asianro 4890/10.00.02.01/2016 Saaristokaupungin Rautaniemessä sijaitsevien omakotitonttien luovutusehtojen muuttaminen Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 15.04.2013 Sivu 1 / 1 1734/02.07.00/2013 33 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Matti Tausalle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastorakennuksen ja tuotantotilan rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2014 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 23.09.2013 Sivu 1 / 1 3983/02.07.00/2013 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Poikkeaminen (LTK) / Stockpos Oy / Väinölänniemi 1-17-1 (Vuorikatu 11) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1683/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1683/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (1) 157 Asianro 1683/08.00.00/2016 Oikaisuvaatimus ajoneuvoliikenteen estävä puomi Väinämöisenkadulle Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Asia on kokouksessaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KELLOMÄEN PUUTARHA (työnumero 358, asian:o 2931/2015) ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.4.2015 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2321/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2321/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (1) 74 Asianro 2321/10.02.03/2017 Asemakaava ja asemakaavan muutosehdotus / Kuikkalampi Va. kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta. 3 Asianro 2718/ /2017

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta. 3 Asianro 2718/ /2017 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 5/2017 1 (1) 3 Asianro 2718/10.00.02.00/2017 Tarjousten perusteella myytävät Saaristokaupungin Lehtoniemen omakotitontit Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.01.2015. 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.01.2015. 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kolmisopen ryhmäpuutarha-alueen 297-30-9905-1 maanvuokrasopimuksen uusiminen ja rakennusten luovuttaminen / Kolmisopen Ryhmäpuutarhayhdistys

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli tontti 18 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1948/2016 02.07.00 51 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.1.2015 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kolmisopen ryhmäpuutarha-alueen 297-30-9905-1 maanvuokrasopimuksen uusiminen ja rakennusten

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8009/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8009/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (1) 58 Asianro 8009/10.02.03/2016 Asemakaavan muutosehdotus / Talo Oy Kuopion Tulliportinkatu 27 / Multimäki 4-8 tontit 3, 5 ja 7 Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 144 02.09.2015. 144 Asianro 5838/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 144 02.09.2015. 144 Asianro 5838/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) 144 Asianro 5838/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-10-10-9 vuokraaminen / Vanhusten ja lasten tuki-säätiö r.s. Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1195/02.07.00/2013 20 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Risorius Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastohallirakennuksen rakentamista varten, kortteli 85128 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1191/02.07.00/2013 19 Tontin vuokraaminen Rakennusliike Lehto Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Karhusuolta liike- ja varastotilojen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 860/2016 02.07.00 29 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta, kortteli 85127 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 223 Asianro 5025/10.00.01.04/2016 Kiinteistöä Ekosorsa 297-430-1-277 koskeva maankäyttösopimus ja sopimus yhteistoiminnasta Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1196/02.07.00/2013 21 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Rakennuspalvelu J. Nyström Oy:lle varastohallin rakentamista varten, kortteli 85128 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Pulkkinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 102 05.06.2013. 102 Asianro 4064/10.00.02.08/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 102 05.06.2013. 102 Asianro 4064/10.00.02.08/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (1) 102 Asianro 4064/10.00.02.08/2013 Pihlajalaakson 2. vaiheen kerros- ja rivitalotonttien vuokrausehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh 12.01.2015 Sivu 1 / 1 5499/02.07.00/2014 7 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta, kortteli 85127 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5 11.01.2016 Sivu 1 / 1 5571/2015 02.07.00 5 Teollisuustontin vuokraaminen Scanoffice Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Juvanmalmilta, kortteli 85129 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1596/02.07.00/2015 38 Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli 71054

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli 71054 16.01.2017 Sivu 1 / 1 90/2017 02.07.00 4 Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli 71054 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi 16.11.2015 Sivu 1 / 1 4698/2015 02.07.00 122 Teollisuustontin vuokraaminen Tero Tahkolalle, kortteli 85127 tontti 13 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 40 08.06.2015. 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 40 08.06.2015. 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015 Yritystonttia 297-8-62-4 (Siilokatu 1) koskeva esisopimuksen tekeminen / Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3972/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3972/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (1) 102 Asianro 3972/10.00.02.01/2017 Kallioaineksen otto-oikeuksien luovuttaminen sekä alueen vuokraaminen kallioaineksen varastointi- ja toiminta-alueeksi kiinteistöstä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4148/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4148/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (1) 73 Asianro 4148/10.02.03/2015 Asemakaavan muutosehdotus / Presidentinkadun ympäristö Va. kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39 04.04.2016 Sivu 1 / 1 1374/2016 02.07.00 39 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 124 25.03.2013. 124 Asianro 1519/10.00.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 124 25.03.2013. 124 Asianro 1519/10.00.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 124 Asianro 1519/10.00.02/2013 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjousten hyväksyminen ja esisopimusten tekeminen Kaupunkirakennelautakunta 20.3.2013 49: Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6532/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6532/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 171 Asianro 6532/10.00.02.00/2016 Puistokadun ja Torikadun kulmakorttelia koskeva tontinluovutuskilpailu Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2584/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2584/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 39 25.2.2015 Kaupunginhallitus 81 16.3.2015 31 Asianro 2584/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Rönön muutokset Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8533/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8533/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (1) 90 Asianro 8533/10.00.02.01/2017 Tonttien 297-3-42-5, 297-3-42-6 ja 297-3-42-8 vuokraaminen Asemanseudulta Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7091/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7091/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (1) 178 Asianro 7091/10.00.02.01/2015 Julkulan omakotitonttien luovuttaminen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli tontti 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli tontti 12 03.06.2013 Sivu 1 / 1 2513/02.07.00/2013 64 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli 85128 tontti 12 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09) 816 25911 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja / () Asianro /0.00.0.0/ Kaivannonlahden kerrostaloalueen tonttien suunnitteluvaraaminen valtion tukeman asuntotuotannon (ARA) toteuttamista varten Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 183 08.10.2014. 183 Asianro 6431/10.00.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 183 08.10.2014. 183 Asianro 6431/10.00.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/20 1 (1) 183 Asianro 6431/10.00.02.00/20 Asuntotontin 297-12-73-9 (Kelkkailijantie 4) myynti / Asunto Oy Kuopion Kelkkailijantie 4 Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 160 18.09.2013. 160 Asianro 6727/10.00.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 160 18.09.2013. 160 Asianro 6727/10.00.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja /2013 1 (1) 0 Asianro 6727/10.00.02/2013 Tonttien vuokraaminen Männistön kaupunginosan korttelista 9 Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Taustaa Kuopion

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 67 10.04.2013. 67 Asianro 2516/10.00.02.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 67 10.04.2013. 67 Asianro 2516/10.00.02.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 67 Asianro 2516/10.00.02.00/2013 Tarjousten perusteella myytävät Saaristokaupungin Pirttiniemen omakotitontit Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3343/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3343/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 70 Asianro 3343/10.00.02.00/2017 Tontin 297-2-1-3 varaaminen / Lujatalo Oy Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Lujatalo

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 218 20.11.2013. 218 Asianro 6530/10.03.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 218 20.11.2013. 218 Asianro 6530/10.03.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) 218 Asianro 6530/10.03.01/2013 Sammonkadun katusuunnitelman välillä Aallonmurtajankatu - Hyrräkatu ja Hyrräkadun katusuunnitelman hyväksyminen Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6503/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6503/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (1) 32 Asianro 6503/10.00.02.01/2017 Omakotitonttien hinnoittelu Hiltulanlahdessa Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Hiltulanlahti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta yksityishenkilöille perustettavan yhtiön lukuun, kortteli tontti 6

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta yksityishenkilöille perustettavan yhtiön lukuun, kortteli tontti 6 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1949/2016 02.07.00 52 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta yksityishenkilöille perustettavan yhtiön lukuun, kortteli 85127 tontti 6 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus OSALLISTUIS- JA ARVIOINTISUUNNITELA ALJALAHDEN VENEVÄLITYS / SAONKATU JA (työnumero, asian:o / 0) ASEAKAAVAN UUTOS..0, 0..0 ALJALAHDEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 179 21.10.2015. 179 Asianro 7089/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 179 21.10.2015. 179 Asianro 7089/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (1) 179 Asianro 7089/10.00.02.00/2015 Saaristokaupungin Pirttiniemen rantatonttien jatkuva myynti tarjousten perusteella Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8562/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8562/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 223 16.12.2015 19 Asianro 8562/10.00.02.01/2015 Maa-alueen varaaminen Hatsalasta ja yhteistoimintasopimuksen tekeminen / Health City Finland

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.06.2015. 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.06.2015. 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjouskilpailu 2015 Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 119 Asianro 6403/10.02.03/2016 Asemakaavan muutosehdotus, Puistokadun ja Torikadun kulmakorttelit / Multimäki 4-11 ja 4-22 Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23 12.03.2012 Sivu 1 / 1 1134/02.07.00/2012 23 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8060/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8060/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 234 Asianro 8060/10.03.00.01/2015 Poikkeaminen (LTK) / Kiinteistö Oy Kuopion Isabella / Särkiniemi 15-53-5 (Leväsentie 1) Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 201 15.06.2015. 201 Asianro 4028/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 201 15.06.2015. 201 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.6.2015 201 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjouskilpailu 2015 Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8011/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8011/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) 131 Asianro 8011/10.02.03/2013 Asemakaava ja asemakaavan muutosehdotus / 23-Kelloniemi, FinnHEMS Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelun

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 137 07.08.2013. 137 Asianro 3753/10.03.00/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 137 07.08.2013. 137 Asianro 3753/10.03.00/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) 137 Asianro 3753/10.03.00/2012 Poikkeaminen (LTK) / Kiinteistö Oy Kuopion Asemakatu 30-32 (Hotelli Cumulus) / Maljalahti 3-15-7 (Puijonkatu 32) Vs. suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6124/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6124/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 (1) 40 Asianro 6124/10.02.03/2016 Asemakaavan muutosehdotus / Musiikkikeskuksen ympäristö ja Lumit Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 878/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 878/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (1) 18 Asianro 878/10.00.02.00/2018 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjouskilpailu 2018 Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 02.06.2014 Sivu 1 / 1 4766/02.07.00/2012 122 3.12.2012 122 2.12.2013 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh.

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, kortteli 47540

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, kortteli 47540 04.04.2016 Sivu 1 / 1 874/2016 02.07.00 35 Liiketontin vuokraaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, kortteli 47540 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot